WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP"

Transkript

1 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu client kurulum işlemlerini olduça kolaylaştıran bir servistir. Öncelikli olarak yapılması gereken bu servisin üzerinde çalışacağı sunucuya kurmamız gereken roller ve yapmamız gereken ayarların tamamlanmasıdır. WDS servisi için sunucu üzerinde Active Directory ve DHCP rollerini kurarak bunları çalışır hale getiriyoruz. DHCP servisinin kurulum sebebi, client cihazların boot işlemini PXE üzerinden yapacak olmalarıdır. Bu nedenle hem sunucunun PXEclinet yapısını desteklemesi hemde kurulum yapılacak olan cihazlar üzerinde bulunan network interface card ' ların PXE teknolojisini desteklemesi gerekmektedir. Şimdi öncelikle WDS servisimizin çalışacağı sunucu üzerinde ROLE kurulum ve Configuration işlemlerini tamamlayalım. a ) ACTIVE DIRECTORY KURULUMU Active Directory kurulum işlemi standart olarak yapılacaktır. Bu adımda normalden farklı bir işlem yapmanıza gerek yoktur. AD üzerinde yapılması gereken extra bir tanımlama ve ya değişiklik bulunmamaktadır. AD ' yi kurmadan önce sunucumuza sabit bir IP ve düzgün bir isim veriyoruz. Ve arkasında Active Directory Services ' i yükleyerek AD kurulum işlemini yapıyoruz. Burada AD kurulumunu ayrıntılı olarak anlaymayacağım. Sadece belli başlı adımları göstereceğim.

2

3 Ve AD kurulum işlemi tamamlandı. Aynı zamanda DNS ' te AD ile birlikte kurulduğu için onu ayrıyeten kurmamıza gerek yoktur. Şimdi diğer role kurulumuna geçiyorum... B ) DHCP Kurulumu WDS server üzerinde yapacağımız tüm install ve capture işlemleri network üzerinde olacağı için burada DHCP büyük önem kazanıyor. PXE boot özelliği olan tüm NIC kartları ile uzaktan boot işlemi gerçekleştirilebilir. Şimdi az önce kurduğumuz AD üzerine bir de DHCP kurarak işlemimize devam ediyor. DHCP kurulumyu ve yönetilmesi olduça kolay bir sunucu rolüdür. Bu nedenle AD ' de olduğu gibi çok ince ayarlara girmeden genel olarak anlatarak geçeceğim. Öncelikle Server manager üzerinde DHCP Rolünü seçip install diyoruz.

4 DHCP kuruluyor ve aynı zamanda dağıtacağı IP leri de seçtik.

5 DHCP ' miz hazır ve çalışıyor. şimdi geldi son yüklememiz gereken role. 2 - Windows Deployment Services ( WDS ) WDS bizim şu anki konumuz ve rolün yüklenmesini ayrıntılı olarak anlatacağım. Öncelikle Server Manager ' den WDS ' i seçip install diyoruz. Sunucumuz hem deployment hemde transport işlemi yapacağı için ikiside seçili oluyor ve ileri diyoruz. Install işlemi bittikten sonra servis yapılandırma işlemleri olmadan gelir. Şu an yukarıda da görüldüğü gibi servis aktif olarak çalışmıyor. Bu servisin çalışması için öncelikli olarak aktivasyon ve ayar işlemlerini yapıyoruz.

6 Burada WDS ' e ait olan install dosyalarının nerede bulundurulacağını seçiyoruz. Ben D:\ dizininde bir klasör açarak burada tutmak istiyorum.. ediyoruz. Burada WDS in yayın yapacağı portlar görülmektedir. Bu ayarlar da işaretlendikten sonra devam

7 Burada WDS servisinin kimlere cevap verip vermeyeceğini belirleyebiliyoruz. Ben tüm gelen isteklere cevap vermesini istiyoruz. WDS kurulumunu burada bitiriyoruz. şimdi diğer ayarlara geçiyoruz.

8 * WAIK ile BOOT.WIM içerisine Driver Import Adımları Şimdi sunucu üzerine Windows AIK kurulumunu yapıyoruz. bunun sebebi windows Xp ' nin image'sini alıp yükleyeceğimiz için BOOT.WIM üzerine driver yükleme işlemini yapacağız. WAIK kurulumu bitti. Şimdi bir tane BOOT.WIM dosyasını alıp içerisine VMWARE driver larını yükleyeceğiz. Ben bunun için Windows 7 Ultimate x86 BOOT.WIM ' ini kullanacağım. Bunları c:\temp altına atıyorum. Burada "Mount" ve "Drivers" isimli klasörlerim bulunuyor. Mount klasörü boot.wim 'i içine açacağımız klasör. Şimdi boot.wim dosyasını imagex ile açıp içine driver ları import edeceğim.. Önce "imagex /info c:\temp\boot.wim" komutu ile boot.wim e ait olan image count değerini öğrendim. şimdi bu image count değerini de kullanarak boot.wim dosyasını "mount" klasörüne çıkaracağım.

9 Bu dosya çıkarma işlemi için "imagex /mountrw c:\temp\boot.wim 2 c:\temp\mount" komutunu kullandım. Şimdi açtığımız bu boot.wim dostasının içine driver import işlemini gerçekleştiriyorum. Bunun için DISM komutunu kullanacağım. Görüldüğü gibi bir adet driver yükleme işlemi tamamlandı. Bu işlemi her inf dosyası için tekrarlamamız gerekmektedir. Drivers klasörü içerisinde bulunan network kartlarına ve scsi kartlarına ait tüm driverlerin x86 sürümlerini tek tek import etmemiz gerekmektedir. bunun için "dism /image:c:\temp\mount /add-driver /driver:c:\temp\drivers\vmxnet\win2k\32bit\vnxnet.inf" komutunu kullandım. şimdi diğer inf dosyalarının da import işlemini yapacağım.

10 Bütün driverlar import edildi. şimdi sıra geldi boot.wim dosyamızı kapatmaya. bunun için yine imagex komutunu kullanacağım. Görüldüğü gibi "imagex /unmount /commit C:\Temp\mount" komutu ile boot.wim dosyasını tekrar eski haline getirdik. yukarıda da görüldüğü üzere Boot.wim dosyası ilk başta 141 MB iken şimdi 145 MB oldu. şimdi bu boot.wim i kullanarak install ve capture image yapacağız. bunun için

11 * WDS içerisine Install Image ve Capture Image BOOT Files oluşturma işlemleri Bu işlem için öncelikle WDS i Açıyoruz ve Boot Images kısmında sağ tıklayıp ADD Boot Image diyoruz. Burada önümüze gelen ekrandan Browse ' a tıklayıp driver import işlemi yaptığımız boot.wim dosyasını seçiyoruz. Açıklayıcı bir isim verip ileri diyoruz.

12 Yükleme işlemi bittikten sonra Finish diyip kapatıyoruz. Install işlemi yapacak olan boot file ' ımız artık hazır şimdi birde Capture işlemi yapacak olan boot file hazırlayacağız. Bunun için yaptığımız bu install Client OS x86 boot file ' ı üzerinde sağ tıklayıp Create Capture Image diyoruz. Karşımıza gelen ekranda isim verme işleminden sonra Browse butonuna tıklıyoruz ve açılan pencerede capture image için oluşacak wim dosyasının kayıt yerini seçiyoruz.

13 Ben bunun için D:\ dizininde bulunan WDS klasörümün içine Capture isimli bir klasör açtım ve onun içine CaptureClientOSx86.wim olarak kaydettim. Şimdi next deyip devam ediyoruz. Dosya oluşturma işlemi bittikten sonra finish deyip kapatacağız. Ve bir sonraki adım olan capture image boot files ' ını oluşturacağız.

14 Capture Image için Boot Images bölümü üstünde sağ tıklayıp tekrar Add Boot Image diyoruz. Karşımıza gelen pencereden Browse ye tıklayıp daha önce oluşturduğumuz CaptureClienOSx86.wim dosyasını seçiyoruz ve ileri diyoruz. Karşımıza gelen pencereden isim vererek devam ediyoruz. daha sonra next next finish deyip kapatıyoruz. Artık hem Install için hemde Capture için iki adet boot files ' ımız var. şimdi son olarak Install Images bölümünde bir image group açarak bitiriyoruz.

15 * XP Professional Sysprep ile Kapatma ve Capture Image İşlemi Bu işlem için önceden kurulumunu yaptığımız bir XP Professional SP 3 işletim sistemi olması gerekiyor. Bu işletim sistemi üzerinde gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra ve BIOS ' tan boot bölümünde başlangıca Network kartını getirdikten sonra sysprep işlemini yapmalıyız. Bu ayarlamayı yaptıktan sonra Xp Professional SP3 CD si içerisinde \Support\Tools içerisinde bulunan Deploy.Cab dosyasını c:\sysprep içerisine çıkarıyoruz. Şimdi bu klasörün içerisine giderek bitiriyoruz. işletim sistemini sysprep ile kilitleyerek Shutdown modunda işlemi

16 Sysprep işlemini bitirmek için Reseal seçeneğini seçerek işletim sistemini kilitleyip kapatıyoruz. * WDS ile Image Capture İşlemi Şimdi sıra geldi Image Capture işlemine. Bunun için sysprep ile kilitlediğimiz Xp işletim sistemini tekrar başlatıyoruz fakat önemli olan PXE boot bölümünde F12 ile WDS üzerinden başlatmamız. Eğer bu adımı kaçırır isek işletim sistemini tekrar sysprep yapmak zorunda kalırız. işte görüldüğü gibi oluşturduğumuz Boot image files lar karşımızda. Burada XP nin imajını alacağımız için Capture Client OS x86 seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

17 Karşımıza gelen pencerede nerenin image ' sini alacağımızı seçiyoruz. Aynı zamanda image ' ye isim veriyoruz ve bir açıklama yazıyoruz. ileri dedikten sonra karşımıza gelen pencerede Browse deyip image ' yi kaydedeceğimiz yeri seçiyoruz. Ve bir isim veriyoruz. Daha sonra Upload image to a WDS Server ( optional) seçeneğinin başındaki tik i işaretleyerek serverin IP sini girip Connect butonuna basıyoruz.

18 Daha sonra sunucu üzerinde yetkili bir account ile bağlantıyı onaylıyoruz. Image Group ' u da seçtikten sonra ileri diyoruz. image alma işlemi yapılıyor. Capture alma işlemi tamamlandı. Şimdi server ' e bakalım. Image ' miz wim formatı ile aktarılmış mı görelim.

19 Image server üzerine aktarılmış. şimdi bu image ' yi kullanarak bir XP Pro kuralım. getiriyoruz. * WDS ile XP Professional SP3 Kurulumu WDS ile XP kurmak için bir adet sanal pc oluşturuyoruz ve sadece BIOS ' tan PXE boot u aktif hale Karşımıza gelen Boot Manager ' den Install Client OS x86 yı seçerek ilerliyoruz. Karşımıza gelen ilk ekranda dil ve klavye seçmemizi istiyor. Seçip next butonuna tıklıyoruz.

20 Bizden yetkili bir kullanıcı adı ve şifresi istiyor. Bunları girip tamam dedikten sonra ileri diyoruz. Ve işte karşımızda xp sp3 yükleme ekranı.. içerisine import ettiğimiz için herhangi bir sorun yaşamadan devam ediyoruz. Normalde burada driver hatası alınıyordu. ama biz boot.wim Diskimizi seçiyoruz.

21 Yükleme Başladı. :) Herkese hayırlı olsun...

22

23 Kaynaklar : technet.microsoft.com

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak

Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Security Configuration Wizard ile güvenliği artırmak Bu makalede sizlere Security Configuration Wizard kullanımını, bu tool sunucunun nasıl daha güvenli hale getirildiğini ve bu tool ile hazırlanan xml

Detaylı

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir.

Subnet A da bulunan DHCP Server makinesinin ve client makinenin IP yapılandırması aşağıdaki gibidir. DHCP Relay Agent Uygulaması DHCP Relay Agent servisi DHCP nin bulunmadığı diğer subnet lerdeki bir Windows Server 2003 üzerine kurulur. Böylece diğer subnet lerdeki IP adresi isteği DHCP nin bulunduğu

Detaylı

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir?

JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 2. Bölüm 1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? JasperReports Server ve Ireport raporlama Sistemi Kurulumu / Kullanımı 1. Bölüm 1.1- JasperReports Server ve Ireport Nedir? 1.2- JasperReports Server ve Ireport Kurulumu 1.3- JasperReports Server Genel

Detaylı

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır.

Ekrana gelen diyalog penceresinden Typical radyo düğmesi seçilir ve Next düğmesine basılır. Windows 2012 Server Windows Server 2012 Programını VmWare Altına Kurma Microsoft firmasının ürettiği en son Server İşletim Sistemi 2012 dir. Bu işletim sistemi sürümleri 64 bit olarak yazılmış 32 bit sürümü

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu

VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu BackTrack geliştiricileri yeni sürümünde BackTrack kullanımını kolaylaştırmak için birkaç seçenek ile karşımıza çıktılar. BackTrack kullanım seçeneklerinden en etkilisi

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ

SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ SQL ALWAYS ON SİSTEMİNE YENİ CLUSTER NODE EKLENMESİ Windows ve SQL Update seviyelerinin aynı olması gerekmektedir. Windows versiyonu aynı olmalıdır. Ayrıca Disk ve Disklerin içinde ki klasörler diğer SQL

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12.

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12. Gezici Profil Oluşturma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com Gezici profilin özelliklerini Hatırlayalım. Gezici

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma

Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Acronis True Image Echo ile Sanallastırma Bildiğiniz gibi günümüzün en önemli bilişim konularından biri sanallaştırma ve bir çok firma sanallaştırma üzerine çalışmalar yapıyor. Yedeklemeye getirdiği farklı

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

Windows XP Professional Kurulumu

Windows XP Professional Kurulumu Windows XP Professional Kurulumu ve YönetimiY Kuruluma Geçmeden Önce XP HOME EDİTİON / XP PROFESSİONAL ONAL ARASINDAKİ FARK Şimdi Kuruluma Geçelim elim XP Cd mizi takıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz

Detaylı

SmoothWall Express 3.1 Kurulumu

SmoothWall Express 3.1 Kurulumu Açık Kaynak Kodlu Firewall Projesi SmoothWall Express 3.1 Kurulum Bilgileri Muhteşem özelliklerle ve IpCopa benzerliğiyle göz alıcı olduğunu söylebilirim. Örneğin ağınızdaki her kullanıcının ne kadar anlık

Detaylı

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle.

SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI. Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. SQL SERVER 2005 ENTEGRE SQL (VTY) VERİ TABANI YÖNETİM KURULUMU RESİMLİ ANLATIMI Entegre SQL kurmadan önce SQLSERVER 2005,i kuralım öncelikle. Kurulumu başlattık.kutucuğu işaretledik resimdeki gibi. Ve

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar

Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar Vmware Esx Server Nedir Ve Ne İşe Yarar VMware 1999 yılında kurulumuş bir şirket ve ilk ürünü hepimizin de bildiği VMware Workstation'dır. Bu ürün PC lerimize kurduğumuz ve Windows ile aynı zamanda diğer

Detaylı

SmoothWall Express 3.0 Kurulumu

SmoothWall Express 3.0 Kurulumu SmoothWall Express 3.0 Kurulumu Açık Kaynak Kodlu Firewall Projesi 3.0 Kurulum Bilgileri Muhteşem özelliklerle ve IpCopa benzerliğiyle göz alıcı olduğunu söylebilirim. Örneğin ağınızdaki her kullanıcının

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

2.Eclipse açıldıktan sonra Workspace alanı seçilmesi gerekir. Workspace alanı projelerinizin fiziksel olarak bulunduğu kısımdır.

2.Eclipse açıldıktan sonra Workspace alanı seçilmesi gerekir. Workspace alanı projelerinizin fiziksel olarak bulunduğu kısımdır. 1.Eclipse http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/technology/epp/downloads/release/juno/s R2/eclipse-jee-juno-SR2-win32.zip&mirror_id=1163 linkinden indiriyoruz. 2.Eclipse açıldıktan sonra

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir:

Windows 2000 Server kurulurken Standalone Server olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, Windows 2000 Configure Your Server ekranı gelir: Windows 2000 Server kurulurken "Standalone Server" olarak kurulur.. İlk defa login olduğunuzda ise, "Windows 2000 Configure Your Server" ekranı gelir: Bu noktada kuruluma devam edebileceğiniz gibi, bu

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz.

3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. WSUS 3.0 Kurulumu Merhabalar; Wsus kullanmanın aşağıda saydığımız yararları bulunmaktadır: 3)Raporlar ile hem güncelleme durumlarını hem de özet bilgilere sahip oluruz. Wsus aslında yeni bir servis değildir.

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker

WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker WINDOWS SERVER 2008 R2 REMOTE DESKTOP SERVICES RD Connection Broker Günümüzde üzerinde önemli uygulamalar çalıştıran, veritabanları barındıran ve sağladığı çeşitli servisler ile birçok konumda ve görevde

Detaylı

Windows Server 2003 sistemde oluşabilecek hataları giderebilmemiz için bize bir çok araç sunmaktadır. Bunlar:

Windows Server 2003 sistemde oluşabilecek hataları giderebilmemiz için bize bir çok araç sunmaktadır. Bunlar: Bir sistem yöneticisi olarak başlıca görevlerimizden biri, sunucu sistemlerin her zaman çalışır durumda olmalarını sağlamaktır. Oluşabilecek hataları önceden tahmin edip, gidermeliyiz. Ancak bu yeterli

Detaylı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı

Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı OnSync Web Toplantı, Sanal Sınıf, Web ve Video Toplantı Servisi Toplu Kayıt Kullanıcı Kitapçığı 1 Öncelikle Etgi Grup u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. OnSync sistemine giriş yapmadan önce toplu

Detaylı

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Bu makalede sizlere Oracle Enterprise Linux 5 kurulumunu adım adım numaralandırarak anlatacağım. Yapılan araştırmalar veritabanının üzerinde koşacağı işletim sistemi

Detaylı

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir.

Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. Not : Tahta yazılımı yükleme aşamasında kutumuzdan çıkan mavi USB kablonun bilgisayara bağlı olmaması gerekmektedir. * İlk Olarak Tahtamızın geldiği Kutunun içinden İsabet Akıllı tahta yazılım CD sini

Detaylı

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma

Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma Windows Server 2012 DHCP Kurulum ve Yapılandırma DHCP, TCP/IP ağındaki makinelere IP adresi, DNS, Wins vb. ayarların otomatik olarak yapılması için kullanılır. Bu özellik ADSL modemlerin içerisinde de

Detaylı

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA

WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA WINDOWS SERVER 2008 R2-SERVER 2012 DE IP SANALLAŞTIRMA IP Sanallaştırma Nedir? Windows Server işletim sistemlerinde Remote Desktop Host Services (önceki ismi Terminal Services) teknolojisini kullanarak

Detaylı

1. Yazdırma Bileşenleri

1. Yazdırma Bileşenleri işlemleri bir şirket networkünde çok sık yapılır. Çalışanlar yaptıkları işlere göre sürekli çıktı alırlar. Her çalışanın yazdırma gereksinimleri farklıdır. Bir muhasebe çalışanına nokta vuruşlu yazıcı

Detaylı

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu

VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware 4.0 vcenter Server Kurulumu VMware ESX üzerinde sanal sunucu oluşturma makalemizde sizlere sanallaştırma teknolojilerinden birisi olan VMware ESX (vsphere) üzerinde sanal bir sunucunun nasıl oluşturulacağını

Detaylı

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK 03.12.2014 windows 8.1 kurulum dosyası Windows 8.1 Bekir yıldırm İSMEK yedeklemenizi öneririz. Gereksinimler Windows 8.1 Kurulum Medyası Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu Kurulum Windows 8.1 kurmaya başlamadan

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın

SQL Server 2008 kurulum için Microsoft Windows Installer 4.5 ve üzeri bileşenin bilgisayarınızda kurulu olması gerekir. İndirmek için tıklayın Bu yazıda SQL server 2008 Express kurulumunu anlatacağım. Sql Server kurulumuna geçmeden önce bilgisayarımızın donanım ve yazılım gereksinimlerinin neler olduğuna bir bakalım. Yazılım SQL Server 2008 kurulum

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme Clonezilla Server ile aynı ağ üzerinde bulunan birden fazla istemciye aynı anda imaj yükleyebilirsiniz. Bunun için gerekli tüm bileşenleri içerisinde barındıran DRBL (Diskless Remote Boot in Linux) sunucusunu

Detaylı

Acronis Universal Restore

Acronis Universal Restore Acronis Universal Restore Bildiğiniz gibi biz bilgi işlemcilerin en önemli işlerinden biri hatta bence en önemlisi yedek almak ve gerektiği zaman bu yedekten en kısa sürede geri dönerek şirket işlerinin

Detaylı

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Windows Server Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Remote Desktop Licensing servisi, Windows server 2008 R2 öncesi Terminal Services Licensing

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

Sanallaştırma teknolojilerinin önde gelen ürünlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz; VMware vsphere Üzerinde Sanal Sunucu Oluşturulması Sanallaştırma teknolojisi artık günümüzde olmazsa olmazlardan olmuştur. Dolayısı ile artık bir proje yapmak isteyene herhangi bir kurum müşterisine veya

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows XP'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Son zamanlarda format atmak ve Xp kurmak ile ilgili karşılaştığım sorular üzerine böyle bir dökümanı hazırlayıp sizlerle paylaşmak istedim. Burada sizlere Türkçe XP kurulumunu, onarımını (repair) ve Windows

Detaylı

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar.

Disk tabanlı bir çözümdür ve bu yapısından dolayı kullanılması kolaydır. Ayrıca hızlı bir şekilde yedekleme ve geri dönüş sağlar. VMware Data Recovery Yapılandırılması VMware Data Recovery, VMware vsphere için geliştirilmiş yeni bir yedekleme ve geri dönüş (backup / restore) uygulamasıdır. VMware Data Recovery sanal platformdaki

Detaylı

Apache üzerinden Red Hat 5 yüklenmesi

Apache üzerinden Red Hat 5 yüklenmesi Apache üzerinden Red Hat 5 yüklenmesi Erdal YAZICIOGLU Sistem ve Ağ Mühendisi 21.07.2008 MAKALEDE KULLANILAN KISALTMALAR: RHEL = Red Hat Enterprise Linux GUI = Grafical User Interface (Grafiksel Arayüz)

Detaylı

CYGWIN KURULUMU ve KULLANIMI

CYGWIN KURULUMU ve KULLANIMI CYGWIN KURULUMU ve KULLANIMI Cygwin, Microsoft Windows işletim sistemi üzerinde çalışan, open source, bir UNIX simülatörüdür. Cygwin`in asıl amacı *nix türevi sistemlerde yer alan yazılımların Windows

Detaylı

Active Directory Forest Discovery :

Active Directory Forest Discovery : Merhaba, Sccm 2012 R2 serisinin önceki makalesinde boundary tanımlarından bahsetmiştik,bu makalemizde sccm üzerinde yapılması gereken discovery methodlarından bahsedeceğim.discovery method lar nedir, ne

Detaylı

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme

Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme Uzak Masaüstü Lisans Server ı Aktive Etme (Windows Server 2012) Özet: Windows Server 2012 üzerinde Uzak Masaüstü Lisans Server ı konfigure etmek, Windows Server 2008 R2 den çok farklıdır. Workgroup içerisinde

Detaylı

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=tools&slanguage=en-us

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=tools&slanguage=en-us ASUS UPDATE - Tanıtım ve Bios Güncelleme Doğrudan üretici sitesinden indirebileceğiniz adres; http://support.asus.com/download/download.aspx?model=tools&slanguage=en-us -Asus Update?i Başlat >>> Programlar

Detaylı

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ

ARTESIS ENTERPRISE SERVER OPC TÜNELLEME İSTEMCİSİ ARTESIS ENTERPRISE SERVER Dök. No: PS.01 KL.04 REV.02 I Table of Contents Part I Giriş 1 Part II Sistem Gereksinimleri 1 Part III Kurulum 3 Part IV Ana Menü 11 Part V Destek 13 Part VI Sorun Giderme 13

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ

VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ VPN KURULUM ve KULLANIM REHBERİ VPN Nedir Neden Kullanılır? VPN, birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

WAMP SERVER KURULUMU

WAMP SERVER KURULUMU WAMP SERVER KURULUMU Bilgisayarınızda; PHP web programlama dilini kullanarak web sayfası hazırlayacaksanız ya da PHP web programlama dili kullanılarak hazırlanmış Joomla, Wordpress, Drupal vb.. içerik

Detaylı

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma

Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Exchange Server 2010 Sertifika Oluşturma Bildiğimiz üzere Exchange Server 2003 ve 2007 de default olarak SSL oluşturulup kullanılıyordu. Ancak bir müddet sonra sertifikanın süresi dolduğu için artık çalışmayacaktı.

Detaylı

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU https://www.virtualbox.org/wiki/downloads adresinden Virtual Box programını indirip kuruyoruz.bu kurulumdan sonra artık sanal bir bilgisayar oluşturup

Detaylı

FOG SERVER (FREE GHOST SERVER) YAZILIMININ KURULUMU

FOG SERVER (FREE GHOST SERVER) YAZILIMININ KURULUMU FOG SERVER (FREE GHOST SERVER) YAZILIMININ KURULUMU 1. KURULUM ÖNCESİ HAZIRLIKLAR VE ORTAM / SÜRÜM ÖZELLİKLERİ: FOG Server yazılımı, Linux işletim sistemleri üzerine kurulan Apache2, PHP ve MySQL uygulamalarının

Detaylı

ENDPOINT PROTECTION. 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir.

ENDPOINT PROTECTION. 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir. ENDPOINT PROTECTION 1- Öncelikle kurmak istediğiniz bilgisayarın içinde herhangi bir antivirüs programı olmaması gerekmektedir. 2- Panda cloud hesabını oluştuktan sonra aktivasyon işlemi için mail adresinize

Detaylı

SQL Server 2014 Kurulum Adımları

SQL Server 2014 Kurulum Adımları SQL Server 2014 Kurulum Adımları Kurulum medyasını veya disk üzerindeki kurulum kaynağını kullanarak SQL Server Setup (setup.exe) programını başlatın. New SQL Server stand-alone installation or add features

Detaylı

GİDEN EVRAK HAZIRLAMA ONAYA SUNMA VE GÖNDERME

GİDEN EVRAK HAZIRLAMA ONAYA SUNMA VE GÖNDERME GİDEN EVRAK HAZIRLAMA ONAYA SUNMA VE GÖNDERME Kurumunuz adına göndereceğiniz yazıların hazırlanması okul müdürü onayı ve dağıtıma gönderilmesi işlemini iki bölüm halinde yapıyoruz. A.YAZIYI HAZIRLAMA VE

Detaylı

SHOP INGENICO DOKUMANI

SHOP INGENICO DOKUMANI SHOP INGENICO DOKUMANI Kurulum işlemimizin ilk sırası _POS_Setup kurulumu ile başlıyoruz. Unutmayınız ki pos setup ve kurmuş olduğunuz shop un versiyonlarının güncel olması gerekmektedir. Pos setup ın

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU 1. CAMWORKS PAKET İÇERİĞİ; KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU Bir adet CAMWorks kurulum DVD si Bulunmaktadır. CAMWorks Kurulumu mevcut kurulum dosyaları ile ya da kurulum DVD si ile yapılabilir. 2. KURULUMDAN

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Windows Server 2008 Active Directory Kurulumu Active Directory,kaynaklar (yazıcılar, kullanıcılar, bilgisayarlar ve gruplar gibi) hakkındaki bilgileri saklayan ve bu bilgileri diğer kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması

Virtualization. VMware vcenter Server Yapılandırılması Virtualization VMware vcenter Server Yapılandırılması VMware vcenter Server sanallaştırılmış datacenter, kurumsal sunucular gibi yapıların yönetilmesini sağlayan ve maliyetleri aşağılara çeken bir yönetim

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK

INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 DA WEB SAYFASI YAYINLAMAK INTERNET INFORMATION SERVICES 6.0 da (IIS 6.0) Web Sayfası yayınlamak için ilk olarak IIS 6.0 ın kurulu olması gereklidir. IIS Windows ta default

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı 19-20 Mar. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Sunucunu yönet (manage your server) Başlat menüsünü tıkladığımızda

Detaylı

www.bilgisayardedektifi.com Murat ÖZBEK

www.bilgisayardedektifi.com Murat ÖZBEK Problem: Hafıza Kartı Bilgisayara takıldığında karta format atılması gerektiği konusunda hata mesaj penceresi çıkıyor. Hafıza kartı Dijital Fotoğraf Makinesine ait ve içerisinde kurtarılması gereken dosyalar

Detaylı

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Bu dönemki Bil264L dersinde Xilinx firmasının üretmiş olduğu Spartan3E isimli FPGA geliştirme kiti üzerinde mantıksal devreler tasarlayacağız. Derste kullanacağımız

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DASDIFFUSION DEPARTMENTAL EDITION 1. FAZ İSTEMCİ PC KURULUM KILAVUZU Hazırlayan: DAS A.Ş. 1 S a y f a D A S R & D Amaç ve Kapsam Bu doküman ile, Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri Ders Tanıtım Sunumu 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2013 Bahar Yarıyılı 26-27 Şub. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU 1980 li yıllarda ortaya çıkan Personal Computer sistemlerden

Detaylı

GRUP İLKESİ İLE EXPLORER AÇILIŞ SAYFASINA ENGEL KOYMAK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi

GRUP İLKESİ İLE EXPLORER AÇILIŞ SAYFASINA ENGEL KOYMAK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi GRUP İLKESİ İLE EXPLORER AÇILIŞ SAYFASINA ENGEL KOYMAK Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com AÇIKLAMA: Grup

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Virtualaze Unify Kurulumu

Virtualaze Unify Kurulumu Kurulum öncesi dikkat edilecek hususlar Virtualaze Unify Kurulumu 1. Kurulumu yapmadan önce Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayınız. 2. İşletim sistemi domain de ise,domainden çıkarıp work gruba

Detaylı

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL

XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL XILINX ISE WEBPACK 14.7 UYGULAMA TUTORIAL Bu dönemki Bil264L dersinde kullanacağımız Xilinx ISE Web 14.7 programında nasıl proje oluşturacağımız, oluşturduğumuz devreleri nasıl test edeceğimiz ve bu devreleri

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı