İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇERİK. Rappelz: Cadı Görev Dizi Rehberi. Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son"

Transkript

1 İÇERİK Giriş Genel Bilgiler Görevin Hikâyesi Kırmızı Çiftlik Görevleri Cadı Görevleri Tüyolar Son Başlıklar gözünüze az olarak gözükmüş olabilir fakat bunlar sadece ana başlıklar. Sizi rehberin tamamını okumaya, hatta seyretmeye davet ediyorum, rehberimizin neredeyse tamamı resimli.

2 GİRİŞ Merhabalar, Rappelz Maceracıları. Bu rehberimde en çok sıkıntı çekilen ve en çok ihtiyaç duyulan Kırmızı Çiftlik ve Cadı Görevleri görev dizisini detaylıca anlatacağım. Bu görev dizilerini tek başına yapmanız imkânsıza yakındır. Seviyenizin çok üstünde bosslar kesmeniz istenmektedir genelde. Bu görevleri +150 karakterlerden yardım alarak yapabilirsiniz. PM (Private Message Özel Mesaj) attığınızda lütfen derdinizi saygılı ve anlaşılır bir biçimde yazmanızı tavsiye ediyorum. Uygunsuz bir dilde yazarsanız kimse yardım etmeyecektir. Bu ufak girişten sonra artık rehberimize başlayalım. İyi okumalar.

3 GENEL BİLGİLER Cadı Görevleri Dizisi, Kırmızı Çiftlik Görevleri ile başlar. Kırmızı Çiftlik Görevleri 50. Seviyede açılır ve Rondo Klanlar Sorumlusu ile bu görev dizisini başlatırız (NPC de görev olarak gözükmez diyaloglar sonucu görev açılır). Kırmızı Çiftlik Görevleri ni tek başınıza yapabilirsiniz. Çok zor değillerdir genelde cisim toplamanızı veya başka NPCler le konuşmanızı ister. En zor görevi Elohim Kolyesi dir. Bu göreve saatlerinizi verebilirsiniz. Nedenini daha sonra göreceğiz ve biraz canınızı sıkacak.

4 Kırmızı Çiftlik Görevleri ni bitirdikten sonra 70. Seviyeye gelmelisiniz Cadı Görevleri ni almak için. Bu sırada Demirci Henry nin görevlerini yapabilirsiniz (70. Seviye yapmaz bunun için bolca parti yapmalısınız.). 70. seviyeye geldiğinizde her şehirdeki klan sorumluları ile konuşmanız gereklidir. Bu Klan Sorumluları sizden Fanatik kesmenizi isteyecektir. Laksi, Katan ve Ufuk Şehirleri nden alınan görevleri Ufuk ta yapabilirsiniz. Rondo da ki ise ancak Rondo da yapılabilir. Bu görev dizisi uzayıp gider genel hatları ile uzun ve eğlenceli kimi zaman can sıkan bir görev dizisi olduğunu anladık. Unutulmamalıdır ki bu görev dizilerinin sonunda 90. Seviyeye ulaşıyoruz ve elimizde bir boş nadir kart oluyor.

5 GÖREVİN HİKÂYESİ Bu görev dizisinin hikâyesi şöyledir; Yeryüzünde sadece Gaia ırkı yaşıyordu. Barış ve birliktelik hâkimdi dünyaya fakat bir gün Gaia ırkından Cadı doğdu. Güçleri inanılmazdı ve neredeyse durdurulamazdı. Dünyaya savaş, yıkım, nefret getirdi. Bu zulmü durdurmak için gökyüzünden Devalar, yeraltından Asuralar geldi. Bu 3 ırk birleşti ve Cadı ya karşı savaş başlattılar fakat Cadı nın orduları vardı bunlar Fanatikler den oluşuyordu. 3 ırkın liderleri toplandı bunlar; Gaia- Hektor, Asura-Ekion ve Deva-Artea Moesa idi. Cadı yı yenemeyeceklerini anladılar ve kilitlemeye karar verdiler. Bu işi Hektor yaptı. Cadı Wolha Mezarı nda şuan hala tutsaktır ve Hektor her ihtimale karşı orada beklemektedir. Karşılaşacağımız görevler bu senaryoyla ilgilidir. Görevleri yaparken bunu bilmek oyunun anlanmasını daha kolay kılacaktır.

6 KIRMIZI ÇİFTLİK GÖREVLERİ Bu görevleri alabilmek için en az 50. Seviyeye, en çok 70. Seviyeye ulaşmanız gerekmektedir. 50 Seviye olduğunuzda herhangi bir teleportasyoncudan Rondo ya ışınlanın; Ufuk, Laksi, Katan Teleportasyoncularından, Rondoya ışınlanırsanız Rupi (50K) ödemek zorundasınız.

7 Eğer Saklı Köyden ışınlanırsanız 2K ödersiniz. Saklı Köy sadece gpotato ile alınır, gpotato ise gerçek parayla alınan bir öğedir. Işınlandıktan sonra artık Rondodayız. Şimdi Klanlar Sorumlusunu bulmamız ve konuşmamız gerekiyor.

8 Rondo Klanlar Sorumlusunu bu yolu takip ederek bulabiliriz.

9 Şimdi Kırmızı Çiftlikteki bir NPCyi bulacağız. Bu kısımda görevi teslim ettiğimizde alacağımız ödülleri görmekteyiz Tecrübe Puanı, CP, 100k Rupi ve 165 Ayılar İni Puanı alacağız.

10 Alt+M (Varsayılan) basarak haritayı açabiliriz. Bu yoldan İlgili NPCye gidebiliriz.

11 Konuşuyoruz ve göreve tıklıyoruz. Konuştuktan sonra görevi alıyoruz.

12 Yanındaki kurt Reinke ile konuşuyoruz ve görevi alıyoruz. Bu görevde civardaki kaplumbağalardan et toplanmamız isteniyor. Görevi ödülü olarak 3 Kaplumbağa Eti alacağız. (Bu görevi sınırsız olarak yapabildiğimiz için her şeyden 0 veriyor. Bug olarak kullanılmasın diye eskiden kullanılabiliyordu-. Kaplumbağaları öldürüyoruz ve düşen etleri topluyoruz. 7 tane topladıktan sonra geri dönüyoruz.

13 Görevi bitirince geri dönüyoruz ve Kurt ile konuşuyoruz. Tekrar Kurt ile konuşuyoruz ve Yemek Ver diyoruz.

14

15 Görev ödülü R3 (50 lvl için) eldivendir. Sadece birisini seçebilirsiniz. Sadece görünüşleri farklıdır. Ardından karşımıza yeni bir görev penceresi çıkacak. Görevi kabul edelim. Bu üç kısımda dev taşlar arayacağız.

16 Her çiftlikten bu 3 Boyutsal Ruh Taşını topluyoruz. Bu görevi tamamlamak için 5 dakika süremiz var. Tamamladıktan sonra ilgili NPCye geri dönüyoruz. Taşları toplamak için binekte olmamalısınız, toplamak için çift tıklayın.

17 NPCye geri döndükten sonra görevi teslim ediyoruz ve ederken de görev ödülümüz olan eldiveni alıyoruz. İstediğinizi seçebilirsiniz sadece görünüşleri farklıdır. Tekrar NPC ile konuştuğumuzda yeni görevi alıyoruz.

18 Geldik en can sıkıcı göreve. Bu görevde Elohim Kolyesini bulmamız isteniyor bunun için toplamda 6 tane portaldan geçmeliyiz. Her seferinde karşımıza 2 tane çıkacak olup sadece biri doğru yola gidecektir. Sadece şansınızı deneyin ve çabuk sinirlenmemeye bakın o kadar.

19 Eğer başarısız olursanız baştaki gibi bir yazı ile karşılaşacaksınız. Her başarısız olduğunuzda en başa dönersiniz. Başarılı olduğunuzda yeşil bir yazı belirir. Yandaki resim 2. Bölgeye ait. Bu resim de 3. Bölgeden.

20 Bu yolu izleyerek kolyenin yanına varabilirsiniz. Kolyeyi bulunca çift tıklayın ve toplayın. Sizi otomatik olarak Kırmızı Çiftliğe ışınlayacaktır.

21 Görevi teslim edin ve bir sonraki göreve hazırlanın.

22 Yeni görevimizi alıyoruz. Kestiğimiz Uyanık Perilerden yandaki gibi Ruhsal Işık çıkacaktır. Bu görevde bize Leylak veriliyor. Uyanık Periler leylağın kokusunu duyup ortaya çıkıyor ve bizim onları kesmemiz isteniyor. Onları kesinde Ruhsal Işık adlı cisim düşecektir ve onları topluyoruz. 14 Tane toplamamız gerekiyor ve 15 dakikamız var. Çiftliğin çeşitli noktalarından çıkabilir Uyanık Periler. Çok az dolaşmanız ve çabuk olmanız gerekecektir. Ve dikkatli olmalısınız hepsi grup halinde saldıracaktır.

23 14 tane Ruhsal Işık topladıktan sonra geri dönüyoruz ve görevi teslim ediyoruz. Görev sonundan bizden bir adet küpe seçmemiz istenecek. Sınıfınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Seçmek için tek tık yapın.

24 Yeni görevimizi alıyoruz. Bu görevde bir grup kendi seviyemizdeki Fanatik Grubunu kesmemiz isteniyor. Yandaki yolu izleyerek ilgili yere ulaşabilirsiniz. (6 Pusucu Fanatik)

25 Pusucu Fanatik 6 tane öldürüp geri dönüyoruz. Dikkat edin Pusucu Fanatikler güçlüdür kanama atarlar. Ve görevi aldığımızda işimizi zorlaştırmak için kendiliğinden kanama etkisi alıyoruz fakat %40 kritik oranı da alıyoruz. Görevi bitirdiğimizde bize ödül olarak Boş: Kurt Kartı verilecek. Bu görevden sonra işin senaryo kısmı başlayacak.

26 Bu kısımda açıklanacak pek bir şey yok sırayla görevleri alıyoruz ilgili NPCye ışınlıyor görevi aldıktan sonra tekrar geri gönderiyor. İşin sadece senaryo kısmı yani.

27

28 2 adet Pusucu Fanatik Grubu kesiyoruz yani toplamda 12 Pusucu Fanatik ve 2 Pusucu Fanatikler Komutanı. Dikkat edin güçlü bir gruptur. Kestikten sonra geri dönüyoruz ve görevi teslim ediyoruz.

29 Son görevimizi de verirken görev ödülümüz yüzük. Sınıfımıza uygun olan yüzüğü seçebiliriz. Böylece Kırmızı Çiftlik Görevleri bitmiş olacaktır. Geriye kalan şey 70. Seviyeye ulaşmaktır.

30 CADI GÖREVLERİ Geldik fasulyenin faydalarına. İşimiz şimdi burada zorlaşıyor fakat verdiğimiz uğraşın ödülünü alıyoruz. İzleyelim Cadı görevlerine başlamamız için en az 70 en fazla 90. Seviyeye ulaşmamız gerekiyor. Herkes Seviyede bu görevlere başlar zaten çok fazla seviye atladığınızda parti arkadaşlarınıza penaltı olursunuz [Bknz: Çaylaklar Rehberi Quitness (Bizzat Ben)]. 70. Seviyeye ulaştıktan sonra Katana gidiyoruz ve Klanlar Sorumlusu ile konuşuyoruz.

31 Görevimizi alıyoruz, bu görevde bizden fanatik grubu kesmemiz isteniyor, bunu Ufuk şehrinde yapmanızı öneririm en kolay orada bulunurlar ve daha çok kalabalık bir şehirdir. Katan, Ufuk ve Laksi şehirlerindeki fanatik görevlerini Ufukta yapabilirsiniz.

32 Fanatikleri kesmemiz için yardım gerekiyor. Tek başımıza kesmemiz evo3 ve sağlam bir petimiz yoksa imkansız. Fanatikler çok güçlüler ve kanama adlı skileri ile kısa sürede çok büyük oranda hp götürebiliyorlar. Fanatikler aralığında. Grupta 1 adet bölge şef bossu bulunmakta. Kestikten/kestirdikten sonra Katana dönüyoruz ve Klanlar Sorumlusu ile konuşup görevi teslim ediyoruz.

33 Görevi teslime ederken ödülümüz R4 eldiven. Eldivenleri verdiği defans oranları aynı olup sadece görünüşleri farklıdır. Görevi teslim ettikten sonra Ufuka gidiyoruz ve Klanlar Sorumlusu ile konuşuyoruz.

34 Yine aynı fanatikleri kesiyoruz/kestirtiyoruz ve geri dönüm görevimizi teslim ediyoruz. (Resimler sanırım her şeyi açılıyor bu yüzden çok yazı yazmak zorunda hissetmiyorum kendimi.)

35 Görevimizi teslim ederken görev ödülü olarak R4 ayakkabı alıyoruz ve Laksiye gidiyoruz ve Klanlar Sorumlusu ile konuşuyoruz. Yine R4 ayakkabılarının sadece görünüşleri farklı olup istatistikleri aynı.

36 Laksi Klanlar Sorumlusu ile konuşuyoruz, görevimizi alıyoruz, gidip kesiyoruz/kestirtiyoruz ve geri dönüp görevi teslim ediyoruz.

37 Görevimizi teslim ederek görev ödülü olarak R4 küpe seçmemiz isteniyor. Farklı +lara ve istatistiklere sahip bu küpeler. Sınıfınıza uygun olanı seçebilirsiniz (Bknz: Sınıf Rehberleri).

38 Rondoya gidip Klanlar Sorumlusu ile konuşuyoruz ve görevimizi alıyoruz. Yandaki haritada fanatiklerin yerleri gösterilmiş. İstediğiniz yerde kesebilir/kestirtebilirsiniz. Buradaki fanatikler seviye aralığında 1 grupta, 1 bölge şef bossu var. Kanama ile büyük oranda zarar verebilirler.

39 Geri dönüyoruz, görevimizi teslim ederken R5 yüzük seçiyoruz (sınıfınıza uygun olanı seçebilirsiniz.)

40 Bu görevde Kutsal Lidere gitmemiz isteniyor. Bunun için Laksiye ışınlanıyoruz ve teleportasyoncu ile konuşuyoruz. Ardından yeryüzündeki (Laksi şehri havada asılı bir şehirdir) teleportasyoncu ile konuşup Kertenkele Adamlar Bölgesine ışınlanıyoruz.

41 Işınlandıktan sonra ALT+M basarak büyük haritayı açabiliriz ve bulunduğumuz bölgeye tıklayarak bu şekilde büyütebiliriz (E7P3 ile gelen en iyi özelliklerden).

42 Görev ödülü olarak R4 zırh seçiyoruz (bu zırhlar göreve özel satılamaz ve NPClede bulunmaz). Sınıfımıza uygun zırhı seçmeliyiz. Ana başlıklar; Savaşçı, Büyücü, Avcı ve Eğitmendir.

43 Zırhımızı aldıktan sonra Kutsal Lider ile tekrar konuşuyoruz ve görevimizi alıyoruz. Bizi otomatik olarak Katan, Sirag Harabelerindeki Eğitmen Banskinin yanına ışınlıyor onunla konuşuyoruz ve görevi teslim ediyoruz.

44 Eğitmenle tekrar konuşuyoruz ve yeni görevimizi alıyoruz. Bu görevde Gezgin Ruh ve Lanetli Gölge kesmemiz gerekiyor. Bunları tek başımıza planlı ve stratejik davranırsak kesebiliriz çünkü ne yetenek kullanıyorlar ne de hızlı koşuyorlar. Yandaki haritada belirtilen bölgelere gittiğinizde otomatik olarak ortaya çıkacaktır bu slotlar.

45 Görevi tamamladıktan sonra geri dönüyoruz ve NPC ile konuşuyoruz. Ödül olarak R5 eldiven alıyoruz.

46 Eğitmen Banski ile tekrar konuşuyoruz ve görevi alıyoruz. Bizi direk olarak Eğitmen Heingel Walkerin yanına ışınlıyor. Onunla konuşup görevi teslim ediyoruz, tekrar konuşuyoruz ve görevi alıyoruz. Bu görevde de fanatik kesmemiz isteniyor buradaki fanatikler daha güçlü ve daha kalabalık, seviye aralığında. Yukarıdaki haritada yerleri gösterilmiş. Yuvarlak içine bir yeri almadım nedenini göreceğiz. (Yukarıda bazı resimleri görevleri yaparken çekmeyi unuttuğumu da itiraf ediyorum, alelacele görevleri yaparken bu tarz şeylerin olması normal, affınıza sığınıyorum.)

47 Fanatikleri kestikten/kestirdikten sonra geri dönüyoruz, görevi teslim ediyoruz, tekrar konuşuyoruz ve görevimizi alıyoruz. Bu aldığımız görev Cadı Görev Dizisindeki ilk en zor görevdir. Küçük Cadı kesmemiz istenmekte. Yandaki haritada olduğu yer gösterilmiş. Küçük Cadı çok güçlü alan skillerine sahiptir ev yanında birkaç grup fanatik dolandırır. Alan skillerinin menzilleri fazladır o yüzden birisi keserken az uzakta durun ve tam ölecekken yaklaşın.

48 Cadıyı kestirtiyoruz ve geri dönüp görevi teslim ediyoruz. Tekrar konuştuktan sonra yeni görevimizi alıyoruz. (Burada da tecrübe oranlarını gösteren resimleri almayı unutmuşum, özür dilerim, affınıza sığınıyorum.)

49 Otomatik Kutsal Liderin yanına ışınlanıyoruz ve diyolaglar resimlerdeki gibi sürüp gidiyor.

50 Görevi aldıktan sonra gidip fanatik kesiyoruz/kestirtiyoruz. İlk resimdeki fanatikleri kesmiyoruz çünkü onlar görevle ilgili değiller. 2. Resimde görüldüğü gibi oradaki fanatikleri kesmemiz isteniyor. Kestikten sonra geri dönüyoruz ve NPC ile konuşuyoruz.

51 Görevimizi teslim ederken R5 küpe seçiyoruz (sınıfınıza uygun olanı seçebilirsiniz). Küpemizi seçtikten sonra tekrar konuşuyoruz ve yeni görevimizi alıyoruz.

52 Yeni görevimizi alınca otomatik olarak Eleme Birliği Richardın yanına ışınlanıyoruz, görevimizi teslim edip yeni görevimizi alıyoruz. Bu görevde de fanatik kesmemiz isteniyor. Bu görevi tek başımıza yapmamız çok zor çünkü burası bir nevi fanatik gruplarının toplanma alanı ve ana-baba günü gibi fanatik kaynıyor içerisi. Alttaki fotoğraf sadece grubun minicik bir kısmı.

53 Fanatikleri kestirdikten sonra geri dönüyoruz ve görevi teslim ediyoruz. Görev ödülü olarak R5 yüzük seçiyoruz. Sınıfınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Tekrar NPC ile konuşuyoruz, görevi alıyoruz ve bizi Kutsal Liderin yanına ışınlanıyor.

54 Kutsal Liderle konuşup görevi tamamlıyoruz. Ardından tekrar konuşup en güzel görevimizi alıyoruz. Görev aslında güzel değil, ödülü güzel. Piyasa değeri ( ) 40-60m civarı olan nadir kartlardan alabiliyoruz fakat sadece 1 tane. Göreve tıklıyoruz ve kabul ediyoruz. Katan Odunluk Alana ışınlıyor. Bu görevi tek başınıza yapmanız imkansız. Işınlanmadan önce kendinize +150 seviyeden oluşan 2-3 kişilik grup kurun. Herkes hazır olduktan sonra görevi kabul edin. Işınlandığınızda sakın kıpırdamayın. Her gezdiğinizde etraf Hektorun ikizleri ve fanatiklerle dolacaktır. Işınlandığınız yerde durun ve Birlik Tüyü ile grubunuzu çekin. Şimdi gezmeye başlayabilirsiniz. Devamı sonraki sayfaya

55 Örnek olarak 1. Resimde nasıl ışınlandığınız yerde durup grubunuzu nasıl çekeceğinizi gösterdim. 2. Resimde ise her gezdiğinizde çıkan grupta böyle bir yazı belirecek. Bu yazı gerçek Hektorun ortaya çıkmadığını belirtir. 3. Resimde halka içine alınan bölgede Hektor çıkıyor. Görevi tamamladıktan sonra kendi imkânlarımızla Kutsal Liderin yanına gitmemiz gerekiyor. Önceki sayfalarda nasıl olduğunu görmüştük. Bir sonraki sayfaya geçiyoruz.

56 Kutsal Liderin yanına gittik ve konuşuyoruz. Görevi teslim ediyoruz. Görev ödülü olarak; Boş: Sentor, Tafari, Melek veya Eimus seçebiliyoruz. Sadece 1 tanesi! İstediğinizi seçin (piyasa değeri en yüksek Sentordür). Görevi tamamlayın.

57 Bir diğer görevimizi Kutsal Liderden alıyoruz. Bizi otomatik olarak Kahraman Hektorun yanına ışınlıyor. Onunla konuşuyoruz.

58 Konuştuktan sonra yeni ve en son görevimiz Cadı Avını alıyoruz. Bu görevi alır almaz bizi bir kulenin içine ışınlıyor. İstersek buradan aşağıdaki portal sayesinde çıkıp, girebiliyoruz. Tabi ki görev bizde aktifken. Işınlandığınızda Müthiş Cadıdan uzak durun. Güçlü alan skilleri ve fanatik grupları vardır. Işınlandıktan sonra hazır olan grubunuzu Birlik Tüyü ile yanınıza çekebilirsiniz.

59 VE CADI ÖLÜR Cadı öldükten sonra aşağıdaki portal sayesinde dışarı çıkıyor ve Hektorun yanına gidiyoruz. Son görevimizi de teslim ediyoruz.

60 Görevi teslim ederken R5 zırh alıyoruz sınıfımıza göre. Bu zırhlar NPCde bulunmaz ve satılamaz. Son görevimizi de verdik ve 90. Seviyeye ulaştık, EXP oranı ve Seviye farkı (çok değil en fazla 1-2) fark edebilir. Şimdiden hayırlı olsun herkese!

61 TÜYOLAR 1) 70. Seviyeye ulaşana kadar (ve akabinde) sağlıklı arkadaşlıklar kurmaya özen gösterin. 2) Görevlerde, yüksek seviyeli arkadaşlardan ricada bulunurken düzgün bir üslup ile yardım isteyin. Bunun etkisi büyüktür. 3) Görev seviyelerinizi geciktirmeyin. 4) Görevleri bilinçli olarak yapın. Tüm rehberleri okumaya çalışın. Oyunun her şeyini öğrenin. 5) Diğer oyunculara yardım edin, ilerde onlarda size illa ki yardım edeceklerdir. Herhangi bir konuda bile olsa. 6) Istakoz (benimle) iletişim kurun. Her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Bunlar çoğaltılabilir

62 SON Bir rehberimizin daha sonuna geldik Bu rehber yeni oyuncular için çok kısa sürede büyük zorluklarla hazırlanmıştır. Şuan rehbere göz gezdirdiğimde unuttuğum birkaç resim olduğunun da farkındayım. Bunun için de özür dilerim. Ayrıca görevlerimin hepsine yardımcı olan; Alaskaa Kedokine Trickly (Soldan Sağa) Hepinize çok teşekkür ederim. Siz olmasaydınız bu rehber aksayabilirdi.

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven

2.Görev: 3. Görev: Ödül : R3 Eldiven ÖNEMLİ Kırmızı çiftlik görevlerini (1'den 11'e kadar) yapabilmeniz için 50 lvl veya üzeri bir karakter, cadı fanatikleri ve diğer cadı görevlerini (11'den 29'a kadar) yapabilmeniz için 70 lvl veya üzeri

Detaylı

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız.

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız. Sizlere oyunun ilk seri görevleri olan Kırmızı Çiftlik ve Muhteşem Cadı görevlerini anlatacağım. Umarım bu rehber size görevleri daha kolay yapmanızda yardımcı olur. Başlarken: Kesmemiz gereken yaratıklar,

Detaylı

Kristal Vadi Zindan Rehberi

Kristal Vadi Zindan Rehberi İçindekiler Zindan Nedir?... 2 Kristal Vadi Zindanlarına Nasıl Gidilir?... 3 Kristal Vadi Zindanlarına Kimler Gitmeli?... 3 Kristal Vadi Zindanlarında Hangi Boss lar Vardır?... 4 Kristal Vadi Zindanlarına

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi 1 İçindekiler Kara Pençe Mağarası Zindanına Nasıl Gidilir?... 1 Kara Pençe Mağarası Nasıl Bir Yer?... 2 Kara Pençe Mağarasına Kimler Gitmeli?... 3 Kara Pençe Mağarasının Boss u Hangisi?... 4 Kara Pençe

Detaylı

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat RAPPELZ EL KASSIA 120. SEVİYE GÖREVLERİ Chygrynyskyy - Fenix 1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat Görevi veren NPC: Tüccar Ake [Rondo] Görev Hedefi: Paketi Kara Orman Muhafız Noktasında bulunan Muhafız

Detaylı

Mağaza Kullanım Rehberi

Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi İçindekiler Mağaza nedir? Mağazaya nasıl ulaşılır? Mağaza genel açıklaması. Mağaza eşyaları nelerdir? Gp alımında yaşanan sıkıntılar da ne yapılmalıdır?

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Mehtap Tapınağı Zindan Rehberi Giriş: İyi oyunlar Rappelz oyuncuları. Karşınıza Mehtap Tapınağı ile ilgili birçok yararlı bilginin yer aldığı zindan rehberiyle bulunmaktayım. Eksikleri olabilir fakat birçok

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR

AFİLLİ EĞİTİM REHBERİ- Copyright By Alia RİOR syf. 1 2015 Alia RİOR. Tüm hakları saklıdır. Bu ekitap, Alia RİOR (yazar) tarafından publitory.com da yaratılmış ve yazarın kendisi tarafından Creative Commons Attribution-NonCommercial- NoDerivs CC BY-NC-ND

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi

Palmir Tapınakları Zindan Rehberi İçindekiler İçindekiler 1 Palmir Tapınağı na Kısa Bir Bakış 2 Palmir Tapınağı Zindanlarına Nasıl Ulaşılır? 3 Kimler Palmir Tapınağı Zindanlarına Gitmeli? 4 Palmir Tapınağı Boss ları 4 Palmir Tapınağı Zindanlarında

Detaylı

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir?

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? İÇİNDEKİLER Giriş MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? Rappelz deki Coğrafik Bölgeler Irklar ve Sınıflar Seviye Alma Petler ve Genel Özellikleri Evcilleştirme

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU 1 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU İÇİNDEKİLER BİLSEM GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN... 4 UYGULAMA SIRASINDA OKUNACAK YÖNERGE... 9 UYGULAMADA

Detaylı

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz mmorpg oyunumuzun en yüksek seviyeli canavarlara ve boss una sahip olan

Detaylı

E-DEVLETTEN ANTRENÖRLÜK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-DEVLETTEN ANTRENÖRLÜK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLETTEN ANTRENÖRLÜK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığının ilgi yazıları gereğince 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren açılacak olan Antrenör Kurs ve Seminerleri

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAMASI ÖĞRETMEN KILAVUZU İçindekiler BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ GRUP TARAMA UYGULAYICI KILAVUZU... 3 UYGULAYICI ÖĞRETMENLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR...

Detaylı

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur.

Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Şifre Almak için tıklayın bağlantısı ile şifre talebinde bulunulur. Daha sonrasında gelen sayfadan e- mail adresinizi yazarak şifre talebinde bulunun. Bu onayı aldığınıza emin olunuz! Talep ile birlikte

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ CANLI DERSLER İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 2014 1 Değerli öğretim elemanları, Aşağıda, canlı ders olarak adlandırılan sanal sınıflarınızda dikkat

Detaylı

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

UNUTULMUŞ MADENLER ZİNDAN REHBERİ RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Merhabalar ZİNDAN NEDİR? Zindanlarda daha hızlı lvl ve parti sistemi sayasinde daha hızlı arkadaş edinebilirsiniz ayrıca zindan mobları exp cp oranları yüksektir örnek vermek gerekirse zindan içerisinde

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

IELTS sınavına kayıt kılavuzu

IELTS sınavına kayıt kılavuzu IELTS sınavına kayıt kılavuzu Bu kılavuzda, British Council'ın yeni ve gelişmiş kayıt portalını kullanarak IELTS sınavına nasıl kaydolacağınızı adım adım anlatacağız. 1. Adım: Girmek istediğiniz IELTS

Detaylı

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX

RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX RAPPELZ: USTALIK SINIFI GÖREV REHBERİ 2011 HAZIRLAYAN: Minerva/SeizeTheDay/FENIX İçindekiler İçindekiler 1 Giriş..2 Görevin alt yapısını hazırlayan hikaye nedir? Görev dizisi bize oyunda hangi gerçekleri

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

Docsvault Doküman Yönetim Sistemi

Docsvault Doküman Yönetim Sistemi Docsvault Doküman Yönetim Sistemi - İş Akışı - FİNS 2003 2014 DOCSVAULT İŞ AKIŞI 1 İŞ AKIŞI NEDİR? İş akışı, bir başka değişle süreç yönetimi, satın alma, izin talebi ya da satış işlemleri gibi firmamız

Detaylı

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR!

SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! 1 SİZİN WEB SİTENİZ BİR TANEDİR! Tabi şu da bir gerçek ki, sizin siteniz 350 milyon ve hala artmakta olan siteden bir tanesidir. Sitenizin diğerlerinden ayrılması ve ayakta kalması için ne yapabilirsiniz?

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır.

Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır. Akademinizin web sitesinde uzaktan eğitim butonuna tıkladıktan sonra açılacak sayfa burasıdır. Bu sayfada sol tarafta gördüğünüz gibi E-Mail adresi ve Şifre bölümümüz var. Üst tarafta ise ANA SAYFA, DERSLER,

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Luca Fatura Aktarım İşlemi

Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Fatura Aktarım İşlemi Luca Muhasebe Yazılımında Fatura aktarım işlemini Muhasebe Modülü > Fiş İşlemleri> Fatura Aktarımı Alanından yapabilirsiniz. Bu alanın seçtiğinizde fatura aktarım ekranı başka

Detaylı

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix)

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix) İçindekiler İçindekiler...1 Giriş...3 Oyunda Fare Kontrolü...4 Oyunda Klavye Kontrolü...4 Irklar ve Sınıflar, Sınıf Seviyesi (SSev) ve CP...5 Zırhlar ve Diğer Eşyalar...15 Silahlar...15 Silah ve Zırhların

Detaylı

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU

KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS KULLANIM KILAVUZU KLUBSİS, üniversitemize internet üzerinden Yüksek Lisans ve Doktora başvurularını yapabilmeniz için tasarlanmıştır. Başvuru dönemlerinde açılacak programlara yönelik başvurularınızı

Detaylı

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Sayın Yatırımcı, Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Dosyayı yükledikten sonra RUN (ÇALIŞTIR) tuşuna tıklayınız. Gelen pencerede

Detaylı

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz.

düğmesine ile bir sayfa yukarıya, düğmesi ile bir sayfa aşağı gidebilirsiniz. Metin işlemleri Bu bölümde belgenizde değişiklik veya düzenleme yapmak istediğinizde ihtiyaç duyacağınız işlemler ile metin girişini kolaylaştıracak araçlara yer verilmiştir. Dolaşma Belge içinde dolaşmak

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı. Başvuru Kılavuzu Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı İşe Alım Sınavı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi

Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Parter ile SMS Yönetimi Hukuk Partner ile SMS Yönetimi İÇİNDEKİLER Hukuk Partner ile SMS Yönetimi... 3 SMS Gönderimi ile ilgili Tanımlamalar... 3 SMS Gönderimine ilişkin yetkiler... 3 SMS Hesabı

Detaylı

MİCROSOFT OUTLOOK 2010

MİCROSOFT OUTLOOK 2010 İçindekiler BÖLÜM 1: HESAP YÖNETİMİ... 2 E-posta Hesaplarını Oluşturmak ve Yapılandırmak... 2 İmza Eklemek... 5 Görünüm Ayarlarını Düzenlemek... 7 BÖLÜM 2: GÜVENLİK YÖNETİMİ... 8 Güvenlik Yapılandırması...

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifika Sınavı Sınav Bilgileri Tarih: 28 Mayıs 2018 Saat: 10:00 Sınav 80 soru 100 dakikadır. Her soru 1,25 puan (toplam 100 puan) dır. Her soruda 5 adet şık bulunmaktadır.

Detaylı

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI

ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI ONLINE İNGİLİZCE PLACEMENT (SEVİYE BELİRLEME) SINAV TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE BU İŞLEMLERİN SIRASIYLA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. AYNI BİLGİSAYARDA DAHA SONRAKİ GİRİŞLERDE BU YÜKLEMELERE

Detaylı

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz. UYGULAMA REHBERI Yeryüzünde Çocuklar Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıf Malzemeler Yerküre, çocuk fotoğrafları Zihinsel Hazırlık Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Detaylı

Bu maili aldığım zaman evdeydim. Sandalyemden kalkıp odanın içinde zıpladım sevinçten

Bu maili aldığım zaman evdeydim. Sandalyemden kalkıp odanın içinde zıpladım sevinçten 2009 2010 eğitim öğretim yılının birinci dönemi ki bu güz dönemi oluyor, benim de yüksek lisans programımın ilk dönemiydi. Üniversiteden 2003 yılında mezun olduktan 6 sene sonra tekrar üniversiteye başlıyordum.

Detaylı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 3 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I

. K U L L A N I M T A L I M A T L A R I . K U L L A N I M T A L I M A T L A R I İÇİNDEKİLER I. İLK YÜKLEME TALİMATI... 1 II. DERS İŞLEME TALİMATI... 7 III. SEVİYE BELİRLEME SINAVI TALİMATI... 15 İLK YÜKLEME TALİMATI BİLGİSAYARDAN İLK DEFA GİRİLDİĞİNDE

Detaylı

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz.

Bloglar için en çok tercih edilen düzen 1.düzendir. Yani En son yazılarımın listesi. Sizlerde ödeviniz için bu düzeni seçebilirsiniz. BLOG PROJE ÖDEVİ BLOG NASIL AÇILIR? 1.Adım: Kayıt Olma Üst menüde yer alan Kaydol butonuna basarak kayıt işlemini başlatın. Diğer bir seçenek ise Web Sitesi Oluştur butonuna basmak. İki butonda aynı yere

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen sohbette kısaca şunlar konuşuldu:

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen sohbette kısaca şunlar konuşuldu: Ayancık'lı Çakıl Taşı Ressamı Turan Gökmenoğlu 30 Ocak 2011 Pazar günü, saat 17.15'de, Samanyolu Haber TV'de yayınlanan ve sunuculuğunu M. Kemal Pehlivan'ın yaptığı ''Haberiniz Olsun'' Proğramında kısa

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI

ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI ÖĞRENCİ DERS SEÇİM EKRANLARI Ders Seçimi giriş ekranı aşağıda gösterilen şekilde olucaktır. Eğer Ekdal yapıyorsanız ilk önce Anadal ders seçimini yapınız. Daha sonra Ekdal ders seçimi seçip Ekdal ders

Detaylı

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta

Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta Bilgisayarlı Muhasebe 3. Hafta ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU TRABZON ÜNİVERSİTESİ - BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU AĞUSTOS 2018 2 Duyuru Sayfası (www.ktu.edu.tr/bmyo) --- > Öğr. Elemanı Duyuruları --- >

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle.

RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI. Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. RAPPELZ ÇAYLAK REHBERI Önsöz Rappelz Dünyasına Yeni Baslayan Maceracılar Için Özenle Hazırladıgım Bu Rehberin, Sizlere Yardımcı Olması Dilegiyle. Bölüm-1 İÇİNDEKİLER Bölüm-2 Rappelz nedir? Nasıl kayıt

Detaylı

Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr)

Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) Çukurören Köyü-Çamlıdere (10 Mayıs 2009) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı (huseyinsari.net.tr) 10 Mayıs 2009 Pazar günü, Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Fotoğraf Sanatı Kurumu nun organize ettiği Çamlıdere

Detaylı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 4 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 EIMUS REHBERI E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 ÖNSÖZ MERHABALAR ARKADAġLAR; Eimus rehberini bu peti uzun süredir kullanmamdan dolayı yazıyorum.umarım birçok kutsal Ģövalyenin rüyalarını süsleyen bu peti

Detaylı

Gönderilen bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yapıyorsunuz:

Gönderilen bilgiler doğrultusunda sisteme giriş yapıyorsunuz: UZEM sistemi, kolay ve anlaşılır ara yüzü ile internet ve bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi cihazlardan herhangi birinin olduğu her zaman ve her yerde eğitiminize devam edebilmenizi sağlayan bir

Detaylı

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum.

Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Önsöz: Rappelz sadece bir oyun değil. Bir aile dir arkadaşlar. Bunu bildiğinizi umarak Çaylak Rehberi ni hazırlamaya başlıyorum. Kırmızı ile gösterilmiş yazılar konu başlığı, Mavi ile gösterilmiş yazılar

Detaylı

VERİ ANALİZ KÜPLERİ. Küp Tasarım Formu (504200)

VERİ ANALİZ KÜPLERİ. Küp Tasarım Formu (504200) VERİ ANALİZ KÜPLERİ Küp Tasarım Formu (504200) Küp tasarım formunun amacı; kullanıcılarımızın kendi veri analiz küplerini basit ve kolaylaştırılmış bir ekran yardımı ile tasarlamalarına yardımcı olmaktır.

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU

SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KAYIT KILAVUZU 2013 Sayın Velimiz, Öncelikle Serviscell sistemini kullanmayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Serviscell, okul servisinin, öğrencinin bekleme noktasına yaklaştığını

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin) ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI (Danışmanlar İçin) Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Sistemde Ders

Detaylı

Adım Adım Başarıya...

Adım Adım Başarıya... Adım Adım Başarıya... Sevgili Gençler, Etkili çalışma yöntemleri ve bunların uygulanması kısa vadede okul başarınızı arttırıcı bir faktördür. Uzun vadede ise yaşamda başarılı bir kişi olmanızı sağlar.

Detaylı

LEO Başlangıç, İş ve VIP Paketi Sıkça Sorulan Sorular

LEO Başlangıç, İş ve VIP Paketi Sıkça Sorulan Sorular LEO Başlangıç, İş ve VIP Paketi Sıkça Sorulan Sorular 1. Paketlerin içinde neler var? Seçtiğiniz aboneliğe özel yüzlerce LEO CoreLine Girişimcilik eğitimine sınırsız* erişim ve ayrıca Business veya VIP

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR.

MERHABA ARKADAŞLAR. MERHABA ARKADAŞLAR www.beonplanet.com www.beonpush.com BEONPUSH tan paket almak ve kazançlarımızı çekebilmemiz için, Payza yada Payeer e kayıt olmamız gerekiyor, şimdi size bu Videoda Payeer e nasıl kayıt

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması Virtualization VMware vcenter Server Yapılandırılması VMware vcenter Server sanallaştırılmış datacenter, kurumsal sunucular gibi yapıların yönetilmesini sağlayan ve maliyetleri aşağılara çeken bir yönetim

Detaylı

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır.

CARİ MODÜL. Cari Kart Nasıl Açılır. 1 CARİ MODÜL Carilerimizi (çalıştığımız müşteri, tedarikçi, satıcı şahıs ya da firmalar) tanımladığımız modüldür.tüm cari işlemlerimizi bu modulde cari cari takip edebilir, firmalara ait işlemleri yapabilir,

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil

Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu. Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil Ortak Dersler için eders sistemi kullanma kılavuzu Türk Dili İnkılap Tarihi Yabancı Dil İçindekiler 1. Sisteme giriş... 2 2. Kullanıcı girişi... 3 2.1. Giriş adresi... 3 2.2. Yeni şifre alma... 5 3. Dersleri

Detaylı

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Yeryüzünde Çocuklar. Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz. UYGULAMA REHBERI Yeryüzünde Çocuklar Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıf Malzemeler Yerküre, çocuk fotoğrafları Zihinsel Hazırlık Sınıfa girmeden önce çocuk fotoğraflarını yerküre üzerinde farklı yerlere yerleştiriniz.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ. www.e-pdo.com DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ e-pdö UYGULAMA YÖNERGESİ www.e-pdo.com Uygulama adresi: e-pdö web uygulamasını kullanabilmek için; En güncel Google Chrome web tarayıcısı, Mikrofon (Bas Konuş sisteminde

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0

Hootsuite. Hızlı Başlangıç. Rehberi. Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Hootsuite Hızlı Başlangıç Rehberi Samsun Ekim 2015 ISBN: 978-605-65962-3-0 Copyright Zeynel Abidin Çift - Samsun, Ekim 2015 Bu kitabın tüm hakları Zeynel Abidin Çift'e aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen

Detaylı

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım Doğukan Türkekul Akgün 21302032 TURK 102-1 Seda Uyanık Tarih: 25.09.2014 Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım Budapeşte Gezi Notlarım Lise yıllarımdan beri arkadaşımla her yaz beraber tatile gitme planı yapar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ DANIŞMAN BİLGİLENDİRME KILAVUZU Danışman; öğrencilerin eğitim, öğrenim ve diğer sorunlarıyla ilgilenmek üzere kayıtlı bulunduğu fakültenin/devlet konservatuarının/yüksekokulun/bölümün/anabilim

Detaylı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı

Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Seviye 1 Ünite 2 Çalışma Planı Değerli Öğrencimiz, İşte bu haftanın çalışma planı. Bu planda detaylandırılmış aktiviteler üzerine 4-6 saat çalışmanızı öneriyoruz. Tavsiyemiz bütün aktiviteleri bir defada

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir.

Kodlama Paneli. Nazmiye Demirel Ortaokulu SCRATCH 2014-2015. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scratch bir grafik programlama dilidir. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabilir ya da interaktif

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

Araç Karşılaştırma Programı

Araç Karşılaştırma Programı 1 Araç Karşılaştırma Programı Sık Sorulan Sorular 01 Ocak 2015 2 Konu: Genel 1. Soru: Sistemdeki bilgiler nereden geliyor? Cevap: Görüntüleme ve karşılaştırma yapılan programda yer alan tüm bilgiler (sonuç

Detaylı

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama

SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama SMART Board EĞİTİMLERİ(sürüm:10) 1. Aşama Bölüm 1:SMART Board, bilgisayar ve projeksiyon cihazının bağlanması SMART Board interaktif tahtaları dokunmatiktir ve bilgiyasayar ve projeksiyon cihazıyla üçlü

Detaylı