Ankapark hızla yükseliyor. Teleferik hizmette Malazgirt Bulvarı trafiği rahatlattı. Kuzey Yıldızı ışıl ışıl

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ankapark hızla yükseliyor. Teleferik hizmette Malazgirt Bulvarı trafiği rahatlattı. Kuzey Yıldızı ışıl ışıl"

Transkript

1 Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Yıl: 11 - Sayı: 512 P A R A S I Z D I R 30 Aralık Ocak 2015 Ankapark hızla yükseliyor Başkan Gökçek 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı Teleferik hizmette 2014 böyle geçti 1071 Malazgirt Bulvarı trafiği rahatlattı Kuzey Yıldızı ışıl ışıl

2 2 Kültür - Sanat BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? 2015 te gün tatil var Hazırlayan: Seyithan Melih Bingöl G ünler, aylar, mevsimler derken bir yıl daha gelip geçti. Acısıyla, tatlısıyla, neşesi ve üzüntüsüyle 2014 yılını da geride bıraktık. Çalışma hayatı, okul hayatı, tatil zamanı, bayram neşesi derken, hayat koşuşturması içinde geçen koca bir yıl daha takvim yapraklarında anı olarak kaldı Şimdi yepyeni bir yıl başlıyor yılının ilk günleriyle birlikte, çalışanların ve öğrencilerin en çok merak ettiği konuyu, yine yeni yılla birlikte anlatalım istedik İşte; tatil ve dinlenme planlarının şekillenmesini sağlayacak olan 2015 yılı tatil günleri: Geçen yıl Kurban ve Ramazan Bayramı, resmi tatiller ve hafta sonu izinleriyle beraber toplam 115,5 gün tatil yapan çalışanlar ve öğrenciler, 2015 te 113,5 gün izin yapacak. Toplam 104 gün hafta sonu tatili yapılacak olan yeni yılda, resmi tatillerin 5 gününün hafta sonuna denk gelmesiyle sadece 9,5 gün fazladan hafta içi tatili yaşanacak. Yılın ilk tatilini 1 Ocak Perşembe günü yapacak vatandaşlar, en uzun tatili ise 23 Eylül Çarşamba günü yarım gün ile başlayan ve 27 Eylül Pazar günü sona erecek Kurban Bayramı ile yaşayacaklar yılı resmi tatil günleri ve tarihleri şöyle: 2015 YILI RESMİ VE DİNİ TATİL GÜNLERİ ÖZEL SERV S NUMARALARI ALO BÜ YÜKŞE HİR İTFAİYE ACİL YARDIM PO LİS İM DAT DOĞALGAZ ACİL AMBULANS VE CE NA ZE JAN DAR MA İM DAT ALO GIDA HATTI KA ÇAK KA ZI LAR ELEK TRİK ARI ZA BÜYÜKŞEHİR ZABITA OR MAN YAN GI NI GÜMRÜK İHBAR SOSYAL HİZMETLER HATTI BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ VERGİ İLETİŞİM MERKEZİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK HATTI ZE HİR DA NIŞ MA Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Y l: 11 Sa y : Aralık Ocak 2015 Sa hi bi An ka ra Bü yük şe hir Be le di ye si ad na Ba s n Ya y n ve Halk la liş ki ler Dai re Baş ka nı Dr. Ahmet Recep TEKCAN So rum lu Ya z ş le ri Mü dü rü Alp Aykut ÇINGIR Ta sa r m: BEL YA A.Ş. Ge nel Ya y n Yö net me ni Av ni KAV LAK BEL YA A. Ş. Ge nel Mü dü rü Ya y n Ku ru lu Ni hat UÇAR, Alp Ay kut ÇIN GIR, Ne bi DİKLE, Nur sen TURAN, Tan sel SEMERCİ, Se yit han Me lih B N GÖL, Ahmet KÖPRÜLÜ, Sercan ABAY, Yasin ASLAN, Fatih KILIÇ, Eda GÜZEL, Sa lih AK TAŞ, Fo to Mu ha bir le ri Ku bi lay ÇA LI KO LU, Toy gar DÜN DAR, Hakan TUNÇBİLEK, Eray ERKILIÇ İr ti bat Ad re si: An ka ra Bü yükşe hir Be le di ye si Milli Müdafaa Cad. No: 8 Kızılay/ANKARA Tel: (0312) Fax: (0312) e-ma il: buyuksehirbasinmerkezi@an ka ra.bel.tr Ya yın Tü rü: Ye rel, sü re li Bas kı Korza Yayıncılık Basım San. ve Tic. A.Ş. Büro: Büyük Sanayi 1. Cd. No: 95/11 İskitler - Ankara Matbaa: Yenice Mah. Çubuk Yolu No:3 Esenboğa - Ankara Tel: (Pbx) Fax: Bas kı Ta ri hi 29 Aralık 2014 Yayın organımız basın meslek ilkelerine uyar

3 Haber 3 Bir rekora daha imza atan Gökçek 5. kez başkan seçildi A nkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 30 Mart Yerel Seçimleri nde bir rekora daha imza atarak, 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. S eçimlerden bir kez daha zaferle çıkan Başkan Gökçek, mazbatasını almasının ardından, Başkent in ödüllere layık görülen, değerine değer katan çalışmaları için yeni dönem startını verdi yılı da Başkan Melih Gökçek ile devasa ve örnek projelerin gerçekleştirildiği unutulmaz bir yıl olarak daha tarihe geçti.

4 4 Haber Ankara ya 5 dönem hizmet etmenin Nursen Turan - Seyithan Melih Bingöl Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi nin bir yılı daha başarılı çalışmalarla geride bıraktığını belirterek, Birlikte geçirdiğimiz 20 yılda olduğu gibi 2014 de dopdolu projelere imza atılan, hafızalara kazınacak bir yıl olarak geride kaldı dedi yılını değerlendiren Başkan Gökçek şunları söyledi: Öncelikle, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri nde beni 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçme teveccühünü gösteren değerli Başkentli hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ankara ya hizmet yolunda arkamızda bıraktığımız 21 yıl boyunca önceliğimiz Başkentlilerimiz olurken, Ankaramız ve Türkiyemizin adını dünyaya duyurmanın, örnek projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşadık ve yaşıyoruz. Başkentlilerin huzur ve refahını artırmayı düstur edindiğimiz yolumuzda insana yaptığımız yatırımlarımızın yanı sıra kente yaptığımız yatırımlardan; kentsel dönüşüm, yeşillendirme, ulaşım, sosyal ve kültürel ile alt ve üst yapı projelerimiz 2014 yılında da devam etti. 30 Mart Yerel seçimleriyle birlikte il sınırlarımız bütünşehir olarak değişirken, sorumluluk alanımız da 3 kat daha büyüdü. Daha önce 16 ilçe olan sorumluluk yetkimiz 25 ilçeye yükselerek, hizmet alanımız genişledi. Yani kısacası artık sadece 16 ilçenin değil 25 ilçede yaşayan 5 milyonun üzerinde Başkentlinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmanın sorumluluğu ile Keçiören den

5 Haber 5 mutluluğunu yaşıyorum Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Şereflikoçhisar a, Kalecik ten Nallıhan a, Çankaya dan Polatlı ya kadar her gün ortalama 500 farklı noktada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla tüm hemşehrilerimin yanında oluyoruz. Sorumluluk alanımızın genişlemesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi nin hizmetlerini en uç noktalara kadar götürmeye bu yıl itibariyle başladık. Bununla birlikte de Başkentimizin hızlı yükselişine değer katacak çalışmalarımızı sürdürmeye de devam ediyoruz. Ankapark tan, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ne, yeni metro hatlarından, teleferiğe, yepyeni ulaşım projelerinden, 1071 Malazgirt Bulvarı ile Batı Bulvarı na, parklardan, aile yaşam merkezlerine, bölgesel arıtma tesislerinden, baraj hatlarına, alt yapı yenilemelerinden, çeşitli yardımlara, sosyal ve kültürel çalışmalardan, kentsel dönüşüm projelerine, kente ışık saçan estetik çalışmalara kadar 2014 yılında da yüzlerce değişik projeye imza attık. Ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve kişilerden her yıl aldığımız onur ödüllerimiz, 2014 yılında da sürdü ve Ankaramızın gurur kaynağı oldu. Dünyaya esin, Türkiye ye örnek olan ve 2014 e damga vuran yüzlerce proje ve çalışmayı; Büyükşehir Belediyesi ne bağlı 23 Daire Başkanlığı, 2 Genel Müdürlük, 14 şirket aracılığı ile binlerce personelimizle gerçekleştiriyoruz.

6 6 Haber Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında Sincan ve Çayyolu Metroları açıldı Sincan ve Çayyolu Metroları hizmete girdi ün toplu taşımdaki en önemli açılışı Sincan ve Çayyolu Metro hatlarının devreye girmesi oldu. Kent trafiğine nefes aldıran yeni metro hatlarının açılışları devletin zirvesinin buluştuğu muhteşem törenlerle gerçekleşti. İki ayrı hattın açılışı da yine iki ayrı törenle yapıldı. Toplam 11 istasyondan oluşan Sincan-Batıkent Metrosu nun açılışı Şubat ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek in de katıldığı törenle yapılırken, Mart ayında da Çayyolu Metrosu dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı törenle hizmete sunuldu.

7 Haber 7 da dev projelere imza attı Dünyanın en büyük temaparkı ANKAPARK hızla yükseliyor Başkent Ankara nın en önemli turizm projelerinden biri olan, içindeki oyuncak türü ve sayısı ile de Dünya nın en büyük temaparkı özelliğine sahip Ankapark taki çalışmalar 2014 yılında da son sürat devam etti. Yoğun bir tempoda süren toplamda 2 milyon 100 bin metrekarelik alandaki çalışmalarda 18 ayrı şirket, 550 kişilik teknik personel ve işçi ile gece gündüz çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, alandaki çalışmaların büyük bir kısmında yüzde 90 lık bitirme oranını yakalamış durumda. Dev oyun çadırları, roller coasterlar, hayvanat bahçesi, dinlenme alanları, çeşit çeşit aktivite ve faaliyetlerin yer alacağı Ankapark ın önümüzdeki yıl açılışının yapılabilmesi için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

8 8 Haber Teleferik sistemi ilk kez toplu taşıma amaçlı Teleferik ilk defa toplu ulaşımda B üyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye nin ilk yolcu taşıma amaçlı teleferiği, Yenimahalle-Şentepe Hattı nda devreye girdi. Haziran ayından itibaren ücretsiz olarak yolcu taşımaya başlayan 1400 metre uzunluğundaki teleferik, Şentepe ile Yenimahalle metro istasyonu arasında çift yönlü taşıma gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde Ankaralı nın taşındığı Teleferik hattı, bölge sakinlerinin dışında Başkentliler ve şehir dışından gelen ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi görüyor. Ayrıca sistemin ikinci etabı olan 1800 metre uzunluğundaki ikinci aşaması da yüzde 80 oranında tamamlandı.

9 Haber 9 kullanılırken, 1071 Bulvarı da hizmete açıldı 1071 Malazgirt Bulvarı açıldı 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan 8 şeritli, 4 kilometre uzunluğunda ve üzerinde 8 adet alt üst geçit bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Yolu) bütün engellemelere karşın tamamlanarak, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla trafiğe açıldı. Yol boyunca gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarının yanı sıra yol kenarlarına 4217 adet ağaç ile 105 bin adet çalı grubu dikildi. Türkiye nin en yeşil bulvarı olarak hem sürüş hem de seyir keyfi yaşatan yol, Eskişehir ve Konya Yolu ile Anadolu Bulvarı na nefes aldırdı.

10 10 Haber Kuzey Yıldızı ve Başkent in 5 giriş kapısı Toplu ulaşımda yeni dönem ANKARAKART Başkent te hizmet veren doğalgazlı otobüsleriyle Dünyanın en çevreci otobüs filosu na sahip olan Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşımada yepyeni bir dönemin startını da 2014 yılında verdi. Akıllı bilet Ankarakart, Başkentlilerin kullanımına sunuldu. Toplu taşımada yeni elektronik ücret toplama sisteminin devreye girmesiyle birlikte öğrencilerin kullandığı kırmızı, serbest kullanım için hazırlanan turuncu, tam bilet olarak kullanılan mavi renkteki Ankarakart lar yine 2014 yılında kullanılmaya başlandı. Toplu taşıma hizmetlerinde teknolojinin son imkanlarını hayata geçiren EGO Genel Müdürlüğü, Başkent te başlattığı birçok yeniliğin yanı sıra durakta beklerken, otobüsün ne zaman geleceğini gösteren akıllı durakları da Ankaralılarla buluşturdu. Ayrıca, engelli ve 65 yaş üstü Ankaralılar 2014 yılında otobüs, Ankaray ve Metro dan istedikleri her saatte faydalanmaya başladılar. 5 Simge giriş kapısına konserli açılış Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yollarında Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden motifler taşıyan, giriş yapılan yolun özelliklerine göre mimarisi tasarlanan devasa 5 simge kapı, muhteşem konser ve törenlerle yine 2014 yılında açıldı.

11 Haber 11 ışık saçtı Kuzey Yıldızı ışık saçıyor Ankara Büyükşehir Belediyesi nin kent merkezindeki 9. dev rekreasyon alanı olan Kuzey Yıldızı Rekreasyon alanı da Esenboğa Yolu üzerinde açıldı. 750 bin metrekare alanı kapsayan, 76 bin boylu ağacın dikildiği, 400 bin metrekarelik bölümü yeşil alan ile kalan bölümün de sosyal donatı alanlarıyla kaplandığı Kuzey Yıldızı nda 23 adet havuz ve suni göletler bulunuyor. Alanda ayrıca ışık ve suyun, müzikle muhteşem dansı da izleyenlere büyülü bir atmosfer yaşatıyor.

12 12 Haber Çiçeklerle yeşile bezenen Kişi başına yeşil alan miktarı 20 metrekareyi buldu Başkent in bozkır Ankara algısını tersine çevirerek kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 metrekareden 21 yılda yaklaşık 20 metrekareye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarını 2014 te de sürdürdü. Dikmen Vadisi Bu kapsamda yıl içinde, 16 parkın yapımı tamamlanarak Ankaralıların hizmetine sunulurken, yapımı devam eden 16 parkın çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Ayrıca, çevre illerden Çankırı ya da 15 bin metrekare büyüklüğünde park ve saat kulesi yapıldı. Başkent in yeşiline yeşil katan Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında 138 bin 903 adet ağaç, 5 milyon 138 bin 289 adet çalı dikimi, 10 milyon 18 bin 133 adet yazlık ve kışlık çiçek dikimi, 107 bin 353 adet ağaç budaması, 6 milyon 38 bin 739 adet çalı budaması, 548 bin 739 adet ağaç ilaçlaması, 285 bin hektar alanda vektörle mücadele çalışmasına imza attı. Eğitime desteğini 2014 yılında da sürdüren Büyükşehir Belediyesi 627 adet okul, camii, hastane gibi kamu kurum ve kuruluşların çevre düzenlemelerini yaparak daha temiz daha yeşil ortamlar sağladı. Başkent çiçeklerle nakış nakış işlendi

13 Haber 13 Başkent ışıl ışıl Başkent e estetik güzellik Türkiye de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, 2014 yılında da çalışmalarını sürdürdü. Kent Estetiği ekipleri 45 farklı bulvar, cadde ve meydanda temizlik, yine günlük 40 noktada da kaldırım onarımı ve lokal bazda kaldırım imalatı ile toplamda 213 noktada çalışmalarına devam etti. Parklar, yol refüjleri ve ayrımları ile merkezi yerlerdeki bina önlerine yerleştirilen özel ışıklandırmalı çiçekli vazo, dekoratif saatler, taksi durakları, Altgeçitlerde led aydınlatma, kentin tarihi binalarının aydınlatılması, köprü altlarına Osmanlı-Selçuklu sentezi seramik kaplama, engelliler için engelli asansörlerin yapımı ile oturma grupları ve çeşitli figürlerle Başkent in estetiğine estetik katıldı. Ayrıca Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği tarafından düzenlenen city.people.light 2014 uluslar arası aydınlatma projeleri yarışmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ne aydınlatma uygulamaları nedeniyle dünya birinciliği ödülü aldı. Kentsel dönüşüm projeleri Başkent in çehresini değiştiren ve yaşam kalitesini artıran kentsel gelişim ve dönüşüm projeleri 2014 yılı içerisinde de devam etti. Bunlardan dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi içinde bulunan hak sahipleri için 1374 konut üretilerek aşama aşama hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca bu bölgede Siteler esnafının ürünlerini sergileyecekleri showroom un temeli de atılarak, yüzde 60 oranında tamamlandı. Kuzey Ankara, Hıdırlıktepe, Güney Park Kentsel Projelerinde de yapım çalışmaları 2014 yılı içinde de devam etti.

14 14 Haber Merkezden ilçelere ve mahallelere kadar Başkent e İvedik Arıtma Tesisleri nin kapasitesi genişletildi A nkara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü de 2014 yılı içinde Türkiye nin en büyüğü olan İvedik İçme Arıtma Tesisleri nin kapasitesini ek tesisler inşa ederek, yüzde 50 oranında artırdı ve 7 milyon kişiye hizmet verecek duruma getirdi. Ayrıca ASKİ, yeni ilçelere bölgesel paket içme suyu arıtma sistemlerini hizmete soktu yılında da Büyükşehir Belediyesi nin her biriminde olduğu gibi ASKİ de özellikle vatandaşın hayatını kolaylaştıracak birçok yeniliğe imza attı. ASKİ Genel Müdürlüğü, sorumluluk alanına giren yeni ilçelerde mobil abonelik aracını da hizmete alarak, vatandaşları yorulmadan ve zaman kaybetmeden mahallelerinde su abonesi olma imkanına kavuşturdu. ASKİ nin WEB sitesi yenilenerek abonelik işlemleri ve randevulu abonelik işlemleri de yapılmaya başlandı. Çubuk un içme suyu sorununa çözüm amacıyla Kavşakkaya Barajı ndan Çubuk Barajı na 14 kilometrelik boru hattı döşeme çalışmalarına da başlandı.

15 Haber 15 baştan başa 4.5 milyon ton asfalt serildi... A nkara Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında da Başkent te yolları sıcak asfaltla donatmaya devam etti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni katılan ilçeler dahil en ücra mahallelere (köylere) kadar 2014 yılında toplam 4 milyon 478 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmasının yanı sıra Başkent te kuzeyden güneye, doğudan batıya yeni yol açma ve malzemeli bakım çalışmalarını da sürdürdü. Yapılan çalışmalarla 2014 yılında Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalleler dahil 1000 kilometreyi aşkın yeni yol açma ve malzemeli bakım yapıldı. Baştan başa 4,5 milyon ton asfalt serimi

16 16 Haber Türkiye nin en büyük cami ve Türkiye nin en büyük külliyesi Kuzey Ankara da yükseliyor K uzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan alanda Türkiye nin en görkemli Kuzey Kent Merkez Camii ve Külliyesi nin inşaatına başlandı. 65 bin metrekare büyüklüğündeki cami ve külliye Türkiye nin en büyüklerinden biri olacak. İnşaat çalışmaları 2014 yılında başlayan Külliye, yüzde 60 oranlarında tamamlandı.

17 Haber 17 külliyesi Başkent te inşa ediliyor Kitapçılar Çarşısı esnafı yeni dükkanlarına kavuştu B üyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilen Hacı Bayram Camii ve çevresine hizmet veren 500 araçlık kapalı otopark hizmete açılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıp, tarihi dokuya uygun ve modern bir şekilde inşa edilen Kitapçılar Çarşısı ndaki 57 adet dükkan, bölge esnafına 2014 yılı Kasım ayında teslim edildi. Ortaköy Mezarlığı açıldı Büyükşehir Belediyesi nin Başkent in artan nüfusunu dikkate alarak uzun yıllar ihtiyaca cevap vermesini planladığı Ortaköy Mezarlığı ndaki defin işlemlerini de 2014 yılında başlattı. Karşıyaka Mezarlığı nın neredeyse dolması üzerine Büyükşehir Belediyesi, alternatif olarak Mamak taki Ortaköy Mezarlığı nı devreye aldı. Toplam 1 milyon 660 bin metrekarelik alana sahip mezarlıkta, 96 bin lahit de defin için hazır hale getirildi.

18 18 Haber Spordan sağlığa, yeni yaşam alanlarından Spora da Büyükşehir damgası Başkent te eğitimden sağlığa kadar her alanda verdiği desteğini sporda da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında da çeşitli spor dallarında kazandığı başarılarla Türkiye nin gururu olarak, Ankaralıların yüzünü güldürdü. ASKİ Sporlu Taha Akgül, 125 kiloda Avrupa Güreş Şampiyonası nda serbest dalda altın madalya kazandı. ASKİ Sporlu Rıza Kayaalp 130 Kilo da Avrupa Güreş Şampiyonu oldu. Ayrıca Özbekistan ın Başkenti Taşkent te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası nda ASKİ Spor Kulübü sporcusu Taha Akgül Dünya Şampiyonu, yine ASKİ Sporlu Rıza Kayaalp de Dünya ikincisi oldu. 22. Dünya Karate Şampiyonası nda Dünya Şampiyonu olan Serap Özçelik ile Dünya üçüncüleri Erman Eltemur, Serkan Yağcı, Rıdvan Kaptan ve Avrupa ikincisi Ömer Kemaloğlu da Başkent sporunun gurur tablosuna 2014 yılında isimlerini yazdırdılar. Büyükşehir den sokak hayvanlarına ambulans hizmeti Kaza veya herhangi bir nedenle yaralanan sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri ve tedavi olabilmeleri için Hayvan Ambulansı hizmeti devreye girdi. Büyükşehir Belediyesi ne ait Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi nde bulunan ambulans, sokak hayvanlarını veteriner hekim gözetiminde ilk müdahale için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ne ulaştırıyor.

19 Haber 19 güvenliğe kadar dolu dolu bir yıl... Denetimler yıl boyu sürdü Halk Ekmek in yeni ürünü satışta Başkent in dört bir tarafındaki satış büfelerinin yanı sıra üçüncü satış mağazasını da Büyükşehir Belediye Binası önünde açan Halk Ekmek Fabrikası, engelli vatandaşların ekmek kapısı Simit Camekanları nı 2014 yılında da 210 engelliye kurayla dağıttı. Başkentlilerin ekmek tercihi Halk Ekmek Fabrikası nın yeni ürünü kakaolu dolgulu, sade dolgulu, tam buğday unlu, fıstık aromalı ve acı biber aromalı 5 farklı çeşidi bulunan Halk Çerez in satışı da 2014 yılında başladı. Ankara Büyükşehir Zabıtası 2014 yılında 326 zabıta personeliyle, 697 meskene, 6 bin 17 işyerine ve 12 bin 997 araca denetim yaptı. Ayrıca Büyükşehir Zabıta Başkentlilerin huzur ve güven içerisinde olmaları için 481 Suriyeliyi de AFAD ın belirlemiş olduğu kamp alanlarına gönderirken 6 bin 613 dilenciye uygulama yaptı. Bir yılda 7 bin 500 yangına müdahale Başkent te gerçekleştirdiği arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Soma da yaşanan maden ocağı felaketinde de arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca 2014 yılında Başkent te yaşanan 7 bin 486 yangına anında müdahale ederek söndürdü. Ekipler ayrıca yıl boyunca toplam 10 bin 768 binanın baca temizliği olmak üzere değişik konuları kapsayan toplam 24 bin 319 hizmete imza attı.

20 20 Haber Başkent Ankara 2014 te de uluslararası Ankara yine Avrupalı konuklara ev sahipliği yaptı Çalışmaları ve projeleriyle dünyaya örnek olan Avrupa Ödüllü Ankara, bu yıl da dünyanın önde gelen ülkelerinin üye olduğu kurum ve kuruluş toplantılarına ev sahipliği yaptı. Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği, Avrupa Bölgeler Asamblesi gibi pek çok uluslar arası toplantı Büyükşehir Belediyesi nin ev sahipliğinde Başkent Ankara da gerçekleştirildi. Ankara Bülteni 10. yılını doldurdu Yaklaşık 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile Başkentliler arasında bilgi köprüsü kuran Büyükşehir Ankara Bülteni, 10 yılını tamamlayarak 512. sayısına ulaştı. Yýl: 1 Sayý: KASIM 2004 O nu hiç unutmayacaðýz Ýçiþleri Bakaný Abdülkadir Aksu: Ankara AB de Türkiye nin yüz aký olacak Ankara Büyükflehir Belediyesi, lçe Belediyeleri ve lk Kademe Belediyeleri Faaliyetleri Hakk nda Bilgilendirme Yay n Organ Y l: 4 Say : 177 PARASIZDIR 7-13 May s 2008 Ulus a ilk neflter vuruldu Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Y l: 11 - Say : 508 P A R A S I Z D I R 2-9 Aral k 2014 Nall han dan Elmada a, ereflikoçhisar dan Kalecik e kadar 25 ilçeyi Büyük ehir yeni yollarla donat yor 300 bin aileye 16 da Lale Devri benzetmesine Gökçek ten tepki: Hizmet halka verilen hizmettir. Eðlenmek dargelirlinin de hakký. yaþam desteði 20 de Gökçek Ankaral lar uyard Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi nin yapımını gerçekleştirdiği bazı kentsel dönüşüm projelerini sanki kendileri yapıp satıyormuş gibi tanıtan firmalar konusunda Ankaralıları uyardı. 12 de 4 te Anneler Günü ne özel kutlama Ankara Büyükşehir Belediyesi Altınpark ta Ebru Gündeş ile Rana - Selçuk Alagöz ikilisinin muhteşem konserleriyle tüm annelerin Anneler Günü nü kutlayacak. 16 da

21 Haber 21 toplantılara ev sahipliğini sürdürdü Büyükşehir Belediyesi, yıllardır sürdürdüğü ve dünyaya örnek olduğu sosyal ve kültürel projelerine yenilerini ekleyerek, 2014 yılında da devam etti. 7 den 77 ye hizmet veren Aile yaşam merkezleri, çocuk kulüpleri, hanım lokalleri, yaşlılara hizmet merkezleri, gençlik merkezleri, BELTEK ler, BELMEK ler, Başkent Tiyatroları, Başkent Kent Orkestrası ile Başkentlilerin yanında oldu. Dünyanın en büyüğü olan Keçiören Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi yine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ın da katıldığı törenle hizmete girerken, her yıl olduğu gibi yılın rakamlarıyla orantılı bir şekilde düğün ve sünnet şölenleri de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca konserler, Mahallede Şenlik Var Panayırları ve Ramazan ayı Sosyal ve Kültürel yaşamda Büyükşehir damgası boyunca sürdürdüğü halk iftarlarını vermeye devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı öğrenciler ile yaşlılar ve engelliler için düzenlenen kamplara 2014 yılında bir yenisi daha eklenerek Akçakoca Tatil Kampı törenle açıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi nin ödüle doymayan halk dansları topluluğu FOMGET, Türkiye birincisi olarak, Ankara ya büyük gurur yaşattı. Akçakoca Tatil Kampı

22 22 Haber 2014 te toplu açılışlar yapıldı, sosyal Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla 2014 yılında 214 dev projenin aynı andaki açılışı da 10 binlerce Başkentlinin eşlik ettiği törenle yapıldı. Ankara nın dört bir tarafındaki alt üst geçitlerden, kentsel dönüşüm projelerine, parklardan çeşitli yaşam alanlarına kadar 214 büyük projenin toplu açılışı muhteşem bir törenle gerçekleşti. Aynı anda 214 esere muhteşem açılış Sosyal yardımlar 2014 te de sürdü Büyükşehir Belediyesi nin 21 yıldır süren sosyal yardımları 2014 yılında da devam etti. Sorumluluk alanının genişlemesiyle birlikte 2014 yılında toplam 300 bin paket gıda ve temizlik malzemesini 136 bin aileye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, 80 bin aileye 80 bin ton kömür, 15 bin aileye 15 milyon adet ekmek, 35 bin öğrenciye de çanta, kırtasiye, kaban ve bot yardımında bulundu.

23 Haber 23 yardımlar tüm hızıyla devam etti B üyükşehir Belediyesi nin 7 den 77 ye, genç, yaşlı, çocuk, hanım hep birlikte sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini yapabileceği aile yaşam merkezlerinden bir tanesi daha Keçiören Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi hizmete girdi. Türkiye nin en büyük aile Yaşam Merkezi Kuşcağız Keçiören de açıldı

24 24 Sağlık Migren ve baş ağrıları... Nursen Turan K imi zaman üzüntüden, kimi zaman gürültü ve kalabalıktan, bazen uzun süre aç kalmaktan, daha birçok nedenden başımız ağrıyabilir. Bu şiddetli baş ağrılarını çekerken de acaba migren mi olduk diye endişeye kapılırız. Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji ve Algoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bir ağrıya migren ağrısı denilmesi için başlıca şu dört özellik gerektiğini belirtiyor: Migren ağrılarını, tekrarlayıcı, tek taraflı, gözü içine alan ama bireysel farklılıklar gereği farklı yerleşimler de gösterebilen, ışığa, sese karşı aşırı duyarlılık geliştirmeye neden olan, zonklayıcı, basınçlı, kişinin günlük aktivitelerini bozacak şiddette ağrılar olarak tanımlayabiliriz. Migren hastalığı hakkında merak edilen bilgileri veren Doç. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bu konuda sık sorulan soruları yanıtladı: Migren ağrısı kaç saat sürüyor? Migren ağrısı dört saatten az sürmüyor, 24 saatten uzun sürdüğünde farklı migren tipleri sözkonusu olabiliyor. Migren tanısını filmle ya da çeşitli incelemelerle koymuyoruz. Bu özelliklere uyup uymamasıyla karar veriyoruz. Migrene ilişkin kriterlerin içinde üç ay boyunca ya da üç aydan daha fazla bir süre tekrarlayıcı, zonklayıcı, basınçlı olarak nitelendirdiğimiz baş ağrılarını yaşamak gerekiyor. Bu ağrıların nedenleri nelerdir? Bu migren hakkında çok araştırılan bir konudur. Migren kafatasıyla beyin arasındaki damarların ve bunlarla ilgili sinirlerin düzensiz iletişiminden kaynaklandığını düşünürüz. Bazen bu ağrıların genetik zeminleri olabiliyor. Kişide ailesel migren görülebiliyor. Aslında ağrıya neden Doç. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu olan şey bu düzensiz uyarılardan dolayı ortaya çıkan ve bazı ağrı oluşturan kimyasal maddeler, moleküler değişikliklerdir. Tetikleyici faktörler nelerdir? Kahveden çaydan olur denilir ancak bunlar kesin nedenler değildir tetikleyici faktörler olabilir. Bireysel farklılıklar görülmesine karşın birçok migren hastasında günlük yaşantıda sık alınan kafein içeren yiyecekler, mayalı içecekler (bira, şarap gibi), beyaz peynir, çok sayıda yiyecekler tetikleyici faktörler olarak görülüyor. Eğer migrenli birey ağrılarını tetiklediğine emin olduğu birtakım yiyecek, içecek ya da gıda maddeleri saptamışsa ya kendisi bundan uzak durmayı öğreniyor ya da bunlardan uzak durduğunda ağrısı azalıyor. Kadınlarda niye sık görülüyor? Bilimsel araştırmalar hem Türkiye hem dünyada kadınlarda özellikle üretken dönemde migrenin erkeklere oranla 1,5-2 kat daha sık görüldüğünü gösteriyor. Bunun kesin nedeni bilinmiyor. İnsanların yaşamını nasıl etkiliyor? Migren öyle bir ağrıdır ki, kişi sadece baş ağrısını yaşamaz. Ruhsal durumu değişir, daha sinirli gergin olabilir ağrının şiddetinden dolayı günlük aktivitelerini yapmakta zorlanır. Eğer öğrenciyse dersleri izlemesi mümkün olmaz. Çalışan birisiyse işinde performansı düşebilir. Baş ağrısı yoğun olan biri etrafa gülücükler dağıtamaz. Kişinin kendisi kadar işi ve çevresi de bu tip ağrıdan dolaylı olarak etkilenmiş olur. Bu boyutuyla migrene sosyal sorunlara neden olan bir hastalıktır diyebilirz. Migren ataklarında ne oluyor, kişi ne yaşıyor? Migren hastasında baş ağrıları ataklar tarzında gelir. Bu ataklarda önce hafif başlayan, hızlı bir şekilde şiddetlenen tahammül edilmez derecelere ulaşan bir baş ağrısı yaşanır. Bazı migren tiplerinde ağrıya bulantı, kusma gibi rahatsız edici diğer belirtiler eşlik edebilir. Kişiler ışıktan, gürültüden, olağan dışı bir rahatsızlık duyabilir. Tedavisinde neler yapılıyor? Gümüzde triptan etken maddeli ilaçlarla atakların çoğu başarıyla tedavi edilebiliyor. Bu tip ilaçları sadece atak, ağrı başlangıç döneminde kullanmak gerekiyor, her gün alınamıyor. Çok sık atak yaşayan hastalarda önleyici tedaviden söz edilebilir. Hastada ağrının seyrek olmasını ve şiddetinin daha az olmasını sağlamaya yönelik önleyici tedavi yapılabiliyor. Sinir blok tedavileri ve botoks uygulamaları da kliniğimizde uyguladığımız tedaviler arasında yer alıyor. Kişiyi ilacın dışında stres yaratan durumlardan olabildiğince arındırmaya çalışmak düzenli, yaşına, sosyal durumuna uygun spor yapmasını özendirmek de tedavinin bir başka boyutu oluyor. Ayrıca hastalara yardımcı tedavi olarak migreni önleyici ilaçları belirleyip, altı aydan bir yıla kadar olan bir sürede düzenli olarak ve kontrollü bir şekilde kullanmak da etkili oluyor.

25 Kültür - Sanat te Namazgahtepe olan bugünkü Resim Heykel Müzesi nden Kale yönüne bakış

26 26 İlçelerimizden Kızılcahamam da kadınlara özel program K ızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen Kadın Buluşmaları programı yapıldı. Kızılcahamam Belediyesi Adem Özbekler Kültür Merkezi nde yapılan programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek in eşi Nevin Gökçek, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve eşi Ayşe Güney ile ilçede görev yapan kamu görevlilerinin eşleri ile çok sayıda Kızılcahamamlı bayan katıldı. Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan Türk Sanat, Türk Halk ve Nostaljik Pop Grubu korolarının yer aldığı konser programında Kızılcahamamlı hanımlar eğlenceli, keyifli, coşkulu bir gün yaşadılar. Programda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek in eşi, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, çok keyifli, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, Sayın Başkandan, sizlerden, hepinizden Allah razı olsun. Arada böyle programlar yapmak lazım, özlem gidermek lazım. Sadece seçimlerde kapılarda gezen değil canımız istediği zaman her an o kapıyı açan o güzel yüzleri görmek lazım. Kızılcahamam ı çok seviyorum, köylerini çok seviyorum. Sizler çok özel ve güzel insanlarsınız, çok misafirperversiniz diyerek Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ve eşi Ayşe Güney e teşekkür etti. Kızılcahamam da bir Hanımlar Lokali nin planlandığı bilgisini Kızılcahamamlı bayanlarla paylaşan Nevin Gökçek, konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi nin yapmış olduğu sosyal faaliyetlerin içerisinde bulunmak gerçekten çok yararlı oluyor. Herkes sağlığı için, ruh sağlığı, beden sağlığı için merkezlerimizden faydalansın dedi. Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney de yaptığı konuşmada, programın gerçekleşmesinde büyük desteği olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek e ve SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek e teşekkür etti.

27 İlçelerimizden 27 Akyurt ta sağlık için yürüyüş etkinliği A kyurt Belediyesi, sağlıklı yaşam için bir projeye daha imza attı. Akyurt Toplum Sağlığı Merkezi ile Akyurt Belediyesi, "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" etkinliği düzenledi. Şehitler Anıtı'ndan başlayan yürüyüşe Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcıları İlhan Şener ve Metin Çınar, birim müdürleri, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Gülcan, Akyurt Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, yaptığı konuşmada Spor yapmak insanı hayata bağlar. Eski bir sporcu olarak istisnasız herkese spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Yürüyüş de bir çeşit spordur. İlçemizde çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.katılan herkese teşekkürlerimi iletiyorum dedi. Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüşün ardından yürüyüşe katılan herkese çeşitli ikramlarda bulunuldu ve hatıra fotoğrafı çekildi. Beypazarı Çocuk Meclisi kuruldu B eypazarı'nda 18 yıl aradan sonra Çocuk Meclisi, yapılan kongre ile kuruldu Beypazarı nda yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak; çocukların içinde yaşadığı ülkenin, manevi ve ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri amacıyla Beypazarı Belediyesi'nce Halkevi salonunda yapılan kongreye Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özdemir, Okul idarecileri, öğretmenler ve okullarından seçilmiş öğrenciler katıldılar. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan açılış konuşmasında, Gelecekte ilçemize yön verecek gençlerimize şimdiden bir takım konuları görerek, anlayarak, daha güçlü daha verimli olmaları için yönlendirmek, onlara destek olmak istiyoruz. Şunun bilincindeyiz ki gençlerine sahip çıkamayan bir milletin bir yerlere gelmesi, başarılı olabilmesi mümkün değil dedi. Konuşmalar sonrası geçici Divan Kurulunca Meclis Başkanı seçimine geçildi. 16 Adayın bulunduğu seçimde Serhat Sevimli, Aleyna Uysal ve Fatih Kütükçü en çok oy alan isimler oldu. 3 adayın yeniden açık oylamaya sunulması sonrası Beypazarı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatih Kütükçü başkan seçildi.

28 28 İlçelerimizden Keçiören de kentsel dönüşüm çalışmaları K eçiören de Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 5 bin 600 modern konutun yükseleceği 1 milyon 73 bin metrekarelik dönüşüm alanının ilk etabında 1600 konut inşa ediliyor. Projenin Keçiören in hayallerinden birisi Başkan Duruay dan kadın vekillere tekne turu... G ölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, TBMM Kadın Milletvekillerini Mogan Gezi teknesinde misafir etti. Ankara Milletvekili Ülker Güzel in organizesinde bir araya gelen Kadın Milletvekilleri Mogan gölünde tekne gezisi yaptı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve eşi Hatice Duruay geziye katılan kadın milletvekilleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek in eşi Nevin Gökçek e teknede kahvaltı ikramında bulundu. Grup adına konuşma yapan Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Mogan gölü Ankara nın Boğazı gibi buranın kıymeti bilinmeli ve korunmalı. olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Burada 750 gecekondu bulunuyordu. Proje kapsamında inşa edilecek 5 bin 600 konut ile burası yeni bir cazibe merkezi olacak. Özel şahıslar müteahhitlerle anlaşıyor ve bu dönüşüm gerçekleşiyor. Bu da yeni bir model. Bu modelde inşallah Türkiye'ye örnek bir model olacak dedi. Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile Keçiören in metruk yapılardan da kurtulduğunu hatırlatan Başkan Ak, Bu yapılarda vatandaşlarımıza zarar verebilecek kişiler de barınıyor, mal sahibinden izinsiz olarak oturanlar da bulunuyor. Metruk binaları biz de tespit ediyoruz, vatandaşlarımız da bize ihbar ediyor. Mal sahiplerinin de iznini alarak vatandaşlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehdit eden bu metruk yapılardan Keçiören kurtuluyor ifadelerini kullandı. Gölbaşı Bugün burada bize ev sahipliği yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve eşine teşekkür ediyoruz dedi. Başkan Fatih Duruay da, Milletvekillerimizi burada ağırlamak ve misafir etmek bizleri onurlandırır diyerek, Gölbaşımızda sizleri ağırlamak misafir etmek bizler için büyük bir gurur diye konuştu.

29 Spor 29 Büyükşehir e Spora Destek ödülü Yasin Aslan A nkara Büyükşehir Belediyesi Aski Spor Kulübü, Yılın Spora Destek Veren Yerel Kurumu Ödülü ne layık görülürken, Dünya Güreş Şampiyonu ASKİ Sporlu Taha Akgül ve Dünya Karate Şampiyonu EGO Sporlu Serap Özçelik de yılın en iyi 10 sporcusu arasına girerek, ödül aldı. Spora verdiği destekle aldığı madalya ve ödüllerine yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, Spor ve Spor Dergisi nin hazırlamış olduğu Sporun Devleri Buluşuyor Programı kapsamında yine 3 ayrı ödüle layık görüldü. BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI YILIN EN İYİLERİ ARASINDA Başarıyla ülkemizi yurtdışında temsil edip, adını dünyaya duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcusu, Milli Güreşçi ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül ile EGO Spor Kulübü sporcusu Dünya Karate Şampiyonu Serap Özçelik, yılın en iyi 10 sporcusu Dünya Güreş Şampiyonu ASKİ Sporlu Taha Akgül ile Dünya Karate Şampiyonu EGO Sporlu Serap Özçelik, yılın en iyi 10 sporcusu arasına girerek, ödüle layık görüldüler arasına girerek, Yılın Sporcuları ödülüne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi nin Milli sporcularına ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Kılıç verdi. Yılın en iyi sporcusu, spor kulüpleri, spor adamı, spora destek veren görsel ve yazılı medyası gibi birçok dalda ödüllerin dağıtıldığı törende ayrıca Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, Yılın Spora Destek Veren Yerel Kurumu ödülüne layık görüldü. Ödül, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan a verilirken, Özge Bayrak a verilen Badminton Ödülü nü de, Özge Bayrak adına Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Yağcı aldı.

30 30 Spor Gençler iyi gidiyor Süper Lig 16. Hafta Maç Programı 3 Ocak Cumartesi Ç.Rizespor - T.Konyaspor :30 Bursaspor - Akhisar Bld :00 Fenerbahçe - İst.Başakşehir :00 4 Ocak Pazar Sivasspor - K.Karabükspor :30 K.Erciyesspor - Kasımpaşa :30 Eskişehirspor - Gaziantepspor :00 Beşiktaş - Galatasaray :00 5 Ocak Pazartesi Mersin İ.Yurdu - Gençlerbirliği :00 Balıkesirspor - Trabzonspor :00 Süper Lig 15. Hafta Maç Sonuçları Gençlerbirliği - Galatasaray K.Karabükspor - Balıkesirspor İst.Başakşehir - K.Erciyesspor Fenerbahçe - Mersin İ.Yurdu Gaziantepspor - Bursaspor Kasımpaşa - Sivasspor Akhisar Bld. - Ç.Rizespor T.Konyaspor - Beşiktaş Nihat Uçar S por Toto Süper Lig de sezonun 11. haftasını farklı Trabzonspor yenilgisiyle 12. sırada tamamlayan Gençlerbirliği, arka arkaya aldığı galibiyet ve beraberliklerle yükselişini sürdürüyor. Kırmızı-Siyahlılar, genç kadrosuyla kendi evinde Gaziantepspor galibiyeti, deplasmanda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, yine kendi evinde Torku Konyaspor un farklı galibiyetinden sonra, Galatasaray beraberliğiyle puanını 21 e çıkarıp, 7. sıraya yerleşti. Başkent ekibi, Spor Toto Süper Lig de sezonun ilk yarısının bitimine iki hafta kala 16. haftada deplasmanda Mersin İdmanyurdu karşısında puan arayacak. Osmanlıspor liderliği kaybetti P TT Birinci Lig de sezona şampiyonluk iddiası ile başlayan Osmanlıspor, Adana Demirspor deplasmanında aldığı 1-0 lık yenilgi sonrasında liderliği Kayserispor a kaptırdı. İlk yarının 14. haftasında deplasmanda Adanaspor ile berabere kalan Başkent ekibi; şampiyonlukta ki en yakın rakibi Kayserispor un Antalyaspor yenilgisiyle liderliği ele geçirmişti. Teknik Direktör Osman Özköylü nün görevden alınmasının ardından, Yılmaz Vural ile anlaşma sağlayan Osmanlıspor yine Adana da bu kez Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Saman alevi gibi zaman zaman rakibi üzerinde baskı kurmasına karşılık gol bulma yönünde başarılı olamayan ve maçtan 1-0 yenik ayrılan Osmanlıspor, liderliği Kayserispor a kaptırdı. Başkent ekibi ligin 16. haftasında kendi sahasında ligde 3. sırada yer alan Antalyaspor ile 3 Ocak Cumartesi günü saat da karşı karşıya gelecek. Fotoğraftak sanatçı Kaymak Latife Almanya nın plaka işareti Küçük ve sevimli P K Ş D M Ankara da bir semt Anlak Lantanın simgesi Kafi Miras Boru sesi K I Z I L A Y T İ Öğrenci Nazikçe N E Z A K E T E N Su taşıycısı Bilgisayar oyunu S A K A A T A R İ Saman taşıma sepeti Dans Eleme aracı R A K S E L E K İsim Bir bağlaç Bir balık Keman çalan A D L E V R E K sanatçı Fin hamamı Akıtma Sert, katı İ S A L E B E K Ekleme Radyumun simgesi Bir nota Uzun ve yorucu U L A M A R E çalışma E Satrançta bir taş Işın Bir nota İlaç, çare Ş U A F A E M Kendine özgü, ilginç Sonradan takılan isim Cet Fakat, lakin R E N K L İ A M A Telefon kulaklığı Kiloamperin kısaltması Cüzzamlı K A A L A T E N Kuzu sesi Onaylama sözü İlave Toprak rengi M E E K H A K İ Yankı Kesintilerden sonra kalan Bir tatlı cinsi R E V A N İ Fransa nın plaka işareti F Antalya nın bir ilçesi K E P E Z Küçük gemi Süper Lig 15. Hafta Puan Durumu Ta k m lar O G B M A Y Av P 1. Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray İst.Başakşehir Bursaspor Trabzonspor Gençlerbirliği Mersin İ.Yurdu Kasımpaşa Gaziantepspor Akhisar Bld T.Konyaspor K.Karabükspor K.Erciyesspor Eskişehirspor Ç.Rizespor Sivasspor Balıkesirspor ÖNCEKİ SAYININ ÇÖZÜMÜ B O T Mimar cetveli T E Çengel Bulmaca 31

31 Çengel Bulmaca 31 Yüz güzelliği Açıklama, aydınlatma Yöneltme, çevirme Genişlik Çalışkan, becerikli Fotoğraftaki sanatçı Kiloamperin kısaltması Ruhsat Tümör Alet Bir tüfek cinsi İşaret Tantalın simgesi Merhamet etmek Bir müzik aleti Kabaca evet Bulmaya çalışma Yiyeceği ortaklaşa sağlanan toplandı Kovulmuş Oksijenin simgesi Atılgan Kırmızı Rodyum elementinin simgesi Tanım Bozulma İnanılır Uzaklık anlatır Yunak Çok acıklı El ayasıyla toplamak Bir ağaç Tuzak, kapan Onur kırma Bir bez cinsi Güzel koku Lityumun simgesi Yemek Halk dilinde hala Geleneksel Söz Bir hayvan Hidrojenin simgesi Kılıf Hepsi Eder Adale Büyük, yetişkin Gelecek Film çekme makinesi Sıcaklık Katışıksız, saf Boru sesi

32 Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Büyükşehir e Spora Destek ödülü da

NEREDEN NEREYE... ANKARA, köy görüntüsünden MARKA KENTE DÖNÜŞTÜ

NEREDEN NEREYE... ANKARA, köy görüntüsünden MARKA KENTE DÖNÜŞTÜ Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Yıl: 13 - Sayı: 654 P A R A S I Z D I R 17-24 Ekim 2017 NEREDEN NEREYE... ANKARA, köy görüntüsünden MARKA

Detaylı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Yıl: 10 - Sayı: 474 P A R

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Otonomi Açılış Töreni nde konuştu Aralık 02, 2016-2:37:00 Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi Otonomi'nin açılışında yaptığı konuşmada, başkentin gelişimine,

Detaylı

İşte Süper Lig sezonu fikstürü!

İşte Süper Lig sezonu fikstürü! On5yirmi5.com İşte Süper Lig 2012-2013 sezonu fikstürü! Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun fikstürü çekildi. Bu sezon ilk derbi heyecanı 2. hafta yaşanacak! Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2012 Cuma (oluşturma

Detaylı

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 6. MAÇLAR 03.02.2015 Salı 04.02.2015 Çarşamba 05.02.2015 Perşembe

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 6. MAÇLAR 03.02.2015 Salı 04.02.2015 Çarşamba 05.02.2015 Perşembe 18. HAFTA 30.01.2015 Cuma AKHİSAR BELEDİYESPOR BALIKESİRSPOR MANİSA 19 MAYIS 19:00 TRABZONSPOR A.Ş. SUAT ALTIN İNŞ. K.ERCİYESSPOR HÜSEYİN AVNİ AKER 20:00 31.01.2015 Cumartesi KASIMPAŞA A.Ş. İSTANBUL BAŞAKŞEHİR

Detaylı

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi

Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum da bir ilk, kapalı kort hizmete girdi Bodrum Golf Tenis A.Ş. tarafından Bodrum Golf ve Tenis Kulübü nde yapılan ve Bodrum da bir ilk olan kapalı kort, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi16 EKİM Miniklerden derece!.. dalında Selin Bayraktaroğlu,

Beşiktaş Gazetesi16 EKİM Miniklerden derece!.. dalında Selin Bayraktaroğlu, Miniklerden derece!.. SPOR JİMNASTİKÇİLER elde ettikleri başarılarla alkış topladı. 12-14 Ekim tarihleri arasında Antalya da düzenlenen Türkiye Şampiyonası nda Beşiktaş temsilcisi minikler boy gösterdi.

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

SÜLEYMAN SEBA SEZONU SPOR TOTO SÜPER LİG

SÜLEYMAN SEBA SEZONU SPOR TOTO SÜPER LİG SÜLEYMAN SEBA SEZONU SPOR TOTO SÜPER LİG A MİLLİ TAKIM HAZIRLIK MAÇI 03.09.2014 Çarşamba DANİMARKA TÜRKİYE TRE- FOR PARK 21:00 EURO 2016 ELEME MAÇI 09.09.2014 Salı İZLANDA TÜRKİYE LAUGARDALSVÖLLUR ULUSAL

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :11. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :1-10. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Selvitopu

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Akşam antrenmanında. Beşiktaş Gazetesi Köybaşı ameliyat olacak GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... SPOR

Akşam antrenmanında. Beşiktaş Gazetesi Köybaşı ameliyat olacak GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... SPOR 12 Köybaşı ameliyat olacak TALİHSİZLİĞİNİ yenemeyen ve beş buçuk ay önce, sol diz ön çapraz bağ ve dış yan bağ ameliyatı olan başarılı oyuncu İsmail Köybaşı, dün yapılan antrenmanda talihsiz bir sakatlık

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

İşte Süper Lig'in şampiyonları

İşte Süper Lig'in şampiyonları On5yirmi5.com İşte Süper Lig'in şampiyonları Eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, yeni adıyla Süper Lig in başlangıç tarihi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1958-59 sezonu olarak kabul edilir. Yayın

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ HAZİRAN 2015 65 YAŞ ÜSTÜ İLE ENGELLİ VATANDAŞLARA ZİYARETLERİMİZ 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Müstecep, Vakıfiğdemir ve Deliler Mahallelerine gidip, ihtiyaç

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Q7 nin durumu arap saçı. Ben 3 milyona razıyım dedi.

Beşiktaş Gazetesi. Q7 nin durumu arap saçı. Ben 3 milyona razıyım dedi. Q7 nin durumu arap saçı BEŞİKTAŞ IN sorunlu yıldızı Quaresma konusunda ilginç gelişmeler yaşanıyor... Belirsizlik sürüyor. Quaresma nın yıllık geliri 4 milyon 250 bin euroyu buluyordu. Quaresma Beşiktaş

Detaylı

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU

2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU AK PARTİ PENDİK İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI 2014 YEREL SEÇİM FAALİYET RAPORU (30 Aralık 2013 29 Mart 2014) Hazırlayan: Ayser SOY Pendik İlçe Kadın Kolları Başkanı (07 Nisan 2014) GİRİŞ Pendik İlçe Kadın

Detaylı

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI Kurumun Genel Tanıtımı Adı Kızılcahamam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Adresi Akçay

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT

Beşiktaş Gazetesi. Bilişim denince Beşiktaş GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... KENT Bilişim denince Beşiktaş BEŞİKTAŞ Belediyesi Avrasya bölgesi'nin en büyük bilişim fuarına katılıyor. Beşiktaş Belediyesi, bilişim alanında kullandığı son teknolojileri ve yenilikleri, 29 Kasım 2 Aralık

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye geçildiği Meclis

Detaylı

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU

AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU AYVALI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015-2016 EĞTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ANKARA 20 EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZ EĞİTİM ÖĞRETİM KADROMUZLA KAHVALTIMIZ 1- TÜBİTAK 4006 2. BİLİM ŞENLİĞİ YAPILDI Okulumuzda

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK MUĞLA BÜYÜKŞEHİR: PLANLARI TAMAMLADIK Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum muhtarlarıyla buluştu. Bitez deki Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bahçelievler de Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL (213.520 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ

ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Media Markt En Düşük Fiyat Şenliği Ankara yı salladı. ANKARA TARİHİNDE BÖYLE DÜŞÜK FİYATLAR GÖRÜLMEDİ Ankara Kentpark ta 10 Aralık 2009 da, toplam 4.500 metrekare alanda hizmet vermeye başlayan Media Markt

Detaylı

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta

Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Doğum günün kutlu olsun Büyük Usta Şubat 27, 2012-12:21:43 Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Maltepe Toplam Yatırım 310.000 Milyon YTL (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak MALTEPE

Detaylı

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI

YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN 01.01.2003 TARİHİNDEN 31,12,2003 TARİHİNE AİT ÇALIŞMALARI Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünün 01.01.2003 tarihinden 31,12,2003 tarihine kadar olan çalışmaları başlıklar halinde

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

Park Ayazma Villaları için start verildi

Park Ayazma Villaları için start verildi Park Ayazma Villaları için start verildi 01 Haziran 2015 Haber Linki: http://www.buyuktire.com/haber-5982- %E2%80%98park_ayazma_villalari%E2%80%99_icin_start_verildi.html Batı Koop. tarafından Tire Maltepe

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

Mazbatasını alan Gökçek: Seçimlerde verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz

Mazbatasını alan Gökçek: Seçimlerde verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Yıl: 10 - Sayı: 476 P A R

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı İlçemizde; kişi başına düşen 0.2 metrekarelik yeşil alan miktarını

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Mersin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI TOPLU KONUTLARIN TEMELİ, 12 ŞUBAT RUHUYLA ATILDI Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK

ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK ERDOĞAN, ARTVİN TÜRKİYE NİN ENERJİ MERKEZİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği resmi açılış töreninin bir etabını da Artvin de yaptı. Valilik Meydanı

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi 4 HAZİRAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Gece boyu sürdü DOLMABAHÇE tarafından gelen 100 kişilik bir gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, Beşiktaş'ta Başbakanlık Çalışma

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

Maç biletleri satışta

Maç biletleri satışta Maç biletleri satışta KARAKARTALLARIN Süper Lig in 18. haftasında İstanbul Bş. Bld. ile oynayacağı maçın biletleri genel satışa çıktı. 13 Ocak Pazar günü BJK Bonus Card sahibi taraftarları için Biletix

Detaylı

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden

Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden Sadakataşı Derneği, kurulduğu 2010 yılından bu yana yardımsever insanımızın yaptığı bağışları, medeniyetimizin paylaşmayı tavsiye eden sadakataşlarından aldığı ilhamla, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyor.

Detaylı

Beşiktaş 1 Adanaspor 1

Beşiktaş 1 Adanaspor 1 Beşiktaş 1 Adanaspor 1 Beşiktaş Antalya Kampı'nda son hazırlık maçını Adanaspor ile oynadı. Maçın 75. dakikasında yeni transfer Gökhan Süzen, 80. dakikasında ise Sinan Kurumuş oyuna girdi. Beşiktaş tüm

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı

Asra bedel yatırım, Kandıra Barajı Kocaeli nde 3 bin 505 kilometrekarelik alanda yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa ve 596 bin aboneye hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü nün tamamen öz kaynaklarıyla yapacağı Kandıra

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve

65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve 65 yıllık tecrübe ve Emlak Konut güvencesiyle Kuzey Yakası nda ofisler, alışveriş merkezleri, okullar, spor alanları, otel, hayvanat bahçesi ve Millet Bahçesi yle yaşamınıza değer katacak, metro hatlarına

Detaylı

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bakırköy Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL (Yüz Altmış Sekiz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri 4. Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri Habib-i Neccar Hz. Çeşit li Et kinliklerle Anıldı Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Üniversitemiz tarafından 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir.

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. PROJE HAKKINDA Mutlu ve huzurlu bir kent 1 milyon 260 m 2 alan Uluslararası Standartlarda 9 Delikli

Detaylı

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor

ADA DA ŞENLİK VARDI. tatlandırdı. Etkinlik piknik havasında geçiyor ADA DA ŞENLİK VARDI Bu yıl 6 ncısı düzenlenen Karaada Şenlikleri nde Bodrum un eski gelenekleri canlandırıldı. Şenliklerde, yelken, oltayla balık avlama ve çocuk oyunları gibi pek çok etkinlikte dereceye

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Silivri Toplam Yatırım 297.000 Milyon YTL (İkiyüz Doksan Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

Teleferik 2. hat hizmete girdi. Esertepe Parkı açıldı. Mamak ta kuralar çekildi

Teleferik 2. hat hizmete girdi. Esertepe Parkı açıldı. Mamak ta kuralar çekildi Telefonunuza QR scanner adlı reader programını indirerek QR kodunu okutunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Yayın Organı Yıl: 11 - Sayı: 533 P A R

Detaylı

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu Bilge kentin yeni sesi SAYI: 17 MAYIS 2013 Etkinlik ÖZEL SAYI BEYOĞLU BELEDİYESİ NİN AYLIK ÜCRETSİZ YAYINIDIR www.beyoglu.bel.tr 444 0 160 Önemli icraat ve etkinliklerimiz ilçemizin dört bir yanında start

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Tuzla Toplam Yatırım 225 Milyon YTL (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

İktidarıyla, muhalefetiyle bütün Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın da aynı bilinçle görev yaptığına inanıyorum.

İktidarıyla, muhalefetiyle bütün Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın da aynı bilinçle görev yaptığına inanıyorum. Belediye Meclisimizin Değerli Üyeleri Bandırmalıların güveni ve desteği ile göreve gelen bu yüce meclis, halkımıza ve bu güzel kente hizmet yolunda bir yılı geride bıraktı. Geçen bir yıllık sürede, kentimizin

Detaylı

Kartal, Kuvvet çalışması

Kartal, Kuvvet çalışması 7 ŞUBAT 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Kuvvet çalışması BEŞİKTAŞ Sanica Boru Elazığspor maçı hazırlıklarına uyguladığı

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

Ofspor maçı hazırlığı

Ofspor maçı hazırlığı Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 29.10.2012 Ofspor maçı hazırlığı BEŞİKTAŞ, Ofspor maçı hazırlıklarına akşam gerçekleştirdiği antrenmanla başladı. Teknik Direktör Samet Aybaba nın yönetiminde kondisyon

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Şampiyon, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Karate Milli takımında yer alan, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü sporcusu Dünya Şampiyonu Kayra Sezgin ve Antrenörü Fatih Uzunlulu, Bodrum Belediye Başkan

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :5. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :İnternet Sitesi SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar Belediyesi Farkındalık Yaratacak

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :1. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar da

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar

ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI. 10.Kurum Kültürünün Geliştirilmesi ile İlgili Çalışmalar İ İ İ Ğİ İ Ğ ğ ş ğ ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİ FAALİYET ALANLARI Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 1.Eğitim Öğretim Faaliyetleri 2.Sosyal-Kültürel Sportif Faaliyetler 3.Sosyal Okul Proje

Detaylı