SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU"

Transkript

1 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2 Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucumuz Sayın Ömer YILDIZ a SHMYO olarak MĠNNETTARIZ.

3 Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yılında kurulmuştur eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

4 11 normal öğretim ve 3 ikinci öğretim olmak üzere toplamda 14 programı bünyesinde barındırmaktadır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Toplam 662 öğrenci kayıtlıdır.

5 Misyon Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

6 Vizyon Sağlık sektöründeki gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda, ileri eğitim teknikleri kullanarak ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek eğitim standartlarına ulaşmak ve kendi alanlarında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, evrensel değerlere saygılı, değişim ve yenilikçiliğe önder olan kaliteli ara eleman yetiştirmektir.

7 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Ġsmail Hakkı OCAK Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Meral BELDÜZ

8 Akademik Kadro Yrd. Doç. Dr. Ġsmail Hakkı OCAK

9 Akademik Kadro Öğr. Gör. Meral BELDÜZ

10 Akademik Kadro Öğr. Gör. Emine GÖZEL

11 Akademik Kadro Öğr. Gör. Umay Meriç OCAK

12 Akademik Kadro Öğr. Gör. Arif AKSOY

13 Akademik Kadro Öğr. Gör. ġeyda DUMAN

14 Ġdari Birimler SMYO Sekreteri/Raportör Alper ġġmġek

15 SHMYO ÖĞRETĠM GÖREVLĠLERĠ

16 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ DĠġÇĠLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ MÜLKĠYET KORUMA VE GÜVENLĠK BÖLÜMÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ YÖNETĠM VE ORGANĠZASYON BÖLÜMÜ

17 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Bölüm BaĢkanı : Öğr. Gör. Meral BELDÜZ

18 Anestezist Ayfer ÇAĞLAYAN

19 Dr. Tarkan KALAYCIOĞLU

20 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

21 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE Tıbbi Hizmetler ve Teknikler bölümünde 6 farklı program ve toplamda 505 öğrenci bulunmaktadır.

22 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ İlk Ve Acil Yardım Programı (I. ve II. Öğretim) Anestezi Programı (I. ve II. Öğretim) İş ve Uğraşı Terapisi Programı Odyometri Programı Optisyenlik Programı Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı

23 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Ġlk Ve Acil Yardım Programı (I. ve II. Öğretim)

24 Tarihçe İlk ve Acil Yardım Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında öğrenci kaydederek Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim-öğretime devam etmektedir.

25 Misyon Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan sağlık teknikeri yetiştirmektir.

26 Vizyon Değişen koşullara uyum sağlayabilen, sorun çözme becerisine sahip, çevresi ile etkin iletişim kurabilen, ekip çalışması yapabilen, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış ve toplumsal sorumlulukları bilen sağlık teknikerlerinin yetiştirilmesinde lider ve öncü eğitim kurumu olmaktır.

27 Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında Paramedik unvanı ile çalışırlar. Sağlık sektöründe hizmet veren kamu ve özel kuruluşların acil sağlık hizmeti veren birimlerinde görev yaparlar.

28 Sağlık Bakanlığı na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Acil Servisleri, 112 Acil İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerdir. Kamu Personel Seçme Sınavı na (KPSS) göre Paramedik (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilmektedirler.

29 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Acil Yardım ve Afet Yönetimi Hemşirelik Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

30 Ġlk ve Acil Yardım Programı Ġle Ġlgili Planlarımız: Bahar yarıyılı için İlk ve Acil Yardım Programına yatay geçiş ile öğrenci alınması ve eğitim- öğretim yılı için kontenjan artırımı yapılması planlanmaktadır.

31 ĠLK VE ACĠL YARDIM EKĠPMANLARIMIZ

32 ĠLK VE ACĠL YARDIM EKĠPMANLARIMIZ

33 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Anestezi Programı (I. ve II. Öğretim)

34 Tarihçe Anestezi Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında öğrenci kaydederek üniversitemizin Pelitli Kampüsünde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

35 Misyon Anestezi teknisyeni olarak hizmet verecek yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir

36 Vizyon Kendi alanındaki her türlü yenilik ve gelişmeyi takip ederek standartlarını ve eğitimin kalitesini yükseltmek ve böylece mesleği en üst seviyeye çıkartmaktır.

37 Bu programa genel lise mezunları YGS-2 yerleştirme puanı ile tercih edebilirler.

38 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Acil Yardım ve Afet Yönetimi Hemşirelik Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

39 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ ĠĢ ve UğraĢı Terapisi Programı

40 Tarihçe İş ve Uğraşı Terapisi Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

41 Misyon Sağlıklı ve iyi olmanın arttırılması amacıyla, yaşam boyu öğrenme ve öğretme becerilerine sahip iş ve uğraşı terapistlerini yetiştirmek, uluslararası standartlarda eğitim, kanıta dayalı araştırma ve uygulamalar yapmak.

42 Vizyon Fiziksel ve bilişsel aktiviteler ile toplumun yaşam kalitesini artırmak, engelleri kaldırarak çevrenin daha kullanılır duruma gelmesini, toplumsal katılımın arttırılması için iş ve uğraşı terapisi alanının bilimsel gelişimi ve hizmetlerini en mükemmel seviyeye çıkartmak ve uluslararası örnek bir eğitim kurumu hâline gelmektir.

43 İş ve Uğraşı Terapisi Programı YGS-1 puan türünden öğrenci almaktadır. İş ve uğraşı terapistleri hastaneler, sağlık merkezleri, geriatri merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, özel kurumları,sosyal aktivite merkezleri,hastanın kendi evi ve iş yeri,halk sağlığı ve iş sağlığı özel okullar,şirketlerin ergonomi alanlarında çalışabilirler.

44 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Ergoterapi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hemşirelik Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

45 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Odyometri Programı

46 Tarihçe Odyometri Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci almıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamıştır.

47 Misyon İşitme düzeylerinin belirlenmesi ve kaliteli bir işitme sağlanabilmesi için hastalara testler uygulayan ve KBB uzman doktorları tarafından hastalara reçete ile verilen işitme cihazlarının kullanılması konusunda hastalara yardımcı olan sağlık teknikeri yetiştirmektir.

48 Vizyon Girişimci ve kendini yenileyebilen, toplam kalite felsefesini benimsemiş ve ilgili kurumsal süreçlere destek verebilen, mesleği ile ilgili çevresel, toplumsal ve etik problemleri ve bunlarla ilgili sorumluluklarını bilen teknik elemanlar yetiştirilmesinde lider ve öncü eğitim kurumu olmaktır.

49 Bu programa YGS-1 puan türünden öğrenci alınmaktadır. Bu programı bitirenlere Ön Lisans diploması ve "Odyometrist" unvanı verilir.

50 Program mezunları odyoloji uzmanı veya kulak burun boğaz hastalıkları uzmanının gözetim ve denetiminde, resmi veya özel hastanelerin odyoloji kliniklerinde çalışabilirler. Doğum kliniklerinde, yeni doğmuş bebeklere işitme testi uygulayabilir ve okullarda işitme tarama testi yapabilirler.

51 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Fizik Odyoloji İşitme Engelliler Öğretmenliği

52 Öğrencilerin meslek ile ilgili bilgilerini uygulamaya koyabilmesi ve el becerilerinin gelişmesi amacıyla kurulması öngörülen Odyometri Laboratuarı tamamlanmak üzeredir.

53 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Optisyenlik Programı

54 Tarihçe Optisyenlik Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci almıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde eğitim öğretime başlamıştır.

55 Misyon Temel gözlükçülük bilgisine sahip, optisyenlik ile ilgili sistemlerin işleyişini bilen ve uygulayabilen, bir işletmenin işleyiş ve yönetimini planlayabilen, çerçeve, cam seçim ve montajını verilerine uygun yapabilen, ürünü pazarlayabilen, genel halk sağlığı bilgisine sahip sağlık teknikerleri yetiştirmektir.

56 Vizyon Girişimci ve kendini yenileyebilen, toplam kalite felsefesini benimsemiş ve ilgili kurumsal süreçlere destek verebilen, mesleği ile ilgili çevresel, toplumsal ve etik problemleri ve bunlarla ilgili sorumluluklarını bilen teknik elemanlar yetiştirilmesinde lider ve öncü eğitim kurumu olmaktır.

57 Bu programa YGS-1 puan türünden öğrenci alınmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrenciler "Optisyen" unvanı ile kendi işyerini açabileceği gibi daha önce açılmış veya yeni açılacak olan optik müesseselerde mesul müdürlük yapabilir,

58 Optik lens, çerçeve, Kontakt lens imal eden firmalarda veya Sağlık müdürlükleri, hastaneler, göz poliklinikleri ve benzeri kuruluşlarda optisyen olarak çalışabilirler. Optisyenlik programımızdan mezun olan öğrencilerimiz optik store açabilecek tek yetkili elemanlardır.

59 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Fizik

60 Öğrencilerin meslek ile ilgili bilgilerini uygulamaya koyabilmesi ve el becerilerinin gelişmesi amacıyla kurulması öngörülen Optisyenlik Laboratuarı tamamlanmak üzeredir.

61 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ OPTĠSYENLĠK LABORATUARI

62 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ OPTĠSYENLĠK LABORATUARI

63 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ OPTĠSYENLĠK LABORATUARI

64 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ OPTĠSYENLĠK LABORATUARI

65 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ OPTĠSYENLĠK LABORATUARI

66 Optisyenlik Programı Ġle Ġlgili Planlarımız: bahar yarıyılında yatay geçiş ile öğrenci alınması ve eğitim-öğretim yılı için Optisyenlik II. Öğretim Programının açılması planlanmaktadır.

67 TIBBĠ HĠZMETLER VE TEKNĠKLER BÖLÜMÜ Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı

68 Tarihçe Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak Üniversitemizin Pelitli Kampüsünde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır.

69 Misyon Çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış, insan sağlığına ve etik değerlere önem veren, araştırma, iletişim ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, yenilikleri takip ederek uygulamalarına yansıtabilen ve toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

70 Vizyon Sağlık kurumlarına ve topluma yararlı, tüm sorunları öngörebilen, araştıran, bilgi üreten, yetkin, becerikli, ekip çalışmasının önemini kavramış, kamu ve özel sektördeki Tıbbi laboratuarlarda çalışabilecek nitelikte, gelişen çağın gereklerine uygun, Tıbbi Laboratuar Teknikerleri yetiştirmektir.

71 Bu programa YGS-2 puan türü ile öğrenci alınmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında Tıbbi Laboratuvar Teknikeri unvanı ile çalışırlar.

72 ÇALIġABĠLECEKLERĠ YERLER Hastaneler Tıp fakültelerin Özel tahlil laboratuvarları Diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezleri Türkiye halk sağlığı kurumu laboratuvarları Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumu laboratuvarları Gıda sanayii işletmeleri ile tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlar Araştırma merkezleri

73 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Biyoloji Hemşirelik Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

74 Öğrencilerin meslek ile ilgili bilgilerini uygulamaya koyabilmesi ve el becerilerinin gelişmesi amacıyla Tıbbi Laboratuar bulunmaktadır.

75 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

76 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

77 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

78 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

79 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

80 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

81 TIBBĠ LABORATUVAR AÇILIġINDAN GÖRÜNTÜLER

82 TIBBĠ LABORATUVAR MALZEMELERĠ

83 TIBBĠ LABORATUVAR MALZEMELERĠ

84 TIBBĠ LABORATUVAR MALZEMELERĠ

85 AVRASYA ÜNİVERSİTESİ TIBBİ LABORATUAR

86 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

87 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

88 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

89 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

90 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

91 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ TIBBĠ LABORATUARINDA ÖĞRENCĠLERLE

92 DĠġÇĠLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ Bölüm BaĢkanı : Öğr. Gör. Arif AKSOY

93 DiĢ Hekimi Dt. Mustafa YILDIZ

94 Dişçilik Hizmetleri Bölümünde 1 tane program ve toplamda 14 öğrenci bulunmaktadır eğitim öğretim döneminde Dişçilik Hizmetleri Bölümü bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı açılması hedeflenmektedir.

95 DĠġÇĠLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ DiĢ Protez Teknolojisi Programı

96 Tarihçe Diş Protez Teknolojisi Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci almıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde öğretime başlamıştır.

97 Misyon Nitelikli,yetkin,çağdaş mesleki bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak ülkemizin diş protez alanında eleman ihtiyacını karşılayacak halk sağlığına önem veren ahlaki değerlere bağlı Sağlık Teknikerleri (DiĢ Protez) yetiştirmektir.

98 Vizyon Diş Protez Teknolojisi alanında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın elemanlar yetiştirmek. Diş Protez cihazlarını rahatlıkla kullanan, çevresinde ki diş sorunlarına pratik çözüm üretebilen genel sağlık bilgisine sahip mezunlar vermektir.

99 Diş Protez Teknolojisi programı YGS-2 puan türünden öğrenci kabul etmektedir. Mezun olan öğrencilerimiz; diş hekimleri tarafından planlanan tedavi şekline göre hastadan elde edilen ölçü, model ve kayıtlar üzerinden meslek bilgisinin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli, sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvarını yapmaktır. Mezuniyet sonrası öğrencilerimiz, kamu hastaneleri diş laboratuvarlarında çalışılabileceği gibi kendilerine özel diş laboratuvarları da açabilirler.

100 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Sağlık İdaresi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sağlık Yönetimi

101 Öğrencilerin meslek ile ilgili bilgilerini uygulamaya koyabilmesi ve el becerilerinin gelişmesi amacıyla Diş Protez Laboratuarının kurulması çalışmaları devam etmektedir.

102 MÜLKĠYET KORUMA VE GÜVENLĠK BÖLÜMÜ Bölüm BaĢkanı : Öğr. Gör. Umay Meriç OCAK

103 Jeofizik Yüksek Mühendisi Ülkü BĠNLER KERĠM

104 Mülkiyet koruma ve güvenlik bölümü 1 tane program ve toplamda 28 öğrenci bulunmaktadır.

105 MÜLKĠYET KORUMA VE GÜVENLĠK BÖLÜMÜ Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı (I ve II. Öğretim)

106 Tarihçe Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci almıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde öğretime başlamıştır.

107 Misyon Herbiri alanında uzman eğitimli kadrosuyla acil durum anında en soğukkanlı şekilde cevap verecek, olağanüstü durumlarda çözümleme yapabilecek, her türlü toplumsal olaya duyarlı bireyler yetiştirmek.

108 Vizyon Ulusal ve uluslar arası düzeyde saygı gören, yüksek eğitim kalitesine sahip, ülkemize özellikle acil durum anında faydalı olabilecek, bilimsel gelişmeyle birlikte kendini her daim yetiştirebilen, toplum sağlığına duyarlı, toplumsal sorunlara çözüm odaklı, ahlaki değerlere bağlı bireyler yetiştirmek.

109 Acil Durum ve Afet Yönetimi programı YGS-2 ve MF-3 puan türlerinden öğrenci almaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz Sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları, acil durum dernekleri ve birçok özel sektör alanında görev almaktadır.

110 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Acil Durum ve Afet Yönetimi Hemşirelik Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

111 ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ Bölüm BaĢkanı : Öğr. Gör. Emine GÖZEL

112 Çocuk Bakımı Ve Gençlik Hizmetleri Bölümünde 1 tane program ve toplamda 100 öğrenci bulunmaktadır.

113 ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLĠK HĠZMETLERĠ BÖLÜMÜ Çocuk GeliĢimi Programı (I. ve II. Öğretim)

114 Tarihçe Çocuk Gelişimi Programı, 2012 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuştur eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin Pelitli Kampusunda önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlamıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretime devam etmektedir.

115 Misyon Tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye eğitimciye ve topluma hizmet sunan 0-18 yaş grubu çocukların gelişimlerini sağlayacak mesleki bilgi ve birikimini aktif kullanabilen, nitelikli çocuk gelişimcisi yetiştirmek; alanla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara hizmet verecek meslek elemanları yetiştirmeyi hedefleyen organizasyon yapısını oluşturmak.

116 Vizyon İlerideki öğrencilerine demokratik ve bilimsel bir öğrenme ortamı sağlayan, çocuk ve insan haklarına saygılı, toplumsal duyarlılığa sahip, hayat boyu eğitim ilkesini benimsemiş, etik değerlere sahip mezunlar yetiştiren bir bölüm olmak.

117 Çocuk Gelişimi mezunları; Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı özel ve resmi okulların okul öncesi eğitim merkezlerinde ve anasınıflarında yardımcı öğretmen olarak çalışabilirler. Ayrıca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu na bağlı gündüz bakım evleri/çocuk yuvaları/kreşlerde, çocuk sağlığı merkezlerinde, özel eğitim merkezlerinde ve çocuk kliniklerinin oyun odalarında çalışma imkânları vardır.

118 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI ÖĞRENCĠLERĠNĠN SERGĠ HAZIRLIĞI

119 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI ÖĞRENCĠLERĠNĠN SERGĠ HAZIRLIĞI

120 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI SERGĠSĠNDEN GÖRÜNTÜLER

121 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI SERGĠSĠNDEN GÖRÜNTÜLER

122 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI SERGĠSĠNDEN GÖRÜNTÜLER

123 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI SERGĠSĠNDEN GÖRÜNTÜLER

124 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

125 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

126 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

127 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

128 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

129 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ SHMYO ÇOCUK GELĠġĠMĠ PROGRAMI KÜÇÜK MĠSAFĠRLERLE DERS ETKĠNLĠĞĠ

130 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELĠġĠMĠ ĠLE ĠLK VE ACĠL YARDIM PROGRAMI ÖĞRENCĠLERĠNĠN TRABZON HUZUREVĠ YAġLI BAKIM VE REHABĠLĠTASYON MERKEZĠNE ANLAMLI ZĠYARETĠ

131 AVRASYA ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELĠġĠMĠ ĠLE ĠLK VE ACĠL YARDIM PROGRAMI ÖĞRENCĠLERĠNĠN TRABZON HUZUREVĠ YAġLI BAKIM VE REHABĠLĠTASYON MERKEZĠNE ANLAMLI ZĠYARETĠ

132 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Okul Öncesi Öğretmenliği Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmenliği Anaokulu Öğretmenliği

133 YÖNETĠM VE ORGANĠZASYON BÖLÜMÜ Bölüm BaĢkanı : Öğr. Gör. Şeyda DUMAN

134 Yönetim ve Organizasyon bölümünde kayıtlı 19 öğrenci bulunmaktadır.

135 YÖNETĠM VE ORGANĠZASYON BÖLÜMÜ Sağlık Kurumları ĠĢletmeciliği Programı (I. ve II. Öğretim)

136 Tarihçe Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, 2013 yılında Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup eğitim öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrenci almıştır eğitim öğretim yılında Avrasya Üniversitesi, Pelitli yerleşkesinde ön lisans düzeyinde öğretime başlamıştır.

137 Misyon Sağlıkta etik sorumluluk düzeyi gerektiren görevleri yerine getirmeyi esas alan, Sağlık alanında disiplinler arası işbirliği ve ekip çalışmasını benimseyen ve yaymaya çalışan, evrensel ve ulusal insani değerlere saygılı, eleştirel düşünebilen, meslek alanında gerekli bilgi ve beceriye sahip profesyoneller olarak yetiştirmektir.

138 Vizyon Ulusal ve uluslar arası düzeyde mezun olunduğu için gurur duyulan, yüksek eğitim kalitesine sahip, ülkemiz sağlık sisteminin gelişimine güçlü ve yapıcı etkide bulunan, öğretim ve bilimsel araştırmalarla gelişmeyi teşvik eden, katılımcı ve uygulama ağırlıklı eğitimöğretim sunan, öğrenci çalışan memnuniyetinin en üst düzeyde olduğu, en ileri teknolojilerle eğitimin verildiği önlisans düzeyinde eğitim veren alanında lider bir yüksekokul olmaktır.

139 Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı YGS-6 ve TM-1 puanlarından öğrenci almaktadır. Ön lisans programını bitiren öğrenciler Sağlık Kurumları ĠĢletmecisi ünvanı ile mezun olur.

140 Sağlık kurumları işletmecileri kamu, üniversite vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, Bağkur, SSK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde çalışabilirler.

141 Dikey GeçiĢ Sınavı (DGS) Ġle Gidebildiği Lisans Bölümleri Sağlık İdaresi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sağlık Kurumları Yöneticiliği Sağlık Yönetimi İşletme

142 OKUL KANTĠNĠNDE ÖĞRENCĠLERĠMĠZ

143 OKUL KANTĠNĠNDE ÖĞRENCĠLERĠMĠZ

144 OKUL KANTĠNĠNDE ÖĞRENCĠLERĠMĠZ

145 OKUL KANTĠNĠNDE ÖĞRENCĠLERĠMĠZ

146 OKUL KANTĠNĠNDE ÖĞRENCĠLERĠMĠZ

147 OKUL KANTĠNĠNDEN GÖRÜNTÜLER

148 OKUL KANTĠNĠNDEN GÖRÜNTÜLER

149 Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun kurulumu ve geliştirilmesi aşamalarında yardım ve desteklerinden dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutasım SÜNGÜN e Teşekkürlerimizi Borç Biliriz.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU. Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde, diş hekimi klinik yardımcısı olarak diş hekiminin

Detaylı

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU

BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU BOU KAMPÜS BURSA ORHANGAZi ÜNiVERSiTESi MESLEK YÜKSEKOKULU Sevgili Öğrenciler, Meslek seçimi, hayatınızın en önemli kararlarından biridir. Meslek seçiminde

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 6 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2014-2015 eğitim öğretim döneminde açılmış olup Çocuk Gelişimi (I. ve II. Öğretim), İlk ve Acil Yardım (I. ve II. Öğretim),

Detaylı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü. IĞDIR Haziran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü IĞDIR Haziran - 2017 1 Yüksekokulumuz Hakkında Sunum Planı 2 4 3 Bölüm ve Programlar Laboratuvarlar Öğretim Elemanları Bilgileri 5 Sağlık MYO Öğrenci Bilgileri

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR

Sevgili Öğrenciler. Yrd. Doç. Dr. Mustafa SOYÖZ MÜDÜR Sevgili Öğrenciler Yüksekokulumuz yeni ve genç bir yüksekokuldur. Alanlarında yetkin öğretim üyelerinin ve öğretim görevlilerinin, bir araya gelmesiyle oluşmuştur.. Genç ve tecrübeli bir ekiple yola çıkan

Detaylı

Yüksek Okulumuz. "Tıbbi Hizmetler ve Teknikler" Bölümüne bağlı; "Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri" Bölümüne bağlı;

Yüksek Okulumuz. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı; Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı; Yüksek Okulumuz Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 2008 yılında kurulan yüksekokulumuz, Tıbbi Laboratuar ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü

Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü Daha Nitelikli ve Daha Profesyonel İnsan Gücü AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında yardımcı olan sağlık teknikeridir. Ağız

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri

ANESTEZİ TEKNİKERİ. EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ EROL ERTAN Uludağ Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D Baş Sağlık Teknikeri ANESTEZİ TEKNİKERİ- TEKNİSYENİ Anestezi teknikeri ve teknisyeni aynı işi icra ederler. Aralarındaki

Detaylı

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU

ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU ERDEK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI TANITIM KILAVUZU 2012-2013 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Bölüm Şefi Zuhal ALTINTAŞ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Bu faaliyet ile çocuk

Detaylı

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ELEMANI TANIM Kişi ve ailelerin, sosyal yardım kurumlarında bulunan yaşlı, çocuk, genç ve engellilere yönelik kendilerinden, çevre şartlarından kaynaklanan veya kontrolleri dışında oluşan maddi-manevi sorunlarının

Detaylı

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE

İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE ÖZEL DOSYA Özel ANADOLU ÖZEL DOSYA SAĞLIK MESLEK LİSESİ Geleceğin Mesleği eğitim kurumları İŞ GARANTİLİ ÖZEL LİSE Özel DOSYA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ: HEDEFLER; ÖZEL DOSYA Mezuniyette Hemen İş Gelecek

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TANITIM Osmaniye Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

Detaylı

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00 Çocuk Gelişimi Programı 1.Sınıf /1. ve 2. Öğretim Çocuk Gelişimi-II Çocuk ve Müzik D.302 Aile Eğitimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Odyometri Programı 1. Sınıf İletişim Becerileri İşitme ve Ölçümü D.302

Detaylı

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4)

Deneme. Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Deneme Doç.Dr. Güner Gürsoy ÇOCUK GELİŞİMİ (YGS-4) Çocuk Gelişimi Misyonumuz; değişen bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık gereksinimleri doğrultusunda 0-18 yaş sağlıklı/özel gereksinimli çocuk ve gençlerin

Detaylı

http://www.mu.edu.tr

http://www.mu.edu.tr http://www.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu http://www.koycegizmyo.mu.edu.tr Köyceğiz Meslek Yüksekokulu KÖYCEĞİZ «Anadolu Sığlalarının Diyarı» BİLGİNİN SEVGİYLE BÜTÜNLEŞTİĞİ ÜNİVERSİTE * Yüksekokul

Detaylı

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00 İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF NORMAL ÖĞRETİM Tıbbi Terminoloji Dr. Tarkan KALAYCIOĞLU İngilizce-1 Acil Sağlık Hizmetleri-I Dr. Tarkan KALAYCIOĞLU Acil Hasta Bakımı-I Yrd. Doç. Dr. İ. Hakkı OCAK

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını belirleyen ve uygulayan, gerekli durumlarda konuşma tedavisi veren

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; 1989 yılında sağlık alanındaki nitelikli insan gücü açığının kapatılması amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA

SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDA GÖREV YAPAN PERSONELİN BİTİRMESİ HALİNDE DEVLET MEMURLARINA ÖDENECEK ZAM VE TAZMİNATLARA İLİŞKİN 17.04.2006 TARİHLİ VE 2006/10344 SAYILI BAKANLAR

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci alınmıştır. İlk olarak Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Çocuk Gelişimi Programlarında

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ

ELEKTRONİK HABERLEŞME (TELEKOMÜNİKASYON) TEKNİKERİ TANIM Radyo, telefon, data, faks ve haberleşme ile ilgili diğer cihaz ve sistemlerin imali, kurulması, değiştirilmesi ve işletilmesi, bakım ve onarımı konularında telekomünikasyon mühendisleri ile teknisyenleri

Detaylı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Alanın Tanımı Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın Amacı Çocuk Gelişimi

Detaylı

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Vize Sınav Vize Sınav

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Vize Sınav Vize Sınav Adı İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE SINAV TARİHLERİ Saati Yerleri IAY 104 Acil Hasta Bakımı II 05.04.2016 IAY 102 Acil Sağlık Hizmetleri II 04.04.2016 14.00 13.00 IAY 108 Tıbbi Fizyoloji 05.04.2016

Detaylı

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00

8:00-9:00 9:00-10:00 10:00-11:00 11:00-12:00 13:00-14:00 14:00-15:00 15:00-16:00 16:00-17:00 17:00-18:00 İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF NORMAL ÖĞRETİM Tıbbi Terminoloji Dr. Tarkan KALAYCIOĞLU Acil Sağlık Hizmetleri-I Dr. Tarkan KALAYCIOĞLU Acil Hasta Bakımı-I Yrd. Doç. Dr. İ. Hakkı OCAK İLK VE ACİL

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

İLK ACİL YARDIM PROGRAMI. ÖĞRETİM

İLK ACİL YARDIM PROGRAMI. ÖĞRETİM İLK ACİL YARDIM PROGRAMI ACİL SAĞLIK Hİ)METLERİ-I ACİL SAĞLIK Hİ)METLERİ-I D.209 D.209 TÜRK DİLİ TÜRK DİLİ ACİL HASTA BAKIMI-I ACİL HASTA BAKIMI-I ACİL HASTA BAKIMI-I İLK ACİL YARDIM PROGRAMI I 1. ve 2.

Detaylı

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ

RADYOTERAPİ TEKNİKERİ TANIM Hastanın, hekim tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeken, hastalara ışın tedavisi uygulayan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Radyoterapi teknikeri radyoloji uzman

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi

Ege Üniversitesi Egitim Fakültesi T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ A. Kuruluş 1998 yılında kurulan Fakültemiz, lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla güçlenerek gelişmektedir. Fakültemiz lisans programlarına 1999-2000 öğretim

Detaylı

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF FİNAL SINAV TARİHLERİ Final Sınav Final Sınav Final Sınav Yerleri

İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF FİNAL SINAV TARİHLERİ Final Sınav Final Sınav Final Sınav Yerleri Adı İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF FİNAL SINAV TARİHLERİ Yerleri IAY 104 Acil Hasta Bakımı II TEORİK 30.05.2016 11.00 amfi+d.104+d.105+d.106+d.107 IAY 104 Acil Hasta Bakımı II SÖZLÜ 30.05.2016 13.00-14.00

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012 YILI FALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER ; 1- Üst Yönetici Sunuşu 2- Genel Bilgiler 3- Misyon 4- Vizyon 5- Fiziki Yapı; 5-a ) Örgüt Yapısı 5-b ) Enstitü Yönetim Kurulu 5-c ) Enstitü

Detaylı

01.07.2015 10.00 Amfi/D.104 Yapılacaktır IAY 108 6/D.107. Amfi/D.101/D.104/D.10 5/D.106/D.107

01.07.2015 10.00 Amfi/D.104 Yapılacaktır IAY 108 6/D.107. Amfi/D.101/D.104/D.10 5/D.106/D.107 İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF FİNAL/BÜTÜNLEME TARİHLERİ IAY 102 Acil Sağlık Hizmetleri II 10.06.2015 13.00 6/D.107 30.06.2015 10.00 Amfi/D.104 IAY 104 Acil Hasta Bakımı II Sınav Bitiminden Hemen

Detaylı

En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır.

En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır. +90.312 527 50 50 www.ihtisaskoleji.com En önemli yatırım eğitim ise kaynak İHTİSAS tır. Bilgi ve hikmetin peşinden koşan sağlık kahramanları yetiştirmeye talibiz Zafer TARHAN Kurucu Saygı Değer Veliler

Detaylı

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU

GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ ÖZDEĞERLENDİRME RAPORU 2017 1. Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına yatkın ve mesleki

Detaylı

Amfi/D.104/D.105/D. 106/D.107 IAY 104 Acil Hasta Bakımı II 24.04.2015 10.00-11.00

Amfi/D.104/D.105/D. 106/D.107 IAY 104 Acil Hasta Bakımı II 24.04.2015 10.00-11.00 İLK VE ACİL YARDIM PROGRAMI 1. SINIF VİZE TARİHLERİ IAY 102 Acil Sağlık Hizmetleri II 21.04.2015 10.00-11.00 IAY 104 Acil Hasta Bakımı II 24.04.2015 10.00-11.00 IAY 108 Fizyoloji 27.04.2015 10.00-11.00

Detaylı

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ

ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ TANIM Eczane hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç

Detaylı

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman Üniversitesi MESLEK YÜKSEKOKULU 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU Batman 2015 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ.....3 I GENEL BİLGİLER A MİSYON VE MİSYON... 4 B YETKİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR.5 C İDAREYE İLİŞKİN

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

FİZİKÇİ TANIM KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN SAMSUN A 1.1 2014/I

FİZİKÇİ TANIM KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN SAMSUN A 1.1 2014/I TANIM Maddenin ve enerjinin yapısını, birbirleriyle etkileşimini araştıran, evrendeki fiziksel olayların bağlı olduğu yasaları bulmaya çalışan kişidir. A- GÖREVLER - Araştırma konusunu ve yöntemini belirler,

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü 0 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak hedefimiz, nitelikli akademik kadromuz, güçlü alt yapımız ve standartlar ile uyumlu laboratuvarlarımızla geleceğimizin teminatı olan gençleri en üst nitelik

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ

İMALAT MÜHENDİSİ/ÜRETİM MÜHENDİSİ TANIM İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde üretilmesine karar verilen bir ürünün üretim yöntemleri ile bu yöntemleri gerçekleştirecek üretim araçlarının tasarımı, uygulanması ve kontrolünde

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI

KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI KAZIM KARABEKĠR MESLEK YÜKSEKOKULU BÜRO YÖNETĠMĠ VE YÖNETĠCĠ ASĠSTANLIĞI PROGRAMI Programın Amacı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı nın amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde

Detaylı

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ 1. SINIF DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ 1. SINIF DERS PROGRAMI PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA 08:00-08:50 09:00-09:50 LABORATUVAR UYGLAMALARI 1. GRUP DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ 1. SINIF DERS PROGRAMI 10:00-10:50 LABORATUVAR UYGLAMALARI 1. GRUP 11:00-11:50 LABORATUVAR UYGLAMALARI 1. GRUP 13:00-13:50

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ AMASYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI TANITIM BROŞÜRÜ KURULUŞ 08.04.2010 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu`nda bölümümüzün birinci öğretimine 2010-2011 öğretim

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ

ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ ÇOCUK GELĠġĠMĠ VE EĞĠTĠMĠ Bu faaliyet ile çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabilecekseniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞĠ 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel,

Detaylı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Fakültemizin Yeri Ege Ege Üniversitesi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kuruluş Tarihi: 1955 EGE ÜNİVERSİTESİNİN KURULUŞUNUNDA YER ALAN 3 EĞİTİM KURUMUNDAN BİRİDİR.. Ülkemizde ve Avrupa da HEMŞİRELİKTE

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri

YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri YÖNETİM VE ORGANİZASYON Bölümü Öz Değerlendirme Raporu (2017) 1 Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri Misyonu: Çağdaş ve etik değerleri benimseyen, araştırmacı, üretken, yaratıcı, takım çalışmasına

Detaylı

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI AKŞEHİR ŞEHİT ÖZDEN ÇINAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Nasıl Bir Alandır Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve

Detaylı

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ 2014 yılında gerçekleşen değişiklikle birlikte sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Acil Tıp Teknisyenliği Diş Teknisyenliği Radyoloji Teknisyenliği

Detaylı

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir?

SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMADA SIKÇA SORULAN SORULAR (1) Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir? 19.11.2014 tarihinden önce Tablo-1 de belirtilen sağlık önlisans programlarından

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ 2015 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 1 İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER... A- Misyon ve Vizyon... B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Birime İlişkin Bilgiler... 1- Fiziksel

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SHMYO-SBF YAZ OKULU DERSLERİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SHMYO-SBF YAZ OKULU DERSLERİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ -SBF YAZ OKULU DERSLERİ FAKÜLTE BÖLÜM/PROGRAM DERS KODU DERSİN ADI DERS DURUMU Tıbbi Laboratuvar Teknikleri MYO 105 Anatomi ADS 111 Temel İnsan Anatomisi Diş Protez Teknolojisi

Detaylı

SAĞLIK MEMURU. Hemşirelerle eş görev, yetki ve sorumluluğa sahiptir. A-GÖREVLER

SAĞLIK MEMURU. Hemşirelerle eş görev, yetki ve sorumluluğa sahiptir. A-GÖREVLER TANIM Bireyleri hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Hamdi ERCAN Dekan Yrd. IX. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı, 6 Mayıs 2017 ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Erciyes Üniversitesi

Detaylı

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1 SUNUM AKIŞI Tarihçe Misyon Vizyon Çalışma Alanları Anabilim Dalları Programa Kabul ve Kayıt Şartları Yurtiçi/Yurtdışı Eğitim İmkanları Lisansüstü ve Uzaktan

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER

ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI GENEL BİLGİLER Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun

Detaylı

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır.

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır. 2012-2013 Yeni Misyon ve Vizyon Sulama Teknolojisi Misyon: Tatlı su kaynaklarının en uygun şekilde kullanılmasına yönelik sulama sistem ve yöntemlerinin seçilmesini ve uygulamasını sağlamak için gereksinim

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere, İslam dini ile ilgili konularda eğitim veren kişidir. A- GÖREVLER İmam hatip lisesi meslek dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların,

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI

YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI YÜKSEK ÖĞRETİM KARARLARI UNVAN BİTİRDİĞİ OKUL SAYILAN BÖLÜM SAYILMAYAN BÖLÜM TARİH SAYI ÇOCUK GEL.VE EĞT. ÖĞRETM. (Mezunlarının Lisansiyer sayıldığı) 22.02.2010 6287 AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKN. HEMŞİRELİK-

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ameliyathane Hizmetleri Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ameliyathane Hizmetleri Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ameliyathane Hizmetleri Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Ameliyathanede kullanılan alet ve malzemenin ameliyata hazır hale getirilmesine, cerrahi ekibe malzeme

Detaylı

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ

AYAKKABI TASARIM VE ÜRETİMİ TEKNİKERİ TANIM Ayakkabı tasarım ve üretimi tekniklerini kullanarak ayakkabı üreten kurum ve kuruluşlar ile kendi adına çalıştığı işletmede kesim, saya, montaj, finisaj, kalite kontrol ve üretim planlaması yapabilecek

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ KÜRTÜN MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesinin Gelişen ve Geliştiren Üniversite sloganıyla beraber misyon ve vizyonunu bu doğrultuda belirleyen Meslek Yüksekokulumuz,

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Etkinlikler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 2 Sayı: 6 Ağustos 2015 İAÜ, Delightful Istanbul ile rekora imza attı 3-15 Ağustos 2015 - İstanbul Aydın

Detaylı

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA. Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA. Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA (2016 Ağustos) KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA Sağlık Alanında Lisans Tamamlama yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Kayıt işlemleri 11 Ağustos 2016 tarihinde başlayarak 19 Ağustos 2016

Detaylı

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

GASTRONOMİ UZMANI TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER GASTRONOMİ UZMANI TANIM Gastronomi Uzmanı; Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle

Detaylı

ODYOLOG TANIM A- GÖREVLER İSTANBUL A 1.1 2015/II

ODYOLOG TANIM A- GÖREVLER İSTANBUL A 1.1 2015/II TANIM İnsanların işitme ve denge kontrolleri ile işitme bozukluğunun önlenmesi için çalışmalar yapan ve ilgili uzman tabibin teşhis ve tedavi için yönlendirilmesine bağlı olarak işitme ve denge bozukluğunun

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: TRABZON Sınavsız geçişle ilgili diğer bilgileri ve yerleştirme

Detaylı

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

EL SANATLARI ÖĞRETMENİ

EL SANATLARI ÖĞRETMENİ TANIM Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, dekoratif ürünler, çiçek yapımı ve el sanatları ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandıran kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

Ebelik Hemşirelik Perfüzyon (Yüksekokul) Ergoterapi (Yüksekokul) Hemşirelik ve Sağlık Himetleri

Ebelik Hemşirelik Perfüzyon (Yüksekokul) Ergoterapi (Yüksekokul) Hemşirelik ve Sağlık Himetleri 05 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZUNA GÖRE ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) katılacaktır. HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ ALANI İLE AYNI ALANLARDAKİ LİSANS PROGRAMLARI Hasta ve

Detaylı

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSİ TANIM Metalürji ve malzeme mühendisi, bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımlarının elde edilmesi ve bunların belli işlemlerden geçirilerek endüstrinin istediği hammadde haline getirilmesi,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI. una universa academia in Anatolia

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI. una universa academia in Anatolia ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ STRATEJİK PLANI una universa academia in Anatolia 2015 2019 1 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No I.DURUM ANALİZİ. 4 1.TARİHÇE VE TANIMI. 4 1.1.Tarihçe.. 4 2.SAĞLIK

Detaylı

Konya Sağlık Hizmetleri MYO

Konya Sağlık Hizmetleri MYO Konya Sağlık Hizmetleri MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Hocacihan Mahallesi Saray Caddesi, No 1 Selçuklu KONYA t 0332 257 06 06 f 0332 247 85 14 konyamyo.baskent.edu.tr baskent.edu.tr BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ bilim

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ TORUL MESLEK YÜKSEKOKULU NA HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, Gelişen ve Geliştiren Üniversitemizin bir şubesi olan Torul Meslek Yüksekokulu; bünyesinde bulunan programları ile ülkemizde

Detaylı

SUALTI TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ

SUALTI TEKNOLOJİSİ TEKNİKERİ TANIM Tüplü ve tüpsüz dalış malzemelerini giyerek sualtındaki tüm iş ve hizmetleri yapan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Dalış için gereken hazırlığı yapar; alet ve malzemelerini

Detaylı

Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri

Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ Bu faaliyet sonucunda, yaşlı ve hasta hizmetleri alanında yer alan meslekleri tanıyacaksınız. A.ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Yaşlılık, 21. yüzyılda ön plana çıkan en önemli

Detaylı

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK

OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK OSYM FAKÜLTE BÖLÜM ADI Ö.T KNJ. TÜRÜ TABAN TABAN_BS TAVAN TAVAN_BS YER.P.TURU BOLUM KODU 202711021 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ N.Ö. %100 BURSLU 274,33487 456397 300,92794 318078

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS

SINAV TARİHİ PROGRAM SINIF DERS PROGRAM SINIF DERS SINAV TARİHİ SINAV SAATİ DERSLİK AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Enfeksiyon Hastalıkları 05.07.2010 10:00 101 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Seçmeli Ders 06.07.2010 AMELİYATHANE HİZMETLERİ 1Anatomi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM

ANESTEZİ TEKNİKERİ TANIM TANIM Anestezi teknikeri; her türlü ameliyatta hastanın uyutulması ile ilgili tıbbi yöntemleri anestezi uzmanı hekimin talimatına göre uygulayan, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan kişidir. A- GÖREVLER

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012-

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri. 15-Şubat 2012- Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Faaliyetleri 15-Şubat 2012- Akademik Kurullar 03.04.2012 tarihli akademik kurulda alınan kararlar sonrasında; Stratejik plan kapsamındaki performans

Detaylı

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ)

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ TEKNİKERİ- (ERGOTERAPİ TEKNİKERİ) TANIM Hastalık, özür ve diğer sağlık nedenlerinden kaynaklanan hareket bozukluklarına, Fizyoterapist kontrolünde fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik tedavi programını uygulayan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ortopedik Protez ve Ortez Programına İlişkin Bilgiler

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ortopedik Protez ve Ortez Programına İlişkin Bilgiler SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ortopedik Protez ve Ortez Programına İlişkin Bilgiler Genel Bilgi Kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde sıklıkla kullanılan ortopedik protez ve ortezlerin

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı