BİR KİTAP BİN KİTAP PROJESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİR KİTAP BİN KİTAP PROJESİ"

Transkript

1 BİR KİTAP BİN KİTAP PROJESİ Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi YILDIRIM/BURSA (2018/2019) Okulumuz Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Türkçe Öğretmeni AHMET ATAÇ koordinatörlüğünde, BİR KİTAP BİN KİTAP PROJESİ yürütülmektedir. Proje Kütüphanecilik bünyesinde tatbik edilmektedir. Projemiz, öğrencilerin cüz i bir kitap katkısında bulunarak üye oldukları bir çalışmadır. Dolayısıyla KAYNAĞINI KENDİSİ ÜRETEN bir projedir. Yaklaşık on beş yıldır Türkiye mizin münferit ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında uygulanmış ve her bölgede büyük bir teveccüh görerek öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasında hatırı sayılır mesafe katetmiştir. Gönüllülük esasına dayalı olan projemizin uygulandığı bütün okullarda, öğrencilerin tamamına yakını kulübe üye olarak projenin benzersiz imkânlarından faydalanmıştır. Proje, hâl-i hazırda okulumuz Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bursa da talep eden, uygulamak isteyen 20 Ortaokul / İmam Hatip Ortaokulunda ve Liselerde büyük başarıyla verimlilikle uygulanmaktadır. Ayrıca projemiz doğusundan batısına kadar Türkiye'nin münferit eğitim kurumlarında uygulanmakta olduğundan ülkemizdeki bütün okullarda uygulanabilecek ve %100 verim alınabilecek bir çalışmadır.

2 PROJEMİZİN ÖZGÜN (ORİJİNAL) TARAFLARI: Proje, alanında yapılmış en kapsamlı ve verimli projelerden biridir. Üyelik sisteminden dolayı kaynağını kendisi üreten bir projedir. Projemizin sıra dışı üç önemli özelliği vardır: 1. KİTAP LİSTELERİ: İşin sırrı ve püf noktası, kütüphaneye aldığımız kitapların niteliğindedir. 20 yılı aşkın birikimimizle, her türlü okuma tercihine uygun en iyi kitaplar, (Macera, bilimsel, tarihi, dini, gerilim, korku, komik, eğlenceli, fantastik, bilim-kurgu, kültür kitapları...) proje kütüphanemizde öğrencilerin istifadesine sunulur. Hazırladığımız listeler İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE seviyeleri olmak üzere ayrı ayrı kategorize edilerek arşiv çalışması yapılmıştır.

3 2. ÜYELİK SİSTEMİ: Öğrenciler gönüllülük esasına göre, belirlediğimiz kitaplardan katkıda bulunarak kütüphane projesine üye olmaya hak kazanır. Üyelik bir yıl geçerlidir. Katkıda bulunma özelliğimiz, üyelerimizde "Sahiplenme duygusu, maksimum istifade isteği" uyandırmaktadır. Öğrencilerimiz bir kitap katkısı ile alanında en iyi binlerce kitabı okuma imkânına sahip olur. Bu sistem maddi durumu en sıkıntılı eğitim bölgelerinde de büyük bir teveccüh görmüş ve okuldaki öğrencilerin tamamına yakını kütüphane projesine üye olmuşlardır. 3. DİZAYN ve TASARIM: Kütüphanedeki kitaplar, kapakları görünecek tarzda masalara veya eğimli raflara konulur. Bu manzara ile öğrencilerimize kitap fuarlarındaki gibi muhteşem görsel bir şölen sunulur. Öğrenciler bu diziliş tarzına hayran kalmaktadır. İşleyiş ve oluşum itibariyle öğrencilerin gönüllü olarak katıldığı bir projedir. Proje, kütüphanecilik kulübü bünyesinde yürütülmektedir.

4

5 TAKİP VE DEĞERLENDİRME: Bu proje, 20 yıllık birikimle, yaklaşık on beş yıl boyunca bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında tecrübe edilmiş ve uygulandığı her yerde okuma alışkanlığı ve akademik başarı itibariyle büyük bir verim elde etmiştir. Projenin uygulandığı okullarda amaçlarına ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili her yıl anket çalışması yapılmaktadır. Yapılan anketlerin değerlendirmesinde üye öğrencilerin tamamında okuma sevgisi, okuma alışkanlığı ve derslerindeki başarının arttığı sonuçlardan gözlemlenmektedir. Bundan dolayıdır ki kütüphane projesinin üye sayısı her yıl katlanarak artmakta ve okuldaki öğrencilerin tamamına yakını katkıda bulunarak üye olmaktadır. Öğrencilerin kitap alımları barkod sistemiyle veya dosyalama yöntemiyle takip edilmekte kitap kayıplarının önüne geçilerek gerekli takip yapılmaktadır. Dönem sonlarında öğrencilerimiz okudukları kitaplar üzerinden performans değerlendirilmesine tabi olmaktadır.

6 PROJENİN GEREKÇELERİ: 1. Okul kütüphanelerinin çoğunun ihtiyaçları karşılayacak nitelikte işlevsel olmaması, 2. Öğrencilerimizin okuma zevklerine uygun ve sevebilecekleri kitaplarla buluşturulamaması, 3. Öğrencilerimizin okumanın önemine ilişkin yeterli farkındalık düzeyine sahip olmaması, 4. Öğrencilerimizin evde okumaya ilişkin neler yapılabilecekleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmaması ve evde yeterince kitap okunmaması, 5. Toplumda kitap okumaya karşı kabullenilmiş bir önyargı ve başarısızlık bilincinin var olması,

7

8 PROJENİN ÖZETİ: Okumak tüm bireyler için hayati derecede önemli bir faaliyettir. Özellikle teknoloji çağı olan günümüzde öğrencilerimizin okuduklarını anlama, anladıklarını ifade etmek için mutlaka kitap okumaları gerekmektedir. Fakat yeni neslin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, okuma tercihlerine uygun donatılmış kütüphane sayısı yeterli değildir. Bundan dolayı öğrenciler ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olan kütüphanelere ilgi göstermemektedir. Ayrıca iyi kitaplara nasıl ulaşacaklarını bilmemekte, kitaplar pahalı olduğundan bunları temin edememektedirler. İşte bizim "KÜTÜPHANE PROJEMİZ" bütün bu dezavantajlı durumları ortadan kaldıran bir çalışmadır. Yaklaşık 20 yıllık araştırma ile Türk Milli Eğitim Sistemimizin amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi, her türlü okuma tercihlerine uygun (macera, bilimsel, tarihi, dini, gerilim, korku, komik, eğlenceli, fantastik, bilim-kurgu, spor ve kültür alanında) en iyi, keyfiyetli kitaplarla buluşturuyoruz. Üyelik sistemi ile bütün bu maliyeti, kaynağını kendisi üreterek karşılamaktadır. Ayrıca öğrenciler böyle faydalı bir organizasyona katma değer sundukları için kütüphaneyi daha çok sahiplenmekte ve daha fazla yaralanma isteği hissetmektedirler. Bunun neticesinde her gün kantine hücum eder gibi proje kütüphanemize coşku ile koşmaktadırlar. Bu manzarayı 15 yıldır her gün müşahede etmekteyiz. Kütüphane diziliş tarzımız özgün bir yapıdadır. Kütüphanedeki kitaplar, kitapların kapakları görünecek tarzda masalarda veya kapağı gösterecek eğilimli raflarda öğrencilerin beğenisine sunulur. Bu manzara adeta öğrencileri büyülüyor. İşleyiş ve oluşum itibariyle öğrencilerin gönüllü olarak katıldığı bir projedir. Proje, kütüphanecilik kulübü bünyesinde yürütülmektedir. Talep eden öğrenciler kulübe gönüllü olarak üye olmaktadırlar. Zorunluluk niteliği yoktur. Kütüphane her gün belirli teneffüs saatlerinde açık tutulduğu için süreklilik arz eder. Üyelik eğitim yılı sonuna kadardır. Yeni eğitim yılında yeniden üyelik başlar. Dolayısıyla her yıl devrederek daha zengin bir kütüphane ortamı oluşur. Öğrencilerin sözcük hazinesi, anlama, anlatma, yazma alanlarındaki becerilerine çok büyük katkı sağlayan bir faaliyettir. Bu olumlu tespitler, her yıl yapılan anket sonuçlarında gözlemlenmektedir. Projemiz her eğitim bölgesinde başarıyla uygulanabilecek bir proje olduğundan en iyi eğitim bölgelerinde ve gelir düzeyi düşük farklı eğitim bölgelerinde de verimli neticeler vermektedir. Böylece öğrenciler okuma tercihlerine uygun en iyi kitaplara sahip olduğundan eğitimde fırsat eşitliği oluşmaktadır. Ayrıca okuma alışkanlığının oluşmasıyla öğrencilerin ders-sınav başarılarında önemli bir artış meydana gelmekte, okuduklarını anlama- anladıklarını ifade etme ve düşüncelerini yazılı olarak anlatımda büyük gelişmeler sağlanmaktadır.

9

10 NEDEN BİR KİTAP BİN KİTAP PROJESİ UYGULANMALI? Üyelik sisteminden dolayı kaynağını kendisi üreten bir projedir. Kütüphaneye alınan kitaplar, öğrencilerin okuma tercihlerine uygun olarak alanının en iyi kitaplarından seçilir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan listeler, yaklaşık 20 yıllık araştırmanın ve birikimin neticesinde oluşturulmuş ve sürekli olarak güncellenmektedir. Kütüphanedeki kitaplar, kitapların kapakları görünecek tarzda masalarda veya kapağı gösterecek eğilimli raflarda öğrencilerin beğenisine sunulur. İşleyiş ve oluşum itibariyle öğrencilerin gönüllü olarak katıldığı bir projedir. Proje, kütüphanecilik kulübü bünyesinde yürütülmektedir. Talep eden öğrenciler kulübe gönüllü olarak üye olmaktadırlar. Zorunluluk niteliği yoktur. Belirlenen ücret kütüphanecilik kulübü faaliyetleri kapsamında harcanmak için okul aile birliği hesabına yatırılır. Sipariş edilen kitapların ücretleri buradan ödenir. En dezavantajlı eğitim bölgesinden, iyi imkânlara sahip okullara kadar nerede uygulanırsa uygulansın kütüphaneye ve kitaplara büyük bir ilgi uyanmasına vesilen olan bir projedir. Kütüphane her gün belirli teneffüs saatlerinde açık tutulduğu için süreklilik arz eder. Üyelik eğitim yılı sonuna kadardır. Yeni eğitim yılında yeniden üyelik başlar. Dolayısıyla her yıl devrederek daha zengin bir kütüphane ortamı oluşur. Öğrencilerin sözcük hazinesi, anlama, anlatma, yazma alanlarındaki becerilerine çok büyük katkı sağlayan bir faaliyettir. Bu olumlu tespitler, her yıl yapılan anket sonuçlarında gözlemlenmektedir. Proje sıra dışı ve özgün bir çalışmadır. Çünkü her okuma zevkine ve tercihine uygun en iyi kitaplar, yazarlar okuyucularla buluşturulmaktadır. Dosyalama ve takip sistemiyle hangi öğrencinin neyi, ne zaman aldığı bilinmekte böylelikle kayıp-kaçak kitap zayiatına müsaade edilmemekte, kütüphane korunmaktadır. Bu proje, yaklaşık on beş yıllık bir tecrübenin neticesidir. Yıllarca denenmiş ve azami istifade edilmiş bir projedir. Üye öğrencilerin genelinde okuma sevgisi, okuma alışkanlıklarında bir gelişme meydana getirmiştir. Proje kapsamında tavsiye edilecek kitap listeleri ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olarak ayrı ayrı kategorize edilmiş ve binlerce kitaptan oluşan arşiv birikimi oluşturulmuştur. Yardıma muhtaç öğrencilere ücretsiz üyelik imkânı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz kütüphane saatinde kütüphaneye, kantine hücum eder gibi koşarlar. Bu manzara projenin ne kadar verimli bir çalışma olduğunu gözler önüne sermektedir. Her yıl Türkçe proje ödevleri, Kitap Okuma etkinliğinden verilmektedir. Proje kapsamında okunan seçkin kitaplar, yılsonunda kütüphaneye kazandırılarak önemli bir kaynak temin edilmektedir. Katılımcıların, %100 memnuniyet duyduğu bir projedir.

11

12 Proje detayları, görselleri için: okumarehberi.blogspot.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN YETİŞTİRME ve GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMENLERİN 2018 HAZİRAN DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA-2018 İÇİNDEKİLER Genel Açıklamalar... 3 Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Adı: Projenin Sahibi: Okuyan Malatya Yazıyor Malatya Valiliği Projenin Yürütücüsü: İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projenin Uygulama Dönemi: 2015-2016Eğitim

Detaylı

EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI

EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI KASIM EK-1. KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI KİTAPSEVERLER KULÜBÜ İŞLEYİŞ ESASLARI VE YILLIK ÇALIŞMA ÇERÇEVE PLANI 1. Kitapseverler Kulübüne gönüllü öğrenci seçiminin

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ

KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJESİ PROJENİN ADI: KİTAP OKUYORUM OKUTTURUYORUM PROJENİN AMAÇLARI: Genel Amaç(lar): Projenin temel amacı, Gaziosmanpaşa ilçesindeki dört lise ve altı imam hatip ortaokuldaki

Detaylı

önce biriktir sonra oku paylaş

önce biriktir sonra oku paylaş önce biriktir sonra oku ve paylaş Nedir Benim Kitap Kumbaram? Benim Kitap Kumbaram Projesi; kitabın ve tutumlu olmanın öneminin çocuklara eğlenceli bir tiyatro gösterisiyle anlatılması ve BENİM KİTAP KUMBARAM

Detaylı

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞIMI İSTANBUL 2012 KARANLIK DÜNYALARI AYDINLATALIM PROJESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Küçükçekmece FAHREDDİN KERİM GÖKAY ANADOLU LİSESİ BİLGE YILDIZ YAŞAR ÇAYANOĞLU A Ğ

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURS YÖNERGESİ

EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI BURS YÖNERGESİ 1. AMAÇ: EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI Sayfa No : 1 / 6 Bu yönergenin amacı; çatısı altında toplanmış olan okullarda eğitim gören öğrencilere verilen burs ve mali yardımlar ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI

İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ UYGULAMA USÛL VE ESASLARI T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Orman Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İMAM HATİP ORTAOKULLARI ve ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ BİR FİDAN BİN GELECEK AĞAÇLANDIRMA

Detaylı

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak.

TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS. Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi saat da yapılacak. TEOG un ARDINDAN YENİ LİSEYE GİRİŞ SİSTEMİ LGS "Veli Tercihine Bağlı Serbest Kayıt Sistemi" İsteğe bağlı bir sınav. Sorular MEB tarafından hazırlanacak. Merkezi bir sınav olacak. Sınav 02 Haziran 2018

Detaylı

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Neden M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça, İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı olan, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan Türkiye nin en seçkin

Detaylı

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU

ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU ÖĞRENCİ BÖLÜM MEMNUNİYETİ ANKETİ FORMU çok fazla: 26,83 1. Soru çok az 17,07 26,83 2. Soru az; 14,63 az: 17,07 Az; 19,51 fazla: 21,95 orta: 17,07 24,39 14,63 çok fazla: 12,19 fazla: 41,46 3. Soru çok az:9,75

Detaylı

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir.

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-1222-330b-9b07-d4e1 kodu ile teyit edilebilir. Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır. http://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 8d28-222-330b-9b07-d4e kodu ile teyit edilebilir. EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİĞLİ MEHPARE YAĞCI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 7-C SINIF II. DÖNEM I.VELİ TOPLANTISI TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ:23.02.2016 TOPLANTI SAATİ : 16.10 TOPLANTI YERİ : Sunum

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI. isabet.com.tr - 3

YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI. isabet.com.tr - 3 2 - isabet.com.tr YAYIN KATOLOĞU İÇİNDEKİLER GİRİŞ 4. Sınıflar 3. Sınıflar 2. Sınıflar İSABET AKADEMİ AKILLI TAHTA PROGRAMI isabet.com.tr - 3 4 - isabet.com.tr Eğitimde TAM İSABET! DEĞERLİ EĞİTİM YÖNETİCİSİ

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni. Sayı:1 Nisan 2015 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:1 Nisan 2015 1 KİTAP VE KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ 3 2014-2015 KÜTÜPHANE ORYANTASYONUMUZ 5 KÜTÜPHANEMİZ 8 OKUMA ŞENLİĞİMİZ 10 BRITANNICA ONLINE 12 SEVİM AK

Detaylı

ÖZLÜCE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI PROJESİ İNEBOLU GENELİ ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ OKUMA ALIŞKANLIĞI ANKETİ

ÖZLÜCE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI PROJESİ İNEBOLU GENELİ ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ OKUMA ALIŞKANLIĞI ANKETİ ÖZLÜCE ORTAOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI PROJESİ İNEBOLU GENELİ ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ OKUMA ALIŞKANLIĞI ANKETİ ALTAN YILMAZ ÖZLÜCE ORTAOKULU TÜRKÇE ÖĞRETMENİ MÜRÜVVET ÖZTÜRK

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak iddialı ve

Detaylı

Projenin Adı " Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması. Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları)

Projenin Adı  Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması. Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları) Projenin Adı " Mutluyuz Okuyoruz, Okuyoruz Mutluyuz kitap okuma yarışması Proje Kitabı Mavi Defterin Gizemi-Fatma Çağdaş BÖREKÇİ( DİB yayınları) Projenin Süresi 45 Gün Etkinlik Günü 14/04/2018 Projenin

Detaylı

ÖZEL DERSHANELER VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI BİRLİĞİ DERNEĞİ

ÖZEL DERSHANELER VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI BİRLİĞİ DERNEĞİ Öğretim Yılı TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVLARI YÖNERGESİ İŞ TAKVİMİ ÖZEL DERSHANELER VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI BİRLİĞİ DERNEĞİ Genel Merkez Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 99/1 Maltepe - ANKARA Tel: 0312

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü Tüzüğü Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Topluluk Kulübü ana tüzüğü aşağıdaki maddelerden oluşur; 1. Tanım 2. Kulübün amaç ve faaliyetleri 3. Üyelik

Detaylı

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça) Katılımcılar

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ KADIKÖY ANADOLU LİSESİ KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ OKUMA ANKETİ 1 İÇİNDEKİLER Kapsam 3 Sınırlamalar 3 Giriş 4 Anket 5 Bulgular 7 Analiz/Değerlendirme 9 Öneriler 10 2 KAPSAM Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin

Detaylı

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu

Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Süleyman Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ VELİ MEMNUNİYETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKET DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Mayıs 2015 Değerlendirme Zekeriya ERDEM TEL: 0224 271 99 00 - GSM: 0505 314 37

Detaylı

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler

SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU. MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler SARILAR ZEKİ VARGÜN İLKÖĞRETİM OKULU MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler OKUL MÜDÜRÜ AHMET İYİOL MEVCUT DURUM Mevcut Durum Devam Eden Çalışmalar Hedefler MEVCUT DURUM Okulumuz Manavgat

Detaylı

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ

TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ TED MALATYA KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULU HAFTA İÇİ HAFTA SONU TAKVİYE ETÜT YÖNERGESİ AMAC: Madde l. Yonergenin amaci, TED Malatya Koleji Akademik başarının sağlanması kapsamında okulumuzda etkin egitim almak

Detaylı

Öğrenci Memnuniyet Anketi

Öğrenci Memnuniyet Anketi 1 / 13 15.12.2018 13:20 Sevgili Öğrenciler; Bu çalışmanın amacı, Kalite Değerlendirme Raporu kapsamında, meslek yüksek okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin genel memnuniyet düzeylerinin belirlenmesidir.

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI

OKUL/KURUM ÇALIŞMA PLANI ŞUBAT 1. Farklı Yeteneklere Sahip Öğrencilerin Tespit Edilmesi Öğrencilerin Yetenekleri keşfetmekmelerini Sağlamak Sınıf Rehber (06-10 ŞUBAT) 2. okuma saati planını hazırlamak ve her hafta planı uygulamaya

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

Kahramanmaraş ta Eğitim Seviyesi Yükseliyor

Kahramanmaraş ta Eğitim Seviyesi Yükseliyor Kahramanmaraş ta Eğitim Seviyesi Yükseliyor İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,İl genelinde yaklaşık 22.000 Suriyeli öğrenci bulunmakta olup, 29 adet geçici eğitim merkezinde 12.742 Suriyeli öğrenci

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016

Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kütüphane Bülteni Sayı:2 Haziran 2016 1 KÜTÜPHANE ORYANTASYON HAFTASI 3 BİLGİ OKURYAZARLIĞI HAFTASI 4 YAZI TÜRLERİNİ TANIYORUZ 5 BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARI DERSİMİZ 6

Detaylı

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG 2016-2017 Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş TEOG AMACI NEDİR? Sınav ile öğrenci alan okullara girmek için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin sistemli halidir. TEOG UYGULAMASI 2013-2014 eğitim

Detaylı

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL YAPISI Milli Eğitim Sisteminin Genel Yapısı Milli eğitim sistemimizin genel yapısını şekillendiren kanun: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu dur. Milli eğitim sistemimiz

Detaylı

DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum

DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum Adı: Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortak Kurum Adı: Mehmet

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi

Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: Güz Dönemi Ders Kodu: FIZ 131 Ders Adı: FİZİK I Dersin Dönemi: 2015-2016 Güz Dönemi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar 0% 0% 0% 20% 80% arasındaki ilişkileri anladım Kuramsal ve

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. H.Burçin Henden Şolt. Yerel Yönetimlerin Eğitime Katkı Hizmetleri: Bilgi Evleri Projesi-Zeytinburnu Belediyesi

Yrd.Doç.Dr. H.Burçin Henden Şolt. Yerel Yönetimlerin Eğitime Katkı Hizmetleri: Bilgi Evleri Projesi-Zeytinburnu Belediyesi Yrd.Doç.Dr. H.Burçin Henden Şolt Yerel Yönetimlerin Eğitime Katkı Hizmetleri: Bilgi Evleri Projesi-Zeytinburnu Belediyesi Eğitim, yeni kuşakların hayata hazırlanmasında gereken bilgi, beceri ve anlayışlar

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, 23.03.2016 tarih

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL 2017 DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

ÇOCUKLARIMIZ VE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

ÇOCUKLARIMIZ VE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI ÇOCUKLARIMIZ VE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI Kitap okuma kişinin ihtiyaç hissetmesiyle başlar, arzu ve istekle birlikte gerçekleşir. Devam edebilmesi için de sabır ve okuma zevkinin oluşması gerekir. Hepsi

Detaylı

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım.

1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 10 yanıt Tüm yanıtları görüntüle Analiz bilgilerini yayınla saumatematiksau@gmail.com Bu formu düzenle Özet 1.Bu ders ili ilgili temel kavramları ve bunlar arasındaki ilişkileri anladım. 60% Yüksek 2 %20

Detaylı

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR

9. SINIFTA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 9. TA OKUTULACAK SEÇMELİ DERSLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 27.01.2014 tarihli kararı uyarınca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9 ve

Detaylı

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır;

Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Merkezi sınavla ve adrese dayalı yerleştirme ile ilgili değişen maddeler aşağıda yer almaktadır; MADDE

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 1-PROJENİN ADI: OKUMAK SOYLU BİR ERDEMDİR 2-PROJENİN ÖZETİ: 2012 2013 eğitim-öğretim yılında Kütüphane Haftası etkinlikleri

Detaylı

YENİ OKUL SİSTEMİ (4+4+4) UYGULAMALARININ YANSIMALARI

YENİ OKUL SİSTEMİ (4+4+4) UYGULAMALARININ YANSIMALARI YENİ OKUL SİSTEMİ (4+4+4) UYGULAMALARININ YANSIMALARI İsa KORKMAZ Giriş Yöntem Bulgular Tartışma, Sonuç ve Öneriler Kaynakça DOI: http://dx.doi.org/1.14527/978653183563.11 Giriş Türkiye de cumhuriyet dönemi

Detaylı

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ?

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? 4. ve 8.sınıfı başarıyla bitiren sevgili öğrenciler ve saygıdeğer veliler, eğitim-öğretim yılı sona

Detaylı

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi

Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 2015-2016 Güz Dönemi Fizik Bölümü Maddenin Manyetik ve Dielektrik Özellikleri Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 1 2 Orta 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri

Detaylı

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM

ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM ORTAOKUL SINAVLARINDA SON DURUM TEOG GİTTİ YENİ SİSTEM GELDİ!! TEOG yerine gelecek SBS benzeri yeni modelin ayrıntıları şekillendi. 5, 6 ve 7 nci sınıfta yazılılar yapılacak. Buna göre, sorular bakanlıkça

Detaylı

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ

. : T. C. K O C A E L İ V A L İ L İ Ğ İ HAZİRAN 2017 İL GENEL DURUMU KOCAELİ İLİNDE ; 12 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı 1.291 Okul (935) / Kurum (356), 22.477 Öğretmen Tarafından 368.106 Öğrenciye Eğitim/Öğretim Hizmeti Verilmektedir. Sayısal

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EK - MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça Öğretmenleri, İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liselerindeki Bütün Branşlardaki Öğretmenler İçin

Detaylı

5 (%) 1 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri

5 (%) 1 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki ilişkileri Ders Kodu: FIZ 438 Ders Adı: Yarıiletken Fiziği Dersin Dönemi: 2014-2015 Bahar Dersi Veren Öğretim Üyesi: Doç. Dr. Sadık Bağcı Ders Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Anketi Sonuçları 1 (%) 2 (%) 3 (%)

Detaylı

OKUMA BAHÇESİ PROJESİ. Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi

OKUMA BAHÇESİ PROJESİ. Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi OKUMA BAHÇESİ PROJESİ Çayırkent Çok Programlı Anadolu Lisesi İÇİNDEKİLER Projenin Adı/Sloganı.. 2 Projenin Türü. 2 Proje Sahibi 2 Proje Dönemi 2 Projenin Başlangıç-Bitiş Tarihleri 2 Projenin Amaçları..

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EK-1 KURUM İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HAKİME ERCİYAS YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ KONURALP MERKEZ / DÜZCE 14.06.2016 İÇ DEĞERLENDİRME RAPORU A. Kurum

Detaylı

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği (İFMED) Meslek Lisesi Eğitim Araştırması Ülkemiz gündemine daha çok üniversiteye girişte katsayı oranı ve güncel siyaset konularıyla gelen Meslek

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr

%25 DEVLET KATKISI. 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr %25 DEVLET KATKISI 444 55 00 / anadoluhayat.com.tr BES Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), aktif çalışma hayatınız süresince yaptığınız tasarrufların uzun vadeli yatırıma yönlendirilmesini sağlayan,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Mezun Bilgi Formu YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mezun Bilgi Formu Bu çalışma; Program Çıktılarının mezunlarımız tarafından ne ölçüde sağlandığının belirlenebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi

www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi www.turkceciler.com Türk Dili ve Edebiyatı Kaynak Sitesi OKUMA GELİŞİM DOSYASI 204 OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI Okuma; kelimeleri, cümleleri veya bir yazıyı bütün unsurlarıyla görme, algılama, kavrama

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ

E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ E-MÜFREDAT PROJESİ YILLIK PLAN MODÜLÜ EĞİTİM KURUMLARI İŞLEMLERİ Öğretmenler Kurulu Sınıf/Şube Öğretmenler Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümre Başkanları Kurulu Eğitim Kurumu Sınıf/Alan Zümreleri Rehberlik

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 234 Ders Adı: Klasik Mekanik Dersin Dönemi: 204-205 Bahar Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Betül USTA 2 3 4 5 7% 3% 23% 37% 30% Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU 2016 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TAKDİM 2006 yılında kurulan ve değer üreten üniversite sloganıyla yeni kurulan üniversiteler

Detaylı

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ

SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU ve CEVAPLARLA 12 YILLIK (4+4+4) ZORUNLU EĞİTİM SİSTEMİ SORU 1: Bu yasal değişikliğe neden gerek duyuldu? CEVAP 1 Dünya genelindeki ortalama eğitim süresi 11-12 yıl veya daha üzerindedir. Türkiye de

Detaylı

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ

2015-2016 YILINA AİT ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERS KİTAPLARININ KURUM BAZINDA DAĞITIM LİSTESİ VAN İPEKYOLU 9991168 ÖZEL DOĞA İLKU HAFIZİYE MAH. CAMBAZOĞLU 1. SOKAK NO:3 VAN Kurum Telefon: 43178800 43178800 100010 Pamuk Şekerim 1 Eğitim Aracı 60 10000 Pamuk Şekerim Eğitim Aracı 60 100110 Müzik 1-3

Detaylı

Din Eğitimi İndeksi Eğitim-Öğretim Döneminde Temel Din Eğitimi Göstergeleri

Din Eğitimi İndeksi Eğitim-Öğretim Döneminde Temel Din Eğitimi Göstergeleri Din Eğitimi İndeksi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Döneminde Temel Din Eğitimi Göstergeleri 1 DİN EĞİTİMİ İNDEKSİ Takdim 2 Yaygın din eğitimi alanındaki çalışmalarını 15 yıldır devam ettiren YEKDER; ahlâkî ve

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: 2014-2015 Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Metin Aslan 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

DEVAMSIZLIĞA KARŞI SÜREKLİ BAŞARI İÇİN AİLE ZİYARETLERİ

DEVAMSIZLIĞA KARŞI SÜREKLİ BAŞARI İÇİN AİLE ZİYARETLERİ DEVAMSIZLIĞA KARŞI SÜREKLİ BAŞARI İÇİN AİLE ZİYARETLERİ Giriş Bu çalışma Bir Felsefe Gurubu Öğretmeni ve aynı zamanda eğitim yöneticisi olan meslektaşımızın farklı okullarda yürüttüğü rehberlik, öğrenci

Detaylı

OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ

OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ OKUL AİLE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Okul Aile Çevre İşbirliği Eğitim sisteminin temel bir unsuru okul eğitim amacıyla bir araya gelen paydaşların oluşturduğu bir sistemdir. Okulun önemli paydaşlarından biri de

Detaylı

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7

Hadis yarışmaları; Anlama, Ezberleme ve Anlama-Ezberleme olmak üzere üç kategoride olup aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir: Anlama kategorisi; 2 / 7 DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Peygamberimiz den Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis Etkinlik ve Yarışmaları Usûl ve Uygulama Esasları Amaç Anadolu imam hatip liseleri

Detaylı

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018

MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU TANITIMI 2018 Sistemin Yeni Kavramları Merkezi Sınav Puanı Merkezi Yerleştirme Ortaöğretim Kayıt Alanı Yerel Yerleştirme

Detaylı

TURGUTLU LİSESİ (ANADOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLAR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA PLANI

TURGUTLU LİSESİ (ANADOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLAR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ ÇALIŞMA PLANI TURGUTLU LİSESİ (NDOLU) MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIFLR REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DNIŞM HİZMETLERİ ÇLIŞM PLNI y Yeterlikler Kazanımlar(amaçlar) E 1. Öğrencilerle tanışma, Öğrencilerimize

Detaylı

BÜYÜK OLMAK BÜYÜK DAVRANMAKLA OLUR!

BÜYÜK OLMAK BÜYÜK DAVRANMAKLA OLUR! BÜYÜK OLMAK BÜYÜK DAVRANMAKLA OLUR! Ülke yönetiminde söz sahibi olup, sorumluluk makamlarını temsil edenler iyi yönetim sergilediklerini her fırsatta kamuoyuna yüksek vurgularla belirtmektedirler. Yöneticilerin

Detaylı

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ RAPORU

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ RAPORU ÇİFTEHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ RAPORU 2016 ÇİFTEHAN Etkinlik Tarihi : 19/09/2016 Etkinlik Süresi : Açılış Programı Ön Hazırlık Çalışmaları

Detaylı

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI

DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI OCAK ARALIK KASIM EKİM EYLÜL AY HAFTA DARICA ANADOLU LİSESİ 9. SINIF REHBERLİK PLANI ETKİNLİKLER YETERLİK ALANLARI KAZANIM NUMARASI VE KAZANIMLAR UYGULAMA Öğrencilerle tanışılması, okulun tanıtılması,

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL İLKELERİ VE YASAL DAYANAKLARI

TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL İLKELERİ VE YASAL DAYANAKLARI TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN TEMEL İLKELERİ VE YASAL DAYANAKLARI Türk Eğitim Sisteminin Genel Amaçları Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu nda ifadesini bulmaktadır. Türk

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ Adalet Meslek Yüksekokulu KAMPÜSÜN TARİHÇESİ Adalet Meslek Yüksekokulu, 09.02.2012 tarih ve B.30.0.EÖB-101.02.05-1426 sayılı YÖK kararı ve Dicle Üniversitesi Senatosu nun 21.03.2012

Detaylı

1.Açılış ve yoklama, yeni gelen emir, genelge ve tebliğlerin incelenmesi,

1.Açılış ve yoklama, yeni gelen emir, genelge ve tebliğlerin incelenmesi, ...EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM OKULU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ II. DÖNEM ZÜMRE TUTANAĞI Toplantı Tarihi: 12/02/... Toplantı Yeri: Öğretmenler Odası Toplantıda Bulunanlar:. GÜNDEM: 1.Açılış

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU Seher BAYRAM Mevlüt ARSLAN (Rehber Öğrt) Müdür Yardımcısı (GÜNCELLENME TARİHİ 16 Haziran 2016) 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK? 2016 TEOG DE PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Detaylı

Ticari Kariyerinize Prestij Katar!

Ticari Kariyerinize Prestij Katar! Ticari Kariyerinize Prestij Katar! www.expertexim.com Expertexim Uluslararası Ticaret Sertifika Kursu Kurs Detayları : Tarih : Güncel kurslarımızı web sitemizden takip edebilirsiniz. www.expertexim.com

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. DİN EĞİTİMİ DKB (Güz) Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. DİN EĞİTİMİ DKB (Güz) Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DİN EĞİTİMİ DKB 101 1 (Güz) 3+0 3 4 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Yüz Yüze / Zorunlu / Seçmeli

Detaylı

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018

VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 VELi TOPLANTISI 6. SINIFLAR 7. EYLÜL 2018 GÜNDEM 2018-2019 Öğretim Yılı için Sizlerden Beklentilerimiz Yeni Çerçeve Yönetmeliğimiz Lise ye Burslu Geçiş Sistemi Hazırlık Atlama Sınavı Öğretim Programımız

Detaylı

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ Okulumuz 2012-2013 yılında Kevenli İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış ancak 2014 yılında yapılan teklifle Said Nursi Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak isim değişikliği yapılmıştır.okulumuz

Detaylı