ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ DIġ ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ DIġ ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ"

Transkript

1 ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ DIġ ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ ġehirlerin Geleceği Ġçin Dünya Çapında Bir AraĢtırma URBAN AGE: ĠSTANBUL YILI ve URBAN AGE ÖDÜLÜ : Kemalpaşa Mahallesi Şehzadebaşı Cad. No: Fatih / İSTANBUL : (+90) : (+90)

2 ĠSTANBUL BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYESĠ DIġ ĠLĠġKĠLER MÜDÜRLÜĞÜ 1 İçindekiler Yönetici Özeti Özet 2 Londra Ekonomi ve Siyaset Okulu Tanıtım 3 Deutsche Bank Tanıtım-Değerlendirme 5 Urban Age Kentler Çağı Genel Bilgi / Kavramsal Arkaplan Şehirlerin geleceği için dünya çapında bir araştırma Makale 9 Deutsche Bank Urban Age Ödülü Açıklayıcı Bilgi 11 Juri Üyeleri Biyografi 15 Urban Age Ödülü Jurisi Açıklandı Haber 17 Urban Age Ödülü Taşkışla Tanıtım Toplantısı Haber 18 İBB LSE İlişkileri Derleme 19 Urban Age Istanbul İşbirliği Anlaşması Anlaşma Metni 20 7 TARİH KOD DOKÜMAN ADI TANIMI PAZARTESİ D-DR Doküman Detaylı Rapor URBAN AGE LSE Londra Ekonomi Okulu Koordinasyonunda Dünyanın En Büyük 10 kentinde yapılan araştırmalar ve konferans serisi programında İSTANBUL YILI

3 YÖNETİCİ ÖZETİ Londra Ekonomi ve Siyaset Okulu LSE Sosyal bilimler alanında Harvard Üniversitesi'nden sonra dünyada en iyi 2. üniversite seçilen, Profesörlerinden 15 inin Nobel Ödülü aldığı, 37 ünlü devlet adamı yetiştiren, The Guardian gazetesi tarafından " siyasete dünyadaki diğer tüm üniversitelerden daha çok etki yapan okul" olarak tanımlanmaktadır. 2 LSE Cities Programme Şehirler Programı Bölümü Sosyoloji, Sehir ve Bölge Planlama, Mimarlık gibi farklı disiplinlerden akademisyenlerle Şehir Yönetimi alanında geleceğin kent liderlerini, karar alıcılarını ve politika belirleyicilerini yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Urban Age LSE Cities Programme önderliğinde 2005 te New York la başlayan Akademisyenlerin yanısıra şehir uzmanları ve kent politikacıları tarafından Dünyanın en önemli 10 kentini, siyasi, idari, kentsel konular temelinde Ekonominin dinamosu olan altyapı, emlak ve kentsel dönüşüm çerçevesinde Yapısal demografik ve yaşam kalitesi alanlarında araştırmalar yürüterek Kentler ve kentlerin geleceği hakkında karşılaştırma imkanı tanıyan veriler üretmekte ve Bu bilgileri kentlerin istifadesine konferanslar ve yazılı dokümanlar yoluyla sunmaktadır İstanbul Yılı Urban Age araştırmalarının bu yıl ki tek odağı İstanbul dur. Bu kapsamda yıl boyunca İstanbul un kentsel yapısı hakkında araştırmalar yapılmaktadır. Bu araştırmaların sonucu, diğer kentlerle karşılaştırmalı olarak 4-6 Kasım Tarihlerinde düzenlenecek URBAN AGE İSTANBUL KONFERANSI nda duyurulacaktır. URBAN Age Ödülü Almanya nın en büyük bankalarından, DEUTSCHE BANK ın uluslararası sivil toplum platformu olan Alfred Herrhausen Society tarafından finanse edilen, 2007 yılından itibaren verilmeye başlanmış Kentsel sorunlarına çözüm ve/veya kentte yaşam kalitesine artırmaya yönelik projeyi seçerek 100 Bin Avro para ödülü ile ödüllendirmektedir. Son başvuru tarihi 11 Eylül 2009, Ödül Töreni 4 Kasım 2009 da Konferansta yapılacaktır. LSE İBB ilişkileri 2008 yılında çeşitli toplantılarla başlayan ilişkiler, 2009 yılında URBAN AGE araştırmasında yazılı metine dökülerek işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmaya göre İBB, LSE ye yönlendirme, bağlantı kurma, ve datalara erişim konusunda yardımcı olacaktır. Buna karşın araştırmanın tüm sonuçları İBB ye sunulacak, İBB Konferansın en önemli katılımcısı olacaktır. LSE ile çeşitli düzeylerde URBAN AGE ile ilgili toplantılar ve görüşmeler devam etmektedir.

4 LONDRA EKONOMİ VE SİYASİ BİLİMLER OKULU LSE London School of Economics, uluslararası üniversiteler sıralamalarında farklı kuruluşların listelerinde dünya çapında ilk 50 de olup Ekonomi ve Yönetim alanında Avrupa nın en iyi üniversitelerinden biri olarak görülmektedir ünlü devlet adamı yetiştiren LSE, bunun yanında siyaset, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dallarında sayısız ünlü isim yetiştirmiştir. Okulun mezunlarından veya okulda görev yapmış profesörlerden bugüne dek 15 kişi Nobel Ödülü'ne layık görülmüştür. LSE, İngiliz The Guardian gazetesi tarafından " siyasete dünyadaki diğer tüm üniversitelerden daha çok etki yapan okul" olarak tanımlanmıştır. Üniversite sıralamalarında İngiltere içinde en iyi 3 üniversite arasında bulundan LSE, İngiliz The Times gazetesinin eğitim eki olan THES tarafından da dünya genelinde en iyi 11.nci ve sadece sosyal bilimler alanında ise de Harvard Üniversitesi'nden sonra dünyada en iyi 2.nci üniversite seçilmiştir. LSE; Antropoloji, İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilimler, Uluslararası ilişkiler,felsefe, Sosyoloji,Ekonomi tarihi, Uluslararası Tarih gibi alanlarda 30'dan fazla lisans ve 120'den fazla lisansüstü programı sunmaktadır. Okulun şu anki rektörü, ünlü sosyolog Anthony Giddens'ın halefi olan Sir Howard Davies'tir. LSE, ayrıca dünyanın en büyük sosyal bilimler kütüphanelerinden biri olan İngiliz Siyasal ve İktisadi Bilimler Kütüphanesi'ni (BLPES) bünyesinde barındırmaktadır. Cities Programme : Şehirler Programı Londra Ekonomi ve Siyasi Bilimler Okulunda kent yönetimi bilgilerinin geliştirilmesi, kentsel alanların tasarlanması, yeniden düzenlenmesi ve hizmetlerin sunumunun etkin ve katılımcı yollarla yapılması alanlarında akademik araştırmaların verilmesi, akademik bilgilerin geliştirilmesi ve bu oluşan bilgi kümülasyonunun kent liderlerinin ve politik karar alıcılarının faydasına sunulması ve kent uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla; mimarlık, şehir ve bölge planlama, sosyoloji gibi disiplinlerin ortak birikimlerinden faydalanılarak Cities Programme başlatılmıştır. Okuldan mezun olan ünlü Türkler Kemal Derviş (BM Kalkınma Programı ( UNDP) Başkanı Eski ekonomiden sorumlu devlet bakanı) Prof.Emre Gönensay (Dışişleri Eski bakanı) Prof.Erol Manisalı ( İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi dekanı)

5 Tayyibe Gülek (Devlet Eski Bakanı) Prof.Ziya Öniş ( Koç Üniversitesi Uluslararası ilişkiler direktörü) Hanzade Doğan ( Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı) 4 Begümhan Doğan ( Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı) Daron Acemoğlu ( John Bates Clark madalyası ödüllü Türk ekonomist) Bülent Ali Rıza ( CSIS Türkiye masası şefi) Nilgün Arıkan ( AB Genel Sekreterliği Ulusal Program Direktörü) Altay Cengizer (Büyükelçi) LSE mezunu diğer ünlüler George Soros ( Amerikalı ünlü spekülatör) Romano Prodi ( AB Komisyonu Eski Başkanı İtalya Başbakanı John F.Kennedy ( ABD Eski Başkanı ) Cherie Blair ( İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi) Konstantinos Simitis (Eski Yunanistan Başbakanı ) Ronald Coase ( Nobel ödüllü ekonomist) Kraliçe II.Margaret ( Danimarka kraliçesi) İbrahim Gambari ( BM Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden sorumlu Yardımcısı)

6 DEUTSCHE BANK 1870 te kurulan banka nın bugün 72 ülkede 80 binden fazla çalışanı bulunmaktadır yılı itibari ile yaklaşık 15 Milyon Müşterisi bulunmaktadır. 5 Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society Alfred Herrhausen Society, Deutche Bank ın kar amaçlı olmayan uluslararası platformudur. Çalışmaları 21. yüzyılın problemlerine çözüm üretebilen yeni yönetişim formları üzerine odaklanmaktadır. Uluslararası partnerlerle politika, akademi ve iş alanlarında tartışmalar yürütmektedir. Hedef kitle olarak geleceğin karar alıcıları belirlenmişse de genel halkın erişimine açıktır. Forum adını 1989 da terorist bir süikasta kurban giden Eski Deutsche Yöneticisi ve Bank sözcüsü Alfred Herrhausen den almıştır.

7 URBAN AGE KENTLER ÇAĞI 6 İstanbul. Shanghai. London. Mexico City. Johannesburg. Berlin. New York. Sau Paolo. Mumbai. Bu şehirler kent geleceğimiz için uygun bir sınama zemini olacaktır. 20. yüzyıl ekonomik küreselleşme yüzyılı olmuştur.21. yüzyılın ilk kısmı ise kentler çağı, Urban Age olacaktır. İnsanlık tarihi boyunca ilk defa dünya nüfusunun yarıdan fazlası şehirlerde yaşamaktadır. Çin, Hindistan, Afrika ve Latin Amerika da kentsel nüfus patlama yaşamakta ve şehirler sürekli büyümektedir. EMLAK ALTYAPI KENTSEL DÖNÜŞÜM Alanlarında yapılan yatırım ekonomik gelişmenin dinamosu olma yolunda ve şehrin fiziksel ve sosyal bölgeleri güçlü bir şekilde değişim geçirmektedir. Kent yöneticileri bu kamusal ve özel yatırımlardaki kitlesel artışı kentsel kalkınmanın daha sürdürülebilir formlarıyla dengelemek için mücadele etmektedir. ŞEHİRLERİN ŞEKLİ, BÜYÜKLÜĞÜ, YOĞUNLUĞU, VE DAĞILIMI HAKKINDAKİ SORU(N)LAR giderek karmaşıklaşmakta ve politize olmaktadır. Şehirlerin konsepti şehir liderlerinin ve yöneticilerinin zihninde merkezi bir rol kazanmaya başlamıştır. YAPI ÇEVRESİNİN DİZAYNI, KENTSEL NÜFUS YOĞUNLUĞUNUN DAĞILIMI, BUNLARIN SOSYAL BAĞLILIĞA VE YAŞAM KALİTESİNE ETKİLERİ,

8 DÜNYA ÇAPINDA ŞEHİRLERİN VE BELDELERİN TEMEL POLİTİK TARTIŞMALARININ KONUSU OLMUŞTUR. Aslında şehirler, siyasetçilerin, yatırımcıların, plancıların ve mimarların başını döndürmüşlerdir. Bu hızla değişen bağlam çerçevesinde bu eşi görülmemiş şehirler yükselişinin sebep olacağı etkileri anlamaya ihtiyaç duymaktayız. 50 yıldan beri bu kadar planlamanın sonucu bir insani afetten kaçınmak için dünya genelinde şehirlerin fiziksel yeniden yapılandırması için biteviye yatırımlardan kaynaklanan sosyal mahmurluğun kontrol altına alınması gerekmektedir. 7 Bunlar, 2005 ile 2010 yılları arasında Afrika, Amerika, Asya ve Avrupa dan şehirlerde 6 yıllık konferanslar dizisi olan Urban Age Kentler Çağının ortaya çıkmasına neden olan sorular ve konulardı. Urban Age, bilgilerini, deneyimlerini ve verilerini somut yatırım, inşaat, ve tasarımla şehir hayatını şekillendiren ekonomik, çevresel, sosyal, politik ve kültürel süreçler arasındaki ilişkiyi vurgulayarak paylaşan kişiler arasında bir network kurmak için gerekli çerçeveyi sağlayacaktır.

9 ġehirlerin geleceği için dünya çapında bir araģtırma Londra Ekonomi ve Siyasi Bilimler Okulunda Kentler Programı ve Alfred Herrhasen Topluluğu, Deutsche Bank Uluslararası Forumu 8 Urban Age kentlerin, kent liderleri tarafından anlaşılma ve yönetilme şeklini değiştirmektedir. Lodon School of Economics Şehirler Programı ve Deutsche Bank ın Alfred Herrhausen Topluluğu tarafından başlatılan Urban Age in uluslararası ve çok-disiplinli yaklaşımı küresel kentler için yeni bir şehir gündemini tanımlamaktadır. Bu gündem şehir formunu en öncelikli sosyal, çevresel ve ekonomik konular ile bağdaştırmakta ve şehir planlamacılara, şu anda kentlerde yaşamakta olan nüfusun yarısı için daha iyi çevre sağlamak için araçlar sunmaktadır. Dünyanın kentlerinin yüzeyinin altında sosyal uyum ve kurulu yapı arasındaki toplu taşıma ve soysa adalet, kamusal alan ve hoşgörü ve yönetişim ve kent vatandaşlarının yaşama biçimi arasında derin bağlantılar bulunmaktadır. Kentlerin biçimleri, kapladıkları toprak alanı, tükettikleri enerji, ulaşım altyapısının nasıl düzenlendiği ve insanların nerelerde ikamet ettiği- duvarlar arkasında uzak, ayrılmış çevrelerde veya işlere, toplumsal kaynaklara ve ulaşıma yakın bütünleşmiş mahallelerdegeçmişte olduğundan daha fazla küresel toplumun çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğini tanımlamakta ve belirlemektedir yılında Urban Age, politika belirleyiciler, bilim adamları ve kentsel pratisyenler arasında bu sorulara yanıt aramak için dünya çapında bir diyalogu başlatmıştır. O zamandan beri, New York City, Şanghay, Londra, Mexico City, johannesburg, Berlin ve Mumbai kentlerinde yapılan araştırma ve etkinlikler, Alman Şansölyesi Angela Merkel ve Meksika Başkanı Vicente Fox ve Berlin, Washington DC, Bogota ve Sao Paulo belediye başkanlarının yanı sıra hızla kentleşmekte olan dünyamızı iyileştirmek için gerekli politikalar, projeler ve fikirler belirlemek, için uluslararası şöhrete sahip uzmanları bir araya getirmiştir. İstanbul: Çok-merkezli Şehir 2009 yılında, Urban Age İstanbul üzerine odaklanmaktadır ve global şehirlerin sosyal özellikleri ve fiziksel yapısı arasındaki bağlantıları incelemesinin son safhasını tamamlayacaktır. İstanbul un stratejik konumu, Güneydoğu Avrupa ve Doğu Akdeniz genelindeki kentsel trendleri anlamak için İstanbul u önemli bir referans kılmaktadır. Şehrin kendine özgü kıtalar arası konumunun İstanbul u nasıl Türkiye nin ekonomi yaşamının tam kalbi konumuna getirdiği de dahil olmak üzere, İstanbul un son zamanlardaki büyümesine esas teşkil eden kilit konuların araştırılması ve incelenmesi için yapılan bir yıllık çalışmanın ardından 4-6 Kasım 2009 tarihlerinde bir konferans düzenlenecektir. Güçlü endüstriyel faaliyetler ve yükselen hizmet sektörü İstanbul da zenginlik birikimine plansız yerleşimler bölgede kentsel büyümenin ve iklim değişikliği etkilerinin kontrolünde güçlükler ortaya çıkarmaktadır. Kentin doğal ve tarihi kaynaklarının korunması ve son yirmi yılda ikiye katlanan nüfus için yaşam kalitesinin dengelenmesi acil nitelikteki konulardır.

10 Urban Age, yeni genişletilen idari sınırlar ve toplu ulaşımda artan yatırımlar kadar çevredeki yeni ticaret ve mesken imarlarının şehrin dış kısımlarını sarmasıyla biçimlenen İstanbul un çok-merkezli dönüşüm yapısının, kültürel olarak farklılıkları barındıran bir halk için sosyal uyumu nasıl başarabileceğini inceleyecektir. 9 Bu faaliyetlerle paralel olarak, insanları kendi şehirleri için sorumluluk almaya ve yeni ittifaklar oluşturarak şehirli vatandaşların yaşamlarını geliştirmeye teşvik etmek üzere verilen üçüncü, yıllık Deutsche Bank Urban Age Ödülü, İstanbul un metropoliten alanında bir projeyi kabul edecektir. Yarışma için açık ilan verilmesinin ve bağımsız jüri üyelerince yapılacak incelemenin ardından, Urban Age İstanbul Konferansının açılış resepsiyonunun yapılacağı 04 Kasım 2009 tarihinde, Amerikan Dolarını kazanan ilan edilecektir yılında Berlin de yapılacak bir dünya zirvesi, Urban Age in on küresel şehirle ilgili beş yıllık araştırmalarını ve küresel şehirler için yeni kentsel gündemi özetleyecektir.

11 Deutsche Bank Urban Age Ödülü 10 Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Alfred Herrhausen Cemiyeti, Deutsche Bank ın uluslararası forumudur. Geleceğin ipuçlarını şimdide arar ve sivil toplumun daimi varlığı için çalışan insanları bir araya getirmektedir yılında teröristler tarafından katledilen Deutsche Bank Yönetim Kurulu eski Sözcüsü Alfred Herrhausen ın anısına isimlendirilmiştir. Alfred Herrhausen, yaşamı boyunca iş dünyasının topluma karşı sorumluluklarının bir sözcüsü ola gelmiştir. Alfred Herrhausen Cemiyeti nin mütevelli heyeti başkanı Dr. Josef ACKERMANN dır 1. İlk Deutsche Bank Urban Age (Kentler Çağı) Ödülü, 01 Kasım 2007 tarihinde Hindistan ın Mumbai şehrinde düzenlenmiş olan Urban Age (Kentler Çağı) Hindistan Konferansı nın açılış töreninde verilmiştir yılı ödülü de Brezilya nın Sao Paulo şehrinde yapılan Urban Age (Kentler Çağı) Güney Amerika Konferansı esnasında verilmiştir yılının ödülü ise Kasım ayında İstanbul da düzenlenecek olan Urban Age (Kentler Çağı) Doğu Akdeniz Konferansı nda verilecektir. Yıllık olarak verilen Deutsche Bank Urban Age (Kentler Çağı) Ödülü, kentsel çevrenin kalitesiyle yaşam kalitesini bağlantılandıran Urban Age (Kentsel Çağ) misyonunu ödüllendirir. İnsanları kendi şehirleri için sorumluluk almaya ve yeni ittifaklar oluşturmaya teşvik etmek üzere tasarlanmış olan Ödül, yerleşimlerin fiziksel koşullarını ve sakinlerinin yaşamlarını iyileştiren projelere verilmektedir. Ödül, Deutsche Bank ın Alfred Herrhausen Cemiyeti 2 ve Londra Ekonomi ve Siyasal Bilimler Okulu 3 tarafından şehirlerin geleceğine dünya çapında bir yatırım olan Urban Age 4 1 Yürütme Kurulu ve Grup İcra Heyeti Başkanı, Deutsche Bank AG/Frankfurt am Main 2

12 (Kentsel Çağ) ile ilintili olarak uluslararası çapta bir ödül olarak tasarlanmıştır. 100,000 $ lık ödülün kazananını kent liderleri, tasarımcılar, iş dünyası, medya ve sivil aktörlerden oluşan uluslararası nitelikli bağımsız bir jüri tarafından belirleyecektir un ilkbahar döneminde başvuruların kabul edileceğine dair yapılacak duyurunun ardından ödül için aday adayı projeler sonbahar başına kadar sunulabilecektir. 11 Her yıl düzenlenen "Deutsche Bank Urban Age Ödülü"nün üçüncüsü, Nisan ay sonunda İstanbul'da ilan edilecek. Ödül, yaşam kalitesi ve çevresel kaliteyi birbirine bağlayan Urban Age misyonunu onurlandırmayı amaçlıyor. İnsanların yeni tür örgütlenmeler yolu ile yaşadıkları şehirleri için sorumluluk almalarını teşvik etmek amacıyla ödül, toplumun yaşam standartlarını ve yaşanan fiziksel çevrenin iyileştirilmesini sağlayan girişim ve projelere verilecek. Uluslararası alanda önem kazanmış kentsel planlama otoriteleri, tasarımcılar, işadamları, medya ve sivil toplum aktörlerinden oluşan bağımsız bir jüri, tüm gönderilen projeleri değerlendirecek ve Amerikan Dolarlık ödülün sahibini belirleyecek. Projeler en geç 11 Eylül 2009 tarihine kadar gönderilebilir. "Deutsche Bank Urban Age Ödülü" 04 Kasım 2009'da İstanbul'da teslim edilecek ve hemen ardından 05 ve 06 Kasım 2009 tarihlerinde Urban Age İstanbul Konferansı gerçekleştirilecek. Ödül bu kapsamda, İstanbul metropolitan alanı içerisinde yer alan bir projeye (projelere) verilecektir. Geçerlilik Aşağıdaki kategorilere uygun her proje ödüle başvurabilecektir:

13 - Konut ve barınma - Çalışma ve iş mekanları - Ulaşım - Kamusal alan - Sağlık ve sağlıklaştırma - Eğitim - Kültür - Diğer kentsel yenileme ve dönüşüm girişimleri 12 Seçim Kriterleri Ödülün en önemli amacı, kentteki topluluklar arasında gerçekleşen, farklı aktörlerin bir araya gelmesi ile oluşturulan, çeşitli ortaklık ve girişimleri desteklemek ve bu tür projeleri tanımaktır. Projeler aynı zamanda bölge veya yerleşim halkının, iyileştirilmiş fiziksel çevre ve dolayısıyla sosyal refahlarının sağlanması veya arttırılmasını gerçekleştirmelidir. Bu anlamda çok önemli olan seçilebilirlik kriterleri şunlardır: - Çok aktörlü ortaklıklar oluşturmak - Yerli halka ve bölgede yaşayan topluluklara faydalı, gelişim veya dönüşümler sağlamak - Yaratıcılık ve yenilik - Sürdürülebilirlik - Ortak vizyonları, gerçekleştirilmiş projelere dönüştürebilmek BaĢvuru Prosedürleri Ödül proje geçerlilik şartlarını sağlamış her projeye, ve projelerde yer almış her birey ve kuruluşun katılımına açıktır (bakınız: Kurallar). Ödül, Urban Age Projesi ile bağlantılı olarak Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society tarafından yürütülmektedir.

14 13 Kurallar Uygunluk a) Projeler İstanbul Metropolitan alanı içerisinde yer almalıdır. b) Projeler farklı paydaşlar arasındaki ortaklık ve işbirliğini gösterir olmalıdır. c) Projeler gerçekleşmiş olmalı, kullanıcılarına ve topluma ölçülebilir faydalar sağlamış olmalıdır. d) Projeler etnik veya dini değerlere dayalı herhangi bir ayrımcılık içermemelidir. Jüri a) Kazanan Proje(ler) bağımsız jürinin oyçokluğu ile belirlenecektir. b) Jüri üyeleri Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society ve Urban Age tarafından farklı disiplin ve bölgesel uzmanlıklara dayalı olarak seçilecektir. Ödül a) Ödülün amacı, seçilen projeye sürdürülebilirlik ve geliştirilebilirliği için finansal destek sağlamaktır. Bu seçim kişisel veya profesyonel anlamda bir doğrulamaya yönelik değildir. b) Resmi Proje ortakları ve/veya sponsorları (eğer mevcut ise) projenin yarışma için başvurusunu desteklemelidir. c) Bağımsız jüri, ödülün nasıl dağıtılacağına karar verme hakkına sahiptir. KoĢullar a) Katılımcılar proje yarışma başvurusunu tamamladıkları takdirde, jürinin vereceği kararları hiçbir itiraz yoluna gitmeden kabul edeceklerini onaylamaktadırlar. Hiçbir katılımcı ulusal veya uluslararası mahkeme sürecine başvuramaz. b) Proje sahipleri tarafından gönderilen her türlü malzeme, Deutsche Bank ve Urban Age tarafından "Deutsche Bank Urban Age Award" Ödülü ile bağıntılı promosyon ve yayın amaçları için kullanılabilir. (Örneğin Deutsche Bank ya da Urban Age websitelerinde ve/veya yayın ve raporlarda). c) Bildirilerdeki gerçeklik ifadeleri, uygulanabilir hertürlü kanuni yükümlülük ve düzenlemeler çerçevesinde, doğru ve hukuksal bağlayıcı olarak dikkate alınacaktır. Bu düzenlemeler ödül kararını verici otoritenin tashihi konusundadır.

15 Juri Üyeleri Richard (Ricky) Burdett: Urban Age Direktöru & Mimarlık ve Planlama Profesöru, London School of Economics (Ju ri Başkanı). Burdett, 10. Venedik Mimarlık Bienali direktörlüğünü yaptıktan sonra Cities (Kentler) teması akademik ve profesyonel cevrede oldukça büyük kitlelere ulaştı. Kendisi Kondra 2012 Olimpiyatları için tasarım danışmanlığı da yapmakta. 14 Enrique Norten: TEN Arquitectos & Miller Kurucusu, Pennsylvania Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı. Norten, Mimarlık eğitimini Mexico City deki Universidad Iberoamericana (UIA) ve New York Cornell Universitesinde tamamladıktan sonra1981 yilinda profesyonel hayata atıldı Mies van der Rohe odulunu kazanan mimar, 1999 yılında da American Institute of Architects (AIA) onursal üyeliğine getirildi. Halen ayni zamanda kurucusu olduğu Arquitectura dergisinin editör ekibinde yer almakta. Anthony Williams: Washington D.C. Belediye eski Başkanı & Primum Public Realty Trust CEO su. İki donem belediye başkanlığı yapmış olan Williams, 2006 senesinde başkanlığa veda etmeden önce Washington Post gazetesinde köşe yazarı olan Colbert I. King tarafından su şekilde uğurlanmış: Willims, güçlü bir şehri geride bırakıyor, artan bütçe, etkinleştirilmiş ve ulaşılabilir sağlık hizmetleri, mahalle projeleri, basarili bir beysbol takimi, yapilmakta olan yeni bir stadyum ve artik Amerikan ulusunun eğlence kaynağı olmayan bir kent. ( Williams leaves in his wake a city with a good bond rating, sizable cash reserves, a more accessible health-care system for the underserved, several promising neighborhood projects, a major league baseball team, a new stadium under construction and a home town that is no longer the laughingstock of the nation. ) Politik geçmişinin yanında Williams yerel eğitim girişimlerinin yanında aktif olarak yer almış, D.C. Children First (Önce Çocuk) ve ulusal Alliance for School Choice (Okul Secimi için Birliktelik) ( gibi gönüllü organizasyonlarda hizmet etmiştir. Arzuhan Doğan Yalcindag: 2007 yılından bu yana TÜSİAD başkanlığını devam ettirmektedir. Aynı zamanda, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği görevlerini de sürdüren Yalçındağ, Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin Kurucu Başkanı olarak Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürütmektedir.

16 Caglar Keyder: 15 Profesör Keyder bugün Türkiye, politika, hukuk, kent ve sosyo kültürel alanda oldukça önemli bir isim. Keyder in akademik anlamda attığı adımlar gerek Türkiye nin gerekse İstanbul un büyüme faktörlerini irdeleyen yapıtları meydana getiriyor. Türkiye nin sosyo kültürel ve politik yapısında global dünyadaki yerini irdeleyen yapıtları, Türkiye de ulusalcılığın tarihi, Osmanlı, Modern Orta Doğu ve Türkiye odaklı çalışmaları kentlerdeki sosyal yapının ortaya çıkması için çok önemli yer tutmaktadır. Behic Ak: Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olan Ak 1982 yılından beri Cumhuriyet Gazetesi nde Kim Kime Dum Duma adlı köşede karikatür çizeri. Behiç Ak aynı zamanda çocuk kitabı ve oyun yazarı ve yönetmen. Profesyonel anlamda aktif mimarlık yapmayan Ak, ilgi alanını 2007 yılında yaptığı bir söyleşide Bir mesleğim yok galiba benim. Bizim okuduğumuz dönemde öğrenci olayları vardı. Sosyal olaylarla çok ilgiliydik. Toplumsal örgütlenmelerin içine girdik o dönemde. Mimarlığa da öyle bakmaya başladım. Mimarlık, benim için iyi bir bina yapmaktan öteydi. Mimarlığın daha çok kamusal yanıyla ilgilendim hep diyerek özetliyor. Behiç Ak için mimarlık, politik ve sosyal içerikli bir alan. Han Tumertekin: 1982 yılında İTÜ den mezun olan Tümertekin, Mimarlık alanında Türkiye de önemli bir yere sahip. Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Kurucu Üyesi olan Tumertekin B2 Evi projesi ile 2004 yilinda Mimarlık alanında verilen Aga Khan Ödülünü kazandı. Hem Türkiye içerisinde hem de uluslararası alanda oldukça aktif bicimde çalışan mimar ayni zamanda akademik olarak da çalışmalarına devam etmekte. Hollanda Delft Üniversitesi, maan Uluslararası Konferansı Tokyo ve Harvard Üniversiteleri nde verdiği konferanslar dışında, çalışmaları Domus, Abitare, AV ve World Atlas of Contemporary Architecture gibi yayınlarda da yer almıştır.

17 Deutsche Bank Urban Age Award Jürisi Belli Oldu 16 Deutsche Bank tarafından bu yıl Ġstanbul metropoliten alanı içerisindeki bir projeye verilecek 100 bin dolar tutarındaki "Deutsche Bank Urban Age Award"un sahibini belirleyecek jüri üyeleri belirlendi. Yarışmanın yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan bağımsız İstanbul jürisinde, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TEN Arquitectos & Miller Kurucusu ve Pennsylvania Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Enrique Norten, Washington DC Eski Belediye Başkanı ve Primum Public Realty Trust CEO'su Anthony Williams, Türkiye'nin sosyo kültürel ve politik yapısının global dünyadaki yerini irdeleyen yapıtların sahibi Prof. Dr. Çağlar Keyder, Cumhuriyet Gazetesi'nde "Kim Kime Dum Duma" adlı köşede karikatür çizen Behiç Ak ve Mimarlar Tasarım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Kurucu Üyesi Han Tümertekin yer alıyor. Jüri başkanlığını ise Urban Age Direktörü & Mimarlık ve Planlama Profesörü Ricky Burdett üstleniyor. "Deutsche Bank Urban Age Award", Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society ve London School of Economics and Political Science işbirliği ile dünya kentlerinin geleceğini konu alan araştırmaların yürütüldüğü Urban Age Projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. "Deutsche Bank Urban Age Award", kentlerde yaşayan dünya nüfusunun yarısının karşı karşıya kaldığı problemlerin fark edilmesi ve yaratıcı çözümlerin desteklenmesi amacıyla veriliyor. Bu nedenle ödül, bölge sakinlerinin gündelik hayatını kolaylaştıran ve yaşam çevresini iyileştiren projeleri gün ışığına çıkarmayı hedefliyor. "Deutsche Bank Urban Age Award" kentlileri, yerel yönetimleri, özel sektör kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini biraraya getiriyor. Ödül, "Kentleşme Çağı" olan 21. yüzyılda halkın, yaşadıkları şehirlerde aktif rol üstlenmelerini ve ortak sorumluluk almalarını teşvik ediyor yılında Hindistan'ın Bombay (Mumbai) kentinden iki projeyi, 2008'de ise Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki bir projeyi ödüllendiren yarışmaya İstanbullular bu yıl 11 Eylül 2009 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüle layık görülen proje, 4 Kasım 2009 günü yapılacak törenle açıklanacak Birincilik ödülünü alan projenin sahipleri ayrıca, 2010 yılında Urban Age Award'ın verileceği Chicago'da düzenlenecek çalıştaya davet edilecek. Ajanslar Ajanshaber - Arkitera

18 Urban Age Ödülü Tanıtım Toplantısı ĠTÜ TaĢkıĢla da yapıldı 6 Temmuz 2009 Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Urban Age Yöneticisi ve London School of Economics Şehircilik ve Mimarlık Profesörü Ricky Burdett, Deutsche Bank Alfred Herrhausen Society Koordinatörü Ute Weiland ve Demet Mutman, ödülün konsepti, kapsamı ve şartları hakkında bilgi verdiler. 17 Yarışmanın neler getireceği, kente neler kazandıracağı ve beklentilerin konuşulduğu toplantıda ilk olarak Ute Weiland söz alarak Deutsche Bank'ın Alfred Herrhausen Society tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. Weiland, kurumun "Geleceğin İzlerini Günümüzde Aramak" sloganıyla, "21. Yüzyılda Yönetişim" üst başlığı altında gerçekleştirdiği, Trace Lab, Foresight ve Urban Age projelerinden söz etti yılından beri düzenlenen Urban Age projesi kapsamında son 3 yıldır ödül verildiğini anlatan Ute Weiland, daha önce Mumbai ve Sao Paulo'da gerçekleştirilen ödül törenlerinin medya tarafından gördüğü yoğun ilgiye değindi. Richard Burdett ise dünya nüfusunun neredeyse yarısının kentlerde yaşadığını hatırlatarak bu oranın 2030'da %60'a varacağı bilgisini verdi. Bu yoğunluğun kentlerin gelişiminde hem çevreye hem de sosyal yaşama olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Burdett, bu nedenle yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, bazen de sivil toplumun kendisinin bu keşif projesine destek verdiğini anlattı. Sao Paulo ve Mumbai'de kazanan projelerden örnekler gösterdi ve bu kentlerdeki mimarlık ve mühendislik eseri yerleşimlerin yanında giderek büyüyen gecekondu bölgelerine dikkat çekti. Bu gecekondu bölgelerinde düzenlenen yeni yerleşim alanlarının, açılan spor salonu ya da sanat alanı gibi mekanların ve faaliyetlerin, yaşam şartlarını iyileştirerek suç oranını ciddi oranda azalttığını belirten Richard Burdett, bu tür projeleri ödüllendiren "Deutsche Bank Urban Age Award"un kent gelişimine olumlu etkisini araştırma sonuçlarıyla gözler önüne serdi. Sabah - Arkitera

19 İBB LSE İLİŞKİLERİ LSE Londra Ekonomi Okulu İle aşağıdaki tarihlerde toplantılar yapılmış ve toplantılarda ilgili gündem maddeleri görüşülmüştür. 18 TARİH GÜNDEM 1 16 EKİM 2008 URBAN AGE Pamela PUCHALSKI (LSE), Selamettin ERMİŞ 2 27 KASIM 2008 BENCHMARK YÖNETİCİ EĞİTİMİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Emlak Yönetimi Daire Başkanı, Eğitim Müdürü İnsan Kaynakları Müdürü LSE Ticari Direktörü URBAN AGE 3 3 ŞUBAT URBAN AGE URBAN AGE ÖDÜLÜ 4 20 ŞUBAT 2009 BENCHMARK YÖNETİCİ EĞİTİMİ URBAN AGE URBAN AGE ÖDÜLÜ 5 5 MAYIS URBAN AGE İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Hüseyin EREN İBB Genel Sekreter Yardımcısı, M. Cemil ARSLAN Mali Hizmetler Daire Başkanı, Mahmut KOCAMEŞE Emlak Yönetimi Daire Başkanı, Wolfgang NOWAK Alfred Herrhausen Society, Jessica BARTHEL Alfred Herrhausen Society, Urban Age Direktörü Prof. Dr. Ricky BURDETT, Florida Belediye Başkan Yardımcısı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut DOĞAN, Emlak Yönetimi Daire Başkanı Mahmut KOCAMEŞE, Mali Hizmetler Daire Başkanı Cemil ARSLAN, Dış İlişkiler Müdürü Selamettin ERMİŞ, İnsan Kaynakları Müdür Mustafa ŞAHİN, Sabri DERELİ Richard BURDETT (Urban Age Direktörü)

20 Urban Age Istanbul İşbirliği Anlaşması London School of Economics, UK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 (1) The London School of Economics aşağıdaki hususları kabul eder: (1.1) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Urban Age İstanbul Konferansına önemli katılımcı olarak davet edilecektir. (1.2) İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yirmi (20) çalışan Urban Age İstanbul Konferansında ağırlanacaktır. (1.3) Urban Age Istanbul araştırmasının tüm sonuçlarının grafik ve elektronik kopyaları sağlanacaktır. (1.4) Konferans ile ilgili tüm basılı ve elektronik dokümanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi partner olarak yer alacaktır; (1.5) Çeşitli sekretaryalardan harita ve veri temininde İstanbul Büyükşehir Belediyesine destek sağlanacaktır. (2) İstanbul Büyükşehir Belediyesi aşağıdaki hususları kabul eder: (2.1) Araştırma esnasında ihtiyaç duyulan grafik imgeleri, araştırma ve istatistik verilerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli birimlerle iletişimi koordine edecektir (Çevre, Planlama, Konut, Ulaşım, vb) (2.2) 1 Ağustos 2009 dan itibaren Urban Age programına aşağıdaki birimlerle temas kurulması noktasında iletişim bilgisi temin edecektir ( ve posta adresi): Belediyede ve merkezi yönetimde bulunan anahtar politikacılar ve siyasi liderler; Mimarlık, planlama, ulaşım, sürdürülebilirlik ve gayrı menkul ile ilgili önde gelen sivil toplum kuruluşları, özel sektör firmaları.

21 20 URBAN AGE İLETİŞİM London School of Economics and Political Science Houghton Street, London WC2A 2AE, United Kingdom Tel: +44 (0) Fax: +44 (0) URBAN AGE ÖDÜLÜ BAŞVURU VE İLETİŞİM Nüket Algan Deutsche Bank A.Ş. Eski Büyükdere Caddesi Tekfen Tower No 209 Kat 18 PK , 4. Levent İstanbul Türkiye, İngilizce başvuru formu bulunmaktadır. İBB İLETİŞİM: Eyyup YILDIRIM Dış İlişkiler Uzmanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi : (+90) I : (+90) : (+90) I : : eyyup.yildirim@ibb.gov.tr

URBAN AGE VE URBAN AGE ÖDÜLÜ

URBAN AGE VE URBAN AGE ÖDÜLÜ URBAN AGE VE URBAN AGE ÖDÜLÜ HAZIRLAYAN:EYYUP YILDIRIM URBAN AGE 2009: İSTANBUL YILI VE URBAN AGE ÖDÜLÜ LSE VE DEUTSCHE BANK URBAN AGE URBAN AGE ÖDÜLÜ İLETİŞİM LSE: LONDRA EKONOMİ VE SİYASET BİLİMİ OKULU

Detaylı

The Deutsche Bank Urban Age Award

The Deutsche Bank Urban Age Award The Deutsche Bank Urban Age Award İstanbul 2009 Başvuru Formu A Passion to Perform. 01 Kılavuz 1. Lütfen Deutsche Bank Urban Age Award Ödül Şartnamesini dikkatle okuyunuz. 2. Bu başvuru formu ile birlikte

Detaylı

SEiSMiC TÜRKİYE ULUSAL AĞI

SEiSMiC TÜRKİYE ULUSAL AĞI SEiSMiC TÜRKİYE ULUSAL AĞI Muş Odak Grup Toplantısı Prof. Dr. Tüzin Baycan İstanbul Teknik Üniversitesi Odak Grup Toplantısı Muş, Türkiye 24.06.2014 Bilimde > Toplumsal Sorumluluk Kentlerde > Karşılıklı

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 nin hizmet ve sorumluluk alanları nelerdir? Küresel ve teknolojik değişimlerle birlikte Şehir Yönetimleri nasıl değişmektedir? İdeal nasıl sağlanmalıdır? Ajanda 1. Mevcut Durum

Detaylı

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ

ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM KATEGORİLER KATILIMCI KATILIM KOŞULLARI BAŞVURU FORMU VE TESLİM MATERYALİ ŞARTNAME AMAÇ VE KAPSAM Özelkalem Dergisi nce düzenlenen Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün

Detaylı

İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul

İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul İşletme 2023 Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sorumluluk Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri 9 Aralık 2011, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Dünyamız son yirmi yılda hızlı bir şekilde değişti. Hem ekonomik,

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası.

TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU Şubat 2018 İstanbul. Sponsorluk Dosyası. TÜRKİYE - ECOWAS EKONOMİ VE İŞ FORUMU 22-23 Şubat 2018 İstanbul Sponsorluk Dosyası www.tebforum.org SPONSORLUK DOSYASI Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu, 22-23 Şubat 2018, İstanbul DİL BEKLENEN KATILIMCI

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız..

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2 Finansal Planlama Derneği (FPD) FPD, 2014 yılında FPSB nin üyesi olarak kabul edilmiştir. FPSB nin eğitim ve lisanslama standartlarını Türkiye

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul Basın Sohbet Toplantısı 14 Temmuz 2009, İstanbul Kuruluş : 7 Ocak 2009 Internet Adresi : www.tuyid.org Posta Adresi : Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul Telefon : (212) 278 30

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl

Global Compact Türkiye Üye Etkileşim Toplantısı. 25 Ekim yıl Global Compact Türkiye 2002-2017 Üye Etkileşim Toplantısı 25 Ekim 2017 Rakamlarla Global Compact Türkiye* 151 Şirket 62 STK 22 İş Dünyası Derneği 10 Üniversite 6 Diğer Dünyada 15. Avrupa da 6. Ağ *Ekim

Detaylı

The Deutsche Bank Urban Age Award

The Deutsche Bank Urban Age Award The Deutsche Bank Urban Age Award İstanbul 2009 Genel Bilgiler General Information A Passion to Perform. 02 İnsanları, kendi şehirleri için sorumluluk almaya teşvik eden bir ödül Her yıl düzenlenen Deutsche

Detaylı

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE

YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE. Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE YEREL YÖNETİMLERDE STRATEJİK PLAN ve UYGULAMA ÖRNEKLİ PERFORMANS ESASLI BÜTÇE Dr. Ali İhsan ÖZEROĞLU Hatice KÖSE İstanbul, 2014 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... 13 YEREL YÖNETİMLER EVRENSEL BİLDİRGESİ... 15 GİRİŞ...

Detaylı

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels 15-18 MART 2015 Limak Limra Hotels KONGRE DAVET YAZISI Sayın Yetkili, Yerel Kalkınma Derneği; Global Düşün, Yerel Hareket Et felsefesini benimsemiş, kamu yararına hareket eden ve ülkemizde sürdürülebilir

Detaylı

Stajyer Eğitim Programı (SEP)

Stajyer Eğitim Programı (SEP) Stajyer Eğitim Programı (SEP) Güzin Ceyhan içindekiler İstanbul Enstitüsü Hakkında Stajyer Eğitim Programı (SEP) Vizyon ve Misyon Beklentilerimiz Programın Akışı Programın Özellikleri Başvuru Seminerler

Detaylı

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi

Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi www.mevzuattakip.com.tr Partilerin 1 Kasım 2015 Seçim Beyannamelerinde Mahalli İdareler: Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım 2015 seçimleri için partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Adalet ve Kalkınma

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANLIK SU ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ (5.Dünya Su Forumu İstanbul 2009) 1. GİRİŞ Dünyanın suyla ilgili en büyük etkinliği olan Dünya Su Forumu, Dünya Su Konseyi ve ev sahibi ülkenin ortak

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1

TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 STRATEJİK VİZYON BELGESİ ( TASLAK ) TÜRKİYE - ARJANTİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI - 1 Yeni Dönem Türkiye - Arjantin İlişkileri: Fırsatlar ve Riskler ( 2014 Buenos Aires - İstanbul ) Türkiye; 75 milyonluk

Detaylı

YEREL ÇEVRESEL PLANLAMA

YEREL ÇEVRESEL PLANLAMA YEREL ÇEVRESEL PLANLAMA M. SİNAN ÖZDEN 2 AĞUSTOS 2017 İSTANBUL PLAN Plan, yapılacak bir işin tasarıları toplamıdır. Plan, bir amaca ulaşmada izlenecek yol ve davranış biçimini gösterir. Plan, bir düşünceyi,

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği KURUMSAL YÖNETİM SEMİNERLERİ PROJE DOSYASI Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Hakkında Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi 3-4 Aralik 2010, ANKARA Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Ankara Profesyonel Yönetim Kurulu Programı

Detaylı

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi

Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi Genel Müdürümüz Sayın İsmail GÜNEŞ, Dünya Meteoroloji Örgütü İcra Konseyi Üyeliğine Seçildi İsviçre nin Cenevre kentinde düzenlenen 17 nci Dünya Meteoroloji Kongresi sırasında gerçekleştirilen seçimlerde

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi 5-6 Ağustos 2010, Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Ankara Profesyonel Yönetim Kurulu Programı

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Dünyada Bölge Planlama Egitimi Ela Babalık-Sutcliffe Tuna Taşan-Kok

Dünyada Bölge Planlama Egitimi Ela Babalık-Sutcliffe Tuna Taşan-Kok Dünyada Bölge Planlama Egitimi Ela Babalık-Sutcliffe Tuna Taşan-Kok ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü İÇERİK Şehir ve Bölge Planlama Lisans Eğitiminde Bölge Planlamanın yeri Bölge Planlamaya yönelik

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi

Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi Profesyonel Yönetim Kurulu Programı Yönetim Kurulunun Etkin ve Verimli Hale Getirilmesi 22-23 Haziran 2010, İstanbul 25-26 Haziran 2010, Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi Ankara Profesyonel

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI. 17 Ocak 2013 Bartın Valiliklerde AB İşleri İçin ç Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı 17 Ocak 2013 Bartın SUNUMUN İÇERİĞİ 1. SEI Nedir? 2. Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi Hakkında

Detaylı

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına

Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna da kamu sektöründe çalışan 20 genç yönetici adayına Duvarlarla bölünmüş bir Avrupa değil, ancak sınırlarının ayırıcı özelliğini bertaraf etmiş bir kıta sınırlar ötesi bir uzlaşma sağlayabilir. Richard von Weizsäcker, 1985 Robert Bosch Stiftung GmbH Heidehofstraße

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL

24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL 24 HAZİRAN 2014 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü «UNCTAD» ın Uluslararası Doğrudan Yatırımlara ilişkin olarak hazırladığı Dünya Yatırım

Detaylı

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği. Tanıtım Sunumu 2017 Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Tanıtım Sunumu 2017 İÇİNDEKİLER Hakkımızda Misyon Vizyon Organizasyon Yapısı TKYD Yönetim Kurulu TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları

Detaylı

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ

KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ BASINDAN EKONOMİ HABERLERİ 24 MAYIS 2016 SALI KIBRIS GENÇ TV (23.05.2016) KALKINMA BANKALARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ Kalkınma Bankası'nın Türkiye Kalkınma Bankası ile yürüttüğü Teknik İşbirliği Programı kapsamında;

Detaylı

Başarı Öyküleri: Üniversitelerin Sahip ve/veya Ortak Oldukları Teknoloji Yatırım Fonları SPONSORLUK DOSYASI. İş Birliğiyle

Başarı Öyküleri: Üniversitelerin Sahip ve/veya Ortak Oldukları Teknoloji Yatırım Fonları SPONSORLUK DOSYASI. İş Birliğiyle 4-5 Ekim 2018 Albert Long Hall Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Vlll. Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı Başarı Öyküleri: Üniversitelerin Sahip ve/veya Ortak Oldukları

Detaylı

TÜRK DÜNYASI KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ

TÜRK DÜNYASI KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ -------------- TÜRK DÜNYASI -------------- KIZIL ELMA ÖDÜLLERİ SUNUŞ Dünya Türk Forumu; TASAM öncülüğünde Türk Devletleri nin temsilcileri ile Dünya nın dört bir yanında yaşayan Türk Diasporaları nın düşünce

Detaylı

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris)

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) Dr. A. Alev BURÇAK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Sunu Planı OECD Hakkında

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak

Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak Dağlık alanda yaşayan insanlar ve yaşadıkları çevreler için birlikte çalışmak BİZ KİMİZ? Dağ Ortaklığı bir Birleşmiş Milletler gönüllü ittifakı olup, üyelerini ortak hedef doğrultusunda bir araya getirir.

Detaylı

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Detaylı

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi

TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!.. 1 Haziran 2015 Son Katılım Tarihi İŞ REHBERLERİ TEKNİK REHBERLER Turkey SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK REHBERLERİ YARIŞMA JÜRİSİ VE PANELİSTLER TEMİZ BİR GELECEK İÇİN bir adım daha atıyoruz! Bilgi, birikim ve deneyimlerinizle yön verin, destekleyin!..

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Vakıf Üniversiteleri bünyesinde, İLK Şehir ve Bölge Planlama Bölümü GELECEĞİN KENTLERİNİ BİZ TASARLIYORUZ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ Merkez Kampüs Yukarıyurtçu Mah. Mimar Sinan Cad. (Eskişehir Yolu 29. km) No:4 06790 Etimesgut / ANKARA Tel: 0312 233 10 00 Balgat Kampüsü Çukurambar

Detaylı

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece

Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin toplam nüfusunun sadece SİLİVRİ 2014 DÜNYA VE AVRUPA KENTİ Türkiye dönüşüm geçirerek kırsal bir tarım ekonomisinden küresel ölçekte rekabetçi bir sanayi ekonomisi haline gelmiştir. 1950 yılında Türkiye nin kentsel nüfusu ülkenin

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 9-15 KASIM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan Faaliyetler...

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı 14. Dönem Siyaset Akademisi Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler-II programında dereceye girenler ödüllerini Sayın Başbakanımızın elinden aldı. Mart

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI. Şubat 2018

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI. Şubat 2018 DÜŞÜNCE KURULUŞLARI Şubat 2018 Düşünce kuruluşları nedir? Nasıl çalışır? Özellikleri nelerdir? Dünyadaki düşünce kuruluşları Türkiye deki düşünce kuruluşları DÜŞÜNCE KURULUŞLARI NEDİR? DÜŞÜNCE KURULUŞLARI

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI)

İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI. EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) İSTİHDAM VE SOSYAL YENİLİK PROGRAMI EMPLOYMENT AND SOCIAL INNOVATION PROGRAMME (EaSI) T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve MALİ YARDIMLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI Hülya TEKİN AB Uzmanı

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ UFUK 2020 PROGRAMI SOSYO-EKONOMİK VE BEŞERİ BİLİMLER ALANI. Burcu B. GÖĞÜŞ DOĞAN

AVRUPA BİRLİĞİ UFUK 2020 PROGRAMI SOSYO-EKONOMİK VE BEŞERİ BİLİMLER ALANI. Burcu B. GÖĞÜŞ DOĞAN AVRUPA BİRLİĞİ UFUK 2020 PROGRAMI SOSYO-EKONOMİK VE BEŞERİ BİLİMLER ALANI Burcu B. GÖĞÜŞ DOĞAN Ulusal İrtibat Noktası 30 Mayıs 2016, Kırıkkale Üniversitesi UFUK 2020 Programı 2 Ufuk 2020 Programı Ufuk

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Temel Bilgiler G20 Nedir? G-20 (Group of 20) platformunun kuruluş amacı küresel ekonomik istikrarın sağlanması ve teşvik edilmesi için gayri resmi bir görüş alışverişi

Detaylı

------------- İSLAM DÜNYASI ------------- İSTANBUL ÖDÜLLERİ SUNUŞ

------------- İSLAM DÜNYASI ------------- İSTANBUL ÖDÜLLERİ SUNUŞ ------------- İSLAM DÜNYASI ------------- İSTANBUL ÖDÜLLERİ SUNUŞ İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Platformu (İSTTP); TASAM öncülüğünde İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi devletlerin temsilcileri ile dünyanın

Detaylı

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı! Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları

Detaylı

OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET TÜRKIYE

OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET TÜRKIYE OPEN DAYS 2015 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET TÜRKIYE INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2015 Eskişehir Belediyesi 3 Istanbul/Gaziosmanpaşa 4 Karşıyaka Belediyesi 5 Muğla Büyükşehir

Detaylı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) 12-23 EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı

Detaylı

2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI

2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI 2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI HAKKINDA Yarışmanın Tanımı Artella Ahşap Kapı Sistemleri sponsorluğunda düzenlenen "KAPI TASARLIYORUM" markalı Kapı Tasarım Yarışması dır. Yarışma, modern ve klasik olmak

Detaylı

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu

TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu TürkBilimİnsanlarıve AkademisyenlerBirliği (TASSA) KurultaySunumu Haluk Ünal University of Maryland, TASSA Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı 12-13 Temmuz 2012 İstanbul, The Marmara Hotel Türk

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM VE TRAFIK EĞİTİMİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM VE TRAFIK EĞİTİMİ Süre (3 gün) 1.gün Workshop 2.gün Teknik Gezi 3.gün Sürdürülebilir şehir Viyana tanıtımı Konaklama ve Eğitimler 4 veya 5 yıldızlı Viyana daki otellerde yapılacaktır UZMANLAR 1. Prof. Dr. Hermann KNOFLACHER

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Tarih ve Saat: 11 Ekim 2018 Perşembe / 13:30 15:00 Panelistler İçin Ayrılan Konuşma / Sunum Süresi: 15 Dakika (5 Dakika Soru Cevap) Oturum

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Eğitimi 22 Şubat 2014 Eğitmen:Dr. Güler Manisalı Darman Eğitimin Amacı Bütün dünyada, şirketlerin temeline bakıldığı

Detaylı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı

CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI. Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı CHEVENING LİSANSÜSTÜ BURSLARI 1 Chevening Nedir? İngiltere de öğrenim görmek isteyen uluslararası lisansüstü öğrencilere finansman sağlayan prestijli bir ödül programı. Dışişleri ve Commonwealth Bakanlığı

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ

BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ BİR ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GİRİŞİMİ DRYNET PROJESİ 11.09.2008, Kamu- STK Diyalog Toplantısı: Çölleşme ile Mücadelede Ortaklıklar AB Deneyimi ve CRIC7 için Fırsatlar ANKARA DRYNET PROJESİ Birleşmiş Milletler

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

ORTAK PLATFORM İŞ ZİRVESİ KATMA DEĞERLİ BÜYÜME YOLUNDA FİNANS BİLİŞİM - YÖNETİŞİM 7 8 MAYIS İZMİR KÜLTÜRPARK FUAR ALANI

ORTAK PLATFORM İŞ ZİRVESİ KATMA DEĞERLİ BÜYÜME YOLUNDA FİNANS BİLİŞİM - YÖNETİŞİM 7 8 MAYIS İZMİR KÜLTÜRPARK FUAR ALANI ORTAK PLATFORM İŞ ZİRVESİ KATMA DEĞERLİ BÜYÜME YOLUNDA FİNANS BİLİŞİM - YÖNETİŞİM 7 8 MAYIS İZMİR KÜLTÜRPARK FUAR ALANI BİRİNCİ GÜN: Firmalarda Kurumsal Yönetişim ve Teknoloji Tabanlı Büyüme Modeli 07

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ. Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ. Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ Binalar Ağaçlardan Yüksek Olmasın Bu çalışma, 1. Yılını tamamlayan Kentsel Yaşam Kalitesi Derneği ni tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Grafik Tasarım / Emel Karadeniz, Craft

Detaylı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı

SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı SİVİL YAŞAM DERNEĞİ I. DÖNEM Stratejik Planı BURSA / 2014 1 İÇİNDEKİLER Sivil Yaşam Derneği nin Kuruluşu, Yapısı ve Faaliyet Alanları... 3 Paydaş Analizi... 4 Kurumsal Kimliğin Yeniden Tanımlanması...

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Uludağ Üniversitesi Kadın Araştırmaları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Adı Soyadı: İZZET BOZKURT ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Unvanı: Prof. Dr. Tel: (0532) 3771375 Doğum Tarihi: 23.07.1966 izzet.bozkurt@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Gazetecilik ve Halkla

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

GAYRİMENKULÜN BÜYÜK BULUŞMASI

GAYRİMENKULÜN BÜYÜK BULUŞMASI GAYRİMENKULÜN BÜYÜK BULUŞMASI GAYRİMENKULÜN TÜM ALT SEKTÖRLERİNİN 360 o BAKIŞ AÇISIYLA ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİ TÜRKİYE DEKİ İLK VE TEK ETKİNLİK GAYRİMENKULÜN TÜM ALT HER SEKTÖRLERİNİN ŞEY 360 Sektöre o BAKIŞ

Detaylı

lp 2017 SPONSORLUK DOSYASI VII.Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı Ekim 2017 İş Birliğiyle

lp 2017 SPONSORLUK DOSYASI VII.Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı Ekim 2017 İş Birliğiyle lp 2017 VII.Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı Başarı Öyküleri : Laboratuvardan Pazara 12-13 Ekim 2017 SPONSORLUK DOSYASI İş Birliğiyle www.ipconference.boun.edu.tr

Detaylı

KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ

KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ KENT YÖNETİMİNE KATILIM DÜNYA ÖRNEKLERİ PROF. DR. HASAN ERTÜRK SKB DANIŞMA KURULU ÜYESİ herturkulu@hotmail.com YÖNETİMDEN YÖNETİŞİME 1970 LER KATILIMCI BELEDİYE HALKIN KATILIMI BİREYSEL ŞİKAYET VE TALEPLER

Detaylı