tarihinden itibaren Yeniçağ Anabilimdalı Başkanlığı görevini ve 8 Ekim 2014 Tarih Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2 2012 tarihinden itibaren Yeniçağ Anabilimdalı Başkanlığı görevini ve 8 Ekim 2014 Tarih Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir."

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ tarihinde Tokat ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi nde (1983) yaptıktan sonra, girdiği İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl bu Fakültenin Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı nda Araştırma Görevlisi oldu ve Yüksek Lisansa başladı. Aşık Mehmed ve Menazırü l-avalim i konulu tezini 1990 da tamamladı. Aynı yıl Doktora programına girdi ve Menazırü l-avalim (Tahil-Metin) konulu tezini 9 Nisan 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı tarihleri arasında Erzurum 9. Kolordu 109. Topçu Alayı nda 257. Kısa Dönem askerlik yaptı. 11 Kasım 1999 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı nda Yrd. Doç. Kadrosuna atandı. 21 Mart Mayıs 2007 tarihleri arasında İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 16 Mayıs 2005 tarihinde Yeniçağ ve Yakınçağ Doçenti unvanını aldı. 29 Mayıs 2006 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı nda Doçent kadrosuna atandı yıllarında İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Disiplin Komisyonu Başkanlığı yaptı yıllarında İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcılığı ve İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Dergisi Müdürlüğü görevlerinde bulundu yılından itibaren ve İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği (Doçent temsilcisi: Şubat 2011; Profesör temsilcisi: 14 Kasım )28 Şubat

2 tarihinden itibaren Yeniçağ Anabilimdalı Başkanlığı görevini ve 8 Ekim 2014 Tarih Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir yılından itibaren İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Dergisi Yayın Kurulu üyeliği yapmaktadır yılından itibaren ikinci defa olarak İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ( Haziran 2011) görevinde bulundu yıllarında İ.Ü. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı İhale Komisyonu Asil Üyeliği (Ekim 2012-Ocak 2013 tarihleri arasında Komisyon Başkanlığı) yapmıştır yıllarında İ.Ü. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi Beyazıt III Yerleşkesi Sorumluluğu görevini sürdürmüştür Haziran 2010 tarihlerinde TOBB ETÜ-SEM ve KAMU İHALE KURUMU işbirliğiyle gerçekleştirilen SERTİFİKALI KAMU ALIMLARI EĞİTİMİ ni tamamlayarak yapılan sınav sonucunda sertifika almaya hak kazanmıştır. 11 Şubat Ocak 2013 tarihleri arasında İ. Ü. Öğrenci Kültür Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır. 23 Şubat 2011 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında Profesörlüğe yükseltildi. Mayıs Ocak 2013 tarihleri arasında İ. Ü. ÖYP Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır. Temmuz 2011 tarihinden itibaren İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu üyesidir (Prof. Temsilcisi olarak). 29 Haziran Ocak 2013 tarihleri arasında İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak ( tarihine kadar vekâleten) görev yapmıştır. Haziran Ocak 2013 tarihleri arasında İ. Ü. BAP üyeliği yapmıştır. 28 Şubat 2012 tarihinden itibaren İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. 8 Ocak Şubat 2015 tarihleri arasında İ. Ü. Rektör Yardımcılığı görevini yapmıştır. 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren Tarih Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. 11 Şubat 01 Nisan 2015 tarihleri arasında İ.Ü. Vekil Rektör olarak görev yapmıştır. 02 Nisan 2015 tarihinden itibaren İ.Ü. Rektörü olarak görev yapmaktadır. Fakülte ve Rektörlük bünyesinde kurulan muhtelif komisyonlarda da ayrıca başkan veya üye olarak sorumluluklar üstlenmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Fransızca ve Arapça bilmektedir.

3 3 Halen İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü nde görev yapmakta olup diğer öğretim sorumlulukları yanında, Osmanlı Türkçesi nin öğretimi ve bu dönemin yazılı ve matbu eserleri ile arşiv belgeleri üzerinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler vermekte, metin incelemeleri yaptırmaktadır. Danışmanlığı altında 5 Yüksek Lisans ve 2 Doktora tezi sonuçlandırılmıştır. Hâlen 4 Yüksek Lisans ve 4 de Doktora tezinin danışmanlığını yürütmektedir. YAYIN ÖZETİ: 1 Uluslar arası hakemli dergide hakemlik, 5 Uluslar arası dergi ve monografilerde makale, bildiri ve bölüm yazarlığı, 3 Uluslar arası ve bildiri kitaplı bilimsel toplantıda oturum başkanlığı, 6 Kitap yazarlığı (3 ü müşterek yayın), 7 Kitap bölüm yazarlığı, 7 Yurt içi hakemli dergide makale yazarlığı, 4 Hakemli olmayan dergide makale yazarlığı, 27 Bilimsel ansiklopedide basılmış madde yazarlığı, 4 Ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş ve yayınlanmış bildirisi, 6 Süreli ve hakemli Tarih Dergisi sayısında editörlüğü, 5 Bilimsel yayında yayın kurulu üyeliği, 7 Ulusal hakemli kitap/dergide hakemlik, 5 Görev aldığı yurt içi kaynaklı proje bulunmaktadır. ATIFLAR: 7 Yurt dışında yayınlanan bilimsel kitap, monografi ve doktora tezlerinde, 63 Yurt içinde yayınlanan bilimsel kitap, monografi ve doktora tezlerinde olmak üzere 26 farklı yayınına toplam 70 atıf tespit edilmiştir. İLETİŞİM BİLGİLERİ: ADRES; 200 MAİL; mak@istanbul.edu.tr; mahmutak65@hotmail.com

4 1. Adı Soyadı : Mahmut Ak 4 1. Ünvanı : Prof. Dr. 2. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih İstanbul 1987 Y.Lisans Yeniçağ Tarihi İstanbul 1990 Doktora Yeniçağ Tarihi İstanbul Akademik Ünvanlar Unvan Alan Üniversite Yıl Yardımcı Doçent Yeniçağ Tarihi İstanbul 1999 Doçent Yeniçağ ve Yakınçağ Tarihi İstanbul 2005 Profesör Yeniçağ Tarihi İstanbul Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri 6.1. Yüksek Lisans Tezleri 1. Dilek Şahin, XVII. Yüzyılda Anadolu da Celâlî Hareketleri (8 Numaralı Mühimme Zeyli ne Göre), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Didem Sevtap Yeşiltepe, Osmanlı Döneminde Coğrafyanın Müfredatta Yer Alması ve Hazırlanan İlk Ders Kitapları, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, İstanbul Nihal Kurt Budak, Evliya Çelebi ve Eremya Çelebi ye Göre XVIII. Yüzyılda İstanbul, İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı, İstanbul Songül Gökçe, 232 Numaralı Ruus Defteri (Metin-Değerlendirme), İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, İstanbul 2014.

5 5 5. Jahja Muhasilovic, Bosna-Hersek Güncel Tarih Ders Kitaplarında Osmanlı-Türk İmajı, İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, İstanbul Ramazan Aktemur, Osmanlı Coğrafyacılarının Gözüyle Akdeniz Dünyası, İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Akdeniz Dünyası Araştırmaları Bilim Dalı (Devam ediyor). 7. Arzu Akgün, İstanbul Efsanelerinde Rüya Olgusu ve Sosyal Hayata Yansıması, İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı (Devam ediyor). 8. Burcu Doğan, Osmanlı Fransız Ahidnamelerinin Uygulanması( ), İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı (Devam ediyor). 9. Havva Önalan, Osmanlı Portekiz İlişkileri ve Hind Okyanusu (XVI. Yüzyıl), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı (Devam ediyor). 6.2 Doktora Tezleri 1. Erdal Kılıç, Musiki Tarihi Bakımından 'Mecmua-i Makamat-ı Hoca Abdülkadir ve Saire'(Metin ve Değerlendirme), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, İstanbul Ümmügülsüm Filiz Bayram, Enverî Tarihi: III. Cilt (Metin ve Değerlendirme), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı, İstanbul Kemal Erkan, Vekayi u l-fudalâ:i-ii (Metin ve Değerlendirme), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı (Devam ediyor). 4. İlhami Danış, Evzahu l-mesâlik (Metin ve Değerlendirme), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı (Devam ediyor). 5. Ahmet Üstüner, Levâmi u n-nûr (Metin ve Değerlendirme), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiyat Araştırmaları Anabilim Dalı (Devam ediyor). 6. Ayşe Kılıç, Osmanlı-Habsburg Diplomasisi ( ), İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı (Devam ediyor).

6 7. Yayınlar Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. "Bartınlı İbrahim Hamdi ve Atlas'ı", Türk Tarih Kurumu Belleten, LXIV/239 (2000), Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. The Rumelian Impressions of an Ottoman Traveler, Second International Symposium on Islamic Civilisation in the Balkans, Trana, Albania, 4-7 December 2003, Abstracts, İstanbul 2003, s "Bir Osmanlı Seyyahının Rumeli İzlenimleri", Balkanlar'da İslam Medeniyeti II. Milletlerarasi Sempozyumu Tebligleri (Tiran, Arnavutluk, 4-7 Aralık 2003), önsöz: Halit Eren, yayına hazırlayan: Ali Caksu. Istanbul: İslam Tarih, Sanat ve Kultur Araştırma Merkezi (IRCICA), İstanbul 2006, s "Tarihi Yarımadada Kapılar", 3. Uluslar arası tarihi yarımada sempozyumu tebliğler kitabı, İstanbul 2008, s Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler 1. Osmanlı Coğrafyası (Türkçe ve İng.), Türk Dünyası Kültür Atlası. Osmanlı Dönemi, I (İstanbul 1999), Fatih Sultan Mehmed Dönemi Kronolojisi ( / ), (F. Başar ile birlikte), Fatih ve Dönemi/Mehmed II and his Period, ed. N. Birinci, İstanbul 2004, s , Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler 1. "Aynı Adı Taşıyan İki Osmanlı Müellifi (Aşık Mehmed b. Ömer)", İlmî Araştırmalar, I (İstanbul 1995), 9-14.

7 7 2. "Osmanlı Coğrafyasında İki Yer Adı (Bahr-i Kulzüm / Kurzüm) Üzerine", İlmî Araştırmalar, II (İstanbul 1996), Hind Donanması Kaptanı ve Bahriye Müellifi Pirî Reis Yeni Türkiye, VI/33 (Osmanlı Özel Sayısı III: Düşünce ve Bilim), Ankara 2000, s "Bartınlı İbrahim Hamdi ve Atlas'ı", Türk Tarih Kurumu Belleten, LXIV/239 (2000), Menâzırü l-avâlim, Akademik Araştırmalar Dergisi, II/4-5 (2000), Leke-nâme ve Panzehir Risalesi, İÜEF Tarih Dergisi, Sayı 39, İstanbul 2004, s Osmanlı Coğrafya Çalışmaları, Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, II/4 (Türk Bilim Tarihi), İstanbul 2004, s Osmanlı-Macar Siyasetinde Önemli Bir Temsilci: Lala Mehmed Paşa, İÜEF Tarih Dergisi, Sayı 49, İstanbul 2010, s Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler 1. "İslâm Coğrafyacılarına Göre Trabzon", Trabzon Tarihi Sempozyumu, 6-8 Kasım 1998, Bildiriler, Trabzon 1999, s Bir Osmanlı Seyyahının Şehir Gözlemleri: Bursa Örneği, Anadolu da Tarihî Yollar ve Şehirler Semineri, 21 Mayıs 2001, Bildiriler, İstanbul 2002, s Üniversite Tarih Eğitiminde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Kürsüsü/Anabilim Dalı nın Yeri, Cumhuriyetin 80. Yılında Üniversitelerde Tarih Öğrenimi, Araştırmaları ve Yayınları Semineri, Aralık 2003, Bildiriler, İstanbul 2004, s Diğer yayınlar KİTAPLAR 1. İstanbul un Fetih Günlüğü, İstanbul 2003 (F. Başar ile birlikte); İstanbul 2010 (İkinci Baskı).

8 8 2. Osmanlı Türkçesi, Gramer, Tarihî Metinler, Belgeler, İstanbul 2004 (F. Başar ile birlikte); İstanbul 2008 (İkinci Baskı); İstanbul 2010 (Üçüncü Baskı); İstanbul 2011 (Dördüncü Baskı). 3. Osmanlı'nın Gezginleri, İstanbul Menâzırü'l-avâlim, I-III, Ankara Cem Sultan, İstanbul 2010 (K. Akalan ile birlikte). 6. Seydi Ali Reis ve Muhit i, İstanbul KİTAP BÖLÜMLERİ 1. "Menâzırü'l-avâlim ve Kaynağı Takvîmü'l-büldân", Prof. Dr. Bekir Kütükoğlu'na Armağan, İstanbul 1991, s "Âşık Mehmed'e Göre Memleketi Trabzon ve Havalisi", Bir Tutkudur Trabzon, İstanbul 1997, s Hind Donanması Kaptanı ve Bahriye Müellifi Pirî Reis Osmanlı, VIII (Ankara 1999), Pîrî Reis (1470?-1554), Türkler, XI (Ankara 2002), Fatih Döneminde İstanbul da İmar Faaliyetleri ve Mahalle Yerleşimi Hakkında, İSTANBUL: Şehir ve Medeniyet, İstanbul, 2004, s XVI. Yüzyıl Osmanlı Coğrafyacılığı, Sosyoloji ve Coğrafya, yay. haz. E. Eğribel - U. Özcan, İstanbul 2006, s Osmanlı Coğrafya Eserlerinde Şehirlerin Tasnifi: Menâzırü'l-avâlim ve Cihânnümâ Örneği, Doğumunun 400. Yıl Dönümünde Kâtip Çelebi, ed. B. Karlığa - M. Kaçar, Ankara 2009, s MAKALELER 1. Vakıf Kurucusu Bir Hanım: Mihrimah Sultan, Vakıflar Dergisi, 2006 Vakıf Medeniyeti Özel Sayısı:Geçmişten Geleceğe Vakıf Medeniyeti, Ankara 2006, s İstanbul un Fethi, Kültür, Üç Aylık Kültür Sanat Araştırma Dergisi, Sayı 11 (Fetih Özel Sayısı), İstanbul 2008, s

9 Sayısında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Dergisi, İÜEF Tarih Dergisi, Sayı 50, İstanbul 2010, (Kitabiyat) s İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Dergisi Bibliyografyası: Sayı 1-48 (S. Demirsoy ile birlikte), İÜEF Tarih Dergisi, Sayı 50, İstanbul 2010, (Kitabiyat) s Büyük Osmanlı Denizcisi ve Coğrafyacısı Piri Reis (S. Demirsoy ile birlikte), Yedi Kıta, Aylık Tarih ve Kültür Dergisi, Sayı 54 (Şubat 2013), İstanbul 2013, s Piri Reis Haritası 500 Yaşında, Yedi Kıta, Aylık Tarih ve Kültür Dergisi, Sayı 54 (Şubat 2013), İstanbul 2013, s ANSİKLOPEDİ MADDELERİ TÜRKİYE DİYANET VAKFI İSLÂM ANSİKLOPEDİSİ 1. Coğrafya (Osmanlılar Dönemi), VIII (İstanbul 1993), Derviş Paşa (Bosnevî), IX (İstanbul 1994), İbrahim Hamdi, XXI (İstanbul 2000), İklim, XXII (İstanbul 2000), Lala Mehmed Paşa, XXVII (Ankara 2003), Mehmed Paşa, Damad, XXVIII (Ankara 2003), Mehmed Paşa, Gürcü, XXVIII (Ankara 2003), Seydi Ali Reis, XXXVII (İstanbul 2009), Siyavuş Paşa, XXXVII (İstanbul 2009), Siyavuş Paşa(Kanijeli), XXXVII (İstanbul 2009), Tarih Dergisi, XL (İstanbul 2011), Tiryâki Hasan Paşa, XLI (İstanbul 2012),

10 10 YAŞAMLARI VE YAPITLARIYLA OSMANLILAR ANSİKLOPEDİSİ, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul Abdüllatif Râzî, I, Ahmed (Tunuslu, Hacı), I, Ali Cevad, I, Ali Ekber Hıtaî, I, Ebubekir Dımaşkî, I, Emir Mehmed Suudî, I, Evliya Çelebi, I, Feridun Ahmed Bey, I, İbrahim Hamdi (Uluslu), I, Kâtip Çelebi, II, Mahmud Şirvanî, II, Mehmed (Âşık), II, Mehmed Hanefi (Âşık), II, Pirî Reis, II, Seydî Ali Reis, II, Seyfi Çelebi, II, Yahya Gaffarî, II, SEMİNER VE SEMPOZYUMLAR 1. XVI. Yüzyıl Sonlarında Yazılmış Bir Meyve Kitabı: Menâzırü l-avâlim, Türk Kültüründe Meyve Sempozyumu, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi, Nisan 2004.

11 8. Projeler Fetihten Sonra İstanbul, İstanbul un Fethi, Fatih ve Dönemi Sempozyumu, Mayıs 2006, Fatih Belediyesi. 3. "Seyyahların Gözüyle İstanbul", 2010 Vakıf Medeniyeti İstanbul, Mayıs 2010 (05 Mayıs 2010: I. Oturum) , Giresun Tarihi Sempozyumu, Mayıs 1996, Bildiriler (Yayın Kurulu Üyesi), İstanbul , Millî Mücadelede Giresun (Sempozyum 6-7 Mart 1999), Bildiriler (Yayın Kurulu Üyesi), İstanbul ,Türk Dünyası Kültür Atlası. Osmanlı Dönemi (Türkçe Metin Redaksiyonu), I, İstanbul ,Türk Dünyası Kültür Atlası. Osmanlı Dönemi (Türkçe Metin Redaksiyonu), II, İstanbul , Ege Adaları, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) , Türkiye nin Sosyal ve Kültürel Tarihi, Türk Tarih Kurumu (TTK); TÜSOKTAR: Türkiye'nin Sosyal ve Kültürel Tarih Projesi: Ankara 2009, VI cilt , Enver Çakır; Doğu Akdeniz Sahilinde Bir Osmanlı Sancağı: Trablus ( ), Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi Birimi, , İstanbul Kadı Sicilleri Üsküdar Mahkemesi 2 Numaralı Sicil (H / M ), İstanbul , İstanbul Kadı Sicilleri Üsküdar Mahkemesi 56 Numaralı Sicil (H / M ), İstanbul İdari Görevler 1. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı ( ; ). 2. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ( ; ).

12 12 3. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu Üyesi ( ; ). 4. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı ( ). 5. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih Dergisi Müdürü ( ). 6. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi (Doçent Temsilcisi: Şubat 2011). 7. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Disiplin Komisyonu Başkanı ( ). 8. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih Dergisi Yayın Kurulu Üyesi (2009- ). 9. İ. Ü. Beyazıt III Yerleşke Sorumluluğu ( ) 10. İ.Ü. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi İhale Komisyonu Üyesi ( ; Başkan: ). 11. İ. Ü. Öğrenci Kültür Merkezi Müdürü ( ) 12. İ. Ü. ÖYP Yürütme Kurulu Üyesi ( ) 13. İ. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ( ) 14. İ.Ü. BAP Üyesi ( ) 15. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi (Profesör temsilcisi: Temmuz ) 16. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyesi (Profesör temsilcisi: 14 Kasım ; Bölüm Başkanı: ) 17. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı (28 Şubat ). 18. İ. Ü. Rektör Yardımcısı (08 Ocak Şubat 2015) 19. Tarih Bölüm Başkanlığı (8 Ekim ) 20. Tarih Dergisi Sorumlusu (8 Ekim )

13 İ.Ü.Vekil Rektör (11 Şubat Nisan 2015) 22..İ.Ü.Rektörü (02 Nisan )

14 14 ULUSLAR ARASI BİLİMSEL YAYINLARDA (DERGİ/KİTAP) H A K E M L İ K 1. Türk Tarih Kurumu Belleten 2. The Journal of Academic Socia Science Studies ULUSAL BİLİMSEL YAYINLARDA (DERGİ/KİTAP) H A K E M L İ K 1. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Dergisi. 2. İstanbul Üniversitesi Güney-doğu Avrupa Araştırmaları Dergisi 3. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türkiyat Araştırmaları Dergisi. 4. Akademik Araştırmalar Dergisi 5. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 6. Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi 7. Kitap Raportörlüğü: Türk Tarih Kurumu ULUSLARARASI / ULUSAL BİLDİRİ KİTAPLI BİLİMSEL TOPLANTILARDA OTURUM BAŞKANLIĞI 1. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi II. Uluslararası Doğu Dilleri ve Edebiyatları Sempozyumu: Doğu'nun Bilge Şairi; "Muhammed İkbal" / Istanbul University Faculty of Letters International and Literatures Symposium-II: "Sage Poet of the East Muhammad Iqbal", Nisan 2009 (21 Nisan II. Oturum). 2. Dinsel ve Kültürel Farklılıkların Birarada Yaşaması, İstanbul Tecrübesi, Uluslararası Sempozyum / Coexistence of Religious and Cultural Diversities, the Experience of Istanbul, International Symposium, Nisan 2010 (16 Nisan 6. Oturum, Salon B).

15 15 3. İstanbul un Doğu Roma Günleri, Uluslar arası Bizans Kültürü Sempozyumu, Mayıs 21-23, 2010 İstanbul / Jours Byzantins d Istanbul,Un Congrés International sur l acceptation, la Transformation et la Transmission de la Culture au Monde, a Travers l Empire Byzantin.Türk Tarih Kurumu, İstanbul 4. Tercüman-ı Ahval'in 150. Yılında İstanbul'da Fikir Gazeteciliği Sempozyumu, 2122 Ekim 2010 (21 Ekim I. Oturum). 10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler 11. Ödüller 12.Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz. L İ S A N S D E R S L E R İ Akademik Yıl Dönem Güz Bahar Güz Bahar Dersin Adı Haftalık Ders Saati Teorik Uygulama Öğrenci Sayısı Yeniçağ Tarihine Giriş Osmanlıca Metin Gramer I 6 30 Yeniçağ Osmanlı Tarihi Metinleri I Yeniçağ Osmanlı Tarihi Yazma Eserler ve Arşiv Belgeleri I Osmanlıca Metin Gramer II 6 30 Yeniçağ Osmanlı Tarihi Metinleri II Yeniçağ Osmanlı Tarihi Yazma Eserler ve Arşiv Belgeleri II Yeniçağ Tarihine Giriş Osmanlıca Metin Gramer I 6 30 Yeniçağ Osmanlı Tarihi Metinleri I Yeniçağ Osmanlı Tarihi Yazma Eserler ve Arşiv Belgeleri I Osmanlıca Metin Gramer II 6 30 Yeniçağ Osmanlı Tarihi Metinleri II Yeniçağ Osmanlı Tarihi Yazma Eserler ve Arşiv Belgeleri II Y Ü K S E K L İ S A N S D E R S L E R İ

16 16 İSTANBUL ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI: Akademik Yıl Dönem Güz Bahar Dersin Adı Osmanlı Coğrafya Kaynaklarında İstanbul Osmanlı Coğrafya Kaynaklarında İstanbul'a Dair Metin İncelemeleri Haftalık Ders Saati Teorik Uygulama Öğrenci Sayısı Güz Bahar Osmanlı Coğrafya Kaynaklarında İstanbul Osmanlı Coğrafya Kaynaklarında İstanbul'a Dair Metin İncelemeleri AKDENİZ DÜNYASI ARAŞTIRMALARI BİLİM DALI: Akademik Yıl Dönem Dersin Adı Haftalık Ders Saati Teorik Uygulama Öğrenci Sayısı Güz Akdeniz'in Tarihi Coğrafyası 3 3 Bahar Osmanlı Arşiv Belgeleri 3 3 Güz Akdeniz'in Tarihi Coğrafyası 3 3 Bahar Osmanlı Arşiv Belgeleri 3 3 TARİH ANABİLİM DALI: D O K T O R A D E R S L E R İ Akademik Yıl Dönem Güz Bahar Dersin Adı Osmanlı Coğrafya Kaynakları (XV.-XVII. YÜZYILAR) Osmanlı Coğrafya Kaynakları Üzerinde İncelemeler Haftalık Ders Saati Teorik Uygulama Öğrenci Sayısı Güz Bahar Osmanlı Coğrafya Kaynakları (XV.-XVII. YÜZYILAR) Osmanlı Coğrafya Kaynakları Üzerinde İncelemeler

İLETİŞİM BİLGİLERİ: ADRES;

İLETİŞİM BİLGİLERİ: ADRES; Ö Z G E Ç M İ Ş 01.06.1965 tarihinde Tokat ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi nde (1983) yaptıktan sonra, girdiği İ. Ü. Edebiyat

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: 1. Adı Soyadı: Mehmet Nadir ÖZDEMİR 2. Doğum Tarihi: 01.02.1972 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İlahiyat Fakültesi Selçuk Üniversitesi 1995 Y. Lisans

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ ve YAYIN LİSTESİ 01.06.1965 tarihinde Tokat ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi nde (1983) yaptıktan sonra,

Detaylı

ÖZ GEÇMİŞ. . Eren Gümüş, Aynur. Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Düzeylerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi. Gazi Üniversitesi, 1997.

ÖZ GEÇMİŞ. . Eren Gümüş, Aynur. Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Düzeylerinin Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi. Gazi Üniversitesi, 1997. ÖZ GEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Aydın Ankay 2. Doğum Tarihi: 06.12.1941 3. Unvanı: Prof.Dr.Aydın Ankay 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Felsefe (Psikoloji) Ankara Üniversitesi 1965 Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Aynur Can Doğum Tarihi: 15 Mayıs 197 Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1996 Kamu Yönetimi

Detaylı

Arş. Gör Grafik Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1998-2002. Yrd. Doç Grafik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi M.Y.

Arş. Gör Grafik Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1998-2002. Yrd. Doç Grafik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi M.Y. 1. Adı Soyadı: Ali Kılıç 2. Doğum Tarihi: 01.07.1968 3. Ünvanı: Yrd.Doç. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Grafik Tasarım Gazi Üniversitesi 1993 Y. Lisans Grafik Tasarım Long Island

Detaylı

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl

Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl PROF.DR. ERTAN EĞRİBEL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ertan Eğribel 2. Unvanı: Profesör 3. İletişim: ertanegribel@yahoo.com.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Tez Başlığı Yıl Y. Lisans İstanbul Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirel Üniv. Tarih -Ortaçağ / (El-Melik El-Mansur Bilimler Enstitüsü Tarih ABD

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirel Üniv. Tarih -Ortaçağ / (El-Melik El-Mansur Bilimler Enstitüsü Tarih ABD ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Selim Hilmi ÖZKAN 2. Doğum Tarihi / Yeri : 1974 / Gündoğmuş-ANTALYA 3. Ünvanı : Yrd. Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Süleyman Demirel

Detaylı

ANABİLİM/BİLİM DALI Programı MEZUN TEZKONUSU

ANABİLİM/BİLİM DALI Programı MEZUN TEZKONUSU 1. Adı Soyadı: AYŞE ATLAS BOGENÇ 2. Doğum Tarihi: 24.05.1956 3. Unvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: PhD ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl LİSANS PSİKOLOJİ ANABİLİM ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL VE 1985 DALI

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ

NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK YÜKSELTME VE ATAMALARDA DEĞERLENDĠRĠLECEK BĠLĠMSEL PERFORMANS DEĞERLENDĠRME KRĠTERLERĠ A.ULUSLARARASI YAYINLAR PUAN 1. İnternet ile web adresine ulaşılabilen ve en az

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce)

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce) 1. Adı Soyadı: CEYDA LALE 2. Doğum Tarihi: 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Doktora (tez aşaması) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Turizm İşletmeciliği (İngilizce) Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

Akademisi Gazetecilik ve Halkla 1978 İlişkiler Yüksek Okulu Sinema Televizyon Anadolu Üniversitesi Sosyal Yüksek Lisans

Akademisi Gazetecilik ve Halkla 1978 İlişkiler Yüksek Okulu Sinema Televizyon Anadolu Üniversitesi Sosyal Yüksek Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gülseren YÜCEL (GÜÇHAN). Doğum Tarihi: 01.01.1958. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl İstanbul İktisadi Ticari İlimler Radyo Televizyon Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y. Lisans Tarih - Ortaçağ Celal Bayar Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y. Lisans Tarih - Ortaçağ Celal Bayar Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Zafer Duygu 2. Doğum Tarihi : 11.08.1976 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tarih Celal Bayar Üniversitesi 2007 Y.

Detaylı

Özgeçmiş. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul Psikologluğu ve Rehberlik

Özgeçmiş. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul Psikologluğu ve Rehberlik Özgeçmiş 1. Adı-soyadı : Dursun Gökdağ 2. Doğum Tarihi: 30.01.1948 3. Unvanı: Öğretim üyesi 4. Öğrenim durumu: Prof. Dr. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Eğitim Ekonomisi, Planlaması ve Yönetimi Okul

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ I. Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu uygulama yönergesinin amacı Bezmialem Vakıf Üniversitesinde (BVÜ) görevli öğretim

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE TEŞVİK ESASLARI Madde 1. Bu esasların amacı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde

Detaylı

1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ. 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949

1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ. 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949 CV 1. Adı Soyadı: Mehmet GENÇ 2. Doğum Tarihi: 07.07.1949 3. Unvanı: (16.04.2014 tarihi itibariyle kendi isteği ile Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinden emekli- Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi

Detaylı

3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr

3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr 1. Adı Soyadı: Ali Sait Liman 2. Doğum Tarihi / Yeri: 09.01.1973 / Tercan 3. Unvanı: Yrd. Doç. E-posta : asliman@uludag.edu.tr 4. Öğrenim durumu / görev yaptığı akademik kurumlar : a- Öğrenim durumu Derece

Detaylı

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin

Türkiye Ve Avrupa Birliği Açısından Serbest Bölgelerin İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi Ülkemizde Damping- Anti Damping Vergisinin Adı Soyadı:S. BİNNUR ÇELİK Doğum Tarihi:02.10.1958 Ünvanı:Prof. Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hukuk Ankara Üniversitesi 1980 Doktora Mali Hukuk Gazi Üniversitesi 1988 Doçentlik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez: İnegöl Bölgesi nde Yaşayan Bulgaristan Göçmeni ve Yerli Ailelerin Aile Yapısı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez: İnegöl Bölgesi nde Yaşayan Bulgaristan Göçmeni ve Yerli Ailelerin Aile Yapısı ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı: Seher CESUR-KILIÇASLAN 2.Doğum Tarihi: 11 Nisan 1974 3.Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4.Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Aile ve Tüketici Bilimleri Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Türkçe Eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi 2006 Y. Lisans Türk Dili ve

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Türkçe Eğitimi Dokuz Eylül Üniversitesi 2006 Y. Lisans Türk Dili ve Yrd.Doç.Dr. NİHAT BAYAT ÖZGEÇMİŞ Adres Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Kampus - ANTALYA E-posta nihatbayat@akdeniz.edu.tr Telefon +90 242 310 6080 Faks 1. Eğitim Bilgileri Derece Alan Üniversite

Detaylı

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV)

DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) DR.KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ (CV) 1 KADİR DEMİRCİ NİN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ A- ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Kadir Demirci Doğum Tarihi: 1968 Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sosyal Hizmetler

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sosyal Hizmetler 1. Adı Soyadı: Neşe Şahin Taşğın 2. Doğum Tarihi: 2 Ağustos 1971 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ (YÖK FORMATI Şubat 2014) Derece Bölüm/Program Üniversite

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr

Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Şeyda ÜSTÜNİPEK Dekan Yrd. T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi www.arel.edu.tr 1. Adı Soyadı : Şeyda ÜSTÜNİPEK 2. Doğum Tarihi : 15.11.1972 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr. 4.

Detaylı

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU

ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU ÖZEL MOTORLU TAŞITLAR SÜRÜCÜ KURSLARI TOPLANTISI RAPORU İLERİ ARAŞTIRMALAR ŞUBAT 2016 0 Odamız 15 No.lu Eğitim Meslek Komitesi Üyeleri ve sürücü kursu olarak hizmet veren kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.1. Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

ÖZGEÇMİŞ. 7.1. Uluslar arası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Murat Yalçın Beşiktaş 2. Doğum Tarihi : 08.08.1978 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Spor Yöneticiliği Marmara Üniversitesi

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. 2014- Bağdatlı, F., Roma Döneminde Angareia, Ege Üniversitesi, 1997 (Prof.Dr. Hasan MALAY)

Yrd.Doç.Dr. 2014- Bağdatlı, F., Roma Döneminde Angareia, Ege Üniversitesi, 1997 (Prof.Dr. Hasan MALAY) 1. Adı Soyadı: Fatma BAĞDATLI ÇAM 2. Doğum Tarihi: 17.08.1976 3. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Lisans Klasik Arkeoloji Ege Y. Lisans Doktora Y. Lisans Doktora

Detaylı

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali

İçindekiler. 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi. 13 Çocuğun İyi Olma Hali İçindekiler x Önsöz ı Giriş 5 BİRİNCİ KISIM Araştırmanın Kavram sal ve Metodolojik Çerçevesi 7 BİR İN C İ B Ö L Ü M Araştırmanın Kavramsal Çerçevesi 7 Çocukluğa Dair Kavramsal Çerçeve ıo Çocukların Mekânsallığı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER. Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST. İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222. Mail: hulyaozlemsener@gmail.

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER. Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST. İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222. Mail: hulyaozlemsener@gmail. ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: HÜLYA ÖZLEM ŞENER Mesleği: UZMAN FİZYOTERAPİST İletişim: Cep 532 6944739 Ev 232 2323222 Mail: hulyaozlemsener@gmail.com Doğum Yeri ve Yılı: SAMSUN / 01.02.1971 Medeni Durum: Evli /

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI

ÖZGEÇMİŞ Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr ÖĞRENİM DÖNEMİ DERECE ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM ALANI ÖZGEÇMİŞ Işık Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü emre.tandirli@isikun.edu.tr 1. Adı Soyadı : Emre TANDIRLI 2. Doğum Tarihi : 03 11 1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora

Detaylı

Adı Soyadı : Doç.Dr.Ayten Sezer ARIĞ Doğum Yeri :Ankara. İş Adresi : H.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü İş Telefonu : 0312 297 68 70/116 İş Faks: 0312 299 20 76 E-Mail :aytens@hacettepe.edu.tr,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROJE DANIŞMANLIK EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Fevzi Serkan ÖZDEMİR Doğum Tarihi: 06 Ekim 1981 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İktisat Anadolu Üniversitesi 2003 Y. Lisans Muhasebe

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Haftalık Saati Öğrenci Yıl Deri Kalıp Hazırlama Teknikleri III 3 1 4 Kadın Giysi Kalıpları I- 4 2 9 Kumaş Teknolojisi 2 0 3

ÖZGEÇMİŞ. Haftalık Saati Öğrenci Yıl Deri Kalıp Hazırlama Teknikleri III 3 1 4 Kadın Giysi Kalıpları I- 4 2 9 Kumaş Teknolojisi 2 0 3 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Gülşen BAĞCI 2.Doğum Tarihi : 25.02.1964 3.Unvanı : Öğretim Görevlisi 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Giyim End. ve Giyim 1986 Lisans Eğitimi Gazi Üniversitesi Yüksek

Detaylı

1982-1983 Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümü Öğretim Görevlisi

1982-1983 Boğaziçi Üniversitesi Yöneticilik Bölümü Öğretim Görevlisi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Y. Doç. Dr. Mehmet Kabasakal 2. Doğum Tarihi : 5.11.1951 3. Unvanı : Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İş İdaresi Boğaziçi Üniversitesi 1975 Y.

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

,ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

,ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ,ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ahmet Şefik Güngör 2. Doğum : 12.12.1958 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sinema-Tv Ege Üniversitesi el Sanatlar Fakültesi Y.Lisans Sinema-Tv

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Hamdi ÜNAL Hamdi ÜNAL 2-Doğum Tarihi : 01.08.1954 3. Unvanı :Prof. 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tekstil M.Ü.G.S.Fakültesi 1972-1976 Yüksek Lisans Sanatta

Detaylı

Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU

Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU Doç. Dr. İsmail ÇİFTCİOĞLU Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: 4597 Faks: E-posta:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4.

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4. 1. Adı Soyadı: Asiye Selcen Ataç 2. Doğum Tarihi: 10.06.1978 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 3. Unvanı: Öğretim Üyesi, Yardımcı Doçent Doktor, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Başkanı. 4. Öğrenim Durumu:

Detaylı

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ : ERGÜN KAĞITÇIBAŞI : BURSA DOĞUM TARİHİ : 01 / 01 / 1934 ÖĞRENİM DURUMU : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK İşletmeleri A.Ş., Ares Çimento A.Ş., Tunçkül A.Ş. ve Bursa Beton A.Ş. nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak

Detaylı

PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ

PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ Celal Bayar Üniversitesi CBÜ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Yıl : 2011 Cilt :9 Sayı :2 PROF. DR. MAHMUT KAPLAN HAYATI VE ESERLERİ Yrd. Doç. Dr. Selim ALTINTOP Celal Bayar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi,

Detaylı

Alter Yayıncılık Reklamcılık Organizasyon Tic.Ltd.Şti. Elif Sok. Sütçü Kemal Đş Merkezi No: 7 / 98

Alter Yayıncılık Reklamcılık Organizasyon Tic.Ltd.Şti. Elif Sok. Sütçü Kemal Đş Merkezi No: 7 / 98 SAĞLAMA ADRESĐ: Alter Yayıncılık Reklamcılık Organizasyon Tic.Ltd.Şti. Elif Sok. Sütçü Kemal Đş Merkezi No: 7 / 98 Đskitler-ANKARA Tel: 0312 341 89 96 0532 203 96 57 alter@alteryayincilik.com YAZIŞMA YÖNETĐMĐ

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015. : Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015. : Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya RAMAZAN YILDIRIM ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU PROFESÖR 19.03.2015 Adres : Karatay Hukuk Fakültesi Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No:130 42020 Karatay Konya Telefon : 3322217203-7202 E-posta Doğum Tarihi

Detaylı

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını,

a) Birim sorumluları: Merkez çalışmalarının programlanmasından ve uygulanmasından sorumlu öğretim elemanlarını, NİĞDE ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MUSTAFA SERDAR ÖZBEK Doğum Tarihi: Şubat 977 Unvanı: Yrd.Doç.Dr. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Özel Hukuk Ankara Üniversitesi Hukuk

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım

Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım Yrd. Doç. Dr. Zübeyr Yıldırım zyildirim@antalya.edu.tr Uluslararası Antalya Üniversitesi Fakültesi, Üniversite Cd. No: 2 07190 Döşemealtı/Antalya 0 (242) 241 01 92 İş Deneyimi 2012 - Yardımcı Doçent Doktor,

Detaylı

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Mayıs 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29002 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ KANSERDE İLERİ TEKNOLOJİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM Akademik yükseltme ve atama işlemleri, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasası ve Öğretim Üyeliği ne

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Hülya Özlem ŞENER Doğum Tarihi: 01 /02 / 1971 İletişim: Cep 532 6944739 Mail: hulyaozlemsener@gmail.com hulya.sener@izmir.edu.tr Medeni Durum: Evli / 1

Detaylı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı ÖZGEÇMİŞ (CV) ANAHATTI 1. Kişisel Bilgiler Buğra YILDIRIM 02.01.1986 Erzurum bugrayildirim58@gmail.com 2. Eğitim Özgeçmişi 2012, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Bütünleşik Doktora Programı

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi) Ankara Üniversitesi 2000 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Sezai BALCI Doğum Tarihi : 15 Temmuz 1976 Öğrenim Durumu : Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tarih Bölümü Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans Tarih (Yakınçağ Tarihi)

Detaylı

Necdet Subaşı kimdir?

Necdet Subaşı kimdir? On5yirmi5.com Necdet Subaşı kimdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Başdanışmanlığına getirilen Necdet Subaşı kimdir? Yayın Tarihi : 5 Ocak 2016 Salı (oluşturma : 6/18/2016) 1961 yılında Artvin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nurdan Şafak 2. Doğum Tarihi ve Yeri:. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996 Yüksek Siyasi Tarih ve Marmara

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İlahiyat Marmara Üniversitesi 2002. Yüksek Lisans Eğitim Bilimleri Marmara Üniversitesi 2005

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans İlahiyat Marmara Üniversitesi 2002. Yüksek Lisans Eğitim Bilimleri Marmara Üniversitesi 2005 Adı Soyadı: Ahmet AVCI Doğum Tarihi: 18.09.1979 Unvanı: Yrd. Doç. Dr. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İlahiyat Marmara Üniversitesi 2002 Yüksek Lisans Eğitim Bilimleri Marmara

Detaylı

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler YEDİNCİ KISIM Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler Kurul, komisyon ve ekiplerin oluşturulması MADDE 107- (1) Okullarda, eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğinin sağlanması, okul ve çevre işbirliğinin

Detaylı

Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması

Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması 1 DAYANAK 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesi, Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği (14/12/2015 tarihli ve 2015/8305 sayılı BKK ile yürürlüğe

Detaylı

Şıvgın, H. (2000). "19. Yüzyılın İlk Yarısında Ayıntap". Ankara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi, (11), 503-553,

Şıvgın, H. (2000). 19. Yüzyılın İlk Yarısında Ayıntap. Ankara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi, (11), 503-553, Ayıntap Şıvgın, H. (2000). "19. Yüzyılın İlk Yarısında Ayıntap". Ankara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi, (11), 503-553, Özdeğer, H. (1977). Antep'in Sosyal ve Ekonomik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Hacı YILMAZ

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Hacı YILMAZ ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Hacı YILMAZ Adı Soyadı: Hacı YILMAZ Doğum Yeri ve Yılı: Yozgat/Yerköy - 1968 Akademik Unvanı: Yard. Doç. Dr. Görevi: Öğretim Üyesi Çalıştığı Birim: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TARİH: 13.05.2011 SAYI: 144 KATILANLAR Müdür İktisat ABD Bşk. İşletme ABD Bşk. Ekonometri ABD Bşk Maliye ABD

Detaylı

Piku Bilişim Ltd. Şti [ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KLAVUZU] Piku Bilişim LTD. ŞTİ

Piku Bilişim Ltd. Şti [ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KLAVUZU] Piku Bilişim LTD. ŞTİ 2015 Piku Bilişim Ltd. Şti [ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERFORMANS DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KLAVUZU] Piku Bilişim LTD. ŞTİ A. EĞİTİM - ÖĞRETİM Dersler Verilen derslere ilişkin puanlandırma üç alt kategoriyi

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi (Dekan Yardımcısı) KİŞİSEL BİLGİLER Adres : Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi,

Detaylı

Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri

Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri Doç. Dr. Haydar TAYMAZ (*) Eğitim sistemimizde, yabancı dil bilen orta düzeyde teknik elem anları okullarda yetiştirilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığının 2.2.1983 gün

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı

Tablo 5 Hukuk Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 502 Anayasa Hukuku 51 503 Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku 51 504 Genel Kamu Hukuku 51 505 Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi 51 506 Hukuk Tarihi 51 507 İdare Hukuku 51 50 İş ve Sosyal

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL

Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL Yrd.Doç.Dr. ÖZAND GÖNÜLAL ÖZGEÇMİŞ DOSYASI KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yılı : Doğum Yeri : Sabit Telefon : Faks : E-Posta Adresi : Web Adresi : Posta Adresi : 1961 Diğer T: 24231062446244 F: ozandgonulal@akdeniz.edu.tr

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe 1999

Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Psikoloji Hacettepe 1999 EK 3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ferzan Curun 2. Doğum Tarihi: 11.04.1975 3. Unvanı: :Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu: :Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe 1999 Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÖNEM İÇİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Yönergenin Amacı, Ağrı İbrahim Çeçen

Detaylı

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI

17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI 17-19 EYLÜL 2010 TARİHLERİ ARASINDA MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİN DE YAPILAN ADIM ÜNİVERSİTELERİ İDARİ GRUP TOPLANTI KARARLARI GENEL SEKRETERLER TOPLANTI TUTANAĞI 1-Bilginin elektronik ortamda paylaşımı

Detaylı

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR 22.01- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 03.05.2012 tarih ve 887-19298 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Yönetim Kurulu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN Başkanlığında toplandı. KARAR 22.01- Yükseköğretim

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DERS GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER...i BİRİNCİ BÖLÜM...1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar...1 Amaç...1 Kapsam...1 Dayanak...1 Tanımlar...1 İKİNCİ BÖLÜM...2

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI KAMUDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PANELİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARI Uzm. Yusuf DUMAN İSG Koordinatörü / İş Güvenliği Uzmanı Mayıs/2016 (1/55) 6331 SAYILI İSG KANUNU İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Abdullah Koray Doğum Tarihi: 02 Eylül 1976 Öğrenim Durumu: Doktor Derece Bölüm/Program Üniversite Lisans Fizik Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 1998 Y. Lisans

Detaylı

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir.

Bu doğrultuda ve 2104 sayılı Tebliğler dergisine göre Türkçe dersinde şu işlemlerin yapılması öğretmenden beklenir. Kök Kavramı Örneklerle Konu Anlatımı 1 TÜRKÇE DERSİNDE ATATÜRKÇÜLÜK 2104 sayılı Tebliğler dergisinde yayımlanan Temel Eğitim ve Orta Öğretim Kurumlarında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Öğretim Esasları

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK

OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK 2009 8.SINIF SBS SINAV SORUSU 6. Yukarıdaki tablo 1906 yılında Osman Hamdi Bey tarafından yapılmıştır. Tablonun adı Kaplumbağa Terbiyecisi dir. Bu tabloyla ilgili aşağıdaki

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği

DENKLİK İŞLEMLERİ. A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların Denkliği DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ

ÇOCUK GELİŞİMİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere çocuk eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Çocuk gelişimi ile ilgili hangi

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ: 16.02.2015 TOPLANTI NO: 04 KARAR:04-01: Gündem ve gelen evrak konusu görüşüldü. Toplantı

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 39. maddesi uyarınca, yüksek lisans tezleri ile

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 39. maddesi uyarınca, yüksek lisans tezleri ile \ jy,1' y f ^. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI B.30.0.PER.0.00.00.01/01- Yüksek Lisans Tezi İle İlgili Araştırma İnceleme Hk. 1 8.08.2009*026044 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık ile ilgili eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ ĠLKÖĞRETĠM VE LĠSE DÜZEYĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. (1) Bu

Detaylı

VERGİ DENETMENİ TANIM

VERGİ DENETMENİ TANIM TANIM Vergi vermekle yükümlü şahıs ve tüzel kişilerin (vergi mükelleflerinin) vergilerini yasalara uygun olarak verip vermediklerini denetleyen kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Vergi

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAZILIM KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş Gerekçesi, Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kuruluş Gerekçesi Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Yazılım Kulübü ismi ile

Detaylı

Doktora Tezi Başlığı ve Danışmanı: Günümüz Türk Yazılı Basınında Sanat Eleştirisi ve Eğitici Niteliği Tez Danışmanı: Prof. Dr.

Doktora Tezi Başlığı ve Danışmanı: Günümüz Türk Yazılı Basınında Sanat Eleştirisi ve Eğitici Niteliği Tez Danışmanı: Prof. Dr. 1. Adı Soyadı: Anıl ERTOK ATMACA 2. Doğum Tarihi: 17.07.1972 - Çanakkale 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Derece: 3. Derece 657 ve 2547 ye tabi devlet memuru 5. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini),

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Selçuk Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini (Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesini), 31 Mart 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28250 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

DİPNOTLAR. [1] "İlmi Heyet", Hakimiyeti Milliye, 25.04.1924.

DİPNOTLAR. [1] İlmi Heyet, Hakimiyeti Milliye, 25.04.1924. DİPNOTLAR [1] "İlmi Heyet", Hakimiyeti Milliye, 25.04.1924. [2] Rapor hakkında ayrıntılı bilgi için bkz: John Dewey, Türkiye Maarifi Hakkında Rapor, Maarif Vekaleti Yayını, İstanbul, 1939. [3] Şükrü Saraçoğlu,

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Web Sitesi Yıllık Raporu. Yönetici Özeti. C. Toplam Oturum ve Ziyaretçi Sayılarının Ülkelere Göre Dağılımı

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Web Sitesi Yıllık Raporu. Yönetici Özeti. C. Toplam Oturum ve Ziyaretçi Sayılarının Ülkelere Göre Dağılımı Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Web Sitesi Yıllık Raporu Yönetici Özeti İçindekiler I. Yönetici Özeti A. Toplam Sayfa Görüntülenme Sayıları B. Toplam Oturum ve Ziyaretçi Sayıları C. Toplam Oturum

Detaylı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi. Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Çanakkale Onsekiz Mart

Detaylı

08.11.2012 ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)

08.11.2012 ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP) 7 K A S I M 2 0 1 2 ARAŞTIRMALAR KOORDİNAT Ö R L ÜĞ Ü TOPLANTI GÜNDEMİ PROGRAMLARIN TANITIMI SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ GELİŞMELER ÖYP KOORDİNATÖRLERİNDEN BEKLENENLER

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 25.11.2010 2010/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu 25.11.2010 Perşembe günü saat 11:00 de Rektör Prof.Dr. Sezer Ş. KOMSUOĞLU

Detaylı

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU

GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU GÖKTAŞ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU I-) GENEL BİLGİLER A-) Raporun İlgili Olduğu Hesap Dönemi: 01.01.2012-31.12.2012 B-) Şirkete Ait Bilgiler: a-) Şirketin ticaret unvanı: GÖKTAŞ

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü 07.03.2012 06:18 http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/201203... 1 of 5 6 Mart 2012 SALI Resmî Gazete Sayı : 28225 Atatürk Üniversitesinden: YÖNETMELİK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ASTROFİZİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Detaylı

İTÜ Bilişim Enstitüsü 09 Kasım 2015 günlü, 321 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı

İTÜ Bilişim Enstitüsü 09 Kasım 2015 günlü, 321 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı İTÜ Bilişim Enstitüsü 09 Kasım 2015 günlü, 321 sayılı Enstitü Yönetim Kurulu Toplantı Tutanağı İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsünün Yönetim Kurulu 321 sıra sayılı toplantısı 09 Kasım 2015

Detaylı

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi

Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Giresun Üniversitesi Akademik Değerlendirme Ve Kalite Geliştirme Uygulama Yönergesi Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversitesi'nin akademik değerlendirme ve kalite geliştirme ile stratejik

Detaylı

TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI

TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI TÜİK KULLANICI ANKETİ SONUÇLARI Aralık 1 Giriş Kurumumuz taraf ndan üretilen istatistikler kullan c lara çeşitli kanallar yoluyla sunulmakta, hizmet kalitesini artt rmak ve kullan c ihtiyaçlar n karş lamak

Detaylı