FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan"

Transkript

1 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

2 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi yanında beslenme ve diyet ihtiyaçlarının belirlenmesi, beslenme ile ilgili sorunların ve önceliklerin ortaya konması, beslenme sorunlarının giderilmesi için çözüm yollarının aranması ve ortaya konması, ülkemizin besin ve beslenme politikalarının belirlenmesinde yardımcı ve yol gösterici olunması konularında çalışan kişilerdir. BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün amacı sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam süresinin ve kalitesinin artırılması, doğuştan ve sonradan ortaya çıkan hastalıkların tedavisi ve yaşam boyu toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, ülke ve dünya kültürüne saygılı diyetisyen yetiştirmek, bilim ve teknolojiye dayalı, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-3 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Diyetisyen unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Mezunlar, beslenme ve diyetetik alanında yüksek lisans yaparak Beslenme ve Diyet Uzmanı, doktora yaparak Doktor unvanı alabilirler. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

3 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ Üçüncü sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, 4 hafta süreyle Toplum Sağlığı Stajı yaparlar. Son sınıfı ise hastanelerde, toplu beslenme kurumlarında, kreş ve yuvalarda, Toplum Sağlığı Merkezleri nde, spor kulüplerinde ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda deneyimli diyetisyenlerle staj yaparak geçirirler. İŞ İMKANLARI Bölümden mezun olanlar hastanelerde klinik diyetisyen, eğitim kurumlarında eğitici diyetisyen, araştırma kurumlarında araştırmacı, okullar, fabrikalar, bankalar, turizm tesisleri gibi toplu beslenme yapılan kurumlarda yönetici diyetisyen; özel danışmanlık ofisleri, besin endüstrisi, sağlık kulüpleri ve spor merkezlerinde; radyo ve televizyon gibi medya programlarında danışman; gazete ve dergilerde yazar olarak çalışabilirler. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 8, %50 burslu öğrenci kontenjanı 8 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 68 olmak üzere toplam 84 dür.

4 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimcileri, gelişimsel tanılama ve bu tanılama sonuçlarına göre uygun eğitim programlarını eklektik bir yaklaşımla ortaya koyma, ailelere danışmanlık verme; yine tanılama sonucunda gelişimsel sapma gösteren çocuklar için gelişimi destekleyici uygun önlemleri çocuk, aile ve öğretmen bazında ele alma gibi hizmetlerini yerine getirmektedir. Benzer şekilde özel eğitim alanında da özel gereksinimli çocukların gelişimsel tanılamasını yaparak, çocuk ve aile için gerekli önlemleri; ilgili profesyonellerle multidisipliner bir yaklaşım çerçevesinde ele alarak, hizmetlerini gerçekleştirmektedir. ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Çocuk Gelişimi Bölümü olarak amacımız, 0-18 yaşlar arasındaki normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (normal/özel gereksinimli kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suça itilmiş çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal) destekleyici programlar geliştirmenin yanında çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan çocuk gelişimciler yetiştirmektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze TM-3 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Çocuk Gelişimci unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Dersler; teorik ve pratik olarak yürütülmektedir. Çalışma alanlarına yönelik saha ve kurum stajları yaptırılmakta, rapor, seminer, eğitim-araştırma projeleri ve mezuniyet tezi hazırlatılmaktadır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

5 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ STAJ Öğrenciler, çocuğun gelişimini takip edebilmek, aileye gelişimin desteklenmesine yönelik danışmanlık hizmeti sunabilmek, çocuğun yararına alınacak her türlü kararda alandan bir yetkili olarak deneyim kazanabilmek amacıyla stajlar yapmaktadırlar. Ayrıca bu stajlarda öğrencilerin, gözlem yapma, gelişimsel değerlendirme, tanılama ve izleme becerilerinin, uygulamalı çalışmalarla arttırılması hedeflenmektedir. Bu stajlar, dersin amacı ile çocuğun özellikleri ve içinde bulunduğu duruma bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Sağlık Alanında Yapılan Stajlar: Medipol Hastanesi bünyesinde 0-18 yaş çocuklara yönelik tedavi hizmeti veren birimler başta olmak üzere, üniversitemiz dışındaki Tıp Fakültelerine bağlı resmi ya da özel hastanelerin çocuk servislerinde, Aile Sağlığı Merkezleri nde stajlar yürütülmektedir. Erken Çocukluk Dönemi Kapsamında Yapılan Stajlar: 0-2 yaş ve 3-6 yaş grubu çocukların gelişimlerinin erken dönemde desteklenmesinin önemi dikkate alınarak, bu kapsamda özel ya da resmi gündüz bakımevleri, kreş ve anaokullarında stajlar yürütülmektedir. Risk Grubundaki Çocukların Gelişimi Alanında Yapılan Stajlar: Çalışan, mülteci, suça itilmiş, korunmaya muhtaç çocukların gelişimlerini desteklemek ve koşullarını iyileştirebilmek amacıyla yürütülen bu stajlar Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı na bağlı kuruluşlarda ayrıca sivil toplum örgütlerinde yürütülmektedir. Özel Gereksinimli Çocuklar Alanında Yapılan Stajlar: Farklı tanı gruplarında (zihinsel engelli, down sendromlu, otizm, serebral palsi, öğrenme güçlüğü, dil-konuşma problemi olanlar, işitme engelli ve görme engelli vb.) bulunan çocuklara gelişim testlerinin uygulanması ve aile rehberliğinin yürütülebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yürütülmektedir. Çocukta Yeterlik ve Yaratıcılığın Gelişimi Alanında Yapılan Stajlar: Normal gelişim gösteren ya da özel eğitime gereksinim duyan çocukların yeterliklerinin farkına varmalarına, özgüven kazanımlarına ve yaratıcılıklarının gelişimine destek olmak amacıyla; oyun, müzik, drama, sanat, spor, fen-doğa çalışmalarına yönelik stajlar yürütülmektedir. Üçüncü sınıfın sonunda yaz döneminde dört hafta süreyle, Aile Sağlığı Merkezleri nde çocukların gelişimsel olarak değerlendirmeleri yapılarak, risk gurubundaki çocuklara ve ailelerine yönelik gelişim destek programları hazırlanarak Yaz Stajı uygulaması yapılmaktadır. Bu stajların yanı sıra Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrenciler, kendilerini geliştirebilmek için ikinci sınıfta uygulamalı çalışmalara katılmaktadırlar.

6 ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ İŞ İMKANLARI Bölümden mezun olanlar; Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UNICEF, ILO, diğer özel ve kamuya ait özel eğitim merkezlerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında kadrolu çocuk gelişimci olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca; yazılı ve görsel basında çocuk ve gençlere yönelik programların hazırlanması ve yürütülmesinde, eğitsel oyuncak tasarım ve üretiminde görev alırlar EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 5, %50 burslu öğrenci kontenjanı 5 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 25 olmak üzere toplam 35 dir.

7 E B E L İ K B Ö L Ü M Ü E B E L İ K B Ö L Ü M Ü EBELİK BÖLÜMÜ Ebe; gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde kadının bakımını sağlayan, gerekli tavsiyelerde bulunan, kendi sorumluluğunda doğumu gerçekleştiren, yenidoğanın bakımını sağlayan ve kadın ile işbirliği içinde çalışan, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir profesyoneldir. Dünya Ebeler Birliği nin Dünyanın ebelere şimdi her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacı var teması şimdi ebelerin daha çok değer kazandığını vurgulamaktadır. Tüm dünya liderlerinin kabul ettiği Milenyum Kalkınma Hedeflerine ulaşabilmek için şimdi ebeliğin güçlendirilmesi üzerinde daha fazla durulmaktadır. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Türkiye de mevcut olan nitelikli ebe ve akademisyen açığının kapatılması Ebelik Bölümümüzün temel amacını oluşturmaktadır. Ayrıca ebelik eğitiminde dünya ile entegre olmayı, ebelik bilimsel bilgisini üreten ve paylaşan bir bölüm olmayı ve uluslararası düzeyde gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek ebeler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

8 E B E L İ K B Ö L Ü M Ü E B E L İ K B Ö L Ü M Ü SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR Ebelik eğitimimiz, Ulusal Çekirdek Müfredat çerçevesinden yürütülecektir. Ayrıca eğitim müfredatımız Avrupa Ebelik Direktifleri ne ve Dünya Ebeler Birliği küresel standartlar ve yeterlilik alanlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Bölümümüze MF-3 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitimin ilk 2 yılını başarı ile tamamlayan öğrencilere Doğum Koçu sertifikası verilir. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Ebe unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Mezunlar, ebelik alanında yüksek lisans yaparak Uzman Ebe, doktora yaparak Doktor unvanı alabilirler. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. STAJ Öğrenciler, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf bitiminde 240 saat süreyle yaz stajı yapar. İŞ İMKANLARI Mezun olanlara Ebe unvanı verilir. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, Üniversite hastanelerinde, Sağlık ocakları ve sağlık evlerinde, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezleri nde, Özel hastanelerde ve polikliniklerde, Özel ebelik ofisi açmak suretiyle serbest ebe olarak çalışabilirler. Ülkemizde kaba doğum hızı, genel doğurganlık hızı, anne ve bebek hastalık ve ölüm hızlarının yüksek olması nedeniyle ebe gereksinimi oldukça yüksek düzeydedir. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 5, %50 burslu öğrenci kontenjanı 45 olmak üzere toplam 50 dir.

