ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU

2 Doğru bir temizleme ișlemi ve bakım hassas materyallerden imal edilen ürünleri daha uzun süre kullanabilmenizi sağlar. Bu nedenle ürünlerin bakım ve temizleme ișlemi için belirtilen kuralları dikkate almanızı rica ederiz. 1.YIKAMA 2.KURUTMA, ÜTÜLEME & KURU TEMİZLEME 3.GENEL TAVSİYE VE ÖNERİLER 4.BAKIM SEMBOLLERİ VE ANLAMLARI 5.AYAKKABI BAKIM VE KULLANIM KLAVUZU 6.GENEL LEKE ÇIKARMA YÖNTEMLERİ 7.LEKE ÖNLEYİCİ TAVSİYELER 8.LEKELER NASIL ÇIKAR?

3 YIKAMA Ürünler önce renkleri ve ürün özelliklerine göre tasnif edilmelidir. Bu tasnif ürün hassasiyetine göre ; Elde yıkanacaklar, Makinede hassas programda yıkanacak olanlar, Normal yıkamaya tabi olacak olanlar șeklinde olmalıdır. Renklerine göre; Beyazlar, Açık Renkliler Koyu Renkliler olarak uygulanmalıdır. Farklı renkteki ve özellikteki ürünlerin birbirlerini lekeleyebileceği ve deforme edebileceği unutulmamalıdır. Giysilerinizin yıkamadan önce çok fazla kirlenmemiș olmasına, havalandırılmıș ve kuru olmasına özen gösterin. Giysilerinizi / ürünlerinizi yıkanmadan önce ters çevirin, ceplerini boșaltın, yakalarını kaldırın varsa cırt bandını kapatınız, varsa düğmelerini ilikleyiniz ve varsa fermuarını kapatınız. Koyu renkli ürünlerinizi, özellikle yıkamalı ve/veya denim pantolonlarınızı renkli deterjanıyla(sıvı olması tavsiye edilir) ters çevirerek yıkayınız. Bunu yapmadığınızda çamașır makinesi içinde yıkama esnasında sürtünmeden dolayı üründe çizgiler olușabilir. Yünlü ürünlerinizin tüylenmesini önlemek amacıyla, yıkama sırasında sürtünmeyi azaltmak için çamașır makinesini çok doldurmayın. Yıkandığında tüy verebilecek ürünleri tüy çeken ürünler ile yıkamamaya dikkat ediniz. Eğer aldığınız ürüne tadilat yaptıracaksanız, çekme ihtimaline karșılık, ürünü yıkadıktan sonra tadilatını yaptırın. Yünlü ürünleriniz, yünün doğasında bulunan statik elektriklenme ve keçeleșme özelliğinden dolayı zamanla ve kullanım sıklığına bağlı olarak tüylenebilir. Trikoları giyip, çıkarırken yüzük, kolye gibi metallerden zarar görmemesine dikkat edin. Elde Yıkama İlk yıkamalarda giysi renk verebilir ve su boyanabilir. Dolayısıyla ilk yıkamada özellikle koyu renk giysinizi diğer giysilerinizle bir arada yıkamayın. Elle yıkamayı her zaman soğuk suyla yapın ve önceden suya bastırmayın. Yünlü kıyafetlerinizi elde düșük sıcaklıktaki suda hassas bir șekilde çitilemeden yıkayıp durulayınız ve kesinlikle santrifüj esaslı bir kurutucuda kurutmayınız. Giysiyi suya sokmadan önce sabun veya deterjanın tamamen çözülmüș olmasına dikkat edin. Giysiyi çitilemeyin, nazikçe yıkayın. İyice durulayın.

4 KURUTMA, ÜTÜLEME & KURU TEMİZLEME KURUTMA Giysinizin bakım talimatında tavsiye edilen kurutma tipine göre giysinizi kurutunuz. Giysilerinizi / Ürünlerinizi doğrudan güneș ıșığında kurutmayınız, doğrudan uzun süreli güneș ıșınları ürünlerin renklerinin solmasına sebebiyet verebilecektir. Giysilerinizi / ürünlerinizi kalorifer veya ısıtıcıların üzerinde kurutmayınız, zira ürünün formunda bozulmalara sebebiyet verebilecektir. Yünlü veya yün karıșımlı triko giysilerinizi / ürünlerinizi elle formunu düzelterek, düz bir yere sererek oda sıcaklığında kurutunuz, asarak kurutacağınız bu tür ürünler formun bozulmasına sebebiyet verebileceklerdir. ÜTÜLEME Giysilerinizi / ürünlerinizi ütülemeye bașlamadan önce Bakım etiketlerinde belirtilen sıcaklık seviyelerine göre sınıflandırıp düșük sıcaklıkta ütülenecek ürünler ile bașlayınız. Giysilerinizin / ürünlerinizin daha iyi ütülenmesi için ürünlerinizi hafif nemli iken ütülemeye dikkat edin, hafif nemli ütüleme giysilerin yanmamasını veya parlamamasını sağlayacağı unutulmamalıdır. Giysilerinizi / ürünlerinizi tersten ütülemeye özen gösteriniz. Giysilerinizin / ürünlerinizin üzerinde bulunan baskı, nakıș ve el ișçilikleri olan bölgeleri tersten hassasça ütüleyiniz. Fermuarlı ürünlerde fermuarı ütülememeye dikkat ediniz. Giysilerinizde bulunan plastik etiketleri ve Kürk vb. materyalleri ütülemeyiniz. Sentetik kumașlardan üretilmiș giysi / ürünler ısıya karșı oldukça duyarlıdırlar, ılık suda yıkanmalı ve düșük sıcaklıklarda buharsız ütülenmelidirler. Trikolarınızı aksine bir uyarı bulunmadıkça 1 dot buharla ütüleyebilir, ütünün parlama yapmaması için üzerine nemli bir bez kullanabilirsiniz. KURU TEMİZLEME Yıkamaya uygun olmayan ürünler için (vatkalı, telalı ve hassas el ișçiliğinin çok olduğu ürünler için) Kuru Temizleme tavsiye edilmektedir. Kuru Temizleme ibaresi olan giysilerinize / ürünlerinize kuru temizleme yaptırınız.

5 GENEL TAVSİYE VE ÖNERİLER Ceketlerinizi, giysinin omuz kısmına oturan askılara asınız; pantolon ve etekleriniz için ise kemer kısımlarını destekleyecek askılar kullanınız. Bu șekilde burușuklukların açılmasını kolaylaștırırsınız. Vaks kaplamalı Pamuklu ürünlerin sıkça kirlenen bölümlere leke itici solüsyonlar kullanabilirsiniz, ancak bu solüsyonların ürüne ve diğer ürünlere zarar vermediğinden emin olunuz. Denim ürünler indigo boyarmadde ile renklendirilmiș ürünlerdir. Bu kumașların doğal özellikleri gereği yıkandıkça ve kullandıkça renkte açılma yapabilir, kullanım esnasında sürtünmeye maruz kalan ürünlere (örneğin iç çamașırlara) ve birlikte yıkanan açık renkli diğer ürünlere boya verebilir. Yüksek sıcaklıklarda yıkamak ya da santrifüj esaslı kurutucularda kurutmak yünlü ürünlerin çekmesine sebebiyet verecektir. Giysilerinizi / ürünlerinizi ateșten uzak tutunuz, doğal ya da yapay ürünler özellikleri gereği kolay alev alan ya da kolay eriyen maddelerdir. Sentetik Esaslı Giysiler; Elyaf yapıları gereği kolayca eriyebilen ürünlerdir. Bu sebeple soba ve kalorifer gibi ısıtıcılara yakın kurutmayınız. Yünlü ürünlerinizin, yünün doğasında bulunan statik elektriklenme ve keçeleșme özelliğinden dolayı zamanla ve kullanım sıklığına bağlı olarak tüylenebilir. Viskos karıșımlı kumașlar da sürtünme sonucu zamanla kullanıma bağlı olarak tüylenebilir. Aldığınız ürün üzerinde reflektör, baskı veya nakıș varsa, kullanım șartlarına bağlı olarak zamanla așınıp bozulabilir. Lütfen bu ürünleri daha özen göstererek kullanınız. Eğer aldığınız ürüne tadilat yaptıracaksanız, çekme ihtimaline karșılık, yıkadıktan sonra yaptırınız.

6 BAKIM SEMBOLLERİ & ANLAMLARI ÜRÜN KULLANIM KILAVUZU YIKAMA En yüksek yıkama sıcaklığı 95 C Normal ișlem AĞARTMA Herhangi bir ağartma maddesi kullanılabilir ÜTÜLEME Ütülenmez En yüksek yıkama sıcaklığı 95 C Hafif ișlem Sadece oksijenli/klorsuz ağartma Düșük sıcaklık En yüksek yıkama sıcaklığı 70 C Normal ișlem Ağartıcı kullanılamaz Orta sıcaklık En yüksek yıkama sıcaklığı 60 C Normal ișlem En yüksek yıkama sıcaklığı 60 C Hafif ișlem En yüksek yıkama sıcaklığı 50 C Normal ișlem En yüksek yıkama sıcaklığı 50 C Hafif ișlem KURUTMA Doğru boyunca askılı kurutma Askılı kurutma Düz kurutma Yüksek sıcaklık KURU TEMİZLEME Kuru Temizlemeye Uygun değildir Tetrakloreten ve Petrolium içeren tüm çözücülerle profesyonel Kuru Temizleme En yüksek yıkama sıcaklığı 40 C Normal ișlem Gölgede kurutma Yalnızca Petrolium içeren çözücülerle Kuru Temizleme En yüksek yıkama sıcaklığı 40 C Hafif ișlem Tamburlu kurutmaya uygundur Tetrakloreten içermeyen çözücülerle Kuru Temizleme En yüksek yıkama sıcaklığı 40 C Hassas ișlem Tamburlu kurutma yapılır Düșük sıcaklık Kısa Döngülü Kuru Temizleme En yüksek yıkama sıcaklığı 30 C Normal ișlem En yüksek yıkama sıcaklığı 30 C Hafif ișlem Tamburlu kurutma yapılır Normal sıcaklık Tamburlu kurutma yapılır Yüksek sıcaklık Düșük Nemli Kuru Temizleme Düșük Isılı Kuru Temizleme Elle yıkama Tamburlu kurutmaya uygun değildir Buharsız Kuru Temizleme

7 AYAKKABI BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU SATIN ALIRKEN Ayaklarınızı sıkan ayakkabıyı kesinlikle almayınız, ayağınıza tam uyum gösteren numarayı alınız. Ayakkabının ayağın yapısına ve ölçüsüne göre olması çok önemlidir. Ayağa küçük ve büyük gelen ayakkabılar erken deformasyon, astar yırtılması gibi sorunlara yol açacaktır. Ayakkabının sağ ve sol teklerini mutlaka deneyiniz. Gün içinde vakit ilerledikçe ayağınız șișer. Ayaklarınız șișken ayakkabı alırsanız ayaklarınızın rahat etmesi için olumlu bir adım atmıș olursunuz. Ayakkabılar ayağa uyum sağlayıncaya kadar ilk birkaç giyimde ayağı sıkabilir veya vurabilir. Bu nedenle yeni ayakkabı alındığı zaman dıșarıda kullanılmadan evde belli bir süre giyilmesi ve prova edilmesi gerekebilir. Ayakkabınızı denerken, ayak parmaklarınız ayakkabınızın içinde rahatça hareket ettirebilmeye fakat ayakkabının yürürken ayağınızdan çıkmamasına dikkat ediniz. Aldığınız ayakkabının uzun ömürlü olması ve bakımı için gerekli bilgileri satıș danıșmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Ne tip deriden üretilmiș bir ayakkabı aldığınızı öğrenip, bunun için gerekli bakım malzemelerini bulundurmanızı tavsiye ederiz. KULLANIRKEN Ayakkabınızı bir gün ara vererek kullanmaya özen gösteriniz. Ayakkabınızın emmiș olduğu ter ancak bir günde buharlașır. Ayağınızın șekline ve yürüyüșünüze bağlı ayakkabı derisinde kırıșıklıklar olması doğaldır. Ayakkabının renginde natürel boya veya cila kullanımı yapabilirsiniz. Hazır boyaları kullanmamaya özen gösteriniz. Ayakkabınızı, yapısına ve amacına uygun koșullarda kullanınız. Amaç dıșı alanlarda kullanılan ayakkabılar kısa sürede yıpranacak ve telafisi mümkün olmayan deformelere yol açabilecektir. (kösele tabanlı bir ürünün spor amaçlı yürüyüșlerde kullanımı vs.) Ayakkabılarınızın bağlarını mutlaka açarak ve arka (fort) bölümlerine basmadan giyiniz. Bağcıksız ayakkabıları giyerken çekecek kullanınız. Deri ayakkabılarınızı kendi renginde boya veya naturel renkte cila ile cilalayınız. İçi koyu renk astarlı veya astarsız ayakkabılar, ayak sağlığınızı bozabilecek kimyasallar içermediğinden derinin rengi ayaklara ve çoraplara geçebilir. Tavsiyemiz, iç astar /deri rengine uygun veya daha koyu renk çorap giymenizdir. Açık naturel renk dana derisi astarda kișinin ter yapısına göre ter lekeleri olușabilir. Astar boyaması deri veya boya kalitesi ile ilgili bir problem değildir, tamamen ayak sağlığı düșünülerek leke koruyucu kimyasal kullanılmasından kaynaklanır. Üst el dikișli ayakkabılarda (saraçlı tabir edilen) dikiș yerlerinden, taban ve yan kısımdaki derinin birleștiği bölümlerden su alması doğaldır. Dolayısıyla yağmurlu ve karlı havalarda giyilmemesini tavsiye ederiz. Ayağın așırı terlemesi ve kar suyu, derinin üzerinden tuzlanmaya ve lekelere neden olabilir. Bu giderilmesi mümkün olmayan bir durumdur. Çorapsız giyilen ayakkabılar her gün değiștirilip bekletilmediği takdirde, ayak teri ve ciltteki yağın ayakkabı astar derisinin gözeneklerini kapatması nedeniyle koku yapabilir. Islanmıș ayakkabınızı mutlaka oda ısısında ve içerisine gazete kağıdı doldurarak kurumaya bırakınız. Asla soba, kalorifer gibi ısı kaynaklarının yanına veya doğrudan güneș altına bırakmayınız. Direkt güneș ıșığı altında veya herhangi ısı kaynağının altında kurutulduğu takdirde ayakkabıların yapıșma yerlerinde açma, deride çatlama, leke ve șekil bozukluğu olușabilir.

8 GENEL LEKE ÇIKARMA YÖNTEMLERİ Sıvı lekeleri hemen bir kağıt havlu ile kurulayın. Leke çıkarıcı ürünü, giysinin dikiș yerinde ve ya gizli bir yerinde test edin. Eğer giysinin renginde değișiklik oluyorsa o leke çıkarma yöntemini veya leke çıkarıcı ürünü kullanmayın. Yıkamadan önce giysi üzerindeki leke çıkarma çözücüsünü durulayın. Leke çıkarma yöntemleri uygulanırken leke çıkarıcı ürünleri daima havadar bir odada kullanın. Leke çıkarıcı ürünün üzerinde kullanım koșulları yazıyorsa, üreticinin talimatlarına uyun. Lekeye tersinden ișlem uygulayın. Kumașın lekeli tarafını beyaz kağıt havlu gibi emici bir yüzeye tamponlayın. Tekrar lekelenmeyi önlemek için havluları sık sık değiștirerek bu ișleme devam edin. Lekelere hemen müdahale edin. Yeni olușmuș lekeler, leke çıkarma yöntemleri çabuk uygulanırsa daha kolay çıkar. Giysi bakım etiketini okuyun. Süet, deri ve kürk gibi yıkanamayan kumașları kuru temizlemeciye götürün. Lekenin yerini gösterin. Liflere, dokuya ya da giysinin rengine zarar vermemek ve lekeyi dağıtmamak için așırı ovmaktan kaçının. Leke çıkarma yöntemleri sırasında boya lekesi bırakabilecek renkli havlular ya da kumașlar kullanmayın. Leke çıkarma yöntemlerinde tiftikli kumaș kullanmaktan da kaçının. Ne olduğunu bilmediğiniz lekelerde yöntemleri uygularken sıcak su kullanmayın. İpek, yün ya da likralı liflerde çamașır suyu kullanmayın. Aynı șekilde üretan kumașlarında ya da poliüretan süngerinde de çamașır suyu kullanmamanız gerekir. Karıșık liflerden üretilen kumașlarda, en hassas life uygun olan leke çıkarma yöntemlerini uygulayın. Lekeli kumașları ütülemeyin. Sıcaklık, lekeyi sabitleștirerek lekenin çıkarılmasını imkansızlaștırabilir. Leke çıkarma ișlemi boyunca giysiyi asarak kurutun. Leke tamamen çıkana kadar kurutma makinesine atmayın. Leke çıkarılır iken, leke çıkarma yöntemleri sonuna kadar takip edilmelidir. Sonra giysiyi makinede etiketteki talimatlara göre yıkayın. Lekenin çıktığına emin olana kadar kurutma makinesinde kurutmayın. Leke ya da leke çıkarıcı kalıntılarını çıkarmak için leke çıkarma yöntemleri uygulandıktan sonra giysiyi daima makinede yıkayın.

