Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerinin Kayıt Yenilemeden Önce ve Kayıt Yenileme Sırasında İzlemesi Gereken Yol

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerinin Kayıt Yenilemeden Önce ve Kayıt Yenileme Sırasında İzlemesi Gereken Yol"

Transkript

1 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerinin Kayıt Yenilemeden Önce ve Kayıt Yenileme Sırasında İzlemesi Gereken Yol Eğitim Öğretim Yılı ders kaydınız ile ilgili sorun yaşamamanız için aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılacak yolu izlemeniz tavsiye edilir. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak lisans programlarımızda yapılan müfredat değişikliği nedeniyle bazı derslerimiz kaldırılmış, yeni dersler eklenmiş, birkaç dersin de dönemi veya adı değiştirilmiştir. Ayrıca tüm derslerimizin yeni kodları bireysel anlamda tüm öğrencilerimizin geçmişte aldığı derslere uygulanmıştır. Bu yoğun değişiklikler nedeniyle sisteminizde oluşmuş olabilecek problemlerin önceden anlaşılabilmesi için ders kaydınızı yapmadan önce dikkat etmeniz gereken adımlar şunlardır:. Öğrenci Bilgi Sistemi nize giriş yapınız. Daha sonra Ders ve Dönem İşlemleri kısmından Müfredat Durum butonuna tıklayınız. 2. Müfredatınızda bulunan dersler sol tarafta, aldığınız derslerin de sağ tarafta yer aldığı bir ekranla karşılaşacaksınız. Burada yapmanız gereken sol taraftaki dersin karşısında (yani sağ tarafta) o dersin adını veya ders değişti ise onun yerine eşleşen dersi bulmaktır. Örneğin eskiden Ekonomi II almış bir öğrencinin dersi yeni dönemde bu ders kaldırıldığı için Sigorta İşletmeciliği dersi ile eşleştirilmiş.

2 . Almış olduğunuz tüm derslerin sol tarafta karşılığı varsa, bir probleminiz yok demektir. Fakat aşağıdaki resimlerde örnek verilen herhangi bir sistemsel hatadan dolayı dersleriniz farklı bir dersin karşısında, boşta, ya da kodlar birbirleri ile karışmış (aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz) olabilir. Böyle bir durumda sistem kayıt yapmanıza izin vermez. Bu durumu tespit edip danışmanınızla mutlaka iletişime geçmelisiniz.

3

4 . Bu kontrolleri yaptıktan sonra da mezun olabilmeniz için gereken,2,,. yarıyıllardaki bütün zorunlu dersleri ve ve 6. yarıyılların her birinde 2 adet zorunlu adet seçmeli dersi, 7 ve 8. yarıyılların her birinde 2 adet zorunlu, adet seçmeli ile adet Uygulama dersi aldığınızdan emin olunuz. Ayrıca. ve 7. yarıyıllarda staj dersini seçmelisiniz. (Staj notları YT/YZ olarak değerlendirilecektir.)

5 . Akademik danışman listesi ve yeni müfredatımızda değişen dersleri aşağıdaki tablolarda gösterilmiştir. Sorunsuz bir kayıt dönemi geçirmeniz dileğiyle, yeni eğitim öğretim yılında hepinize başarılar dileriz. Akademik Danışmanlar Öğretim ve Risk Yönetimi Normal Ö. Arş. Gör. Özer BAKAR (66) İkinci Ö. Arş. Gör. Fatma DEMİRAĞ (66) Arş. Gör. Salih ARSLAN (6) Arş. Gör. Esra SARAÇ (62) Muhasebe N.Ö. 2. Sınıf - İ.Ö. 2. Sınıf Arş. Gör. Aynur EKİNCİ (62) N.Ö.. Sınıf - İ.Ö.. Sınıf Arş. Gör. Harun KARAKAŞLI (6) N.Ö.. Sınıf Yrd. Doç. Dr. Emin ZEYTİNOĞLU (6) İ.Ö.. Sınıf Arş. Gör. Aynur EKİNCİ (62) - Arş. Gör. Harun KARAKAŞLI (6)

6 SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İNTİBAK TABLOSU Ders Kodu EKM 0 RSK0 EKM 02 RSK0 2 RSK 2 RSK SRP8 SRP8 SRP8 SRP8 7 SRP8 9 SRP9 SRP9 SRP9 SRP8 2 MEVCUT DERSLER Dersin Adı Dön Z/S emi T-U- K AKT S Ders Kodu DEĞİŞTİRİLEN DERSLER Dersin Adı Dö Z/ ne S mi Ekonometri I Z -0- EKM Ekonometri I S -0- Risk Yönetimi I 7 Z -0- RSK0 Risk Yönetimi I Z -0- Ekonometri II 6 Z -0- EKM Ekonometri II 6 S -0- Risk Yönetimi II 8 Z -0- RSK Risk Yönetimi II Piyasa Riski -0- RSK0 Piyasa Riski Yönetimi Yönetimi Kredi Riski -0- RSK0 Kredi Riski Yönetimi Yönetimi - SGTigorta Matematiği - İST Sigorta İstatistiği SRP8 I(A) I(A) I(B) I(C) I(D) I(E) I(F) I(G) I(H) II(A) SRP8 I(B) SRP8 I(C) SRP87 I(D) SRP89 I(E) SRP9 I(F) SRP9 I(G) SRP9 I(H) SRP82 II(A) T-U- K AKT S 6 Z -0-7 Z -0-8 Z -0- S -0-6 S -0-

7 SRP8 SRP8 6 SRP8 8 SRP9 0 SRP9 2 SRP9 SRP9 6 II(B) II(C) II(D) II(E) II(F) II(G) II(H) SRP8 II(B) SRP86 II(C) SRP88 II(D) SRP90 II(E) SRP92 II(F) SRP9 II(G) SRP96 II(H) Ekonometri I dersini alıp başarılı olan öğrenciler Risk Yönetimi I dersinden muaf olacaktır. Ekonometri II dersini alıp başarılı olan öğrenciler Risk Yönetimi II dersinden muaf olacaktır. Ekonometri I dersini alıp başarısız olan öğrenciler Risk Yönetimi I dersini alacaktır. Ekonometri II dersini alıp başarısız olan öğrenciler Risk Yönetimi II dersini alacaktır. Piyasa Riski Yönetimi dersini alıp başarılı olan öğrenciler 7. dönemden bir () seçmeli ders daha alacaktır. BANKACILIK VE FİNANS BÖLÜMÜ İNTİBAK TABLOSU Ders Kodu EKM0 EKM0 2 FIN FIN6 MEVCUT DERSLER Dersin Adı Dön Z/S emi Ekonometri I Z Ekonometri II 6 Z Dış Ticaret İşlemlerinin manı Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları S 6 S T-U- K AKT S Ders Kodu EKM FIN0 FIN02 DEĞİŞTİRİLEN DERSLER Dersin Adı Dö Z/ ne S mi Ekonometri S Dış Ticaret İşlemlerinin manı Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları Z 6 Z T-U- K AKT S

8 FİN Yatırım Projeleri _ S Analizi İŞL2 Kurumsal Yönetim 6 S FİN8 Yatırım Projeleri 6 S Analizi İŞL Kurumsal Yönetim S FİN7 Ulusal ve Uluslararası Piyasalar - FİN6 Analiz Yöntemleri BFP8 I(A) BFP8 I(B) BFP8 I(C) BFP87 I(D) BFP89 I(E) BFP9 I(F) BFP9 I(G) BFP9 I(H) BFP80 II(A) BFP82 II(B) BFP8 II(C) BFP86 II(D) BFP88 II(E) BFP90 II(F) BFP92 II(G) BFP9 II(H) BFP8 BFP8 BFP8 BFP87 BFP89 BFP9 BFP9 BFP9 BFP80 BFP82 BFP8 BFP86 BFP88 BFP90 BFP92 BFP9 I(A) I(B) I(C) I(D) I(E) I(F) I(G) I(H) II(A) II(B) II(C) II(D) II(E) II(F) II(G) II(H) Dış Ticaret İşlemlerinin manı dersinden başarısız olup, Ekonometri I dersinden başarılı olan öğrenciler Dış Ticaret İşlemlerinin finansmanı dersini tekrar alıp Ekonometri I dersi seçmeli herhangi bir dersin yerine saydırılabilecek. Dış Ticaret İşlemlerinin manı dersinden başarılı olup, Ekonometri I dersinden başarısız olan öğrenciler Ekonometri I Dersi yerine seçmeli herhangi bir ders alabilecekler.

9 Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları dersinden başarısız olup, Ekonometri II dersinden başarılı olan öğrenciler Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları dersini tekrar alıp Ekonometri II dersini seçmeli herhangi bir dersin yerine saydırabilecekler. Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları dersinden başarılı olup, Ekonometri II dersinden başarısız olan öğrenciler Ekonometri II dersi yerine seçmeli herhangi bir ders alabilecekler. Risk Yönetimi I başarısız olan öğrenciler risk yönetimi alacaklar. Risk Yönetimi II alıp başarılı olan öğrenciler diğer seçmeli derslerle eşleşme yapabilecekler. Muhasebe Bölümünde değişen ders yoktur. (Ders kodları değiştiği ya da kaldırılan derslerin alınmış olma ihtimali olduğundan, bu kontrollerin yapılmaması anlamına gelmez!) Yeni Yönergedeki Kayıt Yenileme Kısmında Yapılan Değişiklikler ve Kayıt Yenilemede İzlenecek Yol MADDE 2 () Öğrenci, ilgili yarıyılın katkı payı veya öğrenim ücretini mevzuatta belirlenen sürelerde yatırdıktan sonra ders kaydını yaparak kaydını yeniler ve ekle sil süresi sonuna kadar danışmanına onaylatır. Belirlenen kayıt yenileme süresi içinde kaydını yaptırmayan öğrencinin ders kaydı, müracaatın ekle sil süresinin son gününe kadar yazılı olarak yapılması ve mazeretinin ilgili yönetim kurulunca kabul edilmesi halinde yapılır. Ekle sil süresinden sonra mazeretli kayıt müracaatları kabul edilmez. (2) Bütün derslerden başarılı olduğu halde not ortalamasını yükseltmek amacıyla bu Yönetmeliğin 28 inci maddesi kapsamında ders tekrarı yapmak isteyen öğrenci, her yarıyıl başında katkı payını veya öğrenim ücretini ödeyerek kaydını yenilemek zorundadır. Ancak, stajını tamamlamadığı için mezun olamayan öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti ödemez.

10 () Katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez. Kaydı yenilenilmeyen yarıyıllar öğrenim süresine dâhil edilir. Kaydı yenilenmeyen öğrenciye o yarıyıl içinde herhangi bir öğrenci belgesi verilmez ve bu öğrenci, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Ayrıca, ilgili yarıyılın öğrenim hakkını kullanmayan öğrenciden de katkı payı veya öğrenim ücreti alınmaz. () Kayıt yenileme işleminin öğrencinin kendisi tarafından yapılması esastır. Ancak, mazeretinin ilgili yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde vekâlet verdiği kişi tarafından ders kaydı yapılabilir. Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur. () Öğrencilerin yarıyıl kayıtlarında alacakları dersler oluşturulurken varsa ön/eş şartları sağlamak kaydı ile aşağıdaki öncelik sıralaması kullanılır: a) En alt yarıyıldan başlamak üzere başarısız (FF, FD, DZ ve YZ) dersler. b) En alt yarıyıldan başlamak üzere alınması gerekirken alınmamış dersler c) Not yükseltmek amacıyla tekrar alınmak istenen dersler. (6) Öğrenciler; ders programında çakışma olmayacak şekilde önce zorunlu, sonra seçmeli derslerini seçerek kaydını yaptırmak zorundadır. Ancak, kayıt yaptırmak istediği derslerin çakışması durumunda öğrenci, öncelikle normal öğretim ise kendi bölümünün/programının ikinci öğretimine, ikinci öğretim ise kendi bölümünün/programının normal öğretimine ders kaydını yaptırabilir. Derslerde çakışmanın devam etmesi halinde, kredisi ve ders içeriğinin ilgili bölüm başkanlığınca uygun görülmesi şartıyla, söz konusu ders aynı birimin diğer bölümlerinden, çakışma giderilemediği takdirde ilgili yönetim kurulu kararı ile bir başka birimden de alınabilir. Çakışan derslerin birlikte alınmaması gerekir. Ancak devam zorunluluğu daha önceden sağlanmış bir dersin tekrarında; çakışması halinde alınıp alınamayacağı, ilgili kurul tarafından kararlaştırılır. (7) (Değişik:RG-2/08/ ) Kayıt yenilemelerini tamamlamış olan öğrenciler akademik takvimde belirtilen ders ekle sil tarihlerinde ders ekleme, silme işlemlerini danışmanlarıyla birlikte yapabilir. Açılmayan seçmeli derslerin yerine açılan derslerden ekleme yapılabilir. Yapılan değişikliklerin geçerli olması için yeniden danışman onayı alınması zorunludur. (8) (Değişik:RG-2/08/ ) Öğrencinin sınıfı her akademik takvim başlangıcında Senato tarafından belirlenen esaslara göre güncellenir. (9) (Ek:RG-2/08/ ) Değişim programları kapsamında farklı üniversitelerden ders almış öğrencilerin Üniversitedeki ilk kayıt döneminde mevcut durumuna göre kayıt yapılır. Ancak, değişim programları kapsamında alınmış ders notlarının işlenmesi sonucu durum değişmesi halinde öğrenci talebi üzerine lehine uygulama yapılır.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI Yrd. Doç. Dr. Uğur DAĞDEVİREN 4 5 2 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; b) AKTS: Avrupa Kredi

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI 2 DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI Dr. Uğur DAĞDEVİREN 1 4 3 Tanımlar MADDE 4 - (1) Bu Yönetmelikte geçen; AGNO: Ağırlıklı genel not ortalaması

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017]

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017] http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx Şekil 1: Kırklareli Üniversitesi ana sayfası üzerinde bilgi yönetim sistemi üzerindeki ilgili alan tıklanır.öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan

Detaylı

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

(ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN) Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Ders Kayıt İşleminizi Sorunsuz Bir Şekilde Gerçekleştirebilmek İçin Aşağıdaki

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU İlk Defa Ders Seçimi Yapacak Öğrenciler İçin(Yeni Kayıt-1Sınıf) Bilgi: Kullanıcı

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU Başlangıç Bitiş Kayıt Yenileme İşlemleri (Ders Seçme) 29 Ocak 2018 02 Şubat

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Ocak 2016-1 - 20.01.2016 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 4 2.1. Öğrenci

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

YÖNETMELİK DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Eylül 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29471 Dumlupınar Üniversitesinden: YÖNETMELİK DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME ve

Detaylı

ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar

ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar ESOGÜ MMF ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtlarına İlişkin Hususlar Ders Kayıtları 10 Eylül 2015 8:30-13:00, 17:30-23:00 (kayıt onayı 8:30-23:00) 11 Eylül 2015

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar Akdeniz Üniversitesi 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar 26/11/2014 tarih 29187 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 Sayılı Kanunun 28

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

18 Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

18 Kasım 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR MADDE 1 11/10/2013 tarihli ve 28792 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Muş Alparslan ÜniversitesiÖnlisans

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kafkas Üniversitesinde uygulanacak yaz dönemi eğitim-öğretimine ilişkin

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU

KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU Turizm Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1858-211 1865-211

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ)

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ (ÖNLİSANS-LİSANS-LİSANSÜSTÜ) Harç Yatırma Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Ders Seçme Tarihleri : 06-13 Şubat 2017 Danışman Onayları

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 29/11/2016-56466 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKV3C3N6* Sayı :91441517/105.01.01.6/ Konu :Yaz Öğretimi ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Hasan Kalyoncu Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin daha önce, uzaktan eğitim programları

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ

BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı üniversitede Çift Anadal Programı açılması ve yürütülmesine ilişkin esasları belirlemektir. Kapsam MADDE 2-

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz. Sayfa 1/5 DERS KAYIT KILAVUZU Öncelikle bilinmesi gerekenler; Öğrenci Bilgi Sistemine buradan giriş yapılması gerekmektedir. İlk defa Öğrenci bilgi sistemine giriş yapacak kullanıcılar için, Kullanıcı

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 16 Ekim 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30212 YÖNETMELİK Dumlupınar Üniversitesinden: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 08 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 YÖNETMELİK Yalova Üniversitesinden: YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *2017-2018 Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ. ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. ( Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (14.02.2017 Tarih ve 2/3 sayılı Senato Kararı eki) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız. Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları;

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ

DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ DERS KAYIT YÖNETMELİĞİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü (Madde 10 altında Yönetmelik) Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim, Sınav ve Başarı Tüzüğü

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. (Lisans ve Meslek Yüksekokulu Programları Öğrencileri için) OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz OASIS

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI 1. I. ve II. öğretim öğrencileri yalnızca kendi birimlerinden ders seçmek zorundadır. Farklı öğretimlerden ders seçimi yapan öğrencilerin kayıtları Danışman tarafından

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanaklar ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (a) Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet Meslek Yüksekokulunda

Detaylı

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU DERS MUAFİYETLERİ. Notu

YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU DERS MUAFİYETLERİ. Notu YALVAÇ BÜYÜKKUTLU UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MUAFİYET ve İNTİBAK KOMİSYONU MÜDÜRLÜK MAKAMINA 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan DGS sınavı sonucunda Yüksekokulumuz Bankacılık

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ

YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ YENİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ve SINAV YÖNETMELİĞİ HARF NOT SİSTEMİ Önlisans-Lisans Lisansüstü A 95-100 A 95-100 A- 90-94 A- 90-94 B+ 85-89 B+ 85-89 B 80-84 B 80-84 B- 75-79 B- 75-79 C+ 70-74

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

Dumlupınar Üniversitesinden:

Dumlupınar Üniversitesinden: Dumlupınar Üniversitesinden: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Dumlupınar Üniversitesine

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK

13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK 13 Ocak 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı: 28527 YÖNETMELİK Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden: BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V.

Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V. HİZMET İÇİ EĞİTİM SUNUMU 2018 Prof. Dr. Ümran Uygun ÖİDB Başkan V. umran@hacettepe.edu. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ 2 Programın Açılması MADDE 5 Çift anadal programı ilgili bölümün

Detaylı

KAYIT YENİLEME REHBERİ

KAYIT YENİLEME REHBERİ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME REHBERİ DERS SEÇİMİ, DANIŞMAN ONAYI ve KATKI PAYI/ ÖĞRENİM ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 29464 Resmi Gazete Tarihi: 03.09.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29464 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam,

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans, Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Eskişehir Osmangazi Üniversitesine

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 8 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27723 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nde yürütülen çift anadal programlarına ilişkin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DERS KAYIT KURALLARI 1. I. ve II. öğretim öğrencileri yalnızca kendi birimlerinden ders seçmek zorundadır. Farklı öğretimlerden ders seçimi yapan öğrencilerin kayıtları Danışman tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI

BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI H. Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN BAŞLANAN BOLOGNA KAPSAMINDA YAPILAN İNTİBAK İŞLEMLERİ, EŞDEĞERLİKLER VE LİSANS PROGRAMI KİTAPÇIĞI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2017-1 - 25.01.2017 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 4 2.1. Öğrenci

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine özel öğrenci kabulüne

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Akademik takvim: Eğitim-öğretim yılının başlama ve bitiş tarihleri ile kayıt ve sınav tarihleri gibi önemli tarihleri içeren takvimi,

YÖNETMELİK. a) Akademik takvim: Eğitim-öğretim yılının başlama ve bitiş tarihleri ile kayıt ve sınav tarihleri gibi önemli tarihleri içeren takvimi, 29 Ağustos 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28750 Dumlupınar Üniversitesinden: YÖNETMELİK DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TOROS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL PROGRAMI ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Maksat MADDE 1- Bu Yönergenin maksadı; Kastamonu Üniversitesinde gerekli şartları sağladıkları ve tastik edildikleri taktirde bir önlisans programını

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin

Detaylı