BAHÇE BİTKİLERİ BİYOLOJİSİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAHÇE BİTKİLERİ BİYOLOJİSİ"

Transkript

1 BAHÇE BİTKİLERİ BİYOLOJİSİ

2 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Generatif gelişmeyi düzenleyen çiçek, meyve ve tohumların morfolojik, biyolojik, sitolojik ve fizyolojik özelliklerinin bilinmesi büyük önem taşımaktadır. Çiçeklerin oluşumu ve gelişimi, meyve ve tohum oluşumunda tozlanma ve döllenmenin ilke ve mekanizmalarının bilinmesi, kültürel işlemlerin bilinçli bir şekilde yapılmasını sağlayarak, verim ve kalitenin artmasına yardımcı olmaktadır.

3 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Çiçeğin orijini: Çiçekler generatif organlardır ve asıl görevleri bitkilerin neslini devam ettirmektir. Bahçe bitkisi türlerinin ilk çiçek oluşturmalarına kadar belli bir süre (otsu bitkilerde 1-2 yıl; odunsu bitkilerde 2-7 yıl) verimsiz geçer. Bu süre gençlik kısırlığı olarak isimlendirilir. Generatif olgunluğa gelen bitkilerde vejetatif tomurcuklardaki meristemler generatif (çiçek) meristemlerine dönüşürler. Bitki bünyesinde bir takım fizyolojik ve biyokimyasal olayların etkisiyle gerçekleşen ve gözle görülmeyen bu safhaya fizyolojik ayrım safhası adı verilir.

4 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Vejetatif tomurcukların generatif safhaya geçmesi anlamına gelen fizyolojik ayrımın ardından çiçek tomurcuklarında gözle görülebilir bir farklılaşma başlayarak büyüme konisi genişlemeye ve düzleşmeye başlar. Morfolojik yapıda görülen bu ilk farklılaşmaya morfolojik ayrım safhası denir. Morfolojik ayrım safhasından sonra çiçek tablası üzerinde dıştan içe doğru, çanak yapraklar, taç yaprak, erkek organ ve dişi organ taslakları oluşmaktadır. Fizyolojik ayrım safhası zamanı türlere göre değişiklik gösterir. Bu zamandan önce uygulanan kültürel işlemler ve hormon uygulamaları ile çiçek tomurcuğu sayısını artırmak ya da azaltmak mümkündür.

5 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Basit tomurcuk: Çiçek tomurcuğunda yalnızca çiçek taslağı olan tomurcuklardır. Bir basit tomurcukta yalnızca bir çiçek bulunabildiği (kayısı, şeftali badem) gibi, birden fazla çiçek (2-4 çiçek) de (erik, kiraz vişne) bulunabilir. Karışık tomurcuk: Çiçek tomurcuğundan çiçekle birlikte sürgün oluşan tomurcuklardır. Çiçek ve yaprak taslakları aynı tomurcukta bulunan karışık tomurcuk yapısında ayvada olduğu gibi bir tek çiçek olabileceği gibi, birden fazla çiçek de (elma,armut, kivi) bulunabilir. Çiçek tomurcukları elma, armut, ayva ve cevizde (dişi çiçek) tepe tomurcuğundan, diğer meyve türlerinde ise yan tomurcuklardan meydana gelmişlerdir. Asmalarda tomurcuk yapıları meyvelerden farklıdır. Asmalarda göz yapıları vardır. Gözler birden fazla sürgün yatağı taşıyabilirler. Sürgün yatağı üzerinde hem çiçek hem yaprak taslakları yer almaktadır. Tomurcuklar tek bir sürgün yatağından meydana gelmiştir. Asmalarda gözler bulundukları yer ve sürme zamanlarına göre kış gözleri, aktif tomurcuk, adventif göz ve/veya tomurcuk pasif tomurcuk olarak sınıflandırılır.

6 Tomurcuk yapıları Basit Tomurcuk Karışık Tomurcuk Yaprak Tomurcuğu Çiçek Tomurcuğu T Yaprak taslağı Büyüme ucu Yan tomurcuk

7 Basit tomurcuk erik kiraz badem

8 Karışık tomurcuk armut elma üzüm ayva

9 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Çiçek Yapısı Çiçekler yapı, büyüklük, renk ve koku yönünden farklıdır. Bir çiçekte genel olarak çiçek sapı, çiçek tablası ve onun üzerinde dıştan içe doğru çanak yapraklar, taç yapraklar, erkek organlar ve dişi organ/organlar yer alır.

10 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Çanak yaprak (sepal): Çiçek tablasının en dışında bulunan küçük yaprak benzeri yapılardır. Çanak yaprakların oluşturduğu halkaya calyx denir. Taç yaprak (petal): Çanak halkasının iç tarafında 2. halkada yer alan, daha iri, gösterişli ve parfüm bezleri ile çekici kokuya sahip çiçek organıdır. Bu özellikleri ile arı ve bazı böcekleri çekerek tozlanmada rol oynarlar. Taç yaprakların bir arada oluşturduğu yapıya corolla adı verilir ve corolla çoğunlukla döllenmeden sonra dökülür. Asmalarda taç yapraklar küçük ve gösterişsiz olup, açılmamış çiçeği bir külah gibi sararlar. Çiçekler açıldığında külah ayrım noktasından koparak atılır. Taç Yaprak (Petal) Anter Filament Yumurtalık (Ovaryum) ÇİÇEK ORGANLARI Çanak Yaprak (Sepal) Tohum Taslağı Corolla Asma çiçeği

11 Erkek organ (stamen): BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Çiçeğin en önemli organlarından birisidir. Görevi erkek eşey hücrelerini üretmektir. Erkek organ başçık (anter) ve başçığı çiçek tablasına bağlayan sapçık (filament) olmak üzere iki kısımdan oluşur. Başçıklar ikişer adet çiçek tozu (polen) kesesi içeren iki teka dan oluşmuştur. Polen keselerinde erkek eşey hücrelerini oluşturacak çiçek tozu ana hücreleri (microsporocyte) oluşmaktadır. Bir çiçeğin tüm erkek organlarına androecium denir. Erkek organların sayı, şekil ve büyüklükleri türlere göre değişiklik gösterir. Zeytinlerde yalnızca 2 adet, elmalarda 15-50, armutlarda adet erkek organ vardır.asmada 5-6 adet erkek organ bulunur. Rüzgarla tozlanan türlerde erkek organ sayısı çok daha fazladır. Böceklerle tozlanan türlerde genellikle erkek organla taç yaprak arasında nektar çıkaran bezler vardır.

12 BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİSİ Dişi organ (pistil): Çiçeğin en önemli organıdır. Ancak dişi organı olan çiçekler meyve ve tohum üretebilirler. Bu nedenle çiçeğin en korunaklı merkez kısmında yer alır. Dişi organ tepecik (stigma), dişicik borusu (style) ve yumurtalık (ovary) olmak üzere üç kısımdan oluşur. Stigma dişicik borusunun az veya çok gelişmiş pürüzlü en uç kısmıdır. Dişicik borusu tepecik ile yumurtalığı bağlayan ve çiçek tozu çim borusunun geçişini sağlayan kanallı bir yapıya sahiptir. Yumurtalık, dişi organın en önemli kısmıdır. Bir yada birden fazla karpelden oluşmuştur. Yumurtalığın iç yüzeyinde tohum taslakları (ovule) bulunur. Yumurta hücresinin oluştuğu embriyo kesesi tohum taslaklarında meydana gelir. Bitkilerdeki dişi organ sayısı çok farklıdır. Domates, biber, bezelye, kayısı, erik ve kirazda yalnız bir tane, çilek, ahududu ve böğürtlende ise çok sayıda dişi organ bulunur. Çiçekteki dişi organların hepsine birden gynoecium denir. Bir yumurtalıktaki karpel sayısı ve her karpeldeki tohum taslağı sayısı da farklılık gösterir. boyuncuk (style) tepecik (stigma) yumurtalık (ovaryum)

13

14 Stigma Anter Filament Yumurtalık Nektar Çanak Yaprak Çiçek Tablası ASMA ÇİÇEĞİ

15 ÇİÇEKLERDE CİNSİYET Dişi Çiçek (Pistillat ç.) Erkek Çiçek (Staminat ç.) Hermafrodit Çiçek Eksik çiçek Tam çiçek

16 Domates Çiçeği ÇİÇEKLERDE CİNSİYET Elma Çiçeği Çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organların hepsine sahip çiçeklere tam ve ya eksiksiz (complete) çiçek; bunlardan bir veya birkaçı olmayan çiçeklere de eksik (incomplete) çiçek denir. İki Eşeyli Çiçek (erdişi, erselik, hermafrodit): Hem erkek, hem de dişi organlara sahip kusursuz çiçeklerdir. Örnekler: Meyveler: Elma, Armut, Şeftali, Erik, Portakal Sebzeler: Domates, Biber, Patlıcan, Fasülye Asmalar: Farklı çiçek yapılarına sahip olmakla birlikte Vitis vinifera L. türünde çiçek yapısı %99 erdişi (erselik) dir..

17 Tek Eşeyli Çiçek: Eşey organlarından yalnızca birisine sahip olan çiçeklerdir Bunlar erkek çiçek (staminate) ya da dişi çiçek (pistillate) olarak adlandırılır. Tek eşeyli çiçekler aynı bitki üzerinde yada farklı farklı bitkiler üzerinde olabilir. Erkek ve dişi çiçekler aynı bitki üzerinde ise bir evcikli (monoik) bitkiler (fındık, ceviz, kestane, dut; kavun, karpuz, hıyar) Erkek ve dişi çiçekler ayrı bitki üzerinde ise iki evcikli (dioik) bitkiler (antepfıstığı, incir, hurma, kivi; ıspanak, kuşkonmaz) denir. Monoik: Fındık, Ceviz, Pikan, Kestane, Dut, Huş, Göknar, Kabaklar, Kavun, Hıyar, Kızılağaç, Sedir, Servi, Çam, Ladin, Meşe, Sequoia (Mamut ağacı), Mazı Dioik: Antep fıstığı, Kivi, İncir, Hurma, Dişbudak, Meşe, Cennet ağacı (Ailanthus), Trabzon hurması, Ginkgo, Kavak, Ardıç, Ateş dikeni, Salkım söğüt, Kuşkonmaz

18 ÇİÇEKLERDE CİNSİYET 1. Hermafrodit 2. Monoecious (Monoik: Bir evcikli 3. Dioecious (Dioik: İki evcikli 1 2 3

19 Çiçek Durumu (Inflorescence): Çiçeklerin ana dal veya yan dallar üzerindeki diziliş şeklidir. Çiçek durumları ikiye ayrılır: Rasemöz (Salkım)- Ana eksen yan dallardan daha uzundur ve çiçekler dıştan merkeze doğru açılır (Kiraz, vişne, erik, üzüm,ahududu, dut, kivi, havuç, turp, soğan). Kimoz (Talkım)- Ana eksen yan dallardan daha kısadır ve ana eksendeki çiçekler yan dallardakinden önce açarlar (elma, çilek). Çiçek durumu (inflorescence), 1-12 Salkım durumu (racemous), talkım durumu (cymeous)

20 Orkide Süs bitkilerinde çiçekler ve hatta meyveler çok önemli güzellik unsurlarıdır. Bu yüzden tek yıllık ya da çok yıllık otsu süs bitkileri çiçek olarak adlandırılır. Gerbera Gül Karanfil Kasımpatı

21 Mikrosporlardan olgun polenlerin oluşumu ve çimlenmiş polen GAMETLERİN OLUŞUMU Dişi organın yumurtalığında (ovaryum) tohum taslağı (ovul), embriyo kesesi ve gamet hücrelerinin oluşumu Döllenmeye hazır ebriyo kesesi

22 DÖLLENME BİYOLOJİSİ Tozlanma: Olgun çiçek tozlarının (polen) dişicik tepesine (stigma) ulaşmasıdır. Döllenmenin ön koşulu tozlanmadır. Tozlanma böceklerle (entomophyl) ya da rüzgarla (anemophyl) gerçekleşir. Gösterişli çiçeklere sahip elma, armut, kiraz, şeftali, kayısı, erik, vişne, nar, badem, incir gibi meyveler ile domates, patlıcan, biber gibi sebzeler arılar ile tozlanırken; asma gibi çiçekleri küçük ve gösterişsiz bitkilerin yanı sıra; tek eşeyli (monoik) fındık, ceviz, kestane, dut ve iki eşeyli (dioik) antepfıstığı ve hurma gibi türler rüzgarla tozlanır.

23 TOZLANMA Rüzgarla tozlanma Böceklerle tozlanma

24 A Kendine tozlanma: Dişi organın kendi çiçek tozları ile tozlanması Yabancı tozlanma:dişi organın aynı türe (veya başka türe) ait başka bir çeşidin çiçek tozları ile tozlanması Başarılı bir tozlanma için gerekli koşullar: Sıcaklık ve nem uygun olmalıdır. Bitkilerin çiçeklenme zamanları uyumlu olmalıdır. Çiçeklerin biyolojik olarak KISIRLIK veya UYUŞMAZLIK sorunları olmamalıdır.

25 Tozlanmanın ilk koşulu erkek ve dişi gametlerin aynı zamanda olgunlaşmış olmaları ise de yeterli tozlanma için çevre koşullarının da uygun olması gerekir. Çiçeklenme zamanı havanın çok serin, nemli, çok kuru, yağışlı, sisli, çok durgun (rüzgarsız) veya aşırı rüzgarlı olması, tozlayıcı böceklerin (arılar vb.) cins ve miktarı tozlanma üzerine olumlu veya olumsuz etki yapmaktadır. - Karadeniz bölgesinde sisli yıllarda içi boş fındık - Güneydoğuda aşırı kuru havalarda içi boş antepfıstığı vb.

26 Tozlayıcı çeşitte bulunması gerekli özellikler 1. Çimlenme yeteneğinde çok sayıda çiçek tozu oluşturmalıdır. 2. Ana çeşit ile çiçeklenme zamanları uygun olmalıdır. 3. Çiçeklerinin biyolojik olarak kısırlık veya uyuşmazlık sorunu olmamalıdır. 4. Ekonomik öneme sahip olmalıdır. Rüzgârla tozlanan meyve türlerinden ceviz (üstte) ve Antep fıstığında (altta) erkek çiçekler

27 Döllenme: Erkek ve dişi gametlerin birleşmesidir. Olgun dişi organ üzerine konan polenler çimlenir. Polen tüpü embriyo kesesine girer ve generatif çekirdekleri boşaltır. Erkek gametlerden biri yumurta hücresi ile birleşir ve diploid (2n) zigot oluşur. Diğer erkek gamet polar çekirdekle birleşerek triploid (3n) endospermi oluşturur.

28 Kendine Döllenme (Tozlanma) Bir çeşidin, kendi çiçek tozu ile döllenebilmesidir. Meyveler: Turunçgiller, Fındık, Kayısı, Şeftali- Nektarin, Vişne, Ayva Sebzeler: Fasülye, Domates, Bezelye, Bamya Asmalar: Vitis vinifera L. çeşitlerinin %99 u

29 Yabancı Döllenme (Tozlanma) Bir çeşidin, bir başka çeşidin/çeşitlerin çiçek tozları ile döllenebilmesidir. Bahçe bitkilerine ait çeşitlerin çoğu yabancı döllenir. Meyveler: Elma, Armut, Kiraz, Erik, Badem, Zeytin, Ceviz, İncir, Hurma, Avokado, Antepfıstığı, Ahududu, Böğürtlen, Çilek Sebzeler: Karpuz, Lahana, Soğan, Ispanak, Havuç, Kereviz, Turp, Kabak, Marul, Brokkoli, Kuşkonmaz Asmalar: Vitis vinifera L. türünün bazı çeşitleri (Çavuş, karagevrek, tahannebi, hönüsü, fesleğen, erolan)

30 Kısırlık Çiçeklerde erkek ve dişi gametlerin, oluşum ve gelişmelerindeki kusurlar nedeniyle tozlanma ya da döllenme yeteneğine sahip olmamalarına kısırlık denir. Morfolojik kısırlık: Eşey organlarının yapısal noksanlıkları veya yetersizlikleri nedeniyle oluşan kısırlık. Örnek:Şeftali (Hale), Portakal (Washington Navel ), Çilek (Osmanlı) Genetik ve sitoplazmik kısırlık (erkek kısırlığı): Domates, Fasülye ve Soğan çeşitleri

31 Eşey Uyuşmazlığı Erkek ve dişi gametler normal yapıda oldukları halde, genetik yapıdan ve/veya çiçek tozu ile dişicik borusu arasındaki olumsuz etkileşmelerden kaynaklanan döllenmenin gerçekleşmemesi olayıdır. Çiçek tozları çimlenemez ve/veya çim borularının dişicik borusu içindeki gelişmeleri engellenir. Bu durumda döllenme gerçekleşemez. Kendiyle Uyuşmazlık veya Birbiriyle Uyuşmazlık söz konusu olabilir (Kiraz, Elma, Badem).

32 Tohum: İçinde embriyoyu taşıyan tohum taslağına tohum denir. Döllenmiş çiçeklerde triploid endosperm çekirdeği mitozla bölünerek hücresel olarak gelişir ve embriyo kesesini doldurur. Zigot, endospermin (besin dokusu) gelişmesi sırasında dinlenir, daha sonra ondan beslenerek embriyoyu oluşturur. Embriyo minyatür bir bitkidir. Sürgün ucu (plumule), kök ucu (radicle) ve bu iki kısmı birbirine bağlayan çenek yaprak denen kotiledon (cotyledon) kısımları bulunur. Tohum taslağı gelişirken, yumurta zarları (integüment) tohum kabuğunu (testa) oluşturarak tohumun gelişmesi tamamlanır.

33 Meyve Gerçek meyve: Dişi organ yumurtalığının gelişmesi ile oluşan meyve (Kayısı, Şeftali, Domates). Yalancı meyve: Çiçeğin diğer organlarının (çiçek sapı, çiçek tablası ve çiçek örtüsü) yumurtalık ile birleşmesi sonucu oluşan meyve (Elma, Armut, Ayva, Çilek, İncir).

34 Partonekarpi: Döllenme olmaksızın tohumsuz meyve oluşumuna partenokarpi, bu şekilde oluşan meyvelere de partenokarp meyve denir. Örnek:Muz, Armut (Williams), Portakal (Washington), Trabzon Hurması, Üzüm (Korinth), Hıyar, Patlıcan Stenospermokarpi: Asmalarda görülen bir çekirdeksizlik tipidir. Meyve tutumu için döllenme gereklidir. Ancak daha sonra zigot gelişerek embriyoyu oluşturamamaktadır. Başta Sultani olmak üzere tüm sofralık çekirdeksiz üzüm çeşitleri. Apomiksiz: Döllenme olmaksızın gametik veya somatik hücrelerden tohum oluşumudur. Turunçgiller ve Ahududular.

35 Asmalarda tohum taslaklarının anatomik yapısı ve erkek organların morfolojik yapısına göre 3 farklı tipte çekirdeksiz meyve tutum mekanizması vardır. Bunlar: Stimülatif partenokarpi: Embriyo kesesinin kusurlu olması nedeniyle görülen çekirdeksiz meyve tutumudur. Siyah Korint üzümlerinde görülür. Çiçek tozları yüksek çimlenme kabiliyetinde olduğu için meyve tutumunda çiçek tozlarının uyarıcı (stimülatif) etkisi bulunmaktadır. Vejetatif partenokarpi: Beyaz ve kırmızı Korint üzümlerinde görülen par. Meyve tutum mekanizmasıdır. Tohum taslakları tamamen kusurludur ve embriyo kesesi gelişmemiştir. Bu çeşitlerde kastrasyonla tozlanma engellendiğinde de çekirdeksiz meyve tutumu görüldüğünden stimülatif partenokarpiden farklı olarak polen tozlarının uyarıcı etkisine gerek duyulmadığını göstermektedir. Fakültatif partenokarpi: Normal embriyo kesesine sahip olduğu halde, çiçek yapıları anormal ve polen tozu çimlenme kabiliyetleri düşük asma çeşitlerinde rastlanan bir durumdur. Tozlanma ve döllenme eksikliği nedeniyle çekirdeksiz tanelerin oluşumudur.

ISLAH AÇISINDAN BAHÇE BİTKİLERİNDE ÇİÇEK VE DÖLLENME BİYOLOJİSİ

ISLAH AÇISINDAN BAHÇE BİTKİLERİNDE ÇİÇEK VE DÖLLENME BİYOLOJİSİ ISLAH AÇISINDAN BAHÇE BİTKİLERİNDE ÇİÇEK VE DÖLLENME BİYOLOJİSİ Bitkilerde çoğalma tohumla (seksüel) ya da vegetatif organlarla (aseksüel) gerçekleşmektedir. Seksüel çoğalmada, üreme hücreleri adı verilen

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ BAHÇE BİTKİLERİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ Çiçek ve tohumlar, meyve oluşumu ve gelişimi ile generatif üretim için gerekli organlardır. Bu nedenle meyve ve tohumların ve bunların orijini olan çiçeklerin,

Detaylı

ayxmaz/biyoloji Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır.tozlanma ve döllenme meydana gelince tohum ve meyve oluştururlar.

ayxmaz/biyoloji Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır.tozlanma ve döllenme meydana gelince tohum ve meyve oluştururlar. Çiçek Çiçekler bitkinin üreme organlarıdır.tozlanma ve döllenme meydana gelince tohum ve meyve oluştururlar. çiçek kısımları ve görevleri : Çanak yaprak :tomurcuk açılana kadar koruma. Taç yaprak : böcekleri

Detaylı

Asmada Tozlanma ve Döllenme Biyolojisi I- Megasporogenez ve Mikrosporogenez

Asmada Tozlanma ve Döllenme Biyolojisi I- Megasporogenez ve Mikrosporogenez Asmada Tozlanma ve Döllenme Biyolojisi I- Megasporogenez ve Mikrosporogenez Asma polenleri 25-15 µm boyutlarında Çiçek tozu verimi: ort. 3500 adet/anter Birhan KUNTER Birhan KUNTER Çiçeklenme Sürme ile

Detaylı

Meyve türlerinde çiçekler yapı, büyüklük, renk ve koku yönünden farklıdır.

Meyve türlerinde çiçekler yapı, büyüklük, renk ve koku yönünden farklıdır. MEYVE AĞAÇLARINDA ÇİÇEK YAPISI CİNSİYET DAĞILIŞI Meyve türlerinde çiçekler yapı, büyüklük, renk ve koku yönünden farklıdır. Genel olarak; çiçek sapı (pedicel), çiçek tablası (receptacle, torus) ve onun

Detaylı

ASMALARDA ÇİÇEK ve ÇİÇEKLENME MORFOLOJİSİ

ASMALARDA ÇİÇEK ve ÇİÇEKLENME MORFOLOJİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ ÖZEL BAĞCILIK DERSİ ASMALARDA ÇİÇEK ve ÇİÇEKLENME MORFOLOJİSİ Dersin sorumluları: Prof. Dr.Birhan Kunter Araş.Gör. Hande Tahmaz Hazırlayanlar:

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ TARIMI

BAHÇE BİTKİLERİ TARIMI BAHÇE BİTKİLERİ BAHÇE BİTKİLERİ TARIMI Bitkisel Üretimin Meyve ağaçları, asma, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile uğraşan dalına Bahçe Bitkileri Tarımı adı verilir. Daha yaygın olarak Bağ - Bahçe

Detaylı

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ

EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ EKİM AYI ARA ÖĞÜN ÖNERİLERİ Salatalık Üzüm Armut EKİM AYI BESLENME İÇİN MEYVE VE SEBZE ÖNERİLERİ, salatalık, yeşil biber, patlıcan, domates, kırmızı biber, mantar, yerelması, lahana, pırasa, karnabahar

Detaylı

2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ

2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ 2015 ÜRETİM YILINDA İYİ TARIM UYGULAMALARI ALANINDA DESTEKLENECEK YAŞ MEYVE SEBZE ÜRÜN LİSTESİ SIRA NO ÜRÜN ADI KULLANIM ŞEKLİ 1 ACUR MUHTELİF 2 AĞAÇ KAVUNU MUHTELİF 3 AHLAT MUHTELİF 4 AHUDUDU MUHTELİF

Detaylı

Çiçekli bitkilerden (Spermatophyta) olan bahçe bitkileri kapalı tohumlular (Angiosperm) sınıfına girerler.

Çiçekli bitkilerden (Spermatophyta) olan bahçe bitkileri kapalı tohumlular (Angiosperm) sınıfına girerler. Çiçekli bitkilerden (Spermatophyta) olan bahçe bitkileri kapalı tohumlular (Angiosperm) sınıfına girerler. Sürgünleri (kuşkonmaz), yaprakları (ıspanak, marul), kökleri (havuç, turp), soğanları (soğan,

Detaylı

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri

Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Dolu Teminatı için Sigortaya Son Kabul Tarihleri Ana Sınıf Ürün adı Alt Sınıf İL TARİH Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık) Tahıllar Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla 31.Mar Tarla Ürünleri Buğday (Makarnalık)

Detaylı

Bitkilerde Eşeyli Üreme

Bitkilerde Eşeyli Üreme Bitkilerde Eşeyli Üreme İki farklı cinsiyete ait üreme hücrelerinin birleşmesiyle yeni canlılar oluşmasına eşeyli üreme denir. Oluşan yeni canlı, ana canlılardan farklı kalıtsal özelliklere sahiptir. Bitkiler

Detaylı

ÇİÇEK. Çiçek sapına pedonkül denir.

ÇİÇEK. Çiçek sapına pedonkül denir. ÇİÇEK, MEYVE, TOHUM ÇİÇEK Çiçek,kısa bir sürgün olup tohumlu bitkilerin üreme organıdır.başka bir deyişle çiçek,büyümesi sınırlanmış ve üzerinde dört ayrı tipte yüksek yaprak bulunan bir organdır. Çiçek

Detaylı

Nar, Kestane ve Enginar Döllenme Biyolojisi

Nar, Kestane ve Enginar Döllenme Biyolojisi Nar, Kestane ve Enginar Döllenme Biyolojisi Md Rashedul Islam TÜBİTAK PhD Fellow Biyoteknoloji Anabilim Dalı Fen Bilimleri Enstitüsü Çukurova Üniversitesi NAR DÖLLENME BİYOLOJİSİ 2 NARIN SINIFLANDIRILMASI

Detaylı

Solem Organik / Ürün Kullanımı

Solem Organik / Ürün Kullanımı Solem Organik / Ürün Kullanımı Bitki Türü Gübre Uygulama zamanı Dozlama / saf gübre Arpa, Buğday, Yulaf, Çavdar, Darı, Süpürge Darısı, Kara Buğday Uygulama Metodları K Ekim Öncesi, Yılda 1 defa 20-200

Detaylı

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65

(Bin ha) Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9 16.217 66,8 16.333 67,4 15.692 67 15.464 65 Tarım Alanları 1990 2000 2002 2006 2009 2010 2011 2012 (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % (Bin ha) % Ekilen Alan 18.868 67,7 18.207 69,0 18.123 68,2 17.440 67,9

Detaylı

Asmalarda Meyve Tutumu. 1. Normal Çekirdekli 2. Partenokarpik 3. Stenospermokarpik

Asmalarda Meyve Tutumu. 1. Normal Çekirdekli 2. Partenokarpik 3. Stenospermokarpik Asmalarda Meyve Tutumu 1. Normal Çekirdekli 2. Partenokarpik 3. Stenospermokarpik 1. Normal Çekirdekli Meyve Tutumu İyi gelişmiş tohum taslakları ve döllendiği zaman normal çekirdeklerin oluştuğu mekanizmadır.

Detaylı

Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu

Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu Bitkilerde Çiçeğin Yapısı, Tozlaşma, Döllenme, Tohum ve Meyve Oluşumu Çiçeğin Yapısı Tohumlu bitkilerin eşeyli üreme organı çiçektir. Açık tohumlu bitkilerin çiçeklerine kozalak adı verilir. Erkek kozalaklarda

Detaylı

Yapı ve Organların Gelişmesi. 1. Meyve Meyve ve sebzelerde yaşam ** Gelişme ** Olgunlaşma ** Yaşlanma

Yapı ve Organların Gelişmesi. 1. Meyve Meyve ve sebzelerde yaşam ** Gelişme ** Olgunlaşma ** Yaşlanma Yapı ve Organların Gelişmesi 1. Meyve Meyve ve sebzelerde yaşam ** Gelişme ** Olgunlaşma ** Yaşlanma Gelişme başlangıcı Derim Tüketim Dışı Yaprak, çiçek, ham meyve (1) gelişme, fiziksel (2) Yaşlanma Kök,

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.06 0.84 0.49 42.006.543 KG 20.885.893.8 HMA 1411 BUĞDAY 0.02 0.84 0.55 20.782.119 KG 4 11.547.627.2 HTS 197 BUĞDAY 0.53 0.65 0.61 2.854.120 KG

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS 0.77 0.7663 4,800.00 KG 3,678. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01/0/2014 T.C. Sayfa: 1-14 ARPA YEMLİK MTS 0. 0. 0.663 4,800.00 KG 3,68.26 2 ARPA YEMLİK ı: 3,68.26 2 ARPA ı 3,68.26 2 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.12 0.12 0.1200 3,41.00 KG 4,490.00

Detaylı

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ

MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ RİZE TİCARET BORSASI YILLIK BÜLTEN 2010 BÜLTEN NO : 1 SAYFA NO : 1 MUAMELE GÖREN MADDELERİN FİYATI (YTL.) SATIŞ MUAMELE CİNS VE NEVİLERİ AŞAĞI YUKARI ORTALAMA MİKTARI BİRİM TUTARI ŞEKLİ ADEDİ ÇAY YAŞ ÇAY

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.05 1.00 0.43 39.640.549 KG 17.308.811.8 HMA 723 BUĞDAY 0.35 0.85 0.47 14.180.581 KG 4 6.849.000.85 HTS 191 BUĞDAY 0.33 0.53 0.45 3.533.447 KG 1.527.601.55

Detaylı

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER ALKALİ BESLENME HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER VE ALKALİ GIDA LİSTESİ ph değerinin sağlığımız için önemi nedir? Asidik bir vücut hastalıkları kendine çeken güçlü bir mıknatıstır. Bu nedenle de vücudun ph

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.55 0.50 634.332 KG 318.459.50 HMA 43 BUĞDAY 0.46 0.61 0.55 885.351 KG 450.707.63 HTS 24 BUĞDAY 0.50 0.50 0.50 56.500 KG 28.250.00 HMAG 6 BUĞDAY

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.37 0.88 0.59 29.425.656 KG 16.837.257.8 HMA 1988 BUĞDAY 0.46 0.84 0.60 15.138.551 KG 4 8.939.062.27 HTS 175 BUĞDAY 0.45 0.48 0.47 684.153 KG 317.993.85

Detaylı

GENEL BOTANİK PROF. DR. BEDRİ SERDAR

GENEL BOTANİK PROF. DR. BEDRİ SERDAR GENEL BOTANİK PROF. DR. BEDRİ SERDAR Bedri SERDAR - 2008 BİTKİLERDE ÜREME Üreme Canlılar, şekil ve fonksiyon bakımından kendilerine benzer bireyler meydana getirerek nesillerini devam ettirirler ki bu

Detaylı

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak /

Bioredworm- S(Solid)-Katı ve Bioredworm-L(Liquid)-Sıvı Uygulama tablosu Bitki Türü Gübre Türü Uygulama dönemi Dozlar / saf gübre olarak / Kök gelişimini ciddi oranda desteklediği için, özellikle dikim esnasında granül gübrenin kullanılması tavsiye edilir. Üreticilerin, topraktaki besin ihtiyacını tespit edebilmeleri için toprak analizi yaptırmaları

Detaylı

Uygun koşullar altında gelişen bir bitkinin ilk çiçek taslaklarının görüldüğü zamana kadar geçen dönemi gençlik (juvenile) olarak isimlendirilir.

Uygun koşullar altında gelişen bir bitkinin ilk çiçek taslaklarının görüldüğü zamana kadar geçen dönemi gençlik (juvenile) olarak isimlendirilir. GENERATİF BÜYÜME VE GELİŞME Uygun koşullar altında gelişen bir bitkinin ilk çiçek taslaklarının görüldüğü zamana kadar geçen dönemi gençlik (juvenile) olarak isimlendirilir. Çiçek tohum ve meyve gelişiminden

Detaylı

Materyal: Rosa sp. (gül; dikotil çiçek) ve Lilium sp. (zambak; monokotil çiçek)

Materyal: Rosa sp. (gül; dikotil çiçek) ve Lilium sp. (zambak; monokotil çiçek) KONU 10. ÜREME VE GELİŞME I. Bitki Hücrelerinde Üreme ve Gelişme: Materyal: Rosa sp. (gül; dikotil çiçek) ve Lilium sp. (zambak; monokotil çiçek) Yöntem: Rosa sp. ve Lilium sp. tam çiçeğinden alınan enine

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 8, HUBUBAT MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-15 MISIR MTS 2.00 2.00 2.0000 220.00 KG 440.00 1 MISIR BEYAZ MTS 2.55 3.07 2.662 562.00 KG 1,509.62 2 MISIR YAŞ MTS 0.1 0.1 0.100 730.00 AD 591.30 1 MISIR ı: 2,540.92

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.07 0.95 0.72 26.186.686 KG 18.480.448.3 HMA 2042 BUĞDAY 0.56 1.76 0.80 24.162.526 KG 0 18.746.871.7 HTS 308 BUĞDAY 0.49 0.95 0.74 1.225.180 KG

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32

İÇİNDEKİLER VII. SULAMA GİRİŞ SULAMANIN GENEL PRENSİPLERİ Sulamanın Amacı ve Önemi... 32 İÇİNDEKİLER TOPRAK VE GÜBRELEME GİRİŞ... 1 1. BAHÇE TOPRAĞI NASIL OLMALIDIR... 2 1.1. Toprak Reaksiyonu... 2 1.2. Toprak Tuzluluğu... 3 1.3. Kireç... 4 1.4. Organik Madde... 4 1.5. Bünye... 5 1.6. Bitki

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma Kg 2,00 2,50 70 Barbunya Beyaz Kg 4,00 5,00 Elma Kg 71 Bezelye Kg Elma Kg 72 Biber (Dolma Renkli) Kg 2,20

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 17,628. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 0.46 0.46 0.4552 38,730.00 KG 17,628.66 1 ARPA YEMLİK ı: 17,628.66 1 ARPA ı 17,628.66 1 MISIR MISIR MISIR SLAJ MTS 0.1 0.1 0.188 802,770.00 KG

Detaylı

APOMİKSİS. Öte yandan apomiksis ıslahçı açısında yeni varyasyonların oluşturulamaması gibi bir soruna da neden olmaktadır.

APOMİKSİS. Öte yandan apomiksis ıslahçı açısında yeni varyasyonların oluşturulamaması gibi bir soruna da neden olmaktadır. APOMİKİ Döllenme gerçekleşmeden ve kromozom sayısı yarıya inmeden Yumurta hücresinden tohum oluşumudur. Vegetatif çoğalma yöntemidir. Bahçe bitkilerinin değişik kültür veya yabani türlerinde apomiksis

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 27.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,00 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,20 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,20 2,40 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,20 3,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 9,00 10,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ 17.04.2015 ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 3,50 5,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,10 2,30 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 9,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,50 8,50 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 3,00 3,50 67 Bakla Çilek 7,00 8,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,00 2,50 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73,

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat YULAF , KG 73, 01/0/2018 HUBUBAT. MISIR MISIR T.C. Sayfa: 1-14 MISIR SLAJ MTS 0.30 0.30 0.3000 45,48.29 KG 13,24.49 1 MISIR BEYAZ MTS 3.31 3.31 3.3128 293.00 KG 90.65 1 MISIR KIRIK MTS 4.00 4.00 4.0000 15.00 KG 60.00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,00 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,50 2,80 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 6,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,70 3,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 5,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,00 2,50 67 Bakla Çilek 2,50 3,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 7,00 Elma (Starking) Kg 2,00 2,60 71 Bezelye Kg Elma (Golden) Kg 1,80 2,30

Detaylı

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596.

T.C. MUĞLA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 3,596. HUBUBAT. ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: 1-15 ARPA YEMLİK MTS 1.02 1.02 1.0217 3,520.00 KG 3,59.51 2 ARPA YEMLİK ı: 3,59.51 2 ARPA ı 3,59.51 2 MISIR MISIR MISIR MTS 0.78 0.78 0.7753 1,580.00 AD 1,225.00 1

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,80 3,30 67 Bakla Çilek 3,50 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 2,30 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

EKONOMİK RAPOR. Yayın Tarihi : / Yayın No: Sayfa 1 / 8

EKONOMİK RAPOR. Yayın Tarihi : / Yayın No: Sayfa 1 / 8 EKONOMİK RAPOR 2014 Yayın Tarihi :07.01.2015 / Yayın No: 2015-01 Sayfa 1 / 8 Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,30 2,80 67 Bakla Çilek 2,80 3,30 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,70 2,20 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 7,700.

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 7,700. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2014-31//2014 T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.55 0.55 0.5500 14,000.00 KG 7,700.00 1 ARPA YEMLİK ı: 7,700.00 1 ARPA ı 7,700.00 1 BUĞDAY BUGDAY DİĞER DURUM BUĞDAY CUMHURİYET

Detaylı

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI

- Zn 120. Çinkolu Gübre Çözeltisi. Lignosulfanate UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI - Zn 120 Çinkolu Gübre Çözeltisi Suda Çözünür Çinko (Zn) : % 10 1 Lt/5 Lt Lignosulfanate Erken dönem uygulamaları ile meyve büyüklüğünde ve verimde artış sağlar. Nişasta sentezi, artar, azot metabolizması

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg 5,00 6,00 Elma (Golden smart) Kg 2,40 3,20 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR ,122, KG 19,788,527.

T.C. NAZİLLİ TİCARET BORSASI YILLIK BORSA BÜLTENİ. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat. Ortalama Fiyat MISIR ,122, KG 19,788,527. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 9 ARPA YEMLİK MTS 0.60 0.75 0.7226 27,280.00 KG 9,72.00 3 ARPA YEMLİK TTS 0.67 0.78 0.6984,22,630.00 KG 853,238.7 37 ARPA YEMLİK ı: 872,950.7 40 ARPA ı 872,950.7

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 3,00 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 8,00 9,00 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,70 3,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,70

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 2,90 3,50 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 3,50 4,50 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,50 1,70 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 2,50 3,30 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,30 2,50 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 2,50 3,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking smart) Kg 2,50

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,50 3,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 1,80 2,30

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,80 3,30 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 2,00 2,50

Detaylı

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1

Greyfurt. Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 1,50 2,00 67 Bakla Çilek 3,00 4,00 68 Bamya 69 Barbunya Elma (yaz) 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,30 1,80 71 Bezelye Elma (Golden)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,00 4,30 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 6,00 7,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ

BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ BAHÇE ÜRÜNLERİNDE HASAT & DERİM PROF.DR.NURDAN TUNA GÜNEŞ HASAT & DERİM Olgunlaşmış olan meyvenin ana bitkiden ayrılması, Nasıl yapılmalı???? Ürünün hassaslığı Hasadın hızı Hasat yönteminin maliyeti Hasat

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek 3,50 7,50 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,50 5,00 Bezelye Elma (Golden) 2,30 4,80 Biber (Dolma Renkli)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 4,50 5,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 4,50 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye Kg Elma (Starking

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 5,00 Bakla Çilek 3,50 7,00 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,30 Bezelye Elma (Golden) 1,80 3,30 Biber (Dolma

Detaylı

NOHUT ÇİÇEĞİNİN YAPISI VE MELEZLEME TEKNİĞİ. Prof. Dr. Ercan CEYHAN

NOHUT ÇİÇEĞİNİN YAPISI VE MELEZLEME TEKNİĞİ. Prof. Dr. Ercan CEYHAN NOHUT ÇİÇEĞİNİN YAPISI VE MELEZLEME TEKNİĞİ Prof. Dr. Ercan CEYHAN NOHUT ÇİÇEĞİNİN YAPISI Nohut bitkisinde çiçek durumu salkımdır. Nohut çiçekleri koltuklarındaki kısa salkım sapında tek, nadiren de iki

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 12.08.2017 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) Bezelye Elma (Golden) Biber (Dolma Renkli) 4,00 8,50 Erik (Papaz)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,30 4,60 67 Bakla Kg Badem (Çağla) Kg 68 Bamya Kg Çilek Kg 7,00 8,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart) Kg 1,80 2,00 71 Bezelye

Detaylı

FR.60/R.00/1.1

FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva Bakla Çilek 2,60 5,00 Bamya Barbunya Barbunya Beyaz Elma (Starking) 2,50 4,30 Bezelye Elma (Golden) 2,50 4,30 Biber (Dolma Renkli)

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ Araka Kg Ayva Kg 4,70 5,00 67 Bakla Kg Çilek (Yerli) Kg 4,00 5,00 68 Bamya Kg Çilek (Gazipaşa ) Kg 3,00 4,00 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Golden smart)

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.40 0.68 0.54 1.396.800 KG 730.709.30 HMA 83 BUĞDAY 0.48 0.62 0.56 1.020.678 KG 532.340.60 HTS 11 BUĞDAY 0.48 0.49 0.49 114.500 KG 55.782.50 HMAG

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,10 1,80 71 Bezelye Elma (Golden) 1,10 1,70 72 Biber (Dolma

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 25.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 0,80 1,60 71 Bezelye Elma (Golden) 0,60 1,30 72 Biber

Detaylı

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,250.

T.C. KUMLUCA TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. Ortalama Fiyat. Enaz Fiyat. Ençok Fiyat ARPA YEMLİK MTS , KG 2,250. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 01//2016 T.C. Sayfa: 1-7 ARPA YEMLİK MTS 0.75 0.75 0.7500 3,000.00 KG 2,250.00 1 ARPA YEMLİK ı: 2,250.00 1 ARPA ı 2,250.00 1 KOÇANLI MTS 0.20 0.6625 4,000.00 KG 2,650.00 4 ı: 2,650.00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 18.10.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 67 Bakla Kg Çilek Kg 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg 0,50 1,50 71 Bezelye

Detaylı

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN

ERZİNCAN TİCARET BORSASI ... BÜLTEN ... BÜLTEN BÜLTEN NO: SAYFA NO :1 HUBUBAT BUĞDAY BUĞDAY 0.45 0.51 0.49 861.000 KG 420.210.00 HMA 30 BUĞDAY 0.49 0.55 0.52 72.500 KG 36.875.00 HMAG 2 ARPA === MİKTAR VE BEDEL TOPLAMI === 933.500.00 457.085.00

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Kg Ayva Kg 2,00 2,50 67 Bakla Kg Çilek Kg 3,00 3,70 68 Bamya Kg Kg 69 Barbunya Kg Elma (yaz) Kg 70 Barbunya Beyaz Kg Elma (Starking) Kg

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,60 3,90 67 Bakla Çilek 5,00 8,50 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,00 71 Bezelye Elma (Golden) 1,80

Detaylı

Tablo 1. Yıllara Göre Tarım ve Kişi Başı Düşen Tarım Alanları

Tablo 1. Yıllara Göre Tarım ve Kişi Başı Düşen Tarım Alanları Tablo 1. a Göre Tarım ve Kişi Başı Düşen Tarım Alanları Ekili Alan (ha) Tarım alanı (ha) Nüfus Tarım alanı (ha/kişi) 1949* 8.989.419 15.272.068 20.359.000 0,75 1952* 11.772.943 19.148.749 21.952.000 0,87

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 5,00 8,80 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,80 3,30 71 Bezelye Elma (Golden) 1,80 3,20 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,20 3,30 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,20 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,50 2,00 72 Biber

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,40 1,90 71 Bezelye Elma (Golden) 1,40 1,90 72 Biber

Detaylı

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar.

Bilim adamları canlıları hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve mikroskobik canlılar olarak dört bölümde sınıflandırmışlar. 1- Canlının tanımını yapınız. Organizmaya sahip varlıklara canlı denir. 2-Bilim adamları canlıları niçin sınıflandırmıştır? Canlıların çeşitliliği, incelenmesini zorlaştırır. Bu sebeple bilim adamları

Detaylı

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri

HUBUBAT T.C. DENİZLİ TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ - 31/01/2016. Tarih: Sayı: 1 Maddelerin Cins ve Nev'ileri HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK T.C. Sayfa: - 23 ARPA YEMLİK MTS 0.62 0.70 0.6379,2,340.00 KG 772,660.05 6 ARPA YEMLİK TTS 0.68 0.82 0.7504 30,830.00 KG 233,246.60 26 ARPA YEMLİK ı:,005,906.65 42 ARPA TOHUMLUK

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 11.03.2017 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,60 3,90 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,60 2,80 71 Bezelye Elma (Golden) 1,50

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,60 2,60 71 Bezelye Elma (Golden) 1,60 2,60 72 Biber

Detaylı

T.C. BURDUR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2016 Şube Adı: Sayfa: 2-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat.

T.C. BURDUR TİCARET BORSASI AYLIK BORSA BÜLTENİ. - 31/01/2016 Şube Adı: Sayfa: 2-15 Maddelerin Cins ve Nev'ileri. Ortalama Fiyat. HUBUBAT ARPA ARPA YEMLİK 0/0/206-3/0/206 T.C. Sayfa: - 5 ARPA YEMLİK MTS 0.45 0.80 0.6279 432,590.00 KG 27,6.00 7 ARPA YEMLİK TTS 0.62.45 0.676 57,438.00 KG 06,436.69 4 ARPA (BALYA) MTS 0.34 0.40 0.3599

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 3,60 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,20 1,90 71 Bezelye Elma (Golden) 1,20 2,00 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,50 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,10 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,00 1,60 72 Biber

Detaylı

Kg FR.60/R.00/1.1

Kg FR.60/R.00/1.1 ANTALYA TOPTANCI HALİ En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 2,40 3,50 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,00 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,00 1,70 72 Biber

Detaylı

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ

ANTALYA TOPTANCI HALİ GÜNLÜK FİYAT LİSTESİ ANTALYA TOPTANCI HALİ 20.09.2016 En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Araka Ayva 67 Bakla Çilek 68 Bamya 69 Barbunya 70 Barbunya Beyaz Elma (Starking) 1,40 1,70 71 Bezelye Elma (Golden) 1,20 1,60 72 Biber

Detaylı

Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü

Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Prof. Dr. Necmi İŞLER M.K.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ÜREME ORGANI ÇİÇEK ÇİÇEKLER BİTKİLERİN EŞEYLİ ÜREME ORGANIDIR. ÇİÇEĞİN KISIMLARI taç yaprak TAM ÇİÇEĞİN ŞEKLİ başçık sapçık dişicik

Detaylı