Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları. Web server ne amaçla kullanılır?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları. Web server ne amaçla kullanılır?"

Transkript

1 OZS164 Web Server (Sim kart takılabilir) Devreye alma talimatları Web server ne amaçla kullanılır? - Cihazınızı uzaktan kontrol etme ve gözleme - PC/Laptop veya akıllı telefonlarınızla internet üzerinden çalışma imkanı - Mobil telefonlarınız ile SMS uygulaması - Hata mesajları için 2 dijital giriş - veya SMS olarak hata mesajlarının gönderilmesi - USB, Ethernet kablosu veya sim kartlı olarak 3 tip bağlantı imkanı - Yazılım güncelleme imkanı 11.Mart.2013

2 Gösterge ve çalışma elemanları No Tanım 1 Açık ışığı, Çalışma ve Enerji göstergesi 2 A LPB/BSB ışığı 3 B İşlev yok 4 Hata ışığı 5 (LED) İşlev yok 6 Uzaktan işlev düğmesi 7 Servis düğmesi 8 Mesaj satırı anahtarı 9 İşlev yok Işıkların anlamları LED görüntüleri 1 (kırmızı / yeşil / turuncu) Koyu renk Sabit kırmızı Yanıp sönen kırmızı Sabit yeşil Enerji yok Web server, işletim sistemini başlatıyor. Web server, uygulamayı başlatıyor. Web server hazır. 2 LPB/BSB A (yeşil) Koyu renk Işık yanıyor Yanıp sönüyor 3 (LED) B Enerji yok. LPB/BSB hazır. LPB/BSB üzerinde bağlantı kurulu İşlev yok. 4 Hata (kırmızı) Koyu renk Işık yanıyor Hata yok (normal çalışma durumu) Hata var 5 (LED) İşlev yok.

3 Çalışma düğmeleri 6 Uzaktan işlev düğmesi 6 sn den uzun basınız Belirlenen alıcılara sistem raporu gönderilir. 7 Servis 6 sn den uzun basınız. Düğme kombinasyonlarnı görebilirsiniz. Düğme kombinasyonları ve Anahtarlar ve düğmelerine aynı anda 6 sn den uzun basıldığında fabrika ayarlarına dönülür. Not : Tüm konfigürasyon verileri ve ayarlar sıfırlanır. Cihaz listesi, yüklü dosyalar ve tüm gönderilmeyen mesajlar silinir. Tarihçe verileri silinmez. 8 Mesaj kısıtlaması Konum "Açık" Konum "Kapalı" Mesajlar gönderilemez. Mesaj gönderimine izin verildi. 9 (DIP anahtarlar) İşlev yok.

4 Başlangıç Bağlantının kurulması İlk kurulumda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, ethernet kablosu ile OZS cihazı ve bilgisayarınız arasında bağlantıyı kurunuz Bağlantı kurulduktan sonra OZS cihazının 1 numaralı düğmesindeki ışığın renginin yeşile dönmesini bekleyiniz. Bu süreçte ışık kırmızı renkte yanıp sönecektir. Sırasıyla; 1. Başlat Ayarlar Denetim Masası Ağ Bağlantıları Yerel Ağ Bağlantısına sağ tıklayıp özelliklere giriniz

5 2. Özelliklere tıkladığınızda soldaki pencere açılır ve bu pencerede alt satırda Internet Protokolü (TCP/IP) satırını seçiniz ve sağ alt köşede bulunan Özellikler (Properties) kutusuna tıklayınız. Akabinde sağdaki pencere açılacaktır. Bu pencerede Aşağıdaki IP adresini kullanınız (Use the following IP address) satırına işaret koyunuzı seçtikten sonra Kırmızı daire içindeki bölüm aktif hale gelecek ve bu bölüme değer girebileceksiniz. 3. Aşağıdaki gibi değerleri giriniz. OZS cihazının IP adresi : olup, bu değer varsayılan ağ geçidi değeri olacaktır (Default gateway). IP adresine ise bu cihazla haberleşebilmemiz için, ilk 3 hane aynı kalmak kaydıyla 1 hariç 2 den 99 a kadar bir numara verilebilir. Buradaki örneğimizde 15 rakamını seçtik. Subnet mask ise değişmemekte ve olarak kalmaktadır. Ayarları kaydetmek için OK tuşuna basınız.

6 Web server cihazına giriş 4. IP adresi değerlerinin girilmesinden sonra, OZS cihazına bağlantı kurmak için Internet Explorer açınız. Adres satırını Ethernet bağlantısı için yazınız. Not: USB kablosu ile bağlantı kurulmak istenirse, cihaz sürücüsünün kurulması gereklidir. Bunun için Ethernet kablosu takılıp, yukarıdaki IP adresleri girildikten sonra adres çubuğuna /drivers/ yazıp enter a basınız. Açılan sayfada SBT.RNDIS.zip dosyasını bilgisayarınıza kaydediniz. USB kablosunu OZS ye ve bilgisayarınıza bağlayınız. Karşınıza kurulum ekranı gelecek ve bu ekranda cihaz sürücüsü olarak bilgisayarınıza kaydettiğiniz dosyayı seçiniz. Kurulumu tamamlayınız. Kurulum tamamlandıktan sonra bağlantının kontrolünü, adres satırına yazınız ve OZS cihazına bağlantının sağlanıp sağlanmadığını kontrol ediniz. 5. Ethernet kablosu ile bağlantı kurulduğunda, Explorer da adres satırına yazılıp Enter tuşuna bastığınızda karşınıza aşağıdaki kayıt sayfası çıkacaktır. İlk defa giriş yapıyorsanız, kayıt ekranında, user name (kullanıcı adı) alanına Administrator, Password (şifre) alanına da Password yazıp, Login (Giriş) tuşuna basınız.

7 Kullanıcı hesapları Şu an itibariyle OZS cihazının içine girmiş bulunmaktasınız. Aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Eğer kendi kullanıcı adınızı ve şifrenizi oluşturmak istiyorsanız, üstteki sekmelerde yer alan User accounts bölümüne tıklayınız. Cihazın içindeki kayıtlı kullanıcı listesini göreceksiniz. Değiştirmek isterseniz bu kullanıcı adının en sağında bulunan kırmızı kalem simgesini tıklayınız. Administrator kullanıcısının adını değiştiremez ancak şifreyi değiştirebilirsiniz. Ya da sağ alt köşede bulunan Add düğmesini tıklayarak yeni bir kullanıcı adı ya da şifre oluşturabilirsiniz. User group seçeneğini Administrator olarak belirleyiniz.

8 Eğer silmek istediğiniz bir kullanıcı adı varsa bunun içinde kırmızı çöp kutusuna tıklayınız ve aşağıda karşınıza çıkan uyarıya Yes demeniz gerekmektedir. Web server ayarlarının yapılması OZS cihazının içinde Home sekmesine tıklayınız. Sol tarafta yer alan menüde OZS yi seçiniz. Açılan menüde Time of day/date sekmesini seçiniz ve zaman bilgisini ayarlayınız. Aynı şekilde e- mail adresi gibi ayarlamaları da buradan yapabilirsiniz. İlk kurulumda, OZS cihazında hata ışığı yanabilir. Cihazın kurulumunu yaparken tarih/saat bilgisini güncellemeniz gerekmektedir.

9 Cihazla ilgili IP adresi ayarlamaları için sırasıyla; Home OZS164 Settings Communication Ethernet IP Adress bölümüne geliniz. Burada modeminizin IP adresi (Airties 5440 tipi modem) olduğundan; Sırasıyla aşağıdaki gibi IP adreslerini girmeniz gerekmektedir. IP Adress : (OZS cihazının IP si) Subnet mask : (Modemin IP adresi) Preferred DNS Server : (Modemin IP adresi ile aynı) Modeminizin IP adresini, Ethernet bölümündeki IP ayarlarında Default gateway ve Preferred DNS Server satırlarına girmeniz gerekmektedir. Bu ayarlamaların yapılmasından sonra aynı değişikliklerin bilgisayarınızın IP adresi ayarlarında da uygulayınız. Yeniden Local Area Connection bölümünde aşağıdaki değişiklikleri uygulayınız. IP Adress : (Bilgisayarınızın IP si) Subnet mask : Default gateway : (OZS cihazının IP si) Yukarıdaki gibi IP ayarlarının yapılmasından sonra Explorer da adres satırına yazınız ve OZS cihazının içine giriniz. Yeni bir kullanıcı adı veya şifre belirlediyseniz giriş yapabilir, ya da varsayılan kullanıcı (Administrator) olarak giriş yapınız.

10 Cihaz web sayfası oluşturulması Çalışmaya başlamadan önce ilgili cihazların OZS ye tanıtılması gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki yolları izlemelisiniz. Device web pages sekmesine tıklayınız. Şu anda aktif olarak kayıtlı olan cihazınız OZS yi otomatik olarak görmektesiniz. Örneğin; kazan kontrol paneli olarak kullanacağınız RVS kodlu cihazınızı uzaktan kontrol etmek istiyorsanız, sisteme aşağıdaki gibi tanıtma işlemini yapabilirsiniz. Sayfada, Add düğmesine tıklayınız. Yukarıda açılan pencerede, segment adresi ve cihaz numarasını giriniz. OK tuşuna basınız. OZS cihazı birkaç dakika süresince bağlı cihazları araştıracaktır. Araştırma süreci bittiğinde karşınıza aşağıdaki uyarı gelecektir.

11 OZS cihazı, bağlı cihazı bulduktan sonra cihaz listeleri aşağıdaki gibi güncellenecektir. Burada, yeni bulunan cihazın oluşturulması (Generate) gerekmektedir. Şu anda State bölümünde OZS içine gördüğünüz üzere Generated yazarken, RVS63 cihazı için herhangi birşey yazmamaktadır. Dolayısıyla, Generate etmek istediğiniz cihazların yanındaki kutuya işaret koyup Generate düğmesine tıklayınız. İşlem bittiğinde karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacaktır. Artık, Home sekmesi altında eklediğiniz cihazları görebilirsiniz. Eklediğiniz cihazları Generated olarak görebilirsiniz. Eğer silmek istediğiniz bir cihaz olursa da, cihaz yanındaki kutuya işaret koyup Delete tuşuna basınız

12 Karşınıza aşağıdaki gibi bir uyarı gelecektir. Burada, Yes düğmesini seçiniz ve onaylayınız. Seçtiğiniz cihaz listeden çıkacaktır. Silme işlemi gerçekleşirken göreceğiniz ekranlar aşağıdadır. Sildiğiniz cihaz artık listeden çıkarılmıştır.

13 Uzaktan bağlantının yapılması Yukarıdaki gibi bağlantıları kurduğunuzda, bilgisayarımızda IP ayarlarını aşağıdaki gibi girmemiz gerekecektir. Sırasıyla aşağıdaki adımları seçip ilgili ayarları yapınız. Start Settings Control Panel Network Connections Local Area Connection TCP/IP ayarları Properties IP Adress : (Bilgisayarınızın IP si) Subnet mask : Default gateway : (Modem takılı olduğu için modemin IP si) OK tuşuna basınız ve onaylayınız. Internet explorer açarak, OZS cihazının IP adresini ya da modemin IP adresini adres satırına giriniz. Adres satırına yazarak modemin içine girebilirsiniz. Modemin şifresini giriniz. Modem de NAT ayarlarında NAT Etkin seçilir. Port yönlendirme sayfasına gelinir ve Düzenle seçilir. LAN Anabirimi WAN Anabirimi : VLAN1 : VC1 Istemci seçiniz ekranında,

14 Yeni IP : (OZS cihazının IP adresi) girilir. İsterseniz uygulama adı da girebilirsiniz. Aşağıdaki gibi TCP ve UDP ayarlarını da yapmanız gerekmektedir. WAN ve LAN değerlerinin TCP ve UDP de birbiriyle aynı olması gereklidir. Bu değerlerin girilmesinden sonra Ekle düğmesine tıklanır ve kayıt işlemi tamamlanır. Sonrasında modemin ayarlarından çıkınız. Dışarıdan bir bağlantı söz konusu olduğunda; İlgili kişi Explorer da adres satırına aşağıdaki adres numarasını girmelidir. OZS cihazının bulunduğu modemin Statik IP adresi : 2000 ya da 3000 Örneğin Statik IP : WAN : Şayet içeriden bağlantı yapılacaksa da; şeklinde girilecektir adresinin girilmesi gereklidir.

15 GSM Modem ayarlarının yapılması Sim kartınızı aşağıda gösterilen bölmeye yerleştiriniz. Aşağıdaki işlemler sırasıyla, tesisinizdeki arızaların size SMS ya da olarak bildirilmesini sağlayacaktır. OZS cihazınızda Home sekmesini tıklayınız. Sol taraftaki menüde sisteminize bağlı olan RVS cihazı ve OZS cihazı görülecektir. OZS menüsünü seçiniz.

16 OZS menüsünü şu an görmektesiniz. Home > 0.5 OZS164.23/101 Menüde Message receiver sekmesini seçtiğinizde, 4 kişiden oluşan mesaj alıcılarını belirlemeniz istenecektir. Home > 0.5 OZS164.23/101 >Message receiver Mesaj alıcısı 1 i seçtiğinizde karşınıza aşağıdaki menü çıkacaktır. Home > 0.5 OZS164.23/101 > Message receiver > Message receiver 1 Burada birinci alıcıya ait adresi ve cep telefonu numarasını girmeniz gereklidir. Satır sonundaki kalem simgesine tıklayarak ilgili alanları doldurunuz.

17 Örneğin mail adresini ve cep telefonu numarasını aşağıdaki biçimlerde giriniz. Bilgileri doldurduktan sonra aşağıdaki gibi kayıtlı numara ekranda gözükecektir. Sol taraftaki menüde mesajların gönderim zamanları ve tatil günlerini ayarlayabilirsiniz.

18 Send messages bölümüne geldiğinizde, aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Haftanın 7 günü ve özel gün seçeneği ile birinci mesaj alıcısının hangi günde, hangi saatler arasında mesaj alacağını belirleyebiliyorsunuz. Monday (Pazartesi) seçeneğini seçtiğinizde, aşağıdaki tabloyu doldurmanız istenecektir. Tabloda, her bir günü 3 faza bölmeniz mümkündür. Örneğin, 1.mesaj alıcısını Pazartesi günlerinde 09:00-12:00, 14:00-18:00 ve 20:00-23:00 saatleri arasında mesaj almasını sağlayabilirsiniz. Diğer günlerde talebinize göre ayarlama yapma imkanınız bulunmaktadır.

19 Sizlere kolaylık sağlaması açısından, aynı olan günleri Copy fonksiyonunu kullanarak kopyalama işlemi yapabilirsiniz. Copy alanında, (Kopyala) From kısmında Monday (Pazartesi), To kısmında da Wednesday (Çarşamba) kutularını işaretleyip, Copy tuşuna basarsanız, Pazartesi ve Çarşamba günlerinin programını aynı yapmış olursunuz. Bu bölümde herhangi bir işlem yapmazsanız, kullanıcı sınırlama olmaksızın 7/24 süreyle mesajları almaya devam edecektir. Şayet soldaki menüden Holidays/Special days seçeneğini seçerseniz, karşınıza 16 satırdan oluşan bir liste çıkacaktır. 16 tatil girişi yapma imkanınız bulunmaktadır. Entry 1 i seçtiğinizde, tatilin başlama ve bitiş periyotlarını belirleyebilirsiniz. Bu işlemlerin aynısını diğer 3 alıcı için de ayrı olarak tanımlayabilirsiniz.

20 Ayarların yapılması OZS cihazınızdaki diğer ayarlamalar için aşağıdaki uyarıları dikkate alınız. Home > 0.5 OZS164.23/101 > Settings OZS cihazı Ayarlar (Settings) menüsünde yukarıda gördüğünüz gibi, SMS, tarih ve gün ayarı, mesaj alıcıları, sistem raporu vb. Sekmeler bulunmaktadır. SMS ayarının yapılması Ayarlar sekmesinde, SMS çalışmasını seçtiğinizde aşağıdaki menü açılacaktır. Menüde, telefonların kaydını yapmanız gerekmektedir. Listeye dahil edeceğiniz numaraları sırasıyla telefon numarası 1, 2, 3, 4, 5 alanlarına giriniz.

21 Mesaj alıcısının kaydedilmesi Home > 0.5 OZS164.23/101 > Settings > Message receiver Yukarıdaki gibi, OZS menüsündeki Ayarlar sekmesinden Mesaj alıcısı bölümüne geliniz. Karşınıza yukarıdaki gibi bir pencere çıkmaktadır. Soldaki menüden Mesaj alıcısı 1 seçildiğinde aşağıdaki pencere açılacaktır. Bu pencerede gördüğünüz üzere, daha önce girmiş olduğunuz iletişim bilgileri karşınıza çıkmaktadır. Mesaj alıcısı 1 e ait daha detaylı ayarlamaları buradan yapabilirsiniz. Yukarıdaki pencerede, sırasıyla şu bilgileri yazınız. Message receiver 1 = Alıcı 1 in adı soyadı Fault priority = Alıcıya gönderilcek mesaj içerikleri (All = tüm mesajlar) Receiver type = SMS ya da (Bu alcıya hangisi gönderilmek istenirse) adress = Daha önce girmiş olduğunuz adresi burada kaydedilmiştir. Phone number recevier = Alıcının telefon numarası Message repetition = Mesaj gönderilirken hata oluşması durumunda kaç defa deneyeceği Current repetitioon interval = 0 min (fabrika ayarı) Time to next message = Bir sonraki mesaj için bekleme süresi. Fabrika ayarı olarak 0 dır. Bu ayarlamaları aynı şekilde diğer 3 alıcı için de ayarlayabilirsiniz. Sırasıyla, yukarıdaki bilgileri diğer alıcılar için de doldurunuz.

22 GSM modem ayarlarının yapılması Home > 0.5 OZS164.23/101 > Settings > Communication > Modem Yukarıdaki sekmeyi açtığınızda, karşınıza sim kartınızla ilgili ayarları yapabileceğiniz seçenekler çıkacaktır. İlk etapta, modeminizin durumu Servis dışı olarak gözükecektir. Burada yapabileceğiniz 3 ayar bulunmaktadır. Modemi yeniden başlatmak Sim kartınızın pin kodunu girmek (sim kartınızın pin kodunu giriniz) İletişim protokolünü girmektir.(auto olarak kullanabilirsiniz) ayarlarının yapılması İletişim menüsü içerisindeki ayarlarını yaparken, kullanmış olduğunuz mail sunucusuna ait birkaç ayarı burada yapmanız gereklidir. Address mail server = sunucunuzu mail adresi Port number = port numarası address sender = gönderici kişinin adresi authentification mail server = mail sunucusu doğrulama (Yes) işaretleyiniz. User name = Mail gönderdiğiniz adresteki kayıtlı kullanıcı adınız Şifre = Mail adresinizin şifresi

23 İmza satırı için aşağıdaki listeye kayıt yapabilirsiniz. SMS yoluyla cihazla haberleşmenin sağlanması OZS cihazına sim kart taktığınızda, cihaz arıza durumunda tanımladığınız telefon numaralarına hata mesajı gönderebilir. Bunun için ilgili mesaj ayarlarını yukarıda anlatılan bölümlerdeki gibi yapmanız gerekmektedir. Ayarların doğrul yapılmasıyla birlikte, aşağıdaki şekilde cihazla mesajlaşabilirsiniz. 1. Cihaza kayıt işleminin yapılması Cep telefonunuzdan, OZS cihazının içine takmış olduğunuz sim kart numarasına aşağıdaki mesajı gönderiniz. Parantez işaretlerini dikkate almayınız. Örnekteki 1234 sizin OZS programı içindeki belirlediğiniz pin kodudur. Cihaza erişmek için pin kodunun başına * koyarak SMS gönderiniz. Cep telefonunuzdan Cihazdaki sim kart numarasına (*pin kodu) gönderiniz. Cihazdaki sim karttan Cep telefonunuza (Login OK) bilgisi gelecektir. 2. Bilgi sorgulama işleminin yapılması Cep telefonunuzdan Cihazdaki sim kart numarasına (#) gönderiniz. Cihazdaki sim karttan Cep telefonunuza aşağıdaki listede tesisatınızın özelliklerine göre çeşitli verilere ait değerler gelecektir.

24 3. Örneğin cep telefonunuza (OptgMode_HC1)=(Protection) şeklinde gelen mesaj, size cihazınızdaki çalışma modunun şu an için donma koruması olduğunu belirtmektedir. Siz bu çalışma modunu değiştirmek istediğinizde, cihazdaki sim karta (OptgMode_HC1=Automatic) mesajını göndermeniz yeterlidir. 4. Aynı şekilde örneğin cihazdaki ısıtma devresi 1 deki çalışma modunu öğrenmek için aşağıdaki gibi SMS gönderiniz. Parantez işaretlerini dikkate almayınız. Bu mesajla hem kayıt hem de veri öğrenme imkanınız bulunmaktadır. Eğer daha önce (*pin kodu) şeklinde cihaza mesaj gönderdiyseniz, aşağıdaki işlemi 5 numaralı madde ile de yapabilirsiniz. Cep telefonunuzdan Cihazdaki sim kart numarasına (*pin kodu)(optgmode_hc1) gönderiniz. Cihazdaki sim karttan Cep telefonunuza (OptgMode_HC1=Protection) bilgisi gelecektir. 5. Cihaza kayıt olduysanız, değiştirmek istediğiniz bir veriyi şu şekilde yapınız. Cep telefonunuzdan Cihazdaki sim kart numarasına (OptgMode_HC1=Automatic) gönderiniz. Cihazdaki sim karttan Cep telefonunuza (OptgMode_HC1=Automatic) şeklinde doğrulama mesajı gelecektir. 6. Cep telefonunuzla cihaz üzerinde açmış olduğunuz oturumu kapatmak için aşağıdaki şekilde mesajı gönderiniz. Cep telefonunuzdan Cihazdaki sim kart numarasına (*) gönderiniz. Bu durumda, sim karttan size herhangi bir yanıt gelmeyecek ve oturumunuz sonlanacaktır.

OZW / OZS WEB SERVER CİHAZININ DEVREYE ALINMASI TESİSE UZAKTAN ERİŞİMİN SAĞLANMASI VE KUMANDA EDİLMESİ. (Sim kart takılabilir, Sadece Turkcell)

OZW / OZS WEB SERVER CİHAZININ DEVREYE ALINMASI TESİSE UZAKTAN ERİŞİMİN SAĞLANMASI VE KUMANDA EDİLMESİ. (Sim kart takılabilir, Sadece Turkcell) OZW / OZS WEB SERVER CİHAZININ DEVREYE ALINMASI TESİSE UZAKTAN ERİŞİMİN SAĞLANMASI VE KUMANDA EDİLMESİ Web Server OZS164... Sadece 1 adet cihaz kontrolü Web Server OZW672... 1, 4 ya da 16 adet cihaz kontrolü

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.6372.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 2 VoIP Portlu

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI

CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI CLEARONE MAX IP KONFERANS CİHAZI KURULUM/KULLANIM KILAVUZU Adım Adım Kurulum; 1 BAĞLANTI Genişletmek İçin; Maksimum 4 taneye kadar aşağıdaki şekilde genişletilir. 2 CİHAZ ÜZERİNDEN AYARLAMA IP VERME Cihaz

Detaylı

HIZLI KULLANMA KLAVUZU

HIZLI KULLANMA KLAVUZU HIZLI KULLANMA KLAVUZU 7, 10 MODELLER : HOMEPRO vivimat PRO3 HOMEPRO vivimat COMFORT HOMEPRO vivimat PRIME HOMEPRO vivimat LITE SİSTEME GİRİŞ / LOGIN Ev içerisinden kullanmak için (LAN) iç IP kutusuna

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

CLIENT MODE KURULUMU

CLIENT MODE KURULUMU CLIENT MODE KURULUMU Client Mode Nedir? Client mod varolan kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren bir tekniktir. Client özelliği bulunan kablosuz bir TP-LINK AP cihazımız ile herhangibir kablosuz erişim

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı

Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı Cisco 881 Router ve AirLink ES4X0, WAN Failover Tanımı AirLink ES4X0, diğer bir router ile birlikte kullanıldığında birden fazla bilgisayar veya cihaz için esas bağlantı noktası ve internet üzerinden yedekleme

Detaylı

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI

INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI INTERNET BAĞLANTISININ KURULMASI İÇİN GEREKLİ YÖNLENDİRİCİ AYARLARI Not: Bu klavuza geçmeden önce, ürününüzün paketinden çıkan Hızlı Kullanım Klavuzu nda açıklanan adımları gerçekleştiriniz. Internet Bağlantısının

Detaylı

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması

İnternet Yapılandırma Gereksinimleri. PC lerin Yapılandırılması. Windows XP altında ayar yapılması İnternet Yapılandırma Gereksinimleri Giriş Noktanızı AP Yöneticisine bağlamak için, bilgisayarınızın TCP/IP ayarında aşağıdaki yapılandırma parametrelerini yapılandırmanız gerekmektedir: Statik IP Adresi:

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM

WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM WAP-3205 FirmWare Güncelleme Resetleme Universal Repeater Kurulumu CİHAZ ARAYÜZÜNE ERİŞİM ZyXEL WAP-3205 AP moduyla gelen bir ürün olduğu için, konfigurasyonunu yapmak üzere PC nizle fiziksel bağlantılarını

Detaylı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı

A B C D E F. F: LAN bağlantı noktası 4 için LED göstergesi G: Şebeke güç temini için. Bağlantı Ürün bilgileri A B C D E F G H I J K L M A: Güç LED göstergesi B: WAN bağlantı noktası için LED göstergesi C: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi D: LAN bağlantı noktası için LED göstergesi E: LAN

Detaylı

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK

BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK BQ101 GSM Access Kontrol Ünitesi Windows Programı Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 16.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Genel Bilgi... 3 2. Program Ayarlarının ve Cihaz Bağlantısının

Detaylı

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1

Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Wireless Router Kurulumu a. Kurulum 1 Cihazınızın kurulumu için bilgisayarınız ile routerınız arasında fiziksel (kablolu) bir bağlantı kurunuz. Bilgisayarınızın ethernet kablosunu routerınızdaki herhangi

Detaylı

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu

Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Siemens Gigaset A580 IP Phone Kurulum ve Kullanım Kılavuzu Nisan-2012 Bu doküman Votel iletişim hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından hazırlanmış olup, tüm hakları saklıdır. Hazırlayanlar: Mehmet ŞENGÜL

Detaylı

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu

5014 PW. Hızlı Kurulum Kılavuzu 5014 PW WIRELESS ADSL MODEM ROUTER Hızlı Kurulum Kılavuzu adsl.teknotel.net Donanım Kurulumu LED Göstergeleri LED ADI READY ADSL LAN 1-4 Durumu Yanıyor: ADSL modem hazır Yanmıyor: ADSL modem hazır değil

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI

TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI TAKSİ-DURAK MÜŞTERİ TAKİP PROGRAMI Bu programa müşterilerinizi ekleyerek müşterilerinizin listesini takip edebilirsiniz, aynı zamanda müşterilerinize sms gönderebilir ve arayan müşterilerinizin listesini

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu

BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu BlackRapid N+ Radyo kontrollü WLAN yönlendirici (router) Kısa kurulum kılavuzu Ambalajın içindekiler... Sayfa 1 Ağ bağlantılarını oluşturmak... Sayfa 2 Ağın kurulması... Sayfa 3 Ambalajın içindekiler Bu

Detaylı

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU 2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU HARDDISK BAĞLANTISININ YAPILMASI HDD MONTAJININ YAPILMASI 1. Cihaza uzaktan erişim yapmanız için mutlaka bir Harddisk bağlanması gerekmektedir.

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manuel MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu Elektronik Belge Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İçindekiler E-İmza PIN Kodunun Alınması...2 Windows İşletim Sisteminde Yapılması Gereken işlemler...8 Windows XP ve 7 için Sürücü Kurulumu...8 Microsoft.NET

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2600U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU CİHAZIN BAĞLANTILARINI YAPMAK Cihazınızı aşağıdaki şekilde gösterilen şekilde bağlantılarını yapınız ve cihazınızın arkasında

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları

Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP Gateway Konfigurasyon Ayarları Xpeech VoIP ( Voice Over IP ) Gateway Cihazları Hakkında Genel Bilgiler Bölüm 1 Tüm modellerimizde cihazların WEB arayüzlerine erişim sağlayarak konfigurasyonları

Detaylı

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi

ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi ADSL USB Router Geniş Bantlı Internet Erişimi ADSL Modem NAT Router USB Ağ Portu Hızlı Kurulum Rehberi Bu rehber yalnızca en sık rastlanan durumları kapsamaktadır. Eğer LAN ınızda aşağıdakilerden herhangi

Detaylı

-> 8 04.10.2012 17:58

-> 8 04.10.2012 17:58 Bülent Ecevit Üniversitesi BİDB iphone telefonumdan eduroam kablosuz ağına nasıl bağlanabilirim? Eduroam kablosuz ağına bağlanmanızı sağlayan güvenlik ayarlarını yapmak için "iphone Configuration Utility"

Detaylı

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU

MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Mayıs 2016 MARKAM SMS WEB PORTAL KULLANIM KILAVUZU Bu dokümanda SMS Gönderimi, Rehber aktarımı, Raporlama ve buna benzer özelliklerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer almaktadır. İÇİNDEKİLER Markam

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem

Hızlı Kurulum Rehberi. ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Hızlı Kurulum Rehberi ASUS AAM6030BI ADSL 4 Port Modem Gerekli olduğu durumda yetkili kişilerin servis yapması uygundur. Yalnızca ürünle beraber gelen güç kaynağını kullanınız. Yalnızca ürünle beraber

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun.

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. Paneli açın Smart Kit Kurulumu Bu vidayı gevşetin ve kapağı çıkarın

Detaylı

: MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39 KAĞITHANE-İST : 0212 3211700 (pbx) : teknik@mascom.com.tr

: MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39 KAĞITHANE-İST : 0212 3211700 (pbx) : teknik@mascom.com.tr EDIMAX ADSL MODEM (AR-7024UM USB ADSL MODEM) KULLANMA ve TANITMA KILAVUZU İthalatçı Firma Bilgileri İTHALATÇI FİRMA ADRES TEL E-MAIL : MASCOM BİLGİSAYAR AKSESUAR TİCARET LTD.ŞTİ : KEMERBURGAZ CAD. NO:39

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU DN-13014-3 DN-13003-1 Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13014-3 & DN-13003-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 işletim sistemine

Detaylı

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011

www.airties.com YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.AP.4452.UM.TR.D00REV24032011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Çok Fonksiyonlu

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU

GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU GELİŞMİŞ AĞ İZLEME KUBBE KAMERASI KURULUM KILAVUZU Lütfen çalıştırmadan önce talimatları dikkatle okuyunuz ve ileride başvuru kaynağı olarak bu talimatları saklayınız. 1. GENEL BAKIŞ 1.1 Ambalajın İçindekiler

Detaylı

KURULUM CD Sİ MODEM KURULUMU

KURULUM CD Sİ MODEM KURULUMU KURULUM CD Sİ MODEM KURULUMU Modem Web Ara yüzü ile Kurulum UYARI: ZXDSL 931WII VDSL2 modemi Kolay Kurulum Programı kullanmadan kurduğunuz takdirde, mutlaka kablosuz ağınıza şifre veriniz aksi halde modem

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU

CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU CİSCO ANY CONNECT UYGULAMASI İLE İÇ KAYNAKLARA ERİŞİMİ KLAVUZU Cisco any connect uygulaması ile kurum dışındaki bir bağlantı noktasından, mobil cihazlar (cep telefonu, tablet ve diz üstü bilgisayar) ile

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 585 Kablosuz ADSL Router SpeedTouch 585 Kablolu Ethernet Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim

Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Elektronik Dergi ve Veri Tabanlarına Kampus Dışından Erişim Üniversitemiz Kütüphanesinin abone olduğu süreli yayınların elektronik versiyonlarına ve lisanslı veritabanlarına erişim firmalar ile yapılan

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 530v6 ADSL Router SpeedTouch 530v6 USB Kurulumu (MS Windows 2000/XP/ME) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı geldiği

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız.

2. ADIM : Sim Kart Yerleştirildikten sonra Açma-Kapama (1) Tuşu İle Kol Saatini Açınız. SAİL GÜVENLİK ÇOCUK KOL SAATİ KULLANIM KILAVUZU 1- Açma/Kapama Tuşu 2- Sos Tuşu 3- Menü Tuşu 4- Arama ve Cevaplama Tuşu Sım kart Yerleştirme ve Kol Saati Tanıtma 1. ADIM : Sim kartınızın nano kesimde olduğuna

Detaylı

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu

Firewall Log Server. Kurulum Kılavuzu Firewall Log Server Kurulum Kılavuzu 1 Kurulum Seri Port Adaptör Girişi OPT Port WAN Portu LAN Portu 1 Bağlantı: - Kutu içerisinden çıkan Coslat cihazınızı çalıştırdıktan sonra ilk kurulum için bilgisayarınızın

Detaylı

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz.

Sol tarafta yer alan Click here to activate your account linkini seçiniz. Öğrenci Bilgi Sistemi (OASIS) Kayıt İşlemleri OASIS kayıt işlemlerini gerçekleştirebilmek için; öncelikle kayıt işlemleri esnasında Öğrenci İşleri tarafından verilen öğrenci numarası ve e-posta adresinin

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

PocketRest Kullanımı

PocketRest Kullanımı PocketRest Kullanımı El Terminalinden ayarlanan parametreler sayesinde Adisyon basılabilir, İade alınabilir, Masa değiştirilebilir, Hesap alınabilir Ödeme alınabilir gibi birçok işlem yapılabilmesi mümkündür.

Detaylı

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu

Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Mevlana Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEVUZEM) MYENOCTA Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci Kullanım Kılavuzu Konya, 2015 ENOCTA sisteme giriş: 1. Web tarayıcınızın adres çubuğuna

Detaylı

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI

FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI FAKS SUNUCU EĞİTİM DÖKÜMANI 1. Faks Tanımlama 1.1. Uygulamalar Santral Yönetimi Faxlar Fax Ayarları Ekranı açılır. 1.2. Yeni bir faks tanımlamak için Navigasyon Çubuğundaki Ekle düğmesi tıklanarak yeni

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Server Operating System Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Bahar Yarıyılı Öğr.Gör.Murat KEÇECİOĞLU 24 Şub. 2016 Server Operating System And Network Printer Öğr. Gör.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA MEB İçindekiler MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EPOSTA SİSTEMİ HAKKINDA... 3 MEB Yeni E-posta Sistemi Kullanım Detayları;... 4 MEBBİS ile Giriş... 5 E-posta Şifresi İle Giriş... 6 Şifre Hatırlatma Ekranında Karşılaşılan

Detaylı

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama

Uzaktan kumanda ve alıcı programlama O - BOX PC Software Uzaktan kumanda ve alıcı programlama PC ekran görüntüsü A ) ON/OFF butonu (2 sn basılı tutun). B ) Kumanda yükleme/okuma. Kumandayı resimde görüldüğü şekilde O-Box üzerine yerleştirin.

Detaylı

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01

Wolvox Kapı Ekranı. AKINSOFT Wolvox Kapı Ekranı Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.02.01 AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Tarih : 15.11.2014 1 1. KULLANIM AMACI Personel takip sistemi kullanmak isteyen tüm işletmeler için geliştirilmiştir. WOLVOX İnsan Kaynakları programı

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr NETWORK YAPISINA SAHİP CCTV ÜRÜNLERİNE IP ADRESİ ATAMA KILAVUZU 1- DUNLOP IP KAMERALARA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 2- TD-2000 VE EDVR-3000 SERİSİ DVR CİHAZLARINA IP ADRESİ VERME AYARLARI. 3- DUNLOP DVR

Detaylı

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU

D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU D Link DSL 2640U Kablosuz G ADSL2+ Router (Ver. C1 için) ADIM ADIM KURULUM KILAVUZU WEB ARAYÜZÜNÜ KULLANARAK MODEMİNİZE ERİŞİM ve AYARLARIN YAPILMASI Cihazınızın ışıklarını kontrol ettikten sonra, Internet

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama menüsünden Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, alanlarınızı

Detaylı

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA

GENEL BİLGİLER KİTAP SÜRESİNİ UZATMA GENEL BİLGİLER Katalog tarama ekranından Özel Oturum açarak (üye kodu ve şifreli giriş yaparak) şahsi bilgilerim, üzerimdekiler, iadelerim, arşivim, ayırttıklarım, listem, ilgi alanlarım, eser istek, KAÖ

Detaylı

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel:

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları VoIP üzerinden santralinize çağrıların gelebilmesi için yapılması gereken iki temel aşama vardır: Statik IP adresine sahip olmak ve ADSL modeminizde port yönlendirmesi

Detaylı

ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN )

ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM. Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) ANDROID İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇİN KURULUM Kurulum Ön Hazırlık (Tamamını Okumadan Lütfen KURULUMA BAŞLAMAYIN ) KURULUM İŞLEMİ SIRASINDA KULLANACAĞINIZ TELEFON, SHIBO KAMERA VE MODEM max 2 metrekare ALAN İÇERSİNDE

Detaylı

NP301. K&K NP301 Sanal COM portu tanımlama adımları ADIM-1

NP301. K&K NP301 Sanal COM portu tanımlama adımları ADIM-1 NP301 ADIM-1 NP301 ilk konfigürasyonu için; öncelikle bilgisayarınızın ethernet portu ile NP301 cihazın ethernet portunu düz ağ kablosu ile birbirine bağlayın. Bilgisayarınızın ağ ayarlarını otomatik şekle

Detaylı

NP311. Genel. Uygulanışı. Datasheet NP311 device (terminal) server uygulaması

NP311. Genel. Uygulanışı. Datasheet NP311 device (terminal) server uygulaması NP311 Genel Bu kılavuzda NP311 kodlu device (terminal) server (communication server) olarak kullanılan ürünümüzün tanıtımı ve uygulama alanlarından biri detaylı olarak anlatılmaktadır. Özellikle ISP (Internet

Detaylı