BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ"

Transkript

1 Malzeme Çalışması : Çanak Çömlek Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Murat Türkteki Ders Planı ve Okuma Listesi I.Ders Bu dersin amacı arkeolojide prehistorik dönemler süresince karşılaştırmalı tarihlemenin oluşturulmasında en önemli bulgu olarak kabul edilen çanak çömleğin yeri ve öneminin anlaşılmasıdır. Bu bağlamda çanak çömleğin arkeoloji bilimi için ne ifade ettiği tartışılacaktır. Bununla birlikte pişmiş toprak öncesi kap yapımında kullanılan yöntemler ve pişmiş toprak çanak çömleğin ilk ortaya çıkışındaki nedenler ele alınacaktır. Anderson,A., 1984 Interpreting Pottery, Chapter 1 Why Study Pottery? : London. Cooper,E., 1978 Seramik ve Çömlekçilik (Çev.Ö.Bakırer). Remzi Kitabevi, İstanbul. Güner,G 1988 Anadolu da Yaşamakta olan İlkel Çömlekçilik. Akbank Kültür Yayınları, İstanbul. Orton,C-Tyers,P-A.Vince 1993 Pottery in Archaeology, Chapter 2 The Potential of Pottery as Archaeological Evidence Cambridge Pottery Analysis, A Sourcebook,Chapter 1 Pottery and Its History :3-26. The University of Chicago Press. Chicago&London.

2 Önerilen Okuma Listesi Amiran,R., 1965 Ceramic Ecology: The Beginnings of Pottery Making in the Near East, Ceramics and Man: Aldine Publishing Company, Chicago. Matson,F 1965 Ceramic Ecology: An Approach to the Study of the Early Cultures of the Near East, Ceramics and Man: Aldine Publishing Company, Chicago.., 1984 Change and Conservatism in Pottery-Producing Systems, The Many Dimensions of Pottery, Ceramics in archaeology and anthropology (yay.haz.van der Leeuw, S.E- A.C. Prichard): (Introduction, Pottery-Producing Systems-Summary: ). Universiteit van Amsterdam. II. Ders Çanak çömlek yapımının ilk aşaması sayılabilecek olan kilin elde edilmesi süreci, işlenmesi, zenginleştirilmesi gibi üretim öncesi bazı temel yöntemler ele alınacaktır. Burada katkı, astar ve açkı gibi yüzey işlemleri de anlatılacak ve tüm bu işlemlerin nasıl bir sürece işaret ettiği anlaşılmaya çalışılacaktır. Ökse,T., 1993 Önasya Arkeolojisi Seramik Terimleri. Arkeoloji ve Sanat Yayınları. İstanbul. Özdoğan,M., 2002 Çanak Çömlek Teknolojisi, Arkeoatlas 1:98. Rice,P.M., 1987 Pottery Analysis:, Chapter 2, Clays:Their Origin and Definitions, The University of Chicago Press. Chicago&London.

3 Chapter 2-3, Fieldwork, The Production Seuquence :12-20.Washington. Chapter 4, Materials and their Preparation : Washington. Önerilen Okuma Listesi 1987 Pottery Analysis, A Sourcebook,Chapter 2 Clays: Their Origin and Definitions : The University of Chicago Press. Chicago&London. Rhodes,D., 1969 Clay and Glazes for the Potter, Clay : Krause Publications. III.Ders Çanak çömlek yapım teknikleri bu dersin konusunu oluşturur. İlk ortaya çıkışından itibaren ele alınmaya başlanacak bu konunun ilk aşaması el yapımı çanak çömleğin üretim teknikleridir. Bu kapsamda dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılmış olan etnolojik çalışmalardan da örnekler kullanılarak, üretim sürecinin sosyal, ekonomik yansımalarını takip ederek prehistorik dönem ile karşılaştırmalar yapılması amaçlanmaktadır. (Bu bağlamda derste değişik tipte çanak çömlek örnekleri de gösterilecektir.) Chapter 5, Forming :58-73; Washington.

4 1987 Pottery Analysis, A Sourcebook,Chapter 3 Pottery Manufacturing Technology An Etnographic Overview: The University of Chicago Press. Chicago&London. IV. Ders Yapım teknikleri konusundaki ikinci aşama çark yapımı çanak çömleğin ele alınmasıdır. Burada ilk olarak çarkta yapılan çanak çömleğin teknolojik açıdan el yapımı çanak çömlekten ne gibi farklılıklar gösterdiği, çark tipleri, formlara yansımaları ve kültürel olarak çömlekçi çarkının ne anlama geldiği gibi konular üzerinde durulacaktır. (Çark yapımı çanak çömleklere ait örnekler gösterilecektir.) Frangipane, M., 2003 Çanak Çömleğin Seri Üretimi, Arkeoatlas 2: Chapter 5, Forming (Throwing) : Washington. V.Ders Çanak çömlek yapım teknikleri konusunun son aşamasını fırınlama ve zaman zaman boyama oluşturmaktadır. Burada prehistorik ve modern fırın örnekleri ve bezeme yöntemleri ile bezeme tipleri ele alınacaktır. Chapter 6, Firing : Washington.

5 VI. Ders Çanak çömleğin sınıflandırılması ve üzerinde yapılabilecek tarihleme ve analiz yöntemleri bu dersin konusunu oluşturmaktadır. Burada uygulanan yöntemler nelerdir ve doğruluk ya da hata payı nedir gibi sorulara yanıt aranmaya çalışılacaktır. Bu kapsamda ödev olarak dağıtılmış konular öğrenciler tarafından sunulacaktır. Matson,F., 1995 Potters and Pottery in the Ancient Near East, Civilizations of the Ancient Near East (yay.haz. Sasson,J): Volume 3. Charles Scribner s Sons. New York. Orton,C-Tyers,P-A.Vince 1993 Pottery in Archaeology, Chapter 6 Classification of Form and Decoration, Cambridge. Orton,C-Tyers,P-A.Vince 1993 Pottery in Archaeology, Chapter 5 Fabric Analysis, Cambridge. Önerilen Okuma Listesi 1987 Pottery Analysis, A Sourcebook,Part 4 Characterization Studies of Pottery : The University of Chicago Press. Chicago&London. Riley,J., 1984 Pottery Analysis and the Reconstruction of Ancient Exchange Systems, The Many Dimensions of Pottery, Ceramics in archaeology and anthropology (yay.haz.van der Leeuw,S.E- A.C. Prichard): Universiteit van Amsterdam.

6 VII. Ders Çanak çömlek terminolojisi, formların isimlendirilmesi, dönemlere ve bölgelere göre genel form çeşitlerinin saptanması bu dersin kapsamı içerisindedir. Ayrıca yine bu derste Anadolu da halihazırda devam etmekte olan geleneksel çanak çömlek üretimi ele alınacaktır. Güner,G 1988 Anadolu da Yaşamakta olan İlkel Çömlekçilik. Akbank Kültür Yayınları, İstanbul. Ökse,T., 1993 Önasya Arkeolojisi Seramik Terimleri. Arkeoloji ve Sanat Yayınları. İstanbul. Özen, A.T., 2001 Geleneksel Çömlek Sanatı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Enstitüsü. VIII. Ders Ders kapsamında Bilecik İli Pazaryeri İlçesi ndeki çömlekçi köyü Kınık a inceleme gezisi düzenlenecektir. Bu gezi sırasında bir çömlekçi atölyesi ziyaret edilecek ve çanak çömlek yapımının belli başlı aşamaları hakkında çömlekçi ustasıyla birlikte çalışılacaktır. IX.Ders Bu derste Arkeoloji bölümünde bulunan etütlük nitelikteki çanak çömlek üzerinde tarif çalışmaları yapılacaktır. Her öğrencinin pek çok farklı örneği görerek, arkeolojik terminolojiye uygun bir biçimde tarif yapabilmesi amaçlanmaktadır. Ökse,T., 1993 Önasya Arkeolojisi Seramik Terimleri. Arkeoloji ve Sanat Yayınları. İstanbul.

7 X.Ders Çanak çömlek tarifi ve katalog yazımı konusunda örnekler üzerindeki çalışmalara devam edilecektir. XI.Ders Çanak çömlek tarifi ve katalog yazımı konusunda örnekler üzerindeki çalışmalara devam edilecektir. XII.Ders Çanak çömlek tarifi ve katalog yazımı konusunda örnekler üzerindeki çalışmalara devam edilecektir. XIII. Ders Pişmiş toprak eserler bu dersin konusunu oluşturur. Hammaddesi kil olan tüm pişmiş toprak eserlere ait örnekler görsel malzeme üzerinden değerlendirilecektir. XIV. Ders Çanak çömlek üzerine yoğunlaşan tüm bu derslere ait edinilen birikim çerçevesinde özellikle Prehistorik dönemler açısından çanak çömleğin hangi açıdan önem taşıdığı ve nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunun tartışılması malzeme çalışması dersinin son aşamasıdır. Not: Derslerle ilgili yabancı dildeki yayınlar bölümümüzden temin edilebilir ve görsel malzemeye üniversitemiz ftp sunucusundan ulaşılabilir.

-Anadolu nun Tarihi Coğrafyası, W.M. Ramsay, MEB, İstanbul, 1960. -Tarihöncesi İnsan, R.J.Braidwood, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul,1990.

-Anadolu nun Tarihi Coğrafyası, W.M. Ramsay, MEB, İstanbul, 1960. -Tarihöncesi İnsan, R.J.Braidwood, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul,1990. Ders İçerikleri 1. SINIF DERSLERİ Arkeoloji ye Giriş Arkeoloji Programının zamansal ve coğrafi sınırlarının belli bir perspektif içerisinde incelenmesi; Protohistorik Çağ da (MÖ 7000-500) Anadolu ve Irak

Detaylı

Antik Dönemde Seramik Üretim Tekniklerine Dair İzler: Rhodiapolis Örneği

Antik Dönemde Seramik Üretim Tekniklerine Dair İzler: Rhodiapolis Örneği STD 2018 HAZİRAN- SAYFA 93-105 e-issn 2149-6595 Antik Dönemde Seramik Üretim Tekniklerine Dair İzler: Rhodiapolis Örneği Öğr. Gör. Dr. Erdal Çetintaş Makale Geliş Tarihi: 20.03.2018 Yayına Kabul Tarihi:

Detaylı

Lisans : Ankara Üniversitesi, DTCF Yüksek Lisans : Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Lisans : Ankara Üniversitesi, DTCF Yüksek Lisans : Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü CV Adı Soyadı: :Fatma ŞAHİN Doğum tarihi : 02.02.1972, Adana Gsm: 0532 5549877 E-mail: fatmasahin@cu.edu.tr Bilim Alanı : Arkeoloji Akademik Gelişim Lisans : Ankara Üniversitesi, DTCF 1992-1998 Yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : 03862804582 : kmatsumura@ahievran.edu.tr. 2. Doğum Tarihi : 16.02.1959. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr.

