ENERJİ GÜNDEMİ 05 VAP SAYI 24 MART Enervis, Alman Enerji Devi EWE AG iş birliği ile Türk Sanayicisi ne destek oluyor!

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENERJİ GÜNDEMİ 05 VAP SAYI 24 MART Enervis, Alman Enerji Devi EWE AG iş birliği ile Türk Sanayicisi ne destek oluyor!"

Transkript

1 ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 24 MART Enervis, Alman Enerji Devi EWE AG iş birliği ile Türk Sanayicisi ne destek oluyor! Yılı Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) 2. Dönem Başvuruları Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır! 05 VAP Bilgilendirme 06 EWE Turkey Holding, Millenicom A.Ş. yi devraldı 07 Güneş enerjisi gücü son 3 ayda %60 artarak 327 megavata ulaştı

2 2 Enervis ten Haberler ALTERNATİF FİNANSMAN ÇÖZÜMLERİ ANAHTAR TESLİM PERFORMANS GARANTİSİ DETAYLI PROJELENDİRME Enerjinizi tasarrufa dönüştürüyoruz ALMAN TECRÜBESİ ÖLÇME VE DOĞRULAMA 2 YIL BOYUNCA BAKIM

3 Enervis ten Haberler 3 Enervis, Alman Enerji Devi EWE AG iş birliği ile Türk Sanayicisi ne destek oluyor! Enervis, Almanya nın benimsemiş olduğu enerji yönetimi metodolojisini Almanya Çevre Bakanlığı nın hibe desteği ile ücretsiz olarak Türkiye ye getiriyor. EWE Vertrieb ve Enervis işbirliği ile Türkiye de Enerji verimliliği farkındalığının artırılması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan proje için Alman Çevre Bakanlığı tarafından hibe desteği almaya hak kazanıldı. Türkiye de Enerji Verimliliği - Energy Efficiency in Turkey (EnEffTurN) olarak adlandırılan projenin koordinatörlüğünü Alman Kalkınma Ajansı kfw ye bağlı olan DEG üstlenmektedir. Türkiye nin sanayide sahip olduğu yüksek enerji verimliliği potansiyelinin daha etkin değerlendirilebilmesi için ilgili sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve devlet organlarının bir araya getirilerek enerji verimliliği bilincinin artırılması, farklı sektörlerden sanayi işletmelerinin enerji tüketim profillerinin ortaya konarak enerji verimliliği iyileştirme fırsatlarının tespiti büyük önem arz etmektedir. EWE AG nin enerji verimliliği ve yönetimi konularında sahip olduğu know-how ve tecrübenin de Türkiye ye aktarılmasının hedeflendiği projenin yürütülmesinde Enervis de aktif rol oynayacaktır. EnEffTurN projesinin kick-off toplantısı Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu ve İş Geliştirme Birim Yöneticisi Yunus Emre İnciroğlu nun da katılımlarıyla Aralık tarihlerinde Oldenburg da gerçekleştirildi. Proje kapsamında katılımcı firmaların temsilcilerinin yer alacağı Teknik Workshoplar, Enerji Verimliliği Ön Etütleri, Sektörün İleri Gelen Paydaşlarının Bir Araya Geleceği Toplantılar, Firmaların Üst Yönetimlerinin katılacağı CEO buluşmaları gibi etkinliklerin organize edileceği projeye Bursa, İstanbul ve Gebze bölgelerinden toplam 20 sanayi kuruluşunun dahil edilmesi planlanmaktadır.

4 4 Enervis ten Haberler 2016 Yılı Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) 2. Dönem Başvuruları Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır! 5627 sayı ve 18/4/2007 tarihinde yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu ve sayılı, 27/10/2011 tarihli Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Endüstriyel İşletmelerde Verimlilik Artırıcı Projelerin (VAP) uygulanmasına yönelik yapılan destekler yer almaktadır. Elektrik üretim faaliyeti gösteren lisans sahibi tüzel kişiler dışındaki yıllık toplam enerji tüketimleri TEP ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve her türlü mal üretimi yapan işletmeler VAP desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabilirler. İlgili yasa gereği VAP destek başvuruları, yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık firmaları tarafından hazırlanabilmektedir. 85 yıllık deneyime sahip EWE AG nin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiler alanlarındaki know-how ı ile Türkiye de sahip olunan sektörel bilgi birikimi, tecrübeli insan kaynağı ve gelişmiş teknolojik altyapıyı birleştirerek Türk halkı ve sanayisinin hizmetine sunan Türkiye deki temsilcisi Enervis'in, sanayi tesislerinde Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) hizmeti sunma yetkisi bulunmaktadır. Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe sağlayabilirsiniz.

5 Enervis Enerji Gündemi 5 YEGM den Verimililik Artırıcı Projeler (VAP) için TL ye Varan Hibe Desteği! Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM); Yatırım miktarı maksimum TL olan Geri dönüşüm süresi 5 yılın altında olan Enerji Verimliliği Projelerinize TL ye kadar hibe desteği vermektedir. Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) nedir? 5627 sayı ve tarihinde yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu sayılı, tarihli Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik kapsamında; Endüstriyel İşletmelerde; enerji etüt çalışması ile belirlenen önlemlerin uygulanması ve enerji tasarruf potansiyelinin geri kazanılması için hazırlanan projelerdir. VAP Desteklerine Kimler Başvuruda Bulunabilir? Yıllık toplam enerji tüketimleri 1000 TEP ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Her türlü mal üretimi yapan işletmeler VAP desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabilirler. Nasıl Başvurulur? Verimlilik Artırıcı Projelerinin desteklenmesini isteyen endüstriyel işletmeler, ENERVİS Enerji Servis San. ve Tic. A.Ş ye hazırlattıkları projelerini her yıl Ocak ayı ve Genel Müdürlüğün belirttiği aylarda Genel Müdürlüğe sunarak başvurabilirler. Enervis, uzman ve yetkili kadrosu ile VAP başvurularınızı hazırlayarak, projelerinize en yüksek seviyede destek almanıza yardımcı olmak için hazırdır.

6 6 Enervis Enerji Gündemi EWE Turkey Holding, Millenicom A.Ş. yi devraldı EWE Turkey Holding in Millenicom u satın alma süreci gerekli yasal onayların tamamlanmasının ardından tamamlandı. Almanya nın köklü enerji şirketlerinden EWE AG nin yüzde 100 iştiraki olan EWE Turkey Holding, enerji sektöründeki yatırımlarının ardından Türkiye telekomünikasyon pazarına da adımını attı. EWE Turkey Holding, Rekabet Kurumu onayı ve diğer yasal süreçlerin tamamlanması ile Türkiye nin Telekomünikasyon Uzmanı hedefiyle alternatif servis sağlayıcılar içinde öncü bir konuma ulaşmış olan Millenicom un hisselerinin tamamını devraldı. EWE Turkey Holding Genel Müdürü Bekir Sami Acar hisse devrinin gerçekleşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: EWE olarak Türkiye enerji sektöründeki güçlü varlığımıza ilave olarak bir süredir yakından takip ettiğimiz telekomünikasyon pazarına da girmenin heyecanını yaşıyoruz. EWE'nin uzun yıllardır Almanya telekomünikasyon pazarında edinmiş olduğu tecrübe ve birikimini Türkiye'ye taşımak ve Türkiye'de ulaştığımız üstün müşteri memnuniyeti ve yüksek kalite standardını telekomünikasyon müşterilerine de sunmak istiyoruz. Deneyimli kadrosuyla ve güçlü altyapısıyla piyasada öncü bir konumda olan Millenicom şirketiyle iletişim sektörüne yeni bir heyecan katacağımıza ve uzun vadede enerji ve telekomünikasyon piyasalarının yakınsamasına yönelik yenilikler getireceğimize inanıyoruz. Mevcut iştirakleri ile güçlü bir şekilde organik büyümesini devam ettiren EWE Turkey Holding, enerji piyasasında yeni yatırım ve satın alma fırsatlarını yakından takip ediyor. Telekomünikasyon alanında Almanya da yıllardır başarıyla uyguladığı yakınsama stratejisini Türkiye ye taşıyacak olan EWE, her iki sektörde faaliyet gösteren ilk oyuncu konumuna geldi. Millenicom un satın alınmasıyla beraber müşteri sayısını yaklaşık artıran EWE Turkey Holding, bireysel ve kurumsal müşteri pazarındaki konumunu güçlendirmiş oldu. Millenicom un EWE Türkiye grubuna katılmasıyla beraber EWE nin Türkiye deki çalışan sayısı 985 e ulaştı. Millenicom, 1998 yılında Almanya da kurulan European Telecommunication Holding (E.T.H. AG) bünyesinde 2004 yılında Türkiye faaliyetleri için kuruldu. Telekomünikasyon sektörünün birçok farklı alanında faaliyet göstermiş olan Millenicom, faaliyetlerine arama kartı, arama bazında çağrı, sabit telefon hizmetleri ile başlamıştır yılında VOIP ve Doping ADSL hizmeti vermeye de başlayan Millenicom, bugün hem bireysel hem kurumsal müşterilerine internet hizmeti, telefon hizmeti ve bulut çözümleri sunmaya devam ediyor.

7 Enervis Enerji Gündemi 7 Güneş enerjisi gücü son 3 ayda %60 artarak 327 megavata ulaştı Türkiye de lisanssız elektrik üretim kapasitesi hızla artmaya devam ediyor. TEİAŞ ve Enerji Bakanlığı elektrik istatistiklerine göre Şubat ayı itibari ile Türkiye de güneş enerjisinden elektrik üreten santral sayısı son 3 ayda %48 artarak 30 dan 454 tesise ulaştı. Toplam kurulu güç 327 MW olarak belirlendi. Son 3 ayda kurulu güç kapasitesi %61 artış gösterdi, sadece Şubat ayında toplam gücü 38 MW gücünde olan 45 santral elektrik üretimine başladı. Lisanslı santraller kapsamında rüzgar enerjisi kurulu gücü Şubat ayında 55MW artarak 4553 MW a ulaştı. Türkiye toplam kurulu gücü Şubat ayı sonu itibari ile megavat oldu. Diğer taraftan, lisanssız rüzgar enerjisinde santral sayısı 11 adete ulaşarak toplam kurulu güç 7.8 MW oldu. Son durum itibari ile lisanssız güneş ve rüzgar santrallerinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde %0.41 e ulaştı. Jeotermal enerji kurulu gücünde Şubat ayı içinde devreye giren bir santral olmadı, toplam kapasite 635 MW olarak tespit edildi.

8 Dünya nın ilk solar stadyum uygulaması WERDER BREMEN STADI, Almanya İnovatif teknolojilerin bir arada kullanıldığı ARGE MERKEZİ Güneş Enerjisini Sizin İçin Fırsata Dönüştürüyoruz. Alman Enerji Devi EWE AG nin 85 yılı aşkın tecrübesini Türkiye ye taşıyoruz. Güneş Enerjisi uygulamalarında size özel finansal çözümler ve anahtar teslim hizmet modelimizle yanınızdayız! Enervis Enerji Servis San. ve Tic. A.Ş. Enerji Uzmanınız Bursa: 4200 İş Merkezi Balat Mah. Sıhhiye Cad. 54. Sok. No: 2 / 37 Nilüfer Bursa T F İstanbul: FSM Mah. Poligon Cad. Buyaka 2 Sitesi No: 8 A Blok Kat: Ümraniye İstanbul T Kayseri: Kayserigaz Genel Müdürlük Binası Yeni Mah. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı 5. Cadde No: 62 A Kocasinan Kayseri T

ENERJİ GÜNDEMİ. Enervis, Güneş Enerjisini Sizin İçin Fırsata Dönüştürüyor. EWE AG İlk Sürdürebilirlilik Raporunu Yayınladı

ENERJİ GÜNDEMİ. Enervis, Güneş Enerjisini Sizin İçin Fırsata Dönüştürüyor. EWE AG İlk Sürdürebilirlilik Raporunu Yayınladı ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 19 02 EWE AG İlk Sürdürebilirlilik Raporunu Yayınladı 03 Enervis, Güneş Enerjisini Sizin İçin Fırsata Dönüştürüyor 04 Enervis den OSB lere Sanayide Enerji Verimliliği Eğitimi 05 TKDK,

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. 02 Matthias SAYI 31 KASIM Brückmann'dan Ankara Ziyareti. Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde

ENERJİ GÜNDEMİ. 02 Matthias SAYI 31 KASIM Brückmann'dan Ankara Ziyareti. Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 31 KASIM 2016 02 Matthias Brückmann'dan Ankara Ziyareti Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe 03 Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği

Detaylı

Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe sağlayabilirsiniz. 20 Sanayi Kuruluşu Bursa da Buluştu

Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe sağlayabilirsiniz. 20 Sanayi Kuruluşu Bursa da Buluştu 2 Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe sağlayabilirsiniz. 6 Hedefimiz gelecek 10 yılda güneş ve rüzgarda 10 bin MW lık kapasite SAYI 34 MART 2017 3 4 20 Sanayi Kuruluşu

Detaylı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 12 OCAK 2015 02 Yeşil Sanayi Zirvesi ne Enervis in Enerji Verimliliği Projesi Damga Vurdu 03 Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı 04 Almanya da Güneş Elektriği

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 57 MART Enervis, 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın iki farklı etkinliğinde konuşmacı olarak yer alıyor SAYI 57 MART 2019 ENERJİ GÜNDEMİ 2 4 Enervis 6. İstanbul Karbon Zirvesi nde Mart Ayında Elektrik Üretimi ve Tüketimi Azaldı 5 6 Enerji depolama maliyetleri hızla düşüyor Küresel Karbondioksit Emisyonu

Detaylı

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ

ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ ENERJİ PERFORMANS SÖZLEŞMESİ İLE ATIK SU ISI GERİ KAZANIMI SİSTEMİ OSMAN KİPOĞLU 5. ULUSAL VERİMLİLİK KONGRESİ 7 EKİM 2015, ANKARA Ajanda EWE ve Enervis Hakkında Türkiye de Enerji Verimliliği Enerji Performans

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. Enervis. 4. OSB Çevre Zirvesi nde... ICCI Denizli de Enerji Verimliliği Semineri. Enervis. 4. OSB Çevre Zirvesi nde...

ENERJİ GÜNDEMİ. Enervis. 4. OSB Çevre Zirvesi nde... ICCI Denizli de Enerji Verimliliği Semineri. Enervis. 4. OSB Çevre Zirvesi nde... ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 26 MAYIS 2016 Enervis 4. OSB Çevre Zirvesi nde... 03 04 05 ICCI 2016 Denizli de Enerji Verimliliği Semineri Enervis 4. OSB Çevre Zirvesi nde... 06 Bütün Yiyeceğini ve Enerjisini Kendi

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. 03 Enervis ten. Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde SAYI 32 ARALIK 2016

ENERJİ GÜNDEMİ. 03 Enervis ten. Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde SAYI 32 ARALIK 2016 ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 32 ARALIK 2016 02 Enervis VAP Danışmanlığı ile, Enerji Verimliliği Projelerinizde %30 Hibe Enervis VAP danışmanlığı ile, enerji verimliliği projelerinizde %30 hibe 03 Enervis ten Mühendislere

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 56 ŞUBAT Verimlilik Arttırıcı Projelerinize %30 Hibe Enerji Bakanlığından, Başvuru Danışmanlığı Enervis ten!

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 56 ŞUBAT Verimlilik Arttırıcı Projelerinize %30 Hibe Enerji Bakanlığından, Başvuru Danışmanlığı Enervis ten! SAYI 56 ŞUBAT 2019 ENERJİ GÜNDEMİ 4 6 Nihai Enerji Tüketimi Sanayi Kuruluşlarında Yüzde 20 Oranına Düşürülebilir! Enerji de 10.9 Milyar Dolar Yatırımla 30.2 Milyar Dolar Tasarruf Mümkün! 7 8 Beijing 2022

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. EWE, Türkiye de yatırımlarını artırıyor SAYI 17 HAZIRAN 2015. EWE, Türkiye de Yatırımlarını Artırıyor. Enerji Dünyası IICEC te Buluştu

ENERJİ GÜNDEMİ. EWE, Türkiye de yatırımlarını artırıyor SAYI 17 HAZIRAN 2015. EWE, Türkiye de Yatırımlarını Artırıyor. Enerji Dünyası IICEC te Buluştu ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 17 HAZIRAN 2015 02 04 EWE, Türkiye de Yatırımlarını Artırıyor Enerji Dünyası IICEC te Buluştu Baymak Enerji 05 Yönetim Sistemi Kurulumunda Enervis i Seçti. 06 Enervis, BOSB Yönetim

Detaylı

Enerji Kimlik Belgenizi Aldınız mı? Enervis Enerji Verimliliği Sektörüne Yenilikçi ve Güvenilir İş Modelleri Sunuyor

Enerji Kimlik Belgenizi Aldınız mı? Enervis Enerji Verimliliği Sektörüne Yenilikçi ve Güvenilir İş Modelleri Sunuyor 2 Enerji Kimlik Belgenizi Aldınız mı? 6 Güneş enerjisi artık fosil yakıtlardan daha ucuz SAYI 33 OCAK 2017 3 5 Enervis Enerji Verimliliği Sektörüne Yenilikçi ve Güvenilir İş Modelleri Sunuyor Enerji Verimliliğini

Detaylı

Enervis Düşük Karbon Kahramanları Ödülü aldı EWE nin Açık Deniz Rüzgar Çiftliği Ortak Girişiminin Yatırımcı Grubu Tamamlandı

Enervis Düşük Karbon Kahramanları Ödülü aldı EWE nin Açık Deniz Rüzgar Çiftliği Ortak Girişiminin Yatırımcı Grubu Tamamlandı SAYI 35 NİSAN 2017 2 3 4 Enervis Düşük Karbon Kahramanları Ödülü aldı EWE nin Açık Deniz Rüzgar Çiftliği Ortak Girişiminin Yatırımcı Grubu Tamamlandı Türkiye Sürdürülebilir Enerjide 23. Sırada Yer Aldı

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi

TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ. M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK LİSANSSIZ RÜZGAR ELEKTRİK SANTRALİ M. Burak MALÇOK Proje Yöneticisi Türkiye nin EN BÜYÜK Lisanssız Rüzgar Projesi Konular 1. Mars Enerji Firma Profili 2. Garanti İplik RES Projesi

Detaylı

2 Sanayi Kuruluşları Enerji Verimliliği 7 Fransa da Dizel ve Benzinli. 4 Binaların Güneş Enerjisi Paneli. Kurulumunda Yapı Ruhsatı İzni Aranmayacak

2 Sanayi Kuruluşları Enerji Verimliliği 7 Fransa da Dizel ve Benzinli. 4 Binaların Güneş Enerjisi Paneli. Kurulumunda Yapı Ruhsatı İzni Aranmayacak 2 Sanayi Kuruluşları Enerji Verimliliği 7 Fransa da Dizel ve Benzinli için Harekete Geçiyor 4 Binaların Güneş Enerjisi Paneli SAYI 37 HAZİRAN 2017 Kurulumunda Yapı Ruhsatı İzni Aranmayacak Motorlu Araçlar

Detaylı

EWE TÜRKİYE Grubu 2016 Faaliyet Raporu Yayınlandı. EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atama! Sanayide Enerji Verimliliğinde OSB lerin Önemi

EWE TÜRKİYE Grubu 2016 Faaliyet Raporu Yayınlandı. EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atama! Sanayide Enerji Verimliliğinde OSB lerin Önemi 2 EWE TÜRKİYE Grubu 2016 Faaliyet Raporu Yayınlandı 6 Binalara Kurulan Güneş Enerjisi Sistemleri 7,5 yılda Maliyetini Amorti Ediyor SAYI 38 TEMMUZ 2017 3 4 EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atama! Sanayide

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. Aldınız mı? SAYI 18 TEMMUZ 2015. EWE Türkiye Grubu, Dünya Gaz Konferansı nda Beğeni Kazandı.

ENERJİ GÜNDEMİ. Aldınız mı? SAYI 18 TEMMUZ 2015. EWE Türkiye Grubu, Dünya Gaz Konferansı nda Beğeni Kazandı. ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 18 TEMMUZ 2015 02 EWE Türkiye Grubu, Dünya Gaz Konferansı nda Beğeni Kazandı. Enerji Kimlik Belgenizi Aldınız mı? EWE Enerji, FORTUNE 500 Listesi nde 84. Oldu Enerji Kimlik 03 Belgenizi

Detaylı

European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project

European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project European Union / Instrument For Pre- Accession Assistance (IPA) Energy Sector Technical Assistance Project Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi Odaları / KOBİ ler için EĞİTİM I-1 Projenin

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 23 OCAK 2016. ENERVİS, Enerji Verimliliği Fuarı na Katıldı. Türkiye Alternatif Enerjiye Yönelmezse Geri Kalacak!

ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 23 OCAK 2016. ENERVİS, Enerji Verimliliği Fuarı na Katıldı. Türkiye Alternatif Enerjiye Yönelmezse Geri Kalacak! ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 23 OCAK 2016 02 ENERVİS, Enerji Verimliliği Fuarı na Katıldı. 03 Türkiye Alternatif Enerjiye Yönelmezse Geri Kalacak! 05 2030 Yılında %100 Yeşil Enerji Olacak mı? ANAHTAR TESLİM DETAYLI

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. Akıllı Teknolojiler Zirvesi nde. Enervis Smart Future Expo 2018 SAYI 53 KASIM 2018

ENERJİ GÜNDEMİ. Akıllı Teknolojiler Zirvesi nde. Enervis Smart Future Expo 2018 SAYI 53 KASIM 2018 SAYI 53 2 4 Enerji İthalatının Düşürülmesinde Hepimize Görev Düşüyor! Enervis Enerji Uzmanları ile Gençlere Yol Gösteriyor 5 6 Enerji Verimliliği Derneği 5. Olağanüstü Genel Kurulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar

Detaylı

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan

Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan Lisanssız Rüzgar Enerjisi : Pazar Analizi ve İhtiyaçlar, 3.5 MW 3. Rüzgar Sempozyumu ve Sergisi (10.10.2015) Yalçın KIROĞLU Başkan AMAÇ: SEKTÖR OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRMEK! ABONE ÜRÜN VE HİZMET EDAS

Detaylı

www.enveenerji.com.tr Enve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taahhüt Ticaret A.Ş. 1971 yılında kurumsal çalışmalarına başlayan organizasyonumuz; elektrik, elektronik ve makina mühendisliği uygulamalarının

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ T.C. TİCARET BAKANLIĞI Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ EKİM, 2018 ANKARA TÜRKİYE DE KOOPERATİFLER Anayasa Madde 171 «Devlet, milli ekonominin yararlarını dikkate

Detaylı

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri

TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri TTGV Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Destekleri Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Odakule-İstanbul,

Detaylı

Elektrik tüketimi ve üretiminde yeni ufuklar Yenilenebilir enerji sistemleri

Elektrik tüketimi ve üretiminde yeni ufuklar Yenilenebilir enerji sistemleri Elektrik tüketimi ve üretiminde yeni ufuklar Yenilenebilir enerji sistemleri İsmail Hakkı KARACA Endüstri Mühendisi SEİSO Enerji San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü İ Ç E R İ K 1. Dünyada Yenilenebilir Enerji

Detaylı

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Küresel Düşün, Profesyonel Hareket Et fcc@fcc.com.tr www.fcc.com.tr Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Fagelviksvagen 9c

Detaylı

Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015

Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015 Enervis H o ş g e l d i n i z Ekim 2015 Dünya Enerji Genel Görünümü Genel Görünüm Dünya Birincil Enerji Tüketimi 2013-2035 2013 2035F Doğalgaz %24 Nükleer %4 %7 Hidro %2 Yenilenebilir Petrol %33 Kömür

Detaylı

5 GÜÇLÜ ŞİRKET. EWE Turkey Holding, tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını, derinlemesine deneyim ve bilgi birikimiyle karşılamaya odaklıdır.

5 GÜÇLÜ ŞİRKET. EWE Turkey Holding, tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını, derinlemesine deneyim ve bilgi birikimiyle karşılamaya odaklıdır. EWE TURKEY HOLDİNG 5 GÜÇLÜ ŞİRKET EWE Turkey Holding, tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını, derinlemesine deneyim ve bilgi birikimiyle karşılamaya odaklıdır. Bursagaz, Türkiye nin en büyük üçüncü doğal

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ. Yalçın KIROĞLU Başkan

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ. Yalçın KIROĞLU Başkan LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Yalçın KIROĞLU Başkan AMAÇ: SEKTÖR OYUNCULARINI BİR ARAYA GETİRMEK! ABONE ÜRÜN VE HİZMET EDAS KAMU www.lisanssizelektrik.org LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Üretim Lisanssız

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

Türkiye de Enerji Verimliliği Projesi Kapanış Toplantısı. INGAS 2017 Doğal Gazın Geleceğine Köprü Kurdu. 8. Enerji Zirvesi ENERJİ GÜNDEMİ

Türkiye de Enerji Verimliliği Projesi Kapanış Toplantısı. INGAS 2017 Doğal Gazın Geleceğine Köprü Kurdu. 8. Enerji Zirvesi ENERJİ GÜNDEMİ 2 Türkiye de Enerji Verimliliği Projesi Kapanış Toplantısı 5 EWE nin Sinerjisi Çocukları Hayallerine Kavuşturdu SAYI 41 KASIM 2017 3 4 INGAS 2017 Doğal Gazın Geleceğine Köprü Kurdu 8. Enerji Zirvesi 6

Detaylı

Dünyada Enerji Görünümü

Dünyada Enerji Görünümü 22 Ocak 2015 Dünyada Enerji Görünümü Gelir ve nüfus artışına paralel olarak dünyada birincil enerji talebi hız kazanmaktadır. Özellikle OECD dışı ülkelerdeki artan nüfusun yanı sıra, bu ülkelerde kentleşme

Detaylı

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Egeli & Co. Yatırım Holding A.Ş. 13 Ekim 2010 Basın Bülteni EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Yatırım

Detaylı

ENERJİDE VERİMLİLİK BİZİM İŞİMİZ SİZLERE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ?

ENERJİDE VERİMLİLİK BİZİM İŞİMİZ SİZLERE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ? Şirketimiz, 30 yıllık tecrübesini, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı na bağlı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü nden almış olduğu ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK ŞİRKETİ ve T.C. Bayındırlık

Detaylı

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI BİLGİLENDİRME SUNUMU içerik Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Genel Bakış Düzey 2 Bölgeleri ve Kalkınma Ajansları Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destekleme Süreci Ajansın Gelecek

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI

ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ (ENVER) GÖSTERGELERİ VE SANAYİDE ENVER POLİTİKALARI Erdal ÇALIKOĞLU Sanayide Enerji Verimliliği Şube Müdürü V. Neden Enerji Verimliliği? Fosil kaynaklar görünür gelecekte tükenecek.

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE FIRSATLAR

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE FIRSATLAR Arif KÜNAR ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE FIRSATLAR Enerji ithalatına ödenen paranın % 10 u ile ( yaklaşık 5 Milyar $) sanayide ve binalarda yapılacak iyileştirmeler ile birkaç yıl içinde; Her yıl en az 10-15 milyar

Detaylı

Piyasaların ürün ve/veya hizmet satış fiyatlarını belirlediği pazarda artık kendi fiyatımızı belirleme

Piyasaların ürün ve/veya hizmet satış fiyatlarını belirlediği pazarda artık kendi fiyatımızı belirleme Piyasaların ürün ve/veya hizmet satış fiyatlarını belirlediği pazarda artık kendi fiyatımızı belirleme hakkına sahip değiliz. Ürün ve/veya hizmet kalitesini düşürmeden piyasa fiyatlarında rekabet edebilmenin

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atamalar. Enervis ten Zaferspora Sponsorluk Desteği! Hindistan ve Avustralya da Hibrit Enerji Projeleri Yaygınlaşıyor

EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atamalar. Enervis ten Zaferspora Sponsorluk Desteği! Hindistan ve Avustralya da Hibrit Enerji Projeleri Yaygınlaşıyor 2 EWE Turkey Holding de Üst Düzey Atamalar 5 Güneş Enerjili Tren Hindistan'da Hizmete Girdi! SAYI 39 EYLÜL 2017 3 4 Enervis ten Zaferspora Sponsorluk Desteği! Hindistan ve Avustralya da Hibrit Enerji Projeleri

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ

HAKKIMIZDA MİSYONUMUZ enerjinin şifresi HAKKIMIZDA EKSENAR, her biri kendi branşlarında deneyimli ve dinamik mühendisler tarafından Ankara da kurulmuş olup, Enerji Teknolojileri, Madencilik, Çevre ve Mühendislik Müşavirlik

Detaylı

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

TÜBİTAK 1501 SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI TÜBİTAK DESTEKLERİ 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı 1505 KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destekleme Programı 1507 KOBİ Ar-Ge Projeleri Destekleme

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Milli Rüzgar Türbini Projesi PINAR YALMAN KÜME KOORDİNATÖRÜ Enerji Verimliliği Türkiye nin Geleceği 23.01.2013 OSTİM 1967 yılında kurulan Ostim, 1997 yılında OSB statüsü

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz Geleceği İnşa Ediyoruz ARD HOLDİNG bünyesinde bulunan ARD İNŞAAT, İnşaat Gayrimenkul ve Yatırım alanında faaliyet göstermektedir. ARD HOLDİNG şirketler grubunun diğer faaliyet alanları arasında Bilişim,

Detaylı

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir

İzmir Kalkınma Ajansı Sunum. 7 Ocak 2013, İzmir İzmir Kalkınma Ajansı Sunum 7 Ocak 2013, İzmir 1 2 Neden Lisanssız Elektrik Bizce yakın tarihimizin en önemli adımlarından 3. Köprü, Hızlı Tren Elektrik Piyasası Reformu,Tüccar Lisanssız Elektrik Üretimi,Halk

Detaylı

Güneşten Elektrik Üretimi

Güneşten Elektrik Üretimi Güneşten Elektrik Üretimi Lisanssız Uygulamalar enerji sistemleri Elektrik fiyatları neden artmakta ve artmaya devam edecek? Türkiye ürettiği elektriğin %50 sinden fazlasını doğalgaz termik santralleri

Detaylı

Kariyerine en TEPE den başla!

Kariyerine en TEPE den başla! Kariyerine en TEPE den başla! Tepe Savunma ve Güvenlik, çağdaş, yeniliklere açık, girişimci, kendini ve sistemi geliştirmeyi hedefleyen, vizyon sahibi yani tam da senin gibi kişilerle çalışıyor. Tepe Savunma

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ELEKTRİK PİYASASINDA LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, 17 Ocak 2018 tarihli ve 30304 sayılı

Detaylı

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER... İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...4 1.Yönetici Özeti... 11 2.Giriş... 12 3.Sektörel Analiz... 13 3.1 Birincil Enerji Kaynaklarına Bakış...13 3.1.1 Kömür... 13 3.1.1.1 Dünya da Kömür... 14 3.1.1.1.1 Dünya

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Mart 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı 1 RES Yatırımları RES Yatırımları: Yenilenibilir bir kaynak olması, Yakıt maliyetinin olmamaması, Kısa sürede devreye

Detaylı

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ

TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ TÜRKİYE DE KOBİLERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ N. PINAR IŞIN Proje Koordinatörü, Uluslararası İlişkiler Müdürü Uluslararası gereksinimler KOSGEB neden gündeme aldı? Yüksek tasarruf potansiyeli Hukuki

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI. Ayber M Ü H E N D İ S L İ K ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber M Ü H E N D İ S L İ K Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci,

Detaylı

Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı

Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı Mustafa Serdar ATASEVEN TÜREB Başkanı TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ BİRLİĞİ (TÜREB) HAKKINDA; Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), kar gayesi gütmeden, rüzgar enerjisi ile ilgili bilimsel, teknik ve uygulamalı

Detaylı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı

Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri. Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı Rüzgar Enerji Santralleri Yatırım Deneyimleri Kenan HAYFAVİ Genel Müdür Yardımcısı TÜREK Kasım 2014 1 İçerik Türkiye de Rüzgar Enerjisi Lisanslama Teşvikler - Finansman Sonuç 2 Türkiye de Enerji Talebi

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2016 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 80 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ

TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ TTGV ÇEVRE PROJE FAALİYETLERİ VE İŞBİRLİĞİ AĞLARI OLUŞTURULMASI PROJESİ ÇİMENTO SEKTÖRÜ ÇEVRE GRUBU MESLEKTAŞLAR TOPLANTISI Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 12 Ekim 2012 Türkiye Çimento

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN YEREL TEŞVİK MEKANİZMALARI «İZMİR» TUREK, 5 Kasım 2015 Yerel Birimler: Kalkınma Ajansları 26 Kalkınma Ajansı Temel Görevler Bölgesel Kalkınma Planları hazırlamak Finansal

Detaylı

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama:

ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Ortaklar: Yönetim / Ekip Toplam Çalışan Sayısı: Açıklama: ŞİRKET HAKKINDA Şirket: Z & S Yenilenebilir Enerji Sist. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ortaklar: Zeki KÜÇÜKYARMA, Yönetim / Ekip: Zeki KÜÇÜKYARMA / Genel Müdür Stephan RİNDİSBACKER / Avrupa Temsilcisi Ufuk UĞUR

Detaylı

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar

Türkiye de Stratejik Çevresel Değerlendirme: İhtiyaçlar, Zorluklar ve Fırsatlar Technical Assistance for Implementation of the By-Law on Strategic Environmental Assessment EuropeAid/133447/D/SER/TR Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği'nin Uygulanması Teknik Yardım Projesi

Detaylı

En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Ve Verimli Kullanılan Enerjidir.

En Ucuz Enerji, Tasarruf Edilen Ve Verimli Kullanılan Enerjidir. 2011 Dünya alarm veriyor Fosil kaynaklarının tükenmesi, alternatif kaynakların henüz ekonomik olmaması nedeniyle, kullanılan enerjinin tamamının faydaya dönüştürülmesi ile daha temiz çevre sağlanabilecektir.

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

Borç Yapılandırma Hizmetleri

Borç Yapılandırma Hizmetleri www.pwc.com.tr Borç Yapılandırma Hizmetleri Hedeflerinize uygun olarak, stratejiden uygulamaya kadar tamamen entegre borç yapılandırma hizmetleri Hüsnü Dinçsoy Danışmanlık Hizmetleri Lideri PwC Türkiye

Detaylı

Yeni Ödeme Hizmetleri Yönergesi: PSD2

Yeni Ödeme Hizmetleri Yönergesi: PSD2 Yeni Ödeme Hizmetleri Yönergesi: PSD2 Avrupa Komisyonu tarafından 2013 yılında yayımlanmış olan Ödeme Hizmetleri Yönergesinin gözden geçirme çalışması ile birlikte 2016 yılında PSD2 (Yeni Ödeme Hizmetleri

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Dr. Frank Quante Yılın Enerji Yöneticisi Seçildi

Dr. Frank Quante Yılın Enerji Yöneticisi Seçildi ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 9 EKİM 2014 02 Dr. Frank Quante Yılın Enerji Yöneticisi Seçildi 03 Avrupa Birliği, 2030 Enerji Hedeflerinde Uzlaştı 04 Dünyanın Güneş Elektriği Gücü 200 GW a Yaklaşıyor 06 Arap Ülkeleri

Detaylı

Dünyada Enerji Görünümü

Dünyada Enerji Görünümü 09 Nisan 2014 Çarşamba Dünyada Enerji Görünümü Dünyada, artan gelir ve nüfus artışına paralel olarak birincil enerji talebindeki yükseliş hız kazanmaktadır. Nüfus artışının özellikle OECD Dışı ülkelerden

Detaylı

Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı

Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı Çatı Mevzuatındaki Gelişmeler ve Çatı Pazarı 29.03.2018 İçindekiler METİN ALANI Uluslararası Enerji Ajansı 2017 Raporu ve Dünya da Solar Pazarı Son Durum Türkiye de Solar Pazarı Son Durum Mevzuat ve Çatı

Detaylı

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015

Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı. Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 Temiz Üretim Süreçlerine Geçişte Hibe Programlarının KOBİ lere Katkısı Ertuğrul Ayrancı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 07.10.2015 KOBİ lere Yönelik Destekler -Kalkınma Ajansları -KOSGEB -TÜBİTAK -Bilim Sanayi

Detaylı

ENERJİDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIMLAR VE TSKB HALİL EROĞLU GENEL MÜDÜR TSKB

ENERJİDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIMLAR VE TSKB HALİL EROĞLU GENEL MÜDÜR TSKB ENERJİDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YATIRIMLAR VE TSKB HALİL EROĞLU GENEL MÜDÜR TSKB 21/5/2010 İSTANBUL Kısaca TSKB... Kısaca TSKB Sermaye Yapısı 1950 yılında Dünya Bankası ve TC Merkez Bankası desteğiyle kurulmuş

Detaylı

3 Kasım 2006, İstanbul

3 Kasım 2006, İstanbul İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ için STK BULUŞMALARI 3 Kasım 2006, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi - REC ( ) Tarafsız, bağımsız ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan REC, çevreyle ilgili sorunların çözümüne

Detaylı

SAĞLIK VE KAMU BİNALARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMPOZYUMU

SAĞLIK VE KAMU BİNALARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMPOZYUMU SAĞLIK VE KAMU BİNALARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEMPOZYUMU H Şubat 2015 26/27Meyra Palace Otel/Ankara 1 H Sempozyum Daveti Sağlık alanında enerjinin kullanımında tasarruf sağlamak ve enerji verimliliğine

Detaylı

ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ?

ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ? ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ? Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterli! Peki biz kimiz? Biz, Sunroof Enerji olarak daha yaşanabilir ve yeşil bir çevre

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 1 Enerji de Politika ve Hedefler Vizyon 2023 Hedefleri 10. Kalkınma Planı (2014-2018) TR32 Düzey 2 Bölgesi (Aydın, Denizli,

Detaylı

ENERJİ ÜRETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLERİ

ENERJİ ÜRETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLERİ ENERJİ ÜRETİMİ VE ÇEVRESEL ETKİLERİ Prof. Dr. Ferruh Ertürk Doç. Dr. Atilla Akkoyunlu Çevre Yük. Müh. Kamil B. Varınca 31 Mart 2006 İstanbul İçindekiler İÇİNDEKİLER...İ ÇİZELGELER LİSTESİ...İİİ ŞEKİLLER

Detaylı

VI.OSB ENERJİ ZİRVESİ. Kayseri 23.11.2012

VI.OSB ENERJİ ZİRVESİ. Kayseri 23.11.2012 VI.OSB ENERJİ ZİRVESİ Kayseri 23.11.2012 1 TÜRKİYE NİN ENERJİ DURUMU 2 TÜRKİYE Türkiye, jeopolitik durumu, potansiyel enerji kaynakları ile dünyada odak olarak nitelenebilecek ve farklı açılımlara olanak

Detaylı

INGAS, 7. Uluslararası Doğal Gaz Kongre & Fuarı. Enervis ten Enerji Verimli Tesisler

INGAS, 7. Uluslararası Doğal Gaz Kongre & Fuarı. Enervis ten Enerji Verimli Tesisler 2 INGAS, 7. Uluslararası Doğal Gaz Kongre & Fuarı 5 EWE CUP 2017 SAYI 40 EKİM 2017 3 4 Enervis ten Enerji Verimli Tesisler Tekstil Firması Enerji Tasarrufu ile Yılda 1,5 Milyon TL Kazanacak 6 7 EWE Enerji

Detaylı

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz.

Sürdürülebilir kalite ve başarı için bağımsız denetim kuruluşları ve danışmanlarla çalışıyor ve kendimizi sürekli kontrol altında tutuyoruz. Hakkımızda. Kuzey Dizayn market Ekipmanları San. Tic. Ltd. Şti. olarak 2011 Kasımında başladığımız AR-GE,Proje ve Fizibilite çalışmalarımızı 2012 başında hayata geçirerek tam kapasite son model makine

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI

TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI TKDK DESTEKLERİ KAPSAMINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI 1 2 YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI Yenilenebilir Enerji Nedir? Doğal süreç içerisinde kendini yenileyebilen enerji kaynaklarına, yenilenebilir

Detaylı

DÜNYA BANKASI KREDİLERİ

DÜNYA BANKASI KREDİLERİ DÜNYA BANKASI KREDİLERİ Eylül 2016 Birlikte çalışılan yurtdışı finans kuruluşları : Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Fransız Kalkınma Ajansı (FKA), Dünya Bankası (DB), Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB)

Detaylı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015 Mustafa SALMAN Marketing Manager Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik

Detaylı

Enervis, Türkiye nin Elektriğinin Yüzde 47 sini Tüketen Sanayinin Yol Haritasını Çizdi

Enervis, Türkiye nin Elektriğinin Yüzde 47 sini Tüketen Sanayinin Yol Haritasını Çizdi 2 Enervis, Türkiye nin Elektriğinin Yüzde 47 sini Tüketen Sanayinin Yol Haritasını Çizdi 6 Yerli Kömür yatakları Ekonomiye 350 Milyar Dolar Destek Verecek SAYI 42 ARALIK 2017 4 5 Enervis, ENIPE Enerji

Detaylı

Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları

Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları GÖKMEN YILMAZ 04.05.2017 Dünden Bugüne Enerji Üretimi Önceden Merkezi Üretim Günümüzde Temiz ve Yerinde Üretim Solar PV Üretim Tesisi İletim Hattı

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ Seyitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ DESTEKLERİ II. BAŞVURU SÜRESİ VE ŞARTLARI III. BAŞVURULARIN

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI

ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI ENERJİ ULAŞIM ALTYAPI Ayber Mühendislik; Ülke ihtiyaçlarına yönelik hizmetler ve yapılar sunan, insanların yaşam kalitesini artıran ve kendini sürekli geliştiren, girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan

Detaylı

ENERJİ GÜNDEMİ. Proje si kapsamındaki ilk workshop Bremen de gerçekleştirildi. Polyteks, Enervis le yılda 360 bin TL lik enerji tasarrufu yapacak

ENERJİ GÜNDEMİ. Proje si kapsamındaki ilk workshop Bremen de gerçekleştirildi. Polyteks, Enervis le yılda 360 bin TL lik enerji tasarrufu yapacak ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 30 Türkiye de Enerji Verimliliği Proje si kapsamındaki ilk workshop Bremen de gerçekleştirildi. 02 Polyteks, Enervis le yılda 360 bin TL lik enerji tasarrufu yapacak 04 Türkiye de Enerji

Detaylı

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur?

BISTEP program ortakları kimlerden oluşur? BISTEP nedir? BISTEP, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmak amacıyla Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi tarafından tasarlanmış bir programdır. Program, şirketlerin kurumsallaşma basamaklarını

Detaylı

www.tte.com.tr 3 RE ELEKTRİK ENERJİSİ YATIRIMLARI A.Ş.

www.tte.com.tr 3 RE ELEKTRİK ENERJİSİ YATIRIMLARI A.Ş. www.tte.com.tr 3 RE ELEKTRİK ENERJİSİ YATIRIMLARI A.Ş. JUNE 2013 HAKKIMIZDA KISACA 3 RE HAKKIMIZDA 3 RE ELEKTRİK ENERJİSİ YATIRIMLARI A.Ş.; LİSANSSIZ RÜZGAR, GÜNEŞ VE BİOKÜTLE SANTRALLERİ PROJE GELİŞTİRME

Detaylı