T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PROGRAMI DERS PROGRAMI VE DERS İÇERİKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PROGRAMI DERS PROGRAMI VE DERS İÇERİKLERİ"

Transkript

1 T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PROGRAMI DERS PROGRAMI VE DERS İÇERİKLERİ 1.SINIF 1.YARIYIL ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I TÜRK DİLİ-I YABANCI DİL-I HUKUKA GİRİŞ TÜRK ANAYASA HUKUKU MEDENİ HUKUK I KALEM MEVZUATI VE HARÇLAR TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI KLAVYE KULLANIMI VE UYGULAMALARI TOPLAM TÜRK DİLİ-I (2+0)2 AKTS 2 Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi: Dil-Kültür münasebeti. Türk Dilinin dünya dilleri arasındaki yeri. Türk dilinin gelişimi ve tarihi devreleri. Türk Dilinin bugünkü durumu ve yayılma alanları Türkçede sesler ve sınıflandırılması. Türkçenin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Hece bilgisi. İmla kuralları ve uygulaması. Noktalama işaretleri ve uygulaması. Türkçede yapım ekleri ve uygulaması. Türkçede isim ve fiil çekimleri. Zarfların ve edatların Türkçedeki kullanılış şekilleri. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (2+0)2 AKTS 2 İnkılap, ihtilal, reform, kavramlarının açıklanması. Osmanlı Devletinin yapısına kısa bir bakış. Osmanlı Devletini kurtarma çabaları. Tazimat ve meşrutiyet dönemleri. Osmanlı devletinin çöküş nedenleri. Türk Devriminin başlaması. İzmir in işgali. Türk ihtilal inin başlaması. Mustafa Kemal Paşa nın Samsun a çıkışı. Kongreler dönemi. Amasya Genelgesi. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Misak-ı Milli ve İstanbul un işgali. T.B.M.M.nin açılışı. Ulusal devlete karşı doğan tepkiler, Ayaklanmalar Düzenli ordunun kuruluş. Ulusal devletin iç ve dış siyaseti. Askeri cepheler ve savaşlar. Kurtuluş Savaşı nın hukuksal sonuçları. Lozan Konferansı ve Antlaşması. YABANCI DİL-I (2+0)2 AKTS 2 Geniş zaman, iyelik, şimdiki zaman kıyaslanması, di li geçmiş zaman, rivayet bileşik zaman, gelecek zaman, miş li geçmiş zaman, şart kipi, zaman cümlecikleri, ettirgen çatı. Öğretilen yabancı dili doğru olarak anlayabilme, okuyabilme ve konuşabilme.

2 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI (1+1)2 AKTS 2 Bilgisayar giriş, bilgisayarın yapısı ve birimleri, klavye ve diğer çevre birimlerinin kullanılması, işletim sistemleri, dos komutları, Windows işletim sistemi ve Windows uygulamaları, Microsoft Word, Excel, Powerpoint ve Office programlarının kullanılması, bu programlarla ilgili bilgisayar uygulamaları. HUKUKA GİRİŞ (3+0)3 AKTS 5 Hukukun Temel Kavramları / Hukuk Sistemi / Hukukun Kaynakları / Hukukun Dalları / Hak Kavramı ve Türleri / Hakkın Kazanılması, kaybedilmesi, Kullanılması ve Korunması / Kişilik kavramı ve Türleri: Kazanılması ve Kaybedilmesi / Ehliyet Kavramı ve Türleri / Aile Hukuku ve Hükümleri / Borç Kavramı, Sınıflandırılması ve borcu Doğuran Sebepler / Borcu ifası, Sona Ermesi ve Temsil İşlemleri / Sözleşme Düzenlenmesi / Eşya Kavramı ve Türleri / Mülkiyet Devir ve Rehin İşlemleri / İcra ve İflas İşlemleri. TÜRK ANAYASA HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Anayasa Hukukunun Genel Esasları içinde Anayasa Hukukunun konusu ve yöntemi, anayasanın anlamı ve türleri, siyası iktidar, devlet kavramı ve biçimleri, anayasaların yapılması ve değiştirilmesi, egemenliğin kullanılmasına göre yönetim biçimleri, seçim ve seçim sistemleri, siyasi partiler, devlet erkleri(yasama,yürütme, yargı) ve hükümet sistemleri incelenmektedir. Türk Anayasa Hukuku bağlamında da Osmanlı-Türk Anayasal gelişmeleri, Devletin temel nitelikleri, temel hak ve özgürlükler, Türkiye de yasama, yürütme, yargı organları ve anayasa yargısı ele alınmaktadır. MEDENİ HUKUK I (3+0)3 AKTS 4 Medeni Kanunun başlangıç hükümleri, kişi ve kişilik kavramları, kişi türleri, kişiliğin türleri, kişiliğin ehliyetleri, kişiliğin başlangıcı ve sonu, kişisel durum sicilleri, akrabalık, ikamet konuları ile tüzel kişilik ve türleri olarak dernekler ve vakıflar. KALEM MEVZUATI VE HARÇLAR (3+0)3 AKTS 4 Adli Yargı İlk Derce Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin kuruluş, görev ve yetkilerini düzenleyen 5235 sayılı kanunla kurulan mahkemelerin ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının bünyesinde yer alan Adalet Komisyonu ile Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı kalemler olarak yer alıp adli işlemleri yürüten büroların görev ve yetkileri, yaptıkları işler ile ilgili kanunların adli kalem ile ilgili konulardaki mevzuatlar. KLAVYE KULLANIMI VE UYGULAMALARI (1+4)3 AKTS 5 Veri tabanı anlatımı, Veri tabanı uygulamaları, sunu programlarının tanıtımı, Sunu programlarının uygulamaları, E posta yapısı, alma ve gönderme, Excel mantıksal fonksiyon uygulamaları I, Excel mantıksal fonksiyon uygulamaları II, E ticaret hakkında genel bilgi, Ticaret belgelerin elektronik ortamda tanırımı ve iş yazışmaları I, Ticari belgelerin elektronik ortamda tanıtım ve iş yazışmaları II, Belgelere resim, şekil,nesne ve grafik ekleme uygulamaları II, İnternet uygulamaları anlatılmaktadır.

3 1. SINIF 2.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II TÜRK DİLİ-II YABANCI DİL-II BORÇLAR HUKUKUNUN İLKELERİ CEZA HUKUKUNUN İLKELERİ MEDENİ HUKUK-II İDARE HUKUKU İLETİŞİM DİLİ VE TEKNİKLERİ AVUKATLIK VE NOTERLİK HUKUKU TOPLAM TÜRK DİLİ-II (2+0)2 AKTS 2 Kompozisyonla ilgili genel bilgiler. Kompozisyon yazmada kullanılacak plan ve uygulaması. Kompozisyonda anlatım şekilleri ve uygulaması. Cümlenin unsurları, cümle tahlili ve uygulaması. Edebiyat ve düşünce dünyası ile ilgili eserlerin okunup incelenmesi. Yazılı kompozisyon türleri ve uygulaması. Anlatım ve cümle bozuklukları, bunların düzeltilmesi. Bilimsel yazıların hazırlanmasında uyulacak kurallar (makale, rapor, tebliğ, vb). Türk ve dünya edebiyatlarından ve düşünce tarihinden seçilmiş örnek metinlere dayanılarak öğrencilerde doğru ve güzel konuşma yazma yeteneğinin geliştirilmesi ve bununla ilgili retorik uygulamalar. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II (2+0)2 AKTS 2 Siyasal Devrimin başlaması, Saltanatın kaldırılması. Cumhuriyetin ilanı. Halifeliğin kaldırılması Anayasası. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkasının kurulması. Şeyh Sait ayaklanması. Laiklik. Atatürk e suikast girişimi. Melemen olayı. Hukuk devrimi, eski Hukuk ile yeni Hukuk sisteminin karşılaştırması. Medeni kanun. Eğitim kanunu, yeni eğitim sistemi, harf devrimi. Ekonomi alanındaki reformlar. Diğer alanlardaki devrimler. Atatürk dönemi dış siyaset, Musul sorunu, Hatay sorunu. İsmet İnönü dönemi iç ve dış siyaset. Demokrat parti dönemi. 27 Mayıs ve sonrası. YABANCI DİL-II (2+0)2 AKTS 2 Cümle yapısı, soru kelimeleri(özneye, nesneye yönelik sorular), zorunluluk, tavsiye, yeterlilik, olasılık, edilgen çatı, amaç bildiren mastar ve isim filer, dolaylı anlatım, dönüşlü zamirler, belgesiz zamirler, sıfat karşılaştırmaları, zarf karşılaştırmaları, edatlar ve sıfat cümlecikleri. BORÇLAR HUKUKUNUN İLKELERİ (3+0)3 AKTS 4

4 Borçlar hukukunun tanımı, konusu, yeri ve kaynakları konusunda genel bilgi verilmektedir. Genel olarak borç ilişkisinin kaynakları, sözleşmeden doğan borç ilişkisi çerçevesinde sözleşme kavramı ve türleri, sözleşmenin kurulması, sözleşmenin geçerliliği için aranan koşullar, temsil, borçların yerine getirilmesi, borçların yerine getir irilmemesinin sonuçları, borçların sona ermesi, diğer borç ilişkileri olan haksız filer, sebepsiz zenginleşme, özellik gösteren borç ilişkileri, alacağın temliki ve borcun nakli konuları anlatılmaktadır. CEZA HUKUKUNUN İLKELERİ (3+0)3 AKTS Sayılı Türk Ceza Kanunun 1-75 nolu maddeleri arasındaki genel hükümler ile TCK nın 76-son arasındaki özel hükümler hakkında açıklama yapılması ve bilgi verilmekte, genel olarak suç kavramı, suçun unsurları, suçun özel görünüş şekilleri, faillik ve iştirak, ceza kavramı ve ceza türleri, cezayı azaltan takdiri nedenler, erteleme, koşullu salıverme konuları ele alınmaktadır. Ceza Hukuku Özel Hükümler kapsamında hayata ve vücut dokunulmazlığına karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hürriyete karşı suçlar, şerefe karşı suçlar, mal varlığına karşı suçlar kamu güvenliğine ve barışına karşı suçlar, kamu idaresinin güvenirliliğine ve işleyişine karşı suçlar ve adliyeye karşı suçlar ele alınacaktır. MEDENİ HUKUK-II (3+0)3 AKTS 4 Medeni hukukun Aile Hukuku iki kitabında düzenlenen aile kavramı, nişanlanma, evlenme, evlenmenin şartları, Evliliğin genel hükümleri ve mal rejimleri, evlilik birliliğinin sona ermesi, sonuçları, soy bağı, nafaka yükümü, evlat edinme, velayet-vesayet konuları ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. İDARE HUKUKU (3+0)3 AKTS 5 İdari hukukuna giriş, hukuk devleti ve ilkeleri, Türk idari örgütü, idarenin görev yetkileri, kamu hizmeti ve kamu personeli kavramları, idarenin faaliyetleri ve sorumluluğu, öteki hukuk kaynakları ile idari hukukunun etkileşimi konuları ele alınmaktadır. İLETİŞİM DİLİ VE TEKNİKLERİ (3+0)3 AKTS 3 İletişim kurma biçimleri ve iş hayatı ile sosyal çevre üzerindeki etkileri ele alınır. Etkin iletişim nasıl olur? İletişim kazaları nedir? İş ve sosyal hayatta başarı ve hedefe ulaşmada iletişimin önemi verilir. Uygulamalar çalışmalar ve etkinliklerle pekiştirilir. AVUKATLIK VE NOTERLİK HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Hukuk öğrencilerinin mesleki yaşamlarında ve özellikle Avukatlık ve Noterlik mesleğini seçmeleri durumunda gerekli olacak mesleki bilgiler, meslek kuralları ve meslek grupları mensuplarının hak ve yükümlülükleri üzerinde durulacaktır. Dersin verilmesinde Barolar ve Noter odasından da destek alınmak suretiyle öğrencinin uygulamaya dönük yetiştirilmesi sağlanacaktır.

5 2.SINIF 2.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS GENEL MUHASEBE MEDENİ USUL HUKUKU İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU İDARİ YARGILAMA HUKUKU ULUSAL YARGI AĞI(UYAP) TİCARET HUKUKU I STAJ SEÇMELİ DERS TOPLAM GENEL MUHASEBE (3+0)3 AKTS 4 Muhasebenin tanımı, kavramları ve temel ilkeleri; Hesap çerçevesi ve hesap planı, hesapların açıklanması; Mali tabloların açıklanması. MEDENİ USUL HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Usul Hukukunun genel ilkeler, muhakeme süjeleri, görev ve yetki, dava kuramı, dava koşulları, dava ve savunma türleri, davanın tarafları, dava arkadaşlığı, karşı dava, davanın ve savunmanın değiştirilmesi ve genişletilmesi yasağı, yargılama ve hükümleri, yargılama türleri, ihtiyati tedbir, ispat kuramı, kanuni ve takdiri deliller, kanun yolları ve tahkim konuları anlatılacaktır. İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU (2+0)2 AKTS 3 İş Hukuku nun Tarihsel Gelişimi, İş Hukuku nun Temel İlkeleri ve Kaynakları, İş Hukuku nun Uygulanma Alanları ve Bireysel İş Hukuku Kavramı ve Kapsamı, Hizmet Sözleşmesi, Hizmet Sözleşmesinden Doğan Haklar/Borçlar, Hizmet Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Sonuçları, Çalışma (iş) Süreleri, Dinlenme Süreleri ve Tatiller, Sendika kavramı, Kuruluşu, Üyeliği ve Organları, Toplu İş Sözleşmesi ve İş Uyuşmazlıkları, Sosyal Güvenlik Hukuku, Tanımı, Görevleri ve Araçları, Sosyal Riskler ve Çeşitleri, Kurumun, İşverenin ve Sigortalının Yükümlülükleri. İDARİ YARGILAMA HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Hukuk devleti ve yargı denetim; Türkiye deki yargı örgütleri ve görev dağılımları; İdari yargıda dava türleri ve yargılama ilkeleri ana başlıklarıyla idarenin eylem ve işlemlerine karşı başvurulabilecek yargısal denetim yoları ile yargısal denetimin hukuki sonuçları incelenmektedir. ULUSAL YARGI AĞI(UYAP (2+0)2 AKTS 3

6 E-Dönüşüm Sürecinde Ulusal Yargı Ağı Proje, Ulusal Yargı Ağı Projesi Hizmetleri, Ulusal Yargı Ağı Projesi Güvenlik İşlemleri ve Yardım Masası, Ulusal Yargı Ağı Projesi Bilgi Sistemleri, Genel İşlemler, Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri, Ceza Mahkemesi. TİCARET HUKUKU I (2+0)2 AKTS 4 Ticari İşletme ve Kıymetli Evrak Hukuku GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER ÖZEL BORÇ İLİŞKİLERİ (2+0)2 AKTS 3 01 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Borçlar Kanunu iki kısımdan oluşmakta olup ; ikinci kısmı Özel Borç İlişkileri başlığı altında çeşitli borç ilişkilerini düzenlemektedir.kanunda yer alan satış, kira,eser gibi sözleşmeler yanında ; başka bir kanunda düzenlenen finansal kira(leasing), faktöring sözleşmeleri bu ders çerçevesinde öğrencilere öğretilecektir. BANKACILIK HUKUKU(2+0)2 AKTS 3 Türkiye de Bankacılık mevzuatı, Bankacılıkta belgeler, Bankaların yaptıkları sözleşme Türleri; Banka gizliliği ve sır saklama yükümlüğü; Yönetim ve müdürlerin hukuki sorumluluğu.

7 2. SINIF 2.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS CEZA MUHAKEMELERİ HUKUKU CEZAEVİ İDARESİ VE İNFAZ HUKUKU TİCARET HUKUKU-II HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALAR YARGI ÖTGÜTÜ VE TEBLİGAT MEMUR HUKUKU İCRA İFLAS HUKUKU SEÇMELİ DERS TOPLAM CEZA MUHAKEMELERİ HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Ceza muhakeme normu kavramı, ceza muhakemesi hukukunun kaynakları, ceza muhakemesi normlarının uygulanabilirliği, muhakeme görevi ve makamları(yargılama makamı, iddia ve savunma makamları), ceza muhakemesi sistemleri, ceza muhakemesi şartları, yargılama yetkisi(yer, kişi ve görev yönünde yetki), ceza muhakemesinin süjeleri, ceza muhakemesi işlemleri, deliller, koruma tedbirleri(yakalama, gözaltına alma, tutuklama, el koyma, arama) soruşturma evresi, kovuşturma evresi. CEZAEVİ İDARESİ VE İNFAZ HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Hükümden sonra mahkeme kararlarının, gerek ceza ve tutuk evi bünyesinde ve gerekse 5402 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu yerine getirilmesi konuları ayrıntılı olarak incelenecektir. TİCARET HUKUKU-II (2+0)2 AKTS 4 Ticaret şirketler, kurulmalar, işleyişleri, tasfiyeleri HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALAR (3+0)3 AKTS 4 İlgili kanunlar kapsamında mahkemeler ve cumhuriyet başsavcılıklarına başvurulan dilekçeler ve kapsamı, mahkemelerin ve cumhuriyet başsavcılıklarının başka kişi ve kurumlarla yaptıklarının yazışmaların şekil ve içerikleri hakkında bilgi verilecektir. YARGI ÖTGÜTÜ VE TEBLİGAT (3+0)3 AKTS 4

8 Ülkemizdeki farklı yargı kollarındaki mahkemelerin tanıtımı, yargılama faaliyeti hakkında öğrencilere bilgi kazandırmak. Yargılama faaliyetindeki görevlilerin tanıtımı, Türk yargı sisteminin çalışma mekanizmasının kavratılması. Tebligat hukukunun tanıtımı, hukuktaki önemini ve somut olarak bunların tatbiki ve sonuçlarının değerlendirilmesi. İCRA İFLAS HUKUKU (3+0)3 AKTS 4 Cebri İcra hukuku, İcra Teşkilatı, şikayet, taraflar, takibe giriş, genel haciz yoluyla takip, takip talebi, haciz dolayısıyla istihkak davaları, ödeme emri, itiraz, itirazın kaldırılması, takibin iptali, menfi tespit ve istirdat davaları, haciz, cebri satış, paraya çevirme, kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takip; kiralanan gayrimenkullerin ilamsız tahliyesi, ilanlı İcra; rehnin parayı çevrilmesi yoluyla takip ve ihtiyati haciz. Yapılabilirlik Raporu Hazırlama, İşletmenin üretim, pazarlama ve finans fonksiyonları ile girişimciliğin ilişkisi ve girişimcide bulunması gereken temel becerilerin öğrencilere kazandırılması. MEMUR HUKUKU (3+0)3 AKTS 3 Öğrenci bu derste; Anayasa ya, Devlet Memurları Kanunu na ve Ceza Kanunları na göre memur kavramını tanımlayabilecektir. Memur tanımlarındaki ortak yönleri oluşturan kriterleri açıklar. Memurluk mesleğinin temel ilkelerini anlatır. Memurların görevlerini tam olarak yerine getirebilmeleri için öngörülmüş güvenceleri belirler. Memuriyete giriş için öngörülmüş Anayasal ilkeleri ve memuriyete giriş koşullarını açıklayabilecektir. Memurluğa alınma ve yetiştirilme usullerini anlatır. Memur hukukunda başlıca atama türlerini tanımlar. Devlet memurlarının ödev ve yükümlülüklerini ve memurlar için konan yasakları açıklayabilecektir. Devlet memurlarının özel ve sosyal hayatına ilişkin özgürlüğünün kapsamını ve sınırlarını açıklar. Memurların kolektif bir özgürlüğü olarak sendikal haklarına ve grev sorununa ilişkin farklı görüşleri ve pozitif hukukumuzdaki durumu belirler. Devlet Memurlarının sahip olduğu hakları açıklar. Kamu Görevlileri Etik Kurulu nun kuruluş işlevi ve oluşum biçimini belirler. Hizmet içi eğitim faaliyetlerini sınıflandırabilecektir. Hizmet içi eğitim kavramını tanımlar. Hizmet içi eğitimin doğurduğu hukuki sonuçları belirler. Memurların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlerden sicil kavramını ve uygulamasını açıklar. Memurların maaş rejimine ilişkin temel ilkeleri ve aylık ücretin hesaplanmasında dikkate alınan unsurlarını açıklar. Memurların yükselmelerine ilişkin kuralları tanımlar. Yer değiştirme kavramı ve usullerini açıklar. Disiplin yaptırımı kavramını tanımlayabilecektir. Disiplin yaptırımının hukuki niteliğini belirler. Disiplin hukukunun temel ilkelerini açıklar. Memurlar hakkında ceza kovuşturması yapılabilmesi için izlenmesi gereken usul kurallarını açıklar. Memurlar hakkında uygulanan görevden uzaklaştırma tedbirinin hukuki niteliğini, uygulanma usulünü ve sonuçlarını anlatır. Memurun kadrosunun kaldırılmasının haklarına ve yükümlülüklerine etkisini belirler. Memurun idareye ve hizmetten yararlananlara karşı mali yönden sorumlu tutulabilmesinin esaslarını açıklayabilecektir. Kişisel kusur ve hizmet kusuru kavramları arasındaki farklılığı belirler. Devletin tazmin ettiği zararlar dolayısıyla ilgili memura rücu edilebilmesinin şartlarını anlatır. Zararın tazminine ilişkin genel esaslar ve sorumluluğu azaltan veya ortadan kaldıran halleri açıklar. Memurluğu sona erdiren doğal ve hukuki sebepleri anlatabilecektir. Emekli Sandığı Kanunu nda öngörülen düzenlemeleri tanımlar. Sosyal Sigortaları tek çatı altında birleştirme girişimini ve bu girişimin sonuçlarını açıklar. BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER DAVRANIŞ BİLİMLERİ (2+0)2 AKTS 3

9 Davranış Bilimleri dersinin amacı, insan davranışının psikolojik ve sosyolojik yönleri, küçük gruplarda bireylerarası etkileşimler ve bu özelliklerin iş yaşamına etkileri gibi konular incelenecektir. HAVACILIK HUKUKU (2+0)2 AKTS 3 Hava hukukuna giriş ve tarihi gelişimi, dünyada sivil havacılığın gelişimi; sivil havacılık, uygulamalarının tanımı ve sınıflandırılması, sivil havacılık sistemi: organizasyonlar, konveksiyonlar, kurallar, ikili anlaşmalar, hava trafik hakları, uzay hukuku, hava sahasının hukuki rejimi, Ege Denizi nde hava sahasına ilişkin sorunlar, hava hukukunun kamu hukuku boyutu,havacılığa ilişkin ilk sözleşmeler, Türk sivil havacılık sistemi, Paris ve Chicago sözleşmeleri, ikili antlaşmalar(bermuda anlaşmaları), havacılıkla ilgili uluslar arası örgütler, Avrupa sivil havacılık konferansı, otoriteleri birliği, Eurocontrol, hava hukukunun özel hukuk boyutu: hava taşıma hukuku, hava yolu ile taşımalar ve taşıyanın sorumluluğu, yeryüzünde bulunan üçüncü kişilere verilen zararlar, Türk sivil havacılık mevzuatı, hava aracının hüviyeti,mülkiyeti,tabiiyeti,sicili, hava araç işleticisi, işletenin sorumluluğu, hava taşıma sözleşmesi, uluslararası anlaşmalar ve organizasyonlar: Chicago sözleşmesi. Uluslararası sivil havacılık örgütü, Varşova konvansiyonu ve taşıyıcılık sorumluluğu, la hey konvansiyonu, hava trafik hakları sözleşmesi, tokyo konvansiyonu, Avrupa sivil havacılık otoriteleri birliği, Avrupa birliği havacılık düzenlemeleri; Türk sivil havacılık mevzuatı; hava aracı: kavram ve çeşitleri, hava aracının hukuki mahiyeti hüviyeti, tabiyeti, sicili, mülkiyeti; hava aracı işleticisi: işletenin sorumluluğu, işletenin sigorta yükümlülüğü; hava taşıma sözleşmesi; havayolu taşımacılığında rekabet ve işbirliği düzenlemeleri konu edilmektedir.

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Adalet Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 IKG101

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 2017 2018 ve 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılları Müfredatları İntibak Tablosu I. Yıl (1. Yarıyıl) (Güz Dönemi) Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS Ders Kodu Ders Adı

Detaylı

1 / Güz Ön lisans Zorunlu Uçak Teknolojisi Örgün Öğretim 14 Hafta Dr. Öğretim Üyesi Alperen Şahinoğlu Türkçe Yok

1 / Güz Ön lisans Zorunlu Uçak Teknolojisi Örgün Öğretim 14 Hafta Dr. Öğretim Üyesi Alperen Şahinoğlu Türkçe Yok T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI. SINIF. DÖNEM DERS İZLENCESİ Kodu: UÇT04 Adı: Havacılık Kuralları ve Hava Hukuku-II Teorik + Uygulama: 3+0 AKTS: 3 Sınıf/Yarıyıl

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ UFUK ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Bilgisayar-I (Klavye Kullanım-I) Bu ders teorik anlatımların yanı sıra özellikle pratiğe yöneliktir. Derste Türk klavyesinin öğretilmesi

Detaylı

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM

HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI BİRİNCİ BÖLÜM HUKUK HAKKINDA GENEL BİLGİLER A. HUKUK B. TOPLUMSAL KURALLAR VE MÜEYYİDELERİ 1. Toplumsal Kuralların Gerekliliği 2. Toplumsal Kuralların Sınıflandırılması a. Görgü

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bankacılık ve Sigortacılık Programı Ders İçerikleri I. YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 GMU101

Detaylı

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL

Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL Tablo 4. Ders Programı 13 Ekim 2015 tarihli Akademik Kurul da değiştirilmiş metin BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 211 101 105 107 TURK 111 ENG

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ DÖNEMİ ADA 101 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI Sosyal Kurallar ve Hukuk Kuralları, Hukuki Yaptırım, Pozitif Hukukun Kaynakları, Kanunlaştırma

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. HBYS Programı. Hukuk Başlangıcı Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. HBYS Programı. Hukuk Başlangıcı Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO HBYS Programı Hukuk Başlangıcı Dersleri HUKUKUN KOLLARI VE ALT DALLARI Hukukun Kollara ve Dallara Ayrılması Hukuk eskiden beri iki temel kola ve bunların

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103

MEF ÜNİVERSİTESİ HUKUK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS HUK 103 MEF ÜNİVERSİTESİ UK LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS 103 HISTR 201 101 105 107 TURK 101 ENG 101 Roma Hukuku: Genel Hükümler Atatürk

Detaylı

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI

EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE SAYISI GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı ŞUBE

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS HUK-407 İcra Hukuku Zorunlu 4 7 3

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS HUK-407 İcra Hukuku Zorunlu 4 7 3 Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS HUK-407 İcra Hukuku Zorunlu 4 7 3 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Şekli hukukun bir dalı olan icra hukuku dersinde, gerek ilâma

Detaylı

EK-2 ADALET ÖNLİSANS PROGRAMI MÜFREDAT ÖZETİ I. YARIYIL

EK-2 ADALET ÖNLİSANS PROGRAMI MÜFREDAT ÖZETİ I. YARIYIL EK-2 ADALET ÖNLİSANS PROGRAMI MÜFREDAT ÖZETİ I. YARIYIL HUK 101 HUKUKA GİRİŞ 2 0 2 4 İki temel bölümden oluşan dersin ilk kısmında öğrencilere hukukun temel felsefesi anlatılmaktadır. Bu bağlamda hukuk

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İNTİBAK PROGRAMI (218-219) 217-218 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANAN 218-219 ÖĞRETİM YILINDA UYGULANACAK Yapılan Değişiklikler/İntibak Kuralı 1. YARIYIL 1. YARIYIL

Detaylı

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI

Ders İzlencesi Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Ders İzlencesi 2016 2017 Eğitim Yılı ve Dönemi Program adı: ADALET PROGRAMI Fakülte/MYO/Bölüm Adı: Dersin adı: KALEM MEVZUATI VE ADLİ YAZIŞMA TEKNİKLERİ Dersin veriliş şekli: Yüz Yüze Dersin genel içeriği:

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II EK 1 Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS ŞUBE SAYISI DERSİN KODU VE ADI T P K AKTS 1. YARIYIL 2. YARIYIL ŞUBE

Detaylı

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law)

*4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL. I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS. 102 Özel Hükümler Law) *4 Yıllık Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Roma Hukuku: 2 0 2 ECON Hukukçular için 2 0 4 101 Genel Hükümler 116 İktisat (Economics for

Detaylı

12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 12 Mart 2016 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29651 YÖNETMELİK Türkiye Adalet Akademisinden: AVUKATLIK MESLEĞİNDEN ADLÎ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLIĞI İLE İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLIĞINA ATANANLARIN MESLEK ÖNCESİ

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAYNARCA SEYFETTİN SELİM MESLEK YÜKSEKOKULU MALİYE PROGRAMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS PLANI AKTS KREDİLERİ 1. Yarıyıl Ders Planı ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar Ön Koşul Dersin Dili DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku EKO422 Bahar 3+0 3 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı

Detaylı

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30

DÖNEM AKTS TOPLAMI 30 Ç.Ü. HUKUK FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS KATALOĞU YARIYIL ESASIYLA EĞİTİM (2014 VE ÖNCESİ GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) I. YARIYIL HF 101 Anayasa Hukuku I 4 4 5 HF 103 Medeni Hukuk I (Giriş, Kişiler)

Detaylı

DERS ÖĞRETMENİ : SAFİNAS UĞURLU ŞENOL BIYIK

DERS ÖĞRETMENİ : SAFİNAS UĞURLU ŞENOL BIYIK ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 12. SINIFLAR SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÖNETİM DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI DERS Nİ : SAFİNAS UĞURLU ŞENOL BIYIK

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1-2) 86 8,00 Adalet Meslek Etiği 122 12,00 Hukuka Giriş 82 8,00 Yargı Örgütü 103 10,00 Anayasa Hukuku Bilgisi 92 9,00 Medeni Hukuk Bilgisi 136

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2. DERS SAATİ 15.09.2014 TANIŞMA DERSİ TANIŞMA DERSİ 17.09.2014 22.09.2014

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı)

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Değerlendirme Komisyonu Başkanlığı) TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÇİFT ANADAL (İŞLETME BÖLÜMÜ İÇİN) Lisans Ders Programı BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl HUK 101 Medeni Hukuk-I 3 0 3 HUK 102 Medeni Hukuk-II 3 0 3 HUK 104 Anayasa

Detaylı

Tüm Kamu Personeli İçin GYS. Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı. Konu Anlatımı + Soru Bankası

Tüm Kamu Personeli İçin GYS. Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı. Konu Anlatımı + Soru Bankası Tüm Kamu Personeli İçin GYS Görevde Yükselme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı Konu Anlatımı + Soru Bankası Memurluk, Şeflik, Uzmanlık, Şube Müdürlüğü ve Diğer Unvanlar Adalet Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Güz Dönemi. HUK233 İdare Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Güz Dönemi. HUK233 İdare Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok . Sınıf Güz Dönemi Teori HUK İdare Hukuku I 4 İdare hukukuna giriş İdare hukukunun kaynakları Hukuk devleti ve eşitlik 4 Merkezi idare Yerel yönetimler İdari özerklik 7 Büyükşehir belediyeleri Kamu iktisadi

Detaylı

LAW 104: TÜRK ANAYASA HUKUKU 14 HAFTALIK AYRINTILI DERS PLANI Doç. Dr. Kemal Gözler Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi

LAW 104: TÜRK ANAYASA HUKUKU 14 HAFTALIK AYRINTILI DERS PLANI Doç. Dr. Kemal Gözler Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi LAW 104: TÜRK ANAYASA HUKUKU 14 HAFTALIK AYRINTILI DERS PLANI Doç. Dr. Kemal Gözler Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. HAFTA: OSMANLI ANAYASAL GELİŞMELERİ [Türk Anayasa Hukukukun Bilgi Kaynaklarının Tanıtımı:

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SİMAV MESLEK YÜKSEKOKULU YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL Atatürk İlkeleri Ve İnkılâp Tarihi I Bu derste kavramlar ve Osmanlı yenileşmesi, Avrupa daki gelişmeler,

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı Genel Hukuk-1 Dersleri HUKUKUN KOLLARA AYRILMASI VE KAMU HUKUKU-ÖZEL HUKUK AYRIMI HUKUK KAVRAMI ve TANIMI toplumsal

Detaylı

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri

GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri GEDİK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2017-2018 Öğretim Yılı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Programı Ders İçerikleri I.YARIYIL 1.YARIYIL DERS KODU DERS ADI T U K AKTS ISL101 GENEL İŞLETME 3 0 3 4 GMU101

Detaylı

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İdarenin Denetlenmesi I. GENEL OLARAK...1 II. YARGI DIŞI DENETİM...2 A. İdari Denetim...2 1. Genel İdari Denetim...2

Detaylı

M. Gözde ATASAYAN. Kamu Hizmetlerinin Süreklilik ve Düzenlilik İlkesi

M. Gözde ATASAYAN. Kamu Hizmetlerinin Süreklilik ve Düzenlilik İlkesi M. Gözde ATASAYAN Kamu Hizmetlerinin Süreklilik ve Düzenlilik İlkesi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... XI KISALTMALAR...XXI GİRİŞ...1 A. «KAMU HİZMETİ» KAVRAMI...1 1. Kamu Hizmetinin Klasik Tanımı...1

Detaylı

MİLLETLERARASI ÖZEL HUKUK MEVZUATI

MİLLETLERARASI ÖZEL HUKUK MEVZUATI Doç. Dr. Mustafa ERKAN Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sibel ÖZEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Hatice Selin PÜRSELİM Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi MİLLETLERARASI

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1.

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. 1 T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ KANGAL MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI DERS İÇERİĞİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ Dersin Kodu : ATA1001 Dersin Adı : Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi

TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ. Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi TÜRK HUKUK DÜZENİNDE MEVCUT YAPTIRIM TÜRLERİ Dr.Barış TEKSOY Hukukun Temel Kavramları Dersi 1) CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ Hukuka aykırılıklar çok çeşitli biçimde gerçekleşebilir. Her hukuka aykırılık

Detaylı

İcra ve İflas Hukuku (LAW 420) Ders Detayları

İcra ve İflas Hukuku (LAW 420) Ders Detayları İcra ve İflas Hukuku (LAW 420) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İcra ve İflas Hukuku LAW 420 Bahar 3 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Medeni Usul Hukuku I HUK 305 5 ECTS Ders Uygulama Laboratuar Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta)

Detaylı

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2017 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ A. SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVA VE İŞLER 1 Mirasçılık Belgesinin Alınması 2.200,00 TL 2 Tahliye Davaları 3 Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Uyuşmazlıklar 5.060,00 TL 4 Paydaşlığın Giderilmesi

Detaylı

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ZİRVE ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADALET PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Ders İçerikleri: Adalet Programı I Dönem ADA101 Temel Hukuk Hukukun temel kavramları, Hukuk sistemi, Hakkın tanımı ve türleri,

Detaylı

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ

AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 DERS İÇERİĞİ MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL SMH101 GENEL MUHASEBE 3 1 4 5 Muhasebe kavramı (Tanımı, Gelişimi, Bölümleri ve Muhasebe Bilgi Sistemi),

Detaylı

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013

AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 01.01.2013-31.12.2013 ANKARA BAROSU AVUKAT - İŞ SAHİBİ ARASINDAKİ EN AZ ÜCRET ÇİZELGESİ 0.0.0 -..0 0 Ankara Barosu Yönetim Kurulu nun..0 gün ve / sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza tavsiye niteliğinde duyurulmasına

Detaylı

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS EHYL-343 Vergi Uyuşmazlıkları ve Çözüm Yolları

Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS EHYL-343 Vergi Uyuşmazlıkları ve Çözüm Yolları İçerik Ders Kodu Dersin Adı Yarıyıl Teori Uygulama Lab Kredisi AKTS EHYL-343 Vergi Uyuşmazlıkları ve Çözüm Yolları 1 3 0 0 3 6 Ön Koşul Derse Kabul Koşulları Dersin Dili Türü Dersin Düzeyi Dersin Amacı

Detaylı

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ

2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ 2018 DİYARBAKIR BAROSU ASGARİ ÜCRET ÇİZELGESİ Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu nun 20.12.2017 gün ve 55/27 sayılı kararı ile kabul edilerek, meslektaşlarımıza

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI I. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2. DERS SAATİ 28.09.2015 30.09.2015 05.10.2015 07.10.2015 12.10.2015 TANIŞMA

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Ceza Usul Hukuku I HUK 309 5 ECTS Kredisi Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta)

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Güz Dönemi. HUK401 Ceza Muhakemesi Hukuku I 7 3 0 3 4. Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Güz Dönemi. HUK401 Ceza Muhakemesi Hukuku I 7 3 0 3 4. Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok . Sınıf Güz Dönemi HUK Ceza Muhakemesi Hukuku I 7 - (haftada saat teorik) Dersin amacı işlenmiş olan bir suça ilişkin tüm şüphelerin ortadan kaldırılarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında izlenmesi

Detaylı

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1

İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 İÇİNDEKİLER İLKSÖZ... 1 BÖLÜM 1: SEÇİLMİŞ KAVRAMLAR BÖLÜM 2: BÜYÜK DÖNÜŞÜM VE OSMANLILAR BÜYÜK DÖNÜŞÜMÜN İZLERİ...11 DEVRİMLER ÇAĞI VE OSMANLILAR...14 a) Sanayi Devrimi... 14 b) Fransız Devrimi... 17 c)

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Medeni Usul Hukuku I HUK 305 5 ECTS Ders Uygulama Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) 3 2 1 (saat/hafta) Ön

Detaylı

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL

ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI DERS KİTABININ ADI SAYFA SAYISI SATIŞ FİYATI-TL I.YARIYIL ADALET ÖNLİSANS UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI Klavye Kullanımı (1-2) 86 8,00 Adalet Meslek Etiği 122 12,00 Hukuka Giriş 82 8,00 Yargı Örgütü 103 10,00 Anayasa Hukuku Bilgisi 92 9,00 Medeni Hukuk Bilgisi 136

Detaylı

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Hukuk Yüksek Lisans: Tezli Program Ders Kodu Ders Adı Kredi HUK 500 Tez Kredisiz HUK 590 Seminer

Detaylı

MİLLETLERARASI ÖZEL HUKUK MEVZUATI

MİLLETLERARASI ÖZEL HUKUK MEVZUATI Doç. Dr. Mustafa ERKAN Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Sibel ÖZEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Hatice Selin PÜRSELİM Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi MİLLETLERARASI

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı. Yargı Örgütü Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Yargı Örgütü Dersleri ÜNİTE V İCRA TEŞKİLATI İCRA TEŞKİLATI İcra Teşkilatı Cebrî icra, bir hakkın devlet eliyle zorla uygulanması, yerine

Detaylı

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İdarenin Denetlenmesi I. GENEL OLARAK...1 II. YARGI DIŞI DENETİM...2 A. İdari Denetim...2 1. Genel İdari Denetim...2

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Aile Hukuku HUK 405 7

Türk-Alman Üniversitesi. Hukuk Fakültesi. Ders Bilgi Formu. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı. Aile Hukuku HUK 405 7 Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı Aile Hukuku HUK 405 7 ECTS Kredisi Ders (saat/hafta) Uygulama (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) 4 3 1

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ANAYASA HUKUKU DERSİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM DERS PROGRAMI İÇERİĞİ DERS TARİHİ 1. DERS SAATİ 2. DERS SAATİ 15.02.2016 Türk Hukukunun Bilgi Kaynakları - Mevzuat, Yargı

Detaylı

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler

Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler Dr. Cengiz Serhat KONURALP İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İcra ve İflas Hukukunda İhtiyati Tedbirler İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XVII GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM İCRA VE

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ

İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ I İÇİNDEKİLER GİRİŞ KONUYLA İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR.1) KONUNUN TAKDİMİ, ÖNEMİ ve SINIRLANDIRILMASI...1 I- Konunun Takdimi ve Önemi...1 Konunun Sınırlandırılması...2.2) ZİLYETLİĞİN İDARİ YOLDAN KORUNMASININ

Detaylı

Arabuluculukta Gizliliğin Korunması

Arabuluculukta Gizliliğin Korunması Yard. Doç. Dr. Çiğdem YAZICI TIKTIK Medenî Usûl Hukuku ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Arabuluculukta Gizliliğin Korunması İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII TEŞEKKÜR... XI İÇİNDEKİLER...XV KISALTMALAR...XXIII

Detaylı

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ

BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ Dr. MÜJGAN TUNÇ YÜCEL Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı BANKA ALACAKLARININ İPOTEĞİN PARAYA ÇEVRİLMESİ YOLUYLA TAKİBİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii YAZARIN

Detaylı

TAKİP HUKUKU EL KİTABI

TAKİP HUKUKU EL KİTABI İsmail ERCAN Avukatlar ve Hâkimler için TAKİP HUKUKU EL KİTABI İcra Hukuku İflas Hukuku İyi leştiṙme (Konkordato ve Yeniden Yapılandırma) Hukuku Alacaklıları Koruyucu Diğer Önlemler İÇİNDEKİLER Takip Hukukuna

Detaylı

FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR

FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR FASIL 23 YARGI VE TEMEL HAKLAR Öncelik 23.1 Yargının verimliliği, etkinliği ve işlevselliğinin arttırılması 1 Mevzuat Uyum Takvimi Tablo 23.1.1 No Yürürlükteki AB mevzuatı Taslak Türk mevzuatı Kapsam Sorumlu

Detaylı

Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları

Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları Ceza Usul Hukuku (LAW 403) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ceza Usul Hukuku LAW 403 Güz 4 0 0 4 6 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN

TEMEL HUKUK ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN ARŞ. GÖR. DR. PELİN TAŞKIN BU DERSTE NELER ÖĞRENECEĞİZ? Hukukun Dallara Ayrılması (Kamu Hukuku-Özel Hukuk) Kamu Hukuku Özel Hukuk Ayrımı Hukuk kuralları için yapılan eski ayrımlardan biri, hukukun kamu

Detaylı

BİRİNCİ KISIM İDARE HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI

BİRİNCİ KISIM İDARE HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM İDARE HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI Birinci Bölüm: İdare Hukukunun Tanımı I. İdare... 3 II. İdari Fonksiyon... 4 A. Toplumun Genel ve Sürekli İhtiyaçlarının Karşılanmasına Yönelik

Detaylı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Dersin Adı Kodu Yarıyılı Ders Saati (saat/hafta) İcra Hukuku II HUK 06 Bahar (saat/hafta) (saat/hafta) AKTS Ön Koşullar Yok Dersin

Detaylı

İdare Hukuku - İdari Yargı Ders Notları

İdare Hukuku - İdari Yargı Ders Notları Prof. Dr. Turan YILDIRIM Ar. Gör. Hüseyin Melih ÇAKIR İdare Hukuku - İdari Yargı Ders Notları İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V birinci KİTAP İDARE HUKUKU BİRİNCİ KISIM Türkiye nin İdare Teşkilatı Birinci Bölüm Genel

Detaylı

DERS TANIMLARI ( HUK kodlu dersler)

DERS TANIMLARI ( HUK kodlu dersler) DERS TANIMLARI ( HUK kodlu dersler) HUK 101 Genel Hukuk Tarihi ve Roma Hukuku Güncel hukuk sistemlerinin tarihi ve temel kurumları; hukuk sistemimizde kullanılmakta olup kökeni Roma Hukukuna dayanan kavramlar;

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ

ŞUBE SAYISI HUK 101 HUKUK BAŞLANGICI I HUK 102 HUKUK BAŞLANGICI II TAR 106 BİLİM TARİHİ 24.12.2015 tarih ve 1043 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı GÜZ BAHAR SAYISI 1. YARIYIL 2. YARIYIL SAYISI HUK 101

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı İCRA-İFLAS

Detaylı

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS

Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Ders Öğretim Planı Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS HUK-309 Ceza Muhakemesi Hukuku I Zorunlu 3 5 3 Dersin Seviyesi Lisans Dersin Amacı Ceza muhakemesi aşamalarını başından itibaren tanıtmak

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TÜRK HUKUKUNDA FAİZ A- FAİZ KAVRAMI VE HUKUKİ NİTELİĞİ...15 [- Faiz Kavramı...15 II- Faizin Hukuki Niteliği...15 1- Faizin Asıl Alacağa Bağlı Olması... 16 2- Faizin Asıl Alacaktan

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. İşletme Yönetimi Programı. Kredisi AKTS Eğitim Dili Tipi: Zorunlu/ Saat İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 139 TEMEL HUKUK Eğitim-Öğretim Yılı:2017-2018 BÖLÜM/PROGRAM Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı

Detaylı

KALEM MEVZUATI ADL108 KISA ÖZET

KALEM MEVZUATI ADL108 KISA ÖZET KALEM MEVZUATI ADL108 KISA ÖZET DİKKAT Burada ilk 4 sahife gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 1 1.ÜNİTE Kalem Sisteminin Yargı Örgütündeki Yeri ve Özellikleri GİRİŞ Yargılama

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Akademik Yılı Ders Müfredatı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 2016 2017 Akademik Yılı Ders Müfredatı I. Yıl (1.Dönem Güz) I. Yıl (2.Dönem Bahar) HKUK 131 Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları 4 0 4 4 HKUK 106 Aile Hukuku 5 0

Detaylı

SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR

SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR SULH HUKUK MAHKEMELERİNDE GÖRÜLEN DAVALAR 01- Mirasçılık Belgesi Alınması : 780,00. TL 02- Tahliye ve akdin feshi davaları (yıllık kira Bedeli 4.000,00.TL'den fazla ise) ( + dava değerinin %10'u ) 03-

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 3. Sınıf Güz Dönemi. HUK335 Medeni Usul Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi 3. Sınıf Güz Dönemi. HUK335 Medeni Usul Hukuku I Lisans Zorunlu Türkçe. Yok. Yok. . Sınıf Güz Dönemi Teori HUK5 Medeni Usul Hukuku I 5 5 Medeni Usul Hukukuna giriş Mahkemeler Mahkemelerin görevi Mahkemelerin yetkisi 5 Genel yetki kuralları Yetki itirazı 7 Genel mahkemeler arasında işbölümü

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER...IX BIRINCI BÖLÜM ANAYASA HUKUKUNUN KISA KONULARI 1. 1961 Anayasası ile 1982 Anayasası nın Hazırlanış ve Kabul Ediliş Süreçlerindeki Farklılıklar...1 2. Üniter, Federal ve Bölgeli

Detaylı

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İDARENIN DENETLENMESI I. GENEL OLARAK...1 II. YARGI DIŞI DENETİM...2 A. İdari Denetim...2 1. Genel İdari Denetim...2

Detaylı

İ Ç İ N D E K İ L E R

İ Ç İ N D E K İ L E R İ Ç İ N D E K İ L E R ÖN SÖZ.V İÇİNDEKİLER....IX I. YURTTAŞLIK A. YURTTAŞLIĞI YENİDEN GÜNDEME GETİREN GELİŞMELER 3 B. ANTİK YUNAN-KENT DEVLETİ YURTTAŞLIK İDEALİ..12 C. MODERN YURTTAŞLIK İDEALİ..15 1. Yurttaşlık

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 12.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı SAĞLIK

Detaylı

1982 ANAYASASI, ANAYASANIN HAZIRLANMASI, KABUL EDİLMESİ VE TEMEL İLKELERİ

1982 ANAYASASI, ANAYASANIN HAZIRLANMASI, KABUL EDİLMESİ VE TEMEL İLKELERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII BİRİNCİ BÖLÜM 1982 ANAYASASI, ANAYASANIN HAZIRLANMASI, KABUL EDİLMESİ VE TEMEL İLKELERİ I. 1982 ANAYASASI NIN HAZIRLANMASI VE KABUL EDİLMESİ...1 II. 1982 ANAYASASI

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TOPLUMSAL DÜZEN KURALLARI

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TOPLUMSAL DÜZEN KURALLARI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM TOPLUMSAL DÜZEN KURALLARI A- Hukuk ve Hak Kavramlarına Giriş... 1 B- Hukuk Kavramının Çeşitli Anlamları... 2 a-pozitif Hukuk... 2 b-doğal (Tabii) Hukuk... 3 c-şekil Açısından

Detaylı

Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri

Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri Altan RENÇBER İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk A.B.D. Vergi İcra Hukukunda Ödeme Emri İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR CETVELİ...XXI GİRİŞ...1 BİRİNCİ BÖLÜM ÖDEME EMRİNE

Detaylı

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI

Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI Prof. Dr. Zehra ODYAKMAZ Ümit KAYMAK İsmail ERCAN THEMIS İDARİ YARGI İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İDARENIN DENETLENMESI I. GENEL OLARAK...1 II. YARGI DIŞI DENETİM...2 A. İdari Denetim...2 1. Genel İdari Denetim...2

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

6 Mayıs 1922 - Başkomutanlık kanunu süresinin meclisçe tekrar uzatılması. 26 Ağustos 1922 - Büyük Taarruzun başlaması

6 Mayıs 1922 - Başkomutanlık kanunu süresinin meclisçe tekrar uzatılması. 26 Ağustos 1922 - Büyük Taarruzun başlaması 6 Mayıs 1922 - Başkomutanlık kanunu süresinin meclisçe tekrar uzatılması 26 Ağustos 1922 - Büyük Taarruzun başlaması 30 Ağustos 1922 - Başkumandan meydan muharebesi 2 Eylül 1922 - Yunan orduları başkomutanı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.2017 Diploma Program Adı : HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Akademik Yıl : 2016-2017 Ders Adı MEDENİ

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ Ders Planı - AKTS Kredileri: 2. Yarıyıl Ders Planı Kodu Ders Z/S T+U Saat

Detaylı

ADALET PROGRAMI. TURK102 Türk Dili ll YDBİ102 İngilizce II TOPLAM

ADALET PROGRAMI. TURK102 Türk Dili ll YDBİ102 İngilizce II TOPLAM ADALET PROGRAMI I. YARIYIL Ders Kodu Ders Adı T U Kredi AKTS OMAD103 Anayasa Hukuku 2 0 2 3 OMAD107 Genel Hukuk 4 0 4 6 OMAD123 İnsan Hakları 2 0 2 3 OMAD137 Klavye Kullanımı I 1 1 2 3 OMAD143 Medeni Hukuk

Detaylı

İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGININ GÖREV ALANI

İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGININ GÖREV ALANI İDARİ YARGILAMA USULÜ HUKUKU İDARİ YARGILAMA AÇIK DERS MATERYALİ USULÜ HUKUKU 3-B K. Burak ÖZTÜRK İDARİ YARGININ GÖREV ALANI İDARİ YARGININ GÖREV ALANININ ÖLÇÜTÜ Uyuşmazlığın idari işlevden kaynaklanması

Detaylı

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ SIRA NO 1 193 Gelir Vergisi Kanunu 2 213 Vergi Usul Kanunu 3 488 Damga Vergisi Kanunu 4 492 Harçlar Kanunu DOKÜMAN ADI DAĞITIM YÜRÜRLÜLÜK TARİHİ 06.01.1961-10700 10.01.1961-10703 10705 11.07.1964 11751

Detaylı

1. BÖLÜM HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU BİRİNCİ KISIM:

1. BÖLÜM HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU BİRİNCİ KISIM: İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz 7 İçindekiler 9 Kısaltmalar Cetveli 15 Hukuk Muhakemeleri Kanununun Genel Gerekçesi 19 6100 sayılı HMK ile 1086 sayılı HUMK Maddeleri Karşılaştırma Tablosu 33 HMK nu Değiştiren

Detaylı

YRD. DOÇ. DR. ULAŞ KARAN. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku ve Anayasa Hukuku Işığında EŞİTLİK İLKESİ VE AYRIMCILIK YASAĞI

YRD. DOÇ. DR. ULAŞ KARAN. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku ve Anayasa Hukuku Işığında EŞİTLİK İLKESİ VE AYRIMCILIK YASAĞI YRD. DOÇ. DR. ULAŞ KARAN Uluslararası İnsan Hakları Hukuku ve Anayasa Hukuku Işığında EŞİTLİK İLKESİ VE AYRIMCILIK YASAĞI İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR...XXI GİRİŞ VE YÖNTEM I.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MÜFREDATI 2013 2014 DERS VE KREDİ LİSTESİ 1.SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) 1- HUK-101 Hukukun Temel Kavramları 3 3 5 2- HUK-103 Medeni Hukuk I 4 4 6 3- HUK-105 Anayasa

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR Bölüm 2 BİREYSEL İŞ HUKUKU İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 GENEL KAVRAMLAR 11 1.1.İş Hukuku Kavramı 12 1.2.İş Hukukunun Tarihsel Gelişimi 12 1.2.1.Avrupa daki Gelişimi 12 1.2.2.Türkiye deki Gelişimi 13 1.3.İş Hukukunun Kaynakları

Detaylı

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli

1. Dönem Dersler. Zorunlu. Seçmeli Ders Adı Kamu Yönetimi Genel İşletme Türkiye nin Toplumsal Yapısı Temel Hukuk Temel Bilgi Teknolojileri Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Türk Dili I Yabancı Dil I Toplam ECTS 1. Dönem Dersler Zorunlu

Detaylı