KAVRAM HARİTASI HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN BAŞARIRSIN! istemezsen BAŞARAMAZSIN! Kendine güvenirsen

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KAVRAM HARİTASI HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN BAŞARIRSIN! istemezsen BAŞARAMAZSIN! Kendine güvenirsen"

Transkript

1 ÇALIŞKANLIK İLKOKUL

2 AFİŞ PANO ÇALIŞMASI

3 ÇALIŞMA KAĞIDI

4 KAVRAM HARİTASI HAYALLERİNE ULAŞMAK İÇİN Kendine güvenirsen Azimli olursan Disiplinli davranırsan BAŞARIRSIN! Meraklanır, araştırırsan Çalışırsan HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ Kendine güvenmezsen HAYALİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞ BAŞARAMAZSIN! istemezsen Disiplinli davranmazsan Kopya çeker, taklit edersen Tembel olursan

5 KAVRAM HARİTASI BİR ÇOCUĞUN GÜNÜ Hayallerinize ulaşmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Erkenden uyurum ve hayallerimi düşünürüm. Uyumadan kitap okurum, bilmediklerimi araştırırım. Anneme mutlaka yardım ederim. Sabah erkenden uyanırım, yüzümü yıkarım. Kahvaltımı yapar, dişlerimi fırçalarım. Okula gider, düzenli not tutarım. Eve gelince bütün derslerimi tekrar eder, ödevlerimi yaparım.

6 PROJE ÇALIŞKAN ARILAR 1.gün öğretmen çocukların seviyesine uygun olarak arıların nasıl çalıştığı, neden çalıştığı hakkında bir video seyrettirir. 2. gün 5 er kişilik arı ailesi oluşturulur. İçlerinden biri ana kraliçe, diğerleri işçi arılar olur. Öğretmen rehberliğinde fon kartonları ile bu arılara kartondan taç ve kanatlar yapılır. 3. gün, yerlere küçük makarnalar saçılır. Her gruba farklı renklerdeki kartonlardan biri verilir. Öğrenciler etrafa dağılarak makarnaları toplayıp kendi rengindeki kartonlarda biriktirirler. Makarnalar bitene kadar bu oyun yapılır. En çok makarnası olan grup en büyük peteği yapacağı için birinci olur. Gruplar topladıkları makarnaları kendi, gruplarının renginde boyarlar. Bir sonraki güne kadar kuruması için uygun bir köşeye bırakırlar. Kuruyan makarnalar fon kartonlarına yapıştırılır, birinci olan grubun peteği okul panosunda sergilenir. PROJE FOTOĞRAF GÜNLÜĞÜ Öğretmen öğrencilere birer günlük yapmalarını söyler. Etkinliğe aileyi de haberdar ederek dahil eder. Bu günlüğe evde ders çalışırken, yatağını düzenlerken, ev ödevlerini yaparken, çamaşırlarını toplarken Vb. çekilmiş fotoğraflarını koymalarını ister(çalışkanlık, düzenlilikle ilgili fotoğrafları içerecektir). Bir hafta boyunca bu gibi faaliyetlerini gözlemleyip ailenin de yardımıyla fotoğraf çektirip içinde sadece fotoğraf olan günlük oluşturmaları istenir. 1 hafta sonunda tüm öğrenciler günlüklerini okula getirir. Bir ders saatinde tüm öğrenciler birbirlerinin fotoğraf günlüğünü inceler. Bir günlüğü seçip evlerine götürmeleri ve bu günlükten bir hikâye oluşturmaları istenir. Öğrencilere 3 gün verilir. Bu 3 günün sonunda öğretmen gönüllü olan öğrencilere hikâyelerini okutur.

7 YAZILI MATERYAL

8 SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: 5 SORUDA ÇALIŞKANLIĞINI TEST ET ETKİİNLİĞİN SÜRECİ: 1)Sınavlara ne zaman çalışmaya başlarsın? a)her zaman derslerime günlük çalışırım sınav olsa da olmasa da. b)sınava bir hafta kala hallederim ben o dersi ya. c)son gece diye bir şey var abi, sınavdan 10 dakika önce de tekrar ettim mi tamamdır. 2)Televizyon izliyorsun ve çok susadın ne yaparsın? a)kalkıp su içerim tabi. b)birinin mutfağa yönelmesini bekler ve su isterim. c)anne! Çok susadım, diye bağırırım. 3)Normal zamanlarda günde kaç saat uyursun? a)6 ile 8 saat arası değişir. b)evdekiler kaçta uyursa uyur, onlar kaçta uyanırsa uyanırım. Kaç saat olduğunu hesaplamadım. c)uykum gelince uyur, uykudan sıkılana uyanmam. 4)Öğretmen 1 hafta sonrası için ödev verdi ne zaman yapmaya başlarsın? a)ilk fırsatta yapmaya başlar, ders saatine kadar kontrol ederim. b)arada hafta sonu var evdekilerle beraber yaparız. c)eğer hatırlarsam son gece yetiştirmeye çalışırım, olmazsa dersten hemen önce yapan arkadaşlardan bakarım, oda olmazsa dünyanın sonu değil ya alt tarafı ödev yapmam. 5)Ertesi gün saat 7 de dersin var kaçta uyanırsın? a)hazırlanma ve kahvaltımı hesaplar ona göre uyanırım. b)annemin beni kaldırması gerekecek galiba. c)uyanmam için birinin beni tekmelemesi yada sürüklemesi lazım. Değerlendirme a lar çoğunluktaysa: Sen gerçekten çalışkan bir öğrencisin bunun için kendinle gurur duymalısın. Eğer hayatın böyle devam ederse ilerleyen yıllarda çok iyi yerlerde olacağından emin olabilirsin. b ler çoğunluktaysa: Öyle ya da böyle işlerini yapabiliyorsun. Kimse olmazsa ölürsün demiyorum ama bu şekilde devam edersen yardım almadan güzel bir hayat yaşayamayacağın belli.

9 c ler çoğunluktaysa: Şimdi bir silkelen ve kendine gel bu hayat böyle devam edemez. Bu şekilde yaşarım diyorsan şimdiden geçmiş olsun. CÜMLEYİ KUR-YORUMU YAP Öğretmen sınıfa gelmeden; Ek-1, Ek-2, Ek-3 TEKİatasözlerini çizgili yerlerden keser. Her atasözünü bir kutuya atar. bu kutular sınıfa getirilir ve 3gruba bölünür. Her grup bir temsilci seçer. Temsilci kutulardan birini seçer. Her temsilci kendi kutusunu aldıktan sonra aynı anda tüm kutular açılır ve içlerinden çıkan karışık kelimler atasözünü oluşturacak şekilde dizilir. Daha sonra her grup kendisine çıkan atasözü ile ilgili açıklama yapmaya çalışır. Öğretmen tüm atasözlerini açıklayarak dersi sonlandırabilir. EK 1

10 EK-2

11 EK 3

12 SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI:TEMBEL TAVŞAN ETKİİNLİĞİN SÜRECİ Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, ormanın birinde çok ağır bir kuraklık başlamış. Yaz gelmiş geçmiş ama tek bir damla bile yağmur yağmamış. Susuzluk canlarına tak eden hayvanlar, bu duruma bir çare bulmak için toplanmışlar. İçlerinden birisinin teklifi üzerine, bir kuyu kazmaya karar verip çalışmaya başlamışlar. Kuşlar dahil olmak üzere bütün hayvanlar gece gündüz çalışıyormuş. Ancak tembel tavşan; "Ben daha çok küçüğüm!" diyerek çalışmak istemiyormuş. Tavşanın bu nazına diğer bütün hayvanlar çok kızıyorlarmış. Çalışan hayvanların emeği boşa çıkmamış. Kazdıkları kuyudan buz gibi bir su çıkmış ve herkes çok sevinmiş. Onlar kana kana içip yıkanırken, kuyunun kazılmasına yardım etmeyen tavşana ise su vermemişler. Hatta Kral aslan, tavşanın kuyuya yaklaşmasını önlemek için, kuyunun başına her gün bir nöbetçi görevlendirmiş. Tavşan yaptığı hatayı anlamış anlamasına, ancak iş işten geçtiği için yapacak bir şeyi de yokmuş. Bir gece kuyuda nöbet tutma sırası file gelmiş. Tavşan fili çok severmiş "kimse görmeden bana biraz su verir" düşüncesiyle yanına gidince, filin uyuduğunu görmüş. Çok uğraşmasına rağmen, onu bir türlü uyandıramamış. En sonunda gidip kulağına bağırmış. Fil korkup öyle bir zıplamış ki, kuyunun etrafındaki taş ve toprak yığınına çarpmış, bütün taş ve toprakları kuyunun içine dökmüş ve kuyu kapanmış. Bu duruma çok üzülen fil ağlamaya başlamış. Zavallı fil; "Benim yüzümden oldu!" diyormuş. "Şimdi ne içeceğiz, hem sabah olunca diğer hayvanlara ne diyeceğim?" Tavşan ise bir çare bulup;"bu kadar üzülme! Elbette bir çaresini buluruz. Hem ikimiz beraberce çalışırsak, sabaha kadar kuyuyu temizleyip açarız."demiş. Fil: "Ama sen küçük ve zayıfsın!" demiş. Tavşan; "Sen beni şimdi gör! Bak nasıl çalışıyorum."diye cevap vermiş. Gerçekten tavşan öyle çok çalışmış ki sabaha kadar fille birlikte kuyuyu açmayı başarmışlar. Ertesi sabah fil, bütün hayvanlara tavşanın çalışkanlığını anlatmaya başlamış. Herkes tavşanı alkışlamış ve tavşana kuyudan su içmeyi hak ettiğini söylemişler. Tavşan sadece su içebildiğine değil, diğer hayvanlarla yeniden dost olduğuna da çok sevinmiş. Çünkü artık kendisini ormanın bir üyesi gibi görüyormuş. Hikaye okunarak öğrencilere çalışkanlığın önemi üzerinde konuşulur.

13 SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: BOŞLUK DOLDURMACA ETKİNLİĞİN SÜRECİ: Cümledeki Boşluklara uygun kelimeleri yazınız. Cümleler 1.Ben derslerimi çok seviyorum ve ödevlerimi zamanında.. 2.Okulda çok mutlu oluyorum çünkü. ile birlikte oyunlar oynuyoruz. 3 çok seviyorum çünkü onun çok iyi bir kalbi var. 4.Önce ödevlerimi yapıyorum sonra da.. oynuyorum. 5.Çalışan.. Kelimeler Başarır.Oyun. Yapıyorum. Arkadaşlarım. Öğretmenimi SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: KARINCALAR İŞ BAŞINDA ETKİNLİĞİN SÜRECİ: Öğretmen öğrencileri karınca gruplarına ayırır. Gruplar sınıf mevcuduna göre 3-5 kişilik olabilir. Geriye kalan öğrenciler daha sonra dramada bilge karınca grubuna yardım edecektir. Karınca grupları ve görevleri şunlardır: Kanatlı Karıncalar Grubu: Yuvayı koruyan karıncalar grubudur. Bunların görevleri yuvaya yapılacak saldırıları daha önceden haber vermek ve diğer karıncaların getirdiği yiyecekleri depolara yerleştirmektir. Çalışkan Karıncalar Grubu: Çalışkan karıncalar grubu sabahtan akşama kadar çalışmaktadır. Sabahın erken saatinde yola çıkıp akşama kadar yuvaya yiyecek taşımaktadırlar. Tembel Karıncalar Grubu: Tembel karıncalar grubu çalışmayı hiç sevmezler. Diğer çalışan karıncaların getirdiklerini yerler. Sabahtan akşama kadar yan gelip yatarlar. Bilge Karıncalar Grubu: Bu grup artık yaşlandığı için dışarıdan yiyecek toplamayacak karınca grubundan oluşur. Ancak bu karıncalar yuvada boş boş oturmazlar. Yavru karıncalara dersler verirler. Hangi yiyeceğin daha lezzetli olduğunu onlara öğretirler. Ayrıca yuvada bir sorun olduğunda bilge karıncalara danışılır ve sorun tatlıya bağlanır.

14 Diğer Öğrenciler: Ekmek kırıntısı, buğday, meyve, çekirdek, ağaç, kuş v.s. olabilir. Dramnın başında geçici olarak görevlendirilirler. Drama Konusu Karıncalar günün erken saatinde kalkarlar. Ballı sütüyle ve ballı ekmekle kahvaltılarını yaparlar. Arı kıyafetlerini giyerler ve çalışmak için gruplarında yerlerini alırlar. ( Öğrenciler karıncaların çalışmalarını sınıfta bir süre oynatır. Sınıfta izleyici konumda volan öğrenciler ekmek, buğday, meyve olurlar. Karıncalar bu yiyecekleri taşımaya çalışır. Drama sırasında müzik de kullanılabilinir. Öğretmen dramadaki öğrencilere daha önceden problem hakkında bilgi verir. Drama genel olarak doğaçlama oynanır.) Bir gün kanatlı karıncalar koşarak bilge karıncaların yanına gelir. Hemen arkasından çalışkan karıncalar ve tembel karıncalar grubu gelir. Bilge karıncalar oluşan kargaşayı önlemek için hepsini susturur. İlk önce kanatlı karıncalar konuşurlar. Kanatlı karıncalar: Karda, yağmurda, güneşin altında yuvayı koruyoruz. Ama biz çok yoruluyoruz. Biz de tembel karıncalar grubuna katılmak istiyoruz. Ama kanatlarımız var diye yuvayı korumak zorundayız. Çalışkan karıncalar grubu: Biz günlerdir yuvaya yiyecek taşıyoruz. Biz de tembel karıncalar grubuna katılmak istiyoruz. Ama çalışkanlar grubundayız diye yuvaya yemek getirmek zorundayız. Tembel karıncalar grubu: Biz çalışmak istemiyoruz. Tembel tembel oturmak çok hoş. Çalışarak yoruluruz. Ayrıca çalışan arkadaşlarımız var. Bizim çalışmamıza gerek yok. Bilge karınca grubu çözümü sınıfla bulacağını söyler. Sınıfta drama canlandırılır. Daha sonra sınıfta tartışma ortamı oluşturulur. Bulunan çözümler tahtaya yazılır. Her çözüm eleştirilmeden tahtaya yazılır. Daha sonra bunlar drama gruplarına oynatılır. Öğretmen çözüm önerilerinin içinde yoksa kendisi çözüm üretir. Bu çözüm önerisi şudur: İsteyen karıncalar çalışsın, isteyen karıncalar tembellik yapsın. Kimse kimseye karışmasın. Kimse kendi yiyeceğini kimseyle paylaşmasın. Sizce böylece sorun çözülebilinir mi? Öğrencilerin bu öneride düşüncelerini ister. Olası durumlar dramayla canlandırılır. Öğretmen dersin sonunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyler. Tembel olmanın insana zarar getirebileceğini vurgular. Öğretmen dramada rol alan öğrencilere teşekkür eder ve dersi sonlandırır.

15 SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: SOLUNUM SİSTEMİ ETKİNLİĞİN SÜRECİ: Çocuklar daire olacak şekilde dizilirler ve her öğrenci çevresini çizdiği bir çember içinde bekler. Öğretmen öğrencilere bu çemberden çıkmayacakları şekilde hareket edebileceklerini söyler. Öğretmen sırayla ilk altı öğrenciye Burun, Yutak, Gırtlak, Soluk Borusu, Akciğer ve Kalp organlarını dağıtır. Sonraki altı öğrenciye tersten organları yani Kalp, Akciğer, Soluk Borusu, Gırtlak, Yutak ve Burun organlarını dağıtır. İlk altı öğrenci nefesi alan organları sonraki altı öğrenci nefesi veren organları canlandıracaktır. Öğretmen şarkı eşliğinde ilk öğrenci Burun gibi davranmasını ister ve öğrenciye nefes almasını söyler. Burun olan öğrenci hareketlerini ona göre yapar. Burun nefesi aldıktan sonra yutak olan öğrenciye nefesi verir. Sırayla öğrenciler arasında nefes dolaşır. Kalp olan öğrenci nefesi aldıktan sonra nefes kirli nefese dönüşür. Kalp kirli havayı temiz havayla değiştirir ve tekrar akciğere gönderir. Oyun bu şekilde bir süre devam eder. Oyunun ortasında öğretmen diğer öğrencilere bazı yönergeler verebilir. Örneğin; Burunu bugün tembellik yapmak istiyor. Burunlar nefes almasınlar. Diğer organlar burun nefes almazsa ne yaparsınız? Kalp çalışmaktan sıkıldı. İki gün dinlenmek istiyor. Kalpler tatil yapsın. Diğer organlar ne halde olursunuz? Oyun bu şekilde devam eder. Oyunun sonunda öğrencilere organlardan birinin çalışmadığında neler hissettikleri sorulur. Öğretmen Tüm organlar görevlerini yerine getirdiğinde sorun olmadan çalışırlar. Organlar dayanışma içinde hareket ederek birbirlerine yardımcı olurlar. der. Oyuna katılan öğrencilere teşekkür eder ve dersi sonlandırır.

16 KAYNAKÇA Baran Z., "İlham Veren Başarı Öyküleri" Bilgivizyon Yayınları, İzmir, 2008 Prof. Korkmaz G., "Ellerim Zil Bacaklarım Trampet \ Çocuklar İçin Etkinlikler", Kök Yayınları, Ankara, Nisan 2009 Karadağ A., "Okul Öncesinde Çoklu Zeka" Kök Yayıncılık, Ankara, Eylül 2009 Yavuz K., "Duygusal Zeka Gelişimi" Timaş Yayınları, İstanbul,2010 Darıca N., "Etkinlik Dünyası", Morpa Yayınları, İstanbul, 2003 MEB Talim Terbiye Kurulu Yayınları Tokuç H., "Sosyal Beceri Öğretmen Hikayeleri" Oluşum Yayınları, Ankara, 2008 Ertürkmen İ., Nasrettin Hoca Hikayeleri Damla Yayınları, İstanbul, 2012 Türkyılmaz N., Karaköse R., Saydam N., Ulusoy V., UzunS., "Adam Olacak Çocuklar İçin Öykü, Oyun, Etkinlik Drama," Timaş Yayınları, İstanbul, com

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ

ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ ÇALIŞKANLIK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI KAVRAM HARİTASI RESMİ TAMAMLAYINIZ. ÇALIŞKAN HAYVANLAR ÇALIŞKAN BALIK TEMBEL HAYVANLAR GÖRSEL MATERYAL SINIF İÇİ ETKİNLİKLER ETKİNLİĞİN ADI: YAZIN

Detaylı

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir.

ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. EMPATİ OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ŞİRİNLER Öğretmen öğrencilere eklerdeki boyama kâğıtlarını gösterir ve öğrencilere bazı sorular yöneltir. Bu sorular çocuğun empati yapabilmesine olanak

Detaylı

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI

AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI GÜVEN OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI BALON EŞLEŞTİRMECE Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki kağıtları dağıtarak baloncukların içine resim çizeceklerini söyler. En sevdikleri renkteki balona en

Detaylı

GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ. Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır.

GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ. Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır. SAYGI OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI GÜLEN/AĞLAYAN YÜZ Öğretmen Ek-1 ve Ek-2 deki A4 kâğıtlarını sınıf adedince çoğaltarak öğrencilere dağıtır. Öğretmen Ek-3 deki cümleleri

Detaylı

Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır.

Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır. YARDIMLAŞMA İLKOKUL SINIF İÇİ ETKİNLİK Öğretmen Ek deki resmin çıktısını sınıf mevcuduna göre alır. Tüm öğrencilere dağıtır ve öğrencilere resimler de gördükleri davranışlar hakkında yorumlarını alır.

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ

ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ ADALET OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI BOYA BAKALIM SÜREÇ Eklerdeki boyama kağıtları öğrencilere dağıtılır. Öğrencilere hakim, avukat, adalet ve mahkeme kavramları ve bunların görevleri anlatılır.

Detaylı

DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ

DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ DOĞRULUK- DÜRÜSTLÜK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI DRAMA YALANCI ÇOBAN Öğretmen sınıftan bir çoban, bir kurt, beş koyun seçer ve sınıftaki diğer öğrenciler de köy halkı olur. Ek-1 deki Yalancı

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI. Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

ÇALIŞMA KAĞIDI. Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur? SAYGI LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Kızdığında Yüzün Nasıl Olur? Kızdığında Ağzından Hangi Kelimeler Çıkar? Kızdığında Vücudunda Ne Gibi Değişiklikler Olur? Çok Sinirlendiğinde

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI ÖNYARGILI OLMAK

ÇALIŞMA KAĞIDI ÖNYARGILI OLMAK GÜVEN LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Ö H K İ B İ R B A Y Ö Z B İ L İ N Ç A Z T T A İ C E S A R E T K İ Ş E İ Y E G Ç Ş O K N K A R A M S A R G Ş Ü V E Ü N İ R C K A R A R L

Detaylı

YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ

YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ YARDIMLAŞMA OKULÖNCESİ BOYAMA ÇALIŞMASI Öğrencilere boyama sayfası verilir. Boyama etkinliği bittikten sonra önce gönüllü öğrencilerden resimde anlatılanlar hakkındaki fikirleri sorulur. Daha sonra öğrencilerden

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu.

ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu. SABIR OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI SEN OLSAYDIN? Hasan, babasıyla markete gitmişti. Ve meyve almak için sırada bekliyordu. Ancak birdenbire az önce arkasında olan kahverengi mantolu amcanın

Detaylı

KANAATKARLIK İLKOKUL

KANAATKARLIK İLKOKUL KANAATKARLIK İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ÇÖZ BAKALIM DRAMA DAVALI ÇOCUK Oyunda oynayacak öğrenciler bir hafta önceden seçilir. Çalışmaları için Ek-1 deki oyun öğrencilere

Detaylı

ÇIRPINAN KURBAĞALAR. Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız.

ÇIRPINAN KURBAĞALAR. Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız. SABIR İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI ÇIRPINAN KURBAĞALAR Aşağıdaki hikâyeyi okuyunuz ve hikâyenin nasıl bitmiş olabileceğini tahmin ederek yazınız. İki kurbağa bir süt güğümüne düşmüşler. Biri

Detaylı

SORUMLULUK OKULÖNCESİ

SORUMLULUK OKULÖNCESİ SORUMLULUK OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI SORUMLULUKLARIM VAR Ek-1 deki sorumluluk çizelgesi velilerle gönderilerek, bir hafta boyunca çocuklarını gözlemlemeleri ve çizelgeyi

Detaylı

ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017

ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017 ÇALIŞKANLIK NİSAN 2017 Ağustos Böceği ile Karınca Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf Süre Yöntem ve Teknik 40 Dakika drama, beyin fırtınası KAZANIM SÜREÇ Araç - Gereç Çizgi film CD si veya Masal kitabı Karınca

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır.

AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır. EMPATİ LİSE AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI AYET VE HADİS Öğretmen öğrencilere Ek-1 deki ayet ve hadisleri içeren çalışma kâğıdını dağıtır. Etkinliğe başlamadan önce öğretmen isterse Peygamber efendimizle

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI.,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 5-6 YAŞ GRUBU YILDIZLAR SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Aç kapa,ellerim parmakları, sar makarayı tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler *Kendimi tanıyorum (İlgi ve yeteneklerim, hoşlandıklarım, hoşlanmadıklarım) *Arkadaşlarımı tanıyorum *Okulumu tanıyorum

Detaylı

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK?

ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU ŞUBAT AYI SON HAFTASINDA NELER YAPTIK? SANAT ETKİNLİĞİ Dergi ve gazetelerden resimler keserek yaratıcılığımızı kullanarak insan oluşturduk. Sanat öğretmenimiz Ceren hanım çocuklarımıza

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİ(İnci Taneleri)

EYLÜL AYI BÜLTENİ(İnci Taneleri) EYLÜL AYI BÜLTENİ(İnci Taneleri) KONULAR 1-Okula Uyum Haftası 2-Okulumuzu Tanıyoruz 3-Okul Kuralları BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 1-1-4 Eylül kurban bayramı 2-25 Eylül- 1 Ekim itfaiye haftası 3-Eylülün 3. haftası

Detaylı

TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL

TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL TÜRKÇE DERSİ GÖRSEL OKUMA TESTİ Kubilay ORAL. SORU 1 SORU 2 Aşağıdakilerden hangisi insanın çevreye verdiği zararları anlatmamaktadır? Yukarıdaki karikatür hangi deyimi anlatıyor olabilir? Göze girmek

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU MAYIS AYI 1. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest oyun

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI. Evde en çok çalışan kişi kim? Evde kimin görevini üstlenmek isterdiniz? Niçin? Evde kimin görevini üstlenmek istemezdiniz? Niçin?

ÇALIŞMA KAĞIDI. Evde en çok çalışan kişi kim? Evde kimin görevini üstlenmek isterdiniz? Niçin? Evde kimin görevini üstlenmek istemezdiniz? Niçin? SORUMLULUK İLKOKUL AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Evde en çok çalışan kişi kim? Evde kimin görevini üstlenmek isterdiniz? Niçin? Evde kimin görevini üstlenmek istemezdiniz? Niçin? Evde yardımlaşarak

Detaylı

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır?

Selin A.: Yağmur yağdığında neden gökkuşağı çıkar? Gülsu Naz Ş.: Neden sonbaharda yapraklar çok dökülür? Emre T.: Yapraklar neden sararır? İSTEK ÖZEL KEMAL ATATÜRK ANAOKULU MARTILAR SINIFI Mevsimler Geçtikçe Doğadaki Canlıların Yaşam Biçimleri de Değişir Konusu İle İlgili Neler Biliyoruz? Ece S. : Yaz mevsimi olunca hayvanlar daha da heyecanlanır.

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER A2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav Süresi : 9 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm Süre: 2 dakika KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ. G A G A :LanguageCert

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OCAK 2017 BÜLTENİ 02 06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESİ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR Günler tekerlemesini söyleyelim. İpin altından geçelim. Oyun hamurundan balık yapalım. Yeni yıl geldi

Detaylı

BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM

BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM BİLMEN LAZIM BİTKİLERİN VE HAYVANLARIN DÜNYASINA TEFEKKÜR PENCERESİNDEN BAKALIM 1 Timsahlar dişlerini kendileri temizleyemezler. Timsahlar yemek yedikten sonra dişlerinin temizlenmesi için ağızlarını açarlar.

Detaylı

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014

ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 ARI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2013 2014 SEVGİ GÜLEN DİŞLER SÜT Sevgi nedir? Sevgini nasıl gösterirsin? Birinin seni sevdiğini nasıl anlarsın? Kendimde en çok sevdiğim şeyler. Arı grubu neleri seviyor? Arkadaşına

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal: Dürüstlük adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: Vücudumuz, dünyamız tekerlemerini

Detaylı

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum.

Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Teknik bir sıkıntıdan dolayı 7. hafta ödevlerinin 1. ve 2. günlerini paylaşabiliyorum. 345. günleri en geç salı günü yayınlamış olurum. Gecikme için kusura bakmayın. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Detaylı

ÇALIŞMA KAĞIDI. Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir?

ÇALIŞMA KAĞIDI. Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir? ÖZGÜVEN OKULÖNCESİ AFİŞ PANO ÇALIŞMASI ÇALIŞMA KAĞIDI Resimdeki çocuklardan hangileri utangaçtır, hangileri değildir? DRAMA ÖZGÜVEN RESMİ Öğretmen öğrencilere Sizler ünlü bir ressamın fırçaları olacaksınız.

Detaylı

Etkinlik No 4 Dersin Adı. Hayat Bilgisi Sınıf. 2.Sınıf Tarih. /.../2013 Etkinlik Adı

Etkinlik No 4 Dersin Adı. Hayat Bilgisi Sınıf. 2.Sınıf Tarih. /.../2013 Etkinlik Adı Etkinlik No 4 Dersin Adı Hayat Bilgisi Sınıf 2.Sınıf Tarih /.../2013 Etkinlik Adı Dengeli ve Düzenli Beslenelim Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1. Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini

Detaylı

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni

2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI. Hazırlayan Engin GÜNEY İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 2. SINIF İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEST ÇALIŞMASI Hazırlayan İşitme Engelliler sınıf Öğretmeni 1 Saçları hangisi tarar? o A) Bıçak o B) Tarak o C) Eldiven o D) Makas 2 Hangisi okul eşyası değil?

Detaylı

Ben de İsterim DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME DEĞERLENDİRME

Ben de İsterim DERS İÇİ İLİŞKİLENDİRME DEĞERLENDİRME EMPATİ MAYIS 2017 Ben de İsterim Hafta Sınıf sorucevap Öğrencilerin hoşuna gidecek cinsten bir yiyecek. (Tüm öğrencilere dağıtılabilecek miktarda.) Duygu, düşünce hayallerini görsel sanat yoluyla ifade

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3 YAŞ ŞİRİNLER SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Yardımlaşalım adlı hikayemizi biz hazırladık. Tekerlemeler: şeker,

Detaylı

6 YAŞ REHBERLİK UYGULAMALARI

6 YAŞ REHBERLİK UYGULAMALARI EKİM AYI REHBERLİK GRUP ETKİNLİKLERİ Etkinliğin Adı: Bir aile çiz ve aileyle ilgili düşünceler Amacı: Öğrencilerin aile bireylerine karşı duygu ve düşünceleri konusunda bilgi sahibi olmak. 1. Aile nedir?

Detaylı

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma

LEGOLİNO. HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma LEGOLİNO HEDEF-1 Legolino oyununu tanıma 1-1 Oyunla ilgili dikkatini toplar. 1-2 Anlatılanları dikkatle dinler. 1-3 Parçaları kendisinin çıkarıp tekrar toplaması gerektiğini bilir. 1-4 Uygulama kutusunu

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım.

Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adım-Soyadım:... Aşağıdaki parçayı okuyalım. Ardından soruları yanıtlayalım. FİLLER Filler

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK

DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK ETKİNLİK SÜRESİ: 30 DK. ETKİNLİK ZAMANI: TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ

Detaylı

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu

.. Özel Eğitim Uygulama Merkezi. Kaba Değerlendirme Formu .. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Kaba Değerlendirme Formu Öğrenci Adı-Soyadı: Değerlendirme Tarihi: Sınıfı: Değerlendiren: AMAÇLAR +/- AÇIKLAMA 1. Ellerini yıkar. 2. Ellerini kurular. 3. Yüzünü yıkar. 4.

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ GÖREVLERİMİZİ BİLMEK TEMASI NİSAN AYI FAALİYET RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi Görevlerimizi

Detaylı

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba;

09.10.2015. Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; 09.10.2015 Denizyıldızı Sınıfı ndan Merhaba; Geçen hafta giriş yaptığımız Hayvanlar konusunu bu hafta da işlemeye devam ettik. Mini minnacık örümcek adlı parmak oyunumuzu ve Hayvanlar Ne İster? şarkımızı

Detaylı

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ Bu proje Antalya Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve ailelerinin özel eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık kazanmalarını sağlamak

Detaylı

İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU İLK ADIMLAR SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan:FUNDA SAYDAM ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA; 23.03.2015-27.03.2015 tarihleri arasında uygulanan etkinlikleri sizlere sunmaktayım. SEVGİLERLE

Detaylı

Hikaye Çalışması (İki At)

Hikaye Çalışması (İki At) ADALET MART 2017 Hikaye Çalışması (İki At) Hafta Sınıf Düzeyi ve 4. Sınıf 40 Dakika Süre KAZANIM Adalet konusunda temel bilgileri kavrar. SÜREÇ Yöntem ve Teknik Drama, Sorucevap, anlatım, tartışma İKİ

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge Gündüz Bakımevi ARILAR EKİM 2018 EĞİTİM BÜLTENİ CUMHURİYET HÜRRİYET DEMEK Cumhuriyet hürriyet demek, Cumhuriyet,özgürce yaşamak Uygarlığa,çağdaşlığa Durmadan yılmadan

Detaylı

ünite1 Fen Bilimleri Beş Duyumuz Beş Duyumuz 3. Burundaki kılları koparmak Çok sıcak cisimlere dokunmak

ünite1 Fen Bilimleri Beş Duyumuz Beş Duyumuz 3. Burundaki kılları koparmak Çok sıcak cisimlere dokunmak ünite1 Beş Duyumuz Beş Duyumuz Fen Bilimleri 1. Özgür Selin TEST 1 Kitapları okumamı sağlar. Annemin yaptığı kekin tadını almamı sağlar. Öğrencilerin sözünü ettiği duyu organları hangileridir? Özgür Selin

Detaylı

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI

ADI SOYADI : OKUL NO : SINIFI : 4/ NOTU : FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 1. DÖNEM 1. YAZILISI 1. Aşağıdaki iskeletin temel bölümlerinin isimlerini yazınız. İskeletin temel bölümlerinin görevlerini belirtiniz. ( 10 puan) Bölümleri

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 3-4 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI

TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI 2017 MAYIS/ 1. HAFTA KONU 01.05.2017 02.05.2017 03.05.2017 04.05.2017 05.05.2017 RESMİ TATİL SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI HALK LARI (ÖZKAN

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU CİVCİVLER SINIFI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK PROGRAMI Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI

TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI Güneşli bir günün sabahında, Geyikçik uyandı ve o gün en yakın arkadaşı Tavşancık ın doğum günü olduğunu hatırladı. Tavşancık arkadaşlarına her zaman yardımcı oluyor, ben

Detaylı

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SUNUM KONUSU VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ÇALIŞMA ORTAMI Sessiz olmalı. Tv olan veya radyo çalan oda da ders çalışılmamalı. Çalışma masada olmalı. Yatarak uzanarak ders çalışılmamalı. Çalışma masasının etrafında

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

BİZE KATILIR MISINIZ?

BİZE KATILIR MISINIZ? BİZE KATILIR MISINIZ? ŞARKILAR FARECİK Bizim mutfakta bir yuvası var. Ben bilemem ki kaç yavrusu var. Her şeyi kemirdi. Her şeyi dağıttı. Annemi babamı çıldırttı. Farecik farecik, Döktün saçtın farecik,

Detaylı

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi

Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Çocukları çocuk bakım evi yolunda olan ebeveynlere Århus Kommune Børn og Unge Çocuğunuzun uyumu, öğrenimi ve gelişimi Tyrkisk, Türkçe 2-3 yaşındaki çocuk hakkında durum ve gelişim görüşmesi Çocuk bakım

Detaylı

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU AKÇAY SANİYE KARAGÖZOĞLU ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ NİSAN AYI FAALİYET RAPORU KONU: İYİLİK VE HOŞGÖRÜ Nisan ayı boyunca aşağıda ismi geçen iyilik ve hoşgörü konulu sınıf içi etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir.

CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE. Fiil Cümlesi. *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi *Yüklemi çekimli fiil olan cümlelere denir. İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez. Seçilmiş birkaç kitaptan güzel ne olabilir. İsim

Detaylı

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Kaplumbağa ve Tavşan 2 1 Tin Tin Tin-Tak Hop Cık Etkinliği 3 2 Bir Ses Ver Etkinliği 4 2 Kendi Müzik Çalgımı Yapıyorum

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM. Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM. Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI AYLIK PROGRAM DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Leylek leylek havada, Can can çikolata, altın top Bilmeceler: Kar, ağız, kulak Parmak

Detaylı

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI

.com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI .com 2. SINIF 1. DÖNEM TATİL KİTABI 2. DÖNEMDEN İTİBAREN FACEBOOK GRUBUMUZDA GÜNLÜK ÖDEV PAYLAŞIMLARI YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ! 5. Günden İtibaren Sadece Facebook Grubumuzdan Paylaşım Yapılacaktır. Grup Adı:

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... Önce kelimeleri tek

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu 3. Yazma 3. SAYFA HABERİNDEN ŞİİRE 3. Sayfa Haberinden Haydar ERGÜLEN İN «Elmanın E si» Adlı Şiire SERDAR SOLKUN GALATASARAY LİSESİ TDE ÖĞRETMENİ Grup: Ortaöğretim öğrencileri ( Hazırlık sınıfları ve 9.

Detaylı

DERİNSU ANAOKULU Haziran Ayı Eğitim Bülteni

DERİNSU ANAOKULU Haziran Ayı Eğitim Bülteni DERİNSU ANAOKULU 2016-2017 Haziran Ayı Eğitim Bülteni GÜZEL BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTIK.. BİZLERE GÜVENDİĞİNİZ VE DESTEKÇİMİZ OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. YAZOKULUMUZDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE DERİNSU

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI AYLIK EĞİTİM PROGRAMI. Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU CİVCİVLER SINIFI MAYIS AYI DİL BECERİLERİM VE BEN AYLIK EĞİTİM PROGRAMI Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Arabam Geliyor, El El Emek tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT

DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM 4 SINAV GÖREVLİSİNİN KİTAPÇIĞI. Dönem Kasım 2009 DİKKAT ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Devlet Dil Sertifikası DÜZEY B1 Avrupa Konseyi Ortak Dil Ölçütleri Çerçevesinde BÖLÜM

Detaylı

SİTEMİZE EKLENEN METİN KİTABIM-1 VE METİN KİTABIM-2 ADLI DÖKÜMANLARI OKURSAK HEM OKUMA HIZIMIZ ARTACAK HEM DE OKUDUKLARIMIZI ANLAYACAĞIZ.

SİTEMİZE EKLENEN METİN KİTABIM-1 VE METİN KİTABIM-2 ADLI DÖKÜMANLARI OKURSAK HEM OKUMA HIZIMIZ ARTACAK HEM DE OKUDUKLARIMIZI ANLAYACAĞIZ. OKUMAYA YENİ GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KOLAYDAN AZ DA OLSA ZORA DOĞRU METİNLERİ ÇOK UZUN OLMAYAN BOL GÖRSELLİ AMA AZ SORULU BİR KİTAP HAZIRLADIM SİZLERE. SİTEMİZE EKLENEN METİN KİTABIM-1 VE METİN KİTABIM-2

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum"

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile piti piti, iğne battı ve portakalı soydum FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2-3 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler:Tümevarım tekniği ile "piti piti, iğne battı ve portakalı soydum" tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 26.12.2016-30.12.2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Televizyonun yararları ve zararları hakkında sohbet ettik. *Kar nasıl oluşur öğrendik. *Güneş sistemimiz

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 3-4 YAŞ GRUBU AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Hanım kızı, ebe tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Beyin fırtınası tekniği ile telefon,

Detaylı

01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ. PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir.

01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ. PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir. MAYIS 2017 BÜLTENİ 01-05 MAYIS OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ PAZARTESİ Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile okulumuz 1 gün tatil edilmiştir. SALI Çiftçi çukurda oyunu oynuyoruz. Çamurlara

Detaylı

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın?

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER. Bakkaldan. aldın? 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ismin yerini tutan bir sözcük kullanılmıştır? A) Onu bir yerde görmüş gibiyim. B) Bahçede, arkadaşımla birlikte oyun oynadık. C) Güneş gören bitkiler, çabuk büyüyor.

Detaylı

4 YAŞ YUNUSLAR GRUBU HAFTALIK VELİ BÜLTENİ SAYI :1

4 YAŞ YUNUSLAR GRUBU HAFTALIK VELİ BÜLTENİ SAYI :1 Sayfa 2 4 YAŞ YUNUSLAR GRUBU HAFTALIK VELİ BÜLTENİ SAYI :1 DUYU ORGANLARIMIZ 31 EKİM 04 KASIM 4 YAŞ Empati duygusu, sosyallik ve rol model almanın geliştiği bu dönemde; empati duygusunu geliştirici hikayeler

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN ÖZEL ASÇAY ANAOKULU ÇALIŞKAN ARILAR HAFTALIK BÜLTEN 09.01.2017-13.01.2017 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Mısır nasıl yetişir?öğrendik. *Kümes hayvanlarının seslerini ve yürüyüşlerini taklit ederek öğrendik.

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI. Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU ŞİRİNLER SINIFI AYLIK PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: On, on deve, karaciğer tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler: Öğretmen, okul,kitap

Detaylı

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI

FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI FORUM EGE GÜNESI ANAOKULU 3-4 YAS GRUBU AYLIK PROGRAMI DIL BECERILERIM VE BEN Hikaye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Skinner tekniği ile okulum,tik tak,her sabah,çocuklar adli tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2- SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM 3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ

4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2- SOSYAL-DUYGUSAL GELİŞİM 3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ 4-6 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM ALANLARI 1- PSİKOMOTOR GELİŞİM 2-3-ZİHİNSEL ALAN VE DİL GELİŞİMİ 4-4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNUZ NELER YAPABİLİR? PSİKOMOTOR GELİŞİM Top oyunlarında iyice ustalaşmıştır..

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 5-6 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eşyaları ı ta ıyalı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aileyi ta ıyalı. ölü leri i ta

Detaylı

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ GAZİANTEP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Konsantrasyon Sorunu Ders çalışmak yerine başka şeyler yapmak istiyorum, Kitabı elime alıyorum fakat kapağını bir türlü açamıyorum diyorsanız konsantrasyon sorununuz

Detaylı

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR!.. SERIS.INDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017

ANAOKULU BİRİMİ AY: MART YIL:2017 AY: MART YIL:2017 ANAOKULU BİRİMİ ÖZLEM KAYA(Kurucu müdür) HÜLYA ÖNDER(Kurucu müdür) FATMA KIVRAK(Lider öğretmen) BAHAR ÇALIK(Lider öğretmen) ŞİRİN GÖK(Lider öğretmen) EZGİ ATEŞ(Lider öğretmen) HİLAL BİNALİ(Lider

Detaylı

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS

PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN MAYIS ÖZEL ASÇAY ANAOKULU PAMUK ŞEKERLERİ HAFTALIK BÜLTEN 09-13 MAYIS 2016 BU HAFTA NELER ÖĞRENDİK *Engelliler haftası hakkında konuştuk ve bilgi edindik. *Engeli olan insanlara nasıl davranmamız gerektiği hakkında

Detaylı

MATEMATİK KUTUSU TAVŞAN MASKELERİMİZ

MATEMATİK KUTUSU TAVŞAN MASKELERİMİZ MATEMATİK KUTUSU 3 Yaş sınıfı öğrencileri, artık materyallerden basit bir matematik kutusu yaptılar. Nesnelerle toplama işlemi yapmayı öğrenen minikler, eğlenceli bir oyunla matematik çalışmaları yapmayı

Detaylı

ALPER DURU ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ

ALPER DURU ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ ALPER DURU ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ ARALIK AYI DEĞER KONUSU SEVGİ Aralık ayında Sevgi değerini işledik. Sevgi konusunda okulumuzda bir çok faaliyet gerçekleştirildi.

Detaylı

BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ

BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ BÖLÜM 4 HAYAT BİLGİSİ ETKİNLİKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Doğal Afetler 2 1 Para Para Para 3 1 Zamanın Rengi 4 2 Dengeli ve Düzenli Beslenelim 5 2 Neler Olmadan Yaşanmaz? 6 2

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı