KUMRU GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KUMRU GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ"

Transkript

1 KUMRU GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

2 ŞİRKETİMİZ HAKKINDA Sektörde deneyimli, hedefe odaklı, profesyonel çalışanları ve ülkemizin önde gelen lojistik, depolama, dış ticaret şirketleri ile yaptığı işbirlikleri sayesinde Kumru Gümrükleme Türkiye nin saygın Gümrük Müşavirlik şirketlerinden birisidir. Kadrosundaki uzman çalışanlarıyla sahip olduğu tüm bilgi, birikim ve tecrübesini müşterilerine yüksek kalitede ve proje odaklı sunmaktadır. Bu sayede müşteri ihtiyaç ve beklentilerinin doğru tespit edilerek gümrükleme maliyetlerinde fark edilebilir oranlarda maliyet avantajı elde edilmesini, hızlı çözümler üreterek zamanın etkin kullanılmasını sağlamaktadır. Her konuda desteğe hazır müşavirleri, müşteri temsilcileri ve kurumsal satış yöneticileri ile müşterilerine ayrıcalıklı bir hizmet sunmaktadır. Teknolojik alt yapısı ile Gümrük Müdürlükleri nde kesintisiz online bağlantı kurarak müşterilerinin tüm dış ticaret operasyonları, yatırım teşvik işlemleri, DİİB, lojistik ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. VİZYON & MİSYON Vizyonumuz : Globalleşen dünyada dinamik ve istikrarlı olarak sürekli yükseliş trendini yakalamak, Kanun ve Mevzuatlar ile ilgili yasal şartların öneminin bilincinde olmak ve bu şartlara uygun olarak hızlı ve kaliteli hizmet sunmak. Misyonumuz: Çözüm ve hizmetlerimizle sağladığımız güvenilirlik ve yüksek iş ahlakı anlayışımız doğrultusunda müşterilerimizin menfaatini maksimum seviyede tutup tüm işlemlerini minimum sürede bitirmek.

3 KUMRU HİZMET POLİTİKAMIZ Siz müşterilerimize hak ettiğiniz kaliteli hizmeti sunabilmemiz gerekliliğine inanarak; bilgili, mevzuata ve iş sürecinin tüm aşamalarına hakim personel ve idari kadromuzla hizmet vermekten onur duymaktayız. İsteklerinizin doğru anlaşılması, hatasız ve kısa zamanda uygulanabilmesi; sağlıklı bir iletişim, doğru bilgi akışı ve üstün performansla mümkündür. Hizmet işleyişi esnasında sizleri bilgilendirmemizin memnuniyetinizi artıracağı gerçeği ile, teknolojik gelişmelere ve sistemlere yatırım yapıyor ve bu konuda deneyim ve imkanlarımızı sonuna kadar kullanmayı hedefliyoruz. Kanun, yönetmelik ve mevzuata tam uyum asla taviz vermeyeceğimiz çalışma şartlarımızdandır. Bu konudaki kararlılığımız siz müşterilerimiz ve bizler için güven esasına dayanmaktadır. GÜVENİLİRLİK BİZİM EN TEMEL İLKEMİZDİR. Kanun, yönetmelik ve mevzuatlardaki değişiklikler tarafımızdan takip edilerek sizlere duyurulacak ve bu konuda üst düzeyde danışmanlık yapılacaktır. Rekabet üstünlüğü sağlamanın temelinde siz müşterilerimizin istekleri ve düşünceleri doğrultusunda hareket etmenin bilincinde olup, hizmet anlayışımızı sizlerin görüşleriyle geliştirerek büyümeyi hedefliyoruz. Bu bilinçle yönetim ve personel olarak uyum içinde üstün hizmeti vermek istiyoruz.

4 HİZMETLERİMİZ KUMRU Gümrük Müşavirliği dış ticaretin önemli bir ayağı olduğu bilinciyle hareket ederek; İhracat, ithalat, transit vb. işlemlerin gümrüklerle ilgili kısmını gerçekleştirmekte, Uluslar arası taşıma, depolama, sigortalama konularında müşterilerine alternatifler sunmakta, İthal ve İhraç edilecek eşya ile ilgili ön mevzuat çalışmaları yapmakta, Dış ticaretle ilgili her türlü soruna zamanında ve etkili çözümler üretmekte, Firmaların beklentileri doğrultusunda projeler hazırlamaktadır. Gümrük müşaviri yetki belgesine sahip idareci,danışmanlarımızın yönetiminde, ofis içi uygulama personelinin bölümlere ayrılmış bir yapıda çalışmasının yanında, belge ulaşımını hızlandırmak amacıyla oluşturulmuş motorlu kurye servisiyle hizmet vermektedir. Değişen koşullara uyum sağlamakta ve hizmetlerimizin içeriğini firmaların taleplerini de göz önüne alarak genişletmekteyiz. Hızlı, teknolojik, sağlıklı ve ekonomik hizmet vermek temel amacımızdır.

5 KUMRU İHRACAT Kumru Gümrük Müşavirliği ; İhraç konusu eşyanın G.T.İ.P.'nin tespit edilmesi. Eşyanın cinsine göre ilgili ihracatçı birliklerine kayıt işlemlerinin yaptırılması. İhracat rejiminde ve yönetmeliğinde yer alan usul ve esaslar çerçevesinde varsa ilgili mercilerden ön müsaadelerinin alınması ve özel belgelerin teminine ilişkin işlemlerin(sağlık Sertifikası, Kontrol Belgesi, ATR, EUR1, ve Menşei şahadetnamesi ülke durumuna göre Konsolosluk tasdik işlemleri) yapılması. Şirketin talebi doğrultusunda, yapılacak ihracatın satış şartlarına göre gümrük müşaviri tarafından düzenlenecek vesaiklerinin banka veya şirketin talimatına göre eşyaların alıcısına intikalinin sağlanması. Tüm evrakların tamamlanmasından sonra gümrük çıkış beyannamelerinin düzenlenmesi, ilgili gümrükten kabul ve tescil ettirilmesi, muayene ve tespitinin yapılması, araçlara yüklenmesi. Yüklenen aracın gümrük işlemlerinin tamamlanması. Şirketin talebi doğrultusunda, eşyanın beraberinde gidecek vesaikin nakliyeci firmaya teslim edilmesi. Eşyaların yurt dışı edilmesinden ve gümrükçe bilgisayar ortamında teyit alındıktan sonra beyannamenin kapatılması, Kapatılan gümrük çıkış beyannamelerinin mükellef nüshasının müşteriye teslim edilmesi. Geçici ihracat işlemlerinin yapılması. İhracat işlemlerinin tamamlanması için gerekli olan ve yukarıda belirtilmeyen diğer işlemlerin yapılmasını Sağlar.

6 İTHALAT Kumru Gümrük Müşavirliği ; İthal konusu eşyanın G.T.I.P. inin tespit edilmesi. Talep halinde ön müsaadelerin alınması. Konşimento (Ordino) alınması. T.C. Gümrük beyannamesini tanzim etmeden önce eşya hakkında tereddüt varsa küşat edilmesi. Gümrük kabul ve tescil işlemine başlayarak eşyanın muayenesinin yapılması. Eksiklik hasar veya yanlışlık varsa tutanaklarının yapılması, bilgi verilmesi gereken yerlerin bilgilendirilmesi tahakkuklarının yapılarak teminat veya parasının yatırılması. Eşyanın müşterinin belirttiği adrese tesliminin sağlanması. İthalatı teşvik,yatırım teşvik işlemlerinin yapılması. Gümrük vergi resim ve harçlarının hesaplanması ve müşteriye bildirilmesi. Gümrük vergi, resim ve harçlarını ihtiva eden çeklerin alınması, banka blokajlarının yaptırılarak zamanında yetkili mercilere ödemesinin sağlanması. Transit, özel ve genel antrepo işlemlerinin yapılması. Geçici ithalatta eşyanın girişinin yapılması, alınan müsaadelere uygun olarak, zamanında ve firmanın talimatı doğrultusunda çıkışının yapılması. Teminat Çözümü işlemlerinin yapılması. Gümrük beyannamesinin mükellef nüshasının ve benzeri belgelerin en kısa sürede iş sahibinin teslimini sağlar.

7 KUMRU MEVZUAT MÜŞAVİRLİK Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği ve Dış Ticarette Standardizasyon v.b. mevzuat işlemleri sürekli olarak değişiklik göstermekte ve güncellenmektedir. Mevzuat departmanımız bu değişiklikleri en iyi ve en hızlı şekilde takip ederek müşterilerimize bildirmektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan mevzuat değişiklikleri ile Gümrük, Dış Ticaret, Tarım, Sağlık ve benzeri kurumların mevzuat değişikliklerini içeren sirküler elektronik posta yoluyla müşterilerimize iletilmektedir

8 E. GÜMRÜK SİSTEMİ E. Gümrük Sistemi uygulamamızla müşterilerimizin kendilerine özel belirlenmiş olan şifre ile web sitemiz üzerinden programa giriş yapabilmektedir. Firmanız adına yapılan beyanname işlemleri, masraf girişleri, dijital arşiv,interaktif ihracat,dahilde işleme takibi vb. işlemleri takip edebileceğiniz ve işlem hareketlerinin çok kapsamlı olarak raporlanabileceği bir uygulamadır. Bu uygulamada istenilen veriler anlık olarak siz müşterilerimiz tarafından sorgulanabilmektedir. Kumru Gümrük Müşavirliği, üstün bir kalite ve teknolojiyle online hizmet sunmaktadır. Kumru Gümrükleme E. Gümrük Sistemi sürekli olarak güncellenmekte ve ihtiyaçlar doğrultusunda gümrük işlemlerinin değişik safhalarında yeni uygulama ve adımlar eklenmektedir. E. Gümrük Sistemi hizmetinden sadece Kumru Gümrükleme müşterileri özel şifreleriyle yararlanabilmektedir.

9 KUMRU NAKLİYE Kumru Gümrük Müşavirliği, Hava - Kara - Deniz yolllarında güçlü taşıyıcılar ile yaptığı ortak çalışmalar ve işbirliği nedeniyle gerek ihracatta, gerekse ithalatta müşterilerine taşıma konusunda alternatifler sunmaktadır. Bu sayede ihracatçı ve ithalatçı firmalara ekonomik ve güvenilir taşıma hizmeti sunulmaktadır.

10 SİGORTA Kumru Gümrük Müşavirliği, anlaşmalı sigorta kuruluşlarıyla çözüm ortaklığı yaparak eşyanın niteliğini, taşıma koşullarını, varış ülkesi şartlarını iyi analiz etmesi nedeniyle ihracatçı ve ithalatçı müşterilerine ürünlerini hem sağlıklı, hem de ekonomik olarak sigortalamaları konusunda destek vermektedir. Böylece ürünlerin gerek uluslararası, gerekse varış gümrüğünden firma deposuna kadar olan taşımalarda uğrayabileceği zararlar azami düzeyde karşılanmaktadır. TERCÜME Kumru Gümrük Müşavirliği; İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, Bulgarca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca başta olmak üzere tüm dillerde gümrük belgelerinizin tercümesi anlaşmalı olduğumuz tercüme şirketine bağlı yeminli tercümanlar tarafından yapılmaktadır.

11 KUMRU PROJE Kumru Gümrük Müşavirliği, dış ticaret firmalarının büyüme yönündeki çabalarına, projeler sunarak destek vermektedir. Dahilde İşleme İzin Belgesi, Garanti Belgesi, Onaylanmış Kişi Statü Belgesi, Hariçte İşleme İzin Belgesi vb. avantajlardan yararlanılması için, bu izinlerin alınması, firmamızın faaliyetleri arasındadır. KURYE HİZMETLERİ Kumru Gümrük Müşavirliği için zaman; gümrük işlem ve hizmetlerinin en kısa sürede ve hatasız olarak tamamlanmasını ifade eder. Bu bilinç ve bakış açısıyla, hizmette bütünlüğün ve süratin gereği olarak şirketimiz Kumru Gümrük Müşavirliği, bünyesindeki kurye departmanına ait araç ve motorlu kuryeleriyle; işleme alınacak ithalat-ihracat dosyalarının evraklarını gümrük idarelerine, işlemleri tamamlanmış ithalat-ihracat dosyalarının evraklarını ve dosyalara ait hizmet faturalarını ise müşterilerinin adreslerinize hızlı bir şekilde ulaştırır.

12 Sorun değil çözüm üretiyoruz KUMRU Cumhuriyet Cad Sokak Rayana Residence A Blok Kat:4 Daire: 17 Beylikdüzü/İSTANBUL Tel : (Pbx) Fax: info@kumrugumrukleme.com

Dünyayı ayağınıza getirir...

Dünyayı ayağınıza getirir... Dünyayı ayağınıza getirir... kon GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. Örnek Mh. Şehit Cahar Dudayev Cad. Örnek İş Merkezi No.14 Kat.2 Ataşehir - İstanbul Tel: +90 216 324 05 95 Fax: +90 216 324 94 44

Detaylı

çözüm odaklı yaklaşım

çözüm odaklı yaklaşım çözüm odaklı yaklaşım 29 30 proje dahilde işlem gümrük hizmetleri serbest bölge danışmanlığı banka ve kambiyo işlemleri dış ticaret mevzuat danışmanlığı teminat ve taahhütlerin kapatılması uluslararası

Detaylı

Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect

Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect Düşündüğünüz Yerdeyiz/ We are where you expect Şirket Profili Şirketimiz, ciddi bir kurumsal yapı içerisinde, disiplin ve tecrübe ile çalışan kalifiye personellerden oluşmaktadır. Bu yapılanma içerisinde

Detaylı

"En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir..."

En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir... "En büyük sermayemiz sizlerin güvenidir..." GALATA Müşteri odaklı hizmet anlayışı, konusunda deneyimli personeli, kaliteli ve verimli hizmet üretmede teknolojinin tüm imkanlarını kullanan yaklaşımı ile

Detaylı

zamanı sizin için kullanıyoruz

zamanı sizin için kullanıyoruz Güçlü, Saygın,Güvenilir,Nitelikli SEÇKİN Danışmanınız zamanı sizin için kullanıyoruz Hakkımızda Ekonomisi dış Dünyaya kapalı bir ülke düşünülemeyeceği gibi Ülkemizin ticaret politikalarının da Dünya Ticaret

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

İstanbul, Sirkeci, 1954..

İstanbul, Sirkeci, 1954.. İstanbul, Sirkeci, 1954.. 1954 yılında Sirkeci de, gümrük müşavirliği alanında hizmet vermeye başlayan şirketimiz, dile kolay, tam 59 yıldır faaldir. DERBY Lastik Fabrikası na 40 yıl hizmet vermiş olmanın,

Detaylı

yenilikçi yaklașım GÜMRÜK

yenilikçi yaklașım GÜMRÜK GÜMRÜK DOGAN Gümrük Müșavirliği Loj. Hiz. Ltd. Ști. Talatpașa Bulvarı No: 84 TR 355220 Alsancakl-İZMİR/TÜRKİYE Tel: 0.232.466 06 01 info@dogangumruk.com.tr www.dogangumruk.com.tr yenilikçi yaklașım www.dogangumruk.com.tr

Detaylı

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ & DIŞ TİCARET

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ & DIŞ TİCARET Gümrük Hizmetleri Özel Çözümler Lojistik Hizmetleri Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Uluslar arası Dış Ticaret GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ & DIŞ TİCARET Ticaret Güvenle Şekillenir GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ & DIŞ TİCARET

Detaylı

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak.

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. 1 Misyon Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. Sahip olduğumuz prensiplerin ışığında, sürdürülebilirlik çerçevesinde, müşterilerimize verimlilik sunmak. 2

Detaylı

Geçmiş Gelecek ile Yürür. www.aslangumruk.com

Geçmiş Gelecek ile Yürür. www.aslangumruk.com Geçmiş Gelecek ile Yürür www.arslanlojistik.com NEDEN ASLAN GÜMRÜK? www.arslanlojistik.com Aslan Gümrük Müşavirliği, müşterilerinin çözüm ortağı olan, deneyimli ve süreçleri takip eden uzman kadrosu ile

Detaylı

zamanı sizin için kullanıyoruz

zamanı sizin için kullanıyoruz Güçlü, Saygın,Güvenilir,Nitelikli SEÇKİN Danışmanınız 29 Ekim Cad. No:1 zamanı sizin için kullanıyoruz 29 Ekim Cad. No:1 Hakkımızda Ekonomisi dış Dünyaya kapalı bir ülke düşünülemeyeceği gibi Ülkemizin

Detaylı

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği GİRİŞ 6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. bünyesine katılmış ve Contrans DGL Lojistik ve Dış. Tic. Ltd. Şti. ismini alarak Doğa Global

Detaylı

«Zamanınızın değerini biliyoruz»

«Zamanınızın değerini biliyoruz» «Zamanınızın değerini biliyoruz» Hakkımızda I Hakkımızda Gümrük Müşavirliği Kavramı Herhangi bir gümrük idaresi sorumluluğu altında olmak kaydıyla, gerçek ya da tüzel kişiler adına yurtdışından gelen ya

Detaylı

GÜMRÜKLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE

GÜMRÜKLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, MERSİN, KAPIKULE GÜMRÜKLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM TÜRKİYE DE HİZMETİNİZDEYİZ HAKKIMIZDA Kalite, üretilen hizmetin sonucudur felsefesi ile yola çıkan VARYANT GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ,

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11. Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 15/05/2014 Sayı: 2014/11 Ref: 6/11 Konu: TELAFİ EDİCİ VERGİNİN GERİ VERİLMESİ A. Genel Bilgi 21/01/2014 tarihli ve 28889 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2 Seri Numaralı (Tahsilat

Detaylı

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ

İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ İş dünyası kayıtsız kalmıyor KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ-II HİBE PROGRAMI TRH1.3.PREII/P-03/238 İHRACATTA GÜMRÜK UYGULAMALARI İŞ DÜNYASI KAYITSIZ KALMIYOR PROJESİ ÖMER KAPLAN 1- TEMSİL İhracatçı *irma,

Detaylı

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015

Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 Ucuz Hızlı Kaliteli Biz sadece ikisini garanti edebiliriz! PETEK LOJİSTİK Your Logistics Solutions Partner 2015 HAKKIMIZDA Petek Lojistik 2001 yılının 11 Eylül'ünde İstanbul'da Bostancı'daki ofisinde forwarder

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM www.beyazdenetim.com.tr HAKKIMIZDA BEYAZ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM LTD. ŞTİ. Beyaz Denetim, Tam Tasdik, Vergi Müşavirliği, Transfer Fiyatlandırması,

Detaylı

OCN Global Lojistik & OCN Gümrük Müşavirliği

OCN Global Lojistik & OCN Gümrük Müşavirliği OCN Global Lojistik & OCN Gümrük Müşavirliği Firmamız OCN olarak; İşlemlerin çabuklaşması amacıyla İstanbul ve İzmir illeri başta olmak üzere iki adet ofisimiz ile hizmet vermektedir. Bu sistem itibariyle

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Yetkilendirilmiş Yükümlü 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

ÜÇ-EN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD.ŞTİ.

ÜÇ-EN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD.ŞTİ. ÜÇ-EN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD.ŞTİ. YABANCI BAYRAKLI GEMİ İTHALATLARINDA GÜMRÜK İŞLEMLERİ İÇİN İSTENEN EVRAKLAR *SATIŞ SÖZLEŞMESİ(TARİH-30.06.09 DAN ÖNCESİ ATILMALI) *BAĞLAMA KÜTÜĞÜ RUHSATNAMESİ *BAYRAK

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle

ilişkin Tebliğ 1 Ekim 2014 tarih ve 29136 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmak suretiyle 30.09..2014 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/121 KONU: Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat: 2014/5) Ekonomi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Kullanılmış İkinci El Makina İthalatı 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla

Detaylı

Neden İhracat Yapmalıyız?

Neden İhracat Yapmalıyız? Neden İhracat Yapmalıyız? Satış ve karları artırmak Dünya pazarlarından pay almak İç pazara olan bağımlılığı azaltmak Pazar dalgalanmalarını dengede tutmak Rekabet gücünü artırmak Kimler İhracat Yapabilir?

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 09/06/2015 Sayı: 2015/29 Ref : 6/29 Konu: GÜMRÜKTE HANGİ VERGİLER ÖDENMEZSE TASFİYE OLUR? 1. Giriş Bu sirkülerin konu bölümünde yer alan sorunun yanıtı ithalat vergileri dir. Mevzuat

Detaylı

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.)

NASIL DIŞ TİCARETÇİ OLUNUR? Tek vergi numarası SMK (Şahış şirketi) TK (Ltd.Şti. veya A.Ş.) SUNUŞ PLANI Nasıl Dış Ticaretçi Olunur? Gümrüğe Sunulması Gerekli Olan Evraklar Gümrük Modernizasyonuna Geçiş (BİLGE) ve e-imza Tek Pencere Sistemi Türkiye Gümrük Birliği İlişkileri İthalatta Gümrük Mevzuatı

Detaylı

{ } Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti, Hızlı ve Güvenilir Hizmet

{ } Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti, Hızlı ve Güvenilir Hizmet { } Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti, Hızlı ve Güvenilir Hizmet { Şirket Profilimiz} 1990 yılında kurulmuş olan Pozitif Gümrük Müşavirliği, müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı yaklaşımı ile sektörün tercih

Detaylı

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER EK-1 DAHİLDE İŞLEME İZNİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER 1 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri Başvuru Formu (Ek-2/A) 2 Ekonomik Etkili Gümrük Rejimleri İzin Formu (Ek-2/B) 3 Eşyanın bedelsiz gönderilme

Detaylı

Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım.

Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım. www.borgumruk.com Gümrük hizmetlerinde fark yaratan, fayda sağlayan yaklaşım. Biz kimiz? Bor Gümrük, kurulduğu 1984 yılından itibaren Türkiye çapında hizmet ağını genişleterek, farklı sektörlerde deneyim

Detaylı

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU

GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1 GÜMRÜKLERİN MİSYONLARI HIZLA DEĞİŞİYOR GELENEKSEL MİSYONLAR: Vergi tahsilatı Kaçakçılıkla mücadele Eşya hareketlerinin sınırlarda kontrolü YENİ MİSYONLAR: Ekonomik büyümenin desteklenmesi

Detaylı

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır.

KURUMSAL. İlkelerine dayanmaktadır. KURUMSAL ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti., on altı yılı aşkın bir süredir Hesap Uzmanlığı ve Baş Hesap Uzmanlığı görevlerinin yanı sıra Maliye Bakanlığında Daire Başkanlığı görevlerinde

Detaylı

zirve GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

zirve GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir. Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez. Robert E. Wood Gümrük müşavirliği hizmetinde yeni dönem; Aradığınız zaman

Detaylı

Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk.

Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 448 Konu : Sağlık Bakanlığınca Denetlenen Bazı Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/20) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli

Detaylı

GREENEKS New Horizons in Transportation

GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS New Horizons in Transportation GREENEKS Kilometre taşları - İlk On Yıl 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu.. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda

Detaylı

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ

GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ GÜMRÜK İŞLEMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİK TASLAĞI VE ISO 27001 BGYS E ETKİSİ *Bu yazı nin taslak değişikliğinin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ne olası etkilerini paylaşmak için hazırlanmıştır.

Detaylı

Artıbir olarak biz; Bunları yaparken ilkelerimizi kılavuz alıyoruz:

Artıbir olarak biz; Bunları yaparken ilkelerimizi kılavuz alıyoruz: Artıbir Artıbir olarak biz; Dış Ticaretinizin her alanında bugüne kadar aldığınız hizmeti Bir Adım İleri ye taşımayı hedefliyoruz. Dış Ticaretinizi bir bütün olarak değerlendiriyor, Her şeyin her şeyle

Detaylı

Sezer Gümrük Müşavirliği.

Sezer Gümrük Müşavirliği. Sezer Gümrük Müşavirliği www.gumrukleme.org İÇİNDEKİLER İçindekiler 01 Hakkımızda 01 Neden Sezer Gümrükleme 02 Misyonumuz & Vizyonumuz... 04 Çalışma Esasları... 05 Operasyon...... 06 Taksitli Gümrük vergisi

Detaylı

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1

ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ STATÜSÜNE İLİŞKİN BİLGİLER SORU 1 ONAYLANMIŞ KİŞİ STATÜSÜ İLE YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Yetkilendirilmiş yükümlüler onaylanmış

Detaylı

UGD Kilometre taşları

UGD Kilometre taşları UGD Kilometre taşları 1994 Filo operatörümüz GREENEKS Kuruldu. 1994 15 Adet Araç alınarak 15 Araçlık Tır Filosu oluşturuldu. 1994 Almanya ve Hollanda Acentelik anlaşmaları yapıldı. 1995 İtalya ve Avusturya

Detaylı

KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ

KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ KLİNİK ARAŞTIRMA FİRMALARININ GÜMRÜKLEME REHBERİ SUNUM İÇERİKLERİ Genel Bilgi İthalat işlemleri 1- İlaç ithalatı 2-Laboratuvar ekipmanları ve diğer eşyalar Geçici ithalat işlemleri İhracat işlemleri GENEL

Detaylı

MİSYON VİZYON KALİTE

MİSYON VİZYON KALİTE kaplanplastik.com HAKKIMIZDA 1979 yılında kurulmuş olan kaplan plastik, kurulduğu günden beri izlemiş olduğu yenilikçi, sürdürülebilir ve hep daha iyisini üretme politikası sayesinde Türkiye nin en büyük

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ 22 Ocak 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28890 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ KLİMALARIN ÜRETİMİNDE KULLANILAN KOMPRESÖRLERİN İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI AMAÇ Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye

Detaylı

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi)

1) Düzenleyen kimsenin imzası (Taşıyan veya onun yetkili kıldığı kişi) İhracatta Kullanılan Uluslararası Dokümanlar (Kaynak: İGEME Yayınları) Sevk Belgesi: Konşimento (CMR- BİLL OF LOADİNG) Sigorta Belgesi Ticari Faturalar Diğer Belgeler MESLEK KURULUŞLARINCA TASDİK EDİLEN

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü GENELGE (2017/1) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : 85593407-010.06.02 Konu : Takas İşlemleri - KKDF 02.01.2017 / 21212864 GENELGE (2017/1) İlgi: 28.06.2013 tarihli ve 2013/21 sayılı Genelge

Detaylı

Kağıtsız Gümrük İşlemleri

Kağıtsız Gümrük İşlemleri 1 Kağıtsız Gümrük İşlemleri Tarihçe 2 1998 yılından beri, gümrük beyannamelerinin BİLGE sistemi üzerinden elektronik ortamda düzenlenmesi, Elektronik ortamda düzenlenen gümrük beyannamelerinin kağıt ortamda

Detaylı

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS)

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) KPMG Türkiye kpmg.com.tr Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS / AEO) nedir? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsü, uluslararası

Detaylı

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.)

Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük Genel Tebliği (Uluslararası Anlaşmalar) (Seri No: 8) (14.11.2015 t. 29532 s. R.G.) Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/4)

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE (2012/4) T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. 09/05/2012 Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı GENELGE (2012/4) Bilindiği üzere, 08/06/2011 tarihli,

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.THG.0.05.01.00-10.06. Konu : Basılı/ Elektronik Belge Satışı 09/05/2012 GENELGE (2012/4) Bilindiği üzere, 08/06/2011 tarihli,

Detaylı

DIŞ TİCARETE GİRİŞ. Dış Ticarete Giriş 16 Aralık 2014

DIŞ TİCARETE GİRİŞ. Dış Ticarete Giriş 16 Aralık 2014 DIŞ TİCARETE GİRİŞ Ticaret Nedir? Üretilen mal ve hizmetlerin belirli bir ücret karşılığı son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan alım-satım faaliyetlerinin tümüdür. Ticaret genel olarak, iç ve dış

Detaylı

Söz konusu Genelge takas işlemlerinde Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) bağlamında yapılacak uygulamayı düzenlemektedir.

Söz konusu Genelge takas işlemlerinde Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) bağlamında yapılacak uygulamayı düzenlemektedir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ İstanbul, 13/02/2014 Sayı: 2014/2 Ref: 6 / 2 Konu: TAKAS İŞLEMLERİNDE KAYNAK KULLANIM DESTEKLEME PRİMİ KESİNTİSİ YAPILMAYACAKTIR. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

Detaylı

Bununla İlgili Yazı ve Yönetmelik maddeleri ektedir. GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

Bununla İlgili Yazı ve Yönetmelik maddeleri ektedir. GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE KIYMET BİLDİRİM FORMUNUN ÇOK KALEM DE OLSA, ÇOK SAYFADA TUTSA BU FORMA DÖKÜLMESİ HAKKINDA *Gümrük Yönetmeliği 114 de göre Uluslar arası anlaşma gereği Kıymet Bildirim Formu Eklenmesi gereken bir forum

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu İş Yapma Kolaylığı Endeksi Türkiye nin Durumu Ekim 2017 2015 te iyi bir sıçrama yakalamamıza rağmen 2016 ve 2017 de geriledik. İş Yapma Kolaylığı Endeksi, Dünya Sıralaması, 2008-2017 51 57 59-8 55 65 63-6

Detaylı

Zafer Mah. Çalışlar Sokak Kübra Apt. No : 16/15 Yenibosna/Bahçelievler/İST. Tel : (212 ) 652 02 18 Fax : (212) 652 02 28 E-mail :

Zafer Mah. Çalışlar Sokak Kübra Apt. No : 16/15 Yenibosna/Bahçelievler/İST. Tel : (212 ) 652 02 18 Fax : (212) 652 02 28 E-mail : YAPAR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Son yıllarda dünyada hızla gelişen globalleşmeyle birlikte dış ticaret ülkeler için daha çok önem kazanmıştır. Dünyada ki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de dış ticaret işlemleri

Detaylı

2004 Marport Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bu belgedeki bilgilerin tüm hakları Marport a aittir. İzinsiz kullanılamaz.

2004 Marport Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bu belgedeki bilgilerin tüm hakları Marport a aittir. İzinsiz kullanılamaz. 2004 Marport Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bu belgedeki bilgilerin tüm hakları Marport a aittir. İzinsiz kullanılamaz. İÇİNDEKİLER: 1. MARPORT A DOLU İHRACAT KONTEYNER GİRİŞİ...2 2. MARPORT

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Dış Ticaret Belgeleri 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

ÖZSOY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ A.Ş. Hızlı ve Güvenilir İş Ortağınız.

ÖZSOY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ A.Ş. Hızlı ve Güvenilir İş Ortağınız. ÖZSOY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ A.Ş. Hızlı ve Güvenilir İş Ortağınız. E-mail Web HAKKIMIZDA 2000 yılında gümrükleme hizmetleri alanında farklı bir anlayış getirmek için çıktığımız bu yolda, ülkemizin saygın kuruluşlarının

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

DIŞ TİCARET SERMAYE ŞİRKETLERİNİN KDV İADE AVANTAJLARI

DIŞ TİCARET SERMAYE ŞİRKETLERİNİN KDV İADE AVANTAJLARI DIŞ TİCARET SERMAYE ŞİRKETLERİNİN KDV İADE AVANTAJLARI Dış Ticaret Sermaye Şirketi statüsü, 08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İhracat:2004/12 no lu Tebliğ kapsamında uygun kriterleri

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI GLOBAL GÜMRÜK AĞLARI YAKLAŞIMIYLA 1 YENİLENEN ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ TÜRK GÜMRÜK İDARESİNDE DEĞİŞİM 2 Gümrük idaresinin değişen misyonları ve hızla gelişen teknoloji gümrük idarelerinde kullanılan

Detaylı

Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk.

Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk. Ankara, 30 Aralık 2016, Cuma Sirküler 2016 / 447 Konu : Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2017/4) hk. Sayın Üyemiz; 30 Aralık 2016 Tarihli

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019)

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G / 2019) ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2019/102-00604 Ankara, 15/01/2019 Konu: 2010-6 Sayılı Tebliğin Genelgesinde Yapılan Değişiklik SİRKÜLER (G / 2019) Sayın

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİNDEKİLER ELEKTRONİK TİCARET GÜMRÜK BEYANNAMESİ (ETGB) İŞLEMLERİ YÜKÜMLÜ KILAVUZU RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ A) İTHALAT İŞLEMLERİ... 3 1) SERBEST DOLAŞIMA GİRİŞ... 3 2) GERİ GELEN EŞYA...

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş

Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş Almanya'ya lojistik taşıma l arınızın güvenli, zamanında ve daha minimum sürede ekonomik olarak müşterilerimize ulaşmasını ilke edinmiş ŞAH LOJİSTİK müşterilerimizin her türlü memnuniyeti odaklı hizmet

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013]

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.21.0.GGM.0.07.0.01-161.02.03.02[2013] Konu : Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesi 16/01/2013 GENELGE (2013/2) İlgi:28.12.2012 tarihli

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011

Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Sirküler no: 065 İstanbul, 23 Mayıs 2011 Konu: Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Özet: Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23 Mayıs 2011

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Gümrük Mevzuatı Tanım ve Kavramları 2013 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla

Detaylı

Büyüme stratejisini ihracat temeline dayandıran Türkiye, bu kapsamda ihracata değişik yollarla teşvikler sağlamaktadır.

Büyüme stratejisini ihracat temeline dayandıran Türkiye, bu kapsamda ihracata değişik yollarla teşvikler sağlamaktadır. DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ VEYA İZNİ OLANLARA BANKA VE SİGORTA MUAMELELERİ VERGİSİ, DAMGA VERGİSİ VE HARÇ İSTİSNASI Gerek gelişmiş ve gerekse gelişmekte olan ülkeler, ihracatlarının arttırılması konusunda

Detaylı

TÜRK DIŞTİCARET VAKFI DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ 2014-15 PROGRAMI

TÜRK DIŞTİCARET VAKFI DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ 2014-15 PROGRAMI TÜRK DIŞTİCARET VAKFI DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ 2014-15 PROGRAMI 1.HAFTA 09.30 10.15 : Başlarken A dan Z ye Dışticaret 10.30 11.15 : Başlarken A dan Z ye Dışticaret 11.30 12.15 : Başlarken A dan Z

Detaylı

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 )

T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) T.C. BASBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.12.00-156.04.v13 14.01.2011 Konu :Damga Vergisi GENELGE (2011/2 ) Bilindiği üzere, 02.12.2010 tarihli 27773 sayılı Resmi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Geçici Depolama Rejimi 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi

Detaylı

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY

AB CUSTOMS AGENCY ACADEMY Sınır Ticareti 2014 AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş Uzmanları Tarafından Hazırlanmıştır Tüm Hakları Saklıdır. https://www.abcustoms.eu SUNUŞ Dış ticaret mevzuatı sıklıkla revizyona tabi tutulması

Detaylı

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6

Zeynep Baş. İhracat/İthalat Operasyon Soru. Kişisel Bilgiler. Eğitim Bilgileri. İş Tecrübesi 1 / 6 Zeynep Baş İhracat/İthalat Operasyon Soru Adres Bilgileri : Türkiye - İstanbul(Asya) - Maltepe - İstanbul Ev Telefonu : 90 (216) 370 78 67 Cep Telefonu : 90 (533) 226 06 40 E-Posta : baszeynep@hotmail.com

Detaylı

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR

Resmî Gazete TEBLİĞ ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR 29 Aralık 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27800 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Dış Ticaret Müsteşarlığından: ORMAN YETİŞTİRME MATERYALLERİNİN İTHALAT DENETİMLERİNE DAİR DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ (TEBLİĞ

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 Konu: YENİ KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE KDV KANUNU GEÇİCİ 17. MADDESİNE GÖRE DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ KAPSAMINDA TESLİMLERDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

Detaylı

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012

11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 www.pwc.com.tr 11. Çözüm Ortaklığı Platformu 2012 Yılında Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler 2013 Beklentileri 2012 Gümrük İnceleme Konuları 10 Aralık 2012 İçerik 1. Gümrük Denetim konuları sonuçları (uzlaşma)

Detaylı

Menşe İspat Belgeleri ve A.TR Dolaşım Belgeleri İle İlgili İşlemler(2009/86)

Menşe İspat Belgeleri ve A.TR Dolaşım Belgeleri İle İlgili İşlemler(2009/86) Menşe İspat Belgeleri ve A.TR Dolaşım Belgeleri İle İlgili İşlemler(2009/86) T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.13.00-010.06.01 07.07.2009 Konu : Menşe

Detaylı

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE

DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE DEĞERLİ KULANICILARIMIZIN DİKKATİNE Gümrük Yönetmeliği Değişikliği ile Gümrükler Genel Müdürlüğünün Basın duyurusu ve ekte 40216608/157.01 sayılı, Antrepolarda Teminat İşlemleri ile ilgili yazısına istinaden

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/32 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ İHRACAT BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ Kimler İhracatçı Olabilir? Vergi numarasına sahip gerçek veya tüzel kişiler ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan ortaklıklar

Detaylı

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı,

TEBLİĞ. b) Karar: 25/1/2016 tarihli ve 2016/8478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Kararı, 13 Aralık 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29917 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: SINIR TİCARETİNİN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (İHRACAT: 2016/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

MİKRO İHRACAT 14 AĞUSTOS 2018

MİKRO İHRACAT 14 AĞUSTOS 2018 MİKRO İHRACAT 14 AĞUSTOS 2018 KAPSAM İşbu çalışma, 4 Seri No.lu Gümrük Genel Tebliği ve 2009/15481 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında hazırlanmıştır. İşbu çalışma; Mikro İhracat hakkında mükelleflerimizi

Detaylı

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır.

Sarfiyat Tablosu ve İhraç edilen mamulün üretimi ile ilgili Kapasite Raporu) taahhüt kapatma müracaatında sunmasına gerek bulunmamaktadır. İHRACAT 2005/9 SAYILI DAHİLDE İŞLEME REJİMİNE İLİŞKİN İŞLEMLERİN BİLGİSAYAR VERİ İŞLEME TEKNİĞİ YOLUYLA YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ ÇERÇEVESİNDEKİ TAAHHÜT KAPATMA VE KISMİ TEMİNAT İADESİ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

Detaylı

Aslan Gümrük Müsavirliği Hizmetleri

Aslan Gümrük Müsavirliği Hizmetleri Aslan Gümrük Müsavirliği Hizmetleri En iyiyi benimse ve asla kaliteden ödün verme! Yasal Uyarı İşbu sunum, başlangıç aşamasında alıcının ön bilgilendirilmesi amacıyla yalnızca Aslan Gümrük Müşavirliği

Detaylı

İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin. BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin. Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin. BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin. Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 İhracatta Dolaşım ve Menşe Belgelerinin BİLGE Sistemine Kaydına İlişkin Yükümlü Kılavuzu RİSK YÖNETİMİ VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK GÜMRÜK İŞLEMLERİ DAİRESİ Versiyon 1.1 14/11/2015 Tarihli

Detaylı

OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik

OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik OK Trans Uluslararası Ulaşım ve Lojistik Uluslararası Kara Yolu Taşımacılığı HİZMETLERİMİZ Uluslararası Deniz Yolu Taşımacılığı Uluslararası Hava Yolu Taşımacılığı Tren Yolu Taşımacılığı Depolama Hizmetleri

Detaylı

İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler. 3 Mayıs 2016

İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler. 3 Mayıs 2016 İngiltere ye İhracatta Lojistik Çözümler 3 Mayıs 2016 İngiltere ye İhracatta Entegre Lojistik Çözümleri Birden fazla tedarikçinin farklı hizmetler için kullanılması, koordinasyon problemlerine ve verimsizliğe

Detaylı

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ VE MUHASEBESİ EGEMEN ÇITAK

DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ VE MUHASEBESİ EGEMEN ÇITAK DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ VE MUHASEBESİ EGEMEN ÇITAK Dış Ticaret İşlemleri ve Muhasebesi İthalat İşlemleri ve Muhasebe Uygulamaları 1. İthalatın tanımı ve ithalatçı olma şartları, 2. Hariçte işleme rejimi,

Detaylı

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY

İSTANBUL ANTALYA İZMİR KONYA ANKARA GAZİANTEP STUTTGART ROME ATHENS M AG GERMANY M AG GERMANY simkan.net simkanteknoloji.com mag-germany.com gbpservice.com mk-parts.com Dünyanın önde gelen markalarına a t ürünler n thalat, hracat, loj st k ve satış sonrası h zmetler n müşter ler m

Detaylı