Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 1. YARIYIL İŞLETİM SİSTEMLERİ-I MASAÜSTÜ YAYINCILIK-I İŞLEM TABLOLARI-I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A Bu testteki sorular Windows Vista işletim sistemine göre cevaplandırılacaktır. 1. Herhangi bir programı Başlat menüsüne yerleştirmekle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Başlat menüsüne kısayolu eklenecek programın üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklanır. Açılan menüden, Başlat Menüsüne Ekle seçeneğini seçilir. B) Başlat menüsüne kısayolu eklenecek programın üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklanır. Açılan menüden, Başlat Menüsüne İliştir seçeneğini seçilir. C) Başlat menüsüne kısayolu eklenecek programın üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklanır. Açılan menüden, Başlat Menüsüne Yolla seçeneğini seçilir. D) Başlat menüsüne kısayolu eklenecek programın üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklanır. Açılan menüden, Başlat Menüsüne Tuttur seçeneğini seçilir. E) Başlat menüsüne kısayolu eklenecek programın üzerine gelip farenin sağ tuşuna tıklanır. Açılan menüden, Başlat Menüsüne Gönder seçeneğini seçilir. 2. Aşağıdakilerden hangisi Windows Gezgini nde bir klasöre kısayol oluşturmak için yapılan işlemlerdendir? A) Dosya menüsünden Kısayol Oluştur seçeneğinin seçilmesi B) Klasör üzerinde iken farenin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden Özellikler seçeneği altında yer alan Kısayol Oluştur seçeneğinin seçilmesi C) Klasör üzerinde iken farenin sağ tuşuna tıklayarak açılan menüden Taşı seçeneği altında yer alan Masaüstü (kısayol oluştur) seçeneğinin seçilmesi D) Dosya menüsünden Yeni seçeneği ve onun alt seçeneklerinden Kısayol seçeneği seçilir. İŞLETİM SİSTEMLERİ-I E) Görünüm menüsünden Klasör Seçenekleri seçeneği ve onun alt menüsünden de kısayol seçeneğinin seçilmesi 3. pptx dosya uzantısı aşağıdaki programlardan hangisi tarafından oluşturulmaktadır? A) Paint B) MS Powerpoint C) MS Word D) MS Excel E) Not Defteri 4. Kullanılan bellek miktarı değerleri incelenirken aşağıdaki değerlerden hangisi hakkında bilgi sahibi olunabilir? A) İşlem Tüketimi B) Aygıt Bilgileri C) Explorer Seçenekleri D) CPU Tüketimi E) Yazıcılar 5. Aşağıdaki klasör görünümü ayarlarından hangisi Windows Vista işletim sisteminde yer almaz? A) Ayrıntılar B) Listele C) Minik Simgeler D) Büyük Simgeler E) Döşemeler 6. Aşağıdakilerden hangisi bir belgeyi yazdırmak için izlenen yollardan biri değildir? A) Programın Dosya menüsü altından Yazdır seçeneğinin seçilmesi B) Bir yazıcı simgesinin üzerine belge simgesinin sürüklenmesi C) Bir belge simgesi üzerinde açılan sağ tuş menüsünden Yazdır seçeneğinin seçilmesi D) Programın Araç Çubuğu üzerindeki Yazdır simgesine tıklanması E) Başlat menüsünden Tüm Programların altından Yazıcılar seçeneğinin seçilmesi A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 7. Windows Vista işletim sisteminde, herhangi bir dosya ya da öğe arama işlemiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Windows Gezgini penceresindeki Ara kutusu kullanılabilir. B) Klavye kısayolu kullanılarak getirilen arama penceresi kullanılabilir. C) Başlat menüsündeki aramaya başla kutusu kullanılabilir. D) Aranan dosyanın tam adı bilinmelidir. E) Aranan öğe bulunamadığında Arama Sonuçları klasöründe daha gelişmiş aramalar yapılabilir. 8. Ağ konumu ekle sihirbazıyla aşağıdakilerden hangisinde ağ konumu oluşturulamaz? A) Paylaşılmış web klasörü (webdav) B) Ftp klasörü C) Çevirmeli Ağ Bağdaştırıcısı D) Ağ konumu E) Paylaştırılan klasör 9. Ağ penceresinde Görevler başlığı altında bulunan Tanıla ve Onar seçeneğinin işlevi nedir? A) Ağ bağlantıları üzerindeki sorunları bulmak ve onarmak B) Ağ üzerindeki tüm bilgisayar ve aygıtları görmeyi sağlamak C) Bağlanılabilecek ağları sıralamak D) Ağ bağlantılarını silmeyi sağlamak E) Yeni ağ oluşturmayı sağlamak 10. Aşağıdakilerden hangisi sanal özel ağların avantajlardan biri değildir? A) Ağ iletişim kuralı desteği sağlaması B) Yönlendirilemeyen iletişim kurallarının uygulanmasına izin vermesi C) Internet üzerinden yapılan bağlantının şifreli ve güvenli olması D) Maliyeti düşürmesi E) Çevirmeli ağların dış kaynaklarla desteklenmesi 11. ADSL İnternet bağlantısının hızı aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A) Telefon markası B) Telefon numarası C) Telefon modeli D) Modem markası E) Telefon kablosunun kalitesi 12. İnternet Explorer tarayıcısı penceresinde erişilmek istenen İnternet adresinin yer aldığı öğe aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlık Çubuğu B) Adres Çubuğu C) Menü Çubuğu D) Komut Çubuğu E) Durum Çubuğu 13. Ziyaret edilen bir web sayfasını bilgisayara kaydetmek için izlenen yol aşağıdakilerden hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir? A) Dosya / Al ve Ver B) Dosya / Gönder / Masaüstüne Kısayol C) Düzen / Kaydet D) Dosya / Farklı Kaydet E) Araçlar / Eklentileri Yönet 14. İnternet Explorer web tarayıcısında görüntülenen bir sayfanın yenilenmesi için aşağıdaki kısayol düğmelerinden hangisi kullanılır? A) B) C) D) E) 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 15. Çevrimiçi sahtecilikten ve hileli web sitelerinden korunmaya yardımcı olan İnternet Explorer aracı aşağıdakilerden hangisidir? A) Açılır pencere engelleyicisi B) Windows Update C) Kimlik Avı Filtresi D) Özet Akışı E) Eklentileri Yönet 16. İnternet Explorer'da gözatma geçmişi silme işlemi yapıldığında aşağıdakilerden hangisi silinmez? A) Geçici İnternet Dosyaları B) Tanımlama Bilgileri C) Form Verileri D) Parolalar E) İzin verilen web siteleri 17. Web sitelerinin güvenlik sertifika bilgilerine ulaşmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır? A) Araçlardan Sertifika Bilgileri seçilir. B) Internet Seçenekleri / Genel sekmesi altından sertifikalar düğmesine tıklanır. C) Kilit üzerine tıklanır. D) Web sitelerinde bu bilgi her zaman yer alır. E) sitesinden doğruluğu kontrol edilir. 18. Windows gezgininde sık kullanılan birkaç web sayfasına kolayca erişmeyi sağlayan araç çubuğu aşağıdakilerden hangisidir? A) Adres çubuğu B) Standart araç çubuğu C) Bağlantılar çubuğu D) Durum çubuğu E) Dil çubuğu 19. Windows Vista işletim sisteminde Komut İstemi ekranını açmak için Çalıştır a yazılması gereken komut aşağıdakilerden hangisidir? A) Com B) Cmd C) Commt D) Cd E) Cmt 20. Aşağıdakilerden hangisi İnternetten dosya indirmeye yardımcı programlardan biridir? A) Winrar B) Windows Media Player C) Windows Mail D) Windows Live Messenger E) FlashGet 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A Bu testteki sorular MS Word 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. 1. İmlecin bir satırda bir sonraki sekme durağına gitmesini sağlayan tuş aşağıdakilerden hangisidir? A) Shift B) Ctrl C) Insert D) Tab E) Page Down 2. Paragraf stilleriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Tek tıklamayla sayfa yapısı ayarlarını değiştirmeyi ve sayfaya filigran, sayfa rengi ve kenarlık eklemeyi sağlar. B) Yazı tipi, paragraf, sekme, kenarlık, dil, çerçeve, numaralandırma özelliklerini tek tıklamayla seçilen paragrafa atamayı sağlar. C) Belge temasına ait renkleri, yazı tipleri ve efektleri tüm özellikleriyle birlikte değiştirmeyi ve başka belgelere de aktarmayı sağlar. D) Kapak sayfası, resim, şekil, grafik gibi belgeye sonradan eklenebilen nesnelerin biçimlendirilmesini sağlar. E) WordArt kullanarak belgeye dekoratif yazılar eklenmesi sonrası, yazıların başka biçimlere dönüştürülmesini sağlar. MASAÜSTÜ YAYINCILIK-I 4. Word şablonları arasından herhangi birini seçerek bir belge hazırlamaya başlamanın ilk adımı aşağıdakilerden hangisidir? A) Herhangi bir belgeyi açmak B) Yeni bir belge başlatmak C) Açık belgeye tema atamak D) Belgeyi farklı adla kaydetmek E) Belgeyi Web günlüğü olarak yayınlamak 5. I. Köprü II. Yazı tipi III. Satır sayısı IV. Etiket V. Metinden uzaklık 6. Yukarıdakilerden hangileri başlangıcı büyütme işleviyle ilgilidir? A) II ve III B) I, II ve IV C) I, IV ve V D) II, III ve V E) III, IV ve V Yukarıdaki resimdeki sekmede bulunan araç simgeleri aşağıdaki işlevlerden hangisine aittir? A) SmartArt B) Çapraz başvuru C) Tablo D) Simge E) Filigran A 3. Aşağıdakilerden hangisi sayfa yapısıyla ilgili özelliklerden biri değildir? A) Kağıdın genişliği ve yüksekliği B) Sayfaların yatay-dikey yerleşimi C) Resim, şekil ve grafiklerin boyutu D) Sayfa dikey hizalama özellikleri E) Yazı alanını oluşturan kenar boşlukları 7. Word 2007'de broşürler için en çok hangi tür şablon formatı bulunmaktadır? A) Üçe katlanmış dikey sayfa B) İkiye katlanmış dikey sayfa C) Beşe katlanmış yatay sayfa D) Katlanmamış yatay sayfa E) Üçe katlanmış yatay sayfa 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 8. Metin kutularının işlevi nedir? A) Metnin WordArt olarak artistik yazı tipi ve görünümle biçimlendirilmesini sağlamak B) Paragraf stilleri atayarak belge metninde görselliğin artırılmasını sağlamak C) Tablolara metinler yerleştirirken otomatik tablo biçimleri kullanılmasını sağlamak D) Belgeye kenarlıklar, resimler, grafikler ekleyerek düzenlenmesini sağlamak E) Metnin çerçeve ve dolgu rengi belirlenebilecek şekiller içinde oluşturulmasını sağlamak 9. Bir broşürü hazırlarken nesneleri sayfalara yerleştirmek için en çok kullanılan komut aşağıdakilerden hangisidir? 10. A) Bul ve değiştir iletişim kutusu B) Çapraz başvurular C) Metin kutuları D) Sütunlar E) Zarflar ve etiketler Yukarıdaki resim aşağıdakilerden hangisini ifade eder? A) SmartArt grafiğini B) Çapraz başvuruyu C) Metin kutusu türlerini D) Hızlı stil seçeneklerini E) Sayfa kenarlıklarını 11. Word 2007 de bir belgeye grafik eklendiğinde, veriler aşağıdakilerden hangisinde görüntülenir? A) Adobe Reader uygulamasında B) Microsoft Excel çalışma sayfasında C) Tablo ekle iletişim kutusunda D) Internet Explorer penceresinde E) Çok düzeyli liste iletişim kutusunda 12. Bir belgeye eklenen üstbilgi ve altbilgi alanlarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 13. A) Her sayfada aynı yerde bulunur ve aynı bilgiyi içerirler. B) Seçili değil iken normal metinlerden daha silik görünürler. C) Resim, çizim ya da metin gibi nesneleri barındırırlar. D) Sayfa numarası, belge başlığı gibi bilgiler taşıyabilirler. E) Bazı sayfalarda ya da belge bölümlerinde gizlenebilirler. Yukarıdaki resim aşağıdakilerden hangisini ifade eder? A) Üstbilgi ve altbilgiyi B) İmza satırını C) Belge bağlantısını D) Resim yazısını E) Alıntılar ve kaynakçayı 14. Aşağıdaki belgelerden hangisinde sayfa numarası bulunması zorunludur? A) İşletme ana sözleşmesi B) Ticari durum tasdikname talebi dilekçesi C) Personel alımı ilanı D) Kartvizit E) Davetiye 15. Bir belgeye kesirli, köklü ve benzeri türden ifadeleri eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır? A) Metin sekmesindeki WordArt aracı B) Bağlantılar sekmesindeki çapraz başvuru aracı C) Çizimler sekmesindeki SmartArt aracı D) Simgeler sekmesindeki denklem aracı E) Tablo sekmesindeki tablo aracı 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 16. Bir belgede yazım ve dilbilgisi denetimi yapılırken hatalı bir sözcükle karşılaşılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) Paragrafın yazı tipinin diğerlerinden farklı olması B) Sözcüğün belgede birçok kez tekrarlanması C) Satır girintisinin yetersiz olması D) Sözcüğün sözlükte yer almaması E) Sözcüğün dizine eklenmemiş olması 17. Bir belgeye eklenmiş içindekiler tablosuyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 18. A) Belgenin hangi başlıklar ve alt başlıklardan oluştuğu bilgisini sunar. B) Belge içindeki değişiklikler, içindekiler tablosunda kolayca güncellenebilir. C) Belge kağıda basıldığında okuyucunun istediği konuya kolay ulaşmasını sağlar. D) Belgede çalışılırken istenen başlığa tek tıklamayla ulaşılmasını sağlar. E) Belgenin kaç sayfa, sözcük, paragraf ve satırdan oluştuğu bilgisini sunar. Yukarıdaki resimdeki araç simgesinin işlevi nedir? A) Web düzeni görünümüne geçmek B) Yazım ve dilbilgisi denetimini sağlamak C) Yazdırılmayan simgeleri gösterip gizlemek D) İçindekiler sayfasını ekleyip çıkartmak E) Resim ve çizim gibi nesneleri eklemek 20. Aşağıdakilerden hangisi bir belgede kullanılabilecek başvurulardan biri değildir? A) Baskı önizleme B) İçindekiler tablosu C) Şekiller tablosu D) Dipnot ve sonnot E) Alıntılar ve kaynakça 19. Bir belgeye şekiller tablosu eklemek için aşağıdakilerin hangisinden yararlanılır? A) Çeviri ekran ipucu B) Sayfa numarası C) Kenar boşlukları D) Zarflar ve etiketler E) Resim yazısı 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A Bu testteki sorular MS Excel 2007 sürümüne göre cevaplandırılacaktır. 1. Çalışma sayfasına eklenen bir resim biçimlendirildikten sonra resim üzerinde yapılan tüm biçimlendirmeyi geri almak için aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır? A) Resim Değiştir B) Resmi Sıkıştır C) Resim Şekli D) Resmi Sıfırla E) Resim Efektleri 2. Bir metin dizesindeki ilk karakteri ve metinde harf dışındaki karakterlerin ardından gelen harfleri büyük harfe, diğer harfleri küçük harfe dönüştüren işlev aşağıdakilerden hangisidir? A) BİRLEŞTİR B) YAZIM.DÜZENİ C) DEĞİŞTİR D) BUL E) METNEÇEVİR İŞLEM TABLOLARI-I 3. A1, A2 ve A3 hücrelerine sırasıyla 3, 6 ve =EĞER(YADA(A2<A1;A1<0);0;A1*A2) değerleri girilmiştir. 4. Aşağıdakilerden hangisi borçlanmalara ilişkin finansal işlevlerden biri değildir? A) Bugünkü Değer B) Taksit Sayısı C) Azalan Bakiye D) Faiz Tutarı E) Ana Para Ödemesi 5. 2 yıllığına %10 faizle alınacak TL'lik borca karşılık her ay ne kadar ödeme yapılması gerektiğini hesaplamak için aşağıdaki işlevlerden hangisi kullanılmalıdır? A) Faiz Tutarı B) Devresel Ödeme C) Gelecek Değer D) Azalan Bakiye E) Taksit Sayısı A Buna göre, A3 hücresinin hesaplanmış değeri kaçtır? A) 0 B) 6 C) 9 D) 12 E) Aşağıdakilerden hangisi sayısal değerdir? A) 375/B B) No:4/17 C) 15. Cadde D) %55 E) 255-A 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 7. Yukarıdaki resimdeki çalışma sayfasında, A9 hücresine =ARA(45;C2:C7;B2:B7) formülü yazılmıştır. Buna göre, A9 hücresinin hesaplanmış değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) Kravat B) Hırka C) KMZ_01 D) KMZ_02 E) Bere 8. D1=24, D2=30, D3=15, D4=5 Silgi, D5=45 Kitap değerleri girilmiştir. Buna göre, MAK(D1:D5) işlevinin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 5 Silgi B) 15 C) 24 D) 30 E) 45 Kitap 10. A1 hücresinde yer alan =6*2-1*4/2 işleminin sonucu kaçtır? A) -12 B) 0 C) 10 D) 12 E) I. Devresel Ödeme (DEVRESEL_ÖDEME) işlevi, devresel sabit ödemeler ve sabit faiz oranına dayanarak bir yatırımın dönem sayısını verir. II. Gelecek Değer (GD) işlevi, dönemsel sabit ödemeler ve sabit faiz oranına dayanarak bir yatırımın gelecekteki değerini hesaplar. III. Faiz Tutarı (FAİZTUTARI) işlevi, dönemsel sabit ödemelere ve sabit faiz oranına dayanarak yatırımın belirli bir dönemi boyunca ödenen faizini hesaplar. 9. xltx uzantısı aşağıdaki Excel dosya türlerinden hangisine aittir? A) Şablon dosya B) Çalışma kitabı C) XML verisi D) Web sayfası E) Makro içerebilen çalışma kitabı Borçlanmalara ilişkin finansal işlevlerle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 12. I. Birden fazla çalışma kitabıyla aynı anda çalışılmak istendiğinde çalışma kitaplarının tümü bir pencerede görüntülenebilir. II. Başlık çubuğunda çalışma kitaplarının isimleri yer alır ve etkin olan çalışma kitabının başlık çubuğu koyu renk olarak görüntülenir. III. Çalışma kitapları bir pencereye yerleştirildikten sonra istenen çalışma kitabının istenen sayfası açık olan başka bir çalışma kitabına sürüklenerek taşınabilir. Birden fazla çalışma kitabıyla çalışmakla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III 13. I. Çalışma kitabında bulunan Sayfa2 ve Sayfa4 isimli çalışma sayfalarını yazdırmak için, Sayfa2 ve Sayfa4 isimli çalışma sayfaları seçildikten sonra Yazdır iletişim kutusundan Geçerli sayfalar seçeneği işaretlenmelidir. II. Çalışma kitabında 1, 2 ve 3 gibi sıralı sayfaları yazdırmak için, Sayfalar seçeneği işaretlenerek ilk ve son sayfa numaraları girilmelidir. III. Farklı çalışma kitaplarından seçilen çalışma sayfaları Yazdır iletişim kutusu kullanılarak yazdırılabilir. Yazdır iletişim kutusuyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) II ve III 14. I. Çalışma sayfasına eklenen şekil seçildiğinde Şerit üzerine çizim araçlarını içeren Biçim sekmesi eklenir. II. Çalışma sayfasına eklenen resim seçildiğinde Şerit üzerine resim araçlarını içeren Küçük Resim bölmesi eklenir. III. Çalışma sayfasına eklenen SmartArt grafiği seçildiğinde Şerit üzerine çizim araçlarını içeren Pano sekmesi eklenir. Çalışma sayfasına çizim eklemekle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) II ve III 15. Hücrelerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Çalışma sayfasında tanımlanan stile bir isim verilerek bu stil diğer hücrelerde kullanılabilir. B) Hücreleri Biçimlendir iletişim kutusunun Kenarlık sekmesinden kenarlık biçimi ve kenarlık rengi değiştirilebilir. C) Metni kaydır seçeneği işaretliyse, hücrede yer alan verinin en fazla iki satır görüntülenmesi sağlanır. D) Hücreleri Birleştir komutu ile hücreye girilen uzun verinin hücreden taşmaması sağlanır. E) Hücrelere yazılan girdiler istenilen bir açıyla yönlendirilebilir. 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 16. I. Baskı Önizlemenin görüntülenmesi için bilgisayara bağlı bir yazıcı olmalıdır. II. Çalışma sayfasında en az bir hücreye veri girmeden Baskı Önizleme penceresi açılamaz. III. Baskı Önizleme penceresinde kenar boşlukları düzenlenebilir. Baskı Önizlemeyle ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) II ve III 17. I. Kes komutu kullanılarak bir kez yapıştırma işlemi yapılabilir, Kopyala komutu kullanılarak birden çok sayıda yapıştırma işlemi yapılabilir. II. Kesilen hücre başka bir yere yapıştırıldığında, kesilen hücre kaybolmaz. III. Kopyalanan hücre başka bir yere yapıştırıldığında, kopyalanan hücre görüntülenmez. Kes ve Kopyala komutlarıyla ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III 18. A1=3, A2=8 değerleri girilmiş ve seri A5 hücresine kadar genişletilmiştir. Buna göre A6 hücresine yazılan =TOPLA(A1:A5) işlevinin sonucu kaçtır? 19. A1 hücresinde yer alan STOKN_001 biçimindeki metni B1 hücresinde STKNO_001 biçimine dönüştürmek için B1 hücresine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? A) =DEĞİŞTİR(A1;2;2;"KNO") B) =DEĞİŞTİR(A1;2;3;"KNO") C) =DEĞİŞTİR(A1;3;3;"KNO") D) =DEĞİŞTİR(B1;2;2;"KNO") E) =DEĞİŞTİR(B1;3;3;"KNO") 20. B4=8, C4=20, D4=12, E4=6 Dergi değerleri girilmiştir. Bu değerlerin ortalamasını hesaplayan işlev aşağıdakilerden hangisidir? A) 11 B) 25 C) 29 D) 53 E) 65 A) =ORTALAMA(B4:D4) B) =ORTALAMA(8:20:12:6) C) =ORTALAMAA(B4:D4) D) =ORTALAMA(B4:E4) E) =ORTALAMAA(B4:E4) 11 İzleyen sayfaya geçiniz.

12 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A 1. MS Excel programında yeni bir çalışma kitabı oluşturmak, şablondan yeni bir çalışma kitabı oluşturmak ya da var olan bir çalışma kitabından yeni bir çalışma kitabı oluşturmak için kullanılan sekme aşağıdakilerden hangisidir? A) Giriş B) Ekle C) Dosya D) Veri E) Görünüm 2. IAS bilgisayarında Aritmetik ve Mantık Biriminin işlevi aşağıdakilerden hangisidir? A) Hafızadaki komutları yorumlamak B) Sayısal veri üzerinde işlem yapmak C) Veri ve program komutlarını saklamak D) Veri-program işlemlerinin giriş-çıkışını sağlamak E) Verileri ekrana yansıtmak 3. MS PowerPoint programında metnin üstünü çizme, karakter aralıklarını ayarlama, büyük/küçük harf değiştirme, yazı tipi rengini değiştirme ve metne gölge uygulamak için kullanılan sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisidir? A) Giriş sekmesi, Yazı Tipi grubu B) Dosya sekmesi, Yazı Tipi grubu C) Tasarım sekmesi, Düzen grubu D) Giriş sekmesi, Slaytlar grubu E) Görünüm sekmesi, Stiller grubu 4. E-posta hesabına giriş yapan bir kullanıcı, gelen e-postalar sayfasında aşağıdakilerden hangisini göremez? A) Gelen e-postalar B) Okunmuş e-postalar C) Toplam e-posta sayısı D) Giden e-postalar E) E-posta geliş tarihi TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I 5. Safari programı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Windows işletim sistemi Web Tarayıcısıdır. B) Mac OS işletim sistemi Web Tarayıcısıdır. C) Pardus işletim sistemi Web Tarayıcısıdır. D) Unix işletim sistemi Web Tarayıcısıdır. E) Linux işletim sistemi Web Tarayıcısıdır. 6. MS PowerPoint programında temel dosya biçimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Grafik B) Animasyon C) Gösterim sayfası D) Sunu E) Çalışma kitabı 7. Malware nedir? A) Paylaşıma açık programlara verilen addır. B) Kötü niyetle üretilmiş yazılımlara verilen addır. C) Anti-virüs programlarının genel adıdır. D) Ücretsiz programlara verilen addır. E) Mobil cihazlar için üretilmiş uygulamaların genel adıdır. 8. Ofis yazılımlarında menülerde, yanında üç nokta (...) olan komutlar tıklandığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir? A) Bir alt menü kapatılır. B) Klasör taşınır. C) Programdan çıkılır. D) Bir iletişim kutusu açılır. E) Yazım denetimi yapılır x nedir? A) Veri Güvenliği yasa numarasıdır. B) Bilgisayar kalite güvence numarasıdır. C) Telsiz ağ standardıdır. D) Koaksiyel kablo seri numarasıdır. E) Fiber optik kablo seri numarasıdır. 10. Aşağıdakilerden hangisi kredi kartı işlemleri yapmak için kullanılan sitenin güvenli olup olmadığının anlaşılması için kullanılan geçerli yöntemlerden biridir? A) Ekrana antivirüs logosunun bulunması B) İşlem yaptıktan sonra ekran çıktısının alınması C) Sitede Güvenli Bir Sitedesiniz ibaresinin bulunması D) Linux işletim sisteminin kullanılması E) Sitenin adresinin https ile başlaması A 12 İzleyen sayfaya geçiniz.

13 2015 GÜZ DÖNEM SONU 1154-A A 11. Windows ta bir dosya ya da klasörün özelliklerini görmek için izlenmesi gereken adımlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Dosya ya da klasör üzerine çift tıklanır. B) Dosya ya da klasör üzerine tek tıklanır. C) Dosya ya da klasör simgesine sağ tuşla tıklayıp özellikler seçeneği seçilir. D) Dosya seçiliyken Shift tuşuna basılır. E) Dosya seçiliyken Enter tuşuna basılır. 12. Bir ağda Köprü (Bridge) cihazının görevi aşağıdakilerden hangisidir? A) LAN lar arasındaki veri iletişimini düzenler. B) Ağdaki hata mesajlarını yazdırır. C) Ağ kullanıcılarını oluşturur. D) Ağda kullanılan kabloların sağlamlığını denetler. E) Virüs taraması yapar. 13. Gönderilmiş olan bir e-posta ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Tamamlanan e-postanın doğru adrese ulaşması göndericinin sorumluluğundadır. B) Bir kopyası yollayan kişinin e-posta hesabında tutulabilir. C) Konu kısmı boş bırakıldığında e-posta sunucusu bunu çöp mesaj (spam) olarak algılayabilir. D) E-postanın kime yollandığı kontrol edilebilir. E) Gönderilmiş e-posta gönderen tarafından tekrar okunabilir. 14. abc@xyz.edu.tr adresi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Adres bir web sitesidir. B) xyz bir eğitim kurumudur. C) abc adresin kullanıcı ismi kısmıdır. D) Adres Türkiye de bulunuyor. E) Adres bir e-posta adresidir. 15. MS PowerPoint programında geçişlere ses ekleme ve geçiş süresini belirlemekle ilgili komutların yer aldığı sekme ve komut grubu aşağıdakilerden hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? A) Tasarım, Zamanlama B) Geçişler, Bu Slayda Geçiş C) Geçişler, Zamanlama D) Tasarım, Bu Slayda Geçiş E) Görünüm, Göster 16. Aşağıdakilerden hangisinde girilen e-posta adresleri diğer alıcılar tarafından görülmez? A) Fwd: B) Re: C) CC: D) To: E) BCC: 17. Bir Mega bayt kaç Kilo bayttır? A) 8 B) 16 C) 64 D) 1000 E) Bluetooth (Mavidiş) nedir? A) İlk çıkan modem modelidir. B) İki LAN ı birbirine bağlamak için kullanılan cihazın adıdır. C) Mobil cihazlarda kullanılan bir yazılımdır. D) Apple firmasının çıkardığı bir mobil cihazın adıdır. E) Genellikle mobil cihazlarda kullanılan kısa mesafe kablosuz bağlantı çeşididir. 19. MS PowerPoint programında boş bir slaytta metinlerin yazılabileceği ya da resim ve nesnelerin eklenebileceği ögelere ne ad verilir? A) Yardım B) Animasyon bölmesi C) Kılavuz D) Yer tutucu E) Yer imi 20. Aşağıdakilerden hangisi bir Arama Motoru değildir? A) Google B) Powerpoint C) Yahoo D) Yandex E) Bing 13 TEST BİTTİ.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK GENEL KURALLAR 1. Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız. 3. Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız. 4. Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız. 5. Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız. 6. Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız. 7. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. 8. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. 9. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz. 10. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır. 11. Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız. 12. Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 13. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız. 14. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 16. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız. 17. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 18. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz. 19. Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir. Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI İşletim Sisteminde Yapılan Uygulamalar Bir Bilgisayarda Hangi İşletim Sistemi Yüklü Olduğunu

Detaylı

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek.

MS WORD 4.BÖLÜM. Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. MS WORD 4.BÖLÜM Bölüm Adı: NESNE EKLEME Bölümün Amacı: Belgeye nesne ekleme işlemlerini gerçekleştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ekle sekmesini tanır. 2. Kapak sayfası oluşturabilir.

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Microsoft Office Kursu Eğitim İçeriği Microsoft WORD 1. PENCERE ELEMANLARI VE GÖRÜNTÜLEME BİÇİMLERİ 1.1. Genel Bilgiler 1.2. Ekran Görünümleri 1.3. Metin Sınırları ve Basımda Çıkmayan

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - I Ayrıntılı Ders İçerikleri Bilgi Teknolojileri (IT) Kavramları, Bilgisayar Kullanımı ve Dosyaların Yönetimi, Bilgi ve İletişim HAFTA 1 1. Genel Kavramlar(Bilgisayarın tanımı,bilgi

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI

ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI ÜNİTE 1: KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI Kelime İşlemci Nedir? Bilgisayarda yazıların(metinlerin) yazılmasını ve düzenlenebildiği, resimlerin ve tabloların eklenebildiği yazılımların(programların) genel adıdır.

Detaylı

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI 1-) Word 2010 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında

Detaylı

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları

Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları Microsoft Office Word Kelime işlemci, görsel nesnelerin veya çizimlerin resim ya da arka plan olarak kullanıldığı metinler oluşturabilen, harita ve tablo gibi şekiller

Detaylı

4 Front Page Sayfası Özellikleri

4 Front Page Sayfası Özellikleri 4 Front Page Sayfası Özellikleri İsterseniz Frontpage penceresinin sağ tarafından, isterseniz araç çubuklarından faydalanarak yeni bir sayfa açın. Frontpage te çeşitli sayfa şablonları bulunmaktadır. Ancak

Detaylı

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi

MİCROSOFT WORD Giriş. Kelime İşlemci. Dikey Metin Seçme. Girintiler. Seçim işlemi MİCROSOFT WORD Giriş Bilgisayarlar insan yaşamına girmeden önce yazı, mektup, kitap, makale gibi dokümanlar, daktilo ve benzeri yazım araçları kullanarak hazırlanırdı. Artık günümüzde bilgisayarların yoğun

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

Excel 2007 Çalışma Soruları

Excel 2007 Çalışma Soruları Excel 2007 Çalışma Soruları 1) Çalışma sayfasının sekme rengi hangisi ile değiştirilir? a) Ekranın altında yer alan sayfa adı sekmesi çift tıklanarak b) Sayfa adı sekmesi üzerinde farenin sağ tuşu-sekme

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997 2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ 6. SINIF 2. DÖNEM 2. SINAV ÇALIŞMA NOTLARI MİCROSOFT EXCEL PROGRAMI Programın Açılışı: Başlat Tüm Programlar Microsoft Office Microsoft

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU

Elbistan Meslek Yüksek Okulu Güz Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Elbistan Meslek Yüksek Okulu -2016 2017 Güz Yarıyılı Öğr. Gör. Murat KEÇECĠOĞLU Sayfa Görünümünün Değiştirilmesi: Belgenin normal, anahat, taslak, tam okuma sayfası ve web görünümlerinde gösterilmesini

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU İşletmenlik Kursu Eğitim İçeriği İŞLETİM SİSTEMİNİN TEMELLERİ 1.1. Sistem Kaynakları 1.1.1. Kesme İstekleri (IRQ) 1.1.2. Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) 1.1.3. Giriş/Çıkış Adresleri

Detaylı

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar

Dersin Konusu ve Amaçları: Ders P lanı: Bölüm 1: Bilgi Teknolojilerinde Temel Kavramlar Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş Dersin Konusu ve Amaçları: Bu dersin amacı daha önce bilgisayar ve bilgi teknolojileri alanında herhangi bir bilgi ve/veya deneyime sahip olmayan öğrenciye bilgi

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 BÖLÜM-2. WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ...27 İÇİNDEKİLER BÖLÜM-1. BİLGİSAYARIN TANIMI VE ÇALIŞMA PRENSİBİ...1 1.1. GİRİŞ...1 1.2. BİLGİSAYARIN TANIMI VE TARİHSEL GELİŞİMİ...3 1.3. BİLGİSAYARIN FONKSİYONLARI...3 1.4. BİLGİSAYARIN YAPISI VE BİLGİSAYARI

Detaylı

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma

8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı Denetimi Düğmeleri ve Uzaklaştırma Genel Ekran Görünümü 1.Ofis Düğmesi 2.Hızlı Erişim Araç Çubuğu 3.Belge Başlığı 4.Menüler 5.Menü Şeridi 6.Kaydırma Çubuğu 7.Cetveller 8.Sayfa ve 9.Yazım 10.Belge Görünüm 11.Ekran Yakınlaştırma Sözcük Sayısı

Detaylı

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI

2011/2012 GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR DERSİ FİNAL SINAVI SORULARI 1) Word de metni yazmaya yeni sayfadan devam etmek için ne yapılmalıdır? a) Yeni sayfaya kadar sürekli [Enter] yapılır b) Yeni sayfaya kadar sürekli [Boşluk] tuşlanır c) Ekle menüsünden Sayfa Sonu seçilir

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash

Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Ekle Menüsü İşlevleri ÜNİTE 10 Ekle Menüsü Tablolar Resimler ve Çizimler Bağlantılar Metin ve Simgeler Media Flash Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Microsoft Powerpoint temel işlemleri hakkında bilgiler verildikten

Detaylı

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için:

Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: Biçimleme Metin biçimleme Hizalama Word dokümanlarınızda oluşturduğunuz veya oluşturacağınız metinlerin hizalamasını yapabilirsiniz. Bu işlem için: 1. Hizalamak istediğiniz metni seçin. 2. Giriş sekmesini

Detaylı

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI

BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? 2. POWERPOINT PROGRAMININ BAŞLATILMASI BÖLÜM 8 B- SUNU PROGRAMI 1. MICROSOFT POWERPOINT NEDİR? Microsoft Office Paketi ile birlikte kullanıcıya sunulan Powerpoint Programı, etkileşimli sunular (Presentation) hazırlamaya yarayan metin tabanlı

Detaylı

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI

NAZMİYE DEMİREL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ 1. DÖNEM 6. SINIFLAR DERS NOTU EXCEL 2007 DERS NOTLARI EXCEL 2007 DERS NOTLARI Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde tutma ve bu verilerle ilgili ihtiyaç duyacağınız tüm hesaplamaları

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ

MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ MİCROSOFT POWER POINT 2007 DERS NOTLARI GİRİŞ SEKMESİ Seçili metni yada şekli keser (CTRL+X) Seçili metni yada şekli kopyalar (CTRL+C) Kopyalanmış bilgilerin yapıştırılmasını Özel yapıştır komutu kullanılırsa

Detaylı

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.)

BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) AYRANCILAR ORTAOKULU BİLİŞİM TEK VE YAZ. DERSİ WORD 2007 SORULARI(CEVAPLAR SON SAYFALARDA RENKLİ GÖSTERİLMİŞTİR.) SORU 9-) Yandaki butonun görevi nedir? 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik

Detaylı

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1 BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ Microsoft Word 2007 Çalışma Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Word Programının tanımıdır? A) Hesap Programıdır. B) Tablo Grafik Programıdır. C) Kelime İşlem Programıdır. D)

Detaylı

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir.

Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3. GİRİŞ SEKMESİ Bu sekme ile genel olarak biçimlendirme ile ilgili ayarlamaların yapıldığı sekmedir. 3.1. Excel 2010 da Kesme, Kopyalama, Yapıştırma ve Biçim Boyacısı Giriş sekmesinin ilk grubu olan Pano

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 WORD 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 WORD 2010 İÇERİK 1. 2. 3. 4. 5. Genel bilgiler Wrd ile neler yapabilirsiniz? Wrd penceresinin tanıtımı Sekmelerin tanıtımı Belgeler ile ilgili işlemler 6. Yeni bir belge luşturmak Varlan bir

Detaylı

Donatlar-NotePad DONATILAR

Donatlar-NotePad DONATILAR Donatlar-NotePad DONATILAR Donatılar işletim sistemiyle birlikte gelen programların yer aldığı bölümdür. Bu programlara Başlat-Tüm Programlar- Donatılar adımlarıyla ulaşılır. Not Defteri (Notepad) Sadece

Detaylı

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller

6. NESNE İŞLEMLERİ 6.1. Resim Ekleme Ekle Çizimler Resim Küçük Resim : Ekle Resim Ekle : Ekle Çizimler 6.2. Şekil Ekleme Ekle Çizimler şekiller 6. NESNE İŞLEMLERİ Bu bölümde nesnelerin nasıl eklendiğini ve nasıl biçimlendirildiğini öğreneceğiz. 6.1. Resim Ekleme Kelime işlemci programı, hazırlamış olduğumuz belgenin istenilen yerine resim ekleme

Detaylı

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI)

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ (MEB ONAYLI) WİNDOWS İŞLETİM SİSTEMİ Genel Konu Başlıkları :Bilgisayar kavramı, Farenin kullanılması, Masa üstü kavramı, Klavye kullanımı, Bir uygulama penceresi özellikleri, Dosya

Detaylı

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma

Resim 7.20: Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 İÇERİK Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu oluşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varolan bir sunuyu açmak

Detaylı

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B

3. Aşağıdakilerden hangisi B5 hücresinin değerini getirir (Kopyalar)? a-) =B5 b-) B5 c-) =B(5) d-) =5B 1. Aşağıdakilerden hangisi hücrenin içini desen ile doldurur? a-) Biçim - Hücreler -Yazı Tipi b-) Biçim - Hücreler - Desen c-) Biçim - Hücreler Kenarlık d-) Biçim - Hücreler Hizalama 2. Aşağıdaki fonksiyonlardan

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 1-) Word nedir? Hesap Programıdır Tablo - Grafik Programıdır Kelime İşlem Programıdır İşletim Sistemidir BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ WORD 2007 SORULARI 9-) Yandaki butonun görevi nedir? Kes Kopyala Yapıştır

Detaylı

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama

Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama Bölüm 4 Microsoft Power Point Sunum Hazırlama 4.1 POWERPOINT Sunu Programı Giriş Power Point sunu hazırlama programı, bir konu hakkında bilgi vermek veya herhangi bir ürünü tanıtmak gibi istenen anlatımları

Detaylı

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ

1 MICROSOF T OFFICE 2010 A GİRİŞ İÇİNDEKİLER V İÇİNDEKİLER 1 MICROSOFT OFFICE 2010 A GİRİŞ 1 Microsoft Office 2010 ile Gelen Yenilikler 1 Metin Efektleri 2 Akıllı Kopyala - Yapıştır Fonksiyonu 2 Fikirlerimizi Daha Görsel Olarak İfade

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint 2010, güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir

1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 1-) Word 2007 nedir? A-) Hesap Programıdır B-) Tablo - Grafik Programıdır C-) Kelime İşlem Programıdır D-) İşletim Sistemidir 2-) Microsoft Word 2007 programında kağıt boyutu, kenar boşlukları ile ilgili

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm 10-11: Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması

Yazılım Arayüzünün Tanıtılması İçindekiler Yazılım arayüzünün tanıtılması Sunu tasarımı ilkeleri Sunu şablonlarını kullanma Slayt işlemleri (Yeni slayt ekleme, slaytı çoğaltma kopyalama taşıma, slayta metin ekleme) Slaytlar arası geçişler

Detaylı

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI

SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI SAÜ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ORTAK BİLGİSAYAR DERSLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ WİNDOWS 7 BÖLÜM SORULARI 1.Windows 7 Temelleri 1.2. Masaüstü 1. Windows 7 de dosyaların hangi programla açılacağını

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Word 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu Buradaki komutlar her zaman

Detaylı

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI

TEKİRDAĞ 50. YIL ORTAOKULU BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve YAZILIM DERSİ II. DÖNEM ÇALIŞMA KÂĞIDI 1) En az iki bilgisayarın birbirleriyle bağlantı kurup veri alışverişi yapmasına ne denir? A) Bilgisayar ağı B) Donanım C) e-alışveriş D) internet 2) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağının kullanım

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1173 2015 - GÜZ DÖNEM SONU - 1. OTURUM - Cumartesi 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI

MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI ARAYÜZ MİCROSOFT WORD PROGRAMI ÇALIŞMA KAĞIDI Baskı Önizleme Microsoft Word 2007 Hızlı Yeni Geri Al Yinele Yazdır Aç Kaydet (İleri Al) Hızlı Erişim Çubuğu Ofis Düğmesi Word programdaki tüm komutları hızlı

Detaylı

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA

BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA BİLGİSAYAR DONANIMI 1-2 HAFTA 1. Hafta, Genel Kavramlar, 3B Ekran Kartları ve 3B Görüntü Özellikleri, Bilgisayarın Verimi / Gücü ve Donanım ve Yazılım Ders Tanıtımı Genel Kavramlar Donanım, Yazılım ve

Detaylı

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR

MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR MICROSOFT WORD ÖRNEK SORULAR 1.Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? A) Başlat Tüm Programlar - Microsoft Office B) Başlat Ayarla r- Microsoft Office C) Başlat Tüm Programlar

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Temel Bilgi Teknolojileri-1 Sınav Türü : Bütünleme WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... Temel Bilgi Teknolojileri

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları

BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları BİL 810 İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Programın açılması Ana ekranın tanıtılması Sekmeler menüsünün tanıtılması Seçili sekmeye göre açılan şeritlerin tanıtılması Veri Girişi Formül ekleme

Detaylı

PAKET PROGRAMLAR DERSİ

PAKET PROGRAMLAR DERSİ PAKET PROGRAMLAR DERSİ Dersin Modülleri Kelime İşlemci Programı Elektronik Tablolama Programı Sunu Hazırlama Programı Internet ve e-posta Yönetimi Kazandırılan Yeterlikler Kelime işlem programını kullanmak

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller

12) H 2 O 100m 3 (alt/üst simge) gibi metin ayarlarını nereden yapabiliriz? a-) Giriş Pano b-) Giriş Yazıtipi c-) Giriş Paragraf d-) Giriiş Stiller TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ ÇALIŞMA SORULARI-2 1) Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu Başlat Donatılar Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Microsoft Office Microsoft Word2010 Başlat Programlar

Detaylı

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 POWERPOINT 2010 İÇERİK Genel bilgiler PwerPint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Yeni bir sunu luşturmak Bir sunuyu kaydetmek Varlan bir sunuyu açmak

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI (CEVAPLAR belgenin sonundadır) 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI MİCROSOFT OFFİCE WORD SORULARI 1. Microsoft Word programını çalıştırmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir? a) Başlat Programlar Microsoft Office b) Başlat - Ayarlar c) Başlat - Programlar - Donatılar d)

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları

Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları Microsoft Word 2007 Modül 4 Çalışma Soruları BÖLÜM 1 BELGE İŞLEMLERİ(27s)... 1 BÖLÜM 2 BİÇİMLENDİRME(18s)... 1 BÖLÜM 3 BELGE DENETİMİ(5s)... 1 BÖLÜM 4 SAYFA YAPISI(16s)... 1 BÖLÜM 5 TABLO İŞLEMLERİ(10s)...

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

3.4.4. Bağlantılar: Bağlantılar grubundaki seçenekler Şekil 3.75 de görülmektedir.

3.4.4. Bağlantılar: Bağlantılar grubundaki seçenekler Şekil 3.75 de görülmektedir. Ekran Görüntüsü: Görev çubuğunda simge durumuna küçültülmeyen bir programın görüntüsünü almak için kullanılır. Ekran görüntüsü düğmesine tıklandığında (Şekil 3.74) açılan listede simge durumunda olmayan

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA İÇERİK Excel menü çubuğunda bulunan, Ekle menüsünün içerik ve uygulamaları Biçim menüsünün içerik ve uygulamaları Veri menüsünün içerik ve uygulamaları

Detaylı

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu:

WORD 2010 PROGRAMI 1-miseR 2-miseR Pencere Durum Düğmeleri: Başlık Çubuğu: Resim-2 Resim-1 WORD 2010 PROGRAMI Word programı metin oluşturma programıdır. Bu metin oluşturma işleminin yanında resim, şekil, tablo, grafik, wordart gibi birçok nesne ekleyerek çeşitli belgeler ortaya

Detaylı

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1

MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 MODÜL 3 KELİME İŞLEM UYGULAMALARI 1 Kelime İşlemci I. Uygulamanın Kullanımı A. Kelime İşlemcisiyle İlk Adımlar B. Ayarların Yerleştirilmesi C. Kaydetmek D. Yardım Fonksiyonlarını Kullanma II. Temel İşlemler

Detaylı

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ

BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ BÖLÜM 1 GİRİŞ 1.1 GİRİŞ Microsoft Excel de dosyalar çalışma kitabı olarak isimlendirilir. Bu dosyalar normal belge türüdür. Dosya ismi üzerine fare ile tıklandığında dosya açılır. Excel dosyaları tablolardan

Detaylı

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI

MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSİ SORU BANKASI 1) Aşağıdaki birimlerden hangisi ile bilgisayara veri girişi yapılabilir? A) Monitör C) Klavye B) Yazıcı D) Çizici 8) Aşağıdakilerden hangisi onay tuşudur? A) Enter

Detaylı

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar)

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım Dersi Çalışma Kağıdı-2 (5.Sınıflar) İnternete Bağlanma: İnternette, için tarayıcı adı verilen programlar ile gezinti yapılır. Pek çok tarayıcı program vardır. İnternet

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET

BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET BİRİNCİ BÖLÜM İNTERNET 1. İnternet... 1 1.1. Tanımı ve Tarihçesi... 1 1.2. İnternette Kullanılan Kavramlar... 3 1.2.1. Alan Adları(Domain Name)... 3 1.2.2. İnternette Kullanılan Terimler... 4 1.3.İnternet

Detaylı

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ

1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1. MİCROSOFT EXCEL 2010 A GİRİŞ 1.1. Microsoft Excel Penceresi ve Temel Kavramlar Excel, Microsoft firması tarafından yazılmış elektronik hesaplama, tablolama ve grafik programıdır. Excel de çalışılan

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri I

Temel Bilgi Teknolojileri I Temel Bilgi Teknolojileri I DİKKAT! Bu testte 20 soru bulunmaktadır. Cevaplarınızı, cevap kâğıdınızın Temel Bilgi Teknolojileri I testi için ayrılan kısmına işaretleyiniz. 1. Aşağıdakilerden hangisi 15

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

MS WORD 6. BÖLÜM. Başvurular sekmesindeki seçenekler Şekil 3.127 de görülmektedir. Şekil 3. 127. Başvurular Sekmesi

MS WORD 6. BÖLÜM. Başvurular sekmesindeki seçenekler Şekil 3.127 de görülmektedir. Şekil 3. 127. Başvurular Sekmesi MS WORD 6. BÖLÜM Bölüm Adı: BAŞVURULAR Bölümün Amacı: Başvurular sekmesini kullanmak. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Belgeye içindekiler tablosu oluşturabilir. 2. Belge içinde dipnot

Detaylı

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA

IV. Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER ELEKTRONİK TABLOLAMA IV. ELEKTRONİK TABLOLAMA Ünite A. BAŞLANGIÇ B. TEMEL İŞLEMLER C. FORMÜLLER VE FONKSİYONLAR D. BİÇİMLEME E. İLERİ ÖZELLİKLER 99 A BAŞLANGIÇ Konuya Hazırlık 1. Excel le Word ün farklılıkları neler olabilir?

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3

ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 ÖĞRENME FAALİYETİ 3 AMAÇ Bu öğrenme faaliyeti ile tasarım düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Tema ne demektir? Temayı oluşturan ögeler nelerdir? Araştırınız. Arka plan ne demektir?

Detaylı

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur.

Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. 4. EKLE SEKMESİ Ekle sekmesi Excel de tablo, grafik, köprü ve resim eklendiği sekmedir. 4.1. Tablolar Ekle sekmesindeki Tablolar grubundaki Tablo seçeneği ile tablo oluşturulur. Tablo oluşturulmak istenen

Detaylı

Microsoft Excel Uygulaması 1

Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel Uygulaması 1 Microsoft Excel 2010, Microsoft Office paketinde yer alan ve gerek veri depolama ve organizasyonu gerekse çözümleme ve görselleştirme gibi faaliyetleri kolayca gerçekleştirebildiğimiz

Detaylı

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI

ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 4. SAYFA YAPISI ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 AMAÇ ÖĞRENME FAALĠYETĠ 4 Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda hazırlamıģ olduğunuz belgenin özelliğine göre sayfa yapısı ve yazdırma ayarlarını hatasız yapabileceksiniz. ARAġTIRMA

Detaylı

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ TARSUS HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ASO MÜDÜRLÜĞÜ KULLANIMI ( İŞLETMENLİĞİ OPERATÖR) KURS PLANI BŞL : 08.03.2011 - BTŞ : 02.05.2011 Hafta içi her gün: 14.30-17 :40 ( 4 saat ) TARİH GÜN SAAT MODÜL Açılış konuşması,

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI 1) Power Pointe yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır? a) Xls b) Doc c) Ppt d) Txt 3)

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Kelime İşlemci - Word Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı

.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken sürümlerinde.doc tur.) 1.Belge Başlığı MİCROSOFT WORD (KELİME İŞLEMCİ) Dosya Uzantısı.docx veya.doc (2007 ve üzeri sürümlerde.docx iken 1997-2003 sürümlerinde.doc tur.) Genel Ekran Görünümü 1.Belge Başlığı 2.Sekmeler 3.Sekme Şeridi 5.Cetveller

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar İşletmenliği Kurs Planı

Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar İşletmenliği Kurs Planı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Erzurum / Yakutiye Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojileri Alanı İşletmenliği Kurs Planı SÜRE BAŞLAMA TARİHİ : 23/10/2018 BİTİŞ TARİHİ : 07/12/2018 KURS SÜRESİ

Detaylı

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE ÜNİTE MICROSOFT POWER POINT - I TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İÇİNDEKİLER HEDEFLER ÜNİTE 11 MICROSOFT POWER POINT - I İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Genel bilgiler PowerPoint penceresinin tanıtımı Sekmelerin genel tanıtımı Sunular ile ilgili işlemler Boş sunu

Detaylı

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ

TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ TABLO ve HÜCRE SEÇİMİ ÇALIŞMA TABLOSU (SAYFASI) İŞLEMLERİ Tablo seçimi: Çalışma kitabında işlemler normal olarak etkin bir çalışma tablosunda yapılır. Bazı hallerde birden fazla çalışma tablosu etkin hale

Detaylı