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : 03862804582 : kmatsumura@ahievran.edu.tr. 2. Doğum Tarihi : 16.02.1959. 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kimiyoshi Matsumura İletişim Bilgileri : Ahi Evran Üniversitesi, Bağbaşı Kampüsü, FenEdebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, N. Adres 174, Bağbaşı Mah. Kırşehir 40100. Telefon :

Detaylı

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Bizans Sanatı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS ARK433 Güz S - 3 Ön

Detaylı

CAM ESKİÇAĞ DA CEREN BAYKAN DANİŞ BAYKAN TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI

CAM ESKİÇAĞ DA CEREN BAYKAN DANİŞ BAYKAN TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI Bu çalışma, camın ortaya çıkışından Antik Çağ sonuna dek kullanımına ilişkin üretim ve bezeme tekniklerinin derlendiği bir el kitabıdır. İçeriğinin başlıca amaçlarından

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ

SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ SCB SANATTA YETERLİK DERS İÇERİKLERİ Enstitü: Anasanat adı: Program adı: GÜZEL SANATLAR SERAMİK VE CAM SERAMİK TASARIMI BAHAR DEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS SCB 600

Detaylı

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2016 LİSANS EĞİTİM PROGRAMI ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1. SINIF 1. YARIYIL 1 2 YDİ 101 YDA 101 YDF 101 GUS 101 GUS 103 HYK 101 BED 101 3 ATA 101 Temel Yabancı Dil İngilizce/ Basic English Temel Yabancı Dil Almanca/ Basic

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017

ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017 ÖZGEÇMİŞ Kasım, 2017 KİŞİSEL BİLGİLER Adı: Güzel Soyadı: ÖZTÜRK Doğum Yeri ve Tarihi: Aralık, 05.01.1985 Mesleği: Araştırma Görevlisi/Arkeolog. Adres: Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi,

Detaylı

Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ

Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ Prof.Dr. ENGİN AKDENİZ Fen-edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya Ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1987-1991 Lisans Ege Üniversitesi 1991-1993 Yüksek Lisans Ege Üniversitesi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM 2012-2013-GÜZ YARIYILI Dersi Veren Birim: Bölüm Adı: Dersin Düzeyi: Yüksek Lisans Formun Düzenlenme/Yenilenme Tarihi: 13.04.2012

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ KVK101 KORUMA-ONARIM KAVRAM ve İLKELERİ Ders 6 Doç. Dr. Cengiz ÇETİN KORUMA-ONARIMIN AŞAMALARI Koruma ve Onarım

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli

DERS ÖĞRETİM PLANI. Türev Piyasalar ve Araçlar. Dersin Kodu. Seçmeli Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaçuka Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 84 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 1 Haftalık Uygulama

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Ekonometri I Dersin Kodu ECO 301 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati 4 Haftalık

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Aslı ÇAKIR Doğum Tarihi: 06.11.1979 Yabancı Dil ve Seviyesi: İngilizce, ÜDS: 66.25 (2007) Yazışma Adresi: Bahçelievler Mah. Mertcan Sok. No:17/16 Eskişehir Telefon:

Detaylı

HASSUNA YERLEŞİMİNİN KONUMU

HASSUNA YERLEŞİMİNİN KONUMU VI. BÖLÜM HASSUNA YERLEŞİMİNİN KONUMU HASSUNA KENTİNİN STRATİGRAFİSİ Hassuna, Halaf ve Ubeyd Kültürüne geçiş için de önemli Bir merkezdir VI. Seviyeden İtibaren Halaf ve Ubeyd Seramikleri de mevcut. (VI-XV)

Detaylı

Bilişim Sistemleri. Modelleme, Analiz ve Tasarım. Yrd. Doç. Dr. Alper GÖKSU

Bilişim Sistemleri. Modelleme, Analiz ve Tasarım. Yrd. Doç. Dr. Alper GÖKSU Bilişim Sistemleri Modelleme, Analiz ve Tasarım Yrd. Doç. Dr. Alper GÖKSU Ders Akışı Hafta 5. İhtiyaç Analizi ve Modelleme II Haftanın Amacı Bilişim sistemleri ihtiyaç analizinin modeli oluşturulmasında,

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans

DERS ÖĞRETİM PLANI. İktisadi Planlama. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü. Seçmeli Lisans Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar Saati - İktisadi Planlama Seçmeli Lisans

Detaylı

Ders Adı : Sensörler ve Transdüserler Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : Sensörler ve Transdüserler Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Sensörler ve Transdüserler Ders No : 0690260015 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı. HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III a1 12 HYK203a2

2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı. HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III a1 12 HYK203a2 DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 2. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS HYK203a1 HYK TEMEL HEYKEL III(GB) BASIC SCULPTURE III 4 8 102a1 12 HYK203a2

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Doktora/S.Yeterlik/ Sosyal Bilimler Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2010 School of Histories,

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Doktora/S.Yeterlik/ Sosyal Bilimler Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2010 School of Histories, ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Davut YİĞİTPAŞA Doğum Tarihi : 15.05.1972 Yabancı Dili : İngilizce Bölümü : Arkeoloji Anabilim Dalı : Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Çalışma Alanları:

Detaylı

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU. KĠġĠSEL BĠLGĠLER

BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU. KĠġĠSEL BĠLGĠLER BĠLECĠK ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK ÖZGEÇMĠġ FORMU Adı Soyadı Ünvanı Alanı Doğum Yeri Doğum Tarihi E-Posta KĠġĠSEL BĠLGĠLER Turan EFE Prof. Dr. Arkeoloji Kdz Ereğli-Zonguldak 8.1.1950 turan_efe EĞĠTĠM DURUMU

Detaylı

BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati PTİK KOD

BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati PTİK KOD Yarıyıl: I BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar NÖ. Haftalık Ders Saati Kredi PTİK DERS KODU DERSLER KOD Teo. Uyg. Top ULUSAL ECTS Z/S MDS101 0113091012017 TÜRK DİLİ -

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MALZEME BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROGRAMI Parantez içerisinde İngilizcesi yazılı olan dersler gerektiğinde İngilizce olarak da açılabilecektir. BİRİNCİ YARIYIL NO DERS ADI Z/S

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü Dersin Adı DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Kodu ECO 77 Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018

ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018 ÖZGEÇMİŞ Temmuz 2018 KİŞİSEL BİLGİLER Adı: Güzel Soyadı: ÖZTÜRK Doğum Yeri ve Tarihi: Iğdır/Aralık, 05.01.1985 Mesleği: Araştırma Görevlisi/Arkeolog. Adres: Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi,

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Avrupa İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

DERS ÖĞRETİM PLANI. Avrupa İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Avrupa İktisat Tarihi Seçmeli Dersin Seviyesi Doktora ( iktisat ) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MME 4020

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MME 4020 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: KOMPOZİT MALZEME TEKNOLOJİSİ Dersin Orjinal Adı: TECHNOLOGY OF COMPOSITE MATERIALS Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans,

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi Seçmeli Dersin Seviyesi Doktora ( İktisat ) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

Dersin Kodu ve Adı: TASARIM VE MALZEME SEÇİMİ Eğitim ve Öğretim Yöntemleri. Proje/Alan Teori Uygulama Laboratuvar

Dersin Kodu ve Adı: TASARIM VE MALZEME SEÇİMİ Eğitim ve Öğretim Yöntemleri. Proje/Alan Teori Uygulama Laboratuvar 4270401 TASARIM VE MALZEME SEÇİMİ Teori Uygulama VII 3 0 0 0 3 5 Zorunlu / Seçmeli Zorunlu Dersin amacı; tasarım ve üretimde malzemenin önemini ve tasarıma en uygun malzeme seçimi için kullanılan kriterleri

Detaylı

İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları

İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları İktisat Tarihi (ECON 204T (IKT 125)) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İktisat Tarihi ECON 204T (IKT 125) Bahar 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KAMURAN ÖZLEM SARNIÇ Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü Kampus/Antalya İş: 242.3106291 e-mail: kosarnic@akdeniz.edu.

KAMURAN ÖZLEM SARNIÇ Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü Kampus/Antalya İş: 242.3106291 e-mail: kosarnic@akdeniz.edu. KAMURAN ÖZLEM SARNIÇ Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü Kampus/Antalya İş: 242.3106291 e-mail: kosarnic@akdeniz.edu.tr KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Tarihi: 15-05-1974 Doğum Yeri:

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X AKTS Kredisi KREDİ. Ders Kredisi. (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) 3 4 DERSİN AMACI

DERS BİLGİ FORMU. Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X AKTS Kredisi KREDİ. Ders Kredisi. (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) 3 4 DERSİN AMACI DERS BİLGİ FORMU DERSİN ADI EV CİHAZLARI BÖLÜM ELEKTRONİK VE OTOMASYON PROGRAM ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ DÖNEMİ 2 DERSİN DİLİ Türkçe DERS KATEGORİSİ Zorunlu Ders Meslek Dersi Seçmeli Ders X AKTS Kredisi KREDİ

Detaylı

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç.

MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN. YÜKSEK LİSANS TEZİ Resim Ana Sanat Dalı Danışman: Doç. MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN Yüksek Lisans Tezi Eskişehir 2010 MOZAİK SANATI ANTAKYA VE ZEUGMA MOZAİKLERİNİN RESİM ANALİZLERİ MEHMET ŞAHİN YÜKSEK LİSANS TEZİ

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Türkçe Adı: YENİLİKÇİLİK VE GİRİŞİMCİLİĞE GİRİŞ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Türkçe Adı: YENİLİKÇİLİK VE GİRİŞİMCİLİĞE GİRİŞ Dersi Veren Birim: Endüstri Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: YENİLİKÇİLİK VE GİRİŞİMCİLİĞE GİRİŞ Dersin Orjinal Adı: YENİLİKÇİLİK VE GİRİŞİMCİLİĞE GİRİŞ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans,

