Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4712 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANSAL YÖNETİM VERGİ CEZA HUKUKU VERGİ İCRA HUKUKU GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2016 GÜZ ARA 4712-A FİNANSAL YÖNETİM A Vekalet Teorisi'ne göre, aşağıdakilerden hangisi vekalet maliyeti kalemlerinden biri değildir? Bonus Teşvik Hisse senedi opsiyonu Maaş Denetim Finans kurumlarının sahip oldukları alacak senetlerini bir havuzda toplayarak oluşturdukları ve bir varlığı teminat göstererek ihraç ettikleri yatırım aracı türü aşağıdakilerden hangisidir? Hazine bonosu Varlığa dayalı menkul kıymet Finansman bonosu Mevduat sertifikası Repo Aşağıdakilerin hangisi finansal yönetimin işlevleri arasında yer almaz? Para piyasası ile işbirliğine girmek Koordinasyon ve kontrol İnsan kaynaklarını yönetmek Sermaye piyasası ile işbirliğine girmek Tahmin ve planlama Aşağıdakilerden hangi örgütlü borsaların özelliklerinden biri değildir? Yalnız kendisine kote edilmiş menkul kıymetlerin alım ve satımına aracılık etmesi Belirli işlem kurallarının olması Belirli üyelerinin olması İşlemlerin, karşılıklı güven esasına dayalı olması Belirli bir fiziksel mekâna kurulmuş olması Aşağıdakilerden hangisi hisse senedi sahiplerinin haklarından biri değildir? Rüçhan hakkı Faiz geliri elde etme hakkı Şirket yönetimine katılma hakkı Kârdan pay alma hakkı Bilgi edinme hakkı Nominal faiz oranı %10 ve enflasyon oranı %8 ise, reel faiz oranı yüzde kaçtır? 1,49 1,55 1,62 1,71 1, Bir yılda 2 kez faiz ödenmesi durumunda, yıllık %12 bileşik faizle yatırılan Türk Lirası nin üç yıl sonundaki değeri yaklaşık kaç Türk Lirası olur? Aşağıdakilerden hangisi bugün yatırılan paranın ya da borcun belirli bir süre sonundaki değerini ifade eder? Nakit akışı Fon akışı Gelecekteki değer Bugünkü değer Beklenen değer Paranın zaman değerini, geri ödenmeme riskini ve enflasyon beklentilerini yansıtan en geniş kapsamlı faiz oranı aşağıdakilerden hangisidir? Risksiz faiz Reel faiz Basit faiz Bileşik faiz Nominal faiz 10. %10 basit faizle bankaya yatırılan Türk Lirası ndan, 2. yılın sonunda kaç Türk Lirası faiz geliri elde edilir? Aşağıdakilerden hangisi işletmenin net çalışma sermayesinin yetersiz olduğunu gösterir? Dönen varlıkların, özkaynaklardan az olması Yabancı kaynak toplamının, özkaynaklardan fazla olması Dönen varlıkların, kısa vadeli yabancı kaynaklardan az olması Dönen varlıkların, uzun vadeli yabancı kaynaklardan fazla olması Duran varlıkların, dönen varlıklardan fazla olması 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2016 GÜZ ARA 4712-A A 12. Aşağıdakilerden hangisi borsa performans oranlarından biri değildir? 16. Faaliyet kaldıracı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Fiyat / Kazanç oranı Net kâr marjı Temettü verim oranı Kâr payı getirisi Piyasa değeri / Defter değeri 13. Cari oranı 2 iken, likidite (asit-test) oranı 1 olan bir işletme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirmek için stoklara önemli derecede ihtiyaç duymaktadır. Alacaklara bağlanan fonları yüksek boyutlara ulaşmıştır. Stoklara bağlanan fonları önemli ölçüde azalmıştır. Kısa vadeli borçları, uzun vadeli borçlarından daha fazladır. Devamlı sermayesi yükselmiştir. 14. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin stoklarını elden çıkaramaması ve alacaklarını tahsil edememesi gibi olağanüstü durumlarda, hazır değerleri ve menkul kıymetleri ile kısa vadeli borçlarını ödeyebilme yeteneğini gösterir? Cari oran Asit-test oranı Çalışma sermayesi Nakit oranı Net çalışma sermayesi Bir işletmenin faaliyet kaldıracı derecesi, en çok başabaş noktasında yüksektir. Başabaş noktasından uzaklaştıkça, faaliyet kaldıracı derecesi düşer. Bir işletmenin satışlarındaki değişim ile faiz ve vergi öncesi kârındaki (FVÖK) değişim arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. Yüksek sabit gider, yüksek düzeyde faaliyet kaldıracı anlamına gelir. İşletmenin her satış düzeyinde faaliyet kaldıracı derecesi aynıdır. 17. Bir işletmenin kullanabileceği temel finansal kaynaklar aşağıdakilerin hangisinde birlikte verilmiştir? Satışlar, amortisman ve özsermaye İmtiyazlı hisse senetleri, borçlar ve özsermaye Satışlar, borçlar ve özsermaye İmtiyazlı hisse senetleri, borçlar ve satışlar İmtiyazlı hisse senetleri, satışlar ve özsermaye 18. Derecelendirme kuruluşları aşağıdakilerden hangisini derecelendirir? 19. Borçlanma araçlarını Anonim şirketleri Borsaları Hisse senetlerini KOBİ leri Aşağıdakilerden hangisi değişken giderdir? Yönetici maaşları Kira Direkt işçilik giderleri Finansman giderleri Amortismanlar 15. Du Pont finansal denetim sisteminde hangi oranlar bir araya getirilmiştir? Likidite oranları ve borsa performans oranları Finansal yapı oranları ve borsa performans oranları Faaliyet oranları ve kârlılık oranları Faaliyet oranları ve likidite oranları Finansal yapı oranları ve kârlılık oranları 20. Faiz ve vergi öncesi kârın (FVÖK) sıfır olduğu noktanın tanımlanmasını sağlayan analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir? Başabaş analizi Trend analizi Faaliyet kaldıracı Finansal kaldıraç Toplam kaldıraç 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2016 GÜZ ARA 4712-A VERGİ CEZA HUKUKU A Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunun bağlayıcı kaynakları arasında yer almaz? Anayasa Tüzük Kanun hükmünde kararname İçtihadı birleştirme kararları Kanun Vergi kabahatleri veya suçları aşağıdaki kanunlardan hangisinde düzenlenmiştir? İdari Yargılama Usulü Kanunu Türk Ceza Kanunu Vergi Usul Kanunu Gelir Vergisi Kanunu Danıştay Kanunu Kanun hükmünde yer alan kelimelerin, deyimlerin, ifadelerin dilbilgisi kuralları yönünden cümle yapısı içindeki anlamını araştıran yorum yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? Bilimsel yorum yöntemi Tarihi yorum yöntemi Sistematik yorum yöntemi Amaçsal yorum yöntemi Lafzi yorum yöntemi Aşağıdakilerden hangisi yorum çeşitlerinden biri değildir? Bilimsel yorum Evrensel yorum Yargı yorumu Yasama yorumu İdari yorum Vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay da görevli olanların; mükelleflerin hesap, yazı vb özel işlerini yapmaları halinde kendilerine verilecek ceza aşağıdakilerden hangisidir? Hapis cezası İkinci derece usulsüzlük cezası Özel usulsüzlük cezası Vergi ziyaı kabahati cezası Birinci derece usulsüzlük cezası Bilgi vermekten çekinen kamu idare ve müesseseleriyle, vergi inceleme ve denetimleri sırasında gereken ödevleri yerine getirmeyen mükellefler hakkında aşağıdaki cezalardan hangisi uygulanır? Hapis cezası Birinci derece usulsüzlük cezası İkinci derece usulsüzlük cezası Vergi ziyaı kabahati cezası Özel usulsüzlük cezası Vergi ceza hukukunda, vergi kabahatlerinde tüzel kişiler bakımından sorumluluk ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Kanuni temsilciler veya tasfiye memurları, temsil edilenin vergi ödevlerini yerine getirmemelerinden dolayı tüzel kişilerin malvarlığından alınamayan vergi cezalarından sorumludur. Tüzel kişilerin idare ve tasfiyesinde vergi kanunlarına aykırı hareketlerden doğan vergi cezaları tüzel kişiler adına kesilir. Temsilcilerin, tüzel kişinin tasfiye haline girmiş veya tasfiye edilmiş olmasından daha önceki dönemlere ilişkin sorumlulukları vardır. Kanuni temsilciler veya tasfiye memurları kendi yönetimlerinde kabahat işlemiş olmaları halinde, cezalar bakımından tüzel kişiye rücu etmeleri mümkündür. Kanuni temsilcinin veya tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde görev üstlenen kişinin işlemiş olduğu kabahatten dolayı tüzel kişi hakkında idari yaptırım uygulanabilir. 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2016 GÜZ ARA 4712-A A Kanunların yürürlüğe girme zamanı kendi yürürlük maddesinde belirtilmemişse, bu durumda kanun, resmi gazetede yayım tarihinden başlayarak kaç gün sonra yürürlüğe girmektedir? Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunun konularından biri değildir? Ceza muhatabının hak arama yolları Devletin vergi alacağını güvence altına alan önlemler Suç veya kabahat oluşturan fiillerin neler olduğu Devletle vergi ödevlileri arasında doğan ceza hukuku ilişkisi Ceza hukuku ilişkisinin sona ermesi 10. Kabahat işlenmesi halinde idari makamlar tarafından uygulanan idari para cezası ve idari tedbirlere ne ad verilir? 11. Ceza tedbiri Hapis cezası Güvenlik tedbiri Ceza İdari yaptırım Aşağıdakilerden hangisi vergi kabahatleri bakımından mefruz tekerrürün uygulandığını gösterir? 12. Mükelleflerin dolduracakları vergi karnesini, işe başlama tarihinden itibaren ne zamana kadar ibraz etmeleri gereklidir? 10 gün 15 gün 1 ay 45 gün 2 ay 13. Vergi karnesini ibraz etmeyen kişi aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirmiştir? 1. derece genel usulsüzlük kabahati İştirak suçu Özel usulsüzlük kabahati 2. derece genel usulsüzlük kabahati Vergi ziyaı kabahati 14. I. İştirak edilen fiilin orta nitelikli fiillerle işlenen vergi ziyaı olması II. İştirak edilen fiilin hukuka aykırı olması III. İştirakçinin fiilin işlenmesine bilerek katılması Yukarıdakilerden hangileri vergi kabahatleri açısından iştirak şartlarından biri değildir? Yalnız I Yalnız III I ve II I ve III I, II ve III Vergi cezasının tahsilinin aranmaması Önceki kabahatle sonradan işlenen kabahatin aynı olması Kabahatin işlenmesinden sonraki kabahatin belirli bir süre içinde işlenmesi hali Sonraki kabahatin ne zaman işlendiğine bakılmaması durumu Önceki cezanın infaz edilmiş olma şartının aranması 15. Şirketler işe başlama bildirimini en geç ne zamana kadar bildirilmesi gereklidir? İşe başlamayı takip eden 10 gün içinde İşe başlamayı takip eden 15 gün içinde İşe başlamayı takip eden 30 gün içinde İşe başlandığı tarihte İşe başlamadan 10 gün önce 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2016 GÜZ ARA 4712-A A 16. Aşağıdakilerden hangisi vergi ziyaı kabahatinin oluşmasında ağır nitelikli fiillerden biri değildir? Defter sayfalarını kopartarak yok etmek Sahte belge düzenlemek veya kullanmak Anlaşmasız matbaalarca basılan belgeleri kullanmak Beyannamenin kanuni beyan süresinden sonra kendiliğinden vermek Gerçekte olmayan kişiler adına hesaplar açmak 17. Aşağıdaki hallerden hangisinde vergi cezası kesinleşmez? Cezalarda indirimden yararlanılması Cezanın itirazsız ödenmesi Uzlaşma sağlanması Dava açma süresi içinde vergi cezasının dava konusu edilmesi Kanun yollarına gidilmemesi 18. Orta nitelikli fiille vergi ziyaı kabahati işleyen kişiye ziyaı uğratılan vergi miktarının kaç katı idari para cezası kesilir? 1/ Vergi kabahatlerinde birleşme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Tek fiille farklı vergilerde vergi ziyaı kabahati meydana gelirse birleşme olmaz. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile genel usulsüzlük kabahatinin işlenmesi halinde birleşme olmaz. Vergi kabahati ile diğer kanunlardaki suçlar birleşmez. Vergi kabahati ile TCK daki suçlar birleşmez. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile özel usulsüzlük kabahatinin işlenmesi halinde birleşme olmaz. 19. Önce işlenen genel usulsüzlük cezası TL, sonraki, işlenen genel usulsüzlük kabahatinin cezası TL ise, tekerrür nedeniyle ceza kaç TL artırılacaktır? İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2016 GÜZ ARA 4712-A VERGİ İCRA HUKUKU A Aşağıdakilerden hangisi sebepsiz iktisaptan doğan kamu alacağıdır? Şerefiyeler Harçlar Ecrimisiller Haksız çıkma zammı Tecil faizi Henüz ödenecek aşamaya gelmese de, ödeyecek olan kimsenin kamu borçlusu sayıldığı kamu geliri aşağıdakilerden hangisidir? Vergi Harcamalara katılma payı Ecrimisil Para cezası Muhakeme masrafı Aşağıdakilerden hangisi özel hukuk hükümlerine tabi alacaklardan biri değildir? Belediye sular idaresinin su bedelleri Kamu İktisadi teşebbüslerinin alacakları Belediyelerin kira alacakları Muhakeme masraflarından doğan alacak Belediyeye ait gayrimenkulün satışından doğan alacak Aşağıdakilerden hangisi ikincil kamu alacaklarından biridir? Para cezası Vergi Yargılanma masrafları Ceza kovuşturma Pişmanlık zammı Aşağıdakilerden hangisi asıl kamu alacağının ödenmesinin ertelenmesi durumunda alınan kamu alacağıdır? Gecikme zammı Gecikme faizi Tecil faizi Tecil faizi Pişmanlık zammı Vergi idaresinin, vergi mükellefinden teminat isteme yazısında teminat göstermesi için tanıyacağı en az süre kaç gündür? Aşağıdakilerden hangisi ihtiyati tahakkuk uygulanabilecek vergilerden biri değildir? Motorlu taşıtlar vergisi Gelir vergisi Katma değer vergisi Özel iletişim vergisi Veraset ve intikal vergisi Aşağıdakilerden hangisinin kamu alacağına teminat olarak kabul edilmesi idarenin takdirine bırakılmıştır? Banka teminat mektupları Para Hükümetçe belli edilecek milli esham ve tahvilat Kefil Hazine Müsteşarlığı nca ihraç edilen devlet tahvilleri 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 2016 GÜZ ARA 4712-A A 9. İhtiyati haciz işlemine karşı, haczin tebliğinden itibaren kaç gün içinde vergi mahkemesine itiraz edilebilir? Vergi inceleme elemanının, inceleme sonrası talebi üzerine alınan kamu alacağı güvence önlemi aşağıdakilerden hangisidir? İhtiyati haciz Teminat istenmesi Haciz Rüçhan hakkı İhtiyati tahakkuk 11. Aciz hali ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 12. Aciz halinde borç tecil edilerek faizsiz taksitlendirme yapılabilir. Aciz halindeki borçludan teminat aranmaz. Aciz halindeki borçlu mal varlığındaki iyileşmeleri on gün içerisinde tahsil dairesine bildirmekle yükümlüdür. Borçlunun hiç malı yoksa aciz halinden yaralanabilir. Borçlunun tespit edilen mallarının değeri borcu karşılamaya yetmiyorsa borçlu aciz halinden yararlanabilir. Tecil isteminin reddi halinde borçlulara verilen ödeme süresi içerisinde borca ek olarak hesaplanan bedel aşağıdakilerden hangisidir? 13. Likidite analizine göre kamu borçlusunun borcunun 12 aya kadar tecil edilebilmesi için likidite oranının değeri kaç olmalıdır? 0-0,4 arası 0,5-1 arası 1,1-1,4 arası 1,5-1,9 arası 2 den büyük 14. Kamu borçlularına tanınan tecil süresinin tespitinde aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz? Ödeme gücü Borç miktarının az veya çok oluşu Daha önce tecil edilen borçları ödeyip ödemedikleri Borçlunun mükellef olarak vergi dairesine kayıtlı olduğu süre Borçlunun öteden beri borç ödeme niyetinde olup olmadığı 15. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun a göre, kamu borçlarının tahsili için halen çalışan borçlunun aylığından haczedilebilecek en çok tutar aşağıdakilerden hangisidir? 16. Beşte biri Dörtte biri Üçte biri Yarısı Üçte ikisi 25 Mart 2015 tarihinde gelir vergisi beyannamesini vermesi gereken mükellefin, 20 Mart 2015 tarihinde hastalık nedeniyle hastanede yatması ve tarihinde tamamen iyileşerek taburcu olması durumunda, gelir vergisi beyannamesini verme süresi kaç gün uzar? Pişmanlık zammı Haksız başvuru zammı Gecikme zammı Gecikme faizi Tecil faizi İzleyen sayfaya geçiniz.

9 2016 GÜZ ARA 4712-A A 17. Aşağıdakilerden hangisi hesaplanırken ay kesirleri dikkate alınır? Vergi ziyaı cezası Gecikme zammı Gecikme faizi Usulsüzlük cezası Haksız çıkma zammı 18. Aşağıdakilerden hangisi mücbir sebep sayılan durumlardan biri değildir? 19. Sel baskını sonrası işyerinin su altında kalması Defter ve belgelerine inceleme amacıyla el konulması Mükellefin muhasebecisinin kaza geçirmesi Mükellefin ağır kaza nedeniyle hastanede tedavi altında tutulması Mükellefin çıktığı seyahatten çığ düşmesi nedeniyle dönememesi Aşağıdakilerden hangisi özel ödeme şekillerinden biri değildir? 20. Vergi hukukunda alacaklı idarenin, alacağın ödenmesini isteyebileceği ve vergi borçlusunun bunu yerine getirmek zorunda olduğu durumu aşağıdakilerden hangisi ifade eder? Vergi alacağının tarh tarihi üzerinden otuz gün geçmiş olması Vergi alacağının muaccel hale gelmesi Vergin alacağının hesaplanmış olması Vergi borcuna karşı dava açma süresinin dolması Vergi alacağının borçluya tebliğ edilmesi Mükellef hesabından bankadaki ilgili vergi dairesi hesabına virman suretiyle ödeme Postaneler aracılığıyla ödeme Çizgili çek kullanmak suretiyle ödeme Bankalardaki vergi dairesi hesaplarına ödeme Vergi dairesi veznesinden ödeme 9 İzleyen sayfaya geçiniz.

10 2016 GÜZ ARA 4712-A GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA A Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? Yenilikçi olması Risk almaması Fırsatları yakalaması Değişime istekli olması Motivasyonunun yüksek olması Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 80 bin 180 bin 280 bin 380 bin 480 bin Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Bill Dragton Joseph A. Schumpeter Klaus Schwap Jean Baptise Say Richard Cantillon Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler kurmaktır. Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle çözmektir. Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Yönetsel yaklaşımlar Sosyo kültürel yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin bulunma nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması İşsizliği azaltamaması Yönetimle anlaşılamaması Başka alternatiflerin olmaması İşletmeye uyum sağlayamamak Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Cantillon Mises Keynes Say Schumpeter On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Keynes Schumpeter Walras Adam Smith Marco Polo 5. Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? 10. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? Sosyal girişimcilik Kadın girişimcilik Genç girişimcilik Genel girişimcilik İç girişimcilik Üretim artırıcı Kaynak yaratıcı Yenilikçi İş geliştirici İstihdam yaratıcı 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

11 2016 GÜZ ARA 4712-A A 11. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden hangisidir? İş fikri seçme İşletmeyi kurma İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikrini uygulama 12. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? Deneyim inovasyonu Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon 13. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş kurulduktan sonra İş fikrinden önce İş planıyla birlikte İş planından sonra İş planından önce 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir? Üretilen ürünün prototipidir. İş süreci modelidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? Kavram mühendisliği Kavram geliştirilmesi Fırsatın anlaşılması Pazar fırsat analizi Kavramın uygulanması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Emprovizasyon Pazarlama Strateji Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Yer Promosyon Ürün Fiyat Dağıtım 15. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? 20. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Sonsuz derecede risk Katlanabileceği kadar risk Mümkün olduğu kadar az risk Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Fikirleri ortaya çıkarması 11 TEST BİTTİ.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ B 4712 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO :... DİKKAT: Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ 7. YARIYIL Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No FİNANSAL YÖNETİM VERGİ CEZA HUKUKU VERGİ İCRA HUKUKU GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA SINAVDA UYULMASI GEREKEN ÖZEL KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. "Sınavda Uyulması Gereken Genel Kurallar" soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2016 GÜZ ARA 4712-B FİNANSAL YÖNETİM B Aşağıdakilerden hangisi bugün yatırılan paranın ya da borcun belirli bir süre sonundaki değerini ifade eder? Gelecekteki değer Beklenen değer Bugünkü değer Nakit akışı Fon akışı Finans kurumlarının sahip oldukları alacak senetlerini bir havuzda toplayarak oluşturdukları ve bir varlığı teminat göstererek ihraç ettikleri yatırım aracı türü aşağıdakilerden hangisidir? Repo Hazine bonosu Finansman bonosu Varlığa dayalı menkul kıymet Mevduat sertifikası %10 basit faizle bankaya yatırılan Türk Lirası ndan, 2. yılın sonunda kaç Türk Lirası faiz geliri elde edilir? Aşağıdakilerden hangi örgütlü borsaların özelliklerinden biri değildir? Belirli bir fiziksel mekâna kurulmuş olması Belirli işlem kurallarının olması Yalnız kendisine kote edilmiş menkul kıymetlerin alım ve satımına aracılık etmesi Belirli üyelerinin olması İşlemlerin, karşılıklı güven esasına dayalı olması Aşağıdakilerden hangisi işletmenin net çalışma sermayesinin yetersiz olduğunu gösterir? Paranın zaman değerini, geri ödenmeme riskini ve enflasyon beklentilerini yansıtan en geniş kapsamlı faiz oranı aşağıdakilerden hangisidir? Reel faiz Nominal faiz Basit faiz Bileşik faiz Risksiz faiz Faaliyet kaldıracı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Bir işletmenin satışlarındaki değişim ile faiz ve vergi öncesi kârındaki (FVÖK) değişim arasındaki ilişkiyi ortaya koyar. Başabaş noktasından uzaklaştıkça, faaliyet kaldıracı derecesi düşer. İşletmenin her satış düzeyinde faaliyet kaldıracı derecesi aynıdır. Yüksek sabit gider, yüksek düzeyde faaliyet kaldıracı anlamına gelir. Bir işletmenin faaliyet kaldıracı derecesi, en çok başabaş noktasında yüksektir. Bir yılda 2 kez faiz ödenmesi durumunda, yıllık %12 bileşik faizle yatırılan Türk Lirası nin üç yıl sonundaki değeri yaklaşık kaç Türk Lirası olur? Vekalet Teorisi'ne göre, aşağıdakilerden hangisi vekalet maliyeti kalemlerinden biri değildir? Teşvik Denetim Hisse senedi opsiyonu Maaş Bonus Dönen varlıkların, özkaynaklardan az olması Duran varlıkların, dönen varlıklardan fazla olması Dönen varlıkların, uzun vadeli yabancı kaynaklardan fazla olması Dönen varlıkların, kısa vadeli yabancı kaynaklardan az olması Yabancı kaynak toplamının, özkaynaklardan fazla olması 10. Nominal faiz oranı %10 ve enflasyon oranı %8 ise, reel faiz oranı yüzde kaçtır? 1,49 1,55 1,62 1,71 1,85 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2016 GÜZ ARA 4712-B B 11. Aşağıdakilerin hangisi finansal yönetimin işlevleri arasında yer almaz? 16. Derecelendirme kuruluşları aşağıdakilerden hangisini derecelendirir? Tahmin ve planlama İnsan kaynaklarını yönetmek Para piyasası ile işbirliğine girmek Koordinasyon ve kontrol Sermaye piyasası ile işbirliğine girmek 12. Faiz ve vergi öncesi kârın (FVÖK) sıfır olduğu noktanın tanımlanmasını sağlayan analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir? Finansal kaldıraç Faaliyet kaldıracı Başabaş analizi Toplam kaldıraç Trend analizi 13. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin stoklarını elden çıkaramaması ve alacaklarını tahsil edememesi gibi olağanüstü durumlarda, hazır değerleri ve menkul kıymetleri ile kısa vadeli borçlarını ödeyebilme yeteneğini gösterir? Nakit oranı Cari oran Net çalışma sermayesi Çalışma sermayesi Asit-test oranı 14. Aşağıdakilerden hangisi borsa performans oranlarından biri değildir? 15. Temettü verim oranı Kâr payı getirisi Fiyat / Kazanç oranı Piyasa değeri / Defter değeri Net kâr marjı Du Pont finansal denetim sisteminde hangi oranlar bir araya getirilmiştir? Borçlanma araçlarını Anonim şirketleri Borsaları Hisse senetlerini KOBİ leri 17. Aşağıdakilerden hangisi hisse senedi sahiplerinin haklarından biri değildir? Bilgi edinme hakkı Faiz geliri elde etme hakkı Rüçhan hakkı Şirket yönetimine katılma hakkı Kârdan pay alma hakkı 18. Cari oranı 2 iken, likidite (asit-test) oranı 1 olan bir işletme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Alacaklara bağlanan fonları yüksek boyutlara ulaşmıştır. Stoklara bağlanan fonları önemli ölçüde azalmıştır. Kısa vadeli borçları, uzun vadeli borçlarından daha fazladır. Kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirmek için stoklara önemli derecede ihtiyaç duymaktadır. Devamlı sermayesi yükselmiştir. Aşağıdakilerden hangisi değişken giderdir? Yönetici maaşları Amortismanlar Kira Direkt işçilik giderleri Finansman giderleri Bir işletmenin kullanabileceği temel finansal kaynaklar aşağıdakilerin hangisinde birlikte verilmiştir? Likidite oranları ve borsa performans oranları Faaliyet oranları ve likidite oranları Faaliyet oranları ve kârlılık oranları Finansal yapı oranları ve borsa performans oranları Finansal yapı oranları ve kârlılık oranları İmtiyazlı hisse senetleri, borçlar ve satışlar Satışlar, amortisman ve özsermaye İmtiyazlı hisse senetleri, borçlar ve özsermaye Satışlar, borçlar ve özsermaye İmtiyazlı hisse senetleri, satışlar ve özsermaye 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2016 GÜZ ARA 4712-B VERGİ CEZA HUKUKU B Aşağıdakilerden hangisi yorum çeşitlerinden biri değildir? Yasama yorumu Evrensel yorum İdari yorum Yargı yorumu Bilimsel yorum Vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay da görevli olanların; mükelleflerin hesap, yazı vb özel işlerini yapmaları halinde kendilerine verilecek ceza aşağıdakilerden hangisidir? Hapis cezası Özel usulsüzlük cezası Vergi ziyaı kabahati cezası Birinci derece usulsüzlük cezası İkinci derece usulsüzlük cezası Kanun hükmünde yer alan kelimelerin, deyimlerin, ifadelerin dilbilgisi kuralları yönünden cümle yapısı içindeki anlamını araştıran yorum yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? Amaçsal yorum yöntemi Tarihi yorum yöntemi Sistematik yorum yöntemi Lafzi yorum yöntemi Bilimsel yorum yöntemi Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunun konularından biri değildir? Devletle vergi ödevlileri arasında doğan ceza hukuku ilişkisi Devletin vergi alacağını güvence altına alan önlemler Suç veya kabahat oluşturan fiillerin neler olduğu Ceza muhatabının hak arama yolları Ceza hukuku ilişkisinin sona ermesi Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunun bağlayıcı kaynakları arasında yer almaz? Kanun hükmünde kararname Kanun Anayasa İçtihadı birleştirme kararları Tüzük Bilgi vermekten çekinen kamu idare ve müesseseleriyle, vergi inceleme ve denetimleri sırasında gereken ödevleri yerine getirmeyen mükellefler hakkında aşağıdaki cezalardan hangisi uygulanır? Özel usulsüzlük cezası Birinci derece usulsüzlük cezası İkinci derece usulsüzlük cezası Vergi ziyaı kabahati cezası Hapis cezası Vergi kabahatleri veya suçları aşağıdaki kanunlardan hangisinde düzenlenmiştir? Danıştay Kanunu Türk Ceza Kanunu İdari Yargılama Usulü Kanunu Gelir Vergisi Kanunu Vergi Usul Kanunu Kabahat işlenmesi halinde idari makamlar tarafından uygulanan idari para cezası ve idari tedbirlere ne ad verilir? Ceza tedbiri Hapis cezası Güvenlik tedbiri İdari yaptırım Ceza 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2016 GÜZ ARA 4712-B B 9. Kanunların yürürlüğe girme zamanı kendi yürürlük maddesinde belirtilmemişse, bu durumda kanun, resmi gazetede yayım tarihinden başlayarak kaç gün sonra yürürlüğe girmektedir? Vergi ceza hukukunda, vergi kabahatlerinde tüzel kişiler bakımından sorumluluk ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 11. Kanuni temsilciler veya tasfiye memurları, temsil edilenin vergi ödevlerini yerine getirmemelerinden dolayı tüzel kişilerin malvarlığından alınamayan vergi cezalarından sorumludur. Tüzel kişilerin idare ve tasfiyesinde vergi kanunlarına aykırı hareketlerden doğan vergi cezaları tüzel kişiler adına kesilir. Temsilcilerin, tüzel kişinin tasfiye haline girmiş veya tasfiye edilmiş olmasından daha önceki dönemlere ilişkin sorumlulukları vardır. Kanuni temsilciler veya tasfiye memurları kendi yönetimlerinde kabahat işlemiş olmaları halinde, cezalar bakımından tüzel kişiye rücu etmeleri mümkündür. Kanuni temsilcinin veya tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde görev üstlenen kişinin işlemiş olduğu kabahatten dolayı tüzel kişi hakkında idari yaptırım uygulanabilir. I. İştirak edilen fiilin orta nitelikli fiillerle işlenen vergi ziyaı olması II. İştirak edilen fiilin hukuka aykırı olması III. İştirakçinin fiilin işlenmesine bilerek katılması Yukarıdakilerden hangileri vergi kabahatleri açısından iştirak şartlarından biri değildir? 12. Orta nitelikli fiille vergi ziyaı kabahati işleyen kişiye ziyaı uğratılan vergi miktarının kaç katı idari para cezası kesilir? 1/ Vergi karnesini ibraz etmeyen kişi aşağıdakilerden hangisini gerçekleştirmiştir? Vergi ziyaı kabahati İştirak suçu 2. derece genel usulsüzlük kabahati Özel usulsüzlük kabahati 1. derece genel usulsüzlük kabahati 14. Vergi kabahatlerinde birleşme ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 15. Vergi kabahati ile TCK daki suçlar birleşmez. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile özel usulsüzlük kabahatinin işlenmesi halinde birleşme olmaz. Vergi kabahati ile diğer kanunlardaki suçlar birleşmez. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile genel usulsüzlük kabahatinin işlenmesi halinde birleşme olmaz. Tek fiille farklı vergilerde vergi ziyaı kabahati meydana gelirse birleşme olmaz. Önce işlenen genel usulsüzlük cezası TL, sonraki, işlenen genel usulsüzlük kabahatinin cezası TL ise, tekerrür nedeniyle ceza kaç TL artırılacaktır? Yalnız I Yalnız III I ve II I ve III I, II ve III İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2016 GÜZ ARA 4712-B B 16. Aşağıdaki hallerden hangisinde vergi cezası kesinleşmez? Kanun yollarına gidilmemesi Cezanın itirazsız ödenmesi Uzlaşma sağlanması Cezalarda indirimden yararlanılması Dava açma süresi içinde vergi cezasının dava konusu edilmesi 17. Şirketler işe başlama bildirimini en geç ne zamana kadar bildirilmesi gereklidir? İşe başlamayı takip eden 10 gün içinde İşe başlamayı takip eden 15 gün içinde İşe başlamayı takip eden 30 gün içinde İşe başlandığı tarihte İşe başlamadan 10 gün önce 18. Aşağıdakilerden hangisi vergi ziyaı kabahatinin oluşmasında ağır nitelikli fiillerden biri değildir? 19. Sahte belge düzenlemek veya kullanmak Anlaşmasız matbaalarca basılan belgeleri kullanmak Defter sayfalarını kopartarak yok etmek Beyannamenin kanuni beyan süresinden sonra kendiliğinden vermek Gerçekte olmayan kişiler adına hesaplar açmak Aşağıdakilerden hangisi vergi kabahatleri bakımından mefruz tekerrürün uygulandığını gösterir? 20. Mükelleflerin dolduracakları vergi karnesini, işe başlama tarihinden itibaren ne zamana kadar ibraz etmeleri gereklidir? 10 gün 15 gün 1 ay 45 gün 2 ay Sonraki kabahatin ne zaman işlendiğine bakılmaması durumu Kabahatin işlenmesinden sonraki kabahatin belirli bir süre içinde işlenmesi hali Önceki kabahatle sonradan işlenen kabahatin aynı olması Önceki cezanın infaz edilmiş olma şartının aranması Vergi cezasının tahsilinin aranmaması 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2016 GÜZ ARA 4712-B VERGİ İCRA HUKUKU B 1. Aşağıdakilerden hangisi özel hukuk hükümlerine tabi alacaklardan biri değildir? 5. Aşağıdakilerden hangisi ikincil kamu alacaklarından biridir? Belediye sular idaresinin su bedelleri Belediyelerin kira alacakları Muhakeme masraflarından doğan alacak Kamu İktisadi teşebbüslerinin alacakları Belediyeye ait gayrimenkulün satışından doğan alacak 2. Aşağıdakilerden hangisi asıl kamu alacağının ödenmesinin ertelenmesi durumunda alınan kamu alacağıdır? 3. Pişmanlık zammı Tecil faizi Gecikme faizi Tecil faizi Gecikme zammı Henüz ödenecek aşamaya gelmese de, ödeyecek olan kimsenin kamu borçlusu sayıldığı kamu geliri aşağıdakilerden hangisidir? Ecrimisil Harcamalara katılma payı Vergi Para cezası Muhakeme masrafı Ceza kovuşturma Vergi Yargılanma masrafları Para cezası Pişmanlık zammı İhtiyati haciz işlemine karşı, haczin tebliğinden itibaren kaç gün içinde vergi mahkemesine itiraz edilebilir? Aşağıdakilerden hangisi ihtiyati tahakkuk uygulanabilecek vergilerden biri değildir? Gelir vergisi Motorlu taşıtlar vergisi Katma değer vergisi Özel iletişim vergisi Veraset ve intikal vergisi 4. Aşağıdakilerden hangisi sebepsiz iktisaptan doğan kamu alacağıdır? 8. Vergi inceleme elemanının, inceleme sonrası talebi üzerine alınan kamu alacağı güvence önlemi aşağıdakilerden hangisidir? Tecil faizi Haksız çıkma zammı Şerefiyeler Ecrimisiller Harçlar İhtiyati haciz Rüçhan hakkı Teminat istenmesi Haciz İhtiyati tahakkuk 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 2016 GÜZ ARA 4712-B B 9. Vergi idaresinin, vergi mükellefinden teminat isteme yazısında teminat göstermesi için tanıyacağı en az süre kaç gündür? Aşağıdakilerden hangisinin kamu alacağına teminat olarak kabul edilmesi idarenin takdirine bırakılmıştır? Hazine Müsteşarlığı nca ihraç edilen devlet tahvilleri Banka teminat mektupları Para Hükümetçe belli edilecek milli esham ve tahvilat Kefil 11. Likidite analizine göre kamu borçlusunun borcunun 12 aya kadar tecil edilebilmesi için likidite oranının değeri kaç olmalıdır? ,4 arası 0,5-1 arası 1,1-1,4 arası 1,5-1,9 arası 2 den büyük Kamu borçlularına tanınan tecil süresinin tespitinde aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz? Borçlunun öteden beri borç ödeme niyetinde olup olmadığı Ödeme gücü Borç miktarının az veya çok oluşu Borçlunun mükellef olarak vergi dairesine kayıtlı olduğu süre Daha önce tecil edilen borçları ödeyip ödemedikleri 13. Tecil isteminin reddi halinde borçlulara verilen ödeme süresi içerisinde borca ek olarak hesaplanan bedel aşağıdakilerden hangisidir? Haksız başvuru zammı Pişmanlık zammı Gecikme zammı Gecikme faizi Tecil faizi 14. Aciz hali ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Borçlunun tespit edilen mallarının değeri borcu karşılamaya yetmiyorsa borçlu aciz halinden yararlanabilir. Aciz halindeki borçlu mal varlığındaki iyileşmeleri on gün içerisinde tahsil dairesine bildirmekle yükümlüdür. Aciz halindeki borçludan teminat aranmaz. Aciz halinde borç tecil edilerek faizsiz taksitlendirme yapılabilir. Borçlunun hiç malı yoksa aciz halinden yaralanabilir. 15. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun a göre, kamu borçlarının tahsili için halen çalışan borçlunun aylığından haczedilebilecek en çok tutar aşağıdakilerden hangisidir? 16. Beşte biri Dörtte biri Üçte biri Yarısı Üçte ikisi Aşağıdakilerden hangisi mücbir sebep sayılan durumlardan biri değildir? Mükellefin muhasebecisinin kaza geçirmesi Mükellefin çıktığı seyahatten çığ düşmesi nedeniyle dönememesi Mükellefin ağır kaza nedeniyle hastanede tedavi altında tutulması Defter ve belgelerine inceleme amacıyla el konulması Sel baskını sonrası işyerinin su altında kalması 8 İzleyen sayfaya geçiniz.

25 2016 GÜZ ARA 4712-B B 17. Aşağıdakilerden hangisi özel ödeme şekillerinden biri değildir? 20. Aşağıdakilerden hangisi hesaplanırken ay kesirleri dikkate alınır? Postaneler aracılığıyla ödeme Çizgili çek kullanmak suretiyle ödeme Mükellef hesabından bankadaki ilgili vergi dairesi hesabına virman suretiyle ödeme Bankalardaki vergi dairesi hesaplarına ödeme Vergi dairesi veznesinden ödeme 18. Vergi hukukunda alacaklı idarenin, alacağın ödenmesini isteyebileceği ve vergi borçlusunun bunu yerine getirmek zorunda olduğu durumu aşağıdakilerden hangisi ifade eder? 19. Vergi alacağının tarh tarihi üzerinden otuz gün geçmiş olması Vergin alacağının hesaplanmış olması Vergi alacağının borçluya tebliğ edilmesi Vergi alacağının muaccel hale gelmesi Vergi borcuna karşı dava açma süresinin dolması 25 Mart 2015 tarihinde gelir vergisi beyannamesini vermesi gereken mükellefin, 20 Mart 2015 tarihinde hastalık nedeniyle hastanede yatması ve tarihinde tamamen iyileşerek taburcu olması durumunda, gelir vergisi beyannamesini verme süresi kaç gün uzar? Gecikme faizi Vergi ziyaı cezası Haksız çıkma zammı Usulsüzlük cezası Gecikme zammı İzleyen sayfaya geçiniz.

26 2016 GÜZ ARA 4712-B GİRİŞİMCİLİK VE İŞ KURMA B 1. Türkiye de kadın girişimci sayısı yaklaşık olarak kaçtır? 6. Yirminci yüzyılın ortalarında girişimcinin hangi fonksiyonu ön plana çıkmıştır? 80 bin Üretim artırıcı 180 bin İş geliştirici 280 bin İstihdam yaratıcı 380 bin Yenilikçi 480 bin Kaynak yaratıcı Girişimciliğin ekonomik ve toplumsal Yeni nesil girişimcilik ile ilgili aşağıdaki gelişme düzeyi üzerinde önemli etkisinin ifadelerden hangisi doğrudur? bulunma nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Eski ve yeni sorunları yeni ürünlerle Başka alternatiflerin olmaması çözmektir. İşsizliği azaltamaması Eski ve yeni sorunları mevcut ürünlerle çözmektir. Yönetimle anlaşılamaması Mevcut ürünleri üreten yeni işletmeler Risk alma, yaratıcılık ve yenilik süreçlerini kurmaktır. birleştirerek ekonomik bir faaliyet yaratması Sadece gençlerin yaptığı girişimciliktir. İşletmeye uyum sağlayamamak Sadece kadınların yaptığı girişimciliktir Girişimciliğe yenilikçilik özelliği kazandıran kimdir? Klaus Schwap Bill Dragton Jean Baptise Say Richard Cantillon Joseph A. Schumpeter Yaşam kalitesi düşük insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilen mikro kredi uygulamaları aşağıdaki girişimcilik türlerinden hangisiyle ilgilidir? Genel girişimcilik Sosyal girişimcilik Genç girişimcilik İç girişimcilik Kadın girişimcilik On dokuzuncu yüzyıl ve öncesinde günümüz risk sermayesi nin ilk örneği kim tarafından gerçekleştirilmiştir? Adam Smith Schumpeter Walras Keynes Marco Polo Girişimci olma düşüncesini kişinin ait olduğu toplumun kültürü, ailesi, çevresi ve eğitiminden gelen motivasyona bağlayan yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? Sosyo kültürel yaklaşımlar Coğrafi yaklaşımlar Psikolojik ve davranışsal yaklaşımlar Yönetsel yaklaşımlar Ekonomik yaklaşımlar 5. Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide olması gereken özelliklerden biri değildir? 10. Emeği üretim sürecinde istihdam etme, mali sermaye tedarik etme işlevleri ile bilinmeyen gelecek karşısındaki karar alma pozisyonunu ilk olarak ayrı değerlendiren kimdir? Değişime istekli olması Yenilikçi olması Motivasyonunun yüksek olması Fırsatları yakalaması Risk almaması Keynes Say Mises Cantillon Schumpeter 10 İzleyen sayfaya geçiniz.

27 2016 GÜZ ARA 4712-B B 11. Girişimcilik süreçleri içinde iş modelinin yeri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? İş planıyla birlikte İş fikrinden önce İş planından önce İş planından sonra İş kurulduktan sonra 12. Girişimcinin alması gereken risk miktarı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? Herkesten daha az risk Herkesten daha fazla risk Mümkün olduğu kadar az risk Katlanabileceği kadar risk Sonsuz derecede risk 13. Girişimciliğin ilk süreci aşağıdakilerden hangisidir? İş fikrini uygulama İş fikirleri arama, bulma İş fikrini uygulamaya hazırlama İş fikri seçme İşletmeyi kurma 14. İş modelinin tanımı aşağıdakilerden hangisidir? İş süreci modelidir. Üretilen ürünün prototipidir. İş yapış stratejisidir. Başarısı kanıtlanmış iş yapış şeklidir. Üretimin nasıl yapıldığının modelidir. 16. Aşağıdakilerden hangisi tasarımcıların işletme stratejisinin karar aşamasına katkılarından biri değildir? Fikirleri ortaya çıkarması Yöneticilerin ufkunu açması Karar verme sürecini karmaşıklaştırması Karar verme sürecine farklılık getirmesi Gelecek ile ilgili alternatifler sunması 17. İşletmelerin pazarı izleyip rakiplerinin yaptıkları ürünleri geliştirerek pazara sunmalarına ne ad verilir? Strateji Emprovizasyon Pazarlama Tasarım Girişimcilik 18. Planlanan projenin genel amaçları ve isteklerini açıklarken tasarımdan istenenleri de açık şekilde ortaya koyan kavram aşağıdakilerden hangisidir? Fizibilite Tasarım kaynağı Tasarım brifi Promosyon Pazar araştırması 19. Tasarımın kalite, fonksiyon, kullanılabilirlik ve görünümü etkilerken aynı zamanda müşteri açısından ürün özelliklerini geliştirmesi pazarlama karmasının 4P sinden hangisinin kapsamında yer alır? Promosyon Ürün Dağıtım Yer Fiyat 15. İsveç firması IKEA nın yaptığı parçalı montaj işi hangi inovasyona örnek olarak gösterilebilir? 20. Şekillendirme basamağı, ürün geliştirme sürecinin üç temel aşamasından hangisinde yer alır? İş modeli inovasyonu Örgütsel inovasyon Süreç inovasyonu Pazarlama inovasyonu Deneyim inovasyonu Kavram geliştirilmesi Kavramın uygulanması Kavram mühendisliği Pazar fırsat analizi Fırsatın anlaşılması 11 TEST BİTTİ.

28 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYULMASI GEREKEN GENEL KURALLAR 1. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 2. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 3. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 4. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 5. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 6. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 7. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 8. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 9. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 10. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 11. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 12. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 13. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 14. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 15. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 16. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4712 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması

A MUHASEBE KPSS/1-AB-PS/2006. 3. Kayıtlarında nâzım hesapları kullanan bir işletmenin, 1. I. Amortisman ayrılması MUHASEBE 1. I. Amortisman ayrılması II. Özel fon ayrılması III. Karşılık ayrılması IV. Reeskont ayrılması Yukarıdaki muhasebe işlemlerinden hangileri ihtiyatlılık kavramı gereği yapılır? A) Yalnız I B)

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25

A) % 100 B) %75 C) %50 D) %40 E) %25 Kurumlarda ve Sermaye Piyasasında Vergilendirme www.aktifonline.net 1) Tam mükellef bir anonim şirket, vergi sonrası 100.000 TL olan 2017 yılı kârını nakden dağıtma kararı vermiştir. Şirketin % 20 ortağı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI

VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI VERGİ HUKUKU BÜTÜN İBRAHİM NİHAT BAYAR FİNAL SORULARI 1. 2000 yılında elde edilen bir gelir için beyanname verilmemiştir. Bu durumda tahsis edilmesi gereken tarh işlemi için zaman aşımının son günü aşağıdakilerden

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

SİRKÜLER 2018/19: Vergiye Uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili hakkında Bakanlar kurulu Kararı

SİRKÜLER 2018/19: Vergiye Uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili hakkında Bakanlar kurulu Kararı SİRKÜLER 2018/19: Vergiye Uyumlu mükelleflerin borçlarının tecili hakkında Bakanlar kurulu Kararı 24 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 2018/11284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 6183 sayılı

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4721 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 Eylül 2009

http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 Eylül 2009 http://www.cengizonder.com Temel Finans Matematiği Örnek Soru Çözümleri Sayfa. 1 SORU - 1 31.12.2009 itibariyle, AIC Şirketi'nin çıkarılmış sermayesi 750.000.000 TL olup şirket sermayesini temsil eden

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ZOR DURUMDA OLAN VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ

ZOR DURUMDA OLAN VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ 26.02.2018/45-1 ZOR DURUMDA OLAN VERGİYE UYUMLU MÜKELLEFLERİN BORÇLARININ TECİLİ ÖZET : 2018/11284 sayılı BKK ile vergiye uyumlu mükelleflerin borçlarının tecil edilmesine ilişkin koşullar belirlendi.

Detaylı

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR

1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 VERGİ HUKUKU VE TEMEL KAVRAMLAR 11 1.1. Vergilemenin Teorik Yapısı 12 1.1.1. Vergilemenin Tarihçesine Genel Bakış 12 1.1.2. Vergileme İlgili Bazı İktisadi Doktrinler ve Görüşleri

Detaylı

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I.

İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. İÇİNDEKİLER GİRİŞ...1 I. ZAMANAŞIMI TEORİSİ...3 A. Kavram... 3 1.Tanımı... 3 2. Vergi Hukukunda Zamanaşımının Diğer Kanunlardaki Zamanaşımı ve Benzeri Müesseseler İle Karşılaştırılması... 5 a. Özel Hukuktaki

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İstanbul, SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI

İstanbul, SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI İstanbul, 22.08.2016 SiRKÜLER 2016/05 KONU : 1-KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI A-YENİDEN YAPILANDIRMA B-MATRAH ARTIRIMI C-STOK BEYANI D-KASA VE ORTAKLAR C/H %3 VERGİLEME İLE DÜZELTİLME E-VARLIK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

İLGİLİ VERGİ MEVZUATI

İLGİLİ VERGİ MEVZUATI Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset İLGİLİ VERGİ MEVZUATI Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V VERGİ HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAM VE TANIMLAR...1

Detaylı

MERSİN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI

MERSİN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI 6552 SAYILI TORBA KANUNLA KAMU ALACAKLARININ YAPILANDIRILMASI 6552 SAYILI TORBA KANUN KAPSAMINDAKİ ALACAKLAR -213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki alacaklar 6183 Sayılı Kanun Kapsamında Takip Edilen

Detaylı

girmektedir.

girmektedir. 30.05.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/49 KONU: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008

A MUHASEBE KPSS-AB-PS / 2008 1. İşletmede kasa hesabının kalanı 79.600 YTL, kasa sayımında belirlenen tutar ise 76.900 YTL dir. Farkın nedeni belirlenememiştir. A MUHASEBE KPSS-AB-PS 2008 3. VE 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Buna

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: 02.06.2017 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 2 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ.

A MUHASEBE KPSS-AB-PS/2007. 1. İşletmede satılan ticari mallar maliyeti tutarı kaç YTL dir? 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE GÖRE CEVAPLAYINIZ. 1. - 4. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE Bir işletmenin 2006 yılı genel geçici mizanında yer alan bilgilerden bazıları aşağıdadır: Borç Tutarı (Bin YTL) A MUHASEBE Alacak Tutarı Kasa 6.770 6.762 Ticari Mallar

Detaylı

VERGİ İCRA HUKUKU KISA ÖZET KOLAYAOF

VERGİ İCRA HUKUKU KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. VERGİ İCRA HUKUKU KISA ÖZET KOLAYAOF

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere olan ve kapsama giren kesinleşmiş borçlar Aşağıdaki Kanunlar gereğince kesilen idari para cezaları,

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

2017 Yılı Menkul Kıymet Gelirlerinin Vergilendirilmesi

2017 Yılı Menkul Kıymet Gelirlerinin Vergilendirilmesi HİSSE SENEDİ 1) Borsa İstanbul da (BİST) işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı 1) BİST te işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı 1) BİST te işlem gören, menkul kıymet yatırım ortaklığı dışındaki

Detaylı

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.10.2016/114-1 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ de 28/2/2008 tarihli

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Ek-1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI.. Sayı : Konu :Ek Tahakkuk Kararı EK TAHAKKUK KARARI KARAR NO : KARAR TARİHİ : GÜMRÜĞÜN ADI : YÜKÜMLÜNÜN ADI SOYADI/UNVANI/ADRESİ : T.C. KİMLİK NO/ VERGİ NUMARASI

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

MENKUL SERMAYE İRATLARI İLE MENKUL KIYMET ALIM SATIM KAZANÇLARININ VERGİLENDİRİLMESİ

MENKUL SERMAYE İRATLARI İLE MENKUL KIYMET ALIM SATIM KAZANÇLARININ VERGİLENDİRİLMESİ MENKUL SERMAYE İRATLARI İLE MENKUL KIYMET ALIM SATIM KAZANÇLARININ VERGİLENDİRİLMESİ Mükellefiyete Konu Gelir GERÇEK KİŞİ VERGİYE TABİ TÜZEL KİŞİ (KURUM) Menkul Kıymet Yatırım Ortaklarının Hisse Senetlerinin

Detaylı

KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi

KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi SİRKÜLER TARİH : 17.10 10.201.2016 SAYI : 2016-10 10-2 KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) Yayımlandı ÖZETİ : Tebliğ

Detaylı

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler ,

Gelirin Kodu Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2009/31-12-2009 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2009 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI

I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI I. STOPAJ YÖNTEMĠNE TABĠ MENKUL SERMAYE GELĠRLERĠ VE DEĞER ARTIġ KAZANÇLARI Gelir Vergisi Kanununa eklenen Geçici 67. madde ile 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 31.12.2015 tarihine kadar;

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2010/31-12-2010 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2010 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 4714 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 4. OTURUM Pazar 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

C) I-II-III D) IV-III

C) I-II-III D) IV-III 1. Verginin ödenmesi bakımından, alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişi aşağıdakilerden hangisidir? A) Mükellef B) Yüklenici C) Vergi sorumlusu D) Vasi E) Kayyum 2. Aşağıdakilerden hangisi Her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması. S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi

6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması. S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi 6552 Sayılı Kanun Kamu Alacaklarının Yapılandırılması S.M.MALİ MÜŞAVİR GÜNAYDIN TOPÇU Adli Muhasebe ve Hile Uzmanı KGK Bağımsız Denetçi Kanun Kapsamındaki Alacaklar 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamındaki

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4437 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0

Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Versiyon 2. Açıklama. 102022 Yabancı Para (YP) 0 Şirket Unvanı HÜR SİGORTA AŞ Şirket Kodu 1060 Yıl 2013 Tablo Kodu 100301 Frekans Q4 Versiyon 2 Tablo Uyarı Açıklama TAMAM TAMAM 0 31.12.2013 TARİHİ İTİBARİYLE BİLANÇO HESAPLARI Hesap Kodu Hesap Adı Tutar

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 20.01.2011/ 25-1 403 NO LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 403 No lu VUK Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere elektronik ortamda yıllık kesin mizan

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , ,

1 9 9 Başka Yerde Sınıflandırılmayan Diğer Vergiler 1.000, , , , , Gelirin Kodu BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ 01-01-2011/31-12-2011 TARİHLERİ ARASI Kurumun Adı : 2011 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Bütçe Devreden Yılı Toplam Tahsilattan Gelecek Yıla Tahsil İle Gelir

Detaylı

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS. Finansal Tablolar Analizi [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri. Dersi Veren T+U Dersin Adı Kodu Yarıyılı Kredisi AKTS Saat IKT300-5 3 + 0 3 4 Finansal Tablolar Analizi 2012 [0-2] Ön Koşul Yok Dersleri Dersin Dili Dersin Türü Dersi Veren Dersin Amacı Dersin Öğrenme Çıktıları Dersin

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi

Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi Dersin Adı Kodu Yarıyılı T+U Saat Kredisi AKTS Finansal Tablolar Analizi 3 + 0 3 4 Ön Koşul Dersleri - Dersin Dili Türkçe Dersin Türü Zorunlu Dersin - Koordinatörü Dersi Verenler - Dersin - Yardımcıları

Detaylı

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5)

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) 30 Eylül 2016 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29843 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ

Detaylı

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI. 22 Eylül 2013 Pazar İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI. 22 Eylül 2013 Pazar İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 304 GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI LİSANSLAMA SINAVI 22 Eylül 2013 Pazar 09.30 İKİNCİ OTURUM TEST GRUBUNUZ A CEVAP KÂĞIDINIZA İŞARETLEMEYİ UNUTMAYINIZ. ADAYIN SOYADI :... ADI :...

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları 1. Aşağıdakilerden hangisi finansal piyasaların fonksiyonlarından değildir? A) Reel piyasaya kaynak sağlamak B) Sermaye birikimini oluşturmak C) Firmaların karşı karşıya kaldığı riskleri dağıtmak veya

Detaylı