9 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ Fizyoterapist, hastanın fiziksel ve fonksiyonel gereksinimlerini değerlendiren ve çözüm üreterek yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen sağlık ekibinin profesyonel bir üyesidir. Fizyoterapistlik farklı nedenlerle azalan veya kaybolan hareketliliğin tekrar kazanılması, geriye kalan fonksiyonun arttırılması, kişinin yaşam kalitesinin belirli bir düzeye ulaştırılması amacı ile uygulanan değerlendirme, tedavi yaklaşımları, fonksiyonel aktivite eğitimleri, rehabilitasyon yöntemleri ve bağımsızlığı arttıran yardımcı teknolojileri kullanan meslek dalıdır. Fizyoterapi ve rehabilitasyon tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özgün ve kendi otonomisi olan bir bilim alanıdır. Fizyoterapist, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları, ağrı, engellilik ve yaşlılık durumunda özel ölçme, değerlendirme yöntemlerini kullanıp hekimin tanısına göre fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapi-rehabilitasyon programı planlayan, uygulayan, sağlıklı kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek için gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yaparak koruyucu ve sağlığı geliştirici programları planlayıp uygulayan bir sağlık elemanıdır. Fizyoterapist, kas-iskelet sistemi fonksiyonunu geliştirme amaçlı tedavi edici egzersizleri vücut sistemine olan etkilerini bilerek uygular. Bel boyun sağlığı, yaşlıların rehabilitasyonu, kadın sağlığı ve fiziksel uygunluk programları verebilir. İyi bir fizyoterapist mesleğini seven, hastalarına hoşgörü, anlayış ve sevgiyle yaklaşan, yaşam boyu öğrenme ve kendini yenileme becerisine sahip, mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, katılımcı ve paylaşımcı, insan haklarına saygılı, ilkeli ve etik değerleri benimsemiş, çağdaş ve topluma yararlı kişidir. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak amacımız; sağlıklı bireylerin, hasta ve engellilerin yaşam kalitesinin arttırılması, bağımsız hareket edebilmelerinin sağlanabilmesi için mesleğinin gerektirdiği katkıları en yetkin biçimde sunabilecek, ilgili teknolojiyi yakından takip eden ve deneyimleriyle bütünleştiren insan gücünü yetiştirmektir.

10 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Fizyoterapistin eğitiminde, kapsamlı temel bilimler, klinik bilimler ve fizyoterapi uygulama becerileri kazandırmayı amaçlayan teorik ve uygulamalı mesleki dersler yer almaktadır. Bölüme MF-3 puan türünden öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. Kredili sistem ile uyumlu eğitim verilmektedir. Ders geçme sistemi uygulanmaktadır. Bölümümüz uygulama ağırlıklı olup ilk sınıftan itibaren klinik uygulamalar eğitim planı içinde yer almaktadır. Eğitimler derslik ve klinik uygulama alanlarında verilmektedir. Stajlar 2. ve 3. sınıflar için zorunlu yaz stajı şeklinde 3 hafta, 4. sınıfta ise güz ve bahar yarıyılı süresince haftada 3 gün şeklinde sürdürülmektedir Stajlar Medipol Üniversitesi Hastanesi, Medipol Sağlık Kurumları ve bölüm staj koordinatörünün uygun gördüğü kurumların bünyesinde yapılmaktadır. 4 yıllık eğitimi tamamlayanlara lisans diploması ile Fizyoterapist unvanı verilir.

11 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ İŞ İMKANLARI Sağlık alanında gelişmeler, sağlıklı, hasta ve engellilerin kendi kendine yeterliliği ve günlük yaşamda bağımsızlığın ve hareketliliğin öneminin anlaşılması sonucu fizyoterapistlik sağlık alanında aranılan öncelikli bir meslek haline gelmiştir. Fizyoterapistlik, dünyada ve ülkemizde bugün ve gelecekte iş bulma sorunu olmayan bir meslektir. Çalışma alanları çeşitlilik gösteren ve kendilerine duyulan ihtiyaç artan gün geçtikçe artan fizyoterapistler nöroloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, pediatri, hidroklimatoloji, fiziksel tıp, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, el cerrahisi, göğüs-kalp-damar cerrahisi, genel cerrahi ve nöroşirurji bilim dallarında hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra kadın sağlığı, yanık üniteleri, evde bakım hizmetleri, sporcu sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Günümüzde fizyoterapistin rolü giderek daha önemli hale gelmekte ve fizyoterapistlere duyulan ihtiyaç artmaktadır. Fizyoterapistler üniversitelerin ilgili bölümleri, devlet, özel ve üniversite hastaneleri, rehabilitasyon merkezleri, özel klinikler, spor kulüpleri, endüstri sanayi tesisleri, halk sağlığı üniteleri, ev rehabilitasyonu, evde bakım merkezleri, sağlıklı ve engellilerin spor ve rekreasyonel aktivitelerinin uygulanması, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevi ve bakım evleri, termal oteller, belediyeler, engelli okulları ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışabilirler. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 9, %50 burslu öğrenci kontenjanı 9 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 77 olmak üzere toplam 95 dür.

12 H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Hemşirelik mesleği, şefkat, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde taşıyan, özel bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister ve temelinde sevgi, saygı yatar. Bu meslek için, Hekim tarafından acil haller dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, her ortamda birey, aile ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlık gereksinimlerini belirlemek, hemşirelik bakımını planlamak, uygulamak, denetlemek ve değerlendirmekle görevli, yetkili sağlık personelidir. tanımı yapılırken, bütün bunların temelinde bilim, şefkat, disiplin ve fedakarlığın yattığı özellikle bilinmelidir. Hemşirelik yasası (2007) ile erkek öğrenciler de mesleğe dahil olmuşlardır. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ İnsanın değer ve davranışlarını anlayan, bireylerin her ortamda sağlık bakımı ihtiyaçlarını mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilen, hayat boyu öğrenme ile bireysel gelişimini sürdürebilen, uluslararası standart ve etik kodları kullanan, disiplinlerarası ekip çalışması yapan insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarını bilen hemşireler yetiştirmektir.

13 H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü H E M Ş İ R E L İ K B Ö L Ü M Ü SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-3 puan türünden öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Kredili sistem ile uyumlu eğitim verilmektedir. Ders geçme sistemi uygulanmaktadır. Öğrenciler yıl ya da dönemden değil dersten geçmekte ya da kalmaktadır. Öğrencinin dersten kalması durumunda bir sonraki yıl aynı dönem dersi tekrarlamaktadır. Bölümümüz uygulama ağırlıklı olup ilk sınıftan itibaren klinik uygulamalar eğitim planı içinde yer almaktadır. Eğitimler derslik, beceri laboratuvarı ve klinik uygulama alanlarında verilmektedir. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. Mezunlara lisans diploması verilir. Lisans eğitimini tamamlayan mezunlarımız istenilen koşulları sağladıkları takdirde hemşirelik yüksek lisans programlarına devam ederek Uzman Hemşire unvanını alabilirler. İŞ İMKANLARI Mezunlarımız Sağlık Bakanlığı, üniversite hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, poliklinikler ve daha birçok farklı alanda iş bulabilirler. Kamu personeli sınavında sadece genel kültür ve genel yetenek bölümü sorularını yanıtlamaları yeterlidir, branş sınavı yoktur. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 11, %50 burslu öğrenci kontenjanı 99 ve toplam 110 dur.

14 O D Y O L O J İ B Ö L Ü M Ü O D Y O L O J İ B Ö L Ü M Ü ODYOLOJİ BÖLÜMÜ Odyolog, işitme ve denge işlevini tüm fiziksel, fizyolojik ve nörolojik öğeleriyle değerlendiren, işitme ve denge kayıplarının tespit ve rehabilitasyonunu yapan sağlık ekibinin profesyonel bir üyesidir. İşitme kayıpları ve buna bağlı olarak gelişen konuşma problemleri ile yaşadıkları dengesizlik hissi nedeniyle sosyal ve fonksiyonel kapasiteleri azalan kişilerin bu yetilerini artırmak amaçlı uygulamaların yapılması günümüz toplumu için bir zorunluluk halini almıştır. Buna bağlı olarak odyologlar; İşitme ve denge sistemi patolojilerini değerlendirip, rehabilitasyon ekibinin diğer üyeleri ile birlikte gereksinimleri belirleyen, Belirlenmiş gereksinimlere uygun cihaz ve yöntem seçimini yaparak, uygun tanılama ve rehabilitasyon sürecini planlayan ve denetleyen, Yapılan rehabilitasyon sürecine ve uygulanan cihaza hasta ve hasta yakınlarının uyumunu değerlendiren ve gerekli yönlendirmeleri yapan, Bu konuda bilimsel çalışmaları takip eden ve yeniliklerin geliştirilmesine katkı sağlayan sağlık profesyonelleridir. EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Odyoloji Bölümü olarak amacımız; işitme kaybı ve denge problemleri yaşayan bireylerin, sosyal ve fonksiyonel yaşam kalitesinin arttırılması maksadıyla; hastalıkların tanılanmasında, tedavi ve rehabilitasyonunda rol alan, bu amaçla mesleğinin gerektirdiği katkıları en yetkin biçimde sunabilecek, ilgili teknolojiyi yakından takip eden ve deneyimleriyle bütünleştiren insan gücünü yetiştirmektir.

15 O D Y O L O J İ B Ö L Ü M Ü O D Y O L O J İ B Ö L Ü M Ü SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze MF-3 puan türünde öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan öğrenciler Odyolog unvanı ile lisans diploması alarak mezun olur. Mezunlar, odyoloji, konuşma ve ses bozuklukları alanında yüksek lisans yaparak Uzman Odyolog, doktora yaparak Doktor Odyolog unvanı alabilirler. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 6, %50 burslu öğrenci kontenjanı 6 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 48 olmak üzere toplam 60 tır. İŞ İMKANLARI Bölümden mezun olanlar hastanelerde, araştırma kurumlarında, işitme cihazı veya koklear implant uygulama ve satış merkezlerinde, okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde, özel danışmanlık ofislerinde çalışabilirler.

16 ORTEZ VE PROTEZ BÖLÜMÜ Ortotist/prostetist, anatomik ve biyomekanik prensiplere göre hastayı değerlendirip gereksinimlerini belirleyerek, doğru malzeme seçimini yaparak uygun ortez-protezi seçen, tasarlayan ve yapan ayrıca yapılmasını denetleyen, yapılan ortez/protezi hasta üzerinde değerlendiren, hasta ortez/ protez uyumunu sağlayan, her hastanın bireysel farklılıklarını göz önüne alarak bu hastaların yaşam kalitelerini artırmak için hastaya özel ortez-protez tasarımı yapan, yeni malzeme ve teknolojileri izleyen ve mesleki uygulamalarında kullanan ve bunların geliştirilmesinde etkin rol oynayan bir sağlık elemanıdır. Ortez ve protez, toplum içindeki statüleri değişen kişilerin fonksiyonel seviye ve bağımsızlığını arttıran yardımcı gereçleri ve bilimsel yöntemlere dayalı yardımcı teknolojileri tasarlayan ve üreten bir meslek dalıdır. ORTEZ VE PROTEZ BÖLÜMÜ İyi bir ortotist/prostetist mesleğini seven, el becerisi iyi olan, fizik ve biyomekanik alanda kendini yenileme becerisine sahip, mesleki ve bilimsel olarak yetkin, araştırmacı, katılımcı ve paylaşımcı, insan haklarına saygılı, ilkeli ve etik değerleri benimsemiş, çağdaş ve topluma yararlı kişidir. ORTEZ VE PROTEZ BÖLÜMÜ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Ortez ve Protez Bölümü olarak amacımız; herhangi bir nedenle yetersiz kalmış ya da kaybolmuş fonksiyonel düzeyi ve mobiliteyi tekrar artırabilmek için, temel bilimleri kullanarak, hastaya özel ortez-protez tasarımı yapan, yeni malzeme ve teknolojileri kullanan ve bunların geliştirilmesinde etkin rol oynayan yetkin insan gücü yetiştirmektir. SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Ortotist/prostetistin eğitiminde, kapsamlı temel bilimler, klinik bilimler ve ortez/protez yapım ve uygulama becerileri kazandırmayı amaçlayan teorik ve uygulamalı mesleki dersler yer almaktadır. Bölüme MF-3 puan türünden öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. Ders geçme sistemi uygulanmaktadır. Bölümümüz uygulama ağırlıklı olup ilk sınıftan itibaren klinik uygulamalar eğitim planı içinde yer almaktadır. Stajlar 2. ve 3. sınıflar için zorunlu yaz stajı şeklinde 4 hafta, 4. sınıfta ise güz ve bahar yarıyılı süresince haftada 4 gün şeklinde sürdürülmektedir. Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez Protez Bölümü öğrencilerinin stajları, Medipol Üniversitesi ne bağlı birimlerde veya Dekanlık tarafından uygun görülen diğer yurt içi ve yurt dışı resmi sağlık kurumlarında yapılacaktır. 4 yıllık eğitimi tamamlayanlara lisans diploması ile Ortotist/Prostetist unvanı verilir.

17 ORTEZ VE PROTEZ BÖLÜMÜ ORTEZ VE PROTEZ BÖLÜMÜ İŞ İMKANLARI Sağlık alanında ve teknolojideki gelişmeler çerçevesinde, sağlıklı, hasta ve engellilerin günlük yaşamda bağımsızlığı ve hareketliliği için cihaz kullanımının öneminin anlaşılması sonucu ortotist/ prostetistlik sağlık alanında ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde bugün ve gelecekte iş bulma sorunu olmayan bir meslektir. Programdan mezun olacak ortotist- prostetistler devlet ve özel sektör hastanelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel ve kamu ortez protez atölyelerinde görev alabilecektir. Yüksek lisans ve doktora yaparak Ortez-Protez Ön Lisans ve Lisans Programlarında öğretim elemanı olarak görev alabilirler. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 4, %50 burslu öğrenci kontenjanı 4 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 32 olmak üzere toplam 40 tır.

18 SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Yöneticilik yeterince meşakkatli bir işken, sağlık yöneticiliği daha da titizlik, özen, dikkat, konsantrasyon ve çaba gerektiren bir iş alanıdır. İyi bir sağlık yöneticisi, tıbbi bilgileriyle işletmecilik ve yöneticilik becerisini harmanlayabilen, hem işletmecilik alanındaki gelişmeleri, hem de tıp alanındaki ve tıp teknolojisindeki gelişme ve yenilikleri sürekli takip edebilen kişidir. SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Sağlıktaki tıbbi ve teknolojik gelişmeler, ulusal ve uluslararası rakiplerin artması, hasta memnuniyetinin ön plana çıkması sektördeki rekabeti yoğunlaştırmıştır. Sağlık kuruluşları rekabetle başa çıkabilmek için, tıp alanındaki gelişmeleri takip ettiği kadar işletmecilik alanındaki gelişmeleri de izlemek ve bunları en kısa zamanda kuruluşunda uygulamak zorundadır. İşletmecilik ile ilgili hizmetlerin kalitesini yükseltmede ise o kuruluşun sağlık yöneticisine çok iş düşmektedir. Bu nedenle, sağlık yöneticileri tıbbi araç ve gereçleri iyi tanımalı, cihaz alımlarında en verimli kararı alabilmeli, kuruluşun sağlık hizmetleriyle ilgili stratejik planlarını yapabilmeli, öncelikleri iyi tespit edebilmeli ve sektörünü tanımalıdır. Bu gerçeklerin ışığında, bölümümüzün amacı, tıbbi bilgilerle donatılmış, sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerle ilgili yeterli bilgiye sahip, kuruluşunu rekabet ötesine taşıyabilecek işletmecilik ve yöneticilik bilgilerine hakim, her iki alanı da birlikte özümseyen nitelikli profesyonel sağlık yöneticisi yetiştirmektir.

19 SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ SİZİ NASIL BİR EĞİTİM BEKLİYOR? Bölümümüze TM-1 puan türünden öğrenci kabul edilir. Sağlık Yönetimi Bölümünde eğitim süresi 4 yıldır. İlk iki yıl bitirildiğinde isteğe bağlı olarak ön lisans diploması verilir. Hazırlık zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak devam edilebilir. İngilizce eğitimi programın içine yayılmıştır. 3. ve 4. sınıflarda Mesleki Uygulama dersi hastanelerimizin idari birimlerinde yapılmaktadır. İŞ İMKANLARI Çalışma alanları çok geniş olan mezunlarımız, devlet ve özel hastanelerin yanında Sağlık Bakanlığı nın çeşitli kademeleri (İl Sağlık Müdürlükleri dahil), ilaç firmaları, sigorta şirketleri ve özel sektörde farklı iş kollarında çalışabilirler. EĞİTİM ÜCRETİ yılı eğitim ücretlerimiz TL dir. %50 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL ve %25 burslu alınan öğrencilerin eğitim ücreti TL dir (Bu tutarlara %8 KDV eklenecektir). KONTENJANLAR eğitim yılında bölümümüzün %100 burslu öğrenci kontenjanı 7, %50 burslu öğrenci kontenjanı 16 ve %25 burslu öğrenci kontenjanı 47 olmak üzere toplam 70 dir.

20 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BURS İMKANLARI 1- Üniversitemizde ÖSYS sonucuna göre verilen burslar karşılıksız olup akademik başarısızlık durumunda kesilmez. Ancak mazeretsiz devamsızlık nedeni ile başarısızlık, disiplin suçu işlenmesi ve yatay geçiş yapılması durumunda kesilir. 2- Yerleştiği programın puan türünde standart eğitim süresince ve hazırlık sınıfında da geçerli olmak üzere; ilk 100 e giren öğrenciye 3000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ile ücretsiz yurt ve yemek olanağı, arasında yer alan öğrenciye 2000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca), arasında yer alan öğrenciye 1500 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) ve arasında yer alan öğrenciye 1000 TL tutarında aylık eğitim bursu (yılda 7 ay boyunca) verilecektir. 3- Tüm fakülte ve programların her eğitim-öğretim döneminde geçerli olmak üzere, derslerinde başarılı olarak sınıfında ilk 3 dereceye giren öğrencilerin eğitim ücretlerinin tamamında ya da bir kısmında indirim yapılır. Buna göre; Sınıfında Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en yüksek öğrenci bir sonraki eğitim öğretim döneminde ücretsiz eğitim alır. Sınıfında 2. olan öğrencinin eğitim ücretinin %50 si ve Sınıfında 3. olan öğrencinin eğitim ücretinin %25 oranında kendilerine tahakkuk edecek eğitim ücretinden ayrıca indirim yapılır. Öğrencinin tam burslu olması durumunda başarı bursu verilir ÖSYS sonuçlarına göre tüm lisans programlarının %25 burslu kontenjanını 1. sırada tercih ederek yerleşen adaylara, kendilerine %25 bursluluk oranında tahakkuk edecek öğrenim ücretinden ayrıca %25 indirim yapılacaktır. 5- %25 veya %50 burslu olarak eğitim görecek olan şehit ve gazi çocuklarına ayrıca %10 eğitim indirimi yapılmaktadır.

21 Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Süresi Eğitim Dili Zorunlu Hazırlık Programı Puan Türü BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 4 Tükçe - MF-3 ÇOCUK GELİŞİMİ 4 Tükçe - TM-3 EBELİK 4 Tükçe - MF-3 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 4 Tükçe - MF-3 HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 4 Tükçe - MF-3 Burs Oranı Kontenjan Ücretler 2013 LYS SONUÇLARINA GÖRE Eğitim Yılı Tavan Puanı En Yüksek Başarı Sırası Taban Puan En Düşük Başarı Sırası Burssuz TL %25 Burslu TL 410, , %50 Burslu TL 425, , Tam Burslu 8-444, , Toplam 84 Burssuz TL %25 Burslu TL %50 Burslu TL Tam Burslu Eğitim-Öğretim yılında bu programa ilk kez öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. Toplam 35 Burssuz TL %50 Burslu TL Tam Burslu 5 - Toplam Eğitim-Öğretim yılında bu programa ilk kez öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. Burssuz TL %25 Burslu TL 425, , %50 Burslu TL 436, , Tam Burslu 9-442, , Toplam 95 Burssuz TL %50 Burslu TL 337, , Tam Burslu , , Toplam 110

22 Sağlık Bilimleri Fakültesi Eğitim Süresi Eğitim Dili Zorunlu Hazırlık Programı Puan Türü ODYOLOJİ 4 Tükçe - MF-3 ORTEZ PROTEZ 4 Tükçe - MF-3 SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 4 Tükçe - TM-1 Burs Oranı Kontenjan Ücretler 2013 LYS SONUÇLARINA GÖRE Eğitim Yılı Tavan Puanı En Yüksek Başarı Sırası Taban Puan En Düşük Başarı Sırası Burssuz TL %25 Burslu TL %50 Burslu TL Tam Burslu 6 - Toplam Eğitim-Öğretim yılında bu programa ilk kez öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. Burssuz TL %25 Burslu TL %50 Burslu TL Tam Burslu 4 - Toplam Eğitim-Öğretim yılında bu programa ilk kez öğrenci kabul edileceğinden taban ve tavan puanları oluşmamıştır. Burssuz TL %25 Burslu TL 309, , %50 Burslu TL 352, , Tam Burslu 7-392, , Toplam 70

23 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ UNKAPANI, ATATÜRK BULVARI NO: 27 FATİH İSTANBUL KAVACIK, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 KAVACIK KAVŞAĞI-BEYKOZ İSTANBUL

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ } BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ } HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ } SAĞLIK

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK Diyetisyenler, büyüme-gelişmenin sağlanması, sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BESLENME VE DİYETETİK Diyetisyenler, büyüme-gelişmenin sağlanması, sağlığının korunması, geliştirilmesi,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 2016-2017 Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir altyapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize üst düzey standartlarda

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ

2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH BURSLARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ İ S T A N B U L M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ 2015-2016 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TERCİH LARI VE EĞİTİM ÜCRETLERİ Tüm lisans programlarında,

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık biliminde Medipol ekolü Sağlık alanındaki başarısı, En İtibarlı Marka* ve Yılın Sağlık Markası** olarak ödüllendirilen Medipol Sağlık Grubu

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BESLENME ve DİYETETİK EBELİK HEMŞİRELİK HALİÇ SENİ BEKLİYOR FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON Fizyoterapistler insanların yaşam boyu maksimum fonksiyonel

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU Burssuz 70.200 35.100 33.345 69.500 34.750 33.015 69.530 34.765 33.025 71.160

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Nasıl Bir Alandır Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2016 LYS EK Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. TEŞVİK BURSU: LYS Puan türünden ilk 1.000'e giren öğrencilere: Eğitim harcı muafiyeti, 10 ay süre ile 300

Detaylı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu Tanıtım Kitapçığı MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FETHİYE SAĞLIK YÜKSEKOKULU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu, 18.04.2001

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

FİZYOTERAPİST KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ADANA A 1.1 2014/I

FİZYOTERAPİST KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN ADANA A 1.1 2014/I TANIM Yaralanma, hastalık, engel, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

Öğrenci Odaklı Üniversite 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi

Öğrenci Odaklı Üniversite 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ndan düzenlenen andırmanızı diler, Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültes 3. Uluslararası Öğrenci saygı Prof. Dr. M. R Dekan, Kongre; 16-18 M Kızılcahamam Asya Te ecektir. Kongre açılışı:

Detaylı

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları 2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Türü Özel Koşul ve Açıklamalar Boş Kalan Kontenjan En Küçük Yerleştirme Öncelikleri

Detaylı

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ)

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ) TANIM Hastalık, özür ve diğer sağlık nedenlerinden kaynaklanan hareket bozukluklarına, Fizyoterapist kontrolünde fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik tedavi programını uygulayan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr

Ebelik Sosyal Hizmet. Hemşirelik. http://syo.kocaeli.edu.tr Ebelik Sosyal Hizmet Hemşirelik http://syo.kocaeli.edu.tr Okulumuzun varlık nedeni, bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yeteneği gelişmiş,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı;

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Önlisans

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ I. PROGRAM PROFİLİ Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu,

Detaylı

Amaç; SAĞLIK BİLİMLERİNDE ÖĞRENCİ OLMAK Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü

Amaç; SAĞLIK BİLİMLERİNDE ÖĞRENCİ OLMAK Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü. Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü SAĞLIK BİLİMLERİNDE ÖĞRENCİ OLMAK DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ Hakan GÖLAÇ Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Dil ve Konuşma Terapisi

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokullarının veya Yüksekokul ve Fakültelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER M E D İ P O L Ü N İ V E R S İ T E S İ FAKÜLTELER MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi,

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 701 10:00 Biyokimya 701 11:00 Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Metodoloji

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmıştır. İlk olarak Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Programlarında

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı

EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU. Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı EGE ÜNİVERSİTESİ İZMİR ATATÜRK SAĞLIK YÜKSEKOKULU Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Uzaktan Öğretim Ebelik Lisans Tamamlama Programı Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik

Detaylı

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C)

TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) TERCİH BURSLARI (A) (B) (C) -2018 -Taban Puan ve Başarı Sıralamaları Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini İlk Sırada Tercih Edip Yerleşen Tüm Öğrencilere %50 Burs Verilmektedir. Üniversitemiz Ücretli Bölümlerini

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVLARI 10.06.2013 Pazartesi 8 10.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 11.06.2013 Salı 8 11.00 Psikoloji ve Davranış

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - CERRAHPAŞA FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI KLİNİK UYGULAMA DERSİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ HALİÇ SENİ BEKLİYOR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri

Detaylı

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ Günümüzde nitelikli İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç hala büyüktür.

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UYGULADIĞI EĞİTİM, ULUSAL TIP EĞİTİMİ AKREDİTASYON KURULU (UTEAK) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLEN ÜLKEMİZDEKİ SAYILI TIP FAKÜLTELERİNDEN BİRİSİ http://tip.marmara.edu.tr

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EBELİK BÖLÜMÜ BİLGİ FORMU Bölüm Bölüm Başkanı Bölümün amacı Bölümün Hedefi EBELİK Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çebi Ebelik bölümünün amacı;

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HEMŞİRELİK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL (ZORUNLU) SAĞLIK BİLİMLERİNDE KURAM VE MODELLER Sağlık

Detaylı

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU SBES141 Psikoloji 10.11.2018 15:00 B219-B220 BES161 Temel Kimya I 12.11.2018 13:30 B219-B220 BES101 Mesleki Oryantasyon 13.11.2018

Detaylı

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU FİZYOTERAPİST TANIM Yaralanma, hastalık, özür, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8

Teori (saat/hafta) BES400 8.Bahar 2 8 0 8 DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Dersin Adı Kodu Yarıyıl DIŞ HASTANE VE KURUM UYGULAMASI Önkoşullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları) Dersin amacı Dersin

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TABLO3 T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Özel Koşul ve Açıklamalar Öğrenim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ UYGULAMA DERSİ ESASLARI AMAÇ VE KAPSAM Madde 1 Bu esaslar Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Ön Lisans, Lisans

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin Lisansüstü Ücretler, Ücret İndirimi ve Ödeme Esasları AMAÇ: Günümüzde nitelikli iş

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Tüm sağlık bilimlerinin adresi: Medipol Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu, güçlü altyapısıyla tüm sağlık mesleklerine yönelik eğitim veriyor. Sağlık

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SINAV VE DERS UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SINAV VE DERS UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SINAV VE DERS UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-Bu Yönergenin amacı İnönü Üniversitesi Ön Lisans ve

Detaylı