BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI"

Transkript

1 Oturum Tarihi : 15 Ağustos 2013 Oturum No : 58 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun tarih ve 41 nolu;... adlı hastanın 2012 yılı Mart ayında... Hastanesinde Dr.... tarafından alerjik sinüzit ameliyatı olduğunu, ameliyatının ardından sorunlarının geçmediğini, daha da arttığını, defalarca şikayetlerini hekime aktardığını ancak düzelecek diyerek geçiştirdiğini, gittiği başka doktor tarafından burnundan çok et alındığının kendine söylendiğini belirten şikayeti üzerine tıbbi hata ve ihmalde bulunarak hastanın zarar görmesine neden olduğu iddiaları nedeniyle Dr.... hakkında açılan soruşturma dosyası ile ilgili kararı değerlendirildi. Onur Kurulu nun Dr.... in uyguladığı tedavinin tıbbi hata ve ihmal içermediği kanaatine varılarak hekim hakkında disiplin işlemi gerek olmadığı kararının hekime ve şikayetçiye iletilmesine karar verildi. 2- Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun Tarih ve 42 nolu;... Odası nın, Dr.... in İzinli olduğu dönemlerde, Dr.... ün... Aile Sağlığı Merkezinde Dr.... in kaşesi ile hasta baktığı bilgisinin il Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine aktarıldığını bildiren yazısı üzerine Dr.... ve Dr.... hakkında Tıbbi Deontoloji Tüzüğünün 7.ve 12.maddeleri, TTB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi f bendi gereğince açılan soruşturma dosyası ile ilgili kararı değerlendirildi. Onur Kurulu nun; Dr.... in Tıbbi Deontoloji Tüzüğü Madde 7 ile Madde 12 a bendine aykırı davrandığı ve bu nedenle TTB Disiplin Yönetmeliğinin 4.maddesi f bendi ile i bendi gereğince para cezası ile cezalandırılması, Dr.... ün, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü 7.Maddesi ile 12. Madde a bendi ve d bendine aykırı davrandığı bu nedenle TTB Disiplin Yönetmeliğinin 4.maddesi f bendi ile i bendi gereğince para cezası ile cezalandırılması, Kararının hekimlere ve... Odası na iletilmesine karar verildi. 3- Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun tarih ve 43 nolu; Yönetim Kurulunun yürütülen bir soruşturma dosyasında kullanılmak üzere bilgi talep eden yazısına cevaben gönderdiği yazısı üzerine talep edilen bilgileri tabip odasına vermeyerek Oda veya birlik organlarına seçilmiş üyelerin görev yapmasını engelleyici davranışta bulunması nedeniyle Dr.... nun hakkında açılan soruşturma dosyası ile ilgili kararı değerlendirildi. Onur Kurulu nun Dr.... nun yazılı savunmasını yeterli bulunarak herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı kararının hekime bildirilmesine karar verildi.

2 4- Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun tarih ve 44 nolu;... adlı hasta yakınının,... Hastanesinde yapılan anjiyo ve sonrasında uygulanan hatalı tedavi sonucunda... adlı hastanın sağ ayağının diz altından kesildiğini bildiren şikayeti üzerine meslek uygulamasında hata yaparak hastaya zarar verdiği gerekçesiyle Dr.... hakkında açılan soruşturma dosyası ile ilgili kararı değerlendirildi. Onur Kurulu nun... Derneği adına görüş bildiren Dr.... ve 3.Adli Tıp İhtisas Kurulunu görüşleri doğrultusunda bir suç unsuru bulunmadığı kanaatine varılarak Dr.... hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı kararının hekime ve şikayetçiye iletilmesine karar verildi adlı hasta yakınının Dr.... tarafından 3 kez fıtık ameliyatı yapılan annesini sepsis nedeniyle kaybettiğini bildiren şikayet dilekçesi üzerine Dr.... hakkında açılan soruşturma ile ilgili Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun tarihli hekimin hatalı, eksik ve etik olamayan bir tedavi yapmadığı kanaatine varılarak hekim hakkında disiplin işlemi yapılmasına gerek olmadığı kararı Yüksek Onur Kurulu tarafından; dosyadaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda hastanın birden fazla operasyon geçirdiği gözetilerek ameliyat endikasyonu, hazırlık süreçleri ve uygulanan cerrahi teknikleri ile hastanın ameliyat sonrası takiplerinde herhangi bir kusur bulunup bulunmadığı, hususları yönünden gerektiğinde ilgili uzmanlık alanlarından bilirkişi görüşüne de başvurulmak suretiyle incelemenin derinleştirilmesi gerektiği sonucuna varılarak bozulmuştu.... Anabilim Dalından ve... anabilim Dalından alınan görüşler doğrultusunda Dr.... hakkındaki soruşturma dosyasını yeniden değerlendiren Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun tarih ve 45 nolu kararı değerlendirildi. Onur Kurulu nun genel cerrahi anabilim dallarından alınan görüşler doğrultusunda Dr.... in hatalı ve eksik bir tedavi yapmadığı kanaatine varılarak hekim hakkında disiplin işlemine gerek olmadığı kararının hekime ve hasta... ya iletilmesine karar verildi. 6- Dr.... ın tarihli; mesleki faaliyetlerinde basın bültenlerinde tanıtım reklamlarında doktor unvanını kullanmasına rağmen üye kayıt formunda hiçbir kurumda çalışmadığını belirterek gerçeğe uygun olmayan beyanda bulunması nedeniyle açılan soruşturma sonucunda Bursa Tabip Odası Onur Kurulunun tarihli hekimin Hekimlik Meslek Etiği Kuralları 11.maddesi, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü 8.ve 9.maddelerine uygun davranmadığı gerekçesiyle TTB Disiplin Yönetmeliğinin 4.maddesi a, b, c ve e bendleri gereğince para cezası ile cezalandırılması kararına itiraz dilekçesi değerlendirildi. Soruşturma dosyasının Yüksek Onur Kuruluna iletilmesine karar verildi.

3 7-... Derneği nin tarihli ve 101 sayılı;... adresli internet sitesi incelendiğinde... isimli merkezde... uzmanlığını içeren işlemlerin, bu alanda uzman olmayan Dr.... tarafından yapıldığını, tıbbi ve etik kurallara aykırı davranıldığını bildiren ve hekim hakkında soruşturma açılmasını, disiplin cezasıyla cezalandırılmasını talep eden yazısı değerlendirildi. Dr.... hakkında Tıpta Uzmanlık Tüzüğü ne göre alınmış bir uzmanlık belgesi olmadan herhangi bir biçimde uzmanmış gibi davranmak veya tanıtım yapmak suretiyle meslek uygulamasında bulunmak ve web sayfasındaki açıklamaları ile reklam yasağını ve tanıtım kurallarına ihlal ederek Tanıtım kurallarına aykırı davranmak gerekçeleriyle soruşturma açılmasına ve Dr.... ın soruşturmacı olarak görevlendirilmesine karar verildi adlı hastanın tarihli Dr.... hakkındaki şikayette bulunduğu elektronik postası değerlendirildi ve Dr.... in mesleki kusurunun bulunmadığı kanaatine varılarak hekim hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildi adlı hastanın Dr.... ve... Hastanesi nde yaşadıkları sorunları aktararak şikayette bulunduğu dilekçesi değerlendirildi ve konu ile ilgili Dr.... ın ve... Hastanesi Başhekiminin bilgisine başvurulmasına karar verildi. 10- Dr.... nun tarihli görev yaptığı... Hastanesi nde başhekimlik tarafından elektronik parmak izi alınarak mesai kontrolü uygulaması başlattığını bildiren başvurusu değerlendirildi. Konu hakkında TTB Hukuk Bürosundan görüş istenmesine, Hastanede başlatılan hukuka aykırı bu uygulamanın durdurulması için Bursa Tabip Odası Hukuk Bürosu aracılığı ile girişimde bulunulmasına ve olayın kınanması için basın açıklaması yapılmasına karar verildi 'de çalışan ve muayenehanesi olan üyelerimizin 1 Temmuz sonrasında hastanede kendi adlarına hizmet sunmaya başladıkları halde döner sermaye tazminatı alamadıklarını belirten ve bu konuda Tabip Odasının öncülüğünde (masraflarını kendileri karşılayarak) dava açılmasını talep eden başvuruları değerlendirildi. Konu hakkında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ne başvuru yapılmasına ve dava açmak isteyen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan muayenehanesi bulunan üyelerimize çağrı yapılmasına karar verildi Odasının tarih ve sayılı Bursa Tabip Odası ek kütük üyesi Dr.... in... Odasına üye olma talebinin zorunluluğa veya yüksek bir kurumsal yarara veya sağlık hizmetinin gereklerine dayanmadığı sebebiyle reddedilmesi hakkındaki yazısı değerlendirildi.

4 ... Odası nın kararının Dr.... e iletilmesine ve hekimin ek kütük kaydının asıl üyeliğe aktarılmasına karar verildi. 13- İstanbul Tabip Odasının tarih ve sayılı Tabip Odaları Marmara Bölge Toplantısı hakkındaki yazısı değerlendirildi. 14 Eylül 2013 Cumartesi günü İstanbul da yapılacak toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kayıhan Pala, Genel sekreter Dr. Güzide Elitez, Sayman üye Dr. Alper Tunga Türkbayrak, üyeler Dr. Emrullah Aksoy, Dr. Levent Tufan Kumaş, Dr. Ercan Ertürk, Dr. Derviş Alp Gazitepe ile TTB Büyük Kongre Delegesi Dr. Çetin Tor, Bursa Tabip Odası Avukatı Nilgün Berk ve Özel Hekimlik Komisyon üyesi Dr. Engin Demiriz in katılmasına karar verildi. 14- Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin tarihli Sağlıkta Şiddet Durmuyor, 50 Kişi Birleşip Bir Doktoru Dövüyor, Önlemler Yetişmiyor! başlıklı basın açıklaması değerlendirildi ve açıklamanın Bursa Tabip Odası Hekimce Bakış 83. sayısında yayınlanmasına karar verildi in tarihli burs talebi hakkındaki dilekçesi değerlendirildi. Bursa Tabip Odası tarafından tıp fakültesi öğrencilerine verilen bursun duyurulması amacıyla afiş hazırlanmasına, afişin üyelere elektronik posta ile gönderilmesine ve U.Ü.T.F. Dekanlığına başvuru yapılmasına karar verildi. 16- Dr. Afşin Öztaş ın tarihli Bursa Tabip Odasındaki üyeliğinin İstanbul Tabip Odasına aktarılmasını talep eden dilekçesi değerlendirildi. Hekimin talebi uygun bulunarak Bursa Tabip Odasındaki kaydının silinmesine ve naklinin İstanbul Tabip Odasına gönderilmesine karar verildi. 17- Dr. Vedat Aydemir in tarihli Bursa Tabip Odasındaki üyeliğinin Ağrı Tabip Odasına aktarılmasını talep eden dilekçesi değerlendirildi. Hekimin talebi uygun bulunarak Bursa Tabip Odasındaki kaydının silinmesine ve naklinin Ağrı Tabip Odasına gönderilmesine karar verildi. 18- Dr. Emin Ulutaş ın tarihli Bursa Tabip Odasındaki üyeliğinin Muş Tabip Odasına aktarılmasını talep eden dilekçesi değerlendirildi. Hekimin talebi uygun bulunarak Bursa Tabip Odasındaki kaydının silinmesine ve naklinin Muş Tabip Odasına gönderilmesine karar verildi.

5 19- Bursa Tabip Odası sekreteri Saliha Dülger in tarihli ağustos ayı içerisindeki Cumartesi mesailerinin kaldırılmasını talep eden dilekçesi değerlendirildi. Saliha Dülger in talebi uygun bulunarak Bursa Tabip Odasının Ağustos 2013 tarihlerinde hizmet vermemesine karar verildi. Prof. Dr. Kayıhan PALA Başkan Dr. Güzide ELİTEZ Genel Sekreter Dr. Alper Tunga TÜRKBAYRAK Sayman İZİNLİ Dr. Emrullah AKSOY Veznedar İZİNLİ Dr. Derviş Alp GAZİTEPE Dr. Ercan ERTÜRK Dr. Levent Tufan KUMAŞ

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 28 Şubat 2013 Oturum No : 39 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1. 14 Mart etkinlikleri çerçevesinde 10 Mart 2013 Pazar günü yapılacak Bursa Tabip Odası Parantez Sahnesi tiyatro

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 19 Aralık 2013 Oturum No : 74 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün 06.12.2013 tarih ve 55234 sayılı adlı hasta yakınının. hakkındaki şikayet dilekçesi

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 27 Aralık 2012 Oturum No : 31 1- Bursa Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonunun 24.12.2012 tarihli Yeni Kanun Işığında İşyeri

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 02 Ocak 2014 Oturum No : 76 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-... hakkında şikayetçi olan... adlı hasta yakınının dilekçesi ilgili görüşüne başvurduğumuz,...derneğinin 26.12.2013

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 20 Eylül 2012 Oturum No : 20 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Dr. hakkında Tıbbi Deontoloji Tüzüğü nün 7.maddesi ve 12.maddesinin a bendi, TTB Disiplin Yönetmeliğinin 5.maddesi

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 17 Ocak 2013 Oturum No : 33 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Bursa Tabip Odası üyelerince oluşturulan Bursa Tabip Odası Fotoğraf Topluluğu tarafından Bursa ilinde verilen sağlık

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 16 Ağustos 2012 Oturum No : 16 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Dr. ün 06.08.2012 tarihli Ecz. in şikayeti ile ilgili yazılı açıklaması değerlendirildi ve hekimin açıklaması

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 24 Ocak 2013 Oturum No : 34 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1-1.Ağır Ceza Mahkemesinden alınan dosya numaralı Hastanesi ile ilgili iddianame ve değerlendirilmesinin sonucunda;

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 06 Haziran 2013 Oturum No : 51

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 06 Haziran 2013 Oturum No : 51 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 06 Haziran 2013 Oturum No : 51 1- Bursa Tabip Odası Onur Kurulu nun 03.06.2013 tarihli, Dr.... hakkında Yönetim Kurulunun iletişimini sağlamak

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 21 Kasım 2013 Oturum No : 70 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Cumhuriyet Savcılığından Bursa Tabip Odasına intikal eden belgelere dayanarak 04, 05, 06 ve 20 Mart 2010 tarihlerinde

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 13 Şubat 2014 Oturum No : 82 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan pratisyen hekim hizmet alımı işi ile ilgili

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 26 Haziran 2014 Oturum No : 15

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 26 Haziran 2014 Oturum No : 15 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 26 Haziran 2014 Oturum No : 15 1-28-29 Haziran 2014 tarihlerinde Ankara da düzenlenecek Türk Tabipleri Birliği 64.Büyük Kongresine Yönetim Kurulu

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 05 Eylül 2013 Oturum No : 60 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin 03.09.2013 tarih ve 1109/2013 sayılı Dr.... hakkındaki Yüksek Onur Kurulu

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi :15 Kasım 2012 Oturum No : 25

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi :15 Kasım 2012 Oturum No : 25 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi :15 Kasım 2012 Oturum No : 25 1- Bursa Tabip Odası Hukuk Danışmanı Av. Nilgün Berk tarafından soruşturmadaki gizlilik kararının değerlendirilmesinin

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 11 Ekim 2012 Oturum No : 22 1. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün 05.10.2012 tarih ve 17550488 sayılı, uzmanı

Detaylı

YÖNETİM KURULU 02 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 02 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 02 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması.. Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne/Personel Daire Başkanlığına İlgi : / /20 tarih ve.. sayılı yazınız. İlgi yazı ile.. un iddiası ile, tarihinde, Müdürlüğünüzce

Detaylı

Öğrenci Disiplin Soruşturması

Öğrenci Disiplin Soruşturması Öğrenci Disiplin Soruşturması.. FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA/YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE / /201 tarihinde. Numaralı isimli öğrenci için tutulan tutanak ekte sunulmuştur. Gereği için bilgilerinize arz ederim.... Bölüm

Detaylı

BURSA TABİP ODASI 2012-2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU

BURSA TABİP ODASI 2012-2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU 1 BURSA TABİP ODASI 2012-2013 DÖNEMİ ÇALIŞMA RAPORU 2 YÖNETİM KURULU DR. KAYIHAN PALA (Başkan) DR. GÜZİDE ELİTEZ (Genel Sekreter) DR. ALPER TUNGA TÜRKBAYRAK (Sayman) DR. EMRULLAH AKSOY (Veznedar) DR. DERVİŞ

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim

Detaylı

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17

Bilimsel Kurul un çalışma yapması engellenmektedir! Wednesday, 13 August :40 - Last Updated Wednesday, 13 August :17 TTB Merkez Konseyi ve Ankara Tabip Odası, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi nde yaşanan yenidoğan kayıplarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. TTB ve ATO tarafından oluşturulan Bilimsel Kurul un

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci

Detaylı

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Dr. Orhan Odabaşı Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin soruşturmasında

Detaylı

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48

tabip tarafından yazıldı. Çarşamba, 30 Kasım :43 - Son Güncelleme Çarşamba, 30 Kasım :48 Bilindiği gibi, sağlık alanında mevzuatın belirlediği sınırlar içinde tanıtım yapmak mümkün olmakla birlikte, bu alanda reklamın yaratacağı olumsuz etkileri öngören yasa koyucu, insan sağlığı ve bu kapsamda

Detaylı

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ

ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ ÖĞRENCİ DİSİPLİN SORUŞTURMASI ÖRNEKLERİ Örnek Belgenin Adı 1. Soruşturma Emri 2. Toplu Olaylarda Soruşturma Emri 3. Kopya Tutanağı 4. Kopya İşlemi Bildirim Yazısı 5. Soruşturulan Öğrenci Hakkında Tedbir

Detaylı

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI Toplantı No: 4 Yunus PITIRLI Oda Onur Kurulunun 4 asıl, 1 yedek üye ile 07/04/2002 tarihinde oluşturduğu komisyon 01/06/2002 tarihinde toplanmıştır. 07/04/2002 tarihinde alınan

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 11 NO LU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 22 Eylül 2017 TOPLANTI SAATİ : 13.00 TOPLANTI YERİ : Eskişehir KATILANLAR : Mustafa Selmanpakoğlu, Ömer

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 17 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 03 Aralık 2016, Cumartesi TOPLANTI SAATI : 17.00 TOPLANTI YERİ : ANTALYA TOPLANTI BAŞKANI ÜYELER GENEL

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 21 Şubat 2013 Oturum No : 38 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI 1- Her yıl Bursa kamuoyunu bilgilendirme amaçlı köşe yazarlarının ve basının çağrıldığı Bursa nın sağlığının değerlendirildiği,

Detaylı

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 23 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 01 NO LU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 01 NO LU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM ONUR KURULU 01 NO LU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Nisan 2016 TOPLANTI SAATİ : 11:00 TOPLANTI YERİ : İnşaat Mühendisleri Odası / Ankara KARAR NO-01)

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayı: Tarih:.././ Konu: Ceza Soruşturması İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Genel Sekreterlik / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK)

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK) ŞİKAYET NO : 2015/5132 KARAR TARİHİ : 01/04/2016 RET KARARI ŞİKAYETÇİ : ŞİKAYET EDİLEN İDARE ŞİKAYETİN KONUSU : Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Mübeyen POLAT / TÜRKĠYE DAVASI. (Başvuru no. 3143/12) KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR

İKİNCİ BÖLÜM. Mübeyen POLAT / TÜRKĠYE DAVASI. (Başvuru no. 3143/12) KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR İKİNCİ BÖLÜM Mübeyen POLAT / TÜRKĠYE DAVASI (Başvuru no. 3143/12) KABUL EDĠLEBĠLĠRLĠK HAKKINDA KARAR T.C. Adalet Bakanlığı, 2013. Bu gayriresmi çeviri, Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA HİZMETİN TAMAMLANMA HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER NO SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü.

1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. 28.03.2016 ALINAN KARARLAR 1. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu nun 23.02.2016 tarih ve 45 no lu kararı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 180 TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir

Detaylı

1. TMMOB MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 177 nolu kararı ve tarih 11/7226 sayılı yazısı üzerine görüşüldü.

1. TMMOB MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu nun tarih ve 177 nolu kararı ve tarih 11/7226 sayılı yazısı üzerine görüşüldü. 28.09.2016 ALINAN KARARLAR 1. TMMOB MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu nun 07.06.2016 tarih ve 177 nolu kararı ve 07.09.2016 tarih 11/7226 sayılı yazısı üzerine görüşüldü. KARAR NO: 1539 TMMOB MMO İstanbul

Detaylı

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için)

İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) .././ İFADEYE ÇAĞRI YAZISI (Şikayetçi için) Sayın: Rektörlük / Dekanlık/ Müdürlük Makamının. tarih ve.. sayılı yazısıyla konusundaki şikayetiniz ile ilgili olarak.. hakkında açılan disiplin ve ceza soruşturmasında

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması. Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 3 Fakülte

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO ADI İSTENEN BELGELER 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm

Detaylı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU- SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Genel Evrak Gelen

Detaylı

Personel Disiplin Soruşturması.

Personel Disiplin Soruşturması. Personel Disiplin Soruşturması. SELÇUK Ü NİVERSİTESİ D ekanlığına / M eslek Y üksekokulu M üdürlüğü ne/personel D aire Başkanlığına İlgi /20... tarih v e... sayılı yazınız. ö İlgi yazı ile... un... iddiası

Detaylı

Malpraktis İddialarında Bilirkişilik Müessesesi ve Yönetimi. Dosyanın İncelenmesi / Raporlama Yöntemi

Malpraktis İddialarında Bilirkişilik Müessesesi ve Yönetimi. Dosyanın İncelenmesi / Raporlama Yöntemi Malpraktis İddialarında Bilirkişilik Müessesesi ve Yönetimi Dosyanın İncelenmesi / Raporlama Yöntemi Prof. Dr. Ali Rıza Tümer Genel Cerrahi ve Adli Tıp Uzmanı Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp AD Tıbbi Bilirkişilik

Detaylı

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. ÇALIŞMA RAPORU 3 Ocak 2017 Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 3 Ocak 2017 Yönder Okulları yetkilileri okul tanıtımları ile ilgili Başkanımız Ecz. İ.Yalın Ökmen ile görüştü. 3 Ocak 2017

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİLGİ İŞLEM BİRİMİ BİLGİ İŞLEM BİRİMİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA SÜRESİ Kablolu internet Bağlantısı Resmi Yazıyla 0 Gün 2 Kablosuz internet Bağlantısı Sözlü Başvuru 5 Dakika 3

Detaylı

1-C.Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, gereği için Hukuk İşleri Birimine tevdiine,

1-C.Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, gereği için Hukuk İşleri Birimine tevdiine, 01.07.2013 PTT Elektronik Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 25.06.2014 tarih ve 17182 gelen evrak sayılı, baroların KEP Hesap Adresi alması hakkındaki yazısının bildirimi. PTT Elektronik Hizmetler Daire Başkanlığı'nın

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar, Dilekçeler v.s. 2 Hafta 3 Fakülte Kurulu Gündem Maddeleri ve Gelen Evrak 4 Fakülte Yönetim Kurulu

Detaylı

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V.

22.10.2013. Gerekli çalışmaları yapmak üzere Av.Özkan YÜCEL'in görevlendirilmesine O.B.K.V. 22.10.2013 Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak sayılı, yangın nedeniyle zarar gören avukatlık bürosu için İzmir Barosu'ndan yardım isteminin Av.E. B.'nin 11.10.2013 tarihli 28292 gelen evrak

Detaylı

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları

Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları Bağlamında Hekimin Etik Sorumluluğu ve Hekim Hakları Dr. Orhan Odabaşı Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Genel Sekreteri Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU TÜZEL KİŞİLER İÇİN ŞİKÂYET BAŞVURU FORMU EK-2 Şikâyetçinin Unvanı TÜRK EĞİTİM-SEN Adresi Talatpaşa Bulvarı No:160 Kat:6 Cebeci-ANKARA Telefon No 0 312 424 09 60-64 Faks No 0 312

Detaylı

Karar No. Av.Z. D.'nin 03.06.2014 tarih 15494 gelen evrak sayılı, Av.M. B.'nın adres kayıtları hakkında yaşadığı sıkıntıyı bildirir dilekçesi.

Karar No. Av.Z. D.'nin 03.06.2014 tarih 15494 gelen evrak sayılı, Av.M. B.'nın adres kayıtları hakkında yaşadığı sıkıntıyı bildirir dilekçesi. Karar No Konu Karar PTT Elektronik Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 25.06.2014 tarih ve 17182 gelen evrak sayılı,baroların KEP Hesap Adresi alması hakkındaki yazısının bildirimi okundu, bilgi alındı. PTT

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1 EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1. Eğitim Merkezinin gereken belgeleri hazırlayarak Yeterlik Yürütme Kuruluna (TKDCD-YYK) başvurusu (Her yıl 15 Mart akşamına kadar yapılan başvurular TKDCD-YYK tarafından

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1

Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 Süleyman Demirel Üniversitesi Personel Disiplin Soruşturması İş Akış Şeması-1 İhbar ve şikâyet dilekçesinin alınması/olayın disiplin amirince (Rektör/Dekan/Müdür) öğrenilmesi. İnceleme sonucu hazırlanan

Detaylı

Sayı: /823/

Sayı: /823/ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: 23824201/823/2013.5363.28015 15.8.2013 Konu: Özel Sağlık Kuruluşlarının Bilgilendirme ve Tanıtım Faaliyetleri 1 / 8 VALİLİĞİNE GENELGE 2013/15

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TOPLANTIYA KATILANLAR Prof. Dr. Selçuk KESER Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR Prof. Dr. Banu DOĞAN GÜN Doç. Dr. Atilla ALPAY Yrd. Doç. Dr. Yavuz Sami SALİHOĞLU TOPLANTIYA KATILMAYANLAR (Dekan Vekili) Prof.

Detaylı

ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR. Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no. 46156/11)

ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR. Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no. 46156/11) ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no. 46156/11) Başkan Guido Raimondi Yargıçlar Danutė Jočienė Peer Lorenzen Dragoljub Popović Işıl Karakaş Nebojša Vučinić Paulo

Detaylı

YÖNETİM KURULU 09 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 09 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 09 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT GÖKTEPE

AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT GÖKTEPE AV. VEDAT CANBOLAT AV. ELİF CANBOLAT TIBBİ MÜDAHALEDE KÖTÜ UYGULAMA Tıbbi müdahale; tıp mesleğini icraya yetkili bir kişi tarafından, doğrudan veya dolaylı olsa da tedavi amacına yönelik olarak gerçekleştirilen

Detaylı

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ

KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ KLİNİK BİYOKİMYA UZMANLARI DERNEĞİ DAVA DOSYALARI DURUM RAPORU Rapor Tarihi: 11.01.2014 : DANIŞTAY 5. DAİRESİ : 2010/4744 Esas : 25.05.2010 tarih, 27591 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Aile Hekimliği

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET BİRİMİ 1. Öğrenci İşleri HİZMETİN ADI Öğrenci Başvuru BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1. Diploma fotokopisi 2. Transkript 3. Lisans/Yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgesinin örneği 4.

Detaylı

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ?

MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? MESLEK ÖRGÜTÜNÜN GöREV ÇAĞRISINA KATILMAK SUÇ MUDUR? BU NEDENLE HUKUKİ BİR YAPTIRIM UYGULANABİLİR Mİ? Bilindiği gibi Dr. Ersin Aslan ın, bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin birinci yılı yaklaşıyor.

Detaylı

yılı İzmir Barosu Asgari Ücret Tarifesi'nin belirlenmesi.

yılı İzmir Barosu Asgari Ücret Tarifesi'nin belirlenmesi. 18.12.2012 2013 yılı İzmir Barosu Asgari Ücret Tarifesi'nin belirlenmesi. 2012 yılı İzmir Barosu Tavsiye Niteliğinde Asgari Ücret Tarifesi incelendi, tavsiye edilen ücretlerde artış yapılmamasına ve belirli

Detaylı

2018 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

2018 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU 2018 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU Hekime saldırı için fırsat kollayan sorumsuz yayıncılık ile mücadelemizi sürdüreceğiz! 05.12.2018 Bilindiği üzere 1 Aralık 2018 günü görsel ve yazılı bazı medya

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. Şerif GECEKUŞU/TÜRKİYE (Başvuru no. 28870/05)

COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE. Şerif GECEKUŞU/TÜRKİYE (Başvuru no. 28870/05) COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE Şerif GECEKUŞU/TÜRKİYE (Başvuru no. 28870/05) KABULEDİLEBİLİRLİĞE İLİŞKİN KARAR STRAZBURG 25 Mayıs 2010 OLAYLAR Başvuran, Şerif

Detaylı

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra

ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Av. Kürşat Bafra ASİSTANLARIN STATÜLERİ 657 sayılı Yasa ya tabi Olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Uzmanlık

Detaylı

16.03.2015 Sayı: 2015-6

16.03.2015 Sayı: 2015-6 Yönetim Kurulu Başkan Dr.Bülent Alıcı Başkan Yardımcısı Dr.Serdar Tekgül BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 16.03.2015 Sayı: 2015-6 Genel Sekreter Dr. Cem Akbal Sayman Dr. Adil Esen TALEPÇİ Başkanlığı

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTIYA KATILANLAR Prof. Dr. Mustafa AYDIN Prof. Dr. Rafet KOCA Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR Prof. Dr. Banu DOĞAN GÜN Doç. Dr. Mehmet ÇABUK Doç. Dr. Atilla ALPAY Yrd. Doç. Dr. Yavuz Sami SALİHOĞLU (Dekan)

Detaylı

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu

22 Eylül 2006. Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu 22 Eylül 2006 Dr. Lütfü Baş Dr. Figen Özgür Dr. Akın Yücel Dr. Atay Atabey Dr. Cemil Dalay Dr. Ferit Demirkan Dr. Ahmet Terzioğlu Başkan 2. Başkan, Sayman Genel Sekreter Yeterlik Kurulu Dr. Lütfü Baş Yeterlik

Detaylı

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI

EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI EĞİTİM KURUMLARI ZİYARET PROGRAMI 1. Eğitim Merkezinin gereken belgeleri hazırlayarak Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu- Yürütme Kuruluna (TKYK-YK) başvurusu. (Her yıl 15 Mayıs akşamına kadar yapılan

Detaylı

Disiplin Soruşturması ve Kovuşturmasının. Hukuki Dayanakları. Av. Mithat KARA İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu

Disiplin Soruşturması ve Kovuşturmasının. Hukuki Dayanakları. Av. Mithat KARA İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu Disiplin Soruşturması ve Kovuşturmasının Hukuki Dayanakları Av. Mithat KARA İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu TC Anayasası 135. madde : Kamu kurumu niteliğindeki meslek

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ORTALAMA ELEKTRONİK OLARAK 1. 105.01 Öğretim Programlarının Hazırlanması Yarıyıl başlarında o yarıyılda uygulanacak olan öğretim programlarının hazırlanması Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 14 İşleri Her

Detaylı

T.C. ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2004 / 3348 KARAR NO : 2005/1231

T.C. ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2004 / 3348 KARAR NO : 2005/1231 T.C. ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİ ESAS NO : 2004 / 3348 KARAR NO : 2005/1231 DAVACI :. :.. DAVALI :Türk Dişhekimleri Birliği-Ankara :Av.Mustafa Güler-Av.Mehmet Emrah Güzel Strazburg Cad. 28/28 Sıhhiye-Ankara

Detaylı

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ

EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ COUNCIL OF EUROPE AVRUPA KONSEYİ EUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ DAİRE KARAARSLAN TÜRKİYE DAVASI (Başvuru no. 4027/05) KARAR STRAZBURG 27 Temmuz 2010 İşbu karar AİHS

Detaylı

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 28 Ağustos 2014 Oturum No : 22

BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 28 Ağustos 2014 Oturum No : 22 BURSA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU KARARLARI Oturum Tarihi : 28 Ağustos 2014 Oturum No : 22 1- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe nin Muradiye Devlet Hastanesinin Otosansit e taşınması ile ilgili

Detaylı

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI

ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI ODA ONUR KURULU TOPLANTILARI Toplantı No : 29 Mustafa ASAR Đ. Ethem ÖZTÜRK Battal KILIÇ Kurulumuzca; 21/01/2001 tarihli 26 nolu toplantıda aldığımız karar gereği düzenlenmek üzere MMO Yönetim Kuruluna

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 01 02 Gelen Evrakların EBYS sistemi kayıdı, İlgili Birimlere Havalesinin Yapılması. Kişi ve Kurumlara Giden Evrakların EBYS işlemlerinin tamamlanması, gönderilmesi/posta Resmi Yazının Aslı ve Zimmet Defteri

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM DAVA SÜRECİ VE DANIŞTAY 10. DAİRESİNİN KARARLARI

MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM DAVA SÜRECİ VE DANIŞTAY 10. DAİRESİNİN KARARLARI MUAYENEHANE STANDARDI VE AÇILMASI NA İLİŞKİN YARGI KARARLARI ve SON DURUM 15 Şubat 2008 tarihli Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik; bu tarihten sonra da defalarca

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ KAMU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE I ORTALAMA ELEKTRONİK OLARAK 1. 105.01 Ders Programlarının

Detaylı

Karar No. Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi.

Karar No. Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Karar No Konu Karar 3233 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. 3234 Yemin Töreni. Yönetim Kurulu'na bilgilendirme

Detaylı

YÖNETİM KURULU 25 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR

YÖNETİM KURULU 25 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 25 HAZİRAN 2013 GÜNDEMİ KARAR Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi. TIP TARİHİ ve ETİK ANABİLİM DALI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi. TIP TARİHİ ve ETİK ANABİLİM DALI Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi TIP TARİHİ ve ETİK ANABİLİM DALI Tıp Tarihi ve E,k AD Öğretim üyeleri Prof.Dr. M. Murat CİVANER Doç.Dr. Elif ATICI Yrd.Doç.Dr. Sezer KAFA Öğrenciler 9 Yüksek Lisans ve

Detaylı

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU RET KARARI : S.K

T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU RET KARARI : S.K T.C. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ŞİKAYET NO :02.2013/560 KARAR TARİHİ:26/02/2014 RET KARARI ŞİKAYETÇİ ŞİKAYET EDİLEN İDARE : S.K : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Bu çalışmanın amacı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan denetim faaliyetleri

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MYO S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 ÖSYM Başkanlığı tarafından Yüksekokumuza yerleşen öğrencilerin kayıtlarının yapılması Nüfus Cüzdanı fotokopisi, T.Ü.

Detaylı

Serbest Çalışan Öğretim Üyelerinin Hukuksal Durumu. Av. Mithat KARA Av. Abdullah HIZAL İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu

Serbest Çalışan Öğretim Üyelerinin Hukuksal Durumu. Av. Mithat KARA Av. Abdullah HIZAL İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu Serbest Çalışan Öğretim Üyelerinin Hukuksal Durumu Av. Mithat KARA Av. Abdullah HIZAL İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu Torba Yasa 18.01.2014 Tam Gün Çalışma düzeni Üniversitede çalışma statüsü Sözleşmeli

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA 1 Genel Evrak Gelen ve Giden Evrakların Kayıt Altına Alınması Sürekli Yapılıyor 2 Gelen Evrak Tüm Resmi Yazışmalar,

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EYLÜL 2016 ETKİNLİK RAPORU Balıkesir Hekim dergisi 21.Sayısı yayınlanarak üyelerimize dağıtılmıştır. Odamızın da destek verdiği Süslü Kadınlar Bisiklet turu yapılmıştır. Bato

Detaylı

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Asıl alt başlık stilini düzenlemek için tıklatın

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Asıl alt başlık stilini düzenlemek için tıklatın HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Asıl alt başlık stilini düzenlemek için tıklatın Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü / Birimin Tanıtımı SUNUM PLANI Genel Müdürlüğün Görevleri Büroların Tanıtımı Noterlik Bürolarının

Detaylı

ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR. Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no /11)

ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR. Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no /11) ĐKĐNCĐ DAĐRE KARAR Đclal KARAKOCA ve Hüseyin KARAKOCA v. TÜRKĐYE (Başvuru no. 46156/11) T.C. Adalet Bakanlığı, 2013. Bu gayrıresmi çeviri, Adalet Bakanlığı, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü,

Detaylı

YÖNETİM KURULU 18 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ

YÖNETİM KURULU 18 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ Sıra GÜNDEM MADDELERİ YÖNETİM KURULU 18 EYLÜL 2014 GÜNDEMİ KARAR 1 Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldıkları toplantı, ziyaret ve benzeri konular hakkında Yönetim Kurulu'nu bilgilendirmesi. Yönetim

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ TOPLANTIYA KATILANLAR Prof. Dr. Mustafa AYDIN Prof. Dr. Rafet KOCA Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR Prof. Dr. Banu DOĞAN GÜN Doç. Dr. Mehmet ÇABUK Doç. Dr. Atilla ALPAY Yrd. Doç. Dr. Yavuz Sami SALİHOĞLU (Dekan

Detaylı

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı.

Yönetim Kurulu'na bilgilendirme yapıldı. Karar No Konu Karar Baro Müdürü Av.Utku KILINÇ'ın 08.07.2014 tarihli, Av.F. B.'nın kayıt durumu hakkındaki yazısı. Baro Müdürü Av.Utku KILINÇ'ın 08.07.2014 tarihli, Av.F. B.'nın kayıt durumu hakkındaki

Detaylı

DENETİM KURULU RAPORU

DENETİM KURULU RAPORU DENETİM KURULU RAPORU Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği - TurkMSIC 62. EKİM GENEL KURULU 26-28 Ekim 2013, Kayseri 1. 61. Nisan Genel Kurulu divan kayıtlarının incelenmesi 2. TurkMSIC Yöneticilerinin

Detaylı

Kontrol Eden Gülten DURAN

Kontrol Eden Gülten DURAN ve Not İşleri Birimi Sürecin Adı ve Kodu Disiplin Cezası Alan ler İş Akışı 41-7.4 Her hangi bir suçtan dolayı Dekanlığa bildirilen (kopya vb.) Soruşturma açılması ve not işleri G.Ü. Disiplin Yönetmeliği

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 16/11/ /16

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI 16/11/ /16 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 16/11/2016 2016/16 Üniversitemiz Yönetim Kurulu, 16/11/2016 Çarşamba günü saat 11:00 de Rektör Prof.Dr. Sadettin HÜLAGÜ

Detaylı