DİJİTAL ÇOK FONKSİYONLU SİSTEM

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DİJİTAL ÇOK FONKSİYONLU SİSTEM"

Transkript

1 MODEL: MX-M363U MX-M453U MX-M503U DİJİTAL ÇOK FONKSİYONLU SİSTEM Quick Hızlı Başlama Start Guide Kılavuzu Makineyi kullanmadan önce Makinen fonksiyonları ve orijinalleri yerleştirme ve kağıt yükleme prosedürleri. Kopyalama Kopya fonksiyonunun kullanımı. Yazdırma Yazıcı fonksiyonunun kullanımı. Tarama Tarama fonksiyonunun kullanımı. Belge dosyalama Sabit diskte işleri dosya olarak saklama. Sistem ayarları Makineyi daha kolay kullanmaya yönelik ayarlar. Arıza Giderme Sıksa sorulan sorular ve sıkışan kağıtların nasıl çıkarılacağı. Bu kılavuzu gerektiğinde kullanmak üzere el altında bulundurunuz.

2 Makinenin parçalarının ve bunların nasıl kullanılacağının öğrenilmesi Kağıt yüklemek için Makineyi kullanmadan önce (sayfa 7) Hızlı Başlama Kılavuzu (bu kılavuz) Kopyalama yapmak için Kopyalama (sayfa 21) Bir dosyayı yazdırmak için Yazdırma (sayfa 41) Taranan bir görüntüyü göndermek için Internet faksı kullanmak için Tarama (sayfa 53) Belge dosyalama nedir? Ne için kullanılır? Belge dosyalama (sayfa 69) Sistem ayarları nelerdir? Sistem ayarları (sayfa 77) Sıkça sorulan sorular ve sıkışan kağıdın nasıl çıkarılacağı Arıza Giderme (sayfa 83) İşbu kılavuz, makinenin fonksiyonlarının kolay anlaşılır açıklamalarını bir tek kılavuzda toplamıştır. Bu kılavuzdaki açıklamalarda, sıkça kullanılan fonksiyonlara ağırlık verilmiştir. Özel fonksiyonlar, arıza giderme ve makineyi kullanmaya ilişkin ayrıntılı prosedürler için PDF formatındaki kılavuzlara bakınız. Makineyi kullanmadan önce lütfen okuyunuz. Emniyet Kılavuzu Lütfen yazıcı genişletme kiti kurulduğunda okuyun. Yazılım Kurulumu Kılavuzu Önemli güvenlik bilgilerini ve Yazıcı sürücüsü ve tarayıcı sürücüsü makinenin spesifikasyonlarını içerir. kurulum prosedürlerini açıklar. Bu kılavuzlar çevre koruma amacıyla birleştirilmiştir.

3 Makinede kullanılan fonksiyonların ayrıntılı açıklamaları PDF formatındaki İşletim Kılavuzunda bulunmaktadır. İşletim Kılavuzu makineyle birlikte verilen CD-ROM un içindedir. Ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu Makineyle birlikte verilen "MX-M363U/M453U/M503U Serisi İşletim Kılavuzu" CD-ROM u İşletim Kılavuzunu da içerir. İşletim Kılavuzunu elverişli kullanma yöntemleri İlk sayfada düzenli bir İçindekiler listesi ve "... mek istiyorum" içindekiler listesi bulunmaktadır. "mek istiyorum" İçindekiler listesi, ne yapmak istediğine bağlı olarak sizi bir açıklamaya gönderir. Örneğin, "fotokopi fonksiyonunu sık kullanıyorum; bu nedenle kağıttan tasarruf etmek istiyorum". Neyi bilmek istediğinize göre bu iki İçindekiler listesinden birini kullanınız. İşletim Kılavuzu şunları içermektedir: MAKİNEYİ KULLANMADAN ÖNCE KOPYALAMA YAZDIRMA TARAYICI / INTERNET FAKS BELGE DOSYALAMA SİSTEM AYARLARI ARIZA GIDERME * İşletim Kılavuzunu PDF formatında görüntülemek için Adobe Systems Incorporated ın Acrobat Reader veya Adobe Reader programı gereklidir. Adobe Reader, aşağıdaki URL den indirilebilir:

4 SĐSTEM AYARLARI 1 Sistem Ayarları Toplam Sayı Kaðıt Tablası Ayarları Yazıcı Durum Ayarları Varsayılan Ayarlar Adres Kontrolü Belge Dosyalama Kontrolü İdareci Parolası Liste Baskı (Kullanıcı) (1) Faks Verı Alma/İletme USB-Aygıt Kontrolü Çıkış 2 Sistem Ayarları Liste Baskı (Kullanıcı) Tüm Özel Ayar Listesi TAMAM 1/2 Yazıcı Test Sayfası (2) Gönderme Adres Listesi Sistem Ayarları Yazıcı Test Sayfası NIC sayfası (3) TAMAM 2/2

5

6

7

8

9 Makineyi kullanmadan önce

10 (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12) g g g g

11 (13) (14) (15) (16) (17) (18)

12 Dokunmatik panel Mesajlar ve tuşlar LCD ekranda görülür. Đşlemler parmaklarınızla tuşlara dokunarak gerçekleştirilir. Fonksiyon tuşu Sharp OSA fonksiyonunu kullanmak için bu tuşa basarak Sharp OSA moduna geçiş yapın. Yazdırma modu göstergeleri HAZIR göstergesi Bu ışık yanarken yazdırma verileri alınabilir. DATA göstergesi Yazdırma verileri alınıyorken bu ışık yanıp söner ve yazdırma sırasında ise sürekli yanar. Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Orıjınal Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya BELGE DOSYALAMA RESĐM GÖNDERME KOPYALAMA ĐŞ DURUMU YAZDIRMA HAZIR DATA HAT DATA SĐSTEM AYARLARI Mod seçme tuşları Dokunmatik panelde görüntülenen modları değiştirmek için bu tuşları kullanın. Seçilen tuşun göstergesi yanar. [BELGE DOSYALAMA] tuşu Sabit sürücüde kayıtlı olan bir dosyayı yazdırmak veya göndermek istediğinizde bu tuşa basarak belge dosyalama modunu seçin. [RESĐM GÖNDERME] tuşu Tarama veya faks fonksiyonlarını kullanmak istediğinizde, ağ tarayıcısı / faks modunu seçmek için bu tuşa basın. HAT göstergesi Bu ışık, faks modunda iletim veya alım sırasında yanar. Bu ışık, tarama modunda iletim sırasında da yanar. DATA göstergesi Alınan bir faks, kağıt tükenmesi gibi bir sorun nedeniyle yazdırılamadığı zaman bu ışık yanıp söner. Đletilmeyi beklenen bir veri varsa bu ışık sürekli yanar. [KOPYALA] tuşu Kopyalama fonksiyonunu kullanmak istediğinizde bu tuşa basarak kopyalama modunu seçin. [KOPYALA] tuşunu basılı tutarak toplam sayfa sayısını ve kalan toner miktarını kontrol edebilirsiniz. [ĐŞ DURUMU] tuşu Đş durum ekranını görüntülemek için bu tuşa basınız. Đş durumu ekranında işlerin durumunu kontrol edebilir ve işleri iptal edebilirsiniz. [SĐSTEM AYARLARI] tuşu Sistem ayarları ekranını görüntülemek için bu tuşa basınız. Sistem ayarları, kağıt tablası ayarları ve saklama ayarları gibi makineyi daha kolay kullanmaya yönelik ayarlardır.

13 Rakam tuşları Bu rakamlar, kopya sayısını, faks numaralarını ve diğer rakamları girmek için kullanılır. [LOGOUT] tuşu ( ) Kullanıcı doğrulama yapıldığı zaman, makineyi kullandıktan sonra çıkmak için bu tuşa basınız. Faks fonksiyonunu kullanırken pulse aramalı hatta tone sinyalleri göndermek için bu tuşa basılabilir. [#/P] tuşu ( ) Kopyalama fonksiyonunu kullanırken bir iş programını kullanmak için bu tuşa basınız. Faks fonksiyonunu kullanırken bir programı kullanarak arama yapmak için bu tuşa basınız. [SĐL] tuşu Kopya sayısı gibi ayarları 0 a döndürmek için bu tuşa basınız. [BAŞLAT] tuşu Bir orijinali kopyalamak veya taramak için bu tuşu kullanın. Bu tuş faks modunda faks göndermek için de kullanılır. Ana güç göstergesi Ana güç açıldığı zaman bu gösterge ışıkları yanar. [GÜÇ] tuşu Makineyi açıp kapatmak için bu tuşu kullanın. LOGOUT [TÜMÜNÜ SĐL] tuşu Bir işlemi baştan yeniden yapmak için bu tuşa basınız. Bütün ayarlar silinecektir ve işlem ilk durumuna dönecektir. [GÜÇ TASARRUF] tuşu Güç tasarruf modunu etkinleştirmek için bu tuşu kullanın. Makine, enerji tasarruf modunda çalışırken [GÜÇ TASARRUF] tuşunun ışığı yanıp söner. Bu tuş güç tasarruf modunu kapatmak için de kullanılır. [DURDUR] tuşu Bir orijinalin kopyalama veya tarama işini durdurmak için bu tuşa basınız.

14 Orijinale ilişkin ayarlar genelde ana ekranın sol tarafında gruplanır. Bu, bir veya daha fazla mod seçildiğinde ekranda görülür. Hangi modların seçili olduğunu öğrenmek için simgeye dokunun. Bu, orijinalin otomatik belge besleyiciye yerleştirildiğini gösterir. Orijinalin boyutu otomatik olarak ekranda görülür. Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Orijinal Normal 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Möodlar Dosya Hızlı Dosya Bu, makinedeki kağıt tepsilerinin durumunu gösterir. Kalan kağıtların boyutunu, türünü ve miktarını kontrol edebilirsiniz. Seçili olan tepsi vurgulanır. 0 Çıktıya ilişkin ayarlar genelde ana ekranın sağ üst tarafında gruplanır. Gelişmiş ayarlar burada gruplanır. Bu konumda sık kullanılan dokunmatik tuşları kısayol olarak görüntüleyebilirsiniz. Đş durumu ekranı normalde mevcut seçili modun ana ekranının arkasında görülür. Đş durumu ekranının yalnızca sol kenarı görülür ve ekranın tam olarak açılması için buraya dokunulabilir. İş Kuyruğu Setler/İlerleme Durum Beklet 1 Kopyala 020 / 001 Kopyalama 2 Kopyala 020 / 000 Bekliyor 3 Bilgisayar / 000 Bekliyor / 000 Bekliyor Yazd. işi E-postaya Faks işi 1/1 İş Kuyruğu Tamamlandı Ayrıntı Öncelik Dur/Sil Internet-Faks Seçilen bir işe öncelik verilebilir ve diğer işlerden önce bu iş yapılabilir veya sırada bekleyen bir iş iptal edilebilir. Đşler dokunmatik tuş listesi olarak görüntülenir. Đş tuşları ekranda yapılacakları sırayla görülür. Seçmek için iş tuşuna dokunulması gerekir. Özel Modlar Kapakları/ Ekleme Asetat Eklemeler Çoklu Film TAMAM 2/4 Sistem Ayarları Otomatik Temızleme Ayarı Otomatik temizleme süresını ayarlayın. TAMAM Kitap Kopyası Sekme Kopyası Kart Atışı (1) (2) Kronometreyi iptal Et 60 (3) (10~240) sn.

15 Kullanıcı numaranızı girin. TAMAM İdareci Giriş Lütfen giriş adınızı / parolanızı giriniz. Kullanıcı Kimlik Doðrulaması Otrm Açma Adı Kullanıcı Adı Parola Kimlik.: Yerel Olarak Giriş TAMAM

16 Orijinalleri kenarlarý düzgün hizalý ve ön yüzü yukarý gelecek þekilde yerleþtirin. Orijinal kýlavuzlarýný orijinalin geniþliðine göre ayarlayýn. Gösterge çizgisi yaklaþýk olarak kaç tane orijinalin konulabileceðini gösterir. Yerleþtirilen orijinaller bu çizginin üzerine çýkmamalýdýr. Orijinali yüzü aþaðýya bakacak þekilde yerleþtirin. Orijinalin üst sol köþesini camýn uzak sol köþesindeki iþaretinin ucuyla hizalayýn. Orijinali yüzü aþaðýya bakacak þekilde yerleþtirin. Çok sayfasý bulunan bir kitap gibi kalýn bir orijinali yerleþtirmek için, otomatik belge besleme ünitesinin uzak kenarýný yukarý itin ve sonra da otomatik belge besleme ünitesini yavaþça kapatýn.

17 (6) (5) (1) (2) (3) (4)

18 Kaðýt tablasýný yavaþça dýþarý çekin. Tablada kalan kaðýdý çýkarýn. Tabladaki iki kýlavuzu hareket ettirin. Örneðin, kýlavuzlarý B4 (8-1/2" x 14") ten (8-1/2" x 11") e hareket ettirin. Kaðýdý yerleþtirin ve tablayý makinedeki yuvasýna yavaþça itin. Kaðýdý yerleþtirmeden önce üfleyerek havalandýrýn. Aksi taktirde bir defada birden fazla kaðýt giderek kaðýt sýkýþmasýna yol açabilir. Kaðýdý yerleþtirin ve tablayý makinedeki yuvasýna yavaþça itin. Gösterge çizgisi Aþaðýda görüldüðü gibi yüklemeyin. Gösterge çizgisi tablaya yüklenebilen maksimum kaðýt yüksekliðini gösterir. Kaðýt yüklerken, istifin gösterge çizgisini geçmemesine dikkat edin.

19 SĐSTEM AYARLARI 1 Sistem Ayarları Toplam Sayı Kaðıt Tablası Ayarları (1) Yazıcı Durum Ayarları Varsayılan Ayarlar Adres Kontrolü Belge Dosyalama Kontrolü İdareci Parolası Liste Baskı (Kullanıcı) Faks Veri Alma/İletme USB-Aygıt Kontrolü Çıkış 2 Sistem Ayarları Kaðıt Tablası Ayarları TAMAM Tepsi Ayarları (2) Kaðıt Türü Kaydı Otomatik Tepsi Deðiştirme Sistem Ayarları Kaðıt Tablası Ayarları Tepsi 1 Yazdır Kopyala Tür / Boyut Normal / Otomatik-AB Faks (3) I-Faks Belge Dosyal. TAMAM 1/6 Sab.Kðt Tar. Çift Y.D.Dışı Yıðın Devr.Dışı Zımba Devr.Dışı Sistem Ayarları Tepsi 1 Tür/Boyut Ayarı Kaðıt türü seç. Sistem Ayarları Normal Ön Baskılı G.dönüşt. Antetli Ön-Delgili Aðır Kaðıt Tepsi 1 Tür/Boyut Ayarı Tür G.dönüşt. Renkli Auto-Inch Otomatik-AB (5) (4) Boyut Tür x17,8 2x14,8 2x x11R,7 4x10 2R A3,,R,B4,B5 1 B5R,216x330(8 2x13) Elle İptal TAMAM (6) 1/2 1/3 2/3 2/3

20 Üzerine kopyalanacak taraf aþaðý bakmalýdýr! A3W, A3 veya B4 boyutlu bir kaðýt yüklerken, tabla uzantýsýný çekerek çýkarýn. Baypas tablasýna yüklenebilen maksimum yaprak sayýsý düz kaðýt için yaklaþýk 100 ve zarflar için de yaklaþýk olarak 20'dir. A5 (7-1/4" x 10-1/2") veya daha küçük boyutlu kaðýdý yatay yönde yerleþtirin. Zarflarýn sadece adres tarafý yazdýrýlabilir. Zarflarý adres tarafý aþaðýya bakacak þekilde yerleþtirin. Diðer tablalara yüklenemeyen özel kaðýt türleri baypas tablasýna yüklenebilir. Baypas tablasý konusunda ayrýntýlý bilgi için Ýþletim Kýlavuzunda 1. MAKÝNEYÝ KULLANMADAN ÖNCE bölümünde BAYPAS TABLASINA KAÐIT YÜKLEME bölümüne bakýnýz.

21 Kaðýt tablasýný yavaþça dýþarý çekin. Kaðýdý, baský tarafý aþaðý bakacak þekilde yerleþtirin. Kaðýdý yerleþtirmeden önce üfleyerek havalandýrýn. Aksi taktirde bir defada birden fazla kaðýt giderek kaðýt sýkýþmasýna yol açabilir. Kaðýdý yerleþtirin ve tablayý makinedeki yuvasýna yavaþça itin. Gösterge çizgisi Aþaðýda görüldüðü gibi yüklemeyin. Gösterge çizgisi tablaya yüklenebilen maksimum kaðýt yüksekliðini gösterir. Kaðýt yüklerken, istifin gösterge çizgisini geçmemesine dikkat edin.

22

23 Kopyalama

24 (4) (5) (6) (7) Kopya için taramaya hazır. 0 (8) (1) (2) (3) İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Orijinal 5. Normal Ağır 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya (9) (10) (11) (12)

25 1 taraflý orijinal 1 taraflý kopya KOPYALA 1 Kopya için taramaya hazır. 0 İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Normal 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 2 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

26 1 taraflý orijinal 1 taraflý kopya Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. 0 2 İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı Orijinal Normal R B4 A3 2-Yüzlü Kopya Çıktı (1) Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2-Yüzlü Kopya TAMAM (3) Cilt Değiştirm (2) 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

27 Orijinal Aðýr kaðýda kopya Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Üzerine kopyalanacak taraf aþaðý bakmalýdýr! 2 İş Ayrıntı Ayarları (1) Otomtk Poz 100% Kopya Oranı Otomtk Orijinal Otomatik 81 /2x11 Kaðıt Seçç (2) Özel Modlar Normal 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 3 Kaðıt Seç 1. Normal TAMAM 2. R 3. B4 Normal Normal Normal (3) 4. A3 Normal Kopya Modu Bypass Tablası Türü/Boyutu Ayarı İptal Kaðıt türü seç. 1/2 Normal Ön Baskılı G.dönüşt. Antetli Ön-Delgili Renkli İnce Kaðıt Etiket Aðır Kaðıt (4) Saydam Sekme Kaðıdı Zarf 1/3

28 Kopya Modu Bypass Tablası Türü/Boyutu Ayarı Tür Aðır Kaðıt Auto-Inch Otomatik-AB (5) Özel Boyut Tür Boyut 12x18,11x17,81 /2x14 81 /2x11,81/2 x11r,5 1 /2x81/2 R 71 /4x101/2 R,A3,,B4,B5 A3W,A3,,R,A5R,B4 B5,B5R,216x330(8 1 /2x13) 11x17,81 /2x11 X420 Y297 Elle TAMAM (6) 2/3 Kaðıt Seç 1. Normal 2. R Normal 3. B4 Normal (7) Ön Ağır Baskılı kaðıt TAMAM (8) 4. A3 Normal 4 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin Kopya için taramaya hazır. Tam renk Renk Modu Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 4. A3 5. Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Kaðıt Seç 1. (A) 2. R 3. B4 4.A3 Normal Normal Normal Normal (B) Normal 5. Normal TAMAM (C) (D)

29 Hafif orijinal Ekspozür ayarý Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz (1) 100% Kopya Oranı R B4 A3 Orijinal Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2 Poz Otomtk Metin OK 1/2 Elle Metin/Baskı Foto Metin/Foto Basılı Foto Fotoðraf (2) Poz 1 Elle 3 5 (4) Harita (3) Tarama Çözünürlüðü OK (5) 2/2 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

30 A3 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 İş Ayrıntı Ayarları (1) Otomtk Poz 100% Kopya Oranı Otomtk Orijinal Otomatik Otomtk Kaðıt Seç (2) Normal 1 Özel Modlar /2 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2 Kaðıt Seç R Normal Normal Normal TAMAM (4) 3. B4 Normal 4.A3 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları (5) Otomtk Poz 100% Kopya Oranı (3) (6) Otomatik Görüntü Normal R B4 A3 Orijinal R Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

31 55% Orijinal Oraný belirlenmiþ kopya Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı B4 A3 B5 B4 A3 (1) Kopya Oranı B5 A5 B5 B4 Kopya Oranı 70% 81% 86% R B4 A3 Yakınl 100% 55 % 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya TAMAM 25% 50% Yakınl 200% 400% 100% Orijinal 100 % Normal Otomatik Görüntü Menü 1 2 XY yakınlaşt. 115% 122% 141% TAMAM Otomatik Görüntü Menü 1 2 XY yakınlaşt. (3) (2) (4) B5 B4 A5 B5 A3 B5 B4 B4 A3 (5) Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

32 Orijinal Yazdýrma Ara ver 1. tablada işlenen kopyalar. Sonraki kopya işi için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Kesme 5 2-Yüzlü Kopya Çıktı Normal Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 1 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 2 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

33 1 İş Programları Program numarasına basın. Çıkış 1/ Geri Çaðır Kaydet/Sil (1) İş Programları Program numarasına basın. 1 2 (2) Çıkış 1/6 Geri Çaðır Kaydet/Sil Saklamak için seçimleri yapın ve [OK] 'a basın, silmek için [Cancel] bas.ç İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 (3) Orijinal İptal Normal (5) TAMAM 2-Yüzlü Kopya Çıktı Program Adı (4) 1

34 İş Programları Program numarasına basın Geri Çaðır Kaydet/Sil Çıkış 1/6 2 1 İş Programları Çıkış 2 Program numarasına basın / Geri Çaðır Kaydet/Sil (1) İş Programları Program numarasına basın (2) Çıkış 1/6 Geri Çaðır Kaydet/Sil Bu konumda kayıtlı bir iş programı zaten var İptal Sil Sakla (3) İş Programları Program numarasına basın. Çıkış (4) 1/ Geri Çaðır Kaydet/Sil

35 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B5 B4 A3 Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Özel Modlar TAMAM Özel Modlar TAMAM Kenar Boşluðu Kaydır Sil İki Sayfa Kopya 1/4 Kapakları/ Ekleme Asetat Eklemeler Çoklu Film 2/4 Broşür Kopyalama İş Oluştur Paralel Kopya Kitap Kopyası Sekme Kopyası Kart Atışı Özel Modlar TAMAM Özel Modlar OK Mühür Görüntü Düzen Netlik 3/4 Orijinal Sayım Karma Boy Orijinal Yavaş Tara Modu 4/4 Dosya Hizli Dosya Kopya Denetle Görüntü Düzen TAMAM Foto Tekrar Çoklu Sayfa Büyütme Ayna Görüntü A3 Tam Akma Ortalama B/W Ters

36 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. 0 2 İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı Orijinal Normal R B4 A3 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya (1) Hızlı Dosya Özel Modlar Kenar Boşluðu Kaydır (2) Broşür Kopyalama Sil İş Oluştur İki Sayfa Kopya Paralel Kopya TAMAM 1/4 Özel Modlar Kenar Boşluðu Kaydır Sað Sol Aşaðı İptal Yüz 1 Yüz 2 15 (0~20) 15 mm (3) TAMAM TAMAM (4) (0~20) mm 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

37 Silmeden Silerek

38 4 takým 2 takým 2 takým Arka kapak Ekleme Ekleme Arka kapak Kağıt Ekleme Kağıt EklemeKağıt Ekleme

39 Orijinal Sekme kağidi DÝZÝN INDEX INDEX Ön Arka

40 Sayfa Page numarasý number Tarih Date yazdýrma print 04/04/2010 Mühür Stamp CONFIDENTIAL GIZLI Metin Text Filigran Planlama Planning Meeting Toplantýsý GIZLI

41 5 takým Kontrol 1 takým 4 takým

42 4 yaprak Orijinalleri tara 4 yaprak Kontrol 4 yaprak B5 B5

43 Yazdırma

44 (1) (2) 1 (1) (2) 2

45 (1) 3 (2) (3) 4

46 (1) (2) 1 2

47 (1) 1 (2) (1) (2) 2 (3)

48 (1) 1 (2) (1) (2) (3) 2

49 ÝÞ DURUMU 1 1 İş Kuyruðu Kopyala İş Kuyruðu 020 / 001 Durum Kopyalama 1/1 Beklet İş Kuyruðu Tamamlandı 2 Kopyala 020 / 000 Bekliyor Ayrıntı (2) 3 Computer / 000 Bekliyor Öncelik / 000 Bekliyor Dur/Sil Yazd. işi Tara Faks işi (1) (3) İşi silecek misiniz? Computer01 (4) Internet Faks 2 Hayır Evet (5)

50 (1) (3) (2) (4) (5)

51 (1) (2) (3) (4)

52 A

53

54

55 Tarama

56 Tarama modlarý TBir görüntüyü bir eposta adresine göndermek için Epostaya Tara kullanýn UBS bellek modu Bir görüntüyü USB belleğe saklamak için bu modu kullanın Bir görüntüyü bir FTP sunucuya yüklemek için FTP ye Tara kullanýn Orijinali tarayýn tarayın ve sonra da... Ýnternet faks modu Bir faksı internet üzerinden göndermek için bu modu kullanın Bir görüntüyü bilgisayarınızda bir paylaşım klasörüne göndermek için Að Klasörüne Tara kullanýn. Veri giriþ modu Uygulamaya bağlantılı bir belge çözümü için bu modu kullanın Bir görüntüyü özel bir uygulamada işlemek için Masaüstüne Tara kullanýn

57 (4) (5) Göndermeye hazır. Tekrar gönder (1) (2) (3) Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Adres Defterı Adres Girişi Özel Modlar (6) (7) Dosya (8) Hızlı Dosya (9)

58 Orijinal İletimi tara Taranan görüntü GÖRÜNTÜ GÖNDERME 1 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 2 Göndermeye hazır. Tekrar gönder 3 Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Adres Defteri Adres Girişi (1) Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Hedef türü seçiniz. (2) E-posta Að Klasörü Adresın yazılacaðı yerı seç Kime Bilgi (3) 4

59 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları (1) Ayarl.Gönder Otomtk Poz (2) 200X200dpi Çözünürlük Auto Orijinal PDF Dosya Biçimi Özel Modlar Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2 Tarama Pozu (4) Faks/I-Faks adresi dahil edildiðinde, Faks/I-Faks/ Tarayıcı modu arasında paylaşılan poz ayarı seçilir. Moiré Azaltma Otomtk Elle 1 3 (5) Metın/ Baski Foto (6) Metin TAMAM (3) Basılı Foto TAMAM (7) Metin/Foto Fotoðraf Harita 3

60 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları (1) Ayarl.Gönder Otomtk Poz 200X200dpi Çözünürlük (2) Otomatik Orijinal PDF Dosya Biçimi Özel Modlar Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2 Tarama çözünürlüðü 100X100dpi 200X200dpi TAMAM (4) 300X300dpi (3) 400X400dpi 600X600dpi 3

61 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları (1) Ayarl.Gönder Otomtk Poz 200X200dpi Çözünürlük Orijinal PDF Dosya Biçimi Özel Modlar Auto (2) Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya 2 Tüm hedeflere bunu uygulamak için bir dosya biçimi seçin. Dosya Türü Sıkıştırma Modu TAMAM PDF TIFF Hiçbiri Şifreli PDF (4) XPS MH (G3) Programlı MMR(G4) Dosya Başına Belirtilen (1-99) (5) TAMAM (3) (6) 3

62 SĐSTEM AYARLARI 1 Sistem Ayarları Toplam Sayı Kaðıt Tablası Ayarları Yazıcı Durum Ayarları Varsayılan Ayarlar Adres Kontrolü (1) Belge Dosyalama Kontrolü İdareci Parolası Liste Baskı (Kullanıcı) Faks Veri Alma/İletme USB-Aygıt Kontrolü Çıkış 2 Sistem Ayarları Adres Kontrolü TAMAM Doðrudan Adres / Program (2) F-Kodu Bellek Kutusu Özel Dizin Sistem Ayarları Doðrudan Adres / Program TAMAM Sakla (4) Tek Grup (3) Doğrudan Adres / Bireysel E-posta Internet Faks Arama Numarası 0001 Ad AAA AAA Baş harfler A Dizin Adres (6) (5) (7) Program Deðiştir/Sil Sonrakı Çıkış Doðrudan STMP Faks 1/2

63 Doðrudan Adres / Bireysel No.0001 Sonrakı Çıkış Dizin Bu adresi kaydettiðiniz özel dizini seçin. Kul. Kullnc. Kullnc. Kullnc. Kullnc. TAMAM (8) Kullnc. Bu adres,[sık Kullanım]'a da kaydedilsin mi? Evet Hayır Doðrudan Adres / Bireysel Sonrakı E-posta Internet Faks Doðrudan STMP Arama Numarası 0001 Kayıt tamamlandı. Ad (9) Baş harfler Adres AAA AAA A Dizin Kul. xxx@xx.xxx.com Faks Çıkış (10) 1/2

64 Göndermeye hazır. Tekrar gönder Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Adres Defteri (1) Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Alıcı Kime AAA AAA CCC CCC EEE EEE (2) (3) Bilgi BBB BBB DDD DDD FFF FFF 1/1 Frek. ABCD EFGHI JKLMN OPQRST UVWXYZ etc. Durum Ayarları Adres Göz.Geçr Global Adres Arama Adresi Sırala Göndermeye hazır. Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Tekrar gönder (1) Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya No.01 No.03 No.05 No.07 AAA AAA CCC CCC (2) EEE EEE GGG GGG No.02 No.04 No.06 No.08 BBB BBB DDD DDD FFF FFF HHH HHH İptal

65 Göndermeye hazır. Tekrar gönder Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Tara Gönder Otomtk (1) Adres Defteri Adres Girişi Ayarl.Gönder Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Arama numarasını girin.( ) Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder (2) Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya

66 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Göndermeye hazır. Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Tekrar gönder Adres Defteri (1) Adres Girişi Özel Modlar 2 Dosya Hızlı Dosya DDD DDD yyy@xx.xxx.com Kime AAA AAA CCC CCC EEE EEE (2) Adres Göz.Geçr Alıcı (4) Bilgi BBB BBB DDD DDD FFF FFF (3) 001 AAA AAA 002 DDD DDD Bilgi 1/1 Frek. ABCD EFGHI JKLMN OPQRST UVWXYZ etc. Sonrakı Adres Durum Ayarları Adres Göz.Geçr (5) Global Adres Arama Adresi Sırala TAMAM (6) 3

67 Göndermeye hazır. Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Tekrar gönder Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Tarama Özel Modları OK Tarama Özel Modları TAMAM Program Sil Çift Sayfa Tarama 1/3 İş Oluştur Karışık Boyutta Orijinal Yavaş Tarama Modu 2/3 Zamanlayıcı Kart Atışı Özgün Sayı Dosya Hızlı Dosya Tarama Özel Modları TAMAM Doðr. Mühür 3/3

68 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Göndermeye hazır. Tara Mod Deðışımı Görüntü Ayarları Ayarl.Gönder Tara Gönder Otomtk Tekrar gönder Adres Defteri Adres Girişi Özel Modlar Dosya (1) Hızlı Dosya 2 Tarama Özel Modları TAMAM Program Zamanlayıcı Sil (2) İki Sayfa Tara Kart Atışı 1/2 Özel Modlar Sil Kenar Silme (3) Kenar+Orta Silme Kenar 10 (4) İptal (0~20) mm TAMAM TAMAM (5) 3

69 Tarama Silmeden Tarama Silerek Tarama Ön Tarama Arka

70 Tarama Tarama

71 Belge dosyalama

72 Kopya Yazdýr Tarama Daha sonra kullanmak için saklamak istediðiniz dosyalar Çabucak ve kolayca kaydedin Kaydedin ve yönetin Hýzlý Dosya Hızlı Dosya özelliğini kullanarak bir belgeyi kolayca kopyalayabilir veya gönderebilir ve belge verilerini aynı zamanda sabit diskte saklayabilirsiniz. Dosya Dosya kullanıldığı zaman bir kullanıcı adı ve dosya adı, saklanan dosyaya eklenebilir. Ayrıca, kolay dosya yönetimi için dosyanın hangi klasöre kaydedildiğini de seçebilirsiniz. HDD ye Tara Bir belgeyi, yazdırma veya iletim olmadan sadece sabit diske kaydetmek için HDD ye Tara özelliğini kullanın. Dosya gibi, kullanıcı adı, dosya adı ve klasör de belirlenebilir. Hýzlý Dosya Klasörü Hızlı Dosya özelliği ile saklanan dosyalar bu klasörde kaydedilir. Ana Klasör / Özel Klasör Bir dosya, Dosya veya HDD ye Tara özelliğiyle kaydedilirken bir klasör belirlenmezse, bu dosya ana klasöre kaydedilir. Ana klasöre ilaveten, dosyalar özel klasörlere de saklanabilir. Özel dosyalar sistem ayarlarında oluşturulur. Kayýtlý dosyalar gerektiðinde yazdýrýlabilir veya iletilebilir. Yazıcı sürücü kullanılarak kaydedilen bir dosya iletilemez.

73 Bu durumda... Bir toplantı için çok sayıda sayfadan oluşan broşürler hazırladınız ancak yeni gelen katılımcılar için hızla yeni broşürler hazırlamanız gerekiyor. Kopya için taramaya hazır. 0 İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R 3. B4 4. A3 Normal 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya Belge dosyalama elverişlidir Broşürün bütün sayfalarını taramak zaman alır. Hem de kopya ayarları yeniden yapılmalıdır. Bu durumda panik yapmanıza gerek yok. Belge dosyalama özelliğini kullanarak sakladığınız dosyayı yazdırmanız yeterlidir. Orijinali taramanız veya kopya ayarlarını yeniden yapmanız gerekmez. Bu durumda... Günlük veya haftalık raporların formları ofiste tutulur ancak bunlar sıkça tükenir ve orijinal dosyayı kullanarak yenilerini yazdırmak zorunda kalırsınız. Sab.disk dur. Ara Dosya Sakla Disk'e tarama Dosya Al Dosya Klasörü Hızlı Dosya Klasörü Belge dosyalama elverişlidir. Günlük veya haftalık raporların formlarını bir klasörde kaydederseniz, kullanıcılar web sayfasını veya makinenin işletim panelini kullanarak bu forma elde edebilirler. Harici Veri Erişimi

74 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı R B4 A3 Orijinal Normal Taranan veriler otomatik olarak hızlı dosya klasöründe saklanır. Gizli verileri klasörde saklamayınız. TAMAM (2) 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya Hızlı Dosya (1) 2 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

75 Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 1 Kopya için taramaya hazır. İş Ayrıntı Ayarları Otomtk Poz 100% Kopya Oranı Orijinal R B4 A3 Normal 0 2-Yüzlü Kopya Çıktı Özel Modlar Dosya (1) Hızlı Dosya 2 Dosya Bilgisi İptal TAMAM Gizli Parola Kullanıcı Adı Kull.Bilinmiyor (2) Dosya Adı Copy_ _ Kaydetme yeri: Ana Klasöör Kullanıcı adı seç. Adı 1 Adı 3 Adı 5 (3) Adı 2 Adı 4 Adı 6 İptal 1 25 TAMAM (4) Adı 7 Adı 8 Tümü ABCD EFGHI JKLMN OPQRST UVWXYZ etc. ABC Kullnc. Dosya Bilgisi (5) (6) Gizli Kullanıcı Adı Adı 1 Dosya Adı Dosya-01 Kaydetme yeri: Ana Klasör Parola İptal TAMAM

76 Klasör seç. Ana Klasör Kul. 1 Kul. 2 Kul. 3 Kul. 5 (7) Kul. 4 Kul. 6 TAMAM (8) 1/2 Kul. 7 Tüm Klasörler ABCD Kul. 8 EFGHI JKLMN OPQRST UVWXYZ Dosya Bilgisi Gizli Parola İptal TAMAM (9) Kullanıcı Adı Adı 1 Dosya Adı Dosya-01 Kaydetme yeri: Kul. 3 Ayarları düzeltin Taramayý iptal edin Kopyalamayý iptal edin

77 BELGE DOSYALAMA 1 Sab.disk dur. Ara Dosya Sakla Disk'e tarama Dosya Al Dosya Klasör Hızlı Dosya Klasör Harici Veri Erişimi Taranacak taraf yukarý bakmalýdýr! 2 Dosya Sakla Disk'e tarama Dosya Al Dosya Klasör Hızlı Dosya Klasör Harici Veri Erişimi 3 Sabit diski taramaya hazır. Orijinali taramaya başlamak için [Başlat] tuşuna basın. Otomtk Poz 600x600dpi Çözünürlük Auto Orijinal Geri Özel Modlar Dosya Bilgisi 4

78 BELGE DOSYALAMA 1 Dosya Sakla Sabit diske tara Ana Klasör Dosya Adı dosya-01 dosya-02 dosya-03 Özel Klasör (2) Kullanıcı Adı Ad 1 Ad 2 Ad 3 Bul Tarih 04/04/ /04/ /04/2010 Dosya Al Dosya Klasörü (1) Hızlı Dosya Klasöörü Harici Veri Erişimi Geri İş Başına Tüm Dosyalar Çok Dosyalı Yazdır İş Ayarları İptal dosya-01 Ad 1 B/W İşi seç. Yazdır (3) Move Gönder Sil Özellik Deðişimi Ayrıntı İş Ayarları / Yazdır dosya_01 Otomtk Kaðit Seç Çıktı 2-Yüzülü Özel Modlar Ad 1 Yazdırma Sayısı (4) İptal B/W 1 (1~999) Veriyi Yazdır ve Sil Veriyi Yazdır ve Kaydet

79 Sistem ayarları

80 SĐSTEM AYARLARI Sistem Ayarları Toplam Sayı Varsayılan Ayarlar İdareci Parolası Liste Baskı (Kullanıcı) Çıkış Kaðıt Tablası Ayarları Durum Ayarları Adres Kontrolü Belge Dosyalama Kontrolü Faks Veri Alma/İletme USB-Aygıt Kontrolü

81

82 Sistem Ayarları Giriş Idareci parola Toplam Sayı Varsayılan Ayarlar Liste Baskı (Kullanıcı) Kağıt Tablası Ayarları Adres Kontrolü Faks Veri Alma/İletme Durum Ayarları Belge Dosyalama Denetimi USB-Aygıt Kontrolü Kullanıcı Kontrolü Kullanıcı Kontrolü Enerji Tasarrufu İş Sayısı Ekran Kontrastı Aygıt Sayısı Saat Tüm Özel Ayar Listesi Yazıcı Test Sayfası Gönderme Adres Listesi Belge Dosyalama Klasör Listesi Tepsi Ayarları Kağıt Tipi Kaydı Otomatik Kaset Değişimi Özel Boyut Kaydı (Baypas) Doğrudan Adres / Program Faks Alma Ayarları Varsayılan Ayarlar PCL Ayarları PostScript Ayarları Kullanıcı Bilgisini Değiştir Yazıcı modunda toner tasarrufu Kopyalama modunda toner tasarrufu F-Kodu Bellek Kutusu Kopyalar Yönlendirme Varsayılan Kağıt Boyutu Varsayılan Çıktı Tablası Varsayılan Kağıt Türü Kullanıcı Kimlik Doğrulama Ayarı Kullanıcı Sayısı Ekranı Kullanıcı Kaydı Sayfa Sınırı Grubu Kaydı Çıkış İşlerinin Sayfa Sınırındaki Eylemler Yetki Grubu Kaydı Faks Verisi İlet Kullanıcı Sayısı Yeniden Ayarla Kullanıcı Bilgisi Baskısı Görüntülenen dosya adı sayısı ayarı Giriş Başarısız olduğunda bir Uyarı Otomatik Güç Kapatma Otomatik Kapatma Kronometresi Klavye Seç Özel Dizin I-Faks Manüel Alışı Boş Sayfa Yazdırma Devre Dışı Çizgi Kalınlığı 2-Yüzlü Baskı N-Üst Yazdırma Sayfaya Sığdır Geçersiz Kullanıcı Yazdırma Kapat Varsayılan Ağ Kimlik Doğrulaması Sunucusu Ayarı Oturum açtıktan sonra saklanan işleri otomatik olarak yazdır Oturum açtıktan sonra Kullanım Durumunu Görüntüle LDAP sunucu erişim kontrolünü gerçekleştirin. Ön Isınma Modu Ayarı I-Faks Veri İletme Çıktı Hızlı Dosya Çalıştırma Ayarları Tuşa Dokunma Sesi Varsayılan Ekran Ayarı Saat ayarını devre dışı bırakma Uzaktan İşlem Ayarları Otomatik Temizleme Ayarı Mesaj Süresi Ayarı Görüntüleme Dili Ayarı İş önceliği işleminin devre dışı bırakılması Bypass'dan baskıyı devreden çıkarma Anahtar İşlem Ayarı Kapakları/ekleme modunu devre dışı bırakma Başlangıç Orijinal Sayım Ayarı Klavye Önceliğini belirleyin Programlanır Klavye Şablon Ayarı Aygıt Kontrolü Orijinal Boyutu Algılayıcı Ayarı Tepsi Ayarlarının Belge besleyicinin devre dışı bırakılması Orijinal Besleme Modu Çift yüzlü aygıtının devre dışı bırakılması Kapasitesi büyük kasedi devre dışı bırak İst.bağlı kğt çekmecesi devre dışı bırakılması Kapatılması Finisher d.dışı bırakılması Ofsetin Kapatılması Zımbanın devre dışı bırakılması Sırttan Zımba Pozisyon Ayarı Otomatık Kağıt Seçimi Ayarı Ciltçi tablalarının otomatik geçişi Hard disk. iyileştirilmesi Paralel Bağlantı Ayarı Tüm iş Kaydı Verilerini Sil Fiksaj Kontrol Ayarları Kopyalama Ayarları İlk Durum Ayarları Poz Ayarlaması Döndürerek Kopyalama Ayarı Ekstra önayar oranlarını ekle veya değiştir İlk Sekme Kopyası Ayarı Maksimum kopya sayısı ayarı İş programları silme devre dışı Kenar Boşluğu Kaydırma Başlangıç Ayarı Genişlik Ayarını Sil Kart Atışı Ayarı Otomatik Sırttan Zımba 2-yüzlü kopyada bypass tablası devre dışı Otomatik kağıt seçiminin devre dışı bırakılması Kağıdı Besleyen Tepsinin Otomatik Seçim Ayarı Belge besleyici için 600x600 dpi tarama modu Belge camından hızlı tarama Ağ Ayarları IPv4 Ayarları TCP/IP'yi etkinleştir EtherTalk'ı(tokentalk)etkinleştir NIC'yi sıfırla IPv6 Ayarları NetWare'yi etkinleştir NetBEUI'yi etkinleştir Ping Komutu Yazıcı Ayarları Varsayılan Ayarlar Uyarı Sayfasının Yazdırılmasına izin Yok Yazdırma Yoğunluk Seviyesi USB Bellekten Doğrudan Yazdırmanın İptali Test Sayfası Yazdırılmasına izin Yok Baypas Tepsi Ayarları Ağ Klasöründen Doğrudan Yazdırmanın İptali /Letter Boyutu Arası Otomatik Değişim İş Bekletme Kuyruğu Arayüz Ayarları Onaltılı Aktarım Modu G/Ç Zaman Aşımı USB portu etkinleştir USB bağlantı noktası emülasyon geçişi Bağlantı Noktası Değiştirme Yöntemi Şebeke Portu Etkinleştir Ağ Bağlantı Noktası Emülasyon Değiştirme Yöntemi

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 9/9 Çok İşlevli Yazıcı Kopyalama yapma. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı dönük şekilde yükleyin. Kılavuzu dokümanlara dokunacak. Önceki tüm programlama seçimlerini

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı

Kontrol Paneli. Xerox AltaLink C8030/C8035/C8045/C8055/C8070 Renkli Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kullanılabilir uygulamalar yazıcı kurulumunuza göre değişebilir. Uygulamalar ve özellikler hakkındaki ayrıntılar için bkz. Kullanım Kılavuzu. 5 9 8 7 6 0 5 6 7 8 9 0 Giriş Sayfası ana uygulama

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin.

Tarayıcı camını kullanarak kopyalama. 1 Orijinal belgeyi ön yüzü aşağıya bakacak şekilde tarayıcı camının sol üst köşesine yerleştirin. MFP Lazer Hızlı Başvuru Kopyalama Hızlı kopya oluşturma 3 Yazıcı kontrol panelinde düğmesine basın. 4 Belgeyi tarayıcı camına yerleştirdiyseniz, ana ekrana geri dönmek için Finish the Job (İşi Bitir) öğesine

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak

Faks alma/gönderme. Kontrol panelini kullanarak. Bilgisayarı kullanarak Hızlı Başvuru Kopyalama Fotokopi çekme 1 Özgün bir belgeyi ADF'e veya tarayıcı camının üzerine yerleştirin. Notlar: Görüntünün kırpılmasını önlemek için özgün belgenin boyutu ile fotokopi çıkış boyutunun

Detaylı

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu

Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu Yazdırma Yayınlama Ayarları Kılavuzu İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... 2 YAZDIRMA YAYINLAMA İŞLEVİ.........................................................................

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SHARP MX-4100N/4101N/5000N/5001N http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725557

Kullanım kılavuzunuz SHARP MX-4100N/4101N/5000N/5001N http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725557 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli

Kaset 5 (İsteğe Bağlı) Kaset 6 (Ekleyici) (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli. Yüksek Hacimli Sonlandırıcı (İsteğe Bağlı) Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90/ 90/ 90 Makineye Genel Bakış Makineye Genel Bakış Özellikler Cihazınız, yapılandırmasına bağlı olarak şu özelliklere sahiptir: 8 Kopyalama E-posta Internet Faksı Sunucu Faksı Doküman

Detaylı

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver

Menüler. Yazdırmaya Ara Ver Xerox ConnectKey.0 Teknolojisi Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın.

Detaylı

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 7220 / 7225 Kontrol Paneli Xerox WorkCentre 70 / 7 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8

Detaylı

Kullanıcı Menü Haritası

Kullanıcı Menü Haritası Kopyalama Kopyala Çıktı Rengi Otomatik Algıla Siyah Beyaz Renkli Tek Renkli Küçült/Büyüt % Orantılı Bağımsız %X-Y Otomatik Ortala Değişkenlik Yüzdesi Ön Ayarlar Kağıt Besleme 2 Taraflı Kopyalama 1-1 Taraflı

Detaylı

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu.? Menüler GHI PRS 7 * ABC JKL TUV

Detaylı

Araçlar Menü Haritası

Araçlar Menü Haritası Araçlar menüsündeki tüm seçeneklere erişebilmek için Yönetici olarak oturum açmalısınız. Aygıt Ayarları Genel Enerji Tasarrufu Akıllı Hazır İş Etkinliği Programlanan Tarih ve Saat Saat Dilimi (GMT Saat

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-M236/M276 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725470

Kullanım kılavuzunuz SHARP AR-M236/M276 http://tr.yourpdfguides.com/dref/4725470 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu

E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118i E-postaya Tarama Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42712 Bu kılavuz, aygıtındaki E-postaya Tara özelliğini ayarlama hakkında hızlı başvuru sağlar. Aşağıdakiler için yordamlar içerir: E-postaya

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Haziran 2017 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery server üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

AR-M236 AR-M276 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM. KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için)

AR-M236 AR-M276 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM. KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için) MODEL AR-M6 AR-M76 DÝJÝTAL ÇOK FONKSÝYONLU SÝSTEM KULLANIM KILAVUZU (að tarayýcýsý için) Sayfa GÝRÝÞ AÐ TARAYICI FONSÝYONUNU KULLANMADAN ÖNCE AÐ TARAYICI FONKSÝYONU NASIL KULLANILIR 0 SORUN GÝDERME NETWORK

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Hızlı Başvuru Kılavuzu Bir kopyalama görüntüsünü küçültme veya büyütme 1. Ana ekrandan Kopyalama düğmesine dokunun. 2. Küçült/Büyüt düğmesine dokunun. 3. Önceden tanımlanmış

Detaylı

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services

Sürüm 1.0 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Internet Services Sürüm 1.0 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Tüm Hakları Saklıdır. Yayınlanmamış haklar Amerika Birleşik Devletleri'nin telif hakkı kanunlarınca korunmaktadır. Bu yayının içeriği, Xerox Corporation'ın

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 005 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

3 Kağıt kenarlarını yüklemeden önce esnetin, havalandırın ve hizalayın. 2 Kılavuzu yüklediğiniz kağıtların boyutuyla eşleşecek şekilde

3 Kağıt kenarlarını yüklemeden önce esnetin, havalandırın ve hizalayın. 2 Kılavuzu yüklediğiniz kağıtların boyutuyla eşleşecek şekilde Hızlı Başvuru Çok amaçlı besleyiciyi yükleme 1 Çok amaçlı besleyiciyi açın. Kağıt yükleme Tepsilere kağıt yükleme DİKKAT YANA YATMA TEHLİKESİ: Donanımın arızalanma riskini azaltmak için her tepsiyi ayrı

Detaylı

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu

Kart Kopyalama. Sürüm 4.1. Yönetici Kılavuzu Kart Kopyalama Sürüm 4.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na erişme... 5 Uygulama

Detaylı

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR

Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

L140. Özellikler. Küçük ve şık bir birimde mükemmel lazer faks kalitesi

L140. Özellikler. Küçük ve şık bir birimde mükemmel lazer faks kalitesi Canon i-sensys FAX- L140 Lazer Fakslar Uygun fiyatlı Super G3 faksla, profesyonel lazer faks kalitesini küçük ve şık bir tasarımda edinin. Kullanımı kolaydır ve enerjiyi verimli kullanır, küçük ve orta

Detaylı

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme

Wi-Fi Direct Rehberi. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum. Sorun Giderme Wi-Fi Direct Rehberi Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum Sorun Giderme İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. Wi-Fi Direct ile Kolay Kurulum SSID'yi

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Kullanıcı Arayüzü Kişiselleştirme Kılavuzu

Kullanıcı Arayüzü Kişiselleştirme Kılavuzu Kullanıcı Arayüzü Kişiselleştirme Kullanıcı Arayüzü Kişiselleştirme İÇİNDEKİLER BU KILAVUZ HAKKINDA............................................................................... EKRANI KİŞİSELLEŞTİRME.............................................................................

Detaylı

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tarama. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tarama Yönetici Kılavuzu Mayıs 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

20 sayfa/dk (A4 SEF) 13 k/sn (A4 SEF, K/B yok) 600 600 dpi (tarama / fotokopi / baskı) 8 / 1 / 1 bit (tarama / fotokopi / baskı)

20 sayfa/dk (A4 SEF) 13 k/sn (A4 SEF, K/B yok) 600 600 dpi (tarama / fotokopi / baskı) 8 / 1 / 1 bit (tarama / fotokopi / baskı) Rex-Rotary SP1000S / SP1100SF Teknik Özellikleri İlk baskı hızı Makinenin hızı Çift taraflı baskı hızı Tek tek kopyalama hızı Çözünürlük Gri Tonlama Bellek 13 sn (A4 SEF) 20 sayfa/dk (A4 SEF) 13 k/sn (A4

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR ların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: lar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer

Detaylı

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır.

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır. EK-1 DİJİTAL SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ MAKİNASI TEKNİK ŞARTNAMESİ : Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında Teklif edilen fotokopi makinesi dakikada en az

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8

Giriş... 4. Bölüm 1 Genel Bakış... 6. 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7. 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 İçindekiler Giriş... 4 Bu Kılavuz Hakkında... 4 Yardım'ı Açma... 5 Bölüm 1 Genel Bakış... 6 1.1 Google Dokümanlar Eklentisi'nin Özellikleri... 7 1.2 Sistem Gereksinimleri... 8 Bölüm 2 Yükleme/Kaldırma...

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW Sürüm A TUR Not

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

MODEL AR-M256 AR-M316 AR-5625 AR-5631

MODEL AR-M256 AR-M316 AR-5625 AR-5631 MODEL AR-M256 AR-M316 AR-5625 AR-5631 Ana operatör şifresi, fabrikada "00000" olarak belirlenmiştir. ANA OPERATÖR PROGRAMLARININ AMACI Ana operatör programları, kullanıcıların gereksinimlerini daha iyi

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ. Hızlı Başvuru Kılavuzu

LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ. Hızlı Başvuru Kılavuzu LASERJET PRO M1530 MFP SERİSİ Hızlı Başvuru Kılavuzu Özel kağıda, etiketlere veya asetatlara yazdırma 1. Yazılım programındaki Dosya menüsünde Yazdır'ı tıklatın. 2. Ürünü seçin ve ardından Özellikler veya

Detaylı

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI

KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI KV-N1058X Belge tarayıcı İŞLETMENİZİN KALBİNE UZANACAK BİR TARAMA DENEYİMİ ÇALIŞMA BIÇIMINIZE GÖRE TASARLANMIŞ AĞ TARAYICISI Gerekli olan her yere tarama yapın Ofis ortamları, çalışma alanları ve iş faaliyetleri

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J3520/J3720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J350/J370 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

biz Hub 363 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

biz Hub 363 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI TEKNİK ÖZELLİKLERİ biz Hub 363 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI TEKNİK ÖZELLİKLERİ 1 Fotokopi Özellikleri 1.1 Fotokopi İşlemi Elektrostatik lazer fotokopi; Tandem; Endirekt 1.2 Toner Sistemi Simitri HD - polimerize Toner 1.3 Kopya/Baskı

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Belge Parça Numarası: 389194 142 Aralık 2005 İçindekiler 1 Setup Yardımcı Programı erişimi 2 Setup Yardımcı Programı nın dili 3 Setup Yardımcı Programı varsayılan değerleri 4Setup

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J2320/J2720. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Bu Kullanım Kılavuzu aşağıdaki modeller için geçerlidir: MFC-J30/J70 Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, çalıştırma ortamını,

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu

Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Computer Setup Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden

Detaylı

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz.

Yazıcı camından veya otomatik belge besleyicisinden (ADF) taramaları başlatabilirsiniz. Posta kutusunda saklanan tarama dosyalarına erişebilirsiniz. Fiery Remote Scan Fiery Remote Scan, uzak bir bilgisayardan Fiery sunucusu üzerindeki taramayı ve yazıcıyı yönetmenizi sağlar. Fiery Remote Scan'i kullanarak şunları yapabilirsiniz: Yazıcı camından veya

Detaylı

Formlar ve Sık Kullanılanlar

Formlar ve Sık Kullanılanlar Formlar ve Sık Kullanılanlar Sürüm 5.1 Yönetici Kılavuzu Temmuz 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Değişiklik geçmişi... 3 Genel Bakış...4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Yerleşik Web Sunucusu'na

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

L390. Özellikler. Ağır kullanım koşulları için yüksek hızda ve güvenli profesyonel lazer faks ve yazıcı

L390. Özellikler. Ağır kullanım koşulları için yüksek hızda ve güvenli profesyonel lazer faks ve yazıcı Canon i-sensys FAX- L390 Lazer Fakslar Bu profesyonel lazer faks ve yazıcı ağır kullanım koşulları için idealdir. Üretkenlik özellikleri arasında maliyetleri denetim altında tutmaya yönelik Departman Kimliği

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Hızlı Başvuru Kılavuzu M276 Kopya kalitesini en iyi duruma getirme Aşağıdaki renk kalitesi ayarları kullanılabilir. Otomatik Seç: Kopyalama kalitesi sizin için önemli olmadığında

Detaylı

Dijital Kaynak Oluşturma ve Sunum Çözümleri; Zeutschel, Qidenus Tarayıcı ve Hizmet Portalı. ANKOSLink 2014, 18-20 Nisan.

Dijital Kaynak Oluşturma ve Sunum Çözümleri; Zeutschel, Qidenus Tarayıcı ve Hizmet Portalı. ANKOSLink 2014, 18-20 Nisan. Dijital Kaynak Oluşturma ve Sunum Çözümleri; Zeutschel, Qidenus Tarayıcı ve Hizmet Portalı ANKOSLink 2014, 18-20 Nisan Merve OKUR İçerik 1. Dijitalleştirmenin Amacı 2.Dijitalleştirme Hazırlığı 3.Dijitalleştirme

Detaylı

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR

AĞ KULLANIM KILAVUZU. Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme. Sürüm 0 TUR AĞ KULLANIM KILAVUZU Yazdırma Günlüğünü Ağa Kaydetme Sürüm 0 TUR Notlara ilişkin açıklama Bu Kullanım Kılavuzu boyunca aşağıda belirtilen simgeler kullanılmıştır: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanım Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu

Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu. E-postaya Tarama Kurulumu Hızlı Tarama Özellikleri Kurulum Kılavuzu XE3024TR0-2 Bu kılavuzda aşağıdaki işlemlerle ilgili yönergeler bulunmaktadır: E-postaya Tarama Kurulumu sayfa 1 Posta Kutusuna Tarama Kurulumu sayfa 6 Ağ Tarama

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir:

AirPrint Kılavuzu. Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: AirPrint Kılavuzu Bu Kullanıcı Kılavuzu şu modeller içindir: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Setup Yardımcı Programı

Setup Yardımcı Programı Setup Yardımcı Programı Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2014 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 23 Haziran 2014 İçindekiler 3 İçindekiler...5 'e erişme...5 Posta kutuları...5

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix AirPrint Kılavuzu AirPrint hakkında bilgiler Ayar Prosedürü Yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. AirPrint hakkında bilgiler

Detaylı

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

T.C. MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 11/11/2015-3770 T.C. Sayı : 81531349-934.01.11- Konu : TEKLİF MEKTUBU İLGİLİ FİRMALARA Üniversitemiz yerleşke alanındaki Müdürlüğümüz ihtiyacı olan ve aşağıda ayrıntılı özellikleri

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851

USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 USB 2.0 DAN HDMI A VİDEO ADAPTÖRÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-70851 1. Sürücüyü Yükleme İkaz: Verilen sürücüyü bağlamadan adaptörü bilgisayarınıza BAĞLAMAYIN. Verilen CD yi disk sürücünüze yerleştirin ve

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

1. IRISCard tarayıcının kullanılması

1. IRISCard tarayıcının kullanılması Bu Hızlı Kullanım Kılavuzu IRISCard Anywhere 5 ve IRISCard Corporate 5 tarayıcıları kurmanıza ve başlamanıza yardımcı olmak içindir. Bu tarayıcı ile verilen yazılım: - Cardiris Pro 5 ve Cardiris Corporate

Detaylı

PAKET PROGRAMLAR DERSİ

PAKET PROGRAMLAR DERSİ PAKET PROGRAMLAR DERSİ Dersin Modülleri Kelime İşlemci Programı Elektronik Tablolama Programı Sunu Hazırlama Programı Internet ve e-posta Yönetimi Kazandırılan Yeterlikler Kelime işlem programını kullanmak

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı