Bu bölümde, ZoomTextʹin temellerini öğreneceksiniz:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu bölümde, ZoomTextʹin temellerini öğreneceksiniz:"

Transkript

1 Bölüm 2 Başlarken Bu bölümde, ZoomTextʹin temellerini öğreneceksiniz: ZoomTextʹin nasıl kurulup, aktive edileceği. ZoomTextʹi nasıl başlatılacağı ve sonlandırılacağı. ZoomTextʹi etkinleştirip, devredışı bırakma. Ana ZoomText kullanıcı arayüzü ve tabla simgesinin nasıl kullanılacağı. Windows Vista için ZoomText oturum açma desteğini kullanma. ZoomText kullanmada nasıl yardım alınacağı. Bu bölümdeki bilgilerin size yeterli bilgiyi vermesine rağmen, tam bilgi için diğer bölümlere de göz atmanız önerilir.

2 14 ZoomText in Kurulumu ZoomText 9.1 un sisteme kurulumu çok kolaydır. ZoomText CDsi büyük boyutlarda hazırlanmış seslendirme yapabilen bir kurulum programı içerir. Kur programı kurulum için iki yöntem önermektedir: Otomatik ve özgün. Otomatik kurulum (aşağıda listelendiği gibi) genel ayarları kullanarak yükler. Yükleme yaparken daha az dialog kutusu sunulur ve yüklemeye daha az zaman harcarsınız. Özgün kurulum kendi özgün ayarlarınızı kullanmanıza olanak tanır. Aşağıdaki tablo otomatik yükleme yöntemi kullanılırken sunulan ayarları içerir.

3 Bölüm 2 Başlarken 15 Kurma Seçenekleri Kurulum dosyası Masaüstünde ZoomText simgesini göster * Sistem açıldığında ZoomTexti otomatic olarak çalıştır * Speech synthesizers ** Otomatk Kurma Ayarları C:\Program Files\ZoomText 9.1 Evet Hayır Yalnızca ZoomText İngilizce Versiyonu: İngilizce bütün ses sentezleyicileri kurulur. ZoomText Uluslararası versiyonu: TruVoice İngilizce ve seçilmiş dil için uygun ses sentezleyicileri kurulur. * ZoomText kurulduktan sonra bu ayar değiştirilebilir. Bu ayar ZoomText Program seçeneklerinde yer almaktadır. Bu seçimi açması için Ayarlar menüsünden, Program... seçin. ** Ses sentezleyici ayarları yalnızca ZoomText Büyütücü/Okuyucu yu kurarken başvurabilirsiniz.

4 16 ZoomText i Kurma 1. Virüsten koruma programınızı devredışı bırakın ve açık olan tüm programları kapatın. 2. ZoomText 9.1 CDsini CD-ROM sürücüsüne takın. ZoomText kurulumu otomatik olarak başlayacaktır. 3. Kurulumu tamamlamak için ekranda beliren talimatları takip edin. Kurulum Otomatik Olarak Başlamazsa 1. Başlat menüsünden Çalıştır ı seçin. 2. CD-ROM sürücüsünü açın. 3. Kur programını seçin ve Aç ı tıklayın. 4. Çalıştır kutusunda OK seçeneğini tıklayın.

5 Bölüm 2 Başlarken 17 Program Bileşenlerini Yükleme Eğer ZoomText 9.1 yazılımını Ai Squared websitesinden yükleyerek edindiyseniz, ZoomText in bazı bileşenlerine sahip olmayabilirsiniz. Bu bileşenler ses sentezleyicilerini ve ürün yerellemelerini (ZoomText in diğer dil versiyonları) içerir. Ancak bunları istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Not: İndireceğiniz bileşenlerin seçimi, sisteminize yüklediğiniz ZoomText ürününe göre değişir. Program Bileşenlerini indirme ZoomText Yardım menüsünde, Program Bileşenlerini İndir i seçin. Web sayfanız bileşenleri indirebileceğiniz web sayfasını açacaktır. Kurulum ve indirme için yüklenebilir program bileşenleri listesi görüntülenecektir.

6 18 Otomatik Güncelleme ZoomText 9.1 çevrimiçi kontrol ve güncellemeyi de gerektirir. Bu servis ZoomText in düzeltilmiş, yenilenmiş haline ulaşmanızı sağlar. Işte nasıl çalışacağı... ZoomText i her çalıştırdığınızda Güncelleme Sihirbazı çevrimiçi olup olmadığınızı kontrol eder. Eğer çevrimiçiyseniz son sürümü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edip, yüklemek ister misiniz? Diye sorar. Evet seçeneğini tıklayarak güncellemenizi otomatik olarak başlatabilirsiniz. Not: Bu özelliği kullanabilmeniz için İnternet bağlantısı gereklidir. ZoomText Güncelleme Sihirbazı Eğer ağ yöneticiyseniz ve ZoomText i her başlattığınızda, güncellemelerin kontrolünü istemiyorsanız, devredışı bırakabilirsiniz:

7 Bölüm 2 Başlarken 19 Otomatik Güncellemeyi Devredışı Bırakma 1. Ayarlar menüsünde, Program... seçin. 2. ZoomText her başlatıldığında çevrimiçi güncelleme kontrolünü devredışı bırak seçeneğini seçin. 3. OK seçeneğini tıklayın. Otomatik güncellemeye ek olarak, güncellemeleri istediğiniz zaman elle kontrol edebilirsiniz. Güncellemeleri Elle Kontrol Etme Windows Başlat menüsünde, Programlar ZoomText 9.1 Güncellemeleri Kontrol Et seçeneklerini seçin. Güncelleme sihirbazı ortaya çıkar.

8 20 ZoomText 9.1 a Başlama ZoomText sisteminize kurulduğunda aşağıdaki prosedürleri kullanmaya başlayabilir. Windows masaüstünde, ZoomText 9.1 program simgesini seçin. Windows Başla menüsünde, Programlar ZoomText 9.1 ZoomText 9.1 seçin. Not: ZoomText Windows başladığında yapılandırmaları otomatik olarak yükleyebilir. Bu seçenek kurulum gerçekleştirilirken etkinleştirilebilir yada ZoomText Seçenekleri diyalog kutusundan ayarlanabilir. Ayrıntılı bilgi için bkz, Bölüm 5 Program Seçenekleri. ZoomText başlayınca, normal ekranın büyütülmüş bir görüntüsünü göstermek için ekranı değiştirir. Büyüme, fareyi hareket ettirdikçe; yazı yazdıkça; ve uygulamalarınızı çalıştırdıkça, aktivite alanını muhafaza ederek, otomatik olarak farenin gittiği yöne gider. Eğer ZoomText Büyütücü/Okuyucuyu da yüklemişseniz, siz dökümanlarınızı ve uygulamalarınızı yönlendiriken aynı anda ZoomText seslendirme yapacaktır. ZoomText çalışırken, bilgisayarınızda açık olan diğer programların kendi görevlerini yapmalarına hiçbir şekilde olumsuz etkisi olmayacaktır.

9 Bölüm 2 Başlarken 21 ZoomText 9.1 u Aktifleştirme Aktivasyon yasal olmayan yollardan ZoomText 9.1 kullanımını önlemek için hazırlanmış bir işlemdir. Ürün aktivasyonu çok basit bir işlemdir yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır. ZoomText i kurduktan sonra 60 gün içinde bu işlemi gerçekleştirmelisiniz aksi takdirde aktivasyonu gerçekleştirene kadar ZoomText deneme sürümünü kullanmış olacaksınız. Aktivasyonu hemen yada 60 gün içinde gerçekleştirebilirsiniz. 60 gün içinde deneme sürümü kullanımı sonlandırılır. Deneme ürünü sonlandırıldığında, kullanmaya devam etmek için ürün aktivasyonunu hemen yapmanız gerekmektedir.

10 22 ZoomText i Aktivasyona Hazırlama ZoomText 9.1 u aktifleştirmek için, seri numaranızı kullanmanız gerekmektedir. Yenilenmiş bir sürüm almışsanız bundan önceki sürümün seri numarasını da kullanmanız gerekir. Bu seri numarasını ürün paketinin üzerinde bulabilirsiniz. ZoomText seri numarasının yeri ZoomText CD kabında Ürün kayıt kartında ZoomText ürün kutusunun üzerinde ZoomText kullnım kılavuzunun arkasında Not: Ai Squaredʹin çevrimiçi mağazasından satın aldıysanız, seri numaranız adresinize gönderilecektir.

11 Bölüm 2 Başlarken 23 Aktivasyon Süreci 60 günlük geçici süre boyunca, ZoomText i her açtığınızda aktivasyon sihirbazı belirir. Ve bu sihirbaz sizi aktivasyon için yönlendirir: Seçenek 1: Seri numaram var ve ZoomText i aktifleştirmek istiyorum Eğer seri numaranız varsa bu seçeneği seçin. Aktifleştirme süreci boyunca sihirbaz sizi yönlendirecektir. Seçenek 2: Ürünü satın almak istiyorum Eğer ürünü satın almak istiyorsanız bu seçeneği seçin. Sihirbaz nasıl satın alacağınıza yardım edecektir. Seçenek 3: ZoomText i denemek istiyorum Geçici sürümünü çalıştırmak için bu seçeneği seçin. Bu sürümü 60 gün boyunca kullanabilirsiniz. 60 gün sonunda kullanmaya devam etmek istiyorsanız ürünü aktifleştirmeniz gerekecektir.

12 24 ZoomText Aktivasyon Sihirbazı - Hoşgeldiniz ZoomText aktivasyonunu seçtiğinizde, seri numaranızı girmeniz istenecektir. Seri numaranızı girin, ancak aktivasyonun tamamlanması için internet bağlantınızın olması gerekmektedir.

13 Bölüm 2 Başlarken 25 Eğer internete bağlandıysanız, Seri numarasınız ve sistem kodunuz geçerlilik için otomatik olarak Ai Squared aktivasyon sunucusuna gönderilir. Zoomtext lisansınızı aktive etmeniz için bilgisayarınıza bir aktivasyon kodu gönderilir. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir. Internete bağlı değilseniz, Sihirbaz seri numaranız ve sistem kodunuzu, aktivasyon kodunuzu nasıl alabileceğinizi içeren talimatlarla birlikte görüntüler. Bir aktivasyon kodu, (internete bağlı farklı bir bilgisayarla) Ai Squared aktivasyon websitesinden Ai Squared ürün desteği bölümünden talep edilebilir. Pazartesi ve Cuma günleri batı zamanlamasına göre saat 9.10 dan ye kadar telefonla aktivasyon desteği de mümkündür. Kuzey Amerika İçin Ücretsiz Servis (866) Kuzey Amerika Dışı İçin (802) numaralarını arayın

14 26 Büyütücü/Okuyucu kurulumunu Büyütücü seri numarasıyla yapmak ZoomText Büyütücü/Okuyucuyu sisteminize yüklediyseniz, Büyütücü seri numarasıyla aktivasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu ürünün sadece Büyütücü özelliğine sahip olmasına neden olur. Ekran okuma özelliğini tekrar elde etmek istiyorsanız, Büyütücü/Okuyucu yu satın alarak ürünü yeniden aktifleştirmeniz gerekmektedir. ZoomText i birden fazla bilgisayarda aktifleştirmek ZoomText in tek kullanıcı versiyonlarıyla, programı üç ayrı bilgisayarda daha çalıştırabilirsiniz.(zoomtext yazılım lisans anlaşmasına göre). Çoklu aktivasyonlar, bireylere başka başka bilgisayarda işlem yapma imkanı sunar, ev bilgisayarı, iş bilgisayarı, lap top vs. Üçten fazla bilgisayara kurmanın denenmesi halinde, diğer bilgisayarın işlemi kısıtlanır. Not: Zoomtextin çoklu kullanıcı versiyonları, her lisanslı kullanıcıya bir aktivasyon hesabı sağlamaktadır.

15 Bölüm 2 Başlarken 27 ZoomText Yazılım Lisansı Transferi Zoomtext yazılımını farklı bir bilgisayara gönderecek yada sabit sürücünüzü yeniden mi yapılandıracaksınız? Yazılım lisansınızı ZoomText aktivasyon sunucusuna ilk transferiniz lisansınızın korunması ve böylelikle ZoomTextin yeniden kurulumunda aktivasyonda kullanılabilmesi açısından önemlidir. ZoomText menü kutusundan, ZoomText yazılım lisansı transferi, Yardım Yazılım lisansı transferi ni seçin... Bu uygulama ZoomText aktivasyon sihirbazını harekete geçirecektir. Ve transfer süreci boyunca size rehberlik edecektir. Bu süreç bilgisayarınızdaki ZoomText in aktivasyonunu devredışı bırakacaktır.

16 28 Ürün Aktivasyonu Konusunda Sıkça Sorulan Sorular Ürün aktivasyonu nedir? Ürün aktivasyonu ZoomTextin korsan kullanımının önüne geçmek için oluşturulmuş bir teknolojidir. Ürün aktivasyonu nasıl çalışır? Aktivasyon süreci seri numarasının yasal olup olmadığını doğrular. Ve ZoomText yazılım lisansı anlaşması izni olmaksızın birden fazla bilgisayarda aktifleştirmeye izin verilmez. Eğer ürün aktivasyonunu yaptırmazsam ne olur? Kurulumdan sonra 60 gün içinde ürün aktivasyonunu gerçekleştirmezseniz, ZoomText aktifleştirene kadar çlışmaz hale gelir. Ürün aktivasyonum başarısız olursa ne olur? ürün aktivasyonu bazı koşullarda başarısız olabilir. ZoomText i çabucak ve kolaylıkla orijinal aktivasyon gibi aktifleştirebilirsiniz. Eğer aktifleştirme denemeleriniz başarısız olursa, yardım için Ai Squared ürün destek servisine başvurabilirsiniz. Eğer bilgisayarımı formatlar veya ayarlarını geliştirisem ne olur? Eğer bilgisayarınızın sabit sürücüsünü formatlarsanız yada windows işletim sistemi ayarlarını geliştirirseniz, önce ZoomText yazılım lisansını ZoomText aktivasyon merkezine transfer etmelisiniz. ZoomText Yazılım Lisansı Transferi hakkında bilgi için önceki bölüme göz atın. Not: Windows servis paketlerini kurarken ZoomText lisansını transfer etmenize gerek yoktur.

17 Bölüm 2 Başlarken 29 Eğer ZoomText yazılımımı başka bir bilgisayara taşımak istersem? Eğer ZoomText yazılımınızı bir başka bilgisayara taşımak isterseniz, lisansınızı ZoomText aktivasyon sunucusuna göndermeniz önemlidir. Bu sizin yeni kurulumda aktivasyonunuzun kullanılabilir olması için yazılım lisansınızı korur. ZoomText Yazılım Lisansı Transferi hakkında bilgi için önceki bölüme göz atın.

18 30 ZoomText 9.1 ürün Kayıt Işlemi ZoomText kullanıcı lisansınızı gereği gibi koruyabilmek için, Ai Squared kurulum işleminden hemen sonra ürün kayıt işlemini gerçekleştirmenizi önerir. Kayıt işlemini gerçekleştirdiğinizde teknik destek alabilecek, güncellemelerinizi daha düşük fiyatlarla gerçekleştirebilecek ve aylık elektronik bültenimize abone olacaksınız. Bu bülten aracılığıyla ZoomText hakkındaki son yenilikler ve kullanım ipuçlarını içeren açıklamalar ile promosyonlar hakkında bilgiler sunulmaktadır. Kayıt işlemi sırasında vereceğiniz kişisel bilgilerinizin güvenliği konusunda hiç bir endişe taşımayın. Ai Squared, müşteri bilgilerini kesinlikle üçüncü taraflarla paylaşmamaktadır. ZoomText kayıt işlemini 3 farklı yolla gerçekleştirebilirsiniz:

19 Bölüm 2 Başlarken 31 Çevrimiçi ZoomText kayıt işlemi (önerilir) Çevrimiçi kayıt işlemi çok kısa bir sürede gerçekleştirilebilen kolay bir işlemdir Ai Squared web sitesinde bir kullanıcı hesabı oluşturarak Register your product seçeneğini seçin. Ai Squared müşteri hesabınızda hesap bilgilerinizi güncellemek, siparişlerinizi gözden geçirmek ve adınıza lisanslanan ZoomText yazılımınızın seri numarasını görmek için günün her saatinde oturum açabilirsiniz. Böylece seri numaranızı başka bilgisayarlarda aktive etmek için ihtiyaç duyacağınız seri numaranıza ulaşma kolaylığına sahip olursunuz. Çevrimiçi kayıt işlemi için aşağıdaki adımlardan herhangi birini izleyebilirsiniz: ZoomText aktivasyon sihirbazında, (sihirbazın son iletişim kutusunda) çevrimiçi kayıt seçeneğini seçin. ZoomText s yardım menüsünden, ZoomText kayıt seçeneğini seçin. Web tarayıcınızın adres çubuğuna ZoomText kayıt kartını kullanın Ürün paketinin içinde yer alan büyük puntolu kayıt kartını doldurarak postaya verin Kayıt işlemi için telefon seçeneğini de kullanabilirsiniz Telefon aracılığıyla kayıt işlemi için Ai Squared i çalışma günlerinde 9:00 17:00 saatleri arasında (USA. Doğu Saat Dilimi) aşağıdaki numaraları kullanarak arayın. Kuzey Amerika için 1 (800) Kuzey Amerika dışı ++1 (802)

20 32 ZoomText Kullanıcı Arayüzü ZoomText i başlattığınızda kullanıcı arayüzü ekranda ortaya çıkar. Bu pencere ZoomText çalışmasındaki tüm kontrolleri içerir. Tüm ZoomText ayarlarına standart menüyle ve kullanımı kolay araç kutularıyla ulaşılabilir. Her araç kutusu özelliği önemli ve sık kullanılan ayarlara hızlı girişi sağlayan düğmeleri içerir. Her düğme kolay tanınabilir bir görünüme sahiptir. Düğmeler işlevine göre gruplandırılmıştır ve grupları hepsi (bulucular hariç) tıklanabilir özelliktedir. Not: Ekran büyütme ve okumaya bağlı olan özellikler araç kutusu ve dialoglar olarak gruplandırılmıştır. Ekran okumaya bağlı özellikler yalnızca ZoomText Büyütücü/Okuyucu da ortaya çıkar.

21 Bölüm 2 Başlarken 33 ZoomText Düğmesi ZoomTexti çalıştırır yada devredışı bırakır. Devredışı bırakıldığında programdan çıkmadan tüm büyütme ve seslendirme özellikleri kapatılır. Büyütücü Tabı ZoomText in büyütme özelliklerini kontrol eden araç kutusunu gösterir. Okuyucu Tabı ZoomText ekran okuyucu araçkutusunu gösterir. (yalnızca ZoomText Büyütücü/Okuyucu) Yardım Aracı Üzerine tıklanan simge hakkında yardım bilgisi görüntüler. Durum Kutusu Aktif olan uygulamanın adını gösterir. Uygulama ve döküman okuyucunun, okuma bölgelerinin ve uygulama ayarlarını kullanıma uygun olduğu zamanları haber verir. Küçültücü Düğme ZoomText kullanıcı arayüzünü gizler.

22 34 Kullanıcı Arayüzünü Küçültme ve Restorasyon ZoomText kullanıcı arayüzü çalışan ZoomText i etkilemeden küçültülebilir (saklanabilir) yada restore edilebilir. ZoomText i Küçültmek Aşağıdakileden birini yapabilirsiniz: ZoomText başlık kutusundan, küçült düğmesini tıklayın. ZoomText kullanıcı arayüzü etkinken, ESC tuşuna basın. ZoomText Restorasyonu Aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz: Görev kutusundan ZoomText 9.1 düğmesini tıklayın. Kullanıcı arayüzeyi kısayoluna basın: CTRL + SHIFT + U. Not: Zoomtext kullanici arayüzü açık fakat diğer uygulamalarla ile tıkanmişsa yeniden kurmak ZoomText i görüşe açacaktir.

23 Bölüm 2 Başlarken 35 ZoomText i Etkinleştirme ve Devredışı Bırakma ZoomTexti programdan çıkmadan, istediğiniz zaman etkinleştirebilir yada devre dışı bırakabilirsiniz. ZoomText devredışı bırakıldığında, ekran normal (büyütülmemiş) boyutlarına dönüşür ve tüm ses özellikleri ertelenir. ZoomText i etkinleştirme ZoomText kullanıcı arayüzünden, ZoomText düğmesini seçin. Kısayol: ALT + INSERT ZoomText i devredışı bırakma ZoomText kullanıcı arayüzünden, ZoomText düğmesini seçin. Kısayol: ALT + DELETE

24 36 Tabla Simgesini Kullanma ZoomText çalışır durumdayken, program simgesi sistem tablasının yanında belirir.(saatin yanında). Tabla simgesinin tıklanma ZoomText in önemli ayarlarını içeren menüleri açacaktır. Tabla simgesine sol tıklamayla aşağıdakileri gerçekleştirebilirsiniz: ZoomText etkinleştir/devredışı bırak Büyütme seviyesini ayarla Uygulama Okuyucusunu yada Döküman Okuyucusunu başlat. (Yalnızca ZoomText Büyütücü/Okuyucu) sol tık menüsü Tabla simgesine sağ tıklamayla aşağıdakileri gerçekleştirebilirisiniz: ZoomText i restore yada küçültme ZoomText ten çıkma sağ tık menüsü

25 Bölüm 2 Başlarken 37 Araçları Klavyeyle Kullanma ZoomTextʹin Ayarla, Dondur ve Seslendir araçları kişisel olarak ayarlanmış ekran alanınına tıklamanıza yada sürüklemenize izin verir. Ve bu araçları fareyle kolay kullanıma uygun bir dizaynla sizlere sunmuştur. Fareyle kullanımının yanı sıra klavyeyle de kullanabilmeniz mümkündür. Bu araçlar aktif haldeyken, aşağıdaki tabloya göre klavye komutlarıyla kontrol edebilirsiniz. Fare Hareketi İşaretçiyi hareket ettirin Sol- tık Sağ-tık Objeyi sağa sürükle Objeyi sola sürükle Objeyi yukarı sürükle Objeyi aşağı sürükle Klavye Komutu YUKARI, AŞAĞI, SOL, SAĞ ENTER ESC SHIFT + SAĞ SHIFT + SOL SHIFT + YUKARI SHIFT + AŞAĞI

26 38 ZoomText ten Çıkış ZoomText programından istediğiniz her zaman çıkabilirsiniz. ZoomTextten çıkıldığında, ekran normal boyutlarına döner.( büyütülmemiş haline) ve tüm konuşma uygulamaları kapatılır. ZoomText ten çıkış Aşağıdakilerden birini yapın: Dosya menüsünden, Çıkış ı seçin. ZoomText başlık çubuğundan, kapat kutucuğunu tıklayın.

27 Bölüm 2 Başlarken 39 ZoomText i Kaldırma Eğer sistemde ZoomText e artık ihtiyacınız yoksa, istediğiniz her an kaldırmanız mümkünüdür. Sistemden kaldırma ZoomText i ve ona ait tüm program dosyalarını siler. Silindikten sonra sisteminiz ZoomText yüklenmeden önceki haline döner. ZoomText i kaldırmadan önce dikkat etmeniz gerekenler: Eğer 60 günlük geçici versiyon kullanıcısıysanız, ZoomText i sistemden kaldırmanız halinde geriye kalan kullanılmamış günlerinizi kaybedersiniz. Tekrar kurulum kullanılmamış günlerinizi geri getirmeyecektir. Eğer ZoomText kurulumunuz aktifleştirildiyse, yazılım lisansınızı kaldırmadan önce ZoomText aktivasyon sunucusuna geri göndermelisiniz. Böylelikle yazılım lisansınız korunmuş olacaktır, bu sayede ZoomText i bir başka bilgisayarda aktifleştirmeniz mümkün olacaktır. Ayrıntılı bilgi için bu bölümde ZoomText yazılım transferin e göz atın. ZoomText i Kaldırma 1. Windows Başlat menüsünden, Programlar ZoomText 9.1 Uninstall ZoomText İlerideki, talimatları uygulayın. ZoomText kaldırma sihirbazı çalışır.

28 40 Windows Vista Oturum Açma Desteği ZoomText oturum açma desteği, Windows Vista işletim sisteminde oturum açma esnasında temel ekran büyütme ve okuma kolaylığı sunar. Oturum açma esnasında ekran görüntüsünü 36x kata kadar büyütebilir, renk düzenlemeleri yapabilir ve ekran okuma özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Not: ZoomText xfont özelliği Windows Vista oturum açma desteğiyle birlikte etkinleştirilmeyeciğinden, büyütülen metnin görüntü kalitesi çok yüksek olmayacaktır. Ayrıca oturum açma desteğiyle birlikte ZoomText, varsayılan sentezleyiciyi kullanacaktır. ZoomText oturum açma desteği araç çubuğu ZoomText oturum açma desteği etkinleştirildiğinde, ZoomText oturum açma desteği araç çubuğu, Windows Vista oturum açma ekranında görünecektir. Oturum açma desteği araç çubuğuyla büyütme düzeyini ayarlayabilir, oturum açma desteğini etkinleştirip devre dışı bırakabilir veya ekran okuma özelliğini aktive edebilirsiniz. ZoomText oturum açma desteği araç çubuğu

29 Bölüm 2 Başlarken 41 ZoomText düğmesi ZoomText i etkinleştirir veya devre dışı bırakır. ZoomText devre dışıyken, program çalışmaya devam eder ancak büyütme ve ekran okuma özellikleri çalışmaz. Kısayol tuşları: ZoomText i etkinleştirme: ALT + INSERT ZoomText i devre dışı bırakma: ALT + DELETE Büyütme düzeyi Ekran görüntüsünün 1-36 kat aralığında büyütülebilmesini sağlar. Kısayol tuşları: Büyütme düzeyini arttırma: ALT + NUMPAD artı Büyütme düzeyini azaltma: ALT + NUMPAD eksi Renk Renk düzenlemelerini açıp kapar. Kısayol tuşu: CTRL + SHIFT + C Seslendirme Ekran okuma özelliğini açıp kapar. Kısayol tuşu: ALT + SHIFT + S Not: Windows Vista işletim sisteminde ZoomText oturum açma desteğiyle her oturum açışınızda, eski ayarlarınız kullanılır ve ayarlarla ilgili yapacağınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilerek bir sonraki oturum açma işleminde de devreye girer.

30 42 ZoomText oturum açma desteğini etkinleştirme ve devre dışı bırakma ZoomText oturum açma desteği ile ilgili işlemler tercihler iletişim kutusunda gerçekleştirilir. ZoomText oturum açma desteği etkin durumdayken, Windows Vista işletim sisteminde tanımlı tüm kullanıcılar için kullanılabilir durumdadır. ZoomTextoturum açma desteğini etkinleştirmek için 1. ZoomText ayarlar menüsünden Program seçeneğini seçin. Tercihler iletişim kutusu görüntülenecektir. 2. Windows Vista için ZoomText oturum açma desteği onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun. Not: Bu işlem için yönetici konumunda oturum açmalısınız. Yönetici konumunda oturum açmamışsanız bu seçenek kullanılamaz durumda olacaktır. 3. Tamam düğmesini tıklayın.

31 Bölüm 2 Başlarken 43 Windows Vista Kullanıcı Hesabı Kontrolü Windows Vista işletim sisteminin güvenlik konusundaki yeni özelliklerinden biri de Kullanıcı Hesabı Kontrolü dür. Bu özellik, bilgisayarınızdaki ayarların değiştirilmesini, güvenilir olmayan dosyaların sisteminizde bozulmaya yol açmaması ve gizli bilgilerinizin başkaları tarafından elde edilmesini önlemek üzere tasarlanmıştır. Yönetici öncelikleriyle oturum açmış olsanız bile bu özelliğin işlevini yerine getirebilmesi için, programlarınız standart kullanıcı konumunda açılır. Dolayısıyla, yönetici öncelikleri gerektiren bir işlem yaptığınızda, ekranınızda yönetici izni için bir iletişim kutusu görüntülenir. Tamamıyla yasal ve zararsız uygulamaları kullanırken, hatta tarih/saat ayarlarını değiştirirken veya yeni bir yazıcı sürücüsü kurarken de yönetici izni iletişim kutusu görüntülenir. Sisteminizde kullanılmasında hiç bir sakınca olmamasına karşın aşağıdaki ZoomText özelliklerini kullanırken de kullanıcı hesabı kontrolü mesajıyla karşılaşabilirsiniz: Aktivasyon sihirbazını çalıştırırken ZoomText güncelleme sihirbazını çalıştırırken ZoomText yazılım lisansınızı transfer ederken Program bileşenlerini indirirken veya kurarken ZoomText program veya kullanıcı ayarlarını değiştirirken

32 44 Kullanıcı hesabı kontrolüyle ilgili daha ayrıntılı bilgi için Windows Vista yardım sistemine başvurunuz. Kullanıcı hesabı kontrolü mesajı görüntüleyen ZoomText özellikleri için Ai Squared teknik destek departmanını arayabilirsiniz.

33 Bölüm 2 Başlarken 45 Yardım ZoomText, programı öğrenebilmeniz ve çalıştırabilmenize yardım etmek için döküman ve araçlar sunmuştur. ZoomText 9.1 Kullanıcı Kılavuzu ZoomText özellikleri ve komutları kullanımı hakkında tam bilgi içerir. ZoomText 9.1 Hızlı Kullanım Kılavuzu ZoomText in her türlü özelliği için kısa anlaşılır bilgileri içerir. ZoomText 9.1 Çevrimiçi Yardımı ZoomText 9.1 kullanıcı kılavuzu hakkında çevrimiçi bilgileri içerir. kullanıcı arayüzünden direct giriş yapabilirsiniz, İçerik, İndeks ve Araştır ı kullanarak başlıkları bulabilirsiniz. ZoomText Yardım Aracı ZoomText araç çubuğunda üzerine tıklanmış öğeler için açıklama pencereleri açar. Yardım Aracı Nedir? ZoomText araçkutusunda üzerine tıklanan simgeler için açıklama pencereleri açar.

34 46 ZoomText Çevrimiçi Yardımı 1. Yardım menüsünden, ZoomText Yardımı seçin. 2. Yardım penceresinden,aşağıdakilerden birini tıklayın: İçerik Çevrimiçi yardım bölümünden bir başlık seçmenize olanak tanır. Dizin Başlık bulabilmeniz için dizini kullanmanıza olanak tanır. Araştır Çevrimiçi yardım sayfasından bir kelime yada heceyle başlık bulmanıza olanak tanır. Not: Her ZoomText uyarı kutucuğu seçildiğinde gereken yardımı sağlayacak Yardım düğmesini içerir. ZoomText Yardım Aracını Kullanma 1. ZoomText kullanıcı arayüzünden ZoomText Yardım Aracını tıklayın. Yardım aracı aktifleşir. 2. İşaretçiyi araç kutusu simgesinin üzerine hareket ettirin. 3. Öğe açıklamaları için üzerini tıklayın. 4. Yardım aracından çıkmak için, sağ tıklayın yada ESC tuşuna basın.

35 Bölüm 2 Başlarken 47 Bu nedir? i kullanmak, Yardım Aracı 1. Herhangi bir ZoomText dialogu içindeyken, Bu nedir? i seçin. Yardım aracı (başlık çubuğunda yer alır.) Bu nedir? Aracı aktifleşir. 2. İşaretçiyi uyarı simgesinin üzerine getirin. 3. Öğe açıklamasını görüntülemek için üzerini tıklayın.

36 48

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı

Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği. Başvuru Kitapçığı Göz yorulmasına karşı büyütme ve ekran uyarlama desteği Başvuru Kitapçığı ZoomText Express programına hoş geldiniz ZoomText Express bilgisayarınızda rahatlıkla ve kolayca kullanabileceğiniz bir ekran büyütme

Detaylı

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26

Indeks. Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 Indeks A Ağ Bulucu ayarları 74 düğmesini 31 komutlar 74 Ağ Bulucu 74 Ağ düğmesini 31 AHOI kısayolları 169 alan dışı 83 araçları klavyeyle kullanma 26 B Bölgesi düğmesini 91 büyütme pencereleri boyutlandırma

Detaylı

Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 un piyasada iki çeşit ürünü bulunmaktadır.

Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 un piyasada iki çeşit ürünü bulunmaktadır. Bölüm 1 Giriş. ZoomText 9.1 az görenler için tasarlanmış çok güçlü bir yazılımdır. Ekran büyütme ve okuma gibi iki ayrı teknolojiyi içerir. Uygulamalara, dökümanlara, emaillere ve internete girişte, bilgisayar

Detaylı

ZoomText kısayolları hakkında birkaç önemli nokta:

ZoomText kısayolları hakkında birkaç önemli nokta: Bölüm 6 Kýsayollar Kısayollar ZoomText kullanıcı arayüzünü aktive etmeden ZoomText komutlarını uygulayan tuş takımlarıdır. Kısayollar her ZoomText çeşidinde vardır ve bir başka program açıkken ZoomTexti

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu

TÜ RKÇ E. Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu TÜ RKÇ E Macro Key Manager Kullanıcı Kılavuzu Giriş Macro Key Manager özel bir tablet uygulama yazılımıdır. Macro Key Manager'ı kullanarak, en fazla kullandığınız klavye işlevlerini (Copy= Ctrl+C ) veya

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr

Avira AntiVir Premium Security Suite www.antivir.com.tr Bu kılavuz Avira AntiVir Premium Security Suite ürününü hızlı bir şekilde kurmanız için hazırlanmıştır. Ürün ile ilgili ayrıntılı kullanım kılavuzuna www.antivir.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sıkça

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi

TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi TecCom TecLocal Programı Kurulum ve Yapılandırma Rehberi Giriş: TecLocal programı TecCom elektronik ticaret platformu üzerinden sisteme kayıtlı tedarikçi/distribütör firmalara bağlanmayı sağlayan ücretsiz

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi

Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım Kullanıcı Rehberi Ecofont Yazılım, baskılarınızı yaparken %50 ye, ve hatta resimsiz yazdırma seçeneğini kullandığınızda çok daha fazlasına varan tasarruf yapmanızı sağlar. Sadece tek bir

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix

AirPrint Kılavuzu. AirPrint hakkında bilgiler. Ayar Prosedürü. Yazdırma. Appendix AirPrint Kılavuzu AirPrint hakkında bilgiler Ayar Prosedürü Yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname... 2 1. AirPrint hakkında bilgiler

Detaylı

ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu

ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu ZoomText 10.1 Ek Hızlı Kullanım Kılavuzu Bu ilave ZoomText 10 hızlı Referans klavuzu Windows 8 için ZoomText 10.1 e özel yeni özellikleri ve diğer değişiklikleri kapsar. Birincil ZoomText 10.1 kurulum

Detaylı

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk

OTOsuite. Kurulum Kılavuzu. Türk OTOsuite Kurulum Kılavuzu Türk Bu belgede, DVD'den, flaş diskten veya sıkıştırılmış dosyadan OTOsuite yazılımını nasıl kuracağınızı açıklanır. Sistem gereksinimleri 1,5 GHz işlemci veya üzeri (2 GHz önerilir)

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

ZoomText 10.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon

ZoomText 10.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon ZoomText Kullanım Kılavuzu versiyon 10.1 içindekiler ZoomText 10.1 a Hoşgeldiniz... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 ZoomText in Kurulumu... 4 ZoomText e Giriş... 5 ZoomText in Aktivasyonu... 6 Dokunmatik

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

knfbreader Mobile kreader Mobile

knfbreader Mobile kreader Mobile knfbreader Mobile kreader Mobile Kurulum Yönergesi Copyright 2009 knfbreading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Tüm hakları saklıdır. Diğer şirket adları ve ürünlerin her biri, kendi şirketlerinin ticari

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN

KASPERSKY LAB. Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN KASPERSKY LAB Kaspersky Small Office Security GUIDE BA BAŞLARKEN K A S P E R S K Y S M A L L O F F I C E S E C U R I T Y Başlarken Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com.tr Revizyon : April 2009 İçindekiler

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

ZoomText 9.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon

ZoomText 9.1. Kullanım Kılavuzu. versiyon ZoomText Kullanım Kılavuzu versiyon 9.1 içindekiler ZoomText 9.1 a Hoşgeldiniz... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 ZoomText in Kurulumu... 4 ZoomText in Aktivasyonu... 5 ZoomText e Giriş... 7 ZoomText Kullanıcı

Detaylı

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8 Ricoh SG 7100DN PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU Windows 7 ve 8 DİKKAT! YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN RICOH (OEM) MÜREKKEPLERİ YÜKLEMEYİN. SAWGRASS SUBLIJET-R MÜREKKEP KARTUŞARINI TAKMASDAN YAZICIYI AÇMAYIN.

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 2- BİR SEFERE MAHSUS YAPILACAK İŞLER 2.1- Kablosuz

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU

RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU RENAULT MEDIA NAV EVOLUTION TOOLBOX KILAVUZU (2018 sonu cihazı) Navigasyon sisteminizdeki haritayı Renault Media Nav Evolution Toolbox.yardımıyla güncelleyebilirsiniz. Bu, navigasyon sisteminizde harita

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır.

KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. KTS Kurulumu KTS (Kolay Ticari Set) yazılımınızı bilgisayarınıza kurmak son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken indirdiğiniz kurulum programını çalıştırmaktır. Kurulum programı çalışınca aşağıdakine

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır.

2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 2017 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 17 Nisan 2017 İçindekiler 3 İçindekiler...5 için durum çubuğu...5

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme...

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme... Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş... 1 ÖNEMLİ NOTLAR... 1 Kanuni Uyarılar... 3 IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5 Sistem Gereksinimleri... 5 Kurulum... 5 Etkinleştirme... 7 Otomatik Güncelleme...

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Hızlı Başlangıç Kılavuzu ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için kötü amaçlı koda karşı son derece gelişmiş bir koruma sağlar. İlk olarak

Detaylı

Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu

Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu - SAMBA Uygulaması - Liste Yükleme Ekranı Kullanım Kılavuzu Türkçe İstanbul, 12.10.2010 Doküman Değişim Takibi Tarih Versiyon Değişikliği Yapan Değişiklik Tanımı 12.10.2010 1 Açelya Atilla Belge Yaratıldı

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD 2010. İçindekiler. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu ZWCAD 2010 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu İçindekiler ZWCAD 2010 Paketi İçeriği... 2 Sistem Gereksinimi... 2 ZWCAD 2010 Yüklemek ZWCAD 2010 programını Tek Kullanıcı için yüklemek...

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Kurulum Kılavuzu 1 İçindekiler Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi...1 Kılavuz Hakkında...3 Kılavuzun Amacı...3

Detaylı

Dokunmatik Yüzey ve Klavye

Dokunmatik Yüzey ve Klavye Dokunmatik Yüzey ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0

Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Kurulum Kılavuzu 1 İçindekiler Fotolia Microsoft Word 2007-2010 Eklentisi...Error! Bookmark not defined. Kılavuz Hakkında...Error!

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 16 Kasım 2015 İçindekiler 3 İçindekiler Fiery Driver Configurator...5

Detaylı

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme

TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme TOSHIBA Windows PC'nizi veya Tabletinizi Windows 10'a Yükseltme Sayın Müşterimiz, Bu belgedeki bilgiler Windows 7 veya Windows 8.x önyüklenmiş belirli TOSHIBA Windows PC veya Tabletlerinizi Windows 10'a

Detaylı

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu

MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu MultiBoot Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler,

Detaylı

ZoomText. Kullanım Kılavuzu. versiyon

ZoomText. Kullanım Kılavuzu. versiyon ZoomText Kullanım Kılavuzu versiyon 10 içindekiler ZoomText 10 a Hoşgeldiniz...2 Okuyucu Araç Kutusu...35 Sistem Gereksinimleri...3 ZoomText in Kurulumu...4 ZoomText in Aktivasyonu...5 ZoomText e Giriş...7

Detaylı

ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI

ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI ARCHICAD in EĞİTİM SÜRÜMÜ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI Graphisoft ArchiCAD yazılımı ticari sürümü dışında aynı zamanda öğrenciler, öğretmenler ve üniversiteler* için ücretsiz bir sürüm içermektedir. Yazılımın

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu belgenin en son sürümünü karşıdan yüklemek için burayı tıklatın ESET NOD32 Antivirus, bilgisayarınız için

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-2 li yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı e-imza

Detaylı