ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ"

Transkript

1 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ (H. Mehmet Bayraktar Binası) TANITIM KİTAPÇIĞI ( ) KAPAK

2 İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tarihçe 16 Aralık 1965 tarihinde Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak açılan ve öğretim süresi dört yıl olan yüksek okulumuz bu ad ve statü ile 17 yıl eğitim-öğretime devam etmiştir. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile İlahiyat Fakültesine dönüştürülerek Erciyes Üniversitesine bağlanmıştır. Kuruluşu aşamasında, Kayserili hayırseverlerimizin yoğun gayretleri, maddî ve manevî katkılarıyla temin edilen 140 dönümlük bir arazi üzerine, biri lojman olmak üzere dört hizmet binası yapılmıştır. Buna, İzzet BAYRAKTAR tarafından babası adına yaptırılan ve 1998 yılında hizmete açılan H. MEHMET BAYRAKTAR Hizmet Binası ilave edilmiştir. Fakültemizin şu anda metrekarelik kapalı alanı bulunmaktadır. (İlahiyat Fakültesi Ana Bina) Neden İlahiyat Fakültesi? 45 yıllık eğitim-öğretim birikimine sahip olan Fakültemizde, alanlarında uzman ve deneyimli öğretim elemanları ve yeterli fiziki sosyo-kültürel ve teknolojik imkanlarıyla nitelikli bir eğitimöğretim imkânı sunulmaktadır. (Sınıf içi görünüm)

3 (Sınıf içi görünüm) Misyonumuz İlahiyat alanında bilimsel çalışmalar yapmak ve bu alanda uzmanlar yetiştirmek; ortaöğretim kurumları ile din hizmetlerini yürüten teşkilatlarda görev alabilecek nitelikli bireyler yetiştirmek; çağın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dinin anlaşılması, yorumlanması ve uygulanması hususlarında öncülük etmek; dinin birlikte yaşama ve toplumsal barışa katkısını sağlayacak faaliyetlerde bulunmak. (Bilgisayar Laboratuvarı) Vizyonumuz İslam Dinini temel kaynaklarından hareketle bilimsel bir yaklaşımla anlayıp yorumlayabilen, yaptıkları bilimsel çalışmalar ve etkinlikler ile toplumun ve insanlığın dini konulardaki sorunlarına çözüm üretebilen, ülkemizde ve dünyada alanlarında saygın din bilginleri yetiştiren; çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış, nitelikli mezunlar veren öncü bir fakülte olmaktır.

4 Öğretim Anlayışı ve Sorumluluklarımız Öğrencilerimizi İslam dininin öğretimi yanında dinin felsefi, tarihi, sosyolojik ve psikolojik bağlamları ile ilişkisi içinde algılanmasını sağlamak, bu çerçevede farklı din mensupları ile diyaloğa açık olmak ve toplumun huzur ve mutluluk içinde yaşamasına katkıda bulunmaktır. Öğrenim Süresi Eğitim-öğretim süresi Hazırlık Sınıfı hariç 4 yıldır. Bölümlerimiz İlahiyat Lisans Programı Bu programda din, İslam dini ve sosyal bilimler alanlarında çeşitli dersler verilmektedir. İlahiyat Lisans Programıyla birlikte Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayan öğrenciler, Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni olabilmektedirler. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde din hizmetlerini yürütebilmektedirler. Bölümler ve Anabilim Dalları Fakültemizde üç akademik bölüm bulunmaktadır. Bölümler lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim faaliyetlerini, ilahiyat alanında akademik yayın ve proje çalışmalarını yürütmektedirler. (Bölümler Odası) 1) Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı Hadis Anabilim Dalı İslam Hukuku Anabilim Dalı Kelam Anabilim Dalı İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı

5 Tasavvuf Anabilim Dalı Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı 2) Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı İslam Felsefesi Anabilim Dalı Din Felsefesi Anabilim Dalı Mantık Anabilim Dalı Dinler Tarihi Anabilim Dalı Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Din Psikolojisi Anabilim Dalı Din Eğitimi Anabilim Dalı 3) İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Tarihi Anabilim Dalı Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Sahip Olduğumuz İmkanlar Fakültemiz öğrencileri Üniversitemizdeki spor, sağlık ve kültürel etkinliklere katılabilmekte, sunulan imkanlardan yararlanabilmektedir. Ayrıca Fakültemiz Kütüphanesi, konferans salonu, bilgisayar laboratuvarı, dil laboratuvarları, internet salonu, spor tesisleri ve kantininden de yararlanabilmektedir. (İnternet Salonu)

6 (Hatice Bayraktar Kütüphanesi) (Halı Saha) Avantajlarımız Eğitim-öğretim için elverişli, uygun fiziki ortamlar ve deneyimli eğitim kadrosuyla yetiştirdiği mezunlarına sunulan istihdam açısından avantajları bulunmaktadır. Ayrıca; Eğitim-Öğretim yılından itibaren derslerin %30 u Arapça olarak verilmektedir Eğitim-Öğretim yılında Hazırlık Sınıfı öğrencilerimiz (170 öğrenci) isteğe bağlı olmak kaydıyla Arapça eğitimlerinin bir bölümünü (6 hafta) Suriye Halep Üniversitesi Dil Enstitüsü nde gerçekleştirmişlerdir. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. 3- Türkiye Diyanet Vakfı nın katkılarıyla, Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılından itibaren Yabancı Uyruklu öğrencilere Hazırlık Sınıfından başlanarak Fakülte boyunca toplam 900 saat destek dersi verilmektedir.

7 (Suriye-Halep Dil Enstitüsünde Arapça Eğitimi) Fakültenin Uluslararası Boyutu Fakültemiz, Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 15 farklı ülkeden 70 öğrenciye hizmet vermektedir. Yayın Faaliyetleri 1- Bilimname (İlahiyat Bilimleri Araştırma Vakfı tarafından çıkartılan özel dergi) 2- ERÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi 3- Arapça, İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi yabancı dillerde yapılacak yayınlara da yer verilecek olan bir Elektronik Dergi nin çıkartılması da planlanmaktadır.

8 DÜZENLENEN AKTİVİTELER VE SOSYAL ETKİNLİKLER (Son İki Yıl İçerisinde Gerçekleştirilen Etkinlikler) A- Konferanslar Prof. Dr. Cihan OKUYUCU, Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, İçimizdeki Mevlana, 04 Mart 2009, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Burhanettin TATAR, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, İslam Düşüncesinin Geleceği, 16 Mart 2009, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Kemal SAYAR, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi, Merhamet Kalbe Dönüş İçin Son Çağrı, 03 Nisan 2009, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Cemalnur SARGUT, Eğitimci Yazar, Aşk a Yolculuk, 09 Nisan 2009, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Peygamber Tasavvurumuz, 18 Aralık 2009, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Muhsin İlyas ŞUBAŞI (Yazar) Mehmet Akif Ersoy u An(la)ma, 06 Ocak 2010, Saat:13.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Yrd. Doç. Dr. İsmail AYDOĞAN, ERÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, Farabi Değişim Programı 07 Ocak 2010, Saat:11.00, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Temel YEŞİLYURT, ERÜ İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi, Kelamcıların Kur an a Yaklaşımları 24 Şubat 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Mehmet Zeki DUMAN, Kur an ve Müslümanlar, 10 Mart 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Ekrem ERDEM, ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, İslam Geleneğinde İktisadi Hayatta Devletin Rolü 24 Mart 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Salahattin POLAT, ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Hadis Tenkidinin Mantığı, 05 Mayıs 2010, Saat: 11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Ahmet YAMAN, Selçuk Üniv. İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi, Fıkıh ve Ahlak İlişkisi, 12 Mayıs 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Zeki ASLANTÜRK, Marmara Üniv. İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi, Sosyolojik Açıdan Etkili İletişim ve İkna Metodları, 21 Mayıs 2010, Saat:10.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Prof. Dr. Mustafa KARA, Uludağ Üniv. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Kültür Hayatımızda Tasavvuf, 26 Mayıs 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu.

9 ( Fıkıh ve Ahlak İlişkisi konulu Konferans) B- Paneller 20 Kasım Dünya Felsefe Günü münasebetiyle Din Felsefe İlişkisi konulu Panel, Prof. Dr. Turan KOÇ, Prof. Dr. Ahmet Kamil CİHAN, Doç. Dr. Celal TÜRER, Doç. Dr. Ahmet KAYACIK, Doç. Dr. Ramazan ERTÜRK, Doç. Dr. Arslan TOPAKKAYA, 20 Kasım 2009, Saat:14.00, ERÜ Sabancı Kültür Sitesi. Dinler Tarihçileri Gözüyle İslam ın Diğer Dinlerle İlişkisi konulu Panel, Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ, Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, Doç. Dr. Mustafa ALICI, Doç. Dr. Kenan HAS, Dr. Ramazan ADIBELLİ, 30 Aralık 2009, Saat:14.00, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Millî Şairimizi An(la)ma konulu Panel, Prof. Dr. Turan KOÇ, Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, Yrd. Doç. Dr. Mümtaz SARIÇİÇEK, 28 Aralık 2009, Saat:13.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Günümüz Hukukunda ve İslam Hukukunda Evlenme Akdi ve Hükümleri konulu Panel, Prof. Dr. İsmail KAYAR (ERÜ Hukuk Fak.) (Yönetici), Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN (ERÜ İlahiyat Fak.), Doç. Dr. Şükrü Selim HAS (ERÜ İlahiyat Fak.) Doç. Dr. Murat DOĞAN (ERÜ Hukuk Fak.), Doç. Dr. Yusuf BÜYÜKAY (Melikşah Üniv. Hukuk Fak.), 03 Mart 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Günümüz Hukukunda ve İslam Hukukunda Boşanma ve Hükümleri konulu Panel, Prof. Dr. Mehmet Zeki DUMAN (ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. İsmail KAYAR (ERÜ Hukuk Fak. Dekanı) Prof. Dr. H. Yunus APAYDIN (ERÜ İlahiyat Fak.), Doç. Dr. Şükrü Selim HAS (ERÜ İlahiyat Fak.) Doç. Dr. Murat DOĞAN (ERÜ Hukuk Fak.), Doç. Dr. Yusuf BÜYÜKAY (Melikşah Üniv. Hukuk Fak.), 07 Nisan 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu.

10 ( Dinler Tarihçileri Gözüyle İslam ın Diğer Dinlerle İlişkisi konulu Panel) ( Günümüz Hukukunda ve İslam Hukukunda Boşanma ve Hükümleri konulu Panel)

11 C- Sempozyum Günümüz Türkiye sinde İslam konulu Uluslararası Sempozyum, ERÜ Sabancı Kültür Sitesi ve ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu, Ekim ( Günümüz Türkiye sinde İslam konulu Uluslararası Sempozyum) D- Seminer Etkili İletişim Becerileri konulu seminer, Yusuf YEŞİLKAYA (Eğitimci-Yazar-Kişisel Gelişim Uzmanı), 31 Mart 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. E- Tanışma, Kaynaşma ve Bilgilendirme Toplantısı Fakültemize yeni kayıt yaptıran yerli ve yabancı öğrencilerle öğretim elemanlarımızın tanışıp kaynaşmasının sağlanması amacıyla, Tanışma ve Kaynaşma Kokteyli, 04 Kasım 2009, Saat: arası, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu ve Lobisi. Yabancı Uyruklu Öğrencilere Uygulanacak Destek Programı ile ilgili olarak Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Toplantı, 26 Şubat 2010, Saat:14.00, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Suriye de Arapça eğitimi alacak olan Hazırlık Sınıfı öğrencileri ile Bilgilendirme Toplantısı, , Saat:14.00, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. F- Koordinasyon Toplantıları 1. İlahiyat Fakülteleri Din Sosyolojisi Anabilim Dalı VII. Koordinasyon Toplantısı ve Türkiye de Modernleşme ve Din Sempozyumu, 55 öğretim elemanının katılımıyla, Mayıs 2010 tarihinde Nevşehir/Kozaklı Termalya Otel de yapılmıştır.

12 (Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı) 2. İlahiyat Fakültelerinin Yeterlikleri konulu XI. İlahiyat Fakülteleri Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı, 50 öğretim elemanının katılımıyla, Haziran 2010 tarihinde Nevşehir/Kozaklı Termalya Otel de yapılmıştır. (Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı)

13 G- Mezuniyet Töreni Mezuniyet Töreni, 21 Haziran 2010, Saat:17.00, İl Özel İdare Konferans Salonu (Mezuniyet Töreni) H- Öğrenciler Tarafından Düzenlenen Aktiviteler Öğrenciler tarafından hazırlanan İlahiyat Bülteni (Aylık İlim, Ahlak ve Kültür Sanat Yayını) her ay yayınlanmaktadır. Yerel Lezzetler Şenliği (Kermes), E.Ü. İlahiyat Fakültesi, Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları, Nisan, Mayıs Panel: Millî Şairimizi An(la)ma, Prof. Dr. Turan KOÇ (ERÜ İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Mustafa ÜNAL (ERÜ İlahiyat Fak.), Yrd. Doç. Dr. Mümtaz SARIÇİÇEK (ERÜ Fen-Edebiyat Fak.), ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu, 28 Aralık Konferans: Muhsin İlyas ŞUBAŞI (Yazar) Mehmet Akif Ersoy u An(la)ma, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu, 06 Ocak Çanakkale Şehitleri ve Zaferini Anma Programı, 17 Mart 2010, Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu. Yerel Lezzetler Şenliği (Kermes), , Saat:11.30, ERÜ İlahiyat Fakültesi Bahçesi. Mezuniyet Gecesi, 21 Haziran 2010, Saat:17.00, İl Özel İdare Konferans Salonu. (İlahiyat Bülteni)

14 (Yerel Lezzetler Şenliği Kermes) İşbirliği İçinde Bulunduğumuz Kurumlar Üniversitemize bağlı diğer Fakülteler ve birimlerle, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Emniyet Müdürlüğü, Valilik gibi kurumlar ve yerel televizyonlarla eğitim-öğretim ve toplumu bilgilendirme konularında işbirliği halindedir. (Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU ve Kayseri İl Müftüsü Sayın Şaban İŞLEK in Fakültemizi ziyaretleri) Mezuniyet Sonrası İş İmkanları Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ile İmam-Hatip Liseleri Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Diyanet İşleri Başkanlığının her kademesinde din hizmetlerinin yürütülmesine yönelik görevlerdir.

15 ÖSS de Pozisyonu (EA, Sayısal-Sözel, Dil) Öğrenciler Fakültemize sözel puanla girmektedirler. Akademik Kadromuz Profesör Doçent Yardımcı Doçent 15 Öğretim Görevlisi 4 Araştırma Görevlisi 8 Okutman Uzman 2 1 Burs İmkanları Fakültemiz öğrencileri çeşitli vakıflar ve hayırsever işadamlarının sağladığı burslardan yararlanabilmektedirler. (Hatice Bayraktar Kütüphanesi) Hatice Bayraktar Kütüphanesi Açık raf, internet ve otomasyon sistemine sahip olan Fakülte Kütüphanesinde yaklaşık olarak kitap bulunmaktadır. Sosyal bilimler alanında çok sayıda süreli yayını da bünyesinde bulunduran kütüphane, bu yönüyle yalnızca İlahiyat Fakültesine değil, Erciyes Üniversitesi nin diğer fakülte ve yüksek okullarına ve bilimsel faaliyet içinde bulunan araştırmacılara da hizmet vermektedir. Yıllara göre yapılan okuma ve ödünç kitap alma istatistikleri, kütüphaneden İlahiyat Fakültesi dışında özellikle Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Edebiyat Fakültesi ile diğer sosyal bilimler alanındaki öğrenci ve akademisyenlerinin de yararlandıklarını göstermiştir. Hatice Bayraktar Kütüphanesi nden 1721 kayıtlı üye ayda ortalama 2176 kitabı ödünç almakta ve yaklaşık olarak kişi yararlanmaktadır.

16 (İlahiyat Fakültesi bahçesinden görünüm ) BU RESİM ARKA KAPAĞA KONULACAK. İletişim Bilgileri: Telefon : 0 (352) Fax : 0 (352) E-posta : ilahiyat@erciyes.edu.tr Adres : Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi KAYSERİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ (H. Mehmet Bayraktar İlahiyat Fakültesi) TANITIM KİTAPÇIĞI (2014-2015) KAPAK İLAHİYAT FAKÜLTESİ Tarihçe 16 Aralık 1965 tarihinde Yüksek İslam Enstitüsü adıyla Milli

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLERİ

2014 YILI FAALİYETLERİ 2014 YILI FAALİYETLERİ 28 Ağustos 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali ÇETİNKAYA görevine başladı. 27 Eylül 2013 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya Atatürk Üniversitesinde düzenlenen

Detaylı

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte Kurulunun tarih ve 2018/02 1 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EK.1 İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2016-2017 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN KAYITLI VE PEDAGOJİK

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 331 No'lu Oda 10: Sıhhiye/ANKARA. Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 331 No'lu Oda 10: Sıhhiye/ANKARA. Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı Hungaroloji Fransız Dili

Detaylı

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası

FAKÜLTEMİZ. Fakültemizin vizyonu ise uluslararası brosur_tr.indd 1 20.02.2016 10:07:58 FAKÜLTEMİZ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuş olup 1993-1994 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Fakültemizin misyonu

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YER VE SAATLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI YER VE SAATLERİ Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

ELMALILI M. HAMDİ YAZIR SEMPOZYUMU

ELMALILI M. HAMDİ YAZIR SEMPOZYUMU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ELMALILI M. HAMDİ YAZIR SEMPOZYUMU 02 04 Kasım 2012, Antalya P r o g r a m 1. Gün (2 Kasım 2012 Cuma): Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu, Kampüs

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL 2-1 - SÖZEL 6-7 - SÖZEL 3-4 - SÖZEL 1 - - - SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y.

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL 2-1 - SÖZEL 6-7 - SÖZEL 3-4 - SÖZEL 1 - - - SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y. ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim-Anasanat / Bilim-Sanat

Detaylı

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki

Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 2018/19 2 sayılı karar eki İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İSLAM VE DİN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSLAM VE DİN BİLİMLERİ-ULUSLARARASI İLAHİYAT PROGRAMI (%30 Arapça) (2017-2018 AKADEMİK YILINDAN İTİBAREN 2.,3.,4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 1.ve 2. Öğretim Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI Kredi İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu Başlıkları (Yıllık) T

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* Doktora SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y. Lisans EA Doktora EA SÖZEL SÖZEL

Türkiye Cumhuriyeti ALES PUAN TÜRÜ. Uyruklu ÜNİP* Doktora SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL SÖZEL. Y. Lisans EA Doktora EA SÖZEL SÖZEL ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Anabilim-Anasanat / Bilim-Sanat

Detaylı

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa

Kişisel Bilgiler : 0236 242 01 45 / 1762. Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 2 45400 Mrk. Manisa Kişisel Bilgiler Yrd. Doç. Dr. Hacer ÂŞIK EV Tel İş : 036 4 0 45 / 76 Faks : 036 3 0 44 Posta Adresi : Şehitler Mahallesi Mehmetçik Cad. No: 45400 Mrk. Manisa E-posta : hacerev@gmail.com hacer.ev@bayar.edu.tr

Detaylı

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM)

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) S. N. HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK. 2016 2016 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ 1. HADİS TARİHİ 2. TÜRK DİLİ DERSİN ADI İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) FİNAL

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BİLİMSEL DEĞERLENDİRME SINAVI BİLGİLERİ Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Alman Dili ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı İtalyan Dili ve Edebiyatı İspanyol Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır.

Binamızın açılışı 24 Mayıs 2011 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır. FAKÜLTEMİZİN KURULUŞU Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 22/05/2008 tarih ve 2809 sayılı kanuna eklenen Ek-101 Maddeye göre 22/05/2008 tarih ve 5765/1 sayılı yasa ile kurulmuştur. Fakültemiz, 2009-2010

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BRİFİNG DOSYASI Aralık 2014 1 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 1-Yönetim Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü : Prof.

Detaylı

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT)

2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT) 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DERS DAĞILIMLARI (İLAHİYAT) 1.SINIF (2014 Müfredatlar) 1. YARIYIL ÖĞRETİM ELEMANLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI ÖĞRETİM ELEMANLARI No Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS 1.GRUP (101) 2.GRUP (102)

Detaylı

Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : YILDIRIM Mustafa Akademik Unvanı : Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : BURSA / 0.0.97 Uyruğu : TC. Yabancı Dil (ler) : İngilizce / Arapça Cinsiyet : Erkek Tel İş : 0

Detaylı

2014 YILI FAALİYETLER

2014 YILI FAALİYETLER 2014 YILI FAALİYETLER 11 Ocak tarihinde Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Harun SAVUT İstanbul Şehzade Camii nde Mevlid Kandili Programına 11 Ocak 2014 tarihinde öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr Zeki

Detaylı

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLH1 1. Türk Dili Yabancı Dil I (İngilizce) İnkılâp Tarihi İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) HADİS TARİHİ 301 3. DİN PSİKOLOJİSİ I 250 4. İSLAM İNANÇ ESASLARI 272 5. ARAPÇA DİLBİLGİSİ

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL.

ALES PUAN TÜRÜ. Türkiye Cumhuriyeti. Uyruklu ÜNİP* SÖZEL SÖZEL Y.Lisans. Alan Dışı SÖZEL. EĞİTİM TÜRÜ ALES PUAN TÜRÜ Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu ÜNİP* Yabancı Uyruklu ESRUC** KAMU KURUM YÖNETİCİLERİ (KKY) T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 0506 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarında

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 -

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI. Kontenjan Alan içi Alan dışı 10 - KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne Bağlı İlgili Anabilim Dallarına, 017-018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı İçin Tezli Yüksek Lisans Programlarına Öğrenci alınacaktır.

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu 2 İÇİNDEKİLER Giriş 1-5 Sosyal Alanlar 6-16 Fakülte Dağılımları ve Tesis Çalışanları 17 Manevi Faaliyetler 18-49 Sosyal

Detaylı

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 307 No'lu Oda. Arkeoloji Tarih Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 10:00

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ana Bina 3. Kat 307 No'lu Oda. Arkeoloji Tarih Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 10:00 Arkeoloji Öncesi Arkeolojisi Arkeoloji Protohistosya ve Ön Asya Arkeolojisi 05.09.2017 10:30 Arkeoloji Klasik Arkeoloji 05.09.2017 13:00 Batı Dilleri ve Edebiyatları Alman Dili ve Edebiyatı Batı Dilleri

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Samsun-Terme. Temel İslam Bilimleri.

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Samsun-Terme. Temel İslam Bilimleri. KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Doğum Yeri: Bölüm: Yrd. Doç. Dr. Samsun-Terme Temel İslam Bilimleri Tel: E-Posta: ilyascanikli@gmail.com EĞİTİM BİLGİLERİ Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

Giresun/Bulancak Sarayburnu Camii

Giresun/Bulancak Sarayburnu Camii GİRESUN 2014 İslami İlimler Fakültesi; 08 Eylül 2012 tarih ve 28405 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu nun 25 Temmuz 2012 tarih ve 2012/3527 Sayılı Kararı ile Giresun Üniversitesi

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI II.Ö/İLA.7.YY. İstanbul Üniversitesi / İlahiyat Fakültesi I.Ö/ 7 ve II.Ö/1 I.Ö/8 ve II.Ö/2 II.Ö/ 4.

GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI II.Ö/İLA.7.YY. İstanbul Üniversitesi / İlahiyat Fakültesi I.Ö/ 7 ve II.Ö/1 I.Ö/8 ve II.Ö/2 II.Ö/ 4. II.Ö/İLA.7.YY TOPLANTI SALONU SEÇMELİ II.Ö/ 7.YY Paleografi Doç. Dr. Nurettin GEMİCİ SEÇMELİ II.Ö/ 7.YY Türk Tasavvuf Musikisi DİN FELSEFESİ I Doç. Dr. Recep ALPYAĞIL TOPLANTI SALONU SEÇMELİ II.Ö/ 7.YY

Detaylı

BÜTÜNLEME HAZİRAN 2018 DERSİN KODU VE ADI TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER

BÜTÜNLEME HAZİRAN 2018 DERSİN KODU VE ADI TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER TARİH SAAT YER Z.AITB1000 Atatürk İlk. Ve İnk. Tar - II 11.04.2018 13:00 23.05.2018 11:00 30.05.2018 13:00 20.06.2018 11:00 Z.AITB1000 Atatürk İlk. Ve İnk. Tar - II (2.Ö) 11.04.2018 14:00 23.05.2018 11:00 30.05.2018

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI * İşletme (Üretim Yönetimi) - 2 - - Finans - 4-2 DR Pazarlama - 5 - - Muhasebe 2 - - Yönetim ve Organizasyon 5 2-1 DR İşletme Tezli YL 30 - - 5 YL Muhasebe Tezli YL 10 - - - İşletme Tezsiz YL 30 - - -

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR FİNAL SINAVI PROGRAMI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR FİNAL SINAVI PROGRAMI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT BÖLÜMÜ (HAZIRLIKSIZ) 016-017 BAHAR YARIYILI I. SINIFLAR SINAVI PROGRAMI 1 ARAPÇA II 3 HADİS VE USULÜ İSLAM İBADET ESASLARI TARİH 9.0.017 30.0.017 31.0.017

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 79 Toplantı Tarihi : 18/12/2017 1- Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI OKUTULACAK MATERYAL LİSTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI OKUTULACAK MATERYAL LİSTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018-2019 BAHAR YARIYILI OKUTULACAK MATERYAL LİSTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ Öğretim Bilim Okutacağı Ders ve Derste Takip Edilecek Materyaller Ali KAYA Hadis

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 54 Tarih : 03.01.2013 Toplantıda Bulunanlar : 1. Prof. Dr. Salih Sabri YAVUZ, Müdür 2. Doç. Dr.

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 75 Toplantı Tarihi : 03/05/2017 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı Sayı : 34394187-399- 24/04/2015 Konu : Lisans Öğretim Programı Değişiklik Önerisi REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yeri: Konya-Ereğli

KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yeri: Konya-Ereğli Prof.Dr. Öznur Özdoğan (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Başkanı) KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yeri: Konya-Ereğli EĞİTİM 2006- İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim

Detaylı

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ

HARRAN Ü. İLAHİYAT FAK AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ İLH1 1. Türk Dili Yabancı Dil I (İngilizce) İnkılâp Tarihi İLAHİYAT FAKÜLTESİ 1. SINIFLAR (ÖRGÜN VE İKİNCİ ÖĞRETİM) HADİS TARİHİ 301 3. DİN PSİKOLOJİSİ I 250 4. İSLAM İNANÇ ESASLARI 272 5. ARAPÇA DİLBİLGİSİ

Detaylı

YERLEŞKESİNDE BULUNAN İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI ÖZEL KALEM İŞLERİNDE YAPILACAKTIR

YERLEŞKESİNDE BULUNAN İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIK BİNASI ÖZEL KALEM İŞLERİNDE YAPILACAKTIR IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI SÜREÇ TAKVİMİ SÜREÇ İŞLEM BAŞLAMA TARİHİ BİTİŞ TARİHİ ÖN KAYIT 29.08.2018 12.09.2018 KAYIT SÜRECİ YERLEŞTİRME

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 014-015 Eğitim Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 01-014 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve.Öğretim (010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI İLH001 ARAPÇA 0 Konu Başlıkları (Yıllık) T Sözlü

Detaylı

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL

2.SINIF (2013 Müfredatlar) 3. YARIYIL 4. YARIYIL ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1.ve 2.Öğretim (2010 ve Sonrası) Eğitim Planları HAZIRLIK SINIFI (YILLIK) KODU DERSİN ADI T U Kredi AKTS İLH001 ARAPÇA 26 0 26 26 Konu

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Lisansüstü Akademik Yılı Güz Yarıyılı LİSANÜSTÜ PROGRAM ÖNŞART VE KONTENJAN BİLGİLERİ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PROGRAM SEVİYESİ PROGRAM TÜRÜ ALES

Detaylı

ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer

ANABİLİM DALI ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI. Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi. 21 Kredi + 1 Seminer 1 2 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU (29/03/22 tarihli 48/11 sayılı EKK ile 22-13 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından geçerli olmak üzere kabul edilmiştir)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARAR ÖRNEĞİ Toplantı Sayısı : 82 Toplantı Tarihi : 30/05/2018 Karar Sayısı :1 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER... A- Misyon ve Vizyon... B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Birime İlişkin Bilgiler... 1- Fiziksel

Detaylı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı PROGRAMLAR Türk Din Musikisi Lisans Programı Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü kapsamında açılmış olan program genel amacıyla, ülkemiz topraklarındaki tarihsel müzik geleneklerinin inceliklerini kavramış,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İlahiyat Fakültesi Selçuk Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI

İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2014 YILI EYLEM PLANI İLKADIM İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 04 YILI EYLEM PLANI DİN HİZMETLERİ ALANINDA PLANLANAN EYLEMLER NO PLANLANAN EYLEM AÇIKLAMA BAŞLAMA BİTİŞ Din görevlileri tarafından vatandaşlar için Camilerde Kur an Öğretimi Kursları

Detaylı

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998

Lisans Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1994. Y. Lisans S. Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler /Temel İslam Bilimleri/Hadis 1998 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı :Muammer BAYRAKTUTAR 2. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 3. Görevi : Öğretim Üyesi/Dekan Yrd. 4. Görev Yeri : Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 5. İletişim : muammerbayraktutar@hotmail.com

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURUL KARARLARI Toplantı Sayısı : 76 Toplantı Tarihi : 02/06/2017 1-Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5., 12. 20. 47. ve

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres. Doçentlik Kelam Bilim Dalı YÖK, Üniversiteler Arası Kurul 2009

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres. Doçentlik Kelam Bilim Dalı YÖK, Üniversiteler Arası Kurul 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hasan KURT İletişim Bilgileri Adres : Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Telefon Mail : 0 378 223 53 60 : hkurt@bartin.edu.tr 2. Unvanı : Doçent Doktor 3. Öğrenim Durumu

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ

İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLÂHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ Çukurova University Journal of Faculty of Divinity Cilt 12 Sayı 1 Ocak-Haziran 2012 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ 2012 (12/1) Ocak-Haziran

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) İLAHİYAT FAKÜLTEİ I. VE II. ÖĞRETİM HAIRLIKI İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMAYON DERLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL /. YARIYIL DER_KODU DER_ADI (TÜRKÇE) TEO UYG KRD AKT / DER_KODU DER_ADI

Detaylı

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur.

Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Değerli öğrencilerimiz, Fakültemiz hazırlık sınıflarının 2. vize, diğer sınıfların final ve bütünleme sınav programının son hali sunulmuştur. Daha önce size sunulan taslak programda kısmî değişiklikler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERİSTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) GÜZ MAZERET SINAV PROGRAMI 13.00-14.15 Sarf ve Nahiv 13.00-14.15 İmla İnşa ve Okuma 1-A-B-C SINIFLARI (NORMAL VE

Detaylı

KARAR 34.01- Personel Daire Başkanlığı nın 14.10.2015 tarih ve 44793 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 34.01- Personel Daire Başkanlığı nın 14.10.2015 tarih ve 44793 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 34.01- Personel Daire

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MÜFREDAT PROGRAMI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ MÜFREDAT PROGRAMI KARABÜK ÜNİVERİTEİ İLAHİYAT FAKÜLTEİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİİ MÜFREDAT PROGRAMI Ek-1 Ders Kodu 1. Yıl 1. Dönem T U L KR Ders Kodu 1. Yıl 2. Dönem T U L KR ILH 000 Arapça Hazırlık 30 0 0 30

Detaylı

İSLÂM YORUMLARI PROGRAM - DAVETİYE GELENEK VE MODERNİTE ARASINDA MAYIS 2016 Cuma Cumartesi TARTIŞMALI İLMÎ TOPLANTI

İSLÂM YORUMLARI PROGRAM - DAVETİYE GELENEK VE MODERNİTE ARASINDA MAYIS 2016 Cuma Cumartesi TARTIŞMALI İLMÎ TOPLANTI GELENEK VE MODERNİTE ARASINDA İSLÂM YORUMLARI TARTIŞMALI İLMÎ TOPLANTI PROGRAM - DAVETİYE 06-07 MAYIS 2016 Cuma Cumartesi KONEVÎ KÜLTÜR MERKEZİ MERAM KONYA TERTİP HEYETİ Prof. Dr. Ramazan ALTINTAŞ Dekanı

Detaylı

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI KONTENJANLARI. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Doktora (Lisansa Dayalı) Alan İçi. Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Alan İçi Tezli Yüksek Lisans ve için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI

Detaylı

YALOVA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYET PLANI YAPILACAK ETKİNLİKLER

YALOVA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYET PLANI YAPILACAK ETKİNLİKLER YALOVA İLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ / EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYET PLANI SIRA 1 17-21 / 09 / İlköğretim a)cumhuriyet Alanında Tören b)halk Eğitim Konferans nda Tören c)kurumları Ziyaretler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. KĠLĠS 7 ARALIK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemize; 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09.11.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına

Detaylı

TeskilatKodu Ad Hiyerarsisi HiyerarsiSirasi MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MARDİN ARTUKLU

TeskilatKodu Ad Hiyerarsisi HiyerarsiSirasi MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MARDİN ARTUKLU TeskilatKodu Ad Hiyerarsisi HiyerarsiSirasi 994694 REKTÖRLÜĞÜ REKTÖRLÜĞÜ 0 74804604 ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİM KOORDİNATÜRLÜĞÜ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİM KOORDİNATÜRLÜĞÜ 854 604560 084 96547 99866 6806 ANLAŞMAZLIK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Ġlahiyat Fakültesi Bölüm/Anabilim İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT PROGRAMI 2015-YAZ OKULUNDA AÇILAN DERSLER Dalı/Program Kodu Dersin Adı T U K S Öğretim Üyesi Gurup 105 Kuran Okuma Tecvid

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2015 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI

Detaylı

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM 1 I. DÖNEM 181111005 Türk Dili I Z 2 0 2 0 2 181111006 İngilizce I Z 2 0 2 0 2 181111007 Atatürk

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Anabilim Dallarına 20132014 EğitimÖğretim yılı Bahar döneminde Yüksek Lisans, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2013-2014 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU 1 2 3 4 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MEZUNİYET İÇİN GEREKLİ ASGARİ TOPLAM KREDİ BİLGİLERİ TABLOSU ANABİLİM DALI Program Bitirme Kredisi ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI 35 Kredi + 1 Seminer 01 Protohistorya ve Önasya

Detaylı

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN

T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN T.C. SORGUN KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 62220638/774-E.5138454 18.05.2015 Konu: Haziran 2015 Mesleki Çalışmalar Kurul Onayları.... MÜDÜRLÜĞÜNE SORGUN İlgi : DÖGM. nün 04/05/201S tarihli

Detaylı

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ,

İSMAİL TAŞ, MEHMET HARMANCI, TAHİR ULUÇ, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : İSLAM AHLAK ESASLARI VE FELSEFESİ Ders No : 0070040072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

http://www.mu.edu.tr

http://www.mu.edu.tr http://www.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu http://www.koycegizmyo.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu KÖYCEĞİZ «Anadolu Sığlalarının Diyarı» BİLGİNİN SEVGİYLE BÜTÜNLEŞTİĞİ ÜNİVERSİTE * Yüksekokul

Detaylı

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR.

KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. KTÜ RİZE İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE İLİŞKİN RAPORDUR. A-2002-2003 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI: 1-3837 Sayılı Kanunla Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak kurulan Rize

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜNÜN DERS ALABİLECEĞİ ÜNİVERSİTELER

İŞLETME FAKÜLTESİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜNÜN DERS ALABİLECEĞİ ÜNİVERSİTELER 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu Alınabilecek Üniversiteler NOT: Fakültemiz öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı yaz öğretiminde aşağıda belirtilen ve %100 İNGİLİZCE EĞİTİMİ VEREN Yükseköğretim

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI 1 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANS Ü PROGRAMLARA ÖN KAYIT KOŞULLARI ÇOK ÖNEMLİ Türk uyruklu adaylar aşağıda sayılan belgeleri 07-11 Ocak 2013 tarihleri arasında, şahsen veya noter onaylı

Detaylı

REKTÖRLÜK MAKAMINA

REKTÖRLÜK MAKAMINA 17.06.2010 REKTÖRLÜK MAKAMINA Ekte sunulan Enstitümüz ilanının Türkiye genelinde bir gazetede yayınlanmak üzere Basın İlan Kurumu na gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize saygılarımla arz ederim. Eki

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : EV HALİT. Akademik Unvanı : Prof. Dr.

Kişisel Bilgiler. Soyadı Adı : EV HALİT. Akademik Unvanı : Prof. Dr. Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : EV HALİT Akademik Unvanı : Prof. Dr. 96 yılında Alaşehir de doğdu. İlk ve ortaokulu burada okudu. 976-977 yıllarında Tekirdağ İHL de okudu, 980 yılında Manisa İHL den mezun

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMI I. ÖĞRETİM HAZ-A (102) KUR'AN ARAPÇASI - KUR'AN ARAPÇASI - FİRAS FİRAS FİRAS FİRAS HAZ-B (103) FİRAS

Detaylı

ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ

ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ ÇUKUROVA ÜNĐVERSĐTESĐ ĐLÂHĐYAT FAKÜLTESĐ DERGĐSĐ Çukurova University Journal of Faculty of Divinity Cilt 11 Sayı 2 Temmuz-Aralık 2011 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERGİSİ ISSN: 1303-3670 Sahibi

Detaylı

D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013)

D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013) 1_2013 Güz Dönemi Dersleri (DKAB) D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DKAB BÖLÜMÜ GÜZ DÖNEMİ DERS MÜFREDATI (17.09.2013) DKAB 1. SINIF (ZORUNLU) I. YARIYIL(GÜZ) D.Kodu O.Kod Branşı Dersin

Detaylı

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Fen Bilimleri Alanı

GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Fen Bilimleri Alanı GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ Fen Bilimleri Alanı DERS KATEGORİLERİ ORTAK ALAN İ 9. 10. 11. 12. DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ 1 1 1 1 T.C. İNKILÂP TARİHİ

Detaylı