GÜVENLİK BİLGİ FORMU HİDROJEN PEROKSİT

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜVENLİK BİLGİ FORMU HİDROJEN PEROKSİT"

Transkript

1 CAS NO : EC NO : GBF No :032 Yayın Tar. : Sayfa No : 1/6 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Hidrojen peroksit Formülü : H 2 O 2 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) Acil Telefon : KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin Kimyasal Adı Sinonimleri Sınıf & Sembol : Hidrojen Peroksit : Perhidrol, Hidroperoksit, Oksidol : Xn R: 34 S:28/39 3.TEHLİKE TANITIMI En Önemli Tehlikeleri Spesifik Tehlikeleri : Kuvvetli oksitleyici ve korosif kimyasal maddedir. : Yanabilen malzemelerle teması yangına sebep olabilir. Dekomposizyonu sonucu açığa çıkan oksijen organik maddelerin yanmasına ve aşırı basınca neden olabilir. Gözler, cilt, burun, boğaz ve ciğerler için tahriş edicidir. Körlük te dahil olmak üzere gözlerde kalıcı tahribata yol açar. 4.İLK TARDIM TEDBİRLERİ Teneffüs Edilirse Deri İle Temas Ederse Gözle Temas Ederse Yutulursa : Hastayı derhal açık havaya çıkarın. Solunum durmuşsa, suni solunum uygulayın. Eğer solunum güçlüğü varsa, oksijen verin. Doktor çağırın. : Ciltle temas halinde kirlenmiş giysi ve ayakkabıları çıkartarak akan suyun altında en az 15 dakika süre ile yıkayın. Doktor çağırın. Kirli elbise ve ayakkabıları da hemen yıkayın. : Göz kapaklarını açık tutarak en az 15 dakika, akan ılık suyla yıkayın. Kirli suların etkilenmeyen göze, gitmemesine dikkat edin. Derhal doktor çağırın. : Yutma olmuşsa kusmaya zorlamayın. Bol miktarda su içilmesini temin edin. Bilinci yerinde olmayan hastaya asla ağız yoluyla bir şeyler vermeyin. Doktor çağırın.

2 CAS NO : [ ] Yayın Tar. : Sayfa No : 2/6 5.YANGINLA MÜCADELE TEDBİRLERİ Spesifik Tehlikeleri Uygun Yangın Söndürme Maddesi : Ürün temel olarak yanıcı değildir. Ancak dekomposizyonu sonucu açığa çıkan oksijen yanmayı şiddetlendirebilir. Özellikle ısıtıldığında, organik sıvı veya buharlarla teması sonucu ani yanmaya yada patlamaya neden olabilir. Hidrojen peroksitten oksijen açığa çıkışı organik buharları veya hidrojen buharlarının patlama aralığına doğru çekebilir. : Tercihen su veya su sisi kullanılmalıdır. Kimyasal içerikli yangın söndürücüler kullanılmamalıdır. Yangınla Mücadelede Gerekli Koruyucu Teçhizat : Tam yüz maskesi yada koruyucu gözlük içeren tam korumalı (Kauçuk önlük ve bot) giysi ve taşınabilir solunum cihazı kullanın. 6.KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI TEDBİRLER Kişisel Önlemler Çevresel Önlemler : İlgili sahaya girişi yasaklayın. Personel kontrol tedbirleri konusunda eğitilmelidir. Personelin korunması açısından yeterli ventilasyonu sağlayın. Tam yüz maskesi ve koruyucu giysi kullanın. Kirlenen giysiler derhal çıkartılmalı ve yeniden giyilmeden önce yıkanmalıdır. :Çalışma ortamı H 2 O 2 buharlarının yayılmasını azaltmak için havalandırılmalıdır. Sızıntılar çalışma sahasına yayılmayı önlemek açısından derhal toplanmalı yada durdurulmalıdır. Ürünün yayıldığı saha suyla yıkanmalı ve oluşan kirlilik atık kanalına yada atık giderme sistemine veya müsaadesi var ise lağımlara dreyn edilmelidir. Suyla %1-5 lik H 2 O 2 çözeltisine seyreltme yapıldıktan sonra kalan atık sodyum metabisülfit yada sodyum sülfit ile bertaraf edilmelidir. 7.KULLANMA VE DEPOLAMA Kullanma Teknik Önlemler : Hidrojen peroksit ile çalışma esnasında ürünün; yün,odun, tahıllar, kağıt, kömür vb. yanabilen organik malzemelerle temasından şiddetle kaçınılmalıdır. Kullanımda, kimyasal emniyet gözlükleri ve tam yüz maskesi kullanılmalıdır. Ayrıca akrilik polyesterden mamül tam korumalı giysi ve kauçuk yada neopren eldivenler ve ayakkabılar giyilmelidir. (giysi kullanımında pamuklu, yün ve deriden kaçınılmalıdır.) tadılmamalı ve yutulmamalıdır. : Hidrojen peroksidin yüksek konsantrasyonlu saf çözeltileri seyreltik olanlardan daha stabildir. Ancak eser miktardaki demir, mangan, bakır gibi ağır metaller yada ağır metal bileşikleri hidrojen peroksittin ani dekompozisyonuna neden olurlar. Bu yüzden hidrojen peroksidin konulduğu kaplar veya depo tankları herhangi bir kirliliğe karşı korunmalıdır.

3 CAS NO : CAS NO : [ ] Sayfa No : 3/6 Depolama Ambalaj Malzemesi Plastik hidrojen peroksit bidonları sadece kendisine ait ventilasyonlu kapaklar ile korunmalıdır. Tam dolu kısmen kullanılmış yada boş kaplar katalitik kirlenmeyi önlemek amacı ile daima kapalı tutulmalıdır. Ayni nedenden dolayı boşaltılan hidrojen peroksit asla aynı kaba dökülmemelidir. Bir tank yada kaptan diğerine aktarma yapılırken hidrojen peroksit çözeltisinin yayılıp sıçramadığından kesinlikle emin olunmalıdır. Herhangi bir sızıntı durumunda herhal uzaklaştırma ve seyreltmeyi temin etmek üzere, yeterli miktarda su kullanılabilir halde bulundurulmalıdır. : Depolama ekipmanları malzemesi olarak alüminyum(%99,5), alüminyum-magnezyum alaşımları ve paslanmaz çelik(304l, 316L) uygundur. Hidrojen peroksit bidonlarını serin bir alanda, direkt güneş ışığından ve yanabilen malzemelerden uzakta depolayın. Depolamayı tahta paletler ile yapmayın bidonların içine herhangi bir başka malzeme ilave etmeyin. Boş bidonları atmadan önce temiz suyla çalkalayın. Hidrojen peroksit in konulduğu tanklar yada kaplar herhangi bir kirliliğe karşı korunmalıdır. Hidrojen peroksit içeren bu tür kaplar dekompozisyon sonucu oluşacak oksijenin bertaraf edilmesine imkan tanıyacak şekilde ventilasyon sistemleri ile donatılmalıdır. : PE ve PVC bidon 8.MARUZ KALMA/KİŞİSEL KORUNMA Mühendislik Önlemleri Hijyen Önlemleri Maruz Kalma Limitleri Koruyucu Ekipman -Solunum Sisteminin Korunması -Ellerin Korunması -Gözlerin Korunması -Cilt ve Vücudun Korunması : Proses veya personel çevresi, ve proses şartlarının kontrolü : Söz konusu değil : PEL (OSHA):1 ppm, 1,4 mg/m 3 (%90)-8 saat TWA TLV (ACGIH): 1 ppm, 1,4 mg/m 3, 8 saat, TWA, A3 : Ortam konsantrasyonu 10 ppm in üzerinde ise onaylı, taşınabilir cins solunum aygıtı kullanılmalıdır. Aktif karbon gibi yanabilen malzemeler solunum amaçlı kullanılmamalıdır. : Sıvı geçirmez kauçuk veya neopren eldivenler : Tam korumalı kimyasal koruma gözlükleri kullanın. Ayrıca sıçrama yada püskürme nedeniyle yüz ve gözle temasın mümkün olabileceği durumlarda gözlüğe ilave olarak tam korumalı yüz maskesi kullanın. : Ürünün potansiyel tehlikesi nedeniyle şu giysilerin kullanılması uygundur: Sızdırmaz eldiven, önlük, pantolon, ceket, başlık ve botlar yada solunum tertibatlı tam korumalı kimyasal giysi. Ürün satıcıları tarafından verilen bilgiler neopren, nitril yada polyvinil klorürlü doğal kauçuğun yeterli koruma sağladığını göstermektedir.

4 CAS NO : [ ] Sayfa No : 4/6 Deri eldiven yada ayakkabılar tutuşabilir olması nedeniyle. kullanılmamalıdır. Ayrıca pamuklu giysilerde tutuşabilir. Bu etki,. anında yada belli bir süre sonra ortaya çıkabilir. Koruyucu cilt. kremleri hidrojen peroksit için hiçbir koruma sağlamadıkları için. kullanılmamalıdır. 9.FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER Molekül Ağırlığı : 34,02 g/mol Fiziksel Görünüş : Saydam sıvı Renk : Renksiz Koku : Kokusuz Kaynama Noktası : C(%50,ağ), C (%30), C (%35), C (%60) ph : 5,0-6,0 (%1 lik çözelti) Yoğunluk : 1.19 (%50), 1,07 (%30), 1,13 (%35), 1,24 (%60) Suda Çözünürlük : % STABİLİTE VE REAKTİVİTE Stabilite Reaktivite Kaçınılması Gereken Durumlar Temas Etmemesi Gereken Maddeler : Stabil (Isı ve kirlilik dekompozisyona neden olabilir.) : Kirlilik yada ısı, kendi kendine oluşan ekzotermik dekompozisyona neden olur. Açığa çıkan oksijen gazı ve buhar tehlikeli basınç artışına yol açar. : Aşırı ısı yada kirlenme, ürünün stabilden çıkmasına neden olur. : Organik kimyasallar, siyanidler, tahta,kağıt gibi yanabilen malzemeler demir ve diğer ağır metaller, bakır alaşımları ve kostik Tehlikeli bozulma ürünleri : Kirlenmesi yada ısı sonucu oluşan ekzotermik dekompozisyon oksijen ve buhar çıkışına neden olarak, tehlikeli basınçlar oluşturabilir. Ayrıca oluşan oksijen yanmaya yardımcı olabilir.

5 . CAS NO : Sayfa No : 5/6 11.TOKSİKOLOJİ BİLGİLERİ Akut Toksisite : LD 50 : 75 mg/kg (sıçan)(%70 H 2 O 2 ) Soluma : LC 50>0,17 mg/lt (sıçan) (%50 H 2 O 2 ) Konsantre hidrojen peroksit buharlarının solunması üst solunum. yollarında tahribata yol açar. Uzun süreli maruz kalma sonucunda. solunum organlarında iltihaplanma meydana gelir. Deri İle Temas : Tahriş edicidir (tavşan).( %70 H 2 O 2 ) Hidrojen peroksit ve buharları (%10 ve daha kuvvetli çözeltiler için). cildin üst tabakalarında ve mukoz membranlarında kendiliğinden. beyazlaşmaya neden olur. Cilt ile uzun süreli temaslarda ve yüksek. hidrojen peroksit derişimlerinde deride ciddi hasarlar oluşur. Gözle Temas : Korroziftir. (tavşan) (%70 lik H 2 O 2 ) Gözle doğrudan temas meydana geldiğinde hidrojen peroksit şiddetli. tahriş edicidir. Konsantre çözeltilerin göz ile teması kornea tabakasına. zarar verir. Yutma : LD 50: 75 mg/kg (sıçan) (%70 H 2 O 2 ). Yutulduğunda mukoz membranlar üzerinde tahrişata yol açar. Kronik toksisite Kanserojenik etki 12. EKOLOJİK BİLGİLER : Söz konusu değildir. : Uluslar arası kanser araştırma birliği tarafından kanserojen etkisinin insan sağlığı üzerinde etkisi olmadığı kabul edilmiştir. (III. Sınıf kanserojen) Ekotoksisite Etkileri Akut Balık Toksisitesi : Hidrojen peroksitin sudaki yarı ömrü 8 saat ile 20 gün, havadaki yarı ömrü 10 ila 20 saat ve topraktaki yarı ömrü toprağın mikrobiyolojik aktivitesi ve metal kirliliğine bağlı olarak dakika yada saat mertebesindedir. : 96 saat LC50 kedi balığı: 37,4 mg/lt 13. DOĞADAN UZAKLAŞTIRMA (BERTARAF ETME) İlave Bilgiler : Devletin ve bölgesel otoritenin konu ile ilgili kurallarına uyunuz. Eğer gerekli müsaade varsa, lağımlara yada atık giderme ünitesine verilerek seyreltilip dreyn edilebilir. Peroksit derişimini düşürmek üzere hurda metal bir kaba (demir, bakır vb.) boşaltılıp seyreltilebilir.

6 CAS NO : EC NO : Sayfa No : 6/6 14.TAŞIMACILIK HAKKKINDA BİLGİLER UN NU : 2014 IMDG Sınıf : 5,1 Uygun Nakliye Adı : Hidrojen peroksit, sulu çözeltileri Ambalaj Grubu : II 15. YÖNETMELİKLERE GÖRE SINIFLANDIRMA EINECS-NO : -- Semboller : H 2 O 2 R-Cümlecikleri R-22 : Yutulması halinde zararlıdır. R-41 : Gözlere ciddi hasar riski. R-34 : Yanıklara neden olur. S-Cümlecikleri S-3 : Serin yerde muhafaza edin. S-26 : Göz ile temasında derhal bol su ile yıkayın ve doktora başvurun. S-36/37/39 : Çalışırken uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven, koruyucu gözlük, maske kullanın. S-45 : Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktora başvurun. 16. DİĞER BİLGİLER Uyarı : Bu bilgiler müşterilerimize sağlık ve emniyet gereklerini açıklamak için hazırlanmıştır. Bilgiler doğru ve güvenilir kaynaklara dayanılarak verilmekle beraber Tekkim Kimya San.veTic. Ltd.Şti.bu maddenin kullanımından veya bu bilgilerle ilgili işlemlerden doğabilecek kusurlardan sorumlu tutulamaz.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-) KİMYASAL MADDE / ÜRÜNÜN TANIMI Ürün Adı : Hidrojen Peroksit Kimyasal Yapısı : H 2 O 2 Üretici / Satıcı : Ak-Kim Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. Süleyman Seba Cad. Acısu Sok. Taşlık Apt. No:13 34357 Maçka

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax Likid Oxy

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax Likid Oxy Sayfa No : 1/6 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Organik peroksit CAS No : 7722-84-1 EINECS No : 231-765-0 1.2.

Detaylı

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : Sodyum Hipoklorit 6-15 % (w/w) : NaOCI : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT

GÜVENLİK BİLGİ FORMU LAKTİK ASİT Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Laktik Asit %80 Formülü : C3H6O3 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU FOSFORİK ASİT CAS NO : [7664-38-2] EC NO :233-633-2

GÜVENLİK BİLGİ FORMU FOSFORİK ASİT CAS NO : [7664-38-2] EC NO :233-633-2 Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :o-fosforik asit Formülü :H 3 PO 4 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI

GÜVENLİK BİLGİ FORMU DEMİR-3-KLORÜR SOLÜSYON GBF NO : 200-011 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7705-08-0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Demir-3-Klorür Solüsyon Formulü : FeCl 3 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı : Demir-3-klorür (FeCl 3 ) Sinonimleri : Demir (III) Klorür

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 / 7 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI KULLANIM ALANI Çamaşır hijyeni ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ KİMYA SANAYİ VE TİCARET ADRES Yeni sanayi

Detaylı

KSİLEN GÜVENLİK BİLGİ FORMU : TEKKİM KİMYA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI. Formülü : C 8 H 10 Firma

KSİLEN GÜVENLİK BİLGİ FORMU : TEKKİM KİMYA SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI. Formülü : C 8 H 10 Firma EC NO : 215-535-7 GBF No :042 Sayfa No : 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Ksilen Formülü : C 8 H 10 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224)

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETİK ASİT CAS NO: 64-19-7 EC NO :200-580-7 R:10-35 S: 23.2-26-36/37/39-45

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETİK ASİT CAS NO: 64-19-7 EC NO :200-580-7 R:10-35 S: 23.2-26-36/37/39-45 TEKKİM KİMYA Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Asetik Asit çözeltisi %80 Formülü : CH 3 COOH Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224)

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU TRİKLOR ETİLEN. : Sıcak yüzeylerle veya alevle temasında hidrojenklorid gibi toksik ve tahriş edici gazlar çıkarır.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU TRİKLOR ETİLEN. : Sıcak yüzeylerle veya alevle temasında hidrojenklorid gibi toksik ve tahriş edici gazlar çıkarır. GBF No :097 Yayın Tar. :08.03.2005 Sayfa No : 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Triklor Etilen Formülü : C 2 HCL 3 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

NİTRİK ASİT CAS NO : 7697-37-2 EC NO :231-714-2

NİTRİK ASİT CAS NO : 7697-37-2 EC NO :231-714-2 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Nitrik Asit %55-57 Formülü : HNO 3 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETON

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ASETON EC NO:20662-2 8 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Aseton Formülü : CH 3 COOH 3 Firma Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon : 05382084672 : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4 TEKKİM KİMYA Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Etil asetat Formülü :C 4H 8O 2 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad.8.Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71

Detaylı

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :GENEL TEMİZLİK Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO KULLANIM ALANI Textil ağartılması, ev ve çamaşırhanelerde beyazlatıcı olarak, su klorlanması ve genel dezenfektasyon

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Nanyonik : 146340-16-1 EINECS No : 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çamaşır ağartıcı, dezenfekte

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SÜLFÜRİK ASİT CAS NO : 7664-93-9

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SÜLFÜRİK ASİT CAS NO : 7664-93-9 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Sülfürik Asit %98 Formülü :H 2 SO 4 Firma Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon : : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No:

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos H 45 Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU :ETİL ALKOL

GÜVENLİK BİLGİ FORMU :ETİL ALKOL Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : :C 2 H 5 OH : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad.8Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon : 05382084672-05362141138

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M846 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sertlik Stabilizatörü ve Korozyon İnhibitörü Üretici Firma :

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M842 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sertlik Stabilizatörü ve Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M844 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Korozyon İnhibitörü ve Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M891 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kuvvetli Asidik Kireç ve Tortu Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

Yayın Tarihi: 21.08.2009

Yayın Tarihi: 21.08.2009 1/5 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI FORMULÜ TİCARİ ADI SODYUM HİDROKSİT NaOH Payet Kostik KULLANIM ALANI Deterjan ve sabun endüstrileri. alüminyum ve gıda endüstrisi, Suni ipek, kâğıt hamuru,

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. N, N-Diethylhydroxylamine % Xn, R10, R20/21, R36/37/38, R53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. N, N-Diethylhydroxylamine % Xn, R10, R20/21, R36/37/38, R53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M840 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Deha Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Organik Asit CAS No : 2809-21-4 EINECS No : 220-552-8 1.2. Madde

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Alcov C 1

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Alcov C 1 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kir ve cila sökücü.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEKZAN

GÜVENLİK BİLGİ FORMU HEKZAN EC NO :203-777-6 GBF No :093 Yayın Tar. :08.03.2005 Sayfa No : 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Hekzan Formülü : C 6 H 14 Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 550

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 550 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Köpüklü ağır

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ponka Mutfak

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ponka Mutfak Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Mutfaktaki

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M848 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan ve Kondensat Sistemleri İçin Korozyon İnhibitörü Üretici Firma : Agora Kimya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : DİETİL ETER

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : DİETİL ETER Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : : C 4 H 10 O : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad.8Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71 Acil Telefon : 05382084672-05362141138

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ GBF NO : 2007-001 TARİH : OCAK 2007 Rev.0

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ GBF NO : 2007-001 TARİH : OCAK 2007 Rev.0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Blue Tab Fancoil Tableti Formül : Br 2 Üretici firma : Gündem Kimyasal Ürünleri Pazarlama Havuzculuk Turizm İnşaat Tic.Ltd.Şti. Akdeniz Sanayi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Soğutma

Detaylı

Yayın Tarihi: 06.07.2010

Yayın Tarihi: 06.07.2010 1/5 26.12.2008 tarihinde 27092 sayılı mükerrer Resmi gazetede yayımlanan Güvenlik Bilgi Fomlarının hazırlanması 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI LÜ TİCARİ ADI Hidroklorik Asit HCl 2. BİLEŞİMİ

Detaylı

Yayın Tarihi: 06.07.2010

Yayın Tarihi: 06.07.2010 1/5 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİDROKSİT KAPALI FORMULÜ NaOH TİCARİ ADI SUDKOSTİK KULLANIM ALANI Suni ipek, kâğıt hamuru, textil endüstrisi, kauçuk ıslahı, organik çözme ameliyesi, alüminyum

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-201 ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-201 ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Violex V-201 Çamaşır Suyu Kimyasal Aile : Karışım CAS No : 7681-52-9 EINECS No

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Soğutma kuleleri için

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M861 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kapalı Devre Su Sistemleri İçin Molibdat Bazlı Korozyon İnhibitörü Üretici Firma :

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Yosun Önleyici 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 670

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 670 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Fırın ve yanmış yağları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KLOROFORM

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KLOROFORM EKKİM KİMYA EC NO : 200-663-8 Sayfa No : 1/4 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : Kloroform Formülü : CHCI 3 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224)

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos RPH 47

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos RPH 47 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : İnorganik baz. CAS No : 1310-73-2 EINECS No : 215-185-5 1.2. Madde

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115 Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Alüminyum yüzey temizleme maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/6 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos MİX Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde /

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) MİNERALLİ KREM

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) MİNERALLİ KREM 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Mineralli Krem CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Tezgah ve lavabolardaki yoğun

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ürün Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC- ISO 11014-1 ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esasları Tebliğine uygun olarak hazırlanmıştır. Sayfa 1 of 5 MSDS No. 283540-908187 V002 Revizyon tarihi: 12.04.2011

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 75-09-2 Kullanım alanları : Plastik sanayisinde, kimyasal ürünlerin

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel F 205

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel F 205 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Güçlü yağ sökücü. 1.3.

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Biyosit CAS No : 55965-84-9 EINECS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 57-55-6 Kullanım alanları : Polyester üretiminde, kozmetik sanayisinde,

Detaylı

Sayfa No: 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma Telefon Fax Etil asetat C 4 H 8 O 2 BİRPA KİMYEVİ MADDELER PAZ VE TİC.LTD. ŞTİ. 100 Yıl Bulvarı 58 Sok. No:112 OSTİM ANKAR 0 312 3859056 57

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) KIVAMLI ÇAMAŞIR SUYU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) KIVAMLI ÇAMAŞIR SUYU 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Kıvamlı Çamaşır Suyu CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Ultra kıvamlı çamaşır

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SODYUM HİPOKLORİT GBF NO : 200-003 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7681-529-9

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SODYUM HİPOKLORİT GBF NO : 200-003 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7681-529-9 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı Formül : Sodyum hipoklorit : NaOCl 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı Sinonimleri Sınıf & Sembol : Sodyum hipoklorit (NaOCl) : Hipo,

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇELİK PARLATICI

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇELİK PARLATICI 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Çelik Parlatıcı CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çelik yüzey temizleyicisi.k

Detaylı

SÜLFÜRİK ASİT ANALİZ SERTİFİKASI

SÜLFÜRİK ASİT ANALİZ SERTİFİKASI SÜLFÜRİK ASİT ANALİZ SERTİFİKASI 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı %98 SÜLFÜRİK ASİT Formülü:H2SO4 Satıcı Firma: Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. Susam Sokak No:22 BAGFAŞ Binası Cihangir Beyoğlu / İstanbul

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı Sayfa No : 1/4 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Bulaşık makinaları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AMONYAK CAS NO: [1336-21-6] EC NO:[215-647-6] R:34-50 S: 26-36/37/39-45-61

GÜVENLİK BİLGİ FORMU AMONYAK CAS NO: [1336-21-6] EC NO:[215-647-6] R:34-50 S: 26-36/37/39-45-61 TEKKİM KİMYA Rev. Tar. :18/05/2007 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Amonyak Solüsyonu %25 Formülü : NH 3, NH 4 OH Firma : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No:

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos SC 25

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos SC 25 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Sayfa No: 1/5 1.MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma Telefon Fax C2H5OH Birpa Kim. Mad. San. Tic. Ltd. Şti 100 Yıl Bulvarı 58 Sok. No:112 OSTİM-ANKARA 0-312 3859056 57 0 312 3546930 2. KİMYASAL

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KALKS FİLTER

GÜVENLİK BİLGİ FORMU KALKS FİLTER 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kalks Filter Kimyasal Adı : Sülfamik Asit CAS No : 5329-14-6 EINECS No : 226-218-8 Kullanım Alanları : Havuz kum filtresi temizlik kimyasalıdır. 1.2 Firmanın

Detaylı

SODYUM PERKARBONAT, KAPLANMIŞ Hazırlama Tarihi : Şubat 2007 GBF No : 275-01 Yeni Düzenleme Tarihi : - Sayfa No : 1/6 Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 0

SODYUM PERKARBONAT, KAPLANMIŞ Hazırlama Tarihi : Şubat 2007 GBF No : 275-01 Yeni Düzenleme Tarihi : - Sayfa No : 1/6 Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 0 Yeni Düzenleme Tarihi : - Sayfa No : 1/6 1-) Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı : Sodyum Perkarbonat, Kaplanmış Formülü : 2Na 2 CO 3.3H 2 O 2 Kullanım Alanları : Çamaşır ve bulaşık

Detaylı

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Ürünün ticari ismi Firmanın tanımı : Endüstriyel Bulaşık Makineleri için Sıvı Deterjan Sadece profesyonel kullanım içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. Şti. Altayçeşme

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M874 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Soğutma Suyu Sistemleri İçin Qac Bazlı Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇAMAŞIR SUYU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) ÇAMAŞIR SUYU 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Çamaşır Suyu CAS No 7681-52-9 EC No 231-668-3 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çamaşır ağartıcı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Sodyum hidroksit Formülü : NaOH Üretici :Ak-Kim Kimya Sanayi ve Tic. A.Ş. Süleyman Seba Cad. Acısu Sok. Taşlık Apt. No: 13 34357 Maçka İstanbul

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE AİR Hazırlama Tarihi : Ekim 2007 Revizyon No : 2 Sayfa No : 1/4 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : BLUE AİR Kimyasal

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M856 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü

Detaylı

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI

: NF 62 PLASTISOL FLOK TUTKALI 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1.Madde Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanımı KİMYASAL ADI Karışım TİCARİ ADI SAFYU ÇELIK YÜZEY TEMIZLEME VE PARLATMA maddesi KULLANIM ALANI Mutfak hijjeni Genel bakım ÜRETİCİ FİRMA SAFYUR TEMİZLİK MADDELERİ

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M885 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Ters Ozmos Sistemleri İçin Alkali Membran Temizleyici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) POLİMER CİLA

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) POLİMER CİLA 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Polimer Cila CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Polimer cila. 1.3. Firmanın

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Etidronic acid % Xi; R22, R36/38 2-Phosphonobutane-1,2, 4-

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Etidronic acid % Xi; R22, R36/38 2-Phosphonobutane-1,2, 4- 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M857 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Çelik, Bakır ve Bakır Alaşımı İçeren Proses ve Açık-Yarı Açık Soğutma Suyu Sistemleri

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) KİR VE CİLA SÖKÜCÜ

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU(MSDS) KİR VE CİLA SÖKÜCÜ 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Can Star Kir Ve Cila Sökücü CAS No - EC No - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Kir ve cila sökücü. 1.3.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP BOOSTER ENZİMLİ

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M859 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Açık Soğutma Suyu Sistemleri İçin Çinko Bazlı Taş Önleyici ve Korozyon İnhibitörü Üretici

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 78-93-3 Kullanım alanları : Kullanım alanı çok yaygın olan keton

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-102 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-102 ENDÜSTRİYEL BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI Sayfa No : 1/6 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

: HAFİF TİP SODYUM SÜLFAT

: HAFİF TİP SODYUM SÜLFAT Page: 1/5 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU HAFİF TİP SODYUM SÜLFAT 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı : HAFİF TİP SODYUM SÜLFAT Kullanımı : Deterjan, kağıt, cam, tekstil boyama ve çeşitli kimyasal maddelerin

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün Adı : HMPlus Mikronütrient Şirket : Kayhan ÜNLÜALP HidroMetan Biyogaz ve Arıtma Teknolojileri 1768 Sokak No:4/5 Karşıyaka İZMİR Acil Telefon numarası

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

Yayın Tarihi: 16.01.2014

Yayın Tarihi: 16.01.2014 1/5 26.12.2008 tarihinde 27092 sayılı mükerrer Resmi gazetede yayımlanan Güvenlik Bilgi Fomlarının hazırlanması Dağıtılması Hakkında yönetmelik e göre hazırlanmıştır. 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı. Sülfamik asit > %99 5329-14-6 226-218-8 Xi, R36/38, R52/53 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M892 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Hassas Yüzeyler İçin Toz Kireç ve Tortu Giderici Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M873 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Soğutma Suyu Sistemleri İçin Biyosit Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi ve Ticaret

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı