Soğuk metal transferi.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Soğuk metal transferi."

Transkript

1 / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik Soğuk metal transferi. / Teknoloji.

2 / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik, örneğin Soğuk Metal Transferi (CMT) teknolojisi gibi yenilikçi komple sistemler geliştiriyoruz. Tüm dünya bu devrim yaratan kaynak prosesine önyargılı yaklaştı, alüminyum ve çeliğin kaynak yapılarak birleştirilemeyeceği düşünüyorlardı.»arkın DNA şifrelerini«çözme vizyonumuz üzerinde tüm enerjimizle günbegün çalışıyoruz. Kaynak teknolojisi alanında dünya teknoloji lideri, Avrupa da ise pazar lideri olmamız bir mucize değil.

3 İkna ediciyiz, çünkü: / Fronius robotlu kaynakta global pazar lideridir. / Fronius ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik en yeni teknolojileri sunar. / Fronius kaynak sistemlerimizdeki tüm bileşenlerin mükemmel bir uyum içinde çalışmasını garanti eder. / Fronius servis, eğitim ve destek konularını içeren uyumlu bir program sunar. / Fronius, elektrot, TIG ve MIG/MAG dan Plazma ve LaserHybrid e kadar tüm spektruma hakimdir. / Fronius yüksek ürün kalitesi, ekonomiklik ve enerji verimliliği sunar. Dünya çapında teknoloji lideriyiz, çünkü: / 650 den fazla aktif patent. / Yeni alanların keşfi ve araştırması. / Vizyonlarımızı ekonomik devrimlere dönüştürüyoruz. / Kalite iddiası ve devamlılığı bizi besliyor. / Her zaman bir adım önde olan çözümler geliştiriyoruz.

4 4 / CMT kaynak prosesi CMT: Bu üç harfin arkasında dünyanın en kararlı kaynak prosesi gizlidir. /»Soğuk«kaynak prosesi CMT tüm malzemelerde çok iyi sonuçlar verir, dünyanın en kararlı arkını sağlar ve eksiksiz bir proses regülasyonu sunar. Bu, geleneksel MIG/MAG kaynağına göre gerçekten soğuk olan prosesle mümkün olur. Daha doğrusu, sıcak ve soğuğun sürekli değişmesiyle. Bu, mükemmel sonuçlar, çapaksız kaynaklı ve lehimli dikişler, çelik ve alüminyum arasında kaynak bağlantıları, 0,3 mm ve üzeri kalınlıkta çok ince plakaların kaynaklanması gibi ve daha başka çok sayıda seçenek sunar. Entegre tel hareketi / Dijital proses regülasyonu bir kısa devre algılar ve teli saniyede 90 defaya kadar geri çekerek damlacık transferine yardımcı olur! Çapaksız / Telin geriye doğru hareketi, kısa devre esnasında damlacık transferine yardımcı olur. Kısa devre kontrol edilir ve akım düşük seviyede tutulur. Sonuç ise çapaksız metal geçişi. Çok düşük ısı girdisi / Kaynak sırasında tel öne doğru hareket eder ve kısa devre oluşur oluşmaz tekrar geriye çekilir. Yanma fazında ark çok kısa bir süre için ısı verir. Kararlı Ark / Ark boylarının algılanması ve ayarlanması mekanik olarak gerçekleşir. Ark, iş parçasının yüzey kalitesinden ya da hangi hızda kaynak yapmak istediğinizden bağımsız olarak daima kararlı kalır. Bu sayede CMT her yerde ve her konumda uygulanabilir. / Ark yanma fazında, dolgu malzemesi kaynak banyosuna doğru hareket ettirilir. / Dolgu malzemesinin kaynak banyosuna daldırılmasıyla ark söner. Kaynak akımı azalır. / Telin geriye doğru hareketi, kısa devre esnasında damlacık transferine yardımcı olur. Kısa devre akımı düşük seviyede tutulur. / Telin hareket yönü tersine çevrilir ve prosese yeniden başlanır.

5

6 6 / CMT Pulse, CMT Advanced, CMT Advanced Pulse Daha iyisi her zaman mümkündür: CMT Pulse, CMT Advanced ve CMT Advanced Pulse. / En zor dikişler ve çok özel talepler için CMT yi daha da geliştirdik ve yeni özellikler kattık. Sonuç ise neredeyse tüm uygulamalar için mükemmel çözümü bulmaya imkan veren üç ilave proses. Böylelikle en iyi sonuçlar garanti edilir. Ark teknolojileri karşılaştırması Us [V] Geçiş arkı Kısa devre arkı CMT Puls arkı CMT arkı CMT Advanced Puls arkı CMT Advanced arkı... Rotasyon ark Time Darbeli ark Sprey ark PCS arkı Is [A] CMT Pulse / Bu proses bir darbe döngüsünü bir CMT döngüsü ile birleştirir ve bu nedenle daha yüksek ısı verir. Hedeflenen ayarlanabilir değişken darbe ilavesi çok büyük bir güç aralığı ve esneklik sağlar. / CMT ve darbe döngülerinden oluşan kombinasyon / / Pozitif darbe

7 / / / / / / / / CMT Pulse, CMT Advanced, CMT Advanced Pulse / 7 / / CMT Advanced / / / / / / CMT den daha da soğuk. Burada kaynak akımının polaritesi proses regülasyonuna entegredir. Polarite değişimi kısa devre fazında gerçekleşir; böylelikle kanıtlanmış CMT proses kararlılığı kısa devre fazında emniyete alınmıştır. Sonuç ise hedeflenen ısı girdisi, çok yüksek boşluk doldurma kapasitesi ve % 60 a kadar daha yüksek erime gücü. / / / / / / / / / / Negatif CMT ve pozitif CMT nin kombinasyonu / + + / Negatif CMT / İşlem başlangıcı / Pozitif darbe / CMT Advanced Pulse / Negatif kutuplu CMT döngüleri ve pozitif kutuplu darbe döngüleri kombinasyonu ile arkın kesin doğruluğu ve arka yüksek düzeyde hakimiyet hedeflenir. / Negatif CMT ve darbe döngülerinden oluşan kombinasyon / Negatif CMT / İşlem başlangıcı / Pozitif darbe

8 8 / CMT Öne çıkan özellikler Pratikte CMT: Öne çıkan özellikler ve uygulamalar. / CMT önemli avantajlarla kendini gösteriyor, etkileyici uygulama örneklerimiz bunu kanıtlıyor. Çok iyi boşluk doldurma kapasitesi / CMT Advanced ile boşluk doldurma kapasitesi, darbeli kaynağa kıyasla örneğin alüminyumda 1 mm den 2,5 mm ye 2 mm olacak şekilde artıyor. Ana malzeme ve dolgu malzemesi için % 50 daha az eriyik / Ana malzeme ve dolgu malzemesi için, kaplama kaynağındaki masrafları azaltacak şekilde % 50 ye kadar daha az eriyik. Kusursuz kaynak prosesi / % 100 tekrarlanabilirlik ve dünya çapında en iyi proses regülasyonu CMT Pin ve CMT Print gibi tamamen yeni kullanım alanları ortaya çıkarıyor.

9 CMT Öne çıkan özellikler / 9 Çok az çapak oluşumu / Örneğin çelikte darbe ve kısa devre arkına kıyasla % 99 a kadar daha az çapak. DAHA az çekme / Daha düşük ısı girdisi, örneğin ince çelikte daha az çekmeye neden olur. Bu sayede ön hazırlıklara ve çalışma sonrası işlemlere gerek olmaz. Çok düşük ısı girdisi / Örneğin CMT nin alüminyum üzerinde uygulanmasında TIG-KD ye kıyasla % 90 a kadar daha az ısı girdisi. Daha yüksek kaynak hızı / Aynı dikiş kalitesi ve aynı akış özelliklerinde 10 kata kadar daha hızlı, örn. krom nikelde olduğu gibi mükemmel dikiş görünümüyle.

10 10 / Uygulama modülleri Çelikte CMT Daha yüksek kaynak hızı cm/dk 150 % 50 DAHA FAZLA VS 70 1 mm / 0.04 in. 1 mm / 0.04 in. kisa ark CMT / Kısa devre arkı I: 185 A, U: 17,6 V / CMT I: 200 A, U: 16,2 V Çok az çapak oluşumu / 1 m kaynak dikişi uzunluğunda çelik % 99 DAHA AZ ÇAPAK g/m 0,376 / Kısa devre arkı / Puls 0,264 0,002 kisa ark PULS CMT / CMT Çok düşük ısı girdisi (karışım gaz M 21) / Malzeme: 1 mm lik çelik kj/cm 1,96 % 50 daha az ısı girdisi 1,12 kisa ark CMT / Kısa devre arkı I: 97 A, U: 18,1 V / CMT I: 98 A, U: 11,8 V

11 Uygulama modülleri / 11 Alüminyumda CMT Çok ince plaka bağlantıları, daha yüksek kaynak hızı / Mümkün değil / Malzeme: 0,3 mm lik alüminyum 1 mm / 0.04 in. 0,3 mm lik ince plaka / Puls / CMT Vs = 6,4 m/dk. % 50 daha fazla Vs / Malzeme: 3 mm lik alüminyum 3 mm / 0.12 in. / Puls Vs = 1,1 m/dk. / CMT Vs = 1,7 m/dk. Çok düşük ısı girdisi, daha yüksek kaynak hızı / Malzeme: 1,6 mm lik alüminyum / TIG-KD I: 84 A, U: 17,4 V, Vs: 24 cm/dk. kj/cm 4,92 % 90 DAHA DÜŞÜK ısı girdisi / Puls I: 88 A, U: 18,6 V, Vs: 100 cm/dk. 10 kat daha hızlı 1,11 0,61 tig-kd Puls CMT / CMT I: 99 A, U: 16,7 V, Vs: 200 cm/dk. Çok iyi boşluk doldurma kapasitesi / Malzeme: 2 mm lik alüminyum 2,5 mm lik boşluk 2 mm 1 mm 2 mm 2 mm 2 mm 2 mm 2 mm 2,5 mm 2 mm / Puls I: 100 A, U: 18,9 V, Vd: 4,5 m, Vs: 60 cm/dk. / CMT Pulse I: 97 A, U: 16,9 V, Vd: 5 m, Vs: 60 cm/dk. / CMT Advanced Pulse I: 97 A, U: 11,9 V, Vd: 6 m, Vs: 60 cm/dk.

12 12 / Uygulama modülleri CMT ÇELİK/ALÜMİNYUM, CRNİ, KAPLAMA ÇELİK/ALÜMİNYUM HİBRİT BAĞLANTI Çarpışma testine karşı dayanıklı Daha yüksek kaynak hızı / Malzeme: 2 mm lik CrNi / TIG-KD / CMT 5 kat daha hızlı 2 mm / 0.08 in. 2 mm / 0.08 in. I: 84 A, U: 17,4 V, Vs: 24 cm/dk. I: 138 A, U: 19 V, Vs: 130 m/dk. Kaplama sırasında çok az eriyik % Demir içeriği 1. paso 8 / TIG-KD / CMT % 75 daha az eriyik % 50 daha fazla VS 2 TIg-kd CMT Vs: 40 cm/dk. Vs: 80 cm/dk.

13 Uygulama modülleri / 13 CMT Lehim, CO2 Koruyucu gaz, CMT pin, CMT print CMT lehimleme sırasında çok düşük ısı girdisi / Malzeme: sıcak daldırma ile galvanizlenmiş plakalar / Darbe ve kısa devre arklarına kıyasla daha düşük zararlı madde Bakır buharı konsantrasyonu mg/m 3 Çinko konsantrasyonu mg/m 3 % 90 DAHA AZ 1,8 1,7 1,5 1,0 2,7 % 63 DAHA AZ 0,2 puls kisa ark CMT puls kisa ark CMT CO2 koruyucu gaz ile çok az çapak oluşumu / 1 m kaynak dikişi uzunluğunda çelik Çapak g/m 2,188 % 99 daha az çapak kisa ark 0,01 CMT / Kısa devre arkı / CMT Çok hassas MIG/MAG kaynak prosesi / CMT Pin ve CMT Print teki çok yüksek hassasiyet proses imkanlarını çoğaltır Dünya çapındaki en kararlı MIG/MAG kaynak prosesi / CMT Pin Pike / CMT Pin Cylindrical / CMT Pin Ball / CMT Print

14 14 / Sisteme Genel Bakış Robot ve CMT Manuel Her zaman mükemmel kaynak sistemi. Otomatik ya da manuel proses farkı gözetmeksizin. Tel sürme ünitesi / Dolgu malzemesinin, tel makarasından iş parçasına doğru ve sürtünmesiz taşınması için 4 makaralı tahrike sahip tel sürme ünitesi. Tel tamponu / Tel tamponu, ön ve arka tel tahrik motorlarını birbirlerinden ayırır ve sürtünmesiz tel hareketinin gerçekleşmesini temin eder. DİJİTAL KONTROLLÜ MIG/MAG GÜÇ KAYNAĞI / Tamamen dijitalleştirilmiş, mikro işlemci tarafından kumanda edilen inverter güç kaynağı, kaynak prosesinde benzersiz doğruluk, düzgün tekrarlanabilirlik ve üstün kaynak özelliklerini temin eder. Soğutma ünitesi / Sağlam ve güvenilir soğutma ünitesi tüm kaynak sisteminin modülerliği ile uyum içindedir. Torcun su ile optimal şekilde soğutulmasını sağlar.

15 Sisteme Genel Bakış Robot ve CMT Manuel / 15 / Tüm imkanları, mükemmel kaynak özelliklerini ve fonksiyonlarını tüm yönleriyle uygulamak istiyorsanız sistemli düşünmelisiniz. Dijital güç kaynakları ve bunlara bağlı tüm yardımcı ekipmanlar, birbirine mükemmel uyum sağlayan, yüksek düzeyde yenilikçi ve akıllı kaynak sistemlerini oluşturmaktadır. Robacta DrIve CMT Torcu / Entegre robot kaynak torcu, dişli kutusu olmayan, yüksek ölçüde dinamik bir AC servomotor ile donatılmıştır: kaynak telini saniyede 90 defaya kadar ileri ve geri hareket ettirir. Bu motor, telin düzgün olarak hareket ettirilmesini ve baskı oranının sabit tutulmasını sağlar. Contec kontaklama sistemi / İki hareketli yarım meme parçası, kontaklama sistemi ve kaynak teli arasındaki kontak yüzeylerini ve kontak kuvvetlerini mutlak tanımlanmış nominal aralıkta tutar. Kontak meme dengeli bir şekilde aşınır, prosese aykırı ve zor hesaplanabilir etkiler en aza indirilir. Contec tüm tel çapları ve malzemeleri için uygundur.

16 ÜÇ BÖLÜMÜMÜZ, YALNIZCA BİR TUTKUMUZ VAR: SINIRLARI DEĞİS TİRMEK. / Günter Fronius un 1945 yılında Avusturya nın Pettenbach kentinde i e koyulması bir ba arı öyküsünün ba langıcı oldu. Bugün 3000 den fazla çalı anımız var ve u anda yakla ık 650 aktif patenti elimizde bulunduruyoruz. Teknoloji ve kalite lideri olma iddiamız hiç deği medi. Mümkün olan sınırları deği tiriyoruz. Diğerleri adım adım ilerlerken, biz sıçrayarak ilerliyoruz. AKÜ S ARJ SİSTEMLERİ / Active Inverter Technology ile teknolojik bir devrim ba lattık, bugün Avrupa nın önde gelen tedarikçileri arasındayız. Akıllı enerji yönetim sistemleri ortaya koymak, geli mi hareket kabiliyeti için maksimum maliyet verimliliği sağlamak, bizim dinamomuz olan hedeflerdir. KAYNAK TEKNOLOJİSİ / Ark ve direnç punta kaynağına yönelik entegre sistemler gibi kaynak teknolojileri geli tiriyoruz. Mümkün olmayan kaynak bağlantılarını mümkün hale getirmeyi görev edindik. Hedefimiz»arkın DNA«ifrelerini çözmektir. Dünya çapında teknoloji lideri ve Avrupa da ise pazar lideriyiz. SOLAR ELEKTRONİK / Günümüzde en büyük hedef yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektir. Vizyonumuz, enerji bağımsızlığına ula mak için yenilenebilir enerjilerden yararlanmaktır. Fotovoltaik tesislerde ebeke bağlantılı inverterlerimiz ve sistem denetimine yönelik ürünlerimizle solar elektronikte günümüzün önde gelen tedarikçileri arasındayız. v TR Metin ve resimler, baskının hazırlandığı tarihte geçerli olan teknik düzeyi yansıtmaktadır. Deği iklik yapma hakkı saklıdır. Fronius International GmbH nin yazılı onayı alınmadan bu dokümanın tamamen veya kısmen kopyalanması ya da ba ka bir yöntemle çoğaltılması yasaktır. Tüm Fronius ürünlerimiz, global satı partnerlerimiz ve temsilcilerimiz hakkında daha fazla bilgiyi web sitesinden temin edebilirsiniz. Fronius İstanbul Elektronik Ticaret ve Servis Ltd. Şti. Aydınlı Mahallesi, BOSB Batı Caddesi, 3. Sokak, No: Tuzla İstanbul Türkiye Telefon Telefaks office.turkey@fronius.com Fronius International GmbH Froniusplatz Wels Austria Telefon Telefaks sales@fronius.com TR v aw11

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Soğuk metal transferi. / Teknoloji.

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Soğuk metal transferi. / Teknoloji. / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Soğuk metal transferi. / Teknoloji. 2 / CMT kaynak prosesi CMT: Bu üç harfin arkasında dünyanın en kararlı kaynak prosesi gizlidir. /»Soğuk«kaynak prosesi

Detaylı

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri.

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri. / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri. 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri.

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri. / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ROBOTLU KAYNAK. / Tüm kaynak talepleri için uzun ömürlü kaynak çözümleri. 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç puta kaynağına

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. LSC Low Spatter Control

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. LSC Low Spatter Control / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging LSC Low Spatter Control "Hedefimiz, tüm uygulamalar için mükemmel arkı sunmaktır!" Öne çıkanlar / 3 LSC: Yüksek ark kararlılığına sahip yeniden uyarlanmış

Detaylı

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik. YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri.

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik. YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri. / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri. 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri.

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri. / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging YÜKSEK PERFORMANS KAYNAKLARI. / CMT Twin, Time, LaserHybrid ve TimeTwin teknolojileri. 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç

Detaylı

TORÇ TAŞIYICI FLEXTRACK 45

TORÇ TAŞIYICI FLEXTRACK 45 / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging TORÇ TAŞIYICI FLEXTRACK 45 / MIG-MAG / CMT / FARKLI UYGULAMALAR İÇİN TEK SİSTEM / FlexTrack, farklı uygulamaların gerçekleştirilmesine imkan sağlar.

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. DeltaSpot Her puntada en yüksek kalite

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. DeltaSpot Her puntada en yüksek kalite / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging DeltaSpot Her puntada en yüksek kalite 7000 kaynak puntası. aynı kalite. Kapak frezesi yok. DeltaSpot hem otomotiv, hem hava, hem de uzay sanayisi için

Detaylı

VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak)

VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak) / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak) / Geleceğin kaynak eğitimi 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i robotıcs akıllı devrimi tamamlıyor.

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i robotıcs akıllı devrimi tamamlıyor. / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Mükemmel bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i robotıcs akıllı devrimi tamamlıyor. 1945'ten beri en mükemmel bağlantı / Fronius, 1945 yılından beri ark kaynağı

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i Robotics Intelligent Revolution'u eksiksiz hale getiriyor.

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i Robotics Intelligent Revolution'u eksiksiz hale getiriyor. / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Mükemmel bağlantı mümkün. Çünkü TPS/i Robotics Intelligent Revolution'u eksiksiz hale getiriyor. 2 1945'ten beri en mükemmel bağlantı / 1945 yılından

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. transsteel 3500/5000. / MIG/MAG Kaynak Sistemi

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. transsteel 3500/5000. / MIG/MAG Kaynak Sistemi / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging transsteel 3500/5000 / MIG/MAG Kaynak Sistemi 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik, örneğin Soğuk Metal

Detaylı

TRAFOLU İNVERTER FRONIUS IG PLUS

TRAFOLU İNVERTER FRONIUS IG PLUS / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik TRAFOLU İNVERTER FRONIUS IG PLUS / Yüksek verim güvenliği ile çok yönlü. / Fronius MIX konsepti / HF trafo değiştirme / Fronius Modül yöneticisi

Detaylı

VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak)

VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak) / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging VIrtual WeldIng (Sanal Kaynak) / Geleceğin kaynak eğitimi 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik yenilikçi

Detaylı

Transpuls synergic 2700

Transpuls synergic 2700 / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Transpuls synergic 2700 / MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı GENEL KULLANIM Yüksek performanslı bir sistem / TPS 2700 çok özel bir Güç kaynağıdır.

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. transsteel 3500/5000. / MIG/MAG Kaynak Sistemi

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. transsteel 3500/5000. / MIG/MAG Kaynak Sistemi / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging transsteel 3500/5000 / MIG/MAG Kaynak Sistemi 2 / Hakkımızda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik, örneğin Soğuk Metal

Detaylı

magicwave 1700/2200 Transtig 2200

magicwave 1700/2200 Transtig 2200 / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging magicwave 1700/2200 Transtig 2200 / TİG & Elektrot Kaynağı Actİve Wave teknolojisi ekonomikliği artırır: / Tüm sistem tamamen dijitalleştirilmiştir:

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. AccuPocket 150/400. / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. AccuPocket 150/400. / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging AccuPocket 150/400 / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik yenilikçi komple

Detaylı

magicwave 1700/2200 Transtig 2200

magicwave 1700/2200 Transtig 2200 / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging magicwave 1700/2200 Transtig 2200 / TİG & Elektrot Kaynağı Actİve Wave teknolojisi ekonomikliği artırır: / Tüm sistem tamamen dijitalleştirilmiştir:

Detaylı

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik. IntellIgent revolution / Trans Process Solution: TPS/i

/ Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik. IntellIgent revolution / Trans Process Solution: TPS/i Akü Şarj Sistemleri Kaynak Teknolojisi Solar Elektronik IntellIgent revolution Trans Process Solution: TPSi 1950 yılından bu yana Fronius ark kaynağına ve direnç kaynağına yönelik yenilikçi komple sistemler

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Hizmetler. / Tam olarak müşterinin istediği boyutlarda

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Hizmetler. / Tam olarak müşterinin istediği boyutlarda / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Hizmetler / Tam olarak müşterinin istediği boyutlarda / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik yenilikçi komple sistemler

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. AccuPocket 150/400. / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. AccuPocket 150/400. / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging AccuPocket 150/400 / Şebekeden bağımsız elektrik ark kaynağı / 1950 yılından bu yana ark kaynağına ve direnç punta kaynağına yönelik yenilikçi komple

Detaylı

TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG. Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı

TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG. Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı TransPocket 1100 / 1200 TransPocket 1500 / 1500 RC / 1500 TIG Örtülü Elektrot & TIG DC Kaynağı Bundan böyle kaynak makinalarında yeni ölçüt zekadır GENEL Rezonans Yeteneği Yeni kaynak standartı Geniş ve

Detaylı

/ 24 saat güneş için depolama çözümü. / Kontrol Edilebilen Çıkış Gücü

/ 24 saat güneş için depolama çözümü. / Kontrol Edilebilen Çıkış Gücü Perfect Welding Solar Energy Perfect Charging ENERJİ PAKETİ 24 saat güneş için depolama çözümü. 100 0 SnapINverter Teknolojisi Dahili Kablosuz Veri İletişimi Dinamik Performans Yönetimi Akıllı Şebekeye

Detaylı

/ Solar Elektronik. Hizmetler ve servis. / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik

/ Solar Elektronik. Hizmetler ve servis. / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik / Akü Şarj Sistemleri / Kaynak Teknolojisi / Solar Elektronik Metin ve resimler, baskının hazırlandığı tarihte geçerli olan teknik düzeyi yansıtmaktadır. Değişiklik yapma hakkı saklıdır. Fronius International

Detaylı

magicwave 2500/3000 Transtig 2500/3000

magicwave 2500/3000 Transtig 2500/3000 / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging magicwave 2500/3000 Transtig 2500/3000 / TIG & Elektrot Kaynağı Active Wave teknolojisi ekonomikliği artırır / Tüm sistem tamamen dijitalleştirilmiştir:

Detaylı

TransTig 1600 / 1700. TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı

TransTig 1600 / 1700. TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı TransTig 1600 / 1700 TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı TIG kaynağı hiçbir zaman bu kadar kolay olmadı GENEL KULLANIM 8,4 kg - Dünyada bir ilk Daha önce böylesine rastlanmamıştı. En deneyimli profesyonel

Detaylı

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri

türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri türk Ark kaynak ve Plazma kesme İnverterleri www.selcoweld.com www.selcoweld.com Selco 30 yıldır inverterler üretmektedir Selco 30 yıldır ark kaynak uygulamaları için inverterlerin dizayn, geliştirme ve

Detaylı

Trans Synergic 4000/5000/7200/9000 Trans Puls Synergic 3200/4000/5000/7200/9000. MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı

Trans Synergic 4000/5000/7200/9000 Trans Puls Synergic 3200/4000/5000/7200/9000. MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Trans Synergic 4000/5000/7200/9000 Trans Puls Synergic 3200/4000/5000/7200/9000 MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı 2 Artık yepyeni standartlar

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi.

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. MIG-MAG GAZALTI KAYNAKNAĞINDA ARK TÜRLERİ K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /47 ELEKTRİK ARKI NASIL OLUŞUR MIG-MAG gazaltı

Detaylı

SpeedMIG. Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi! MIG/ MAG

SpeedMIG. Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi!  MIG/ MAG SpeedMIG Sinerjik Kaynak Makineleri Serisi! MIG/ MAG www.merkle.com.tr MERKLE SpeedMIG Yüksek Teknoloji, Kalite ve Verimlilik! Merkle SpeedMIG jenerasyonu, birinci sınıf avantajlar sunan yeni dizayn kontrol

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ. K ayna K. Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK PARAMETRELERİ K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 KAYNAK PARAMETRELERİ VE SEÇİMİ Kaynak dikişinin

Detaylı

Virtual Welding. Yarınların Eğitimi

Virtual Welding. Yarınların Eğitimi Virtual Welding Yarınların Eğitimi Simülatörde Gerçekçi Eğitim Sıfır Güvenlik Riski Kaynak Tasarrufu Başarı Paketi GENEL Yarınların kaynak eğitiminin bir adı var: Fronius Sanal Kaynak. Eğitime katılanlar,

Detaylı

MobiMIG Üretim Serisi

MobiMIG Üretim Serisi MobiMIG Üretim Serisi Taşınabilir Çok Yönlü Kabiliyet MIG/ MAG ELECTRODE TIG www.merkle.com.tr MobiMIG Üretim Serisi TAŞINABİLİR ÇOK YÖNLÜ KABİLİYET Merkle MobiMIG üretim serisi makineler, hem şantiye

Detaylı

TransPuls Synergic MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı

TransPuls Synergic MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı TransPuls Synergic 2700 MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı Entegre uzaktan kumanda fonksiyonuna sahip JobMaster PushPull tipi manuel Torç PT-Drive Her gereksinim için uygun uzaktan kumanda: MIG

Detaylı

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi KAYNAK ve KESME MAKiNELERi 2016 ÜRÜN KATALOĞU 1 İÇİNDEKİLER SAYFA PoWerPlus+ MMA / TIG / MIG / Plazma Serisi Makineler Inverter MMA DC Kaynak Makineleri 5-8 Tek Fazlı MIG-MAG Sinerjik Gazaltı Kaynak Makineleri

Detaylı

Kaynak Makinaları. Ayarlanabilen süresi ile Spot arc (Punta kaynağı) imkanı sunar.

Kaynak Makinaları. Ayarlanabilen süresi ile Spot arc (Punta kaynağı) imkanı sunar. Adres: Hanlı Sakarya Mah. 13. Sokak 54060 Adapazarı/ Sakarya / Türkiye Tel :0264 272 06 55 (Pbx) Faks:0264 272 06 55 info@2kwelding.com Teknoloji, Makine İmalat, Müh. Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. Kaynak

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /29 KAYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ Prof. Dr. Hüseyin

Detaylı

Fronius IG Plus Yeni nesil şebeke bağlantılı FV inverter

Fronius IG Plus Yeni nesil şebeke bağlantılı FV inverter Fronius IG Plus Yeni nesil şebeke bağlantılı FV inverter Maksimum randıman. Her hava koşulunda. İlk çok yönlü cihaz. Güvenilir ve maksimum randıman garantisi. Hızla büyüyen bir aile: Fronius IG Plus yeni

Detaylı

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Uzunlamasına dikiş ve orbital uygulamalar için kullanılır Kaynak yöntemi: MIG/MAG, CMT

/ Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging. Uzunlamasına dikiş ve orbital uygulamalar için kullanılır Kaynak yöntemi: MIG/MAG, CMT / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Flextrack 45 pro Kaynak alt hareket takımı Uzunlamasına dikiş ve orbital uygulamalar için kullanılır Kaynak yöntemi: MIG/MAG, CMT 2 / FlexTrack 45 Pro

Detaylı

TransSteel 3500 / 5000. MIG/MAG Kaynak Sistemi

TransSteel 3500 / 5000. MIG/MAG Kaynak Sistemi TransSteel 3500 / 5000 MIG/MAG Kaynak Sistemi Çelik konstrüksiyonlarındaki sağlam ortağınız GENEL Daima güvenli tarafta olun Güvenilirlik, çelik konstrüksiyonda daima istenen bir aranan bir özelliktir.

Detaylı

Uygulanan akım şiddeti, ark gerilimi koruyucu gaz türü ve elektrod metaline bağlı olarak bu işlem saniyede 20 ilâ 200 kere tekrarlanır.

Uygulanan akım şiddeti, ark gerilimi koruyucu gaz türü ve elektrod metaline bağlı olarak bu işlem saniyede 20 ilâ 200 kere tekrarlanır. ARK TİPLERİ KISA ARK Kısa ark yöntemi ince elektrodlarla (0.6 ilâ 1.2 mm) kısa ark boyu yani düşük ark gerilimi ve düşük akım şiddeti ile kaynak yapıldığında karşılaşılan bir ark türüdür. Burada ark oluşunca

Detaylı

MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ

MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ MIG-MAG GAZALTI KAYNAĞINDA KAYNAK PAMETRELERİ VE SEÇİMİ Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü, 54187, SAKARYA Kaynak

Detaylı

MIG/MAG Kaynağında Kaynak Ekipmanları

MIG/MAG Kaynağında Kaynak Ekipmanları MIG/MAG Kaynak Yöntemi MIG/MAG Kaynağında Kaynak Ekipmanları Doç.Dr. Murat VURAL İ.T.Ü. Makina Fakültesi vuralmu@itu.edu.tr Küçük çaplı, sürekli bir dolu tel, tel besleme ünitesi tarafından, torç içinden

Detaylı

1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi)

1. Güç Kaynağı (Kaynak Makinesi) Sürekli tel ile koruyucu atmosfer altında yapılan gazaltı kaynağı M.I.G (metal inter gaz), M.A.G (metal aktif gaz) veya G.M.A.W (gaz metal ark kaynağı) olarak tanımlanır. Sürekli tel ile gazaltı kaynağında,

Detaylı

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. (6.Hafta) Kubilay Aslantaş

MAK-205 Üretim Yöntemleri I. (6.Hafta) Kubilay Aslantaş MAK-205 Üretim Yöntemleri I Gazaltı Kaynağı ğı, Tozaltı Kaynağı Direnç Kaynağı (6.Hafta) Kubilay Aslantaş Gazaltı Ark Kaynağı Kaynak bölgesinin bir koruyucu gaz yardımıyla korunduğu kaynak yöntemler gurubudur.

Detaylı

TIG Üretim Serisi Insquare

TIG Üretim Serisi Insquare TIG Üretim Serisi Insquare Insquare W 321/ W 421/ W 600 TIG ELECTRODE www.merkle.com.tr GERÇEK PROFESYONELLER İÇİN MÜKEMMEL KAYNAK TEKNOLOJİSİ Insquare, hergün en yüksek performansı amaçlar. Insquare

Detaylı

KAYNAK VE KESME OTOMASYONU

KAYNAK VE KESME OTOMASYONU KAYNAK VE KESME OTOMASYONU CNC AĞIR HİZMET TEZGAHLARI MAGMACUT ---MODEL--- 2500DD 3000DD 4000DD NET KESİM GENİŞLİĞİ (mm) 2500 3000 4000 RAY AÇIKLIĞI (mm) 3620 4120 5120 TOPLAM GENİŞLİK (mm) - panolu 4535

Detaylı

ÜRÜN KATALOĞU.

ÜRÜN KATALOĞU. ÜRÜN KATALOĞU 2019 ŞİRKET PROFİLİ Türkiye nin ilk yerli inverter sinerjik gazaltı kaynak makinesini üreten şirketi ünvanına sahip olan Kolarc Makine, ülkemizin çağdaş üretim faaliyetlerini yürütebilmesi

Detaylı

İMPLUSLU ARKA MIG/MAG KAYNAĞI

İMPLUSLU ARKA MIG/MAG KAYNAĞI İMPLUSLU ARKA MIG/MAG KAYNAĞI MİG/MAG Kaynağı oldukça yeni olmasına rağmen bu konuda birçok gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Kaynak olayının kendisi ise çok karmaşıktır. Elektrik Enerjisi arkta ısıya dönüşür

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS300P HW PROSES ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa MCS300P HW A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MCS300P HW Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

MobiTIG Üretim Serisi

MobiTIG Üretim Serisi MobiTIG Üretim Serisi Kompakt Formda Güç Paketleri! MIG MIG / MAG TIG TIG PLA CUT ELECTRODE AUTOMATION WEL PLASMA MERKLE www.merkle.com.tr CUTTING ROBOTICS PLA TIG DC TIG AC 1. Çelik ve Paslanmaz Çelik

Detaylı

MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ

MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ MIG-MAG KAYNAK METODUNDA KULLANILAN KAYNAK ELEKTROTLARI VE ELEKTROT SEÇİMİ Prof. Dr. Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Esentepe Kampüsü,

Detaylı

PROJE RAPORU MÜLLER-MITTELTAL

PROJE RAPORU MÜLLER-MITTELTAL Schwarzwald den En İyi Treyler Kalitesi Merkle Boyuna Taşıyıcı Kaynak Otomasyonu ile Verimlilik Artışı KALİTE VE İNNOVASYONDA UYUM Yüksek verimlilikte müşteri odaklı çözümler Talepler, farklı taşıma dallarında

Detaylı

Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1. Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı

Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1. Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı Satın Alma için Zeyilname Duyurusu 1 Yayın Numarası: TR0702.13-03/27-01 Ankara Sanayi Odası Mesleki Test ve Sertifikalandırma Merkezi Kurulması Projesi Sözleşme Başlığı: Makine, Ekipman ve Malzeme Alımı

Detaylı

MagicWave 1700 / 2200 TransTig 2200. TIG & Elektrot Kaynağı

MagicWave 1700 / 2200 TransTig 2200. TIG & Elektrot Kaynağı MagicWave 1700 / 2200 TransTig 2200 TIG & Elektrot Kaynağı Kaynakçıların hayal etmeye bile cesaret edemedikleri... GENEL KULLANIM Fronius Sihrini Yeniden Çalıştırdı TIG kaynakçıları artık sevinebilir.

Detaylı

TransSynergic 4000 / 5000 / 7200 / 9000 TransPuls Synergic 3200 / 4000 / 5000 / 7200 / 9000. MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı

TransSynergic 4000 / 5000 / 7200 / 9000 TransPuls Synergic 3200 / 4000 / 5000 / 7200 / 9000. MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı TransSynergic 4000 / 5000 / 7200 / 9000 TransPuls Synergic 3200 / 4000 / 5000 / 7200 / 9000 MIG/MAG-, TIG DC & Örtülü Elektrot Kaynağı Artık yepyeni standartlar geçerli GENEL Dijital sistem Devrim niteliğindeki

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Üretim Serisi LogiTIG

Üretim Serisi LogiTIG Üretim Serisi LogiTIG Taşınabilir TIG AC/DC Profesyonel Makineler ELECTRODE TIG www.merkle.com.tr TIG DC TIG AC 2 1. Çelik ve Paslanmaz Çelik İçin TIG DC Kaynak Makinesi 2. Alümi Üretim Serisi LogiTIG

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik

Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS. Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik Kazandıran Güç MS SERİSİ REDÜKTÖRLÜ GİYOTİN MAKAS Kolay Kullanım Hızlı Verimli Kazandıran Ergonomik 1 Kazandıran Güç 2 Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın

Detaylı

Elektrik ark kaynağı.

Elektrik ark kaynağı. Kaynak yöntemleri Endüstride kullanılan kaynak yöntemleri çeşitlidir. Ancak bunların bazı ortak özellikleri vardır. Kiminde elektrik akımı ile kaynaklama yapılırken, kiminde bir takım gazlar kullanılarak

Detaylı

HOŞGELDİNİZ TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi TIG KAYNAK TEKNİĞİNDE ALTERNATİF AKIM KULLANIMI K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /38 AC- ALTERNATİF AKIM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Güven Veren Mavi MMA (ÖRTÜLÜ ELEKTROD) KAYNAK MAKİNELERİ MIG/MAG (GAZALTI) KAYNAK MAKİNELERİ TIG AC/DC (ARGON) KAYNAK MAKİNELERİ

Güven Veren Mavi MMA (ÖRTÜLÜ ELEKTROD) KAYNAK MAKİNELERİ MIG/MAG (GAZALTI) KAYNAK MAKİNELERİ TIG AC/DC (ARGON) KAYNAK MAKİNELERİ Güven Veren Mavi w w w. v e g a m a k. c o m MMA (ÖRTÜLÜ ELEKTROD) KAYNAK MAKİNELERİ MIG/MAG (GAZALTI) KAYNAK MAKİNELERİ TIG DC (ARGON) KAYNAK MAKİNELERİ TIG AC/DC (ARGON) KAYNAK MAKİNELERİ PLAZMA KESME

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını oluşturan, Gerektiğinde ergiyerek kaynak ağzını dolduran

Detaylı

GAZALTI TIG KAYNAĞI A. GİRİŞ

GAZALTI TIG KAYNAĞI A. GİRİŞ A. GİRİŞ Soy gaz koruması altında ergimeyen tungsten elektrot ile yapılan ark kaynak yöntemi ( TIG veya GTAW olarak adlandırılır ) kaynak için gerekli ergime ısısının ana malzeme ile ergimeyen elektrot

Detaylı

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans

Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: kw TRIGON XL. Kompakt tasarım, yüksek performans Yoğuşmalı gaz yakıtlı kazan Kapasite: 15-57 kw TRIGON XL Kompakt tasarım, yüksek performans TRIGON XL İhtiyaçlarınıza özel esnek tasarımlar Yeni nesil çözümler TRIGON XL üstün teknolojiyi yenilikçi tasarımla

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC410 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC410 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC410 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı.

Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. _ XTRA TEC XT XTENDED TECHNOLOGY Performans ve güvenilirlik ile yeni bir bakış açısı. Ürün yenilikleri Frezeleme EŞSİZ BİR DENEYİM İÇİN PERFORMANS VE GÜVENİLİRLİK BİR ARADA. Başarılı Walter frezeleme takımlarının

Detaylı

Master Panel 1000 W Cephe

Master Panel 1000 W Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 W Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Yüksek kaliteli Aluminyum kaynak telleri

Yüksek kaliteli Aluminyum kaynak telleri Yüksek kaliteli Aluminyum kaynak telleri Aluminyum alaşımlarının kaynağı için yüksek yüzey kalitesine sahip, alaşımı hassas bir şekilde kontrol edilen kaynak telleri başarılı bir kaynak dikişi elde etmek

Detaylı

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi

KAYNAK ve KESME MAKiNELERi KAYNAK ve KESME MAKiNELERi 2016 ÜRÜN KATALOĞU 1 2 Birleştirir. Hayat İçin. GEDİK KAYNAK, GeKa ve GeKaTec markalı kaynak sarf malzemeleri, GeKaMac markalı kaynak makineleri ve GekaRobot markası altında

Detaylı

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com

ModulA. Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com ModulA Daha da fazlasını ister misiniz? Pompadan daha fazlası www.masgrup.com Yeni Biral ModulA: Konu enerji verimliliği ise, pompa teknolojisi modüller halinde yapılandırılabilen bu üstün çözüm hiç bu

Detaylı

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler

VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler VR4+ DC Inverter Heat Recovery Dış Üniteler 27 VR4+ DC Inverter Heat Recovery TEMEL ÖZELLİKLER Eş Zamanlı Isıtma ve Geçerli V4+ Heat Pump sistemi göz önüne alınarak, VR4+ Heat Recovery sisteminde bir oda

Detaylı

MIG / MAG 350NC. Ürün Resimleri. Açıklama

MIG / MAG 350NC. Ürün Resimleri. Açıklama MIG / MAG 350NC MIG / MAG 350 NC, ince ve orta kalınlıktaki demir, aluminyum ve paslanmaz metallerin özlü ve normal tellerle kaynağında kullanılabilen, profesyonel, kolay kullanımlı, kompakt, güvenilir,

Detaylı

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi

HOŞGELDİNİZ MIG-MAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI. K ayna K. Teknolojisi. Teknolojisi MIGMAG GAZALTINDA KAYNAĞINADA KULLANILAN KAYNAK AĞIZLARI VE HAZIRLANMASI K ayna K K ayna K Teknolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ Doç. Dr. Hüseyin UZUN Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı 1 /27 KAYNAK AĞZI

Detaylı

Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5

Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5 Koruyucu borular Dişli veya takmak/kaynatmak için koruyucu boru (çok parçalı) DIN 43772'ye göre model Form 2, 3, 2G, 3G Tipler TW35-2, TW35-3, TW35-4, TW35-5 WIKA Bilgi formu TW 95.35 Uygulamalar Kimya,

Detaylı

3. DONANIM. Yarý otomatik ve otomatik kaynaktaki temel elemanlar Þekil-2 ve Þekil-16'da gösterilmiþtir.. Þekil-16. Otomatik Kaynak Makinasý

3. DONANIM. Yarý otomatik ve otomatik kaynaktaki temel elemanlar Þekil-2 ve Þekil-16'da gösterilmiþtir.. Þekil-16. Otomatik Kaynak Makinasý 3. DONANIM Daha öncede belirtildiði gibi gazaltý kaynak yöntemi yarý otomatik veya otomatik olarak kullanýlabilir. Her iki halde de yöntemin temel elemanlarý aþaðýdaki gibidir : a) Kaynak torcu (hava veya

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

Paralel ortam CO/CO2 ölçümü. testo 315-3: EN Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri

Paralel ortam CO/CO2 ölçümü. testo 315-3: EN Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri Paralel ortam CO/CO2 ölçümü testo 315-3: EN 50543 Avrupa normlarına uygun ortam havası ölçümleri testo 315-3 testo 315-3 cihazını nerelerde kullanabilirsiniz? Ortam ölçümlerinde, paralel CO/CO 2 verileri

Detaylı

Akülü boru kesme makinesi. REMS Akku-Cento 22 V YENI. for Professionals

Akülü boru kesme makinesi. REMS Akku-Cento 22 V YENI. for Professionals Akülü boru kesme makinesi REMS Akku-Cento 22 V YENI for Professionals Patent EP 1 782 904 Süper hızlı. 90. Talaşsız. Dış çapaksız. Kuru. Alman Kalite Ürünü 14 7 1 15 16 12 2 4 17 6 3 11 13 5 19 REMS Akku-Cento

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası

Havadan Suya Isı Pompası Havadan Suya Isı sı * Kurulum Esnekliği * Ayrılabilir Boyler * Yüksek Enerji Tasarruflu İnverter Teknolojisi 1. Düşük İşletim Maliyeti 4. Farklılık 2. Düşük CO2 Emisyonu 5. Kolay Kurulum 3. Temiz ve Sessiz

Detaylı

IG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. aynak. K aynak. nolojisi. Teknolojisi HOŞGELDİNİZ

IG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA. aynak. K aynak. nolojisi. Teknolojisi HOŞGELDİNİZ IG-MAG GAZALTI KAYNAK TEKNİĞİ SUNUSUNA aynak K aynak nolojisi Teknolojisi HOŞGELDİNİZ 1 AYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ 2 AYNAĞIN GELİŞİM TARİHÇESİ azaltı kaynak yöntemi fikrinin ilk çıktığı yıl: 1920 azaltı

Detaylı

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını

ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını ELEKTROD NEDİR? Kaynak işlemi sırasında ; Üzerinden kaynak akımının geçmesini sağlayan, İş parçasına bakan ucu ile iş parçası arasında kaynak arkını oluşturan, Gerektiğinde ergiyerek kaynak ağzını dolduran

Detaylı

Elektron ışını ile şekil verme. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Elektron ışını ile şekil verme. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Elektron ışını ile şekil verme Prof. Dr. Akgün ALSARAN Elektron ışını Elektron ışını, bir ışın kaynağından yaklaşık aynı hızla aynı doğrultuda hareket eden elektronların akımıdır. Yüksek vakum içinde katod

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

Kusursuz uyum. Geberit kumanda kapakları

Kusursuz uyum. Geberit kumanda kapakları Kusursuz uyum. Geberit kumanda kapakları 2 Kusursuz tasarım. Geberit Sigma80. Yenilikçi Geberit Sigma80 kumanda kapağı sadece elin dalgası ile deşarj sürecini başlatır. Otomatik bekleme sistemi elektrik

Detaylı

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI

Online teknik sayfa FW102 SAÇILAN IŞIK-TOZ ÖLÇÜM CIHAZLARI Online teknik sayfa FW102 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip FW102 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri

Detaylı

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ

SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ SİVİL DENİZCİLİK İÇİN ENERJİ ÇÖZÜMLERİ Çevre dostu, düşük maliyetli ve güvenli! Bugün, denizcilik endüstrisinin pil için gereksinimleri bunlar. Sıkı düzenlemeler ve artan performans beklentileri, üreticileri

Detaylı

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa MCS100E HW-C SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa A B C D E F Ayrıntılı teknik bilgiler Sistem Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI

Online teknik sayfa VICOTEC320 TÜNEL SENSÖRLERI Online teknik sayfa VICOTEC320 VICOTEC320 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip VICOTEC320 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

Mekanize plazma çözümleri Optimize edilmiş kalite, üretkenlik ve işletim maliyeti

Mekanize plazma çözümleri Optimize edilmiş kalite, üretkenlik ve işletim maliyeti Mekanize plazma çözümleri Optimize edilmiş kalite, üretkenlik ve işletim maliyeti Dünya çapında lider termal kesme teknolojisi 1968 den bu yana Hypertherm tek bir hedefe sahiptir: metal kesme maliyetini

Detaylı

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör

ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR. Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÜRÜN BROŞÜRÜ PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör 2 PRECITEC LR Ultra hassasiyet gerektiren yüzeyler için optik sensör ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ OPTİK ÖLÇÜMLE SINIRLARI ZORLAYIN

Detaylı

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI

Online teknik sayfa S710 E S700 EKSTRAKTIF GAZ ANALIZ CIHAZLARI Online teknik sayfa S71 E 1217513 S7 A B C D E F C US Ayrıntılı teknik bilgiler Teknik bilgiler Açıklama Sipariş bilgileri Tip Stok no. S71 E 1217513 1217513 Diğer cihaz modelleri ve aksesuar www.sick.com/s7

Detaylı

PowerCEMS100. Online teknik sayfa

PowerCEMS100. Online teknik sayfa Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Sipariş bilgileri Tip PowerCEMS100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda

Detaylı

Her uygulama için optimum bir çözüm

Her uygulama için optimum bir çözüm Technical Textiles Benninger Technical Textiles Proses iş akışı Her uygulama için optimum bir çözüm Yağ sökme Ön yıkama Hazırlık yıkaması Elastanın serbest bırakılması Yağ kalıntılarının miktarını azaltır

Detaylı