BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri"

Transkript

1 BÜLTEN Tedarikçi Günleri Continental&Schaeffler Tedarikçi Günleri ni Düzenledik AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri B&M Tedarikçi Günleri Yabancı Heyet Ziyaretleri UNIDO ile İşbirliği Kamerun Yan Sanayi Borsası Ziyaretimize Geldi TYSB İran a açıldı Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Bilgilendirme Semineri İleri Malzeme Teknolojileri Çalıştayı Raylı Sistemlere İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri TYSB Üye Profili Araştırması Yan Sanayi Fuarları Odamızca Katılım Gerçekleştirilecek Fuarlar Listesi Hannover 2015 Sanayi Fuarı SUBCONTRATACION 2015 Fuarı 2015 Yılında Ziyaret Edilebilecek Fuarlar Listesi Sektörlerden Haberler Önerileriniz Şubat 2015, Say : 84 Türk Yan Sanayi Borsası ndan Değerli Yan Sanayicilerimiz, KOBİ lerimiz ve Girişimcilerimiz, Büyük önder Atatürk ün dile getirdiği üzere, Ekonomik kalkınma, Türkiye nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir. Odamız Türk Yan Sanayi Borsası olarak, ideallerimize ulaşmak amacıyla yerli sanayicilerimize ve üretici girişimcilerimize katkı vermek adına özellikle KOBİ lerin dış pazarlara yönlendirilmesi yoluyla ülkemiz ihracatının ülkeler ve ürünler itibariyle çeşitlendirilerek arttırılması çabalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Bu idealler doğrultusunda geçirdiğimiz 2014 yılında, siz değerli üyelerimiz ile ana sanayici satın almacılarının bir araya gelerek yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği Tedarikçi Günleri etkinliğini sırasıyla Schneider, Hitachi, Harman, Girbau, Continental ve Schaeffler firmaları ile gerçekleştirdik. Ayrıca, yine yerli ve yabancı ana sanayicilerin katılımıyla İşbirliği Günleri ni düzenledik. Borsamızca uluslararası alandaki işbirliklerimize ivme kazandırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) yetkilileri ile muhtelif platformlarda bir araya gelerek, dünyadaki diğer yan sanayi borsalarının da katılımıyla yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirdik. Diğer taraftan, 2014 yılı Kasım ayında, İsfahan Ticaret, Sanayi, Maden ve Ziraat Odası yetkilileri ile Odamız Türk Yan Sanayi Borsası yetkilileri arasında 20 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında işbirliklerimizi geliştirdik yılında da gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde benzeri çalışmalara devam edecek olan Borsamızın faaliyetlerine ilişkin detaylı bilgilere yer vermeye çalıştığımız bültenimizin sizlere faydalı olacağını umuyor Borsamıza vermiş olduğunuz destek için siz değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz.

2 Tedarikçi Günleri CONTINENTAL& SCHAEFFLER TEDARİKÇİ GÜNLERİ Nİ DÜZENLEDİK Almanya da yerleşik Continental Automotive firması satın alma yetkililerinin ülkemizden yerli yan sanayici arayışına dönük organizasyon talebi doğrultusunda, Kasım 2014 tarihlerinde Odamızda Continental Automotive ve Schaeffler GmbH firmalarına yönelik bir Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Bilindiği üzere, Continental, 2013 yılında 33,3 milyar Euro luk ciro ile dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerindendir. Fren sistemleri, motor ve şasi sistemleri ve elemanları, aletle donatım, infotaintment (bilgilendirmeli eğlence) çözümleri, araç elektroniği, lastik ve teknik elastomer ürünleri sunucusu olarak Continental, daha fazla sürüş emniyeti sağlamaya ve küresel iklimi korumaya önemli katkılarda bulunmaktadır göstermektedir. Etkinliğe Continental firması ile birlikte katılan Schaeffler firması, rulman endüstrisindeki en geniş ürün yelpazesine sahip firmalar arasında yer almakta olup; INA, Luk ve FAG ürün markaları ile rulmanlı yatak ve lineer sistem ürünleri üreticisi ve otomotiv sanayi için yüksek hassasiyete sahip motor, şanzıman ve şasi uygulamaları ve ürünleri temin eden dünyaca tanınmış bir tedarikçidir. Görüşmeler sırasında karşılıklı işbirliği imkânları araştırılmış ve gerek Continental, gerekse Schaeffler yetkililerinden alınan bilgiye göre ileriye dönük iş bağlantıları kurulmuştur. Özetle, organizasyona katılmak için 135 firma başvuruda bulunarak etkinliğin ilk günü gerçekleşen seminere iştirak etmiştir. Söz konusu 135 firmadan 51 i, Continental ve Schaeffler firmaları yetkilileri tarafından onaylanarak, ikinci gün gerçekleşecek olan görüşmelere davet edilmişlerdir. Etkinlik sonrasında gerek Continental, gerekse de Schaeffler firmaları yöneticilerinden teşekkür ve başarı dilekleri alınmış, Odamız tarafından her türlü detayı düşünülerek organize edilen etkinliğin kendileri için büyük fırsat olduğunu dile getirmişler ve görüşme yaptıkları firmalar arasında, ileride birlikte çalışabilecekleri potansiyel firma durumunda olanların bulunduğunu ifade etmişlerdir. Borsamızca anılan firma yetkilileriyle işbirliklerime önümüzdeki yıllarda da devam edilebilmesi için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

3 Tedarikçi Günleri AUTOLIV TEDARİKÇİ GÜNLERİ Özellikle yan sanayici KOBİ lerimizin dış pazarlara yönlendirilmesi yoluyla ülkemiz ihracatını ülkeler ve ürünler itibariyle çeşitlendirilerek arttırılması çabalarını sürdürmekte olan Odamız Türk Yan Sanayi Borsası tarafından, 16 Şubat 2015 tarihlerinde AUTOLIV CANKOR Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. İsveç kökenli AUTOLIV firması, dünya çapında 29 ülkede çalışanı ve 800 milyon dolar cirosuyla otomotiv sektörüne emniyet kemeri, hava yastığı ve direksiyon simidi olmak üzere çok çeşitli güvenlik ürünleri, çözümleri üreten ve sunan global bir şirket olup, söz konusu etkinlik çerçevesinde anılan firmanın satın almacıları ile Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. Tel: E-posta: 16 ŞUBAT 2015 TÜRK TRAKTÖR TEDARİKÇİ GÜNLERİ Kuruluşundan bu yana, yaklaşık 30 yerli ve yabancı ana sanayici firmanın katılımıyla 13 kez İşbirliği Günleri organizasyonunu gerçekleştiren Borsamızca, 2015 yılında tek bir firmaya özel olarak düzenlenen ve potansiyel tedarikçilerle güçlü bağlar kurmanın en etkin yollarından biri olan Tedarikçi Günleri ne ağırlık verilecektir. Bu doğrultuda, 24 Mart 2015 tarihinde Türk Traktör firması ile ortaklaşa bir Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir. ABD kökenli New Holland Agriculture marka traktörleri de üreten Türk Traktör firması, endüstriyel hayatına 1954 yılında başlamış ve 130 dan fazla ülkeye yaptığı ihracatla ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olmuştur. Modern tarıma yön veren şirket olma vizyonuyla hareket eden Türk Traktör, Türkiye nin en büyük, dünyanın ilk 10 traktör üreticisinden biri olup, söz konusu firmanın satın alma birimi ile görüşmek istemeniz halinde Borsamızla irtibata geçmeniz rica olunur. 24 MART 2015 Tel: E-posta:

4 Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS TEDARİKÇİ GÜNLERİ Borsa Birimimizce, 17 Mart 2015 tarihinde Polonyalı Proficool Fans firmasına yönelik bir Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir. Polonya kökenli Proficool Fans firması, 1992 yılında kurulmuş olup, enerji, kimya, döküm, maden işleme ve diğer sektörlere kompozit malzemeden endüstriyel soğutma kuleleri üretimi gerçekleştirme ve söz konusu soğutma kulelerinin dizayn ve modernizasyonu, servis ve yedek parça temini, test, kontrol ve analiz hizmetlerini yürütmektedir. Bunun yanında aşağıdaki ürün gruplarında; mühendislik, tedarik ve üretim yolu ile anahtar teslim projelerin ve teknolojik ünite ve ekipmanların tedarikini sağlamaktadır. Geleneksel elektrik santralleri, Birleşik ısı ve güç santralleri Biyokütle santralleri Kombine doğalgaz çevrim santralleri Çöp yakma tesisleri Rüzgâr türbinleri, buhar türbinleri, buhar jeneratörleri Kazanhaneler 2013 yılında 40 milyon $ ciroya ulaşan ve %80 in üzerinde ihracat yapan söz konusu firmanın satın alma birimi ile görüşmek istemeniz halinde Borsamızla irtibata geçmeniz rica olunur. 17 MART 2015 Tel: E-posta: ozan.aricasoy@ito.org.tr BFT SPA TEDARİKÇİ GÜNLERİ 17 NİSAN 2015 Borsa Birimimizce, 17 Nisan 2015 tarihinde İtalya kökenli BFT SpA firmasına yönelik bir Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir. Makine sektöründe 30 yıldır hizmet vermekte olan BFT SpA firması, kapı otomasyon sistemleri (bariyer, sürgülü kapılar vb.) üretimini yapmaktadır. Şirket 2013 yılı itibariyle, 109 milyon Euro luk ciroya sahiptir. Tüm dünyada yaklaşık 500 çalışanı ve 20 satış ofisine sahip global bir şirkettir. Şirketin İstanbul da yer alan fabrikasında 2009 yılından bu yana bariyer üretimi yapılmakta olup, 10 adet mavi ve 3 adet beyaz yakalı olmak üzere toplam 13 adet çalışanı bulunmaktadır. Toplam 4,5 milyon Euro cirosu olan BFT İstanbul firmasının ihracat oranı %70 civarında olan söz konusu firmanın satın alma birimi ile görüşme yapmak istemeniz halinde tarafımızla irtibata geçmeniz önemle rica olunur. Tel: E-posta: serap.alp@ito.org.tr

5 Tedarikçi Günleri BAIER&MICHELS TEDARİKÇİ GÜNLERİ 26 MAYIS yılında, İtalya da kurulan ve genel merkezi Almanya da yer alan Baier&Michels firması ve Odamız işbirliğinde, 26 Mayıs 2015 tarihinde B&M Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenecektir. Başta otomotiv olmak üzere, beyaz eşya, elektrik ve elektronik sektörlerine bağlantı elemanları üretimi yapan Baier&Michels firmasının Almanya ve İtalya dışında ABD, Fransa ve Çin de temsilcilikleri mevcut olup, anılan firma yetkilileri 2015 yılında Türkiye ve Meksika da da temsilcilikler açmayı planlamaktadırlar. Talaşlı işleme ve soğuk şekillendirme yöntemleri ile her türlü küçük mekanik parçanın üretimini gerçekleştiren Baier&Michels firmasının, İtalya da 56, Almanya da 150, ABD de 4, Çin de 2 ve Fransa da 2 olmak üzere toplam 264 çalışanı bulunmaktadır yılı cirosu yaklaşık 70 milyon Euro civarında olan, B&M firması satın alma birimi ile görüşmek istemeniz halinde Borsamızla irtibata geçmeniz rica olunur. Tel: E-posta: serap.alp@ito.org.tr

6 Yabancı Heyet Ziyaretleri YABANCI HEYET ZİYARETLERİ: UNIDO İLE İŞBİRLİĞİ İstanbul Ticaret Odası bünyesinde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Yan Sanayi Borsası nın çalışmaları, dünyadaki benzer kurumlar arasında emsal olarak gösterilmektedir yılında Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) nun desteğiyle kurulmuş olan Borsamızın çalışmaları, dünyadaki diğer yabancı Yan Sanayi Borsaları tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Nitekim Borsamızca 2014 yılı Şubat ayında, Viyana da bulunan UNIDO Genel Merkezi ziyaret edilmiş ve söz konusu ziyaret çerçevesinde, kurumlar arasındaki mevcut işbirliği imkanlarının değişen şartlar göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi ve revize edilmesi hususlarında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan, 4-7 Kasım 2014 tarihlerinde Fransa nın Paris kentinde düzenlenen ve Odamızca milli katılım organizasyonu gerçekleştirilen MIDEST Yan Sanayi Fuarı kapsamında, 5 Kasım 2014 tarihinde, UNIDO yetkilileri ve dünyadaki diğer Yan Sanayi Borsaları (SPX) nın katılımıyla gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı Yuvarlak Masa Toplantısı na Borsamızca iştirak edilmiştir. Söz konusu toplantıda gerek Yan Sanayi Borsaları ile gerekse UNIDO yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkânı yakalanmış gerekse de UNIDO ve Odamız Türk Yan Sanayi Borsası arasında 2015 yılında imzalanması öngörülen İşbirliği Sözleşmesi (MOU) hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştur. Kurumlar arasındaki işbirliği olanakları ve gelişen şartlara paralel olarak imzalanması öngörülen İşbirliği Sözleşmesi ne ilişkin değerlendirme ve çalışmalar halen devam etmekte olup, anılan sözleşmenin 2015 yılının ilk çeyreğinde imzalanması planlanmaktadır. Söz konusu işbirliği sözleşmesinin imzalanması sonrasında, dünyadaki diğer Yan Sanayi Borsası yetkililerinin Borsamızı ziyaret ederek, 2015 yılında düzenlenecek etkinlikleri yerinde inceleme fırsatına sahip olacaklardır. UNIDO ile benzeri bir yuvarlak masa toplantısı 2015 yılı Nisan ayında düzenlenecek olan Hannover Sanayi Fuarı sırasında gerçekleştirilecektir. Diğer taraftan Borsamızca anılan fuarda gerçekleştirilecek temaslar sonucunda, yurtdışından yeni tedarikçilerin ülkemize davet edilerek Borsa üyeleriyle yüz yüze görüşmeleri sağlanacaktır.

7 Yabancı Heyet Ziyaretleri KAMERUN YAN SANAYİ BORSASI, BORSAMIZI ZİYARET ETTİ Gerek Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) yetkilileri tarafından, gerekse tecrübesi ve başarılı sonuçları ile emsalleri arasında başarılı bir yan sanayi borsası olarak lanse edilen Borsamız ile işbirliği çalışmalar çerçevesinde, Kamerun Yan Sanayi Borsası yetkilileri Şubat 2015 tarihleri arasında Borsamızı ziyaret etmişlerdir. Söz konusu ziyaret çerçevesinde, Kamerunlu yetkililer, Borsamız ve faaliyetlerine ilişkin yoğun bir eğitim programına dahil olmuş, ayrıca ziyaret tarihlerine denk gelen AUTOLIV Tedarikçi Günleri ni yerinde inceleme imkanına sahip olmuşlardır. Diğer taraftan, Kamerun Yan sanayi Borsası yetkilileri, Borsamız yetkilileri ile birlikte 14 Şubat 2015 tarihinde Beylikdüzü Tüyap ta düzenlenen World of Industry (WIN) Fuarı nı ziyaret ederek, Borsamıza üye firmalarla sohbet etme fırsatını yakalamışlardır. Kamerun Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosluğu Konsolos yardımcısı Sayın Eren Merzeci nin de Odamıza gelip bizzat ziyaret ettiği Kamerun Yan Sanayi Borsası yetkilileri, anılan ziyaret çerçevesinde, Borsamıza üye olan Arslan Makine ve Zarifsan firmalarını da ziyaret ederek, firmaların üretim tesislerini yerinde imkanına sahip olmuşlardır ŞUBAT 2015 Kamerun Yan Sanayi Borsası ile ortak işbirliği çalışmalarına önümüzdeki yıllarda da devam edilecektir.

8 Yabancı Heyet Ziyaretleri TYSB İRAN A AÇILDI İSFAHAN YAN SANAYİ BORSASI İLE İŞBİRLİĞİ Bilindiği üzere, İsfahan Ticaret, Sanayi, Maden ve Ziraat Odası yetkilileri ile Odamız Türk Yan Sanayi Borsası yetkilileri arasında 20 Ağustos 2013 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü ne (MOU) istinaden, İsfahan Yan Sanayi Borsası ndan tarafımıza iletilen somut işbirliği taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları kapsamında; 2014 yılı ikinci yarısında İsfahan da işbirliği faaliyetlerine yönelik çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede, Kasım 2014 tarihleri arasında İran ın İsfahan kentine bir ziyaret gerçekleştiren Odamız heyeti, İsfahan Yan Sanayi Borsası yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler dışında, 7 sanayici firma ve Emir Kebir Sanayi Sitesi ni ziyaret etmiş, ayrıca ilgili kurum yetkilileri ve İranlı iş adamlarının iştirakleri ile çok sayıda toplantı gerçekleştirmiştir. Gerek İranlı yetkililerle yapılan istişareler gerekse de sanayi firmalarında gerçekleştirilen incelemelerde İran a uygulanmakta olan ambargonun olumsuz etkileri ve her alana yansıyan derin izleri yerinde görülmüş, ayrıca mevcut ambargo nedeniyle kapalı bir ekonomik yapı içerisinde işletmesini korumaya çalışan İsfahanlı iş adamlarının ambargoyu delme istek ve çabalarına şahit olunmuştur. İran a uygulanan ambargo, İsfahanlı işadamlarını farklı anlayışlara ve işbirliklerine itmektedir. Bununla birlikte, gerek üretim teknolojisini gerekse de yeni pazar bulma çabalarını, kültürel açıdan kendilerini yakın gördükleri Türkler ile birlikte sürdürmek niyetinde olduklarını Odamız Heyetiyle farklı kurumlarda gerçekleştirilen toplantılarda dile getirmişlerdir. Bu doğrultuda, 2015 yılı Mayıs ayında İsfahan Yan Sanayi Borsası ile İran İşbirliği Günleri adı altında ülke günü düzenlemesi ve üyelerimizin etkinliğe göstereceği ilgi doğrultusunda benzeri organizasyonların sürdürülmesi öngörülmektedir. TÜRKİYE - İRAN TERCİHLİ TİCARET ANLAŞMASI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 3 MART 2015 İran ile ülkemiz arasındaki ticari gelişmelere paralel olarak yeni anlaşma ve düzenlemeler gündeme gelmektedir. Zira, Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması nın Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasına ilişkin karar 4 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış olup anılan Anlaşma 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmaların bir devamı olarak, komşumuz İran ile ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle BM yaptırımlarının yumuşatılması ve İran ın tekrar uluslararası topluma entegrasyonunun konuşulduğu bu günlerde daha da önem kazanmıştır. Bu çerçevede, İran la ilişkilerin geliştirilmesi yolunda, Türk iş adamlarımızın İran pazarına dikkatlerini çekmek ve pazardaki fırsatları değerlendirmelerini sağlamak amacıyla 3 Mart 2015 tarihinde Odamız da Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilecektir. Tel: E-posta: elif.cakir@ito.org.tr

9 İleri Malzeme Teknolojileri Çalıştayı 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMADA İLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞTAYI Günümüzde "İleri Malzeme" ile üretilen ürünlerin tüketim hızı gittikçe artmaktadır. Küreselleşen dünyamızda ülkemizin, bölgesinde güçlü ve lider bir devlet olabilmesi için, birçoğunda bu nevi malzemeler kullanılması elzem olan, yüksek teknolojiye sahip ürünler üretmesi gerektiği de aşikârdır. Bu noktadan hareketle, İstanbul Ticaret Odası olarak ülkemizde üstün özelliklere sahip ileri teknoloji ürünü malzemelerin geliştirilmesinin önem ve zaruretini de göz önüne alarak, 2023 Hedeflerine Ulaşmada İleri Malzeme Teknolojileri temalı bir çalıştay düzenlenmiştir. Alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları ile uzmanların iştirak ettiği söz konusu çalıştayda 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, ileri teknolojiler odaklı, katma değeri yüksek, yenilikçi ve rekabet gücü kazandıran malzemeler konusu detaylı olarak ele alınmış olup çalıştayın sonuç raporu çalışmaları devam etmektedir. Tel: E-posta: Raylı Sistemlere İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri RAYLI SİSTEMLERE İLİŞKİN SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Ülkemizdeki raylı sistemlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının tespitine yönelik girişimlere devam edilecektir. Ülkemizin 2023 yılı toplam ihracat hedefinde belirtilen 500 milyar Doların, 100 milyar Doları makine ve donanım ihracatına ayrılmıştır. Bu ihracat rakamlarına ulaşılabilmesi için ithal edilecek sanayi hammaddelerinin ve yarı mamul girdilerin en uygun ve emniyetli olarak ülkemize getirilmesi demiryolları ile mümkündür. Bu sebeple, demiryollarında yük taşımacılığına önem verilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca, üzerinde ülkemizdeki raylı sistemlerde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin bir rapor hazırlanmakta olup, söz konusu rapora ilişkin sonuçlar Borsa üyeleri ile önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır. Tel: E-posta:

10 TYSB Üye Profili Araştırması TYSB ÜYE PROFİLİ ARAŞTIRMASI Odamız faaliyetlerinin siz üyelerimiz üzerindeki etkilerini ölçmek ve genel profilinizi değerlendirmek amacıyla, Borsamız tarafından her yıl periyodik olarak hazırlanan Yan Sanayi Borsası Üye Profili Anketi, 2014 yılında da üyelerimize iletilmiş ve alınan cevaplar doğrultusunda değerlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Bu çerçevede, bir yandan üye firmalarımızın bilgileri sürekli güncellenirken, diğer taraftan faaliyetlerin daha etkin ve verimli olabilmesi amacıyla firmalarımızın mevcut durumları, sorunları, talepleri, görüşleri ve önerileri izlenmektedir. İşletme Bilgileri, ihracat yaklaşımı, ana-yan sanayi ilişkileri ve Türk Yan Sanayi Borsası ile olan ilişkilerinizi değerlendirmeye yönelik söz konusu anket çalışmasında paylaşmış olduğunuz tüm bilgiler, araştırma dışında hiçbir amaçla kullanılmayacak olup, söz konusu araştırmaya ilişkin sonuçlar önümüzdeki günlerde siz değerli üyelerimizin istifadesine sunulacaktır. Tel: E-posta: TSYB BÜLTENİ NDE NE TÜR HABERLER GÖRMEK İSTERSİNİZ? a) Sektörlerden haberler b) Üyelerimizden haberler c) Fuarların tanıtımı d) Odamızın faaliyetleri e) Diğer Lütfen görüşlerinizi adresine bildiriniz.

11 Yan Sanayi Fuarları Odamızca 2015 yılında katılım gerçekleştirilmesi öngörülen Yurtdışı Fuarlara ilişkin liste aşağıdadır; A) TÜRK ÜRÜNLERİ FUARLARI Tarih Fuarın Adı Yer Konu Ekonomi Bakanlığı Destek Oranları 1-4 Şubat 2015 Tahran-Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon Fuarı Tahran/İran Tekstil, Hazır Giyim % Mayıs 2015 Bosna Hersek - 6.Türk Ürünleri Fuarı Saraybosna/ Bosna Hersek Genel Ticaret %50 Eylül 2015 Gana - 1.Türk Ürünleri Fuarı Akra/Gana Genel Ticaret %50 Kasım 2015 Katar - 2.Türk Ürünleri Fuarı Doha/Katar Genel Ticaret % İkinci Altı Ay Fas - 1.Türk Ürünleri Fuarı Kazablanka/Fas Genel Ticaret %50 B) ULUSLARARASI FUARLAR (MİLLİ KATILIM) Tarih Fuarın Adı Yer Konu Ekonomi Bakanlığı Destek Oranları Ocak 2015 BAU Yapı İnşaat Fuarı Münih/Almanya Yapı İnşaat % Mart 2015 Jec Composites Paris/Fransa Kompozit % Nisan 2015 Hannover 2015 Sanayi Fuarı Hannover/Almanya Sanayi % Nisan 2015 Canton Fuarı 1.faz Guangzhou/Çin Genel Ticaret % Nisan 2015 Intermat Uluslararası İş ve Paris/Fransa İnşaat Makinaları ve Teknolojileri İş ve İnşaat Makinaları ve Teknolojileri % Mayıs 2015 Canton Fuarı 3.faz Guangzhou/Çin Genel Ticaret % Mayıs 2015 SIAL China 2015 Gıda ve İçecek Şangay/Çin Gıda ve İçecek % Ekim 2015 Anuga Gıda Fuarı Köln/Almanya Gıda % Ekim 2015 Canton Fuarı 1.faz tekrarı Guangzhou/Çin Genel Ticaret %70 31 Ekim-4 Kasım 2015 Canton Fuarı 3.faz tekrarı Guangzhou/Çin Genel Ticaret % Kasım 2015 SIAL Middle East Fuarı Abu Dhabi / B.A.E. Gıda %50 C) ULUSLARARASI FUARLAR (TÜRKİYE KATILIMI/DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TEBLİĞİ ÇERÇEVESİNDE) Tarih Fuarın Adı Yer Konu Ekonomi Bakanlığı Destek Oranları 2-5 Mart 2015 Mobile World Congress Barselona/İspanya Mobil İletişim % Mart 2015 MIPIM Cannes/Fransa Gayrimenkul % Nisan 2015 MIPTV Cannes/Fransa TV, İçerik % Ekim 2015 MIPCOM Cannes/Fransa TV, İçerik %70 D) INFO STAND BAZINDAKİ FUARLAR Tarih Fuarın Adı Yer Konu Nisan 2015 Londra Kitap Fuarı Londra/İngiltere Kitap 4-18 Ekim 2015 Frankfurt Kitap Fuarı Frankfurt/Almanya Kitap

12 Yan Sanayi Fuarları Dünyanın En Büyük Sanayi Fuarı HANNOVER Nisan 2015 Hannover / ALMANYA %50 Devlet Desteği DÜNYA ENDÜSTRİSİNİN KALBİ BURADA ATIYOR! Dünya çapında iş bağlantıları kurmak, endüstriyel ve teknolojik trendleri yerinde takip ederek ihracatınıza güç kazandırmak için siz de bu özel fuarda yerinizi alın. Stand bedeli: 530 Euro/m2 Minimum stand büyüklüğü: 12m2 A'dan Z'ye tüm sektörlere açık olup, sektörel yerleşim gerçekleştirilecektir. Katılım bedeline dahil olan hizmetler: Stand inşaatı, elektrik bağlantısı, aydınlatma ve temel dekorasyon malzemeleri İstanbul- Hannover- İstanbul nakliye, gümrükleme ve sigorta işlemleri Fuar Resmi Kataloğu/ internet giriş, PR bedeli Türkiye pavilyonunun fuar alanında tanıtım çalışmaları Odamızca hazırlanan katalog/ e-katalogda firma bilgilerinin yer alması Ofis, iletişim araçları, güvenlik ve ikram hizmetleri Stand büyüklüğü ile orantılı ücretsiz fuar giriş kartı temini, Paket fiyat üzerinden %50 oranında devlet desteği, dosya masrafı ve işlemlerin takibi. Katılımcılar için ulaşım ve konaklamada uygun paket programlar sunulacaktır. Bilgi ve Başvuru İçin: Reşadiye Cad Eminönü / İstanbul T: F: GSM: e-posta: esra.yilmaz@ito.org.tr / basak.acar@ito.org.tr web: ito.org.tr /itokurumsal

13 Yan Sanayi Fuarları BORSAMIZCA 2015 YILINDA ZİYARET EDİLECEK YURTİÇİ YAN SANAYİ FUARLARI Tarih Fuar Yer Mart WIN II.Faz Otomasyon Fuarı Tüyap-Beylikdüzü 9-12 Nisan Automechanika Tüyap-Beylikdüzü 5-8 Mayıs IDEF Savunma Sanayi Tüyap-Beylikdüzü Mayıs Autoshow Tüyap-Beylikdüzü Eylül Otomotiv 2015 CNR Expo-Yeşilköy 8-10 Ekim Aluexpo 2015 CNR Expo-Yeşilköy Kasım Comwex Ticari Araç Fuarı Tüyap-Beylikdüzü 3-6 Aralık Plast Eurasia Fuarı Tüyap-Beylikdüzü

14 Sektörlerden Haberler ELEKTRİKELEKTRONİK İHRACATI 12 MİLYAR DOLARI AŞTI Türkiye nin 157 milyar 622 milyon dolarlık ihracatında 5.sırada yer alan sektör, bu yıl bu rakamın üzerinde bir ihracat seviyesine ulaşmayı hedefliyor Beyaz eşyadan televizyona, kablodan elektrikli alete kadar pek çok farklı ürün gruplarını bünyesinde bulunduran elektrik-elektronik sektörü, geçen yıl ihracatını 12 milyar 390 milyon dolara taşımıştır. Türkiye, 157 milyar 622 milyon dolarlık ihracatında 5. sırada yer alan sektör, bu yıl ise bu rakamın üzerinde bir ihracat seviyesine ulaşmayı hedeflemiştir. Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği nden (TET) yapılan açıklamaya göre, Ocak-Aralık döneminde sektör ihracatının en fazla yapıldığı ürün grubu 3 milyar 596 milyon dolarla elektronik olmuştur. Elektronik ihracatı 2014 yılı genelinde önceki yıla kıyasla %9,9 artış kaydetmiştir. Elektroniği 3 milyar 511 milyon dolarla beyaz eşya,3 milyar 103 milyon dolarla elektrik üretim dağıtım ekipmanları ve 2 milyar 178 milyon dolarla kablo sektörü takip etmiştir. Geçtiğimiz yıl elektrik-elektronik sektörünün en fazla ihracat yaptığı il üç ülke, İngiltere, Almanya ve Irak olmuştur. Bu ülkeleri Fransa, Türkmenistan, İtalya, Azerbeycan-Nahcivan, İspanya, Rusya ve Polonya takip etmiştir. Geçen yıl sektör ihracatında Türki Cumhuriyetler ve Avrupa ülkeleri önemini korumaya devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri ne %49 oranında ihracat artışı dikkat çekmekte olup, ABD ye geçtiğimiz yıl 174 milyon dolarlık ihracat yapılmıştır. Kaynak: Dünya Gazetesi, sektör ekleri ( OTOMOBİL ÜSSÜ OLUYORUZ Ülkemiz, hafif ticari araçtan sonra otomobil üretimini de hızlandırmıştır. Hafif ticari araç üretiminde, Avrupa nın zirvesinde yer alan ülkemiz, otomobil üretiminde ise ilk beş içine girmeyi başarmıştır. Otomotiv sanayinin 2014 yılına ilişkin verilerini içeren ve OSD tarafından yayınlanan Yıllık Değerlendirme Raporu na göre; 2014 te daralan ve iç pazara rağmen, yeni yatırım ve projelerin devreye girmesiyle ihracat ve üretim adetlerinde artış kaydedilmiştir. Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen,2014 e otomotiv sektörü için sürpriz sayılabilecek ÖTV artışıyla girildiğini anımsatarak, iç pazarda yılın yarısında bir gerileme olsa da ikinci yarı sonlarına doğru sağlanan toparlanmayla otomotiv pazarında %10 luk bir daralma yaşandığını ifade etmiştir. Toplam üretimde ise gerçekleştirilen yeni kapasite ve yeni model yatırımlarıyla yılı hem ihracatta, hem de üretimde artışla kapattıklarını aktaran Önen, Ülkemiz geleceğine çok önemli ve kapsamlı projelerle yatırım yapan sanayimiz, özellikle ihracatta beklediği artışla 2015 yılına umutla baktıklarını ifade etmiştir. Kaynak: Dünya Gazetesi, sektör ekleri (

15 Sektörlerden Haberler OTOMOTİVE YERLİ PARÇA MÜJDESİ Otomotiv sanayiinde zorunlu orijinal parça uygulaması Haziran da kalkıyor Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, otomotiv yan sanayine ve tüketicilere orijinal yerine eşdeğer parça müjdesi vererek, sanayicinin de bankadan kredi kullanırken makinelerini teminat kullanabilmesi yönünde çalışma yapıldığını ifade etti. Bakan Fikri Işık, otomotiv üreticisi ya da ithalatçılarının kutusu dışında eşdeğer yeni parçalar da kullanmasıyla hem yerli otomotiv yan sanayinin gelişeceği hem de tüketicilerin özellikle bakım ve onarım sigorta şirketleriyle yaşadıkları sıkıntıların ortadan kalkacağı yönünde bilgi vermiştir. Tüketiciyi de rahatlatacak Bakan Işık, katıldığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Hedefimiz üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek sloganıyla gerçekleştirilen Yerli Malı Belgesi lansmanında, bir müjde paylaşmak istediğini belirterek şunları söyledi: Otomotiv sektörü Türkiye nin en önemli sektörlerinden biridir. İhracatta hazır giyim ve tekstili birleştirirsek ikinci, birleştirmezsek en fazla ihracat yaptığımız sektör olup, söz konusu sektörde yerli otomotiv yan sanayi üretimini desteklemek için eşdeğer parça çalışmasını bitirdik. Hazine Müsteşarlığımız da 13 Ocak ta tebliğ yayımladı ve 1 Haziran 2015 tarihinde eşdeğer parça uygulaması devreye girecek. Artık illa orijinal parça değil, yerli sanayinin ürettiği eşdeğer parça da araçlarda kullanılacak. İlk 2 yıl TSE olmak üzere daha sonra akredite edilmiş belgelendirme kurumlarınca onaylanacak muadil ürünler orijinal parça yerine kullanılabilecek. Böylece otomotiv yan sanayinde yerli üretimi artırmış olacağız. Bu gelişmelerin tüketici açısından da son derece önemli olduğunu ifade eden Işık, tüketici üzerindeki maliyet baskısının azalacağını ve sigortanın çok maliyetli parçaları sigortalamadığı için oluşan mağduriyetin ortadan kalkacağını söyledi. Eşdeğer yedek parçanın faydaları; Üretilen yedek parça kalitesi standardı yükselir. Ar-ge yatırımları ve istihdam artar. Türk menşeili ürünlerin kalite imajını yükseltir. İthalattan doğan ekonomik kayıp azalır. Yedek parça üreticilerinin eşdeğer parça ile rekabete katılımları güçlenir. Tüketicilerin alternatif seçme imkânı sağlanırken, bakım onarım masrafları tüketici lehine düşer. Sigortada oluşacak tüketici mağduriyetinin önüne geçilir. Kaynak:

16 Önerileriniz Bizim İçin Önemli Türk Yan Sanayi Borsası Bülteni ile ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi yazarak, no.lu faksa veya adresine gönderebilirsiniz. REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bilgi Hattı:

BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri

BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri Canon Bretagne Tedarikçi Günleri Kamerun

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri

BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri - Türkiye İran Tercihli

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU Akışkan gücü, basınçlı akışkanların, ister sıvı ister gaz halinde olsun, enerjilerinden faydalanarak elde edilen güçtür. Sıvı veya gaz, yada somut olarak su veya hava, ancak

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL

01-05 KASIM 2016 İSTANBUL AVRASYA AMBALAJ FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 01-05 KASIM 2016 İSTANBUL Ahmet SABUNCU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefliği Uzmanı 1 AVRASYA AMBALAJ 22. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) esas alınarak oluşturulan Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) ve ürün tanımları aşağıda

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97 KOZMETİK SEKTÖRÜ HS No: 3301,3302, 3303, 3304, 3305, 3306, 3307 DÜNYA TİCARETİ Dünya kozmetik ürünler ihracatında ilk sırada güzellik/makyaj ve cilt bakımı için müstahzarları oluşturmaktadır. Bu ürün grubunun

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ

TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ TORBALI TİCARET ODASI MOBİLYA SEKTÖR ANALİZİ a. Sektörün Dünya Ekonomisi ve AB Ülkelerindeki Durumu Dünya mobilya üretimi 2010 yılında yaklaşık 376 milyar dolar olurken, 200 milyar dolar olan bölümü üretim

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015

37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 37. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI 11 MART 2015 PAYDAŞLARLA İLİŞKİLER RESMİ KURUMLARLA İLİŞKİLER Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Çalıştayı Ar-Ge Merkezleri Performans Değerlendirmesi ve Teknoloji

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI AĞUSTOS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye

Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarı, Dericilik Sektörünün tüm aktörlerini, APLF, ACLE ve MAGIC in organizatörlerinden UBM in global gücü ve Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ortaklığı ile 1-3 Şubat 2017 tarihlerinde

Detaylı

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ

MİDES FUAR ALANI ZİYARETİ ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MİDEST FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU 04-07 KASIM 2014 MİDEST 2014 FUARI Değişik iş kolları yan sanayilerine yönelik olarak 21.000 m2 alanda kurulu, iki bine yakın firmanın

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ULUDAĞ ÜYELERİNE Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak, üyelerimizin, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik desteklenmesi, uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilebilmesi ve

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 29.192 otomobil, 28.327 hafif ticari araç, 2.772 ağır ticari araç, 1.023 traktör olmak üzere toplam 61.314 araç üretilmiştir. yılının Ağustos ayına göre

Detaylı

KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU

KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU İki metal parçayı ısıl yolla birleştirme işleminde kullanılan kaynak makine ve malzemeleri, üretim sanayinde önemli bir paya sahiptir. Geliştirilen her teknolojik malzemenin

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ İçindekiler Yılın İlk On Bir Ayında %4,8 Artış Gerçekleşti...

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 45.452 adedi otomobil olmak üzere toplamda 84.550 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 10 ayında ise 420.379 adedi otomobil olmak üzere 710.917 adetlik araç

Detaylı

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ

2010 YILI OCAK-MART DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 YILI DÖNEMİ TÜRKİYE DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ İHRACATI DEĞERLENDİRMESİ 2010 yılı Ocak-Mart döneminde, Türkiye deri ve deri ürünleri ihracatı % 13,7 artışla 247,8 milyon dolara yükselmiştir. Aynı dönemde

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İZMİR TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ Dilara SÜLÜN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AB MASASI ŞEFİ (TD) Mayıs 2006 AB OTOMOTİV SEKTÖRÜ AB, dünya otomotiv pazarının %35'ine sahiptir. Otomobil

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) İhracattaki talep daralmasına ek olarak iç pazardaki talepte yaşanan düşüşler ertesinde ilk 6 ayda 246.000 i otomobil olmak üzere toplam 400.000 adetlik bir araç üretimi gerçekleşmiştir.

Detaylı

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Telekomünikasyon, Bilgisayar ve Bilgi Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018

Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Telekomünikasyon, Bilgisayar ve Bilgi Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018 Türkiye nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Telekomünikasyon, Bilgisayar ve Bilgi Hizmetleri Sektör Kılavuzu 2018 Ajanda Hizmet İhracatı Mal ve Hizmet İhracatı Arasındaki Farklar Dünyada ve Türkiye

Detaylı

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Avrupa kıtasından Amerika kıtasına, Orta Doğu Ülkelerinden Afrika ülkelerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı

Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Amerikalı İş Ortakları ile Büyüme Fırsatı Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Berrin Ertürk, Ticaret Ataşe Yardımcısı Nisan 2014 U.S. Commercial Service Ankara, Turkey Amerikan Ticaret Müsteşarlığı Misyonu

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Kasım ayında 41.635 adedi otomobil olmak üzere toplamda 78.156 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 11 ayında ise 462.014 adedi otomobil olmak üzere 789.072 adetlik araç

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Haziran 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Haziran ayında 54.660 otomobil, 43.857 hafif ticari araç, 2.877 ağır ticari araç, 2.843 traktör olmak üzere toplamda 104.237 araç üretilmiştir. yılının Haziran ayına göre

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Temmuz Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI TEMMUZ AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 18 Nisan 2011 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 12.05.2014 Sayı 27 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak Konya nın dış ticaretinin durumu

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Nisan ayında 51.459 adedi otomobil olmak üzere 92.262 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Nisan ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre artışlar; otomobil % 6,

Detaylı

Yetkili satıcılar ve mevzuat. OYDER Başkanı Z. Alp Gülan

Yetkili satıcılar ve mevzuat. OYDER Başkanı Z. Alp Gülan Yetkili satıcılar ve mevzuat OYDER Başkanı Z. Alp Gülan OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği 1 Oyder 2 4 3 Türkiye Otomotiv Pazarı Dünya Otomotiv Pazarı Sektörel Gelişmeler 5 Sonuç OYDER-Otomotiv

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İstanbul 10.03.2017 İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından,

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ )

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) 1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) T.C Ekonomi Bakanlığı ndan alınan yazıda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ekli Türk

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Ağustos Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI AĞUSTOS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI

TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI TÜRKİYE NİN SLOVENYA YA OTOMOTİV ANA VE YAN SANAYİ ÜRÜNLERİ İHRACATI SHEDU DANIŞMANLIK & DIŞ TİCARET MART 2017, İSTANBUL TÜRKİYE-SLOVENYA İHRACAT RAKAMLARI Türkiye nin Slovenya ya ihracatı özellikle son

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi.

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi. HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Ağustos 2017 1 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 7 Ayında

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri:

3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. pharmaist.net. Medya Partnerleri: 3. Uluslararası İlaç Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi pharmaist.net Medya Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA TÜRKĠYE DÜNYANIN BOYA ÜRETĠM ÜSSÜ OLMA YOLUNDA Nurel KILIÇ Türk boya sektörü; Avrupa nın altıncı büyük boya üreticisi konumundadır. Türkiye de 50 yılı aşkın bir geçmişi olan boya sektörümüz, AB entegrasyon

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken

TÇMB DEN HABERLER. SEDEFED Krizden Çıkış Yollarını Tartışıyor ULUSAL KONFERANSLAR & FUARLAR. Başlarken 22.0 1.2 009 S a yı XX VI TÇMB DEN HABERLER Başlarken Bu Sayıda TÇMB den Haberler Bülteni nin XXVI.sayısında gerçekleşecek olan ulusal ve uluslararası konferanslar ve fuarlar ile ilgili bilgiler var. Başlarken

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mayıs 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mayıs ayında 57.433 adedi otomobil olmak üzere 100.987 adet araç üretilmiştir. yılının Mayıs ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre ; otomobil 9, kamyonet 15,

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ

OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK. 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ OTOMOTİV SANAYİİ-2014 ve GELECEK 24.Ekim.2014 Tarihinde MDK Toplantısı FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi / ELAZIĞ Otomotiv Sanayinde Gelecek: Değer Zincirinde Değişim Üretimden Tüketiciye: Tedarik

Detaylı

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu. 21 Mayıs 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu. 21 Mayıs 2014 Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 Yılı İhracat İlk 1000 Envanteri Sonuç Raporu 21 Mayıs 2014 İLK 1000 GENEL İHRACAT PERFORMANSI Türkiye nin 2012 yılında 152,5 milyar dolar olan ihracatı, 2013 yılında 151,8

Detaylı

İstanbul Ticaret Odası Fuarları

İstanbul Ticaret Odası Fuarları İstanbul Ticaret Odası Fuarları İstanbul Ticaret Odası ndan alınan 175147 sayılı ve 04/12/2014 tarihli yazıda, Odalarının 2015 yıllık ilk yarı yıl programında 14 Şubat 2015 tarihlerinde Tahran da gerçekleştirilecek

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

WIN EURASIA Metalworking

WIN EURASIA Metalworking WIN EURASIA Metalworking Sac işleme ve metal işleme süreçleri için eşsiz platform 11-14 Şubat 2016 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi İstanbul TÜRKİYE www.win-metalworking.com Türkiye nin Önemi WIN EURASIA Metalworking

Detaylı

plastik sanayi MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU / 6 AY PLASTİK İŞLEME TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği

plastik sanayi MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU / 6 AY PLASTİK İŞLEME TÜRKİYE Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Plastik Sanayicileri Derneği plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖR İZLEME RAPORU / 6 AY Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Türkiye,

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 ŞUBAT AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Hazırgiyim ve Konfeksiyon Şubesi Mart 2017 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 ŞUBAT İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ SUNUM PLANI Hizmet Sektörünün Desteklenmesi Vizyonu Dünya da ve Türkiye de Sağlık Turizmi Film, Bilişim ve Eğitim Sektörlerine

Detaylı

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM Mobilya Sektörü Sınıflandırması Türkiye'de, 01.01.1989 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Armonize Sistem Nomanklatörü esas alınarak yapılan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlarına

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Temmuz ayında 54.873 adedi otomobil olmak üzere toplamda 88.198 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 7 ayında ise 300.802 adedi otomobil olmak üzere 488.576 adetlik araç

Detaylı