Bodrum da yasadışı yollarla Yunanistan ın İstanköy (Kos) adasına kaçmak isteyen 68 kaçak göçmen sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bodrum da yasadışı yollarla Yunanistan ın İstanköy (Kos) adasına kaçmak isteyen 68 kaçak göçmen sahil güvenlik ekiplerince yakalandı."

Transkript

1 68 MÜLTECİ KURTARILDI SON ANDA Bodrum da yasadışı yollarla Yunanistan ın İstanköy (Kos) adasına kaçmak isteyen 68 kaçak göçmen sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Bodrum un iki farklı bölgesinde denize açılan 68 kaçak Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Sabah saatlerinde Turgutreis mevkisinden denize açılan 45 kişilik ilk gurup balıkçıların ihbarı üzerine açık denizde yakalandı. Suriye uyruklu olduğu öğrenilen kaçaklar Turgutreis sahil güvenlik komutanlığına götürüldü. Bitez sahilinden gece denize açılan diğer gurup ise Görece ada yakınlarından kaçtıkları fiber teknenin batması sonucunda 23 Suriye uyruklu kaçak göçmen Görece adasına sığındı. Adaya çıkan kaçak göçmenler sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenli Komutanlığına getirilen Kaçaklar yapılan işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

2 BODRUM YALIÇİFTLİK TE FECİ KAZA Gece saatlerinde Bodrum da meydana gelen trafik kazasında iki kişi öldü bir kişi ağır şekilde yaralandı. Yalıçiftlik Mahallesinde yaşayan 18 yaşındaki üç genç, otomobille çıktıkları gece gezmesi sonunda kaza yaparak herkesi üzüntüye boğdu. 48 GY 912 plakalı otomobili kullanan Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Top, yanına arkadaşları Yusuf Çiftçi ve Kubilay Doğan ı da alarak gezmeye çıktılar. Bir süre dolaştıktan sonra Yalıçiftlik Mahallesi Karanlık Mevkine gelen üç kafadarın içinde bulunduğu otomobil yoldan çıktı. Yalıçiftlik-Mumcular karayolu üzerinde, aşırı hız nedeniyle yoldan çıkan Hüseyin Top idaresindeki otomobil önce kaldırım taşlarına sonrada yol kenarında bir evin bahçesinde girerek evin duvarına çarptı. Çarpımanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobil ters döndü. Gürültüyü duyarak çevreden koşan mahalle sakinleri aracı

3 lastikleri üzerine çevirerek 112 acil sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Araç içinde sıkışan üç kişi, Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekiplerin kaza yerine gelmesiyle güçlükle araçtan çıkarılabildi. Araçtan ilk olarak, arka koltukta oturan Kubilay Doğan çıkarıldı. Vücudunun bazı yerlerinde kırık olduğu anlaşılan Doğan olay yerinde bekleyen 112 acil sağlık ambulansı ile Bodrum Devlet Hastanesinde götürülerek tedavi altına alındı. Ağır şekilde yaralanan Doğan ın boynunda ve ayağında kırıklar olduğu öğrenildi. Aracın tavanı kesilerek çıkarılabilen Yusuf Çiftçi nin durumu ise daha ağırdı. Şoför koltuğunun yanında oturan Çiftçi bilinci kapalı bir şekilde sedyeye alındı. Ambulans ile Özel Bodrum Hastanesinde tedavi altında alınan Yusuf Çiftçi nin yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Araçtan son olarak çıkarılan sürücü Hüseyin Top un olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit edildi. Hüseyin Top un başta babası olmak üzere yakınları sinir krizi geçirdi. Jandarma ekipleri acılı babayı güçlükle zapt edebildi. Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Hüseyin Top un cenazesi Bodrum Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

4

5 ANNELERİNİN KUCAKLARINDA ÖLÜME AÇILACAKLARDI Bodrum dan yasa dışı yollarla Yunanistan ın Kos (İstanköy) Adasına geçmek isteyen sığınmacıları polis ekipleri arttırdıkları tedbirlerle önlemeye çalışıyor Ekipler gece boyunca yürüttükleri çalışmalarda 160 sığınmacıyı yakaladı. İçmeler Mevki, Gümbet Koyu, Bitez Adaboğazı Mevki ve OrtakentYahşi sahilinde uygulama yapan güvenlik güçleri aralarında çok sayıda bebek ve çocuğun bulunduğu Suriye ve Irak uyruklu şahısları denize açılmadan önce yakaladı. Her şeyden habersiz anne ve babalarının kucaklarında bekleyen çocukların yanı sıra tekerlekli sandalyesiyle umut yolculuğuna çıkanda vardı. Kişi başı 3 bin dolar verdikleri insan tacirlerinin İstanbul dan Bodrum kıyılarına getirdikleri sığınmacıların tek hayali daha iyi bir yaşam. Eşi ve oğlu ile 6 gün önce Iraktan Türkiye ye giriş yapan Hendriyen Kadir yaşadıklarını şöyle anlattı: Vallahi bilmiyorum bizi getirdiler buraya daha bilmiyoruz ne olur. Kişi başı 3 bin Dolar paramızı aldılar dediler suyu geçer Yunana gideriz. Biz, bazısı var Suriye den bazısı var Irak tan. Ben Irak tan geldim. Mecburiyetten, biz Irak ta Suriye de hayat yok, kaçmışız. dedi. Irak ve Suriye deki zor şartlardan kaçarak bütün paralarını insan tacirlerine kaptıran sığınmacılardan bir olan Yakup Yusuf un da diğerleri gibi tek hayali ailesi ile birlikte daha iyi bir yaşam. Bilirsiniz Irak ta zulüm çok yaşamak hakkı yok. Bizde geldik buraya kimse yok. Ne kimse geldi yanımıza ne kimse gitti. Biz ailecek 6 bin dolar ödedik. Benim hiçbir şeyim kalmadı.

6 Biz dedik gidelim bilmiyorduk böyle olacağını. dedi. Yakalanan sığınmacılarla yakından ilgilenen Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri de destek verdi. Minibüslere bindirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen 160 kişi buradaki işlemlerinin ardından otobüslerle Hatay daki kampa gönderildi. Polis ekipleri sığınmacıları sahillere taşıyan çok sayıda ticari araç sürücüsü hakkında yasal işlem yaptı. Ticari iki araca iki ay trafikten men ve 12 bin lira para cezası uygulandı. Öte yandan denizde faaliyetlerini sürdüren Sahil güvenlik ekiplerinin de şişme botlarla Kos (İstanköy) Adasına gitmeye çalışan 50 kişiyi yakaladı.

7

8

9 HAKAN ÖZTATAR, ARABULUCULUĞU ANLATTI Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, İzmir Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hilal Çalkın Bodrum TED kolejinde verilen seminerde Avukatlar, Hakimler ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle biraraya gelerek taraflar arasındaki özel hukuk uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, alternatif bir çözüm yolu olan arabulucuğu anlattı. Bodrum da yeni kurulan Bodrum Arabulucular Derneği nin açılışı için Bodrum a gelen Hakan Öztatar, çeşitli sivil toplum örgütleriyle biraraya gelerek taraflar arasındaki özel hukuk uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, alternatif bir çözüm yolu olan arabulucuğu anlattı. Öztatar TED Bodrum Koleji nde avukatlar, çeşitli sivil toplum örgütü mensupları ve vatandaşlarlara arabuluculuk semineri verdi. Seminer öncesi konuşan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk hakkındaki farkındalığı arttırmayı istediklerini belirterek, Uyuşmazlıklarda dava yoluna gidildiğinde husumetler doğuyor. Arabuluculuk dostane bir çözüm yöntemi. Birbirlerini anlamak yoluyla çözümü kendileri buluyorlar. Çözüm de her iki tara için de kendi menfaatleri doğrultusunda oluyor ve kimsenin size dayattığı bir çözüm olmuyor dedi. Öztatar, yeni düzenlemeyle mahkemelerin davalı ve davacıyla ilgili geleceğe yönelik kararlar verdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: Bugün bizim

10 hukuk uyuşmazlıklarının yüzde 100 e yakını dava yoluna gidiyor. Bu anlamda hakimlerimiz, savcılarımız özveriyle çalışıyor. Arabulucuya gittiğinizde gizlilik ilkesi geçerli. Ticari sırlarınız açıklanmıyor. Arabuluculuk ilişkinin devamını sağlar, mahkemelere gidildiğinde el sıkışarak ayrılan davacı ve davalıyı görmedim. Dava yolunda verilen karar tarafları tatmin etmemektedir. Çünkü hakimin verdiği karar geçmişi yargılayan geçmişteki sorunuzu çözen bir karar. Ancak arabuluculuk geleceğe yönelik bir durumdur. Seminer sonrası Kent Haber in sorularını yanıtlayan Bodrum Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu başkanı ve Muğla Barosu Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit, amaçlarının davaların açılmadan en kısa sürede masrafsız olarak çözüme ulaştırılması olduğunu belirterek şunları söyledi; Biz Bodrum Arabulucular Derneği olarak ilerideki günlerde üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapacağız. Önemli olan bunu anlatmak, kazanım sağlamak. Çünkü meslektaşlarımız bazında arabuluculuğu iyi anlatmamız lazım ki şu anda 20 olan dernek üyemizi daha da arttırma gayretindeyiz dedi.

11

12

13

14 BODRUM DA ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILDI Taraflar arasındaki özel hukuk uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, alternatif bir çözüm yolu olarak Arabuluculuk kurumunun işlerlik kazanması amacıyla, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ın teşrifi ile açıldı Açılışa Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Yakup Yıldız, Bodrum Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu başkanı ve Muğla Barosu Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı

15 Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Arabuluculuk irtibat bürosu ile dava açan ve davalı vatandaşlarımızın arabuluculuk konusunda bilgilendirilmesini sağlayacak, ön bürolarda çalışan arkadaşlarımız dava açan kişilerin arabuluculuk konusunda bilgilendirme yapılıp yapılmadığını soracak eğer bir bilgilendir yapılmadıysa buradaki irtibat bürosuna yönlendirmek sureti ile buradan da arabulucularımızın olduğu Arabuluculuk Merkezi ne yönlendirilecek. Arabuluculuk Merkezi nde de uzlaşma konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacak. Böylelikle alternatif çözüm yöntemleri dediğimiz uzlaşma, arabuluculuk, sulh ve tahkimin Türkiye de gelişmesi sağlanacak dedi. DAVANIZ YILLARCA SÜRMESİN Öztatar, Gelin hep beraber avukatlarımız müvekkillerine, müvekkiller vatandaşlarımıza şunu söyleyelim: Davanızı uyuşmazlığınızı artık bir günde kendi kararınızla bitirme ister misiniz? şeklinde soralım. Yıllarca süren yargılama sonuçları yerine bir günde sonuçlandıralım. Mutlu ve mesut şekilde davalardan ayrılın. Bu yöntem ile davaların yüzde 70 i bir günde bitiyor. Yüzde 15 oranında olanı ise, bir günden az sürede bitiyor. Arabuluculuk yöntemi ile vatandaşlarımızın uzlaşmazlıklarının çözülmesi, daha önemlisi arabulucular yardımı ile kendi kararını kendisinin vermesi ve sorunlarının daha barışçıl yollarla çözülmesi hedeflenmekte. Bu açtığımız Arabuluculuk Merkezi nin temel amacı uzlaşıdır. Açtığımız Merkez in hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. BODRUM A VE ADLİYEYE HAYIRLI OLSUN Konuya ilişkin açıklama yapan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış DUMAN; Bodrum da göreve başladığımız ilk gün söylediğimiz gibi, bütün gayretimiz, Bodrum da yaşayan vatandaşlarımızın yargıya ve adliyemize olan güvenini daha da yukarılara çıkarmak. Bu amaçla Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bir çalışmaya

16 daha imza atarak geçen kısa sürede,bodrum Arabulucular Derneğiyle işbirliği yapıp Arabuluculuk Merkezini Bodrum a kazandırdık. Adliyemizde görevli 2 zabıt katibimizi de Arabuluculuk Merkezine ilişkin iletişim ve koordinasyon sağlamaları bakımından Komisyon olarak görevlendirdik.merkeze başvuran taraflar, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığının internet sitesindeki Güncel Arabulucular Sicilinden serbestçe arabulucu seçebilecekler. Umarım vatandaşlarımız hukuk uyuşmazlıklarının giderilmesinde Arabulucular kanalıyla çok daha çabuk ve ucuz çözüme kavuşacaklar, böyleliklehukuk mahkemelerinin iş yükü de azalacak. ABD, Belçika, İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere bir çok ülkede uzun yıllardır uygulanan arabuluculuk ülkemizde 2013 yılı Kasım ayından itibaren resmen uygulanmaya başlamıştır. Henüz uygulanması zorunlu olmayıp; uyuşmazlığın tarafları için iradi bir model olması nedeniyle arabuluculuk faaliyetinin tanıtımı ve uygulamasının yaygınlaştırılması son derece önemlidir. Özellikle işçi alacakları, nafaka, kira sözleşmesi, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, ortaklığın sona erdirilmesi, telif hakları, tazminat gibi konularda Arabuluculuk Merkezlerine başvuracak vatandaşlarımız mahkemelerde masraf yapıp, zaman harcayarak dava açmak yerine, arabulucular kanalıyla uzlaşarak aralarındaki ihtilafları giderebileceklerdir. İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri ve Mersin pilot illerinden sonra bir kısım il merkezleriyle beraber Bodrum ilçemizde de Arabuluculuk Merkezi hayata geçirilirken bizleri yalnız bırakmayan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanımız Hakan Öztatar a şükranlarımı sunuyorum. Arabuluculuk Merkezinin Bodrum a ve Adliyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. dedi.

17 Arabuluculuk Hizmetleri Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman Arabuluculuk Hizmetleri Arabuluculuk Hizmetleri

18 Arabuluculuk Hizmetleri Arabuluculuk Hizmetleri Arabuluculuk Hizmetleri

19 ARABULUCULAR BODRUM DA MERKEZİ Bodrum Arabulucular Derneği yönetim kurulu başkanı Cavidan Karaöz Özyiğit 20 arabulucu avukat meslektaşı ile Bodrum merkezli olmak üzere, Dernek kurduklarını bir basın açıklaması ile gazetecilere açıkladılar Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu nun yasalaşmasıyla Artık Bodrum da taraflar bazı davalar için hakime gitmek yerine arabulucuya gidebilecek. Uyuşmazlıklar daha kısa sürede ve daha az para harcanarak çözülecek; mahkemelerin de iş yükü azalacak Bodrum Arabulucular Derneği yönetim kurulu başkanı Cavidan Karaöz Özyiğit Türkiye Barolar Birliğinin, Başkent Üniversitesi iş birliği ile Muğla Barosunun düzenlediği arabuluculuk eğitimine katılıp, yazılı ve sözlü mülakat sınavları neticesinde, arabulucu olmayı hak kazanan 20 arabulucu avukat meslektaşımız ile Bodrum merkez olmak üzere, Derneğimizi kurmaya karar verdik diyerek yaptığı basın açıklamasında; Yeni olan ve henüz bilinmeyen bu çözüm yöntemini, her kesime tanıtmak, başvuruyu yaygınlaştırmak, bu yol ile daha çok anlaşmazlığın daha kısa sürede ve tatmin edici biçimde çözülmesine katkı sağlamak amacıyla örgütlenme adına bu kararı aldık. Üye kayıtlarımız yaparak, Bodrum Arabulucular Derneği Kurucu üyelerimizle birlikte, 3.Ekim 2015 tarihinde yaptığımız genel kurul neticesinde yeni yönetim kurulumuz oluşturduk. Bundan sonraki hedefimiz en kısa zamanda, Bodrumda olduğu kadar Muğla genelinde de diğer ilçelerde arabulucu olan arkadaşlarımızı derneğimize kazandırmak, arabuluculuğun Muğla ilinde de tanıtımı konusunda çalışma yapmaktır.arabuluculuğun ilerleyişi Bodrum Adliyesinde faaliyete geçecek olan Arabuluculuk merkezi ile daha da pekişecektir.

20 Arabuluculuğun kısaca ne olduğuna değinirsek, 6325 sayılı HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU Resmi Gazetede tarihinde yayınlanarak, yürürlüğe girmiştir. Kanunun amacı, hukuk uyuşmazlıklarının arabuluculuk yoluyla çözümlenmesinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemektir dedi. ARABULUCULUK TERCİH SEBEBİ OLACAK Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle uyuşmazlıkların çözümü son yıllarda pek çok ülkenin kanun koyucularını meşgul etmektedir şeklinde konuşmasını sürdüren Özyiğit; Uyuşmazlıkların dava yolu ile çözümü yerine tarafların kendi iradeleri ile uzlaşarak uyuşmazlığa son vermeleri, toplumsal barışın korunması açısından tercih sebebi sayılmaktadır. Bu yolların geniş kapsamlı kazanması mahkemelerin ve etkin bir biçimde işlerlik iş yükünün azalmasına katkı sağlayacaktır. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, aslında yargı sistemi ile rekabet içinde olmadığı gibi, amaç yargısal yollara başvuru imkânını ortadan kaldırmak da değildir. Devlete ait olan yargı yetkisinin mutlak egemenliğine zarar vermeden uyuşmazlıkların daha amaçlanmaktadır. Arabuluculuk, basit ve kolay çözümü özel hukuk alanındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için başvurulan ve dünyada dostane çözüm yolları içinde en yaygın olan uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Bu konuda eğitim almış tarafsız bir üçüncü kişi, taraflar arasındaki iletişimi, müzakereyi kolaylaştırmakta ve tarafları, uyuşmazlık hakkında gönüllü bir karar vermeye teşvik etmektedir. Mahkemelerce yürütülen yargılamalarda duruşmalar ve dava dosyalarının içerikleri (mahkemece gizlilik kararı alınmamış ise) herkese açık iken, arabuluculuk görüşmeleri gizlilik içerisinde yürütülür. Gizlilik ilkesi bu çözüm yolunun cazibesini artırmaktadır. Gizlilik prensibi ile kişiler, özel hayatlarını, aile, akraba ve komşu ilişkilerinin mahremiyetini koruyabilecek; şirketler, işletme ve uygulama prensiplerinin mahremiyetlerini koruyabilecektir. Dava başında peşin olarak ödenmesi gerekli

21 harç ve yargılama giderleri, arabuluculuk yolunda söz konusu olmayacaktır. Arabuluculuk yönteminin en cazip yanı, tarafların çözüme doğrudan katkı sağlaması, kendi sorununu çözme yolunda söz sahibi olmasıdır. Yargı sürecinde verilen kararların her iki tarafı aynı anda ve aynı oranda tatmin etmesi mümkün değildir. Hatta bazen varılan sonuç iki tarafı da tatmin edememektedir. Oysa arabuluculuk yönteminde, taraflar arabulucunun yönettiği oturumlarda varacakları sonucu kendileri belirlediklerinden sonuçtan duyulan tatmin çok daha yüksek olacaktır dedi. BODRUM DA SEMİNER DÜZENLENECEK Bizler, Toplumsal barışa katkı sağlamak için gönüllü olduk, bunun için arabuluculuk mesleğinin toplumca doğru algılanması gerekmektedir. Bodrum Arabulucular Derneği olarak işbirliği içinde çalışarak, mesleğin tanıtımını yaparak, toplumdaki algıyı değiştirerek, vatandaşları arabuluculuğa sevk etmek konusunda çalışmalarda bulunacağız şeklinde konuşmasına devam eden Özyiğit; Bunun içinde Bodrumda faaliyet gösteren tüm meslek odalarıyla ortak çalışmalar yapılmasını, tanıtım ve eğitim faaliyetlerinde bulunulmasını kararlaştırdık. Bu konuda Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ile de işbirliği içindeyiz. Arabuluculuğun zorunlu hale getirilmesi için yapılan çalışmalar, bütün hızıyla hemen hemen her gün yapılan çalıştay ve toplantılarla devam etmekte olup, çok kısa süre içerisinde, arabuluculuk mesleği ile çok başarılı sonuçlara imza atılacaktır. Arabulucu meslektaşlarım ve dernek üyeleri ile birlikte, arabuluculuk yönteminin toplumsal barışa büyük oranda katkı getireceğine inancımız sonsuzdur. Derneğimizin ilk çalışması olarak, tarihinde Bodrumda arabuluculuğun tanıtımı ve müzakere tekniklerinin anlatılacağı bir seminer düzenledik. Arabuluculuk Daire başkanımız, yoğun çalışma programı içerisinde bize de zaman ayırarak, seminere konuşmacı olarak katılacaktır. Bundan sonrası içinde, yapacağımız seminer programlarımızı kısa aralıklarla devam ettirmeye çalışacağız dedi.

22 PARA VE ZAMANDAN TASARRUF Bodrum Arabulucular Derneği Yönetim Kurulu Cavidan Karaöz ÖZYİĞİT başkanlığında İbrahim ERDOĞAN, Sibel SOMON, Vahit ÇEVİK, Canan Yıkılmaz ÖZMAZI, İbrahim Erbil AKAN, Serhan KAYA dan oluşuyor Bodrum Arabulucular Derneği KAZMAZ bulunmakta. Denetim Kurulu nda ise Remzi Şakir AÇIKGÖZ ve Canan TİPİ Amerikan filmlerinde görürsünüz. Taraflar ve avukatları önce mahkeme salonunda değil, karşılıklı oturdukları ve şartları müzakere ettikleri bir odada toplanır. Ancak bu müzakerelerde bir uzlaşma sağlanamazsa dava mahkeme salonuna taşınır ki bu genellikle istenmeyen bir durumdur. Yine görürüz ki tarafların olayı ve şartları serbestçe tartıştıkları bu oturumları yöneten bir kişi vardır. O kişiye arabulucu ve yaptığı işe de arabuluculuk denir. Yurtdışında yaşayanlar bilirler; her anlaşmazlık için mahkemeye gidilmez. Bazı durumlarda önce arabulucuya gidilir. Bu sayede hem para hem de zaman tasarrufu sağlanır. Uzun mahkeme ve dava süreçlerine gerek kalmaz, işler uzamaz.

23 SONY DSC SONY DSC

24 SONY DSC

25 SONY DSC

26 SONY DSC EGE DE YİNE MÜLTECİ FACİASI Bodrum dan Yunanistan ın Kos adasına deniz yolu ile gitmek isteyen sığınmacılara ait bir tekne Karaada açıklarında aşırı yük nedeniyle su aldı. Teknede bulunan sığınmacıların sayısı hakkında bilgi alınamazken, ilk belirlemelere göre 54 kişinin kurtarıldığı, 10 kişinin cesedine ulaşıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde tekneye binen sığınmacılar Karaada açıklarına geldiklerinde aşırı yük nedeniyle bindikleri tekne su aldı. Bölgede bulunan balıkçı teknelerinin olayı fark etmesi üzerine Sahil Güvenlik

27 ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine Sahil Güvenlik ekipleri ilk etapta deniz yüzeyinde bulunan sığınmacılar Sahil Güvenlik botuna alındıktan sonra bölgeye havadan arama-kurtarma için helikopter çağırıldı. Sahil Güvenlik botları 54 sığınmacıyı kurtarırken, 10 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölen sığınmacılardan bazılarının bebek ve çocuk olduğu öğrenildi. Kurtarılan ve boğulan sığınmacılar Sahil Güvenlik botları ile Bodrum Limanına ve Milta Marina ya getirildi. Yarala olan bazı sığınmacılar Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken, denizden çıkarılan mültecilerin cesetlerininde ilçede bulunan çeşitli hastanelerin morglarına alındığı öğrenildi Karaada açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri denizden ve havadan arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. KAPTANIN ŞÜPHESİ ÖLÜMÜNDE İNTİHAR Bodrum yaşayan 43 yaşındaki kaptan Murat Duman evinde, göğsünden bıçaklanarak ölmüş halde bulundu. Olay, Konacık Mahallesi Gazi Mustafa Akça Sokak taki bir evde meydana geldi. Tekne kaptanı olan ve 8 ay önce evlendiği öğrenilen Murat Duman ı eşi sabaha karşı evlerinde göğsünden bıçaklanmış halde bulunca durumu 112 sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Duman ın hayatını kaybettiği belirlendi. Duman ın cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu na gönderildi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattığı öğrenildi. Murat

28 Duman ın kaptanlık yaptığı teknenin, birkaç ay önce göçmen kaçakçılığı yapıldığı gerekçesiyle Yunan yetkililer tarafından el konulduğu, bu olay sonrasında tekne sahibi ile de aralarının bozulduğu iddia edildi. İşinden olan Duman ın maddi sıkıntılarının olduğu ve psikolojik baskı altında olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. BODRUM KABAKUM PLAJINDA YİNE MÜLTECİ DRAMI Bodrum da yasa dışı yollarla Yunanistan a geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden iki kardeşin kimlikleri belirlendi. Boğulmak üzereyken kurtarılan 4 yaşındaki Suriye uyruklu Nesrin Solar Omar, hastanede tedavi altına alındı. Akşam saatlerinde yasa dışı yollarla Bodrum dan Yunanistan ın İstanköy Adasına geçmek için ahşap bir tekneye binen 23 kişi ölüm kalım savaşı verdi. Ortakent-Yahşi Mahallesinde bulunan Kabakum Plajında kendileri için bekletilen ahşap bir tekneye kötü hava koşullarına rağmen bindirilen Suriyeli sığınmacılar, kıyıdan fazla uzaklaşamadan bindikleri tekne alabora oldu. Kendi çabalarıyla kıyıya ulaşmayı başaran kaçakların büyük çoğunluğu denizde kaybolan iki çocuk için çevreden yardım

29 istedi. Vatandaşların yardımıyla denizden çıkarılan Suriyeli iki çocuk için yapılan bütün müdahaleler yetersiz kaldı. Çocuklara suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalışan Kenan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suni teneffüs yaptık ama baya bir zaman olmuştu, bizi de yoldan çevirdiler zaten baya bir zaman olmuştu her halde döndüremedik dedi. Olayı haber alan güvenlik güçlerinin yardımıyla denizde ve kıyıda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Olaydan sağ kurtulan kazazedelerin ifadeleri doğrultusunda denizde başka kimsenin olmadığı öğrenildi. Ekipler her ihtimale karşı arama çalışmalarına bir süre daha devam etti. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayatta kalmayı başaran Suriye uyruklu Nesrin Solar Omar (4) ile kurtulan diğer sığınmacılar, Bodrum Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Anne ve babasının kucağında Cansız bedenleri ile, polisler tarafından kıyıda bulunan çocuklar ise Bodrum Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Teknenin batması sonucu hayatını kaybeden iki kız çocuğunun kardeş olduğu tespit edildi. Bodrum Devlet Hastanesi Morgunda yapılan incelemede ölenlerden birinin isminin Dlnen Halil Hüseyin (1), diğerinin ise Beren Halil Hüseyin (4) olduğu belirtildi. Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, olaydan geriye sığınmacıların çantaları, can yelekleri ve kıyafetleri kaldı

30

31

32 HIRSIZ TUTUKLANDI Bodrum da bir eve girerek elektronik eşya çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklandı. Gümbet Mahallesi nde bir eve girilerek hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar alan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Bir mimara ait evde gerçekleşen hırsızlık olayında, polis ekipleri evde yaptıkları inceleme ve aldıkları bilgiler doğrultusunda, zanlıların bir playstaysın, bir laptop, 112 ekran LCD televizyon, fotoğraf makinesi, saat ve bir adet mont çalındığını tespit etti. Yapılan fiziki takip sonucunda evden çalışan LCD televizyonun Y.C. isimli kişiye satıldığını öğrenen ekipler, buradan yola çıkarak hırsızlık zanlısı M.Ş. ile ona yardım ettiği iddia edilen B.A. isimli kişilere ulaştı. İki şüpheli ile hırsızlık malzemelerini çaldığı öne sürülen Y.C. polis ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı. Hırsızlık malzemesini alan Y.C. ye ekiplerce idari para cezası uygulandı. Zanlılar emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesine sevk edildi. Zanlılardan M.Ş. çıkartıldığı mahkemece evden hırsızlık suçundan tutuklanırken, ona yardım ettiği belirtilen B.A. isimli şahıs ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Polis ekiplerince ele geçirilen malzemeler ise sahibine teslim edildi.

33

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA Bodrum Arabulucular Derneği yönetim kurulu başkanı Cavidan Karaöz Özyiğit 20 arabulucu avukat meslektaşı ile Bodrum merkezli olmak üzere, Dernek kurduklarını bir basın açıklaması

Detaylı

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA

ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA ARABULUCULAR MERKEZİ BODRUM DA Bodrum Arabulucular Derneği yönetim kurulu başkanı Cavidan Karaöz Özyiğit 20 arabulucu avukat meslektaşı ile Bodrum merkezli olmak üzere, Dernek kurduklarını bir basın açıklaması

Detaylı

KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI

KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI Bodrum açıklarında tur teknesi personelince deniz yüzeyinde fark edilen 3 yetişkin mülteciye ait ceset bulundu. Bodrum dan Yunan adalarına gitmek üzere denize açılan

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

İçmeler Mevki, Gümbet Koyu, Bitez Adaboğazı Mevki ve OrtakentYahşi sahilinde uygulama yapan güvenlik güçleri aralarında çok

İçmeler Mevki, Gümbet Koyu, Bitez Adaboğazı Mevki ve OrtakentYahşi sahilinde uygulama yapan güvenlik güçleri aralarında çok ANNELERİNİN KUCAKLARINDA ÖLÜME AÇILACAKLARDI Bodrum dan yasa dışı yollarla Yunanistan ın Kos (İstanköy) Adasına geçmek isteyen sığınmacıları polis ekipleri arttırdıkları tedbirlerle önlemeye çalışıyor

Detaylı

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANLIĞI ARABULUCULUK GENEL GÖRÜNÜMÜ 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu 22.06.2012 tarihli ve 28331 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ

AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ AYŞEGÜL ARSLAN IN KATİL ZANLISI MÜEBBET YEDİ Geçtiğimiz 28 Mayıs ta kendisinden ayrılan iki çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan ı çalıştığı işyerinde silahla öldüren, işyeri sahibini

Detaylı

öğretim yılında ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler her yıl ülke çapında yapılan sınav ve sonrasında

öğretim yılında ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler her yıl ülke çapında yapılan sınav ve sonrasında TAM EĞİTİM BURSLARI TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ NİN BURS BAŞVURULARI BAŞLADI Türk Eğitim Derneği (TED) 2016 yılı Tam Eğitim Bursu Sınavı 5 Mart 2016 tarihinde saat 10.00 da TED Bodrum Koleji ile Türk Eğitim Derneği

Detaylı

BODRUM YALIÇİFTLİK TE FECİ KAZA

BODRUM YALIÇİFTLİK TE FECİ KAZA BODRUM YALIÇİFTLİK TE FECİ KAZA Gece saatlerinde Bodrum da meydana gelen trafik kazasında iki kişi öldü bir kişi ağır şekilde yaralandı. Yalıçiftlik Mahallesinde yaşayan 18 yaşındaki üç genç, otomobille

Detaylı

SIKIŞAN KÖPEK KURTARILDI

SIKIŞAN KÖPEK KURTARILDI SIKIŞAN KÖPEK KURTARILDI Gelen bir ihbarı değerlendiren Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği, Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile birlikte mahsur kalan köpeği kurtardı. Bodrum Merkezinde

Detaylı

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU

BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU BODRUM EMNİYET MÜDÜRÜ HALUK BAŞ HAKKARİYE TAYİN OLDU 2017 yılı Ocak ayından beri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Haluk Baş, Emniyet Genel Müdürlüğü nün 2017 Normal Şark Atama Tayinleri kapsamında

Detaylı

SANIKLAR AYLAN BEBEĞİN BABASINI SUÇLADI

SANIKLAR AYLAN BEBEĞİN BABASINI SUÇLADI SANIKLAR AYLAN BEBEĞİN BABASINI SUÇLADI Dünya gündemine oturan Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ve 5 kişinin ölümüyle ilgili olarak iki sanık Bodrum da mahkemeye çıkarıldı. Sanıklar Aylan bebeğin

Detaylı

KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI

KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI KAÇAK GÖÇMENLERİ TAŞIYAN BOT BATTI Bodrum açıklarında tur teknesi personelince deniz yüzeyinde fark edilen 3 yetişkin mülteciye ait ceset bulundu. Bodrum dan Yunan adalarına gitmek üzere denize açılan

Detaylı

AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI

AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI AYHAN KARAHAN CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN TUTUKLANDI Bodrum da HDP nin basın açıklamasına katılan gazeteci ve Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a hakaret ettiği

Detaylı

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini ya kadar uzattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini ya kadar uzattı. UKOME DEN ŞOFÖR SEVİNDİREN HABER ESNAFINI Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini 31.03.2016 ya kadar uzattı. UKOME Kurulu 29.02.2016 tarihli

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI

FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI FETÖ İMAMLARINDAN S. TÜRK ÜN OĞLU BODRUM DA GÖZALTINA ALINDI Hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ İmamlarından, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Detaylı

Bodrum da 150 Polisle Huzur Operasyonu

Bodrum da 150 Polisle Huzur Operasyonu Bodrum da 150 Polisle Huzur Operasyonu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gece yarısı düzenlenen huzur operasyonuna 150 polis katıldı. Bodrum un giriş, çıkışını ve merkezinde toplam 5 noktada aynı

Detaylı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı

Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı Bodrum da, 150 bin lira değerindeki günlük tur teknesi demirli bulunduğu yerde battı. Bodrum Torba Mahallesi ndeki balıkçı barınağında demirli 20 metre uzunluğundaki

Detaylı

Türk Hukukunda Arabuluculuk Uygulamaları. Türk Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları - Arabulucu.com

Türk Hukukunda Arabuluculuk Uygulamaları. Türk Hukukunda Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları - Arabulucu.com Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları uygulamasının genellik kazanmadığı ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de avukatlar bu konuya henüz kuşku ile bakmaktadırlar. Bunun temel nedeni avukat olmayanların da

Detaylı

Liça balığı avlayan amatör balıkçıya ceza

Liça balığı avlayan amatör balıkçıya ceza Liça balığı avlayan amatör balıkçıya ceza Bodrum balığı Bodrum kuyruk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, yasak sahada avlanarak Liça avlayan kişiye para cezası uyguladı. da yasak sahada halk arasında çıplak,

Detaylı

EGE DE YİNE MÜLTECİ FACİASI

EGE DE YİNE MÜLTECİ FACİASI EGE DE YİNE MÜLTECİ FACİASI Bodrum dan Yunanistan ın Kos adasına deniz yolu ile gitmek isteyen sığınmacılara ait bir tekne Karaada açıklarında aşırı yük nedeniyle su aldı. Teknede bulunan sığınmacıların

Detaylı

YOLDA YÜRÜRKEN KAFASINA TAHTA DÜŞTÜ

YOLDA YÜRÜRKEN KAFASINA TAHTA DÜŞTÜ YOLDA YÜRÜRKEN KAFASINA TAHTA DÜŞTÜ Bodrum da bilinmeyen bir sebeple yolda yürüyen vatandaşın kafasına tahta düşmesi sonucu yaralandı. Bodrum tekilacılar sokağı olarak bilinen Eski Bankalar Sokak tan geçen

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 13.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih:12.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Sahte içki ve kaçak tütünler imha edildi

Sahte içki ve kaçak tütünler imha edildi Sahte içki ve kaçak tütünler imha edildi Bodrum da son bir yıl içerisinde yakalanan sahte alkollü içkiler ile gümrük kaçağı tütün ürünleri imha edildi. Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bodrum

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.balıklıgol.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfastar.com Tarih:09.04.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

Detaylı

ARABULUCULUĞUN ORTAYA ÇIKIŞI

ARABULUCULUĞUN ORTAYA ÇIKIŞI ARABULUCULUĞUN ORTAYA ÇIKIŞI -Nüfus artışı -Sosyal ilişkiler -Küreselleşme -Kültürel gelişimler -Ticari hayatın gelişmesi -160 tan fazla ülkede uygulanması. -Ülkemizde 14 Kasım 2013 ten beri uygulanmaktadır.

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02. Günlük Haber Bülteni 05.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 04.02.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

BODRUM DA FETÖ DEN 4 KADIN DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

BODRUM DA FETÖ DEN 4 KADIN DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ BODRUM DA FETÖ DEN 4 KADIN DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ Bodrum dan motor yatla Yunanistan ın İstanköy ( Kos) Adası na yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken yakalanan ve FETÖ üyesi iddiasıyla aranan 17 kişiden,

Detaylı

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Ticari Uyuşmazlıklarda Ayrıntılı bilgi için (0312) 414 81 15 www.adb.adalet.gov.tr Hukuk Uyuşmazlıklarında Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında üretilmiştir. Ticari Uyuşmazlıklarda Şirketinizle

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

BODRUM DA ADLİ YIL AÇILIŞINDA TERÖR LANETLENDİ

BODRUM DA ADLİ YIL AÇILIŞINDA TERÖR LANETLENDİ BODRUM DA ADLİ YIL AÇILIŞINDA TERÖR LANETLENDİ Bodrum Adliyesi 2015-2016 adli yılına törenle başladı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, yeni adli dönemde, terör olayları lanetledi. Duman ayrıca,

Detaylı

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR

KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR KOS ADASI DİYE KARAADA YA ÇIKTILAR SURİYE UYRUKLU TEKNE KAPTANININDA ARALARINDA OLDUĞU 12 KİŞİ YUNAİSTAN A KAÇMAK İSTERKEN KARAADA DA YAKLANDI 11 Suriyeliyi Yunanistan ın Kos Adasına götürmek için tekneye

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ Günlük Haber Bülteni 09.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 08.02.2015 İNTERNET

Detaylı

YOL ORTASINDA ALEV ALEV YANDI

YOL ORTASINDA ALEV ALEV YANDI YOL ORTASINDA ALEV ALEV YANDI Bodrum da seyir halindeki bir otomobilde çıkan yangın güçlükle söndürüldü. Yangında araç kullanılamaz hale geldi. Ortakent Kavşağı ndan Bitez Kavşağı na seyir halinde seyreden

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01. Günlük Haber Bülteni 01.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 31.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih:

Detaylı

ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu

ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu ARABULUCULUK KANUNU NE GETİRİYOR? Nur ÖZDEN Eğitmen, Arabulucu ARABULUCULUK KANUNU İLE Yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, tarafların serbestçe tasarruf edebilecekleri iş ve işlemlerden

Detaylı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı yalinosgb.com /haber/belek-antalya-otel-is-kazasi-8-yarali Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Detaylı

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI T.C. AYDIN ADLİ YARGI İLK DERECE MAHKEMESİ ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI Sayı :PERASCL/ AYDIN Sicil No : Konu : Faaliyete Geçirilen Ön Büronun Çalışma Esasları Hk. İLGİLİ TÜM BİRİMLERE GÖNDERİLDİ MAHKEME

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE III YARGILAMANIN TARAFLARI YARGILAMANIN TARAFLARI Dava Kavramı Hukuki korunmanın bir hüküm ile sağlanması için

Detaylı

AKOFiS. Halkla İlişkiler Başkanlığı

AKOFiS. Halkla İlişkiler Başkanlığı Yargılama Sürelerinin Uzunluğu ile Mahkeme Kararlarının Geç veya Kısmen İcra Edilmesi ya da İcra Edilmemesi Nedeniyle Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Halkla İlişkiler Başkanlığı TA K D İ M Değerli; Ana

Detaylı

Arabuluculukta Gizliliğin Korunması

Arabuluculukta Gizliliğin Korunması Yard. Doç. Dr. Çiğdem YAZICI TIKTIK Medenî Usûl Hukuku ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Arabuluculukta Gizliliğin Korunması İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII TEŞEKKÜR... XI İÇİNDEKİLER...XV KISALTMALAR...XXIII

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01. Günlük Haber Bülteni 26.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.sanliurfa.com Tarih: 25.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

Av. Özyiğit, 4.Kez Baro Temsilcisi Oldu

Av. Özyiğit, 4.Kez Baro Temsilcisi Oldu Av. Özyiğit, 4.Kez Baro Temsilcisi Oldu Bodrum Baro Temsilciliği görevini 2010 yılından bu güne kadar yürüten Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, 4 üncü kez Bodrum Baro Temsilcilisi oldu. Muğla Barosu nun 15-16

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Hakkındaki Görüşü - Arabulucu.com

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Hakkındaki Görüşü - Arabulucu.com Adalet Bakanlığı ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından yürütülen, "Türkiye'de Arabuluculuk Sisteminin Geliştirilmesi" projesi kapsamında 5-6 Kasım 2009 tarihlerinde Ankara Hilton Otelinde düzenenen, Hukuki

Detaylı

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU

BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU BODRUM DAN KOS A İLK SEFER İSRAİL TURİSTLER OLDU Bodrum da, Yunanistan ın İstanköy (Kos) Adası ve Bodrum a karşılıklı yolcu taşıyacak olan katamaran tipi feribot, sezonun ilk seferini İsrailli turistlerle

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :   Tarih: Günlük Haber Bülteni 10.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 1 2 İnternet Haber Sitesi :www.haberler.com.tr Tarih: 09.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih:

Detaylı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı

Gurur Göç, yazarlığa adım attı Gurur Göç, yazarlığa adım attı Bodrum da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, Erken Gördüm Hayatı adlı ilk kitabını

Detaylı

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi

Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Dalgıçlar bu hafta Turgutreis Günbatımı Plajı nı temizledi Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası çalışmaları kapsamında belediye personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi, bu hafta Turgutreis

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU. (Başvuru Numarası: 2014/13462) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASA MAHKEMESİ BİRİNCİ BÖLÜM KARAR BARIŞ DERİN BAŞVURUSU (Başvuru Numarası: 2014/13462) Karar Tarihi: 22/12/2016 BİRİNCİ BÖLÜM KARAR Başkan ler Raportör Yrd. Başvurucu : Burhan ÜSTÜN

Detaylı

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 2013-2014 ADLİ YILINDA TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ NİN AVUKATLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARINDAN BAZI BAŞLIKLAR Eylül 2014 ANKARA Hastalıkta, Yaşlılıkta, Cezaevinde, Cenazede Her Yerde Avukatın

Detaylı

AYLIK TOPLANTI. Prof. Dr. Tekin Akgeyik

AYLIK TOPLANTI. Prof. Dr. Tekin Akgeyik AYLIK TOPLANTI İŞ MAHKEMELERİNİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE İŞ UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK SİSTEMİ: 7036 SAYILI İŞ MAHKEMELERİ KANUNUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME ve TARTIŞMALAR Prof. Dr. Tekin Akgeyik

Detaylı

İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi

İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi İSTANBUL, DENİZLİ VE ANKARADA SAHTE ARAÇ MUAYENE ÇETELERİ ÇÖKETİLDİ İstanbul ve Denizli'de sahte araç muayene çetesi çökertildi Denizli ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda sahte araç muayenesi

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi

Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Dalgıçlar Gümüşlük te denizi temizledi Denize en çok MAVİ yakışır sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi

Detaylı

Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk. Av. Naz Ege Ege

Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk. Av. Naz Ege Ege Lojistik Sektöründe İş Hukuku Uyuşmazlığı ve Zorunlu Arabuluculuk Av. Naz Ege Ege 12.10.2017 tarihinde 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu nda yapıla değişiklik ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli

Detaylı

yaralandı. Polisten elde edilen bilgiye göre, kaza, saat 22.00'de karşıya geçmekte olan Mahmut ve Ayla, 120 km. hızla giden aracın

yaralandı. Polisten elde edilen bilgiye göre, kaza, saat 22.00'de karşıya geçmekte olan Mahmut ve Ayla, 120 km. hızla giden aracın 1.LEFKOŞA'DA TRAFİK KAZASI: 10 YAŞINDAKİ HASAN AĞIR YARALI Dün, sabah saatlerinde Lefkoşa'da meydana gelen trafik kazasında, 10 yaşındaki Hasan ciddi şekilde yaralandı. Polisten edinilen bilgiye göre,

Detaylı

İDARİ YARGI DERSİ (VİZE SINAVI)

İDARİ YARGI DERSİ (VİZE SINAVI) SORULAR İDARİ YARGI DERSİ (VİZE SINAVI) 1- İdarenin denetim yollarından biri olarak, idari yargının gerekliliğini tartışınız (10 p). 2- Dünyadaki idari yargı sistemlerini karşılaştırarak, Türkiye nin mensup

Detaylı

İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ GÖRÜŞME NOTLARI

İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ GÖRÜŞME NOTLARI İSTANBUL ANADOLU ADLİYESİ GÖRÜŞME NOTLARI Kartal Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu olarak, İstanbul Anadolu Adliyesi ile ilgili 14.01.2013 tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı Celal AVAR ile

Detaylı

Bodrum Turgutreis Karayolu silahlı kavganın keşfi için kapatıldı

Bodrum Turgutreis Karayolu silahlı kavganın keşfi için kapatıldı Bodrum Turgutreis Karayolu silahlı kavganın keşfi için kapatıldı KANLI HESAPLAŞMA NIN KEŞFİ YAPILDI Bodrum da yol ortasında 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın devam eden davası kapsamında keşif

Detaylı

HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf)

HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI (Ortaokul 6, 7 veya 8. Sınıf) Ankara - 2017 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Temel Eğitim Genel Müdürlüğü HUKUK VE ADALET DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI

Detaylı

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ARABULUCULUK

HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ARABULUCULUK HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ARABULUCULUK Hamit TİRYAKİ Em. İş Başmüfettişi, Avukat tiryakidanismanlik@gmail.com ÖZET Arabuluculuk, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan

Detaylı

Ekipleri tarafından tıbbi

Ekipleri tarafından tıbbi Bodrum da Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından tıbbi tahliye faaliyeti gerçekleştirildi Muğla nın Bodrum İlçesi nde Sahil Güvenlik Ekiplerinin denizde yaptığı kurtarma çalışması gerçeğini aratmadı. Sahil

Detaylı

AYLAN BEBEĞİN BABASI HAKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

AYLAN BEBEĞİN BABASI HAKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR AYLAN BEBEĞİN BABASI HAKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR AYLAN BEBEK DAVASINDA 4 YIL 2 AY CEZA Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ve 5 kişinin ölümüyle ilgili olarak hakim karşısına çıkan iki

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01. Günlük Haber Bülteni 17.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberturk.com Tarih: 16.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sondakika.com Tarih: 16.01.2015 İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 16.01.2015

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01. Günlük Haber Bülteni 30.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 29.01.2015 İNTERNET HABERLERİ

Detaylı

YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI

YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI YILBAŞINDA ZEHİR SAÇACAKLARDI BİR İHBARI DEĞERLENDİREN BODRUM POLİSİ UYUŞTURUCU SATMAK İÇİN İLÇEYE GELEN 3 KİŞİYİ YAKALADI Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup

Detaylı

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği Yunanistan ın Kos Belediye Başkanı George Kritsis, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret ederek Bodrum-Kos arasındaki turizm ve ticaret işbirliği

Detaylı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Bodrum-Datça Feribot Seferleri Başladı Yasal düzenlemeler tamamlanmadığı için bir süredir aksayan Bodrum ile Datça arasındaki Feribot seferleri karşılıklı olarak başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum-Datça

Detaylı

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN

ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN ASLI DEGİRMEN NİN SIRASI BOŞ SINIFINDA HÜZÜN Bodrum da, okula giderken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Aslı Değirmen in sınıf arkadaşları sırasını çiçeklerle donattı. Bodrum da dün

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 55

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 55 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 15.02.2016-15.02.2016 Haber Sayısı: 55 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 15.02.2016 AKDENİZ BEYAZ KURT "KADIN CİNAYETİ DURSUN" 1

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Günlük Haber Bülteni 11.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.sanliurfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:10.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet

Detaylı

7 HIRSIZLIK OLAYI ZANLISI 2 KİŞİ TUTUKLANDI

7 HIRSIZLIK OLAYI ZANLISI 2 KİŞİ TUTUKLANDI 7 HIRSIZLIK OLAYI ZANLISI 2 KİŞİ TUTUKLANDI Muğla Valiliğinden yapılan açıklama ile Emniyet Müdürlüğü tarafından Selimiye de, Jandarma ekipleri tarafından Turgutreis te düzenlenen operasyonlarda 7 hırsızlık

Detaylı

FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR

FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR Öncelik 23.1 Yargının verimliliği, etkinliği ve işlevselliğinin arttırılması 1 Mevzuat Uyum Takvimi Tablo 23.1.1 No Yürürlükteki AB mevzuatı Taslak Türk mevzuatı Kapsam Sorumlu

Detaylı

Uyuşmazlıklar bir arabulucu eşliğinde, daha kısa sürede daha masrafsız ve iki tarafın da memnun ayrılacağı şeklinde çözüme kavuşturulabilir

Uyuşmazlıklar bir arabulucu eşliğinde, daha kısa sürede daha masrafsız ve iki tarafın da memnun ayrılacağı şeklinde çözüme kavuşturulabilir Uzun zamandır hazırlıkları süren Adalete Daha İyi Erişim Projesi yakında eğitim programlarıyla duyurulacak. Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu'nun taraf olduğu Avrupa Birliği destekli

Detaylı

CEZA USUL HUKUKU DERSİ (VİZE SINAVI)

CEZA USUL HUKUKU DERSİ (VİZE SINAVI) Sınav başlamadan önce Adınızı Soyadınızı T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Numaranızı okunaklı olarak yazınız. Sınav Talimatlarını okuyunuz. Dersin Adı : Ceza Usul Hukuku Adı

Detaylı

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK

BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK BODRUM, RES LERE KARŞI BİRLİK OLDU KOCADON: HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJE, BODRUM DA OLMAZ BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON, RES KONUSUNDAKİ TAVRINI KOYDU: MÜCADELEYE DEVAM KOCADON, ŞİRKETİN BELEDİYE BİZİ BAĞLAMAZ

Detaylı

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor?

Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? Yer altı şehrine açılan kapı, Kayıp İncil, cinayet ve MİT : Tarsus taki gizemli evde ne oluyor? HABER MERKEZİ- Mersin in Tarsus ilçesinde yaklaşık 1 yıldır devam eden kazı ile ilgili gizem her geçen gün

Detaylı

ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI

ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI ANAYASA MAHKEMESİ NE BİREYSEL BAŞVURU YOLU AÇILDI GENEL OLARAK Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 148. maddesinde yapılan değişiklik ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu açılmıştır. 23 Eylül 2012

Detaylı

Arabuluculuk tarihinden itibaren açılacak davalar için Zorunlu hale geldi.

Arabuluculuk tarihinden itibaren açılacak davalar için Zorunlu hale geldi. BILGILENDIRME NOTU www.ak-denetim.com KONU: 7155 sayılı Kanun ile Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk 01.01.2019 tarihinden itibaren açılacak davalar için Zorunlu hale geldi. Ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk

Detaylı

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE

BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE BODRUM DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI GREVDE Bodrum da sağlık çalışanları iş bıraktı. Bodrum Devlet Hastanesi önünde buluşan sağlık meslek örgütü temsilcileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklilik hakları

Detaylı

HIRSIZLAR KAMERAYA YAKALANDI

HIRSIZLAR KAMERAYA YAKALANDI HIRSIZLAR KAMERAYA YAKALANDI Bodrum ilçesinde hırsızlık yapan 4 kişinin, 60 bin liralık tekel ürünü çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Akyarlar mahallesinde bulunan bir markete giren 4 kişinin

Detaylı

Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU

Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU 1 MEVZUAT KRONİĞİ Mevzuat Kroniği CEZA HUKUKU 1) Avukatlık mesleği ile ilgili suçlar 1136 sayılı Avukatlık kanununda bir takım suçlar da yer almıştır. a) Yetkisi olmayanların avukatlık yapması suçu Levhada

Detaylı

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27

İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27 T.C YARGITAY 9. HUKUK DAİRESİ Esas No. 2016/5846 Karar No. 2016/6871 Tarihi: 22.03.2016 Yargıtay Kararları Çalışma ve Toplum, 2017/1 İlgili Kanun / Madde 6100 S. HMK/27 HUKUKİ DİNLENİLME HAKKININ KAPSAMI

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfa.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.urfanatik.com Tarih:30.03.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi: www.haberler.com

Detaylı

250 yıllık çınar ağacı koruma altında

250 yıllık çınar ağacı koruma altında 250 yıllık çınar ağacı koruma altında Bodrum un Karaova Bölgesi Gökpınar Mahallesi nde bulunan asırlık ağaca Bodrum Belediyesi sahip çıktı. En az 250 yıllık olduğu ifade edilen ve kimliği belirsiz kişiler

Detaylı

Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler

Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler Yeni İş Mahkemeleri Kanununun Getirdiği Değişiklikler Giriş 1 Hukukumuzda 1950 yılından bu yana uygulanmakta olan 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ( Mülga Kanun ) 25 Ekim 2017 tarihinde yürürlükten kaldırılmış

Detaylı

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ

TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRKİYE DE CEZA VE ADALET SİSTEMİ TÜRK HUKUK SİSTEMİ İdari Yargı Adli Yargı Askeri Yargı Sayıştay Anayasa Mahkemesi İDARİ YARGI SİSTEMİ İdarenin eylem ve işlemlerine karşı açılan davaların görüşüldüğü,

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 34

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 34 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 04.11.2015-04.11.2015 Haber Sayısı: 34 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 04.11.2015 5 OCAK SUÇ ÖRGÜTÜNE DARBE 4 2 04.11.2015 AKDENİZ

Detaylı

Bodrum da kamp yapıyor

Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : Tarih:

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi :  Tarih: Günlük Haber Bülteni 17.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 16.02.2015 İnternet Haber Sitesi: www.urfanatik.com Tarih:16.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfanatik.com Tarih: 16.02.2015

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01. Günlük Haber Bülteni 23.01.2015 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.aktifhaber.com Tarih: 22.01.2015 1 2 İNTERNET HABERLERİ İnternet Haber Sitesi : www.haberler.com Tarih: 22.01.2015 İNTERNET

Detaylı

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02.

ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İNTERNET HABERLERİ. İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02. Günlük Haber Bülteni 06.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfa.com Tarih: 05.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.urfahaber24.com Tarih: 05.02.2015 İnternet Haber Sitesi : www.sanlıurfa.com Tarih: 05.02.2015

Detaylı

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 39

ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ. Tarih Aralığı: Haber Sayısı: 39 ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Tarih Aralığı: 28.08.2016-29.08.2016 Haber Sayısı: 39 İÇİNDEKİLER No Yayın Tarihi Yayın Adı Haber Başlığı Sayfa No 1 29.08.2016 TÜRKİYE ANTALYA AKDENİZ BASKISI 6 İS YERİNDEN

Detaylı

Aşağıdaki yazılı metin Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği'nce (Ankara 2007)T.C.Adalet Bakanlığı'na bildirilen yazılı görüşlerdir:

Aşağıdaki yazılı metin Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği'nce (Ankara 2007)T.C.Adalet Bakanlığı'na bildirilen yazılı görüşlerdir: Aşağıdaki yazılı metin Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Derneği'nce (Ankara 2007)T.C.Adalet Bakanlığı'na bildirilen yazılı görüşlerdir: 1- Arabuluculuk hukuki ihtilafların çözümüne odaklandığı için arabulucular

Detaylı

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar,

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanı; Yüksek Yargı Kurumlarının çok değerli Başkanları; Sayın Büyükelçiler; Avrupa Konseyinin çok değerli temsilcileri; Uluslararası Kuruluşların değerli temsilcileri

Detaylı

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI (DAVA ŞARTI OLARAK ARABULUCULUK) HAKKINDA NOT 1. İş kazası veya meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi tazminat ile bunlarla ilgili rücu davalarında arabulucuya

Detaylı