Detaylı

Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları

Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları Kentsel Tasarıma Giriş (GTM 016) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kentsel Tasarıma Giriş GTM 016 Seçmeli 1 2 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Karşılaştırmalı Siyaset (IR407) Ders Detayları

Karşılaştırmalı Siyaset (IR407) Ders Detayları Karşılaştırmalı Siyaset (IR407) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Karşılaştırmalı Siyaset IR407 Seçmeli 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4032

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 4032 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: KRİSTALLOGRAFİ Dersin Orjinal Adı: KRİSTALLOGRAFİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU KRİSTALLOGRAFİ. Dersin Kodu: MMM 4032

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU KRİSTALLOGRAFİ. Dersin Kodu: MMM 4032 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: KRİSTALLOGRAFİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 0 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

BİLDİRİ SUNUMLARI EYLÜL 2017

BİLDİRİ SUNUMLARI EYLÜL 2017 11. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR PİŞMİŞ TOPRAK SEMPOZYUMU (11-24 EYLÜL 2017) Bildiri Sunumlarını yapmayan katılımcıların bildirileri e-kitaba basılmayacaktır. Adres: Tepebaşı Belediyesi Hoşnudiye Mah. Şahin

Detaylı

1. Hafta: Giriş ve İletişim, Teknoloji ve Toplum İlişkisine Dair Temel Yaklaşımlar

1. Hafta: Giriş ve İletişim, Teknoloji ve Toplum İlişkisine Dair Temel Yaklaşımlar İletişim Teknolojileri ve Toplum Dersin Adı İletişim Teknolojileri ve Toplum Düzeyi Lisans Öğretim Elemanı Doçent Dr. Funda Başaran Özdemir Dersin Amaçları Teknolojik gelişmenin getirdiği, başta internet

Detaylı

Laboratuar - BU TABLO ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYON SİSTEMİNDEN AKTARILACAKTIR.

Laboratuar - BU TABLO ÖĞRENCİ İŞLERİ OTOMASYON SİSTEMİNDEN AKTARILACAKTIR. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS TANITIM FORMU ÖĞRETİM 2012-2013-GÜZ YARIYILI Dersi Veren Birim: Dersi Alan Birim: Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları ABD Doğal Yapı Taşları ve Süs Taşları

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT

2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT CUMA PERŞEMBE ÇARŞAMBA SALI PAZARTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ KESİNLEŞMİŞ HAFTALIK DERS PROGRAMI GÜN SAAT 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 08.00-09.00 ARK437 Arkeoloji Uygulamaları

Detaylı

MOTORLAR. 1 Ders Adi: MOTORLAR 2 Ders Kodu: MAK Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

MOTORLAR. 1 Ders Adi: MOTORLAR 2 Ders Kodu: MAK Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans MOTORLAR 1 Ders Adi: MOTORLAR 2 Ders Kodu: MAK4301 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 4 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 7 7 Dersin AKTS Kredisi: 4.00 8 Teorik Ders Saati (saat/hafta)

Detaylı

Tarih Öncesi Çömlekçiliğin Halen Yaşadığı Bir Merkez: Gökeyüp

Tarih Öncesi Çömlekçiliğin Halen Yaşadığı Bir Merkez: Gökeyüp Seramik Federasyonu Dergisi, SERAMİK TÜRKİYE, Kasım-Aralık 2005, No: 12, ISSN 1304-6578 Tarih Öncesi Çömlekçiliğin Halen Yaşadığı Bir Merkez: Gökeyüp Prof. Sevim Çizer Araş. Gör. Yasemin Yarol Dokuz Eylül

Detaylı

Kapak Fotoğrafı: Barbaros YAMAN Daskyleion Kazısı Karbonize Ahşap Buluntuların Anatomik Teşhisi

Kapak Fotoğrafı: Barbaros YAMAN Daskyleion Kazısı Karbonize Ahşap Buluntuların Anatomik Teşhisi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü: 165 YAYINA HAZIRLAYAN Dr. Haydar DÖNMEZ 27-31 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen 35. Uluslararası Kazı, Araştırma ve

Detaylı

Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları

Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dünya Tarihi I IR101 Güz 3 0 0 3 7,5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

HADRIANOUPOLIS SURLARI KURTARMA KAZISINDA BULUNAN ROMA VE BİZANS DÖNEMİ KANDİLLERİ

HADRIANOUPOLIS SURLARI KURTARMA KAZISINDA BULUNAN ROMA VE BİZANS DÖNEMİ KANDİLLERİ T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KLASİK ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ PROGRAMI YÜKSEK LİSANS TEZİ HADRIANOUPOLIS SURLARI KURTARMA KAZISINDA BULUNAN ROMA VE BİZANS DÖNEMİ KANDİLLERİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA ÜNİVERSİTESİ A. SINIF /.YARIYIL ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ Dersin ön koşulu var mı? ***** İntibak Dersi mi? **** ** Kredisi ** YDİ0 Temel Yabancı Dil İngilizce (Basic Foreing Language

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS ICM116 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM I* COMPUTER AIDED DESIGN I 2 0 3 ICM118 KONUTLARDA MEKAN

Detaylı

AVANOS ÇÖMLEKÇİLİĞİNDE KAYBOLAN BİR DEĞER: KARA FIRIN

AVANOS ÇÖMLEKÇİLİĞİNDE KAYBOLAN BİR DEĞER: KARA FIRIN DOI: 10.7816/idil-01-04-01 AVANOS ÇÖMLEKÇİLİĞİNDE KAYBOLAN BİR DEĞER: KARA FIRIN Yrd. Doç. Dr. Emet Egemen ASLAN1 ÖZET Anadolu da yapılan arkeolojik çalışmalar seramik üretiminin Neolitik Çağ da başladığına

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ

Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Yrd.Doç.Dr. MURAT ÇEKİLMEZ Arkeoloji Bölümü Klasik Eğitim Bilgileri Arkeoloji Bölümü 2001-2005 Lisans Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Pr. 2005-2008 Yüksek Lisans Adnan Menderes ÜniversitesiSosyal

Detaylı

Yaz Stajı II (IE 499) Ders Detayları

Yaz Stajı II (IE 499) Ders Detayları Yaz Stajı II (IE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaz Stajı II IE 499 Güz 0 0 0 0 6 Ön Koşul Ders(ler)i IE 399 Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları

Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları Kent Mobilyaları Tasarımı (ICM 352) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Kent Mobilyaları Tasarımı ICM 352 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Enerji Sistemleri Mühendisliğinin Temelleri (ENE 102) Ders Detayları

Enerji Sistemleri Mühendisliğinin Temelleri (ENE 102) Ders Detayları Enerji Sistemleri Mühendisliğinin Temelleri (ENE 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Kodu Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Enerji Sistemleri Mühendisliğinin Temelleri ENE 102

Detaylı

KONU 2: HAMMADDE KAVRAMI, HAMMADDE ÇEŞİTLERİ, HAMMADDE TEMİNİ VE STRATEJİLERİ

KONU 2: HAMMADDE KAVRAMI, HAMMADDE ÇEŞİTLERİ, HAMMADDE TEMİNİ VE STRATEJİLERİ KONU 2: HAMMADDE KAVRAMI, HAMMADDE ÇEŞİTLERİ, HAMMADDE TEMİNİ VE STRATEJİLERİ İnsan, dünya üzerinde göründüğü andan itibaren, çeşitli gereksinmelerini karşılamakta yardımcı olacak olan alet ve silahlarını

Detaylı

DERS PROFİLİ. Finansal Muhasebe MAN 211 3 Güz 3+0+0 3 6

DERS PROFİLİ. Finansal Muhasebe MAN 211 3 Güz 3+0+0 3 6 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Finansal Muhasebe MAN 211 3 Güz 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Yrd. Doç.

Detaylı

SERAMİK MALZEME BİLGİSİ VE BOZULMALARI KONU 5, 2/3: SERAMİK ESERLERDE BOZULMALAR VE NEDENLERİ

SERAMİK MALZEME BİLGİSİ VE BOZULMALARI KONU 5, 2/3: SERAMİK ESERLERDE BOZULMALAR VE NEDENLERİ SERAMİK MALZEME BİLGİSİ VE BOZULMALARI KONU 5, 2/3: SERAMİK ESERLERDE BOZULMALAR VE NEDENLERİ BOZULMANIN MEYDANA GELDİĞİ AŞAMALAR: I II III IV V VI VII VIII ÜRETİM AŞAMASI KULLANIM AŞAMASI KULLANIMDAN

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA BÖLÜMÜ 2017-2018 LİSANS ÖĞRETİM PROGRAMI 1. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU DERSİN ADI

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇMELİ: ERKEN ÇOC. EĞT. BİLİM VE TEKN. Ders No : 0310340134 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2-A

tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2-A 19.07.2018 tarih ve 548 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-2-A * Bu dersler her iki dönem de açılır. Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü GÜZ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ Ders No : 0310400204 Teorik : 1 Pratik : 2 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Açılacak Dersler ve Sorumlu Öğretim Üyeleri

Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Açılacak Dersler ve Sorumlu Öğretim Üyeleri 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Açılacak Dersler ve Sorumlu Öğretim Üyeleri ve Bilgisayar Müh. Anabilim Dalında Açılacak Dersler Prof. Dr. Bülent YILMAZ Cardiovascular Engineering-Kalp- MSME

Detaylı

DİL VE EDEBİYAT TÜRKLER VE TÜRKÇE DÜNYADA DİL AİLELERİ

DİL VE EDEBİYAT TÜRKLER VE TÜRKÇE DÜNYADA DİL AİLELERİ T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TÜRKİYE KÜLTÜR PORTALI PROJESİ DİL VE EDEBİYAT TÜRKLER VE TÜRKÇE DÜNYADA DİL AİLELERİ Prof. Dr. Ahmet MERMER EKİM - 2009 ANKARA 1.2. Dünyada Dil Aileleri Anahtar Kelimeler:

Detaylı

Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları

Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları Dünya Tarihi I (IR101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Dünya Tarihi I IR101 Güz 3 0 0 3 7,5 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

4. BASIMA ÖNSÖZ. Temmuz-2013-ÇANAKKALE Prof. Dr. Selma GÜVEN Yrd. Doç. Dr. N. Nükhet DEMİREL ZORBA. iii

4. BASIMA ÖNSÖZ. Temmuz-2013-ÇANAKKALE Prof. Dr. Selma GÜVEN Yrd. Doç. Dr. N. Nükhet DEMİREL ZORBA. iii 4. BASIMA ÖNSÖZ Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu başlığıyla yayımlanan ve gerek üniversitelerimiz gerekse meslek yüksek okullarımızın ilgili bölümlerinde beğeniyle okutulan kitabımızın dördüncü

Detaylı

Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları

Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri (EÜT 251) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Malzeme Bilgisi ve Üretim Yöntemleri EÜT 251 Güz 3 0 0 3 3

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU DOĞAL LİFLER. Dersin Kodu: TKS 2001

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU DOĞAL LİFLER. Dersin Kodu: TKS 2001 Dersi Veren Birim: Tekstil Mühendisliği Dersin Adı: DOĞAL LİFLER Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin Kodu: TKS 00 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun Düzenleme / Yenilenme Tarihi:

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Farklı Buğday Tiplerinin Yaş Gluten Miktarları Bakımından Kalitelerinin Belirlenmesi doi: 10.17932/ IAU.IAUD.m.13091352.2015.7/26.41-46 Hayrettin KANIT 1* Murat

Detaylı

The Byzantine-Era Daily Use Pottery Found in the Thermal Spring in Allianoi

The Byzantine-Era Daily Use Pottery Found in the Thermal Spring in Allianoi ALLIANOI ANTİK ILICASI NDA ÜRETİLEN ERKEN BİZANS DÖNEMİ GÜNLÜK KULLANIM KAPLARI* **Hande YEŞİLOVA Öz Allianoi antik ılıcası içersinde, Geç Roma Erken Bizans Dönemi yerleşiminde bulunan, seramik fırınlarında

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08-30 09-00 ARK131

2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08-30 09-00 ARK131 I.SINIF 2015-2016 GÜZ YARIYILI ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ 1. ÖĞRETİM HAFTALIK DERS PROGRAMI 08-30 09-00 ARK131 Minos ve Myken Çağı Mimarlığı 09 15 ARK131 10 15 Minos ve Myken Çağı Mimarlığı 10 30 11 00 ARK101 Arkeolojiye

Detaylı

İZMİR İLİ MENEMEN İLÇESİ ÇÖMLEKÇİLİĞİNE ÖRNEK: TİMUR ÇETİNDAĞ ATÖLYESİ

İZMİR İLİ MENEMEN İLÇESİ ÇÖMLEKÇİLİĞİNE ÖRNEK: TİMUR ÇETİNDAĞ ATÖLYESİ DOI: 10.7816/kalemisi-03-06-01 kalemisi, 2015, Cilt 3, Sayı 6, Volume 3, Issue 6 İZMİR İLİ MENEMEN İLÇESİ ÇÖMLEKÇİLİĞİNE ÖRNEK: TİMUR ÇETİNDAĞ ATÖLYESİ Hürrem Sinem ŞANLI 1, Ali KOCACIK² ÖZET Bu çalışma,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 3003

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: MMM 3003 Dersi Veren Birim: Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dersin Adı: MALZEME LABORATUVARI Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: MMM 00 Dersin Öğretim Dili: Türkçe Formun

Detaylı

Urla / Klazomenai Kazıları

Urla / Klazomenai Kazıları Urla / Klazomenai Kazıları Oniki İon kenti arasında anılan Klazomenai, Urla-Çeşme yarımadasının kuzey kıyısında, İzmir Körfezi'nin ortalarında yer almaktadır. Klazomenai arazisinin (khora) doğuda Smyrna

Detaylı

Amerikan Dış Politikası (IR405) Ders Detayları

Amerikan Dış Politikası (IR405) Ders Detayları Amerikan Dış Politikası (IR405) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Amerikan Dış Politikası IR405 Güz 3 0 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin

Detaylı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ SERAMİK VE CAM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS SCB 202 SCB 201 Sanat ve Çevre

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:44 Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Ceza Usul Hukuku I HUK 309 5 ECTS Kredisi Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

Çocuklar için Çeviri (ETI432) Ders Detayları

Çocuklar için Çeviri (ETI432) Ders Detayları Çocuklar için Çeviri (ETI432) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çocuklar için Çeviri ETI432 Bahar 2 0 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ IŞIK UNIVERSITESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS PROFİLİ (SYLLABUS) Ders adı Kod Yarıyıl Ders Yükü Kredi ECTS MİMARLIĞA GİRİŞ ARCH 101T 1 (3+0+0) 3 5 Ön koşul dersler - Eğitim Dili

Detaylı

Öğretim planındaki AKTS Toplum Çevirmenliği 222000000001207 2 0 0 2 5. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab.

Öğretim planındaki AKTS Toplum Çevirmenliği 222000000001207 2 0 0 2 5. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ders Kodu Teorik Uygulama Lab. Ulusal Kredi Öğretim planındaki AKTS Toplum Çevirmenliği 222000000001207 2 0 0 2 5 Ön Koşullar : None c) Yok: Bu dersin ön koşulu ya da yan koşulu bulunmamaktadır. Önerilen

Detaylı

PRT 303 KIBRIS ARKEOLOJİSİ. Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu

PRT 303 KIBRIS ARKEOLOJİSİ. Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu 00052812/25 PRT 303 KIBRIS ARKEOLOJİSİ Ders 10: Geç Kalkolitik Dönem Kissonerga Mosphilia & Lamba Lakkous Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı

Detaylı

SALİHLİ GÖKEYÜP KASABASINDA GELENEKSEL ÇÖMLEKÇİLİK*

SALİHLİ GÖKEYÜP KASABASINDA GELENEKSEL ÇÖMLEKÇİLİK* SALİHLİ GÖKEYÜP KASABASINDA GELENEKSEL ÇÖMLEKÇİLİK* M. Ecem AY 1 Özet Geçmişten günümüze kadar olan tarihi süreç içerisinde toplumlar, kendi kültürlerine göre farklılık göstermektedir. Bu kültürler o toplumların

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr.

İÇİNDEKİLER. Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii. Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR. Yrd. Doç. Dr. İÇİNDEKİLER Önsöz... iii Şekiller Listesi... xvi Tablolar Listesi... xvii Birinci Bölüm İŞLETMECİLİKTE TEMEL KAVRAMLAR Yrd. Doç. Dr. Onur KÖPRÜLÜ Giriş... 1 1.1. Güdü, İhtiyaçlar ve Maslow un İhtiyaçlar

Detaylı

Jeoarkeoloji. Prof.Dr. Atike NAZİK

Jeoarkeoloji.  Prof.Dr. Atike NAZİK Jeoarkeoloji http://bizansconstantin.files.wordpress.com/2013/01/316604_10150290162638558_5427655_n.jpg Prof.Dr. Atike NAZİK Jeoarkeoloji Jeoarkeoloji, yer-doğa bilimleri araştırmalarından sağlanan bilgilerin

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Karşılaştırmalı Ekonomik Sistemler. Dersin Kodu. Seçmeli

DERS ÖĞRETİM PLANI. Karşılaştırmalı Ekonomik Sistemler. Dersin Kodu. Seçmeli Dersin Adı Dersin Kodu DERS ÖĞRETİM PLANI Dersin Türü (Zorunlu, Seçmeli) Dersin Seviyesi (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Dersin AKTS Kredisi 5 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

ESKİŞEHİR BÖLGESİ ŞEKER PANCARI KÜSPESİ KÜLLERİNİN SIR BİLEŞENİ VE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI

ESKİŞEHİR BÖLGESİ ŞEKER PANCARI KÜSPESİ KÜLLERİNİN SIR BİLEŞENİ VE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI ESKİŞEHİR BÖLGESİ ŞEKER PANCARI KÜSPESİ KÜLLERİNİN SIR BİLEŞENİ VE RENKLENDİRİCİ OLARAK KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI SEARCH ING ON THE USAGE POSSIBILITY OF THE SUGAR BEET ASHES BELONGING TO ESKİŞEHİR

Detaylı

AR-GE LABORATUARLARI FAALİYET RAPOR

AR-GE LABORATUARLARI FAALİYET RAPOR AR-GE LABORATUARLARI FAALİYET RAPOR LABORATUARIN ADI: Arkeoloji Bölümü Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Laboratuvarı LABORATUARIN KOORDİNATÖRÜ: Doç. Dr. Füsun TÜLEK YÜRÜTÜLEN PROJELER (2005-2014): 1. Osmaniye

Detaylı

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico

JSTOR Current Scholarship Program. Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR Current Scholarship Program Nicole Ameduri Gonul Institutional Participation Coordinator JSTOR Portico JSTOR JSTOR, 1.500 akademik dergi, kitap ve birincil kaynaktan oluşan bir dijital kütüphanedir.

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

BESLENME BİYOKİMYASI BES 222

BESLENME BİYOKİMYASI BES 222 BESLENME BİYOKİMYASI BES 222 Dersin Kodu ve İsmi: BES 222- Beslenme Biyokimyası Dersin Sorumlusu:, Prof. Dr. Tanju Dersin Düzeyi: Lisans Dersin Türü: Zorunlu Dersin İçeriği: Vitaminlerin özellikleri ve

Detaylı

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 45, Mayıs 2017, s

Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 45, Mayıs 2017, s Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, Yıl: 5, Sayı: 45, Mayıs 2017, s. 37-50 Yayın Geliş Tarihi / Article Arrival Date Yayınlanma Tarihi / The Publication Date 27.02.2017 12.05.2017 Yrd. Doç. Pınar ÇALIŞKAN

Detaylı

DERS PROFİLİ. Finansal Muhasebe MAN 211 Güz 3 3+0+0 3 6

DERS PROFİLİ. Finansal Muhasebe MAN 211 Güz 3 3+0+0 3 6 DERS PROFİLİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Dönem Kuram+PÇ+Lab (saat/hafta) Kredi AKTS Finansal Muhasebe MAN 211 Güz 3 3+0+0 3 6 Ön Koşul Yok Dersin Dili Ders Tipi Dersin Okutmanı İngilizce Zorunlu Yrd. Doç.

Detaylı

İmalat Mühendisliği ve Ürün Tasarımına Giriş (MFGE 102) Ders Detayları

İmalat Mühendisliği ve Ürün Tasarımına Giriş (MFGE 102) Ders Detayları İmalat Mühendisliği ve Ürün Tasarımına Giriş (MFGE 102) Ders Detayları Ders Adı İmalat Mühendisliği ve Ürün Tasarımına Giriş Ders Kodu MFGE 102 Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati

Detaylı