TARSUS BELEDĐYESĐ T PLAKALI TĐCARĐ TAKSĐ ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ BÖLÜM 1 AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR, YASAL DAYANAK, ETKĐNLĐKLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TARSUS BELEDĐYESĐ T PLAKALI TĐCARĐ TAKSĐ ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ BÖLÜM 1 AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR, YASAL DAYANAK, ETKĐNLĐKLER"

Transkript

1 Belediye Meclisi 02/12/2011 Cuma günü saat da Burhanettin KOCAMAZ Başkanlığında, 2011 Yılı Onikinci Birleşimin Birinci Oturumu OLAĞAN olarak, Belediye Meclis Üyeleri; Ergün YILMAZ, Galip Aydın ARIKAN, Nihat DOĞAN, Salim TAKAN ve Şerif Ali GÜNAKIN ın haricinde, Meclis Üyelerinin katılımlarıyla Belediye Meclis Salonunda toplandı. Gündem maddesi gereğince; Zabıta Müdürlüğü nün 25/11/2011 tarih ve 674 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinin b bendine istinaden Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşıma izni verilecek T Serisinden ticari taksilerin hangi koşullar altında ve ne şekilde çalışacakları bunları işleticileri ile verilen hizmetten yararlanan kuruluşları, yolcuları arasındaki ilişkileri uygulamayı yürütecek ve denetleyecek olan kuruluş ve organların yetki ve sorumluluk alanlarını belirleme amacıyla hazırlanan, TARSUS BELEDĐYESĐ T PLAKALI TĐCARĐ TAKSĐ ĐŞLETME YÖNETMELĐĞĐ BÖLÜM 1 AMAÇ, KAPSAM, TANIMLAR, YASAL DAYANAK, ETKĐNLĐKLER Amaç: Madde 1- Bu yönetmelik Tarsus Belediyesi sınırları içinde yolcu taşıma izni verilen (T) serisinden taksilerin hangi koşullar altında ve ne şekilde çalışacaklarını bunların işleticileri ile verilen hizmetten yararlanan kuruluşlar, vatandaşlar, arasındaki ilişkileri, uygulamayı yürütecek ve denetleyecek olan kuruluş ve organların yetki ve sorumluluk alanlarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

2 Kapsam: Madde 2- Bu Yönetmelik,Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde çalışacak ve durak yerleri ile sayıları Tarsus Belediye Meclisince belirlenen ticari taksileri kapsar. Tanımlar: Madde 3- Bu Yönetmelikte geçen terimlerden, Araç Sürücüsü: Taksi aracını sevk ve idare eden şoför, Araç Sürücüsü Tanıtım Belgesi: Taksi aracını kullanan kişinin aracı kullanırken yakasına takması gereken tanıtım kartı. Araç Uygunluk Tespit Belgesi: Đşleticilerin bu Yönetmelik hükümlerine göre T Plakalı Ticari Taksi aracı uygunluk tespit belgesi Araç Uygunluk Belge Komisyonu: Tarsus Belediyesi Başkanlığı tarafından Atölye Müdürlüğü bünyesinde 1 Makine Mühendisi başkanlığında yeterli sayıda üye ile oluşturulan komisyon veya yetkili servislerden alınan araç uygunluk belgesi. Belediye: Tarsus Belediyesi. Meslek Odası: Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası veya ilgili meslek odası. Taksi: Yapısı itibarıyla sürücüsü dahil en çok 5 oturma yeri olan, insan taşımak için imal edilmiş bulunan ve taksimetre veya tarife ile yolcu taşıyan ticari motorlu araç. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Taşıt Đşletme Ruhsatı ) : Đşleticilerin ücretini (harcını ) yatırarak Zabıta Müdürlüğünden alacakları 1 yıl geçerliliği olan ve her yıl bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak yenileyecekleri ya da vize ettirecekleri belge. Zabıta Müdürlüğü: Taşıma araçları ile ilgili iş ve işlemleri yürüten Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü.

3 Atölye Müdürlüğü: Araç Uygunluk Tespit Belgesi ve Araç Uygunluk Belgesi evraklarını tanzim ederek veren Müdürlük. Taşıma: T Plakalı Ticari Taksi aracı ile yapılan yolcu taşıma etkinliği anlamına gelir. Yasal Dayanak: Madde 4- Bu yönetmelik yasal dayanağını, a-1982 Anayasanın 124. Maddesi b-)5393 Sayılı Belediye Kanununun 15/b, p Maddeleri c Sayılı Karayolları Trafik Kanununu, d- Karayolları Trafik Yönetmeliği, e-bakanlar Kurulu nun Ticari Plakaların Verilmesine ilişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Karar ve yönetmeliği (son sekil uygulanır.) f-1608 (151) Sayılı Umuru Belediyeye müteallik ahkamı Cezaiye hakkındaki kanun hükümlerindeki hak ve yetkiler. g Sayılı Kabahatler Kanunu ve ilgili yönetmelik. h- Bu yönetmelikteki herhangi bir kişi ya da kuruluşa getirilen yükümlülük, o kişi ya da kuruluşun herhangi bir mevzuatla tabi olduğu yükümlülüklerinden koruma veya muafiyet sağlamaz. BÖLÜM 2: TAŞIMA ĐZĐN BELGELĐ T PLAKALI TĐCARĐ TAKSĐLERE DURAK VERĐLMESĐ VEYA MEVCUT DURAKLARIN KALDIRILMASI ĐÇĐN YAPILACAK ĐŞLEMLER: Madde 5 a) Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapmak üzere bu yönetmelikteki belirlenen koşullara uymak kaydıyla ticari plakalı (T ) serisinden taksilere durak

4 yeri belirlenmesine, verilmesine veya mevcut durakların kaldırılmasına Belediye Encümenince karar verilir. Tarsus Belediyesi tarafından Belediye sınırları içinde Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Đşletme Ruhsatı )düzenlenmesi esasında izin talebinde bulunma aracın bağlı olduğu Trafik Tescil Şube Müdürlüğü Amirliği tescil kayıtları göz önünde bulundurulur. b-)ulaşım Planlaması gereği duraklarda araç eksiltme, artırma, durakları birleştirme veya değiştirme, Zabıta Müdürlüğünün teklifi üzerine Tarsus Belediye Meclisi tarafından karar verilir. Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde ( T) serisinden Ticari plaka tahsis belgesi alan taksi sahipleri en az 5 (beş ) kişi bir olup, taksi durağı yeri belirleyip Belediye Meclisince uygun görülmesi halinde hem durak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı hem de Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı verilir. Bunun dışında şahıs olarak tek başına izinsiz yerde bir durağa bağlı olmadan çalışanlara Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı verilmez. Şahıs olarak sokak, cadde ve bulvar üzerinde bekleme yapılarak Ticari Taksi faaliyeti sürdürülemez. Sokak, cadde ve bulvar üzerinde izinsiz faaliyet gösteren Ticari Taksi sahiplerine Cezai yaptırımlar uygulanır. c-)tarsus Belediyesi sınırları içinde yeni oluşacak taksi duraklarında ticari işletmeciliği yapmak üzere müracaat edenlerde öncelik; yönetmelikte belirlenecek şartları taşıyan kişi veya kişilere nın onayı ile Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce durakta çalışma izin belgesi verilir. Đl Trafik Komisyonunun tarih ve 2006/17 Sayılı Kararı ile ilçemize arası Ticari Taksilere verilmek üzere 1000 adet (T) serisinden plaka tahsisi yapılmıştır. Bu Ticari Taksi T serisi plakaların 100 adet verilmesi ve tahdit getirilip bu 100 adet Ticari plaka Belediye Meclisince belirlenen muamman bedelle 2886 Sayılı Devlet Đhale Kanununa göre satılmasına karar verilir. Đleriki yıllarda (T) serisinden Ticari plakaya ihtiyaç duyulması halinde Belediye Meclisi Kararı ile sayı artırılabilir. T Plakalı Ticari Taksiler Đşletme Đzin Belgesi (Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı)Taksilerin Đzinsiz Çalıştırılamayacağı Madde 6 a-) Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) ve çalışma izini Tarsus Belediyesi adına Zabıta Müdürlüğü tarafından ilgili kanun ve bu yönetmelik hükümlerine göre verilir. Bu izin yılda 1 (bir ) kez ve 1 (bir) yıl için geçerli olmak üzere gerekli iş ve işlemlerin tümü yerine getirildikten ve Belediyece tespit edilen harçlar yatırıldıktan sonra verilir.

5 b-)bu izin, izni alanın lehine sürekli müktesep hak oluşturmaz. c-) Tarsus Belediyesi sınırları içerisinde çalışacak T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )alacak araçların ilgili araç için uygunluk belgesi ve işletme ruhsatı alması zorunludur. Bu belgeler olmadan T Plakalı Ticari Taksi araçlarının çalıştırılması yasaktır. d-)ruhsatlandırma: Kanun ve yönetmelikte belirlenen ilkeler doğrultusunda çalıştıkları ve Belediyemizce belirlenen koşullara uydukları takdirde Belediye Meclisince o yıl için tespit edilen Ruhsat Harcını ödemeleri ve gerekli belge, iş ile işlemleri yapılıp tamamlandıktan sonra Ruhsatlarının bir yıl sure ile geçerli olmak üzere zorunlu olarak alınması ve /veya vize ettirilmesi suretiyle yapılır. e-)belirlenen Ruhsat yenileme süresi içinde Vize işlemlerini yaptırmayanlar hakkında Kanun genelge ve yönetmelikte(tembihnamede) belirlenen ve Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlünce tespit edilen /edilecek olan gerekli her türlü Cezai müeyyideyi uygulama yetkisi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Trafik birimince yerine getirilir. f-)ticari Taksi olarak çalışma niteliklerini kaybeden (uygunluk belgesi koşullarını)araçlar gerekli niteliklere uygun hale getirilinceye kadar gerekli yasal işlem ve /veya işlemler yapılır. Ve Ticari faaliyetlerine izin verilmez. Đlk Defa Taşıma Đzin Belgesi Alacak Taksi Sahiplerinin Başvuru Şartları: Madde 7 a-) Dilekçe: Dilekçede ikametgâh adresi, aracın plakası, modeli, motor numarası, şase numarası, kaç kişilik olduğu ve çalışmak istenilen durak belirtilir. b-) Trafik Tescil Belgesi (Araç Ruhsatı ) c-)yerleşim yeri belgesinde bildirilen adreste (ikametgâhta) en az 2 (iki)yıl Tarsus Đlçe hudutları içinde oturma zorunluluğu vardır. Yerleşim yeri belgesi Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır. d-) Tarsus Vergi Dairelerinden Mükellefiyet kaydı. e-)aracın Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi.

6 f-)sosyal Güvenlik Kaydı. g-) B Sınıfı veya Üstü Sürücü Belgesi h-)ticari Taşıt Kullanma Belgesi, Tarsus Şoförler Odası Kayıt Belgesi. ı -) Mevcut araçlar Mevcut Modelleriyle Ruhsatlandırılacaktır. i-)ticari Plakalı taksiler tek kişi üzerine olabileceği gibi hisse oranlarını belirten Noterden düzenlenmiş ortaklık sözleşmesi ile çok ortaklı da olabilir. Bu tür başvurularda kişinin veya ortakların tamamının yönetmelikte belirtilen şartları taşıması gerekir. Kişi veya ortaklardan herhangi birinin durumu yönetmeliğe uygun olmadığı takdirde Belediyece taşıma izni(đşletme Ruhsatı )verilmez. j-)taşıma Đzni verildikten sonra yönetmeliğe aykırı durumu tespit edilen kişi veya ortaklara durumlarını yönetmeliğe uygun hale getirilmesi için Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce en çok 2 (iki) aylık süre verilir. Taşıma izni geçici olarak askıya alınır. Bu süre içerisinde taksilerin çalışmasına izin verilmez. k-) Bu süre içinde düzeltme yapılmadan çalışanlar tespit edildiğinde Đlgili kanunlar çerçevesinde para cezasının dışında taksilerin 3 /15gün arasında faaliyetten men edilir. Süre sonunda düzeltme yapılmadığı takdirde taşıma izin belgesi Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün teklifi ile Belediye Encümenince iptal edilir. Bu kişi veya kişilerin başka bir T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat) ve /veya ortaklık için başvuruları kabul edilmez ve hak verilmez. l-)t Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) almak isteyen T Plakalı Ticari Taksi aracın sahibi veya sahipleri yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 60 iş günü içerisinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden alacakları matbu başvuru dilekçesinde istenen belgeleri, iş ve işlemleri tam ve eksiksiz doldurarak tamamladıktan sonra dilekçede istenilen belgelerle birlikte Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvururlar. m-)başvuru dilekçeleri ile eklerin yönetmelikte ön görülen şartlara uygun olup olmadığı Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce incelenir. Başvurusu kabul edilen araçlar Teknik Komisyona havale edilir ve araç uygunluk belgesi alınması istenir. Araç uygunluk belgesi alan araç

7 sahiplerinin evrakları tamamlanmasının ve Tarsus Belediyesince kabul edilmesinin akabinde Belediye Meclisince kabul edilen gelir tarifesindeki ücretin tamamını yatırdığına dair makbuzu ibraz ettikten sonra Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat) düzenlenir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme izin belgesi üzerinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce gerek duyulan bilgilere yer verilir. n-)bu yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği Takvim yılı içerisinde alınan T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgeleri (Ruhsatların) Takvim yılı sonuna kadar geçerlidir. Takvim yılının bitiminden itibaren takip eden her takvim yılının Mart ayı içerisinde Belediye Meclisince belirlenen harçlarının yatırılması gerekli iş, işlem ve yönetmelik şartlarının sağlanması ile her yıl yenilenmesi veya vize edilmesi ile T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri(Ruhsatları )yenilenir. o-)herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumundan emekli aylığı alanların yönetmelikte aranan diğer şartları taşımaları kazanç sağlayacağı bir işte çalışmamaları ve iş yeri çalıştırmamaları halinde başvuruları kabul edilir. ö-)t Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsatı) alacak Taksi sahipleri iş bu yönetmelik hükümlerine ve yetkili birimler ve kurumlar tarafından alınacak kararlara uymakla yükümlüdürler. Araç Uygunluğu Đçin Đzlenecek Yöntem Madde 8-)T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsatı ) alacak araçların uygunluk belgesi Tarsus Belediyesi Atölye Müdürlüğü veya yetkili servisler tarafından yapılacak incelemeden sonra yine Tarsus Belediyesi Atölye Müdürlüğü tarafından verilir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsatı)araca uygunluk belgesi alabilmek için başvuru sahiplerine başvuruları sırasında araç Muayene ve uygunluk belgesi alacakları tarih kendilerine bildirilir. Başvuru sırasında araç sahipleri kendilerine bildirilen tarih ve saatte yine bildirilen yerde araçlarını Tarsus Belediyesi Atölye Müdürlüğünde yetkililerin incelemesine hazır bulundurmak zorundadır. Yapılacak inceleme bu yönetmelik esaslarına uygunluk açısından yapılır.đnceleme sonunda başvuruya konu araç uygunluk belgesi almaya yeterli bulunmamışsa bu durum uygunluk belgesi tespit formunda belirtilir. Yapılan incelemede araçları uygun bulunmayanlar araçlarının uygunluk belgesi tespit formunda belirtilen eksikleri 30(otuz) gün içinde tamamlayarak ikinci bir inceleme isteminde bulunabilirler. Her iki incelemede de uygunluk belgesi almaya yeterli bulunmayan araçlar için iş bu yönetmeliğin ilgili madde hükümleri uygulanır. Uygunluk belgesi için yapılacak ikinci inceleme, ilk incelemedeki eksiklikler ile sınırlı değildir.

8 Tarsus Belediyesi Atölye Müdürlüğünün yapacağı işlem inceleme, sonuçları açısından kesin ve nihaidir. Đnceleme sonuçlarına hiçbir şekilde itiraz edilemez. Başvuru sahipleri müracaatlarının Sonuçları hakkında herhangi bir müktesep hak ve / veya bedel, zarar, ziyan vb bir talepte bulunamazlar. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsatlı )Taksilerin Devir ve Ortak Alınması ile ilgili Başvuru Taleplerinde Đstenen Evraklar: Madde 9-a) T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri (Ruhsat ): Trafik Tescil ruhsatında kayıtlı bulunan araç sahipleri adına düzenlenerek ruhsat sahibine verilir. Belediyeden T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )almış taksi sahibi veya sahipleri Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuru yaparak gerekli belgeleri hazırlayıp, şartları sağladıktan ve harçlarını yatırdıktan sonra aracın Noter satışını ve Emniyet Trafik Tescil Bürolarından devrini yapabilirler veya ortak alabilirler. b-) Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvurmadan yapılan satışlarda satın alan kişi satıştan, ortak almalarda, ortak olan bu hisse devrinden dolayı hak sahibi olamaz. c-) Ortaklık en fazla iki kişi arasında tesis edilebilir. Miras yoluyla devir haricinde ikiden fazla ortaklığa izin verilmez ve kabul edilmez. Ancak ortaklar arasındaki hisse oranı kendileri tarafından belirlenebilir. d-) Đş bu yönetmelikteki şartların yerine getirilmesi zorunludur. e-) Başvuru sahibinin olmadığı durumlarda Noterden alınan Vekâletnameler ile başvuru sahibi adına yapılan başvurularda kabul edilir. Aracı Taşıma Đzin Belgeli Olarak Almak Đsteyenler (Devir- Ortaklık): Madde 10- Devir satış ve ortak almada Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yapılacak işler için takip edilecek işlemler sırasıyla; a-)dilekçe (Devir ile birlikte model değişikliği yapılacaksa dilekçede belirtilir.) b-)ticari Plaka Tahsis Belgesi.

9 c-) Tasdikli Nüfus Cüzdan sureti ve en az 2 (iki)yıl Tarsus Đlçesi hudutları içinde oturduğuna dair Nüfus Müdürlüğünden tasdikli yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, Sabıka kaydı. d-)en az B sınıfı ve üstü sürücü belgesi e-) Ticari Taşıt kullanma belgesi. Bu belge kursiyer kartı ve geçici taşıt kullanma belgesi ise onun fotokopisi alınır. Daha sonra asıl olan belge alınarak dosyasına konur. f-) Tarsus veya ülke sınırları içinde başka bir ticari faaliyeti olmadığına dair Tarsus Đlçe sınırları içinde ikamet ettiği yerin bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınacak belge. Mevcut ortak aracın diğer hissesini almak istiyorsa bu şart aranmaz. g-) Ortak almalarda da aynı evraklar tamamlanır.(tüm ortaklar için ayrı ayrı olmak üzere aynı evraklar tamamlanır.) Aracı Taşıma Đzin Belgesi Olarak Satmak Đsteyenler (Devir- Ortaklık) Madde 11 a) Dilekçe b-) Belediye ile ilgili tüm borç ve cezaların ödendiğine dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınma borcu yoktur belgesi c-) Araç üzerinde satılamaz kaydı varsa bunun kaldırıldığına dair ilgili kurumdan yazı getirilmesi gerekir. d-) Trafik Ruhsatları (Motor araç tescil ve trafik belgeleri ) tamamlanarak her iki mükellef Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvurularını yaparlar. e-)gerekli inceleme Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yapıldıktan sonra evraklar kabul edilerek ruhsatlandırma yapılır. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsatlı )Aracın Ruhsat Alma Yeterlilik Şartlarını sağlayan kişilerce satın alınması durumunda yapılacak işlemler: Madde 12 - Noter Satışı

10 a-)trafik Tescil Belgesi (Ruhsat ) b-) Mali Sorumluluk Sigorta Poliçeleri c-) Plaka yazılı Vergi Levhası d-)sosyal güvenlik kaydı ile ilgili yazı, kayıt fotokopisi veya ilgili kuruma bizzat ödeme yapılan son ayın makbuzunun veya Banka dekontunun getirilmesi, e-) Mevcut T Plakalı Ticari Taksi Đşletme izin belgesi ( Ruhsatı ve alıcının 2 (iki) adet fotoğrafı ) f-)bu işlemlerin Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce aracı devir alabilir kararının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde tamamlanması şarttır. g-)tüm bu evraklar tamamlanıp Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim edilirken Yönetmenliğin hükümleri gereği devir ücreti tahsil edilir. h-)đlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ne uygunluk yazısı gönderilir. Tüm bu işlemler bittikten sonra Zabıta Müdürlüğü T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesini (Ruhsat)aracı alan kişi veya kişiler adına araç ruhsat kayıtlarını temel alarak düzenler. ı-)tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce aracı devir alabilir kararının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde evraklarını tamamlamayan alıcı kişi veya kişilere Tarsus Belediyesi Meclisince belirlenen ruhsat harcının 2 katı ceza tahakkuk ettirilerek tahsili yoluna gidilir. i-)ceza tahsili yapılan dosyaya ilk 30 günün bitiminde başlamak üzere 3 takvim günü ek nihai süre verilir. Evraklar bu süre içinde tamamlandığı takdirde T Plaka Ticari Taksi işletme Belgesi (Ruhsat) düzenlenir. j-)tahakkuk ettirilen cezanın 30 gün içerisinde ödenmemesi durumunda Bu süreler sonunda evraklar tamamlanmadığı takdirde T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgesi (Ruhsat) Zabıta Müdürlüğünün teklifi ile Belediye Encümenince iptal edilir. k-)başvuru sahipleri müracaatlarının sonuçları hakkında bir müktesep hak ve /veya bedel, zarar, ziyan ve benzeri bir talepte bulunamazlar.

11 Belediyeden Đzin Almadan Yapılan Devirlerde veya Ortak Alımlarda Yapılacak Đşlemler: Madde 13 a-) Zabıta Müdürlüğünün onayı alınmadan taksi devir ve satışının yapıldığı tarih itibarı ile 15 gün içinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirilerek gerekli devir işlemlerinin yapılması mecburidir. b-) Đzin alınmaksızın yapılan devir veya ortak alma durumunda 15 gün içinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirilmeyen satış ve devirlerin tespiti halinde ruhsat harcı haricinde ruhsat harcının 2 katı para cezası tahakkuk ettirilerek tahsili yoluna gidilir. Ceza tahsili yapılan dosyaya satış ve veya ortak alma tarihinden başlayan ilk 15 günün bitiminde başlamak üzere 30 takvim günü ek nihai süre verilir. Yönetmelik gereği tamamlanması gereken iş, işlem ve evraklar ile sağlanması gereken şartlar bu süre içinde tamamlandığı takdirde T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )düzenlenir. c-) Tahakkuk ettirilen cezanın 30 takvim günü içerisinde ödenmemesi durumunda T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )Zabıta Müdürlüğünce iptal edilir. d- ) Tahakkuk ettirilen cezanın ilgilileri tarafından ödenmesi üzerine verilen ek süreler sonunda evraklar tamamlanmadığı takdirde T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat) Zabıta Müdürlüğünün teklifi ile Belediye Encümenince iptal edilir. e-) T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri (Ruhsat ) iptal edilen kişilerin yeniden iptal tarihinden itibaren 15 gün içinde müracaatları halinde tüm belgeleri ve harçları yeniden istenmek sureti ile yeni çalışma belgesi verilir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesinin (Ruhsat )iptal tarihinden itibaren askıya alınan T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat)için 15 gün içinde yeniden müracaatın olmaması durumunda ruhsatın tamamen iptali ve yeniden çıkarılmaması yoluna gidilir. f-) Tahakkuk ettirilen para cezasının ödendikten sonra ayrıca her yıl Belediye Meclisi tarafından belirlenen devir ücretinin tamamının ödendiğini gösterir vezne alındısının ibrazı halinde aracın çalışmasına izin verilir. g-)aracı izinsiz devir alanların devirle beraber veya devirden sonra model değişikliği yapanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır.

12 h-) T Plakalı Ticari Aracı izinsiz devir alanların ortak olanların bu yönetmelik şartlarını sağlamaları mecburidir. ı-) Aracı Đzinsiz devir alanların veya ortak olanların bu yönetmelik hükümlerini sağlayamamaları durumunda T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgelerinin (Ruhsat ) ve /veya Tahsisli T Plakasının Belediye Encümenince Đptal edilmesi durumunda devir alan veya ortak olan kişiler uğramaları muhtemel zarar, ziyan ve kayıplar konusunda hakkında herhangi bir müktesep hak ve /veya bedel, zarar, ziyan ve benzeri bir talepte bulunamazlar. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi ve T Plakasının Askıya Alınması Durumunda Uygulanacak Kurallar: Madde 14 a-) T Plakalı Ticari Taksi aracını plakası uhdesinde kalmak şartıyla satış yapanlar veya modeli yükseltmek amacı ile hususi araca çevirenler 1 (bir ) yıl içinde bu yönetmelikte aranan şartlara haiz yeni bir vasıta alarak aynı T Ticari Plakaya tescil ettirmeleri zorunludur. b-) Askıya alınan T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri (Ruhsat ) ve T Plakalarının verilen zaman içinde ruhsat sahipleri tarafından alınmaması durumunda T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) ve T Plakanın iptali yoluna gidilir. Gerek duyulması halinde konu hakkında ilgili kurumlara bilgi verilir. Yönetmelik gereği iptal edilen T Plakalı Ticari Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )ve /veya T Plaka sahipleri bu durumda hiçbir hak, zarar ve benzeri bedel talebinde bulunamazlar. Mevcut çalışmakta olan T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) ve /veya T Plaka sahipleri iş bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten ve /veya iş bu ruhsatı almakla ruhsat ve /veya T Plaka iptali durumunda hiçbir hak, zarar, ziyan ve benzeri bedel talebinde bulunmayacağını, müktesep hakkı olmadığı iş bu yönetmelik gereği verilen ruhsatı almakla kabul ve taahhüt eder. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgelerini (Ruhsat ) Đzinsiz devir yapanlar Hakkında uygulanacak yol: 13.madde hükümleri uygulanır.

13 Veraset Yolu Đle Đntikallerde aranan Şartlar Madde 15 a-) Taşıma Đzin Belgesi bulunan araç sahibinin ölümü halinde, mahkemeden alınacak veraset ilamında yazılı varislerin başvurusu üzerine Emniyet Trafik Tescil Bürolarından düzenlenmiş Motorlu Araç Tescil Belgesinde belirtilen mirasçılar adına Belediye tarafından Taşıma Đzin Belgesi düzenlenir. b-)ticari Plakalı araç sahibinin ölümü halinde kanuni mirasçıların 3 ay içerisinde Ticari Plakalı aracı Tarsus Belediyesine başvurarak kendi adlarına tahsis yaptırmaları gerekir. c-) Araç mirasçılardan birinin üzerine düzenlenebileceği gibi tüm mirasçılar adına da düzenlenebilir. d-) Mirasçıların Yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirtilen evrakları tamamlamaları gerekir. Mirasçılar için gerekli belgeler istenirken yönetmelikte belirtilen Ticari olarak ek iş yapmama, sürücü belgesi, Ticari Taşıt Kullanma Belgesi şartları aranmaz. Bu durumda mirasçılar araçlarını kullanacak kişinin sürücü belgesi, Ticari Taşıt Kullanma belgelerini Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim etmek zorundadır. e-) Mirasçılar her şoför değişikliğinde bu belgeleri dosyasına konulması için Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirim yapmak zorundadır. f-)mirasçılar kendi adına Trafik Tescil Ruhsatı çıkardıktan sonra taşıma izin belgesinin kendileri adına düzenlenmesini istemeyip aracı bir başka şâhısa satmak istediklerinde, Yönetmelik koşullarına uygun kalmak suretiyle satış işlemini yaparlar. Alıcılar yönetmelikte aranan şart, kriter ve işlemleri yerine getirmek ve yönetmelikte belirtilen harçları yatırmak zorundadırlar. g-) Mirasçılar adına Taşıma Đzin Belgesi düzenlenmesi durumunda Belediyece belirlenen normal devir ücretinin ¼ ü oranında devir ücreti alınır. Devir işleminin ikinci şahıslara yapılması durumunda normal devir ücreti alınır. Alıcının Yönetmelikte aranan şart, kriter ve işlemleri yerine getirmesi ve yönetmelikte belirtilen harçları yatırması zorunludur. h-)varisler arasında anlaşmazlık halinde yürürlükteki kanunlar çerçevesinde, Belediye Hukuk Đşleri Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda işlem yapılır.

14 ı-)1. dereceden akrabalar arasında (Ana, Baba, Kardeş, Büyük anne, eşler ve çocuklar arasında)yapılan devirlerde Belediye Meclisince kabul edilen her yıl yeniden belirlenen normal devir ücretinin ¼ ü oranında devir ücreti alınır. i-) Diğer kan hısımları arasındaki devirlerde, tam devir ücreti alınır. Đcra Yolu Đle Yapılan Satışlarda Uygulanacak Kurallar: Madde 16- Belediyeden Đşletme Ruhsatı alan T Plakalı Ticari Taksicilerin icra marifetiyle satışı sonucunda yeni sahibinin T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesini (Ruhsat ) alabilmesi için yönetmelik şartlarına uygun olması ve Yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirtilen evrakları tamamlaması gerekir. Bu durum icra dairelerince yapılacak satış ilanlarında belirtilir. Belediyeye devir ücret ve harçlarını ödemesi ve yönetmelik hükümlerine göre durumunun uyması halinde yeni sahibine T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Belgesi (Ruhsat ) verilir. Model Değişikliği Yapmak Đsteyenlerin Uyacakları Kurallar: Madde 17 a-) T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Ruhsat sahibi aracını yeni bir araçla değiştirmek istediğini yeni araca ait trafik ruhsatı, eski aracının trafikten çekme belgesi fotokopisi veya noter satışını dilekçesine ekleyerek 15 gün içerisinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvurulur. b-)tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü aracı Uygunluk Belgesi almak üzere Komisyona sevk eder c-) Uygunluk Belgesi alındıktan sonra yeni araç için geçerli olacak şekilde Taşıma Đzin Belgesi düzenlenir. d-) Yeni aracın Trafik Tescilinin yapıldığı tarihte model yaşının 5 yaşından büyük olmaması şartı aranır. Model yaşı aracın imal tarihini takip eden takvim yılı temel alınarak hesaplanır. e-) T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )araç sahipleri, Araç değişikliklerini Emniyet Trafik Tescil tarihinden itibaren 15 takvim günü içerisinde Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirimde bulunmak zorundadır. Bu süre sonunda bildirimde bulunmayan taksi sahipleri Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce tespit edilmesi durumunda yönetmeliğin Đlgili maddeleri uygulanır.

15 f-)15 Takvim günü içerisinde Zabıta Müdürlüğüne bildirmeyen araç model değişikliği yapanlar; yönetmeliğin ilgili maddelerindeki cezai hükümleri yerine getirdikten ve belirtilen para cezası belediyemiz veznesine ödemesi yapıldıktan ve yönetmelikte belirtilen diğer taşıma koşullarını taşıması şartıyla T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đznin Belgesi (Ruhsat)yenilenir. g-)devir ile birlikte araç değişikliği yapılabilir. Ancak aracı almak isteyen kişi veya kişiler bu taleplerini Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne evraklarını sunmadan önce başvuru dilekçesinde; aracının sadece Ticari plakasını alacağını ve yerine koyacağını aracın markasını, yaşını motor ve şasi numarası ve teknik bilgileri yazılı olarak belirtmek zorundadır. Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kararı ile aracın devri ve model değişiklik talebi uygun görüldüğü takdirde yeni araç teknik komisyona sevk edilir. Uygunluk belgesi alan araç için işlemler tamamlanır h-)hususiye çıkartılan, satılan veya trafikten çekilen eski aracın motorlu Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim edilir. ı-)teknik komisyona giren araç uygunluk onayı alamazsa kendisine komisyon tarafından aracın uygun hale getirilmesi için en fazla 30 gün olmak üzere süre verilir. Verilen süre sonunda uygunluk belgesi alamayan araçlar hakkında gerekli belgeler tanzim edilerek Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirilir. i-)teknik komisyona giren ancak araç uygunluk onayı alamayan araçlar için Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yıllık T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Belgesi (Ruhsat)harcı % 50 oranı kadar para cezası tahakkuk ettirilir. Tahakkuk ettirilen cezanın ödenmesi durumunda aracın uygun hale getirilmesi için 15 takvim günü süre verilir. Bu süre zarfında aracın çalışmasına izin verilmez. j-) Süre sonunda uygunluk belgesi alamayan aracın T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) 30 takvim günü için askıya alınması konusunda Belediye Encümenince karara bağlanıp gerekli işlemler yapılarak aracın çalışması engellenir. k-) Askı süresi sonunda uygunluk belgesi alamayan T Plakalı araca Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi ( Ruhsat ) Belediye Encümenince karar alınıp, gerekli işlemler yapılarak iptal edilir. Onarım Đzni Đçin Uyulacak Kurallar: Madde 18 a-) Çalışmalarını durdurmak zorunda kalan Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatlı (Taşıma Đzin

16 Belgesi )Taksi sahipleri kaza, tamir, doğal felaket, yangın gibi hallerde mazeretlerini 10 (on ) iş günü içerisinde yazılı olarak Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirmek zorundadırlar. b-)yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı çalışmasını durdurduğunu bildirenlere Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce 2 (iki) ayı geçmemek üzere onarım süresi tanınır. c-) Bu süre mücbir sebepler karşısında maksimum 2 (iki) ay daha uzatılır. d-)bu süre sonunda aracını sefere koymak isteyen araç sahipleri Teknik Komisyondan Araç Uygunluk Belgesi almak zorundadır. e-) Aracını sefere koyamayan veya yeni araç alarak Taşıma Đzin Belge değişikliğini yaptıramayanların izin belgeleri Belediye Encümenince iptal edilerek ticari faaliyetten men edilir. f-) Đcra yolu ile trafikten men edilerek çalışması engellenen araçların T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgeleri (Ruhsat ) konu çözümleninceye kadar askıya alınır. Taksi Sahibi Haricinde Şoför Çalıştırılma Kuralları ve Taksilerin Taşıması Gerekli Đşaretler: Madde 19- Araç Sürücüleri Đle Đlgili Hükümler; a-) Taşıma Đzin belgeli araçlarda şoför olarak çalışacak kişiler (Kendisi çalıştığı takdirde araç sahipleri de dahil) Örneği Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce hazırlanarak şoför tanıtım kartını almak ve araçta çalıştığı sürece yakasında takılı olarak bulundurmak zorundadır. b-) Taksi araçları sahipleri ile ve şoförleri bu kimlik belgelerini yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde tamamlamak zorundadır. c-)tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce belirlenen faaliyet takvimi doğrultusunda ilgili meslek odaları tarafından verilecek eğitim programlarına katılmaları mecburidir. d-)tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilgili odaya organize ettirilen araç sahibi ve sürücülerinin yılda en az birer kez 4 er saatten az olmamak kaydıyla konusundaki uzaman kişilerce düzenlenecek eğitim seminerine bütün araç sahibi ve /veya sürücülerin katılması zorunludur. Araçlarda çalışacak personelin kılık ve kıyafeti, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tespit edilecektir. Tüm sürücüler bu kıyafeti giymek zorundadır.

17 e-)araç sahibi çalıştırdığı personelin her türlü kanuni sorumlulukları, vergi ve sigorta yükümlülüklerinden tamamen adına Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı verilen araç sahibi sorumludur. f-)taksilerin çalışma esnasında meydana gelen her türlü kaza ve fiilden, bununla ilgili olarak yargıya intikal eden her türlü yükümlülükten ve üçüncü şahıslara karşı doğacak yükümlülüklerden tamamen adına Ticari Taşıt Đşletme Ruhsatı verilen araç sahibi ve araç sürücüsü sorumludur. g-)tazminat ve bu gibi davalardan hükmedilen tazminat bedelleri hiçbir şekilde Belediyeye yöneltilemez, aksi durumda Belediye Ruhsat sahibine rücu eder. h-)belediye ve /veya Emniyet Trafik para cezaları ile diğer ödeme, harç ve /veya cezalar Ruhsat sahibine ve /veya işleticiye aittir. ı-) Belediye, taksi çalışması sırasında aksaklık, eksiklik, kurallara uymama vb. gibi nedenlerden dolayı uygun bulunmadığı sürücülerin değiştirilmesine işleticiden talep ettiğinde en geç 7 (yedi ) gün içinde söz konusu personelin değiştirilmesi mecburidir. i-)tarsus Belediyesi Atölye Müdürlüğü tarafından araç incelemelerinde incelenecek yöntem ve aranacak şartlar ilgili müdürlükçe oluşturulur. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat ) araçlar belirlenen şartları taşımak ve /veya sağlamak zorundadırlar. Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat )araçların sahip olması gereken nitelikleri günün şartlarına ve /veya kanun ve /veya yönetmelik ve /veya tüzüklere göre yeniden oluşturabilir. Đstenilen her türlü niteliğin ve /veya niceliğin araç sahipleri tarafında sağlanması mecburidir. T plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat)araçlar yukarıdaki nitelikleri hizmet verdikleri süre içerisinde sürekli olarak sağlamak ve taşımak zorundadırlar. Madde 20- Çalışma Ruhsatı verilen Taksi Araçlarında aranacak şartlar; a-)taksi aracı Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlenen sarı renk kodunda boyanacaktır. b-)taksi aracının ön kapıları ve yan tarafında plaka numaraları yazılı (yazı ebadı harfleri 10 cm boyunda 2 cm kalınlığında ) olması gerekmektedir.

18 c-)aracın üst kısmına ışıklı taksi ve boş-dolu olduğunu gösteren tabela yapılması zorunludur. Aracın Üzerinde reklamla ilgili herhangi bir yazı veya işaretin bulunması durumunda Tarsus Belediyesi Đlan Reklam Servisi Đlan-Reklam kaydını yaptırmak ve levhasını aracında bulundurmak zorundadır. d-)taksi Şoförü dahil yolcu kapasitesinin en çok 4+1 olması zorunludur.(karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre yolcu taşıma kapasitesi artırılan taksilerle ilgili yetkiler Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne aittir.) e-)taksiler mevzuat çerçevesinde taksimetre takacaklardır. BÖLÜM 3: UYGULAMA ĐLE ĐLGĐLĐ GENEL ESASLAR Ücretler: Madde 21- Đlk Defa Taşıma Đzin Belgesi Alacak olan Taksi sahipleri Ödeyeceği Ücretler: a)đlk defa T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Đşletme Ruhsatı)alacak hak sahipleri Belediye Meclisince kabul edilen gelir tarifesindeki miktarlar alınır. Tutarın ödendiğine ilişkin belgenin ibrazı halinde ve taşıma izin belgesi alabilmesi için gerekli evrakları Zabıta Müdürlüğüne teslim ettiği takdirde izin verilir. Madde 22- Taşıma Đzin Belgeli Taksi Sahiplerinin Ödeyeceği Ücretler: a-) Belediye Meclisince kabul edilen yıllık çalışma izin ücretlerini, Belediyeden T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat) taksi sahipleri Mart ayı içinde ödemek zorundadır. b-)yıllık Đşletme harç bedelinin yatırılmasından sonra yönetmelik şartlarının sağlanması durumunda T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Ruhsatı yenilenir ve /veya vize edilir. c-)t Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat)taksi sahipleri kendi istekleri ya da kendi hatalarından dolayı araçların çalışmadığı, çalıştırılmadığı günler için taşıma izin ücreti ödemekten kaçınamaz ya da geri ödenmesini talep edemezler.

19 d-)kendi hatalarından kaynaklanmayan iş günü kaybı için genel hükümler uygulanır. e-) Araç sahipleri T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat)sahibi olduğu tüm araçlar için ayrı ayrı teknik komisyonda uygunluk belgesi almak zorundadır. f-)teknik Komisyona giderek araç uygunluk onayı alan ve trafiğe çıkışı uygun olduğuna karar verilen araçlara Ruhsatları doğrultusunda çalışması için izin verilir. Trafiğe çıkması uygun olmadığı anlaşılan araçların çalışmasına izin verilmez. Ayrıca Emniyet Trafik denetleme şube müdürlüğüne bilgi verilir. g)belediyeden taşıma izin belgeli T Plakalı Ticari Taksi sahipleri her yapılan ortak alma, devir ve satıştan dolayı Belediye Meclisince o yıl belirlenen Devir Ücretini ödemek zorundadırlar. Bu ücret devir ve ortak alma kararı çıkıp da işletici tarafından Zabıta Müdürlüğüne evrak teslim edildikten sonra alıcı tarafından defaten nakit olarak Gelirler Müdürlüğü veznesine ödeme yapılır. h-devir ücreti defaten ödeninceye; gerekli iş, işlem ve şartların tamamı yerine getirilinceye kadar aracın başka birine devrine izin verilmez. ı-)ortak olarak giren veya kişiler hisseleri oranında devir ücretini devir ile ilgili hükümler çevresinde ödemek zorundadır. i-) T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat)sahibi tahakkuk eden yıllık izin ücretlerinin tamamını ödemeden devir yapamaz. Aracın yeni Đşletmecisi ödemeyi takip eden diğer takvim yılı içindeki işletme harçlarından sorumludur. Harçların ödeme tarihi geldiğinde yeni ruhsat sahibi ve sahipleri ödemeyi yapar. Belediye Alacaklarının Tahsili ile ilgili Yapılacak işlemler: Madde 23- a-) Harçlarını vadesi geldiğinde ödemeyen araç sahipleri için Mali Hizmetler Müdürlüğünce ödeme emri düzenlenerek yazıyla bildirilir. Bu ödeme emirlerinin toplu taşıma izin belgesi verilen araç sahiplerine tebligat kanunu hükümlerince tebliğ ederek tebligat süresi içerisinde borçlarını ödemeleri için süre verilir. b-)bu süre Đçerisinde ödeme yapanlardan 6183 sayılı Amme alacaklarını tahsili hakkındaki kanun hükümlerine göre tahsilât yapılır.

20 c-)verilen yasal süre sonunda ödeme yapmayan araç sahiplerine tahsilat yapılıncaya kadar kanunlarda ve yönetmeliklerde belirtilen Cezai Müeyyide uygulanır. d-)çekici ve otopark ücretleri araç sahibi tarafından ödenir. Bütçe yılı içinde tahsilâtların yapılmamasından dolayı otoparka bağlanan araçların gerekli ödemeyi 30 takvim günü içinde yapmamaları durumda T plakalı ticari taksi işletme izin belgeleri (Ruhsat) Zabıta Müdürlüğü tarafından iptal edilir. e-)zabıta Müdürlüğü tarafından iptal edilen plakalar yetkili kurumlara bildirilir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri (Ruhsat )iptal edilen ruhsat sahipleri herhangi bir müktesep hak ve /veya bedel, zarar, ziyan, vb bir talepte bulunamazlar. Bu nedenden dolayı T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsat)iptal edilen kişilerin yeniden müracaatları durumunda yeni plaka tahsis edileceklerden bu yönetmelik gereği aranan şartların sağlanması halinde konu Zabıta Müdürlüğünce değerlendirilir. Taşıma Đzin Belgeli Taksilerin dosyalarının düzenlenmesi, takip ve denetimi: Madde 24 a-)đş bu yönetmelik gereği çalışmalarına izin verilecek Ticari Taşıt çalışma araçları hakkında tahakkuk ve tahsilât işlemlerinin takibi Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılır. b-)bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareketlerin takip ve tespiti Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce yürütülür. c-)bu yönetmeliği yürürlük tarihinden itibaren T Plakalı ve \veya T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsatı) aracını T Plakası ile beraber satanlar satış takvim yılını takip eden 3 takvim yılı boyunca T Plaka ve \veya T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli (Ruhsatlı )aracı T Plakası ile beraber devir alamazlar. Hiçbir şekilde müktesep hak talebinde bulunamazlar. CEZA VERMEYE YETKĐLĐ KURUMLAR: Madde 25 a-)ticari Plakalı Taksi yolcu taşıma araçları sahipleri ve sürücülerinin yönetmelik hükümlerine aykırı olarak işlemiş oldukları her kusurda ilgili kanun yönetmelik ve Belediye Zabıta Tembihnamesinin ilgili hükümleri uygulanır.

21 b-)tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce düzenlenen Zabıt Varakalarından maktu ödenmeyen veya alınamayanlar ücretler(cezalar)belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilir. c-)encümen Ceza Kararları Zabıta Müdürlüğünce ilgililere tebliğ edilir. Ticaret ve sanattan men kararları Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce tatbik edilir ve para cezasının tahsili için Mali Hizmetler Müdürlüğüne bildirilir. d)encümen kararının tebliğinden itibaren 30 takvim günü süre zarfında ödemenin yapılması zorunludur. e-)ödeme yapılmadığı takdirde Mali Hizmetler Müdürlüğünce ödeme emri düzenlenerek Zabıta Müdürlüğüne yazı ile bildirilir. Zabıta Müdürlüğü bu ödeme emirlerini Ticari Taksi Đşletme Đzin belgesi verilen araç sahiplerine tebliğ ederek tebligatla yasal süresi içerisinde borçlarını ödemeleri için süre verir. f-)bu süre içerisinde ödeme yapanlardan 6183 Sayılı Amme alacaklarının tahsili hakkındaki kanun hükümlerine göre tahsilât yapılır. g-)verilen yasal süre sonunda ödeme yapmayan Ticari Taksilerin Ticari faaliyetleri Belediye Encümen kararıyla durdurulur. h-)çekici ve otopark ücretleri araç sahibi tarafından ödenir. Bütçe yılı içinde tahsilâtların yapılmamasından dolayı otoparka bağlanan araçların gerekli ödemeyi 30 takvim günü içinde yapmamaları durumunda T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeleri (Ruhsat ) Zabıta Müdürlüğü tarafından iptal edilir. ı-)zabıta Müdürlüğü tarafından iptal edilen plakalar yetkili kurumlara bildirilir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgeleri (Ruhsat ) iptal edilen ruhsat sahipleri herhangi bir müktesep hak ve /veya bedel, zarar, ziyan ve benzeri bir talepte bulunamazlar. Bu nedenlerden dolayı T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat ) iptal edilen kişilerin yeniden müracaatları durumunda yeni plaka tahsis edileceklerden bu yönetmelik gereği aranan şartları sağlaması halinde konu Zabıta Müdürlüğünce değerlendirilir. Yasaklar ile Ceza Hükümleri: Madde 26 a-) Bu yönetmelik kapsamına giren Ticari Taksi Yolcu Taşıma araçları Belediyeden Taşıma Đzin belgesi almadan çalışma yapamazlar.

22 b-)đstiap haddinden fazla yolcu ve yük taşınması yasaktır. c-)taksi sahipleri ve şoförleri Belediyece konulan işaret ve levhalara uymak zorundadırlar. Hiçbir şekilde toplu taşıma araçları için ayrılmış alanları ve durakları yolcu indirme, bindirme veya başka bir amaçla kullanamazlar. d-) Taşıma araçları devir izni ile ilgili Tarsus Belediyesi Encümen kararı gereği aracı alan kişiye tebliğ tarihinden itibaren 30 iş günü içinde tüm evraklarını hazırlayarak Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne teslim etmek zorundadır. e-)đzin verilen yazı ve levhalar haricinde taksilerin içinde ve dışında yazı ve aksesuar veya işaret bulundurulması yasaktır. f-)taksilerin servis taşımacılığı yapması yasaktır. g-)trafik akışını engelleyici şekilde taksilerin sevk ve idaresi yasaktır. h-)taksilerin içinde yüksek sesle yolcuların rahatsızlığına yol açacak radyo teyp çalınması, şoför dahil sigara içilmesi yasaktır ve 4207 Sayılı kanun gereği araç içerisinde Sigara Đçilmez ibareli levha asılması zorunludur. ı-)taksilerin yolcularını kaza, arıza vs mücbir bir sebepler haricinde yollarda aktarma yapmaları yasaktır. Yolcunun gideceği son ineceği noktaya kadar yolcularını götürmeleri mecburidir. i-)t Plakalı Ticari Taksi Đşletme yönetmeliğinin tüm maddelerine itiraz etmeksizin uymaları, gereğini yerine getirmeleri, yönetmelikte istenen şartları sürekli olarak sağlamaları, araç nicelik ve niteliklerini yönetmelikte belirtilen halde tutmaları zorunludur. j-)t Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )ücretinin Belediye Meclisince belirlenen her yılın Mart ayı içerisinde ödemeleri zorunludur. k-) Belediye Meclisince belirlenen devir ücretinin Zabıta Müdürlüğünce işlemlerin yapılması süresi içerisinde ödenmesi zorunludur. l-)kazaya uğramış Ticari Taksi aracını tamir ettirmeden hasarlı şekilde çalışmaya devam etmek yasaktır.

23 m-)taksi sahipleri Belediye Meclisi, Belediye Encümeni Zabıta Müdürlüğünün aldığı kararlara itiraz etmeksizin uymak zorundadırlar. n-)taksilerde belirlenen fiyat tarifelerinin müşterilerin kolayca görebileceği ve idarece belirlenen yere asılması zorunludur. o-)karayolları Trafik Kanunu gereği araçta bulundurulması zorunlu olan avadanlık dışında araç ve gereç bulundurulması yasaktır. ö-)araçlar sefere çıktıklarında iç ve dış temizliğin yapılmış olması, kırık cam olmaması iç döşemelerin yırtık ve kirli olmaması zorunludur. p-) Tamir Edilmesi Gereken Araçlar için yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirlenen hükümlere uyulması zorunludur. r-)t Plakalı Ticari Taksi ve /veya işletme ruhsatlarının satılması, devredilmesi veya ortak alınması halinde bu durum 30 takvim günü içerisinde Zabıta Müdürlüğüne bildirilmesi, alıcının gerekli şartları sağlaması ve devir işinin iş bu yönetmeliğin tüm gereklerinin yerine getirilerek 30 takvim gününde tamamlaması zorunludur. s-) Model değişikliği yapan T taşıma belgeli araç sahipleri aracın trafik sicilinin yapıldığı tarihten itibaren 30 iş günü Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bildirmek ve gerekli işlemleri tamamlamak zorundadır. t-)ticari Plaka hakkını satanlar en az 3 takvim yılı geçmeden yeni bir ticari taksi plakası, Đşletme Đzin belgesi (Ruhsatı )alamazlar. u-)taşıtlarda bulunan görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmetleri sırasında genel kurallar çerçevesinde kullanabilirler. ü-)t plakalı Ticari Taksi aracın Araçların imal ve tadil ve montajı hakkındaki kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır. v-) T Plakalı Ticari Taksi kullanacak sürücünün Türk Ceza Kanunu gereği, topluma yüz kızartıcı suçlardan dolayı affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olmak asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına Karışmamış olmak alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgeleri birden fazla geri alınmamış olmak ve ticari taksi kullanma belgesine sahip olmak zorundadırlar.

24 y )Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü T plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgeli taksi araçlarına sahip olması gereken nitelikleri günün şartlarına ve kanun yönetmelik ve tüzüklere göre yeniden oluşturabilir. Đstenilen her türlü niteliğin veya niceliğin araç sahipleri tarafından sağlanması mecburidir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgeli araç sahipleri yukarıdaki nitelikleri hizmet verdikleri süre içerisinde sürekli olarak sağlamak ve taşımak zorundadır. Yukarda belirtilen hususlar Özel Kanunlarla getirilen uygulama ve yaptırımlar hariç 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15/b ve p bendi maddeleri gereği hazırlanmıştır. Đş bu yönetmeliğe aykırı hareketler nedeniyle aynı takvim yılı içinde toplam 3 defa yönetmeliğe aykırı hareket ettiği tespit edilen T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Ruhsat sahibine 1608 Sayılı Yasa ve ilgili diğer yasa ve yönetmelik hükümlerine göre 3 ile 15 gün arasında meslek ve ticari faaliyetten men cezası veya yıllık işletme ruhsat bedeli kadar para cezası uygulanır. Aynı takvim yılı içinde suçun 3 den fazla işlenmiş olması durumunda meslek ve ticari faaliyetten men cezası verilen T plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin belgesi (Ruhsatı )takvim yılının sonunu beklemeksizin iptal edilir. Eğitim: Madde 27 -Belediye Taşıma Đzin belgeli araçlarda çalışan Ticari araç sahipleri ve sürücüleri yılda en az 1 defa ve 4 er saatten az olmamak kaydıyla Belediyeyle ilgili oda tarafından konusunda uzman kişiler nezaretinde düzenlenecek eğitim ve seminerlere katılmak zorundadır. a)kursa katılacak ve Ticari Taksi araçlarında sürücülük yapacak olanların 222 Sayılı Milli Eğitim Yasasına bağlı olarak temel Eğitim diplomasına sahip olmaları şarttır. Araç sürücülerinde, Đlkokul diploması ile çalışanlar müktesep hak sahibidir. b-)belediye ve ilgili oda tarafından düzenlenen seminer sonunda, seminere katılan araç sahibi ve sürücülerine seminere katılım belgesi verilecektir. Şoför tanıtım kartı düzenlenirken bu belgenin ibraz edilmesi zorunludur Söz konusu belgeye sahip olmayan sürücüler belgeyi almadan Ticari Taksi taşıma aracı kullanamaz. Müracaat Süreleri: Madde 28 Yönetmelik yayınlandığı tarihten itibaren Ruhsat almak için başvuruda bulunarak T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgelerinin alınması zorunludur. Bu süre içerisinde T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )almayanlara Belediye Meclis kararıyla hazırlanan

25 yönetmelik hükümleri gereğince her yıl Belediye Meclisince belirlenen Ruhsat harcının iki katı cezai müeyyide uygulanır. Đşletme Ruhsatı harcı ve Cezai müeyyidesi ödemeden yönetmelik şart ve gerekleri yerine getirilmeden ruhsat verilmesi ve yenilenmesi işlemleri yapılmaz. Đşleticilere Yapılacak Bildirimler: Madde 29- T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgeli( Đşletme Ruhsatlı )araç işleticilerine bildirimler, işleticilerin yaptıkları hakkında başvuruları Ruhsat yenileme işlemi sırasında verecekleri Nüfus Müdürlüğünden alınan yerleşim yeri belgelerinde yer alan adrese yapılır. Đşleticilere bildirimler tebligat kanunu hükümlerine göre yapılır. Ve bu yolla yapılan bildirimler işleticiye bildirilmiş kabul edilir. Yolcu Kapasitesi Madde 30- Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden işletme ruhsatı almak suretiyle Çalıştırılan Ticari Taksilere alınacak yolcu sayısı o araçta bulunan yolcu koltuk sayısını geçmez. Şikâyetlerin Değerlendirilmesi: Madde 31- Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu ve Karayolları Trafik kanunundaki işletenin ve araç sahibinin sorumluluğuna ilişkin hükümler ile taşımacı ve taşınan arasında vuku bulunabilecek anlaşmazlıkların giderilmesi amacıyla açılacak davalara ait hususlar saklı kalmak kaydıyla bu madde hükümleri ile bu yönetmelikteki diğer hükümlere uygun davranmadıkları anlaşılanlarla ilgili şikâyetler Belediye Zabıta Müdürlüğü Trafik birimince değerlendirilerek haklarında Belediye Zabıta Tembihnamesine göre işlem yapılır. Yaptırım ve Müeyyideler : Madde 32 a-)yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında 1608 Sayılı yasa ve Kabahatler Kanunu gereğince yasal işlem uygulanır. Maktu ceza kapsamına giren para cezaları Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, her takvim yılı başında geçerli olmak üzere ilan edilen yeniden değerlendirme oranında tespit edilerek uygulanır. b-)đş bu ruhsat sahibi yukarıdaki maddelerin tamamını okumuş ve kendi rızasıyla kabul etmiş sayılır. Ruhsat ve yönetmeliğe yayınlanmış ve yayınlanacak tüm ilgili kanun, yönetmelik, tüzük ve duyurulara kayıtsız şartsız tam olarak uyacağını ve aykırı hareket etmesi durumunda Ticari Taşıt

26 Đşletme ruhsatının iptal edileceğini bu durumda hiçbir hak zarar, ziyan vb. talebinde bulunmayacağını iş bu ruhsatı alarak kabul ve taahhüt eder. Ayrıca Durak yerleri şekilleri, çalışma usulleri ile araç nicelik ve nitelikleri Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerek duyulduğunda değiştirilebilir. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Đzin Belgesi (Ruhsat )ile T Plaka Sahipleri değişikliğe itirazsız hiçbir hak, zarar, ziyan, bedel talebinde bulunmaksızın Kabul etmek, gerekleri yerine getirmek ve uygulamak zorundadır. Yönetmelikte Yenileme ve Değişiklik: Madde 33-Tarsus Belediye Meclisi Đş bu yönetmeliğin tüm maddelerini günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre gerekli şart ve şekilde yeniden düzenleyebilir veya değişiklik yapılabilir. Yürütme: Madde 34-Bu yönetmelik Tarsus adına Zabıta Müdürlüğünce yürütülür. Yürürlük: Madde Sayılı Belediye Kanununun 15/b, p maddelerinde verilen yetkiye göre iş bu yönetmelik Tarsus Belediye Meclisinde kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer. T Plakalı Ticari Taksi Đşletme Yönetmeliğine yapılan işaretle oylama neticesinde celsede mevcut üyelerin oybirliği ile karar verildi.

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK

6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK 6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 YÖNETMELİK İçişleri Bakanlığından: KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE UYGULANAN İDARİ PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK USUL

Detaylı

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARIMSAL SULAMA TARİFE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Baraj, gölet, bent ve yeraltısuyu kullanılarak tarımsal sulama

Detaylı

İLAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALİ HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI MADDE 1- Bursa

Detaylı

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler

OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM. Genel Hükümler OTOPARK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Amaç ve Dayanak Madde 1-3194 sayılı İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu Yönetmeliğin amacı, yerleşme yerlerinde araçların

Detaylı

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 49 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:30) Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 02.05.2008 Sirküler No: 2008/58 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Seri No:30) 02.05.2008 tarih ve 26864 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 30 Seri No.lu Motorlu

Detaylı

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞ MAKİNELERİNİN TESCİL İŞLEMLERİNE AİT YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞ MAKİNELERİNİN TESCİL İŞLEMLERİNE AİT YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞ MAKİNELERİNİN TESCİL İŞLEMLERİNE AİT YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Karaman Belediyesine ait iş makinelerinin, 2918 sayılı Karayolları

Detaylı

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ

DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Görev ve Yetki Tanımları DESTEK HĠZMETLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yürürlükteki yasal mevzuat çerçevesinde belediye kaynaklarının kamunun yararına ve ortak menfaatlerinin sağlanmasına yönelik

Detaylı

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ

TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ I-GENEL ŞARTLAR MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Şirinyalı Mahallesinde bulunan gayrimenkul (Günübirlik Tesis Alanı ) 2886 sayılı Devlet İhale

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ MART 2016 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURTİÇİ VE YURTDIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ

Detaylı

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7)

Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) 10 Nisan 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26843 TEBLİĞ Gümrük Müsteşarlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (ULUSLARARASI ANLAŞMALAR) (SERİ NO: 7) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye ile Avrupa Topluluğu

Detaylı

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar ALANYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Alanya Belediyesi

Detaylı

ANKARA ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME KARARI

ANKARA ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ UKOME KARARI İLGİ: a) EGO Genel Müdürlüğünün 28.11.2013 gün ve 55291 sayılı yazısı ve eki Ulaşım Dairesi Başkanlığının 03.12.2013 gün ve 56232 sayılı (icra nedeni ile parka çekildiği hakkındaki dilekçesi) yazıları

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ NAKLİYAT ARAÇLARI ( N PLAKALAR) HİZMET YÖNETMELİĞİ AMAÇ: KAPSAM:

T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ NAKLİYAT ARAÇLARI ( N PLAKALAR) HİZMET YÖNETMELİĞİ AMAÇ: KAPSAM: T.C. KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ NAKLİYAT ARAÇLARI ( N PLAKALAR) HİZMET YÖNETMELİĞİ AMAÇ: MADDE 1: Bu yönetmeliğin amacı KÜTAHYA BELEDİYE sınırları ve Mücavir Alan sınırları içinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Gürsu Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ

Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ Senato Tarihi: 13.08.2015 Karar No: 2015-114 ORDU ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM VE SERTİFİKA PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ULUTÖMER) TÜRKÇE KURSU, EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ URLA DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci

Detaylı

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1

Lisansüstü Programlar, Başvuru ve Kabul Yönetmeliği Sayfa: 1 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR, KAYIT VE KABUL YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (Madde

Detaylı

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu TaşımaUlaşım

Detaylı

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları,

Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul, Merkezler ve Laboratuvarları, ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bir Yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 58.

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının

MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının MAKÜ YAZ OKULU YARDIM DOKÜMANI 1. Yaz Okulu Ön Hazırlık İşlemleri (Yaz Dönemi Oidb tarafından aktifleştirildikten sonra) Son aktif ders kodlarının bağlantıları kontrol edilir. Güz ve Bahar dönemindeki

Detaylı

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016

28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. KURUL KARARI. Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 28 Mayıs 2016 tarihli ve 29725 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 6282-3 Karar Tarihi : 13/05/2016 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun

Detaylı

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ

ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Hukuk ve Danışmanlık ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALLERİNDE KAPASİTE ARTIRIMI VE LİSANS TADİLİ Türkiye de serbest piyasa ekonomisine geçişle birlikte rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine göre faaliyet gösteren,

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu

Detaylı

2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi

2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi 2009 2010 Dönemi Piyasa Yapıcılığı Sözleşmesi Sözleşmenin tarafları Madde 1) İşbu Sözleşme, İsmet İnönü Bulvarı No:36, 06510 Emek / Ankara adresinde mukim Hazine Müsteşarlığı (bundan sonra kısaca Müsteşarlık

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Meclis Karar No: Meclis Karar Tarihi: T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünü, 22 Nisan 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27560 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: EL SANATLARI EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ VE EL SANATLARI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI ÖZEL OLMAYAN ARAÇLARIN VE ARABALARIN NUMARALANDIRILMASINI VE ÖZEL OLMAYAN ARABALARLA İLGİLİ YOLCU TAŞIMA ÜCRETLERİNİN DÜZENLENMESİNİ ÖNGÖREN YASA (10/1983,

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62

SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.05.2010 Sayı: 2010/62 Ref: 4/62 Konu: SANAYĐ SĐCĐL BELGELERĐNĐN ALINMASI VE ĐKĐ YILDA BĐR VĐZE ETTĐRĐLMESĐ HAKKINDA Özet: Sanayi/üretim işletmelerinin sanayi siciline kaydolmaları

Detaylı

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi Aralık 2007 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim-öğretim döneminde kazanmış oldukları bilgi, beceri

Detaylı

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

6 Kasım 2010 CUMARTESİ Sayı : 27751 YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ

6 Kasım 2010 CUMARTESİ Sayı : 27751 YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ 6 Kasım 2010 CUMARTESİ Sayı : 27751 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından

Detaylı

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer)

SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına İlişkin Duyuru (Tesmer) 24 Mart 2007 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26472 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşüvirler Odaları

Detaylı

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu:

Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15. Konu: S İ R K Ü L E R R A P O R Tarih: 05.02.2010 Sayı: 2010/15 Konu: 396 Sıra Numaralı VUK Genel Tebliği ile Ba ve Bs formlarına ilişkin uygulamada değişiklikler yapıldı. Özet: 4 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ ADANA BİLİM ve TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanım Amaç MADDE 1- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Detaylı

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU VE SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YIL İÇİ UYGULAMA VE YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. Yönergenin amacı, Karabük

Detaylı

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ.

TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ. TÜRKİYE KANO FEDERASYONU BAŞKANLIĞINCA TOHM MERKEZLERİNE ALINACAK VE FEDERASYON FAALİYETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE ALINACAK MALZEME ALIMI SÖZLEŞMESİ. Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Türkiye Kano Federasyonu

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Afyon Kocatepe Üniversitesi zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfının eğitim-öğretim

Detaylı

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü

GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI Çalışma Genel Müdürlüğü ANKARA 2016 ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri

Detaylı

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar: Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Zonguldak Karaelmas

Detaylı

BALIKESİR BELEDİYESİ HOBİ BAHÇELERİ UYGULAMA VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ

BALIKESİR BELEDİYESİ HOBİ BAHÇELERİ UYGULAMA VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ BALIKESİR BELEDİYESİ HOBİ BAHÇELERİ UYGULAMA VE KULLANMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMAÇ : Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı Balıkesir Belediyesi tarafından yaptırılan ve hizmete

Detaylı

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini,

TEBLİĞ. c) Eğitim merkezi: Bakanlık tarafından kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş kan hizmet birimini, 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Sağlık Bakanlığından: KAN HİZMET BİRİMLERİNDE GÖREV YAPACAK SAĞLIK PERSONELİNİN EĞİTİMİ VE SERTİFİKALANDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek.

SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013. İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. SİRKÜLER NO: POZ-2013 / 94 İST, 21.10.2013 ÖZET: İade dilekçeleri internet vergi dairesi üzerinden verilecek. İADE DİLEKÇELERİNİN İNTERNET VERGİ DAİRESİ ÜZERİNDEN VERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ Nakden

Detaylı

ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABONELĠK SÖZLEġMELERĠ YÖNETMELĠĞĠ TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; abonelik sözleşmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ EK-15: Mesleki Eğitim Kursları Kursiyer Taahhütnamesi (2014/1 Sayılı Genelge Eki) T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜZCE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI KURSİYER TAAHHÜTNAMESİ

Detaylı

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ GELĠġTĠRME VE DESTEKLEME ĠDARESĠ BAġKANLIĞI (KOSGEB) KOBĠGEL-KOBĠ GELĠġĠM DESTEK PROGRAMI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu programın

Detaylı

DÜZCE BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ

DÜZCE BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ DÜZCE BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Yasal Dayanak Madde 1- Bu yönetmelik Düzce Belediyesi ve mücavir alan sınırları içinde çalışan servis araçlarının (okul ve

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61

İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 T.C YARGITAY 10.HUKUK DAİRESİ Esas No. 2013/1737 Karar No. 2013/7836 Tarihi: 15.04.2013 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2014/1 İlgili Kanun / Madde 506 S. SSK/61 YURT DIŞI HİZMET BORÇLANMASINDA YAŞLILIK

Detaylı

EK-1. bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla bu alacaklara bağlı faizlerin tahsilinden vazgeçilir.

EK-1. bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şartıyla bu alacaklara bağlı faizlerin tahsilinden vazgeçilir. EK-1 Madde 17 fıkra 9: a) 12/4/1990 tarihli ve 3624 sayılı Kanun kapsamında, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 31/12/2010 tarihinden önce

Detaylı

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762)

EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) EĞİTİMDE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALIMI İHALESİ İLANI (İKN 2015/47762) 1. İdarenin; a) Adı: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü.

Detaylı

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI

AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI AMME ALACAKLARINDA TERKİN TUTARI TABLO IV- MUHASEBE KAYITLARINDAN ÇIKARILACAK ALACAKLAR 1. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 106 ncı maddesi gereğince; 1.1. 213 sayılı Vergi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR

DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1. GENEL HUSUSLAR Madde 1.1. Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin lisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için

Detaylı

KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ:

KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ: KOOPERATİFLER HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ: Soru: Bir yapı kooperatifi kaç kişi ile kurulur? Cevap: Bir yapı kooperatifi en az 7 gerçek ve/veya 1163 sayılı Kooperatifler kanununda belirtilen tüzel kişilerce

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK VE TRAFİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK VE TRAFİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ GÜVENLİK VE TRAFİK UYGULAMALARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yerleşkeleri

Detaylı

SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14

SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14 SİRKÜLER : 15.12.2009-2009 / 14 Konu : K Türü Yetki Belgesinin Alımında İndirimli Süre 31.12.2009 Tarihinde Bitiyor. Özü : 11.06.2009 tarih ve 27255 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ KARAR TARİHİ : 10.04.2014 KARAR SAYISI : 2014/42 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ GEREDE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Gerede Uygulamalı Bilimler

Detaylı

ÇORUM BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ

ÇORUM BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ ÇORUM BELEDİYESİ SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Yasal Dayanak Madde 1- Bu Yönetmelik Çorum Belediyesi Mücavir alan sınırları içinde çalışan Servis Araçlarının (okul ve personel)

Detaylı

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri

İnşaat Mühendisleri Odası Kurum İçi Eğitim Kitabı (1 Eylül 2015) Öğrenci Üye İşlemleri 213 Öğrenci Üye İşlemleri 214 Öğrenci üye işlemleri Öğrenci üye işlemleri Öğrenci Üye Yönetmeliği, Öğrenci Üye Sınıf ve Üniversite Temsilcileri ise İMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü Sınıf ve Üniversite Temsilciliği

Detaylı

EK-1 HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

EK-1 HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU EK1 HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMET ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE MADDE NUMARASI

Detaylı

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TETAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNERGE 10 BÜTÇE YÖNERGESİ T E T A Ş TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇE YÖNERGESİ TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FİKRÎ MÜLKİYET VE PATENT HAKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FİKRÎ MÜLKİYET VE PATENT HAKLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FİKRÎ MÜLKİYET VE PATENT HAKLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Mevlana Üniversitesi, fikrî mülkiyet haklarının edinilmesi, paylaşılması,

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI M PLAKALI ARAÇLAR HİZMET YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanaklar ve Tanımlar

T.C. TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI M PLAKALI ARAÇLAR HİZMET YÖNETMELİĞİ. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanaklar ve Tanımlar T.. TEKİRDĞ ÜYÜKŞEHİR ELEDİYE ŞKNLIĞI M PLKLI RÇLR HİZMET YÖNETMELİĞİ maç, Kapsam, Yasal Dayanaklar ve Tanımlar maç Madde 1 - u Yönetmelik Tekirdağ üyükşehir elediyesi sınırları içinde belirlenen şehir

Detaylı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ, GÖREV VE YETKİLERİNİ BELİRLEYEN ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmelik 657 sayılı

Detaylı

İŞÇİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞÇİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞÇİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİNDE 4857 SAYILI İŞ KANUNUNA TABİ PERSONELİN İŞÇİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE-1: Bu yönetmeliğin amacı ; 5393 sayılı Belediye Kanunu un 48. ve 49. maddesi gereği

Detaylı

GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 3713 GÜMRÜK ANTREPOLARI AÇILMASI VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 7/2/2000 No :2000/186 Dayandığı Kanunun Tarihi : 27/10/1999 No :4458 Yayımlandığı

Detaylı

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11

MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 MARMARA ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNERGESĠ Senato: 13 Ekim 2009 / 274-11 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Marmara Üniversitesi Yabancı

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ETİK KURUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesi bünyesinde kurulan Etik Kurulun oluşumunu, görevlerini

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği

SİRKÜLER 2009 / 32. 1- İşsizlik Ödeneği Almakta Olan İşsizleri İşe Alan İşverenlere Yönelik Sigorta Primi Desteği KONU SİRKÜLER 2009 / 32 Sigorta Primi Desteklerine Yönelik Yeni Düzenlemeler (5921 Sayılı Kanun) Genel Olarak İşsizlikle mücadeleye yönelik bir yasal düzenleme olarak nitelendirilebilecek olan 5921 Sayılı

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin öğrenim

Detaylı

Amaç. Kapsam. Tanımlar

Amaç. Kapsam. Tanımlar BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAKSİ - DOLMUŞ MİNİBÜS- SERVİS ARAÇLARI VE ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM TANIMLAR YASAL DAYANAK Amaç MADDE-1 Bu Yönetmelik Bursa Büyükşehir

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ

T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ T.C. MERAM BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLERİ Yöneticilerin genel ve ortak görev yetki ve sorumluklarına ilişkin hükümleri yerine getirmek, Birimi yönetmek, yeterli sayı ve nitelikte

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ AMAÇ ve KAPSAM Madde 1. Bu Yönerge, Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin pratik bilgi ve becerilerini

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar

İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU AMBAR HİZMETLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Yönetim Kurulunun 20/05/2009 tarih ve 2009/191 sayılı Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar ve İstisnalar Amaç MADDE 1

Detaylı

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE 1- Bu yönetmelik, İnegöl Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler

Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi. Ek İsterler Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesi Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç 14 üncü maddesi ve 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Detaylı

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 24 Aralık 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27795 YÖNETMELİK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: YURTDIŞI VATANDAŞLAR DANIŞMA KURULUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE )

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( GENELGE ) Sayı : B.11.1.SHG.0.14.03.26 / 697-3898 22/03/2012 Konu : Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Verilmesine İlişkin Genelge İlgi : a) b) c) d) ( GENELGE ) 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Ticari Hava

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884

Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 Resmi Gazete Tarihi: 23.07.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25884 SAYIŞTAY YÖNETİM MENSUPLARININ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1

Detaylı

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU

HAKSIZ REKABET KURULU ÇALIŞMA RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYA HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU FAALİYET RAPORU DÖNEMİ : 2014 İÇİNDEKİLER SUNUŞ 3 BAŞKANIN SUNUŞU 4 HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE KURULU NUN SUNUŞU

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ 9 Şubat 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29262 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI REFERANS BELGESİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349

Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 Resmi Gazete Tarihi: 10.07.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28349 RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE DAYALI LİSANS BAŞVURULARI İÇİN YAPILACAK RÜZGÂR VE GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ UYGULAMALARINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/01)

Detaylı

T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi

T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi T.C. VAN ĐL ÖZEL ĐDARESĐ Đl Genel Meclisi Dönem : 2008 Konu : Öneri Toplantı : Nisan Karar Sayısı : 45 Birleşim : 04/04/2008 Karar Tarihi : 04/04/2008 Đl Genel Meclisinin Ocak 2008 tarihli toplantısında

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 1.Sınıf Gayrisıhhî Müessese 2. Ayrıntılı adres krokisi eklenmiş Gayrisıhhî Müessese Açma Ruhsatı Başvuru Beyan Formu 3. İmar Durum Belgesi (İlçe Belediye Başkanlığından temin edilebilir -gerekli görüldüğünde

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İş Sağlığı

Detaylı

TEBLİĞ. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE

TEBLİĞ. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE 20 Aralık 2012 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28503 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: TEBLİĞ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TRANSİT İŞLEMLERİ) (SERİ NO:3) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TRANSİT İŞLEMLERİ)

Detaylı