DACHSER İş Davranış Kuralları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DACHSER İş Davranış Kuralları"

Transkript

1 DACHSER İş Davranış Kuralları 1. Önsöz DACHSER'deki tüm faaliyetlerin temeli gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bağlayıcı olan düzenlemelere uymamızın yanı sıra kendi isteğimiz ile taahhüt etmiş bulunduğumuz yükümlülüklere uymaya dayanmaktadır. DACHSER'deki tüm çalışanlar ve kurumsal birimler şirket içerisinde kendi sorumluluk alanları için geçerli olan tüm kural ve düzenlemelerden haberdar olmaktan, bunlara uymaktan ve herhangi bir şüphe halinde ilgili departmanlardan veya yetkililerden daha fazla bilgi ve tavsiye almaktan sorumludurlar. Bir çalışanın amirleri daima ilk irtibat kuracakları kişiler olmalıdır. İşbu İş Davranış Kuralları dünya çapında DACHSER'in tüm çalışanları ve kurumsal birimleri için geçerlidir. Bu Kurallar, herkes tarafından uyulması gereken bağlayıcı prensipleri tanımlamaktadır. Bu kurallar şirketin başarısını uzun süreli olarak sürdürmesine yardımcı olacaktır. İş Davranış Kurallarının ihlaline müsamaha gösterilmeyecek ve ihmali disiplin önlemlerinin alınmasına sebebiyet verecektir. Ayrıca, yürürlükteki kanunların ihlali de ceza ve yükümlülük kanunlarının öngördüğü sonuçlarla karşı karşıya kalınmasına sebebiyet verecektir. 2. Serbest ve adil rekabetin sağlanması DACHSER serbest ve adil rekabete saygı duymaktadır. Çalışanlar rekabet faaliyetlerini düzenleyen ilgili kanunlara uymakla yükümlüdürler. Genel olarak söylemek gerekirse geçerli kanunlar, özellikle pazarın veya müşterilerin paylaşılması amacı ile rakiplerle fiyatlandırma veya koşullar konusunda anlaşma yapılması veya mutabık kalınması şeklindeki uygulamaları ve diğer adil olmayan rekabet uygulamalarını yasaklamaktadır. Yalnızca fiili anlaşmaların yapılması değil, aynı zamanda rekabeti etkileme veya kısıtlama amaçlı gayriresmi görüşmeler ile mutabakat sağlanması şeklindeki davranış tarzı da yasaklanmıştır. 3. Yolsuzlukla mücadele DACHSER kendi ürün ve hizmetlerinin kalitesinin yanısıra çalışanlarının performansından da emindir. DACHSER iş ortaklarının para, değerli eşyalar veya parayla ölçülebilecek diğer hizmetler şeklinde rüşvet almasına katiyetle karşıdır.

2 Çalışanların, ürünlerin veya diğer hizmetlerin satın alınması karşılığında para, değerli eşyalar veya parayla ölçülebilecek diğer hizmetleri talep etmesi, kabul etmesi veya kabul etmeyi vaat etmesi yasaktır. İzinsiz bir etkileme izlenimi bırakacak veya bir yükümlülük ile ilgili herhangi bir iddiaya sebebiyet verecek olan her tür bağışta bulunulması veya bunların kabul edilmesi kesinlikle yasaktır. Bu aynı zamanda, normal ve yasal olarak uygun olanların dışındaki eğlence, yeme içme ile tüm etkinliklere yapılacak davetler için de geçerlidir. İzinsiz bağışlar aynı zamanda üçüncü taraflar vasıtasıyla dolaylı olarak da yapılamaz veya kabul edilemez. Nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen ve düşük değerdeki reklam amaçlı promosyonların veya iş yemekleri ile doğrudan işlerle ilgili etkinliklere davetlerin teklif edilmesine veya kabul edilmesine, işin durumuna uygunluğuna ve bunlara nasıl katılındığına bağlı olarak izin verilmektedir. Ancak kamu görevlileri, idarelerin temsilcileri veya diğer resmi görevlerde bulunan kişilere yapılacak bağışlar ile davetlerin değeri çok düşük olsa dahi birçok ülkede kanunen yasak olduğu unutulmamalıdır. DACHSER "işleri kolaylaştırıcı ödemeler"'in yapılmasını reddetmektedir ve bu bağlamda Uluslararası Ticaret Odası'nın (ICC) tavsiyelerine uymaktadır. İşleri kolaylaştırıcı ödemeler, hak edilen herhangi bir resmi prosedürün hızlandırılması amacı ile idarelerin temsilcilerine ödenen küçük meblağlardır (örneğin; gümrükleme). Bunlara ancak katiyetle kaçınılmaz olması (acil durum halleri gibi) ve bu tip ödemelere izin verilen ülkelerde gerçekleşmesi kaydıyla izin verilmektedir. Bu durumda, bunlar istisna olmakta ve kişilerin yöneticilerinden onay almalarını ve bunların belgelendirilmesini gerektirmektedir. 4. Çıkar çatışmalarından kaçınmak üzere DACHSER çalışanlarının veya kurumsal birimlerine ait üyelerin şirketin menfaatlerine ters düşecek hiçbir faaliyet veya göreve dahil olmamalarını beklemektedir. Rakipler, müşteriler, ortaklar veya tedarikçilerin yardımcı faaliyetlerinin yanı sıra bu tip şirketlere mali olarak yüzde birin üzerinde katılıma da ancak Yönetimin açık ve yazılı izninin alınması halinde izin verilmektedir. Yönetim birinci dereceden aile üyelerinin mali katılımı (yüzde birin üzerindeki) konusunda bilgilendirilmelidir. Özellikle aile üyeleri olmak üzere belirli iş ortaklarına özel menfaatler sağlamak amacıyla ayrıcalıklı muamele yapılması yasaktır. Hatta özel menfaatler için ayrıcalıklı muamele yapıldığı izlenimi bırakabilecek durumlardan da kaçınılmalıdır.

3 5. Ulusal ve uluslararası ticaret kurallarına uyulması DACHSER tüm ulusal, çok uluslu ve ülkeler üstü dış ticaret yönetmeliklerine uymaktadır. Başta ihracat veya ithalat ile ilgili yürürlükteki yasaklar olmak üzere çalışanlar tüm bu yönetmeliklere, resmi izin gerekliliklerine ve yürürlükteki gümrük ve vergi mevzuatına uymalıdırlar. Bu mevzuata aykırı olarak müşteriler tarafından talep edilebilecek tüm işlemler geri çevrilmelidir. Bunların bahis konusu yasal olmayan işlemleri destekleyebileceği şüphesinin bulunması halinde, DACHSER bu ürünleri veya hizmetleri tedarik etmeyebilir. Bu bağlamda terörist faaliyetlerin önlenmesi amaçlı yönetmeliklerin izlenmesi de özellikle önem taşımaktadır. DACHSER aynı zamanda para aklamanın önlenmesi ile ilgili ulusal ve uluslararası düzenlemelere uyulması konusuna özel önem vermektedir. 6. Güvenli ve adil çalışma koşullarının temini ve sürdürülmesi DACHSER kendi çalışanlarının sorumluluğunu üstlenmekte ve onlar için cazip bir iş ortamı yaratmayı ve sürdürmeyi istemektedir. DACHSER her ülkedeki çalışanları için adil ücret ve çalışma saatleri sağlamakta ve zorla çalıştırma veya çocuk işçi çalıştırmanın her çeşidini yasaklamaktadır. DACHSER çalışanlarının sağlığını korumak ve sağlıklı yaşamalarını desteklemek istemektedir. Bu sebeple, tüm imalat sahalarında yüksek düzeyde güvenliğin sağlanması şirketin amaçlarından birisidir. DACHSER başta yönetim kadrosu olmak üzere tüm çalışanlarının daima işyeri güvenliğini sürdürmede kararlı olmasını beklemektedir 7. Şirket varlıklarının korunması DACHSER'in bir işletme olarak başarısı çalışanlarının yenilikçi potansiyeline ve onlarca yıldır elde ettikleri bilgi birikimlerine dayanmaktadır. Tüm çalışanlar bu nedenle gerek DACHSER'in gerekse iş ortaklarının işletme ve ticari sırlarının şirket haricine ifşa edilmemesini sağlamalıdırlar. İşletme veya ticari sırların izin alınmaksızın kamuya açıklanması, üçüncü şahıslara iletilmesi veya bunların izinsiz olarak bir kişinin şahsi amaçları için kullanılması yasaktır. DACHSER çalışanlarının şirketin varlıklarını sorumluluk sahibi olarak ele almasını ve iş perspektifinden takip edilebilecek risk ve fayda analizlerini esas alarak işlerini yapmalarını beklemektedir. Buna DACHSER'in iş ortaklarının dürüstlüğünün dikkatle kontrol edilmesi de dahildir.

4 DACHSER çalışanlarının dürüstlüğüne çok değer vermektedir. İşin türü, çalışanların çalıştığı yer ve yürütülen faaliyetlere dayanarak zaman zaman mali durumlarının ve kişisel dürüstlüklerinin değerlendirilmesi gerekli olabilir. Mali raporlar (harici kullanım için) ve muhasebe dokümanları ile faturalar (dahili kullanım için) da dahil olmak üzere DACHSER'in tüm belgeleri ilgili olduğu içeriği doğru ve açık bir biçimde ibraz edebilmelidir. Çalışanların, kendi iş sözleşmelerinde açıkça izin verilmediği veya ayrı bir anlaşma ile veya amirleri tarafından izin verilmediği müddetçe, işletme kaynaklarını kendi şahsi amaçları için kullanmalarına izin verilmemektedir. Çalışanların, özellikle kanunen yasaklanmış veya saldırı malzemesi olan sayfa veya mesajları görüntülemek, kaydetmek veya göndermek amacı ile DACHSER'in Bilgi İşlem sistemlerini kullanmaları yasaktır. 8. Çevrenin Korunması DACHSER doğal kaynakların özenle kullanılması konusundaki sorumluluğuna sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenle, doğal olarak DACHSER'in çevrenin korunması ile ilgili yürürlükteki yönetmeliklere uyulmasını desteklemesi gerekmektedir. 9. Ayrımcılığın önlenmesi konusunda DACHSER çalışanları ve iş ortakları ile ilişkilerinde objektif ve kapsamlı kriterlere uymaktadır. DACHSER çalışanlarına ırk, etnik köken, cinsiyet, din, dünya görüşü, özürlülük, yaş veya cinsel kimliğe dayalı ayrımcılığın yapılmadığı veya herhangi bir avantaj veya dezavantajın sağlanmasına izin verilmeyen bir çalışma ortamı sunmayı taahhüt etmektedir. DACHSER geçici çalışanlar ve eğitim amacı ile istihdam edilen kişiler, eski çalışanlar ve aynı zamanda iş ortakları da dahil olmak üzere, çalışanlarının farklı dünya görüşlerine saygı göstermelerini ve bunun yanı sıra diğer çalışanlar ile ilişkilerinde kültürel ve ulusal farklılıklara saygı göstermelerini beklemektedir. Buna ilaveten, DACHSER yönetim kadrosunun profesyonel hayatta erkekler ile kadınlar arasında eşitliğin sağlanması için özel çaba sarf etmesini beklemektedir.

5 10. Medya ile ilişkiler Medya dahil halka açık, diyalog odaklı ve tutarlı bilgilerin sağlanması DACHSER'in küresel imajını güçlendirmektedir. Bu nedenle, özellikle medyaya yapılacak resmi açıklamalar yalnızca yetkili personele danışıldıktan sonra gerçekleştirilebilir 11. Uygulama ve organizasyon DACHSER in tüm çalışanları işbu İş Davranış Kurallarına uymakla yükümlüdür. Özellikle yönetim kadrosu bu konuda önemli bir rol oynamaktadır. Yönetim kadrosu rol modelleri teşkil etmekte olup, iş davranış kuralları konusunda gelebilecek her türlü soruya yanıt vermenin yanı sıra kendi sorumluluk alanları dahilindeki çalışanların bu prensipleri ve DACHSER'in değer sisteminin diğer unsurlarını gerektiği gibi bilmesini sağlamaktan sorumludurlar. DACHSER in tüm çalışanları özellikle kendi faaliyet alanları için ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış eğitimler almaktadırlar. İş Davranış Kuralları düzenli olarak gözden geçirilmekte ve mevcut gereklilikler çerçevesinde yeniden düzenlenmektedir (örneğin; kanunlardaki değişiklikler uyarınca). Gerektiği takdirde ve ihtiyaç doğduğu zaman işbu İş Davranış Kurallarının esaslarını destekleyecek kılavuzlar hazırlanacaktır; bu kılavuzlarda yerine getirilmesi gerekli eylemlerle ilgili ayrıntılı talimatlar ile farklı ülkelere özel gerekli yönetmelikler bulunacaktır ve bunlar bağlayıcı belgeler olarak kabul edileceklerdir İşbu İş Davranış Kuralları iş ortaklarımıza bildirilecektir. Onların da aynı zamanda adil, dürüst ve yasalara uygun biçimde hareket etmelerini beklemekteyiz. Yayınlanacak olan sürüm iş ortaklarımıza daha sonraki bir tarihte bildirilecektir.

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER DAVRANIŞ KURALLARI Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER Davranış Kuralları 1. Giriş Dachser de tüm davranışların temeli ulusal ve uluslararası düzeyde yasal olarak bağlayıcı

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1 RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Nadir Metal Rafineri San. Ve Tic. A.Ş. nin

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Yolsuzlukla Mücadele Politikası (12 Ocak 2014 tarih ve 1/2014 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00

DAVRANIŞ KURALLARI F-839-R00 DAVRANIŞ KURALLARI 1 İÇİNDEKİLER TEMEL PRENSİPLER VE SORUMLULUKLAR 3 ŞÜPHE DUYULAN HALLER 3 PAZAR VE REKABET 4 Rakiplere yönelik tavır Reklam BİLGİLERİN GİZLİLİĞİ 4 Fikri mülklerin korunması Verilerin

Detaylı

SCA Davranış Kuralları

SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA Davranış Kuralları SCA paydaşları ile değer yaratmaya, çalışanları, müşterileri, tüketicileri, hissedarları ve diğer iş ortaklarıyla saygı, sorumluluk ve mükemmelliğe dayanan

Detaylı

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOĞAN GRUBU RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politika, Doğan Grubu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki yaklaşımının açık bir şekilde belirtilmesini amaçlamaktır. Doğan Grubu

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

Davranıs ve Çalısma İlkeleri

Davranıs ve Çalısma İlkeleri Davranıs ve Çalısma İlkeleri Saint-Gobain Grubu, hem yönetim hem de calışanlar tarafından uygulanan ve yıllar boyunca Grubun faaliyetlerine yön veren bir takım ilkeler geliştirmiştir. Günümüzde grup, bu

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO. Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet MYO Adalet Programı Adalet Meslek Etiği Dersleri ÜNİTE VII KAMU GÖREVLİLERİ ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Etik Davranış İlkeleri

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

Davranış Talimatı. www.gw-world.com

Davranış Talimatı. www.gw-world.com Davranış Talimatı www.gw-world.com Son güncelleme 07/2012 DO_01_01_003_ZEN TR Önsöz Bir aile şirketi olan Gebrüder Weiss (GW) kuşaklardan bu yana etik değerleri yaşama ve aktarma sorumluluğuna sahiptir.

Detaylı

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9

Mesleki Ahlak Kuralları Putzmeister Grubu. Page 1 of 9 Putzmeister Grubu Page 1 of 9 Yönetimin Önsözü Putzmeister dünya çapında faaliyet gösteren bir firma olup, meşru ve temel etik ilkeler ile bağlayıcı davranış standartlarına uygun eylem ve hareketlere büyük

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Aralık, 2018 Rev. 03 TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Aralık, 2018 Rev. 03 BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız

Detaylı

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI DOK.NO YAYIN TARİHİ : EEK.02 :02.11.2015 EFES HAVLU TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş. ANKARA ASF.ÜZERİ 26. KM. CUMHURİYET MAH.NO.31 HONAZ-DENİZLİ TELEFON: 0.258.814 50

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir.

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI. Haziran 2013'te revize edilmiştir. Elektronik sürüm, şu adreste bulunmaktadır: www.danaher.com/suppliers Supplier Code of Conduct (Tedarikçi Davranış Kuralları) bağlantısına tıklayın. TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI Haziran 2013'te revize

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Colgate Tedarikçimiz, Zaman içinde Colgate-Palmolive Şirketi etik ticari uygulamaları ve yüksek düzeyde dürüstlük ilkelerini kullanan saygı

Detaylı

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası

Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası 1. Amaç Şişecam Topluluğu Rüşvet ve Yolsuzluk ile Mücadele Politikası Bu politika metni ile Şişecam Topluluğu nun rüşvet ve yolsuzluk konusundaki taahhütlerinin ve bu konudaki yaklaşımının açık ve net

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited. Tedarikçi Davranış Kuralları

Indorama Ventures Public Company Limited. Tedarikçi Davranış Kuralları Indorama Ventures Public Company Limited Tedarikçi Davranış Kuralları Tedarikçi Davranış Kuralları Indorama Girişim Halka Açık Limited Şirketi ve bağlı şirketleri / ortakları (topluca Şirket olarak anılacaktır),

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. 1- Amaç Bu politikanın amacı, Hazine Müsteşarlığı nın 27/04/2011 tarihli ve 2011/8 sayılı Sigorta Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin

Detaylı

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI TEDARİKÇİ DAVRANIŞ KURALLARI BÜTÜNLÜK Müşterilerimize, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, idari ve denetim yetkililerine, rakiplerimize ve topluma karşı davranışımız hatasız bir bütündür.

Detaylı

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir

Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir Bu doküman, yazılı izin alınmaksızın, hangi amaç için olursa olsun elektronik ortamda ya da başka biçimlerde kısmen veya tamamen ve herhangi bir dilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve şirket dışı yayınlarda

Detaylı

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI

YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL İŞ ETİĞİ ANLAYIŞI YÜKSEL yaptığı işlerde en yüksek iş etiği değerlere ulaşmayı hedefleyen, bu hedefe profesyonelce tertiplenmiş, donanımlı ve yüksek vasıflı kadroları ve kullandığı ileri teknoloji

Detaylı

Compass Group Ahlak Kuralları

Compass Group Ahlak Kuralları Compass Group Yayın 1.2 Compass Group & BM Küresel Sözleşme Alanımızda dünya lideri olarak, temin ettiğimiz hizmetlerin kalitesi için ve işimizi profesyonel ve etik şekilde yapmamız amacıyla çok yüksek

Detaylı

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz

Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler. Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz 2 Daimler grubunda sosyal sorumluluk ile ilkeler Giriş Daimler sosyal sorumluluğunun bilincinde olup Küresel Anlaşma (Global Compact) için baz oluşturan 10 ilkeye bağlıdır. Bu ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI

SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI SOSYAL SORUMLULUK EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 Sosyal Sorumluluk Politikamız Bu politika Formplast ın, kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizi ve

Detaylı

ETİK KURALLAR EL KİTABI

ETİK KURALLAR EL KİTABI ETİK KURALLAR EL KİTABI Onaylayan : Formplast Yönetim Kurulu Onay Tarihi : 04.05.2017 Sayfa 1 / 5 - İş Etiği El Kitabı, Çalışanların şirket etik kurallarına uygun hareket etmelerinde yön göstermek, şirketin

Detaylı

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Bu politika prosedürü ile Mioro Hediyelik Eşya San.ve Tic. A.Ş., kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerimizin,topluluğumuz için önemini ve önceliğini vurgular. Mioro A.Ş. sahip

Detaylı

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI

SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI SAF GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI 1. Amaç: Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının (Politika) amacı SAF GYO A.Ş nin ( Şirket ) faaliyet gösterdiği sektörde

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. YASALARA VE ŞİRKETE KARŞI SORUMLULUK 4 1.1. Yasa ve Yönetmeliklere Uyum. 1.3. Şirket Bilgi ve Sırlarının Çıkar Amaçla Kullanımı

İÇİNDEKİLER. 1. YASALARA VE ŞİRKETE KARŞI SORUMLULUK 4 1.1. Yasa ve Yönetmeliklere Uyum. 1.3. Şirket Bilgi ve Sırlarının Çıkar Amaçla Kullanımı ÖNSÖZ İÇİNDEKİLER 1. YASALARA VE ŞİRKETE KARŞI SORUMLULUK 4 1.1. Yasa ve Yönetmeliklere Uyum 12 1.2. Adil Rekabet Rkbt 1.3. Şirket Bilgi ve Sırlarının Çıkar Amaçla Kullanımı 2. ÇIKAR ÇATIŞMALARI 4 5 2.1.

Detaylı

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI

ÇİMTAȘ ETİK DAVRANIȘ KURALLARI Çimtaș Etik Davranıș Kuralları; Çimtaș ın Vizyon, Misyon, Değer ve Stratejileri ile uyumlu kurumsal uygulama prensipleri ile bireysel davranıș kurallarını tanımlamak ve Çimtaș ın müșterileri, tedarikçileri

Detaylı

Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü. Code of Conduct

Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü. Code of Conduct Mayr-Melnhof Grup Tüzüğü Code of Conduct içerik tablosu Davranış Kodeksi... 3 Yasalara riayet edilmesi... 3 İnsan hakları... 3 Çocukların çalıştırılması... 3 Karşılıklı saygı, eşit muamele, çeşitliliğin

Detaylı

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri

Compliance. TRUMPF Davranış İlkeleri Compliance TRUMPF Davranış İlkeleri Değerli personelimiz, TRUMPF şirketinde, ürünlerimizde ve süreçlerimizde ve aynı zamanda davranış şeklimizde de örnek olabilecek kalite standardı için çaba sarf ediyoruz.

Detaylı

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI

GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ A.Ş. İŞ ETİĞİ KURALLARI GÖLTAŞ Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Şirket) İş Etiği Kuralları, şirketin temel davranış ilkelerini kapsamaktadır. İş etiği kuralları, bir şirket

Detaylı

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ

T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ T.C BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ ETİK KURALLARI KURALLARIMIZ BÖLÜM 1: Etik Nedir? BÖLÜM 2: İş Etiği Kurallarımız. 1.Halka hizmet bilinci: 2. Dürüstlük ve tarafsızlık: 3. Saygınlık

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

Sosyal Standartlar 1. Sosyal Standartlar

Sosyal Standartlar 1. Sosyal Standartlar Sosyal Standartlar 1 Sosyal Standartlar 2 Sosyal Standartlar İçindekiler Önsöz 3 1. Uygulama Prosedürü 4 2. Mesai Saatleri, Ücretler ve İzin Hakkı 5 3. Ayrımcılık 5 4. Çocuk İşçiliği ve Zorla Çalıştırma

Detaylı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı

İŞ AHLAKI KURALLARI. Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı İŞ AHLAKI KURALLARI Versiyon: 1.0 Tarih: Ekim 2011 Yazan: Kathrin Aigner Bölüm: Grup Uyum Departmanı GİRİŞ Monier Grubu, çatıların potansiyelinin, insanların yaşamlarını ve evlerini daha iyi hale getirebilecek

Detaylı

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited İnsan Hakları Politikası (22 Şubat 2013 tarih ve 2/2013 No'lu Yönetim Kurulu Toplantısında onaylandığı şekilde) Revizyon 1 (20 Şubat 2015 tarih ve 2/2015 No'lu

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ MAGNA INTERNATIONAL INC. TİCARİ UYGULAMA İLKELERİ Magna nın taahhütlerini yerine getirirken dürüst ve doğru bir şekilde hareket etmeliyiz. Magna,

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ

çelebi eğitim danışmanlık mühendislik dış ticaret çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ çelebi EĞİTİM DANIŞMANLIK MÜHENDİSLİK DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. GİZLİLİK İLKESİ İÇİNDEKİLER Gizlilik İlkesi... 3 Genel Kurallar... 4 Mesleki Gizlilik... 4 Müşteri Çıkarlarının Üstünlüğü ve Önceliği... 5 Yasal

Detaylı

Bu Davranış Kurallarına uymak zorundayız

Bu Davranış Kurallarına uymak zorundayız Tüm ticari faaliyetlerimizin her yönünde en yüksek etik standartları sağlamaya kararlıyız. Olağanüstü performans ve etik davranış birbiriyle iç içedir Küresel çapta başarılı olmak için, marka itibarımızı

Detaylı

Code of Conduct ımız.

Code of Conduct ımız. Code of Conduct ımız. Değerleri birlikte yaşamak. Beraber değerler yaratmak. Deutsche Telekom!" === İçindekiler Önsöz 4 Ön açıklamalar 6 Şirket prensibi 6 Yürütme 7 Uygulama ve geçerlilik 7 Hukuk ve ahlak

Detaylı

Sigortacılık Etik İlkeleri

Sigortacılık Etik İlkeleri Sigortacılık Etik İlkeleri ETİK İLKELERİN AMACI Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Sigortacılık Etik İlkelerinin amacı; sigorta ve reasürans şirketlerinin, müşterileri, çalışanları, aracıları,

Detaylı

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza

Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ. Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza Tarih:... /... /... İŞ SÖZLEŞMESİ Ad Soyad Kaşe - İmza Ad Soyad Kaşe - İmza 1 heytalks HİZMET İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ Amaç : Bu sözleşme Müşteri heytalks ilişkisinin temel ilkelerine, ticari ve hukuki açıklık

Detaylı

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 1. Amaç Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikasının ( Politika ) amacı Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin Yünsa da da

Detaylı

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI

PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI PRYSMIAN RÜŞVETLE MÜCADELE POLİTİKASI Tüm Prysmian Group çalışanları, hangisi daha kısıtlayıcı ise onu dikkate alarak, Rüşvetle Mücadele Politikası veya görev aldıkları veya faaliyet gösterdikleri ülkelerde

Detaylı

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU

TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU TEİD ETİK VE UYUM YÖNETİCİLERİ PLATFORMU NEDEN BURADAYIZ? İŞ ETİĞİNİN ŞİRKET PERFORMANSINA ETKİSİ 100% 80% 60% 40% 20% 0% ŞİRKET DEĞERİ 1975 1985 1995 2005 Mali varlıklar Gayrı-mali varlıklar Mali ve gayri-mali

Detaylı

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası : 1/ 5 1. Amaç Bu politikanın amacı rüşvetçilik ve yolsuzluk karşıtı politikaları ve davranışları tanımlanmak, rüşvetçilik ve yolsuzluk durumlarında Kuralkan ın bulunduğu konumu belirlemek ve bu mücadelede

Detaylı

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu

Tepe Güvenlik. İş Etiği Kılavuzu Tepe Güvenlik İş Etiği Kılavuzu Önsöz Tepe Güvenlik A.Ş. bu kılavuzda, günümüz profesyonel iş dünyasında benimsenmiş ve serbest rekabet düzeninin yürütülmesi bakımından kılavuz niteliğinde olan, kişiler

Detaylı

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Politikası 1 1. Amaç ve Uygulama Kapsamı 1.1 Amaç Bu politikanın amacı, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. nin (TOFAŞ) rüşvet ve yolsuzlukla

Detaylı

Distribütör İş Etiği Kuralları

Distribütör İş Etiği Kuralları Distribütör İş Etiği Kuralları Giriş Parker Hannifin Distribütör İş Etiği Kuralları (Kurallar), Parker distribütörleri için yasalarla ve kabul edilebilir mesleki ahlak kurallarıyla uyumluluğa ilişkin minimum

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI

ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI LERİ VE İŞ AHLAKI ÇALIŞMA İLKELERİ VE İŞ AHLAKI www.orcoint.com 1 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ 1. YASALARA VE ŞİRKETE KARŞI SORUMLULUK 3 1.1. Yasa ve Yönetmeliklere Uyum 1.2. Adil Rekabet 1.3. Şirket Bilgi ve Sırlarının

Detaylı

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları

Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kuralları İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Bu Medicover Tedarikçi Etik Davranış Kurallarının Amacı... 3 3 Medicover in tedarikçileri ile ilişkileri... 3 3.1 İşçi ve insan hakları...

Detaylı

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ

İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ 1- ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ Oylum Sınai Yatırımlar A.Ş. ( Oylum ), işlerini dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde yürütür. Mal ve hizmet aldığı firmaları iş ortağı olarak

Detaylı

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi

Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi EK 14 Ön İnceleme Çalışması Gizlilik Sözleşmesi 1) Taraflar İşbu Sözleşme, merkezi..., Türkiye adresinde bulunan. (bundan sonra Şirket olarak anılacaktır) ile merkezi., Türkiye adresinde bulunan Turquality

Detaylı

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Müstakbel Çalışma Arkadaşımız, Bu dosya size şirketlerimiz ve size şirketlerimizde teklif edilen pozisyondaki çalışma koşulları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır. Lütfen dikkatlice okuyunuz, Anlaşılmayan

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

Taahhütname. Etik Kurallar

Taahhütname. Etik Kurallar Etik Kurallar Doküman No : 1. GRP 08.4.3 Yayın Tarihi : 141203 Revizyon No : 150121-002 Revizyon Tarihi : 13.10.2015 Doküman Revizyon Tarihçesi REVİZYON TARİHİ YAZAN REVİZYON NO REVİZYON AÇIKLAMASI 13.10.2015

Detaylı

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI

İÇİNDEKİLER II. ÇALIŞAN ETİK KURALLARI İHLALİNİN ÇÖZÜM YOLLARI İÇİNDEKİLER I. PETKİM ÇALIŞAN ETİK KURALLARI A. Doğruluk, Dürüstlük B. Gizlilik C. Kişisel Fayda Sağlamama D. Sorumluluklarım 1. Yasal Sorumluluklarım 2. Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarım 3. Çalışma

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1 İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI 02.12.2014 149.v1 Mevzuat Uygunluk Müdürlüğü Onaylayan: Yönetim Kurulu İçindekiler 1. Amaç... 2 2. Dayanak... 2 3. Kapsam... 2 4. Tanımlar Ve

Detaylı

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. GENEL ŞARTLAR Bitödeme ürün ve hizmetlerini kullanmanız aşağıdaki koşulları otomatik olarak kabul ettiğiniz anlamına gelir. Bitödeme ürün ve hizmetlerinin kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız

Detaylı

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler

Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkilerinin Değerlendirilmesi ve Özel Kapsamlı Hizmetler Franchise İlişkileri Markanızın başarısı, sadece Şirketinizin performansına değil, markanızın doğrudan veya dolaylı olarak tüketici

Detaylı

Yolsuzluğa karşı mücadele veriyoruz. Pazar suistimaline karşı talimatlara uyuyoruz

Yolsuzluğa karşı mücadele veriyoruz. Pazar suistimaline karşı talimatlara uyuyoruz Grubu tüzüğ ü İçindekiler 1 2 3 4 5 6 Adil rekabet kurallarına uyuyoruz Yolsuzluğa karşı mücadele veriyoruz Dış ticaret belirlemelerine uyuyoruz Pazar suistimaline karşı talimatlara uyuyoruz Bir ombudsmanlık

Detaylı

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI

ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİ A.Ş. ETİK İLKE ve DAVRANIŞ KURALLARI 10 Mart 2015 1. UYGULAMA ESASLARI 1.1. Çıkar Çatışmaları Çıkar çatışmaları ve bunların yönetimi konusundaki temel prensiplere aşağıda yer

Detaylı

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü

Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Üçüncü Taraf Aracılar için Uluslararası Sağlık Hizmetlerinde Uyum ve İş Bütünlüğü Tüm Yasalara ve Johnson & Johnson Politikalarına Uyma Yükümlülüğünüz Johnson & Johnson Şirketleri ve bu şirketler adına

Detaylı

Etik İlke ve Kurallar

Etik İlke ve Kurallar Etik İlke ve Kurallar 1. KONU VE KAPSAM Etik kuralları, şirketimiz çalışanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalışma düzenine ilişkin ilkeleri içermektedir. Bu ilkelerin

Detaylı

Başarıya Bağlılık Taahhüdü

Başarıya Bağlılık Taahhüdü Başarıya Bağlılık Taahhüdü İyi İş uygulamaları Lider olan BENİMLE başlar. QuestNet TM Bağımsız Temsilcisi olarak QNet ile olan görüşmelerimde dürüst ve adil olacak; tüm profesyonel etkinliklerimi, kendi

Detaylı

Bilgi Uçurma Politikası

Bilgi Uçurma Politikası Bilgi Uçurma Politikası Naspers, işletme faaliyetlerinin doğruluğuna büyük önem vermektedir. Bu nedenle Naspers, Naspers'in veya onun herhangi bir Çalışanının Uygunsuz Davranışta bulunduğuna inanmak için

Detaylı

TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI

TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI TİCARÎ SIR, BANKA SIRRI VE MÜŞTERİ SIRRI HAKKINDA KANUN TASARISI Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadî, ticarî ve malî sektörlerde üretim, tüketim ve hizmet

Detaylı

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri

Etik İlkeleri. Giriş. İş İlkeleri Giriş Etik İlkeleri Bu ilkelerde SIG'ye yapılan her türlü referans ATC ve ATCI'yı da içerir. SIG plc bir dizi temel ilkeye sahiptir ve inandığı değerleri korumanın önemli olduğunu düşünmektedir. Çalışanlarının,

Detaylı

Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler

Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler Bayi / Dağıtıcı Ağlarına Yönelik Özel Kapsamlı İncelemeler Bayi / Dağıtıcı İncelemeleri Günümüzün iş dünyasında başarı, sadece Şirketinizin performansına değil, doğrudan ve dolaylı iş ilişkileri kurduğu

Detaylı

Türkiye de Cinsiyet Çeşitliliğinin Hukuki Altyapısı. Etik ve İtibar Derneği TEİD. 28 Eylül 2018 Av. Okan Demirkan

Türkiye de Cinsiyet Çeşitliliğinin Hukuki Altyapısı. Etik ve İtibar Derneği TEİD. 28 Eylül 2018 Av. Okan Demirkan nin Hukuki Altyapısı Etik ve İtibar Derneği TEİD 28 Eylül 208 Av. Okan Demirkan İlgili Mevzuat Anayasa (982) Devlet Memurları Kanunu (965) Asgari Ücret Yönetmeliği (2004) İş Kanunu (2003) Kadın İşçilerin

Detaylı

YENMAK PİSTON VE SEGMAN SAN. VE TİC. A.Ş. ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI

YENMAK PİSTON VE SEGMAN SAN. VE TİC. A.Ş. ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI 2017 YENMAK PİSTON VE SEGMAN SAN. VE TİC. A.Ş. ETİK VE DAVRANIŞ KURALLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM... 1 2. ETİK KURALLARI VE ÇALIŞMA İLKELERİ... 1 2.1 DÜRÜSTLÜK... 1 2.2 ÇIKAR ÇATIŞMALARI... 1 2.2.1 KENDİ VE

Detaylı

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI

ÇALIŞAN ETİK KURALLARI DÖKSAN BASINÇLI DÖKÜM VE MAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ ÇALIŞAN ETİK KURALLARI NOT: Bu el kitabı Döksan Basınçlı Döküm çalışanlarının bilmesi gereken önemli politikaları, standartları ve kuralları içermektedir.

Detaylı

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ

BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ BALKAN KALIP ve OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ETİĞİ KURALLARIMIZ VE ETİK KODLARIMIZ Yukarıdaki sorulara olumlu yanıt verilemiyorsa rehberlik alana kadar karar alınmamalı ve eylemde bulunulmamalıdır.

Detaylı

AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası

AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası AB nin İstihdam ve Sosyal Politikası Büyümenin ve istihdamın artırılması için 2005 yılında kabul edilen Yenilenmiş Lizbon Stratejisi kapsamında, Avrupa Sosyal modelini yeniden şekillendiren Sosyal Gündem

Detaylı

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI ÇIKAR ÇATIŞMALARI POLİTİKASI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu politikanın amacı, İntegral Menkul Değerler A.Ş. (Şirket) yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetleri sunarken müşterilerinin çıkarını ve piyasanın

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKLERİNE İLİŞKİN HAKSIZ REKABET VE REKLAM YASAĞI YÖNETMELİĞİ Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali

Detaylı

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder.

Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3. Alım Satım Aracılığı Faaliyeti Alım satım aracılığı faaliyeti, emir iletimine aracılık, işlem aracılığı ve portföy aracılığı faaliyetlerinin tümünü birlikte ifade eder. 2.3.1. Emir İletimine Aracılık

Detaylı

Code of Conduct. Davranış Kodu

Code of Conduct. Davranış Kodu Code of Conduct Davranış Kodu ZEISS Grubunun Davranış Kodu ZEISS sadeceteknolojik açıdan değil, aynı zamanda rekabet içersinde iyi ve adil davranış kuralları na uyma konusunda, çalışanlarımızla ve müşterilerimizle

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELERİ MAGNA INTERNATIONAL INC. HEDİYE VE EĞLENCE ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ İLKELER İş çevrelerinde hediye verilmesi veya alınması

Detaylı

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER

DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER DAVRANIŞ KURALLARI VE ETİK DEĞERLER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER RÜŞVET VE UYGUNSUZ ÖDEMELER İLE İLGİLİ İLKELER Magna, her ülkedeki her türlü iş girişiminde rüşvet veya uygunsuz ödeme

Detaylı

Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin İkincil Düzenlemeler

Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin İkincil Düzenlemeler Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin İkincil Düzenlemeler 1. Kapsam 6362 sayılı Yeni Sermaye Piyasası Kanunu, yatırım hizmet ve faaliyetlerinin kurumsal bir yapıda, geniş bir perspektifte

Detaylı

ERICSSON Davranış Kuralları

ERICSSON Davranış Kuralları ERICSSON Davranış Kuralları Amaç Bu Davranış Kurallarının amacı insan haklarını korumak ve adil istihdam koşullarını, güvenli çalışma koşullarını, çevresel konuların sorumlu yönetimini ve yüksek etik standartları

Detaylı

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ

T.C. BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEFTİŞ KURULU MÜDÜRLÜĞÜ BİRİM ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ 1-Görevin Yerine Getirilmesinde Kamu Hizmeti Bilinci Teftiş Kurulu Müdürlüğü Olarak, Hizmetin Yerine Getirilmesinde; -Sürekli gelişimi -Katılımcılığı -Saydamlığı -Tarafsızlığı -Dürüstlüğü -Kamu yararını

Detaylı

İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek!

İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek! İç Kontrol Yönetim Sistemi (İKYÖS) Hayati riskler her zaman olabilir, önemli olan onları görebilecek sistemlere sahip olabilmek! Yönetim, Eğitim, Taahhüt Hizmetleri www.sibernetiks.com 0850 840 23 90 Uyum

Detaylı

CODE OF CONDUCT. Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin

CODE OF CONDUCT. Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin CODE OF CONDUCT Tedarikçiler ve İş Ortakları İçin Versiyon: 2.0 Geçerlilik başlangıç tarihi: 01 Ocak 2015 İletişim: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Detaylı

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları

Colgate-Palmolive Şirketi. Tedarikçi Davranış Kuralları Colgate-Palmolive Şirketi Tedarikçi Davranış Kuralları Değerli Tedarikçimiz, Hill's Pet Nutrition, 1939 yılında olağanüstü bir veterinerle başlayan şefkat geleneğini temsil etmektedir. Misyonumuz insanlarla

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI

MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI MÜŞTERİ EMRİ GERÇEKLEŞTİRME POLİTİKASI 13-03-POL-002 MAYIS 2015 Versiyon 0. 0 İÇİNDEKİLER I. Politikalar... 3 1. Amaç ve Kapsam... 3 2. Müşteri Emirlerinin Kabulü Ve Gerçekleştirilmesine Yönelik Esaslar...

Detaylı

Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış. Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu

Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış. Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu Yolsuzluğa Karşı Mücadeleye Genel Bakış Abbott ile iş Yapan Firmalar için bir Eğitim Kılavuzu Amaç Abbott etik ve yasalara uyumlu bir şekilde işini yürütmeyi taahhüt etmektedir ve ABD Yurtdışı Yolsuzluk

Detaylı

Wittur Grup. Etik Değerler

Wittur Grup. Etik Değerler Wittur Grup Etik Değerler 00 Yönetim Kurulu ve İdari Kadrodan Mesaj 01 Giriş 02 Şirket Değerlerimiz 03 Saygı, Farklılık ve Adil Çalışma Koşulları 04 Sağlıklı ve Güvenli Çalışma Ortamı 05 Ürün Güvenliği

Detaylı

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası

Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Politikası Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Bu politika, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. nin ( Banka ) İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını anlatan bir kılavuz niteliğindedir. Eylül, 2014 Yapı ve

Detaylı

YA DA BİR YOL YAPARIZ.

YA DA BİR YOL YAPARIZ. 1 SONUCA ULAŞMAK İÇİN; YA BİR YOL BULURUZ YA DA BİR YOL YAPARIZ. 2 İçindekiler Tablosu ÖNSÖZ... 3 İlkelerimiz... 4 Çalışma Prensiplerimiz... 5 Çalışma Prensiplerimizin Uygulanması... 5 Kalite Yönetim Sistemi...

Detaylı

KURUMSAL SÖZLEŞME 1. TARAFLAR

KURUMSAL SÖZLEŞME 1. TARAFLAR KURUMSAL SÖZLEŞME 1. TARAFLAR İşbu sözleşme Kripteks Bilişim Teknolojileri ve Dan. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. (bundan sonra yüklenici olarak anılacaktır) tarafından aşağıdaki koşullar ve temeller çerçevesinde.

Detaylı