Active Directory Forest Discovery :

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Active Directory Forest Discovery :"

Transkript

1 Merhaba, Sccm 2012 R2 serisinin önceki makalesinde boundary tanımlarından bahsetmiştik,bu makalemizde sccm üzerinde yapılması gereken discovery methodlarından bahsedeceğim.discovery method lar nedir, ne işe yarar öncelikle onlardan bahsedelim.sccm belirli keşif metodlarını kullanarak network de bulunan objeleri arayarak kendi database ine işler.bu sayede sccm ile ilgili yapılacak her türlü operasyonda bu objeler üzerinden işlem yapabilir hale gelir.örneğin, collection oluşturma ve belirli client cihazlara uygulama dağıtma,update yükleme,işletim sistemi dağıtımı ve benzeri.discovery işlemlerinin gerçekleşebilmesi için kurulumdan sonra yapmış olduğumuz boundary ayarlarının stabil bir şekilde yapılması gereklidir.sccm üzerinde 6 adet discovery method u vardır. Active Directory Forest Discovery : Bu method ile tüm domainleri ve buna bağlı olan site ları bulabilmenize olanak sağlar.bu işlemin başarılı olarak sağlanabilmesi için Active Directory üzerinde sccm sunucumuza network objeleri üzerinde her türlü işlemi yapabilmesi için delegasyon tanımlamamız gerekiyor. Active Direcyory sunucuma bağlanıyorum.users and Computers ı açıyorum.kurulum sırasında adsiedit aracını kullanarak oluşturmuş olduğum System objesi altındaki system management üzerine sağ tıklayıp Delegate Control u seçiyorum.eğer bu klasörü göremiyorsanız view kısmından advanced features ı seçmeniz gerekiyor.

2 Sccm Sunucumu seçiyorum. Next diyerek ilerliyoruz.

3 Create a custom task to delegate diyerek ilerliyorum. This folder, exiting objects in this folder and creation of new objects in this folder ı seçip ilerliyorum. Select the permissions bölümünde 3 kutucuğuda işaretleyip full control veriyorum.

4 Next diyerek ilerliyorum ve finish diyerek delegate işlemini tamamlamış oluyorum. Bu işlemi yapıktan sonra Sccm sunucumuz üzerinde Discovery Method lara geliyoruz.ve Sccm sunucumuz üzerinde discovery method lara geliyoruz.active Forest Discovery method a sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz.

5 Enable active directory forest discovery kutucuğunu işaretliyorum.eğer daha önceden active directory ve subnet boundary tanımlaması yapmışsanız bu kutucukları boş bırakabilirsiniz, eğer yapılandırmamışsanız bu tanımlamalar otomatik olarak oluşacaktır.schedule kısmında discovery işleminin ne sıklıkta yapılacağını belirliyoruz.default olarak 1 weeks olarak yani haftada bir kere olarak çalışacaktır.bu işlemden sonra Run Forest Discovery Now diyorum. Discover işlemini başlatmış oluyoruz.

6 Active Directory Group Discovery : Mail dağıtım grupları haric domainde bulunan tüm objelerin üye oldukları grupları keşfetmenizi sağlar.ad group discovery üzerine sağ tıklayıp özelliklere giriyorum.enable ad group discovery kutucuğunu işaretliyorum.add diyerek lokasyonumu belirtiyorum. Bu işlemden sonra group discovery özelliğini başlatmak için Run Full Discovery Now diyorum ve keşif işlemini başlatmış oluyoruz.

7 Active Directory System Discovery : Domainde bulunan tüm bilgisayar objelerini dns üzerindeki kayıtlara bakarak gerçekleştirir.bilgisayar adı ve ip adresi bilgilerini getirir.bu özelliğin düzgün çalışabilmesi dns üzerindeki kayıtların canlı ve sorunsuz olması gerekir. Browse diyerek domainimizi belirtiyoruz.ok diyerek tanımlama işlemini bitiriyoruz.polling Schedule kısmında discover işlemlerini ne sıklıkta yapılacağını belirliyoruz. Default olarak 7 günde 1 olarak keşif işlemi yapacaktır.delta Discovery ile 50 dk da bir network yeni cihaz eklenip eklenmediğini kontrol edecek ve Database e kaydedecktir.

8 Active Directory Attributes tabında ise öznitelikleriyle beraber keşif işlemi yaptırıp, site db üzerine kayıt edilmesini sağlayabilirsiniz. Active Directory User Discovery : Domain de bulunan tüm user objelerini keşfetmek için kullanılan bir methodtur.bilgisayar objeleri yerine user objelerini gösterecektir. Aynı şekilde tanımlama işleminden sonra Run Full Discovery Now diyoruz.

9 Heartbeat Discovery : CCM database üzerinde oluşturulmuş kayıtların kontrolünü yapar.örneğin site database kaydolmuş bir nesnenin varolup olmadığını kontrol eder.console dan yanlışlıkla sildiğiniz bir objeyi geri getirme olanağı sağlar.sccm kurulunda enable olarak gelir. Network Discovery : Bu method ile dhcp scope larda tanımlı olan kiralanmış ip adreslerini, arp tablolarını,snmp ile çalışan aygıtları keşfedebiliyoruz. Network Discovery de 3 adet toploji tip mevcuttur.uygun olanı kendinize göre seçin.

10 En son topoloji diğer tüm topolojileri kapsadığı için topology,client and operationg system i seçiyorum.network speed uzak lokasyonlarda bulunan istemciler için kullanılır.böylece sunucu ve agent arasındaki timeout değeri yüksek olur. Subnets bölümünde forest içerisinde kullandığım network id tanımımı yapıyorum. Domains kısmında forest içerisinde kullandığımız domainleri belirtiyoruz. Birden fazla domain ekleyebiliriz.

11 Snmp bölümünde snmp yi destekleyen cihazların keşfi yapılacaktır.bir çok cihaz snmp yi destekler.routerlar,yazıcılar,switch ve benzeri cihazlar.public değeri default olarak gelmektedir. Snmp Devices bölümünde snmp yi kullanan cihazları hızlı bir şekilde keşfedilmesi için ekleyebilirsiniz.

12 Dhcp Bölümünde network de yapılandırmış olduğunuz dhcp sunucuları tanımlayabilirsiniz. Schedule bölümünde discovery işleminin ne sıklıkta yapılacağını belirliyoruz.

13 Discovery method ları yapılandırmış olduk.bu method ların hepsini yapılandırmak zorunda değiliz.şirket yapınıza bu methodları düzenleyebilirsiniz.bu yazımızda discovery methodlar nelerdir, ne işe yarar bunlara değindik.discovery işlemi sonrasında bulunan objeler assets and compliance altında görünecektir.sonraki yazımızda client agent yapılandırması ve agent yükleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım.

Sccm console u açalım ve güncelleştirmelere göz atalım. Merhaba, bu yazımda sccm üzerinde wsus üzerinden gelen güncellemeleri gruplamak ve yükleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.ve sonrasında Automatik Deployment Rule ile bu güncelleştirmeleri otomatik olarak

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Sccm Console u açalım, administration > client settings > properties e tıklayalım.

Sccm Console u açalım, administration > client settings > properties e tıklayalım. Merhaba, önceki yazımda Sccm in önemli yapılandırma ayarlarından biri olan discovery methods lardan bahsetmiştim.bu yazımda Sccm client agent yapılandırmasından bahsedeceğim.sccm diğer bir çok ürün gibi

Detaylı

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std

Argedc 10.0.1.201 Server 2012 std. ArgeSql- 10.0.1.202 Server 2012 std. Sccm 10.0.1.206 Server 2012 std Merhaba, bu yazımda Microsoft un faydalı bulduğum ürünlerinde biri olan SCCM in kurulum adımlarından bahsedeceğim.sccm, merkezi olarak network ve ya forest içerisindeki tüm cihazları uzaktan yönetmek,yazılım

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi

LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi LDAP Administrator ile Active Directory Yonetimi Active Directory; merkezi yonetim, esnek LDAP sorguları, group policy uygulamaları, replikasyon olanağı gibi özellikleri ile orta ölçekli ve büyük ölçekli

Detaylı

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Bu makalede sizlere Security Configuration Wizard kullanımını, bu tool sunucunun nasıl daha güvenli hale getirildiğini ve bu tool ile hazırlanan xml

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Bildiğimiz üzere Exchange Server 2003 ve 2007 de default olarak SSL oluşturulup kullanılıyordu. Ancak bir müddet sonra sertifikanın süresi dolduğu için artık çalışmayacaktı.

Detaylı

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği

ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU. Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği ÖNDER BİLGİSAYAR KURSU Sistem ve Ağ Uzmanlığı Eğitimi İçeriği BÖLÜM 1 KİŞİSEL BİLGİSAYAR DONANIMI 1.1. Kişisel Bilgisayarlar ve Uygulamalar Bilgisayarların Kullanım Şekli ve Yeri Bilgisayar Tipleri (Sunucular,

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

İnternette Domain Name Sistem bazı kuruluşlar tarafından kontrol edilmekte ve Register edilmektedir. Aşağıdaki tabloda Bazı isimler belirtilmiştir.

İnternette Domain Name Sistem bazı kuruluşlar tarafından kontrol edilmekte ve Register edilmektedir. Aşağıdaki tabloda Bazı isimler belirtilmiştir. DNS in Hiyerarşik Yapısı DNS hiyerarşisinde kullanılan Domain isimleri birbirinden nokta ile ayrılarak yapılanırlar. Fully Qualified Domain Name (FQDN) tek olmalı ve Host un ismini tam olarak ifade etmelidir.

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz; VMware vsphere Üzerinde Sanal Sunucu Oluşturulması Sanallaştırma teknolojisi artık günümüzde olmazsa olmazlardan olmuştur. Dolayısı ile artık bir proje yapmak isteyene herhangi bir kurum müşterisine veya

Detaylı

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim Domain'e katılma işine girişmeden önce ağ bağlantılarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız. DHCP server'dan alınan veya elle girilmiş bir IP adresiyle çalışıyor olmalısınız. Not Windows XP Home

Detaylı

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu

Detaylı

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Bu makalede sizlere Oracle Enterprise Linux 5 kurulumunu adım adım numaralandırarak anlatacağım. Yapılan araştırmalar veritabanının üzerinde koşacağı işletim sistemi

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

Useroam Cloud Kurulum Rehberi

Useroam Cloud Kurulum Rehberi Useroam Cloud Kurulum Rehberi for Gereksinimler 1- Statik IP adresi Önemli not: Useroam Cloud sadece statik IP adresi ile çalışmaktadır. Dinamik DNS vb. servisler ile çalışmamaktadır. Kurulum 1 Öncelikle

Detaylı

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Active Directory,kaynaklar (yazıcılar, kullanıcılar, bilgisayarlar ve gruplar gibi) hakkındaki bilgileri saklayan ve bu bilgileri diğer kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun.

COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU. WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. COPA TOUCH LINE SPLİT KLİMA WiFi UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU WiFi Klima Uygulamasını cep telefonunuza indirmek için QR kodu okutun. Paneli açın Smart Kit Kurulumu Bu vidayı gevşetin ve kapağı çıkarın

Detaylı

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi

PRAGON PROTECT & RESTORE 3. Kurulum Rehberi PRAGON PROTECT & RESTORE 3 Kurulum Rehberi Başlangıç 1. Çeşitli metotlarla edindiğiniz kurulum dosyasını (.exe) çift tıklayarak kuruluma başlayın. 2. İlk olarak kurulum dili seçmeniz gerekiyor. İngilizce

Detaylı

Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir:

Windows 2000 Server kurulurken Standalone Server olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, Windows 2000 Configure Your Server ekranı gelir: Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir: Bu noktada kuruluma devam edebileceğiniz gibi, bu

Detaylı

Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye.

Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye. Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye. Dikkat Windows XP Professional Edition'un network tanımları farklıdır.

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08

FortiGate Active Directory Uygulaması. v4.00-build0328-2011/08 FortiGate Active Directory Uygulaması v4.00-build0328-2011/08 0 FortiGate (Active Directory) Datasheet FortiGate (Active Directory) Client - A internet Client - B fortigate AD Server 192.168.56.45 switch

Detaylı

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu

Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Vasco Kurulumu ve Active Directory Entegrasyonu Bu döküman içeriğinde, ayrı bir makina üzerinde Vasco kurulumu yapılacak, kurulum esnasında, data store olarak ODBC seçildikten sonra, ürün Active Directory

Detaylı

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12.

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12. Gezici Profil Oluşturma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com Gezici profilin özelliklerini Hatırlayalım. Gezici

Detaylı

Cyberoam Single Sing On İle

Cyberoam Single Sing On İle Cyberoam Single Sing On İle Active Directory Konfigürasyonu Cyberoam üzerinde bu konfigurasyonunun yapılmasının amacı DC üzerinde bulunan son kullanıcı ve grupların hepsini Cyberoam üzerine alıp yönetebilmektir.

Detaylı

CHAPTER 9. DHCP Server

CHAPTER 9. DHCP Server 1 CHAPTER 9 DHCP Server 2 9.1 DHCP nedir? Bildiğiniz gibi bir ağda bulunan bilgisayarın birbirleri ile iletişim işinde bulunabilmeleri ve yine bu ağdaki internet bağlantısından faydalanabilmeleri için

Detaylı

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz.

Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. FORTIGATE 5.4 VERSION SSLVPN KONFIGURASYONU Ssl Vpn konfigurasyonunda öncelikle Sslvpn yapmasına izin vereceğimiz kullanıcıları oluşturuyoruz. User & Device a gelip User Definition dan Create New diyerek

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

BACKUP BİLGİLERİ YUSUF.KAHVECİ. Yusuf KAHVECİ

BACKUP BİLGİLERİ YUSUF.KAHVECİ. Yusuf KAHVECİ BACKUP BİLGİLERİ 24 SAAT İÇİNDE ALINAN BACKUP BİLGİLERİ YUSUF.KAHVECİ Yusuf KAHVECİ Database Administrator @2013 www.ysfkhvc.com www.sqlturkiye.com!!! Türkiye nin ilk SQL Platformu SQLTURKIYE.com çok yakında

Detaylı

Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir:

Microsoft networkte, Access Control default olarak Share-level access control a ayarlı gelir: Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir: Bir kaynağı sağ tıklayıp paylaştırma menüsüne girdiğimizde : 1 / 14 Paylaştırdığımız (read, tanımlama olacaktır.

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

Exchange Server Kurtarma (PowerControls)

Exchange Server Kurtarma (PowerControls) Exchange Server Kurtarma (PowerControls) Çok çetrefilli bir işlem olan problemli Exchange suncudan data kurtarma işlemi third party çözümler ile çok daha kolay bir işleme dönüşebilir. Bu tip yazılımlardan

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0

NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 NicProxy Registrar AWBS Modül Kurulumu Versiyon 1.0 Tescil Bilgisi 2009 NicProxy. Tüm Hakları Saklıdır. Bu belge, NicProxy mülkiyetinde ve NicProxy e ait özel bilgiler içermektedir. NicProxy yetkili temsilcisinin

Detaylı

2 Server 1 Storage üzerinde HyperV Cluster kurulumu ve dikkat edilmesi noktalar aşağıdaki gibidir.

2 Server 1 Storage üzerinde HyperV Cluster kurulumu ve dikkat edilmesi noktalar aşağıdaki gibidir. 2 Server 1 Storage üzerinde HyperV Cluster kurulumu ve dikkat edilmesi noktalar aşağıdaki gibidir. MSA 2050 Dual Controller FC portları üzerinden HyperV node larına bağlıdır. Bu nedenle Mutipath IO ve

Detaylı

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz.

Ortamınızda A.D. veya LDAP sistemi var ise aşağıdaki linkten KoruMail LDAP-AD isimli dokümanı inceleyebilirsiniz. KoruMail, kullanıcı doğrulama işlemi için herhangi bir dizin sunucu (MS Active Directory, Novell edirectory, Sun Directory Server, OpenLDAP) olmadığı durumlarda kullanıcıları dizin sunucu yerine, MySQL

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Table of Contents Başlamadan Önce Okuyunuz:... 2 Yedekleme:... 2 Kişilerin yedeklenmesi:... 2 Mail Hesaplarının Kurulumu:... 3 Almanya Hesabımı Kurulumu:... 3 Tuv-

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 EXCHANGE SERVER 1 Geçmiş Sürümler ve Geleceği 2 Exchange Server 2016 ile Gelen Yenilikler 4 İstemci Tarafındaki Yenilikler 5 Birlikte Çalışma Şekilleri 6 Mapi Over HTTP 7

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

Avira Endpoint Security. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Avira Endpoint Security. Hızlı Kurulum Kılavuzu Avira Endpoint Security Hızlı Kurulum Kılavuzu İçindekiler 1. Avira Management Console Hakkında.............................. 1.1 Avira Management Console Server..................................3 1.2

Detaylı

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN:

AĞ KURULUMU ANA MAKİNA İÇİN: AĞ KURULUMU NetProxy programı ile bilgisayarlarınızı birbirine bağlamak için, bağlantı yapacağınız bilgisayarlar arasynda bir ağ kurmanız gerekir. Ağ kurma işlemini burada adım adım anlatmaya çalışacağım.

Detaylı

KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ

KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ KABLOSUZ 11N 300 MBPS GENİŞ BANT YÖNLENDİRİCİSİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70591 ÜRÜN TANITIMI DN-70591, özellikle küçük iş, ofis ve ev ağ gereksinimleri için tasarlanmış kombine bir kablolu/kablosuz ağ

Detaylı

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Bu dönemki Bil264L dersinde Xilinx firmasının üretmiş olduğu Spartan3E isimli FPGA geliştirme kiti üzerinde mantıksal devreler tasarlayacağız. Derste kullanacağımız

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

1.Mailbox Server Role:

1.Mailbox Server Role: Exchange Server 2007 Role bazlı mimarisi ile organizasyonda ki mail trafiğini sağlamak için farklı sunucular üzerine farklı işlevselliğin dağıtılması ile karşımıza çıkıyor.daha önceki Exchange Server 2003

Detaylı

DHCP kurulumu için Client/Server mimarisine sahip bir ağ ortamı olmalıdır ki bu da ortamda bir Domain Controller olmasını zorunlu kılar.

DHCP kurulumu için Client/Server mimarisine sahip bir ağ ortamı olmalıdır ki bu da ortamda bir Domain Controller olmasını zorunlu kılar. Lab3-DHCP Server DHCP Nedir? Dynamic Host Configuration Protocol, Dinamik İstemci Ayarlama Protokolü. Sisteminizde 500 adet bilgisayar olduğunu ve bunlara tek tek ayrı ayrı IP adresi verilmesi gerektiğini

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker Günümüzde üzerinde önemli uygulamalar çalıştıran, veritabanları barındıran ve sağladığı çeşitli servisler ile birçok konumda ve görevde

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

NOT: VERİTABANINDAKİ TABLOLARI OLUŞTURMAYI DA UNUTMAYACAĞIZ.

NOT: VERİTABANINDAKİ TABLOLARI OLUŞTURMAYI DA UNUTMAYACAĞIZ. 20 Ocak 2012 / Cuma Yeni uygulama Yönetim adlı bir klasör oluşturacağız. Yönetim klasörü içerisine bir masterpage oluşturacağız. (tabloyla) Örneğin; Ana Sayfa Albüm ekle Fotoğraf ekle Content Place Holder(Değişecek

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları )

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) 54 Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) Active Directory deki kullanıcı ve bilgisayarları yönetmek için group policyler kullanılır. Group policylerle kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi )

Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi ) 24 Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi ) What Are Group? ( Group Nedir ) Group kulanıcı ve bilgisayar hesaplarını tek birimden yönetmek için bir araya toplamaktır. Kullanıcı yada bilgisayarlara kaynaklar

Detaylı

ORACLE DATABASE 11G R2 KURULUMU

ORACLE DATABASE 11G R2 KURULUMU ORACLE DATABASE 11G R2 KURULUMU Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu makalesiyle OEL 5 kurulumunu adım adım birlikte öğrenmiştik. Sonraki makalemizde sunucumuzu Oracle DB 11gR2 kurulumuna hazırlamak için

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek

Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek Ms SQL Veritabanları Yedekleme Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 18.03.2004 Okunma Sayısı 1109 Tavsiye Edilen Önhazırlık Veritabanı kavramını öğrenmek Hedefler Veritabanı yönetim

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

1. Yazdırma Bileşenleri

1. Yazdırma Bileşenleri işlemleri bir şirket networkünde çok sık yapılır. Çalışanlar yaptıkları işlere göre sürekli çıktı alırlar. Her çalışanın yazdırma gereksinimleri farklıdır. Bir muhasebe çalışanına nokta vuruşlu yazıcı

Detaylı

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL Bu dönemki Bil264L dersinde kullanacağımız Xilinx ISE Web 14.7 programında nasıl proje oluşturacağımız, oluşturduğumuz devreleri nasıl test edeceğimiz ve bu devreleri

Detaylı

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI...

EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... İçindekiler EXCHANGE 2007 TRANSPORT RULE İLE KULLANICI BAZLI MAİL GÖNDERİM KISITLAMASI... 1 LOTUS DOMINO SERVER'DA İNTERNET MAİL ALIM KISITLAMALARI... 8 LOTUS DOMINA SERVER'DA İNTERNET MAİL GÖNDERİM KISITLAMALARI...

Detaylı

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ

NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ NEW LOGO FUAR SİPARİŞ PAKETİ Gerekli Kurulum Dosyaları 1.)Terminalden gelen siparişlerimizin Logo programına entegrasyonu için New Logo Order Transfer programı kullanılacaktır. 2-)Elterminali ile sipariş

Detaylı

DHCP IPv4 and IPv6. DNS to Add Scope. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU. 28-29 Nis.

DHCP IPv4 and IPv6. DNS to Add Scope. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı. Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU. 28-29 Nis. DHCP IPv4 and IPv6 DNS to Add Scope Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2014 2015 Bahar Yarıyılı 28-29 Nis. 2015 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU ACTIVE DIRECTORY İ DESTEKLEYEN AĞ BAĞLANTISINI (DHCP) OLUŞTURMAK VE

Detaylı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı 19-20 Mar. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Sunucunu yönet (manage your server) Başlat menüsünü tıkladığımızda

Detaylı

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL Bu dönemki Bil264L dersinde kullanacağımız Xilinx ISE Web 14.7 programında nasıl proje oluşturacağımız, oluşturduğumuz devreleri nasıl test edeceğimiz ve bu devreleri

Detaylı

Active Directory Nedir Ne Değildir?

Active Directory Nedir Ne Değildir? Active Directory Nedir Ne Değildir? Microsoft, Windows NT nin ardından çıkardığı Windows 2000'le birlikte yeni bir directory sistemi olarak Active Directory sistemini geliştirdi. Active Directory, network

Detaylı

Windows XP: Simple Sharing, Security ve ForceGuest Perşembe, 07 Eylül :02 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :36

Windows XP: Simple Sharing, Security ve ForceGuest Perşembe, 07 Eylül :02 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :36 Bu son derece ilgi ÇEKİCİ :) konuya bir göz atalım. The " Microsoft Windows XP Professional : Resource Kit Documentation " Part II, chapter 6 bakın neler diyor: Simple Sharing ve ForceGuest Domain'e üye

Detaylı

SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU

SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU SİMET TEKNOLOJİ SAN.TİC.AŞ. TEKNOLOJİLER SUNUMU Sunum İçeriği 1. Simet Teknoloji 2. Network Nedir? 3. Network Güvenliği Nedir? 4. DDOS / Storm Nedir? 5. DNS Proxy Nedir? 6. SMC 6.a. 802.3ad Link Aggregation

Detaylı

Umay Tüm Bilişim ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Tığcılar Mh. Kavaklar Cd. No:6/1/101 Adapazarı/SAKARYA Tel: (0264) 777 11 45 E-posta:

Umay Tüm Bilişim ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Tığcılar Mh. Kavaklar Cd. No:6/1/101 Adapazarı/SAKARYA Tel: (0264) 777 11 45 E-posta: İÇİNDEKİLER MailStore Kurulum..... 1 Dil Seçimi... 5 Başlangıç... 1 MailStore Menüler... 1 Arşivim... 5 E-posta Ara... 1 E-postayı Arşivle... 1 Exchange Server Üzerinden E-posta Arşivle... 1 Microsoft

Detaylı

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu

Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu Hızlı Ağ Kurulum Kılavuzu WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_TR 2004. Her hakkı saklıdır. Belirtilen telif hakkı koruması anayasa ve kanunlarla belirtilen ya da tanına her form ve şekildeki

Detaylı

VERİ TABANI NEDİR A. TABLO OLUŞTURMA

VERİ TABANI NEDİR A. TABLO OLUŞTURMA VERİ TABANI NEDİR Belli bir amaca dayalı ortak alanlara (ad soyad, ürün adı, fiyatı gibi) sahip kişilerin ve nesnelerin bilgilerinin tutulduğu, istendiğinde bu bilgiler için arama, düzeltme, silme, kayıt

Detaylı

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin)

Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN Kurulumu ve SSH Bağlantı Ayarları (Windows İçin) Open-VPN açık kaynak kodlu bir VPN (Virtual Private Network) hizmetidir. Kurs ortamında kullanılan Sunuculara uzaktan da erişmek ve interaktif

Detaylı

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır.

Bu dokümanda Gmail e-posta hesabının Outlook programına kurulumu açıklanacaktır. GMAİL & OUTLOOK 1) Outlook Hakkında Outlook e-posta göndermenizi, almanızı ve yönetmenizi sağlayan bir yazılımdır. Aynı zamanda takviminizi ve arkadaşlarınız, iş ilişkileriniz gibi kişileri de yönetmenizi

Detaylı

Kısaca özetlemek gerekirse DNS servisi isimlerin IP karşılığını tutan servistir.

Kısaca özetlemek gerekirse DNS servisi isimlerin IP karşılığını tutan servistir. DNS Server DNS,Domain Name System in kısaltılmış şeklidir. Türkçe karşılığı ise Alan İsimlendirme Sistemi olarak bilinir. DNS, 255 karaktere kadar büyüyebilen host isimlerini IP ye çevirmek için kullanılan

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı