TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ CONCRISE BETONARME PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME KÖR KALIP SİSTEMİ (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ CONCRISE BETONARME PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME KÖR KALIP SİSTEMİ (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN)"

Transkript

1 TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ CONCRISE BETONARME PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME KÖR KALIP SİSTEMİ (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN) TOKOZ PLASTIC & BUILDING MATERIALS INTERNATIONAL

2 1.BİRİM FİYAT TARİFİ BETONARME YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AMAÇLI KÖR KALIP YAPILMASI Ekli projelerde belirtilen mahallerde, prensip detaylarına, onaylı örneğe ve akredite kuruluşlardan elde edilen testlerin sonucuna uygun olarak üretilen Plastik Kör Kalıp Sistemleri (Bundan sonra TOKOZ olarak adlandırılacaktır) ile istenilen final kotuna ulaşmak için TOKOZ ve tamamlayıcı ürünleri kullanılarak döşeme işleminin yapılması için gerekli olan her türlü malzeme ve zaiyatı, işçilik, araç, makine, ekipman kira ve giderleri, hatalı yapılmış imalatın düzeltilmesi ve/veya sökülüp tekrar yapılması, nakliye, şantiye içi yatay ve düşey taşımalar, depolama masrafları, sigorta vb. giderler dahil m2 anahtar teslim fiyatıdır. Geri dönüşümlü polipropilenden üretilmiş modüler kılavuz elemanların zeminde birbirine bağlanması, onların üzerine kolonların dikilmesi ve kolonların üzerine de TOKOZ tipi ürünlerin (kör kalıp: beton içinde kalan tek kullanımlık beton kalıbı) monte edilmesiyle beton dökümüne hazır yükseltilmiş bir döşeme kalıbının elde edilmesi işidir. ÖLÇÜ: Projesine ve onaylanan ataşmanlara göre montajı tamamlanmış alan hesaplanır. MARKA: TOKOZ CONCRISE 1.1 TEST YÖNTEMİ En az 5000 kg yük uygulayabilecek ve uygulanan yükü 1 kg doğrulukta ölçebilen basınç uygulama cihazı ile 120x120 cm ebatlarında, 24 cm yükseklik için 5 cm kalınlığında, 60 cm yükseklik için 10 cm kalınlığında, 8 mm çapında ve 200x200 mm açıklık örgülü hasır çelik donatı ile desteklenerek dökülen C25 betonunun oluşturduğu betonarme prototiplere yapılan basınç testi sonucunda min kg taşıma kapasitesi elde edilmelidir. 240 mm çapındaki yükleme plağı prototipin herhangi bir köşesinin orta noktasına oturtulmalı, bu sayede TOKOZ un beton ile oluşturduğu döşeme formuna mesnetlerin tam ortasından basınç uygulanmalıdır. Kolon kısımlarına basınç uygulanmamalıdır. 2. GENEL 2.1 AMAÇ Bu şartname, Açık ve Kapalı Alanlar İçin Plastik Kör Kalıp Sistemleri esaslarını tarif etmekte ve uygulama detaylarını içermektedir. Uygulama detaylarının veya malzemelerin İŞVEREN/PROJE YÖNETİCİSİ tarafından onaylanmış olması, ANA YÜKLENİCİ yi, kullanılan malzeme ve yapılan imalatla ilgili sorumluluğundan kurtarmaz. İmalat kapsamı aşağıda özetlenmekte olup, özel durumlarda bunlarla sınırlı kalmayabilir. Bu teknik şartname ve sözleşme eki proje ve detayların amacı, yapılacak işin temel esaslarını tarif etmektir. Konu imalatların tam ve kusursuz yapımı için, aşağıdakilerle sınırlı olmamak kaydıyla, gerekli her tür malzeme ve işçilik bu şartname kapsamındadır ve ANA YÜKLENİCİ nin sorumluluğundadır.

3 2.2 ÜRÜNLE İLGİLİ DOKÜMANLAR Ürünler madde 1.1 e uygun olarak üretilmeli ve üretici firma ilgili test belgesine sahip olmalıdır. İŞVEREN özel şartları, konu işin yapımına ait genel esasları tarif etmekte olup, standartlar ve şartname maddeleri arasında çelişki olması halinde, proje müellifinin onayı alınacaktır. 2.3 TESLIM EDİLECEKLER Sözleşme ekinde verilen projelere uygun olarak ANA YÜKLENİCİ tarafından hazırlanacak imalat resimlerinde, döşeme şekli, uygulama detayları ve kullanım yeri belirtilecektir. Malzemeler, imalat resimlerinin onayından önce şantiyeye teslim edilmeyecektir Ürünlerin, şartnameye bağlanmış özelliklere uygunluğunu gösteren katalog ve test sonuçlarına uygunluğunu gösteren belgeler sözleşmede belirtilen usullere göre sunulacaktır Kubbeler, borular, koordinat kılavuzları ve diğer bileşenlerini içeren min. 120 cm lik örneklerin, ürünlerin şantiyeye tesliminden önce onay için sunulması istenebilir Seçilen malzeme ile kontrolörün uygun göreceği yer ve boyutlarda, bütün yanaşma ve köşe detaylarını sergileyen toplamda min. 4 m2 lik bir örnek uygulama yapılması İŞVEREN ce istenebilir Komşu yapım işleri ile ilişkiler, yanaşma detayları ve imalatçının ürünlerinin yerine takılması ile ilgili önerileri de onay için sunulmalıdır. 2.4 KALITE GÜVENCESİ Tüm malzemeler, malzemeler konusunda başarılı deneyimi olan bir üreticiden ya da bayiinden temin edilmelidir Uygulama başlamadan önce imalat projeleri onaylanmalıdır Kullanılacak tüm malzemelerin sorumlu kaynaktan temin edildiğini gösterir belgeler olmalıdır Yerinde montaj; benzeri projelerde deneyimi olan ya da üreticinin tavsiye edeceği tecrübeli ekipler tarafından yapılmalıdır. 2.5 TESLIM ALMA, DEPOLAMA VE TAŞIMA Malzemenin sahaya ve uygulama yapılacak alana her tür yatay ve düşey taşınması ANA YÜKLENİCİ nin sorumluluğundadır. Nakliye ve depolama sırasında malzemeler zarar görmeyecek, ambalajları ıslanmaya karşı korunacaktır. Boşaltma elle yapılacak, gerektiğinde kaldırma ve montaj işlemleri için uygun nitelikte kaldırma düzeneği, makine ve ekipman ANA YÜKLENİCİ tarafından kurulacaktır TOKOZ ürünlerinin kubbeleri ve boruları paletlerinde, ayak ve koordinat kılavuzları orijinal karton ambalajlarının nemden zarar görmemesi için uygun kapalı alanlarda muhafaza edilmeli, üst üste maksimum 8 paket yerleştirilmelidir Malzemenin taşınması sırasında belirgin yahut kalıcı zarar gelmemesine dikkat edilmeli ve kullanılmayan malzemeler sahada bırakılmamalıdır. Bu konuda tüm sorumluluk ANA YÜKLENİCİ ye aittir.

4 2.6 GARANTİ TOKOZ PLASTIC & BUILDING MATERIALS INTERNATIONAL ANA YÜKLENİCİ nin Sözleşme ile, üretici firmanın ise kanunlarla belirlenen genel sorumlulukları kapsamında değerlendirilecektir Tamamlanmış imalatlarda garanti süresi; *Malzemede 5 yıl *İşçilikte 1 yıl olup garanti süresi dahilinde, malzeme ve/veya uygulama hatasından doğabilecek kusurların tamiratı veya gerektiğinde yenilenmesi, ANA YÜKLENİCİ tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır. 3. MALZEMELER TOKOZ, sistem olarak 58x58 cm ebatlarında olmalıdır. 3,9 cm yüksekliğinde boru destekleyici ayak ve tabanların mesafesini belirleyen koordinat kılavuzu, en fazla 250 cm ye kadar istenilen yüksekliklerde, 125 mm çapında ve en fazla 2 mm et kalınlığında PVC boru, beton ile hasır çelik donatı yerleşimi esnasında sistemin çökmemesini sağlayan en az 4 referans düzlemine sahip, 15 cm yüksekliğindeki kubbelerden oluşur. Birbirine bağlanan modüller iki doğrultuda uzanan kare şeklinde yapılar oluşturmak üzere yerleştirilirler ve en az C25 beton ile doldurulacak şekilde döküme hazırlanırlar. Oluşan boşluk her türlü tesisat (elektrik, mekanik, vb.) geçişi ve/veya havalandırma amaçlı kullanılabilir. Tüm malzemeler projede belirtilen nitelikte ve ebatlarda olacaktır. Malzeme seçiminde, aksi belirtilmedikçe, aşağıdaki tablolarda verilen teknik özellikler ve detaylarda gösterilen malzeme tipleri kullanılacaktır. Kullanılacak olan sistemin tüm parçaları hava koşullarına, kimyasallara ve çürümeye karşı dayanımlı, geri dönüştürülebilir olmalıdır. 3.1-KUBBE 3.2 PVC BORU 3.3 BORU DESTEKLEYİCİ AYAK 3.4 KOORDİNAT KILAVUZU

5 4. İNCELEME VE HAZIRLIK 4.1 YÜKLENİCİ, uygulama yapacağı alanların mevcut durumlarını işe başlamadan önce inceleyecek ve bu alanların imalata hazır hale getirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaktır. 4.2 Kuruluma uygun düzgün bir yüzey oluşturmak amacıyla zemin en az grobeton ile kaplanacaktır. Grobeton kalınlığı projede belirtilen işletme yükleri gözetilerek belirlenecektir. 4.3 İzolasyon, su yalıtımı ve diğer bitmiş imalatlara montaj sırasında zarar verilmeyecek, zarar gören kısımların tamiri derhal sağlanacaktır. 5. MONTAJ 5.1. Boru destekleyici ayaklar, koordinat kılavuzu yardımı ile döşenir; parçalar her hangi bir köşeden başlanarak sağdan sola ve yukarıdan aşağıya doğru yerleştirilir PVC borular arzu edilen döşeme yüksekliğini elde etmek için uygun uzunlukta kesilir ve her bir boru destekleyici ayak içindeki yuvaya dikine oturtulur. PVC boru uzunluğu = bitmiş döşeme yüksekliği işletme yüküne uygun şap kalınlığı kubbe yüksekliği 2 mm boru destekleyici ayağın taban et kalınlığı 5.3. Kör kalıplar, PVC boruların üzerine her hangi bir köşeden başlanarak sağdan sola ve yukarıdan aşağıya doğru yerleştirilir. Kalıpların üzerindeki oklar her zaman montajı yapan personelin baktığı yönü işaret etmelidir. Kalıpların ve boruların birbirlerine iyice geçtiğinden emin olunmalıdır Duvar bitişlerinde son sıra kalıpların duvardan uzun olması halinde, kalıplar kesilerek PVC borularla eş seviyede duvara sabitlenmiş ahşap çıtalar üzerine yerleştirilmelidirler Duvar bitişlerinde son sıra kalıpların yeni bir sıra kalıp dizemeyecek şekilde duvardan kısa kalması halinde, kalıpların altına beton girmemesi için PVC kolonlar ve kalıp-duvar aralıklarına uygun kalınlıkta EPS ya da XPS çıtalar ile doldurulmalıdır Kalıp sisteminin dört bir tarafı perde duvarlar veya diğer konvansiyonel kalıp sistemleri ile kapatılmalı, sistem harekete engel vermeyecek şekilde sıkıştırılmalıdır Kör kalıpların üzerine işletme yükü gözetilerek hesaplanmış özelikte hasır çelik en az 20 cm bindirme payı da gözetilerek yerleştirilir Kalıp sistemi sıkıştırıldıktan ve hasır çelik serildikten sonra kalıp yüzeyinde gezilebilir Daha sonra sistemin bir parçası olan PVC boruların içine U şeklinde bükülmüş işletme yükü gözetilerek hesaplanmış inşaat çeliği (örneğin; 8 mm lik) yerleştirilir. Bu parçalar döşeme plağını güçlendirmek için kullanılan hasır çeliğe bağlanmalı ve borunun tabanına ulaşacak kadar uzun olmalıdır Boruları ve kalıbı doldurmak için en az C25 sınıfı (tercihen brüt beton) ve en az S4 kıvamında beton kullanılır. Ayaklar ve kalıp döküldükten sonra hasır çelik betonla kaplanır ve işletme yükü gözetilerek tasarlanmış plak kalınlığına ulaşılana kadar döküme devam edilir. Eğimli dökümlerde (örneğin; rampa oluşturmak için), üst plak için düşük kıvamlı beton kullanılacak dahi olsa, ayaklar için yine en az S4 kıvamlı beton kullanılmalıdır.

6 5.11. Beton dökümü sırasında kalıp sisteminin aşırı basınç almaması için, pompa hortumunun ağzı kalıplardan en fazla 20 cm yukarıda tutulmalıdır. Döküm esnasında PVC boruların dolduğundan emin olunduktan sonra kubbelerin dökülmesi esastır Dökülen beton her safhada vibratör ile sıkıştırılır. Ayaklar en az 16 mm lik yağlanmış ahşap çubuklar ile şişlenmeli, ayakların içinde hava sıkışması engellenmelidir Döküm sonrası normal şap uygulamalarında yapıldığı şekilde ortam koşullarına bağlı olarak beton yeterli miktarda sulanmalıdır Beton dökümünü takip eden saatlik sürede döşeme kalınlığının 1/5 ini geçmeyecek şekilde döşemede derzler açılmalıdır. Derzler birbirini dik açılarla, şantiye yönetimince belirlenen aralıklarla açılmalıdır Güneşli, sıcaklığın 30 C ve üzeri olduğu günlerde, betonun günün erken saatlerinde dökülmesi tavsiye olunur; bunun mümkün olmadığı durumlarda kalıplar ıslatılmalıdır cm nin üzerindeki kesit yüksekliklerinde kalıbın uygun bir yerine menhol bacası bırakılmalı, döküm sonrası döküm kalitesi (ayaklara beton girip girmediği, ayakların dik durup durmadığı vb.) kontrol edilmelidir.

Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı

Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı Teknik Şartname Kör Kalıp Kullanarak Betonarme Yükseltilmiş Döşeme Yapımı İşin tanımı: Kat döşemesi üzerinde geri dönüşümlü polipropilenden üretilmiş modüler kör kalıplar (kör kalıp: beton içinde kalan

Detaylı

GELENEKSEL UYGULAMA DOLGU. Geleneksel uygulamaların dezavantajları

GELENEKSEL UYGULAMA DOLGU. Geleneksel uygulamaların dezavantajları GELENEKSEL UYGULAMA DOLGU Geleneksel uygulamaların dezavantajları Ağır imalatlar; en hafif alternatif 4 kg/m 3 Zemin haricinde yapıya ilave yük getirdiği için toplam yapı maliyetlerinde artış Çok zaman

Detaylı

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması

Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması Ses Yalıtımlı Alçı Plaka Duvar Yapılması İşveren ve temsilcisi tarafından onaylanmış proje ve detay çizimlerine göre; duvar U profillerinin, altına 4mm kalınlığında Index Fonostrip veya muadili yapıştırılması,

Detaylı

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları

MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME. Avantajları. Dezavantajları. Avantajları. Dezavantajları MEVCUT UYGULAMA MODÜLER YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME Grobeton üzerine metal ayaklarla monte edilen kompozit paneller Avantajları Modüler Kaba inşaat sonrasında uygulanabilir İçinden her türlü tesisat rahatça geçirilebilir

Detaylı

09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP)

09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) 09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) 2702 Forum Diyarbakır Alışveriş Merkezi 1 BÖLÜM 1 BÖLÜM 09 69 00 YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME TEKNİK ŞARTNAMESİ (YAPMA TİP) GENEL 1.1 İÇERİK Bu şartname

Detaylı

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

TEMELDE SU YALITIMI. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TEMELDE SU YALITIMI Yapıların zeminle temas eden bölümlerinin

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Yeraltı su depolama sistemi www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr YENİ ELEVETOR TANK KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Temel ELEVETOR / Vantaggi e caratteristiche Cassero ELEVETOR / Vantaggi e caratteristiche

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ PREMIUM PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ YÜZER DÖŞEME AYAKLARI (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN)

TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ PREMIUM PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ YÜZER DÖŞEME AYAKLARI (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN) TEKNİK ŞARTNAME TOKOZ PREMIUM PLASTİK YÜKSELTİLMİŞ YÜZER DÖŞEME AYAKLARI (AÇIK VE KAPALI ALANLARDA KULLANILAN) TOKOZ PLASTIC & BUILDING MATERIALS INTERNATIONAL 1.BİRİM FİYAT TARİFİ PLASTİK AYAR TAKOZU

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Yeraltı su depolama sistemi www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr YENİ ELEVETOR TANK KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Temel ELEVETOR / Vantaggi e caratteristiche Cassero ELEVETOR / Vantaggi e caratteristiche

Detaylı

DONATILI GAZBETON YAPI ELEMANLARI İLE İNȘA EDİLEN YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME

DONATILI GAZBETON YAPI ELEMANLARI İLE İNȘA EDİLEN YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME YIĞMA BİNA SİSTEMİ İLE İLGİLİ TEKNİK ȘARTNAME www.tgub.org.tr İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM 2. ATIF YAPILAN STANDARD ve/veya DÖKÜMANLAR 3. TARİFLER 4. ÜRETİM 5. PROJELER 6. YAPI ELEMANLARININ STOKLANMASI 7. YAPI

Detaylı

www.geoplast.it www.absyapi.com.tr

www.geoplast.it www.absyapi.com.tr Sel ve yağmur suyu depolama sistemi www.geoplast.it www.absyapi.com.tr YENİ ELEVETOR TANK KULLANIMI VE ÖZELLİKLERİ Temel ELEVETOR / Vantaggi e caratteristiche Base Elevetor, elemento in polipropilene riciclato,

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN

ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN ŞANTİYE TEKNİĞİ Dr. A. Erkan KARAMAN KOLON KALIP METRAJI UYGULAMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MÜH. MİM. FAK. İnşaat Müh. Bölümü Yanda verilen döşeme kalıp planında döşeme, kiriş ve kolonlara ait ölçüler verilmiştir.

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

GROBETON - LENTO VE TEMEL KALIBI

GROBETON - LENTO VE TEMEL KALIBI GROBETON - LENTO VE TEMEL KALIBI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi GROBETON Temeldeki tesviye betonu, beton yol,

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

SUPPORT AH AP VE TA KAPLAMALAR İÇİN KAPALI VE AÇIK ALANLARDA KULLANILAN PLASTİK YÜZER DÖ EME AYAKLARI ARTNAMESİ 1. BİRİM FİYAT TARİFİ

SUPPORT AH AP VE TA KAPLAMALAR İÇİN KAPALI VE AÇIK ALANLARDA KULLANILAN PLASTİK YÜZER DÖ EME AYAKLARI ARTNAMESİ 1. BİRİM FİYAT TARİFİ AH AP VE TA KAPLAMALAR İÇİN KAPALI VE AÇIK ALANLARDA KULLANILAN PLASTİK YÜZER DÖ EME AYAKLARI ARTNAMESİ 1. BİRİM FİYAT TARİFİ 1.1 AH AP DECK VE TA KAPLAMALARI İÇİN PLASTİK YÜZER DÖ EME AYAKLARI Ekli projelerde

Detaylı

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde

ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde ProfilEx ısı yalıtımı (mantolama) ve sıva uygulamalarında yapıların; pencere, kenar, köşe, yatay veya düşey düzgün boşluklar (fuga) gerektiğinde kullanılan ve sistemi tamamlayan profil çeşitleri markasıdır.

Detaylı

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva.

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Baumit PRIMO 2 Kaba Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, katkı maddeleri. Kullanım

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI

BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI BUZON BC SERİSİ DIŞ MEKAN YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME AYAKLARI 1 MALZEMELER 1.1 ANA ELEMANLAR Kullanılacak olan sistemin tüm parçaları UV ışınlarına, hava koşullarına, kimyasala ve çürümeye karşı dayanımlı, geri

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

Temel sistemi seçimi;

Temel sistemi seçimi; 1 2 Temel sistemi seçimi; Tekil temellerden ve tek yönlü sürekli temellerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Zorunlu hallerde ise tekil temellerde her iki doğrultuda rijit ve aktif bağ kirişleri kullanılmalıdır.

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

KALIP VE İSKELE. Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR

KALIP VE İSKELE. Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR KALIP VE İSKELE Yrd. Doç. Dr. Alper CUMHUR Betonun mimari ve statik açıdan gerekli formu almasını sağlayan ve beton yeterli dayanım kazanıncaya kadar onu taşıyan yardımcı yapı elemanlarına KALIP denir.

Detaylı

ITP13103 Yapı Malzemeleri

ITP13103 Yapı Malzemeleri ITP13103 Yapı Malzemeleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARKOÇ e-posta : orhan.arkoc@klu.edu.tr Web : http://personel.klu.edu.tr/orhan.arkoc 1 Bölüm 5.1 GAZBETON 2 Giriş Gazbeton; silisli kum ( kuvarsit ), çimento,

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir modüler plastik duvar kalıbı www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr GEOPANEL AVANTAJLAR HIZ Her bir GEOPANEL sadece 11 kg ağırlığındadır ve sistem tek bir kişi tarafından inşa edilebilir.

Detaylı

YAPI İŞLETMESİ METRAJ

YAPI İŞLETMESİ METRAJ YAPI İŞLETMESİ METRAJ 1. METRAJ YAPMA Metrajın Önemi Bir yapının yapılması için ilk önce imar durumuna göre projeleri çizilir. Yapının projeleri üzerinden maliyet bedeli hesaplanır. Yapı için harcanacak

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ

Detaylı

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI

ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ İLE BETONARME YAPI UYGULAMASI ÖN ÜRETİMLİ ÇİFT DUVAR SİSTEMİ NEDİR? Çift Duvar, iki adet betonarme duvar elemanın, aralarında projesine göre boşluk kalacak şekilde özel bağlantı

Detaylı

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe

ÇELİK YAPILAR. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe. Çelik Yapıda Cephe ÇELİK YAPILAR Cephe elemanı yatay ve düşey elemanların oluşturduğu forma bağlı olarak rüzgar yüklerini iki yada tek doğrultuda aktarır. Bu, döşemenin düşey yükler altındaki davranışına benzer. 8 1 Çelik

Detaylı

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 TP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Tek Kat Aypan Tek Kat Aypan Duvar

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar

Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Ürün Bilgi Föyü Düzenleme 06.01.2009 Revizyon no.: 0 Identification no: 01 07 03 01 023 0 000001 Sika -Su Tutucu Bantlar Derz sızdırmazlığı için PVC esaslı Su Tutucu Bantlar Construction Ürün Tanımı Kullanım

Detaylı

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Çift Profilli Sistem

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Çift Profilli Sistem DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Döşemeye Oturan Sistemler Çift Profilli Sistem ÇİFT PROFİLLİ SİSTEM Ses Yalıtım Bandı DU Omega DCC DC Yalıtım Malzemesi PVC Başlangıç Profili DU Ses Yalıtım Bandı Çift İskeletli Sistem;

Detaylı

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar C profilli Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W625 - W626 Duvar Giydirme Sisteminde Metal Konstrüksiyon, Duvar U (DU) ve sadece 75mm ve 100mm Duvar U ve Duvar C profiller

Detaylı

1 TP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 TP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Çift Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir.

Tünel kalıplar yardımıyla, yapının taşıyıcı elemanları bitirme işlemlerinin çoğunluğu geleneksel tekniklerle gerçekleştirilmektedir. TÜNEL KALIP ELÇĐN TAŞ TÜNEL KALIP Tünel kalıp sistemi, yapıların döşeme ve duvarlarının büyük kalıp elemanları ile bir kerede döküldüğü, yerinde beton dökülmesine dayalı bir yapım sistemidir. Tünel kalıplar

Detaylı

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI

ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI ÖRNEK OLARAK İDARELER TARAFINDAN HAZIRLANACAK AKUSTİK MALZEME POZ NO.LARI Burada hazırlanan akustik malzeme pozları örnektir. İncelenmesi amacıyla bilgilerinize sunulmuştur. Size özel pozların oluşturulması

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

Zenon Panel Montaj Kılavuzu - Sayfa 1

Zenon Panel Montaj Kılavuzu  - Sayfa 1 Zenon Panel Montaj Kılavuzu www.zenonpanel.com - Sayfa 1 Bu kılavuz, Zenon Panel montajında dikkat edilmesi gereken önemli noktaların özetlendiği dokümandır. Aşağıda belirtilen hususların dikkate alınması

Detaylı

BETONARME. Çözüm 1.Adım

BETONARME. Çözüm 1.Adım Çözüm 1.Adım Çözüm 2. Adım Çözüm 3. Adım Kiriş No Çelik Çapı Bir Adet Donatı Uzunluğu (m) Donatı Adedi Kat Sayısı Aynı Tip Kiriş Sayısı Çelik Ağırlığı (kg/m) Toplam Ağırlık (kg) K1 Ø8 (ertiye) Ø14 (montaj)

Detaylı

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI

DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DUVARLARIN İÇ YÜZÜNDEN ISI YALITIMI Bu sistemde

Detaylı

BÖLÜM 2: DÜŞEY YÜKLERE GÖRE HESAP

BÖLÜM 2: DÜŞEY YÜKLERE GÖRE HESAP BÖLÜM 2: DÜŞEY YÜKLERE GÖRE HESAP KONTROL KONUSU: 1-1 ile B-B aks çerçevelerinin zemin kat tavanına ait sürekli kirişlerinin düşey yüklere göre statik hesabı KONTROL TARİHİ: 19.02.2019 Zemin Kat Tavanı

Detaylı

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr

www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr Tekrar kullanılabilir kaset döşeme kalıbı sistemi www.absyapi.com.tr www.geoplast.com.tr SKYDOME AVANTAJLARI UYGUN MALİYET SKYDOME'un oluşturduğu boşluk, dolu bir plak döşemeye kıyasla tüketilen betonun

Detaylı

Beton pompasının destek pabuçlarının zemine uygun şekilde sabitlenmesi

Beton pompasının destek pabuçlarının zemine uygun şekilde sabitlenmesi BETON DÖKÜMÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İş güvenliği ve işçi sağlığı, yalnızca hazır beton tesisleri içerisinde ve beton üretim sürecinde değil, betonun taşınması ve dökümü sırasında da dikkat edilmesi

Detaylı

teknik uygulama detayları

teknik uygulama detayları teknik uygulama detayları içindekiler Panel Detayları Betonarme Hatıl-Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...03 Çelik Konstrüksiyon -Gazbeton Döşeme Paneli Orta Nokta Bağlantı Detayı...04

Detaylı

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Tek Profilli Sistem

DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ. Döşemeye Oturan Sistemler. Tek Profilli Sistem DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Döşemeye Oturan Sistemler Tek Profilli Sistem TEK PROFİLLİ SİSTEM Ses Yalıtım Bandı DU DC Yalıtım Malzemesi PVC Başlangıç Profili DU Ses Yalıtım Bandı Tek İskeletli Sistem; teknik

Detaylı

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BACALAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BACALAR Yapılarda, kirli havayı dışarı atma, binaya temiz hava temin etme,

Detaylı

ALAT 10 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri

ALAT 10 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Asma Tavan Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Bölme Duvar Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT 0 Asma Tavan Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 0 TC-TU Agraf Ses Yalıtım Bandı Agraf Çelik Dübel

Detaylı

İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1

İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1 İNŞ 404 Yapı Yönetimi 1 Uygulama 7.6: Aşağıda verilen taş istinat duvarına ait taş miktarını bulunuz. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı 2007 yılı birim fiyatlarıyla taş duvarın maliyetini hesaplayınız. Duvar

Detaylı

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri

Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Çift Plaka Taşıyıcı Duvar Panelleri Prefabrik yarı mamul plakları çalıştırma fikri, sadece döşemeler için değil aynı zamanda duvarlar içinde, kısmen prefabrik duvar elemanları ile yeni bir bina sisteminin

Detaylı

CE498 PROJE DERS NOTU

CE498 PROJE DERS NOTU CE498 PROJE DERS NOTU İnşaat Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Temmuz 2015, Lefkoşa, KKTC CE498 - PROJE Genel Kapsam: Bu derste 3 katlı betonarme konut olarak kullanılacak

Detaylı

1 CP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

1 CP 22 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ CP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet CP Çift Profil Çift Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

1 TP 12 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

1 TP 12 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aysist Bölme Duvar Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet TP Tek Profil Tek Kat Aypan Çift Kat Aypan Ses

Detaylı

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ

ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ ZENON PANEL YAPI TEKNOLOJİSİ ZENON PANEL MALZEME VE BİLEŞENLERİ İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. ZENON PANEL DUVAR SİSTEMİ AÇIKLAMALARI... 4 2.1. Zenon Panel duvar sisteminin esasları... 4 2.2. Zenon Panel

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular BİNA GRUBU. Yükseltilmiş Döşeme / Nitelikli Dolgu

Sıkça Sorulan Sorular BİNA GRUBU. Yükseltilmiş Döşeme / Nitelikli Dolgu Sıkça Sorulan Sorular BİNA GRUBU Yükseltilmiş Döşeme / Nitelikli Dolgu Ocak 2015 BİNA Yükseltilmiş Döşeme / Nitelikli Dolgu Teknik Hangi maddeden üretildi? Hammaddenin büyük bir kısmı geri dönüşümlü polipropilen

Detaylı

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI

OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI OUTWEAR ÜZERİ KAPLAMA UYGULAMALARI SIVA UYGULAMASI KAPLAMA UYGULAMALARI 1 derz yerleri kapatılmalıdır. derz yerleri alkali dayanımı yüksek derz bandı ve derz dolgusu kullanılarak kapatılmalıdır. TEKNİK

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak metal kablo kanalları aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

Proje ile ilgili açıklamalar: Döşeme türleri belirlenir. Döşeme kalınlıkları belirlenir. Çatı döşemesi ve 1. kat normal döşemesinde döşeme yükleri

Proje ile ilgili açıklamalar: Döşeme türleri belirlenir. Döşeme kalınlıkları belirlenir. Çatı döşemesi ve 1. kat normal döşemesinde döşeme yükleri Proje ile ilgili açıklamalar: Döşeme türleri belirlenir. Döşeme kalınlıkları belirlenir. Çatı döşemesi ve 1. kat normal döşemesinde döşeme yükleri belirlenmesi 1. katta döşemelerin çözümü ve çizimi Döşeme

Detaylı

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ 1.1. GENEL HUSUSLAR GRE Epoxy Borular İdare tarafından temin edilecek olup borular yüklenici fabrikasına araç üstü teslim edilecektir. İzole edilmiş borular İDARE

Detaylı

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ

CAM KORKULUK SİSTEMLERİ 0 CAM KORKULUK SİSTEMLERİ Profiller - Zemine Monte Edilen (Zemin Üzeri) Cam Korkuluklar 5-57mm Alt Baza 80mm Alt Baza 00mm Takviyeli Alt Baza 00mm Takviyeli Uzun Alt Baza Zemine Gömülen (Zemin İçi) Cam

Detaylı

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5

KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 KONU : Gazbeton Duvar Yüzeyine Sıva Uygulama Şartnamesi SAYFA : 5 1. Kapsam Gazbeton blok ile örülen duvarların yüzeyine sıva uygulama kurallarına ilişkin esasları kapsar. 2. Tanım Harç: Bileşenler: Kum:

Detaylı

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ

CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ CLIP-IN TAVAN MONTAJ TALİMATNAMESİ I. Clip-In Sistem Profil ve Aksesuarları I. Montaj Öncesi ve Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 1. Uygulama yapılacak mekanın boş ve temiz olması gereklidir.

Detaylı

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İŞ TAKİP ÇALIŞMA OFİSİ VE TABANCA AMBARI TADİLATI TEKNİK ŞARTNAMESİ

MAKİNA ve KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU SİLAH FABRİKASI MÜDÜRLÜĞÜ KIRIKKALE İŞ TAKİP ÇALIŞMA OFİSİ VE TABANCA AMBARI TADİLATI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU Fabrikamız Üretim Müdürlüğü İş Takip Çalışma Ofisi ve Tabanca Ambarı tadilatı işi. 2. TEKNİK ÖZELLİKLER A. YIKIM, SÖKÜM VE ÖRÜM İŞLERİ 1) Planda kesik çizgilerle belirtilen duvar yıkılacaktır.

Detaylı

Tantimber Deck UYGULAMA ÖNERİLERİ

Tantimber Deck UYGULAMA ÖNERİLERİ www.tantimber.com Tantimber Deck UYGULAMA ÖNERİLERİ İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ Önce İnsan Çalışmaya başlamadan önce, tüm iş güvenliği önlemlerinin alınması gerektiğini hatırlatırız. Gerekli güvenlik teçhizatlarının

Detaylı

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

BRİKET DUVAR. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BRİKET DUVAR Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi BETON BRİKET DUVAR Beton briket bloklar, kum, çakıl, tüf, bims (sünger

Detaylı

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası Baumit PRIMO 1 Kalın Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Đç mekanlarda son kat olarak kullanılabilir. Dış mekanlarda

Detaylı

POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU POLİÜRETAN TAMPON MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler i. Amaca Uygun Kullanım... 2 ii. Garanti Şartları Ve Sorumluluk... 2 iii. Tamponda Yapısal Degişiklikler... 2 iv. Tamponlar Çalışırken Oluşabilecek

Detaylı

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6

İçindekiler. Sayfa. Uyarılar 1. Talimatlar 2. Açıklamalar 3. Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4. Dübel Özellikleri 5. Dübel ve Post Montajı 6 KURULUM KILAVUZU İçindekiler Sayfa Uyarılar 1 Talimatlar 2 Açıklamalar 3 Ürün Bilgileri ve Tanıtımı 4 Dübel Özellikleri 5 Dübel ve Post Montajı 6 Bariyer Montajı 7-8 Montajın Resimli Anlatımı 9-10 Bariyer

Detaylı

1 CP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

1 CP 11 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aysist Bölme Duvar Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ CP Aysist Bölme Duvar Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Asma Tavan Sistemleri Tek İskelet CP Çift Profil Tek Kat Aypan Tek Kat Aypan Ses

Detaylı

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması

Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması Kirişsiz Döşemelerin Uygulamada Tasarım ve Detaylandırılması İnş. Y. Müh. Sinem KOLGU Dr. Müh. Kerem PEKER kolgu@erdemli.com / peker@erdemli.com www.erdemli.com İMO İzmir Şubesi Tasarım Mühendislerine

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER

Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İNŞ4001 YAPI İŞLETMESİ METRAJ VE KEŞİF-2 Yrd. Doç. Dr. Selim BARADAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YİĞİTER http://kisi.deu.edu.tr/huseyin.yigiter YIĞMA BİNA

Detaylı

ÇELĐK PREFABRĐK YAPILAR

ÇELĐK PREFABRĐK YAPILAR ÇELĐK PREFABRĐK YAPILAR 2. Bölüm Temel, kolon kirişler ve Döşeme 1 1. Çelik Temeller Binaların sabit ve hareketli yüklerini zemine nakletmek üzere inşa edilen temeller, şekillenme ve kullanılan malzemenin

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) AF-CEB-WB04-YAPIM-0 ZEYİLNAME NO: 04 TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİĞİ İSTANBUL PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ (İPKB) İSTANBUL SİSMİK RİSKİN AZALTILMASI VE ACİL DURUM HAZIRLIK PROJESİ (İSMEP) EĞİTİM YAPILARI

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi

DİLATASYON DERZİ. Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü. Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DİLATASYON DERZİ Yapının kendi ağırlığından ya da oturduğu zeminden

Detaylı

-Teknoser 100, yapısında bulunan kuvars agregadan dolayı yük ve trafik durumuna göre aşınma direnci istenen mahallerde uygulanır.

-Teknoser 100, yapısında bulunan kuvars agregadan dolayı yük ve trafik durumuna göre aşınma direnci istenen mahallerde uygulanır. TEKNOSER 100 Bayındırlık Poz No: 4.613/F04 gri Yüzey Sertleştirici Ürün Tanımı: Taze beton yüzeylere uygulanan, çimento, sert kuvars agrega, kimyasal katkılar, özel renklendirici pigment ve polimer katkılardan

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILARDA ISI YALITIMI Çatılarda ısı yalıtımı için; cam

Detaylı

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI

İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İŞ GRUPLARININ MALİYETTEKİ ORANLARI İşin Adı : KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ No İş Grubunun Adı Tutarı 01 INSAAT 1 İNŞAAT İMALATLARI 41.4519 2 KAZI İKSA VE ZEMİN İYİLEŞTİRME 47.0196 -- INSAAT Toplamı 88.4715

Detaylı

BETON KARIŞIM HESABI. Beton; BETON

BETON KARIŞIM HESABI. Beton; BETON BETON KARIŞIM HESABI Beton; Çimento, agrega (kum, çakıl), su ve gerektiğinde katkı maddeleri karıştırılarak elde edilen yapı malzemesine beton denir. Çimento Su ve katkı mad. Agrega BETON Malzeme Türk

Detaylı

FIREBARRIER YANGIN DURDURUCULAR

FIREBARRIER YANGIN DURDURUCULAR YNGIN DURDURUCUR YNGIN DURDURUCUR Silikon S Şişen Conta Harç Insert veya Putty Pad Çelik, pik ve bakır metalik boru bakır boru CPVC/PVC/ BS Plastik boru Kelepçe Silikon Sprey krilik YNGIN DURDURUCUR Ü

Detaylı

4.3.6.e Süper akışkanlaştırıcı katkılar

4.3.6.e Süper akışkanlaştırıcı katkılar 4.3.6.e Süper akışkanlaştırıcı katkılar Bu katkılar normal akışkanlaştırıcılara benzer ancak etkileri çok daha fazladır. Normalde oldukça düşük su/çimento oranlı betonlar süperakışkanlaştırıcı kullanılarak

Detaylı

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ

MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Doç. Dr Elçin TAŞ MALİYETİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Bina Maliyetinin Oluşumu MALİYET YOK ETME MALİYETİ KULLANIM MALİYETİ BİNA MAL. İLK YATIRIM MALİYETİ GERÇEKLEŞTİRME KULLANIM YOK ETME Alınan Kararların Maliyeti Etkileme Düzeyi

Detaylı

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü

T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü T.C. ÇORLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI Fen İşleri Müdürlüğü 2013 YILINDA ÇORLU MÜCAVİR ALANINDA İHTİYAÇ DUYULAN YAYA VE ARAÇ YOLLARININ 4.5, 6 ve 8 CM'LİK KİLİTLİ PARKE TAŞI, KARE TAŞ, KUMLAMALI TAŞ, KÜP TAŞ,

Detaylı

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular

DUVARCI Sınav Sorularının Kapsadığı Konular A1: İş Sağlığı ve Güvenliği Liste içeriğinde yer alan konular ilgili Ulusal Yeterlilikten alınmıştır. Yapılacak teorik sınavda ve uygulama sınavında A1 yeterlilik birimi kapsamında aşağıdaki maddelerle

Detaylı

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi

ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÇATI KONSTRÜKSİYONLARINDA GAZBETON UYGULAMALARI Doç.Dr.Oğuz Cem Çelik İTÜ Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Birimi ÖZET Donatılı gazbeton çatı panellerinin çeşitli çatı taşıyıcı sistemlerinde

Detaylı

2 TP 2 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri

2 TP 2 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ. Aypan Bölme Duvar Sistemleri. Aypan Giydirme Duvar Sistemleri. Aypan Şaft Duvarı Sistemleri. Aypan Asma Tavan Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ TP Aypan Bölme Duvar Sistemleri Aypan Giydirme Duvar Sistemleri Aypan Şaft Duvarı Sistemleri Aypan Asma Tavan Sistemleri TP Çift İskelet Tek Profil Çift Kat Aypan Çift Kat Aypan TP

Detaylı

Çizelge 5.1. Çeşitli yapı elemanları için uygun çökme değerleri (TS 802)

Çizelge 5.1. Çeşitli yapı elemanları için uygun çökme değerleri (TS 802) 1 5.5 Beton Karışım Hesapları 1 m 3 yerine yerleşmiş betonun içine girecek çimento, su, agrega ve çoğu zaman da ilave mineral ve/veya kimyasal katkı miktarlarının hesaplanması problemi pek çok kişi tarafından

Detaylı

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri

TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları TS 498: Yapı elemanlarının boyutlandırılmasında alınacak yüklerin hesap değerleri TS 500 (2000): Betonarme yapıların hesap ve yapım kuralları Bu standart betonarme yapı elemanları ve yapıların kullanım amaç ve süresine uygun güvenlikte tasarlanması hesaplanması, boyutlandırılması ve

Detaylı