9 LEKE ÖNLEYİCİ TAVSİYELER Giysileriniz kirlendiğinde Giysileriniz kirlendiğinde ve/veya lekelendiğinde en kısa zamanda temizletin. Leke ve kirlerin uzun süre giysinizin üzerinde kalması kir ve lekelerin sabitleșmesine ve giysinin liflerine ișlemesine neden olur. Kirler ve lekeler uzun süre elbisenin üzerinde kaldığında okside olabilir. Ve çıkması imkansız lekeler haline dönüșebilir. Sezon Bitiminde Giysilerinizi sezon bitiminde mutlaka temizleterek kaldırın. Gardırobunuzun havasız kalması, sıcaklığı, aldığı doğal ve suni ıșık lekenin sabitleșmesine neden olabilir. Ütülerken dikkat Lekeli ve kirli ürünlerinizi kesinlikle ütülemeyin. Isı, kir ve lekeleri sabitleștirir ve çıkması zorlașır veya imkansız hale gelir. Deodorant Kullanırken Deodorant, losyon, parfüm vb. alkol içeren maddeler, vücudunuzda kurumadan giysilerinizi giymeyin. Bu maddelerin giysileriniz tarafından emilmesi, giysinize zarar verir. Bu gibi lekeler uzun süre giysinizin üzerinde kaldığı taktirde, yüksek derecede alkol içermelerinden dolayı lifleri yakarak yapılarını bozar ve artık leke olmaktan çıkarak yanık halini alırlar. Terden Koruyun Giysilerinizi, terle temas etmesinden mümkün olduğunca koruyun. Ter kumașın liflerini yakarak sarı lekeler haline dönüștürür. Yani asitasyona yol açar. Asitasyon giysinizin boyasını da soldurabilir. Zor lekelerde Bazı uğrașılarınız lekelerin sabitleșmesine, bazen de kumașınızın renginin açılmasına neden olur. Çünkü uygulayacağınız yöntemler, lekenin kumașın dokusuna daha fazla ișlemesine neden olabilir ve en basit lekeyi bile kalıcı hale getirebilir. Giysilerinizi temizleterek saklayın, çünkü zamanın uzaması nedeniyle gerçekleșen oksidasyon bir su lekesinin bile çıkmasını imkansız hale getirebilir. LEKELER NASIL ÇIKAR? Yumurta Lekesi Soğuk suda yıkanır ve sabunlanır eğer leke bu yöntemle çıkmazsa amonyaklı su ile silinir. Boya lekesi çıkarmada en etkili ve kesin yöntem çoğu kumaș için kuru temizleme solventidir. Buyüzden sizin için önemi olan, doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten, süet gibi narin kumașlar, astarı ve aksesuarları bulunan giysileri profesyonel ișlem yaptırmakta fayda vardır. Kahve Lekesi Müdahelede bulunmadan önce kahve lekesi olan kumașı alın ve tersine çevirin. İçeriden, yani lekenin arkasından, lekenin üzerinde soğuk su gezdirin. Bu müdahele, kahve lekesini gevșetebilir. Sonra lekelenmiș bölgeye ağartıcı ve alkali içermeyen deterjan uygulayın ve yaklașık yedi-sekiz dakika veya eğer lekenin olmasının üzerinden uzun bir süre geçmișse yarım saat kadar bu șekilde bırakın. Kahve lekesinin çıkarılması için bir sonraki așama; deterjanı tamamen duruladığınızdan emin olduktan sonra kumașı yaklașık yirmi dakika ılık su içinde bekletmektir.

10 LEKELER NASIL ÇIKAR? Yağlı Boya Lekesi Boya lekesi çıkarmada en etkili ve kesin yöntem çoğu kumaș için kuru temizleme solventidir. Bu yüzden sizin için önemi olan, doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten, süet gibi narin kumașlar, astarı ve aksesuarları bulunan giysileri profesyonel ișlem yaptırmakta fayda vardır. Selülozik tiner ve ılık su ile veya Benzinli su ile iyice silinir. Ya da lekeli alan temiz bir bez bez veya havlu kağıt üzerine ters yatırılır. Lekenin arka yüzeyi ılık ve çamașır suyu içermeyen detejan yardımıyla silinir. Silme ișleminden sonra leke durulanır ve giysi talimatlara uygun șekilde yıkanır. UYARI: Yağlı boya lekesi, çıkarılması en zor boya lekesidir. Kuruduktan sonra çıkarılması için kullanılan tiner ve terebentin gibi boya incelticilerin hem yanıcı, hem cildi tahriș edici olması, hem de kapalı ortamda solunmasının olumsuz sonuçlara yol açmasından dolayı evde kullanılmalarını tavsiye etmiyoruz. Yağlı boya lekesini çıkarmak için, kumașın lekelenmiș olan kısmını bir temiz bez üzerine yatırın. Boya lekesinin diğer tarafına ılık su ve ağartıcı içermeyen deterjan tatbik edin. Gerekirse ișlemi tekrarlayın ve daha sonra lekeyi iyice durulayın ve giysiyi yıkayın. Son olarak, kumașın havayla kendi kendine kurumasını bekleyin; kurutucuya koymayın! Yağ Lekesi Leke çıkarma teknikleri özellikle yıkanabilir, açık renkli kumașlar için geçerlidir. Yağ lekesi nasıl çıkar tavsiyelerini uygularken özellikle yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağ, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulașık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulașık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Koku ve boya içermeyen bulașık deterjanları açık renkli giysilerde yağ lekesi çıkarmak için idealdir. UYARI: Koyu renkli ürünler için bulașık deterjanı kullanmak kumașın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir. Koyu renkler için Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz. Açık Renkli Giysiden Yağ Lekesi Çıkarma Açık renkli ve yıkanabilir ürünleri yukarıda özellikleri açıklanan ve kaliteli bir bulașık deterjanıyla fazla bastırmadan ovun. Sonra giysiyi, yaklașık 15 dakika kadar o șekilde bırakın. Daha sonra, kumașı etiket talimatında belirtildiği gibi yıkayın. Giysiyi kurutucuya atmak yerine, havayla kendi kendine kurumaya bırakın. Eğer lekenin bir kısmı kalırsa ișlemi tekrarlayın. Koyu renkli giysilerdeki yağ lekesi için, giysinizi Kuru Temizleme Servisinden destek alınız. Bebek yağı lekesi, makyaj malzemelerinden geçen krem kaynaklı yağ lekesi, saç yağı lekesi, makine yağı lekesi gibi lekeler için de gerçekleștirilebilir. Motor Gres Yağı ve Motor Yağı Lekesi Çıkarma Motor gres ve motor yağı lekesi gibi zor bir yağ lekesi söz konusuysa, leke çıkarma ișlemine; fazla yağın, bir kör veya küt ağızlı bıçak uygulayabilir, koyu renkler için Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

11 LEKELER NASIL ÇIKAR? Kan Lekesi Her türlü leke çıkarma yönteminde olduğu gibi, kan lekesi çıkarılmaya çalıșırken de önce küçük ve görünmeyen bir nokta üzerinde deneme yapmanız uygulama sırasında giysinizin renginin veya kumașının zarar görmeyeceğinden emin olmanızı sağlayacaktır. Kumaștaki kan sıvısı yoğunsa öncelikle biraz su eklediğiniz beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya kanı emdirin (Sıcak su, kanın kalıcı olarak yerleșmesine ve lekenin oturmasına neden olacağından her zaman soğuk su kullanın.). Kanın yoğunluğuna göre bez veya kağıt havluyu değiștirerek yukarıdaki ișlemi tekrarlayın. İșlem sırasında kan lekesinin dıșından yoğun bulunduğu merkezine doğru çalıșarak lekenin yayılmasını engelleyin. Sonra kan lekesi olan giysiyi soğuk suyun içine daldırın ve lekeli kumașın 10 dakika kadar soğuk suyun içinde durmasını sağlayın. Daha sonra giysiyi sudan çıkararak kan lekesinin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Kan lekesi çıkmadıysa lekeyi çıkarmak için giysinin iki yanını birbirine yavașça ve dikkatlice sürterek giysiyi soğuk suda çitileyin. Bu ișlemin etkisini arttırmak için suya, ağartıcı ve alkali içermeyen deterjan ekleyerek ișlemi tekrarlayabilirsiniz. Giysi kuruduğunda kan lekesinin belli olup olmadığını anlamak için havayla kurumasını sağlayabilirsiniz. Eğer kumașı kurutucuya koyarsanız ve leke tamamen çıkmazsa, ısı nedeniyle kan lekesi iyice yerleșecek ve lekenin çıkarılması imkansız hale gelecektir. Kan lekesi çıktığında, giysiyi bakım etiketi üzerindeki tavsiyeleri izleyerek soğuk suyla çamașır makinesinde yıkayın. Mürekkep ve Tükenmez Kalem Lekesi Zor lekeler sınıfına giren mürekkep lekesi ile ilgili ișlem ve çıkarma yöntemi, sözkonusu mürekkebin türüne, su veya yağ bazlı olmasına bağlıdır. Mürekkep lekesi kapsamına tükenmez kalem, keçeli kalem, dolma kalem ve jel kalem Mürekkepleri bir takım kaynaklara dayansa da, genellikle iki kategoriye ayrılabilir: su bazlı veya yağ bazlı olanlar. Su bazlı mürekkepler birçok yazı kaleminde ve yıkanabilir ișaret, keçe kalemlerinde kullanılmaktadır. Yağ bazlı mürekkepler ise çıkmaz nitelikte ișaret kalemi ve bazı tükenmez kalemlerde bulunmaktadır. Tükenmez kalem sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin. Sonra bir kașık ağartıcı içermeyen sıvı çamașır deterjanı ve bir bardak suyla hazırladığınız karıșımı temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya beze emdirin ve bunlar yardımıyla tükenmez kalem lekesi olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın. Giysiyi talimatında belirtildiği gibi yıkayın. Giysiyi havayla kuruması için asın. Saç spreyi, tükenmez kalem lekesi çıkarmak için etkili midir? Saç spreyi ve su; tükenmez lekesi çıkarmada kullanılabilir, fakat böyle yaparak bir sorunu çözerken bașka bir soruna davetiye çıkarabilirsiniz. Çünkü saç spreyi; alkol, reçineler ve lanolin gibi yağlar içerebilir. Saç spreyindeki alkol, bilhassa ipek üzerinde renk bozulmasına neden olabilir; aynı șekilde, yağlar ve diğer terkip maddeleri bașka lekelenmelere de yol açabilir. İspirto, tükenmez kalem lekesi çıkarılır iken kullanılabilir mi? İspirto kullanmak, giysiden ve halıdan tükenmez kalem lekesi çıkarmak için bazı durumlarda bașarılı olabilmektedir. Bununla birlikte ispirtonun hem yanıcı hem de zararlı bir madde olmasından dolayı kullanımını tavsiye etmiyoruz.

12 LEKELER NASIL ÇIKAR? Çikolata Lekesi Giysiniz çikolata lekesi olduğunda yapılacak ilk șey, kurumasını sağlamaktır. Eğer çikolata kurumadan çıkarmaya çalıșırsanız, lekeyi daha geniș alanlara dağıtabilirsiniz. Bu yüzden, çikolata lekesini çıkarmaya çalıșmadan önce, çikolatanın kurumasını beklemeniz gerekir. Çikolatanın kurumasını hızlandırmak amacıyla buz torbası da kullanabilirsiniz, buz çikolatayı sertleștirecektir. Çikolata kuruduktan sonraki așama, kumaștaki çikolatayı olabildiğince kazımaktır. Bu așamada, küt ağızlı bir bıçak ya da spatula kullanabilirsiniz. Giysiye zarar vermeden, hafifçe kazıyın. Alternatif olarak, katı çikolata parçacıklarını kazıdıktan sonra, musluktan lekenin tersine su akıtılabilir. Böylece, kalan çikolatanın kumaștan biraz daha çıkması sağlanır. Daha sonra, çikolata lekesi olan bölgeye sıvı deterjan dökün. Sıvı deterjan dökülmesini takiben, 10 dakika bekleyin. Giysiyi, soğuk suda 15 dakika bekleterek çikolata lekesinin daha da yumușamasını sağlayın. Her beș dakikada bir çikolata lekesini ovmak da faydalı olabilir. Son olarak, giysiyi yıkarken ılık su kullanın ve kurutma makinesi kullanmadan kurumasını sağlayın. Leke çıkmamıșsa, kurutucunun ısısı lekeyi daha da sabitleștirecektir. Șarap Lekesi Șarap lekesi olan giysiyi ters çevirin ve sadece lekeli alanı ıslatacak șekilde soğuk suyla yıkayın. Sonra ağartıcı ve alkali içermeyen bir çay kașığı deterjanla ılık suyu karıștırarak bir karıșım hazırlayın. Bu karıșımı emdirmiș olduğunuz temiz ve beyaz bir bez veya havluyla șarap lekesi olan bölgenin üzerine bastırarak lekeli alanı yavașça silin. Bu ișlemden önce; șarap lekesi olan bölümle giysinin diğer yüzü arasına temiz bir havlu koyarak lekenin arkaya geçmemesini sağlayın. Bakım etiketinde yazılı olan talimatlar doğrultusunda giysiyi yıkayın. Giysiyi kurutma makinesi kullanmadan kurumaya bırakın. Giysi kuruduktan sonra șarap lekesi kalırsa, beyaz kumașlar için bakım talimatında varsa ağartıcı kullanabilirsiniz Giysinize kırmızı șarap döktüyseniz ve elinizin altında beyaz șarap varsa, beyaz șarabı lekenin üzerine dökün. Beyaz șarap, kırmızı pigmenti seyrelterek șarap lekesinin kumaștan çıkarılmasını kolaylaștırabilir. Ayrıca șarap lekesi üzerine tuz serpebilirsiniz; serptikten sonra birkaç dakika bekleyin ve akar su altında yıkayın. Kumaștaki șarap lekesini çıkarırken faydası olabilen bir bașka püf noktası da sodadır. Bu seçenek, özellikle dıșarıda yemek yerken ișe yarar; çünkü her restoranda soda mevcuttur. Temiz bir bezi sodayla nemlendirerek lekeyi emdirin ve șarap lekesi olan bölgeyi akar su altında yıkayın. Mum Lekesi Giysinize damlayan mum lekesi üzerine buz tutun, mum katılașınca kazıyarak çıkarın. Daha sonra lekenin üstüne ve altına birer parça kese kağıdı koyarak ütüleyin. Mum lekesi çıkana kadar ișleme devam edin. UYARI: Mum lekesi kumaștan nasıl çıkar sorusunun kumaș çeșitliliğinden dolayı tek bir cevabının olmadığını da aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Örneğin; akrilik, naylon, olefin, polyester veya bunların karıșımı olan sentetik kumașlar sert ve dayanıklı olmakla beraber, lekeler karșısında daha hassastırlar. Yün, pamuk, keten ve ipek gibi doğal kumașlar ise daha yumușak ve dayanıksız olmalarına karșın, mum lekesi kumaștan çıkarılır iken daha iyi sonuçlar verebilirler. Her halükarda, kumaștaki mum lekesini çıkarırken son derece dikkatli olmak gerekir.

13 LEKELER NASIL ÇIKAR? Pas Lekesi Pas lekesini çıkarmak için asit veya limon kullanılabilir. Lekenin üzerine döktükten sonra kumașın sıvıyı emmesini bekleyin. Emdikten sonra giysiyi günește kurutup soğuk suyla yıkayın. Hassas kumașlarda bu ișlemi denemeyiniz. UYARI: Limondaki asit koyu renkli giysilerin renklerini soldurabileceğinden dolayı bu ürünler için veya pas lekesi çıkarma müdahelelerinden sonra leke, kumaștan çıkmazsa Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz. Etiket Lekesi Etiket kaynaklı yapıștırıcı kalıntısını dondurmak için bir buz küpü kullanın. Etiket lekesi kalıntısının fazlasını olabildiğince almak için bir kașık kullanarak dikkatlice kazıyın. Artık yapıștırıcı çıkmayıncaya kadar küp buz ve kașık kullanarak ișlemi tekrarlayın. Lekeli olan bölgeye sıvı bulașık deterjanı uygulayarak, kalıntı gevșeyinceye kadar emdirin. Kalıntı kalırsa fazlasını kazımak için bir kașık kullanın. Etiket yüzünden lekelenmiș olan bölgeyi durulayın. Ter Lekesi Kıyafetlerinizde olușan ter lekesini çıkarmak için bir süre ılık sirkeli suda bekletip yıkayın Yün kazaklardaki ter lekesini bol tuzlu suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz Ayrıca; İki adet aspirini ezin ve toz halindeki aspirini yarım bardak ılık su içerisine boșaltın Aspirin suda eriyene kadar karıștırın. Aspirinin tamamen erimiș olması gerekmez. Giysinizin ter lekesi bulunan kısmını yaklașık 2-3 saat boyunca bu karıșımın içinde bekletin. Giysinizi her zamanki yaptığınız gibi yıkayın Eğer yıkama talimatlarında elde yıkama görünüyorsa talimatlara uyun. Kurutma makinesinde veya düz bir șekilde sererek giysinizi kurutun Ter lekesi giysinizden tamamıyla çıkmıș olacaktır. Çamur Lekesi Kurumasını bekleyin, fırçalayın, su ve sabun ile yıkayın. Küf Lekesi Açık Renkli Giysiler için Küf Lekesi Çıkarma Tavsiyeleri Önce küfün giysi yüzeyinde bulunan fazla kısmını evin dıșında (küfün evinizin içine yayılmasını engellemek amacıyla) yumușak bir fırça yardımıyla temizleyin. Beyaz giysiler için, küf çıkarıcı olarak klorlu ağartıcı kullanmanız birçok durumda etkili olacaktır. Klor içermeyen ağartıcı kullanmak daha güvenlidir, ama etkisi daha azdır. Ağartıcıyı, bütün giysiye uygulamadan önce kumașın rengini açmadığından emin olmak için daima görünmez bir bölgede (kumașın iç kısmında, küçük bir dikiș yerinde vb.) mutlaka test edin. Ayrıca; küf lekesi olan bölgenin altına kalın bir kağıt havlu veya bez koymanız küf lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır. Bir yemek kașığı klorlu ağartıcıyı bir bardak suyla karıștırarak seyreltin. Hazırladığınız karıșımı doğrudan küf lekesi üzerine uygulayın. Uygulamayı sprey tabancasıyla püskürterek de yapabilirsiniz. Küf lekesini çıkarmak için giysinin iki yanını birbirine yavașça ve kuvvet uygulamadan sürterek kumaștaki lekeli kısmı çok az çitileyin. Son olarak giysiyi talimatında belirtildiği gibi yıkayın ve tercihen açık havada kurumasını sağlayın. Kurutucunun ısısı, küf lekesi çıkmadıysa lekenin çıkarılmasını imkansız hale getirebilir.

14 LEKELER NASIL ÇIKAR? Küf Lekesi Koyu Renkli Giysiler için Küf Lekesi Çıkarma Tavsiyeleri Koyu renkli kumașların renk hassasiyeti ve yalnız kuru temizleme yapılabilen kumașlar göz önüne alındığında koyu renkli giysileriniz için profesyonel leke çıkarma ișleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti almanız yerinde olacaktır. Risk tașımakla birlikte așağıda evde deneyebileceğiniz bir küf lekesi çıkarma yöntemi de açıklanmaktadır: Küfün kumașta bulunan yüzeysel kısmını evin dıșında (küfün evinizin içine yayılmasını engellemek amacıyla) yumușak bir fırça yardımıyla temizleyin. Sonra küf lekesi olan bölgenin üzerine limon suyu dökerek küf lekesini nemlendirin. Küf lekesinin üzerine biraz tuz dökün ve tuzu küf lekesine yedirin. Daha sonra giysiyi günește kurumaya bırakın. Giysi kuruduktan sonra küf lekesi için müdahale ettiğiniz alanı durulayın. Son așamada giysiyi, bakım talimatı doğrultusunda benzer renklerle yıkayın. ft&

AYAKKABI KULLANIM & BAKIM KILAVUZU

AYAKKABI KULLANIM & BAKIM KILAVUZU AYAKKABI KULLANIM & BAKIM KILAVUZU Ayakkabınızı yapısına ve kullanım amacına uygun koşullarda giymeye dikkat ediniz. Amaç dışı alanlar ve durumlarda kullanılan ayakkabılar kısa sürede yıpranabilir ve telafisi

Detaylı

Tırnak Mantarının Özellikleri

Tırnak Mantarının Özellikleri Mantar çoğunlukla ayak tırnaklarınızda olur ancak el tırnaklarınızda da çıkabilir. Tedavi edilmesi, göze hoş görünmemesinin yanısıra, sağlık açısından da önemlidir. Sarımsı, yeşil veya kahverengi tırnaklarınız

Detaylı

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL

VESTEL. V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL VESTEL V-BRUNCH SERiSi 3000 INOX KAHVE MAKiNESi KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL 1. Hazne kapağı 2. Hazne 3. Üst kapak 4. Filtre 5. Cam sürahi Bu kahve makinesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Detaylı

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına

Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına Her kumaşın kendine özgü bir ütüleme tekniği vardır Fitilli kadife ve kadife: Kalın bir örtüyü ütü masasına yerleştirin. Giysinin içini dışına getirin ve ütüleyin. Zor ütülenen bölgeler için dikey buhar

Detaylı

DÜNYANIN TEMİZLİĞİ INOKSCLEAN 2016 ürün kataloğu 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Temizlik arabanızda bulunması gerekli malzemelerin eskizsiz olduğunu kontrol edin. Ofise girip, genel durumunu gözlemleyin.

Detaylı

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu

TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ. Kullanım Kılavuzu TITANIUM SERİSİ YAPIŞMAZ PİŞİRME ÜRÜNLERİ Kullanım Kılavuzu BAKIM, ONARIM VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR Ürününüzü kullanmadan önce üzerindeki tüm etiketleri çıkartınız. İlk kullanımdan önce ürünün

Detaylı

Çamaşır Hijyeni Ürünleri

Çamaşır Hijyeni Ürünleri Çamaşır Hijyeni Ürünleri M664 Fosfatsız Komple Yıkama Çamaşır Deterjanı M665 Fosfatsız Ana Yıkama Çamaşır Deterjanı Özel aktif madde kombinasyonu ile fosfata ihtiyaç duymadan yüksek performans sağlar.

Detaylı

M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU.

M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU. SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu UYGULAMA KILAVUZU ADIM 1 1. Aracı yıkayın ve iyi ışıklandırılmış, toz bulunmayan kapalı bir alana çekin. ADIM 2

Detaylı

Toyota Araç Bakım Ürünleri

Toyota Araç Bakım Ürünleri TOYOTA PAZARLAMA VE SATIŞ A.Ş. Cumhuriyet Mah. E-5 Yan Yol No: 11 Yakacık 34876 Kartal - İSTANBUL Toyota İletişim Merkezi (0212) 354 0 354 www.toyota.com.tr Toyota Araç Bakım Ürünleri Aracınıza bakım yapmak

Detaylı

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE

KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE KİRLENMEK GÜZELDİR EKOLOJİK DETERJAN İLE Hazırlayan Öğrenciler Arzum KARAHAN (6B) İpek AKYOL (6B) Danışman Öğretmen Pınar ÇALIK ÖZBAY İZMİR, 2014 İÇİNDEKİLER 1. Proje özeti...2 2. Projenin amacı...2 3.

Detaylı

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri Kalekim Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri 109 Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri SERACARE Çimento Sökücü SERACARE Leke Çıkartıcı SERACARE Derz Temizleyici SERACARE Yüzey Koruyucu 110 Kalekim Yüzey Temizlik

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ il HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAGLIK, KÜL TÜR VE SPOR DAİRE BAŞKAN LiGi TEMİZLİK MALZEMESİ ALiMi TEKNİK ŞARTNAMESİ 1) Çamaşır suyu 1. ph değeri 12,5-14 arasında, sodyum hipoklorit oranı en az %5 olmalıdır.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ LEKE ÇIKARMA Ankara, 2013 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ

TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE ÇIKARMA HAZIRLAYAN: BETÜL KURTULMUŞ TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE LEKE NEDİR? Bir tekstil yüzeyinde türlü nedenlerle oluşan kısmi renk değişiklikleri ve kirlenmelere leke denilmektedir.

Detaylı

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER www.rehau.com/relazzo Yapı Otomotiv Endüstri Değerli müşterilerimiz! Ürünümüzü tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! Takip

Detaylı

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU

KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU KABLOSUZ SU ISITICI KULLANIM KILAVUZU 1 5 2 4 3 6 7 8 1. Kilit Düzenekli Kapak 2. Şeffaf Su Seviye Göstergesi 3. Alt Elektrik Tabanı 4. Açma / Kapama Anahtarı 5. Gösterge Lambası 6. Su Filtresi 7. Açık

Detaylı

Guglhupf kek kalıpları tr

Guglhupf kek kalıpları tr Guglhupf kek kalıpları tr Ürün bilgileri ve tarifler Değerli Müşterimiz! Mini Guglhupf kek kalıpları silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz özelliğe sahiptirler. Bu sayede mini kekleri

Detaylı

ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE

ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE ARAY DIŞ TİC VE PAZ AŞ Bakım ve Kullanım Rehberi ÖNEMLİ: BAŞLAMADAN ÖNCE Basınçlı yıkayıcı kullanımı, sadece 1500 psi (inçkare başına düşen pound) altında basınç ve döşemenin 12 inç yukarısında olmak kaydıyla

Detaylı

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt)

Temizlik Setleri. Ürün Özellikleri: Mop. Sap. Kova. Tekerlekli Taşıma Aparatı. Ürün Kodu. Ürün Barkod Koli Barkod Koli İçi Hacim (lt) İÇİNDEKİLER TEMİZLİK SETLERİ... 4 MOPLAR... 6 APARATLAR... SAPLAR... 14 CAM TEMİZLİK ÜRÜNLERİ... 16 TEMİZLİK BEZLERİ... 18 SÜNGER VE OVMA ÜRÜNLERİ... 20 Temizlik Setleri Mop Temizleme alanı genişletilmiş

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana asılı tip FXH32LVE FXHQ32MVE FXHQ32MAVE FXH63LVE FXHQ63MVE FXHQ63MAVE FXH100LVE FXHQ100MVE FXHQ100MAVE Bu Daikin klimayı aldığınız için teşekkür

Detaylı

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ

ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ ÖNEMLİ TALİMATLAR CİHAZI KULLANIRKEN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ TALİMATLARA UYUNUZ 1. BÜTÜN NOTLARI DİKKATLE OKUYUN. 2. SICAK METAL YÜZEYE DOKUNMAYIN. SAPINDAN TUTMALISINIZ. 3. ELEKTRİK ÇARPMASINI ÖNLEMEK İÇİN,

Detaylı

Müsli bar fırın kalıbı

Müsli bar fırın kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarifler Müsli bar fırın kalıbı Değerli Müşterimiz! Sağlıklı beslenin: Bu fırın kalıpları ile en sevdiğiniz müsli barlarınızı en iyi malzemelerden kolayca ve hızlı bir şekilde kendiniz

Detaylı

Ürün Bakım ve Yıkama Talimatları

Ürün Bakım ve Yıkama Talimatları Ürün Bakım ve Yıkama Talimatları TheraTogs patentli ve teknik bir kumaş olup, likranın esneklik ve gerginliğini bir arada sunan yumuşak, eşsiz ve hassas bir köpüklü yüzeye sahiptir. Kumaşı eşsiz kılan

Detaylı

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız.

Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Tepeden Tırnağa Vücut bakımı Burada kısa sürede ve fazla masrafa girmeden uygulayabileceğiniz birkaç Vücut bakım önerisi bulacaksınız. Bakım için Duş Yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen yıkanma

Detaylı

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01

TEMİZLEME TALİMATI NO: 01 NO: 01 Kutu Açıcı 1. Donmuş kaba yağları akıtmak için önce sıcak suyun altına tutun ve fırçalayın. 2. Evyeyi ılık su ve önerilen miktarda ki MSS- Kreon Blitz ile doldurun. 3. Islanması için birkaç dakika

Detaylı

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak üretilmiş olan cihazınızı güven ve maksimum verimle kullanmanıza yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Değerli Müşterimiz, Hedefimiz, modern tesislerimizde, dikkatli bir şekilde üretilen, özel olarak test edilen, beklentilerinizin de ötesinde kaliteli ürünler üretmektir. Kılavuzumuz en son teknoloji kullanılarak

Detaylı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı

TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı TU13 Pamuklu Giysilere Standart Pres Ütüde Transfer Baskı 375 F / 190 C 20-40 SANİYE 5 YÜKSEK (60 psi) VİDEO: http://youtube.com/v/swyqxqlm4b4&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu

Detaylı

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD.

MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Çamaşır Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BO 0289B Deterjan Kompartmanı# Program Düğmesi Elektronik # Gösterge# 2 1 7 A. Ön Yıkama Bölümü B. Ana Yıkama Bölümü C. Yumuşatıcı

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar

KULLANIM KILAVUZU. SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli kaset tipi Köşe modeli FXK25LVE FXKQ25MVE FXKQ25MAVE FXK32LVE FXKQ32MVE FXKQ32MAVE FXK40LVE FXKQ40MVE FXKQ40MAVE FXK63LVE FXKQ63MVE FXKQ63MAVE

Detaylı

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde.

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Pralin kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Sağlam plastik kalıplar sıvı çikolatanın

Detaylı

Diyabetik Ayak Bakımı. Diyabet

Diyabetik Ayak Bakımı. Diyabet Diyabetik Ayak Bakımı Diyabet BR.HLİ.043 DİYABETTE AYAK BAKIMI Diyabet hastalarında, kan şekerinin kontrol altına alınmaması sonucunda sinirlerin hasarı (nöropati) ve dolaşım bozuklukları (damar hastalıkları)

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun ve ileride yararlanmak üzere saklayın. ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı çalıştırmadan önce tüm talimatları okuyun. Bu talimatları ileride yararlanmak

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Waffle pişirme kalıpları

Waffle pişirme kalıpları Ürün bilgisi ve tarif Waffle pişirme kalıpları Değerli Müşterimiz! Artık Waffle makinası olmadan da Waffle pişirebilirsiniz! Waffle pişirme kalıpları, silikon malzemeden oldukları için çok esnek ve yapışmaz

Detaylı

Elektrikli şarap açacağı

Elektrikli şarap açacağı Elektrikli şarap açacağı tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Değerli Müşterimiz! Yeni elektrikli şarap açacağınızla şişe ağzındaki folyoyu kolayca çıkarabilir ve mantarı

Detaylı

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. 9225 OCEAN KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU www.sunnybaby.com.tr Resim sadece görsel olarak sağlanmış olup, ürün içeriği ve aksesuarları farklılık gösterebilir. Kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve sonraki

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ

VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU 2 YIL GARANTİ VESTEL V-COOK SERİSİ 3000 INOX EL BLENDERI KULLANIM KILAVUZU GARANTİ 2 YIL ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce lütfen bu kullanım talimatlarının tamamını dikkatlice okuyun.

Detaylı

Sirkenin Yarari ve Marifetleri Değerlendirmeleri Öğrenebilirsiniz.

Sirkenin Yarari ve Marifetleri Değerlendirmeleri Öğrenebilirsiniz. Sirkenin Yarari ve Marifetleri Değerlendirmeleri Öğrenebilirsiniz. Bilgisayar ve çevre birimleri temizler: 1 / 16 Bilgisayarınız, yazıcınız, faks makineniz ve diğer ev ofis araçlarını tozdan uzak tutarsanız

Detaylı

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir.

Kabini boyama. Kabin dış plastik parçaları. Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge kabinin plastik ve metal parçalarının boyanması hakkında bilgiler içermektedir. Kabin dış plastik parçaları Kabinin dış plastik parçaları, fiberglas takviyeli polyester

Detaylı

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması

Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Başlık: Bulaşık Makinelerinde Pas Lekesi, Bozulma, Delinme Vb. Şikayetler. Ve Çözüm Uygulaması Ürün grubu: Tüm Bulaşık Makineleri KONU: Metal kaplarda ve makine içerisinde pas lekesi, yüzeyde renk değiştirme(kararma),

Detaylı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı tr Ürün bilgisi ve tarif Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı Değerli Müşterimiz! Mükemmel bir bisküvi rulosu elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Hamuru sızdırmaz bir pişirme altlığı

Detaylı

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç.

Baumit Vorspritzer. Ön Serpme. Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Baumit Vorspritzer Ön Serpme Ürün Doğrudan elle veya sıva makinesi ile uygulanabilen fabrika karışımı hazır kuru harç. Bileşimi Çimento, sıva kumu, katkı maddeleri Özellikler Uygulandığı yüzeyin tutucu

Detaylı

Direkt leke üzerine uygulayın,

Direkt leke üzerine uygulayın, Günlük Temizlik: Çimstone Yüzeylerde Temizleme Aracı : Çimstone Yüzeylerde Temizlik Maddesi : Çimstone Yüzeylerde Temizleme Şekli : Pamuklu nemli bir bez, hassas bulaşık süngeri Duru su, sıvı deterjan,

Detaylı

İçindekiler. Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek

İçindekiler. Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek tr Cafissimo POCKET için Kullanım Kılavuzu ve Teknik destek İçindekiler 2 Güvenlik uyarıları 5 Genel bakış (ambalaj içeriği) 6 Çalıştırma - ilk kullanımdan önce 7 En iyi aroma en iyi tat 7 Temizleme 8

Detaylı

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKLİ ÇİT BUDAMA MODEL RTM925 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU TEKNİK ÖZELLİKLER -RTM925- VOLTAJ 230V~50HZ GİRİŞ GÜCÜ 710W BIÇAK UZUNLUĞU 530MM DEVİR HIZI 1600 R/MİN DİŞ ARALIĞI 20MM MAX KESİLECEK ÇALI

Detaylı

Mini tart kalıpları tr

Mini tart kalıpları tr Mini tart kalıpları tr Ürün bilgisi ve tarifler Değerli Müşterimiz! Silikondan üretilmiş mini tart kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede pastacıklar kolayca çıkarılır,

Detaylı

Ürünlerimize gösterdiğiniz güvene istinaden, paslanmaz çelik evyelerimizin ticari garantisi 75 yıla uzatılmıştır.

Ürünlerimize gösterdiğiniz güvene istinaden, paslanmaz çelik evyelerimizin ticari garantisi 75 yıla uzatılmıştır. Ürünlerimize gösterdiğiniz güvene istinaden, paslanmaz çelik evyelerimizin ticari garantisi 75 yıla uzatılmıştır. Paslanmaz evye imalatında uluslararası altın standartlara sahip olan Teka Group, ürünlerin,

Detaylı

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ Made in Europe BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ BAKIM & TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KONTAK 1 EVRENSEL YAĞ ÇÖZÜCÜ 2 PAS ÖNLEYİCİ 3 HIZLI 4 DONDURUCU 5 SİLAH YAĞI 6 SİLİKON KAYGANLAŞTIRICI 7 ETİKET ÇIKARICI 8 YAPIŞTIRICI

Detaylı

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri.

Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Yüksek Performanslı Yüzey Koruma Sistemleri. Sağlık ve Güvenlik Alman Teknolojisi Alman Kalitesi Gündem 1. VIP Çözümler 2. Sağlık ve Güvenlik 3. Yüzeyler ve Yüzey Hazırlığı 1. Beton Yüzeyler 2. Çelik Yüzeyler

Detaylı

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU.

4035 GALAKSİ KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU. Ürünü güvenli ve uygun olarak kullanmak için, kullanmadan önce kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve sonraki kullanımlar için muhafaza ediniz. Kılavuzda verilen talimatlara uymadığınız takdirde çocuğunuzun güvenliği

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4867/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4867/00 TR Kullanım kılavuzu b c d e i h g f a Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI

ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI Cihazınızı kullanmaya başlamadan önce, cihazın kurulumu, kullanımı ve bakımı sırasındaki açıklamaları ve güvenliğiniz ile ilgili bilgileri içeren bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu kılavuzu ileride yararlanmak

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4997/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer. Register your product and get support at  HP4997/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/22 TR Kullanım kılavuzu d e c b f a i g h Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Paslanmaz Çelik Çatal Bıçak Setleri. Zarafetin sofradaki yansıması... Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi

Paslanmaz Çelik Çatal Bıçak Setleri. Zarafetin sofradaki yansıması... Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi Paslanmaz Çelik Çatal Bıçak Setleri Zarafetin sofradaki yansıması... Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi Seçkin sofraların eşsiz kalitesi... Bernardo çatal bıçak setleri yıllar boyunca ilk günkü ışıltısını

Detaylı

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri Kalekim Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri 91 Yapıştırıcılar Yüzey Temizlik ve Bakım Malzemeleri SeraCare Çimento Sökücü SeraCare Leke Çıkartıcı SeraCare Yüzey Koruyucu 92 Kalekim Yüzey Temizlik ve Bakım

Detaylı

ÇEVREYI DIKKATE ALARAK TEMI ZLI K YAPMAK

ÇEVREYI DIKKATE ALARAK TEMI ZLI K YAPMAK Almanya da yıllık olarak yakla sık 220.000 ton ev temizlik ürünleri ve yakla sık 260.000 ton bula sık deterjanı satılmaktadır. Deterjanların hayatın her alanında yaygın bir sekilde kullanılmalarından dolayı

Detaylı

SİSTEM İnverter Klimalar

SİSTEM İnverter Klimalar KULLANIM KILAVUZU SİSTEM İnverter Klimalar MODELLER Tavana monteli Kanal tipi FXM40LVE FXMQ40MVE FXMQ40MAVE FXMQ200MAV7 FXM50LVE FXMQ50MVE FXMQ50MAVE FXMQ250MAV7 FXM63LVE FXMQ63MVE FXMQ63MAVE FXM80LVE

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP8183 HP8182 HP8181 HP8180. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8183 HP8182 HP8181 HP8180 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 30 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 50 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

Teknik Data Boydur Marker Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası

Teknik Data Boydur Marker Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası Teknik Data Boydur Marker 100-88 Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası Tanım: Boydur Marker 100-88, iç ve dış mekânlarda rahatlıkla kullanılan, uygulamadan yaklaşık 1

Detaylı

Hairdryer. Register your product and get support at HP4996/22. Kullanım kılavuzu

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4996/22. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4996/22 TR Kullanım kılavuzu d c b e f g h a i Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma

TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma TU14 Ütü Kullanarak Pamuklu Giysilere Transfer Baskı Yapma EN YÜKSEK 30-40 SANİYE 5 YÜKSEK VİDEO: http://youtube.com/v/_im2ttxstds&cc_load_policy=1 Başlamadan Önce Bu Sawgrass ChromoBlast Pamuklu Transfer

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Pursaklar Kaymakamlığı ŞEHİT ALİ İHSAN LEZGİ ORTAOKULU Müdürlüğü Toplumsal Yaşam Becerileri Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : YUSUF KAYA Eğitsel Performans Elini yıkar.

Detaylı

Çiçek ve yaprak presi

Çiçek ve yaprak presi Çiçek ve yaprak presi tr Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91581FV05X03VII 2017-3 Değerli Müşterimiz! Yeni çiçek ve yaprak presinizle narin çiçeklere ve renkli yapraklara koruyucu uygulayabilir

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Emniyet kuralları { STIHL AP 100, 200, 300, 300 S Emniyet kuralları türkçe Içindekiler Orijinal kullanma talimatının tercümesi 1 Emniyet kuralları.................................... 1 1.1 İkaz sembolleri......................................

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ECE R44/04. Çocuk araba koltuğu grubu Vücut ağırlığı 9-36kg

Kullanım Kılavuzu ECE R44/04. Çocuk araba koltuğu grubu Vücut ağırlığı 9-36kg Kullanım Kılavuzu ECE R44/04 Çocuk araba koltuğu grubu 1+2+3 Vücut ağırlığı 9-36kg DİKKAT Lütfen bu kılavuzu saklayın ve koltuğun kullanımından önce iyice okuyun. Kılavuz size çocuk koltuğunu doğru kurmanız/monte

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH85 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET

M3 KULLANMA TALİMATI E HAVUZ MARKET M3 KULLANMA TALİMATI 1- Genel Bilgi 2- Özellikler 3- Uyarılar ve Önlemler 4- Robot Parçaları 5- Robot Kullanımı 5.1- Kurulum 5.2- Robotun Havuza Koyuluşu 5.3- Robotun Havuzdan Çıkarılışı 6- Filtre Torbasının

Detaylı

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE

HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE HAIR DRYER IONIC HD 6080 TÜRKÇE TR A B C D E F 3 TÜRKÇE 18-23 4 GÜVENLİK Cihazı kullanırken lütfen aşağıdaki talimatlara dikkat edin: 7 Bu cihaz yalnızca evde kullanım için tasarlanmıştır. 7 Cihazı banyoda,

Detaylı

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu

BP-504. Stadium Oyun Parkı. Kullanım Kılavuzu BP-504 Stadium Oyun Parkı Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanım kılavuzunu saklayınız. PARÇALAR: A- İSKELET

Detaylı

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir

! 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir MÜNİR HÜSEYİN ŞTİ. LTD. # 1.# Bulaşık Makinesi Kullanma Kılavuzu Mod. BOLS12S/E I. Kontrol Panel 1. On/Off Göstergesi: Makinenin açık ve çalışır durumda olduğunu gösterir 2. On/Off Düğmesi: Makineyi açma

Detaylı

DURA-BRIGHT. WHEELS Mükemmel Görünüm - Kolay Bakım DURA-BRIGHT

DURA-BRIGHT. WHEELS Mükemmel Görünüm - Kolay Bakım DURA-BRIGHT DURA-BRIGHT WHEELS Mükemmel Görünüm - Kolay Bakım DURA-BRIGHT Alcoa Dura-Bright EVO wheels Daha da iyi yüzey koruması ile yeni nesil Dura-Bright uygulaması. Şimdi Alcoa sizlere Dura-Bright teknolojisi

Detaylı

Çadırlar Çadırın Parçaları

Çadırlar Çadırın Parçaları Çadırlar Çadırın Parçaları Poller, pol doktoru, çadır kazıkları, germe ipleri, sabitleme lastikleri, metal askı. 11.04.2018 271 Çadırlar Çadır seçerken nelere dikkat etmeliyim Amaca uygunluğuna, Kaç kişilik

Detaylı

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif

Muffin kalıpları. Ürün bilgisi ve tarif Muffin kalıpları tr Değerli Müşterimiz! Ürün bilgisi ve tarif Silikondan muffin kalıpları son derece esnektir ve yapışmaz özelliğe sahiptir. Bu sayede muffinler kolayca çıkarılır, kalıpların yağlanmasına

Detaylı

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA MAXISEAL ACIDPROOF VH62 DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA PROBLEM Otel, restoran, rezidans, ticari ve kamu projelerinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri doğal taş tezgah, zemin ve yüzeylerin

Detaylı

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 TÜRKÇE A B C D E F 1 2 3 GÜVENLİK Lütfen cihazı kullanmadan önce bu kullanma kılavuzunu tam olarak okuyun! Hatalı kullanımdan kaynaklanan hasarları önlemek için tüm

Detaylı

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması

1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması ON DOĞRU MUTFAK UYGULAMASI 1. Buzdolabı Kullanımı 6. Ellerin Yıkanması 2. Donmuş Etlerin Çözündürülmesi 7. Mutfak Bez ve Süngerlerinin Temizliği 3. Etlerin Pişirilmesi 8. Kesme Tahtasının Temizliği 4.

Detaylı

SAĞLIK. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir.

SAĞLIK. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir. KİŞİSEL TEMİZLİK SAĞLIK Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir. KİŞİSEL TEMİZLİK Her insan kendi temizliğinden kendisi sorumludur, Bakımlı

Detaylı

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at Kullanım kılavuzu

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at   Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/00 TR Kullanım kılavuzu h i a b g c f d e Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips

Detaylı

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama

Baumit SilikatTop. (SilikatPutz) Kaplama Baumit SilikatTop (SilikatPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, mineral esaslı, silikat ince son kat dekoratif kaplamadır. Dış ve iç cepheler için, Tane veya Çizgi dokuya sahip sıva dokulu

Detaylı

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at TR Kullanım kılavuzu

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at  TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hair Styler HP8650 HP8651 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

İyon fonksiyonlu saç fırçası

İyon fonksiyonlu saç fırçası İyon fonksiyonlu saç fırçası Ürün bilgisi Değerli Müşterimiz! Yeni iyon fonksiyonlu saç fırçanızla saçlarınızı hafifçe tarayabilir ve oluşan düğümleri etkili bir şekilde açabilirsiniz. Saçlarınız, istendiğinde

Detaylı

Zemini çilalama ve parlatma konumuna getirir.

Zemini çilalama ve parlatma konumuna getirir. Total Beton sertleştirici, Reaktif nano- ve mikrometrik silis solüsyonu ile beton sertleştirir, beton yüzeyinin görünüş ve dayanıklılık ve mukavemet gücünü artırmak için kullanılır. Yüzey sertliğini, sürtünme

Detaylı

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Kullanım kılavuzu

Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP Register your product and get support at. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4984 HP4983 HP4982 HP4981 HP4980 TR Kullanım kılavuzu 7k j 7l i a h b c d e f g Türkçe 1 Önemli Cihazı kullanmadan önce bu kullanım

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU E-HAVUZ MARKET DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU

DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU DOLPHİN WAVE 100 ROBOT KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Genel Bilgi 2. Özellikleri 3. Uyarılar ve Önlemler 3.1 Uyarılar 3.2 Önlemler 4. Robot parçaları 5. Robotun Kullanımı 5.1 Kurulum 5.2 Robotu Havuza

Detaylı

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI

EL HİJYENİ VE ELDİVEN KULLANIMI TALİMATI AMAÇ Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların ve çapraz bulaşmaların önlenmesi amacıyla sağlık personeli, hasta, hasta refakatçileri ve ziyaretçiler için, uygun el temizliği ve eldiven kullanma yöntemlerini

Detaylı

Register your product and get support at. HP8117. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at.   HP8117. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Kullanım kılavuzu a b Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından verilen destekten

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın.

ÖN TEKER HAREKET ÖZELLİĞİNİ KULLANMA 3- Puse açın. 7- Hareket sistemini kilitleme: her iki hareket kolunu yukarı kaldırın. KULLANMA KILAVUZU * Daima omuz ve kasık kemerini kullanınız. * Dikkat: Puse kullanmadığınız zaman, çocuğunuzdan uzak tutunuz. * Bu ürün 6 ile 36 ay arası ve 15 kg a kadar olan çocukların kullanımı için

Detaylı

Mutfak Hijyeni Ürünleri

Mutfak Hijyeni Ürünleri Mutfak Hijyeni Ürünleri M301 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı M305 Elde Yıkama Bulaşık Deterjanı Bol köpüklü elde bulaşık yıkama deterjanıdır. M301 konsantre bir üründür, çok az miktarı bile bulaşıkların

Detaylı

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI

Omuz ısıtma yastığı. Kullanım talimatı. Tchibo GmbH D Hamburg 88183FV05X07VI Omuz ısıtma yastığı tr Kullanım talimatı Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88183FV05X07VI 2016-07 333 429 Değerli Müşterimiz! Yeni omuz ısıtma yastığınız boyun ve omuz alanınızın etrafını rahat bir şekilde sarar.

Detaylı

ELİOGARD MUCIZE KORUMA DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA

ELİOGARD MUCIZE KORUMA DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA ELİOGARD MUCIZE KORUMA DOĞAŞ TAŞLAR İÇİN ASİDE DAYANIKLI KAPLAMA VİDEO İzlemek için linki tıklayın: https://www.youtube.com/watch?v=hgia1eskk90 VİDEO İzlemek için linki tıklayın: https://www.youtube.com/watch?v=5g7ctk7xpl8

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS )

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) 1. MADDE/MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI FIRMA ADI : Plastik Çelik 5-10 Dakika Epoksi Yapıştırıcı : 404 Kimya San. ve Tic. A.Ş. Merkez: Merkez Mahallesi

Detaylı

Şasinin, aksların ve tekerlek jantlarının fazla boyanması

Şasinin, aksların ve tekerlek jantlarının fazla boyanması Boyama ile ilgili genel bilgiler Boyama ile ilgili genel bilgiler ÖNEMLİ! Scania, yumuşak veya esnek bir malzemeden yapılmış parçaların boyanmamasını önerir. Lastik hidrolik hortumları ve yumuşak plastik

Detaylı