2011 Autodesk Abonelik Avantaj Paketleri ile Yeni Gelen Özellikler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2011 Autodesk Abonelik Avantaj Paketleri ile Yeni Gelen Özellikler"

Transkript

1 2011 Autodesk Abonelik Avantaj Paketleri ile Yeni Gelen Özellikler AutoCAD... 2 Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit MEP... 4 Autodesk Revit Structure... 6 AutoCAD Civil 3D... 8 AutoCAD Map 3D... 9 Autodesk Inventor AutodeskMax ve Max Design Autodesk Maya Autodesk Motion Builder Autodesk Mudbox Autodesk Navisworks Autodesk Softimage... 23

2 AutoCAD AutoCAD Yazılımı AutoCAD WS Plug-In Yazılımı* AutoCAD WS, AutoCAD yazılımı için kullanımı kolay internet ve mobil ortamda çalışan yardımcı uygulamadır. AutoCAD WS plug-in yazılımı sayesinde DWG dosyalarını doğrudan AutoCAD yazılımından kendi online çalışma alanınıza yükleyerek çalışma yapabilirsiniz. Artık DWG dosyalarınızı internet tarayıcılarında veya mobil cihazlarda görebilir, üzerinde değişiklik yapabilir ve paylaşabilirsiniz. DWG Dönüştürme Aracı DWG dönüştürme aracı mükemmel işbirliği yapılmasını sağlar ve DWG dosyalarının Release 14, 2000, 2004, 2007 ve 2010 DWG sürümlerinden istediğinize dönüştürmenize imkân verir. Dosyaları toplu hale getirip, yeni çizimleri, yazılımın eski sürümlerini kullanan meslektaşlarınızla kolayca paylaşabilir veya eski dosya kütüphanelerini hızla güncelleyebilirsiniz.

3 IGES Okuma/Yazma AutoCAD yazılımı kullanıcıları artık IGES çizim dosyalarının (.igs) başka formatlardan okuma ve yazma fonksiyonlarından yararlanabilir. 3B ortamında çalışanlar açısından, IGES dosyaların müşterilerle, meslektaşlarla veya ortaklarla paylaşıldığı ortak bir dosya formatıdır.

4 Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit MEP Autodesk Revit Sunucusu Uzantısı Aynı proje üzerinde ama coğrafi olarak farklı yerlerde çalışan ekiplerle daha kolay işbirliği yapabilirsiniz. Uzantının internet tabanlı hizmetleri sayesinde ekip üyeleri dağılmış bir WAN üzerinden (geniş alan ağında) aynı projede daha koordineli çalışabilmektedir. Revit Sunucusu, Revit merkezi modellerinin, kullanıcıların yerel sunuculardan eriştiği aynı sunucu üzerinde sorunsuz bir şekilde bütünleşmesine yardımcı olarak, ekiplerin daha etkin, verimli ve performanslı çalışmasına olanak sağlar. Mevcut yedekleme sistemi sayesinde WAN bağlantısında kayıp yaşanırsa, çalışmalarınızı kurtarmanıza yardımcı olur. Autodesk Revit Kavramsal Enerji Analizi Kavramsal tasarım modellerini zengin analitik enerji modellerine çevirebilir, tüm yapı enerji analizini Revit Architecture da yapabilirsiniz. Tasarım konseptiniz değiştikçe, enerji modeli ve kavramsal tasarım formları buna göre güncellenir. Siz de enerji ve karbon analizlerini sürekli olarak yapabilir ve tasarım alternatiflerini karşılaştırabilirsiniz. Son derece görsel niteliklere sahip analiz raporları sayesinde tasarım değişiklikleri kolayca anlaşılır ve proje paydaşlarına anlatılır. Bu bütünleşmiş erken analizler kavramsal tasarım aşamasında, değişikliklerin en az maliyetli olduğu aşamada daha bilgili kararlar almanıza yardımcı olur.

5 Autodesk Revit Architecture 2011 İçin Revit Uzantısı Modelleme, koordinasyon ve dokümantasyon dâhil olmak üzere, temel alanlarda iyileştirmeler içerir. İndirilen bu uzantı önceki tüm uzantılar ve yükseltmelerin yanı sıra yeni Frame Generator Extension uzantısını da içermektedir. Bu uzantı Revit Architecture yazılımını kullanarak basit 3B yapısal çerçeve modellerin tanımlanmasına ve oluşturulmasına yardımcı olur.

6 Autodesk Revit Structure Autodesk Revit Structure İçin Eklentiler Yapı analizi, modelleme, beton takviyesi, birlikte işlerlik ve imalat dokümantasyonları dâhil olmak üzere, temel alanlarda iyileştirmeler içerir. İndirilen bu uzantı önceki tüm uzantıları ve yükseltmelerin yanı sıra bir dizi yeni özellik de içermektedir: - Döşeme vibrasyon analizi AISC Tasarım Kılavuzu 11 in üç yönteminin gereklerini kullanarak titreşim özelliklerini Revit Structure ortamında değerlendirmenize yardımcı olur. - Yerçekimi kolon analizi çelik kolonların AISC tasarım koduna göre doğrudan Revit Structure ortamında tasarlamanıza imkân verir, tasarım etkinliğinin ve kalitesinin artmasına yardımcı olur. - SDNF okuma/yazma fonksiyonu SDNF dosya formatını kullanarak, verileri Revit Structure a yazma ve Revit Structure daki verileri de okuma imkânı verir ve dolayısıyla çelik detaylandırma yazılım paketleri ile daha uyumlu çalışma sağlar. - Yeni SS3 linki Revit Structure ve SS3 arasında çift yönlü veri bağlantısı sağlayarak, Revit platform temelli yazılım kullanan Japon tasarım ortaklarınızla daha iyi koordinasyon için SS3 den alacağınız yapı verilerini ve analiz sonuçlarını kullanmanıza imkân verir. -Bileşen kesit listesi, Nesnelrin kesit listelerinin otomatik olarak oluşturulması için Revit Structure kullanıcılarına etkili bir yol sağlar ve bu şekilde dokümantasyon verimini artırır. Bu özellik sadece Japonya da mevcuttur. -CSV eleman üretici yapı modellerinin CVS dosya formatının standart sıra ve sütunları bazında Revit Structure a ithal edilmesi için diğer yapı analizi uygulamalarına çıkış kapısı sağlar (çubuk donatı modelleri dâhil). Bu özellik sadece Japonya da mevcuttur ve CSV dosya formatını kullanarak sonuçların çıktısını veren yapı analizi programlarıyla birlikte çalışma imkânı sunar. Autodesk Revit Sunucusu Uzantısı Aynı proje üzerinde ama coğrafi olarak farklı yerlerde çalışan ekiplerle daha kolay işbirliği yapabilirsiniz. Uzantının internet tabanlı hizmetleri sayesinde ekip üyeleri dağılmış bir WAN üzerinden (geniş alan ağında) aynı projede daha koordineli çalışabilmektedir. Revit Sunucusu, Revit merkezi modellerinin, kullanıcıların yerel sunuculardan eriştiği aynı sunucu üzerinde sorunsuz bir şekilde

7 bütünleşmesine yardımcı olarak, ekiplerin daha etkin, verimli ve performanslı çalışmasına olanak sağlar. Mevcut yedekleme sistemi sayesinde WAN bağlantısında kayıp yaşanırsa, çalışmalarınızı kurtarmanıza yardımcı olur.

8 AutoCAD Civil 3D Uygulama İyileştirmeleri Yeni Uygulama İyileştirmeleri sık yapılan işlerin AutoCAD Civil 3D 2011 yazılımında minimum sayıda adımda tamamlanmasını sağlayarak daha etkin çalışmanıza imkân verir ve böylece inşaat mühendisliği tasarım çalışmaları daha hızlı yapılır. Temel özellikler: Stil Kopyalama uygulaması - AutoCAD Civil 3D stillerini ve komut ayarlarını mevcut bir çizimden veya şablondan alıp AutoCAD Civil 3D 2011 çizimine kopyalayarak stil ve standartları daha etkin yönetebilirsiniz. Nokta okuma sihirbazı - Nokta dosyalarını daha kolay seçebilir, görüntüleyebilir ve AutoCAD Civil 3D 2011 in içine koyabilirsiniz. Dever Kopyalama komutu Dever parametrelerini bir yoldan diğerine kopyalayabilirsiniz. COGO editörü - Tek bir kullanıcı ara yüzüyle koordinat geometrisine veri girerek, üzerinde değişiklik yaparak poligonlar yaratabilirsiniz.

9 AutoCAD Map 3D ArcGIS İçin FDO Sağlayıcısı Yeni ArcGIS Autodesk FDO Sağlayıcısı ile GIS verilerine erişimi artırabilirsiniz. AutoCAD Map 3D 2011 yazılımını kullanarak ESRI ArcGIS coğrafi veri tabanlarında bulunan bilgilere erişebilir, yaratabilir ve üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Mevcut temel özellikler Tüm ESRI ArcGIS coğrafi veri tabanlarına sağlanan destekle daha fazla veriye erişmenize (tek kullanıcılı kişisel ve coğrafi veritabanı ile çok kullanıcılı ArcSDE coğrafi veritabanları dahil) Domain ve şemalar yaratmanıza, düzenlemenize ve değişiklik yapmanıza imkân vermektedir. Not: ArcGIS FDO Provider yazılımı için uygun ESRI lisansına sahip olmanız gerekir (lisans türleri hakkında daha fazla bilgi için ESRI dokümantasyonunu okuyunuz)

10 Autodesk Inventor Inventor 2011 in fonksiyonlarını genişleterek, kullanımı daha kolay araçları, yeni yapı ürünleri ve imalat fonksiyonlarını dâhil edebilir ve diğer yazılımlarla daha uyumlu çalışma imkânlarından yararlanabilirsiniz. Bu imkân dijital prototiplerinizden en fazla değeri almanızı sağlayacaktır. Dinamik kesitleme Model içinden bir kesiti çekerek içindeki detayları görebilir ve sınırlamaları kolayca yaratabilir, bir şeyin nasıl inşa edildiğini görebilir, simülasyon sonuçlarının farklı türlerini inceleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Listeleyicide otomatik unsur isimlendirme Bir unsurun detaylarını belirleyin (örneğin bir deliğe Hole1 yerine, otomatik olarak CBore 4mmx2mm adını verebilirsiniz). Bu Extrude, Loft, Revolve, Fillet, Chamfer ve daha pek çok standart özellik için uygulanır. Çizimin görüntüleme yönünü değiştirebilme - Siz temel görünüş alma şeklini View Edit diyalog kutusunda yeniden tanımladıktan sonra tüm hedeflenen görünümler ve ilgili görümlerdeki açıklamalar otomatik olarak güncellenecektir. AEC Exchange İçin API (Uygulama Programı Arayüzü)- Yapı Bilgi Sistemine hazır tüm içeriğin Yapı Bilgi Sistemi uygulamalarına ihraç edilme sürecini otomatik olarak yapan, size uygun bir uygulama oluşturabilirsiniz. Rhino çevirmenleri - Rhino modellerini ayrı bir çevirmene gerek olmadan doğrudan açabilirsiniz. 3D DWG giriş/çıkış - Open ve Export menüleri üzerinden doğrudan erişerek 3D DWG dosyalarını Import ve Export edebilirsiniz. ilogic Copy Design - Copy Design ile artık tasarımın özgün bir kopyasını çıkarmak ve ilogic kurallarını dâhil etme veya hariç tutma kararını verebilirsiniz. Tooling Geliştirilmiş İçerik Kütüphaneleri Autodesk Inventor Tooling Geliştirmiş İçerik Kütüphaneleri* ile AutoCAD Inventor Tooling Suite, AutoCAD Inventor Professional Suite ve Autodesk Factory Design Suite Advanced yazılımlarından ilave kalıp seti ve kalıp seti bileşenleri alabilirsiniz. Bu ilave kütüphanelerin isterseniz birini, isterseniz ikisini kurabilirsiniz. Standart bileşenler DME, Progressive ve Superior gibi popüler firmaların sağladığı inç ve metrik kalıp setleri, sliders lifters (maça mekanizmaları), iticiler (ejectors), yolluk burçları (sprue bushings), merkezleme bilezikleri ve diğer parçalar yer almaktadır Meusburger bileşenleri - Meusburger kalıp setleri, maça mekanizmaları, iticiler, yolluk burçları, merkezleme bilezikleri ve diğer standart parçalardan çok sayıda mevcuttur. Autodesk Inventor Tooling Gelişmiş İçerik Kütüphaneleri sadece AutoCAD Inventor Tooling Suite, AutoCAD Inventor Professional Suite ve Autodesk Factory Design Suite Advanced yazılımlarında bulunur.

11 AutodeskMax ve Max Design Substance Prosedürel Dokuları 75 prosedürel doku içeren yeni kütüphanenizle çok daha fazla çeşit malzeme üretebilirsiniz. Bu dinamik, çözünürlükten bağımsız dokular çok az hafıza ve disk alanı kaplar, Allegorithmic Substance Air middleware ile oyun motorlarına sorunsuz bir şekilde veri yazılmasına yardımcı olur. Şu anda Unreal Engine 3 oyun motoruna, Emergent s Gamebryo oyun motoruna ve Unity e entegrasyon mümkündür. Alternatif olarak, bazı kaplayıcılarla kullanmak için bitmap lere doku hazırlayabilirsiniz. PhysX Katı Nesne Dinamikleri Daha etkili ve dinamik katı nesne simülasyonlarını doğrudan Autodesk 3ds Max ve 3ds Max Design çalışma ekranlarında (viewport) yaratmanız mümkün. Çok kanallı NVIDIA PhysX motoru statik, dinamik ve kinematik katı nesnelerini (sonuncusu biped karakteri simülasyonu için) ve bir dizi sınırlamayı (Katı, Sürgü, Menteşe, Kıvırma, Üniversal, Bilye ve Duy ve Dişli) desteklemektedir. Çok daha fazla sayıda gerçeğe yakın dinamik simülasyonları daha çabuk yaratabilir ve modelleme yapmak için araç setini kullanabilirsiniz. Fiziki özelliklerin (sürtünme, yoğunluk ve sıçrama) tanımlanması, önceden ayarlanmış gerçek dünya malzemelerinden seçim yapmak (malzeme editörü ile benzer pencereden) ve parametreleri ihtiyaç duyulan şekilde değiştirmek kadar kolay hale geldi.

12 iray Foto Gerçekçi Kaplayıcı Autodesk 3ds Max ve 3ds Max Design 2011 ile Mental Images in sunduğu yeni entegre iray kaplama teknolojisini kullanarak canlı gibi görünen resimler yaratabilirsiniz. iray sahnenizde kaplama ayarlarıyla uğraşmadan Render butonunu tıklayarak daha öngörülebilir, foto gerçekçi sonuçlar almanıza imkân verir. Kompakt fotoğraf makineleri gibi kolayca çalışır. SLR fotoğraf makinelerinde manuel konumda birçok ayarlama yapmak, ışık ve pozlama vb. bilgilere sahip olmak başarılı fotoğraflar çekmenizi sağlar. SLR makinelerin aksine çoğu kompakt makine size derin ayarlamalara ve fotoğraf bilgisine ihtiyaç duymadan kaliteli resimler çekmenize yardım eder. Mental-ray ayarları ile uğraşmaya zamanınız yoksa veya yeterince bilgiye sahip değilseniz mental-ray i yaratan ekip tarafından iray sizin için idealdir. Ayarlarla uğraşmak yada öğrenmek için harcayacağınız süreyi yaratıcı vizyon üzerine odaklanarak, gerçek dünya malzemeleri, ışıklandırma ve ayarlar ile fiziki dünyanın resmini daha iyi gösterebilirsiniz. iray, siz istediğiniz detay seviyesine ulaşana kadar resmi işler ve netleştirir. iray standart çok çekirdekli merkezi işlem birimleriyle (CPU) çalışır. Ancak, NVIDIA CUDA- etkin grafik işlem birimi (GPU) donanımını satın alarak, çok az bir yatırımla kaplama prosesini daha hızlı yapabilirsiniz.

13 Yapı Tasarımı Mekanik tasarım ve imalat

14 Autodesk Maya Craft Canlandırma Araçları Craft Director Studio nin plug-in yazılımı ile daha inandırıcı ve gerçek dünya koşullarını taklit eden karmaşık kamera hareketlerini yaratmak çok daha kolay hale geldi. Donatıları joystick, klavye veya diğer girdi cihazlarına bağlayarak kamerayı kolayca gezdirirken, gidilen yol da gerçek zamanlı ve otomatik olarak kaydedilmektedir. Efekt Varlıkları Bir dizi kullanımı kolay efekt arasından seçim yaparak bunları gölgelendirici uygulamak kadar kolay bir şekilde sürükleyip bırakarak nesnelere uygulayabilirsiniz. Maya varlık çerçevesi ve simülasyon araç setleri üzerinden çalışan bu Efekt varlıkları sadece ilgili değiştirilebilir ve canlandırılabilir nitelikleri göstererek, efektleri taleplerinize uygun hale getirmenize yardımcı olur.

15 Hareket Verilerini Yakalama Örnekleri Maya 2011 in yeni özelliği olan, hareket verilerinin yeniden hedeflenmesi fonksiyonundan yararlanın. Mevcut 70 adet yeni hareket verileri yakalama (motion capture) örnekleri ön görselleştirmeleri kolayca yaratmanıza ve canlandırma geliştirmenize yardımcı olacak faydalı başlangıç noktaları sunar. Autodesk FBX 2011 varlık değişim formatı ile örnekler Maya 2011, Autodesk 3ds Max 2011, Autodesk Softimage 2011, Autodesk MotionBuilder 2011 yazılımları ve FBX e destek veren diğer uygulamalar arasında paylaşılabilir. Substance Prosedürel Dokuları 75 prosedürel doku içeren yeni kütüphanenizle çok daha fazla çeşit malzeme üretebilirsiniz. Bu dinamik, çözünürlükten bağımsız dokular çok az hafıza ve disk alanı kaplar, Allegorithmic Substance Air middleware ile oyun motorlarına sorunsuz bir şekilde veri yazılmasına yardımcı olur. Şu anda Unreal Engine 3 oyun motoruna, Emergent s Gamebryo oyun motoruna ve Unity e entegrasyon mümkündür. Alternatif olarak, bazı kaplayıcılarla kullanmak için bitmap lere doku hazırlayabilirsiniz.

16 Autodesk Motion Builder Live Video In Hareketli verileri yakalama seansından değerli referans görüntüler artık doğrudan Autodesk MotionBuilder 2011 yazılımına iletilir ve hareketli yakalama verileriyle beraber çekim bazında eş zamanlı olarak kaydedilebilir. Daha önce ayrı bir proses olarak yapılırken, müteakip aşamalardaki değişiklik ve iş tekrarı ihtiyacını azaltmaya yardımcı olan canlı video sayesinde yönetmenler ve onların yaratıcı ekipleri sonuçları ve hataları daha iyi görselleştirebilir. Gerçek Zamanlı Eğri Filtreleme Girdi cihazından gelen en ufak bir gürültü veya titreşim bile gerçek zamanlı canlandırma performansı seyircisi için rahatsız edici olabilir. Artık animatörler gerçek zamanlı alçak geçirgen filtre (low-pass fitler) uygulayarak, girdi sinyalindeki veri ekranda kaplama yapmak için kullanılmadan önce, gürültünün hafifletilmesine yardımcı olurlar. Sonuçta ise daha etkili bir karakter performansı elde edilir.

17 Her Çekim İçin Ses Her bir çekimde farklı ses dosyalarıyla çalışma imkânı sayesinde, sesle ilişkisi olan birden fazla canlandırma varyasyonlarıyla uğraşmak artık çok daha kolay hale gelmiştir. Animatörler birden fazla çekim arasında geçiş yapabilir ve daha öncesinde zaman alan manüel bir işlem olarak gerçekleştirilen uygun ses dosyasını değiştirme işini otomatik olarak gerçekleştirebilir. Hareket Yönü Dikey Vektörü Bir hareket yönüne bağlanmış kamera veya diğer nesneler artık bir dikey vektöre tanımlanabilir. Bu adım, istenmeyen dönüşlerin önlenmesine yardımcı olur ve davranışı Autodesk Maya 2011 yazılımında eşleştirir.

18 Autodesk Mudbox Linux Uygulama Dosyası Mudbox artık Linux işletim sistemleri için 64-bitle işletilmektedir ve bu özelliği sayesinde ana içerik yaratma uygulamaları Linux üzerinde çalışan stüdyoların kendi veri yollarını rasyonelleştirmelerine yardımcı olur. Çoklu Birleşim Noktası Birden fazla birleşim noktasını daha çabuk yaratabilir, yönetebilir ve ağırlık atayabilirsiniz. Ayrıca büyük (full-figure) modellerin şeklini değiştirebilir ve poz verdirebilirsiniz. Birleşim noktası hiyerarşileri etkilenen vertekslere göre otomatik olarak yaratılırken, siz artık simetrik birleşim noktası çiftleri yaratabilirsiniz.

19 Yeni Katman Karıştırma Modları Artistik imkânları artıran ve Adobe Photoshop yazılımı ile çok daha uyumlu çalışan yeni 22 adet katman karıştırma modları ile boyamaları güçlü ve yıkıcı olmayan yöntemlerle birleştirebilir ve üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Güncelleme Topolojisi Doğrusal olmayan karar alma sürecine yardımcı olmak ve paralel iş akışlarını daha iyi kullanmak için, biçimlendirme ve boyama süreçlerinin ortasından süregelen topoloji değişikliklerini kapsama dâhil edebilirsiniz. Nesnelerin ithali için tek tıkla çalışan iş akışları ile artık Mudbox taki aktif bir nesne Autodesk Maya 2011 yazılımında yapılan topoloji değişiklikleriyle çok daha sorunsuz bir şekilde güncellenebilmektedir. Diğer uygulamalarda yaratılan nesneler için ise benzer sonuçlar elde etmek için mesh i manüel olarak yenileyebilirsiniz.

20 Boyanabilir Opasite Yeni boya opasitesi fonksiyonu ile şeffaf veya yarı şeffaf malzemeleri, camları ve buzları simüle edebilir veya şekillerin çevresini saran sınırları yaratabilirsiniz. Gerçek dünya malzemeleri üretme imkânına ek olarak, opasite kanalının boyanması karmaşık enkesitlerin çıkarılması için kullanılabilir ve şekil olarak basit yüzeysel kart kullanırken, yaprak veya ağaç dalı gibi modellenen detayların görünüşün yaratılmasına yardımcı olabilir. Önceden Tanımlanmış Pozlar Birleşim yeri dönüşümlerini ön ayar şeklinde saklama imkânı sayesinde, birden fazla pozla yıkıcı olmadan çalışabilirsiniz. Biçimsel değişiklikleri bir pozdan diğerine taşıyarak, her pozun şeklini ilgili alanda değiştirerek farklı pozlarda şekil verebilirsiniz. Özelliklerin Transferi Yeni sunulan ve bir nesneden diğer herhangi bir nesneye özellik transferi sayesinde maliyetli iş tekrarlarını azaltabilir ve farklı UV planı ile birlikte bile üretim esnekliğini muhafaza edebilirsiniz (üst seviye detay, birleşim noktası ağırlıklandırma, boya katları, şekil katları) Ambient Occlusion Hazırlama İyileştirmeleri Artık artistler kaynak mesh lerin UV si olmasa bile birden çok ihtiyari nesne arasında Ambient Occlusion hazırlayabilir.

21 Ptex Dosyalarının İhracı Gelişmiş UV siz doku kaplama teknolojisinden yararlanmak için, çıkarılan haritaları Ptex dosyası olarak yazın. Ptex kütüphanesi açık kaynak yazılımdır ve artık Pixar Animation Studio s RenderMan yazılımına dâhil edilmiştir.

22 Autodesk Navisworks Entegrasyon Gelişmeleri Primavera P6 v7, Google SketchUp v7, ve Autodesk Inventor yazılım formatlarında yapılan yenilemeler ve yeni PTC s Pro/ENGINEER dosya formatını kullanma şansı sağlar. Appearance profiler eklentisi Kullanıcı tanımlı sınıflandırmalar bazında çalışan modeldeki birden çok/tüm nesnelerin görünümünü değiştirebilirsiniz. Sistem tiplerini birbirinden ayırt etmek için özellik bilgilerine farklı renkler verebilir ve statüyü görsel olarak belirleyebilirsiniz. Yeni Avatar lar Farklı proje paydaşları için hazırlanmış çok sayıda avatarı kullanabilme imkânı.

23 Autodesk Softimage Yeni ICE Bileşikleri, Önceden Ayarlı FX, Gölgelendiriciler ve Model Kütüphanesi Yeni bileşikler, önceden tanımlı ICE FX, gölgelendirici ve ICE model kütüphanesinin yardımıyla ICE de çok çeşitli efektlerin kolayca yaratabilirsiniz. Yeni bileşikler birden çok efekti içermektedir (toz, gaz, tel, deformasyon ve kinematik efektleri). Yeni gölgelendirici bileşik, toz etkisini kullananların istedikleri kaplı görüntüyü daha kısa sürede elde etmelerine yardımcı olur. ICE FX Builder Yeni ICE FX Builder ile karmaşık efektleri daha hızlı ve kolayca yaratabilir ve değiştirebilirsiniz. Modül menü araç çubuğu ortak iş akışları için ICE ye geçiş yapmanıza imkân verir. Örneğin menü seçeneğinden toz salınım tipini seçip, birkaç tıklama ile efekti değiştirebilirsiniz. ICE FX builder bileşik ve nodları otomatik olarak birbirine bağlar ve standart değiştirme iş akışını kullanarak efekti değiştirmenize veya genişletmenize imkân verir.

24 ICE de Syflex Syflex kumaş simülasyonları üzerinde daha fazla kontrol ve esneklik elde etmek için ICE nin gücünü kullanabilirsiniz. Polygonizer Yeni Polygonizer araç seti ile sıvı ve damla efektleri oluşturabilirsiniz. Genelde metaball olarak adlandırılan teknolojiyi kullanan Polygonizer, tozlar, diğer çokgen nesneler, eğriler ve boş şekiller üzerinde daha pürüzsüz çokgen gözler yaratmanıza imkân verir ve yeni ICE bileşikleriyle kullanılabilir. Stereoskopik Destek Üç boyutlu kaplamaların yaratılması için geliştirilen yeni araçlarla 3B filmlere olan ilgiden yararlanabilirsiniz. Araçlar, bir dizi gösterim modunu destekleyen görünüm alanı üç boyutlu görüntüleyici ve üç boyutlu kamera donanımı içermektedir. Tam entegre 3B içerik yaratma ve görüntü birleştirme iş akışı için kamera bilgileri Softimage Composite araç setine ihraç edilebilir. Softimage Composite Araç Seti Softimage Composite yüksek performanslı ve yüksek dinamik alan (HDR) birleştirme yapar. Ayrıntılı Softimage Composite araç seti örtülü birleştirme, izleme, renk düzeltme, raster ve vektör boyama, rotoscoping (gerçek film hareketlerinin kopyalanarak çizgi filme aktarılması), warping (görüntünün dijital olarak bozulması), gelişmiş filtre ve tam 3B birleştirme ortamı sağlar ve üç boyutlu prodüksiyonlara destek verir. Maya ncache Desteği Softimage in sağladığı Maya ncache formatını okuma ve yazma desteği sayesinde şekil ve ICE simülasyonlarını Softimage ve Autodesk Maya 2011 yazılımı arasında daha kolay taşıyabilirsiniz.

25 MatchMover Profesyonel Kamera Takibi Önde gelen görsel efekt stüdyolarında kullanılan önemli bir prodüksiyon aracı olan Autodesk MatchMover yazılımı ile yüksek kaliteli 3B kamera takibi yapabilirsiniz. Bu araç setini kullanarak, CG elemanlarını bir görüntüye sorunsuz bir şekilde yerleştirmek için 3B kamera ve hareket verilerini video ve film sekanslarından daha doğru alabilirsiniz.

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin.

Autodesk Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. AutoCAD Product Factory Plant Design Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014 ü Keşfedin. Tasarım ve Yaratım Paketleri 2014, daha iyi iş akışları, proje bilgilerine kolay ulaşım ve geliştirilmiş işbirliği için

Detaylı

AutoCAD 2012 Yenilikler

AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler www.abcadcam.com.tr AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde. Öğrenci ve Öğretmenler İçin: Autodesk Eğitim Topluluğu ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile Autodesk firması arasında yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde

Detaylı

İç Mimari için BIM 1. bölüm

İç Mimari için BIM 1. bölüm İç Mimari için BIM 1. bölüm BIM (Yapı Bilgi Sistemi) hakkındaki görüşler genellikle binanın dış tasarımı ve BIM in mimari tasarımın bu alanına getirdiği faydalar üzerine odaklanır. Binaların katı modelleri,

Detaylı

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

3Ds MAX. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Bilişim Eğitim Merkezi 3DMax in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam

Detaylı

Autodesk Revit Architecture 2012

Autodesk Revit Architecture 2012 Autodesk Revit Architecture 2012 Esnek ve yumuşak yüzey oluşturmalarda revit artık daha esnek. 1- Konsepten modelleme Enerji Analizleri Nokta Bulutu Diğer mühendislik yazılımları ile birlikte çalışa bilirlik.

Detaylı

Autodesk Revit Structure Suite İnşaat Mühendisleri için BIM. İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş.

Autodesk Revit Structure Suite İnşaat Mühendisleri için BIM. İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş. Autodesk Revit Structure Suite İnşaat Mühendisleri için BIM İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş. YAPI BİLGİ SİSTEMİ (Building Information Modeling-BIM) Yapı Bilgi Sistemi yada Yapı Bilgi

Detaylı

Teknik Doküman. Şekil 01

Teknik Doküman. Şekil 01 Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10741 Yayım Tarihi: 04.01.2006 Ürün: Autodesk Revit 7-9 Konu: Revit Building modelinin 3ds Max e yada VIZ 2006 ya bağlanması Tür: Öğretici Revizyon No: 0 Revizyon

Detaylı

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL

Trimble icapture Mobil Yazılımı. Ömer ALPORAL Trimble icapture Mobil Yazılımı Ömer ALPORAL Rev A May 2009 Trimble icapture Mobile Yazılımı İstenilen şekilde form oluşturma. Her tür öznitelik ve öznicelik tarifi, nesting, seçim listeleri oluşurma Lazer

Detaylı

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler

Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Autodesk Inventor 2012 Yenilikler AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Hızlı Açık Autodesk Inventor 2012 Yenilikler Kolay Kullanıcı Etkileşimi / müdahalesi Geliştirilmiş Modelleme

Detaylı

AutoCAD 2012. Yenilikler

AutoCAD 2012. Yenilikler AutoCAD 2012 Yenilikler AutoCAD 2012: Tasarım ve Dokümantasyon Fikirlerinizi yüzey, örgü (mesh) ve katı modelleme araçlarıyla tam olarak keşfedin. Model dokümantasyon araçlarıyla çok çeşitli tasarım uygulamalarından

Detaylı

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler.

Autodesk Robot Structural Analysis Professional. Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler. Autodesk Robot Structural Analysis Professional Yapısal projeleriniz için kapsamlı analizler. Entegre edilmiş yazılımlar arası analiz kolaylığı. Autodesk Robot Structural Analysis Professional yazılımı,

Detaylı

2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın. Autodesk. Autodesk

2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın. Autodesk. Autodesk 2014 Tasarım ve Yaratım Suitleri ile Tanışın Tasarım ve Yaratım Suitleri 2014 sürümü çok daha fazla araç ve bulut tabanlı hizmet sunarak, daha sorunsuz iş akışı, proje bilgilerine daha hızlı erişim ve

Detaylı

Revit 2012 Construction Modeling Araçları

Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 Construction Modeling Araçları Revit 2012 yeni özelliklerinden biri Construction Modeling Araçları dır. Konstrüksiyon modellemede için geliştirilen bu yeni araçları sadece katmanlı yapı elemanlarında

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

Yağmur iniş borusu Farklı kesitlerde oluşturulabilen yağmur iniş boruları, çatı altı ve balkonlara dirsek bağlantı için ilave bağlantı boruları.

Yağmur iniş borusu Farklı kesitlerde oluşturulabilen yağmur iniş boruları, çatı altı ve balkonlara dirsek bağlantı için ilave bağlantı boruları. YENİ OLANAKLAR Çelik yapı elemanları Çelik kolon, çelik kiriş, döşeme, gergi çubuğu, çelik çapraz, uzay kafes sistem ve makaslar da mimari tasarım sürecine dahil edilmiştir. Betonarme ve çelik taşıyıcılar

Detaylı

Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde

Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Autodesk Çözümleri Eğitimin Hizmetinde Autodesk olarak, eğitime destek amaçlı yeni bir fırsat sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Autodesk, sahip olduğu ileri teknoloji ve kapsamlı eğitim programları ile, geleceğin

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK :

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK : : INVENTOR İLE TASLAK MODELLEME SÜRE : 40/8 GENEL AMAÇ : bu modül ile uygun ortam sağlandığında bilgisayar ortamında 3D modelleme için Curve modeling ile dinamik ortamda parametrik olarak, (3D ortamda)

Detaylı

Autodesk Eğitim Kaynakları ile Sunulan Yazılımlar *

Autodesk Eğitim Kaynakları ile Sunulan Yazılımlar * Autodesk Eğitim Kaynakları ile Sunulan Yazılımlar * AutoCAD Çevrenizdeki dünyayı AutoCAD yazılımı ile tasarlayıp şekillendirin. Dokümantasyonu hızlandırın, fikirleri akıcı bir biçimde paylaşın, kavramları

Detaylı

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM

3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM 3B ÜRÜN TASARIMINDA KOMPLE ÇÖZÜM DİNAMİK 3B TASARIM ÇÖZÜMÜ Premium, Geniş 3B Tasarım Çözümleri Sayesinde: Ürün Tasarımlarınızı Oluşturmanıza, Analiz Etmenize ve Yönetmenize Olanak Tanır. Kolay kullanımı

Detaylı

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü

Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü Autodesk Robot Structural Analysis Professional İnşaat Müh. için Yapısal Modelleme, Analiz ve Tasarım çözümü İnş. Yük. Müh. Burçin ŞAHİNALP PROTA BİLGİSAYAR A.Ş. Autodesk Robot Structural Analysis Professional

Detaylı

NX Motion Simulation:

NX Motion Simulation: NX Motion Simulation: Mekanizma Hareket Analizi UNIGRAPHICS NX yazılımının modüllerinden biri olan NX Motion Simulation, NX Dijital Ürün Tasarımı ailesinin mühendislik bileşenlerinden birisidir. Motion

Detaylı

AutoCAD. Bilişim Eğitim Merkezi AutoCAD in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir.

AutoCAD. Bilişim Eğitim Merkezi AutoCAD in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Bilişim Eğitim Merkezi in Türkiye deki Yetkili Eğitim Merkezidir. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik

Detaylı

Teknik Doküman. Şekil 01. Şekil 02

Teknik Doküman. Şekil 01. Şekil 02 Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10740 Yayım Tarihi: 03.02.2006 Ürün: Autodesk Revit 7-9 Konu: 3B AutoCAD ve 3ds MAX nesnelerinin Revit e alınması Tür: Öğretici Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: Autodesk

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. 3D Studio Max Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. 3D Studio Max Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU 3D Studio Max Eğitim İçeriği 3ds Max (daha önceki ismi ile 3D Studio Max), Autodesk tarafından geliştirilen bir 3D modelleme, Görselleştirme ve Animasyon programıdır. MSDOS ortamında

Detaylı

Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı!

Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı! Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı! MapInfo Professional v 12.5 MapInfo Professional v12.5 Temaları Kartografik çıktı Performans iyileştirmeleri Çıktı penceresindeki haritayla doğrudan

Detaylı

. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI . ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

ArchiCAD, Graphisoft tarafından mimarlar için üretilen 3B BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım - Computer Aided Design / CAD) yazılımıdır.

ArchiCAD, Graphisoft tarafından mimarlar için üretilen 3B BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım - Computer Aided Design / CAD) yazılımıdır. Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde atmış ve verdiği eğitimlerle Türkiye

Detaylı

Yenilikler LogiKal VERSİYON 7

Yenilikler LogiKal VERSİYON 7 Yenilikler LogiKal VERSİYON 7 Yenilikler Versiyon 7 Sayfa 1 İÇERİK YENİ KULLANICI ARAYÜZÜ...4 ANA MENÜ...4 PROJE YÖNETİCİSİ...5 PROJE MERKEZİ...6 PROJE GİRİŞİ...7 PROJE YÖNETİCİSİ...8 MENÜ İŞLEVİ YAPILANDIRMASI...8

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon 3D ANİMASYON Hakkımızda 3D Animasyon 3D Animasyon 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde

Detaylı

Teknik Doküman. SAYISAL GRAFİK Teknik Doküman. Revit Architecture da mimari projelerde yeni ışık kaynakları yaratılması ve kullanımı

Teknik Doküman. SAYISAL GRAFİK Teknik Doküman. Revit Architecture da mimari projelerde yeni ışık kaynakları yaratılması ve kullanımı Page 1 of 10 Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10855 Yayım Tarihi: 31.10.2008 Ürün: Autodesk Revit 2009 Tür: Öğretici Konu: Revit Architecture da yeni ışık kaynakları yaratmak Revizyon No: 0 Revizyon

Detaylı

Tableau Yenilikler

Tableau Yenilikler Tableau 2018.2 Yenilikler İçindekiler Tableau Desktop... 2 1. Dashboard Eklentileri... 2 2. Coğrafi Verilerinizi Birleştirin... 3 3. Tableau Eklenti Galerisi... 4 4. Log ekseni üzerinde negatif değerler...

Detaylı

İnşaat Mühendisliği Yazılımları Yıl Sonu Kampanyası 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir. Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı

İnşaat Mühendisliği Yazılımları Yıl Sonu Kampanyası 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir. Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı Yazılım Çözümleri Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı Staad.Pro Kesit Sihirbazı Staad Foundation Ram Connection ProSteel 2500 ProSteel Professional Power Rebar Dünyada en yaygın kullanılan genel yapı modelleme,

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ http://facebook.com/esriturkey https://twitter.com/esriturkiye egitim@esriturkey.com.tr Kursun Süresi: 3 Gün 18 Saat COĞRAFİ

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI:

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI: 1 Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ ALINTI: https://webmaster.kitchen Metin Editörleri 2 Bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, bir HTML düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Elbette

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ İLERİ SEVİYE EĞİTİMLERİ BUILDING GEODATABASE EĞİTİMİ http://facebook.com/esriturkey https://twitter.com/esriturkiye egitim@esriturkey.com.tr Kursun Süresi: 3 Gün 18 Saat COĞRAFİ

Detaylı

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI

Veritabanı. Ders 2 VERİTABANI Veritabanı Veritabanı Nedir? Birbiri ile ilişkili verilerin bir arada uzun süreli bulundurulmasıdır. Veritabanı bazen Veritabanı Yönetim sistemi veya Veritabanı Sistemi yerine de kullanılır. Gerçek dünyanın

Detaylı

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK

MODÜL BİLGİ SAYFASI İÇERİK MODÜL BİLGİ SAYFASI KODU : ALAN : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MODÜL : ÜÇ BOYUTLU GRAFİK ANİMASYON (3Ds MAX) SÜRE : 40/32 ÖN KOŞUL : AÇIKLAMA : Bu modül bilgisayar ve donanımlarının sağlandığı ortamda uygulamalı

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.5 TANITIM VE YARDIM DOKÜMANI 08.02.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Vebian Studio... 3 Veri Kaynakları... 3 Paneller... 8 Tablolar...

Detaylı

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri

Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Profesyoneller için Çelik Bağlantılar ve Detay Çizimleri Çelik tasarımı ve detay çizimleri, her projede değişik ve projeye özel yapısal detay çözümleri üretmeyi gerektirir. Otomatik bağlantılar ve modelleme

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Excel 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na komutlar ekleme Şeridi

Detaylı

MOBIL UYGULAMA GELIŞTIRME

MOBIL UYGULAMA GELIŞTIRME MOBIL UYGULAMA GELIŞTIRME PELIN YILDIRIM FATMA BOZYIĞIT YZM 3214 Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Bu Derste Android Nedir ve Uygulama Temelleri Android Uygulama Bileşenleri

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Access 2013 önceki sürümlerden farklı görünmektedir, dolayısıyla öğrenme eğrisini en aza indirmenize yardımcı olmak üzere bu kılavuzu hazırladık. Ekran boyutunu değiştirme

Detaylı

Uygulamalar. Mekanik CAD(Bilgisayar Destekli Tasarım) Sanal Ortamlar. 3D Animasyon D Kullanıcı Arayüzleri ve Arttırılmış Gerçeklik

Uygulamalar. Mekanik CAD(Bilgisayar Destekli Tasarım) Sanal Ortamlar. 3D Animasyon D Kullanıcı Arayüzleri ve Arttırılmış Gerçeklik 3D Kullanıcı Arayüzleri ve Arttırılmış Gerçeklik 2009639051 Ozan PARSAK 2009639041 Koray Emre ŞENYİĞİT Mekanik CAD 3D Animasyon Uygulamalar Sanal Ortamlar Bilimsel Görselleştirme Mekanik CAD(Bilgisayar

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

ProtaSteel Temel Eğitimi

ProtaSteel Temel Eğitimi ProtaSteel Temel Eğitimi Kurs Süresi: 12 saat Bu eğitim programında ProtaStructure dan çelik modelin ProtaSeel e aktarılması, ProtaSteel programında modelleme ve arayüz, çelik modelin bağlantılarının ve

Detaylı

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir.

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımının temel çıkış noktası, aranılan özelliğe çabuk erişimi sağlayan yenilikçi kullanıcı deneyimidir. Netsis 3 Netsis 3 Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. Boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle karşımıza çıkan yeni yüzüdür. 3. Boyut, Logo ürün ailesi için ortak bir hedefi işaret eder, çünkü yapılan

Detaylı

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr

cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Şubat 2009 www.mertbilgi.com.tr cofaso ile farkı yaşayın Otomasyon ve pano projelerinizi profesyonel bilgisayar destekli mühendislik yazılımı (CAE) cofaso ile yönetin Giriş cofaso

Detaylı

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü

NovaFortis Yazılım Danışmanlık. E-dönüşüm adaptörü NovaFortis Yazılım Danışmanlık E-dönüşüm adaptörü E-DÖNÜŞÜM ADAPTÖRÜ E-dönüşüm adaptörü e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter ve e-ihracat süreçlerini yönetmek üzere tasarlanmış bir masaüstü uygulamasıdır.

Detaylı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı

FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Tesisat Dergisi, Sayı 133, Ocak 2007 FineHVAC Yeni Sürüm 9 NG ISK Tasarımı İçin Yeni Nesil Entegre Yazılım Aracı Süleyman Kavas Makina Mühendisi 4M Teknik Yazılım Ltd. Şti. 1. Giriş FineHVAC ISK (Isıtma,

Detaylı

Daha yaratıcı proje çözümleri teslim edin.

Daha yaratıcı proje çözümleri teslim edin. AutoCAD Civil 3D Daha yaratıcı proje çözümleri teslim edin. AutoCAD Civil 3D tasarım, analiz ve dokümantasyon için çok daha iyi bir yol sunuyor. AutoCAD Civil 3D yazılımı, yüksek kalitede ulaşım, arazi

Detaylı

Teknik Doküman. Revit te 2B profil (family) nesne yaratmak

Teknik Doküman. Revit te 2B profil (family) nesne yaratmak Teknik Doküman Teknik Doküman Numarası: 10829 Yayım Tarihi: 31.07.2007 Ürün: Autodesk Revit 8-2008 Tür: Öğretici Konu: Revitte 2B profil (family) nesne yaratmak Revizyon No: 0 Revizyon Tarihi: Revit te

Detaylı

3D Ölçüm Verilerinin Analizi

3D Ölçüm Verilerinin Analizi GOM Workshop Serisi Sac Metal Şekillendirme 3D Ölçüm Verilerinin Analizi Volkan TÜREMİŞ 12 Nisan, 2017 Tüm Yüzey Geometri Analizi Sac Metal Şekillendirme Uygulamaları Tasarım ve Simülasyon Sac metalin

Detaylı

Yandex mail ve disk kullanım rehberi

Yandex mail ve disk kullanım rehberi Yandex mail ve disk kullanım rehberi Tüm personelin ortak bir platformda uyumlu çalışmasını destekleyecek bilgi teknolojisi ücretsiz bir şekilde kurumunuz için hayata geçirildi. Sistem ve sunucu yatırımı

Detaylı

Akılda kalıcı sahneler

Akılda kalıcı sahneler Akılda kalıcı sahneler Autodesk 3ds Max Design 2012 yazılımı yeni render araçlarını sunar, geliştirilmiş iteratif iş akışı ve verimlilik sağlayan geliştirilmiş grafik çekirdeği. Bu sürüm ile, Autodesk

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

Grafik ve Teknik Analiz Ekranı

Grafik ve Teknik Analiz Ekranı Grafik ve Teknik Analiz Ekranı Yeni Nesil Grafik ve Teknik Analiz aracı ile ihtiyaç duyacağınız her türlü fiyat ve hacim verisini görüntüleyebilir, geniş kapsamlı gösterge, osilatör ve grafik araçlarını

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ UNIVERSAL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) Sistemleri Arasındaki Temel Farklar Universal Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. 2010. Tüm hakları saklıdır.

Detaylı

MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ

MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ MAPINFO PRO TEMEL SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf Kansu

Detaylı

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın!

İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! İş Uygulamalarınızı 3. Boyuta Taşıyın! Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir

Detaylı

Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ

Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodesk Inventor Publisher 2012 Teknik Tasarımlarınızı Kolayca Anlatın ve Açıklayın AB CAD CAM SİSTEMLERİ Teknik Ürünlerin Açıklanmaya İhtiyacı Vardır Montaj Açıklamaları Yükleme Rehberleri Kullanım Kılavuzları

Detaylı

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ

MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ MAPINFO PROFESSIONAL TEMEL VE İLERİ SEVİYE KURS İÇERİĞİ Başar Bilgisayar Sistemleri Ve İletişim Teknolojileri San. Ve Tic. Ltd. Şti. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: basar@basarsoft.com.tr

Detaylı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı

EndNote Web Hızlı Başvuru kartı EndNote Web Hızlı Başvuru kartı THOMSON SCIENTIFIC Web öğrencilere ve araştırmacılara çalışmalarını yazarken yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Web tabanlı bir servistir. ISI Web of Knowledge, EndNote,

Detaylı

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz:

Hoş Geldiniz! Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz konusunda açıklamaları bu dosyada bulabilirsiniz: Hoş Geldiniz Yandex.Disk ile dosyalar hep yanınızda. Dünyanın her yerinde, internet bağlantısı olan tüm cihazlardan fotoğraf, video ve dökümanlarınıza erişebilirsiniz. Yandex.Disk aracılığıyla neler yapabileceğiniz

Detaylı

CBS Arc/Info Kavramları

CBS Arc/Info Kavramları Arc/Info Kavramları Prof.Dr. Emin Zeki BAŞKENT Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi (ESRI) Environmental Systems Research Institute Dünyadaki 50 büyük yazılım şirketinden birisidir Pazarın 1/3

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM. Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEKNİK RESİM Hazırlayan: Araş. Gör. Ezgi Öztorun 2. HAFTA TEORİK DERS VE UYGULAMALARI 2 Saat Teorik anlatım + 3 Saat Laboratuvar Uygulaması İÇERİK (Teorik Kısım) CAD in açılımı ve CAD

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1

AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU. AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 AMACSEO TEMASI KULLANIM KILAVUZU AmacSeo temasının Amacdizayn.com tarafından hazırlanmış kullanım kılavuzudur. 1 TEMANIN ÖZELLİKLERİ - Wordpress 3.1.1 sürümü için hazırlanmıştır. - Basit kontrol paneli

Detaylı

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI

İZLEME VE KAYIT YAZILIMI İZLEME VE KAYIT YAZILIMI hanwha-security.eu Herkes için kolaylık Tek Çekirdek Sunucu Ücretsiz Deneme 45 gün Tam Özellik Kullanıcı Dostu Oynatma Canlı Arayüz Özellikler Merkezileştirilmiş Yönetim Operatörler

Detaylı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı

Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Atıf ve Bibliyografik Yönetim Aracı Menteşe Kütüphanesi Source: flickr/toennessen Managing References 1 Zotero nedir? Zotero ne işe yarar? Zotero nasıl kurulur? Zotero nasıl çalışır? Zotero nun özellikleri

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI

ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI ICATT ÇEVİRİ UYGULAMASI SİSTEM MİMARİSİ VE VERİTABANI TASARIMI İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 1.1. KAPSAM 1.2. SİSTEM ÖZETİ 1.3. DOKÜMAN ÖZETİ 2. ÇALIŞMA KONSEPTİ 2.1. Yeni Kullanıcı Oluşturmak 2.2. Şirket Bilgilerini

Detaylı

ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU. taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı. DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI

ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU. taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı. DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI taliasoft donatıpro kullanım kitapçığı DONATIPRO // BETONARME DONATI DETAY ÇĐZĐM ve METRAJ YAZILIMI ÇĐZĐM STĐLĐ ŞABLONU sürüm: 3 güncelleme: 201507 sayfa sayısı: 3 İçindekiler 1. Giriş 2. Çizim Stili Şablonu

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ

MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ MAPINFO PRO TEMEL VE İLERİ SEVİYE EĞİTİM İÇERİĞİ Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Web site: http://www.basarsoft.com.tr Kontak mail: egitim@basarsoft.com.tr Ankara Merkez Adres Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atıf

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM. Her yerden kolayca erisilebilen sinif. Erzurum 2012-2013 ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM Her yerden kolayca erisilebilen sinif... Erzurum 2012-2013 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince uzaktan eğitim

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

Cabinet Vision Versiyonları Arasındaki Farklar

Cabinet Vision Versiyonları Arasındaki Farklar Cabinet Vision Versiyonları Arasındaki Farklar Görünümler Sipariş Girişi Montaj, 3d, Kuş Bakışı Yakınlaş, Uzaklaş, Tut Sürükle Zemin Planı, Duvar Görünümü, Profil, Tezgah, Render Işıklar & Kaplamalar Çizimler

Detaylı

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi

9 HAZIRAN Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Mehmet KOCAMANOĞLU (Genel Müdür / Harita Mühendisi) 9 HAZIRAN 2017 Trimble MX7 360 Görüntülü Mobil Haritalama Sistemi Trimble MX7 Sistem İçeriği Karmaşık Olmayan Yapı Kurulumu Kolay Kullanımı Kolay Portatif

Detaylı

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing 3D VE TEKNİK ÇİZİM EĞİTİMLERİ 2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme 3D Printing 3D ve Teknik Çizim eğitimlerimiz; Autodesk ve Adobe nin yeni teknolojilerini içerir. Uluslararası trendler ve sektör

Detaylı

Teknik Özellik Listesi

Teknik Özellik Listesi VİDEO ÖLÇÜM CİHAZI Kullanım Şekli Bu video ölçme sistemi, CCD görüntüleme vasıtasıyla bir çeşit ölçme aleti olup, iş parçası görüntüsünü yazılım sistemine büyütmekte ve güçlü yazılımlarda çeşitli ölçüm

Detaylı

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442)

ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf. Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) ADOBE CONNECT PRO MEETİNG NASIL KULLANIRIM? Her yerden kolayca erişilebilen sınıf Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi 0(442) 231 5610 ÖNSÖZ Bu kitapçık Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Hakkımızda STA4CAD STA4CAD

Hakkımızda STA4CAD STA4CAD Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerine atmış ve verdiği eğitimlerle Türkiye

Detaylı

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans

Bilgiyi Keşfedin! Özelleştirme, Eklenti ve Veri Entegrasyonu Kurumsal Seviyede Yönetim ve Performans Bilgiyi Keşfedin! LOGO MIND INSIGHT (powered by Qlik) İŞ ANALİTİĞİ ÜRÜNÜ, HERKESİN SEZGİLERİ İLE ARAŞTIRMA VE KEŞİF YAPMASINI SAĞLAYAN ÇOK ÇEŞİTLİ ESNEK VE İNTERAKTİF GÖRSELLER OLUŞTURABİLECEĞİ YENİ NESİL

Detaylı

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın.

Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Tasarımlarınızı Bir Adım İleriye Taşıyın. Bir rock turnesi için kulis robotik video ekranlarının işlenmesi. AutoCAD ve Autodesk 3ds Max yazılım ürünleri tasarım sürecinde kullanılmıştır. Resim Tait Towers,

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi SERIES Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması,

DSİ kapsamında oluşturulan dağınık durumdaki verilerinin düzenlenmesi, yeniden tasarlanarak tek bir coğrafi veri tabanı ortamında toplanması, Projenin Amacı DSİ Genel Müdürlüğünde, Bölge Vaziyet Planı çalışmaları kapsamında üretilen ve mevcut DSİ faaliyetlerini içeren CBS veri setleri ile CBS Veritabanının incelenerek yine mevcut CBS donanım,

Detaylı

Seçmeli () Ders Detayları

Seçmeli () Ders Detayları Seçmeli () Ders Detayları Ders AdıDers Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Seçmeli Seçmeli 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i GRT 207 GRT 208 Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM

METROPOL SOFT SOLIDWORKS PREMIUM SOLIDWORKS STANDARD SOLIDWORKS PROFESSIONAL KOLAY KULLANIM KOLAY KULLANIM - Hızlı Ögrenme: Araç Çubuğu, İçerik duyarlı farenin sağ tuş menüleri, Yardımcı Eğitimler - Yardım Belgeleri - Yerel ve global destek hizmetleri - Bilgi Bankası PARÇA VE MONTAJ MODELLEME

Detaylı

ArcGIS ile Elektrik Dağıtımı Uygulamaları Eğitimi

ArcGIS ile Elektrik Dağıtımı Uygulamaları Eğitimi ArcGIS ile Elektrik Dağıtımı Uygulamaları Eğitimi http://facebook.com/esriturkey https://twitter.com/esriturkiye egitim@esriturkey.com.tr Kursun Süresi: 5 Gün 30 Saat ArcGIS ile Elektrik Dağıtımı Uygulamaları

Detaylı

BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER

BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER BSM 532 KABLOSUZ AĞLARIN MODELLEMESİ VE ANALİZİ OPNET MODELER Yazılımı ve Genel Özellikleri Doç.Dr. Cüneyt BAYILMIŞ Kablosuz Ağların Modellemesi ve Analizi 1 OPNET OPNET Modeler, iletişim sistemleri ve

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme BIM

2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme BIM TEKNİK ÇİZİM VE 3D EĞİTİMLERİ 2D Teknik Çizim 3D Modelleme 3D Görselleştirme BIM Uluslararası trendler ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış Teknik Çizim ve 3D eğitimlerimiz; Autodesk ve Adobe

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı