Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi )"

Transkript

1 24 Module 3 Managing Group ( Group Yönetimi ) What Are Group? ( Group Nedir ) Group kulanıcı ve bilgisayar hesaplarını tek birimden yönetmek için bir araya toplamaktır. Kullanıcı yada bilgisayarlara kaynaklar üzerinde tek tek haklar vermek yerine grouplara haklar verilerek bu grouplardaki herbir kullanıcı yada bilgisayarın bundan etkilenmesi sağlanır veya uygulanan policyler grouplar üzerinden uygulanabilir. Group Types ( Group Tipleri ) Security Group : Bu tip grouplar kaynaklar üzerinde hak sahibi olabilir ve gönderebilirler. Bu grouplara dahil olan kullanıcı ve bilgisayarlara haklar verilebilir. Kullanıcılar çoklu mail gönderebilir, networkteki kaynaklara ulaşabilir. Distribution Group : Bu group üyesi kullanıcılar sadece gönderebilirler. Kullanıcılara kaynaklar üzerinde haklar ve izinler verilemez. Bazı uygulamalarda bu tipteki grouplara ihtiyaç duyulabilir. Domain Functional Levels ( Domain İşlevsellik Seviyeleri ) What Are Domain Local Group? ( Domain Local Group Nedir? ) Oluşturuldukları domainlerdeki kaynaklara erişim için kullanılırlar. Sadece kendi domainlerinde görülürler. Farklı domainlerde görülmezler.

2 25 What Are Global Group? ( Global Group Nedir? ) Aynı kaynak erişimine ihtiyaç duyan ve genelde aynı işi yapan kullanıcıları gruplamak için kullanılır. What Are Universal Group? (Universal Group Nedir? ) Çoklu domainli active Directory yapılarında, domainler arası kaynak erişimini yönetmek için kullanılır. What Are Local Group? ( Local Group Nedir? ) Lokal grup workgroup networklerde kullanılan grup tipidir. Sadece oluşturuldukları bilgisayardaki kaynaklara ulaşabilirler. Üyeleri oluşturuldukları bilgisayardaki yerel kullanıcı hesaplarıdır. Eğer bilgisayar bir domain üyesi ise, domain kullanıcı hesapları ve domain grupları da yerel gruba üye olabilir. Local group üyeleri başka grupların üyesi olamazlar. Not : Active Directory deki bir kullanıcıyı lokalde administrator grubuna üye yaparsak eklenilen bilgisayarda istediği bütün işlemleri yapabilir. Ama başka bilgisayarda bu haklara sahip olamaz. Group Nesting ( Grupları Birbirine Üye Yapma ) Domaindeki stratejilere göre grupları birbirlerine üye yapabiliriz. Böylece işlemlerin yapılması kolaylaşır.

3 26 Grupları birbirlerine üye yapmak için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden kendimize en uygun olanı seçip uygulayabiliriz., Strategy For Using Groups In Single Domain ( Tek Domaindeki Group Stratejileri ) A G P ( User Account Global Group Permission ) Kullanıcı hesapları global gruba eklenir ve global gruba permisssion verilir. A DL P ( User Account Domain Local Group Permission ) Kullanıcı hesapları domain local gruba eklenir ve domain local gruba permisssion verilir. A G DL P ( User Account Global Group - Domain Local Group Permission ) Kullanıcı hesapları global gruba, global grup domain local gruba eklenir ve domain local gruba permisssion verilir.

4 27 A G U DL P ( User Account Global Group - Universal Group - Domain Local Group Permission ) Kullanıcı hesapları global gruba, global grup universal gruba, universal grup domain local gruba eklenir ve domain local gruba permisssion verilir. Sonradan bir hesap açılır ve bir global gruba eklenirse bu global grupta universal gruba eklenecektir. Module 4 Managing Access To Resources ( Kaynaklara Erişimin Yönetilmesi ) İzin kullanıcı, bilgisayar yada grouplara çeşitli haklar verilmesidir. Bu haklar paylaşıma açılan dosya, klasör

5 28 veya printer gibi objeler için verilir. Kullanıcıların networkteki dosya kaynaklarına erişebilmeleri için bu kaynakların görünebilir olması gerekir. Kullanıcıların erişmeleri gereken dosyaları, bulundukları klasörleri paylaştırarak networkten görünebilmelerini sağlayabiliriz. Ayrıca paylaştırılan klasörlere erişimleri paylaşım izinlerini ayarlayarak denetleyebiliriz. Sharing Folder ( Klasör Paylaştırma ) NTFS, FAT ve FAT32 dosya sistemlerindeki klasörler paylaştırılabilir. Bir klasörü paylaştırmak için ; 1. Paylaştırmak istediğimiz klasöre sağ tıklayıp Sharing and Security komutu veriyoruz.aşağıdaki pencere açılacak. 2. Açılan pencerede Share this folder seçeneğini işaretleyip gerekli ayarları yapıyoruz ve OK düğmesine basıyoruz. Permissions ( Paylaşım İzinleri ) Klasör paylaştırma iletişim kutusunda Permission düğmesine bastığımızda karşımıza aşağıdaki Permission iletişim kutusu çıkıyor. Buradan paylaşım izinlerini ayarlayabiliyoruz.

6 29 Standart And Special Permission Paylaşılacak objeler için security ayarlarını kullanarak standart ve spessial permission lar verilir. Standart permisionlar daha fazla kullanılır. Special permissionlar ise paylaşıma ulaşmada kullanılan daha detaylı haklar vermek için kullanılır. Not : Advanced e basıldığında aşağıdaki pencere açılacaktır. Buradan permissionunu görmek istediğimiz kullanıcıya çift tıklayarak special permission sayfasını açıyoruz.

7 30 Full Control : Tam denetimdir.klasörün erişimini denetleyebilir. Sahipliğini alabilir.alt kalsörleri ve dosyaları silebilir. Modify : Read & Execute ve write izinlerinin toplamının yanısıra mevcut dosya ve klasörleri silebilir. Read & Execute : Read ve List Folder Contents izinlerinin toplamıdır. Ayrıca klasör altındaki programları çalıştırabilir. List Folder Contents : Klasörün altındaki diğer klasörleri ve dosyaları listeleyebilir. Read : Klasör altındaki diğer klasör ve dosyaları görebilir, açabilir, özelliklerini görebilir ama silemez. Write : Klasörün altında yeni klasör ve dosya oluşturabilir. Mevcut dosyaları değiştirebilir fakat silemez. Administrative Shared Folder ( Yönetimsel Paylaştırılmış Klasörler ) Computer management konsolunu açtığımızda bilgisayarda otomatik olarak paylaştırılan bölümleri görebiliriz. Bunlar varsayılan olarak paylaştırılmıştır ve tekrardan paylaşıma açılmalarına gerek yoktur. Yönetimsel Paylaştırılmış Klasörlerin Paylaşımlarını Kaldırmak Bir text document açarak içine aşağıdaki komutları yazıp.dat olarak kaydediyoruz. ( istenilen isim verilebilir ) sonra group policy nden startup bölümüne ekliyoruz. Artık bilgisayar her başladığında paylaşım kapatılacaktır. Net share C$ /delete Net share IPC$ /delete Net share ADMIN$ /delete Bu işlemi komutla yapmak için aşağıdakiler uygulanır.

8 31 Publish Shared Folders ( Paylaşılan Klasörleri Yayımlama Act.Directory de Listelenmesi ) Açılan paylaşımların Active Directory de listelenmesini istiyorsak aşağıdakileri uygularız. 1. Bir klasör paylaşıma açılır. Gerekli parmissionlar verilir. Computer Management dan shared folder ve shares açılır. 2. Burada paylaşıma açılan klasöre sağ tıklanıp properties tıklanır. Açılan pencerede gerekli alanlar doldurulur ve işlem bitirilir. Publish A Shared folder To An Organizational Unit ( OU ya Publish Klasörü Ekleme ) 1. Active Directory User and Computers ı açıp bir organization unit açıyoruz. Bu OU ya sağ tıklayıp Shared Folder komutu veriyoruz.

9 32 2. Aşağıdaki pencere açılacak. Burada gerekli alanları doldurup işlemi bitiriyoruz. How To Connect Shared Folders ( Paylaşılan Klasörlere Nasıl Ulaşılacak ) Paylaşıma açılan bir klasöre networkteki kullanıcılar artık erişebilirler. Networkteki diğer bilgisayarlardan paylaşıma ulaşmak için ; Yöntem 1 1. My network Places sağ tıklanarak Map Network Drive komutu veriyoruz. 2. Açılan pencerede paylaşımı ekleyip işlemi bitiriyoruz. Artık paylaşım My Computer altına eklenmiş oldu.

10 33 Yöntem 2 1. My network Places sayfası açılır ve Add a network place ye tıklanır. Karşımıza çıkacak wizard a next denilip beklenir. 2. Şimdi Internet Connection Wizard açılacak. Burada cancel değip wizardı kapatıyoruz. Şimdi karşımıza aşağıdaki sayfa açılacak. 3. Burada Choose anather network location u seçip next diyoruz. 4. Browse den dosyamızı bulup ekliyoruz ve next düğmesine basıyoruz.

11 34 5. Şimdi aşağıdaki pencere açılacak. Burayada netx değip geçiyoruz ve işlemi bitiriyoruz. Artık My network place bölümünde paylaşılan dosya için bir bağlantı oluşturulmuş oldu. Artık bu bağlantıya tıklandığında direct olarak paylaşılan klasöre ulaşacağız. NTFS File and Folder Permissions ( NTFS Dosya Ve Klasör İzinleri ) NTFS Folder Permissions ( NTFS Klasör İzinleri ) Full Control : Tam denetimdir.klasörün erişimini denetleyebilir.sahipliğini alabilir.alt kalsörleri ve dosyaları silebilir. Modify : Read & Execute ve write izinlerinin toplamının yanısıra mevcut dosya ve klasörleri silebilir. Read & Execute : Read ve List Folder Contents izinlerinin toplamıdır.ayrıca klasör altındaki programları çalıştırabilir. Write : Klasörün altında yeni klasör ve dosya oluşturabilir.mevcut dosyaları değiştirebilir fakat silemez. Read : Klasör altındaki diğer klasör ve dosyaları görebilir, açabilir, özelliklerini görebilir ama silemez. List Folder Contents : Klasörün altındaki diğer klasörleri ve dosyaları listeleyebilir. NTFS File Permissions ( NTFS Dosya İzinleri ) Full Control : Dosyaya erişimi denetleyebilme, sahipliğini alabilme izninin yanısıra diğer tüm izinleri kapsar.

12 35 Modify : Read and Execute iznini kapsar.ayrıca dosyayı silebilir. Read and Execute : Uygulama çalıştırabilme iznidir.read and Execute iznini kapsar. Write : Dosyayı değiştirebilme ve özelliklerini değiştirebilme Read : Dosyayı okuyabilme ve özelliklerini görebilme NTFS Permissions Inheritance 1. Bir klasör yada dosyayı aynı partition içinde başka bir yere kopyalarsak gittiği yerin özelliğini alır. 2. Bir klasör yada dosyayı aynı partition içinde başka bir yere taşırsak kendi özelliğini korur. 3. Bir klasör yada dosyayı farklı bir partition içine kopyalasakta taşısakta gittiği yerin özelliğini alır. Dosya veya klasörlere verilen permissionlar aynen alt klasörlerede geçer. Bir kullanıcının hakkı alt klasörde de aynen devam eder. Bunun böyle olmasını istemezsek yani klasör haklarının inherit olmasını istemezsek permission verirken security advanced bölümündeki Allow inheritable permissions.. bölümündeki tiki kaldırırız. Böylece haklar alt klasörlere geçmeyecektir. Not : Everyone grubu permissionları inherit olmaz. Effective Permissions ( Etkin Permissionlar ) Effective permission bölümü kullanıcılara verilen hakları görmemizi sağlar. Kullanıcıların sahip oldukları hakları görmek istiyorsak bu sekmeyi kullanarak öğrenebiliriz. Bunun için; 1. Klasöre sağ tıklayıp properties bölümünü açıyoruz. Buradan security advanced ve effective permissions bölümünü açıyoruz.

13 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve yönetme işlemlerini Printers and Faxes klasöründen yaparız.bu klasöre Control Panelden ulaşabiliriz.yazıcı yükleyebilmek ve yönetebilmek için Administrator, Print Operators yada server Operators grubunun üyesi olmamız gerekir. Install And Share A Local Printer ( Local Print Device Yükleme Ve Paylaştırma ) 1. Denetim masasından Printers and Faxes klasörünü açıyoruz. Açılan pencerede Add Printer a çift tıklıyoruz. 2. Karşımıza aşağıdaki pencere çıkıyor.burada Local Printer attached işaretleyip Next düğmesine basıyoruz. 3. Bu ekranda yüklemek istediğimiz Use the following port seçeneğini işaretleyip print device nin bağlı olduğu portu seçiyoruz. Next düğmesine basıp geçiyoruz.

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları )

Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) 36 Module 5 Implementing Printing ( Printer Uygulamaları ) Yazıcı Yükleme Yazıcılarımızı kullanabilmemiz ve diğer kullanıcılara sunabilmemiz için driver lerini yüklememiz gerekmektedir.yazıcı yükleme ve

Detaylı

1. Yazdırma Bileşenleri

1. Yazdırma Bileşenleri işlemleri bir şirket networkünde çok sık yapılır. Çalışanlar yaptıkları işlere göre sürekli çıktı alırlar. Her çalışanın yazdırma gereksinimleri farklıdır. Bir muhasebe çalışanına nokta vuruşlu yazıcı

Detaylı

Module 2 Managing User And Computer accounts

Module 2 Managing User And Computer accounts 16 Creating Users Accounts With Command ( Komutla Kullanıcı Hesabı Oluşturma ) Organization Unit i komutla oluşturmak istersek aşağıda bulunan şekildeki yönergeleri takip ediyoruz. Module 2 Managing User

Detaylı

Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi )

Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi ) 62 2. Advanced bölümü açılır. Burada kullanıcı seçilir ve Apply Group Policy bölümünde kullanıcıya Deny verilir. Module 9 Managing The User Environment By Using Group Policy ( Group Policy Kullanıcı Yönetimi

Detaylı

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz,

Oluşturmak istediğimiz OU ye bir isim veriyoruz. Name kısmına ISTANBUL yazıyoruz, ORGANİZATİONAL UNİT (OU) OrganizationUnit(OU): Türkçe Yapısal Birim olarak adlandırılan ve merkezi yönetimimizi kolaylaştıran bir objedir. Organizational Unit domain içerisindeki kullanıcı, group ve bilgisayarları

Detaylı

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları )

Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) 54 Module 8 Implementing Group Policy ( Group Policy Uygulamaları ) Active Directory deki kullanıcı ve bilgisayarları yönetmek için group policyler kullanılır. Group policylerle kullanıcı ve bilgisayarların

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri Ders Tanıtım Sunumu 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Server Operating System Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2013 Bahar Yarıyılı 05-06 Mar. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Server Operating System And

Detaylı

Windows XP: Simple Sharing, Security ve ForceGuest Perşembe, 07 Eylül :02 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :36

Windows XP: Simple Sharing, Security ve ForceGuest Perşembe, 07 Eylül :02 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül :36 Bu son derece ilgi ÇEKİCİ :) konuya bir göz atalım. The " Microsoft Windows XP Professional : Resource Kit Documentation " Part II, chapter 6 bakın neler diyor: Simple Sharing ve ForceGuest Domain'e üye

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Server Operating System Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Bahar Yarıyılı Öğr.Gör.Murat KEÇECİOĞLU 24 Şub. 2016 Server Operating System And Network Printer Öğr. Gör.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation

Automatically Upgrade (new) Client push installation Software update point installation Group Policy installation Logon script installation Merhaba, bu yazımda client agent kurulumu ve ou yapılandırılmasından bahsedeceğim.sccm de client agent kurulum işlemini birden çok şekilde yapabilirsiniz. Microsoft tarafında belirtilen methodlar aşağıdadır.

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU

MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU MERAK MAIL SERVER ACTIVE DIRECTORY ENTEGRASYONU Bir domain ortamındaki kullanıcıların aynı kullanıcı adı ve parola bilgisiyle merak mail server içerisine entegre edilmesi için domain controller ve merak

Detaylı

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim

Önce domain sunucuyu görebiliyor muyuz, kontrol edelim Domain'e katılma işine girişmeden önce ağ bağlantılarınızın düzgün çalıştığından emin olmalısınız. DHCP server'dan alınan veya elle girilmiş bir IP adresiyle çalışıyor olmalısınız. Not Windows XP Home

Detaylı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2011 2012 Bahar Yarıyılı 19-20 Mar. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Sunucunu yönet (manage your server) Başlat menüsünü tıkladığımızda

Detaylı

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13006-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Yazdırma sunucusu kurulum CD li bir Windows tabanlı bilgisayar Bir yazıcı Bir adet yazıcı

Detaylı

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12.

Gezici Profil Oluşturma. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu. Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi. Osman AŞIK 22.12. Gezici Profil Oluşturma Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ders Adı: Sunucu İşletim Sistemi Osman AŞIK 22.12.2012 www.osmanasik.com Gezici profilin özelliklerini Hatırlayalım. Gezici

Detaylı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı

Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek. Elbistan Meslek Yüksek Okulu Bahar Yarıyılı Sunucu İşletim Sistemini Ayarlamak ve Yönetmek Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2015 2016 Bahar Yarıyılı Öğr.Gör. Murat KEÇECİOĞLU 9 Mar. 2016 Sunucunu yönet (manage your server) Başlat menüsünü tıkladığımızda

Detaylı

Bilgisayarım My Computer

Bilgisayarım My Computer My Computer Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı 12-13 Mar. 2012 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıklar ve özellikler (properties) seçeneğini seçeriz.

Detaylı

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları

Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Ayarları Windows Đşletim Sistemleri AD Etki Alanı Grupları Đncelenmesi ve Güvenlik Varsayılan yerel gruplar Domain Admins grup gibi varsayılan gruplar, Active Directory etki alanı oluştururken otomatik olarak oluşturulan

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir:

Microsoft networkte, Access Control default olarak Share-level access control a ayarlı gelir: Microsoft networkte, "Access Control" default olarak "Share-level access control" a ayarlı gelir: Bir kaynağı sağ tıklayıp paylaştırma menüsüne girdiğimizde : 1 / 14 Paylaştırdığımız (read, tanımlama olacaktır.

Detaylı

Cengiz Demirkan. Windows Server 2003 Ailesi Windows server 2003 dört farklı işletim sisteminden oluşmaktadır. Windows Server 2003 Standart Edition

Cengiz Demirkan. Windows Server 2003 Ailesi Windows server 2003 dört farklı işletim sisteminden oluşmaktadır. Windows Server 2003 Standart Edition 9 Birleştirici bir ortak hizmetler katmanı sunar Güvenli Altyapı Güvenilirlik, Kesintisiz Kullanım, Ölçeklenebilme Kapasitesi ve Performans XML Web Hizmetlerinin Kolayca Bulunması Güçlü Yönetim Araçları

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13003-2 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 işletim sistemine sahip ve yazdırma sunucusu kurulum

Detaylı

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243

Detaylı

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM

IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM IIS 7.5 ÜZERİNDE FTP SİTE KURULUMU VE YAPILANDIRILMASI WWW.SUATUSTKAN.COM NİSAN 2011 (Adım 1: Fiziksel disk üzerinde IIS-FTP-Site için Path göstereceğimiz bir dosya oluşturmalıyız.) (Adım 2: FTP-Site için

Detaylı

Windows Grup İlkesi Düzenleyici

Windows Grup İlkesi Düzenleyici Windows Grup İlkesi Düzenleyici Microsoft Windows ta kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak üzere Grup İlkesi kullanılır. Grup ilkesi Microsoft Yönetim

Detaylı

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için

Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Ağ Bağlantılarında Windows Kullanan Müşteriler için Sunucu ve istemci için farklı işletim sistemi ve mimari kullanırken kullanım kılavuzunun Yazıcı Yazılımı kısmında anlatılan işlemler kullanılırsa bağlantı

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri)

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI. WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI WEB GÜNCELLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU (Dış İlişkiler Koordinatörlükleri) Hazırlayan : Gülay EREN Temmuz 2018 Yönetim Paneli Giriş: Web sayfasının adresinin sonuna /administrator

Detaylı

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Paylaşmak istediğiniz dosyalarınızı veya klasörlerinizi işaretledikten sonra tıklayarak paylaşımdaki bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3. Doküman Paylaşma Google Drive, dosyaların, klasörlerin ve Google Dokümanların diğer kişilerle istenilen erişim düzeyinde paylaşılmasına olanak tanır. Google Drive'da, dosyaları, dosyaya ait bir bağlantı

Detaylı

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu

Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Windows Server 2012 Active Directory Kurulumu Active Directory(A.D): Merkezi yönetim yapmamızı sağlayan servisin adı. Windows 2000 Server ile gelen özelliklerin basında "Active Directory" gelir. Active

Detaylı

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin

Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Outlook Web Access'a Güvensiz Girmeyin Maillerimize her zaman her yerden ulaşmak herkesin istediği bir konu. Bunun için mail serverların sundu çeşitli imkanlar bulunmakta. POP3 bağlantılar, Web mailler,

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

Tavsiye Edilen Önhazırlık Temel veritabanı kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak. Hedefler Temel veritabanı güvenlik işlemlerini gerçekleştirebilmek

Tavsiye Edilen Önhazırlık Temel veritabanı kavramlar hakkında bilgi sahibi olmak. Hedefler Temel veritabanı güvenlik işlemlerini gerçekleştirebilmek Ms SQL Server Veritabanı Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 08.07.2004 Okunma Sayısı 810 Tavsiye Edilen Önhazırlık Temel veritabanı kavramlar hakkında bilgi sahibi

Detaylı

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak.

Yeni kullanıcı hesabı açmak ya da varolan hesaplar üzerinde düzenlemeler yapmak. Windows Server 2008 R2 İle Active Directory Domain Servislerinde Gelen Yenilikler Active Directory Administrative Center (Active Directory Yönetim Merkezi) Hepimizin heyecanla beklediği ve ilk beta versiyonlarından

Detaylı

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP

WDS İle Windows XP Pro Image Alma Ve Yükleme Ilbey Ismail UNVER - MCP 1 - WDS ÖN HAZIRLIK İŞLEMLERİ Windows Deployment Services ( WDS ) daha önceden oluşturduğumuz ya da varolan bir DVD içerisinden alabileceğimiz BOOT ve INSTALL dizinlerini sunucu üzerinden dağıtan ve bu

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

Bilgisayarım My Computer. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı

Bilgisayarım My Computer. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı Bilgisayarım My Computer Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2013 2014 Bahar Yarıyılı Öğr.Gör. Murat KEÇECİOĞLU 11-12 Mar. 2014 Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıklar ve özellikler (properties) seçeneğini

Detaylı

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45 Nasıl bayaa yol kat ettik değil mi? Aslında bu noktada sistemimiz ciddi ciddi çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir de baktık ki, kullanıcılar masaüstüne bazı "uygunsuz" duvar kağıtları koymaya başlamışlar.

Detaylı

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 EXCHANGE SERVER 1 Geçmiş Sürümler ve Geleceği 2 Exchange Server 2016 ile Gelen Yenilikler 4 İstemci Tarafındaki Yenilikler 5 Birlikte Çalışma Şekilleri 6 Mapi Over HTTP 7

Detaylı

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU

SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU SQL 2005 SQL STUDIO MANAGER ACP YAZILIMI KURULUM KILAVUZU Sayfa 1 / 18 KURULUMA BAŞLANMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER : Sistem Özelliklerinden işletim sisteminin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu kontrol

Detaylı

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır

Windows XP deki bir paylaşılan klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı bırakılır ve izinler nasıl atanır klasörde basit paylaşım nasıl devre dışı Varsayılan olarak, Microsoft Windows XP tabanlı bir bilgisayar bir etki alanının üyesi değilse, basit dosya paylaşımı bu bilgisayarda etkinleştirilmiştir. Basit

Detaylı

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 :

Şekil 2.1 : Şekil 2.2 : Şekil 2.3 : BÖLÜM 2 MĐCROWIN 32 PROGRAMININ BĐLGĐSAYARA YÜKLENMESĐ 2.1 - Giriş: PLC de tasarlanan projeyi çalıştırabilmek için Micro/WIN 32 veya Micro/WIN 16 paket programın öncelikle bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Detaylı

Control-Panel>User Accounts

Control-Panel>User Accounts Windows XP Professional bir bakıma Microsoft'un Windows NT4 Workstation ve Windows 2000 Professional yerine önerdiği işletim sistemidir. Bu nedenle aynı şekilde kullanıcı tanımlama ve güvenlik ayarları

Detaylı

FortiGate Sertifika Yönetimi. v4.00-build0637-2013/02

FortiGate Sertifika Yönetimi. v4.00-build0637-2013/02 Sertifika Yönetimi v4.00-build0637-2013/02 0 FortiGate (Admin Web Erişimi) Sertifikalı Erişim Datasheet FortiGate Cihazında Sertifika İsteği Oluşturmak FortiGate cihazınızın web arayüzünden System > Certificates

Detaylı

TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İLE TEZ DANIŞMANLARININ DİKKATİNE

TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İLE TEZ DANIŞMANLARININ DİKKATİNE TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ İLE TEZ DANIŞMANLARININ DİKKATİNE Tez savunmasına girecek Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin Tez Savunmasına Girmeden 25.12.2014 tarihli

Detaylı

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU

USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU USB 2.0 ETHERNET YAZDIRMA SUNUCUSU DN-13014-3 DN-13003-1 Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-13014-3 & DN-13003-1 Başlamadan önce aşağıdaki öğeleri hazırlamalısınız: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 işletim sistemine

Detaylı

Active Directory Forest Discovery :

Active Directory Forest Discovery : Merhaba, Sccm 2012 R2 serisinin önceki makalesinde boundary tanımlarından bahsetmiştik,bu makalemizde sccm üzerinde yapılması gereken discovery methodlarından bahsedeceğim.discovery method lar nedir, ne

Detaylı

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü

vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü vsphere Client(viClient) ile ESXI Kontrolü - ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak - ESXI ye vsphere Client ile Bağlanmak - ESXI Üzerinde Bir Virtual Machine(Sanal Makine) Oluşturmak ESXI ye Tarayıcıdan Bağlanmak

Detaylı

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak

Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci Ana Sayfası Ekranını Tanımak Öğrenci kendisine bildirilen Kullanıcı kodu ve parola bilgileri ile sisteme giriş yaptığında Öğrenci Ana Sayfası ekranına ulaşılır. Öğrenci Ana Sayfası ekranından,

Detaylı

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159

USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ. Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 USB SERİ DÖNÜŞTÜRÜCÜ Hızlı Kurulum Kılavuzu Windows 2000/XP DA-70159 Adım 1: Adım 2: Adım 3: Bu ürünün Sürücü CD sini CD-ROM sürücüsüne yerleştirin. Aygıtı, bilgisayarınızda boş bir USB bağlantı noktasına

Detaylı

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması

2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması 2. GRUP POLİTİKASI İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRME 2.1. GPO ların Uygulaması Grup politikaları Active Directory içerisindeki kullanıcı ve bilgisayarları merkezî bir yönetim sağlayarak program kurulumu ve ayarlarını

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

C) Kurulum için, güncel bir donanım (PIII ve üstü, 512 MB ram ve üstü) ve Java desteği gereklidir, Java kurmak icin: htp://www.java.

C) Kurulum için, güncel bir donanım (PIII ve üstü, 512 MB ram ve üstü) ve Java desteği gereklidir, Java kurmak icin: htp://www.java. SAS Windows Kurulumu Aşağıdaki kurulum ODTÜ ye lisanslı tüm SAS bileşenlerini: (Academic Analysis Suite, Base, Stat, Graph, Connect, Share, ETS, FSP, Acess to ODBC, Acess to PC File, Access to Ole DB,

Detaylı

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA

E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA E-P0STA ADRESLERİNİ REHBERE KAYDETME VE GRUPLAMA Sürekli olarak okulunuzda ya da işyerinizdeki arkadaşlarınızın posta adreslerine e-posta atmak zorunda olduğunuzda her defasında tek tek bu kişilerin posta

Detaylı

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial

Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Xilinx ISE Webpack 14.7 Kurulum Tutorial Bu dönemki Bil264L dersinde Xilinx firmasının üretmiş olduğu Spartan3E isimli FPGA geliştirme kiti üzerinde mantıksal devreler tasarlayacağız. Derste kullanacağımız

Detaylı

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma

Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall Kullanıcı ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall User ve Grup Oluşturma Cyberoam Firewall ile sisteminizi ve ağınızı daha iyi yönetebilmek için bir kimlik doğrulama sistemine sahip olmanız

Detaylı

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi

Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008R2 de Lisans Server ın Aktive Edilmesi Windows Server 2008 R2 kurulumunu ilk yaptığınız zaman, 120 günlük deneme süreniz başlar. Bu süre içerisinde deneme sürümünü kullanabileceğiniz

Detaylı

Uzaktan Kurulum Kılavuzu

Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzaktan Kurulum Kılavuzu Uzak yönetim konsolu aracılığı ile ShadowProtect kurulumu ve yönetimi. Sürüm: 4.0+ Tarih: 30.03.2011 Copyright StorageCraft Technology Corporation 2008 Sayfa 1 / 10 ShadowProtect

Detaylı

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Uygulama web, ios ve Android platformlarında sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. KahootileQuizOluşturma Uygulamaweb,iOSveAndroidplatformlarındasorunsuzbirşekildeçalışmaktadır. Kahoot öğrencilerinize basit bir şekilde quizler, anketlerhazırlayabileceğinizöğretmenleriçintasarlanmış bir

Detaylı

VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu

VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu VMware Üzerine BackTrack 5 Kurulumu BackTrack geliştiricileri yeni sürümünde BackTrack kullanımını kolaylaştırmak için birkaç seçenek ile karşımıza çıktılar. BackTrack kullanım seçeneklerinden en etkilisi

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation

Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Windows Server Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Licensing Servisi ve Kurulumu RD Licensing Installation Remote Desktop Licensing servisi, Windows server 2008 R2 öncesi Terminal Services Licensing

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

AB CAD CAM SİSTEMLERİ

AB CAD CAM SİSTEMLERİ Autodes Account Kullanıcı Yönetimi Autodesk hesabı kullanıcı yönetimine erişmek için: 1. https://accounts.autodesk.com/logon linkine girin Autodesk hesabınızda oturum 2. Ürünlerinizin görüntülemek ve yönetmek

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE azırlayan: Binali KOÇ, C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü 58140 SİVAS TEZ SAVUNMASINA GİRECEK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE Tez savunmasına girecek Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

Dünya Oryantiring Günü Kayıt Sayfası İşlem Adımları

Dünya Oryantiring Günü Kayıt Sayfası İşlem Adımları Dünya Oryantiring Günü Kayıt Sayfası İşlem Adımları Tarayıcınızdan www.worldorienteeringday.com sayfasına giriş yapınız. Sayfanın sağ üst köşesindeki Sekmesine tıklayarak kayıt aşamasına geçiniz. Açılan

Detaylı

Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz

Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz 9 Şubat 2012 / Perşembe Önce Access açıp,masaüstü ne, vt.mdb adlı veri tabanı dosyasını oluşturuyoruz. Kayıt türünü 2002-2003 seçiyoruz 1) emlakkategorisi adlı tabloyu oluşturuyoruz 1 2) ilanlar adlı tabloyu

Detaylı

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER

SATFINDER SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI SIGNAL METER 1.0 1.1 1.2 SATFINDER SIGNAL METER HD SF03HD DRİVER FREKANS VE YAZILIM YÜKLEME TALİMATI DRİVER YÜKLEME TALİMATI FREKANS YÜKLEME TALİMATI YAZILIM YÜKLEME TALİMATI 02 06 08 DRİVER YÜKLEME TALİMATI SF03HD

Detaylı

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması

Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Lanschool Sınıf yönetim yazılımının (V7.4) Ncomputing sistemlerinde kullanılması Bir sınıf yönetim sistemi olarak LanSchool yazılımı, öğretmenlerin, öğrenci bilgisayar ekranlarını görmesi, müdahale etmesi,

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek.

OTURUM AÇMA ADLARI. Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Ms SQL Sunucu Düzeyinde Güvenlik Bölüm Veritabanı Yönetimi Yazar Mustafa ÖZEN Yayın Tarihi 04.03.2004 Okunma Sayısı 805 Tavsiye Edilen Önhazırlık Enterprise Manager'i kullanabilmek. Hedefler Kimlik denetemini

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır:

IceWarp kurulumu. IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: IceWarp kurulumu IceWarp Server kurmanız için yapmamız gereken adımlar şunlardır: http://www. icewarp. com sitesinden,on line satış temsilicilerden ve ya da on line installer (online kurucusundan) istediğiniz

Detaylı

08224 Sunucu İşletim Sistemleri

08224 Sunucu İşletim Sistemleri 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Server Operating System Öğr.Gör. Murat KEÇECİOĞLU Elbistan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Şubat 2015 08224 Sunucu İşletim Sistemleri Server Operating

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye.

Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye. Ağ kartımızı taktık, sürücüsünü yükledik ve düzgün yüklenip çalıştığından emin olduk. Şimdi sıra geldi ağ yapılandırmamızı kontrol etmeye. Dikkat Windows XP Professional Edition'un network tanımları farklıdır.

Detaylı

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu

Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Almanya Mail Hesabı ile Outlook Kurulumu Table of Contents Başlamadan Önce Okuyunuz:... 2 Yedekleme:... 2 Kişilerin yedeklenmesi:... 2 Mail Hesaplarının Kurulumu:... 3 Almanya Hesabımı Kurulumu:... 3 Tuv-

Detaylı

"SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

SQL Server Management Studio yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. Microsoft SQL Server 2008 R2 Kurulumu "SQL Server Management Studio" yazılımını yüklemek için alttaki resmi sitesinden 180 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz. http://www.microsoft.com/sqlserver/en/us/get-sql-server/try-it.aspx

Detaylı

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması

ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması ACS790 Programından OZW672 Web Server a tesis diyagramının aktarılması 1. OCI 700 servis aracını RVS serisi kontrol cihazı kullanıyorsanız sol taraftaki resimde görüldüğü gibi BSB soketine, LMS kazan kontrol

Detaylı

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır;

KABLOLU AĞLAR. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini etkinleştirmek için aşağıdaki temel yapılandırma yapılır; KABLOLU AĞLAR SWITCH AYARLARI 1.1. Switch konfigürasyonuna başlamadan önce, herhangi olumsuz bir duruma karşın switch konfigürasyonunun yedeği alınması önerilmektedir. 1.2. Switch tarafında 802.1x desteğini

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014

LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 LOG SHIPPING Yusuf KAHVECİ Senior Database Administrator @2014 www.sqlturkiye.com info@sqlturkiye.com 1 YUSUF KAHVECİ KİMDİR? Merhaba Sevgili Arkadaşlar, 1987 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar Mühendisliği

Detaylı

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI

YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI YAYGIN OLARAK KULLANILAN ADSL MODEMLER VE ROUTER AYARLARI D-Link 500G Router Ayarları web arayüzüne ulaşmak için modemin standart IP adresi olan 10.1.1.1 yazıyoruz. o Modeminizin IP adresini web tarayıcınızın

Detaylı

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI

MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI MIRACLE DATA WORKS KURULUM DOKÜMANI İçindekiler Server Kurulumu... 3 Microsoft.NET Framework 4.0 Kurulumu... 3 Crystal Reports 2008 Redistributable Package (C12) Kurulumu... 5 Microsoft SQL Server 2008

Detaylı

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38

Microsoft Management Console (MMC) Çarşamba, 19 Aralık :20 - Son Güncelleme Çarşamba, 19 Aralık :38 Nt4 kullanırken öğrenmeniz gereken bir çok farklı ekran söz konusuydu, her Windows aracı farklı farklı ekranlara sahipti, bu da kullanıcıların her bir ekranı ayrı ayrı öğrenmelerini gerektiriyordu. Ancak

Detaylı

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU

TTR BİLİŞİM HİZMETLERİ MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) KULLANIM KILAVUZU MERKEZİ VERİ TABANI HİZMETİ (MTHS) 1 İÇİNDEKİLER 1. Sunuş 3 2. Mths Sistemine Erişim.... 4 3. Mths Sistemi Anasayfa...... 5 4. Mths Sistemine Giriş....... 6 5. Mths Sistemi Genel.... 7 6. Firma Bilgileri

Detaylı

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ 1. Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri

Detaylı