Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4721 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No TÜRK VERGİ SİSTEMİ SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR DENETİM GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ ARA 4721-A TÜRK VERGİ SİSTEMİ A İşletme esasında ticari kazancın tespiti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Mal alım-satımı ile uğraşan işletmelerin ticari kazancının bulunmasında, dönem sonu emtia mevcudu gelir kısmına yazılır. Mal alım satımı ile uğraşan işletmelerin ticari kazancının bulunmasında; dönem içinde satın alınan emtia gider kısmına yazılır. Satılan malların bedeli hasılat kısmına yazılır. İşletme hesabı esasına göre ticari kazanç, dönem başı öz sermaye ile dönem sonu öz sermaye arasındaki müspet farktır. Yapılan giderler, gider kısmında yer alır. Bilanço esasına tabi ticari bir işletmenin 2014 yılı dönem başı aktif toplamı TL; borçları ise TL dir. Bu durumda ticari işletmenin dönem başı öz sermayesi kaç TL dir? Gelir vergisinde mükellefiyet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Resmi daire ve müesseselerin işleri dolayısıyla başka ülkelerde oturan Türk vatandaşları tam mükellef olarak vergilendirilir. Tam mükelleflerin, hem Türkiye de hem de yurt dışında elde ettikleri gelirleri vergileme kapsamındadır. İkametgâh ölçüsüne göre, Türkiye de yerleşmiş olanlar tam mükellef olarak kabul edilir. Bir takvim yılı içinde Türkiye de devamlı olarak altı aydan fazla oturanlar Türkiye de yerleşmiş sayılır. Dar mükelleflerin sadece yurt dışında elde ettikleri gelirleri vergileme kapsamındadır Arazide, ekim, dikim ve bakım yapılarak mahsullerin üretilmesi faaliyetine vergi uygulamasında ne ad verilir? İktisadi faaliyet Zirai faaliyet Kazanç getirici faaliyet Ticari faaliyet Serbest meslek faaliyeti Aşağıdaki mükelleflerden hangisi kanunda öngörülen koşulları taşıması halinde basit usulden yararlanabilir? Sarraflar Kolektif şirket ortakları Şehir içi taşımacılık faaliyetinde bulunan taksiciler Gayrimenkul alım satımı ile uğraşanlar Her türlü ilan ve reklam işiyle uğraşanlar Aşağıdakilerden hangisi ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmez? Gayrimenkul alım-satım faaliyetiyle devamlı olarak uğraşılması Diş protezciliği Özel okul işletilmesi Coberlik işleri Mali müşavirlik faaliyeti Gerçek usulde vergilendirilmeyen çiftçi A, 10 adet büyük baş hayvanını, ticaret borsasında tescilini yaptırarak TL ye satmıştır. Çiftçi A ya ödenen para üzerinden kaç TL stopaj yapılması gerekir? İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ ARA 4721-A A Gelir Vergisi Kanunu na göre, çiftçinin ürettiği ürünleri bir dükkân veya mağaza açarak oraya götürüp satması durumunda elde ettiği kazanç aşağıdaki kazanç ve irat türlerinden hangisine girmektedir? Serbest meslek kazancı Menkul sermaye iradı Zirai kazanç Ticari kazanç Gayrimenkul sermaye iradı Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet öncesi dönemde, elde edilen toprak ürünlerinden % 10 olarak Müslüman tebaadan alınan Osmanlı dönemine ait bir vergidir? Cizye Öşür Ağnam Haraç Zekât 10. Aşağıdakilerden hangisi Türk vergi sisteminde gelir üzerinden alınan vergilerden biridir? 11. Emlak vergisi Katma değer vergisi Gümrük vergisi Özel tüketim vergisi Kurumlar vergisi Telif haklarının, sahipleri ve kanuni mirasçıları dışındaki kişiler tarafından kiralanması durumunda elde edilen gelir aşağıdakilerden hangisinin kapsamında vergilendirilir? 12. Gerçek usulde vergiye tabi olan gelir vergisi mükelleflerinin 2014 yılı gelirlerini yasal olarak hangi tarihler arasında beyan etmesi gerekir? 1-25 Mart Şubat Ocak Aralık Kasım Evli, eşi çalışmayan ve üç çocuğu olan bir ücretlinin yararlanacağı asgari geçim indirimi, brüt asgari ücretin yüzde kaçıdır? Aşağıdakilerden hangisinin ücret geliri stopaj usulüyle vergilendirilir? Özel hizmetlerde çalışan şoförlerin Kazançları basit usulde tespit edilen ticaret erbabı yanında çalışanların Gayrimenkul sermaye iradı sahibi yanında çalışanların Özel hastane çalışanlarının Özel inşaat işçilerinin 15. Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisi tarifesinin başlangıç oranıdır? Devlet tahvillerinin elden çıkarılması durumunda elde edilen gelir aşağıdaki gelir türlerinden hangisinin kapsamında yer alır? Ücret Menkul sermaye iradı Ticari kazanç Gayrimenkul sermaye iradı Serbest meslek kazancı Serbest meslek kazancı Menkul sermaye iradı Değer artış kazancı Gayrimenkul sermaye iradı Zirai kazanç 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ ARA 4721-A A 17. Beyan edilecek geliri TL olan bir mükellef, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne TL bağış yapmıştır. Bu durumda, mükellefin beyannamede indirebileceği bağış tutarı kaç TL dir? Gerçek gider yöntemini tercih eden bir mükellef aşağıdakilerden hangisini gayrimenkul sermaye iradının safi tutarının tespitinde indiremez? Gayrimenkulün önemi ile orantılı idare giderleri Kiralayan tarafından ödenen aydınlatma giderleri Gayrimenkule ilişkin sigorta giderleri Hasılatın yüzde 25'i Kiraya verilen gayrimenkule ilişkin borçların faizleri 19. I. Ticari kazançlar II. Gerçek usulde tespit edilen zirai kazançlar III. Vergisi kaynakta kesilmiş gayrimenkul sermaye iratları 20. Geçici vergi beyannamesi ne zaman verilir? Üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 14. günü akşamına kadar Üç aylık dönemi izleyen ayın 14. günü akşamına kadar Her yıl Mart ayının 1-25 tarihleri arasında Her ayın 24. günü akşamına kadar Mart ve Temmuz aylarında Dar mükellefler yukarıdakilerden hangileri için gelir elde etmeleri halinde yıllık beyanname vermek zorundadır? Yalnız II Yalnız III I ve II I ve III II ve III 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ ARA 4721-A SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR A Aşağıdakilerin hangisinde fon arz edenlerle fon talep edenler doğrudan karşılaşmaz? Sigorta finansmanında Dolaylı finansmanda Sendikasyon finansmanında Altyapı finansmanında Direkt finansmanda Dini inançları gereği faiz gelirini kabul etmeyen birimlerin tasarruflarını sisteme kazandırmak üzere oluşturulan kurum aşağıdakilerden hangisidir? Kalkınma bankası Aracı kurum Katılım bankası Sigorta kurumu Ticari banka Ödemenin ve teslimatın hemen ya da iki iş gününde yapıldığı piyasalara ne ad verilir? Birincil piyasa Spot piyasa Vadeli piyasa Açık piyasa Organize piyasa Aşağıdakilerden hangisi bir ekonominin temel birimleri arasında yer almaz? Hane halkı Bireyler İşletmeler Devlet Dernekler Fon açığı veren birimlerle fon fazlası veren birimlerin karşılaştığı ve fon transferinin gerçekleştiği piyasalara ne ad verilir? Mal piyasası Emtia piyasası Finansal piyasa Reel piyasa İşgücü piyasası Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde iki düzenleyici kuruluş mali düzenleme ve iş yapısı düzenlemesini paylaşmaktadır? Aşağıdakilerden hangisi bankacılık, sermaye piyasaları ve sigortacılık sektörlerinin hepsinde ortak olacak şekilde düzenlenmesi gereken alanlardan biri değildir? Emisyon primi hesaplanması Piyasada rekabetin sağlanması Yatırımcı haklarının korunması Mali düzenleme ve gözetim Sistemik düzenleme ve gözetim Aşağıdakilerden hangisi bir işleme taraf olanların dışındakilerin, söz konusu işlem nedeniyle etkilenmelerini ifade eder? Yetersizlik Yetkinlik Dışsallık Oynaklık Nedensellik Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde düzenlenen kurumun yaptığı işlem, hangi düzenleyici kurumun yetkili olduğunu ortaya koymaktadır? Yetkinlik yaklaşımı İkiz tepe yaklaşımı Kurumsal yaklaşım Nedensellik yaklaşımı Fonksiyonel yaklaşım 10. Aşağıdakilerden hangisi finansal kurumların devlet tarafından düzenlenmesinin nedenlerinden biri değildir? 11. Finansal varlık fiyatlarının düşmesinin engellenmesi Kurumlarda şeffaflığın sağlanması Mikro istikrarın sağlanması Makroekonomik istikrarın korunması Yatırımcıların korunması İşlem görmesi uygun görülen finansal araçların belirli esaslar ve kurallar çerçevesinde alım-satımını sağlayan ve oluşan fiyatlarla, işlem bilgilerinin kamuya duyurulması ile yetkili olan kurumlar aşağıdakilerden hangisidir? Kapsayıcı yaklaşım Transfer yaklaşımı Bütünleşik yaklaşım İkiz tepe yaklaşımı Formasyon yaklaşımı Birlik Borsa Konsorsiyum Tröst Sendikasyon 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ ARA 4721-A A 12. Kısa veya uzun vadeli fiyat değişiklikleri değerlendirilerek, hisse senedi alım satımından elde edilen gelire ne ad verilir? Kâr payı Temerrüt Sermaye kazancı Komisyon Faiz geliri 13. İşlemin bitiş valöründe anapara ve faizin geri alınarak menkul kıymetin geri satılmasına ne ad verilir? Takas Swap Leasing Volatilite Ters repo 14. Aşağıdakilerden hangisi borsaların temel işlevlerinden biri değildir? Ekonomiye kaynak yaratmak İçeriden öğrenenlerin ticaretini yapmak Sermayeyi tabana yaymak Güven sağlamak Likidite sağlamak 15. Borsa İstanbul da (İMK hisse senedi işlemleri için menkul kıymet ve nakit takas süresi kaç iş günüdür? T+0 T+1 T+2 T+3 T I. Aracı Kurumlar II. Bankalar III. Yetkili takas ve saklama kuruluşları 17. Türkiye de ihraç edilen menkul kıymetlere ISIN ve CIF kodu hangi kurum tarafından tahsis edilir? Borsa İstanbul (İMK TC Merkez Bankası Sermaye Piyasası Kurulu Takasbank Merkezi Kayıt Kuruluşu 18. Kayıtlı sermayeli olarak kurulan ve çıkarılmış sermayelerini esas olarak girişim sermayesi yatırımlarına yönelten ortaklıkara ne ad verilir? Girişim sermayesi yatırım ortaklığı Vadeli işlem aracılık şirketi Anonim ortaklık Menkul kıymet yatırım ortaklığı Yatırım fonu 19. Aşağıdakilerden hangisi yatırımcının, yatırım fonu portföyüne kaç adet pay ile ortak olduğunu gösterir? Hazine bonosu Hisse senedi Tahvil Fon katılma payı Kâr payı kuponu Yukarıdakilerden hangileri Merkezi Kayıt Kuruluşu na üye olabilir? 20. Sermaye Piyasası Kurulu, aşağıdakilerden hangisinin kuruluşuna ve faaliyete geçmesine izin veremez? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III Yatırım ortaklıklarının Kıyı bankalarının Yatırım fonlarının Genel finans ortaklıklarının Risk sermayesi yatırım fonlarının 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ ARA 4721-A DENETİM A Hata ve hilelerden kaynaklanan yanlış beyanların oluş nedenleri aşağıdakilerden hangisi değildir? Finansal tablo unsurlarından birinin atlanması Genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine göre açıklanması gereken bilginin atlanması Finansal tablolarda sunulan yanlış bilginin, finansal tablo kullanıcısının kararını etkilemesi Bir kalemin veya hesabın atlanması Bir finansal tablo açıklamasının genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olmaması Denetçinin kişiliğini, mesleki sorumluluğunu ve mesleki özelliklerini ele alan Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları grubu aşağıdakilerden hangisidir? Genel Standartlar Mesleki Dikkat ve Özen Çalışma Alanı Standartları Bağımsızlık Raporlama Standartları Aşağıdakilerden hangisi denetçinin uygunluk denetimi yaparken göz önünde bulundurduğu ölçütlerdendir? Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları Vergi kanunları İşletme yönetiminin koyduğu kurallar Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri Uluslararası Muhasebe Standartları Kanıtın güvenilirliği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İç kaynaklardan elde edilen kanıt, dış kaynaklardan elde edilen kanıttan daha güvenilirdir. Etkin bir iç kontrol yapısında içsel olarak yaratılan kanıtlar, zayıf iç kontrol yapısındakilerden daha güvenilirdir. Denetçi tarafından doğrudan elde edilen kanıt, dolaylı olarak elde edilen kanıttan daha güvenilirdir. Kaynak belgelerden elde edilen denetim kanıtı, kopya belgelerden daha güvenilirdir. Denetim kanıtı belge şeklinde ise daha güvenilirdir. Önemlilik eşiğinin belirlenmesinde birden fazla finansal değişkenin kullanıldığı yöntem aşağıdakilerden hangisidir? Formül yöntemi Aralık yöntemi Yargısal yöntem Basit yöntem Karışık yöntem Aşağıdaki Genel Kabul Görmüş Denetim Standartlarından hangisi Çalışma Alanı Standartları içinde yer almaktadır? Bağımsızlık Planlama ve Gözetim Açıklama Görüş Bildirme Mesleki Dikkat ve Özen 4. Aşağıdakilerden hangisi esas muhasebe kanıtlarındandır? 8. Örgütsel faaliyetlerin sistematik bir biçimde incelenerek bu faaliyetler için kullanılan kaynakların etkinlik ve verimliliğe ilişkin sonuçlarının saptanmasına ne ad verilir? Sözleşmeler Mizanlar Yardımcı defterler Çekler Faturalar İç Denetim Finansal Tablo Denetimi Uygunluk Denetimi Dış Denetim Faaliyet Denetimi 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ ARA 4721-A A 9. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal yönetimin odaklandığı ilkelerden biridir? Anlaşılabilirlik ilkesi İhtiyaca uygunluk ilkesi Zamanlılık ilkesi Hesap verebilirlik ilkesi Dürüstlük ilkesi 10. İşletme dışındaki kişilerden işletmeyle ilgili veya bir işlemin gerçekliğiyle ilgili yazılı cevap istenerek yapılan kanıt elde etme yordamı aşağıdakilerden hangisidir? Dışsal doğrulama Soruşturma Tekrar yapma Kontrol Gözlem 11. "Denetçi, denetim adımlarında salt bir görevi yerine getirmenin ötesinde o görevin gerektirdiği çabayı göstermeli ve mesleki incelikleri uygulamayı ihmal etmemelidir" diyen bir denetçinin hangi Genel Kabul Görmüş Denetim Standardına uygun düşündüğü savunulabilir? Bağımsızlık Mesleki Eğitim ve Uzmanlık Mesleki Görüş Kanıt Toplama Mesleki Dikkat ve Özen 12. Aşağıdakilerden hangisi iç denetim faaliyetlerinden biri değildir? Muhasebe ve iç kontrol sistemlerinin gözden geçirilmesi Bağımsız denetim faaliyeti yürütülürken kontrol testlerinin yapılması Finansal bilgiler ile faaliyet bilgilerinin incelenmesi İşletmenin faaliyetlerinin etkililiği ve yeterliliğinin gözden geçirilmesi Kanunlar ve diğer düzenlemeler ile işletme politikaları, kuralları ve diğer iç gerekliliklere uyumun gözden geçirilmesi 13. I. Genel denetim planının ve stratejisinin oluşturulması II. Kontrol testleri ve tözel testlerin uygulanması III. Ön araştırma ve müşterinin kabulü IV. Denetimin tamamlanması ve raporun hazırlanması V. Analitik inceleme yöntemlerinin uygulanması ve bakiyelerin detaylı test edilmesi Yukarıda yer alan denetim sürecinin aşamalarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? I, II, III, V, IV I, III, II, V, IV I, III, V, II, IV III, I, II, V, IV III, II, I, V, IV 14. Aşağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kurulu denetim standartlarına göre bir bağımsız denetim sözleşmesinin kapsamında asgari olarak yer alması gereken maddelerden değildir? 15. Bağımsız denetim ücreti Finansal tablolar düzenlenirken esas alınan finansal raporlama standartları Finansal tabloların denetiminin amacı ve denetim dönemi Denetimle ilgili olarak her türlü kayıt, doküman ve bilgilere sınırsız bir şekilde erişimin gerekliliği Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerinde öngörülen rotasyon süresi Hile üçgeni olarak adlandırılan, varlıkların kötüye kullanılması ve hileli finansal raporlamayı doğuran üç temel koşul aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Baskı Fırsat Bahane Baskı Tehdit Bahane Hata Hile Fırsat Baskı Fırsat Hile Hile Tehdit Bahane 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ ARA 4721-A A 16. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Yönetimi Kanunuyla iç denetçilerin yapmaları gereken görevler arasında yeralmaz? Harcama sonrasında yasal uygunluk denetimi yapmak Kaynakların ekonomik ve verimli kullanılması için incelemeler yapmak Nesnel risk analizlerine dayanarak yönetim ve kontrol yapılarını değerlendirmek Mali tablolarda yer alan hesapların kayıtlarını yapmak Mali yönetim ve kontrol süreçleri hakkında önerilerde bulunmak 17. Aşağıdakilerden hangisi COSO nun kontrol ortamı temel bileşeninin unsurlarından değildir? Dürüstlük ve etik değerler İnsan kaynakları politikaları ve uygulamaları Yönetim kurulu ve denetim komitesinin oluşumu Yönetimin felsefesi ve çalışma tarzı Yeterli biçimde belgelendirme ve kaydetme 18. Bir şirketin hak sahibi ve kamuoyunun menfaatlerine zarar vermeyecek şekilde, mali kaynakları ve insan kaynaklarını kendine çekmesini, verimli çalışmasını ve bu sayede hissedarları için uzun dönemde ekonomik kazanç yaratarak istikrar sağlamasını mümkün kılan kanun, yönetmelik ve gönüllü özel sektör uygulamaları bileşimine ne ad verilir? Kamu yönetimi Risk yönetimi İç denetim Kurumsal yönetim Örgüt kültürü 20. İşletmenin yönetim kurulu, yöneticileri ve diğer personeli tarafından etkilenen faaliyetlerin etkililiği ve verimliliği, finansal raporlamanın güvenilirliği ve ilgili yasalara uygunluk şeklinde belirtilen işletme amaçlarını başarmak üzere makul bir güvence sağlamak için tasarlanan bir süreç olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? İç kontrol Finansal tablo denetimi Önemlilik düzeyi İç denetim Bağımsız denetim 19. Aşağıdakilerden hangisi iç denetimin temel işlevlerindendir? Güvence sağlama ve yönetişim Kontrol sağlama ve yönetişim Güvence sağlama ve danışmanlık Risk yönetimi ve danışmanlık Risk yönetimi ve kontrol sağlama 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ ARA 4721-A GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA A Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? Yenilikçi olması Risk almaması Fırsatları yakalaması Değişime istekli olması Motivasyonunun yüksek olması Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 80 bin 180 bin 280 bin 380 bin 480 bin Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Bill Dragton Joseph A. Schumpeter Klaus Schwap Jean Baptise Say Richard Cantillon Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler kurmaktır. Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle çözmektir. Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Yönetsel yaklaşımlar Sosyo kültürel yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin bulunma nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması İşsizliği azaltamaması Yönetimle anlaşılamaması Başka alternatiflerin olmaması İşletmeye uyum sağlayamamak Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Cantillon Mises Keynes Say Schumpeter On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Keynes Schumpeter Walras Adam Smith Marco Polo 5. Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? 10. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? Sosyal girişimcilik Kadın girişimcilik Genç girişimcilik Genel girişimcilik İç girişimcilik Üretim artırıcı Kaynak yaratıcı Yenilikçi İş geliştirici İstihdam yaratıcı 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ ARA 4721-A A 11. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden hangisidir? İş fikri seçme İşletmeyi kurma İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikrini uygulama 12. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? Deneyim inovasyonu Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon 13. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş kurulduktan sonra İş fikrinden önce İş planıyla birlikte İş planından sonra İş planından önce 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir? Üretilen ürünün prototipidir. İş süreci modelidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? Kavram mühendisliği Kavram geliştirilmesi Fırsatın anlaşılması Pazar fırsat analizi Kavramın uygulanması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Emprovizasyon Pazarlama Strateji Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Yer Promosyon Ürün Fiyat Dağıtım 15. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 20. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Sonsuz derecede risk Katlanabileceği kadar risk Mümkün olduğu kadar az risk Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Fikirleri ortaya çıkarması 11 TEST BİTTİ.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B 4721 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No TÜRK VERGİ SİSTEMİ SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR DENETİM GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ ARA 4721-B TÜRK VERGİ SİSTEMİ B 1. Gelir vergisinde mükellefiyet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 4. Aşağıdakilerden hangisi ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmez? Resmi daire ve müesseselerin işleri dolayısıyla başka ülkelerde oturan Türk vatandaşları tam mükellef olarak vergilendirilir. Tam mükelleflerin, hem Türkiye de hem de yurt dışında elde ettikleri gelirleri vergileme kapsamındadır. Bir takvim yılı içinde Türkiye de devamlı olarak altı aydan fazla oturanlar Türkiye de yerleşmiş sayılır. Dar mükelleflerin sadece yurt dışında elde ettikleri gelirleri vergileme kapsamındadır. İkametgâh ölçüsüne göre, Türkiye de yerleşmiş olanlar tam mükellef olarak kabul edilir. Aşağıdaki mükelleflerden hangisi kanunda öngörülen koşulları taşıması halinde basit usulden yararlanabilir? Gayrimenkul alım satımı ile uğraşanlar Kolektif şirket ortakları Şehir içi taşımacılık faaliyetinde bulunan taksiciler Sarraflar Her türlü ilan ve reklam işiyle uğraşanlar İşletme esasında ticari kazancın tespiti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Satılan malların bedeli hasılat kısmına yazılır. Mal alım satımı ile uğraşan işletmelerin ticari kazancının bulunmasında; dönem içinde satın alınan emtia gider kısmına yazılır. Yapılan giderler, gider kısmında yer alır. İşletme hesabı esasına göre ticari kazanç, dönem başı öz sermaye ile dönem sonu öz sermaye arasındaki müspet farktır. Mal alım-satımı ile uğraşan işletmelerin ticari kazancının bulunmasında, dönem sonu emtia mevcudu gelir kısmına yazılır Diş protezciliği Mali müşavirlik faaliyeti Özel okul işletilmesi Coberlik işleri Gayrimenkul alım-satım faaliyetiyle devamlı olarak uğraşılması Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet öncesi dönemde, elde edilen toprak ürünlerinden % 10 olarak Müslüman tebaadan alınan Osmanlı dönemine ait bir vergidir? Zekât Ağnam Haraç Öşür Cizye Gelir Vergisi Kanunu na göre, çiftçinin ürettiği ürünleri bir dükkân veya mağaza açarak oraya götürüp satması durumunda elde ettiği kazanç aşağıdaki kazanç ve irat türlerinden hangisine girmektedir? Serbest meslek kazancı Zirai kazanç Ticari kazanç Gayrimenkul sermaye iradı Menkul sermaye iradı Arazide, ekim, dikim ve bakım yapılarak mahsullerin üretilmesi faaliyetine vergi uygulamasında ne ad verilir? Kazanç getirici faaliyet Zirai faaliyet Ticari faaliyet İktisadi faaliyet Serbest meslek faaliyeti 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ ARA 4721-B B Gerçek usulde vergilendirilmeyen çiftçi A, 10 adet büyük baş hayvanını, ticaret borsasında tescilini yaptırarak TL ye satmıştır. Çiftçi A ya ödenen para üzerinden kaç TL stopaj yapılması gerekir? Bilanço esasına tabi ticari bir işletmenin 2014 yılı dönem başı aktif toplamı TL; borçları ise TL dir. Bu durumda ticari işletmenin dönem başı öz sermayesi kaç TL dir? Aşağıdakilerden hangisi Türk vergi sisteminde gelir üzerinden alınan vergilerden biridir? Gümrük vergisi Emlak vergisi Özel tüketim vergisi Kurumlar vergisi Katma değer vergisi 11. Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisi tarifesinin başlangıç oranıdır? Devlet tahvillerinin elden çıkarılması durumunda elde edilen gelir aşağıdaki gelir türlerinden hangisinin kapsamında yer alır? Zirai kazanç Gayrimenkul sermaye iradı Değer artış kazancı Serbest meslek kazancı Menkul sermaye iradı 13. Evli, eşi çalışmayan ve üç çocuğu olan bir ücretlinin yararlanacağı asgari geçim indirimi, brüt asgari ücretin yüzde kaçıdır? I. Ticari kazançlar II. Gerçek usulde tespit edilen zirai kazançlar III. Vergisi kaynakta kesilmiş gayrimenkul sermaye iratları Dar mükellefler yukarıdakilerden hangileri için gelir elde etmeleri halinde yıllık beyanname vermek zorundadır? Yalnız II Yalnız III I ve II I ve III II ve III 15. Beyan edilecek geliri TL olan bir mükellef, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne TL bağış yapmıştır. Bu durumda, mükellefin beyannamede indirebileceği bağış tutarı kaç TL dir? Gerçek gider yöntemini tercih eden bir mükellef aşağıdakilerden hangisini gayrimenkul sermaye iradının safi tutarının tespitinde indiremez? Kiraya verilen gayrimenkule ilişkin borçların faizleri Gayrimenkule ilişkin sigorta giderleri Hasılatın yüzde 25'i Gayrimenkulün önemi ile orantılı idare giderleri Kiralayan tarafından ödenen aydınlatma giderleri 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ ARA 4721-B B 17. Telif haklarının, sahipleri ve kanuni mirasçıları dışındaki kişiler tarafından kiralanması durumunda elde edilen gelir aşağıdakilerden hangisinin kapsamında vergilendirilir? Menkul sermaye iradı Ticari kazanç Ücret Serbest meslek kazancı Gayrimenkul sermaye iradı 18. Gerçek usulde vergiye tabi olan gelir vergisi mükelleflerinin 2014 yılı gelirlerini yasal olarak hangi tarihler arasında beyan etmesi gerekir? 1-25 Mart Şubat Ocak Aralık Kasım Aşağıdakilerden hangisinin ücret geliri stopaj usulüyle vergilendirilir? Gayrimenkul sermaye iradı sahibi yanında çalışanların Özel hizmetlerde çalışan şoförlerin Özel inşaat işçilerinin Özel hastane çalışanlarının Kazançları basit usulde tespit edilen ticaret erbabı yanında çalışanların 19. Geçici vergi beyannamesi ne zaman verilir? Üç aylık dönemi izleyen ikinci ayın 14. günü akşamına kadar Üç aylık dönemi izleyen ayın 14. günü akşamına kadar Her yıl Mart ayının 1-25 tarihleri arasında Her ayın 24. günü akşamına kadar Mart ve Temmuz aylarında 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ ARA 4721-B SERMAYE PİYASALARI VE FİNANSAL KURUMLAR B Aşağıdakilerden hangisi bir işleme taraf olanların dışındakilerin, söz konusu işlem nedeniyle etkilenmelerini ifade eder? Dışsallık Oynaklık Nedensellik Yetkinlik Yetersizlik Aşağıdakilerden hangisi bir ekonominin temel birimleri arasında yer almaz? Devlet Dernekler İşletmeler Hane halkı Bireyler Aşağıdakilerin hangisinde fon arz edenlerle fon talep edenler doğrudan karşılaşmaz? Altyapı finansmanında Direkt finansmanda Dolaylı finansmanda Sendikasyon finansmanında Sigorta finansmanında Fon açığı veren birimlerle fon fazlası veren birimlerin karşılaştığı ve fon transferinin gerçekleştiği piyasalara ne ad verilir? Mal piyasası Reel piyasa İşgücü piyasası Emtia piyasası Finansal piyasa Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde düzenlenen kurumun yaptığı işlem, hangi düzenleyici kurumun yetkili olduğunu ortaya koymaktadır? Fonksiyonel yaklaşım Yetkinlik yaklaşımı İkiz tepe yaklaşımı Kurumsal yaklaşım Nedensellik yaklaşımı Aşağıdakilerden hangisi bankacılık, sermaye piyasaları ve sigortacılık sektörlerinin hepsinde ortak olacak şekilde düzenlenmesi gereken alanlardan biri değildir? Piyasada rekabetin sağlanması Sistemik düzenleme ve gözetim Emisyon primi hesaplanması Mali düzenleme ve gözetim Yatırımcı haklarının korunması Dini inançları gereği faiz gelirini kabul etmeyen birimlerin tasarruflarını sisteme kazandırmak üzere oluşturulan kurum aşağıdakilerden hangisidir? Aracı kurum Katılım bankası Kalkınma bankası Sigorta kurumu Ticari banka Aşağıdaki yaklaşımların hangisinde iki düzenleyici kuruluş mali düzenleme ve iş yapısı düzenlemesini paylaşmaktadır? İkiz tepe yaklaşımı Bütünleşik yaklaşım Formasyon yaklaşımı Transfer yaklaşımı Kapsayıcı yaklaşım 5. Aşağıdakilerden hangisi finansal kurumların devlet tarafından düzenlenmesinin nedenlerinden biri değildir? Kurumlarda şeffaflığın sağlanması Yatırımcıların korunması Makroekonomik istikrarın korunması Finansal varlık fiyatlarının düşmesinin engellenmesi Mikro istikrarın sağlanması 10. Ödemenin ve teslimatın hemen ya da iki iş gününde yapıldığı piyasalara ne ad verilir? Organize piyasa Birincil piyasa Açık piyasa Spot piyasa Vadeli piyasa 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ ARA 4721-B B 11. İşlemin bitiş valöründe anapara ve faizin geri alınarak menkul kıymetin geri satılmasına ne ad verilir? Leasing Ters repo Takas Volatilite Swap 12. Türkiye de ihraç edilen menkul kıymetlere ISIN ve CIF kodu hangi kurum tarafından tahsis edilir? Takasbank Borsa İstanbul (İMK Sermaye Piyasası Kurulu TC Merkez Bankası Merkezi Kayıt Kuruluşu 13. Aşağıdakilerden hangisi borsaların temel işlevlerinden biri değildir? Likidite sağlamak Güven sağlamak Ekonomiye kaynak yaratmak Sermayeyi tabana yaymak İçeriden öğrenenlerin ticaretini yapmak 14. Aşağıdakilerden hangisi yatırımcının, yatırım fonu portföyüne kaç adet pay ile ortak olduğunu gösterir? Hisse senedi Fon katılma payı Kâr payı kuponu Tahvil Hazine bonosu 16. Kısa veya uzun vadeli fiyat değişiklikleri değerlendirilerek, hisse senedi alım satımından elde edilen gelire ne ad verilir? Temerrüt Komisyon Sermaye kazancı Kâr payı Faiz geliri 17. İşlem görmesi uygun görülen finansal araçların belirli esaslar ve kurallar çerçevesinde alım-satımını sağlayan ve oluşan fiyatlarla, işlem bilgilerinin kamuya duyurulması ile yetkili olan kurumlar aşağıdakilerden hangisidir? Borsa Sendikasyon Birlik Konsorsiyum Tröst 18. Sermaye Piyasası Kurulu, aşağıdakilerden hangisinin kuruluşuna ve faaliyete geçmesine izin veremez? Yatırım ortaklıklarının Kıyı bankalarının Risk sermayesi yatırım fonlarının Genel finans ortaklıklarının Yatırım fonlarının 19. I. Aracı Kurumlar II. Bankalar III. Yetkili takas ve saklama kuruluşları Yukarıdakilerden hangileri Merkezi Kayıt Kuruluşu na üye olabilir? Yalnız I Yalnız III I ve II II ve III I, II ve III 15. Kayıtlı sermayeli olarak kurulan ve çıkarılmış sermayelerini esas olarak girişim sermayesi yatırımlarına yönelten ortaklıkara ne ad verilir? 20. Borsa İstanbul da (İMK hisse senedi işlemleri için menkul kıymet ve nakit takas süresi kaç iş günüdür? Anonim ortaklık Yatırım fonu Vadeli işlem aracılık şirketi Girişim sermayesi yatırım ortaklığı Menkul kıymet yatırım ortaklığı T+0 T+1 T+2 T+3 T+4 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ ARA 4721-B DENETİM B Hata ve hilelerden kaynaklanan yanlış beyanların oluş nedenleri aşağıdakilerden hangisi değildir? Finansal tablo unsurlarından birinin atlanması Bir finansal tablo açıklamasının genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olmaması Genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine göre açıklanması gereken bilginin atlanması Bir kalemin veya hesabın atlanması Finansal tablolarda sunulan yanlış bilginin, finansal tablo kullanıcısının kararını etkilemesi Aşağıdakilerden hangisi denetçinin uygunluk denetimi yaparken göz önünde bulundurduğu ölçütlerdendir? Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri Uluslararası Muhasebe Standartları Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları İşletme yönetiminin koyduğu kurallar Vergi kanunları İşletme dışındaki kişilerden işletmeyle ilgili veya bir işlemin gerçekliğiyle ilgili yazılı cevap istenerek yapılan kanıt elde etme yordamı aşağıdakilerden hangisidir? Tekrar yapma Soruşturma Gözlem Kontrol Dışsal doğrulama Kanıtın güvenilirliği ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? İç kaynaklardan elde edilen kanıt, dış kaynaklardan elde edilen kanıttan daha güvenilirdir. Etkin bir iç kontrol yapısında içsel olarak yaratılan kanıtlar, zayıf iç kontrol yapısındakilerden daha güvenilirdir. Denetçi tarafından doğrudan elde edilen kanıt, dolaylı olarak elde edilen kanıttan daha güvenilirdir. Kaynak belgelerden elde edilen denetim kanıtı, kopya belgelerden daha güvenilirdir. Denetim kanıtı belge şeklinde ise daha güvenilirdir Aşağıdakilerden hangisi esas muhasebe kanıtlarındandır? Sözleşmeler Mizanlar Çekler Faturalar Yardımcı defterler "Denetçi, denetim adımlarında salt bir görevi yerine getirmenin ötesinde o görevin gerektirdiği çabayı göstermeli ve mesleki incelikleri uygulamayı ihmal etmemelidir" diyen bir denetçinin hangi Genel Kabul Görmüş Denetim Standardına uygun düşündüğü savunulabilir? Bağımsızlık Mesleki Eğitim ve Uzmanlık Kanıt Toplama Mesleki Dikkat ve Özen Mesleki Görüş Örgütsel faaliyetlerin sistematik bir biçimde incelenerek bu faaliyetler için kullanılan kaynakların etkinlik ve verimliliğe ilişkin sonuçlarının saptanmasına ne ad verilir? Uygunluk Denetimi İç Denetim Faaliyet Denetimi Finansal Tablo Denetimi Dış Denetim Denetçinin kişiliğini, mesleki sorumluluğunu ve mesleki özelliklerini ele alan Genel Kabul Görmüş Denetim Standartları grubu aşağıdakilerden hangisidir? Genel Standartlar Çalışma Alanı Standartları Raporlama Standartları Bağımsızlık Mesleki Dikkat ve Özen 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ ARA 4721-B B 9. Aşağıdaki Genel Kabul Görmüş Denetim Standartlarından hangisi Çalışma Alanı Standartları içinde yer almaktadır? Açıklama Planlama ve Gözetim Bağımsızlık Mesleki Dikkat ve Özen Görüş Bildirme 10. Önemlilik eşiğinin belirlenmesinde birden fazla finansal değişkenin kullanıldığı yöntem aşağıdakilerden hangisidir? Aralık yöntemi Formül yöntemi Basit yöntem Karışık yöntem Yargısal yöntem 11. Aşağıdakilerden hangisi kurumsal yönetimin odaklandığı ilkelerden biridir? Zamanlılık ilkesi İhtiyaca uygunluk ilkesi Hesap verebilirlik ilkesi Anlaşılabilirlik ilkesi Dürüstlük ilkesi 12. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Yönetimi Kanunuyla iç denetçilerin yapmaları gereken görevler arasında yeralmaz? Kaynakların ekonomik ve verimli kullanılması için incelemeler yapmak Nesnel risk analizlerine dayanarak yönetim ve kontrol yapılarını değerlendirmek Mali yönetim ve kontrol süreçleri hakkında önerilerde bulunmak Harcama sonrasında yasal uygunluk denetimi yapmak Mali tablolarda yer alan hesapların kayıtlarını yapmak 13. Aşağıdakilerden hangisi Sermaye Piyasası Kurulu denetim standartlarına göre bir bağımsız denetim sözleşmesinin kapsamında asgari olarak yer alması gereken maddelerden değildir? Finansal tabloların denetiminin amacı ve denetim dönemi Finansal tablolar düzenlenirken esas alınan finansal raporlama standartları Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerinde öngörülen rotasyon süresi Denetimle ilgili olarak her türlü kayıt, doküman ve bilgilere sınırsız bir şekilde erişimin gerekliliği Bağımsız denetim ücreti 14. Aşağıdakilerden hangisi iç denetim faaliyetlerinden biri değildir? 15. Finansal bilgiler ile faaliyet bilgilerinin incelenmesi Bağımsız denetim faaliyeti yürütülürken kontrol testlerinin yapılması Kanunlar ve diğer düzenlemeler ile işletme politikaları, kuralları ve diğer iç gerekliliklere uyumun gözden geçirilmesi İşletmenin faaliyetlerinin etkililiği ve yeterliliğinin gözden geçirilmesi Muhasebe ve iç kontrol sistemlerinin gözden geçirilmesi I. Genel denetim planının ve stratejisinin oluşturulması II. Kontrol testleri ve tözel testlerin uygulanması III. Ön araştırma ve müşterinin kabulü IV. Denetimin tamamlanması ve raporun hazırlanması V. Analitik inceleme yöntemlerinin uygulanması ve bakiyelerin detaylı test edilmesi Yukarıda yer alan denetim sürecinin aşamalarının doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? I, II, III, V, IV I, III, II, V, IV I, III, V, II, IV III, I, II, V, IV III, II, I, V, IV 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ ARA 4721-B B 16. Aşağıdakilerden hangisi iç denetimin temel işlevlerindendir? Risk yönetimi ve danışmanlık Güvence sağlama ve danışmanlık Risk yönetimi ve kontrol sağlama Güvence sağlama ve yönetişim Kontrol sağlama ve yönetişim 17. Hile üçgeni olarak adlandırılan, varlıkların kötüye kullanılması ve hileli finansal raporlamayı doğuran üç temel koşul aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Hile Tehdit Bahane Baskı Fırsat Hile Baskı Tehdit Bahane Baskı Fırsat Bahane Hata Hile Fırsat 18. Aşağıdakilerden hangisi COSO nun kontrol ortamı temel bileşeninin unsurlarından değildir? 19. Dürüstlük ve etik değerler İnsan kaynakları politikaları ve uygulamaları Yeterli biçimde belgelendirme ve kaydetme Yönetim kurulu ve denetim komitesinin oluşumu Yönetimin felsefesi ve çalışma tarzı İşletmenin yönetim kurulu, yöneticileri ve diğer personeli tarafından etkilenen faaliyetlerin etkililiği ve verimliliği, finansal raporlamanın güvenilirliği ve ilgili yasalara uygunluk şeklinde belirtilen işletme amaçlarını başarmak üzere makul bir güvence sağlamak için tasarlanan bir süreç olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir? 20. Bir şirketin hak sahibi ve kamuoyunun menfaatlerine zarar vermeyecek şekilde, mali kaynakları ve insan kaynaklarını kendine çekmesini, verimli çalışmasını ve bu sayede hissedarları için uzun dönemde ekonomik kazanç yaratarak istikrar sağlamasını mümkün kılan kanun, yönetmelik ve gönüllü özel sektör uygulamaları bileşimine ne ad verilir? Risk yönetimi Kamu yönetimi Kurumsal yönetim İç denetim Örgüt kültürü İç kontrol Finansal tablo denetimi Bağımsız denetim Önemlilik düzeyi İç denetim 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ ARA 4721-B GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA B 1. Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 6. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? 80 bin Üretim artırıcı 180 bin İş geliştirici 280 bin İstihdam yaratıcı 380 bin Yenilikçi 480 bin Kaynak yaratıcı Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin ifadelerden hangisi doğrudur? bulunma nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle Başka alternatiflerin olmaması çözmektir. İşsizliği azaltamaması Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Yönetimle anlaşılamaması Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini kurmaktır. birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. İşletmeye uyum sağlayamamak Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Klaus Schwap Bill Dragton Jean Baptise Say Richard Cantillon Joseph A. Schumpeter Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? Genel girişimcilik Sosyal girişimcilik Genç girişimcilik İç girişimcilik Kadın girişimcilik On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Adam Smith Schumpeter Walras Keynes Marco Polo Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Sosyo kültürel yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Yönetsel yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar 5. Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? 10. Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Değişime istekli olması Yenilikçi olması Motivasyonunun yüksek olması Fırsatları yakalaması Risk almaması Keynes Say Mises Cantillon Schumpeter 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ ARA 4721-B B 11. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş planıyla birlikte İş fikrinden önce İş planından önce İş planından sonra İş kurulduktan sonra 12. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Mümkün olduğu kadar az risk Katlanabileceği kadar risk Sonsuz derecede risk 13. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden hangisidir? İş fikrini uygulama İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikri seçme İşletmeyi kurma 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir? İş süreci modelidir. Üretilen ürünün prototipidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Fikirleri ortaya çıkarması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Strateji Emprovizasyon Pazarlama Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Promosyon Ürün Dağıtım Yer Fiyat 15. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? 20. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu Deneyim inovasyonu Kavram geliştirilmesi Kavramın uygulanması Kavram mühendisliği Pazar fırsat analizi Fırsatın anlaşılması 11 TEST BİTTİ.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4714 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

C) I-II-III D) IV-III

C) I-II-III D) IV-III 1. Verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişi aşağıdakilerden hangisidir? A) Mükellef B) Yüklenici C) Vergi sorumlusu D) Vasi E) Kayyum 2. Aşağıdakilerden hangisi Her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

ÜNİTE:6 Teknik Analiz ÜNİTE:7 Yatırım Politikaları ÜNİTE:8 Yatırım Şirketleri

ÜNİTE:6 Teknik Analiz ÜNİTE:7 Yatırım Politikaları ÜNİTE:8 Yatırım Şirketleri ÜNİTE:1 Finansal Piyasaların Organizasyonu/Yapısı ÜNİTE:2 Menkul Kıymetlerin Fiyatlanması ÜNİTE:3 Menkul Kıymet Yatırımları ÜNİTE:4 Yatırım İçin Bilgi Kaynakları ÜNİTE:5 Temel Analiz 1 ÜNİTE:6 Teknik Analiz

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları 1. Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasaların fonksiyonlarından değildir? A) Reel piyasaya kaynak sağlamak B) Sermaye birikimini oluşturmak C) Firmaların karşı karşıya kaldığı riskleri dağıtmak veya

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR...1

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4712 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 173 Gün Vadeli Banka Bonosu Ve 383 Gün Vadeli Tahvil İhracı Tanıtım Sunumu Hazine ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı İhraç Miktarı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

- Diğer alım satım kazançlarıyla birlikte

- Diğer alım satım kazançlarıyla birlikte Aşağıda yer alan tablo 6009 Sayılı Kanun ve söz konusu Kanun ile ilgili 2010/926 sayı ve 27.09.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67 kapsamındaki 1.10.2010 tarihinden

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ***

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ*** Aşağıda yer alan tablo 6009 Sayılı Kanun ve söz konusu Kanun ile ilgili 2010/926 sayı ve 27.09.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67 kapsamındaki 1.10.2010 tarihinden

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER

A. TANITICI BİLGİLER. PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz tarihi: 20 Mayıs 2009 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER ASHMORE PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. HİSSE SENEDİ ŞEMSİYE FONU NA BAĞLI ASHMORE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka arz

Detaylı

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ***

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF** KURUM*** DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ*** Aşağıda yer alan tablo 6009 Sayılı Kanun ve söz konusu Kanun ile ilgili 2010/926 sayı ve 27.09.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Gelir Vergisi Kanunu Geçici Madde 67 kapsamındaki 1.10.2010 tarihinden

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

Finansal Sistem ve Bankalar. 1. Bankacılık İşlemleri ve Banka Türleri. 2. Dünya da ve Türkiye de Bankacılığın Gelişimi

Finansal Sistem ve Bankalar. 1. Bankacılık İşlemleri ve Banka Türleri. 2. Dünya da ve Türkiye de Bankacılığın Gelişimi Finansal Sistem ve Bankalar 1. Bankacılık İşlemleri ve Banka Türleri 2. Dünya da ve Türkiye de Bankacılığın Gelişimi 3. Türk Finans Sektöründe Bankacılık Sistemi 4. Bankacılıkta ve Sigortacılıkta Risk

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM İKİNCİ ÜNİTE PARANIN ZAMAN DEĞERİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE EKONOMİK VE FİNANSAL SİSTEM 1 13 1. EKONOMİK SİSTEM 2 2. FİNANSAL SİSTEM 5 3. FİNANSAL SİSTEMİN UNSURLARI 8 4. FİNANSAL PİYASALARIN YAPISI 9 4.1. Borç ve Öz Sermaye Yapısı 9 4.2.

Detaylı

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF KURUM** (1) DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ**

ÜRÜNLER VE GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF KURUM TAM MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ DAR MÜKELLEF KURUM** (1) DAR MÜKELLEF GERÇEK KİŞİ** HİSSE SENEDİ ALIM SATIM iktisap edilen ) HİSSE SENEDİ ALIM SATIM iktisap edilen) HİSSE SENEDİ TEMETTÜ (KAR PAYI) GELİRLERİ - Tamamı kurum kazancına dahil (% 20) (Şartları sağlıyorsa kurumlar vergisi iştirak

Detaylı

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI Gelir Vergisi Kanununa eklenen Geçici 67. madde ile 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2015 tarihine kadar;

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25 Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Vergilendirme www.aktifonline.net 1) Tam mükellef bir anonim şirket, vergi sonrası 100.000 TL olan 2017 yılı kârını nakden dağıtma kararı vermiştir. Şirketin % 20 ortağı

Detaylı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu. Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu. Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. Banka Bonosu İhracı Tanıtım Sunumu Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı Finansal Piyasalar Bölüm Başkanlığı İhraç Miktarı Vade İhraç Şekli Bono Bilgileri 500.000.000 TL nominal

Detaylı

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ

MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİ ÖĞR.GÖR. YAKUP SÖYLEMEZ MUHASEBE DENETİMİNİN TANIMI Bir ekonomik birime veyahut döneme ait bilgilerin önceden belirlenmiş ölçütlere olan uygunluk derecesini araştırmak ve bu konuda bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

2016 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL SERMAYE GELİRLERİNİN BEYAN VE VERGİLEME ESASLARI GERÇEK KİŞİ. Tam Mükellef. Yatırım Fonu (**)

2016 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL SERMAYE GELİRLERİNİN BEYAN VE VERGİLEME ESASLARI GERÇEK KİŞİ. Tam Mükellef. Yatırım Fonu (**) Mükellef Gelir GERÇEK KİŞİ Dar Mükellef (*) 2016 YILINDA ELDE EDİLEN MENKUL SERMAYE GELİRLERİNİN BEYAN VE VERGİLEME ESASLARI KURUM Dar Mükellef (*) Sermaye Şirketi ve Yatırım Fonu (**) Diğer Kurum Dar

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? ihracında fiyat, satış ve dağıtım esasları, kural olarak ihraççı ve/veya halka arz eden tarafından belirlenir.

Detaylı

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri

01/02/2018 ELS Sınavına Girenlerin hatırladıkları soruların benzer soru örnekleri # Soru Sonuç 1 Aşağıdakilerden hangisi TSPB 'nin Etik İlkeleri arasında sayılamaz? A Tutarlılık B Özen ve Titizlik C Sürekli Gelişim D Bağımsızlık, Dürüstlük ve Adillik E Sır Saklama 2 Anonim ortaklıkların,

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

1AKTİF AKADEMİ. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar. 2) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine

1AKTİF AKADEMİ. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar. 2) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine 1) Sermaye piyasası araçları satış tebliğine A) Sermaye piyasası araçlarının ihracında fiyat, satış ve dağıtım esasları, kural olarak ihraççı ve/veya halka arz eden tarafından belirlenir. B) Sermaye piyasası

Detaylı

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ

AKTİF AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ DAR KAPSAMLI SERMAYE PİYASASI MEVZUATI VE MESLEK KURALLARI DENEME SINAVI 1. 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu na göre aşağıdakilerden hangisi yatırım fonu kurucusu olabilir? A) Yatırım Ortaklıkları B)

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4713 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz?

5. Aşağıdakilerden hangisi varantların avantajlarından biri değildir? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? 1. Paya dönüştürülebilir tahvilin vadesi kaç günden az olamaz? a. 30 b. 60 c. 90 d. 120 e. 365 2. Paya dönüştürülebilir tahvil sahiplerine sahip oldukları tahviller karşılığında verilecek paylar için esas

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

2017 Yılı Menkul Kıymet Gelirlerinin Vergilendirilmesi

2017 Yılı Menkul Kıymet Gelirlerinin Vergilendirilmesi HİSSE SENEDİ 1) Borsa İstanbul da (BİST) işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı 1) BİST te işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı 1) BİST te işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı dışındaki

Detaylı

ÜNİTE:1. Gelir Vergisi: Konu, Gelir Kavramı, Mükellefiyet, Ticari Kazançlar (Bilanço Esası) ÜNİTE:2

ÜNİTE:1. Gelir Vergisi: Konu, Gelir Kavramı, Mükellefiyet, Ticari Kazançlar (Bilanço Esası) ÜNİTE:2 ÜNİTE:1 Gelir Vergisi: Konu, Gelir Kavramı, Mükellefiyet, Ticari Kazançlar (Bilanço Esası) ÜNİTE:2 Ticari Kazançlar (İşletme Hesabı Esası, Basit Usul, Esnaf Muaflığı), Zirai Kazançlar ÜNİTE:3 Ücretler,

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı

Yatırım Kuruluşları Dönem Deneme Sınavı 1. Aşağıdakilerden hangisi yatırım hizmet ve faaliyetleri arasında yer almaz? A. Yatırım danışmanlığı B. Sermaye piyasası araçlarının halka arzında yüklenimde bulunmaksızın satışa aracılık edilmesi C.

Detaylı

A) %5 B) %10 C) %20 D) %25 E) %50

A) %5 B) %10 C) %20 D) %25 E) %50 Deneme Sınavı I 1. Emlak Vergisi ne üzerinden alınır? A) Bina ve arazi üzerinden B) Malikin geliri üzerinden C) Miras üzerinden D) Gelir üzerinden E) Nakit gelir üzerinden 2. Bir araziye elbirliği mülkiyet

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM S P K GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI BİRİNCİ OTURUM GENEL AÇIKLAMA Bu soru kitapçığındaki testler şunlardır: Modül Adı Soru Sayısı 1001 Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii İÇİNDEKİLER... v BİRİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PİYASALAR 1. FİNANSAL PİYASA KAVRAMI VE BOYUTLARI... 1 1.1. FİNANSAL PİYASA TÜRLERİ... 4 1.1.1. Para Piyasaları... 6 1.1.2. Sermaye Piyasası...

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 SİRKÜLER İstanbul, 01.09.2016 Sayı: 2016/165 Ref: 4/165 Konu: 6741 SAYILI TÜRKİYE VARLIK FONU YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ NİN KURULMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Detaylı

15. BEYANNAME ÖZETLERİ

15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15. BEYANNAME ÖZETLERİ 15.1. Gelirden Alınan Vergilere İlişkin Yıllık Beyanname Özetleri 2003 yılı vergilendirme dönemine ait bilgi giriş işlemi sonuçlandırılmış Türkiye genelindeki Gelir Vergisi, Gelir

Detaylı

Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi FİNANSMANI İŞLETME Prof. Dr. Güven SAYILGAN Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi SERMAYE PİYASASI KURUMLARI 2 Sermaye Piyasası Kurumları

Detaylı

http://acikogretimx.com

http://acikogretimx.com 2009 S 4421- SERMYE PiYSSı VE FiNNSL KURUMLR 1. Birikim açığı olan ekonomik birimlerle birikim fazlalığı olan ekonomik birimlerin karşılaştığı ve finansal varlıkların alınıp satıldığı piyasalara ne ad

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Finansal Piyasalar ve Bankalar

Finansal Piyasalar ve Bankalar Finansal Piyasalar ve Bankalar Genel Olarak Finansal Piyasalar Piyasa neresidir? Finansal Piyasaların Ekonomi İçindeki Yeri Finansal Sistemi Oluşturan Piyasalar Finansal Piyasalar Para Piyasaları Sermaye

Detaylı

% 0 stopaja tabi olup, kurumlar vergisine tabidir. (5) Nakit teminatlardan elde edilen gelirler % 15 stopaja tabidir.

% 0 stopaja tabi olup, kurumlar vergisine tabidir. (5) Nakit teminatlardan elde edilen gelirler % 15 stopaja tabidir. GELİR TÜRÜ TAM MÜKELLEF TÜZEL KİŞİ (3) (4) DAR MÜKELLEF TÜZEL KİŞİ (Türkiye de işyeri/daimi temsilcisi bulunmayan) Hisse Senedi Alım Satım kazancı İMKB de işlem görmeyen hisse senetlerinin elden çıkarılmasından

Detaylı

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM ALANI: SİGORTACILIK MEVZUATINA İLİŞKİN KONULAR Sigortacılık Mevzuatı Türkiye'de Sigortacılık Uygulamaları Sigortacılık ve Risk Yönetimi Sigortacılıkta

Detaylı