SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ"

Transkript

1 SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİLİME IŞIK TUTAN ENSTİTÜ

2 GENEL BİLGİLER Fen Bilimleri Enstitüsü, tarihinde kabul edilen 5662 sayılı kanunun 74. Ek Maddesine göre Sinop'ta kurulan ve 29 Mayıs 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Sinop Üniversitesi bünyesinde aynı tarihte kurulmuştur. Fen Bilimleri Enstitüsü nde Lisansüstü eğitim - öğretime güz yarıyılında başlanmıştır.

3 SİNOP ÜNİVERSİTESİ fen bilimleri enstitüsü MİSYONUMUZ: Enstitünün misyonu, Fen Bilimleri alanında, bilim ve teknolojinin ışığında yaratıcı ve evrensel bilime katkı sağlayan nitelikli araştırmacılar yetiştirilmesi için gereken lisansüstü eğitim programlarının yürütülmesini ve bu programların güncel değişimlere göre geliştirilmesini sağlamak; mevcut programlarda eğitimin kalitesinin sürekli olarak yükseltilmesine katkıda bulunmak; ülkemiz ihtiyaçları ve uluslararası gelişmeleri göz önüne alarak yeni programların açılmasını teşvik etmek ve organizasyonunu sağlamaktır. VİZYONUMUZ: Enstitünün vizyonu, ulusal ve uluslar arası platformlarda geçerli bilimsel çalışmalar yapan, etik değerlere sahip çıkan, topluma yararlı ve üstün nitelikli bilim adamı yetiştiren saygın bir kurum olarak hizmete devam etmektir.

4

5 Enstitümüz, Anabilim Dallarımızda eğitim alan Lisansüstü öğrencilerimizin; bilim ve teknolojilerdeki gelişmeleri takip ederek algılayabilen, kurgulayabilen, alanlarında uzmanlaşarak, uluslararası ve ulusal rekabette yer almalarını ve aldıkları akademik bilgi ve birikimleri bilimsel hayatlarında ve diğer alanlarda kullanabilen bireyler olarak yetişmesini öz görev olarak görmektedir. Toplam 8 Anabilim Dalı bulunmakta olan Enstitüde 6 Anabilim Dalımızda tezli yüksek lisans eğitimi verilmektedir. Doktora eğitimi ise 4 Anabilim Dalında devam etmektedir.

6 Enstitü anabilim dalları VE FAALİYETTE OLAN PROGRAMLAR Tezli Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Su Ürünleri Temel Bilimler Matematik Biyoloji İstatistik Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Su Ürünleri Su Ürünleri Temel Bilimler Matematik * Kimya ve Fizik Anabilim Dallarında Henüz Eğitim-Öğretim başlamamıştır.

7 MATEMATİK ANABİLİM DALI Genel olarak teorik ve uygulamalı matematik alanında, akademik eğitim verilmekte ve bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Teorik ve uygulama bilgilerini bütünleştirerek, çağdaş matematik eğitimi anlayışını benimseyen bilim insanları yetiştirmektedir.

8 BİYOLOJİ ANABİLİM DALI Lisansüstü eğitimi düzenlemek, uluslararası düzeyde bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek lisansüstü çalışma ve projelere yön vermek, nitelikli, bilimsel, teknolojik bilgi ve beceriye sahip araştırmacılar yetiştirmektedir.

9 İSTATİSTİK ANABİLİM DALI Verilerin toplanması, analizi, bulguların sunumu ve yorumlanması ile ilgili ilkeleri ve yöntemleri içeren İstatistik Anabilim Dalında, farklı anabilim dallarında yapılan çalışmaları istatistiksel yöntemlerle analiz edebilen; bu bilim dallarında kullanılan İstatistiksel yöntemleri karşılaştırmalı olarak inceleyen; zorunlu durumlarda yeni yöntemler geliştirmeye yönelik eğitim verilmekte; akademik çalışmalar yapılmaktadır.

10 SU ÜRÜNLERİ AVLAMA VE ŞLEME TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Doğal su ürünleri kaynaklarının en uygun biçimde işletilmesi, devamlılığının sağlanması, kullanılan av araç ve gereçlerinin geliştirilmesi, avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin uygun şekilde muhafazası, işlenmesi, değişik su canlılarının insan gıdası olarak veya diğer endüstri dallarında kullanıma hazırlanması alanlarında bilim insanları yetiştirmektedir.

11 SU ÜRÜNLERİ TEMEL BİLİMLER ANABİLİM DALI Deniz ve içsu fauna ve florasındaki su canlılarının biyoekolojileri ve üreme periyotları ile denizlerdeki kirlilik nedenlerinin tipleri, bunların önlenmesi ve kirliliği oluşturan faktörlerin su canlıları üzerindeki biyolojik etkilerinin araştırılmasında kullanılan teknik metotların gerek denizlerde gerekse laboratuvar koşullarında bilimsel çalışmalar yapacak bilim insanları yetiştirmektedir.

12 SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİK ANABİLİM DALI İç su balıkları yetiştiriciliği, deniz balıkları yetiştiriciliği, akvaryum balıkları yetiştiriciliği, kabuklu su ürünleri yetiştiriciliği, balık besleme ve yemleme teknolojisi konularında akademik çalışmalarda bulunarak bilime katkı sağlayacak insanlar yetiştirmektedir.

13 Tamamlanan TEZLER Tez Adı Yazar Adı Yılı Tez Türü Anabilim Dalı Danışmanı Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yemlerinde kanola yağının kullanma olanakları Seval YAMAN DERNEKBAŞI Bazı kemikli balıklarda ektoparazitler Gökçe ÜNSAL 2008 Yüksek Lisans Bazı deniz balıklarında görülen metazon parazitler Ahmet Murat OLGUNER 2008 Doktora Su Ürünleri Doç.Dr. İsmihan KARAYÜCEL 2008 Yüksek Lisans Su Ürünleri Su Ürünleri Balık tazeliğinin balık unu kalitesi üzerine etkisi Barış BAYRAKLI 2009 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Beymelek Lagün Gölü'nde çipura balığının (Sparus aurata L., 1758) Bazı populasyon parametrelerinin tahmini Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykıss Walbaum, 1792) Yeminde iki Farklı Oranda Ekstrüde Fasulye Unu Kullanımının Büyüme Yem Değerlendirme ve Vücut Kompozisyonu Üzerine etkisi Farklı Modifiye Atmosfer Koşullarında Paketlenen ve Buzdolabı Sıcaklığında Depolanan Levrek Balığının (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi Zeolit in Koi Balıklarının (Cyprinus carpio L., 1758) nde Kullanımı Karadenizin Türkiye Kıyılarındaki Zooplanktononu Genel Dağılımı ve Acertia clausi Giesbrecht, 1889 (copepode=calanoide) Türünün Yumurta Verimi Çetin SÜMER 2009 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Volkan BELEN 2009 Yüksek Lisans Su Ürünleri Demet KOCATEPE 2010 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Prof.Dr. Ahmet ÖZER Prof.Dr. Ahmet ÖZER Yrd.Doç.Dr. Hünkar Avni DUYAR Prof.Dr. İbrahim ERKOYUNCU Yrd.Doç.Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL Doç.Dr. Hülya TURAN Meryem ÖZ 2010 Doktora Su Ürünleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARAL Funda ÜSTÜN 2010 Doktora Su Ürünleri Prof.Dr. Mustafa KALMA

14 Tamamlanan TEZLER Tez Adı Yazar Adı Yılı Tez Türü Anabilim Dalı Danışmanı Pelet ve Ekstrüde Yemlerle Beslenen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss W., 1972) Gelişmesine İlişkin Karşılaştırmalı Bir Araştırma Ruhan YAMANOĞLU 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Prof.Dr. Mustafa KALMA Dinamik Topolojik Sistemler Üzerine Alper ÜLKER 2010 Yüksek Lisans Matematik Yrd.Doç.Dr. Cihangir ALACA Sinop İlindeki Göl, Gölet ve Baraj Göllerinde Bulunan Balık Türleri Mustafa SUNGUR 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Temel Bilimler Kekik Uçucu Yağı (Origanum vulgare L. Subsp. hirtum) Uygulamasının Soğuk Koşullarda Muhafaza Edilen Hamsi (Engraulis encrasicolus L. 1758) nin Kalitesi Üzerine Etkisi Buzdolabında depolanan hamsi balığının (Engraulis encrasicolus, L., 1758) Raf Ömrüne Biberiye (Rosmarinus officinalis L.) Ekstraktının Etkisi Kalkan Balığı (Psetta maxima) Yeminde Aspir Yağı Kullanımının Büyüme, Yem Değerlendirme ve Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi Orta Karadeniz Bölgesindeki Su Ürünleri İşletmelerinin Kredi Kullanımı ve Yetiştiricilik Üzerine Etkileri Tribütiltinin (TBT) Lepisteslerin (Poecilia reticulata) Bazı Biyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi Doğal ve Yapay Reklendiriciler Uygulanarak Buzdolabı Koşullarında Muhafaza Edilen Sıcak Dumanlanmış Zargana Balığının (Belone belone euxini Günther, 1866) nın Bazı Kalite Kriterlerinin Tespiti Orta Karadeniz Bölgesinde Ağ Kafeslerde Levrek Balığı (Dicentrarchus labrax Linneaus, 1758) Orta Karadeniz Bölgesinde Akdeniz Midyesinin (Mytilus galloprovincialis Lamarck,1819) Farklı Derinliklerde Büyüme ve Yaşama Oranlarının Belirlenmesi Gökay TAŞKAYA 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Aysun GARGACI 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Mehmet Şükrü ALTUNDAĞ 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Murat GİRGİN 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Olcay KIRIKOĞLU 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Özgül ÖZER 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Recep ÖZTÜRK 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Bora EYUBOĞLU 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Yrd.Doç.Dr. Öztekin YARDIM Yrd.Doç.Dr. Yalçın KAYA Doç.Dr. Hünkar Avni DUYAR Yrd.Doç.Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL Prof.Dr. Recep BİRCAN Doç.Dr. İsmihan KARAYÜCEL Yrd.Doç.Dr. Nilgün KABA Prof.Dr. Sedat KARAYÜCEL Prof.Dr. Sedat KARAYÜCEL Farklı Oranlarda Prina Yağı İçeren Yemlerin Gökkuşağı Alabalığı nın (Oncorhynchus mykiss W., 1792) Gelişmesi ve Vücut Kompozisyonu Üzerine Etkisi Dilara KAYA 2010 Yüksek Lisans Su Ürünleri Prof.Dr. Recep BİRCAN

15 Tamamlanan TEZLER Tez Adı Yazar Adı Yılı Tez Türü Anabilim Dalı Danışmanı Açık Denizde Batırılmış Uzun Halat Sisteminde Midye (Mytilus Galloprovincialis Lemark 1819) yetiştiriciliği Orta Karadeniz de deniz salyangozunun (Rapana venosa Valenciennes, 1846) bidonla avcılığı, yavru yetiştiriciliği ve bazı biyolojik özelliklerinin belirlenmesi Sinop İç Limanda (Karadeniz) Batırılmış Uzun Halat Sisteminde Yetiştirilen Midyelerdeki (Mytilus galloprovincialis L., 1819) İz Element Seviyeleri Meryem Yeşim ÇELİK 2011 Doktora Su Ürünleri Gökhan ERİK 2011 Doktora Su Ürünleri Saniye TÜRK ÇULHA 2011 Doktora Su Ürünleri Prof.Dr. Sedat KARAYÜCEL Prof.Dr. Sedat KARAYÜCEL Doç.Dr. İsmihan KARAYÜCEL Parabolik Denklemler İçin İki Katlı Fark Şemaları Hatice ŞİNAR 2011 Yüksek Lisans Matematik Prof.Dr. Gabil AMİRALİ Buzdolabı koşullarında muhafaza edilen buharda pişirilerek modifiye atmosferde ambalajlanan gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss, Bengünur ÇORAPCI 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Yrd.Doç.Dr.Nilgün KABA Walbaum, 1792) bazı kalite kriterlerinin tespiti Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Yeminde Aspir Küspesinin Kullanım Olanaklarının Araştırılması Murat KERİM 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Yrd.Doç.Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL Tümü Dişi Diploid ve Triploid Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus Mykiss, Walbaum 1792) Tatlı Su Ticari İşletme Koşullarında Büyüme Performanslarının Karşılaştırılması Karadeniz Kalkan Balığında (Psetta Maxima Linnaeus,1758) Yumurta Kalitesini Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi Ayşe Hikmet PARLAK 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Doç.Dr. İsmihan KARAYÜCEL Serpil YAVUZ 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Prof.Dr. Recep BİRCAN İstatitiksel Model Seçiminde Bayesci Yaklaşımlar ve Bayes Faktörü Mutlu ALTUNTAŞ 2011 Yüksek Lisans İstatistik Yrd.Doç.Dr. Emel ÇANKAYA Deney Tasarımında Optimal Blok Yapıları Erdinç KOLAY 2011 Yüksek Lisans İstatistik Yrd.Doç.Dr. Nazan DANACIOĞLU Çaça Balık (Sprattus sprattus Linnaeus, 1758) Ununun Gökkuşağı Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Rasyonlarında Kullanılma İmkanlarının Araştırılması Orta Karadeniz'de 2010 Yılı Av Sezonunda Çaça (Sprattus sprattus phalericus Risso, 1826) Balığından Üretilen Balık Unu ve Yağının Besin Kompozisyonunun İncelenmesi Özgür TÜMÜKLÜ 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Bülent ÇETİNER 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Prof.Dr. Recep BİRCAN Prof.Dr. Osman SAMSUN

16 Tamamlanan TEZLER Tez Adı Yazar Adı Yılı Tez Türü Anabilim Dalı Danışmanı Sinop Yarımadası Kıyılarında Ophelia Bicornis Savigny in Lamarck, 1818 (Polychaeta Annelida) in Populasyon Yoğunluğunun Saptanması Sinop kıyılarında jelimsi organizmaların mide içeriği ve bazı populasyon parametrelerinin mevsimsel değişimi Lepistes (Poecilia reticulata Peters, 1860) ve Ahli Çiklit (Sciaenochromis ahli Trewavas, 1935) Balıklarında Vitamin Katkısının Üreme ve Büyüme Üzerine Etkisi Zeynep CENGİZ 2011 Yüksek Lisans Su Ürünleri Temel Bilimler Zekiye BİRİNCİ ÖZDEMİR 2011 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Doç.Dr. Muzat SEZGİN Yrd.Doç.Dr. Yakup ERDEN Dilek ŞAHİN 2011 Doktora Su Ürünleri Yrd.Doç.Dr. Orhan ARAL İstatistiksel Korovkin Tipi Yaklaşım Teoremleri Sevda ORHAN 2012 Yüksek Lisans Matematik Prof.Dr. Kamil DEMİRCİ Singüler Pertürbe Olmuş Başlangıç Değer Problemleri İçin Düzgün Yakınsak Fark Burçak YILMAZ 2012 Yüksek Lisans Matematik Prof.Dr. Gabil AMİRALİ Şemaları Diferansiyel ve Fark Maksimum Prensipleri Pınar OKÇU 2012 Yüksek Lisans Matematik Prof.Dr. Gabil AMİRALİ Dodurga Baraj Gölü (Boyabat,Sinop) Fitoplanktonu Ve Mevsimsel Değişimi Üzerine Bir Araştırma Seda HASIRCI 2012 Yüksek Lisans Biyoloji Yrd.Doç.Dr. Elif Tezel ERSANLI Diskus Balıkları (Symphysodon spp.) Hatice ERİK 2012 Doktora Su Ürünleri Yrd.Doç.dr. Orhan ARAL Orta Karadeniz Bölgesinde Ortasu Trolü ile Avlanan Balık Stoklarının Tahmin Edilmesi Sinop Bölgesinde Dip Trolü Avcılığının Derinlik ve bazı meteorolojik kriterlere göreav verimi ve kompozisyonunun araştırılması Ercan ERDEM 2012 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Hakan AKSU 2012 Doktora Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Yrd.Doç.Dr. Sedat GÖNENER Prof.Dr. Osman SAMSUN Sentetik Lizin ve Metiyonin ile Desteklenmiş Fındık Küspesi İçeren Yemlerin Gaye DOĞAN 2012 Doktora Su Ürünleri Prof.Dr. Recep BİRCAN Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Gelişmesi Üzerine Etkileri Diş Çürüklerinden Staphylococcus aureus İzolasyonu ve identifikasyonu Nevra ÇİNE 2012 Yüksek Lisans Biyoloji Doç.Dr. İsmet BERBER II. mertebeden Periyodik Sınır-Değer Problemleri için Sonlu Fark Şemaları Ayşenur UÇAR 2012 Yüksek Lisans Matematik Prof.Dr. Gabil AMİRALİ Bafra Balık Göllerinde (Kızılırmak Deltası, Samsun) yaşayan ve invasiv özellikteki kaya balıklarının parazit faunasının konak ve çevresel faktörlere göre belirlenmesi ve histopatolojisi Sinop Kıyılarının İhtiyoplankton Dinamiği Elif Seda GÜRCAN 2012 Yüksek Lisans Su Ürünleri Temel Bilimler Arzu ÇAM 2012 Yüksek Lisans Su Ürünleri Yrd.Doç.Dr. Türkay ÖZTÜRK Yrd.Doç.Dr. H.Hüseyin SATILMIŞ

17 YAPILAN DİĞER FAALİYETLER Enstitümüz öğrencileri ders, seminer ve tez aşamalarından oluşan lisansüstü eğitimleri süresince sportif, sanatsal ve kültürel birçok faaliyet yapmaktadır.

18

19 Enstitümüzde öğrencilerimizin kullanabileceği internet ağı ve yazıcı imkânının olduğu bilgisayar sınıfı, kitap-dergi okuyarak çay-kahve içebilecekleri ve sohbet edebilecekleri dinlenme salonu ve isteyen öğrencilerimize çalışma odası imkanları mevcuttur.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ Su Ürünleri Fakültesi, Yüksekokul olarak 1982 yılında 41 Sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulmuş ve 1984 1985 eğitim-öğretim yılında Samsun da eğitim ve öğretime

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 18.12.2014 : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ AKLİMAN SİNOP

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 18.12.2014 : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ AKLİMAN SİNOP RECEP BİRCAN ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 18.12.2014 Adres : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ AKLİMAN SİNOP Telefon : 3682876265-3308 E-posta : rbircan@sinop.edu.tr Doğum Tarihi : 01.07.1950

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ GENEL BAKIŞ Su ürünleri yetiştiriciliği, günümüzde hem dünya çapında hem de ülkemizde giderek artan su ürünleri talebinin karşılanmasında önemli katkı sağlamaktadır. Ülkemizde 1970 li yıllarda kara tesislerinde

Detaylı

İSMİHAN KARAYÜCEL PROFESÖR

İSMİHAN KARAYÜCEL PROFESÖR İSMİHAN KARAYÜCEL PROFESÖR ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 16.12.2014 Adres Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 57000 Sinop Telefon E-posta 3682876263-3336 Doğum Tarihi 21.10.1970 Faks ismihank@hotmail.com

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI DOKTORA PROGRAMI DERSLERİ DERS KODU SM6002 SM6003 SM6006 SM6007 SM6008 SM6010 SM6011 SM6012 SM6013 SM6014 SM6015 SM6016 SM6017 SM6018 SM6019 SM6021 SM6023 SM6024 SM6025 SM6026

Detaylı

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI ÖRGÜN ÖĞRETİM . Sınıf Örgün (00) :0-9: Yabancı Dil I Bilgisayar I Bilgisayar Lab. Fizik Türk Dili I 9:0-0: Doç.Dr.Yaşar Durmaz / Yrd.Doç.Dr.Levent Yurga

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esasları 23 Temmuz 2009 tarih ve 27297 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Atatürk

Detaylı

DEMET KOCATEPE ÖZGEÇMİŞ. Adres. Telefon : 3682715785-435 E-posta Doğum Tarihi : 11.01.1983 Faks : Kadro Yeri. Görev Yeri : Öğrenim Bilgisi

DEMET KOCATEPE ÖZGEÇMİŞ. Adres. Telefon : 3682715785-435 E-posta Doğum Tarihi : 11.01.1983 Faks : Kadro Yeri. Görev Yeri : Öğrenim Bilgisi DEMET KOCATEPE ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 14.11.2014 Adres : TURİZM işletmeciliği VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU FEN EDEBİYAT FAK. YERLEŞKESİ SİNOP Telefon : 3682715785-435 E-posta Doğum Tarihi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 15.01.2015

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 15.01.2015 MUSTAFA ORHAN ARAL ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 15.01.2015 Adres : S.Ü.Su Ürünleri Fakültesi Telefon : 3682876265-3218 E-posta : orhanaral@sinop.edu.tr Doğum Tarihi : 07.10.1958 Faks :

Detaylı

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile

İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile İŞLEME TEKNOLOJİ ANABİLİM DALI Ülkemiz için büyük öneme sahip su ürünleri kaynakları, dünya genelinde artan protein açığı ile beraber daha fazla dile getirilir olmuş ve sektöre yapılan yatırımlar artmıştır.

Detaylı

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı

Detaylı

SEDAT KARAYÜCEL PROFESÖR

SEDAT KARAYÜCEL PROFESÖR SEDAT KARAYÜCEL PROFESÖR ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 16.12.2014 Adres SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 57000/SİNOP Telefon E-posta 3682876265-3310 Doğum Tarihi 10.03.1965 karayucels@hotmail.com

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI AÇILACAK DERSLER Tezli Yüksek Lisans Müfredat 1.Yarıyıl TEZLİ YÜKSEK LİSANS Adı Seçmeli ler Seçmeli - - - 24 UAD500 Uzmanlık Alan i

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI. Tezli Yüksek Lisans Müfredat

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI. Tezli Yüksek Lisans Müfredat FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI Tezli Yüksek Lisans Müfredat 1.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Seçmeli/Zorunlu T U K AKTS UAD500 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 6 Seçmeli

Detaylı

Tez adı: Prefreezing toxicity of cryoprotectants to oyster (Crassostrea gigas Thunberg) embryos. (1995) Tez Danışmanı:(Krishen Rana)

Tez adı: Prefreezing toxicity of cryoprotectants to oyster (Crassostrea gigas Thunberg) embryos. (1995) Tez Danışmanı:(Krishen Rana) İSMİHAN KARAYÜCEL PROFESÖR E-Posta Adresi : ismihank@hotmail.com Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres : : : : 3682876263-3336 5326729975 Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 57000 Sinop Öğrenim Bilgisi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ Fakültemiz, 13 Kasım 2010 tarih ve 2010/25 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan FenEdebiyat Fakültesi yerine kurulan iki fakülteden (Fen Fakültesi ve

Detaylı

TARİHİ İTİBARİYLE SONUÇLANAN PROJELER

TARİHİ İTİBARİYLE SONUÇLANAN PROJELER 10.01.2018 TARİHİ İTİBARİYLE SONUÇLANAN PROJELER S. No. Proje No Proje Yürütücüsü Proje Adı 1 SÜF-1901-12-02 Prof. Dr. Levent BAT 2 SÜF-1901-12-03 Yrd. Doç. Dr. Süleyman ÖZDEMİR Karadenizin Sinop Kıyılarından

Detaylı

BARAJ GÖLLERİNDE AĞ KAFESLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM. Ege Üniversitesi, Su ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü LOGO

BARAJ GÖLLERİNDE AĞ KAFESLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM. Ege Üniversitesi, Su ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü LOGO BARAJ GÖLLERİNDE AĞ KAFESLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM Ege Üniversitesi, Su ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü İçerik 1 Üretim Sahasının Seçimi 2 Yetiştiricilik Yapılan Sistemler

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DOÇENT 17.12.2014 : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 57000 SİNOP

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DOÇENT 17.12.2014 : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 57000 SİNOP SERAP USTAOĞLU TIRIL ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DOÇENT 17.12.2014 Adres : SİNOP ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 57000 SİNOP Telefon : 3682876265-3116 E-posta : serapt@sinop.edu.tr Doğum Tarihi :

Detaylı

ÇARŞAMBA CUMA

ÇARŞAMBA CUMA Çizim Tekniği (SÜFAK Atatürk İlke ve İnkilap-I (SÜFAK Z11) Okt. Mehmet Ali Durmuş Temel Bilgi Teknolojileri (SÜFAK Bil. Lab.) Doç.Dr. Akın İlkyaz Türk Dili-I (SÜFAK 116) Okt. Emel Aydın Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Ünvanı : Yard. Doç. Dr. Adı Soyadı : Cenkmen R. BEĞBURS Doğum Tarihi : 1967 Doğum Yeri : Yabancı Dil : İngilizce Uzmanlık alanı : Avlama Teknolojisi E-posta : begburs@akdeniz.edu.tr

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 46

ÖĞRENME FAALİYETİ 46 ÖĞRENME FAALİYETİ 46 SU ÜRÜNLERİ ALANI AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile su ürünleri alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Alan içerisinde; ekonomik değeri olan tüm

Detaylı

EĞİTİM BİLGİLERİ. Su Ürünleri Fakültesi 2006. Su Ürünleri Fakültesi 1995. Su Ürünleri Fakültesi 1992

EĞİTİM BİLGİLERİ. Su Ürünleri Fakültesi 2006. Su Ürünleri Fakültesi 1995. Su Ürünleri Fakültesi 1992 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr.Songül YÜCE Ünvan Su Ürünleri Müh. Telefon 04242411085 E-mail songul.yuce@gthb.gov.tr smyuce@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri 1969-Elazığ Fotoğraf Doktora Yüksek Lisans Lisans

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 FAALİYET RAPORU 0 I. GENEL BİLGİLER Fen Bilimleri Enstitüsü, 17.05.2007 tarihinde kabul edilen 5662 sayılı kanunun 74. Ek Maddesine göre Sinop'ta kurulan

Detaylı

A Grubu Güz Dönemi Dersleri D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU

A Grubu Güz Dönemi Dersleri D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 16.06.2017 04 2017 04/01 0? Enstitü Kurulumuz 16.06.2017 tarihinde Enstitü

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT BİROL BAKİ ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 01.12.2014 Adres : Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akliman-Sinop Telefon : 3682876265-3104 E-posta : bbaki@sinop.edu.tr Doğum Tarihi :

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 1982 yılında kurulan fakültemiz kuruluşunun 36. yılını tamamlamış, Türkiye nin ilk kurulan 5 Su Ürünleri Fakültesinden biridir. Bugün, toplam kapalı mekan olarak 10 000 m² lik alana

Detaylı

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Okutulacak Dersler. Kredisi. CSA601 Çevre Biyolojisi Yrd.Doç.Dr. Fethi TURGUT

Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Okutulacak Dersler. Kredisi. CSA601 Çevre Biyolojisi Yrd.Doç.Dr. Fethi TURGUT ! Danışman değişikliği, kayıt dondurma, vb. işlemlerin ders kayıtlarından önce yapılması gerekmektedir.! Ders kayıt ve kayıt yenileme hakkında bilgiler daha sonra verilecektir. 2015-2016 Akademik Yılı

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 06.08.2015 TOPLANTI SAYISI : 2015/ 24 KARAR NO: 2015 / 641 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitümüz Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı

Detaylı

Dr.Öğretim Üyesi ŞULE KÖSEM :00 Z

Dr.Öğretim Üyesi ŞULE KÖSEM :00 Z 1. SINIF SNO102 Temel Matematik II Dr.Öğretim Üyesi MURAT GENÇ 116 12.04.2018 09:00 201-205-301 SNO104 Genel Kimya Prof.Dr. SONER YAVUZ 108 11.04.2018 09:00 108-202-205 SNO106 Türk Tarihi ve Kültürü Dr.Öğretim

Detaylı

Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Yavrularının İlk Dönemlerde Büyüme Performansı ve Ölüm Oranı Üzerine Tuzluluğun Etkisi

Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Yavrularının İlk Dönemlerde Büyüme Performansı ve Ölüm Oranı Üzerine Tuzluluğun Etkisi Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Yavrularının İlk Dönemlerde Büyüme Performansı ve Ölüm Oranı Üzerine Tuzluluğun Etkisi Halim İbrahim ERBAŞ Nadir BAŞÇINAR Mehmet KOCABAŞ Şebnem ATASARAL

Detaylı

ÇALIŞTAY V. OTURUM Oturum başkanı: Prof. Dr. Recep BİRCAN - Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi

ÇALIŞTAY V. OTURUM Oturum başkanı: Prof. Dr. Recep BİRCAN - Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi ÇALIŞTAY V. OTURUM Oturum başkanı: Prof. Dr. Recep BİRCAN - Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi SİBİRYA MERSİN BALIĞI (Acipenser baeri) YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULUÇKA VE YAVRU ÜRETİM TEKNİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Detaylı

SUMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 4:3, Eylül 2004

SUMAE YUNUS Araştırma Bülteni, 4:3, Eylül 2004 HABERLER HABERLER Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğünün isteği üzerine Ordu İli Perşembe İlçesinde bulunan ağ kafeslerde alabalık ve levrek yetiştiren tesislerin sorunlarının giderilmesi amacıyla

Detaylı

01/02/2016 REKTÖRLÜK MAKAMINA

01/02/2016 REKTÖRLÜK MAKAMINA 01/02/2016 REKTÖRLÜK MAKAMINA Geçici Akademik Teşvik Komisyonunun başvuru değerlendirme kararı ve değerlendirme sonuçlarını içeren cetvel ekte sunulmuştur. Gereğini bilgilerinize arz ederim. Prof. Dr.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2014/028-01: 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında tez konusu alan öğrencilerin Anabilim Dallarından gelen Tez Öneri Formalarının Yönetim Kurulumuzca yapılan incelemeler neticesinde; A.K.Ü.

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 15.01.2016 TOPLANTI NO : 02 KARAR NO : 2016/02 T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTIDA BULUNANLAR: Prof. Dr.

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI I.YARIYIL T+U TOPLAM AKTS KREDİSİ TDB 107 Türk Dili- I 2+0 2 2 YDB 105English I 2+0 2

Detaylı

Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları

Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları Balık Yemleri ve Teknolojisi Ders Notları Balık Beslemede Balık Unu na Alternatif Yemler Bezelye Konsantresi Günümüzde balık yemi formülasyonlarında yaygın olarak kullanılan yukarıda adı geçen bitkisel

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞME GÜNLERİ VE SAATLERİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI VELİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞME GÜNLERİ VE SAATLERİ SINIF ÖĞRETMENLERİ YÖNETİM / KOORDİNATÖR / REHBER ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Nazmi ERCAN Lise Müdür Yardımcısı Tüzün ULUKAN Ortaokul Müdür Yardımcısı 7-8 Gürkan PİŞKİN Ortaokul

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : Toplantı Sayısı : 011 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2016/011 01: 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez

Detaylı

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep ÇAKIR 06.04.2015-14:00

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep ÇAKIR 06.04.2015-14:00 AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ Nicel Araştırma Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Recep

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARI 24 2018/949 26.09.2018 KARAR NO: 2018/949 18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanun un 15 inci maddesi ile 2547 Sayılı Kanuna eklenen Geçici 78.Madde

Detaylı

Yeni Türlerin Yetiştiriciliği. Dr. C. Güngör MUHTAROĞLU Akvatek Su Ürünleri Ltd.

Yeni Türlerin Yetiştiriciliği. Dr. C. Güngör MUHTAROĞLU Akvatek Su Ürünleri Ltd. Yeni Türlerin Yetiştiriciliği Dr. C. Güngör MUHTAROĞLU Akvatek Su Ürünleri Ltd. Su Ürünleri Sektörü Günümüze kadar olan deniz balıkları yetiştiriciliğinde birçok türün üzerinde çalışmalar yapılarak kültüre

Detaylı

EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ

EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLB RLİĞİ EGE İHRACATÇI I BİRLB RLİKLERİ Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, i, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan

Detaylı

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU

BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU BOYABAT MESLEK YÜKSEKOKULU Boyabat Meslek Yüksekokulu, 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. Geçici olarak tahsis

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ TANITIM KİTAPÇIĞI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ TANITIM KİTAPÇIĞI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ TANITIM KİTAPÇIĞI Mayıs-2013 TARİHÇE MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 1992 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizin kuruluşunda

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : Toplantı Sayısı : 015 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2011/015 01: 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez

Detaylı

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 05.01.2018 01 2011 01/01 05 Enstitü Kurulumuz 05.01.2018 tarihinde Enstitü

Detaylı

Bütünleme Sınav Tarihleri

Bütünleme Sınav Tarihleri Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf I. Öğretim Genel Biyoloji Yrd. Doç. Dr. Cem Tolga GÜRKANLI 21.01.2013 15:00/ Derslik 3 Temel Kimya(I.ve II.Öğretim) Yrd. Doç. Dr. Elvan ÜSTÜN 22.01.2013

Detaylı

PİSİ BALIĞININ KÜLTÜRE ALINABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI

PİSİ BALIĞININ KÜLTÜRE ALINABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI PROJE PİSİ BALIĞININ KÜLTÜRE ALINABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI İlhan AYDIN, SUMAE Pisi balığı Karadeniz ve Akdeniz den Beyaz denize kadar bir alanda dağılım göstermektedir. Eurohalin ve eurotermal olan pisi

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı

SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı SU ÜRÜNLERİ ANABİLİM DALI Ders Programı DERSİN Dersin Adı H. Sorumlusu YER Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma KODU S. SUR 5061 Balıkçılıkta Hedefdışı Av Sorunu 3 Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN Ö.Ü.O. 09.00-12.00

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ 25.12.2017 Pazartesi Psikoloji Tarihi-I** Yrd. Doç Dr. Ayşe ŞAHAN 27.12.2017 Çarşamba Sosyolojiye Giriş Yrd. Doç. Dr. F. Şule KAYA

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIMI SUNUMU MAYIS 2017 - UŞAK Kimya Mühendisliği Tanımı Kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak

Detaylı

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Doç. Dr. Sevilay KARAMUSTAFAOĞLU :00

DERSİN ADI DERSİN ÖĞRETİM ELEMANI SINAV TARİHİ VE SAATİ. Doç. Dr. Sevilay KARAMUSTAFAOĞLU :00 AMASYA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ Fen Bilimlerinde Nicel Araştırma Yöntemleri

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GİRİŞ SINAVI SONUÇ TUTANAĞI (FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLER İÇİN) (LİSANS)

BARTIN ÜNİVERSİTESİ GİRİŞ SINAVI SONUÇ TUTANAĞI (FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLER İÇİN) (LİSANS) YÖK İLAN TARİHİ : 23.7.2013 ANABİLİM DALI : ÇEVRE BİLİMLERİ YÖK DUYURU DETAY KODU : 6957 KADRO UNVANI : ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BİRİM : FAKÜLTESİ KADRO DERECESİ : 5 BÖLÜM : ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KADRO ADEDİ :

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 1. KOCATEPE DEMET, (2010). Farklı modifiye atmosfer koşullarında paketlenen ve buzdolabı sıcaklığında depolanan levrek balığının (Dicentrarchus labrax, Linnaeus 1758) fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik

Detaylı

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU EGT5037 Program Geliştirme ve Değerlendirme Yrd. Doç. Dr. Mustafa ERSOY

D. KODU DERSİN ADI AKTS TUK SORUMLUSU EGT5037 Program Geliştirme ve Değerlendirme Yrd. Doç. Dr. Mustafa ERSOY T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 17.06.2016 03 2016 03/01 0? Enstitü Kurulumuz 17.06.2016 tarihinde Enstitü

Detaylı

Perşembe İngilizce I* Okutman Nilgün KALKAN 14: Cuma Matematik** Doç. Dr. Bülent YILMAZ 11:30

Perşembe İngilizce I* Okutman Nilgün KALKAN 14: Cuma Matematik** Doç. Dr. Bülent YILMAZ 11:30 MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ I. SINIF BİTİRME TELAFİ SINAV TARİHLERİ 11.01.2018 Perşembe İngilizce I* Okutman Nilgün KALKAN 14:30 12.01.2018 Cuma Matematik** Doç. Dr. Bülent

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ NDE EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLI KULLANILAN LABORATUARLARA AİT BİLGİLER Sıra No n Adı 1. Öğrenci-I 2. Öğrenci-II 3. Bilgisayar n Özelliği 62 m 2 n

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 1. SINIF SNO102 Temel Matematik II Öğr.Gör. MUTLU PİŞKİN TUNÇ 13.06.2017 10.00 108

Detaylı

Mezgit (Gadus merlangus euxinus Nordmann, 1840) Balığının Et Verimi ve Kimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi

Mezgit (Gadus merlangus euxinus Nordmann, 1840) Balığının Et Verimi ve Kimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi Fırat Üniv. Fen ve Müh. Bil. Der. Science and Eng. J of Fırat Univ. 18 (2), 16-17, 26 18 (2), 16-17, 26 Mezgit (Gadus merlangus euxinus Nordmann, 184) Balığının Et Verimi ve Kimyasal Kompozisyonunun Belirlenmesi

Detaylı

Kimya Mühendisliği Bölümü D1 No.lu Sınıf

Kimya Mühendisliği Bölümü D1 No.lu Sınıf MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARININ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARINA BAŞVURAN ADAYLAR ARASINDAN YAPILAN ÖN DEĞERLENDİRME SONUCUNDA YAZILI GİRİŞ SINAVINA ALINMAYA HAK KAZANANLARIN

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA Ege Ünv. Evrak Tarih ve Sayısı: 06/09/2018-E.247385 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BEA5LTRCY* Sayı : 94157705-105.99 Konu : Lisansüstü Oryantasyon Programı BİLGİSAYAR

Detaylı

Turkey) on Sea Urchin (Paracentrotus lividus) Fresenius Environmental Bulletin,

Turkey) on Sea Urchin (Paracentrotus lividus) Fresenius Environmental Bulletin, ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Selma KATALAY Doğum Tarihi: 24-10-1967 Ünvanı: Doç.Dr. Öğrenim Durumu Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Biyoloji/ Hidrobiyoloji Ege Üniversitesi,Fen

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.  Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER. Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE DESTEKLEMELER Fatma Tuğba ÇÖTELİ Ziraat Yük.Mühendisi Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Dünyada En Hızlı Büyüyen Gıda Sektörü SU ÜRÜNLERİ Sektörüdür Su Ürünleri Sektöründe;

Detaylı

ÜLKEMİZDE KALKAN BALIĞI ÜRETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ

ÜLKEMİZDE KALKAN BALIĞI ÜRETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ MAKALE ÜLKEMİZDE KALKAN BALIĞI ÜRETİMİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ Binnur CEYLAN, SUMAE Türkiye de yetiştiricilik yoluyla balık üretimi son yıllarda hızlı bir artış göstermiştir. Yetiştiriciliği yapılan türler çoğunlukla

Detaylı

Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE

Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) Programlarına Kesin Kayıt Yaptıracakların DİKKATİNE KESİN KAYIT TARİHİ: 31 Ağustos-01-02 Eylül 2010 Başarılı olanların, belirtilen tarihlerde Fen Bilimleri Enstitüsüne

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) SİNOP ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (SÜBİTAM) 1 1 GENEL BİLGİLER Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBİTAM)

Detaylı

Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss W. 1792) Beslenmesinde Midye Eti Kullanımına İlişkin Bir Araştırma*

Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss W. 1792) Beslenmesinde Midye Eti Kullanımına İlişkin Bir Araştırma* Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences 23 (1999) 23-27 TÜBİTAK Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss W. 1792) Beslenmesinde Midye Eti Kullanımına İlişkin Bir Araştırma* Orhan ARAL, Cumaali AĞIRAĞAÇ,

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ 05.11.2018 Pazartesi Psikoloji Tarihi-I Dr. Öğr. Üyesi N. Ayşe ŞAHAN 06.11.2018 Salı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Saat 09:30 08.11. 2018 Perşembe Türk

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük. Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 10:30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I

Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük. Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 10:30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I T.C BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MAZERET ARA SINAVI TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ELEMANI / GÖZETMEN Rektörlük Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ (DR)

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ (DR) DİLEK ŞAHİN DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ E-Posta Adresi dilek_shn@hotmail.com Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 3682715739-6643 5334834093 Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bilgisi Doktora 2005

Detaylı

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 MALĠ YILI FAALĠYET RAPORU

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 MALĠ YILI FAALĠYET RAPORU FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ 2014 MALĠ YILI FAALĠYET RAPORU SUNUġ (Harcama Yetkilisi)... 3 I- GENEL BĠLGĠLER... 4 A. Misyon ve Vizyon...4 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar...4 C. Ġdareye

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Saati

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Saati 501101506-A PESTİSİTLER VE ETKİ MEKANİZMASI 8:0 CUMA T Belgesel ve Fotoğraf Lab. F2 Yrd.Doç.Dr. ÜNAL ÖZELMAS 501101506-A PESTİSİTLER VE ETKİ MEKANİZMASI 9:0 CUMA T Belgesel ve Fotoğraf Lab. F2 Yrd.Doç.Dr.

Detaylı

Fen Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Çalışanları MÜDÜR Prof. Dr. Ersin YÜCEL MÜDÜR YARDIMCISI Doç. Dr. Hanife APAYDIN ÖZKAN 9 MÜDÜR YARDIMCISI Doç. Dr. Yunus ÖZDEMİR ENSTİTÜ SEKRETERİ Demet

Detaylı

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 Müdür Prof.Dr.Kağan ÜÇOK başkanlığında, Müdür Yardımcıları, Yrd.Doç.Dr.İsmail

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2013/025 01: 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Programları Enstitümüz Yönetim Kuruluna Yönetim Kurulunda yapılan görüşmeler neticesinde; 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ; 1- Üst Yönetici Sunuşu 2- Genel Bilgiler 3- Misyon 4- Vizyon 5- Fiziki Yapı; 5-a ) Örgüt Yapısı 5-b ) Enstitü Yönetim Kurulu 5-c ) Enstitü

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 18.09.2015 TOPLANTI NO : 60 KARAR NO : 2015/ 60 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç.Dr.Hüseyin

Detaylı

Mühendislik Grubu Asil Liste DEU

Mühendislik Grubu Asil Liste DEU Mühendislik Grubu Asil Liste DEU 1 ÇAĞRI ÖZDİM 2 GİZEM GALELİ 3 AHMET ÖZMEN 4 HAKAN AYTEKİN DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME 91.24 91.24 4.3.1989 2007 2011 DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME 82.93 82.93 15.5.1988 2006 2011

Detaylı

2015 YILI İL MÜDÜRLÜĞÜ LOJMAN SIRA LİSTESİNE BAŞVURANLARA AİT LİSTEDİR.(1. GRUP) Lojman Tercihi. Yenimahalle. Balcıoğlu

2015 YILI İL MÜDÜRLÜĞÜ LOJMAN SIRA LİSTESİNE BAŞVURANLARA AİT LİSTEDİR.(1. GRUP) Lojman Tercihi. Yenimahalle. Balcıoğlu 2015 YILI İL MÜDÜRLÜĞÜ LOJMAN SIRA LİSTESİNE BAŞVURANLARA AİT LİSTEDİR.(1. GRUP) S.N. ADI SOYADI UNVANI GÖREV YERİ 1 Erdoğan AKSU VHKİ. İl Millî Eğitim Müdürlüğü X 140 6 6 28 180 2 Yavuz ÖZCAN Bil.İşletmeni

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ I.SINIF BİTİRME SINAV TARİHLERİ TARİH VE SAAT DERS GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYE VE 02.01.2019 Çarşamba Psikoloji Tarihi-I Dr. Öğr. Üyesi N. Ayşe ŞAHAN Saat 09:30 03.01.2019

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2013/002 01: 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarılı Sonu Tek Ders Sınav Tarihlerinin Akademik Çalışma Takviminde belirtildiği şekilde 08 Şubat 2013 tarihinde yapılmasına ve tekders sınavına girmek

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI II. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı

ANESTEZİ PROGRAMI II. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM)

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖZEL SOMEL BİLGİSAYAR KURSU SOMEL BİLGİSAYAR KURSU 1.SEVİYE (İŞLETMEN) SERTİFİKA SINAV SONUÇLARI

T.C. TRABZON VALİLİĞİ ÖZEL SOMEL BİLGİSAYAR KURSU SOMEL BİLGİSAYAR KURSU 1.SEVİYE (İŞLETMEN) SERTİFİKA SINAV SONUÇLARI T.C. SOMEL BİLGİSAYAR U 1.SEVİYE (İŞLETMEN) SERTİFİKA LARI LİSTE GÜNÜ 10 / 06 / 2012 UYG. TU 1 K7448 NURDAN OK 5 89 90 90 2 K7507 NESLİHAN KOÇ 5 81 90 86 3 K7604 OSMAN PEHLİVAN 3 78 70 74 İYİ 4 K7610 HATİCE

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ I.SINIF ARA SINAV TARİHLERİ 30.10.2017 Pazartesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I* 01.11. 2017 Çarşamba Psikolojiye Giriş-I Prof. Dr. Nursel TELMAN 02.11. 2017

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM :

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜM : 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : BÖLÜM : EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER AÇILACAK DERSLER (İlan Edilen derslere ait tablolardan bilgiler yazılabilir.) Kodu Diğer Bölümlere

Detaylı

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI SONUÇLARI

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI İLANI SONUÇLARI Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde aşağıda birim ve kadro ünvanı belirtilen öğretim elemanı kadrolarına başvuru yapan adaylardan öndeğerlendirmeyi geçenler anılan yönetmeliğin 11. maddesi

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TANITIM SUNUSU

FEN FAKÜLTESİ TANITIM SUNUSU FEN FAKÜLTESİ TANITIM SUNUSU İÇİNDEKİLER 1. Söylem ve Vizyon Temaları 2. 2023,2053 Vizyonu 3. Temel Alanlar, Stratejik Alanlar 4. Fakülte Amaç ve Vizyonu 5. Bölümler ve Kontenjanları 6. Öğretim Elemanları

Detaylı

PROJE SONUÇ RAPORU. Proje No: BAP -SÜF YB (AÖ)

PROJE SONUÇ RAPORU. Proje No: BAP -SÜF YB (AÖ) TC MERSİN ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ PROJE SONUÇ RAPORU Proje No: BAP -SÜF YB (AÖ) 2009-6 Belirli Oranlarda Nükleotid Katkılı Yemlerle Beslenen Alabalıklarda (Onchorynchus mykiss

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ANABİLİM DALI/ PROGRAMLARINI KAZANAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT DUYURULARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ANABİLİM DALI/ PROGRAMLARINI KAZANAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT DUYURULARI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA ANABİLİM DALI/ PROGRAMLARINI KAZANAN TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN KAYIT DUYURULARI * KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN (ASİL) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2014/026-01: 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında tez konusu alan öğrencilerin Anabilim Dallarından gelen Tez Öneri Formalarının Yönetim Kurulumuzca yapılan incelemeler neticesinde; A.K.Ü.

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 1. Dünya hayvan üretimi 2. Kanatlı eti üretimi 3. Yumurta üretimi 4. Kanatlı üretiminin geleceği 5. Dünya yem üretimi 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR

Yrd.Doç.Dr. Muhammet ÖZDEMİR TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 15.11.2017 15.00 202-203-205-108

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI KOD Dersin Adı Dersin Sorumlusu Kota Alan Ara Sınav Saat Sınav Salonu SINIF EĞİTİMİ 1. Sınıf SNO101 Temel Matematik I Yrd.Doç.Dr. MURAT GENÇ 126 17.01.2018

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi : 26.07.2016 Toplantı Sayısı : 018 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2016/018 01: 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle

Detaylı