Tetkik esnasında cihazın çalıģmasından kaynaklanan yüksek gürültü olacaktır. Bu durum iģlem öncesi size bildirilecektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tetkik esnasında cihazın çalıģmasından kaynaklanan yüksek gürültü olacaktır. Bu durum iģlem öncesi size bildirilecektir."

Transkript

1 RADYOLOJİ ANABİLİM DALI Bölümümüzde 1 adet Doçent, 7 adet Yardımcı Doçent, 30 adet Radyoloji Teknikeri, 2 adet HemĢire, 3 adet Rapor Sekreteri, 3 adet Hasta Kabul Sekreteri görev yapmaktadır. Bölümümüz poliklinik binası zemin katında yer almaktadır. Bölümümüzde 1 adet Konvansiyonel Röntgen, 2 adet dijitalize edilmiģ Konvansiyonel Röntgen, 1 adet çok kesitli BT, 1 adet 1,5 Tesla MR, 4 adet Doppler USG, 1 adet Kemik Dansitometri, 1 adet Mamografi, 1 adet Anjiografi cihazı bulunmaktadır. Acil servis ünitesi içerisinde 1 adet BT, 1 adet Dijital Röntgen, 1 adet USG cihazı, ameliyathane ve yataklı servislerde ise 4 adet C- Kollu Skopi ve 3 adet Mobil Röntgen cihazımız bulunmaktadır. 1- MANYETĠK REZONANS GÖRÜNTÜLEME (MRG) Tetkikle ilgili randevunuz radyoloji sekreterliğine baģvurduğunuzda belirlenecektir. Tetkikle ilgili ilaç yazılması gerekiyorsa sekreterliğimi gerekeni yaparak sizi bilgilendirecektir. Bazı tetkikler öncesi özel hazırlık yapmanız gerekebilir. Nasıl hazırlanacağınız randevu belgenizde size anlatılmaktadır. (Örneğin: Aç gelmeniz istenebilir.) Tetkik esnasında cihazın çalıģmasından kaynaklanan yüksek gürültü olacaktır. Bu durum iģlem öncesi size bildirilecektir. Tetkik süresi 15 dakika ile 1 saat arasında değiģebilmektedir. Tetkik odasına girmeden önce her türlü metal cisim, takı, toka, gözlük, saat, yüzük, cüzdan mutlaka çıkarılmalıdır. Manyetik Rezonans Görüntüleme için bazı riskli durumlar vardır. Bu durumlarda çekim yapılması hasta için zararlı olabilir ve tetkikin kalitesini olumsuz etkileyebilir. Kalp pili(pace Maker) ĠĢitme protezi, implant Beyin anevrizma klips i Metal kalp kapakçığı Damar içinde metal parça (stent) Eklem-kemik protezi-çivisi ġaçma ve Ģarapnel yaralanmaları Yukarıda belirtilen durumlarda tetkik odasına girmek hasta sağlığı için çok tehlikelidir. Hastaların tetkiki yapan teknikere veya doktoruna bu durumu bildirmesi gerekmektedir. Manyetik Rezonans Görüntülemenin hamilelik döneminde bir zararı olduğu belirtilmemiģtir. Ancak hamileliğin ilk 3 ayında MRG tetkiki yapılmamaktadır. Hamilelik durumunda istemi yapan doktorunuz bilgi veriniz. Tetkik esnasında hiç hareket edilmemesi gerekmektedir. Tetkik esnasında teknikerin ve doktorun uyarılarına tam olarak uymak gerekmektedir.

2 Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazının tetkikin yapıldığı bölmesi aydınlık fakat dar ve kapalı bir alandır. Bu yönden sıkıntılı olan hastaların tetkik öncesi teknikeri ve doktorunu bilgilendirmesi uygun olacaktır. Çocuk hastaların tetkik esnasında hareketsiz kalabilmeleri için anestezi doktoru eģliğinde uyutulması gereklidir. Bu konuda gerekli açıklama doktorunuz tarafından yapılacaktır. Bazı tetkikler için iģlem esnasında kolunuzdan damar yolu açılması ile kontrast madde adı verilen ilacın verilmesi gerekebilir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa tetkik öncesi teknikere veya doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi ilaçlı çekimlerle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. Ġlacın uygulama Ģekli, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya ilaç verilmektedir. - BĠLGĠSAYARLI TOMOGRAFĠ (BT) Bilgisayarlı Tomografi X-IĢınları kullanılarak yapılan bir tetkiktir. Bu nedenle hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya çekimi yapacak olan teknikere bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır. Tetkikle ilgili randevunuz radyoloji sekreterliğine baģvurduğunuzda belirlenecektir. Tetkikle ilgili ilaç yazılması gerekiyorsa sekreterliğimi gerekeni yaparak sizi bilgilendirecektir. Bazı tetkikler öncesi özel hazırlık yapmanız gerekebilir. ( Örneğin: Üst ve Alt Abdomen BT tetkiki yaptıracak iseniz, 6-8 saatlik açlık gerekmektedir. Tetkikten 1 saat önce tetkik yerinde olmalısınız. Randevu esnasında yazılan ilaçlarla beraber yanınızda 1,5 litre su getirmeniz gerekmektedir.) Bu detaylar size verilecek olan randevu kağıdında anlatılmaktadır. Bazı tetkikler için iģlem esnasında kolunuzdan damar yolu açılması ile kontrast madde adı verilen ilacın verilmesi gerekebilir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa tetkik öncesi teknikere veya doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi ilaçlı çekimlerle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. Ġlacın uygulama Ģekli, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya ilaç verilmektedir. Böbrek hastalığınız veya böbrek fonksiyonlarında bozukluğunuz varsa iģlem öncesi teknikere veya doktorunuza bildiriniz.

3 - ULTRASONOGRAFĠ VE DOPPLER ULTRASONOGRAFĠ (USG) Ultrasonografi ses dalgalarını kullanarak vücudunuzun ayrıntılı görüntülenmesini sağlar. Tetkikle ilgili randevunuz radyoloji sekreterliğine baģvurduğunuzda belirlenecektir. Ġlaç alerjiniz varsa veya alerjik bir bünyeye sahip iseniz lütfen tetkik öncesi tetkiki yapacak olan doktoru bilgilendiriniz. Tetkik öncesi özel hazırlık gerektiren bazı tetkiklere nasıl hazırlanacağınız size verilen randevu kağıdında anlatılmaktadır. Tetkik süreleri 10 dakika ile 45 dakika arası değiģebilmektedir. Bunlardan bazıları: Penil Doppler USG: Penis damarlarının incelenmesi için yapılan bir tetkiktir. Tetkik öncesinde doktor eģliğinde ilaç yapılarak uygulanan bir tetkiktir. Trasnrektal USG: Bu tetkikte makattan ince bir cihazın uygulanması ile kalın bağırsağın son kısmı ve erkek hastalarda prostat incelemesi yapılmaktadır. Tetkik için cihazda kullanılmak amacıyla 1 adet prezervatif (kondom) getirmeniz gerekmektedir. Ġnceleme öncesi bağırsakların boģaltılmıģ olması gerekmektedir. Transvajinal USG: Kadın hastalarda vajinadan ince bir cihazın uygulanması ile üreme organlarının hastalıkları incelenmektedir. Tetkik için cihazda kullanılmak amacıyla 1 adet prezervatif (kondom) getirmeniz gerekmektedir. Abdominopelvik USG: Ġncelemeye en az 6-8 saatlik açlıkla gelmeniz gerekmektedir. 5 yaģından küçük çocuklarda 3-4 saat yeterlidir. Ġncelemeye idrar keseniz dolu gelmeniz gerekmektedir. Bu nedenle tetkikten 2-3 saat öncesinden idrar yapmamanız gerekmektedir. Doktorunuz gerek görürse inceleme sonrası tekrar su içerek tetkike tekrar alınabilirsiniz. Pelvik USG: Ġncelemeye idrar keseniz dolu gelmeniz gerekmektedir. Bu nedenle tetkikten 2-3 saat öncesinden idrar yapmamanız gerekmektedir. Doktorunuz gerek görürse inceleme sonrası tekrar su içerek tetkike tekrar alınabilirsiniz. - DĠREKT RADYOGRAFĠK ĠNCELEMELER Direkt Radyografide X-ıĢınları kullanılarak yapılan bir tetkiktir. Bu nedenle hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya çekimi yapacak olan teknikere bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır.

4 Direkt Radyografiler randevu verilmeden gün içinde yapılmaktadır. Elde edilen görüntüler 30 dk. içerisinde tetkiki isteyen doktor tarafından görülebilmektedir. - KEMĠK DANSĠTOMETRE Kemik Dansitometresi X-ıĢınları kullanılarak yapılan bir tetkiktir. Bu nedenle hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya çekimi yapacak olan teknikere bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır. Bu tetkikle kemiklerin mineral içeriklerinin durumu belirlenmektedir. Tetkik için randevuyu tetkikin yapıldığı üniteden görevli teknikerden alabilirsiniz. Tetkik sonunda sonuç hastaya verilmektedir. - MAMOGRAFĠ Mamografi meme dokusunun X-ıĢınları kullanımıyla incelendiği bir tetkikdir. Bu nedenle hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya çekimi yapacak olan teknikere bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır. Bu tetkik esnasında memeniz cihazla sıkıģtırılacaktır. Kısa süreli rahatsızlık duyabilirsiniz. Randevunuza gelmeden önce lütfen deodorant kullanmayınız. GiriĢimsel Mamografi: Meme hastalıklarının tanı ve tedavisi için mamografi ve USG eģliğinde giriģimsel iģlemler yapılmaktadır. Bu iģlemler ile ilgili randevu sekreterliğimiz tarafından verilmektedir. ĠĢlem için gereken ilaç, medikal malzeme ilgili doktor tarafından yazılacaktır. ĠĢlem öncesi doktorunuz sizden bazı kan tetkiklerini isteyebilir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa veya alerjik bir yapınız varsa tetkik öncesi doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi yapılacak iģlemle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. GiriĢimsel iģlemin yapılıģı, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya iģlem yapılmaktadır. Kan hastalıkları olan hastalar, kanamaya eğilimli olan hastalar, aspirin, komadin gibi kanama eğilimini artıran ilaç kullanan hastalar iģlem öncesi bu durumu doktora iletmelidirler.

5 - ANJĠOGRAFĠ (DSA) / GĠRĠġĠMSEL ĠġLEMLER Anjiografi cihazı ile yapılan tetkiklerde X-ıĢını kullanıldığından hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya tetkiki yapacak olan doktora bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır. Tetkikiniz için randevu tarihiniz anjiyografi sekreterliğinden, nasıl hazırlanacağınız, gerekli ilaç ve tıbbi malzemeler se tarafından size iletilecektir. ĠĢlem öncesi doktorunuz sizden bazı kan tetkiklerini isteyecektir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa veya alerjik bir yapınız varsa tetkik öncesi doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi yapılacak iģlemle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. GiriĢimsel iģlemin yapılıģı, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya iģlem yapılmaktadır. Kan hastalıkları olan hastalar, kanamaya eğilimli olan hastalar, aspirin, coumadin gibi kanama eğilimini artıran ilaç kullanan hastalar iģlem öncesi bu durumu doktora iletmelidirler. Anjiografi tetkikinde hastanın kasığındaki veya kolundaki damarlardan iğne ile girilip kateter yardımıyla vücudun rahatsız olan bölgesindeki damarların durumları ve dokuların kanlanması incelenmektedir. Bu tetkik tanı amaçlı yapıldığı gibi stent yerleģtirme, koil yerleģtirme ve embolizasyon gibi tedavi amaçlı giriģimsel tetkiklerde yapılmaktadır. ULTRASONOGRAFĠ EġLĠĞĠNDE TROĠD ĠNCE ĠĞNE ASPĠRASYON BĠYOPSĠSĠ: Bu iģlemde ultrasonografi cihazı ile troid bezi incelemesi yapılır ve gerekli noktalardan ince bir iğne ile aracılığı ile parça alınır ve incelenmek üzere patoloji laboratuvarına gönderilir. Tetkikle ilgili randevunuz radyoloji sekreterliğine baģvurduğunuzda belirlenecektir. ĠĢlem öncesi doktorunuz sizden bazı kan tetkiklerini isteyecektir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa veya alerjik bir yapınız varsa tetkik öncesi doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi yapılacak iģlemle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. GiriĢimsel iģlemin yapılıģı, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya iģlem yapılmaktadır.

6 Kan hastalıkları olan hastalar, kanamaya eğilimli olan hastalar, aspirin, komadin gibi kanama eğilimini artıran ilaç kullanan hastalar iģlem öncesi bu durumu doktora iletmelidirler. KONTRASTLI YAPILAN TETKĠKLER: Burada amacımız genelde hastanın kolundan açılan damar yolundan verilen ilaç ile incelemenin duyarlılığının artırılmasıdır. Bu tetkikler esnasında X-ıĢını kullanıldığından hamile iseniz veya hamilelik Ģüpheniz varsa tetkiki isteyen doktora veya tetkiki yapacak olan doktora bildirmeniz gerekmektedir. Hamilelik durumlarında X-ıĢını kullanılarak yapılan tetkikler radyasyon içerdiğinden hasta ve bebek için zararlıdır. Tetkikiniz için randevu tarihiniz, nasıl hazırlanacağınız, gerekli ilaç ve tıbbi malzemeler sekreterlik tarafından size iletilecektir. Herhangi bir ilaca karģı alerjiniz varsa tetkik öncesi teknikere veya doktorunuza bildiriniz. Tetkik öncesi ilaçlı çekimlerle ilgili olarak hastadan onam formu alınmaktadır. Ġlacın uygulama Ģekli, yan etkileri ve bilmeniz gereken tüm detaylar onam formunda belirtilmiģtir. Bu onam formunun onaylanması durumunda hastaya ilaç verilmektedir. Böbrek hastalığınız veya böbrek fonksiyonlarında bozukluğunuz varsa iģlem öncesi teknikere veya doktorunuza bildiriniz. ĠVP (Ġntravenöz pyelografi): Bu böbrekler, idrar yolları ve idrar torbasının incelendiği bir tetkiktir. Yapılacak tetkikin sonucunun sağlıklı olabilmesi için hastanın hazırlık yapması gerekmektedir. ĠĢlem öncesi açlık, bağırsak temizliği gibi. Nasıl hazırlanacağınız size verilen randevu kağıdında anlatılacaktır. Voiding sistoüretrografi: Özellikle çocuk hastalarda idrar torbası, idrar yoları ve böbreklerin incelendiği bir tetkiktir. Ġdrar sondası ile idrar torbası doldurulduktan sonra hasta idrar yaparken grafiler alınır. Bu esnada idrar torbasından böbreklere doğru bir kaçıģın olup olmadığı incelenir. Özefagus(Yemek borusu): Tetkik esnasında hastaya ilaç içirilerek ağızdan baģlayarak yemek borusunun mideye giriģine kadarki olan bölge incelenir. Nasıl hazırlanacağınız size verilen randevu kağıdında anlatılacaktır.

7 Yapılan tüm tetkiklere ait görüntüler Radyoloji arģiv sisteminde bulunup doktorlar tarafından hastanemizin her yerindeki bilgisayarlardan görüntülenebilmektedir. Ayrıca film basımı yapılmamakta gerektiğinde CD Ģeklinde görüntü verilebilmektedir.

RADYOLOJİK TETKİLER İÇİN HASTA ÖN HAZIRLIK REHBERİ

RADYOLOJİK TETKİLER İÇİN HASTA ÖN HAZIRLIK REHBERİ KONTRASTLI DR ÇEKİMİ 1. Histerosalfingografi (HSG): (Bu tetkiki yaptıracak hastaların Konvansiyonel Tetkikler öncesinde bilinmesi gereken hususlara ek olarak bilmesi gerekenler) Histerosalfingografi (HSG)

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü

Detaylı

RADYOLOJĠ ANABĠLĠM DALI GENEL ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJĠ ANABĠLĠM DALI GENEL ĠġLEYĠġ PROSEDÜRÜ KODU: SRG. PR. 87 YAYIN TA: 11.06.2018 REVĠZYON TA:---- REVĠZYON NO:03 Sayfa 1 / 6 1. AMAÇ: Radyoloji Bölümünün kayıt, randevu verme, çekim süreci ve sonuç verme gibi genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak.

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

Anjiyografi Bilgilendirme Formu

Anjiyografi Bilgilendirme Formu Anjiyografi Bilgilendirme Formu BR.HLİ.082 Koroner anjiyografi nedir? Koroner anjiyografi, özel bir kamera ile kalbinizin atar damarlarının röntgen film çekimi ile incelenmesidir. İşleminiz kateter laboratuvarında

Detaylı

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU

ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ RADYOLOJİ ALANI RADYOLOJİ TEKNİSYENLİĞİ DALI BECERİ EĞİTİMİ DEĞERLENDİRME FORMU DERSİN ADI : İŞLETMELERDE RADYOLOJİK ANATOMİ-1 BECERİ EĞİTİMİ Sınıfı 11 Öğrenci Grubu ÖĞRENCİLERİN ADI SOYADI Beceri eğitimine ilgi ve çabası 5 Radyolojik Anatomi ve kontrast maddeler bilgisi Baş, gövde,

Detaylı

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar

Genel Bilgiler. Hastalar için önemli hususlar Genel Bilgiler Bölümümüzde uyguladığımız kapsamlı muayene esnasında; genel sağlık durumunuz ile ve varsa sürekli kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgi alınır; genel ağız muayeneniz yapılır, tedaviden beklentileriniz

Detaylı

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TBT 2201 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (2 2 3) 4 AKTS Dersin amaç ve hedefleri, Bilgisayarın donanım yapısı, Windows un tanıtımı, Word programına giriş,

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HRA-P01

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ - KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ Doküman No: HRA-P01 Yürürlük i:23.08.2012 RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Revizyon i: Sayfa: 1/7 Revizyonun Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 4.3, 4.4.1.2, 4.4.1.4, 4.4.1.5, 4.5.3, 4.7.4, 4.7.4.2, 4.8, 4.9.3-4.4.1.6,

Detaylı

1-Radyolojide Fizik Prensipler Amaç:Radyolojide kullanılan görüntüleme sistemlerinin fiziksel çalışma prensiplerinin öğretilmesi amaçlanmıştır.

1-Radyolojide Fizik Prensipler Amaç:Radyolojide kullanılan görüntüleme sistemlerinin fiziksel çalışma prensiplerinin öğretilmesi amaçlanmıştır. RADYOLOJİ STAJINDA ANLATILAN DERS KONULARI 1-Radyolojide Fizik Prensipler Amaç:Radyolojide kullanılan görüntüleme sistemlerinin fiziksel çalışma prensiplerinin öğretilmesi amaçlanmıştır. -Hangi organ incelemesinde

Detaylı

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Radyoloji Teknisyeni Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; poliklinik muayenesi sonucunda, yatan hastalarda veya dışardan başka bir

Detaylı

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR

AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR AKCİĞER KANSERİ TANISI KONULDUKTAN SONRA NE YAPILIR HASTA NASIL TAKİP VE İDARE EDİLİR Akciğer kanseri olmak her şeyin sonu değildir. Bu hastalığı yenmek için mutlaka azimli, inançlı ve sabırlı olmanız

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE. 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3. 2 Dersin Kodu: TGT Dersin Türü: Zorunlu. 4 Dersin Seviyesi: Önlisans

DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE. 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3. 2 Dersin Kodu: TGT Dersin Türü: Zorunlu. 4 Dersin Seviyesi: Önlisans DERS ÖĞRETİM PLANI TÜRKÇE 1 Dersin Adı: TIBBİ GÖRÜNTÜLEME 3 2 Dersin Kodu: TGT201 3 Dersin Türü: Zorunlu 4 Dersin Seviyesi: Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl: 1 7 Dersin AKTS

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR

POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMALAR 1-Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın iletişim bilgilerinin güncelliği sağlanmalıdır. Hasta kayıt görevlisi tarafından hastanın

Detaylı

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI

SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI SUSURLUK DEVLET HASTANESĠ HĠZMET STANDARTLARI Sıra No Sunulan Hizmetin Adı Başvuruda Ġstenen Bilgi/ Belgeler 1 Poliklinik Muayene 1. T.C. kimlik numarası yazılı (15 yaş üzeri için fotoğraflı) kimlik belgesi,

Detaylı

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR.

ELEKTRONİK NÜSHA. BASILMIŞ HALİ KONTROLSUZ KOPYADIR. SAYFA NO 1/4 GİRİŞİMSEL RADYOLOJİK TETKİKLER İÇİN HASTA BİLGİLENDİRME VE RIZA FORMU Ünitenin Adı : Hastanın Adı ve Soyadı : Protokol No : Girişimsel radyolojideki işlemler; görüntüleme kılavuzluğunda cerrahiye

Detaylı

KAFA TRAVMALI HASTALARDA GÖRÜNTÜLEMENİN TANI, TEDAVİ VE PROGNOZA KATKISI. Dr. Fatma Özlen İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD

KAFA TRAVMALI HASTALARDA GÖRÜNTÜLEMENİN TANI, TEDAVİ VE PROGNOZA KATKISI. Dr. Fatma Özlen İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD KAFA TRAVMALI HASTALARDA GÖRÜNTÜLEMENİN TANI, TEDAVİ VE PROGNOZA KATKISI Dr. Fatma Özlen İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD KAFA TRAVMASI VE RADYOLOJİ Hangi hastalara görüntüleme

Detaylı

Mamografi BR.HLİ.099

Mamografi BR.HLİ.099 BR.HLİ.099 Meme Kanserinde Erken Tanının En Büyük Yardımcısı Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her 8 kadından biri yaşam süresi içinde meme kanserine yakalanmaktadır. ABD'de her yıl

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

BT ve MRG: Temel Fizik İlkeler. Prof. Dr. Utku Şenol Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı

BT ve MRG: Temel Fizik İlkeler. Prof. Dr. Utku Şenol Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı BT ve MRG: Temel Fizik İlkeler Prof. Dr. Utku Şenol Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Elektromanyetik Spektrum E= hf 1nm 400-700nm 1m Kozmik ışınlar Gama ışınları X ışınları Ultraviole

Detaylı

UÜ-SK RADYOLOJİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI

UÜ-SK RADYOLOJİ ANABİLİM DALI HİZMET KAPSAMI 1 / 7 1. HİZMET KAPSAMI: Radyoloji Anabilim Dalı ayaktan ve yatan, çocuk ve yetişkin hastalara tanı ve tedavi hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24 saat sunulur. 1.1. Ultrasonografi (US) Ünitesi:

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Güz Dönemi (2. Dönem) Hizmet İçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Güz Dönemi (2. Dönem) Hizmet İçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Güz Dönemi (2. Dönem) Hizmet İçi Eğitim Programı RADYASYON GÜVENLİĞİ Hazırlayan: Ufuk CENGİZ ( Radyoloji Teknikeri ) Hastanemizde Kullanılan

Detaylı

Çocuk Ürolojisinde Tanı Yöntemleri. Doç Dr Haluk EMİR Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı

Çocuk Ürolojisinde Tanı Yöntemleri. Doç Dr Haluk EMİR Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Çocuk Ürolojisinde Tanı Yöntemleri Doç Dr Haluk EMİR Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Ürinerogenital Sistem Böbrekler Üreterler Mesane Mesane boynu ve Üretra Penis Testis Epididim

Detaylı

1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak.

1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak. 1.0 AMAÇ: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetleri Bölümünün genel işleyişinin tanımlanmasını sağlamak. 2.0 KAPSAM: Mardin Devlet Hastanesi Görüntüleme Hizmetlerini kapsar. 3.0 SORUMLULAR: Başhekim

Detaylı

DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ Hizmetin Adı HİZMET STANDARTLARI TABLOSU İstenen Bilgi/ Belgeler Hizmetin En Geç Sunulma Süresi 1 Poliklinik muayene T.C. Kimlik numarası olan

Detaylı

ÇOCUKLARDA BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ VE RADYASYON GÜVENLİĞİ KLİNİSYEN BİLGİLENDİRME PLATFORMU

ÇOCUKLARDA BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ VE RADYASYON GÜVENLİĞİ KLİNİSYEN BİLGİLENDİRME PLATFORMU ÇOCUKLARDA BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ VE RADYASYON GÜVENLİĞİ KLİNİSYEN BİLGİLENDİRME PLATFORMU X ışını nedir? X-ışınları gözle görülmeyen ve iyonizan radyasyon içeren ışın demetleridir. 1895 yılında Alman

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Prof. Dr. Nail Bulakbaşı, Adem Aköl Sinan Özyavaş Hasta Değerlendirme Kurulu Kalite Konseyi Başkanı Kalite Koordinatörü

Detaylı

RADYOLOJİ BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

RADYOLOJİ BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DOK.KODU:RG.PR.01 YAYIN TARĠHĠ:10.06.2016 REVĠZYON NO: 00 REVĠZYON TARĠHĠ:00 SAYFA NO: 1 / 6 1. AMAÇ: Radyoloji ünitelerinde gerçekleģtirilen radyolojik tetkik iģlemlerinin standartlara uygun olarak yürütülmesi.

Detaylı

(FORM A) TÜRK RADYOLOJİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMU VE PROGRAMINI DEĞERLENDİRME FORMU

(FORM A) TÜRK RADYOLOJİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMU VE PROGRAMINI DEĞERLENDİRME FORMU (FORM A) TÜRK RADYOLOJİ DERNEĞİ YETERLİK KURULU EĞİTİM KURUMU VE PROGRAMINI DEĞERLENDİRME FORMU Bu form, ziyaret başvurusu aşamasında Anabilim Dalı Başkanı/Eğitim Sorumlusu tarafından doldurulacaktır.

Detaylı

YUCELE N AS NES. 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla

YUCELE N AS NES. 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla - YUCELE N AS NES 1996 Yılında hizmete açılan hastanemiz, deneyimli ve uzman kadrosuyla ve ileri teknolojik imkanlarıyla sizlere sağlık alanında çağdaş bir hizmet vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Detaylı

Radyolojik Teknikler - I Radyografi DR - CR

Radyolojik Teknikler - I Radyografi DR - CR F.Ü. SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 2014 Radyolojik Teknikler - I Radyografi DR - CR Selami SERHATLIOĞLU X-IŞINI CİHAZININ TEMEL KISIMLARI 1. X-ışını tüpü 2. Kontrol konsolü 3. Yüksek voltaj jeneratörü

Detaylı

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ KALP KATETERİZASYONU VE ANJİYOGRAFİ İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ KALP KATETERİZASYONU VE ANJİYOGRAFİ İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ KALP KATETERİZASYONU VE ANJİYOGRAFİ İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANIN Adı Soyadı:..... Protokol Numarası:..... Doğum Tarihi:..... Telefon Numarası:....

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Ders İçeriği DERSİN ADI DERSİN KATEGORİSİ SÜRE TIBBİ GÖRÜNTÜLEME I TIBBİ HİZMETLER TEKNİKLER 1. DÖNEM (1. SINIF GÜZ ) ZORUNLU DERS MESLEK DERSİ SEÇMELİ DERS Tıbbi

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü Sayfa 1 / 8 NÜKLEER TIP HİZMETLERİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN NÜKLEER TIP HİZMETLERİ BÖLÜM KALİTE SORUMLUSU KONTROL EDEN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ ONAY BAŞHEKİM Sayfa 2 / 8 1.AMAÇ: 2.KAPSAM: Nükleer Tıp

Detaylı

MEME KANSERİ TARAMASI

MEME KANSERİ TARAMASI MEME KANSERİ TARAMASI Meme Kanseri Taramanızı Yaptırdınız Mı? MEME KANSERİ TARAMASI NE DEMEKTİR? Kadınlarda görülen kanserlerin %33 ü ve kansere bağlı ölümlerin de %20 si meme kanserine bağlıdır. Meme

Detaylı

RADYOLOG GÖRÜŞÜ OLARAK, TÜRKİYE NİN İLK ONLINE RADYOLOJİ SERVİSİYİZ.

RADYOLOG GÖRÜŞÜ OLARAK, TÜRKİYE NİN İLK ONLINE RADYOLOJİ SERVİSİYİZ. RADYOLOG GÖRÜŞÜ OLARAK, TÜRKİYE NİN İLK ONLINE RADYOLOJİ SERVİSİYİZ. Uzun yıllara dayanan ve çok fazla emek harcanarak kazanılabilen mesleki deneyimlerimizi, insanlıkla paylașmak ve onların hizmetine adamak

Detaylı

Endometriozis. (Çikolata kisti)

Endometriozis. (Çikolata kisti) Endometriozis (Çikolata kisti) Bugün Neler Konuşacağız? Endometriozis Nedir? Belirtileri Nelerdir? Ne Sıklıkta Görülür? Hangi Sorunlara Neden Olur? Nasıl Tanı Konur? Nasıl Tedavi Edilir? Endometriozis

Detaylı

TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi. Kemik Pelvis ve Kalça Manyetik Rezonans Görüntüleme

TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi. Kemik Pelvis ve Kalça Manyetik Rezonans Görüntüleme İnceleme Kodu: TRD Hazırlanma Tarihi: 30.7.2011 TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi Kemik Pelvis ve Kalça Manyetik Rezonans Görüntüleme Tanım: Manyetik rezonans görüntüleme cihazı kullanılarak

Detaylı

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

İÜ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ RADYOTERAPİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı; Radyoterapi endikasyonu konmuş ve simülasyon randevusu verilmiş olan hastalar tedaviye girene kadar yapılacak işlemlerinin doğru ve eksiksiz yapılması için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİYACURE 250 mg liyofilize toz içeren saşe Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir poşet 282.5 mg Liyofilize Saccharomyces boulardii içerir. Yardımcı maddeler: Fruktoz, karışık meyve aroması.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ÜRİSPAS 200 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Flavoksat hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. ÜRİSPAS 200 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Flavoksat hidroklorür KULLANMA TALİMATI ÜRİSPAS 200 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Flavoksat hidroklorür 200 mg Yardımcı maddeler: Laktoz, sodyum nişasta glikolat, povidon, talk, magnezyum stearat, mikrokristalin

Detaylı

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ 1 Poliklinik muayenesi 2 3 4 5 Hekim seçme hakkının kullandırılması Laboratuar tetkikleri (Tam kan, Tam idrar, Biyokimya, Gaitada parazit, gizli kan v.s) Laboratuar tetkikleri ACİL (Hemogram, İdrar, Kardiyak

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ Staj Tarihleri : Adı ve Soyadı : Okul Numarası : Okuduğu Yarıyıl : Staj Konusu : Staj Yaptığı Kurum : Kurumun Adı

Detaylı

. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

. T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE . T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sayı : 23776858-157.99 Konu : Kanser Tarama Onam Formları SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE Kanserle mücadelede en etkin yollardan birisi toplum

Detaylı

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR?

LENFATİK VE İMMÜN SİSTEM HANGİ ORGANLARDAN OLUŞUR? LENFOMA NEDİR? Lenfoma, diğer grup onkolojik hastalıklar içinde yaşamın uzatılması ve daha kaliteli yaşam sağlanması ve hastaların kurtarılmaları açısından daha fazla başarı elde edilmiş bir hastalıktır.

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi. 1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi

1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi. 1. Poliklinik Muayenesi 2. Hastane Bilgi Sistemi üzerinden tetkik istemi DALAMAN DEVLET HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra Hizmetin Adı İstenen Bilgi/ Belgeler 1.T.C. Kimlik numarası olan kimlik belgesi Hizmetin En Geç Sunulma Süresi 1 Poliklinik muayene 2 Biyokimya

Detaylı

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU RADYOGRAFİK GÖRÜNTÜLEME

TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU RADYOGRAFİK GÖRÜNTÜLEME MALİ HİZMETLER KURUM BAŞKAN YARDIMCILIĞI STOK TAKİP VE ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI TEMEL TIBBİ CİHAZ KILAVUZU RADYOGRAFİK GÖRÜNTÜLEME BMM. Bilal BECEREN Ağustos 2015 RADYOGRAFİK GÖRÜNTÜLEME Röntgen; X-ışınının

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAHRAMANMARAŞ NECİP FAZIL ŞEHİR HASTANESİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Poliklinik Hasta Kabul ve Hekim Seçme hakkının Kullandırılması 2 Poliklinik muayenesi 3 Muayene Süresi 4 Acil

Detaylı

TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi. Temporomandibuler Eklem Manyetik Rezonans Görüntüleme

TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi. Temporomandibuler Eklem Manyetik Rezonans Görüntüleme İnceleme Kodu: TRD Hazırlanma Tarihi: 30.7.2011 TRD Yeterlilik Kurulu, Rehber ve Standartlar Komitesi Temporomandibuler Eklem Manyetik Rezonans Görüntüleme Tanım: Manyetik rezonans görüntüleme kullanılarak

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SENTI-SCINT KIT radyofarmasötik hazırlama kiti Damar içine veya cilt altına enjeksiyon yolu ile kullanılır. Etkin Madde: İnsan serum albumini nano boyutlu kolloid 1.0 mg Yardımcı Maddeler:

Detaylı

HĐZMETĐ SUNMAKLA GÖREVLĐ/YETKĐLĐ KURUMLARIN BĐRĐMLERĐN ADI MAHALLĐ ĐDARE MERKEZĐ ĐDARE TAŞRA BĐRĐMLERĐ DĐĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.)

HĐZMETĐ SUNMAKLA GÖREVLĐ/YETKĐLĐ KURUMLARIN BĐRĐMLERĐN ADI MAHALLĐ ĐDARE MERKEZĐ ĐDARE TAŞRA BĐRĐMLERĐ DĐĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ĐZMETĐN ADI ĐZMETĐN TANIMI ĐZMETĐN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI ĐZMETTEN YARARLANANLAR ĐZMETĐ SUNMAKLA GÖREVLĐ/YETKĐLĐ KURUMLARIN BĐRĐMLERĐN ADI

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ

SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ SAĞLIK MESLEKLERİNİN TANITIM PANELİ WİLHELM CONRAD RÖNTGEN 1845-1923 Alman asıllı, Nobel Fizik Ödülü sahibi fizikçi. (1901) Röntgen ışınlarını bulması ile tanınır. (1895) RÖNTGEN/X IŞINLARI NEDİR? "Crookes

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. TRANSAMĐNE %10 AMPUL Damar içine uygulanır.

KULLANMA TALĐMATI. TRANSAMĐNE %10 AMPUL Damar içine uygulanır. KULLANMA TALĐMATI TRANSAMĐNE %10 AMPUL Damar içine uygulanır. Etkin madde : Bir ampul 250 mg traneksamik asit içerir. Yardımcı madde: Enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. TRANSAMĐNE 500 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. TRANSAMĐNE 500 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI TRANSAMĐNE 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde : Bir film tablet 500 mg traneksamik asit içerir. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Mikrokristalin selüloz (Avicel ph 101),

Detaylı

Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografik Koroner Anjiyografi Sonrası Uzun Dönem Kalıcı Böbrek Hasarı Sıklığı ve Sağkalım ile İlişkisi

Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografik Koroner Anjiyografi Sonrası Uzun Dönem Kalıcı Böbrek Hasarı Sıklığı ve Sağkalım ile İlişkisi Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografik Koroner Anjiyografi Sonrası Uzun Dönem Kalıcı Böbrek Hasarı Sıklığı ve Sağkalım ile İlişkisi Hamza Sunman 1, Mustafa Arıcı 2, Hikmet Yorgun 3, Uğur Canpolat 3, Metin

Detaylı

İSTANBUL FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET ENVANTERİ

İSTANBUL FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HİZMET ENVANTERİ SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ADI TANIMI DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI HİZMETDEN YARARLANANLAR MERKEZİ İDARE TAŞRA BİRİMLERİ MAHALLİ İDARE DİĞER (ÖZEL SEKTÖR VB.) BAŞVURUDA İSTENEN

Detaylı

Pankreas Tümörü Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu

Pankreas Tümörü Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu Tarih :././20 Hastanın adı ve soyadı: Protokol numarası: Pankreas Tümörü Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu Bana yapılan muayene ve tetkikler sonucunda doktorlarım tarafından, pankreasımda tümör olduğu

Detaylı

AKUT PULMONER EMBOLİDE RADYOLOJİK ÖNEMLİ MESAJLAR

AKUT PULMONER EMBOLİDE RADYOLOJİK ÖNEMLİ MESAJLAR Pulmoner Vasküler Hastalıklar AKUT PULMONER EMBOLİDE RADYOLOJİK ÖNEMLİ MESAJLAR Dr. Recep SAVAŞ Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD, İzmir AKCİĞER HASTALIKLARI VE YOĞUN BAKIM GÜNLERİ TANI VE TEDAVİDE

Detaylı

Hepatik Arter Anevrizması Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu

Hepatik Arter Anevrizması Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu Tarih :././20 Hastanın adı ve soyadı: Protokol numarası: Hepatik Arter Anevrizması Ameliyatı Bilgilendirilmiş Onam Formu Bana yapılan muayene ve tetkikler sonucunda doktorlarım tarafından, karaciğer ana

Detaylı

KOD HHD.RB YAY.TAR REV.TAR REV.NO:00 SAYFA SAYISI:5. ASTANIN Adı Soyadı:... Adresi: Hastaneye Kabul Tarihi:...

KOD HHD.RB YAY.TAR REV.TAR REV.NO:00 SAYFA SAYISI:5. ASTANIN Adı Soyadı:... Adresi: Hastaneye Kabul Tarihi:... ASTANIN Adı Soyadı:..... Protokol Numarası:..... Doğum Tarihi:..... Telefon Numarası:.... Adresi:..... Hastaneye Kabul Tarihi:..... Servise Yatış Tarihi:..... Hastalığın Ön Tanısı/Tanısı... Acil Durumda

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar,

TPOG İSKİP Merkez Çalışma Kodu: Hasta TC Kimlik No Hasta İsim, Soyadı. Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu. Sayın Anne Babalar, TPOG İSKİP 2011 Gönüllü Bilgilendirilmiş Onam Formu Sayın Anne Babalar, Bu bir klinik araştırma çalışmasıdır. Klinik araştırmalar sadece bu çalışmaya katılmayı seçen hastaların dahil edildiği protokollerdir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI XYZAL 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablette 5 mg Levosetirizin dihidroklorür Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selülöz, laktoz monohidrat, kolloidal anhidrus

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi

Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Düzen Sağlık Grubu Polikliniği Çok Kesitli Bilgisayarlı Tomografi Polikliniğimiz DÜZEN SAĞLIK GRUBU kuruluşudur. Bilgisayarlı Tomografi (BT), iç organların, kemiklerin, yumuşak doku ve damarların ayrıntılı

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

Göğüs Hastalıkları. Bronkoskopi

Göğüs Hastalıkları. Bronkoskopi Göğüs Hastalıkları Bronkoskopi Bronkoskopi nedir? Hava yollarını incelemeyi sağlayan işlemin adıdır. Ucunda kamera olan ince tüp şeklindeki aletle uygulanır. Bronkoskop doktorunuzun akciğerlerinizin içindeki

Detaylı

PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 23.05.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ, -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Türkiye deki Ölümlerin Yaklaşık %40 ının Nedeni Kalp Damar Hastalıkları İzmir Kâtip

Detaylı

Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Aydan Biri Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD

Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Aydan Biri Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Aydan Biri Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Son dört dekat boyunca prenatal izlem sırasında fetüs taramaları için ultrasonografi

Detaylı

ACİL TIPTA TEKNOLOJİK GELİŞMELER

ACİL TIPTA TEKNOLOJİK GELİŞMELER ACİL TIPTA TEKNOLOJİK GELİŞMELER Yrd. Doç. Dr. Polat DURUKAN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp AD, Kayseri 3. Ulusal Ail Tıp Kongresi, 2007 Sunum Planı Acil Tıp uygulamalarında kullanılan aletlerin

Detaylı

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar.

2. Kapsam Bu prosedür, günübirlik kemoterapi ünitesini ve burada yapılan işlemleri kapsar. Sayfa No : 1 / 5 1. Amaç Bu prosedürün amacı, kemoterapi tedavisi görecek hastaların günübirlik kemoterapi ünitesine kabul edilmesinden çıkışına kadar, temel olarak yapılacak işlemleri ve kemoterapi ünitesinin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür FEKSİNE 180 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Kroskarmeloz sodyum, mikrokristal selüloz, prejelatinize nişasta, kolloidal anhidr

Detaylı

RADYOLOJİ DE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Heybet ASLANOĞLU TÜMRAD-DER Genel Başkanı

RADYOLOJİ DE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Heybet ASLANOĞLU TÜMRAD-DER Genel Başkanı RADYOLOJİ DE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Heybet ASLANOĞLU TÜMRAD-DER Genel Başkanı Tıbbi Görüntüleme Teknikeri GÖREV TANIMI (22.05.2014 TARİHLİ SAĞLIK PERSONELİ GÖREV TANIMI YÖNETMELİĞİ) Tıbbi Görüntüleme

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERS BİLGİ FORMU MESLEKİ YABANCI DİL I TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

Adı Soyadı : TIBBİ CİHAZ DAİMİ ÖZEL İHTİSAS Tel : KOMİSYONU

Adı Soyadı : TIBBİ CİHAZ DAİMİ ÖZEL İHTİSAS Tel : KOMİSYONU T.C. İletişim kurulacak yetkili personel bilgileri SAĞLIK BAKANLIĞI Adı Soyadı : TIBBİ CİHAZ DAİMİ ÖZEL İHTİSAS Tel : KOMİSYONU Fax : TIBBİ CİHAZ BAŞVURU FORMU e-posta : A) TALEP EDİLEN CİHAZI KULLANACAK

Detaylı

STERINaF [18F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır.

STERINaF [18F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. STERINaF [F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. STERINaF [F] 250 MBq/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon 1 m l si kalibrasyon tarih ve saatinde 250 MBq/ml sodyum florür

Detaylı

MYOMEKTOMİ İÇİN AYDINLATILMIŞ HASTA ONAM FORMU

MYOMEKTOMİ İÇİN AYDINLATILMIŞ HASTA ONAM FORMU Hasta Adı - Soyadı: Cinsiyet: K E Hasta ID No: Baba Adı: Doğum Tarihi: Kimlik No: Sayın Hastamız / Hasta Yakınımız, Tıbbi durumunuz ve hastalığınızın tedavisi için size önerilen tıbbi / cerrahi tedavi

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ PERKUTAN KORONER GİRİŞİMLER (KORONER BALON VE STENT TEDAVİSİ) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ

HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ PERKUTAN KORONER GİRİŞİMLER (KORONER BALON VE STENT TEDAVİSİ) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANESİ KARDİYOLOJİ KLİNİĞİ PERKUTAN KORONER GİRİŞİMLER (KORONER BALON VE STENT TEDAVİSİ) İÇİN HASTANIN BİLGİLENDİRİLMİŞ ONAM (RIZA) BELGESİ HASTANIN Adı Soyadı:..... Protokol Numarası:..... Doğum Tarihi:.....

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : İLERİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI. Dr. Ömer ERDEM

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : İLERİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI. Dr. Ömer ERDEM Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı : İLERİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI Dersin adı: İleri Görüntüleme Teknikleri Dersin veriliş şekli: Anlatım, Gösteri, Uygulama Dersin genel

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

Acil ve Tavmatik Hastalara Güncel Yaklaşımlar. Dr. Yüksel PABUŞÇU Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD

Acil ve Tavmatik Hastalara Güncel Yaklaşımlar. Dr. Yüksel PABUŞÇU Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD Acil ve Tavmatik Hastalara Güncel Yaklaşımlar Dr. Yüksel PABUŞÇU Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD Travma dışı: İnme İnrakraniyal kanama Pulmoner Emboli Akut mezenterik iskemi Plevral

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 10 meq (1080 mg) potasyum sitrat Yardımcı maddeler: Karnauba mumu ve magnezyum stearat.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: 10 meq (1080 mg) potasyum sitrat Yardımcı maddeler: Karnauba mumu ve magnezyum stearat. POTCİT 10 meq kontrollü salım tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: 10 meq (1080 mg) potasyum sitrat Yardımcı maddeler: Karnauba mumu ve magnezyum stearat. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI PROSCAR 5 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 5 mg finasterid içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, dokusat sodyum, laktoz monohidrat, magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI RESOLOR 1 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI RESOLOR 1 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RESOLOR 1 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 1 mg prukaloprid içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, koloidal silikon dioksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. %0.9 NaCI, hacim tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. KULLANMA TALİMATI MON.NaF ( 18 F) 250 MBq /ml i.v. enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Damar içine uygulanır. Çözeltinin 1ml si kalibrasyon tarih ve saatinde 250 MBq (20,3 mci) /ml Sodyum florür ( 18 F)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür

KULLANMA TALİMATI. MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür KULLANMA TALİMATI MAYFEX 180 mg Film Tablet Ağızdan alınır Etkin madde: Feksofenadin hidroklorür Yardımcı maddeler: Prejelatinize nişasta, Mikrokristalin selüloz, Sodyum kroskarmeloz, Kolloidal silisyumdioksit,

Detaylı

RADYOLOJIK VE NÜKLEER TıP TERIMLERI. Doç Dr. Selma ALTINDİŞ

RADYOLOJIK VE NÜKLEER TıP TERIMLERI. Doç Dr. Selma ALTINDİŞ RADYOLOJIK VE NÜKLEER TıP TERIMLERI Doç Dr. Selma ALTINDİŞ GİRİŞ Radyoloji; günümüzde x-ışınları, ultrasonografi (çok yüksek frekanslı ses dalgaları) ve radyo dalgası (RF) enerjilerinden yararlanarak görüntüleme

Detaylı

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI

T.C.DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 1 / 63 ACİL TIP ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY EYLEMCAN TIRPANCI-SERFİRAZ ATABEY BİRİM ACİL TIP ANABİLİM DALI TETKİK EDİLECEK KRİTER/DOKÜMAN Acil Tıp AD Başkanlığı İş Akış Acil Servis Süreci Radyoloji Süreci Beslenme

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler:

KULLANMA TALİMATI. RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler: KULLANMA TALİMATI RESECTISOL ÜROLOJİK İRİGASYON İÇİN %5 MANNİTOL SOLÜSYONU Etkin maddeler: Her bir litre çözelti 5 gram mannitol içerir. Yardımcı maddeler: Steril enjeksiyonluk su Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? KAPAK HASTALIKLARINDA TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR? Prof.Dr. Batuhan Özay İstanbul MedicineHospital, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kapak hastalıkları hastalığın başvuru anındaki ciddiyeti ve hasta profiline

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLER TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ IV. DÖNEM (2. SINIF BAHAR YARIYILI) Haftalık Ders Saati

DERS BİLGİ FORMU. TIBBİ HİZMETLER ve TEKNİKLER TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ IV. DÖNEM (2. SINIF BAHAR YARIYILI) Haftalık Ders Saati DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI BÖLÜM PROGRAM DÖNEMİ DERSİN DİLİ DERS KATEGORİSİ ÖN ŞARTLAR SÜRE VE DAĞILIMI KREDİ DERSİN AMACI ÖĞRENME ÇIKTILARI VE YETERLİKLER DERSİN İÇERİĞİ VE DAĞILIMI (MODÜLLER VE HAFTALARA

Detaylı

Omurga-Omurilik Cerrahisi

Omurga-Omurilik Cerrahisi Omurga-Omurilik Cerrahisi BR.HLİ.017 Omurga cerrahisi, omurilik ve sinir kökleri ile bu hassas sinir dokusunu saran/koruyan omurga üzerinde yapılan ameliyatları ve çeşitli girişimleri içerir. Omurga ve

Detaylı

SĠSTOSKOPĠ EġLĠĞĠNDE STENT TAKILMASI / DEĞĠġĠLMESĠ ĠÇĠN AYDINLATILMIġ HASTA ONAM FORMU

SĠSTOSKOPĠ EġLĠĞĠNDE STENT TAKILMASI / DEĞĠġĠLMESĠ ĠÇĠN AYDINLATILMIġ HASTA ONAM FORMU Hasta Adı - Soyadı: Cinsiyet: K E Hasta ID No: Doğum Tarihi: Baba Adı: Kimlik No: Sayın Hastamız / Hasta Yakınımız, Tıbbi durumunuz ve hastalığınızın tedavisi için size önerilen tıbbi / cerrahi tedavi

Detaylı