Paydaşlar nasıl l motive edilmeli?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Paydaşlar nasıl l motive edilmeli?"

Transkript

1 İl l Tütün T n Kontrol Kurulları Paydaşlar nasıl l motive edilmeli? Dr. Hayat ÇETİNKAYA Mersin Sağlık k MüdürlM rlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü

2

3 Mersinde; İl l Tütün T n Kontrol Kurulu; Sağlık k Bakanlığı ığının n 24/5/2007 tarih ve 2007/38 sayılı genelgeleri ve 2006/29 sayılı Başbakanl bakanlık k Genelgesi ekinde 07/10/2006 tarih ve sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan ULUSAL TÜTÜN T N KONTROL PROGRAMIN da sorumluluk verilen kamu kurum ve kuruluşlar ları temsilcilerinden valilik oluru ile oluşturuldu.

4 01/08/2007; itkk kurul tarafından hazırlanan il tütün n kontrol kurulu görev g tanım m ve uygulama yönergesi hazırlan rlanıp İl l Umumi HıfzH fzıssıha Kurul Kararı ile ilimiz dahilinde uygulanmasına na karar verilmiştir. AMAÇ: vatandaşlar larımızın, özellikle gençlerimizin tütün n ve tütün t n mamüllerinin zararlarından korunması amacıyla tertip ve önlemler almak için; i in; Eğitim ve Farkındal ndalık k oluşturmak grubu, izleme ve değerlendirme erlendirme grubu kurmak.

5 GÖREVLERİ; Tütün ürünlerine olan talebin azaltılmas lmasına yönelik y önlemler, Tütün n arzının n ve tütün t ürünlerinin kullanımının azaltılmas lmasına yönelik y önlemler, Başkalar kalarınıniçtiği i tütün t n mamüllerinden dolayı kişinin inin kendi rızasr zası dışında tütün t çevreye verdiği i zararlardan korunması,, risk altında olan kişi i ve toplumun sağlığı ığının korunmasına na yönelik y önlemler, Çocukların n tütün t n ve tütün t n mamüllerine satış ve dağı ğıtım yoluyla ulaşmas masının n engellenmesine yönelik y önlemler. Bu Yönerge Y valilik onayını takiben yürürly rlüğe e girer ve İTKK tarafından yürütülür. y r. Tüm m Kamu/özel Kurum ve Kuruluşlar larına ve meslek odalarına topluma sunuldu. Basın n TRT Çukurova vb.

6 Tüm m Kurumlarda dumansız z hava sahası uygulamasının değerlendirilip erlendirilip ödüllendirilmesi için i in kurum personellerine eğitim ve toplantılar lar düzenlendi, d DUMAK PROJESİ 2008 yılıy sonu itibariyle Tütün T n Kontrol çalışmalarını Eğitim Şube MüdürlM rlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğüne devretti.devretti ))))) yetişkin halkın n yeni tütün n kontrol yasası ve getirdikleri konusundaki bilgi, görüşg ve davranış ışları; ; 81 il lot kalite çalışması yapıld ldı. Çalışmalara hız h z verildi, kurumlardan içi denetim için i in 2 şer eleman eğitildi. e 14 ŞUBAT Cumartesi; (3 ÇST, 3 mali polis, 3 zabıta eğitildi)2009 da ALIŞVER VERİŞ MERKEZLERİ Tüm m Türkiye T de eşzamanle zamanlı olarak denetlendi. 27 işletmenin i 16 sında s aksaklık k tespit edildi, gereği i yazıld ldı,ceza uygulamasında; uygulananlar, davalar, beklemede olanlar ve tobakko görünürlük bir şey yapıld ldı (TAPDK) mı? m

7 Mersinde Tütün T n Denetim Ekiplerinin Eğitimleri E Mayıs s 2009 da 308 kişi i ekip 4207 sayılı Kanun hükümlerinin h uygulanması hakkında 27 Ekim 2008 Mut ekiplerinden 54 kişiye; iye; Eğitim E verilmiştir.yukar tir.yukarıdaki gruplara katılamayanlar tarih ve 2008/66 sayılı Bakanlığı ığımız z genelgesi doğrultusunda, il hıfzısıhha kurulu kararı ile ilgili kamu kurumlarının temsilcilerinden, 179 kişiden iden oluşan 58 asil, 129 kişiden iden oluşan 50 yedek ve toplamda 308 kişiden iden oluşan 108 denetim ekibine, İl l Tütün T n Lideri Dr Hayat ÇETİNKAYA tarafından ; 13 ilçede toplamda 295 kişiye iye 7 gün g de eğitim verilmiştir. Eğitimlerimiz E ihtiyaçlar doğrultusunda tekrarlanarak devam edecektir. ve adresinden iletişim im sağlanacakt lanacaktır.

8

9 4207 S.K GEREĞİ 19 TEMMUZ 2009 TAMAMEN DUMANSIZ TÜRKT RKİYE İÇİN 31 mayıs s dünya d sigarasız z günüg ve 19 Temmuz 2009 da DUMANSIZ TÜRKT RKİYE 1 YAŞINDA INDA ve 19 TEMMUZ TAMAMEN DUMANSIZ TÜRKT RKİYE için in halkı bilinçlendirmek lendirmek amacıyla dağı ğıtılmak üzere İdari ve Mali işler i Şube MüdürlM rlüğü ile işbirlii birliği içerisinde; adet el broşürü -20 adet bez afiş -20 adet bilboard hazırlat rlatıldı, halkın n yoğun olduğu u geçiş noktalarına na asıld ldı. -20 bin DUMANSIZ HAVA SAHASI MAVİ LOGOSU çıkartma bastırıld ldı.

10 İl Tütün Kurulunda karar alarak; Vali Yardımcımız, Sağlık Müd.Yard.ve Ruh Sağlığı Şb.Müd.İl Tütün Kurulu Koordinatörü olarak il yöneticilerini 19 temmuz 2009 dan önce makamlarında ziyaret ettik.

11 mayısta il tütün t n kontrol kurulu toplandı.31 Mayıstan önce; mayıs s tarihlerinde tüm t m ilçe e sağlık k grup başkanlar kanları ile görüşme g yapıld ldı.. Yerel Yönetimlerle Y İşbirli birliği içindeinde DUMANSIZ HAYAT ÖZGÜRLÜKTÜR vb s.k.la ilgili halkı bilinçlendirmek lendirmek için i in afişler vs. Yazdırılmas lması ile ilgili yazış ışma yapıld ldı.. Afişler bastırıld ldı, halkın n yoğun olduğu u geçiş noktalarına na asıld ldı. Sağlık Bakanlığı ığımızın ve siteleri ve sigara sağlık k ulusal komitesinin sitelerinden bilgilenilebileceği i gibi ayrıca müdürlm rlüğümüzle adres ve içi hat telefonlarından ndan iletişim im kurulabildi.

12 26-28 mayısta tüm t m Sağlık k Grup Başkanlar kanları ile toplantı yapılıp p 4207 s.k. un 19 temmuz 2009 tarihinde tamamen Dumansız z TürkiyeT rkiye için in konunun önemi hakkında yerel yönetimlerle y işbirlii birliği i içindei inde çalışmaları ve halkı bilgilendirip bilinçlendirmek lendirmek için i in çalışmaları konusu görüşüldg ldü,19 temmuzdan önce 4207 s.k.la ilgili; yapı lacaklar hakkı nda İl Eylem Planı değerlendirildi.19 erlendirildi.19 temmuzdan önce kahvehanelere (nargile evi, lokanta, birahane, bar vs eğlence e mekanlarına na ) Denetim Ekibi eşlie liğinde inde gidilerek; Eğitim E Ekibi tarafından tütün n dumanının n zararları konusunda bilgilendirme yapılıp, örnek işyerleri i A R A N D I I I I.

13

14 BİLGİLENDİRME, EĞİE ĞİTİM 24 Haziran 2009 tarihinde Emniyet MüdürlM rlüğü Kaçak akçılık k ve Organize Suçlarla Mücadele M Şube MüdürlM rlüğü ile işbirlii birliği i içinde i inde Yenigün n Projesi Kapsamında Fatih İlköğretim Okulu Konferans salonunda Bahçe, Barış ış, Turgutreis ve Kiremithane Mahalleleri ve Romanlar KültK ltür ve Dayanış ışma Derneğinin katılımı ile Madde Bağı ğımlılığının n Zararları ve Korunma YöntemleriY ntemleri ile ilgili ve İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr.Hayat ÇETİNKAYA tarafından da 4207 sayılı yasanın n amacı doğrultusunda Tütün T n ve Tütün T Ürünlerinin zararları hakkında Tüm m toplumumuzu ve özellikle gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumayı ve herkesin temiz hava soluyabilmesini sağlaman lamanın önemi hakkında bilgilendirme yapıld ldı.

15 BİLGİLENDİRME, EĞİE ĞİTİM Tütün n ve Tütün T Ürünlerinin zararlarına yöneliky 22 Haziran 2009 tarihinde Yenişehir ehir ve Mezitli Sağlık k Grup Başkanl kanlıkları ile planlanan Kamu, esnaf ve halka yöneliky (24 Haziran 2009 tarihinde Şehit Cenazesi nedeniyle ertelendi) 01,07,2009 da Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı ığıpersonellerine 26 Haziran 2009 tarihinde Büyükşehir B Belediye Kongre Sarayında Belediye Zabıtas tasına İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr.Hayat ÇETİNKAYA, Göğüs s Hastalıklar kları Uzmanı Doç.Dr.Cengiz ÖZGE tarafından bilgilendirme eğitimi e verildi.

16 BİLGİLENDİRME, EĞİE ĞİTİM 03/07/2009 da TRT Çukurova Radyosu ile saat 10,30da Dumansız z Hava Sahası ile ilgili kanunun uygulanması ve tütün t n ve tütün t ürünlerinin zararlarına yönelik y İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr.Hayat ÇETİNKAYA tarafından bilgilendirme yapıld ldı Temmuzda İl l Emniyet MüdürlM rlüğü Personeline kanunun uygulanması ve tütün t n ve tütün t ürünlerinin zararlarına yönelik y İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr.Hayat ÇETİNKAYA ve Göğüs s Hastalıklar kları Uzmanı Doç.Dr.Cengiz ÖZGE tarafından bilgilendirme eğitimi e verildi.

17 BİLGİLENDİRME, EĞİE ĞİTİM Aslanköy y Sağlık k Ocağı Sorumlu Tabibi Aslıhan DOLUOĞLU ile görüşüldg ldü kendilerinin Aslanköy y Belediye Başkan kanı ile işbirlii birliği içinde inde 17/07/2009da Aslanköy y Belediyesinin toplantı salonunda Esnafa ve Halka yönelik y Tütün T n ve Tütün T Ürünlerinin zararlarına yönelik İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Koordinatörü Dr.Hayat ÇETİNKAYA ve Göğüs G s Hastalıklar kları Uzmanı Doç.Dr.Cengiz ÖZGE, Uzm.Dr.Ahmet Burhan SÖKER S tarafından bilgilendirilme eğitimi e verildi. Çalışmalarımız talep ve ihtiyaç doğrultusunda artarak devam etmektedir. Yerel Medya ile işbirlii birliğiyleiyle TÜTÜN N DUMANININ ZARARLARI KONUSUNDA BİLGB LGİLENDİRMELER yapılmaktad lmaktadır. Tütün n Denetcilerimize EğitimlerE le yeni kişiler iler ilave ettik 27/04/2010 da 39 denetci, 08/02/2011 de 101 denetcimize eğitim e verildi da 7240 denetim, Sahaya 853 ekip çıkıldı 2011 de ilk 3 ayda 2564 denetim yapıld ldı,, Sahaya 122 ekip

18

19

20 MERSİN İl l tütün t n kurulu Kadir OKATAN; Vali Yardımc mcısı Dr.Özg zgür r KARAASLAN; Sağlık k Müdür M r Yardımc mcısı Dr.Hayat ÇETİNKAYA; Ruh Sağlığı ve Sos.Hast.Şb.Md. Hüseyin GÖKÇE;EG E;Eğitim Şube Md. Doç.Dr.Cengiz ÖZGE, Doç.Dr.Resul BUĞDAYCI Mersin Üniversitesi, TRT Çukurova MüdürlM rlüğü/mersin Milli Eğitim E MüdürlM rlüğü Müdür r Yardımc mcısı, Sosyal Hizmetler İl l MüdürlM rlüğü Şb.Müdürü, Mersin Defterdarlığı Muhasebe MüdürlM rlüğü, Mersin Emniyet MüdürlM rlüğü,, Kaçakc akcılık k ve Organize Suçlarla Mücadele Şb.Md, Mersin Cumhuriyet Başsavc savcılığı, Bayınd ndırlık k ve İskan MüdürlM rlüğü/mersin,

21 Sigara Bırakma B Poliklinikleri açtık, a Hekimlerimiz Aile Hekimliği i vb.yer değiştirildi. verilerini gönderen g sadece 2 hastanemiz var, Toros Devlet Hastanesi ve Mersin Üniversitesi. Mersin Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanelerinde de faaliyet e geçti, Erdemli Devlet Hastanesinde de faaliyet gösteriliyor g resmi olarak yazı veya bilgi verilmedi. Veri girişi ilaç araştırmas rması için in tüm t m hastanelerimizdeki göğüs s hastalıklar kları uzmanlarımıza za Dr.Mustafa ERSÖZ Z tarafından şubemizde verildi. KETEM de sigara bırakma b polikliniği i hizmete açılamadı,, tek Hekim olduğu u için. i in.

22

23 SSUK ile ilimizde bir günlg nlük program yaparak İl l Tütün T n Kontrol Kurulu Üyeleri, il yöneticilerini, y liderlerini ve denetimcilerimizden katılım m sağlanarak gerçekle ekleştirildi. En güzel g motivasyon bu oldu bize. Son olarakda Denetcilerimizin ilçeler arası çapraz denetime çıkmaları konusunda kurul kararı aldık.

24

25 Kurul üyelerinin ve Denetcilerin Motivasyonu için. i in. İnanmak Kararlılık Şeffaflık k dan taviz verilmeden Eğitim Denetim Paylaşı şım ULAŞILABİLİRLİK K VE SÜRDS RDÜRÜLEBİLİRLİK DENETCİLERE; Maddi destek Manevi Destek Çalışana Moral vermek Teşekk ekkür r etmek gerek. Tütün n Kontrolünde nde illerde özel Şube kurulmalı, Bu alanda çalışanlara başka işi verilmemeli

26 TANRIM! DEĞİŞTİREBİLECEKLERİM İÇİN GÜÇ, DEĞİŞTİREMEYECEKLERiMİZ İÇİN SABIR VER, ARADAKİ FARKI ANLAYACAK AKIL VER. HAVAMIZI KORUYORUZ TEŞEKKÜRLER.

İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT

İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI (İTKK) NEDEN GEREKLİDİR? YASAL MEVZUAT Oğuz KILINÇ Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. oguz.kilinc@deu.edu.tr SUNUM PLANI Tütün kontrol hiyerarşisi

Detaylı

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili TEMMUZ 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli Belediyesinin düzenlemiş olduğu iftar

Detaylı

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SÜRDÜRDÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ ÖRNEKLERİ Dr. Ali Koray KENZİMAN Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışan Sağlığı Şube Müdürü 01-02 Haziran 2016 Ankara 1 01-02 Haziran

Detaylı

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi Köprüleri Programı AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS RECİNDE TÜRK T İNŞAAT SEKTÖRÜ PROJESİ Projenin Konusu Projemiz, Avrupa Birliği ne tam üyelik sürecinde yol alan

Detaylı

EKİM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. İçel TV nin Ajanda programı canlı yayın konuğu oldu.(12.10.2015) 2. Radyo Su da gündemi değerlendirdi.

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA ÖRNEĞİ (YETKİLENDİRİLMİŞ TSM İSG BİRİMİ) HOŞ GELDİNİZ. Dr. Ali Koray KENZİMAN. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA ÖRNEĞİ (YETKİLENDİRİLMİŞ TSM İSG BİRİMİ) HOŞ GELDİNİZ. Dr. Ali Koray KENZİMAN. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA ÖRNEĞİ (YETKİLENDİRİLMİŞ TSM İSG BİRİMİ) HOŞ GELDİNİZ Dr. Ali Koray KENZİMAN İşyeri Hekimi/İş Güvenliği Uzmanı Mersin İl Sağlık Müdürlüğü İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİ

Detaylı

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI

YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL EYLEM PLANI AMAÇ HEDEF ETKĐNLĐKLER BAŞLAYIŞ TARĐHĐ Yalova Đli KHH Đl Eylem Planını Oluşturmak Eğitim faaliyetlerinin

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ. EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ. EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu TYP Katılımcı Sayısı 10 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE TEMİZLİĞİ - Son bir yıl içinde hizmet sağlayıcıya bağlı herhangi bir işyerinde çalışmamış TYP Katılımcı Sayısı 5 ÇAMLIYAYLA İLÇE MİLLİ

Detaylı

KİREMİTHANE MAHALLESİ İSTİKLAL CADDESİ 205 SOKAK NO: 6-7-8 MERSİN

KİREMİTHANE MAHALLESİ İSTİKLAL CADDESİ 205 SOKAK NO: 6-7-8 MERSİN MERSİN DEVLET HASTANESİ Nusratiye Mah. Kuvayi Milliye Cad. No: 32 33050 / MERSİN TEL : 0 324 3363950 M. Ü. TIP FAKÜLTESİ İhsaniye Mah. 4935 Sok. Akdeniz / MERSİN TEL : 0 324 3374300 ÇAĞDAŞ TIP MERKEZİ

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ İL BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYON KARARI

İSTANBUL VALİLİĞİ İL BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYON KARARI İSTANBUL VALİLİĞİ İL BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ KOMİSYON KARARI KARAR NO : 2011/1 KARAR TARİHİ : 03.11.2011 TOPLANTI YERİ : İstanbul Valiliği Ek Hizmet binası Toplantı Salonu 1. Su ürünleri av yasaklarına

Detaylı

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi

MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI. Murat BAYRAM Mak.Y netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNUNDA NDA BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Murat BAYRAM Mak.Y.Yük.Müh. B.İ.B..B. BEP YönetmeliY netmeliği Hazırlama Komisyonu Üyesi ENERJİ VERİML MLİLİĞİİĞİ KANUNU Kabul Tarihi

Detaylı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı

Dr. A. Hakan ERSĐN Sağlık Müdür Yardımcısı KHH Đl Kurul Başkanı YALOVA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKĐYE KRONĐK HAVA YOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI ĐL KURUL TOPLANTISI Tarih: 10/08/2011 1- Türkiye KHH (Kronik Hava Yolu Hastalıkları) Eylem Planı Đl Kurul üyelerinin

Detaylı

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI 1. Amaç Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının amacı, uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem

Detaylı

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ. EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ. EK-1: Toplum Yararına Program Katılımcı Duyurusu AKDENİZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TYP Katılımcı Sayısı 63 - Son bir yıl içinde hizmet sağlayıcıya bağlı herhangi bir işyerinde çalışmamış TYP Katılımcı Sayısı 19 ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA İSTASYONU

Detaylı

KULLANILDIĞI BİRİM AVEATELEFON NO:KULLANILDIĞI BİRİM AVEA. Emniyet Müdürlüğü Merkez Santral 0505 318 33 00-03 Osmaniye Polis Merkezi Amirliği 0505

KULLANILDIĞI BİRİM AVEATELEFON NO:KULLANILDIĞI BİRİM AVEA. Emniyet Müdürlüğü Merkez Santral 0505 318 33 00-03 Osmaniye Polis Merkezi Amirliği 0505 KULLANILDIĞI BİRİM AVEATELEFON NO:KULLANILDIĞI BİRİM AVEA TE Emniyet Müdürlüğü Merkez Santral 33 00-03 Osmaniye Polis Merkezi Amirliği Emniyet Müdürlüğü Ek Bina Santral 33 05 Siteler Polis Merkezi Amirliği

Detaylı

LANGIÇ TOPLANTISI BAŞLANGI. Sayın: H.Abdullah KAYA. Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış 30 MART 2005

LANGIÇ TOPLANTISI BAŞLANGI. Sayın: H.Abdullah KAYA. Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış 30 MART 2005 BAŞLANGI LANGIÇ TOPLANTISI 30 MART 2005 Sayın: H.Abdullah KAYA Eşleştirme Projesine Genel Bir Bakış (BÖLÜM M II) 1 2 Eşleştirme Projesinin Gelişimi imi Proje başvurusu 5018 sayılı KMYK Kanununun hazırl

Detaylı

GAZİ İÇ DENETİM M UYGULAMALARI

GAZİ İÇ DENETİM M UYGULAMALARI GAZİ ÜNİVERSİTESİNDE İÇ DENETİM M UYGULAMALARI Sunum Başlıklar kları İç Denetimle İlgili Mevzuat İç Denetim Hakkında Genel Bilgi Gazi Üniversitesi İç Denetim Biriminin faaliyetleri İç Denetim Uygulamaları

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili NİSAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yeni Seçilen Tarsus CHP İlçe Yönetimini ziyaret ederek

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEREL SEÇİMLER SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEREL SEÇİMLER SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MERSİN N BÜYÜKŞEHB EHİR R BELEDİYES YESİ YEREL SEÇİMLER SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Mart, 2014 1 İçindekiler Yönetici Özeti Araştırma rma Hakkında Mersin Büyükşehir B Belediye Başkan Adaylarına Yönelik

Detaylı

T.C NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

T.C NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ADI 1 2 3 2911 Sayılı Kanuna Göre Yapılan Kapalı Yer Toplantısı 2911 Sayılı Kanuna Göre Yapılan Açık Hava Toplantısı ve Gösteri Yürüyüşü Konferans, panel, tören, şenlik v.b toplantılar 13 Mart 2014 tarih

Detaylı

İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ. İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com

İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ. İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com İLLERİN EĞİTİM VE FARKINDALIK FAALİYETLERİ İlkay Özkurt Kanser Daire Başkanlığı 05326460338 ozkurtilkay@gmail.com HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM PROGRAMLARI Hizmet içi eğitim Halk eğitim Konferans Panel

Detaylı

IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU

IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU IĞDIR İL HAYVANLARI KORUMA KURULU Karar No: Tarih: 3..5.7.4 tarih ve 559 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 599 sayılı Hayvanları Kanunu ve bu kanuna istinaden Bakanlıkça çıkartılmış olan

Detaylı

DERNEĞİ NEMİ DÖNEMD FAALİYET RAPORU

DERNEĞİ NEMİ DÖNEMD FAALİYET RAPORU TÜRK YAPISAL ÇELİK DERNEĞİ 01.07.2006-31.05.2007 DÖNEMD NEMİ FAALİYET RAPORU TUCSA YÖNETY NETİMİ 29 Haziran 2006 tarihinde gerçekle ekleştirilen TUCSA Genel Kurul Toplantısı nda nda yönetime y seçilen

Detaylı

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Tarsus/Gülek Mahallesinde vatandaşlarla bir

Detaylı

Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri

Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri Emniyet Genel Müdürlüğü nün AB Uyum Faaliyetleri Denizli Sanayi Odası, 1 Aralık 2008 Selamettin ZÜNBÜL 3. Sınıf Emniyet Müdürü Denizli Emniyet Müdürlüğü RESİ 1 Sunum Başlıklar kları Siyasi İşler Polis

Detaylı

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi

Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi Türkiye de Sağlık Örgütlenmesi (224 Sayılı Yasa ) Doç.Dr.Melikşah ERTEM İdeal Bir Örgütün İlkeleri Eşitlik Sürekli hizmet Entegre hizmet Katılımcı hizmet Öncelikli hizmet Ekip hizmeti Kademeli hizmet İdeal

Detaylı

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KAVAKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI I TARİHİ 04.11.2014 NO 35 KONUSU 2015 MALİ YILI BÜTÇESİ 2015 Yılı Bütçesi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 62. maddesine istinaden Belediye Encümeni tarafından görüşülmüş 26.08.2014 tarih ve 76 Sayılı kararı

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU

T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU T.C. MALKARA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ ŞUBAT 2016 FAALİYET RAPORU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE YAPILAN DENETİMLER Zabıta Müdürlüğü ekipleri her sabah mesai başlangıcında hazırlanan program ile sorumluluk

Detaylı

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek

Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek Gelecek Nesillere Bırakacağımız Alanya İçin Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 29.08.2012 Saat: 11.00 / Alanya Proje Sahibi Hibe Kaynağı Destek Programı Projenin Öncelik Alanı Alanya

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI MİSYON: Çağdaş bilimsel gelişmeler ışığında ve iyi hekimlik ilkeleri doğrultusunda nitelikli çocuk ruh sağlığı hizmeti

Detaylı

YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA SİGARA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA SİGARA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA SİGARA İLE Halil POLAT Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Okul Sağlığı ve Projeler Şube Müdürü 09.HAZİRAN.2010 ELAZIĞ 1 5727 sayılı

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ

TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ TÜRK TORAKS DERNEĞİ TÜTÜN KONTROL ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI - ÇALIŞMA GRUBU PROJELERİ Proje Adı Tarih Hedef İzlenecek strateji Sorumlu kişiler - Çok merkezli, prospektif araştırma Üniversite gençliğinde

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Gönül Elçileri İletişim Stratejisi T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gönül Elçileri İletişim Stratejisi Gönül Elçiliği tanımı Gönül Elçiliği: İnsana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Taksim International Abant Palace Otelde düzenlenen CHP Parlamento

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ . Faaliyetler Veya Hizmetler: İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Maaş ve ücret tahakkuku İdari işlemler Özlük işlemleri Eğitim işlemleri Evrak işlemleri. Faaliyetler:. Maaş ve Ücret Tahakkuku: Personel

Detaylı

BEKLENTİLER LER. İzmir Bulaşı. Şubesi Dr. Mert AYDIN

BEKLENTİLER LER. İzmir Bulaşı. Şubesi Dr. Mert AYDIN TÜBERKÜLOZ Z KONTRK NTROLÜNDE NDE AİLE HEKİMİNDEN BEKLENTİLER LER İzmir İl l Sağlık k MüdürlM rlüğü Bulaşı şıcı Hastalıklar Şubesi Dr. Mert AYDIN Doğrudan Gözetimli G Tedavi Stratejisi (DGTS) (Directly

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: Günlük Haber Bülteni 27.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sondakika.com Tarih:26.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haber7.com Tarih: 26.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

L M ZDEK MESLEK KURULUfiLAR

L M ZDEK MESLEK KURULUfiLAR 2009 L M ZDEK MESLEK KURULUfiLAR Kurulufllar n Unvan Üye Say s 2008 2009 Ticaret ve Sanayi Odalar 26.393 27.118 - Mersin Ticaret ve Sanayi Odas 19.286 19.888 - Anamur Ticaret ve Sanayi Odas 1.169 1.187

Detaylı

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ

18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ 18 KASIM 2015 DÜNYA KOAH GÜNÜ TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ 18 Kasım Dünya KOAH Günü olması sebebiyle merkez ve tüm ilçelerde etkinlikler düzenlenmiştir. Yerel Medyada 18 Kasım Dünya KOAH

Detaylı

3 Üniversite İse Rektörün Uygun Görüş yazısı 1 Adet Örneği (EK-C) 5 İl Özel İdareleri ise Valinin Uygun Görüş Yazısı 1 Adet Örneği (EK-D)

3 Üniversite İse Rektörün Uygun Görüş yazısı 1 Adet Örneği (EK-C) 5 İl Özel İdareleri ise Valinin Uygun Görüş Yazısı 1 Adet Örneği (EK-D) S.NO BELGENİN ADI MİKTARI AÇIKLAMALAR 1 Talep yazısı, (Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca) 1 Adet Örneği (EK-A) 2 Bağlı Bulunan Bakanlığın/Genel Müdürlüğün uygun görüş yazısı 1 Adet Örneği (EK-B) 3 Üniversite

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012

1 HAZİRAN 2012 5 HAZİRAN 2012 7 HAZİRAN 2012 1 HAZİRAN 2012 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Yönetim Kurulumuz ve Denetleme Kurulu Üyemiz Ecz. Ömer Faruk DOĞAN Valilikte Eczanelerin çalışma gün ve saatleri ile ilgili olarak Sağlıktan Sorumlu Sayın

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2015 YILI TAŞRA PERFORMANS HEDEFLERİ ÖLÇME KILAVUZU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2015 YILI TAŞRA PERFORMANS HEDEFLERİ ÖLÇME KILAVUZU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2015 YILI TAŞRA PERFORMANS HEDEFLERİ ÖLÇME KILAVUZU STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Stratejik Yönetim ve Proje Daire Başkanlığı Ocak/2015 1 EYLEMLER Eylem No Eylem göstergesi Hedefi

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ ÇALIŞMALARI SUNUCU AYDIN GÜZHAN MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANI * 5018 Sayılı Kanun Md.55 İç Kontrol Nedir? İç kontrol;idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara

Detaylı

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli/Akdeniz Mahallesinde 2015 Genel Seçimlerine

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDEİSG UYGULAMALARI - TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÖRNEĞİ HOŞ GELDİNİZ Dr. Ali Koray KENZİMAN İşyeri Hekimi/İş Güvenliği Uzmanı Mersin İl Sağlık Müdürlüğü 1 KAMUDA İSG-1 Resmî Gazete 27 Kasım

Detaylı

KONUT KULLANIM AMACINA GÖRE YAPILACAK YEN VE LAVE YAPILAR (YAPI RUHSATI)

KONUT KULLANIM AMACINA GÖRE YAPILACAK YEN VE LAVE YAPILAR (YAPI RUHSATI) KONUT KULLANIM AMACINA GÖRE YAPILACAK YEN VE LAVE YAPILAR (YAPI RUHSATI) kamet Amaçl Binalar kamet Amaçl Binalar D fl ndaki Binalar Kullan m Amac Bir Daireli Binalar ki ve Daha Fazla daireli Binalar Halka

Detaylı

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili ŞUBAT 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Mezitli CHP İlçe Örgütü ve Belediye Başkan

Detaylı

T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ

T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ T.C. VAN VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ AİLE HEKİMLİĞİ PERFORMANS VE İTİRAZ DEĞERLENDİRME KOMİSYON TALİMATNAMESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Komisyonun amacı; Van

Detaylı

ESTONYA. Toplu Pazarlık Sosyal Diyalog

ESTONYA. Toplu Pazarlık Sosyal Diyalog ESTONYA Dernek Kurma Özgürlüğü Toplu Pazarlık Sosyal Diyalog Örgütlenme hakkı 2009 Taşımacılık Sendika yoğunlu unluğu: : % %18% üyelik 8142 üye 6 sendika Temsil gücü: g 122 sözleşme Toplu sözles zleşme

Detaylı

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU

NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU NİSAN 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MİADI GEÇEN İLAÇLARIN İL SAĞLIK

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Araç Kiralama Yönetmeliği İçindekiler 1.BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, YASAL DAYANAK, BAĞLAYICILIK, TANIMLAR VE HUKUKİ SORUMLULUK... 3 1.1. AMAÇ... 3 1.2. KAPSAM...

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık

ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık 5 AĞUSTOS 2010 Genel Sekreterimiz Ecz. Ersun ÖZKAN ve Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Hakan ÇELİK; Ceyhan ilçesinde bulunan Temsilcilerimizle toplantı yaptılar. Toplantıda; Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık

Detaylı

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME GENEL KURUL KARARI

T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME GENEL KURUL KARARI o K S E 1873 T.C. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME GENEL KURUL KARARI TEMMUZ GÜNDEMİ Karar Sayısı 2015/201 Karar Tarihi : 15/07/2015 8. OTURUM KOMİSYON TEŞEKKÜLÜ: UKOME Komisyonu

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Kütahya

Detaylı

Türkiye'de Dumansız Hava Sahası Yasağına Verilen Desteğin Belirleyicileri

Türkiye'de Dumansız Hava Sahası Yasağına Verilen Desteğin Belirleyicileri Türkiye'de Dumansız Hava Sahası Yasağına Verilen Desteğin Belirleyicileri Prof. Dr. Mutlu Hayran, MD, PhD Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü Ana Navas-Acien, MD, PhD

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARINDA TÜTÜN İLE MUCEDELE ÇALIŞMALARI. Halil POLAT Halk Sağlığı Bilim Uzmanı

EĞİTİM KURUMLARINDA TÜTÜN İLE MUCEDELE ÇALIŞMALARI. Halil POLAT Halk Sağlığı Bilim Uzmanı EĞİTİM KURUMLARINDA TÜTÜN İLE MUCEDELE ÇALIŞMALARI Halil POLAT Halk Sağlığı Bilim Uzmanı Millî Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Okul Sağlığı ve Projeler Şube Müdürü hpolat@meb.gov.tr 0312.413

Detaylı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI. Birinci Bölüm. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu usul ve esasların amacı 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kurulmuş

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 10.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 10.02. Günlük Haber Bülteni 11.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 10.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 10.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

DOKÜMAN MASTER LİSTESİ

DOKÜMAN MASTER LİSTESİ 1. EL KİTAPLARI PROSEDÜRLER 2. PR01-KB Doküman Kontrol Prosedürü 3. PR04-KB Uygun Olmayan Hizmetin Kontrolü Prosedürü 4. PR05-KB Düzeltici Faaliyet Prosedürü 5. TL01-STRJB Protokol İşlemleri Talimatı TALİMATLAR

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ 5899 ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16/4/2012 No : 2012/3073 Yayımlandığı

Detaylı

DERNEKLERi FEDERASYONU

DERNEKLERi FEDERASYONU AiLE HEKiMLERi DERNEKLERi FEDERASYONU İçindekiler: Askerlik Muayeneleri Portör Muayeneleri AHEF Sağlık Raporu Talepleri ilgili görüş Sayı: 124 Tarih: 04.07.2012 Konu: Askerlik Muayeneleri SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA. Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir. ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA. Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir. ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org 25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ YİNE ANTALYA DA BULUŞUYOR! Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları

Detaylı

OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ

OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ OKUL SAĞLIĞI HĠZMETLERĠ UYGULAMA TALĠMATNAMESĠ Okul Sağlığı, öğrencilerin sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

NEVŞEHİR VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ADI 2 29 Sayılı Kanuna Göre Yapılan Kapalı Yer Toplantısı 29 Sayılı Kanuna Göre Yapılan Açık Hava Toplantısı ve Gösteri Yürüyüşü Konferans, panel, tören, şenlik v.b toplantılar Mart 204 tarih ve 28940

Detaylı

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

MART 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili MART 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Silifke CHP İlçe örgütünü ziyaret ederek 2015 Genel

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ BURSA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; Çankaya Belediye sınırları içinde yaşayan, yaş sınırı

Detaylı

EMNĐYET VE ASAYĐŞ TOPLANTISI

EMNĐYET VE ASAYĐŞ TOPLANTISI EMNĐYET VE ASAYĐŞ TOPLANTISI YASAL DAYANAK : 5442 Sayılı Kanun KOORDĐNATÖR KURULUŞ : Đlçe Emniyet Amirliği lık : Her Gün SAAT : 11:00 : - Đlçe Jandarma Komutanı -Đlçe Emniyet Amiri ĐLÇE ĐDARE KURULU :

Detaylı

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI KAYSERİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 İşçi sendikası kuruluş işlemleri müracaatı 2 İşçi sendikası olağan genel kurul müracaatı 3 İşçi sendikası

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç 1: Kurumsal Tanınırlığı Artırmak Hedef 1: 2015 yılı sonuna kadar

Detaylı

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir.

MUT TİCARET VE SANAYİ ODASI EYLÜL AYI BÜLTENİ. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 05/09/2018 Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ilgili makamlara sorunlar ile ilgili yazılar gönderilmiştir. 10/09/2018 MUT ZEYTİNİ AVRUPA YOLUNDA: Koordinatörlüğü Mersin Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ MART 2015 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazete msjı, sms ve anons metni hazırlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türk Kadınlar Birliği tarafından

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEMİZLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde-1: Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin

Detaylı

Projesi 2005 EYLEM PLANI. Sonuç Raporu. DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi

Projesi 2005 EYLEM PLANI. Sonuç Raporu. DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi e-dönüşüm m Türkiye T Projesi 2005 EYLEM PLANI Sonuç Raporu DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Bilgi Toplumu Dairesi İÇERİK 11 Eylem Planı Genel Yaklaşı şımı 22 Eylem Planı Gerçekle ekleşme Durumu 33 Başar arılar

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN KASIM-ARALIK 2014 0 İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2014 EKİM / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artışla

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01. Günlük Haber Bülteni 30.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI ÇOCUK KORUMA KORUYUCU TEDBİRLER KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI KOORDİNATÖR KURULUŞ : Başbakanlığın 20.04.1963 tarih ve DPT Müst.nıın 3031-3-63/1972, Sayılı Genelgeleri. 18.10.2008 gün ve 27028 Sayılı Resmi

Detaylı

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006

TC. YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Bilkent/ANKARA. 26 Temmuz 2006 TTB Merkez Konseyi YÖK Başkanı sayın Erdoğan Teziç ile 26 temmuz çarşamba günü görüştü. Görüşmede TTB Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi 2006 Raporu sunuldu. Yeni tıp fakülteleri açılması, öğrenci sayıları,

Detaylı

T.C. MURATPAŞA KAYMAKAMLIĞI

T.C. MURATPAŞA KAYMAKAMLIĞI T.C. MURATPAŞA KAYMAKAMLIĞI 5510 SAYILI KANUNA GÖRE GELİR TESBİTİ İŞLEMLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE UYULACAK İLKE VE USULLER HAKKINDA GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM G E N E L E S A S L

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIMI 1 ÜNVANI/GÖREVİ SORUMLULUK ALANI ORGANİZASYONDAKİ YERİ VEKİLİ : Şube Müdürü /Kültür Şube İş ve İşlemleri, (Nilüfer ZENGİN) :Kültür Şube Müdürlüğü(Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) :, Yardımcıları,

Detaylı

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü

TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TC ANKARA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Deniz YERTUT 08.10.2016 Aile Hekimliği Uygulamasına Geçiş Tarihi 15 Temmuz 2010 Aile Hekimliği Birim Sayısı 1558 AHB Başına Düşen Ortalama Nüfus 3.364 Gezici

Detaylı

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011

SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım Eylül 2011 SAĞLIKLI ŞEHİR HAREKETİ KADIN ÇALIŞMALARI Kasım 2009- Eylül 2011 ESKİŞEHIR TEPEBAŞI BELEDİYESİ NCE YAŞANABİLİR BİR KENT Güçlü Dayanışma içinde Kendi yaşamını etkileyen kararlara katılımı olan bir toplum

Detaylı

AĞUSTOS 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

AĞUSTOS 2015 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili AĞUSTOS 2015 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili 1 BASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR 1. Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, basın özgürlüğü kapsamında yaptığı açıklama nedeniyle hakkında hazırlanan fezlekeden

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 9 Nisan 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29679 TEBLİĞ Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA

Detaylı

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU

Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2011 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Hekimleri koordineli bir şekilde

Detaylı

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU

EDİRNE TABİP ODASI ÇALIŞMA RAPORU EDİRNE TABİP ODASI 2013 2014 ÇALIŞMA RAPORU Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu görev dağılımı ve diğer organlarda görev alan meslektaşlarımızın isimleri aşağıda ki gibi sıralanmıştır. BAŞKAN GENEL SEKRETER

Detaylı

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU

AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ VE ANNELİK OKULU FAALİYET RAPORU Sağlık Bakanlığı nın Dünya Sağlık Örgütü yle yaptığı ortak çalışmaya göre Türkiye de 8,5 milyon obez (Şişman)

Detaylı

BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI

BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI Daire Başkanlığımıza bağlı Hesap İşleri Şube Müdürlüğü, Bütçe ve Kesin Hesap Şube Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Krediler Servis, Yemekhane Saymanlığı ve Ayniyat Saymanlığı

Detaylı