GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel"

Transkript

1 GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

2 Dansın Avrupa ve dünyaya yayılması Yirminci yüzyılın başlarında tango dansçıları ve orkestraları, Buenos Aires ve Montevideo dan Avrupa ya giderek bu dansı yaymaya başladı. Avrupa da ilk tango çılgınlığı Paris te başladı ve sonrasında Londra, Berlin ve diğer önemli kentler de bu salgına katıldı.

3 Dansın Avrupa ve dünyaya yayılması Birinci dünya savaşından hemen önce Londra ve Paris te tango dans ortamlarının gözbebeği olmaya başlıyordu. Üstelik bu kez alt tabakalar falan değil, doğrudan doğruya Londra ve Paris sosyetesi adeta tango çılgınlığına kapılmış görünüyordu. Tangonun Avrupa da bu şekilde popüler olması, Avrupa da yaşayan seçkin Arjantinliler için adeta bir kabusa dönmüştü. Kendi ülkelerinde aşağıladıkları bu ucube dansın Avrupa da aralarında kraliyet aileleri mensuplarının bulunduğu geniş kesimler tarafından benimsenmesini kendileri için bir utanç kaynağı olarak görüyorlardı. Öyle ki, Paris tangoyla coşarken, Paris teki Arjantin büyükelçiliğinde tango yasaklanmıştı.

4 Dansın Avrupa ve dünyaya yayılması Kısa bir süre sonra tango artık belli başlı Avrupa şehirleri ile sınırlı kalmayıp Amerika ve Rusya ya da sıçrıyordu lere doğru gelindiğinde tango, New York ve Finlandiya da da önem kazandı.

5 Dansın Avrupa ve dünyaya yayılması Avrupa'da yaygınlaşmaya başlayan tango biraz değişime uğramıştı. Tangonun Fransız versiyonu orijinaline göre daha duygusal, daha melankolik ve daha az ihtiraslıdır. Tango daha az beden teması olacak şekilde değişime uğrayarak Salon Tangosu na dönüştü.

6 Dansın Avrupa ve dünyaya yayılması Arjantin Tango gerek müzik, gerekse dans olarak her ülkede o ülkenin ulusal kimliğine bürünmüştür. Dünyada 3 farklı şekilde yapılır (Arjantin stili, Amerikan stili ve uluslararası stil). Bugün Arjantin de tangonun tarihsel gelişimini araştıran bir Tango Akademisi bulunmaktadır.

7 Dünyadaki ekonomik kriz ve siyasi değişimlerin Arjantin Tango dansına etkileri 1929 da bütün dünyayı etkileyen büyük ekonomik buhran ve sonrasındaki siyasi krizler sırasında Tango, anavatanı Arjantin de de büyük bir düşüşe geçmiştir li yıllarda Juan Perón hükümetinin Tango yu bir milli değer ve ulusal gurur meselesi haline getirmesiyle Tango tekrar altın yıllarını yaşasa da Perón hükümeti sonrasında Arjantin de yaşanan askeri diktatörlük, halkın sosyal mekanlarda toplanmasını yasaklaması ve sonrasında ortalığı kasıp kavuran Rock and Roll çılğınlığıyla tekrar unutulmaya yüz tutmuştur.

8 Dünyadaki ekonomik kriz ve siyasi değişimlerin Arjantin Tango dansına etkileri Kökenini Arjantin den alan çeşitli red ve yasaklar sonucu; New York Katolik Kilisesi tangoyu günahkar dans olarak ilan ederken, Almanya da Kaiser Wilhelm II askerlerinin üniforma ile tango yapmalarını yasaklıyordu. Ancak bu yasaklar hiçbir işe yaramayacak ve özellikle Paris te daha da ehlileşen, hatta kimilerine göre Fransızlaşan tango birkaç yıl sonra Arjantin e geri dönecek, üst sınıflardan gönülsüz bir kabul görecek ve Buenos Aires, günümüzde köklü bir gelenek haline gelmiş ilk tango festivallerine ev sahipliği yapmaya başlayacaktı.

9 Dünyadaki ekonomik kriz ve siyasi değişimlerin Arjantin Tango dansına etkileri Tango, kötü dönemlerde küçük dans klüplerinde yaşamını sürdürüp 1980 lerde dünya çapında canlanarak tekrar hayata dönmüştür. Bu canlanmanın kaynağında 1983 te Paris te sahnelenmeye başlanan ve Claudio Segovia ile Hector Orezzoli tarafından tasarlanan Tango Argentino isimli şovun önemli bir payı vardır. Şov dünya çapında bir yankı uyandırmış ve Avrupa nın her tarafında insanlar tango dersleri almaya başlamışlardır.

10 Arjantin Tango müzisyenleri Alfredo De Angelis (2 Kasım Mart 1992) Piyanist, şef, besteci, Astor Piazzolla, ilerleyen slaytlarda özel bilgi, Enrique Rodriguez (8 Mart Eylül 1971) Bandoneonist, şef, besteci, Francisco Canaro Kemancı, orkestra şefi, besteci Lakabı: Pirincho (Anavatanı Güney Amerika olan bir tür guguk kuşu), Mariano Mores Müzisyen, besteci ve orkestra şefi Tam adı: Mariano Martine.

11 Astor Piazzolla Astor Pantaleón Piazzolla (besteci), Arjantinli bandoneoncu, Tango Nuevo'nun kurucusu. 11 Mart 1921'de Buenos Aires'e 400 km uzaklıkta Atlantik sahilinde bir sayfiye yeri olan 'da doğdu, 4 Temmuz 1992'de Buenos Aires'te öldü.

12 Astor Piazzolla Albümlerinden Seçmeler; Adiós Nonino (1960) Libertango (1974) The New Tango (1987) Gary Burton ile birlikte Sur (1988) Bandoneón sinfónico (1990) The Rough Dancer and the Cyclical Night (Tango apasionado) (1991) Five Tango Sensations (1991) ile birlikte Original Tangos from Argentina (1992) The Central Park Concert 1987 (1994)

13 Arjantin Tango tarihine izlerini bırakan sanatçılar-dansçılar 1800 lerin sonu ve 1900 lerin başında tangonun melodik yapısını geliştiren ve tangonun önünü açan Juan Carlos Cobain ve Enrique Delfino, 1920 lerde tangoya damgalarını vuran dönemin öncülerinden Eduardo Arolas ve Roberto Firpo, 1930 lu yılların sonlarında Tango ya yeni bir yön veren sanatçılar Fresedo, de Caro, Pugliese ve Anibal Troiro.

14 Arjantin Tango tarihine izlerini bırakan sanatçılar-dansçılar Ancak insanları etkileyenler yalnızca müzisyenler değildi büyük dansçılar da bir hayli beğeni topluyordu. Belki de en çok tanınan ve hafızalarda en uzun süre yer edinen sanatçı El Cachafaz (Jose Ovidio Bianquet) idi. Carmencita Calmeron ile dans eden El Cachafaz halkın büyük sevgisini kazanmıştı.

15 Arjantin Tango tarihine izlerini bırakan sanatçılar-dansçılar Son zamanların en büyük Tango dansçıları ise Juan Carlos Copes ve Maria Nieves dir. Onlar Tango dansının simgesi haline gelmiştir ve kendilerini seyredenleri mutlaka etkileyip onlara ilham kaynağı olurlar. Yakın zamanda dünya çapında yapılan muhteşem gösterilerde meşhur olan Tango dansçıları yetişmiştir. Ancak onların stili şov Tango sudur ve bu tarz yıllar geçtikçe Buenos Aires in orijinal Tango sundan uzaklaşmaktadır.

16 Tango solistleri Carlos Gardel ( ), Jorge Valdez (27 Ocak Şubat 2002) Şarkıcı ve besteci.

17 TANGONUN BÜYÜCÜSÜ CARLOS GARDEL Buenos Aires ve Montevideo nun işçi sınıfı dans salonlarından doğan ve tutkunun dansı olarak bilinen tangonun en büyük isimlerinden biri kuşkusuz Carlos Gardel. Carlitos, Tango nun Kralı, El Mago (Büyücü) gibi adlarla anılan Gardel in doğum yerinin Arjantin, Uruguay ya da Fransa olduğu konusunda iddialar var ama iki yaşından itibaren Arjantin de yaşadığı kesin.

18 TANGONUN BÜYÜCÜSÜ CARLOS GARDEL Tango nun en büyülü seslerinden birine sahip olan Gardel in doğum yılı doğduğuyer gibi tam olarak bilinmiyor. Ancak maço tarzıyla bilinen Gardel tangoda bir devrim yaptı ve ilk kez tangoda, aşık olduğu kadın için ağlayan erkeğin dramını seslendirdi. Gardel ile birlikte tango ABD de de tanındı ve yılları arasında altın çağı nı yaşadı. Bunda 1946 yılında Arjantin de iktidara gelen Juan Peron ve eşi Evita nın da rolü büyüktü.

19 11 Aralık Dünya Tango Günü... Oldukça ironik bir biçimde hemen hemen aynı dönemlerde yaşayan iki büyük isim Carlos Gardel (vokal) ve Julio De Caro (besteci) tangoyu birbirlerine kontrast bir şekilde biçimlendirmişlerdir. Tangoda vokal açısından Gardel ne ifade ediyorsa, enstrümantal müzik açısından da De Caro benzer bir değer taşır. Belki de bu kontrastlığın birbirini tamamlaması ve bugün alışık olduğumuz tangoyu bir bütünlüğe ulaştırmasıdır bu iki büyük ustayı daha da ölümsüzleştiren.

20 11 Aralık Dünya Tango Günü Aralık tarihi tango ya bir armağan olarak kabul edebileceğimiz bu iki büyük ismin ortak doğum günleri olduğu için önce Arjantin de ulusal tango günü ardından da tüm dünya da tango günü olarak kutlanmaya başlamıştır.

21 Türkiye nin tango ile tanışması Türkiye'nin tango ile tanışması Cumhuriyet'in kabulünden hemen sonraya rastlar. Medeni hayatta batıya yönelik yenilemelerin arasında dans da gelmektedir. Fakat Arjantin tango uzun yıllar Türk insanı tarafından benimsenmedi. Bunun en önemli nedeni dans stilinin fazla müstehcen bulunmasıydı.

22 Türkiye nin tango ile tanışması Avrupa da değişime uğramış stili benimsenmeye başlandı, ama yine de erkekler ve kadınlar hiçbir zaman gerektiği gibi yakın dans etmediler. Tango ve Türkiye ile ilgili asıl inanılmaz olan, Türkiye'nin dünyada tangonun ulusal bir marş gibi söylendiği tek ülke olması. Ulusal marş gibi söylenen şarkı 'La Cumparsita', Türkiye'de her düğünün açılış şarkısıdır.

23 Mehmet Ali Feridun' dan'; '' La Comparsita..'' ' La Comparsita..' (tangosu)... Bilindiği Şekliyle..; Ünlü Besteci ' Mathos Rodriguez '.. ait olarak bilinsede; Asıl gerçek aşağıdaki gibidir.. La Comparsita isimli (romantik) Tango, Mehmet Ali Feridun ( ) adlı bir Türk Besteci tarafından 1921 yılında bestelenmiştir. Üniversite Eğitimi yıllarında, (Fransa.. Menton' da, 39 derece ateşle hasta yatarken İspanyol Besteci; Mathoz Rodriguez ' in (orientel motifler içeren bir beste hazırlayıp, Paris 'e gelerek, bizzat kendisinin çalmasını, rica etmesi), talepte bulunması üzerine bestelenmiştir. Mehmet Ali Feridun, o hasta haliyle eseri bestelemiş, Ancak hasta olduğu için, kendisi Menton'dan Paris'e gidip bestesini çalamayacağını Rodriguez'e bildirip, eserini ona göndermiştir.

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel Arjantin Tango çeşitleri Tango, Arjantin - Buenos Aires kaynaklı bir danstır. Dansla ilgili tüm müzik tarzları da bu adla anılmaktadır. Tango,

Detaylı

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel TANGO ORKESTRASI irfanyuksel.com sitesinden alınmıştır Tipik Orkestra Tango orkestraları için kullanılan terimdir, tüm tango orkestralarını kapsamamakla

Detaylı

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel Mustafa Kemal dansa sevdalıydı. Dans aşkının kökleri çocukluğuna uzanıyordu. Selanik te mahalle ve okul arkadaşı olan Savaş İlbay anılarında şöyle

Detaylı

Tango teriminin orijini nedir?

Tango teriminin orijini nedir? Tango Tarihi: 1580 de İspanyollar tarafından bulunan Buenos Aires, 18.yy dan itibaren tuzlanmış et ve yün ihracatı ile tanındı. 1920ler e gelindiğinde Arjantinliler, dünyanın en zengin milletlerinden biri

Detaylı

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre,

İki yaka birleşiyor. ve İstanbul'un iki yakasını birbirine. içine de ray döşendi. olan 13.5 kilometrelik. Programa göre, İki yaka birleşiyor İSTANBUL UN ve dolayısıyla Beşiktaşlılarında yaşadığı trafik sıkıntısına Marmaray'la çözüm bulunması bekleniyor. İki kıtayı ve İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan Marmaray'da

Detaylı

TANGO MÜZİĞİNDE PİYANO İCRASININ CARLOS Dİ SARLİ, ANİBAL TROİLO VE HORACİO SALGAN STİLLERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ YÜKSEK LİSANS TEZİ

TANGO MÜZİĞİNDE PİYANO İCRASININ CARLOS Dİ SARLİ, ANİBAL TROİLO VE HORACİO SALGAN STİLLERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ YÜKSEK LİSANS TEZİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TANGO MÜZİĞİNDE PİYANO İCRASININ CARLOS Dİ SARLİ, ANİBAL TROİLO VE HORACİO SALGAN STİLLERİ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ YÜKSEK LİSANS TEZİ Mehmet Baturay

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV 1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılışı (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV Spor Canlı Yayını İle (90 Dakika) Türkiye Dans Sporları

Detaylı

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel

GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ. Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel GSM 175-ARJANTİN TANGO TARİHİ Dr. Hilal Türkoğlu Şaşmazel TANGO kelimesi nereden geliyor? Tango kelimesinin kaynağı hakkında bir takım teoriler vardır (Afrika ya da Portekiz kökenli olduğu sanılıyor).

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

GROVE MUSIC ONLINE. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

GROVE MUSIC ONLINE. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi GROVE MUSIC ONLINE 1 KAPSAM Bu veri tabanı ile aşağıdaki kaynaklara erişilebilmektedir: Grove Music Online The Oxford Dictionary of Music The Oxford Companion to Music 2 GROVE MUSIC ONLINE Grove Music

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi Müziği kriz vurdu

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi Müziği kriz vurdu Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 01.12.2012 Müziği kriz vurdu Ekonomik kriz Eurovision'u da vurdu. Kriz yaşayan ülkelerin bu yıl Eurovision'a katılamaması gündeme geldi. Portekiz, Polonya, Kıbrıs

Detaylı

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ

ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ĠSVĠÇRE DE DĠL EĞĠTĠMĠ ALMANCA VE FRANSIZCA DĠL KURSLARI Avrupa'nın bir çok farklı dil konuşulan ülkesi Ġsviçre'de Almanca veya Fransızca dillerinden bir tanesini öğrenmeniz mümkündür. Kış sporlarının

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı Bodrum da, bu yıl 12 incisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile başladı. 19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Arjantin - Brezilya Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO 21 Ekim - 30 Ekim 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 21 Ekim

Detaylı

Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL!

Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL! Bianca beach+ Bodrum Arena'da 2 Temmuz Serdar Ortaç Konseri'ne giriş bileti 90 TL yerine 45 TL! (2 Temmuz konseri için geçerlidir.) Bodrum'un yaz konserlerinde yerinizi alın! BODRUM ARENA'nın bu yaz unutulmaz

Detaylı

T.C. Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi

T.C. Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi RESMĐ DĐL: ĐSPANYOLCA BAŞKENT: MADRĐD EN BÜYÜK KENT: MADRĐD KRAL: I. JUAN CARLOS BAŞBAKAN :JOSÉ LUĐS RODRÍGUEZ ZAPATERO Yüzölçümü - Ülkeler arasında 50'nci - Toplam: 504.782 km² - Su %'si: %1,04 Nüfus

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI ÇUKUROVA ANONİM HALK EDEBİYATI VE ÂŞIK EDEBİYATINDA SÖZLÜ TARİH Esra ÖZKAYA YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ 1 2 Kurşunlu Köyü, Eko Turizm konusundaki öncü girişimleriyle sadece Türkiye de değil dünyada da tanınan bir köy konumuna geldi. Bu gurur veren gelişmeler

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

2012 DÜNYA AMATÖR GOLF ŞAMPİYONASI BASIN BÜLTENİ

2012 DÜNYA AMATÖR GOLF ŞAMPİYONASI BASIN BÜLTENİ 2012 DÜNYA AMATÖR GOLF ŞAMPİYONASI BASIN BÜLTENİ Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından birisi olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2012 de ülkemizde düzenlenecek. Türkiye golf federasyonun ev sahipliğinde

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ

KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ KAHRAMANMARAŞ PİAZZA DA AYDİLGE RÜZGARI ESTİ Türk pop ve rock müziğinin sevilen ismi Aydilge,mini konseri ve imza günü etkinliği ile Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi nde hayranlarıyla buluştu.

Detaylı

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz?

Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? Katılabileceğiniz 4 Gizli Örgüt : Nasıl İlluminati Üyesi Olabilirsiniz? İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. İlluminati'yi hepiniz duymuşsunuzdur. Peki İlluminati ya da ona benzer örgütlerin tarihçesini

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018

CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018 CHILL-OUT FESTIVAL BODRUM 2018 Xuma Yalıkavak 20-21 Temmuz, 2018 12:00 00:00 Chill-Out Festival, 20-21 Temmuz da Xuma Yalıkavak ev sahipliğinde 4. kez Bodrum da! Lounge FM in muhteşem dünyasını gerçek

Detaylı

ABİDİN DİNO 1913-1993

ABİDİN DİNO 1913-1993 ABİDİN DİNO 1913-1993 Abidin Dino 23 Mart 1913,İstanbul`da doğdu. Ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni. Çok yönlü bir kültür adamı olan Abidin Dino, çağdaş Türk resminin öncülerindendir. 1933 yılında

Detaylı

Kazak Hanlığı nın kuruluşunun 550. yılı dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzce düzenlenen Kazak

Kazak Hanlığı nın kuruluşunun 550. yılı dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzce düzenlenen Kazak Kazak Hanlığı nın kuruluşunun 550. yılı dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzce düzenlenen Kazak Hanlığı ve Kazakistan konulu bu toplantıda Kısaca Kazak

Detaylı

OPERA VE BALE MARDİN DE

OPERA VE BALE MARDİN DE OPERA VE BALE MARDİN DE Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl aralık ayında Ankara Devlet Opera ve Balesi nin Mardin de sahnelediği dünyaca ünlü Azeri besteci

Detaylı

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz

06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI. Sandra Lopez. Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz 06-26 EKiM 2016 YER: BARIŞ MAH. EĞİTİM VADİSİ BULV. ZABITA MD. HİZMET BİNASI YANI Ayla Turan Bahadır Çolak Kadriye İnal SelçukYılmaz Sandra Lopez Kolombiya Tamas Baraz Macaristan Aldo Shiroma Uza Peru

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan ezgileri yükseldi. Bodrum da düzenlenen ve 5 Yunanlı sanatçı nın da katıldığı konser büyük

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Arjantin Turizm Fuarı Güney Amerika nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı bu yıl 23. Kez Buenos Aires

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY

Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY Kazım Çapacı Igor Fyodorovich STRAVINSKY STRAVINSKY Igor Fyodorovich Stravinsky. 17 Haziran 1882, Oranienbaum, Rusya 6 Nisan 1971, New York, ABD). Rus besteci, piyanist, orkestra şefi. 20.yy müziğinin

Detaylı

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ

BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ BODRUM DA JAPONLARIN RENKLİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ÇEKTİ Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişki kurulmasının 90. yıl dönümü, Bodrum da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediyesi ve Japon

Detaylı

TANGO AKŞAMI. 1 Şubat 2016 Pazartesi 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

TANGO AKŞAMI. 1 Şubat 2016 Pazartesi 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 1 2 TANGO AKŞAMI 1 Şubat 2016 Pazartesi 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası TANGO AKŞAMI BORUSAN QUARTET: ESEN KIVRAK 1. keman OLGU KIZILAY 2. keman EFDAL ALTUN viyola ÇAĞ ERÇAĞ viyolonsel BAND-O-NEON,

Detaylı

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir.

NEYZEN ERCAN IRMAK. 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 1 NEYZEN ERCAN IRMAK 1956 yılında Eskişehir de doğdu. He was born in 1956, in Eskişehir. 2 Müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. Bu tutku onun önce Bursa ya, sonra İstanbul a yerleşmesine

Detaylı

ORÇUN SAKARYA ile TANGO

ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA Orçun Sakarya, dans hayatına ilkokul yıllarında halk dansları ile başlayıp, serbest stil danslarla devam ettirdi. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Klasik Arkeoloji

Detaylı

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

İşçi Birlik Cephesi [Söz: Bertolt Brecht (1934), Müzik: Hanns Eisler (1935)] İşçi Yürüyor Baştan [Söz:? (?), Müzik: Saadettin Kaynak (?

İşçi Birlik Cephesi [Söz: Bertolt Brecht (1934), Müzik: Hanns Eisler (1935)] İşçi Yürüyor Baştan [Söz:? (?), Müzik: Saadettin Kaynak (? Devrimci Ezgiler Gerek yaşadığımız coğrafyada, gerekse tüm dünyada işçi sınıfın kitlesel mücadeleleri ile özdeşleşmiş, deyim yerindeyse klasikleşmiş devrimci ezgilerden seçkiler ve bu ezgilerin öyküleri

Detaylı

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ

PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ PROF. DR. YUSUF VARDAR -MÖTBE- KÜLTÜR MERKEZİ 01 Nisan, Pazartesi, 10:00 SUNUM Topluma Hizmet Uygulamaları Kapsamında Gerçekleştirilmiş Sosyal Sorumluluk Projeleri Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Avrupa ortaklı Cultures and Water Carriers projesi için yeni ve genç sanatçıların seçimi başlıyor..

Avrupa ortaklı Cultures and Water Carriers projesi için yeni ve genç sanatçıların seçimi başlıyor.. This Grant Programme is co- financed by the European Union and the Republic of Turkey Avrupa ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen Cultures and Water Carriers projesinde yer almak üzere dansçılar,

Detaylı

BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ

BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ GÜNEY AMERİKA BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ 22 ŞUBAT 06 MART 2018 GÜNEY AMERİKA BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ 22 ŞUBAT 06 MART 2018 22 Şubat 2018 Perşembe 10:35 Gidiş - 06 Mart 2017 Pazar 17:55 İstanbul Varış

Detaylı

1.Kameranın Toplumsal Tarihi. 2.Film ve Video Kameraları. 3.Video Sinyalinin Yapılandırılması. 4.Objektif. 5.Kamera Kulanım Özellikleri. 6.

1.Kameranın Toplumsal Tarihi. 2.Film ve Video Kameraları. 3.Video Sinyalinin Yapılandırılması. 4.Objektif. 5.Kamera Kulanım Özellikleri. 6. 1.Kameranın Toplumsal Tarihi 2.Film ve Video Kameraları 3.Video Sinyalinin Yapılandırılması 4.Objektif 5.Kamera Kulanım Özellikleri 6.Aydınlatma 1 7.Ses 8.Kurgu 0888 228 22 22 WWW.22KASİMYAYİNLARİ.COM

Detaylı

9 OCAK SALI ZÜRİH ODA ORKESTRASI RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman

9 OCAK SALI ZÜRİH ODA ORKESTRASI RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman 2018 9 OCAK SALI 20.30 RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman RICHARD GALLIANO akordeon LETICIA MORENO keman PROGRAM J. S. Bach Keman Konçertosu, La Minör, BWV 1041 12 R. Galliano Opal, Bandoneon

Detaylı

NLN TURİZM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

NLN TURİZM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Baile en Küba turumuza katılarak 1 Ocak 2018 / Kasım 2018 tarih aralığında başkent Havana da güzel bir tatil geçirmenin dışında Küba lıların danslarını, kültürlerini ve yaşam enerjilerini yakından görüp,

Detaylı

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme

MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme MITT Moskova Fuarı Genel Değerlendirme 14-16 Mart 2017 tarihleri arasında Rusya Federasyonu nun başkenti Moskova'da 24.sü düzenlenen MITT'2017 Seyahat ve Turizm Fuarı'na 192 bölgeden 1800 kurum ve kuruluş

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz

Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz Ebeveyn Rehberinize Hoş Geldiniz Çocuğunuzun başka bir ülkede üniversiteye gitmesine karar vermek büyük bir karardır. Çocuğunuzun iyi bir eği;m alacağını, köklü bir üniversitede öğrenim göreceğini ve güvende

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!!

NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! SÜPER PROMOSYON!!!Tüm EXTRA TURLAR ve Çevre Gezleri DAHİL!!! NEW YORK (2)-SAN FRANCİSCO (2) - LAS VEGAS (2) -LOS ANGELES (3)!!!İNANILMAZ AMA GERÇEK-BU FIRSATI KAÇIRMAYINIZ!!! 9 Gece / 11 gün Tüm EXTRA

Detaylı

Anneler Gününün Tarihçesi ve Ülkemizde Anneler Günü

Anneler Gününün Tarihçesi ve Ülkemizde Anneler Günü Anneler Gününün Tarihçesi ve Ülkemizde Anneler Günü Anneler günü, bizleri dokuz ay karnında taşıyan ve belki de ölene kadar en küçük zor ânımızda bile bizim derdimizle dertlenen kutsal varlıklarımız, yani

Detaylı

AASSM KONSERLERİ.

AASSM KONSERLERİ. AASSM KONSERLERİ www.aassm.org.tr 1 FESTİVAL İZMİR AÇILIŞ KONSERİ / SERTAB ERENER & İZMİR BIG BAND 17 EKİM 2017, SALI Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Türkiye'nin en

Detaylı

BİRİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANI (1876)

BİRİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANI (1876) BİRİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANI (1876) I. Meşrutiyete Ortam Hazırlayan Gelişmeler İç Etken Dış Etken Genç Osmanlıların faaliyetleri İstanbul (Tersane) Konferansı BİRİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANI (1876) Osmanlı

Detaylı

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler Zeki NACAKCI - Alaattin CANBAY Yazarlar Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece - Doç. Dr. Alaattin Canbay Doç. Dr. Ebru Temiz - Doç. Dr. Esra Dalkıran Doç. Dr. M. Kayhan Kurtuldu - Doç. Dr.

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

16 Aralık 2015 Çarşamba Borusan Müzik Evi BATI YAKASININ HİKÂYESİ KERESTENİN SESİ

16 Aralık 2015 Çarşamba Borusan Müzik Evi BATI YAKASININ HİKÂYESİ KERESTENİN SESİ 16 Aralık 2015 Çarşamba Borusan Müzik Evi 20.00 2015 2016 BATI YAKASININ HİKÂYESİ KERESTENİN SESİ BATI YAKASININ HİKÂYESİ KERESTENİN SESİ BATI YAKASININ HİKÂYESİ: KERESTENİN SESİ sa.ne.na PROGRAM MICHAEL

Detaylı

Araştırma Notu 15/179

Araştırma Notu 15/179 Araştırma Notu 15/179 27.03.2015 2014 ihracatını AB kurtardı Barış Soybilgen* Yönetici Özeti 2014 yılında Türkiye'nin ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artarak 152 milyar dolardan 158 milyar dolara

Detaylı

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF

Sergei Vasilievich RACHMANINOFF Kazım Çapacı Sergei Vasilievich RACHMANINOFF 1 Nisan 1873, Semionova, Rusya 28 Mart 1943 Beverley Hills, California, ABD. Tatar Kökenli Rus besteci, orkestra şefi, piyanist. XX.yy ın en büyük piyanist

Detaylı

Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde

Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde On5yirmi5.com Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde Söyleşiye bazı katılımcıların sosyal rehabilitasyon projeleri hakkında olumsuz portre çizmesi ve Türkiye'yi eleştirmesi damgasını vurdu. Yayın Tarihi

Detaylı

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılış (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV

1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılış (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV 1) Mustafa Kemal Atatürk ve Latife Hanım ın Vals Dansı ile Festival Açılış (Özel makyaj, kostüm, görsel efekt kurgusu ile) 2) Dans Yarışmaları *NTV Spor Canlı Yayını İle (90 Dakika) Türkiye Dans Sporları

Detaylı

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN EKSTRA TUR PAKETİ 1 - STOCKHOLM ŞEHİR TURU Tur süresi: 4 saat 60 Limandan ayrılıp Stockholm u gezmek üzere yola çıkacağız. Otobüsle Fjallgatan a gidip güzel

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

Güney Amerika. 22 Şubat 2012 Çarşamba - 03 Mart 2012 Cumartesi 11 Gün - 9 Gece GOODLIFE TRAVEL. Brezilya São Paulo (1) Rio de Janeiro(3) Iguaçu (2)

Güney Amerika. 22 Şubat 2012 Çarşamba - 03 Mart 2012 Cumartesi 11 Gün - 9 Gece GOODLIFE TRAVEL. Brezilya São Paulo (1) Rio de Janeiro(3) Iguaçu (2) özge ersu gezileri Güney Amerika 22 Şubat 2012 Çarşamba - 03 Mart 2012 Cumartesi 11 Gün - 9 Gece GOODLIFE TRAVEL Brezilya São Paulo (1) Rio de Janeiro(3) Iguaçu (2) Arjantin Buenos Aires (3) İstanbul -

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı

3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı 3. Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller 4. Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı İçerik Rönesans Müziğini Oluşturan Ekoller Rönesans ta Toplu Müzik Yapma Anlayışı Rönesans Döneminde Başlıca Müzik Türleri

Detaylı

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ

KASIM AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 KASIM AYI VELİ BÜLTENİ Sevgili ATAM; Minik kalplerimizde çoşku, Gözlerimizde ışıltı, dilimizde verilen içten bir söz; GELECEK BANA EMANET, ATAM SEN RAHAT UYU!... Ekim Ayı nı geride bıraktık.

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

GENÇ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ

GENÇ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ GENÇ YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ YETENEK(KABİLİYET) NEDİR? 1.Bir kimsenin bir şeyi anlama ya da yapabilme niteliği, dışarıdan gelen etkiyi alabilme gücü. 2. Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN

OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA HAZIRLAYAN: MEHMET KURTBOĞAN OSMAN HAMDİ BEY 1842 yılında İstanbul'da doğdu. 1860'da hukuk öğrenimi için Paris'e gitti. Hukuk öğreniminin yanı sıra o dönemim ünlü ressamlarının

Detaylı

zeytinburnu.bel.tr 444 1984 ATÖLYE ÇALIŞMALARI

zeytinburnu.bel.tr 444 1984 ATÖLYE ÇALIŞMALARI zeytinburnu.bel.tr 444 1984 ATÖLYE ÇALIŞMALARI Sevgili çocuklar, Bundan 10 yıl kadar önce, sizlerin daha iyi imkânlarda çalışabilmeniz; rahatça kitap okuyup, bilgisayar kullanabilmeniz, doğru planlanmış

Detaylı

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları

Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları Kamu Yönetimi Bölümü Ders Tanımları PA 101 Kamu Yönetimine Giriş (3,0,0,3,5) Kamu yönetimine ilişkin kavramsal altyapı, yönetim alanında geliştirilmiş teori ve uygulamaların analiz edilmesi, yönetim biliminin

Detaylı

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon geçirdi. Aylık Elektronik Haber Servisi Ocak 2012 Sanatla dolu geçen bir dönem daha: Sevgi Gönül Kültür Merkezi Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönem de Sevgi Gönül Kültür Merkezimiz sanatla dolu bir sezon

Detaylı

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu

1. ABD Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordusu 2016 yılında 126 ülkenin ordusu değerlendirilmiş ve dünyanın en güçlü orduları sıralaması yapılmıştır. Ülkenin sahip olduğu silahlı gücün yanında nüfusu, savaşabilecek ve askerlik çağına gelen insan sayısı,

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

Çarşamba İzmir Basın Gündemi

Çarşamba İzmir Basın Gündemi 16.09.2015 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Krizler arasında Devrim Özkan Her şeyin dünyadaki tüm gelişmelerden etkilenebildiği yeni bir çağda yaşıyoruz. Son iki yüzyıllık dönemde dünyadaki tüm ekonomik

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ

BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ GÜNEY AMERİKA BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ 14 26 KASIM 2017 GÜNEY AMERİKA BREZİLYA & ARJANTİN & ŞİLİ 14 26 KASIM 2017 14 Kasım 2017 Salı 19:35 Gidiş - 26 Kasım 2017 Pazar 17:55 İstanbul Varış RIO DE JANERIO

Detaylı

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ

MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ 2010-2011 MAYIS AYI VELİ BÜLTENİ İlkbaharın son ayı bize yazı hatırlatır. Mayıs bültenine çocuklar bakın neleri sığdırır. Enerji, hareket, sağlık var bu ayda, Coşkumuz hiç bitmesin, koşalım yarınlara Mayısta

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük SANAT VE SPOR - ÇAĞDAŞ TÜRK KADINI - SOYADI KANUNU 1 2 Atatürk e göre; «Sanat güzelliğin ifadesidir. Bu ifade sözle olursa şiir, nağme ile olursa musiki, resim ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.» «Efendiler!

Detaylı

İlk Okul yıllarından sonra da Folklor oynamaya ve gösterilere katılmaya devam etmiştir.

İlk Okul yıllarından sonra da Folklor oynamaya ve gösterilere katılmaya devam etmiştir. 24 Haziran 1983 Australia/Melbourne de Dünya ya gelen Tuğra ismail in müzikle tanışması çok küçük yaşlarda olmasına rağmen, ciddi düzeyde müzikle ilgilenmesi henüz 9 yaşında iken, hiçbir özel ders almadan,

Detaylı

Atatürk İspanyol Gribini Yenmiş

Atatürk İspanyol Gribini Yenmiş Atatürk İspanyol Gribini Yenmiş Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gitmeden önce dünyada milyonlarca kişinin ölümüne neden olan İspanyol gribine yakalandığı, hastalığı Beşiktaş'taki evinde atlattığı iddia

Detaylı

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.

Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler. Bunu herkes yapıyor! -Gerçekten herkes mi? Nasıl korunmam gerektiğini biliyorum! -Kalbini, gönlünü nasıl koruyacaksın? www.gerçeksevgibekler.de www.wahreliebewartet.de Avrupa ülkelerindeki gençlik denilince

Detaylı

2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum

2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum 2015-2016 Kurumsal Etkinlik & Düğün Sunum Sekiz Müzik Organizasyon,1996 yılından beri müzik piyasasında bir çok ünlü sanatçıya eşlik etmiş,orkestralarını kurmuş,yönetmiş,bir çok gecenin organizasyonunu

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi olacak.gösteride, Çilek Kız'ın arkadaşları

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi olacak.gösteride, Çilek Kız'ın arkadaşları 2-3 MART 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Miniklere çilek şov DÜNYANIN birçok yerinde çocuklu ailelere özel şovlarıyla tanınan Çilek Kız başka bir deyişle Strawberry Shortcake

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1. 1. XIV. yüzyıl başlarında

Detaylı

İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz?

İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz? On5yirmi5.com İHL'yi Ne Kadar Tanıyoruz? İmam Hatip Liseleri Son günlerin en gözde hedefi Katsayı, Danıştay, ÖSS ve başörtüsüyle oluşan okun saplandığı tam 12 noktası. Kimilerinin ötekileri Yayın Tarihi

Detaylı

***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA***

***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA*** 1 ***OTOBÜS İLE ORTA AVRUPA*** **TÜM TURLAR FİYATA DAHİL** *DOLU DOLU 10 GECE 11 GÜN* Selanik, Üsküp, Budapeşte, Bratislava, Prag, Viyana, Belgrad, Sofya, Edirne, İzmir 18.07.2018 28.07.2018 15.08.2018

Detaylı

Tur Programı. Arjantin'in tangosu, Brezilya'nın sambası ile coşan İguazu'ya yolculuk

Tur Programı. Arjantin'in tangosu, Brezilya'nın sambası ile coşan İguazu'ya yolculuk Arjantin - Brezilya Arjantin'in tangosu, Brezilya'nın sambası ile coşan İguazu'ya yolculuk Tarih : 26-01-2017-04-02-2017 Şehirler : Buenos Aires, Iguazu, Rio de Janeiro, Sao Paulo Otel : 4*, 5* Ulaşım

Detaylı

ilk katılım KKTC den Yakın Doğu benim vatanım Büyüme sürüyor YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

ilk katılım KKTC den Yakın Doğu benim vatanım Büyüme sürüyor YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YIL: 1 - w w w. n e u. e d u. t r SAYI: 22 16 Mart 2012 Cuma Yakın Doğu benim vatanım Üniversitemize 15 senedir emek veren elektrik teknisyeni Hasan Celal in kampüs içindeki tüm

Detaylı