TAġINABĠLĠR KÜLTÜR VARLIKLARIMIZ ĠÇĠN BĠR SIĞINAK: A.Ü. BAġKENT MYO, KONSERVASYON RESTORASYON PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TAġINABĠLĠR KÜLTÜR VARLIKLARIMIZ ĠÇĠN BĠR SIĞINAK: A.Ü. BAġKENT MYO, KONSERVASYON RESTORASYON PROGRAMI"

Transkript

1 TAġINABĠLĠR KÜLTÜR VARLIKLARIMIZ ĠÇĠN BĠR SIĞINAK: A.Ü. BAġKENT MYO, KONSERVASYON RESTORASYON PROGRAMI Eyüp COġKUN Ülkemiz, sahip olduğu tarihî ve kültürel varlıklar itibariyle dünyanın sayılı ülkelerindendir. Temsil ettikleri tarihî süreç ve nitelikler açısından ele alındığında, ülkemizin sahip olduğu kültür varlıklarının korunması ve gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarılması, sadece Türkiye için değil tüm insanlık için yerine getirilmesi gereken önemli bir sorumluluktur. Tabi ki bu işin sadece duygusal bir yaklaşımla ele alınması yeterli değildir. Tarihîkültürel varlıklarımızın korunmasında konservasyon ve restorasyon alanında yetişen uzmanların görüş ve yardımlarına mutlaka başvurulmalıdır. Dergimizin bu sayısı için, taşınabilir kültür varlıklarının restorasyon ve konservasyonu alanında çalışma yapmak amacıyla 1989 da kurulup 1990/1991 öğretim yılından itibaren ön lisans eğitimi veren A. Ü. Başkent MYO, Konservasyon ve Restorasyon Programı ndan Öğr. Gör. Işık Bingöl ile görüştük. Aynı zamanda Başkent MYO nun müdür yardımcısı olan Öğr. Gör. Işık Bingöl bizi A. Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ek Binası ndaki odasında ağırladı ve sorularımızı cevapladı. E. C. Öncelikle programınızın amacını ve çalıģma alanını anlatır mısınız? I.Bingöl A. Ü. Başkent MYO Konservasyon-Restorasyon Programı 1989 yılından bu yana hizmet veriyor. Başlangıçta bir de turizm programı düşünülüyordu. Ama daha sonra içerik bakımından turizm programı bize çok uygun olmadığı için o Beypazarı ndaki yüksek okula gönderildi. Biz şimdi yalnız Konservasyon ve Restorasyon Programı olarak 2 senelik bir eğitim vermekteyiz. Ülkemizde, konservasyon ve restorasyon, yani koruma ve onarım konusunda kurulan ilk okul burası. Yurt dışında bu tür eğitimler en az 4 senelik okullarda verilmektedir. Bu okul kurulduğu zaman yurt dışındaki meslektaşlarımız Geç kalınmış bir okul kuruldu. dediler. E. C. ÇalıĢmalarınız daha çok taģınabilir kültür varlıkları üzerine galiba.

2 I.Bingöl Türkiye de, 2860 sayılı kanunla kültür varlıkları taşınabilir kültür varlıkları ve taşınmaz kültür varlıkları olarak ayrılmış durumda. Bu okulun kuruluşundaki amaç, taşınmazlara değil, yani mimarî restorasyona değil, taşınır ve taşınabilirlere yönelik eğitim vermek. Bunları açacak olursak; taşınabilir kültür varlıkları, tüm organik ve inorganik maddeler yani metal, taş, cam, porselen, mozaik, duvar resimleri, el yazmaları, levhalar, yağlı boyalar gibi malzemelerin arkeolojik ve etnografik olanlarının onarılması ve korunmasını amaçlamaktayız. E. C. Programınızın Türkiye deki yeri nedir? Türkiye de sizinle aynı alanda uğraģ veren baģka hangi kurumlar ve kiģiler var? I.Bingöl Bu okul ilk açıldığı zaman ilk ve önemli problem ders verecek hocaları bulmak oldu. Çünkü o zamanlarda Türkiye de bu alanda yetişmiş insan sayısı çok azdı. Bizden sonra bir çok MYO bünyesinde restorasyon programı açılmaya başlandı. Hatta çoğu da derslerin programını bizden istedi. Ama şu var ki, ders içeriği eğitim amacı bakımından en yüklüsü bizim okulumuz oldu. Ayrıca daha sonra aramızda belirgin bir fark ortaya çıktı. Diğerleri çoğunlukla bina onarımları veya relöve çıkarmak gibi daha çok taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna yöneldiler. Çünkü o alanda hoca bulmak daha kolaydı. Türkiye de ODTÜ Restorasyon Programı gibi mezun veren kurumlar vardı. Genellikle buradan mezun olanlar 2 yıllık restorasyon programlarında hoca oldular.

3 Bizim programımız tamamen taşınır kültür varlıklarına yönelik. Meselâ, İsa dan önce 5. yüzyıl seramiği gibi, Roma döneminin bir camı veya yüzyıla ait bir yağlı boya, el yazmaları, fermanlar gibi malzemelerin korunması ve onarılması gibi. E. C. Türkiye de üniversiteler dıģında bu alanda çalıģanlar var mı? I.Bingöl Türkiye de üniversiteler dışında özel restorasyon okulları ve laboratuvarları yok. Bu, günün birinde mutlaka olacaktır. Ama yasayla sınırlamak gerektiğine inanıyorum. E. C. Programınızda çalıģan uzman ve öğretim üyelerinin ihtisas eğitimleri nasıl gerçekleģiyor? I.Bingöl Hâlihazırda 9 uzmanımız var. Bizim konumuzda uzmanlık çok önemli. Öğretim üyesi olmak farklı, uzman olmak farklı bir olay. Bizdeki arkadaşların ikisi hariç hepsi 4 yıllık arkeoloji veya sanat tarihi mezunu. Türkiye de taşınabilir kültür varlılarının restorasyonuna ilişkin 4 yıllık fakülteden sonra bir okul olmadığı için arkadaşlarımız ihtisas eğitimlerini yurt dışında tamamladılar. Bizim alanımızda el, göz ve kafanın uyumundan oluşan bir üçlü sistem gerekiyor. Hatta biz bu okul ilk açıldığında yetenek sınavıyla öğrenci almayı düşünmüştük. Fakat yetenek sınavı olduğu zaman ortaya çıkması muhtemel bazı durumlar bizi bu durumdan vazgeçirdi. nasıl? E. C. Bu alandan mezun olanların iģ bulma imkanları ve çalıģma Ģartları I.Bingöl İki senelik bir program olduğu için bizden mezun olanlar ara eleman olarak istihdam edilmektedir. Ne yazık ki milyonlarca kültür varlığımızı barındıran müzelerimizde böyle bir kadro yok. Maliye Bakanlığı, müzelere konservatör kadroları tahsis etmiyor. Az mezun veriyoruz ama mezunlarımıza sahip çıkmaya, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yazın yapılan yerli ve yabancı kazılarda hocalar bizden eleman istiyor. Ayrıca müzelerde veya okulun almış olduğu projelerde bu arkadaşlarla çalışıyoruz. Hemen bir örnek vereyim Zeugma da 13 arkadaşımız çalışmaya devam etmekte.

4 E. C. Eğitim ve çalıģma Ģartlarınız, örneğin laboratuvar ve sınıflarınız ihtiyaçlarınızı karģılamak için yeterli mi? I.Bingöl Öncelikle şu ana kadar yapılan çalışma ve araştırmalar göstermiştir ki bu alanda iki senelik bir eğitim yeterli olmamaktadır. 4 ile 7 sene arasında bir eğitim süreci gerekmektedir. Okulumuzu 4 yıllık bir fakülte hâline getirebilmek için rektörümüzün de isteğiyle hazırladığımız dosyayı Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ne teslim ettik. Bunun yanında gördüğünüz gibi bu işi, çok küçük mekanlarda 10 seneden beri yürütüyoruz. Bir an önce okula ait bir binanın olması ve bu binada örneğin taş laboratuvarı, metal laboratuvarı, halı boya laboratuvarı, analiz mekanları olan bir okul olması ve dört seneye çıkması gerekiyor. E. C. Okulda verdiğiniz eğitimin dışında, çalışmalarınıza ilgi duyan kimseler için kurs, seminer, konferans gibi dışa dönük eğitim etkinlikleriniz var mı? I.Bingöl Şimdiye kadar bize bu konuda gerçekten çok müracaat oldu. Ama yer sıkıntısından dolayı böyle bir kursu açma olanağımız olmadı. Kurs talepleri genelde sömestr tatilinde ve yazın oluyor. Bu dönemlerde bizler hep araziye kazı çalışmalarına veya projelere gittiğimiz için bu taleplere genellikle olumlu cevap verme imkanımız olmuyor. Yer sıkıntımız olmasa, sene içinde bir yer tahsis eder, böyle bir kursu eğitim döneminde de verebilirdik. İnsanlar bizim mesleğimize çok duyarlılar, bu işi öğrenmeyi çok istiyorlar. Hepimizin evinde kırılmış bir porselenimiz, tamir edilmesi gereken bir şamdanımız veya temizlenmesi gereken bir aynamız olabiliyor. İnsanlar bunları nasıl yapacaklarını öğrenmek istiyorlar. Fakat bu, ancak hobi olarak olabilir. Çünkü, günlük kurslarla bu işin bilimsel yöntemlerle yapılması mümkün değil, uzun bir zamana ihtiyaç var. E. C. Okulunuzdaki teknik imkanlardan bahseder misiniz? I.Bingöl Derslerimiz laboratuvarlarda yapılıyor. Şu anda üç tane laboratuvarımız var. Laboratuvarlarda 1. sınıftaki öğrenciler yeni malzemelerle çalışıyor. Yeni bir vazoyu, testiyi, bir cam şişeyi ya da bir taşı getiriyoruz, parçalatıyoruz ve yeniden montajının yapılmasını istiyoruz. Böylece öğrencinin eli alışmış oluyor. 2 senelik eğitim yetmediği için bu eğitimi mini mini haplar halinde yoğunlaştırarak vermeye çalışıyoruz. Okula değişik projelerle gelmiş olan kültür varlıklarını, müzelerden, çeşitli kazılardan tamir amacıyla gelen

5 orijinal eserleri 2. sınıfa geçen öğrencilerimizin ellerine tabi ki uzman hocalarımızın denetiminde veriyoruz. Bazen okulumuza teknik malzeme yardımı oluyor. Meselâ, Almanya daki Alexandr von Humboldt Vakfı ndan okulumuza teknik donanım olarak ve maddî olarak yardım yapıldı. Şu anda laboratuvarımızda basit mikroskoplardan fotoğraf çeken mikroskoplara ve bilgisayarlara kadar her türlü teknik donanımımız var. E. C. Alanınızla ilgili yurt dıģındaki geliģmeleri ne ölçüde takip edebiliyorsunuz? I.Bingöl Hemen hemen hepimiz yurt dışında eğitim aldığımız memleketlerdeki restorasyon merkezlerine üyeyiz. Bunlar bize yeni çıkan kitapları veya fotokopilerini postayla gönderiyorlar. Ya da yoluyla kısa haber bültenleri şeklinde yeni gelişmeleri iletiyorlar. E. C. Okurlarımıza kültür varlıklarımızın korunması hususunda neler söylemek istersiniz? I.Bingöl Türkiye miz her karış toprağından bir kültür varlığı çıkan bir ülke. Bu kadar çok kültür varlığına sahip olan bir ülkede herkes bu konuya ilgi duymalı. Kültür varlığının ne olduğunu, tarihî eserlerin değerlerini çocuklarımıza anlatmalıyız. Yolda giderken açıkta gördüğü bir eseri korumak gerektiğini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza verebilirsek, onlar bu ülkedeki kültür varlıklarına büyüdükleri zaman daha çok sahip çıkacaklardır. E. C. Bu güzel ve yararlı sohbet için teģekkür ediyoruz. I.Bingöl Yaptığımız çalışmaları okurlarınızla paylaşma fırsatı verdiğiniz için biz teşekkür ederiz. ***A.Ü. Başkent MYO, Konservasyon ve Restorasyon Programı ile irtibat için, Adres: Ankara Üniversitesi Başkent Meslek Yüksek Okulu D.T.C.F. Ek bina, 06100/ANKARA. Tel:

6 Faks: e-posta:

7

8

HACIT JRJEK1fAŞ VJEJLil:

HACIT JRJEK1fAŞ VJEJLil: HACIT JRJEK1fAŞ VJEJLil: Araştırma Dergisi BAHAR'2001/ 17 kültür varlıklarının restorasyon ve korı servasyonu alanında çalışma yapmak amacıyla 1989'da kurulup 1990/1991 öğretim yılından itibaren ön lisans

Detaylı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

CAM ESKİÇAĞ DA CEREN BAYKAN DANİŞ BAYKAN TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI

CAM ESKİÇAĞ DA CEREN BAYKAN DANİŞ BAYKAN TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI TÜRK ESKİÇAĞ BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YAYINLARI Bu çalışma, camın ortaya çıkışından Antik Çağ sonuna dek kullanımına ilişkin üretim ve bezeme tekniklerinin derlendiği bir el kitabıdır. İçeriğinin başlıca amaçlarından

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLLER YÖRESİ ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLLER YÖRESİ ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ GÖLLER YÖRESİ ARKEOLOJİ ARAŞTIRMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mehmet

Detaylı

Batman Üniversitesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Sorunlar. Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM,

Batman Üniversitesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Sorunlar. Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM, 1 Batman Üniversitesi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Eğitim-Öğretim, Uygulama ve Sorunlar Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM, Batman Üniversitesi Rektörü, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R I M I İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (BİTİRME PROJESİ) 1. JÜRİ GRUBU A R K E O L O J İ M Ü Z E S İ T A S A R

Detaylı

18.pdf/

18.pdf/ T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ GÜLHANE SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Gülhane Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu

Detaylı

Bölümünüz.no.lu sınıf Öğrencisiyim. Ekte staj dosyası ve raporunu eksiksiz Teslim ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim.

Bölümünüz.no.lu sınıf Öğrencisiyim. Ekte staj dosyası ve raporunu eksiksiz Teslim ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim. (STAJ DOSYASI VE RAPORU TESLİM DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ) (Form No: 1) GAZİ ÜNİVERSİTESİ BAŞKANLIĞI NA Bölümünüz.no.lu sınıf Öğrencisiyim. Ekte staj dosyası ve raporunu eksiksiz Teslim ediyorum. Gereğini saygılarımla

Detaylı

ARKEOLOG TANIM A- GÖREVLER

ARKEOLOG TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanın dünya üzerinde görülmesinden ortaçağa kadar geçen süreç içinde insana ilişkin her türlü kalıntı ve buluntuyu, doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri, yüzey, sualtı araştırmaları ve kazılarla

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

EL SANATLARI BÖLÜMÜ MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜT SINAV PROGRAMI

EL SANATLARI BÖLÜMÜ MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ BÜT SINAV PROGRAMI MÎMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAM Perspekrif M odel Kalıp Teknikleri Temel Plastik Sanat Eğitimi 21/01/2019 10:15 AT 21/01/2019 13:15 AT 22/01/2019 10:15 AT M ehmet Ali GÖZÜBENLİ M ehmet Ali GÖZÜBENLİ

Detaylı

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI MİMARLK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON PROGRAM Sınıf Ders Kodu. Öğretim Dersin Adı Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen 8003151 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi 1 02.01.2019 13:15 STD

Detaylı

DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ

DUVAR SÜSLEME SANATLARI TEKNİKERİ TANIM Binaların, saray, köşk ve cami gibi sanat eserlerinin mimari plana uygun olarak yapılacak olan onarım çalışmalarında, duvar süsleme işlerini gerçekleştiren, ressam, heykeltıraş, seramik sanatçısı,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BİRİM FAALİYET RAPORU BURSA 2011 SUNUŞ Üniversitemizin kuruluş aşamasında olması nedeniyle gerek akademik ve idari personel

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR - Genç Gelişim Kişisel Gelişim SİVAS BELEDİYESİ İŞARET DİLİ EĞİTMENİ MUSTAFA EPİK. İŞARET DİLİNİN GELİŞİMİ KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİNE BAĞLIDIR. İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR MUTLAKA BAŞARILI OLACAKTIR SORU- Bize kısaca kendinizi

Detaylı

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR

BAŞVURU, MÜLAKAT VE KESİN KAYIT TARİHLERİ Başvuruların Kabul Edilmesi Eylül 2018 ALANLAR, KONTENJANLAR VE ÖN KOŞULLAR T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARI BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLAR Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne Yükseköğretim Kurulu 100/2000 YÖK

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

SANAT TARİHİ SANAT TARİHİ NEDİR? Sanat Tarihi, geçmişte varlık göstermiş uygarlıkların ortaya koyduğu her tür taşınır ve taşınmaz maddi kültür varlıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Güzel Sanatlar ve

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORDU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Buyönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı

Detaylı

KORUNMASI GEREKLİ TAŞINIR KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARININ TASNİFİ, TESCİLİ VE MÜZELERE ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

KORUNMASI GEREKLİ TAŞINIR KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARININ TASNİFİ, TESCİLİ VE MÜZELERE ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK KORUNMASI GEREKLİ TAŞINIR KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARININ TASNİFİ, TESCİLİ VE MÜZELERE ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete i : 20/04/2009 Resmi Gazete Sayısı : 27206 BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam,

Detaylı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı

Kasım/Aralık fındığın başkenti. kirazın anavatanı Kasım/Aralık 2015 28 fındığın başkenti kirazın anavatanı BAŞARI ÖYKÜSÜ 54 www.doka.org.tr Dünyanın en büyük uzay araştırma merkezi olan NASA'da astrofizikçi olarak çalışan Ordulu Umut Yıldız, geleceğin

Detaylı

ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ

ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ www.pau.edu.tr 16.02.2015 tarihinde kurularak Pamukkale Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçen Arkeoloji Enstitüsü, Türkiye de bu alanda hizmet veren ilk ve

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ YILSONU (FİNAL) SINAV PROGRAMI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ 1. SINIF

GÜZ DÖNEMİ YILSONU (FİNAL) SINAV PROGRAMI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ 1. SINIF 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ YILSONU (FİNAL) SINAV PROGRAMI KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA VE ONARIM BÖLÜMÜ 1. SINIF Dersin Adı Yeri Dersten Sorumlu Öğretim Elemanı Gözetmenler Tarihi Saati Koruma ve Onarım Teorileri-I

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI 2014-2018

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI 2014-2018 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ POZANTI MESLEK YÜKSEKOKULU STRATEJİK PLANI 2014-2018 Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 2014 İÇİNDEKİLER HARCAMA YETKİLİSİ SUNUŞU 2 I- GENEL BİLGİLER 3 A-

Detaylı

YABANCI. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi

YABANCI. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi. Araştırma Görevlisi Hakkari Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul

Detaylı

C. ĠDAREYE ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER

C. ĠDAREYE ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI FAALĠYET RAPORU 2013 BĠRĠM-YÖNETĠCĠ SUNUġU 1 GENEL BĠLGĠLER A-MĠSYON VE VĠZYON a) Misyon: insan odaklı çözümleri sağlayarak her zaman ve her yerde

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını

Detaylı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Referans Belgesi Uygulaması Tanıtım Broşürü Değerli meslektaşlarımız, Artan toplumsal gereksinimler çerçevesinde, yeni ve çağdaş tekniklere dayalı hizmet sunumunu sağlamak

Detaylı

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : Son Başvuru Tarihi : Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : Son Başvuru Tarihi : Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğünden: Başvuru Tarihi : 25.03.2019 Son Başvuru Tarihi : 08.04.2019 Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 7100 sayılı Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ www.pau.edu.tr İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Pamukkale Üniversitesi nin 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş yasasında öngörülen teşkilat

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49864

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49864 13.04.2016 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=49864 Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1008334 İlanın Çıkılacağı yer

Detaylı

TEL: FAKS: MAİL:

TEL: FAKS: MAİL: DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu TEL: 0 380 514 48 92 FAKS: 0 380 514 48 93 MAİL: sbmyo@duzce.edu.tr WEB: www.sbmyo.duzce.edu.tr DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden: Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 2547 Sayılı Kanunun ilgili

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: İlan Tarihi: 21-22/03/2018. Son Başvuru Tarihi: 04-05/04/2018. Ön Değerlendirme Tarihi: 10/04/2018

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: İlan Tarihi: 21-22/03/2018. Son Başvuru Tarihi: 04-05/04/2018. Ön Değerlendirme Tarihi: 10/04/2018 ÖNEMLİ NOT: 1024335,1024338 ve 1024339 NOLU İLANLAR İLE İLGİLİ GÜNCELLEME YAPILMIŞTIR. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ GÖREV TANIM FORMU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Dekan Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Prof.Dr.İbrahim KÜRTÜL 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Fakülte kurullarına

Detaylı

2018 YILI FAALİYET RAPORU

2018 YILI FAALİYET RAPORU N E C M E T T İ N E R B A K A N ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI EREĞLİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN SUNUŞU İÇİNDEKİLER I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki,

Detaylı

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,

Detaylı

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ

T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ A-FEN BÖLÜMLERİ A 1. Biyoloji T.C. ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİNİN STAJ İLKELERİ 1. FEFÖSY nin madde 8 ine göre aşağıdaki alanlarda staj yapılabilir; a) Hastane laboratuvarları

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Tarih ve Sayı: 05/10/2016-356312 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE8VL89F6* Sayı :53891476-300- Konu :İkamet izni işlemleri-randevu Tarihi EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Mezun Görüşleri Anketi Değerli Hekim Arkadaşımız, Bu anket ülkemizdeki farklı eğitim kurumlarınca uygulanan örnekler temel alınarak UÜTF Tıp

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

2018 Yılı Faaliyet Raporu

2018 Yılı Faaliyet Raporu BOLU Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2018 Yılı Faaliyet Raporu Kasım- 2018 Yönetim Şeması: Merkez Müdürü: Merkez Müdürü Yönetim Kurulu Müdür Yardımcısı İdari Ofis Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi

Detaylı

% % % % % % 84 kişi- 566 Öğrenci %

% % % % % % 84 kişi- 566 Öğrenci % Stratejik Amaç Stratejik Hedef 1.1. Performans Göstergesi Mevcut Durum Hedef 2013 2014 2015 2016 1.1.1. Üniversiteye ilişkin haberlerin Üniversite web sitesinde yayınlanma H.1.1.2. Bartın Üniversitesi

Detaylı

DEGAZÖRLER KAZAN DAİRESİ SOHBETLERİ VI. Mustafa Aral Makina Mühendisi Nükleer Enerji Yük. Müh. ARALSAN ISI CİHAZLARI Ltd. Şti.

DEGAZÖRLER KAZAN DAİRESİ SOHBETLERİ VI. Mustafa Aral Makina Mühendisi Nükleer Enerji Yük. Müh. ARALSAN ISI CİHAZLARI Ltd. Şti. DEGAZÖRLER KAZAN DAİRESİ SOHBETLERİ VI Mustafa Aral Makina Mühendisi Nükleer Enerji Yük. Müh. ARALSAN ISI CİHAZLARI Ltd. Şti. Sevgili Meslektaşlar, Bu kez size, İDMMA (Şimdiki YTÜ) Makina Makina Fakültesinden

Detaylı

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da

Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi nin ilk şubesi Bodrum da Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesinin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK - MİMARLIK FAKÜLTESİ 2017 TARİHÇE Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 25.12.2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde

Detaylı

Akademik Kadro İlanları

Akademik Kadro İlanları Akademik Kadro İlanları Yazdır Anasayfa Yönetmelikler Üyelik Duyurular İletişim Arama Seçenekleri Tümünde ara Seçiniz Ara İlan No : 1022538 İlanın Çıkılacağı yer TRAKYA ÜNİVERSİTESİ--->UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği

İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği İAÜMED Başkanından, İstanbul Aydın Üniversitesi Mezunlar Derneği (İAÜMED) 13 Nisan 2007 tarihinde kuruldu. İstanbul Aydın Üniversitesi mezun ve mensup bireylerini bir arada tutmak ve mezunlarının üniversiteleri

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2015 STRATEJİK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-2015

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2015 STRATEJİK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-2015 MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2011-2015 STRATEJİK PLANI FAKÜLTE/ENSTĠTÜ/YÜKSEKOKUL/MERKEZLER ĠÇĠN ĠYĠLEġTĠRME/GELĠġTĠRME EYLEM PLANI ÇERÇEVESĠ 2011-2015 YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU 1 YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU STRATEJĠK

Detaylı

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ

ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ MERKEZDEKİ MÜZELER ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ Şanlıurfa'da müze kurma girişimleri 1948 yılında, müzelik eserlerin toplanması ve Atatürk İlkokulu'nda depolanmasıyla başlar ve daha sonra bu eserler Şehit

Detaylı

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ

I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ I. ULUSLARARASI SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR ÖĞRENCİ KONGRESİ Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Öğrenci Kongresi,

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN;

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Üniversitemize bağlı Fakültelerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEKTÖRÜ Müge ÜNAL Ağız ve diş sağlığı sektörü muayenehaneler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, diş poliklinikleri, diş protez laboratuarları ve diş depolarından oluşan oldukça geniş

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İçindekiler SUNUŞ... 2 I- GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon (Özgörev);... 3 2. Vizyon (Özgörüş);... 3 B. Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 3 1. Yetki... 3

Detaylı

19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ

19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ 19.09.2013 PERŞEMBE İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜSEM Üniversite İmkanlarını Halkla Buluşturuyor Üniversitelerin devamı niteliğinde;

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017 YILI GENEL SEKRETERLİK BİRİM FAALİYET RAPORU Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. I- GENEL

Detaylı

FİNANS UZMANI TANIM A- GÖREVLER

FİNANS UZMANI TANIM A- GÖREVLER TANIM Bankalara veya finans kurumlarına kredi almak üzere başvuran firmaları, mal ve para kaynakları yönünden (para, sermaye, mal varlığı vb.) değerlendiren ve en uygun finansal destek seçeneğine karar

Detaylı

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 60.YIL KUTLAMALARI GELENEKSEL MEZUN ŞENLİKLERİ Temmuz 2012 Buluşması- Cumhuriyet Caddesi AMAÇ: Yüzbinleri aşan mezun sayısı olan Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında

Detaylı

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI

İLETİŞİM TASARIMI UZMANI TANIM Kurum, kuruluş ve işletmelerin politikaları doğrultusunda, teknoloji kullanımını tasarım becerisiyle birleştirerek etkili mesaj hazırlayan ve bu mesajı sunan kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ,

Detaylı

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM SANATSAL MOZAİK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Ülkemizde sanat ve tasarım sektörü, gerek yaratılan

Detaylı

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR

GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR GÜNEġĠN EN GÜZEL DOĞDUĞU ġehġrden, ADIYAMAN DAN MERHABALAR ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAġARILI YÖNETĠMDE ĠLETĠġĠM Hastane İletişim Platformu Hastane ĠletiĢim Platformu Nedir? Bu

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU EDİRNE VALİLİĞİ İl Müftülüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU S I R A N O HİZMET ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Dilekçe Dilekçe 30 Gün 2 Açıktan Atama (Personel) 1-KPSS sonuç belgesi.

Detaylı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ C İLE MİKRODENETLEYİCİ PROGRAMLAMA GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2014 ANKARA

Detaylı

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri)

Dağıtım : Gereği : Bilgi : 81 İl Valiliğine (İl Müftülüğü) 19 İl Valiliğine (Eğt.Mrk.Md.lükleri) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı : 7358464-774/ 150 4/07/014 Konu : Kur an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursları VALİLİĞİNE (İl Müftülüğü) (Dini Yüksek İhtisas Merkezi/Eğitim Merkezi Müdürlüğü)

Detaylı

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden:

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun ve Öğretim Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( )

EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL ( ) EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK KURUL (11.12.2018) 1 Geçmişten günümüze Fakültemiz 1955 te Yüksek Hemşirelik olarak kurulmuştur Avrupa da ve Türkiye de Hemşirelikte

Detaylı

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM EK KOŞULLARI, KRİTERLERİ, SORUNLAR VE ÖNERİLER Prof. Dr. İsmail ÜSTÜNEL Akdeniz Üniversitesi Sağlık k Bilimleri Enstitüsü ANTALYA Akdeniz

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERFORMANS PROGRAMI 03 İÇİNDEKİLER. ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU. MİSYON 3. VİZYON 4. YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUK 5. ORGANİZASYON ŞEMASI 6. FİZİKSEL YAPI 7. TEKNOLOJİK KAYNAKLAR

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak.

30 - Lisans mezunu olmak. (Programa kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı. 6 EA Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü 06-07 öğretim yılı güz yarıyılında lisansüstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş

Detaylı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünden;

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünden; Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünden; Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine; 10.07.2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi,

Detaylı

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN;

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN; Üniversitemize bağlı Fakültelerde istihdam edilmek üzere, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÖNSÖZ Elektronik sektörü, mühendislik endüstrisinin en önemli bir unsuru, mühendisliğin temel yapı

Detaylı

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Gazi Üniversitesinden: GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27676 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREV TANIMI FORMU GÖREV VE SORUMLULUKLARI : Yazı İşleri Üst Yönetici/Yöneticileri : Fakülte Sekreteri/Dekan Yardımcıları/Dekan Personel : Nurcan OKUR/Şef Eda DURMUŞ/Memur Murat ÇETİNOĞLU/Memur Yıldız ATMACA/Memur 1. Fakültenin yazışmalarını düzenlemek,

Detaylı

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya

ARK433 Güz S - 3. Doç. Dr. Haluk Çetinkaya T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı Bizans Sanatı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS ARK433 Güz S - 3 Ön

Detaylı

İŞ KAYGISI YAŞATMAYAN BÖLÜM KVKO

İŞ KAYGISI YAŞATMAYAN BÖLÜM KVKO Yıl : 5 Sayı : 12 - Şubat 2014 www.batman.edu.tr ENGELSİZ SANAT Batman Üniversitesi tarafından yürütülen ve Batman Valiliğince desteklenen Engelsiz Yürekler Kültür ve Sanat Merkezi SODES Projesi ilk eserlerini

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU

EFES MESLEK YÜKSEKOKULU EFES MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇEMİZ Efes Meslek Yüksekokulu; Dokuz Eylül Üniversitesi nin en yeni meslek yüksekokulu olarak Selçuk ilçesinde 2014 yılında kurulmuştur. Yüksekokul; Turizm ve Otel İşletmeciliği,

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YERLEŞİM İSTATİSTİKLERİ 2008 Boğaziçi Üniversitesi Haziran, 2008 Boğaziçi Üniversitesi İSTANBUL Copyright 2008 Boğaziçi University Library Cataloging in-publication Data Boğaziçi

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için belirtilen sayıda öğrenci alınacaktır. Online Başvuru tarihleri: 2 Ocak 2019 16 Ocak 2019 tarihleri

Detaylı

ÖN LİSANS - LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

ÖN LİSANS - LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMi 01.08.2017 07.08.2017 24.07.2017 26.07.2017 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER

ODYOMETRİST TANIM A- GÖREVLER TANIM İnsanların işitme bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımı ile saptayan ve hastanın durumuna göre işitme cihazı ihtiyacını belirleyen ve uygulayan, gerekli durumlarda konuşma tedavisi veren

Detaylı

İSTANBUL DAN ÇANAKKALEYE BİLİM VE HİZMET KÖPRÜSÜ

İSTANBUL DAN ÇANAKKALEYE BİLİM VE HİZMET KÖPRÜSÜ TÜRK ŞEHİTLİKLERİ İMAR VAKFI BASIN BÜLTENİ 7 Mart 2018 İSTANBUL DAN ÇANAKKALEYE BİLİM VE HİZMET KÖPRÜSÜ EĞİTİM VE AKADEMİK DANIŞMANLIK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI Türk Şehitlikleri İmar Vakfı, Çanakkale

Detaylı

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019 T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SANAT ve TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / ESER KORUMA PROGRAMI 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI Metal Eserlerin Restorasyon ve Konservasyonu Genel

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ Müdür Görevin Bağlı Bulunduğu Rektör Yardımcısı, Rektör Yrd.Doç.Dr.Eyüp ALTINÖZ 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanununda verilen görevleri yapmak. Yüksekokul kurullarına başkanlık eder ve kurul kararlarının

Detaylı

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek amacıyla dini eğitim veren hem mesleğe, hem de yüksek öğrenime

Detaylı

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K

K ÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ K K ÇOMÜ KÜTÜPHANELERİ ÇOMÜ Kütüphaneleri ÇOMÜ Kütüphanesi barındırdığı kitap koleksiyonu itibariyle Batı ve Güney Marmara nın en büyük kütüphanesidir. ÇOMÜ Kütüphanesi nde yaklaşık 400.000 basılı ve 200.000

Detaylı

YÖNETMELİK. Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Merkez: Bitlis Eren Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) Merkez: Bitlis Eren Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezini, 1 Nisan 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29313 YÖNETMELİK BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ KARİYER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu

Detaylı

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. İstanbul Arel Üniversitesinden: İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 6 Aralık 2009 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27424 İstanbul Arel Üniversitesinden: YÖNETMELİK İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ KARİYER PLANLAMA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı