META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu 16 Temmuz 2012 Versiyon 1.0.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu 16 Temmuz 2012 Versiyon 1.0."

Transkript

1 META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu 16 Temmuz 2012 Versiyon 1.0.

2 ATIG METATRADER 4 (MT 4) PLATFORMU KULLANIM KLAVUZU ATIG Demo hesabı kullanabilmek için öncelikle ATIG kurumsal sayfası üzerindeki linki üzerinden demo hesap talebinde bulunmanız gerekmektedir. Sizden talep edilen bilgileri sistemimize iletmeniz sonrası, vermiş olduğunuz e-posta adresine ilgili platformun yükleme linkini içeren bir e- posta gönderilecektir. Bu linke tıkladığınızda bilgisayarınıza bir exe dosyası inecektir. Bu exe dosyasına çift tıkladığınızda alttaki kurulum ekranı gelecektir.

3 İleri adımı ile yüklemeye devam etmeniz gerekiyor.

4 Kullanım sözleşmesine onay verdiğinize dair ilgili tik i seçtikten sonra ileri devam etmeniz gerekmektedir.

5 Son butonuna tıklamanız sonrası ilgili bölümlerdeki bilgileri girmeniz gerekmektedir.

6

7 Kurulumunuz sonrası, platform çalışmaya başlayacaktır. MT 4 Platformu farklı dillerde kullanıma açıktır. Mevcut dil opsiyonları: Türkçe, İngilizce, Vietnam Dili, İsveçce, İspanyolca, Slovakça, Sırpça, Rusça, Portekizce (Brezilya), Lehçe, Moğolca, Litvanya Dili, Latviya Dili, Korece, Japonca, İtalyanca, Endonezya Dili, Macarca, İbranice,Farsça, Estonca, Felemenk Dili, Danca, Çekce, Hırvatça, Çince (Geleneksel), Çince (Basitleştirilmiş), Bulgarca ve Arapça dır. Dil opsiyonlarına erişebilmek için platformunuzun üst tarafında bulunan Görünüm Languages- kullanmak istediğiniz dil etiketini seçmeniz yeterlidir.

8 MT4 BİLGİLENDİRİCİ İŞLEM TERMİNALİ ATIG MT4 Platformu aşağıdaki unsurlardan oluşmaktadır: Ana Menü / Araç Çubukları / Piyasa Gözlemi Penceresi / Navigator Penceresi / Grafikler Terminal penceresi Ana menü ve araç çubukları sayesinde işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilir ve terminal ayarlarınızı hızla değiştirebilirsiniz. Piyasa Gözlem penceresi yoluyla, ilgilendiğiniz çiftlerle ilgili kotasyonlar gerçek zamanlı olarak gösterilir. Navigator penceresi yardımı ile, hızlıca başka bir hesaba geçiş yapabilir, grafiklere göstergeler ekleyebilirsiniz. Grafikler, ilgilendiğiniz enstrümanla ilgili alıntı yapılan modellemedir. Fiyat değişiklikleri gibi farklı analitik objelerden oluşmaktadırlar: Satır araçları, teknik ve kullanıcı göstergeleri, metin ve geometrik şekiller. Teknik Göstergeler fiyat teklifleri ile ilgili hareketleri gözlemlemede ve geleceğe yönelik tahminlemede bulunmada yardımcı olmaktadır. Terminal penceresi yoluyla, trading ve nontrading (depozito/ para çekme) işlemleriyle ilgili bir geçmiş (arşiv) tabanına ulaşabilirsiniz. Bunun yanında açık pozisyonlar ve emirlere de ulaşabilirsiniz.

9 Piyasa Gözlem Penceresi Bu pencere yoluyla anlık kotasyonları görmeniz mümkündür. Piyasa Gözlem CtrL + M tuşları yoluyla etkin hale getirebilir ya da kapatabilirsiniz. Ya da Görünüm ----Piyasa Gözlem menü zincirinden erişebilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü üzere, Piyasa Gözlem penceresi üzerinde mouse ınızın sağ tarafına tıkladığınızda görüntülüyeceğiniz seçenekler şunlardır: - Yeni Emir -Pozisyon açma / kapama ya da yeni bekleyen emir oluşturabilmeniz için gerekli pencereyi getirir. - Grafik penceresi - Döviz çiftleri grafiklerini getirir. - Gizle Piyasa Gözlem penceresindeki listeden belirtilen sembolleri siler. - Tümünü Gizle - Piyasa Gözlem penceresindeki listeden kullanılmayan tüm sembolleri siler. (Açık olan pozisyonlarınızın ve çizelgelerinizin sembolleri silinmez.) - Tümünü göster - Piyasa Gözlem penceresindeki tüm çiftleri gösterir. - Zaman - Son kotasyon zamanını gösteren Piyasa Gözlem ekranına bir sütun ekler.

10 İşlem Penceresi MT4 Platformunun alt bölümündeki Terminal penceresinin alt pencelerinden birisi olan İşlem penceresi içerisinde açık pozisyonlarınızı görebilirsiniz. Emir Pozisyonunuzun sistem tarafından verilen numarasıdır. Zaman - Pozisyonunuzun açıldığı zamanı göstermektedir ( Yıl/Ay/Dakika/Saniye) Tür - İşleminizin alım/satım olmasına bağlı olarak yansır. Sembol - İşlem yaptığınız çifti göstermektedir: Döviz Çifti/ Değerli Maden Fiyat -İşlemin gerçekleştiği alım ya da satım fiyatıdır. S/L - Stop Loss (Zararı durdur) değeri olarak girdiğiniz fiyattır. T/P - Take Profit (Karı al) değeri olarak girdiğiniz fiyattır. Fiyat - İşlem yaptığınız çiftin, alım ya da satım emri olmasına bağlı olarak, MT 4 platformundaki anlık fiyatıdır. Sürekli olarak güncellenmektedir. Komisyon - FX işlemlerinde komisyon yoktur. Swap Yatırım yaptığınız döviz ya da değerli maden çiftinin birbiri arasındaki faiz farkına göre pozitif(+) ya da negatif(-) getiri sağlayabilen gecelik taşıma maliyetidir Bakiye - Yatırılan teminat miktarı olup potansiyel kar/zarar rakamlarından etkilenmez. Varlık : Bakiye + (potansiyel kar/zarar) = karşılığı tutardır. Marjin : Açık pozisyonlar için gerekli olan teminat tutarlarının toplamı Serbest Marjin : Varlık-marjin tutarının karşılığıdır. Marjin seviyesi : Varlık/marjin x 100 = olarak yansıyan tutardır.

11 Hesap Geçmişi penceresi Geçmişe yönelik, kapamış olduğunuz pozisyonların detaylarını burada görüntülüyebilirsiniz. Uyarılar Penceresi Platformun başında olmadığınız ya da başka bir şeyle meşgul olduğunuz anda kullanabileceğiniz, beklediğiniz bir seviyeyi size alarm yoluyla bildirme amaçlı olarak platforma entegre edilmiş bir uyarı mekanizmasıdır. İlgili özellikten faydalanabilmeniz için Uyarılar penceresinde boşluğa, mouse ınızla sağa tıklamanız ve oluştur seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

12 Tıklamanız sonrası karşınıza gelecek Uyarı düzenleyicisi penceresine dilediğiniz değeri girdiğinde ve tamam butonuna bastığınızda uyarı devreye girecektir.

13 GRAFİKLER Tek platform üzerinden, alım /satımına aracılık ettiğimiz her türlü döviz ve değerli maden çiftlerini, dilediğiniz zaman aralığı için, gerçek zamanlı olarak görüntülebilirsiniz. ATIG, sağladığı platform üzerinden 3 grafik türünü siz kullanıcılarımıza sunmaktadır: 1-ÇİZGİ GRAFİĞİ : Değişik süreler bazlı olarak x-ekseni ( dakika, saat, gün, ay v.b.) ve fiyat y-ekseni bulunmaktadır. Grafik üzerindeki nokta, o periyoddaki en yakın fiyatı(en güncel) göstermektedir. Birbirini takip eden noktalar çizgilerle birbirlerine bağlanmaktadır. Bu grafiği sözgelimi 5 dk. Gibi kısa zaman aralıkları için kullanabilirsiniz. Platformunuzda açık bir grafiği Çizgi Grafiği şeklinde görüntülemek istiyorsanız : Platform üst tabında yer alan Grafikler araç çubuğundaki Çizgi Grafiği seçeneğine tıklayın Veya Klavyenizde Alt+3 tuş kombinasyonunu kullanın.

14 2-BAR GRAFİĞİ: Bu grafik, barlar kullanılarak oluşturulur. Herbiri maksimum fiyatı yüksek (bar ın en üstünde), minimum fiyatı düşük (bar ın en altında) göstermektedir. Açılış fiyatı açılış ( soldaki küçük yatay çizgi) ve kapanış fiyatı kapanış (sağdaki küçük yatay çizgi), belirli bir zaman aralığı içindir. (Sözgelimi 1 saat için) Bu grafiklerin 5 dakikalık ve daha uzun zaman aralıkları için kullanılması önerilmektedir. Platformunuzda açık bir grafiği Bar Grafiği şeklinde görüntülemek istiyorsanız : 1. Platform üst tabında yer alan Grafikler araç çubuğundaki Bar Grafiği seçeneğine tıklayın veya 2. klavyenizde Alt+1 tuş kombinasyonunu kullanın.

15 3-MUM GRAFİĞİ: Bu tür grafikler genelde günlük aralıklar için kullanılmaktadır. Bu yöntem ile teknik analiz, aynı gün içindeki açılış ve kapanış fiyatları arasındaki ilişki ve ayrıca bir önceki seansın kapanışı ve bir sonraki seansın açılışı baz alınarak yapılır. Mum Grafiği nde açılış ve kapanış fiyatları arasında bir dörtgen oluşturulur, dörtgen gerçek gövde olarak adlandırılır. Yukarıdaki ve gövdenin altındaki ince dikey çizgiler gölge adını almıştır. Sırasıyla, belli bir zaman aralığındaki maksimum ve minimum fiyatları göstermektedir. Açılış ve kapanış fiyatlarına göre gerçek gövde beyaz (boş) ya da siyah(dolu) olabilir. Gövde beyaz ise, kapanış fiyatı, açılış fiyatından yüksektir. Gövde siyah olduğunda kapanış fiyatı açılış fiyatından düşüktür. Grafiği mum grafik olarak görüntülemek için: 1) Grafikler araç çubuğundaki mum grafiği seçeneğine tıklayabilirsiniz veya 2)Klavyenizde Alt+2 tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Belli bir döviz çifti üzerinde yeni grafik yaratabilmeniz için Piyasa Gözlem penceresi üzerinde mouse ınızın sağ tarafını tıklayın ve sonra karşınıza çıkan seçeneklerden Grafik Penceresi üzerine tıklayın.

16 Yanda görülmekte olduğu gibi, Piyasa Gözlemi nde mouse ınızın sağ tarafına tıkladığınızda aşağıdaki seçenekler görünmektedir: - Yeni Emir : F9 a basarak seçtiğiniz herhangi bir çiftte alım/satım talimatı verebilir, bekleyen emirlerinizi aktif hale getirebilirsiniz. - Grafik Penceresi : Herhangi bir çift için grafik penceresini açabilirsiniz. - Gizleme : Menüdeki çiftleri saklayabilirsiniz. - Tüm sembolleri gizleme : Belirlediğiniz tüm çiftleri kaldırabilirsiniz. - Piyasa Gözlemi : Seçtiğiniz çiftleri ve eğilimleri görüntülüyebilirsiniz. - Ayarlar : Her kullanıcı piyasa penceresindeki kendisi için en uygun enstrümanları tanımlayabilir. - Yüksek/Düşük : Son 24 saatteki maksimum/minimum fiyatları gösterir. - Zaman : Son değişim zamanını gösterir. - Izgara : Grafik penceresindeki çizgileri gösterir. - Yeni Fiyat Penceresi : Fiyatları görüntülemeniz için yeni bir pencere açabilirsiniz.

17 Çaprazlar: Semboller aracılığıyla, yatırım enstrümanlarını dilediğiniz gibi sınıflandırıp yönetme yetkisine sahipsiniz. Bu menü üzerinden aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz: - Gizle/Göster yoluyla fiyat penceresindeki bir çifti gizleyebilir veya gizlenmiş bir enstrümanı gösterebilirsiniz. - Enstrümanın adını, oku enstrümanın üzerine getirerek görebilirsiniz. - Özellikler seçeneğine tıklayarak bir enstrümanın özelliklerini görüntülemeniz mümkündür.

18 Yukarıda örneği görülen sözleşme ayrıntısında adı geçen kavramların tanımlamaları aşağıda verildiği gibidir: Spread : İlgili çiftin alış fiyatıyla satış fiyatının arasındaki değer farkıdır. Kur farkı ya da kur makası olarak da adlandırılabilir.örneğin EURUSD çiftinde / Burada anlaşılması gereken, 1 Euro satış fiyatı USD. 1 Euro alış fiyatı ise USD idir. Rakamlar (Ondalık Basamak Sayısı): Enstrümandaki ondalık sayıları gösterir. Stops Level (Minimum fiyat değişim sınırı): Verilen alım/satım emirlerinde ayarlanan minimum fiyat miktarı Pending are good till cancel ( İptale kadar geçerki emir): Çiftteki emrin geçerliliğinde sürenin ayarlanması. (Aksi belirtilmediği sürece açık pozisyonladaki emir geçerlilik süresi bir yıldır.) Contract Size ( Sözleşme Büyüklüğü): Sözleşmenin nominal değeridir. Profit Calculation Mode (Kar Hesaplama Modu): Kar/Zarar hesaplamada kullanılan algoritmik tip kar Swap type : Swap puanı hesaplama modu Swap Long : Swap değeri 24 saatlik değerlenir. Swap Short : Swap değeri 24 saatlik değerlenir. Serbest Marjin Hesaplama Modu : Marj hesaplamasında kullanılan algoritma tipi

19 Yeni Grafik Oluşturma Mouse ınızın sol tuşuna basılı tutarak dilediğiniz döviz ya da değerli maden çiftini bir açık grafik penceresinin üzerine sürükleyip bırakabilirsiniz. Grafik Periyodu MT4 Platformu üzerindeki üst tabların ekran görüntüsünden bir kesit sunulmaktadır. Burada görmekte olduğunuz tanımlamalar grafik aralıklarını dilediğinizde seçebilmenize fırsat vermektedir. M1 1 Dk. H1-1 Saat M5-5 Dk. H4-4 Saat M15-15 Dk. D1-1 Gün M30-30 Dk. W1-1 Hafta MN- Aylık ölçekte döviz ve değerli maden çiftlerindeki hareketleri, dilediğiniz aralığa tıklayarak grafiğe dökebilirsiniz.

20 Platform üzerinden, alternatif olarak, aşağıdaki şekilde de zaman aralıklarına gidebilirsiniz: Sağ ok yönüne tıkladığınızda sırasıyla, 1 dk, 5 dk, 15 dk, 30 dk, 1 saat,4 saat, Günlük, Haftalık ve Aylık Grafik görüntüleme seçeneklerine sahipsiniz. Buradan, ilgilendiğiniz zaman aralığını seçerek, Platform üzerinden dönemsel grafik ekranınıza yansımaktadır.

21 Alternatif olarak, platformumuzun üst tabında yer alan ve alt ekran görüntüsünde sağ tarafta, mavi çember içindeki saat ikonu ile sembolize edilen seçeneğe tıkladığınızda ilgili zaman aralıkları karşınıza çıkmaktadır.

22 GRAFİKLER ARAÇ ÇUBUĞU Yenile seçeneği ile grafik üzerinde bir hata ya da boşluklar oluşmuşsa düzeltebilirsiniz. Eksik tüm veriler, sunucudan yüklenecek ve grafikte görüntülenecektir; Izgara seçeneği ile grafikteki ızgara çizgilerini gizlemek veya görüntülemeniz mümkündür. Hacimler seçeneği ile tik hacmini gösterebilirsiniz ya da gizleyebilirsiniz. (Herhangi bir zaman aralığındaki kotasyon sayısı) Büyüt/Küçült seçenekler yoluyla grafiğin ölçeğini büyütebilirsiniz ya da küçültebilirsiniz. Ayrıca, aşağıda ekran görüntüsü verilen Grafikler araç çubuğundaki büyüteç ikonlarına + ya da yönünde tıklayarak, görüntüyü yakınlaştırabilirsiniz ya da uzaklaştırabilirsiniz.

23 Resmi farklı kaydet seçeneğine tıklayarak resmi geçerli çalışma alanı, geçerli grafik (olduğu gibi) ya da geçerli grafik (pikselleri tercihinize göre belirleyerek) kaydedebilirsiniz. Özellikler ( ya da F8 tuşu yoluyla) grafik ayarlarında kişiselleştirmeler yapabilirsiniz, ve grafik üzerinde herhangi bir ögenin renginde değişiklik yapabilirsiniz.

24 POZİSYON AÇMA / KAPAMA Analizlerinizin temelinde, seçtiğiniz paritenin yükselme trendine girdiğini gözlemliyorsanız, ilgili pariteyi (çift) satın almanızda fayda vardır. Anlık Satın alma fiyatı (Ask price) üzerinden satın alabilirsiniz. Döviz ya da değerli maden paritesini satın almak, paritede birinci birimi (majör) satın almanız anlamına gelmektedir.aynı zamanda ikinci (minör) birimi sattığınız anlamına gelir. İşleminizin gerçekleşmesiyle siz, satın aldığınız birimin değer kazanacağını, sattığınız birimin ise değer kaybedeceği beklentisi üzerine bir strateji çiziyorsunuz.başka bir deyişle, majör döviz birimi ile daha fazla minör birime sahip olabileceksiniz. Analizleriniz sizin ilgilendiğiniz parite (çift) grafiğinin iniş trendine girdiği yönünde ise, ilgili pariteyi satmanızın faydalı olacağı sinyalini vermektedir. Döviz ya da değerli maden paritesini satın almak, paritede birinci birimi (majör) satmanız anlamına gelmektedir. Aynı zamanda ikinci birimi (minör) satın aldığınız anlamına gelmektedir. İşleminizi gerçekleştirmeniz sattığınız birimin değer kaybedeceği, satın aldığınız birimin ise değer kazanacağı üzerine bir strateji çiziyorsunuz. Başka bir deyişle, majör döviz birimi ile daha az minör birime sahip olabileceksiniz. ATIG, MT 4 Platformu üzerinde Yeni Emir girebilmek için, birden fazla seçenek bulunmaktadır: -Platform üzerinde üst tarafta yer alan Yeni Emir seçeneğini tıkladığınızda ilgili pencere üzerinden emir girişi gerçekleştirebilirsiniz. -Klavyenizde F9 tuşuna bastığınızda ilgili pencere açılacaktır. -Platformunuzda sol tarafta görüntülenmekte olan Piyasa Gözlemi penceresi, platform üzerinde yapılabilecek işlem tablosu niteliğindedir. İşlem yapmak istediğiniz paritenin üzerine mouse ınızı getirip sağa tıkladığınızda yeni emir seçeneği üzerinden emrinizi girebilirsiniz. -Platformunuzda ilgili paritenin grafik görüntüsünü inceiyorsanız, grafiğin üzerinde mouse ınızı sağa tıklayın. Karşınıza çıkan seçeneklerden işlem seçeneğinin üzerinde sağ alt seçenek olarak yeni emir seçeneğini görüntülebilirsiniz. Ve tıklayarak yeni emir girebilirsiniz. -Platform üst tabında yer alan Araçlar menüsünü tıkladığınızda yeni emir seçeneği üzerinden işlem girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

25 YENİ EMİR PENCERESİ (ANLIK EMİR) ALIM / Satım yapabilmeniz için 2 seçeneğiniz bulunmaktadır: Anlık İşlem ve Bekleyen İşlem

26 ANLIK İŞLEM: Dealing merkezinden kotasyon beklemek zorunda olmadığınız anlamına gelmektedir. Emir Penceresinde eşzamanlı kotasyonları gördüğünüz şekilde işlem yapabilmektesiniz. Anlık fiyat üzerinden satmaya ya da satın almaya karar verdiğinizde, sat veya al düğmelerini kullanarak kısa pozisyon ya da uzun pozisyon oluşturabilirsiniz. Anlık İşlem kullanılarak Piyasa Gözlemi penceresinden işlem görülen parite kotasyonların görülmektedir. Bunlar, ATIG tarafından sizin alım/satım işlemlerinizde hizmete sunulmak üzere kote olan paritelerdir. ATIG, sadece listede olan paritelerin alım/satımına aracılık etmektedir. İleride oluşabilecek güncellemelerde bu listede eksiltme / ekleme sözkonusu olabilir. YENİ EMİR PENCERESİ ( İŞLEM İSTEĞİ ) İste düğmesine bastığınızda, dealing merkezi anlık kotasyonları gösterecektir.

27 KOTASYON İSTEME Kotasyonları görüntülediğinizde, birkaç saniyeliğine al/sat işlemleri yapılabilir kalır. Sat ya da Al butonuna bastığınızda ve doğrulama bilgisini aldığınızda, açık bir pozisyona kavuşmuş olursunuz. Yerine getirdiğiniz pozisyon, platformun sol alt bölümünde yer alan Terminal bölümünde göreceğiniz ceplerden işlem cebinde görülebilmektedir. Bu cepte, işleminize ait tüm detayları görüntülüyebilirsiniz.

28 ALIM / SATIM İŞLEMİ DOĞRULANMASI Anlık İşlem kullanmanın, İşlem İsteği kullanma ile karşılaştırıldığında avantajları bulunmaktadır. Anlık İşlem ile işlem yapmak çok kısa bir sürede gerçekleştirilebilmektedir. Öte yandan, işlem isteği yoluyla geçirilen zaman saniyeye kadar uzayabilmektedir. (Demo hesabında işlemler çok kısa bir sürede yerine getirilmektedir. Bu hızın arkasında demo hesabının kotasyonları otomatik görüntülemesi yatmaktadır. Gerçek hesap üzerinden bu işlem manuel olarak gerçekleştirilmektedir.) İşlem İsteği yaptığınız zaman kotasyonlar indikatiftir. İşlem yapılabilen brokerlar arasında farklılıklar olabilir. Anlık İşlem kullanarak alım/satım yapabilme özelliğine sahip olunması, doğru aracı kurum ve platform seçiminde göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Satım /Alım işlemini girme sırasında, işleme ait tercihlerinizi Emir Penceresinden yapabilirsiniz: - Çapraz Alım / Satım yapmayı tercih ettiğiniz parite (çift) ( döviz ya da değerli maden) - Hacim Alım/Satımın lot üzerinden karşılığını ifade etmektedir. (Minimum 0.1 Lot- Mini Lot girilebilmektedir.) - Zararı Durdur -Zarar durdur emrinin seviyesi - Kar al Kar al emrinin seviyesi - Yorum - Pozisyon üzerinde kullanıcının (yani sizin) girmek istediğiniz notlar için ayrılmış bölümdür.

29 POZİSYON KAPAMA Platform üzerinden pozisyonunuzu 2 yöntemle kapayabilirsiniz: - Pozisyonu kapayabilmek için, kapamak istediğiniz pozisyona ait emri Terminal penceresinden seçip, sağ kliklediğinizde close (emri kapat) üzerine tıkladığınızda ilgili pozisyon kapanmaktadır. - Kapamak istediğiniz pozisyona ait emri Terminal penceresinden seçip, mouse ınızın sol tarafına 2 defa tıkladığınızda, ilgili pencere açılmaktadır. Close (Pozisyon Kapama) butonuna basarak pozisyonunuzu kapayabilirsiniz.

30 Pozisyonunuzun kapanması sonrası pencere aşağıda görüldüğü şekilde platformda oluşacak ve size kapanan pozisyon ile ilgili bilgileri içerir bir formatta görünecektir. Emir İşleniyor başlığı altında görüldüğü üzere işlem emir numarası, lot miktarı, işlem gören parite açıklaması, kapama sırasında oluşan fiyat pencerede görülmektedir. Tamam butonuna tıkladığınızda

31 TEKRAR EMİR İSTEME Piyasanın normal seyrinde, işlemler dealer merkezinin gösterdiği kotasyonlar üzerinden yürütülür.öte yandan, piyasanın oynaklık arzetmesi durumunda, çok kısa süre önce platformun ilettiği kotasyon (fiyatlama) geçerliğini yitirebilir.birkaç saniyeden daha kısa zamanda verilmiş kotasyon değerinde değişiklik olabilir.fırsat kaçar.) Böyle bir durumda kotasyon iptal olur ve yeni kotasyonu gösteren Emir penceresinde Tekrar iste seçeneği pencerede görülür. Tamam tıkına basarak kotasyon değişikliğini kabul eder ve emirin iletilmesi için platforma gönderirsiniz.

32 ZARAR DURDUR VE KAR AL EMİRLERİ Kar Al : Daha önce açtığınız bir pozisyonda, piyasa trader in pozisyonu açtığı fiyat düzeyinden, kazanç sağlayacağı belli fiyat düzeyine geldiği anda karın alınması ve pozisyonun kapatılması için verilmiş emirdir. Zararı Durdur: Daha önce açtığınız bir pozisyonun, piyasa trader tarafından belirlenen maksimum zarar noktasına geldiği an da pozisyonun kapatılması için verebildiği emirdir. Kar al ve Zararı Durdur emirlerini işleme koyarak,platform başında sürekli kalma gereği duymadan, işlem seçenekleriniz konusunda etkin sonuç alabilme fırsatını elde edebilirsiniz. Kar al ve Zarar Durdur emirleri, piyasa seviyesi girdiğiniz emirlerin fiyat seviyesine ulaştığı düzeyde otomatize gerçekleşir. Bu emirler yoluyla, emirleri vermeniz sonrası rahatlıkla platformunuzu kapayabilir.emirleriniz ise, belirlediğiniz seviyeye geldiğinde işleme alınır. Kar al ve Zararı durdur emirlerini, işlem gerçekleştirirken EMİR Penceresi üzerinde Zarar durdur ve Kar al alanlarını doldurarak belirleyebilirsiniz. Sözkonusu alanların belirlenmesinde indikatör olarak işlem yaptığınız paritenin yüksek ve düşük noktaları yardımcı olmaktadır.

33 Aşağıdaki pencerede görüldüğü üzere, zararı durdur ve kar al seçeneklerine girilen verilerle, bir alım emri gönderilmiştir.ve işlem, platformda yapılmıştır.

34 EMİR DEĞİŞTİRME Önceden verdiğiniz Zararı Durdur ve Kar al emirlerini değiştirmek için, açık olan pozisyonun üzerine tıklayarak ya da Terminal bölümünde İşlem sekmesinde sağa tıklayarak ilgili menüye erişebilirsiniz ve Emri Sil veya değiştir penceresini tıklayabilirsiniz.

35 DEĞİŞİKLİK EMİRLERİ PENCERESİ Emir ve piyasa fiyatı arasında minimum fark limitlendirilmiştir. O anda oluşan piyasa f,yatından, spread büyüklüğünden daha düşük seviyede bir emir veremezsiniz. Zararı Durdur ve Kar al emirlerinin seviyelerini değiştirmek için Zararı Durdur ve Kar al alanlarını doldurunuz. Kırmızı butona basarak, girmiş olduğunuz Zararı Durdur seviyesini gerekli alana kopyalayabilirsiniz. Mavi butona basarak, girmiş olduğunuz Kar al seviyesini gerekli alana kopyalayabilirsiniz. Seviye alanındaki değer emir sevitesi ile o anda oluşan fiyat düzeyi arasındaki farkı belirler ve bu fark, Farkı kopyala alanında görülebilir. Zararı Durdur ve Kar al alanlarını doldurduğunuzda, aşağıda görüldüğü üzere Modify... detayını içeren mavi butona basmanız gerekmektedir.

36 Değişiklik emiri onaylandığında aşağıdaki pencere açılacak ve emrinizin gerçekleştirildiği bilgisini verecektir.

37 DEĞİŞİKLİK EMİRLERİNDE GİRİLEN DEĞERLERİ SİLME. Zararı Durdur ve Kar al emirlerini silmek için, alanlardaki değerleri sıfır olarak ayarlamak ve onaylamak yeterlidir. Aşağıdaki ekran görüntüsü, bu tür işlemlere örnek olarak sizlere sunulmuştur:

38 Zararı Durdur ve Kar al emirlerini sıfırlayıp modify... uzantılı mavi butona bastığımda aşağıdaki ekran platformunuzda görülecektir:

39 Zararı Durdur ve Kar al emirlerinin işleme girdiği durumlar şu şekilde sıralanabilir: - Açık olan bir satın alma pozisyonundaki Kar al emri, Alış fiyat teklifi ( Bid price) verilmiş emir seviyesine ya da daha yüksek bir bir seviyeye geldiği anda işleme girer. - Açık olan bir satın alma pozisyonundaki Zarar Durdur emri Alış fiyat teklifi (Bid price) verilmiş emir seviyesine ya da daha düşük bir seviyeye geldiği anda işleme girer. - Açık olan bir satış pozisyonundaki Kar al emri, satış fiyatı (ask price) verilmiş olan emir seviyesine ya da daha küçük bir seviyeye geldiği anda işleme girer. - Açık olan bir satış pozisyonundaki Zarar Durdur emri, Satış Fiyatı (Ask Price) verilmiş olan emir seviyesine ya da daha yüksek bir seviyeye geldiği anda işleme girer. Kotasyonlar akışındaki en az bir kotasyon verilmiş emir seviyesine ulaşırsa, emir işleme girer.

40 BEKLEYEN EMİRLER O andaki fiyat seviyesinin istenilen fiyat seviyesine geldiğinde, pozisyon açılması talimatı vermek amacıyla kullanılır. 4 tür bekleyen emir bulunmaktadır. Buy Limit Satış fiyatı (Ask price) emir seviyesine eşit ya da daha düşük bir seviyeye geldiği anda, alış pozisyonu açma emri verilmek istendiği zaman kullanılır. Emir verildiği anki fiyat seviyesi Buy limit emri (Alış Limiti Giriş Emri) fiyat seviyesinden yüksektir. Buy Stop- Satış fiyatı (Ask price) emir seviyesine eşit ya da daha yüksek bir seviyeye geldiği anda, alış pozisyonu açma emri verilmek istendiğinde kullanılır. Emir verildiği andaki fiyat sevitesi, Buy Stop Emri (Alış Stop Giriş Emri) fiyat seviyesinden düşüktür. Sell Limit Alış fiyatı (Bid Price) emir seviyesine eşit ya da daha yüksek bir seviyeye geldiği anda, satış pozisyonu açma emri verilmek istendiğinde kullanılır.emir verildiği sıradaki fiyat seviyesi sell limit emri (Satış Limit Giriş Emri) fiyat seviyesinden düşüktür. Sell Stop- (Satış Stop Giriş Emri) Alış fiyatı (Bid price) emir seviyesine eşit ya da daha küçük bir seviyeye geldiği anda, satış pozisyonu açma emri verilmek istendiğinde kullanılır. Emir verildiği anki fiyat seviyesi Sell stop emri (Satış Stop Giriş Emri) fiyat seviyesinden yüksektir.

41 Anlık fiyat Bekleyen emir verebilmek için, Pozisyon Açma / Kapama bölümünde anlatılan yöntemlerden dilediğinizi kullanıp yeni bir Emir penceresi açın ve emir türünü Bekleyen Emir olarak değiştirin.

42 Bu pencerede giriş yapabileceğiniz seçenekler aşağıdaki şekilde sıralanabilir: Çapraz İşlem yapmayı seçtiğiniz çift (parite) Döviz ya da değerli maden çifti Hacim Lotların işlem hacmi Zararı Durdur Bekleyen emir işleme girdiği anda aktive olacak emir. Zarar, bu belirlenen seviyede durur. Kar Al - Bekleyen emir işleme girdiği anda aktive olacak Kar Al emri Yorum Bekleyen emir üzerine alınmış notlar Tür - Bekleyen emir türü: Buy Stop, Buy Limit, Sell Stop, Sell Limit Fiyat Bekleyen emir seviyesi Geçerlilik Kutucuk işaretlenmez ise, emir işleme girene ya da iptal edilene kadar geçerliliğini korur. Kutucuk işaretlenir ise, emir belirlenmiş zamana kadar geçerliliğini korur. Bekleyen emir verme işlemini bitirmek için mavi renkteki Emri Gir düğmesine basın, Emir Terminal penceresinin Trade sekmesinde görülebilecektir. Bekleyen emri değiştirmek ya da silmek için, emri Terminal penceresinde seçin, mouse ınızda sağ tuşa tıklayın ve bağlam menüdeki Emri sil veya değiştir seçeneğini seçin. Gerçekleştirmek istediğiniz işleme göre Değiştir ya da Sil butonunu seçin.

43 TAKİP EDEN ZARAR DURDURUCU ( TRAILING STOP ) Bu tür bir emir girerek kazancınızı en üst düzeye çıkarmanın etkili yollarından birini seçmiş oluyorsunuz. Bu emrin hacmini doğru belirlerseniz, pozisyonunuz lehinize olan hareket sona erene kadar kapanmaz. Trailing Stop emri alım/satım uygulamalarınızın karlılık oranını önemli derecede arttırabilir. Bu emri girebilmek için platformda mevcut emir girişlerinden birisini platforma iletmeniz gerekiyor. Ardından platformun altında yer alan Terminal bölümündeki İşlem cebinde ilgili işlemi bulup mousenızın sağ tarafına tıklamanız gerekiyor. Tıkladığınızda aşağıdaki ekran görüntüsünü karşınızda bulacaksınız. (Bu ekran görüntüsünde görüntülediğiniz pip değerleri, kurumumuz pip değerleri olmayıp, yalnızca ekran görüntüsünün nasıl olacağı şeklinde size bilgi vermek amacıyla yapılmıştır.)

44 NAVİGATÖR PENCERESİ İLE HIZLI ERİŞİM Platformun sol orta tarafında yer alan Navigatör penceresi ile farklı program fonksiyonlarına erişebilirsiniz. Bu fonksiyonlar: Hesaplar Platform üzerindeki hesaplarınız. Farklı bir hesaba geçiş yapabilmek için üzerine çift tıklamanız yeterlidir. Göstergeler Mevcut teknik göstergelere erişim. Göstergeyi aktif bir grafiğe eklemek için çift tıklamanız gerekiyor. Ayrıca çek bırak yöntemi ile göstergeyi dilediğiniz bir grafiğin üzerine sürükleyip bırakabilirsiniz. Uzman Danışmanlar Mevcut Danışmanlar Listesi. Uzman Danışman Metaquotes Dili 4 (MQL4) ile yazılmıştır ve herhangi bir trading stratejisine uygulanabilir.terminal verilerine erişebilir ve otomatik işlem gerçekleştirebilir. Özel Göstergeler - Mecut tüm özel göstergelerin listesi, yani sizin ya da müşteri terminalindeki bir başka müşteri tarafından MetaQuotes dili ile yazılmış özel göstergeler. Scripts Kullanıcı programlarının sık kullanılan bloklarını saklamak için tasarlanmış, kullanıcı fonksiyonları kütüphanesi.

45 UZMAN DANIŞMAN (EXPERT ADVISOR) YOLUYLA OTOMATİK TRADING Trading süreci ve emirlerin yönetimlerini tamamen otomatikleştirmek istiyorsanız, uzman danışman kullanma yolunu seçebilirsiniz. Uzman Danışman yardımıyla karar verme sürecinde daha rasyonel olabilme ve anlık piyasa olaylarını takip edebilme olanağına sahip olabilirsiniz. Uzman Danışmanlar, platformda yer alan özel programlardır, özel dil MetaQuotes 4 (MQL 4) ile tasarlanmış, analitiksel ve trading işlemlerini otomatize etmek için tasarlanmıştır. Uzman Danışman, güncel piyasayı otomatik olarak analiz eder, trading işlemlerini gerçekleştirir ve açık pozisyonları kontrol eder. Uzman Danışman test teknolojisi, trading kararlarınızın etkinliğini ölçebilmek için geçmiş verileri kullanır ve yalnızca birkaç dakika içinde oldukça doğru sonuçlar elde eder. Bu yöntemle alım satım kararınızın karlılığını onaylamak için uzun zaman geçirmenize gerek kalmaz. SON

META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu

META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu META TRADER 4 (İşlem Platformu) Kullanım Klavuzu 1 2 16 Temmuz 2012 Versiyon 1.0. ATIG METATRADER 4 (MT 4) PLATFORMU KULLANIM KLAVUZU ATIG Demo hesabı kullanabilmek için öncelikle ATIG kurumsal sayfası

Detaylı

META TRADER 4 GCM MetaTrader 4 Kurulum ve Eğitim Kılavuzu

META TRADER 4 GCM MetaTrader 4 Kurulum ve Eğitim Kılavuzu META TRADER 4 GCM MetaTrader 4 Kurulum ve Eğitim Kılavuzu Web Trader Kolay Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER GCM MetaTrader Kurulumu...1-2 GCM MetaTrader Giriş...3 GCM MetaTrader Özellikleri...4 GCM MetaTrader

Detaylı

MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi

MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi 0212 286 30 00 İçindekiler Bölüm 1 MetaTrader 4 Kullanıcı Rehberi Bölüm 2 Bölüm 3 1. Meta Trader 4 Kullanıcı Rehberi... 2. Meta Trader 4 te Uzman Danışman... MetaTrader 4

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Finansonline FX Kullanım Klavuzu

Finansonline FX Kullanım Klavuzu Finansonline FX - Bize Ulaşın 0212 336 72 72 Forex piyasalarda işlem ve her türlü sorularınız için: fx@finansinvest.com Finansonline FX Kullanım Klavuzu 1. Finansonline FX Kurulumu Finansonline FX setup

Detaylı

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU iphone ve ipad İşletim Sistemlerinde MetaTrader 4 İşlem Platformu KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM itunes

Detaylı

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 ios. Kullanım Kılavuzu İçerik İçerik 01 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) 03 Çalışma Alanı Fiyatlar Grafik İşlem Tarihçe Ayarlar 04 Emir Girişi Pozisyon Açma Pozisyon Kapama 01 Kurulumu Kurulumu B urganfx setup dosyasını

Detaylı

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU METATRADER 4 ANDROİD SİSTEMİ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1- KURULUM 2- HESABA GİRİŞ 3- KULLANIM DETAYLARI 4- İŞLEM AÇMA 5- İŞLEM KAPATMA 1.KURULUM Google Play aracılığı ile MetaTrader 4 aratılır

Detaylı

MetaTrader4 Kurulumu...1

MetaTrader4 Kurulumu...1 İçindekiler MetaTrader4 Kurulumu...1 MetaTrader4 Bilgilendirici İşlem Terminali...4 Çizelgeler...6 Pozisyon Açma/Kapama... 12 Zarar Durdur ve Kâr Al Emirleri... 16 Bekleyen Emirler... 19 Takip eden zarar

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması iphone 4 ve ipad İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 Kullanım Detayları 4. Sayfa 4 İşlem Açma 5. Sayfa 5 İşlem

Detaylı

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır.

Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları. itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Meta Trader 4 iphone Kurulum Detayları itunes üzerinden AppStore / MetaTrader 4 aratılır. Yükleme işleminden sonra uygulama açılarak Login with existing account seçeneği tıklanır. Gelen Servers ekranına

Detaylı

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu Page 1 of 13 İçindekiler 1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulumu ve Platforma Giriş... 3 1.1.) Ata Foreks Trader Programının Kurulması...3 1.2.) Ata Foreks Trader

Detaylı

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012

FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU. Mart 2012 FXBOX METATRADER4 KULLANIM KILAVUZU Mart 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma, Kapatma ve Şifre Değiştirme 2. Çalışma Alanı 3. İşlem Yapma 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Grafik 1. Oturum Açma, Kapatma

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Android. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Android Ürün : TradeMaster FX - Android Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - WebTrader. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - WebTrader Ürün : TradeMaster FX - WebTrader Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu

Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu Tera Menkul FX Platformu Kullanıcı Kılavuzu MetaTrader4 Kullanım Rehberi GENEL GÖRÜNÜM Metatrader temel olarak 3 bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Piyasa Gözlem Ekranı, Grafik Ekranı ve Terminal Ekranıdır.

Detaylı

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları

Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları Meta Trader 4 Android Sistem Kurulum Detayları İnternet Explorer dan https://play.google.com/store/apps/details?id=net.metaquotes.metatraer4 sayfasına girilir. Sol köşedeki yükle butonuna basılır. Çıkan

Detaylı

Mobil KULLANIM KILAVUZU

Mobil KULLANIM KILAVUZU Mobil KULLANIM KILAVUZU App Store / Google Play Store App Store veya Google Play Store dan Paritem uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterlidir. Ana Sayfa Uygulamayı indirdikten sonra Ana sayfa

Detaylı

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması

Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması Android İşletim Sistemlerinde Meta Trader 4 İşlem Platformunun Kullanılması İçindekiler 1 - Kurulum 2. Sayfa 2 Hesaba Giriş 3. Sayfa 3 İşlem Açma 4. Sayfa 4 İşlem Kapatma 5. Sayfa 5 Genel Özellikler 6.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu

MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu MT4 Platformu Kullanıcı Kılavuzu OCAK 2012 PLATFORMUN BAŞLATILMASI Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate/gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak başlatılır. Açılan pencere İleri butonu

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri 2.

Detaylı

1. Demo hesap oluşturma... 2. 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4. 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6. 4. Kılavuz penceresı...

1. Demo hesap oluşturma... 2. 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4. 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6. 4. Kılavuz penceresı... İçindekiler 1. Demo hesap oluşturma... 2 2. Hesap ve ticaret sunucusu ayarları... 4 3. Piyasa gözlemi penceresi... 6 4. Kılavuz penceresı... 8 5. Araçlar penceresi... 10 6. Grafikler... 14 7. Grafik araçları...

Detaylı

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011

MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 MT4 Platformu u Kullanıcı Kılavuzu ARALIK 2011 Platformun Başlat latılması Program indirme linki: http://www.gedik.com/liveupdate liveupdate/gedikforex4setup. /gedikforex4setup.zip Program çift tıklayarak

Detaylı

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI

FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI FOREX PİYASASI PLATFORM KULLANIMI PLATFORMUN GÖRÜNÜMÜ FOREX PİYASASININ AVANTAJLARI Yukarıdaki grafiktede görüldüğü gibi kar al(tp) zarar durdur(sl) emirleri yeni emir penceresi ve terminal bölümündeki

Detaylı

MetaTrader 4. Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4. Kullanım Kılavuzu MetaTrader 4 MetaTrader 4 İçerik İçerik 01 MetaTrader 4 Kurulumu 02 Mevcut Hesaba Giriş (Demo / Real) Şifre Değiştirme 03 Emir Giriş Bekleyen Emir Girme Zarar Durdur ve Kar Al Emirleri 01 MetaTrader 4

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - BlackBerry. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - BlackBerry Ürün : TradeMaster FX - BlackBerry Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon:

Detaylı

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2

Platform Tanıtım Kılavuzu. Finplus bir Finansinvest markasıdır. v.2 Platform Tanıtım Kılavuzu v.2 1 Finplus Nedir? Finplus, Finansinvest nezdinde döviz alım satım işlemlerinin yapıldığı online işlem platformudur. Finplus da, yurtiçi ve yurtdışı resmi tatiller hariç olmak

Detaylı

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular

İntegral Pro Sık Sorulan Sorular İntegral Pro Sık Sorulan Sorular 1 YARI-KOPYALAMA HAKKINDA SORULAR 1. Canlı İşaretler bölümünde sunulan işaretleri kim sağlıyor? İşaretler, İntegral Pro kullanan tüm strateji sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1. KURULUM Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş yapmanız gerekmektedir. Girişin ardından

Detaylı

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma

İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX. 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu. 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 1 Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX 1.HalkFX MetaTrader Programı Kurulumu 2.HalkFX MetaTrader Programı Oturumu Açma ve Kapatma 3.Piyasa İzleme ve İşlem Alanı 4.Emir İletimi 5.Pozisyon-Emir

Detaylı

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ

SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ SaxoTrader Platformunda Forex İşlemleri DENEME HESABI AÇIN GERÇEK HESAP AÇIN SaxoTrader Platformunda Forex İşlemlerİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza

Detaylı

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform

FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform FXnet Kullanıcı Kılavuzu Mobil Platform 1-Hızlı Başlangıç PrimeTrade in kullanıcı dostu FXNet platformuna gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Mobil İşlem Platformumuzu tanımak için, lütfen biraz vakit

Detaylı

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU FXNET İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU İçerik 1. Hızlı Başlangıç a. Sistem Gereksinimleri b. Sisteme Giriş 2. Genel a. Yeni Pozisyon Açılışı b. Aktif Ve Pasif Emir Girişi c. Zarar Durdur Ve Kar Al Emirleri

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone. TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX iphone Ürün : TradeMasterFX iphone Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX iphone Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı

Detaylı

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU

META TRADER 4 IPHONE KURULUMU META TRADER 4 IPHONE KURULUMU ITunes üzerinden App/Store Metatrader 4 yazılarak araması yapılır. Uygulamanın yükleme işlemi bittikten sonra uygulama açıldığında karşımıza çıkacak Varolan Hesap ile Giriş

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU ANDROID CİHAZLAR İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle android markete (https://play.google.com) gidilerek arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu

Detaylı

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012)

MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS TRADER FX İŞLEMLERİ (Mayıs 2012) MATRİKS DENEME ORTAMI Matriks Trader Deneme Ortamı, Matriks Trader programının, sanal bir hesap yaratılarak gerçek hesaba giriş yapmadan kullanılmasına olanak sağlar.

Detaylı

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI. Kullanım Kılavuzu

META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI. Kullanım Kılavuzu META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI META TRADER 4 MOBİL İŞLEM PLATFORMLARI KULLANMA KILAVUZU 1 Kurulum Meta Trader 4 mobil işlem platformunu cihazınıza kurmak için öncelikle uygulama marketine giriş

Detaylı

TRADEBOX EĞİTİMİ 2012

TRADEBOX EĞİTİMİ 2012 TRADEBOX EĞİTİMİ 2012 İçerik Tablosu 1. Oturum Açma ve Kapatma 2. Çalışma Alanı Yaratma ve Ayarlar 3. İşlem Yapma a. Hisse İşlemleri b. Vadeli Kontrat İşlemler 4. Emir Türleri 5. Hesap Bilgileri 6. Haberler

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

xoption Kullanım Kılavuzu

xoption Kullanım Kılavuzu xoption Kullanım Kılavuzu Option Trader arayüzü Komut barındaki 'View' menüsünde, pencerede görülebilecek olan Market, Portfolio, Chart alanlarını seçebilirsiniz. Market (Piyasa): listelenen enstrümanlar

Detaylı

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu

Ata Foreks Trader. Kullanım Kılavuzu Ata Foreks Trader Kullanım Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Program Kurulumu 2. Hesabınızın Tanımlanması 3. Meta Trader 4 Ekran Kullanım Özellikleri 4. Emir Gönderilmesi 2 1. Programın Bilgisayarımıza Kurulumu

Detaylı

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- na Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4-Portföy Ekranı 5-Zincir Emir 6-Alarm Hazırlama 7-Ayarlar 1- TradeAll TR Mobil Uygulamasına Giriş TradeAll TR mobil uygulamasına giriş yapmak

Detaylı

MetaTrader 4 Kullanım Kılavuzu

MetaTrader 4 Kullanım Kılavuzu MetaTrader 4 Kullanım Kılavuzu BÖLÜM 1 MetaTrader4 Kullanıcı Rehberi Genel olarak MetaTrader4 en yeni, gelişmiş ve etkin Forex ve CFD yazılımıdır. Metaquotes Software Corp. tarafından geliştirilmiştir.

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android. TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Android Ürün : TradeMasterFX Android Değişiklik tarihi: 25.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Android Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik,

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader

Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım da 3 ü 1 arada Matriks Trader Osmanlı Yatırım Matriks Trader Tek şifre ile tüm piyasalara erişim 3 ü 1 arada izleme ve işlem yapma imkanı Ücretsiz kullanım ve anlık veri imkanı Gerçek portföy

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ

SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ SAXOTRADER PLATFORMUNDA CFD İŞLEMLERİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58 50 Fax: 0 212 290 21 70

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - Ipad. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - Ipad Ürün : TradeMaster FX - Ipad Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet:

Detaylı

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu

TradeAll TR Tablet&Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1- Uygulamaya Giriş 2- Açılış Ekranı 3- Menü Adımları 4- Portföy Ekranı 5- Zincir Emir 6- Teknik Analiz 7- Ayarlar 1. Uygulamaya Giriş TradeAll TR Tablet Uygulamasına Giriş TradeAll TR tablet

Detaylı

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER

PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER PLATFORMLAR OSMANLI AKTİF TRADER OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMaster FX - iphone. Sinem Yiğit Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü Kullanıcı Kılavuzu TradeMaster FX - iphone Ürün : TradeMaster FX - iphone Hazırlayan: Sinem Yiğit Değişiklik tarihi: 07.02.2012 Versiyon: 1,0

Detaylı

İçindekiler. - Pozisyon açma 14. - Emir türleri 15. - Stop ve Limit emri yerleştirme 16. - Hareketli Stop Loss 17. - Emir değiştirme 17

İçindekiler. - Pozisyon açma 14. - Emir türleri 15. - Stop ve Limit emri yerleştirme 16. - Hareketli Stop Loss 17. - Emir değiştirme 17 İçindekiler 1. Platform hakkında 3 2. Platformu yükleme 4 3. Platforma giriş 5 - Sıkça öne gelen sorunlar 5 4. Güvenlik şifresi değişimi 6 5. Çalışma alanını özelleştirme 7 -Araçlar penceresi 8 - Grafikler

Detaylı

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ

SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ SAXOTRADER PLATFORMU İLE DÜNYA BORSALARINDA HİSSE SENEDİ İŞLEMİ Saxo Capital Markets Menkul Değerler A.Ş. Dereboyu Caddesi Meydan Sokak Beybi Giz Plaza K:30 Maslak-İstanbul Tel: 0 212 705 58 00 / 705 58

Detaylı

GENEL GÖRÜNÜM İŞLEM YAPMA

GENEL GÖRÜNÜM İŞLEM YAPMA GENEL GÖRÜNÜM Meta webtraderda karşınıza üç ana ekran çıkar. Bunlar Piyasa gözlem ekranı, grafik ekranı ve terminal penceresidir. 1) Piyasa Gözlem Ekranı I. Grafik Penceresi; Grafik çalışması yapmak istediğiniz

Detaylı

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU

METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU METATRADER4 İŞLEM PLATFORMU KULLANIM KILAVUZU PLATFORMUN BAŞLATILMASI http://gedik-cdn.foreks.com/mail/gedikforex4setup.exe linkinden MT4 İşlem Platformunu bilgisayarınıza indirin. Link yardımı ile indirilen

Detaylı

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER VOB E-ŞUBE GİRİŞ İŞLEMLERİ 1 İnternet Explorer web tarayıcısı kullanılarak www.integralmenkul.com.tr adresinden GİRİŞ sekmesinden giriş yapılır 2 Açılan pencerelerden, VOB seçilir. 3 E- Şube kullanımı

Detaylı

PARİTEM KULLANICI KILAVUZU

PARİTEM KULLANICI KILAVUZU PARİTEM KULLANICI KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1.PARİTEM METATRADER PROGRAMI KURULUMU... 3 2.PARİTEM METATRADER PROGRAMI OTURUMU AÇMA VE KAPATMA... 5 3.PARİTEM MT5 İŞLEM PLATFORMU BÖLÜMLERİ... 8 4.EMİR İLETİMİ...

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, Viop, varant, opsiyon piyasalarında

Detaylı

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN:

HESABINIZA GİRİŞ YAPMAK İÇİN: 1. SÜRÜM KONTROLÜ: Matriks Trader'ı kullanabilmeniz için, Matriks programınızın sürümünün 2.7.6 ve üzeri olması gerekmektedir. Sürüm kontrolünü, Matriks menüsünün üzerinde fare imlecini bekleterek yapabilirsiniz.

Detaylı

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Sayın Yatırımcı, Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Dosyayı yükledikten sonra RUN (ÇALIŞTIR) tuşuna tıklayınız. Gelen pencerede

Detaylı

FOREX TEMEL KAVRAMLAR

FOREX TEMEL KAVRAMLAR FOREX TEMEL KAVRAMLAR Kaldıraç: Kaldıraç yatırımcının parasının belli bir katına kadar işlem yapabilmesini sağlayan araçtır. Türkiye de Forex piyasasında, SPK tarafından düzenlenmiş bu oran maksimum 1:100

Detaylı

BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX

BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX BÖLÜM BİR BAŞLANGIÇ İÇİN FOREX Forex kelimesi ingilizce döviz ticareti anlamına gelen foreign exchance kelimelerinin ilk hecelerinin kısaltılmasından oluşturularak türetilmiştir. Forex piyasaları dünya

Detaylı

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz.

Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Masa üstündeki ikon üzerine tıklayarak Tradexpress`i çalıştırabilirsiniz. Açılan pencerede tarafınıza iletilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirsiniz. Oturum açmadan önce şifre değiştir kutucuğuna

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu

Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Garanti Yatırım FX Trader Java İşlem Platformu Döküman İçeriği 2.13 Garanti FX Trader Java... 3 2.13.1 FX Ana Menü... 3 2.13.2 FX Fiyat İzleme ve Emir Ekranları:... 3 2.13.3 FX Teminat İzleme Alanı:...

Detaylı

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları

Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu. TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 23.02.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU

GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU GDMFX MT4 İKİLİ OPSİYON YATIRIM KILAVUZU İKİLİ OPSİYON HESABI AÇMAK 1. MetaTrader 4 platformu üzerinde tek bir hesapla hem İkili Opsiyon, hem de Forex ticareti yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken web

Detaylı

Platformda ilk adımlar

Platformda ilk adımlar Platformda ilk adımlar MetaTrader Platformu yüklemek istediğiniz cihaz türünü seçiniz: Masaüstü bilgisayar kılavuzu Android cihazlar kılavuzu ios cihazlar kılavuzu Masaüstü bilgisayar kılavuzu 1. Ticarete

Detaylı

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada

BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada BenchMark Social ve MetaTrader 4 platformları tamamen senkronize edilmiştir. MetaTrader 4 kullanıcı adı ve şifresi ile aynı anda her iki platformada giriş yapabilirsiniz. BenchMark Social 7/24 Windows

Detaylı

1. Sisteme giriş... 2. 2. Borsa fiyatı... 4. 3. Grafikler... 8. 4. Ticaret... 13. 5. İşlemler geçmişi... 20. 6. Hesaplar... 23. 7. Ayarlar...

1. Sisteme giriş... 2. 2. Borsa fiyatı... 4. 3. Grafikler... 8. 4. Ticaret... 13. 5. İşlemler geçmişi... 20. 6. Hesaplar... 23. 7. Ayarlar... İçindekiler 1. Sisteme giriş... 2 2. Borsa fiyatı... 4 3. Grafikler... 8 4. Ticaret... 13 5. İşlemler geçmişi... 20 6. Hesaplar... 23 7. Ayarlar... 29 8. Bildirimler... 30 9. Tablet versiyonu... 34 Önemli:

Detaylı

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI

MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER VE JAVA MATRİKS ENTEGRASYONLARI İMKB ve VOB Emir İletim ve Yönetim Platformu MATRİKS E-BROKER ELEKTRONİK İŞLEM PLATFORMU NEDİR? E-Broker programı,

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın.

1.Adım: TradeAll masaüstü uygulamasını indirmek için, TradeAll web sitesine girip TradeAll Platformları butonuna tıklayın. KURULUM YÜKLEME VE SİSTEM GİRİŞ TradeAll ile Forex, Futures, CFD, Hisse Senedi ve EFT gibi tüm yatırım işlemlerinizi tek bir platform üzerinden hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak gerçekleştirmek mümkün!

Detaylı

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader;

OSMANLI AKTİF TRADER. Osmanlı Aktif Trader; OSMANLI AKTİF TRADER Osmanlı Aktif Trader; Osmanlı Menkul e-şube üzerinden açabileceğiniz, Ücretsiz olarak piyasayı online izleyebileceğiniz, E-şube ile aynı komisyon oranlarında, hisse senedi, viop, varant,

Detaylı

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU

KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU AGRİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNE SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KULUÇKA PRG. VERSION 14.04 KULLANMA KLAVUZU EKİM 2014 AKHİSAR 1 ) Kuluçka Makinesi Sürüm 14.04 ın Temel Özellikleri 1. Gelişim makineleri 115200,57600,38400,19200,9600

Detaylı

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Yeni Vision Link Kullanıcı Hesabı Nasıl Oluşturabilirsiniz? Vision Link te yeni kullanıcı hesabı oluşturmak çok kolay, dilediğiniz çalışanınıza yeni hesap oluşturabilir, kullanılmayan hesapları silebilir, çalışanlarınızın Vision Link i en son ne zaman giriş yaptığını

Detaylı

İÇİNDEKİLER METATRADER 4 IOS KULLANIM KILAVUZU KURULUM METATRADER IPHONE METATRADER IPAD... 31

İÇİNDEKİLER METATRADER 4 IOS KULLANIM KILAVUZU KURULUM METATRADER IPHONE METATRADER IPAD... 31 İÇİNDEKİLER METATRADER 4 KULLANIM KILAVUZU... 2 1. METATRADER 4 KURULUMU... 2 2. DEMO HESAP AÇILIŞI... 3 3. METATRADER 4 KULLANIMI... 4 4. ÇALIŞMA EKRANI... 6 5. İŞLEM YAPMA... 10 6. GRAFİKLER... 15 7.

Detaylı

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu

BorsaOnline. ebroker Kullanım Kılavuzu BorsaOnline ebroker Kullanım Kılavuzu 1 BorsaOnline 1. BorsaOnline 2. Portföy 3. Hisse Senedi Emir Girişi 4. VİOP Emir Girişi 5. Bekleyen İşlemler 6. Gerçekleşen İşlemler 7. İptal Edilen İşlemler 8. Emir

Detaylı

Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz.

Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. KULLANIM KILAVUZU 01 Programın Web Ortamında İndirilmesi Alba FX döviz işlem platformunu aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza indiriniz. Link: http://albrk.link/albafx 02 Platformun Kurulumu İndirme

Detaylı

FOREX TEMEL KAVRAMLAR

FOREX TEMEL KAVRAMLAR FOREX TEMEL KAVRAMLAR Kaldıraç: Kaldıraç yatırımcının parasının belli bir katına kadar işlem yapabilmesini sağlayan araçtır. Türkiye de Forex piyasasında, SPK tarafından düzenlenmiş bu oran maksimum 1:100

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

OSMANLI MOBİL FX Trader

OSMANLI MOBİL FX Trader OSMANLI MOBİL FX Trader Döküman İçeriği 2.15 Osmanlı Mobil FX Trader Ekranları... 3 2.15.1 FX Ana Menü... 3 2.15.2 Fiyat İzleme Ekranı:... 4 2.15.3 Hesap Bilgisi Ekranı:... 5 2.15.4 Açık Pozisyonlar:...

Detaylı

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler

Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler Soru Hazırlayıcılar İçin Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 2. Yetkili Girişi Formu... 2 3. Soru Hazırlayıcısı Başvurusu... 2 4. Şifremi Unuttum... 3 5. Yönetim Paneli... 3 6. Yeni Soru Eklemek...

Detaylı

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ZiraatFX MT5 Platformu nda Zararı Durdur (S/L) ve Kar-Al (T/P) Seviyeleri Belirlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 1. ZiraatFX MT5 Platformu nda aynı parite için aynı anda hem uzun hem de kısa pozisyon taşımak

Detaylı

B2B KULLANIM TALİMATI

B2B KULLANIM TALİMATI 1. AMAÇ ADO Grup şirketleri bayilerinin pazarlama ya da satış uygulamalarını yürüttüğü B2B sisteminin kullanım esaslarının belirlenmesi. 2. UYGULAMA ESASLARI 2.1. LOGİN İŞLEMLERİ 2.1.1. B2B sistemimize

Detaylı

FX Matriks İşlem Platformu

FX Matriks İşlem Platformu FX Matriks İşlem Platformu 25/8/2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. İçerik Matriks FX İşlemleri... 2 1 FX Ana Menü... 2 2 FX Fiyat izleme ve emir ekranları:... 2 3 FX Teminat İzleme Alanı:... 3

Detaylı

AKBANK VOBFX-FOREKS KULLANIMI Ana Menülerin Ayarlanması Emir İletimi Portföy Takibi Ana Menülerin Ayarlanması Foreks programı default olarak bazı penceler ile beraber gelir, ancak bu klavuzda boş geldiği

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Tahsilex. Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA GENEL BİLGİ AKINSOFT programı, fatura tahsilatı yapan tüm işletmelere hitap etmektedir. Program içerisinde

Detaylı

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU

KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU KALDIRAÇLI ALIM SATIM İŞLEMLERİ HALKFX META TRADER 4 MOBİL UYGULAMALAR KULLANIM KILAVUZU Aralık 2012 İÇİNDEKİLER A- META TRADER 4 HALKFX Iphone Uygulaması 1. HalkFX Iphone Uygulaması Kurulum ve Hesap İşlemleri

Detaylı

MATRİKS TRADER ALIM SATIM MODÜLÜ

MATRİKS TRADER ALIM SATIM MODÜLÜ MATRİKS TRADER ALIM SATIM MODÜLÜ Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS TRADER ALIM SATIM MODÜLÜ İNDEKS 1. Başlangıç... 3 2. Trader a Erişim... 3 2.1 Matriks Trading Platformuna

Detaylı

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar.

WEBFXPLUS. 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. WEBFXPLUS GENEL ÖZELLİKLER 1. Webfxplus, IMKB, VOB, Serbest Piyasa ve Yurtdışı Piyasaları olmak üzere çok geniş kapsamda piyasa verileri görüntülemenize imkân sunar. 2. Webfxplus sınırlandırılmamış, kişiselleştirilebilen

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı