T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü"

Transkript

1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2006/4 SAYILI TEBLİĞ DESTEK BAŞVURU YÖNETİMİ FİRMA KILAVUZU 2014

2 FİRMA DESTEK BAŞVURU KILAVUZU 1. BAŞVURU SÜRECİ 2. BAŞVURU DİLEKÇESİ 3. EVRAK DÜZENİ VE ÖZELLİKLERİ 4. EVRAK SIRASI 5. BAŞVURU ESASLARI 6. TİCARET MÜŞAVİRİ/ATAŞESİ BELGE ONAYI 7. YERİNDE İNCELEME FORMLARI 8. BAŞVURU SÜRELERİ 9. BORÇSUZLUK YAZILARININ İBRAZI 10. SIK KARŞILAŞILAN EKSİKLİKLER 11. GÜNCEL MEVZUATIN TAKİBİ

3 1.BAŞVURU SÜRECİ

4 2. BAŞVURU DİLEKÇESİ Başvurular esnasında aşağıdaki dilekçenin kullanılması gerekmektedir. Bu dilekçe, uygulamada yeknesaklık sağlanması amacıyla oluşturulmuştur. Dilekçenin «EKLER» kısmında yer alan evrak, muhakkak dosya ekine konulmalıdır. Birliğe Başvuru Dilekçesi

5 3.EVRAK DÜZENİ VE ÖZELLİKLERİ EVRAK DÜZENİYLE İLGİLİ KURALLAR: Başvurular harcama numarası bazında ayraçlarla ayrılarak dosyalanmalı. Bütün belgeler üzerine ilgili harcama numarası yazılmalı. (Sadece harcama no) Klasör kullanılması durumunda klasör sırtlığına marka adı, harcama dosya no, başvuru tarihi, yeni başvuru veya eksiklik tamamlama başvurusu olduğu bilgileri yazılmalı. Fotoğraflar ve küçük boyutlu dekontlar A4 boyutundaki kağıtlara zımbalanmalı. Bütün fotoğraflar renkli olmalı.

6 3.EVRAK DÜZENİ VE ÖZELLİKLERİ Tanıtım örneklerinin çok fazla sayıda olması durumunda (Örn. Pazar araştırması raporu) sayfaların önlü arkalı çıktısı alınarak sayfa sayısı azaltılmalı. Ses veya video dosyalarını içeren CD üzerine hangi harcama belgelerindeki tanıtım örneklerini içerdiği CD kalemiyle yazılmalı. Yazılı tanıtım, gazete, dergi reklamlarında tanıtım örneğinin aslı ibraz edilmeli. (Aslı görülmüştür de yaptırılabilir.) Örneği basılı halde bulunmayan başvurular (Web sayfasına ilişkin tasarımlar, yazılım lisansı vb.) için ekran görüntülerinin çıktısı alınmalı. Eşantiyon, promosyon malzemelerinin büyük boyutlu olması durumunda fotoğrafı ibraz edilmeli.

7 4.EVRAK SIRASI Başvuru Dosyası Oluşturulurken Takip Edilecek Evrak Sırası Marka-Patent-Tasarım Tescili - Fatura - Ödeme belgesi - Patent-marka-tasarım tescil/başvuru belgesi Tanıtım - Sözleşme - Fatura - Ödeme belgesi - Tanıtım örneği - Medya planı (radyo/tv reklamlarında) Kalite Belgesi/Sertifikasyon - Fatura - Ödeme belgesi - Kalite belgesi/sertifika Tasarımcı maaşları - İş akdi - Diploma - Bordro - Ödeme belgesi - Sosyal güvenlik kurumu dökümü Kira - Kira sözleşmesi - Fatura (Gerektiği durumlarda) - Ödeme belgesi - Fotoğraflar Danışmanlık - Sözleşme - Fatura - Ödeme belgesi - Danışmanlık proje çıktısı

8 5. BAŞVURU ESASLARI Harcama belgeleri (sözleşme, fatura ve ödeme belgesi) destek kapsamındaki şirket veya harcama yetkisi verilmiş şirket adına düzenlenmiş olmalıdır. Belgelerin asılları ya da noter/ihracatçı Birliği/Ticaret Müşavirliği onaylı örnekleri sunulmalıdır. Renkli fotokopi kesinlikle kabul edilmemektedir. Aslı ibraz edilecek belgelerin ıslak imzalı olması gerekmektedir. Yurtdışında düzenlenen belgeler ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine onaylatılmalıdır. Belge tercümelerinin yeminli tercüme bürolarına yaptırılmış olması gerekmektedir. İnternetten kontrol edilebilen belgeler için herhangi bir onay gerekmemektedir. (Örn. Wipo Tescil Belgeleri) Sözleşmelerde her iki tarafın imzası bulunmalıdır. Sadece fuar katılımlarında, katılımcı imzalı başvuru formu sözleşme olarak kabul edilir.

9 5. BAŞVURU ESASLARI Destek başvurusu için şirketler tarafından ibraz edilmesi gereken tüm bilgi ve belgeler Genelge EK-6 da yer almaktadır. Yurt dışı harcamaların desteklenebilmesi için harcamanın yapılacağı ülkenin harcama yapılmadan önce Sistem üzerinden hedef pazarlar arasına dahil edilmesi ve Bakanlıkça onaylanması gerekmektedir. Destek başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için bütçenin Sisteme girilmesi ve Bakanlık tarafından onaylanması gerekmektedir. Başvurunun Sisteme girilebilmesi için harcama yapan şirketin ortaklık yapısının Sisteme tanımlanarak ilgili belgelerin asıllarının ya da Ticaret Müşavirliği /İhracatçı Birliği/Noter onaylı örneklerinin Bakanlığa bir dilekçe ekinde gönderilmesi ve ortaklığın Bakanlıkça onaylanması gerekir.

10 6.TİCARET MÜŞAVİRİ/ATAŞESİ BELGE ONAYI Yurtdışında düzenlenen belgeler ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine onaylatılmalıdır. Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğinde geçen süre 6 aylık başvuru süresini kesmeyeceğinden onay başvuruları son aylara bırakılmadan yapılmalıdır. Onaya konu belgeler 2006/4 sayılı Tebliğ çerçevesinde onaylanması talebini içeren bir dilekçe ekinde Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine sunulmalıdır. Belgelerin aslı ya da İhracatçı Birliği/Noter onaylı örneği ve bir nüsha fotokopisi dilekçe ekinde, düzenli ve sıralı bir şekilde Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine ibraz edilmelidir. Ticaret Müşavirleri bazı durumlarda belgelere toplu onay (Örn. Arkadan iple tutturmak suretiyle yapılan onaylar) yapabilmektedir. Bu onaylar kesinlikle açılmamalıdır. Toplu onaylanan belgelere ilişkin Müşavir onaylı liste de Sisteme eklemeli ve Birliğe sunulmalıdır.

11 6.TİCARET MÜŞAVİRİ/ATAŞESİ BELGE ONAYI Harcamanın yapıldığı ülkede Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği bulunmuyorsa, belgeler, harcamanın yapıldığı ülkedeki Türk Konsoloslukları tarafından onaylanır. Ticaret Müşaviri/Ataşesi nin görevlendirme, izin, rapor vb. nedenlerle 30 günden fazla süreyle görev yapamadığı durumda; Türk Konsolosluğu ndan söz konusu durumu açıklayan yazı alınması halinde Türk Konsolosluğu nun belgelere ilişkin onayı kabul edilir. Ticaret Müşavirlikleri/Ataşeliklerinin bulunduğu ancak kadroların münhal olduğu yerlerde, Bakanlıkça görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi, Müşavirlik/Ataşelik onayı gerektiren evrakı onaylar.

12 7.YERİNDE İNCELEME FORMLARI Fuar katılımı kapsamındaki giderlerin desteklenebilmesi için EK-11 de yer alan formun Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği tarafından doldurulması gerekmektedir. EK-11 formunun düzenlenmesini teminen, fuar başlangıç tarihinden en az 7 gün önce ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine fuar katılımının 2006/4 çerçevesinde yerinde incelenmesi talebini içeren bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Yurtdışı birimlere ilişkin kira giderlerinin desteklenebilmesini teminen, ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği tarafından söz konusu birimin yerinde incelenerek EK-12 formunun doldurulması gerekmektedir. EK-12 formunun düzenlenmesini teminen, birimin faaliyete geçtiği tarihten sonra ilk harcama belgeleriyle birlikte ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliğine başvuruda bulunulması gerekmektedir. Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği EK-11/EK-12 de yer alan formu düzenledikten sonra şirketler için ilgili Birliğe, Kuruluşlar için ise Bakanlığa intikal ettirerek söz konusu formun düzenlendiğine dair şirkete veya Kuruluşa yazı gönderir. Başvuru dosyasının basılı örneği ile otomasyon sisteminde oluşturulan elektronik dosyaya, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği tarafından gönderilen, EK-11/EK-12 formunun düzenlendiğine dair yazı eklenir.

13 7.YERİNDE İNCELEME FORMLARI Faaliyetin gerçekleştiği ülkede Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği bulunmuyorsa, EK-11 ve EK-12 de yer alan formların ibrazı talep edilmeyecektir. Ticaret Müşaviri/Ataşesi nin görevlendirme, izin, rapor vb. nedenlerle 30 günden fazla süreyle görev yapamadığı durumda; Türk Konsolosluğu ndan söz konusu durumu açıklayan yazı alınması halinde EK-11 ve EK-12 de yer alan formların ibrazı talep edilmez. Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği ne faaliyet tarihinden önce usulüne uygun başvuru yapıldığı halde, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği nden kaynaklanan sebeplerden ötürü faaliyetin yerinde incelenememesi durumunda ise; Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği nden söz konusu duruma ilişkin yazı alınması gerekir. Ticaret Müşavirlikleri/Ataşelikleri nin bulunduğu ancak kadroların münhal olduğu yerlerde, Bakanlıkça görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi, yerinde incelemeleri gerçekleştirerek, ilgili formları düzenler.

14 6 aylık ibraz süresi Gerekli incelemenin yapılmasını teminen Uygulama Usul ve Esasları nda belirtilen belgelerin, ödeme belgesi tarihinden itibaren en geç 6 ay (fuar katılımı başvuruları için 12 ay) içinde; otomasyon sisteminden yapılan başvuruyu müteakip şirketler tarafından üyesi oldukları İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine, Kuruluşlar tarafından doğrudan Bakanlığa ibraz edilmesi gerekmektedir. Usulüne uygun başvuru süresi olarak belirlenen 6 aylık (fuar katılımı başvuruları için 12 ay) süre; ödeme belgesinin şirketler için Birlik, kuruluşlar için Bakanlık evrak kayıtlarına giriş yapılan tarih esas alınarak belirlenir. Fuar esnasında yapılan tanıtım harcamaları 6 aylık süreye tabidir. Fuar katılımına ilişkin başvurular (fuar katılım giderleri; yer kirası ve buna ilişkin giderler ile nakliye ve stand kurulumu) 12 aylık süreye tabidir. 6 aylık eksiklik tamamlama süresi 8.BAŞVURU SÜRELERİ Bakanlık/İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri tarafından yapılan inceleme neticesinde harcamalara ilişkin olarak tespit edilen eksik bilgi/belgelerin; şirkete/kuruluşa bildirildiği tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde Bakanlık/İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine ibraz edilmemesi halinde, söz konusu harcamalar destek kapsamında değerlendirilmez. 6 aylık süre; Birlik ve/veya Bakanlık tarafından otomasyon sistemi üzerinden yapılan inceleme neticesinde, eksik bilgi/belge tamamlama görevinin firmanın görev listesinde bulunduğu süre toplamı üzerinden hesaplanır.

15 9.BORÇSUZLUK YAZILARININ İBRAZI Yapılan başvurular uygun görülüp Genel Sekreterlik tarafından onaylandıktan sonra Merkez Bankasına ödeme talimatı yazısının gönderilebilmesi için firma tarafından borçsuzluk yazılarının temin edilmesi gerekmektedir. Borçsuzluk yazılarının internet ortamında temin edilmesi halinde herhangi bir onay gerekmemektedir. Bu yazıların doğruluğu Birlik uzmanları tarafından internet ortamında kontrol edilebilmektedir. Bu nedenle yazıların e-postayla iletilmesi yeterlidir. Borçsuzluk yazılarının internet ortamında temin edilmeyip ilgili kurumlardan alınması halinde ıslak imzalı olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Islak imzalı borçsuzluk yazıları ilgisini belirten bir dilekçe evrak kayıt şubesine teslim edilmelidir. Vergi borçsuzluk yazısının 6183 sayılı Kanunun 22/A maddesi, SGK borçsuzluk yazısının ise 5510 sayılı Kanunun 90 ıncı maddesi, İhale Konusu Olmayan İşlerle İlgili Borcu/e-Borcu Yoktur Belgesi kapsamında alınması gerekmektedir. Vergi borçsuzluk yazısı 15 gün geçerli olup bu sürenin aşılması halinde yeni bir vergi borçsuzluk yazısının temin edilmesi gerekmektedir. SGK borçsuzluk yazısı alındığı ay içerisinde geçerli olup ödeme yapılacak her ay için yeni bir SGK borçsuzluk yazısının temin edilmesi gerekmektedir.

16 10. SIK KARŞILAŞILAN EKSİKLİKLER OTOMASYONA GİRİŞ VE FİZİKİ DOSYA EKSİKLİKLERİ SADECE ÖDEME DEKONTU İLE BAŞVURU YAPILMASI, DİĞER BAŞVURU EVRAKLARININ BULUNMAMASI. SÖZLEŞMEYE VERSİYON OLUŞTURULURKEN ANA SÖZLEŞMENİN EKLENMEMESİ BİR SÖZLEŞMENİN DEVAMI OLAN EK/YENİ SÖZLEŞMELER İÇİN VERSİYON OLUŞTURULMAMASI SÖZLEŞME GEÇERLİLİK TARİHLERİNİN YANLIŞ YAZILMASI / BOŞ BIRAKILMASI SÖZLEŞME PERİYODUNUN YANLIŞ SEÇİLMESİ SÖZLEŞMEYİ-HARCAMAYI-ÖDEMEYİ YAPAN ŞİRKET İSİMLERİNİN YANLIŞ SEÇİLMESİ FİRMAYA BİLDİRİLEN EKSİKLİKLERİN TÜMÜ TAMAMLANMADAN HARCAMA BELGESİNİN TEKRAR BİRLİK EKRANINA GÖNDERİLMESİ.

17 10. SIK KARŞILAŞILAN EKSİKLİKLER BİR BELGENİN OLMASI GEREKEN YERDEN BAŞKA BİR YERE YÜKLENMİŞ OLMASI OTOMASYONA GİRİLEN VERİLERİN (TARİH, BELGE NO, ÜLKE, PARA BİRİMİ, TUTAR VB.) HATALI OLMASI TANITIM ÖRNEKLERİNİN SİSTEME YÜKLENMEMİŞ OLMASI VE ASLININ İBRAZ EDİLMEMİŞ OLMASI (DERGİ, BROŞÜR VB.) FATURA KALEMLERİNİN AYRI AYRI BELİRTİLMEMİŞ OLMASI FATURA TUTARLARI GİRİLİRKEN KDV DAHİL TUTARIN HARİÇ GİBİ GİRİLMESİ, KDV ORANLARININ YANLIŞ GİRİLMESİ DESTEK TÜRÜ VE/VEYA ALT DESTEK TÜRÜNÜN YANLIŞ SEÇİLMESİ HEDEF ÜLKE SEÇİMİNİN HATALI YAPILMASI MÜŞAVİRCE TOPLU ONAYLANAN BELGELERİN HER BİR SAYFASINA ONAY İŞLEMİ YAPILMADAN SİSTEME GİRİLMESİ

18 10. SIK KARŞILAŞILAN EKSİKLİKLER BELGELERDE MÜŞAVİR ONAYININ OLMAMASI ÖDEME BELGESİNDE BANKA ONAYININ OLMAMASI DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINAN ŞİRKETİN YETKİLENDİRİLDİĞİ GRUP (1.,2, 3.) VE ALANA (YÖNETİM, TASARIM, HUKUK, BİLİŞİM) DİKKAT EDİLMEMESİ DANIŞMANLIKTA PROJE ÖRNEĞİNİN/ÇIKTISININ SUNULMAMASI SİSTEM BAŞVURU FORMUNUN OLMAMASI SÖZLEŞME, FATURA VE ÖDEME BELGELERİNİN EŞLEŞTİRİLEMEMESİ ÖZELLİKLE DEPO KİRALARINDA FATURA AÇIKLAMASININ YETERLİ OLMAMASI BELGELERİN OKUNAKSIZ HALİNİN SİSTEME GİRİLMESİ BÜTÇENİN/ HARCAMA YAPAN ŞİRKETİN ORTAKLIK YAPISININ/HARCAMA YAPILAN ÜLKENİN HEDEF PAZAR OLARAK BAKANLIKÇA ONAYLANMAMASI BELGENİN DÜZENLENDİĞİ ÜLKENİN YANLIŞ SEÇİLMESİ

19 11. GÜNCEL MEVZUATIN TAKİBİ Mevzuatı düzenli olarak incelenmesi ve mevzuatta yapılan değişikliklerin takip edilmesi gerekmektedir. Mevzuat 2 kaynaktan takip edilebilir: 1) Ekonomi Bakanlığı Web Sitesi: ( 2) Turquality Web Sitesi: ( sitesindeki duyuruların ve firma yetkililerine e-postayla yapılan bildirimlerin takip edilmesi önem arz etmektedir.

Turquality Başvuruları Dikkat Edilecek Hususlar. Başvuru Belgelerinin Birliğe İbraz Edilmesi

Turquality Başvuruları Dikkat Edilecek Hususlar. Başvuru Belgelerinin Birliğe İbraz Edilmesi Turquality Başvuruları Dikkat Edilecek Hususlar Başvuru Belgelerinin Birliğe İbraz Edilmesi KONULAR 1. DİLEKÇE FORMATLARI 2. EVRAK DÜZENİ VE ÖZELLİKLERİ 3. EVRAK SIRASI 4. EVRAK ONAYLARI 5. BELGELERİN

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinde yer alan Kuruluş tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinde yer alan Kuruluş tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 27 Ağustos 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29101 Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019)

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019) ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2019/102-00604 Ankara, 15/01/2019 Konu: 2010-6 Sayılı Tebliğin Genelgesinde Yapılan Değişiklik SİRKÜLER (G / 2019) Sayın

Detaylı

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları,

TEBLİĞ. b) İşbirliği kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı birlikleri, tasarım konusunda iştigal eden dernek, birlik ve vakıfları, 21 Aralık 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29212 Para Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/4)

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

Bu Sirkülerimizin konusunu bahsi geçen Tebliğle yapılan değişiklikler hakkındaki açıklamalar oluşturmaktadır.

Bu Sirkülerimizin konusunu bahsi geçen Tebliğle yapılan değişiklikler hakkındaki açıklamalar oluşturmaktadır. 02.09..2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/110 KONU: Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi Ve Turqualıty Nin Desteklenmesi

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKETLER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerin ilgili Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği, Ticaret Müşavirliği/Ataşeliği

Detaylı

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ

SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ve ALIM HEYETİ PROGRAMLARI DESTEĞİ EK - C A- SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ONAY BAŞVURU BELGELERİ 1. Sektörel Ticaret Heyeti Desteği Onay Başvuru Formu (EK C-1) 2. Sektörel Ticaret Heyeti

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER 1/7 EK 6A DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerden yalnızca fatura, sözleşme, ödeme belgesi, medya gerçekleşme

Detaylı

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2)

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "İhracata Yönelik Devlet

Detaylı

TABLO-1 DESTEK BAŞVURULARINDA SUNULACAK FORM, BİLGİ VE BELGELER GENEL BİLGİ VE BELGELER

TABLO-1 DESTEK BAŞVURULARINDA SUNULACAK FORM, BİLGİ VE BELGELER GENEL BİLGİ VE BELGELER TABLO-1 DESTEK BAŞVURULARINDA SUNULACAK FORM, BİLGİ VE BELGELER GENEL BİLGİ VE BELGELER TMŞ LER 1. İmza sirkülerinde tatbiki imzası bulunan kişiye ait, şirketi temsil ve ilzama ilişkin yetki belgesi (aslı),

Detaylı

TURQUALITY PROGRAMI SERTİFİKASYON EĞİTİMİ

TURQUALITY PROGRAMI SERTİFİKASYON EĞİTİMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü TURQUALITY PROGRAMI SERTİFİKASYON EĞİTİMİ 9-11 Ekim 2015 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ 9-11 Ekim 2015

Detaylı

EK 6 İNCELEMECİ KURULUŞA İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

EK 6 İNCELEMECİ KURULUŞA İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER EK 6 İNCELEMECİ KURULUŞA İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER A. GENEL HÜKÜMLER Ortak Hükümler 1. Yurt dışında düzenlenen belgelerden fatura, sözleşme, ödeme belgesi, medya gerçekleşme raporu, harcama

Detaylı

MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen;

MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; MADDE 3 - (1) Bu Tebliğde geçen; 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE MADDE 2 (1) Bu Tebliğ

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKET/SDŞ/DTSŞ LER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER I- MAĞAZA, OFİS, SHOWROOM VE DEPOLARIN DESTEKLENMESİ

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKET/SDŞ/DTSŞ LER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER I- MAĞAZA, OFİS, SHOWROOM VE DEPOLARIN DESTEKLENMESİ EK-1 DESTEK ÖDEMESİ İÇİN ŞİRKET/SDŞ/DTSŞ LER TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER I- MAĞAZA, OFİS, SHOWROOM VE DEPOLARIN DESTEKLENMESİ 1. SINAİ/TİCARİ ŞİRKETLER,YAZILIM ŞİRKETLERİ, DTSŞ

Detaylı

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. MADDE 2 Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 12 Aralık 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29203 Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TEBLİĞ YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/6) DE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

TABLO-1. DESTEK BAġVURULARINDA SUNULACAK FORM, BĠLGĠ VE BELGELER GENEL BĠLGĠ VE BELGELER

TABLO-1. DESTEK BAġVURULARINDA SUNULACAK FORM, BĠLGĠ VE BELGELER GENEL BĠLGĠ VE BELGELER TABLO-1 DESTEK BAġVURULARINDA SUNULACAK FORM, BĠLGĠ VE BELGELER GENEL BĠLGĠ VE BELGELER TMġ LER 1. İmza sirkülerinde tatbiki imzası bulunan kişiye ait, şirketi temsil ve ilzama ilişkin yetki belgesi, 2.

Detaylı

2010/6 SAYILI TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

2010/6 SAYILI TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU 2010/6 SAYILI TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE MADDE 2- (1) Bu Tebliğ in amacı, Türkiye de sınai ve/veya ticari faaliyet gösteren şirketler ile İşbirliği Kuruluşları üyelerinin ürünlerinin pazarlama

Detaylı

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. Sayfa 1 / 5

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. Sayfa 1 / 5 2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER ESKİ MADDE YENİ MADDE Madde 5- (1) Kuruluşların destek kapsamına alınan projeleri kapsamında gerçekleştirecekleri

Detaylı

- Kira desteğine konu yurt dışı birimlere ürün teşhir serası/tarlası ibaresi ilave edilmiştir.

- Kira desteğine konu yurt dışı birimlere ürün teşhir serası/tarlası ibaresi ilave edilmiştir. 02.01.2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/136 KONU: YURT DIŞI BİRİM MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 2010/6 Sayılı Yurt

Detaylı

Madde 3- Madde 3- Madde 4- Madde 4- (5) Yıllık destek üst limitlerinin hesaplanmasında faaliyete konu ödeme belgesinin tarihi esas alınır.

Madde 3- Madde 3- Madde 4- Madde 4- (5) Yıllık destek üst limitlerinin hesaplanmasında faaliyete konu ödeme belgesinin tarihi esas alınır. 2015/9 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN GENELGE DEĞİŞİKLİK TABLOSU MEVCUT

Detaylı

Madde 4 (1) Şirket/DTSŞ/SDŞ lerin 2005/4 sayılı Tebliğ de belirtilen faaliyetlerine ilişkin giderlerinin desteklenebilmesi için (Ek-1) de her

Madde 4 (1) Şirket/DTSŞ/SDŞ lerin 2005/4 sayılı Tebliğ de belirtilen faaliyetlerine ilişkin giderlerinin desteklenebilmesi için (Ek-1) de her 2005/4 SAYILI YURT DIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER TABLOSU ESKİ MADDE Madde

Detaylı

MEVCUT HALİ YENİ HALİ GEREKÇE MADDE

MEVCUT HALİ YENİ HALİ GEREKÇE MADDE 2014/8 Sayılı Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar ın Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi Değişiklik Tablosu MEVCUT HALİ YENİ HALİ GEREKÇE MADDE 6- (1) Pazara Giriş Belgeleri Desteği

Detaylı

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/2)

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/2) ara-kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2006/4) DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

2014/8 PAZARA GİRİŞ BELGELERİ DESTEĞİ

2014/8 PAZARA GİRİŞ BELGELERİ DESTEĞİ 1 2014/8 PAZARA GİRİŞ BELGELERİ DESTEĞİ AMAÇ 2 Şirketler tarafından; Çevre, Kalite, İnsan Sağlığına yönelik akredite edilmiş kurum ve/veya kuruluşlardan alınan belgelerin, belgelendirme işlemlerine yönelik

Detaylı

PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER ve DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR EK 1 Aşağıda talep edilen bilgi ve belgelere ilişkin detaylar için Dikkat Edilecek Hususlar

Detaylı

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER 1/7 EK 6A DESTEK ÖDEMESİ İÇİN YARARLANICILAR TARAFINDAN İBRAZ EDİLMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER GENEL HÜKÜMLER 1. Yurtdışında düzenlenen belgelerden yalnızca fatura, sözleşme, ödeme belgesi, medya gerçekleşme

Detaylı

Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı

Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı Deniz Koray TUNÇEL İhracatı Geliştirme Uzmanı İlgili Mevzuat: -Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ (TEBLİĞ NO: 2009/5) -Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının

Detaylı

KALİTE BELGELERİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

KALİTE BELGELERİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ KALİTE BELGELERİ GEREKLİ EVRAK LİSTESİ KALİTE BELGE / SERTİFİKA ASLI TEST-DENEY-MUAYENE-ANALİZ RAPORLARI ( ASLI OLMALIDIR ) FATURA FATURA ÖDEME BELGESİ ASLI SÖZLEŞME/HİZMET FİYAT LİSTESİ BELGE/ SERTİFİKA

Detaylı

2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ «TASARIM VE ÜRÜN GELİŞTİRME PROJELERİ»

2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ «TASARIM VE ÜRÜN GELİŞTİRME PROJELERİ» 2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ «TASARIM VE ÜRÜN GELİŞTİRME PROJELERİ» İSTİHDAM DESTEĞİ İÇİN ZORUNLU BELGELER 2 İŞ SÖZLEŞMESİ MAAŞ BORDROLARI MAAŞ ÖDEMESİNE İLİŞKİN DEKONTLAR DESTEK BAŞVURU

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü YURT DIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ www.ekonomi.gov.tr 2 3 İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 19 OCAK 2018 Sunuş Planı Desteklere Genel Bakış Genel Destek Programı

Detaylı

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir.

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. EK-27 HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. A) İHTİYAÇ ANALİZİ 1. İhtiyaç Analizi Raporu ve Sunumu 2. Proje Yol

Detaylı

YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ FATURA ( ASLI OLMALIDIR ) FATURA ÖDEME BELGESİ GÜMRÜK BEYANNAMESİ ASLI TANITIM SÖZLEŞMESİ YAYIN VE DÖKÜMANLAR MEDYA PLANI VE MEDYA GERÇEKLEŞME RAPORU ASLI TANITIM

Detaylı

2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM

2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE KAPSAM Dayanak MADDE 1 (1) Bu Uygulama

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ www.ekonomi.gov.tr İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması Markalaşma Aşaması Eğitim UR-GE Belgelendirme Pazar Araştırması

Detaylı

YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ EVRAK DETAYLARI

YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ EVRAK DETAYLARI YURT DIŞI TANITIM GEREKLİ EVRAK LİSTESİ FATURA ( ASLI OLMALIDIR ) FATURA ÖDEME BELGESİ GÜMRÜK BEYANNAMESİ TANITIM SÖZLEŞMESİ YAYIN VE DÖKÜMANLAR MEDYA PLANI TANITIM YAPILAN ÜLKEYE AİT SON 1 YILLIK İHRACAT

Detaylı

2014/10 SAYILI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE

2014/10 SAYILI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE 2014/10 SAYILI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 - (1) Bu Genelgenin amacı,

Detaylı

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU 2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE YENİ MADDE MADDE 1 - Bu Tebliğ ile Türkiye'de tasarım kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını teminen tasarımcı şirketleri,

Detaylı

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2)

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "İhracata Yönelik Devlet

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi Doğrudan Temin İşlemleri Birimlere ait satın alma yazıları gelir. İstek yazıları uygun mu? İlgili birime geri gönderilir. Talep edilen istek ambarda var mı? İlgili birime geri gönderilir. Bütçe kontrolleri

Detaylı

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU

2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU 2006/4 SAYILI TEBLİĞE İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN KARŞILAŞTIRMA TABLOSU ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE MADDE 3 (1) 2006/4 sayılı Tebliğin 3 üncü maddesinde

Detaylı

08.07.2015 Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 2015

08.07.2015 Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 2015 YURT DIŞI FUAR KATILIMLARININ DESTEKLENMESİ & MİLLİ KATILIMLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 08.07.2015 Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 2015 HOŞ GELDİNİZ SUNUM PLANI SÜREÇ DOSYA HAZIRLANIRKEN

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 5746 SAYILI KANUN TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ DENETİM KILAVUZU DESTEKLENEN İŞLETMELERİN YERİNDE IZLENMESİ-DENETLENMESİ ÖDEMELER VE DİĞER HUSUSLAR Bu denetim

Detaylı

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren

TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/2) Bu Tebliğ, 27/12/1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı"na dayanılarak

Detaylı

(2) Her takvim yılı içerisinde bir şirketin gerçekleştirdiği en fazla 10 (on) adet yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir.

(2) Her takvim yılı içerisinde bir şirketin gerçekleştirdiği en fazla 10 (on) adet yurt dışı pazar araştırması gezisi desteklenir. YURTDIŞI PAZAR ARAŞTIRMA VE SEYAHAT DESTEĞİ (1)Sınai ve/veya ticari şirketler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerce gerçekleştirilen yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler,

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Lisansüstü Programlara Kayıt için Kontenjanların

Detaylı

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ E GETİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ E GETİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE 2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞ E GETİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE MADDE 1 - Bu Tebliğ ile Türkiye'de tasarım kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasını

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak girerek onay verirler. ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Enstitü, akademik takvimde belirtilen tarihte web sayfasında duyuru yaparak, başvuru formunu aktif hale getirir. Adaylar formda istenen kişisel bilgileri doğru olarak

Detaylı

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ

YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ YABANCI UYRUKLU İDARİ PERSONEL ALIM SÜRECİ İş Akışı 1. İlgili birim tarafından anlaşma sağlanan ve çalışması uygun bulunan idari personel ile irtibata geçilip Rektörlük onayı 2. Rektörlük onayı ve ya havalesi

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi BANKA ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir.

ÇALIŞMA İZNİ. Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. ÇALIŞMA İZNİ 1. İlk Başvuru Türkiye de çalışma izni için gereken başvuru Türkiye den veya yurt dışından yapılabilir. Yurt dışından yapılacak başvurularda yabancıların, çalışma izni için vatandaşı oldukları

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1 KOLLEKTİF ŞİRKET MERKEZ NAKLİ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir.

HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ. Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. EK-27 HİSER PROJESİ DESTEK ÖDEMELERİ BAŞVURU BELGELERİ Başvuru dosyalarının aşağıdaki sıralamaya uygun şekilde hazırlanması gerekir. A) İHTİYAÇ ANALİZİ 1. İhtiyaç Analizi Raporu ve Sunumu 2. Proje Yol

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR (2014/10) -SORULAR & CEVAPLAR-

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR (2014/10) -SORULAR & CEVAPLAR- TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR (2014/10) -SORULAR & CEVAPLAR- 1.Desteklerden yararlanmak için nasıl başvuru yapacağız? Desteklerden yararlanmak isteyen teknik

Detaylı

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat

Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Mali Faaliyetlere İlişkin Başlıca Mevzuat Personel Ödemeleri İşlemleri Satın Alma, İhale İşlemleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2489 Sayılı Kefalet Kanunu 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2914 Sayılı

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 İHRACAT BELGELERİ ONAYI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1- İhracat gerçekleştirilecek ülkeye düzenlenecek belge (A.TR, EUR.1, EUR- MED, FORM- A, MENŞE ŞAHADETNAMESİ) 2- İhracata ait

Detaylı

2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM

2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE KAPSAM Dayanak MADDE 1 (1) Bu Uygulama

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi ANONİM ŞİRKET ŞUBE AÇILIŞI Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE

2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE (2011/1-4) 2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE Rapor ve Danışmanlık Desteği Genel Esaslar ÜÇÜNCÜ BÖLÜM PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Dayanak BİRİNCİ

Detaylı

DENİZ TİCARETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO. 1 gün. 1 gün. 1 gün. 1 gün

DENİZ TİCARETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO. 1 gün. 1 gün. 1 gün. 1 gün 1 2 3 4 ADI Türk deniz ticaret filosu ve denizyoluyla taşınan yüklere ait istatistiki bilgi taleplerinin karşılanması Türk deniz ticaret filosu istatistiklerinin oluşturulması Deniz taşımacılığı ile ilgili

Detaylı

FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI

FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI FARMASÖTİK ÜRÜN SERTİFİKASI, İYİ İMALAT UYGULAMALARI VE SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI İLE FARMASÖTİK ÜRÜN RUHSAT DURUMU BEYANI BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ Amaç MADDE 1- (1) Bu Kılavuzun amacı

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ISPARTA SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU ADI TANIMI DAYANAĞI MEVZUATI N ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ YERLİ MALI BELGESİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE AMAÇ BİRİNCİ

Detaylı

TEBLİĞ 2006/4 SAYILI TEBLİĞ KAPSAMINDAKİ DEVLET YARDIMLARININ BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2009/ 14 )

TEBLİĞ 2006/4 SAYILI TEBLİĞ KAPSAMINDAKİ DEVLET YARDIMLARININ BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2009/ 14 ) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: 2006/4 SAYILI TEBLİĞ KAPSAMINDAKİ DEVLET YARDIMLARININ BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ (İHRACAT: 2009/ 14 ) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR SERBEST BÖLGELERDE YABANCI UYRUKLU PERSONELE VERİLECEK ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1- (1) 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu nun 10 uncu ve Serbest Bölgeler

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvurular, Kurum elektronik altyapısı kullanılarak, http://www.epdk.org.tr/tr/dokumanlar/petrol/lisanslar internet adresindeki Akaryakıt Harici

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER KENDİ ADINA BAŞVURU YAPAN SANAYİCİLER 1) Başvuru Formu : Kurum elektronik altyapısı kullanılarak, Akaryakıt Harici Ürün Başvuru Sistemi üzerinde gerekli

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 HİZMETİN ADI İHRACAT BELGELERİ ONAYI İHRACAT BELGELERİ İPTALİ GEÇİCİ İHRACAT BELGELERİ SATIŞI VE ONAYI (ATA KARNESİ) DIŞ İLİŞKİLER VE DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1-

Detaylı

İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ ler kapsamında Kayıt Belgesi başvuru yöntemi ve istenilen belgeler aşağıda belirtilmektedir.

İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ ler kapsamında Kayıt Belgesi başvuru yöntemi ve istenilen belgeler aşağıda belirtilmektedir. İthalat Kayıt Belgesi Başvuru Yöntemi İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ ler kapsamında Kayıt Belgesi başvuru yöntemi ve istenilen belgeler aşağıda belirtilmektedir. 1. Kayıt Belgesi başvuruları,

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU HİZMET STANDARTLARI 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1-İlgiliden Dilekçe 2-Davet Yazısı 3-Yedi Güne Kadar Müdür Onayı,15 Güne Kadar Rektör Onayı

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI

EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI EKONOMİ BAKANLIĞI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİ DESTEK PROGRAMI www.novicor.com T : +90 212 709 0850 Eski Büyükdere Cad. No:67 4.Levent Plaza Kat:5/B 4.Levent / İstanbul PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ 1) Bilgisayar

Detaylı

2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE BİRİNCİ BÖLÜM

2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE BİRİNCİ BÖLÜM (2011/1-6) 2011/1 SAYILI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ HAKKINDA TEBLİĞİN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç MADDE 1 Bu Genelgenin

Detaylı

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması

BİRİM :Başkent Meslek Yüksekokulu ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması ŞEMA ADI:Maaş işlemleri İş Akış Şeması Her ayın 1 ile 8 i arasında KBS sistemi üzerinden değişiklikler (terfi, icra kefalet, sendika) kaydedilir ve maaş hesaplama işlemleri yapılır Harcama birimi ödeme

Detaylı

DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR DENETÇİ BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER VE BELGELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. 1. Başvuru dilekçesi 1.1. Başvuru dilekçesinin, bizzat belge sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. 1.

Detaylı

2014/8 SAYILI PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ

2014/8 SAYILI PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 2014/8 SAYILI PAZARA GİRİŞ BELGELERİNİN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR IN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı, 2014/8

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EK 2 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci kontenjan

Detaylı

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞĠ HAKKINDA TEBLĠĞ E ĠLĠġKĠN UYGULAMA USUL VE ESASLARI

2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞĠ HAKKINDA TEBLĠĞ E ĠLĠġKĠN UYGULAMA USUL VE ESASLARI 2008/2 SAYILI TASARIM DESTEĞĠ HAKKINDA TEBLĠĞ E ĠLĠġKĠN UYGULAMA USUL VE ESASLARI MADDE 1 (1) Bu uygulama usul ve esaslarının amacı, 2008/2 sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ in uygulanmasına ilişkin

Detaylı

YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/6 1 ) BİRİNCİ BÖLÜM

YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/6 1 ) BİRİNCİ BÖLÜM Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulundan: Dayanak YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2010/6 1 ) BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE

Detaylı

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP

DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP DEVLET DESTEKLERİ BAŞVURULARINDA KEP ve E-İMZA UYGULAMASI (1 Nisan 2018 tarihinden itibaren) www.ekonomi.gov.tr BAŞVURU USÛL ve ESASLARI «İbrazı zorunlu destek ve harcama başvuru belgeleri ile ibrazı talep

Detaylı

Limited Şirketlerin Kuruluş İşlemleri İçin Gerekli Belgeler,

Limited Şirketlerin Kuruluş İşlemleri İçin Gerekli Belgeler, Limited Şirketlerin Kuruluş İşlemleri İçin Gerekli Belgeler, 1. Anonim ve limited şirketlerin kuruluşunun tescil talebine ilişkin şirket ünvanı yazılmış ve şirket yetkilisi tarafından imzalanmış tescil

Detaylı

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları

Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Maçka Meslek Yüksekokulu Hizmet Standartları Sıra No Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 Akademik Personelin Görevlendirilmesi 1- İlgiliden Dilekçe 2- Davet Yazısı

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK, AMAÇ VE TANIMLAR 2006/4 SAYILI TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY NİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ E İLİŞKİN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİ 1 Dayanak BİRİNCİ

Detaylı

Yurt dışı fuar katılımlarında, Organizatörlerin destek başvurularına ilişkin sorumluluklarının artırılması amaçlanmaktadır.

Yurt dışı fuar katılımlarında, Organizatörlerin destek başvurularına ilişkin sorumluluklarının artırılması amaçlanmaktadır. MADDE 7- (1) Katılımcı/katılımcılar adına organizatör veya katılımcı, yurt dışı fuar organizasyonu destekleriyle ilgili müracaatı aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerle fuarın bitiş tarihini müteakip en

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR FRANSA VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR ÖĞRENCİNİN EVRAKLARI Pasaport Planlanan seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay daha gecerlilik süresi olmalı, pasaportun içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası

Detaylı

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ

ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ ANAPER ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PERSONEL BELGELENDİRME BİRİMİ İŞ VE MESLEK DANIŞMANI (SEVİYE 6) BELGELENDİRME SINAVI BAŞVURUSU VE BAŞVURU BELGELERİNİN KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE HAZİRAN 2015 İÇİNDEKİLER I. KAPSAM...

Detaylı

Bütçe Hazırlık Çalışması

Bütçe Hazırlık Çalışması DOSYA NO : 90866454-11.1 Bütçe Hazırlık Çalışması İşlev İşlev Sorumlular Rektörlükçe haziran ayı içerisinde bütçe hazırlık çalışmasına ilişkin yazının Rektörlük Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Alt

Detaylı

değerlendirilir. (2) 2010/6 sayılı Tebliğin 11 inci maddesi

değerlendirilir. (2) 2010/6 sayılı Tebliğin 11 inci maddesi 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARI GENELGESİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİK TABLOSU ESKİ MADDE YENİ MADDE GEREKÇE MADDE 10-

Detaylı

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GER DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ HAZIRLAYAN ONAYLAYAN ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GİRİŞ BÖLÜM NO REVİZYON NO REVİZYON

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR 2005/4 SAYILI YURT DIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ İN UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN GENELGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Detaylı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı

2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı 2015 yılı SODES Bilgilendirme Toplantısı SODES Programı SODES programı; 2008 yılında GAP illerinde uygulanmaya konulmuş 2010 DAP illerini ve 2013 yılında ilimizi de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞ AKIŞ ŞEMALARI Öğrenci hizmetleri birimi _ Yeni Kayıt İşlem Süreci Yalova Üniversitesi Önlisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin 5. maddesi Y.Ü.Rektörlüğü

Detaylı