WEB SİTEM AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE AÇILMIŞTIR. WEBMASTER THOMAS SCHMİTZ BU SİTE BENİM TÜM BİLGİ BİRİKİMİ BURADA TOPLAMAK İÇİN BAŞLANGIÇ OLMUŞTUR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WEB SİTEM AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE AÇILMIŞTIR. WEBMASTER THOMAS SCHMİTZ BU SİTE BENİM TÜM BİLGİ BİRİKİMİ BURADA TOPLAMAK İÇİN BAŞLANGIÇ OLMUŞTUR."

Transkript

1 WEB SİTEM AĞUSTOS 2009 TARİHİNDE AÇILMIŞTIR. WEBMASTER THOMAS SCHMİTZ BU SİTE BENİM TÜM BİLGİ BİRİKİMİ BURADA TOPLAMAK İÇİN BAŞLANGIÇ OLMUŞTUR. ANADOLU ANTİK KENTLERİ İÇİN EŞSİZ BİR ARŞİV OLUŞTURMAKTADIR MİSAFİR DEFTERİ BURADA BANA GELEN YORUMLARIN YANINDA BENİM GÖRÜŞLERİMİ YANSITAN YAZILAR YER ALMAKTADIR.

2 (1939) "bbb"(bildirici bilgi birikimi) "bbb" ye hoş geldiniz, 1957 yılında Konya Lisesi nden, 1962 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi nden mezun oldum. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak 30 yıl Konya da resmi kurumlarda ve serbest İnşaat Mühendisi olarak çalıştım yılları arasında Konya Mühendislik ve Mimarlık Akademisi nde (Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) Öğretim Görevlisi olarak görev yaptım. Yapı Malzemesi ve Yapı Statiği derslerini yürüttüm yılında Konya DSİ IV. Bölge Müdürlüğü nde çalışmaya başladım yılında emekli oldum. İstanbul a yerleştim yılından bu yana kültürel konularla ilgili çalışmalar yapmaktayım. Bunlar; Su Kültür tarihi ve mirası, Konya çevresi su yapıları, çevresindeki antik kentler ve su yapıları, Gökova- Akyaka tarihi ve kültürel değerleri, mezunu bulunduğum Konya Lisesi ve İTÜ İnşaat Fakültesi,. vb ile ilgili konulardır. Bu konularla ilgili yayınlanmış kitaplarımı, CD ortamında hazırlanmış yayın yapılacak durumdaki kitaplarımı, bilimsel Türkçe ve İngilizce yayınlanmış kitaplar içindeki ve gazetelerde yayınlanmış yazılarımı, Bildirici Ailesi ile haber yazılarını burada sizlerin beğenisine sunuyorum. Konularla ilgili İnternet te pek çok maddeye rastlanabilir. Konulara ilgi duyuyorsanız, sizleri bbb içinde gezinmeye davet ediyorum. Keyif alacağınızı, zaman zaman gene dolaşacağınızı umuyorum. Elektronik kitaplaığım benzer konularda olmak üzere zenginleşeceklir. Şuna inanıyorum ki doğrular ortaya konabilirse, hiç kimse bunu engelleyemeyecektir. Ben de bbb de tarafsız ve bilimsel bir bakış açısı ile doğruların arkasından gitmeye çalıştım.

3 Bu web sayfası G.A.S.-Der desteğiyle Euromed Heritage IV REMEE Projesi kapsamında oluşturulmuştur. ( ) This website has been created with support of The Friends of Gökova-Akyaka in the framework of the Euromed Heritage IV REMEE Project. This website has been created with support of The Friends of Gökova-Akyaka in the framework of the Euromed Heritage IV REMEE Project.( ) Webmaster : Thomas Schmitz Ağustos Eylül Webmaster : Prof.Dr. Öztuğ Bildirici Eylül Nisan Webmaster : Şenol Kayalı Nisan Tüm Hakları Saklıdır. (2013) ÇOK ÖNEMLİ IMPORTANT LINKS DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİTAPLIĞI (DSİ Yayınları için) DEUTSCHE WASSER HISTORISCHE GESELLSCHAFT (DWhG) (Almanya Tarihi Su Yapıları Araştırma) Bu Siteden sitesine link mevcuttur. INSTITUT NATIONAL DE RECHERCHES ARCHAELOGIQUES PREVENTİVES INRAP (Fransız Su ve Arkeoloji Araştırmaları Sitesi) TÜRKÇE 1 OLARAK DÜZENLENEN BÖLÜM TARİHİNDE SON KONTROLU YAPILMIŞ VE DOSYA KİLİTLENMİŞTİR.

4 BÖLÜM NUMARALARI BUNLAR DİĞER DİLLER İÇİNDE GEÇERLİDİR. 1.. MEHMET BİLDİRİCİ TARAFINDAN YAZILAN TARİHİ SU YAZILARI Historical Water supplies papers written by 2..GÖKOVA AKYAKA About Gökova-Akyaka 3.. KONYA LİSESİ 4..YATAĞAN KÖYÜ 5.BİLDİRİCİ AİLESİ 6.YAPI MALZEMESİ DERS KİTABI 7. METMET BİLDİRİCİ GAZETE YAZILARI 8.MEHMET BİLDİRİCİ SERGİLERİ 9.MEHMET BİLDİRİCİ TARAFINDAN HAZIRLANAN DOSYALAR 10. MEHMET BİLDİRİCİ GEZİLERİ The trips of 11.ŞEVKANNE tarafından yazılmamış yayınlanmamış belgesel roman 12. HİTİTLER The Hittites 13.İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İTÜ) 14. SİLLE TARİHİ 15. KONYA TARİHİ 16.POLİTİKA DA KADIN 17.KONYA DA AZINLIKLAR 18.HABER PANOLAR 19. GALATA ANADOLU ANTİK KENTLERİNE AİT GENEL BİLDİRİLER General proceedings of Ancient cities of Anatolia by several authors 20.2.ANADOLU ANTİK KENTLERİNE AİT BİLDİRİLER Proceedings of ancient cities of Anatolia by several authors

5 TÜRKÇE 1.BİLDİRİCİ TARİHİ SU YAPILARI 1.1) TARİHİ SU YAPILARI; KONYA-KARAMAN-NİĞDE- AKSARAY, Yalvaç, Side, Mut, Silifke DSİ Genel Müdürlüğü 1994 Ankara, 510 sayfa Açıklama Yazarın basılmış ilk kitabı, DSİ Genel Müdürlüğü nün 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yayınlanan birkaç yayından biri. Bir yıl DSİ Genel Müdürlüğü vitrinine konuldu.1000 adet olarak basılan kitap tüm üniversite ve resmi kurumlara gönderildi. Internet incelemelerinden kitabın, pek çok kütüphane yanında, TBMM Kütüphanesi, DSİ Genel Müdürlüğü Kütüphanesi nde okuyucu hizmetinde olduğu görülecektir. Yazar kitabın basımından sonra uzun yıllar konuyu tekrar incelemiş ve bilgisayar ortamına taşımış ve yeniden yayını için DSİ Genel Müdürlüğü ne başvurmuş, gerekli kontrollardan geçmiş, 500 adet CD sinin yayını 2009 yılında gerçekleştirilmiş, DSİ Genel Müdürlüğü dahilinde değıtılmıştır. 25 adet bana verilen CD ler kitaplıklara dağıtılacaktır.. DSİ Genel Müdürlüğü yayınına girmek için Link: girilecek yayinlarimiz-kutuphane-yeni yayinlanan kitaplar-tarihi suyapilari 1suyap 30 sayfa (1-30) 2suyap 32 sayfa (31-62) 3suyap 26 sayfa (63-88) 4suyap 42 sayfa suyap 40 sayfa suyap 20 sayfa suyap 28 sayfa suyap 32? sayfa suyap 30 sayfa suyap 28 sayfa suyap 8 sayfa suyap 22 sayfa suyap 16 sayfa suyap Ermenek 16 sayfa suyap 32 sayfa suyap 28 sayfa suyap 12 sayfa suyap 8 sayfa suyap 6 sayfa suyap 12 sayfa Indeks 10 sayfa

6 (Kitap çıktısı ve CD Tarihisu D5 ) 1.2) TEKNİK VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE, TARİHİ SULAMALAR, DEPOLAMA VE TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ 186 sayfa DSİ Genel Müdürlüğü 2004 Ankara, DSİ Genel Müdürlüğü nün 50 Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında yayınlanmıştır. Konular renkli fotoğraflarla bilgisayar ortamında yeniden düzenlenmiş ve tekrar yayını için DSİ Genel Müdürlüğü ne başvurulmuş, gerekli kontrollardan geçmiş ve 500 adet CD yayını için karar verilmiştir. Kitabın ilk basımı 275 adet olup DSİ Genel Müdürlüğü teşkilatı içinde dağıtılmıştır. Kitapta ekonominin can damarı olan, genelde anıtsal yapıların ve yazıtların çok az bulunduğu sulamalar, başlangıçtan bugüne barajlar ve taşkın koruma tesisleri incelenmiştir. Teknik ve kültürel konulara birlikte yer verilmiştir. Yazar kitabın basımından sonra uzun yıllar konuyu tekrar incelemiş ve bilgisayar ortamına taşımış ve yeniden yayını için DSİ Genel Müdürlüğü ne başvurmuş, gerekli kontrollardan geçmiş, 500 adet CD sinin yayını 2009 yılında gerçekleştirilmiş, DSİ Genel Müdürlüğü dahilinde değıtılmıştır. 25 adet bana verilen CD ler kitaplıklara dağıtılacaktır. 186 sayfa DSİ Genel Müdürlüğü kayıtlarına girmek için Link: yayinlarimiz-kutuphane-yeni yayinlanan kitaplar-tarihi sulama, su depolama, taşkın koruma tesisler Bölüm1 20 sayfa 1-20 sayfalar Bölüm2 50 sayfa Bölüm3 30 sayfa Bölüm4 28 sayfa Bölüm5 8 sayfa Bölüm6 6 sayfa Bölüm7 36 sayfa Bölüm8 8 sayfa (Kitap çıktısı ve CD Tarihisu D5 ) 1.3) TARİHİ SU YAPILARI KONUSUNDA BİLDİRİLER Genellikle su kültürü ve tarihi su yapıları ile ilgili Türkçe ve İngilizce bildiriler. Bunlar teknik dergi ve kitaplarda yayınlanmıştır. Bildirici ailesi içinde 1961 yılında diploma çalışması olarak konuyu seçen ilk kişi, eşim Düzay (Özdemir) Bildirici dir. Sunulan ve yayınlanan bildiriler yıllarını kapsamaktadır. Yayın içine girerseniz 28 adet Türkçe & İngilizce bildiri karşınıza çıkacaktır. 410 sayfadır.

7 (Kitap çıktısı Tarihisu D5) 1.4) TARİHİ SU TAPILARI KONUSUNDA BİLDİRİLER II 112 sayfa Burada 2008 ve 2009 yılları bildirileri yer almaktadır. İlk kısmın devamıdır. pdf (Kitap çıktısı Tarihisu D5) 1.5) KONYA TARİHİ KONUSUNDA MEHMET BİLDİRİCİ KONUŞMASI Video 65 dakika Youtobede seyret 2.0. İDİMA DAN GÖKOVA- AKYAKA YA 2.1) İDİMA Muğla ili Ula ilçesi sınırları içinde, Gökova körfezi doğusunda antik IDYMA kenti kalıntıları yer almaktadır. Karia, Helenistik ve Roma döneminde önemli bir kent olan İdima dan, Helenistik dönem yazıtları, kaya mezarları, vb bugüne gelmektedir. CD ortamında yayına girecek şekilde hazırlanan çalışma 208 sayfadır. Konu ile ilgili 2004 ve 2006 yıllarında Gökova-Akyaka da Gökova Akyaka yı Sevenler Derneği nce Nail Çakırhan & Halet Çambel Sanat Evi nde sergiler açılmıştır. Antik kent hakkında daha fazla bilgi için sizi tarihi bir yolculuğa davet ediyorum. 11akyakam Giriş 36 sayfa 1-36 sayfa 12akyakam Coğrafya akyakam Inscription akyakam Tarihi kalıntı akyakam akyakam Gökova akyakam Yollar akyakam Orman akyakam Akyaka sayfa 2.2.).İDİMA DAN GÖKOVA AKYAKA YA- AKYAKA Akyaka Beldesi nin halkı, Idyma antik kenti kalıntıları üzerinde 1950 li yıllarda çeşitli yerlerden gelmiş 6-7 aileden oluşmaktadır yılında Belediye olan Akyaka, Nail Çakırhan ın (1910-

8 1998) mimari görüşü ile yapılmış ahşap evleri ile bugünün çok önemli bir turizm merkezi olmuştur. İlk başlardaki basit yaşamın çok kısa sürede nasıl değişerek bugünlere geldiğimizi öğrenmek istemez misiniz? CD ortamında yayına hazır şekilde hazırlanmış çalışma 72 sayfadır. Konu ile ilgili yazarın 2004 ve 2006 yıllarında Gökova-Akyaka da Gökova Akyaka yı Sevenler Derneği nce düzenlenen Nail Çakırhan & Halet Çambel Sanat Evi nde sergileri açılmıştır. 72 sayfa 21akyakam 28 sayfa 1-28 sayfa 22akyakam 26 sayfa akyakam 14 sayfa akyakam 4 sayfa sayfa 2.3. IDYMA KAYNAK YAYINLAR Gökova Akyaka hakkındaki Türkçe, Fransızca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Grekçe orijinal belgeler Yazar çalışmalarında bizzat kalıntıları defalarca inceleyerek, bu belgeleri gözden geçirerek yayınlarını hazırlamıştır. Farklı bakışla inceleme yapacakların yararlanması için Akyaka beldesi için altın değerinde olan bu belgeler buraya eklenmiştir. CD ortamında hazırlanan bu bölüm akademik çalışma yapacaklara yönelik olup 148 sayfadır. 31akyakam 38 sayfa 1-38 sayfa 32akyakam 30 sayfa akyakam 32 sayfa akyakam 24 sayfa akyakam 14 sayfa akyakam 10 sayfa sayfa 2.4) İDİMA DAN AKYAKAYA KISA GEZİ 31 sayfa İdima ve Akyaka içinde kısa gezi. Hacettepe ve Muğla Üniversitesi nce 2008 yılında Akyaka da düzenlenen Doğa Kampı için hazırlanmıştır. 2.5 İDİMA ANTİK KENTİ EKLEME İdima antik kentinde son gelişmeler, yeni buluntular ( ) 13 sayfa

9 3.0.) KONYA LİSESİ 3.1.) KONYA LİSELİ LERİN KORUKENT BULUŞMALARI 254 sayfa Konya Lisesi Türkiye nin en iyi okullarından biridir. Buradan mezun olan pek çok kişi ülkede önemli görevler yüklenmişlerdir. Yazar bundan çok etkilenmiş, Lisesi nin tarihini, kendilerini iyi yetiştirdiklerine inandığı öğretmenlerinin ve arkadaşlarının unutulmasını istememektedir. Bu çalışmalarını 1956 yılı Konya Lisesi Mezunu ve başarılı bir mimar ve iş adamı olan YAŞAT MANAV ile birlikte yapmıştır. İçinde 30 yıldan bu yana gerçekleşen toplantılar hakkında bol fotoğraf ve anılar yer almaktadır yılında hazırlanan ilk çalışma YAVUZ CANEVİ tarafından çoğaltılmış ve aynı dönem arkadaşlara dağıtılmıştır. Genişletilerek ve CD ortamında hazırlanan çalışma YAŞAT A.Ş. tarafından kitap ve CD olarak çoğaltılmış ve arkadaşlara dağıtılmıştır yıllarında Konya Lisesi nde öğrenci olan nostaljik anlar yaşayacaktır. 3.2) KONYA LİSESİ NDEN ELLİYEDİLİLER DE GEÇTİ Yazar Konya Lisesi 1957 yılı mezunudur. Çalışma kapsamında sınıf arkadaşlarımızın biyografileri, o yılların fotoğrafları ve anıları yer almaktadır. CD ortamında yayına hazır halde olan bu çalışmalar sınıf arkadaşı İsmail Uğurlu tarafından desteklenmiş, CD olarak sınıf arkadaşlarımıza ulaştırılmıştır. Burada o yıllarda nasıl bir öğretim gördüğümüzün ileriye aktarılması ve araştırmacılar için done oluşturması amaçlanmıştır. 138 sayfa Anahtar 2 sayfa 1-2 sayfa 57mezun mezun mezun mezun sayfa 3.3 KONYA LİSESİ MEZUNLARI 62 sayfa Konya Lisesi nden mezun olmuş ilk ve önemli mezunların ve eski dönem öğretmenlerin kısa hayat hikâyeleri 3.4) KONYA LİSESİ YAZILAR Konya Lisesi ile ilgili gazetelerde yazılmış yazılardan bir demet 67 sayfa

10 3.5 ALTMIŞ YILLIK KONYA LİSELİ YAŞAT MANAV, ARKADAŞLARI 268 sayfa Yaşat Manav 1950 yılında Konya Lisesi ne yatılı öğrenci olarak girmiş, 60 yıl arkadaşları ve öğretmenleri ile irtibatını sürdürmüştür. Altmış yılın öyküsü 268 sayfa Manav1 30 sayfa 1-30 sayfa Web sitesinde Part I 1-90 sayfa Part II sayfa Part III sayfa 268 sayfa 3.6. KONYA LİSESİ ÖĞRETMENLERİ 138 sayfa Öğretmen sayfa 1-34 sayfa Öğretmen Öğretmen Öğretmen Toplam 138 sayfa 3.7. BOŞ 3.8. BOŞ

11 4.1) YATAĞAN KÖYÜNÜN DÜNÜ & BUGÜNÜ Yatağan köyü, Konya Beyşehir arasındadır. Köyün kurucusu Yatağan Mürsel Yatağan ın ermiş bir kişi olduğuna inanılmakta olup, Konya tarihinde önemli bir yeri vardır. Yazar 15. yüzyılda Horasan ülkesinden Anadolu ya göç eden Yatağan Mürsel soyundandır. Türklerin Anadolu ya nasıl yerleştiği merak edenlere 124 sayfa 1yatağan 24 sayfa 1-24 sayfa 2yatağan yatağan yatağan yeni gel sayfa 4.2) YATAĞAN KÖYÜ 2009 Fotoğraflarla Yatağan köyü ve Yeni yaptırılan Türbe, 14 sayfa Türbe 1 Türbe 11 7 sayfa 7 sayfa

12 5.0 BİLDİRİCİ AİLESİ 5.1) BİLDİRİCİ AİLESİNİN KÖKENLERİ Bildirici ailesi milyonla ifade edilen Türk ailelerinden biridir. Çok fazla üstün özellikleri olduğu söylenemez. Ama bir bütünün (MİLLET) iyi ortaya konulabilmesi için kendini oluşturan hücreleri çok iyi ortaya konulmalı diye düşünüyorum. Bunun için milletimi tanımadan önce kendi aile kökenlerimi ortaya koymak istedim. Bol resimli 142 sayfa Bilsoy1 40 saya 1-40 sayfalar Bilsoy Bilsoy Bilsoy Bilsoy sayfa 5.2) ÖZDEMİRLER Eşim Düzay Bildirici nin, çocuklarımın atalarının soy ağacı, geçmişin unutulmaması dileğiyle, bol resimli 64 sayfa Özdemir1 34 sayfa 1-34 sayfalar Özdemir sayfa 5.3 ) MEHMET BİLDİRİCİ HAYAT HİKÂYESİ Web Sitesi Sahibi Mehmet Bildiri nin yaşam öyküsü, 16 sayfa 5.4 ) DİPLOMA TRAVAYIM İ.T.Ü İnşaat Fakültesi nden diploma almadan önce yaptığım çalışma, 22 sayfa 5.5 BASINDA BİLDİRİCİ AİLESİ I Basında çıkan Bildirici ailesini onore eden yazılar, haberler, 176 sayfa Şu belgeyi indir Basın1 40 sayfa 1-40 sayfa Basın Basın Basın4 58 sayfa sayfa 5.6) BASINDA BİLDİRİCİ AİLESİ II KALDIRILDI Basında çıkan Bildirici ailesini onore eden yazılar, haberler, ilk kısmın devamı, 34 sayfa 5.7) BİLDİRİCİ AİLESİ AKYAKA DA Bildirici ailesinin Akyaka da geçirdiği günler, 24 sayfa

13 6.) YAPI MALZEMESİ NİN GENEL ÖZELLİKLERİ Konya Mühendislik Mimarlık Akademisi nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştım. Hazırladığım bu ders notları, Selçuk Üniversitesi tarafından yayınlandı uzun yıllar ders kitabı eksikliğini giderdi. Geçen yıllar içinde teknolojideki ilerlemeler baş döndürücüdür. Ama burada anlatılanlar genel teknik bilgilerdir. Bu yönden bilgisayar ortamında hazırlanmış kitap buraya konulmuştur. Kitap 176 sayfadır. 1yapı 34 sayfa 1-34 sayfalar 2yapı yapı yapı 42 sayfa yapı sayfa

14 7.0 M. BİLDİRİCİ NİN GAZETE VE DERGİLERDE YAYINLANMIŞ YAZILARI 7.1) GAZETELERDE YAYINLANMIŞ YAZILARIM ( ) Başta Yeni Konya ve Yeni Meram olmak üzere Konya gazeteleri, Muğla Devrim ve haftalık İstanbul AGOS gazetelerinde ve çeşitli bülten ve dergilerde yayınlanmış yazılarım bu bölümde yer almaktadır. Bilgisayar ortamında yayınlanacak şekilde hazırlanmış olup, 312 sayfadan oluşmaktadır. Yazılar 2007 yılına kadar olan yazılardır. Devamı Türkçe II 7.2. gazete yazıları bölümündedir. Giriş 10 sayfa 1-10 sayfalar sayfa 7.2) GAZETELERDE YAYINLANMIŞ YAZILARIM ( ) TAŞINDI İlk kısımda çıkan yazılarımın devamı, 28 sayfadır. Bu bölüm burada kapatılmış TÜRKÇE II Gazete Yazılarda 7.2. içine taşınmıştır GAZETE YAZILARI sayfa Bu bölüm burada kapatılmış TÜRKÇE II Gazete Yazılarda 7.2. içine taşınmıştır. TAŞINDI

15 8.0 SERGİLERİM 8.1) ICONIUM (KONYA) SERGİSİ Önce Gökova Akyaka da ardından, 23 Ağustos 2008 de Konya da Mimarlar Odası Salonunda açılmış, ilgi uyandırmış, basında yazılar çıkmıştır. Bu sergide Iconium kenti tarihte büyük bir kent mi idi? Büyük kent ise o kentten bu güne gelenler nedir, bunlara cevap aranmış ve Konya çevresindeki antik kentlerden tarihi güzelliklere yer verilmiştir. Konya nın tarihi derinliklerinde gezmek isteyenlere.144 sayfadır Sergi1 26 sayfa 1-26 sayfalar Sergi2 30 sayfa Sergi3 34 sayfa Sergi4 24 sayfa Sergi5 24 sayfa Sergi-ek 6 sayfa Toplam 144 sayfa 8.2 SERGİ TÖRENLERİM Gökova Akyaka da yıllarında açtığım İdima dan Gökova Akyaka ya ve Gökova Akyaka ve Konya da açtığım ICONIUM Sergisinde davetliler, onların sergi defterine yazdıkları 88 sayfa 04-akyaka 12 s 1-12 sayfalar 06-akyaka akyaka akyaka konya Toplam 88 sayfa 8.3 AKYAKA DA AÇILAN SU UYGARLIĞI SERGİSİ 27. Mayıs 2010 tarihinde REMEE Projesi kapsamında GÖKOVA-AKYAKA da Akdeniz Su Kültür Mirasını Yeniden Keşfetmek isimli bir seri açıldı. Sergi ilköğretim çocuklarını bilinçlendirmek amacı ile Akyaka da Nail Çakırhan & Halet Çambel Sanat ve Kültürevi nde Dernek Başkanı Bahar Suveren (Heike) tarafından hazırlandı. Ben tarihi ve su konusunda danışman (Consultant) idim. 8 sayfa 8.4. AKYAKA DA SERGİ Akyaka sergisi için Heike nin hazırladığı pdf dosya 169 sayfa pdf Akyaka sergi konuşma sayfa Dragos sergi sayfa

16 10.0 MEHMET BİLDİRİCİ FOTOĞRAFLI GEZİ NOTLARI 10.1) HELVETIA Arkadaşım Martin Schwarz ın davetlisi olarak 2006 Ekim inde bir hafta İsviçre gezisi yaptım. Fotoğraflı ilginç gezi izlenimlerim. 30 sayfa 10.2 ) PETRA GEZİSİ 2007 yılında CURA AQUARUM IN JORDAN Gezisi, Petra ve diğer Ürdün kentlerinden bol fotoğrafla izlenimlerim, Petra1 18 sayfa Petra sayfa 10.3.) PETRA GEZİSİ SU YAPILARI 2007 yılında CURA AQUARUM IN JORDAN Gezisi. Petra ve diğer Ürdün kentlerinden tarihi su yapıları, 12 sayfa 10.4) VAN, MUŞ, ELAZIĞ GEZİSİ HAYCAR ile yapılan Van, Muş, Elazığ Gezisi izlenimleri, 24 sayfa 10.5 GÜMÜLDÜR TARİHİ SU YAPILARI TOPLANTISI 2008 İZLENİMLERİ DSİ II. Bölge Müdürlüğü tarafından İzmir Gümüldür de TARİHİ SU YAPILARI toplantısı, DSİ Genel Müdürlüğü nün Internet e verdiği resimli dosya. 20 sayfa 10.6 ANTALYA GEZİLERİ 2007 &2010 FOTOĞRAFLARLA İZLENİMLER Bildirici ailesinin Antalya gezileri ve yakaladıkları tarihi güzellikler 15 sayfa YILINDA KATILDIĞIM 3 SEMPOZYUMDAN İZLENİMLER İstanbul, Konya ve Afyon dan katıldığım 3 sempozyumdan izlenimler, 17 sayfa 10.8 MUĞLA İLİ İÇİNDE GEZİLER Muğla çevresinde yakaladığım tarihi güzellikler ( ) 20 sayfa

17 TRABZON KARS GEZİSİ I Trabzon Kars gezisinden izlenimler (2010) 22 sayfa TRABZON KARS GEZİSİ II Trabzon gezisinden izlenimler (2010) 12 sayfa ikisi birlikte 34 sayfa 11. ŞEVKANNE Konyalı Şefika Hanım ın belgesel yaşam öyküsü, gerçek fotoğrafla 42 sayfa Şevkanne1 20 sayfa Şevkanne sayfa 12. BOŞ 13. ELLİ YILIN ÖTESİNDEN İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ MEZUNLARI 13.1 İTÜ ARKADAŞLARIM İTÜ İnşaat Fakültesi 1962 mezunu arkadaşlarım, kısa biyografiler Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız 60 sayfa 13.2 İTÜ ÖĞRENCİLİK YILLARI yılları İTÜ öğrencisi anıları 16 sayfa 13.3.İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1957 YILI GİRİŞ SINAV SORULARI 1957 yılı girişinde sorulan Matematik-Fizik Kimya soruları 14 sayfa

18 13.4 İTÜ DE HOCALARIMIZ Hocalarımız ve onlar hayat hikayeleri 52 sayfa 13.5.MEZUNİYETTEN SONRA KIRK YILLIK ANILAR ( ), 38 sayfa MESLEKTE 40 YILDAN ELLİYE Anılar ( yılları) 46 sayfa YIL ANISINA FIRAT IN TAPUSU I 1-64 sayfa Sınıf Arkadaşlarımdan derlenen yazılar 64 sayfa YIL ANISINA FIRAT IN TAPUSU II Sınıf Arkadaşlarımdan derlenen yazılar 43 sayfa 14. KONYA DA TARİHİ BİR ORTAÇAĞ YERLEŞİMİ SİLLE Müslüman Türklerle, Ortodoks Rumların barış içinde birlikte yaşadığı bir yerleşim yeri 67 sayfa Sille 1 32 sayfa Sille2 30 sayfa sayfa atlanmış eki ile tamam

19 20.0. ANADOLU DAKİ ANTİK KENTLERDE TARİHİ SU YAPILARI Bu bölümde Anadolu nun engin su kültür mirasını gösteren Anadolu antik kentlerine ait yazılar, taranarak orijinal olarak buraya yazarlarının ismi ve basıldıkları yerler belirtilerek buraya konacaktır. Gaye ileri araştırmacılar önüne bunları topluca koymaktır. İnceleme yapılan kentlerin çoğu bugün devam etmediğinden o zamanki isimleri alınmıştır GENEL KONULAR Bu konuda su yapılarına ait genel bilgilere yer verilecektir TARİHİ SU TESİSLERİ TEKNİK YÖNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ Kazım Çeçen 14 sayfa BOŞ SU HAKLARI Sedad Çumralı & Ali Hikmet Berki 1959 Hukuki ve tarihi konularda çok önemli bir yayın Part I (1-44 s) Part II (45-90) mevcut Part III (91-130) 130 sayfa 1suhak 32 sayfa 1-32 sayfalar 2suhak suhak suhak (Tarihi Su Yapıları D5 ) ANTİK KENTLER SU YAPILARI Anadolu da çeşitli antik kentler su yapışları hakkında derleme Derleyen 48 sayfa SU KÜLTÜRÜ DERLEME Tüneller, su kemerleri sarnıçlar konusunda derleme 22 sayfa

20 UYGUR TURFAN SU SİSTEMİ Dünya çapında büyük su sistemi Dursun Özden & Genel İngilizce açıklama 11 sayfa İSTANBUL SULARI Sadi Nirven İstanbul İçme suları için yazılmış, 1950 öncesi (Aslı Tarihi su D5 de) 222 sayfa 1Nirven 50 sayfa 1-50 sayfalar 2Nirven Nirven Nirven Nirven (Tarihi Su yapıları D5) ROMA DÖNEMİ TUVALETLERİ HİJYENİK DURUMU Gilbert Wiplinger 15 sayfa YILDAN BU YANA SU KUYULARI İstanbul II. Su Forumunda 2011 sunuldu 10 sayfa KONYA OVASI SULAMASI Konya DSİ IV. Bölge Müdürlüğü 1964, 46 sayfa (Aslı Su Yapıları D5 de) ANKARA ROMA HAMAMI M. Akok sayfa Şubelgeyi indir

21 20.2. ANADOLU ANTİK KENTLERİNDE TARİHİ SU YAPILARI Bu bölümde genel konulara ait yazılar yerleştirilecektir ANKARANIN İLK ÇAĞDAKİ SU TESİSATI Nezihi Fıratlı 20 sayfa CIBYRATIS BİRLİĞİ TARİHSEL SU İLETİMLERİ Orhan Baykan & Türker Cantilav 22sayfa İZMİR TARİHSEL SU GETİRME SİSTEMLERİ Ünal Öziş, Yalçın Özdemir, Akın Kösova, Abdullah Çördük 14 sayfa İZMİT (NIKOMEDYA) TARİHİ SU TESİSLERİ Türkan Akgül 14 sayfa PATARA TARİHSEL SU İLETİMİ Orhan Baykan İsmail Kocakaya Devrim Alkaya 20 sayfa PERGE KENTİ TARİHSEL SU YAPILARI I Galip Büyükyıldırım 18 sayfa PERGE KENTİ TARİHSEL SU YAPILARI II Azizi Albek (Aslı Suyapı D.5 de) 16 sayfa SAMSAT (SAMASOTA) SUYOLU ARAŞTIRMASI Ülkü İzmirligil 24 sayfa SELGE ANTİK KENTİ SUYOLLARI Galip Büyükyıldırım 16 sayfa

22 İÇEL SİLİFKE KIZILGEÇİT TARİHİ SUYOLLARI Çangırı, Mehmet Taşpınar Lamas (Limonlu) çayından su alan sistem 16 sayfa VAN VE ÇEVRESİNDE KEHRİZLER Süleyman Kusman 8 sayfa URARTU DÖNEMİ SU YAPILARI (VAN) Sıdık Kılınçer 20 sayfa LAODICEA (DENİZLİ ESKİHİSAR) ANTİK SUYOLU 19 sayfa STRATONICEA (MUĞLA YATAĞAN) ANTİK SUYOLU Haluk Yalçınkaya 7 sayfa KARIA (MUĞLA) BÖLGESİ TARİHİ SU YAPILARI DÖKÜMÜ 20 sayfa Karia Bölgesindeki tarihi su yapılarının araştırılması ERMENEK SU TÜNELLERİ Internetten Ermenek Yukarı Çağlar (Yukarı İzvit-Sbide) su tünelleri 4 sayfa TERMESSOS DAKİ SU YAPILARI Mehmet Kürkçü, 9 sayfa

23 TÜRKÇE 1 SAYFALAR Kot Sayfa adedi Bölüm toplam Bölüm 342 Toplam Bölüm 927 Toplam Bölüm 138 Toplam Bölüm 420 Toplam Toplam Toplam

24 Bölüm 408 Toplam Bölüm 204 Toplam Toplam Bölüm 333 Toplam Toplam

25 Bölüm 522 Toplam Bölüm 234 Toplam 5945 Index 25 Toplam VİDEO 1.5. Konuşma 65 dakika

TÜRKÇE 2015 AÇIKLAMA VE INDEKS

TÜRKÇE 2015 AÇIKLAMA VE INDEKS TÜRKÇE 2015 AÇIKLAMA VE INDEKS WEB Sitem 2009 yılında faaliyete geçmiş, sürekli dosya ekleme durumunda olmuştur. Bunun için pratik bir çözüme gidilmiş ve 2014 itibariyle maddeler ve içindeki dosyalar kilitlenmiştir.

Detaylı

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ Benim Antalya ya ilk gezim 1962 yılı Şubat tatilinde henüz İstanbul Teknik Üniversitesi nde öğrenci iken oldu. Tatbiki Mekanik Kolu ndan arkadaşlarımız, hocamız Sacit

Detaylı

REMEE PROJESİ KAPSAMINDA ARŞİV OLUŞTURMA ÇALIŞMALARIM MEHMET BİLDİRİCİ (BU KONUŞMA EŞ ZAMANLI OLARAK FRANSIZCA YA ÇEVRİLMİŞTİR)

REMEE PROJESİ KAPSAMINDA ARŞİV OLUŞTURMA ÇALIŞMALARIM MEHMET BİLDİRİCİ (BU KONUŞMA EŞ ZAMANLI OLARAK FRANSIZCA YA ÇEVRİLMİŞTİR) REMEE PROJESİ KAPSAMINDA ARŞİV OLUŞTURMA ÇALIŞMALARIM MEHMET BİLDİRİCİ (BU KONUŞMA EŞ ZAMANLI OLARAK FRANSIZCA YA ÇEVRİLMİŞTİR) Bayanlar Baylar, (Ladies and Gentlemens) Öncelikle bana bu konuşmayı yapma

Detaylı

AYDIN SULTANHİSAR NYSA ANTİK KENTİ VE SU TÜNELİ 08 AĞUSTOS 2013 MEHMET BİLDİRİCİ

AYDIN SULTANHİSAR NYSA ANTİK KENTİ VE SU TÜNELİ 08 AĞUSTOS 2013 MEHMET BİLDİRİCİ AYDIN SULTANHİSAR NYSA ANTİK KENTİ VE SU TÜNELİ 08 AĞUSTOS 2013 MEHMET BİLDİRİCİ MEHMET BİLDİRİCİ 1661 17-08-2013 AYDIN SULTANHİSAR NYSA GEZİSİ 08 Ağustos son antik kent gezisi Nysa kentine idi. Nysa kenti

Detaylı

KARİA BÖLGESİ TARİHİ KENTLER SU YAPILARI DÖKÜMÜ MEHMET BİLDİRİCİ

KARİA BÖLGESİ TARİHİ KENTLER SU YAPILARI DÖKÜMÜ MEHMET BİLDİRİCİ KARİA BÖLGESİ TARİHİ KENTLER SU YAPILARI DÖKÜMÜ MEHMET BİLDİRİCİ İNŞ. YÜK. MÜH. ARAŞTIRMACI YAZAR Bugünkü Muğla ili, antik dönemlerde Karia bölgesi içinde yer almaktadır. Ancak Aydın ilinin güneyi de Karia

Detaylı

IDYMA (GÖKOVA AKYAKA) ÇEVRESİNDE IDYMA KENTİNE AİT

IDYMA (GÖKOVA AKYAKA) ÇEVRESİNDE IDYMA KENTİNE AİT IDYMA (GÖKOVA AKYAKA) ÇEVRESİNDE IDYMA KENTİNE AİT Idyma antik kenti ile yaptığım araştırmalarımı 2008 yılı sonu itibariyle WEB Sitemin (www.mehmetbildirici.com) 2.1 İDYMA bölümüne konulmuştur. Burada

Detaylı

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 Fransa nın PARİS ten sonra gördüğüm ikinci kenti. Akdeniz kıyısında. 4 gün kaldık. REMEE Projesinin davetlisi idik. Büyük bir kent Marsiya. Tarihi sorgulayan

Detaylı

ERMENEK AŞAĞIÇAĞLAR KÖYÜ DEDELİ YAYLASINDA İSİMSİZ ANTİK KENT

ERMENEK AŞAĞIÇAĞLAR KÖYÜ DEDELİ YAYLASINDA İSİMSİZ ANTİK KENT ERMENEK AŞAĞIÇAĞLAR KÖYÜ DEDELİ YAYLASINDA İSİMSİZ ANTİK KENT Dedeli Yaylası, Aşağı Çağlar köyünün yaylası yaklaşık 10 km kuzey doğusunda bulunuyor. Abdullah Çıkrık Jipi ile bizi oraya götürdü. Geniş bir

Detaylı

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ İlhami Bilgin, 1944 yılında Ümmü-İbrahim Bilgin çiftinin üçüncü çocuğu olarak Merzifon da doğmuş, ilkokulu Samsun da, orta ve lise öğretimini Ankara Yenimahalle Lisesi nde

Detaylı

İZMİR GÜMÜLDÜR TARİHİ SU YAPILARI TOPLANTISI 26. HAZİRAN 2008 AÇIKLAMA

İZMİR GÜMÜLDÜR TARİHİ SU YAPILARI TOPLANTISI 26. HAZİRAN 2008 AÇIKLAMA İZMİR GÜMÜLDÜR TARİHİ SU YAPILARI TOPLANTISI 26. HAZİRAN 2008 MEHMET BİLDİRİCİ İnş.Y.Müh. AÇIKLAMA DSİ II. Bölge Müdürlüğü tarafından GÜMÜLDÜR Tesislerinde 26-28 Haziran 2008 tarihlerinde TARİHİ SU YAPILARI

Detaylı

KONYA KARAMAN NİĞDE AKSARAY İLLERİ YALVAÇ, MUT, SİLİFKE SİDE TARİHİ SUYOLLARI İSİMLİ ÇALIŞMAM DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 1994 YILINDA YAYINLANDI

KONYA KARAMAN NİĞDE AKSARAY İLLERİ YALVAÇ, MUT, SİLİFKE SİDE TARİHİ SUYOLLARI İSİMLİ ÇALIŞMAM DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 1994 YILINDA YAYINLANDI 1 KONYA KARAMAN NİĞDE AKSARAY İLLERİ YALVAÇ, MUT, SİLİFKE SİDE TARİHİ SUYOLLARI İSİMLİ ÇALIŞMAM DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 1994 YILINDA YAYINLANDI BU YAYIN ÖNCESİ VE SONRASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER,

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI

YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI YAYIN BİRİMİ ÇALIŞMALARI 153 Odamızın meslek alanlarımıza ilişkin bilimsel araştırmalarını, üyelerimizin mesleki birikimlerini, güncel konulara ve mesleki kavramlara ilişkin tartışmaları yazılı belge haline

Detaylı

1. Adı Soyadı: 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

1. Adı Soyadı: 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl 1. Adı Soyadı: Asuman ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 22.06.1976 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Hacettepe Üniversitesi 2002 Y. Lisans Resim

Detaylı

GEÇ ANTİK ÇAĞDA SMYRNA NIN SU YOLLARINA İLİŞKİN BAZI BELGELER

GEÇ ANTİK ÇAĞDA SMYRNA NIN SU YOLLARINA İLİŞKİN BAZI BELGELER GEÇ ANTİK ÇAĞDA SMYRNA NIN SU YOLLARINA İLİŞKİN BAZI BELGELER Ergün Laflı 1 Özet Bu kısa bildiride Geç Antik Çağ Smyrnası nın elimizde kalan en önemli kalıntılarından olan Yeşildere ve Kızılçullu su yollarına

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doğum Tarihi : 29.09.1977 : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR. Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih. Görev Üniversite / Birim-Bölüm Tarih

ÖZGEÇMİŞ. Doğum Tarihi : 29.09.1977 : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR. Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih. Görev Üniversite / Birim-Bölüm Tarih ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : ÖZGÜR ÖZKAN Doğum Tarihi : 29.09.1977 Unvanı : YARDIMCI DOÇENT DOKTOR Y. MİMAR Öğretim Durumu : Derece Üniversite/Okul Birim-Bölüm Tarih Doktora Yüksek Lisans Lisans İSTANBUL TEKNİK

Detaylı

WASSER BAUTEN IM LAUFE VON 4000 JAHREN IN DER TURKEI Ünal Öziş, 14 pages 4000 yıldan bu yana Türkiye de Tarihi Suyapıları

WASSER BAUTEN IM LAUFE VON 4000 JAHREN IN DER TURKEI Ünal Öziş, 14 pages 4000 yıldan bu yana Türkiye de Tarihi Suyapıları ALMANCA-DEUTSCH INDEX 1.0 Index 1.1.. MEHMET BİLDİRİCİ BİYOGRAFİ 2 pages 2.1..VON IDYMA BIS GOKOVA AKYAKA Gokova dan Akyaka ya Akyaka Tarihi Mehmet Bildirici, Almanca Çeviri Thomas Schmitz 4 pages 2.2..ÜBER

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Coğrafya Öğretmenliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Coğrafya Öğretmenliği. Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Eren ŞENOL Adres: Giresun Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Coğrafya Bölümü. Telefon: 0 (454) 3105769 E- Posta: eren.senol@giresun.edu.tr Yüksek lisans eğitimimi "Boraboy'da

Detaylı

Tarihi Milas Suyolları

Tarihi Milas Suyolları Tarihi Milas Suyolları Ahmet Alkan Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Tınaztepe Yerleşkesi, Buca 35160 İzmir tlf: (232) 301 70 10; e-mail: ahmet.alkan@deu.edu.tr

Detaylı

ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI

ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI ANTAKYA SAMANDAĞ GEZİSİ I 25 HAZİRAN 2012 MUSA DAĞI SİMON DAĞI Harbiye de kaldığımız Otelde akşam Antakya mezeleri ile özel tavuk yedik, Antakya mezelerini tattık, sabah kahvaltıdan sonra, özel minibüslerle

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans. Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1997 Resim-İş Eğitimi

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans. Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1997 Resim-İş Eğitimi ÖZ GEÇMİŞ FORMUÖDoç. Dr. Mustafa KAHYAOĞLU Vesikalık resim 1. Adı Soyadı: Muhammed KESKİN Doğum Tarihi: 09.07.1971 2. Unvan: Öğrt. Gör. 3. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Yüzüncü

Detaylı

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası

Öğrenmek İstiyorum Kampanyası Öğrenmek İstiyorum Kampanyası TRABZON DA KAMPANYAYA İLGİ ARTIYOR sağlık üreme sağlığı bilgilerinin girmesine yönelik olarak başlanan Öğrenmek İstiyorum Kampanyası kapsamında Trabzon da ilgi gün geçtikçe

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 IHS KONYA 2014 KONYA ASANSÖR 2014 KONYA KENT 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 15 18 Mayıs 2014 KONYA YAPI VE DEKORASYON FUARI 2014 11. Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Dekorasyon ve Aydınlatma Fuarı IHS KONYA 2014 Konya 11. Isıtma, Soğutma, Havalandırma,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Serkan Şahin İletişim Bilgileri Adres : J. F. Kennedy Cad. 109/1 Kavaklıdere Çankaya Ankara Telefon :0532 474 94 80 Mail :serkansahin@ahievran.edu.tr 2. Doğum Tarihi :10.02.1980

Detaylı

KARAMAN ERMENEK BALKUSAN KÖYÜ

KARAMAN ERMENEK BALKUSAN KÖYÜ KARAMAN ERMENEK BALKUSAN KÖYÜ MEHMET BİLDİRİCİ Balkusan köyü Ermenek- Karaman yolu üzerinde Ermenek ten yaklaşık 25 km uzaklıkta ormanlar içinde bir köy. 25 Ağustos 2011 günü benim ricam üzerine Ali Aktürk

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı İşleri ve Evrak Şube Müdürlüğü. ÇOK İVEDİ Sayı : E /05/2018 Konu : Sempozyum

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı İşleri ve Evrak Şube Müdürlüğü. ÇOK İVEDİ Sayı : E /05/2018 Konu : Sempozyum Tarih ve Sayı: 24/05/2018-E.32716 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Yazı İşleri ve Evrak Şube Müdürlüğü *BE6PK8DSE* ÇOK İVEDİ Sayı : 87671735-051.04-E.16990 23/05/2018 Konu : Sempozyum ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

ALBEY DEN GELEN BYZANTION ANTİK KENTİ SUYOLU BYZANTION ANTİK KENTİNDEN. DERLEME MEHMET BİLDİRİCİ Park Apartmanı Şişli İstanbul

ALBEY DEN GELEN BYZANTION ANTİK KENTİ SUYOLU BYZANTION ANTİK KENTİNDEN. DERLEME MEHMET BİLDİRİCİ Park Apartmanı Şişli İstanbul ALBEY DEN GELEN BYZANTION ANTİK KENTİ SUYOLU BYZANTION ANTİK KENTİNDEN DERLEME MEHMET BİLDİRİCİ Park Apartmanı Şişli İstanbul 27.01.2017 Suyolcu Cemal Kaya ya katkılarından Dolayı Teşekkürler BYZANTION

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel İstihdamı Sınav İlanı

T.C. ADALET BAKANLIĞI Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel İstihdamı Sınav İlanı T.C. ADALET BAKANLIĞI Adli Tıp Kurumu Sözleşmeli Personel İstihdamı Sınav İlanı 1)Adli Tıp Kurumu Taşra Teşkilatında 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Sözleşmeli

Detaylı

Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU

Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU Prof.Dr. ASLI SARAÇOĞLU Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri 1985-1989 Lisans Atatürk Üniversitesi 1989-1991 Yüksek Lisans Atatürk Üniversitesi 1992-1997 Doktora Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

Detaylı

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU

ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI AİZANOİ ANTİK KENTİ TANITIM ÇALIŞMALARI RAPORU Ömer BİLGİN Çavdarhisar Kaymakamı 2011 AIZANOI Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi, eşsiz mimari eserleri, dünyanın pek çok ilklerini

Detaylı

KARIA BÖLGESİNDE TARİHİ GÜZELLİKLER

KARIA BÖLGESİNDE TARİHİ GÜZELLİKLER KARIA BÖLGESİNDE TARİHİ GÜZELLİKLER Bildirici ailesi 1985 yılından bu yana yazlık evleri Akyaka dadır. Son yıllarda çeşitli gezilerle çevreyi tanımaya özen göstermektedir. Burada belirlediğim tarihi zenginlikleri

Detaylı

Bölükbaşı Ertürk, Esra (2010), Safranbolu da Su Mimarisi: Havuzlu Oda/Sofa Havuzlu Selamlık Köşkü, Erdem, s.56, sf.27-58.

Bölükbaşı Ertürk, Esra (2010), Safranbolu da Su Mimarisi: Havuzlu Oda/Sofa Havuzlu Selamlık Köşkü, Erdem, s.56, sf.27-58. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: A. Esra Bölükbaşı Ertürk 2. Doğum Tarihi: 27.03 3. Unvanı: Yrd.Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arkeoloji-Sanat Tarihi Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Handan ÖZSIRKINTI KASAP 2. İletişim: 1230 3. Ünvanı: Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Sanatta Yeterlik (Doktora) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 2.5. ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 2.5. ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA ŞUBESİ 2.5. ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 72 20. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU EMO Ankara Şubesi 20. Dönem Örgütlenme Çalışmaları EMO Ankara Şubesi 20. Döneminde Örgütlenme çalışmaları

Detaylı

MİMARLAR DERNEĞİ 1927

MİMARLAR DERNEĞİ 1927 MİMARLAR DERNEĞİ 1927 11.06.2006 25.05.2008 68. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU DERNEK KOD NO: 6-168298 ÇALIŞMA DÖNEMİ İÇİNDE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANILARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ 11 HAZİRAN 2006

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Doktora İstanbul İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü,

ÖZGEÇMİŞ Doktora İstanbul İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, ÖZGEÇMİŞ GENEL Adı-Soyadı : BUKET AKÇAY GÜVEN Unvanı : Klasik Arkeolog, Dr. Doğum tarihi ve yeri : 09.12.1982 İstanbul E-posta : buketakcay@hotmail.com EĞİTİM 2007-2015 Doktora İstanbul İstanbul Üniversitesi,

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

/Pazartesi

/Pazartesi 28.01.2019/Pazartesi 12. YILINDA SİNOP ÜNİVERSİTESİ Kuruluşundan Bugüne Sinop Üniversitesi Onbirinci Yılını Kutladığımız Sinop Üniversitesi 29 Mayıs 2007 de Ondokuz Mayıs Üniversitesinden ayrılarak

Detaylı

Anıtkabir Ziyaretimiz... 2 Köker Turizm Personeli İçin Eğitim... 2 Ana Sınıflarına Giriş Hakkında... 3 Haberli Yangın Tatbikatımız...

Anıtkabir Ziyaretimiz... 2 Köker Turizm Personeli İçin Eğitim... 2 Ana Sınıflarına Giriş Hakkında... 3 Haberli Yangın Tatbikatımız... İçindekiler Anıtkabir Ziyaretimiz... 2 Köker Turizm Personeli İçin Eğitim... 2 Ana Sınıflarına Giriş Hakkında... 3 Haberli Yangın Tatbikatımız... 3 Dünya Çocuk Hakları Günü... 3 Sayın Gökhan Okçu İle Söyleşi...

Detaylı

Sema AYHAN Daire Başkanı

Sema AYHAN Daire Başkanı İletişim Kütüphane ve Dokümanasyon Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145-BALIKESİR Tel : +90.0266.61214 34 Fax :+ 90.0266.6121435 e-posta: sayhan@balikesir.edu.tr Sema AYHAN Daire Başkanı EĞİTİM Yüksek

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

Üniversite. 1995 Bölümü/Mimarlık. 2000 Bölümü/Mimarlık

Üniversite. 1995 Bölümü/Mimarlık. 2000 Bölümü/Mimarlık ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Sultan Şimşek Doğum Tarihi:.1.1973 Öğrenim Durumu :Yüksek Lisans Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Mimarlık Erciyes Üniversitesi 1995 Bölümü/Mimarlık

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20162017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Yerleştiği Puan Türü

Yerleştiği Puan Türü İZMİR FEN LİSESİ LYS 2010 YERLEŞTİRME SONUÇLARI Say-2 Puanı Tercih Sırası Yerleştiği Puan Türü Yerleştiği Üniversite Yerleştiği Bölüm 575,000 1 MF-4 Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. 563,763

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Orkide MİNARECİ Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Bölümü (Temel ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 1992

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2. Doğum Tarihi : Unvanı :Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

ÖZGEÇMİŞ. 2. Doğum Tarihi : Unvanı :Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı :Hasan KARAKÖSE İletişim Bilgileri :Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Adres Tarih Bölümü Bağbaşı Yerleşkesi KIRŞEHİR Telefon Mail : O.386.2804573 :hkarakose@ahievran.edu.tr

Detaylı

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1 YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET NEREDEN VEYA KİMDEN GELDİĞİ KÜTÜPHA NEDEKİ YERİ VE KONUSU Mimarlara Mektuplar Mimarlara Mektuplar

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı :

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Doktora Tezi/S.Yeterlik Çalışması/Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışman(lar)ı : ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı : Nihal KARTAL e-mail: nihal.kartal@kemerburgaz.edu.tr Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Doktora devam Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Grafik Tasarım Hacettepe

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı Arş. Gör. Dr. Murat BARTAN Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta:

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: FERHUNDE HAYIRSEVER TOPÇU Doğum Tarihi: 24.01.1974 Öğrenim Durumu: Doktora Ünvanı: Doç. Dr. Adres: Akdeniz Üniversitesi İktisadi

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI

YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI 2009-2015 YILLARI YERLEŞTI RME I STATI STI KLERI NİHAT KÖSE ~ 1 ~ SON YEDİ YILIN ÖSYM YERLEŞTİRME İSTATİSTİKLERİ VE SONUÇLARI 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 Öğrenci oranı S. Y Öğrenci oranı S.Y Öğrenci

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ. Doç.Dr. Yunus KOÇ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Doç.Dr. Yunus KOÇ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYILARI/İSTATİSTİKLER Görevlendirme: 1 profesör (yabancı

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM

KİŞİSEL BİLGİLER EĞİTİM KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı : Ahmet Yağlı Doğum Tarihi : 16.09.1977 Doğum Yeri : İzmir E-posta : ahmetyagli@maltepe.edu.tr EĞİTİM 2009 Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku anabilim

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Volkan YILDIZ Y. Lisans Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Doktora Selçuk Üniversitesi. Arkeoloji

Dr. Öğr. Üyesi Volkan YILDIZ Y. Lisans Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Doktora Selçuk Üniversitesi. Arkeoloji Dr. Öğr. Üyesi Volkan YILDIZ ÖĞRENİM DURUMU Derece Üniversite Bölüm / Program Selçuk Fen- Edebiyat Fakültesi, Klasik 998-00 Y. Selçuk Sosyal Bilimler Enstitüsü, Klasik 00-006 Doktora Selçuk Sosyal Bilimler

Detaylı

K A L B İ M İ Z D E S İ N

K A L B İ M İ Z D E S İ N K A L B İ M İ Z D E S İ N Prof. Dr. Oktay KADAYIFCI Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ADANA / TURKEY 1942 yılında Amasya da doğdu. İlk tahsilini Bafra da, Orta

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ

MAT-FEN EĞİTİM KURUMLARI YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ 2007-2008-2009 YILI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'Nİ KAZANANLAR 30 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 155 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER

EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER EK 1: TABLO VE ŞEKİLLER NET OKULLULAŞMA TABLO 1: Türkiye Net Okullulaşma Oranı Trendleri (%) Kademe ve cinsiyet 2001-02 2002-03 2003-04 2004-05 2005-06 2006-07 2007-08 2008-09 2009-10 2010-11 5,40% 7,50%

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Karadeniz Teknik Üniversitesi Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanacak olan Doğu Karadeniz Kültür Araştırmaları Serisi isimli

Detaylı

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve SEMA AYHAN Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Dokümantasyon Daire Başkanlığı Unvanı Unvanı : Daire : Daire Başkanı Başkanı Adres : Çağış

Detaylı

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ

Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans. GÜZEL Anadolu Üniversitesi Doktora (Bütünleşik 2014 Program) EĞİTİMİ 1. Adı Soyadı : Evrim ÇAĞLAYAN 2. Doğum Tarihi : 04.02.1984 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı RESİM / SANAT Anadolu Üniversitesi Lisans 2006 EĞİTİMİ

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI YILLIK İŞ PLANI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2018-2019 YILLIK İŞ PLANI Tarih Eylül 2018 Ekim 2018 Kasım 2018 Aralık 2018 Ocak 2019 Şubat 2019 Mart 2019 Nisan 2019

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ : ERGÜN KAĞITÇIBAŞI : BURSA DOĞUM TARİHİ : 01 / 01 / 1934 ÖĞRENİM DURUMU : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı, Çemtaş Çelik Makina A.Ş. de Yönetim Kurulu

Detaylı

Çalışkanlığı ve alçak gönüllülüğü ile bilinen Serpil Şahin tüm hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından sevilen ve takdir edilen biridir.

Çalışkanlığı ve alçak gönüllülüğü ile bilinen Serpil Şahin tüm hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından sevilen ve takdir edilen biridir. SERPİL ŞAHİN Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1997-1998 akademik yılında Arslanbey Yerleşkesi nde eğitime başlamış ve Ağustos 1999 da İzmit ve çevresinde yaşanan büyük deprem felaketinden

Detaylı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı

2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANINDAN YERLEŞENLER Hazırlayan: Burak KILANÇ, Tercih Bülteni TV Programı Akademik Danışmanı 2009 ÖSYS'de LİSANS PROGRAMLARINA BİRİNCİLİĞİ NDAN LER TÜRÜ LİSANS PROGRAMI EK LA EK DİL 1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı EGE ÜNİVERSİTESİ 2 1 1 1 4921 DİL 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Devlet ADANA Ziraat Fak. Bahçe Bitkileri MF-2 280,446 255,689 47 192.000 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA

Detaylı

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 Fransa nın PARİS ten sonra gördüğüm ikinci kenti. Akdeniz kıyısında. 4 gün kaldık. REMEE Projesinin davetlisi idik. Büyük bir kent Marsiya. Tarihi sorgulayan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Süleymen Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi, Resim Böl.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Süleymen Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi, Resim Böl. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Özlem TEKDEMİR DÖKEROĞLU 2. Doğum Tarihi :08.08.1980 3. Unvanı : Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim Süleymen Demirel Üniversitesi 2001 Yüksek

Detaylı

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası

AHMETLER İLKOKULU. Okul Binası AHMETLER İLKOKULU Ahmetler Köyü İlkokulu 1947 yılında köylüler tarafından imece yöntemiyle yapıldı. Bundan önce köy odasının alt katında hazırlanan yer, "Mektep" olarak kullanılıyordu. Mektep'te ilkokul

Detaylı

Arş. Gör. Aysel Zeynep KELEŞ GENÇ

Arş. Gör. Aysel Zeynep KELEŞ GENÇ Arş. Gör. Aysel Zeynep KELEŞ GENÇ Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 02742652031/4614

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri Arkeoloji Bölümü 2001-2005 Lisans Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Pr. 2005-2008 Yüksek Lisans Adnan Menderes ÜniversitesiSosyal

Detaylı

Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler

Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler ÖZGEÇMİŞ Adı- Soyadı: Müjgan Semra ÇINAR Doğum Tarihi: 05.03.1960 Unvanı: Öğretim Görevlisi Öğrenim Durumu: Lisans/Mimar Derece Üniversite Alan Yıl Lisans Selçuk Ü. Mim. Fak. Mimarlık 1982 5.Akademik Ünvanlar

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533

ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN ( TABAN PUAN) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 462,659 ABANT İZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Sosyoloji 382,533 1 2 2010 ÖSYS KLAVUZUNA GÖRE TÜRKİYE DEKİ FELSEFE - FELSEFE GRUBU ÖĞRT - SOSYOLOJİ VE REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK PROGRAMLARI TABAN PUNLARI KARŞILAŞTIRMASI ÜNİVERSİTE PROGRAM EN KÜÇÜK PUAN Rehberlik

Detaylı

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ

TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ TOD MARMARA ŞUBESİ 4.DÖNEM FAALİYETLERİ -18 OCAK-10 NİSAN 2015 TARİHLERİ ARASI- Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi olarak 18 Ocak 2015 tarihinde göreve geldikten sonra 10 Nisan 2015 tarihine kadar

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız.

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Açıklamaları dikkatle okuduktan sonra müracaatınızı yapınız. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA 2013-2014 BAHAR YARIYILI İÇİN ÖĞRENCİ ALIM İLANI VE BAŞVURU

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C T.C Makine Mühendisliği Ortak Yüksek Lisans Programı (İKÇÜ-CBÜ) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği A.B.D Mekanik BD 3 Mekatronik ve Kontrol BD

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik

103510395 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 15 3252 103530169 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ) Mühendislik PROGRAM KODU ÜNİVERSİTE FAKÜLTE PROGRAM ADI KONTENJAN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR Mühendislik Alan Kodu ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46 UFUK ARSLAN ANADOLU LİSESİ 2012-2014 COMENIUS PROJESİ YAPILAN FAALİYETLER EYLÜL 2012 Ulusal Ajans tarafından düzenlen Comenius bilgilendirme toplantısına projede yer alan Münir Uslu ve Hülya Gök katıldı.

Detaylı

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER

YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER YGS SINAV SONUCUNA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN 4 YILLIK ÜNİVERSİTELER 2012 Konte Taban Program Adı Açıklama Üniversite Şehir Üniversite Puan Türü Türü njan Puan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Abant

Detaylı

2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR www.saugundem.com www.facebook.com/saugundem

2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR www.saugundem.com www.facebook.com/saugundem 2013 ÖSYS - LİSANS PROGRAMLARI BOŞ KALAN KONTENJANLAR Programın Kodu Programın Adı Puan Türü ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Genel Kontenjan Yerleşen Aday Sayısı Boş Kontenjan Min Puan Max Puan

Detaylı

2.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

2.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) Doç. Dr. Eyüp NEFES 1969 yılında Giresun'da doğdu. İlköğrenimini 1980, ortaöğrenimini 1987 yılında tamamladı. 1988 yılında O.M.Ü. İlahiyat Fakültesine kaydoldu. 1993 yılında bu fakülteden mezun oldu. 1994

Detaylı