BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2017 YILI I. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2017 YILI I. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ"

Transkript

1 BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2017 YILI I. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ

2 HABERLER YAYINCILIK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ CEMİLE SULTAN KORUSU NDA BULUŞTU İTO Basım-Yayın Komitesi tarafından yayıncılık sektöründeki gelişmeleri, problemleri ve önerileri paylaşmak amacıyla düzenlenen kahvaltı programı 17 Aralık 2016 günü Cemile Sultan Korusu nda yayıncıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yayıncılığın farklı alanlarından gelen temsilciler İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ın ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci nin de katıldıkları kahvaltıda hem yayıncı meslektaşlarıyla hem de devlet temsilcileriyle sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşma imkânı buldular. Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün ün ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılım gösterdiği programı İTO Basım-Yayın Komite ve Meclis üyesi Erhan Erken sundu ve yönlendirdi. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen, YAYFED Başkanı Hasan Hüseyin Doğru ve İTO Yönetim Kurulu üyesi İlhan Soylu nun da katıldıkları programda dağıtımla ilgili problemlerden bandrol satışlarına, yardımcı ders kitaplarından projelere kadar geniş bir yelpazede konular tartışıldı, öneriler dinlendi. Nedret Apaydın ve Ömer Faruk Yelkenci de konuşmalarında, sıkıntıların aşılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler. İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu nun Kitapkent Projesi ile ilgili sunumunun ardından toplantı sona erdi.

3 TÜRKİYE BASIM YAYIN MESLEK BİRLİĞİ VI. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği nin VI. Olağan Genel Kurulu 14 Ocak 2017 günü Sultanahmet te, Sura Otel de gerçekleştirildi. Üyelerden ve yayıncılık sektöründen yoğun bir katılımla gerçekleşen olağan kurula eski TBYM Başkanı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ve İTO Yönetim Kurulu üyesi İlhan Soylu da iştirak ettiler. Alpaslan Durmuş un konuşmasının ardından kürsüye gelen TBYM Başkan ı Tayfur Esen yaptığı konuşmasında Sektörümüz adına yapabileceğiniz bir şey varsa bu noktada sizlerden hiçbir adımı geri atmamanızı, aksine yanımızda var olmanızı tekrar tekrar belirtiyorum. dedi. Kurulların ve komitelerin sunulması, gündem maddelerinin ve bütçelerin okunmasının ardından Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Teknik-Bilim Kurulu ve Haysiyet Kurulunun asil ve yedek üyeleri seçildi. Kendilerine hayırlı olsun temennilerimizi iletiyoruz.

4 BASIN YAYIN BİRLİĞİ DERNEĞİ BAŞKANI MÜNİR ÜSTÜN DÜNYA BİZİM E KONUŞTU Son dönemin başarılı haber siteleri arasında yer alan dunyabizim.com Basın Yayın Birliği Derneği Başkanı Münir Üstün le derneğimiz, yayıncılık, fuarlar ve Profil Kitap üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Mehmet Erken in gerçekleştirdiği söyleşide Basın Yayın Birliği nin kuruluş aşamasından bugünlere gelene kadar süreci, yaptığı faaliyetler ve dernek ve birliklerin yayıncılık sektörü açısından öneminden bahsedildi. Basın Yayın Birliği nin tarihinden olduğu kadar kendi tarihinden de bahseden Münir Üstün son dönemlerde yoğun katılımlarla gerçekleştirilen uluslararası fuarların önemine değindi. Türkiye olarak dünyanın en büyük 11. yayıncılık sektörüne sahip ülke olduğumuzu belirten Münir Üstün uluslararası fuarlara gösterilen katılım için milat olarak Türkiye nin onur konuk olarak katıldığı 2008 Frankfurt Kitap Fuarı nı gösterdi. Söyleşiyi izlemek için: 1. Bölüm: 2. Bölüm: Söyleşinin dökümünü okumak için:

5 III. MİLLÎ KÜLTÜR ŞÛRASI TOPLANIYOR Türkiye nin kültür ve sanat dünyasındaki ilişkilerin, problemlerin ve problemlerin çözüm önerilerinin tartışılacağı III. Millî Kültür Şûrası hazırlıkları tamamlandı. İlki 1982 yılında ikincisi de 1989 yılında düzenlenen Kültür Şûralarının üçüncüsü 28 yıl aradan sonra İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ın katılımlarıyla 3 Mart 2017 Cuma günü başlayacak ve 5 Mart 2017 Pazar günü sona erecek. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı nın da katılacağı Şûra kapsamında Türkiye kültür ve sanat dünyasının problemlerine ilişkin kapsayıcı bir gündem oluşturabilmek amacıyla hazırlanan program boyunca 17 komisyon bir araya gelecek, sunumlar yapacak ve raporlar hazırlayacak. Hem devlet hem de özel sektör nezdindeki gelecek çalışmalar noktasında bir nirengi noktası olması öngörülen Şûra nın komisyonları ise şunlar: Kültür Politikaları Komisyonu, Kültür Diplomasisi Komisyonu, Kültür Ekonomisi Komisyonu, Kültür Varlıkları, Müzeler ve Arkeoloji Komisyonu, Sahne Sanatları Komisyonu, Sinema, Radyo ve Televizyon Komisyonu, Müzik Komisyonu, Görsel Sanatlar Komisyonu, Dil ve Edebiyat Komisyonu, Yayıncılık ve Kütüphanecilik Komisyonu, Medya ve Kültür Komisyonu, Çocuk ve Kültür Komisyonu, Mimari ve Kültür Komisyonu, Şehir ve Kültür Komisyonu, Yerel Yönetimler ve Kültür Komisyonu, Yurtdışı Türkler ve Kültür Komisyonu, Aile ve Kültür Komisyonu. Yayıncılık ve Kütüphanecilik komisyonunda Basın Yayın Birliği Başkanı Münir ÜSTÜN ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melike GÜNYÜZ de birer sunum gerçekleştirecekler. Aynı komisyonda ayrıca Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur ESEN ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ZEYNİOĞLU da birer sunum yapacaklar.

6 ULUSLARARASI YAYINCILIK, TELİF VE DANIŞMANLIK MERKEZİ (YATEDAM) KURULDU PROJENİN TANITIMI Yayıncıların ve yazarların yurtdışında telif satışlarına yönelik çalışmalarında kendilerine her açıdan destek sunacak bir danışma merkezinin ilk adımı olması planlanan YATEDAM projesi ile Türkiye yayıncılığının gelişimine ve uluslararası alandaki tanıtımına en üst düzeyde katkı sağlanması planlanıyor. Dünya nın en büyük 11. yayıncılık sektörüne sahip olan ülkemizin uluslararası düzeyde de tanıtımının yapılması için kültürel diplomasi çalışmalarının yürütülmesi noktasında YATEDAM projesi önemli bir görev üstlenecektir. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, Basın Yayın Birliği Derneği (BASYAYBİR) ve Kalem Kültür Derneği ortaklığı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği nin (TBYM) iştirakleriyle hayata geçirilen Uluslararası Yayıncılık Telif ve Danışmanlık Merkezi (YATEDAM) projesi Türkiye yayıncılık sektöründeki önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Türk yayıncılığının ve edebiyatının uluslararası kitap fuarlarda temsilini 2005 ten beri başarılı bir şekilde yürüten TEDA projesi dünyada örnek gösterilen destek programlarından biri olmayı başarmıştır. Bu projede yurtdışındaki telif satışlarıyla ilgili çalışmalardaki eksiklikleri ise YATEDAM projesi azaltmayı ve yayıncılık sektörünün büyümesini ve geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda YATEDAM, yayıncıların ve yazarların yurtdışında telif satışlarına yönelik çalışmalarında her açıdan destek sunacak kalıcı bir merkez haline dönüşmeyi de planlamaktadır. Dünyada başarılı birçok örneği bulunan bu merkezler özelde ülke yayıncılığının genelde ise ülke tanıtımının önemli bir ayağını oluşturuyorlar.

7 Uluslararası fuarlarda Türkiye yayıncılığı temsil edilecek Türkiye yayıncılığının en zayıf olduğu alanlardan biri olan uluslararası platformda Türk yazar ve yayıncılarının tanıtımlarının ve telif hakları satışlarının düzenli ve organize bir şekilde yapılmasının planlandığı proje kapsamında beş adet uluslararası fuara katılım sağlanacak ve yurtdışındaki yayınevleri ve yayıncı temsilcileriyle görüşmeler düzenlenecek. Londra Kitap Fuarı ile başlayacak olan fuarlar Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, Abu Dhabi Kitap Fuarı, Seoul Kitap Fuarı ile devam edecek ve Frankfurt Kitap Fuarı ile sona erecek. Uluslararası fuarlara ek olarak CNR İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı na da katılım sağlanacak ve görüşmelere devam edilecek. YATEDAM Proje etkinliklerinin en önemlilerinin uluslararası fuarlar olması nedeniyle bu etkinliklerin öncesi ve sonrasında yayıncılarımızla birlikte çalışmalar ve toplantılar düzenlenecektir. Yayıncılarımızı destekleyici eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verilecek Proje kapsamında katılım sağlanacak fuarlarda sunulmak üzere Türkiye deki yayıncıların ortak bir kataloğu hazırlanacak ve ayrıca yayınevlerine ve yayıncılara kendi kataloglarını hazırlamaları noktasında danışmanlık desteği sağlanacaktır. Türkiye deki yayıncıların uluslararası tanıtımına yardımcı olmayı hedefleyen YATEDAM projesi kapsamında yayıncıları bu proje içerisine kendi çalışanlarını da dâhil etmeleri için davet ederek Türkiye yayıncılığı içinde telif hakları konusunda yetişmiş insan sayısını artırmak hedefi de bulunuyor. Herhangi bir kâr amacı gütmeyen ve tekelleşmeye karşı olan bu proje kapsamında kazanan yayıncılık sektörü ve ülkemiz olacaktır. Fuarlardan önce düzenlenecek olan hazırlık çalışmalarında alanlarında uzman kişiler tarafından farklı konularda sunumlar yapılacak ve eğitimler verilecektir. Bu eğitimlerde uluslararası fuarlarla ilgili bilgiler verilecek, uluslararası telif hakları satışlarıyla ilgili sunumlar yapılacak, katalog oluşturma noktasında eğitimler verilerek Türk yayıncılığının uluslararası platforma hazırlanması ve sunulması noktasında eksiklikler giderilmeye çalışılacaktır. İlk fuar toplantısı, Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Londra Kitap Fuarı nın hazırlık toplantısı olarak gerçekleştirilmiş, yayıncılarımızla hummalı bir fuara hazırlık sürecine başlanmıştır. Fuarlardan sonra yapılacak toplantılarda hem daha önce düzenlenen toplantıların düzenlenen fuarlar ışığında başarısı tartışmaya açılarak geliştirilmelerine katkı sağlanacak,

8 hem de bir sonraki fuara hazırlık toplantısı için yapılacak sunum ve eğitimlerin hazırlıkları masaya yatırılacaktır. Türkçe yazarların ve kitapların yurt dışında yaygın ve etkili bir şekilde tanıtımının yapılabilmesi için önemli olan bu hazırlık ve değerlendirme toplantılarıyla Türk yayıncılarının uluslararası yayıncılık ağlarının sağlam bir şekilde kurulmasının, sağlamlaştırılmasının ve sürdürülebilir bir hale getirilmesinin altyapısı oluşturulacaktır. Faaliyetlerinde kâr amacı gütmeyecek olan YATEDAM, yayıncıların ve yazarların yurtdışında telif satışlarına yönelik çalışmalarında her açıdan destek sunacak bir danışma merkezinin ilk adımı niteliğindedir. YATEDAM başarılı örneklerinin arasındaki yerini almaya hazırlanıyor Dünyada, yayıncıları ve yayıncılığı destekleme ofislerinin, kurumlarının ve programlarının oldukça başarılı örneklerinin mevcudiyeti, YATEDAM ın Türk yayıncılığına sağlayacağı katkı konusundaki kuşkuları da ortadan kaldırıcı nitelikte. Benzer faaliyetlerde bulunan kurumlardan biri olan ve Norveç edebiyatını yurtdışında temsil eden NORLA, 1978 den beri faaliyet gösterirken bu süre zarfında 3700 Norveççe kitabın 65 dile çevrilmesini başarmış durumda. Fransız edebiyatının yurtdışında daha yaygın tanıtımını üstlenen BIEF ile Kore edebiyatını uluslararası alanda daha fazla okurla buluşturma misyonuyla 1996 dan beri faaliyetlerini yürüten LTI Korea gibi çok yönlü faaliyetlerde bulunan kurumların yanında Katalan dili ve edebiyatını sıra dışı bir başarıyla temsil eden Institut Ramon Llull u da anmak anlamlı olacaktır. Institut Ramon Llull un yürüttüğü başarılı faaliyetlerin de katkısıyla, 1949 yılından bu yana düzenlenen ve her yıl ağırlıklı olarak bir ülke edebiyatının tanıtılmasını da sağlayan Frankfurt Kitap Fuarı nda 2007 yılında ilk kez bir ülke yerine bir bölge konuk oldu: Kuzey Doğu İspanya nın Katalonya bölgesi.

9 YATEDAM TANITIM TOPLANTISI MÜSİAD GENEL MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ 1 Şubat 2017 de MÜSİAD Genel Merkezi nde gerçekleşen tanıtım toplantısıyla Türk yayıncılığını uluslararası düzeye ulaştıracak projenin ilk adımı atıldı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu üyesi, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Araştırma ve Yayın Komisyonu Başkanı Melike Günyüz ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen in katıldığı programa katılım oldukça yoğundu. Yayın sektöründen ve basından 70 in üzerinde temsilcinin katıldığı tanıtım toplantısında projenin yayıncılık sektörüne getireceği yeni soluktan ve hareketten bahsedildi. Tanıtım toplantısı ile birlikte YATEDAM etkinlik takvimi de ilan edildi yılında Kültür Bakanlığı destekli olarak hayata geçirilen TEDA projesinin önemine vurgu yapan Melike Günyüz YATEDAM projesinin TEDA nın sivil ayağını oluşturacağını belirterek sözle şöyle devam etti: Fuarlara gitme konusunda hiçbir problemimiz yok fakat doğru kitabı, doğru yayıncıyla buluşturmakla ilgili bir sıkıntımız var. Hangi kitabı, hangi ülkede, hangi yayıncıya tanıtabiliriz? Bu aslında tek başına Türkiye'deki yayınevlerinin yapabileceği bir şey değil. Kimi büyük yayıncılar sadece Türkiye'deki pazara odaklanıyor ve yazarlarla yaptıkları sözleşmeler de Türkiye pazarına yönelik. Orta ve küçük ölçekli yayıncılar için de yabancı dil bilen sadece telif satışına odaklanmış eleman istihdam etmek, gerçekten çok pahalı ve masraflı bir şey. Çünkü

10 zaten sizin yol, otel ve vize paranız, bütün bunları bile karşılamanız mümkün değil, satacağınız iki telifle. Dolayısıyla aslında biraz Alperenlik, bizim yaptığımız, fuarlara gidip katalog dağıtmamız ama artık bunun daha etkin bir hale gelmesi gerekiyordu. YATEDAM bunun için bizim önümüzü açacak. Program Proje Koordinatörü Mehmet Demirtaş ın projenin kapsamına, hedeflerine ve takvimine dair yaptığı sunumun ardından sona erdi. YATEDAM PROJESİ LONDRA KİTAP FUARI HAZIRLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ YATEDAM projesinin eğitim seminerleri ve fuarlara hazırlık toplantılarının ilki olan Londra Kitap Fuarı ve katalog hazırlık toplantısı 15 Şubat 2017 Çarşamba günü Basın Yayın Birliği Derneği nin Sultanahmet teki merkez ofisinde gerçekleştirildi. 20 den fazla yayıncının iştirak ettiği toplantıda, Türkiye yayıncılık sektörünün uluslararası fuarlarda tanıtımına dair bilgilendirme verilerek oluşturulacak ortak katalog ile ilgili de durum netleştirilmesi yapıldı. Proje Koordinatörü Mehmet Demirtaş ın yönetiminde ve sunumu merkezinde ilerleyen toplantıda yayıncılar kataloğa koymayı düşündükleri kitaplardan örneklerle birlikte kataloglarını da getirdiler. Proje asistanlarına teslim edilen bu kitap ve kataloglar incelenerek yayınevleriyle ortak bir zeminde karşılıklı iletişimin ve düzenlemenin önü açılacak. Yayınevlerine sağlanan katalog sayfalarında yayınevleri ön plana çıkarmak istedikleri yazar veya kitaplardan seçkiler yapabilecekleri gibi serileri de sunabilecekler. Kurgu, kurgu dışı (kültür, tarih, din, inceleme-araştırma vb.) ve çocuk kitapları olarak üç ayrı katalog halinde düşünülen bu ortak alanlarda yayınevleri yardıma ihtiyaç duydukları bir konuda da proje çalışanlarından yardım isteyebilecekler. Mehmet Demirtaş ın sunumunun ardından geçilen soru-cevap kısmından sonra sona eren toplantı hazırlanacak kataloglar için çalışmaların netleşmesini ve hızlanmasını sağladı.

11 ULUSLARARASI FUARLAR GUADALAJARA KİTAP FUARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ İspanyolca konuşulan dünyanın ve Latin Amerika nın en büyük, dünyanın ise Frankfurt Kitap Fuarı ndan sonra 2. En büyük fuarı olarak bilinen Guadalajara Kitap Fuarı, Meksika nın Guadalajara kentinde gerçekleştirildi yılında 26 Kasım ve 4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen fuarı her sene yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Sadece Güney Amerika dan değil İspanyolca konuşan dünyaydan ve Kuzey Amerika ülkelerinden ve özellikle Birleşik Devletler den de her sen yoğun bir katılımın olduğu Guadalajara Kitap Fuarı na Türkiye olarak ilk kez bu kadar yoğun katılım sağlandı. Başta Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün ve Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Kısakürek olmak üzere Türkiye den giden yayıncılık sektörü temsilcileri hem ikili görüşmelere hem de daha kalabalık toplantılara katıldılar. Başbakanlık Tanıtma Fonu destekli Türkçe Klasikler Yurtdışına Açılıyor projesi kapsamında İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Almanca, Boşnakça ve Koreceye çevrilen Mevlana nın Mesnevi sinden Mehmet Akif in Safahat ine, Yusuf Has Hacib in Kutadgu Bilig inden Hacıvat ve Karagöz e, Ömer Seyfettin e, Nutuk a uzanan Türkçe Klasikler seçkisi ilk defa 2016 nın Ekim ayında Frankfurt Kitap Fuarı nda dağıtıldıktan sonra ikinci olarak Guadalajara Kitap Fuarı nda sunuldu. Fuar süresince yoğun bir ilgiyle karşılanan Türkiye yayıncılık sektörü temsilcileri gördükleri ilgiden menun kaldı. Üniversite yayınevlerinden kurguya, çocuktan araştırmaya dünya genelinden her türlü yayıncının bir araya geldiği fuar ülkemiz kültürünün tanıtılmasının ne kadar eksik ve önemli olduğunu da bir kez daha gösterdi. Fuarda Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu üyesi Emrah Kısakürek Türkiye yayıncılık sektörüne ve yakın dönem geçmişine dair bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye nin

12 gittikçe büyüyen bir ülke ve ekonomi olduğunu belirten Kısakürek bunun yayıncılık sektöründe de görüldüğünü sayılar eşliğinde anlattı. Büyüyen ülkeler arasında gösterilen Türkiye ve Latin Amerika ülkelerinin gösterdikleri benzerliklere dikkat çeken Emrah Kısakürek bu pazarların birbirlerinden yararlanma potansiyelinin büyüklüğüne ve önemine dikkat çekti. Yapılan ikili görüşmeler ve toplantıların yanında Basın Yayın Birliği temsilcileri Frankfurt Kitap Fuarı ve Tayvan Kitap Fuarı temsilcileriyle de bir araya geldiler yılında Türkiye nin onun konuğu olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı ndan beri gayet iyi ilişkiler geliştiren yayıncılık temsilcileri ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve dünya yayıncılığı üzerine fikir alış verişinde bulundular. Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşme daha yoğun ilişkiler geliştirebilme temennileriyle sona erdi LONDRA KİTAP FUARI YAKLAŞIYOR Bu yıl Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Londra Kitap Fuarı için geri sayım sürüyor. Türkiye fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğündeki Ulusal Stant ile yer alacak. Ulusal Stant ta yer alacak yayınevlerini belirlemek üzere başvuruların alınmasıyla başlayan Londra Kitap Fuarı süreci artık son aşamasına yaklaştı. Belirlenen yayınevleriyle birlikte ortak alanda sergilenecek kitapların da gönderilmesi süreci sona yaklaşıyor. Dünyanın en önemli ve prestijli kitap fuarlarından birisi olarak bilinen Londra Kitap Fuarı nda 124 farklı ülkeden in üzerinde katılımcı yer alıyor. Bu sene odak ülke ise Polonya.

13 2017 BOLOGNA ÇOCUK KİTAPLARI FUARI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR Dünyanın dört bir yanından çocuk kitapları ve edebiyatı yayıncılarının bir araya geldiği en önemli organizasyon olarak bilinen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı bu sen 3-6 Nisan tarihleri arasında düzenleneck. Dünya genelinde son yıllarda çocuk kitapları yayıncılığında görülen büyüme ve gelişmelerle paralel olarak gelişen Bologna Çocuk Kitapları Fuarı bugün dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. İllüstrasyondan metinlere, dijital gelişmelerde telif satışlarına kadar çocuk yayıncılığının bütün alanlarını içinde barındıran fuar ayrıca çok sayıda ödül vermesiyle de biliniyor. Çocuk edebiyatının bütün alanlarını kapsayan bu ödüller dünyanın bütün yörelerinden işlere kucak açıyor. Türkiye nin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinatörlüğündeki Ulusal Stant ile katılacağı 54. Bologna Çocuk Kitapları Fuarı süreci, katılacak yayınevlerinin başvurularının alınmasıyla başladı ve kitapların gönderimleriyle devam ediyor. Ulusal Stant ta yer alacak görüşme alanlarını ikili görüşmeleri için kullanabilecek olan yayınevlerinin telif eserleri de stant raflarında sergilenecek. Fuarın bu seneki onur konuğu ise Katalonya ve Balear Adaları olacak.

14 ULUSAL FUARLAR II. CNR MERSİN KİTAP FUARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 26 Kasım 4 Aralık tarihleri arasında 2016 yılında ikincisi düzenlenen Mersin Kitap Fuarı gayet kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Fuar organizasyonu CNR Holding tarafından yapılan fuara 220 den fazla yayınevi ile 350 den fazla marka katılım sağladı. Mersin valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi nin de destek verdikleri fuarın açılışına Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Basın Yayın Birliği Genel Sekreteri Mustafa Karagüllüoğlu, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Tayfur Esen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı. İlk iki günde den fazla kitapseverin ziyaret ettiği fuar süresince çok sayıda söyleşi, imza günü ve paneller düzenlendi. Bu sene fuar temasının Akdeniz ve Edebiyat olarak belirlendiği fuarda Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir sunum yaparak izlenimlerini aktardı. CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi nde 4 Aralık tarihine kadar ziyaretçileri ağırlayan fuarı den fazla kitapseverin gezmiş olduğu tahmin ediliyor.

15 X. ÇUKUROVA KİTAP FUARI Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından organize edilen Çukurova Kitap Fuarı nın bu sene 10. su düzenlendi Ocak tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi nde kitapseverleri ağırlayan fuar boyunca 70 ten fazla kültürel etkinlik düzenlendi. Konuşmalardan imza günlerine, panellerden söyleşilere kadar okurlar ve yazarların bir araya geldiği fuara 300 den fazla yazar, çizer ve şair iştirak etti. Mustafa Armağan dan Fatoş Güney e, Gülten Dayıoğlu ndan Yavuz Bahadıroğlu na kadar çok geniş bir yelpazede yazarın okurlarıyla buluştuğu fuar 15 Ocak tarihinde sona erdi. III. ÜSKÜDAR KİTAP FUARI KİTARSEVERLERİN YOĞUN İLGİSİYLE GERÇEKLEŞTRİLDİ 2017 yılında III. sü düzenlenen ve her sene bir önceki seneye nazaran daha yoğun bir ilgiyle karşılanan Üsküdar Kitap Fuarı bu sene Şubat tarihleri arasında Bağlarbaşı Kültür Merkezi nde kitapseverlerle buluştu. 70 ten fazla yayınevinin katıldığı, 200 den fazla yazar etkinliği, söyleşi, panel ve imza günlerinin düzenlendiği fuarın açılışına başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı olmak üzere Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda

16 kitapsever katıldı. Açılışa ayrıca bu seneki kitap fuarının onur konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Rasim Özdenören de katıldı. İyi ki kitaplar var. sloganıyla her sene düzenlenen fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı düzenlediği etkinliklerden dolayı Üsküdar Belediyesi ni tebrik ederek yerel yönetimlerde kültür ve sanat alanında sessiz bir devrim yaşandığını belirtti. Fuarın hayırlı olmasını dileyen Bakan Avcı yerel yönetimlerde Üsküdar ın örnek bir durumda olduğunu söyledi. Onur konuğu olarak Rasim Özdenören in belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcı, Özdenören le kendisinin ilişkisinin çok gerilere gittiğini söyledi. Türk kültür ve sanat hayatının önemli simalarından birisi olan Rasim Özdenören daha çok romanları ve hikâyeleriyle tanınsa da hem düşünsel hem sanatsal alanda yazdığı eleştirel denemeleri ile de saygı duyulan bir isim. II. TÜRKİYE ARAPÇA KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İstanbul Sultanahmet Vakfı (İSVA) ve Haşimi Yayınevi nin ortaklaşa düzenledikleri Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri nin ikincisi 17 Şubat tarihinde başladı. Geçen sen Kızlarağası Medresesi nde düzenlenen programa bu sene katılım da gayet yoğun oluyor. Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas ve Kuveyt gibi 22 farklı ülkeden 100 den fazla âlimin ve 50 den fazla yayınevinin katıldığı programda âlimlerle birlikte düzenlenen paneller ve konuşmalar büyük ilgi gördü. Son yıllarda ülkemizde yaşayan Arap nüfusunun artmasıyla birlikte başka bir boyuta geçen kültürler arası ilişkilerin güçlendirilmesini ve Arapça kültür ile Türkçe kültür arasındaki bağları

17 ve ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan programda farklı başlıklarda toplantılar ve paneller düzenlendi. İslam Dünyasında Yeni Bir Dil Kurmak başlıklı panelde İslam dünyasının ortak bir akıl oluşturabilmek için en çok ihtiyacı olduğu şeyin ortak bir dil olduğunun altı çizildi. 15 Temmuz ve Benzeri Saldırılarla İslâm Dünyasının İmtihanı isimli panelde ise İslam dünyasının maruz kaldığı saldırıların İslam dünyasının uyanmasını engellemek ve geciktirmek için olduğunun altı çizildi. Türkiye nin İslâm dünyası içindeki yerini korumasının gerekliliğinden bahsedilen panelde bu tür saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiği konuşuldu. Asırlardır Sönmeyen Işığımız: Âlimler Kitaplar temasıyla hazırlanan program kapsamında bir 15 Temmuz sergisi de yer alıyor. Fuar 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. IV. CNR ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI Bu sene dördüncüsü düzenlenen CNR Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. 24 Şubat 5 Mart 2017 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy de ziyaret edilebilecek olan fuarın resmî açılışı 25 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı nın yanı sıra fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Nabi AVCI, İstanbul Valisi Sn. Vasip ŞAHİN, Basın Yayın Birliği Başkanı Sn. Münir ÜSTÜN de dâhil olmak üzere geniş bir protokol ekibi katıldı. Bu sene 19 farklı ülkeden 300 ü aşkın yayınevinin katıldığı fuarın açılış konuşmalarında mikrofona önce Basın Yayın Birliği Başkanı Sn. Münir ÜSTÜN geldi. Yayıncılık sektörünün son

18 yıllarda yaşadığı büyümeye dikkat çeken Münir ÜSTÜN, 2016 yılında yaşanan darbe girişimine ve terörist saldırılara rağmen yayıncılık sektörünün bir önceki yıla kıyasla %7.4 büyüdüğünü söyleyerek 600 milyondan fazla kitap üretildiğini kaydetti. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe gecesini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten ÜSTÜN, IV. CNR Uluslararası Kitap Fuarı nı 15 Temmuz gecesi hayatlarını Türkiye için, millî irade ve demokrasi için veren şehitlere ve yaralanan gazilere ithaf ettiklerini söyledi. Amaçlarının her zaman daha yükseği hedeflemek olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Münir ÜSTÜN, yüzlerce yıldır medeniyetimize beşiklik etmiş ve onu yoğurmuş olan bu toprakları daha iyi okuyabilmemiz ve daha iyi anlatabilmemiz olduğunu belirttikten sonra Kitapla yoğrulmuş bir medeniyetin evlatları olarak biz kitaba her zaman evet diyoruz; kültürümüze evet diyoruz; vatanına aşık olana da vatan evlatlarının aşık olduğuna da evet diyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye için evet diyoruz. diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonrasında ise kürsüye Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Nabi AVCI geldi. Türkiye yayıncılık sektörünün son on yılda 3 kat büyüdüğünün altını çizen Bakan AVCI fuarların yayıncılık sektörü için önemine değinerek CNR Kitap fuarın kültür hayatına hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Kitap fuarının onur konuğu olarak Hasan AYCIN ın belirlenmesinin ve fuarın teması olarak 15 Temmuz un seçilmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Bakan AVCI, CNR Kitap Fuarı nın katılımcı yayınevleri nezdinde gösterdiği büyümenin ziyaretçi sayısında yaşanması temennisinde bulundu.

19 Bakanlığın edebiyat destek programları ile gençleri kültürel alanda desteklediğini söyleyen Nabi AVCI, TEDA projesi ile de Türkçe eserlerin yurt dışında desteklendiğini belirtti. TEDA projesinin Türk yayıncılığının uluslararası düzeyde temsili için önemine değinen Bakan AVCI bu proje kapsamında 2005 yılından beri 65 farklı ülkeden 540 yayıncıya, 59 farklı dilde, 535 yazarımızın 2312 eserine çeviri ve basım desteği verilmiştir. Halihazırda bu eserlerden 1740 ının çevirisi tamamlanmış ve ilgili ülkelerde satışa sunulmuştur. diye sözlerini sürdürdü yılında kütüphanelerde sadece 123 çeşit süreli yayına abone olunduğunu belirten AVCI, 2017 yılı itibarıyla bu sayının 301 e ulaştığını söyledi. Yine 2002 yılında kütüphaneler alınan kitap çeşidinin 601 olduğunu söyleyen AVCI, bu sayının sadece 2016 yılında 5157 çeşide ulaştığını belirtti. Yayıncılık olarak 2016 yılında 2.5 milyar dolar ciro ile dünyanın en büyük 11. Sektörü haline geldiğimizi söyleyen Bakan AVCI fuarcılığın temel gayesinin dar, ideolojik kalıplardan uzak, yayıncılığın bütün renklerine açık ve geniş bir yelpazede samimi buluşmaların gerçekleştirildiği yerler olmaları olduğunun altını çizerek bunun için sadece yayıncılığın temel ilkelerinden hareket eden fuarlara ihtiyacımız olduğunu belirtti. CNR Kitap Fuarı nın bu noktada bir örnek teşkil edeceğine inandığın söyleyen Bakan AVCI, fuarın hayırlara vesile olmasını dilediğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

20 Daha sonra kürsüye konuşmasını yapmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN geldi.

21 Fuarların yerel ile küreselin bir araya gelerek bilgi ve kültür birikimlerinin paylaşılması noktasında çok önemli olduğuna değinen Cumhurbaşkanı, CNR Kitap Fuarını tebrik ederek fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Uluslararası CNR Kitap Fuarı son yıllarda büyük yol aldı. 19 ülkeden 300 yayınevini buluşturan fuarın ana temasının '15 Temmuz' olmasını da çok anlamlı ve kıymetli buluyorum. Darbe gecesi yaşananların kültürel etkinliklerde yaşatılması büyük önem taşıyor." diyerek sözlerine devam eden Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin geleceği olarak gördüklerini belirttiği gençlere ve çocuklara seslenerek: 140 karaktere sığdırılmış metinlerle internetteki bilgi kırıntılarını toplamakla bilgiye sahip olunamaz, bu şekilde ancak yarım porsiyon aydın olunabilir. Gençler, kitap ve kitap fuarları ile eksiklerinizi tamamlamalısınız. diye konuştu. Türkiye nin yayıncılık alanında geldiği yere de değinen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, ülkedeki okuma oranlarının düşüklüğünden de bahsederek bu okuma oranlarının yükselmesi gerektiğini söyleyerek 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girecek ülkemizin, kitap okuma alışkanlığı konusunda da ilk 10'a girmesi şart oldu. diye konuştu. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı ERDOĞAN a Basın Yayın Birliği Başkanı Münir ÜSTÜN ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Necip Fazıl KISAKÜREK in torunu Emrah KISAKÜREK tarafından üstadın külliyatı hediye edildi.

22 Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi AVCI da kürsüye davet edildi ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN la birlikte IV. CNR Uluslararası Kitap Fuarı nın onur konuğu olan Türk kültür hayatının önemli yazar ve çizerlerinden Sayın Hasan AYCIN a bir plaket takdim edildi. Daha sonra kurdele kesilişine geçildi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Bakan Nabi AVCI, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir ÜSTÜN ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda EREM den oluşan protokol üyeleri hep birlikte sembolik kurdeleyi kestiler.

23 Daha sonra kitap fuarını gezen Cumhurbaşkanı ve beraberindeki ekip stantları ziyaret etti. Özellikle Yeni Şafak gazetesinin 15 Temmuz gecesi için oluşturduğu arşivi dikkatle takip eden Cumhurbaşkanı bol bol yayıncılarla konuştu; fotoğraf çektirdi ve kitap imzaladı.

24

25

26 Yaklaşık 2 saat stantları gezen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN daha sonra fuar alanından ayrıldı. 5 Mart 2017 tarihine kadar açık kalacak fuara 19 farklı ülkeden 300 ü aşkın yayıncı katılıyor. Basın Yayın Birliği ve CNR Holding tarafından düzenlenen fuarda bu sene 1000 den fazla kültürel etkinlik, panel, söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlenecek. Uluslararası yönünü her sene gittikçe kuvvetlendiren CNR Kitap Fuarı nda bu sene Fellowship programı kapsamında 70 ten fazla Arap dünyasından yayıncının katılacağı fuar kapsamında kültürler arası ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla da kültür temsilcileri yemeklerde, toplantılarda ve söyleşilerde bir araya gelecekler.

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ MART-NİSAN 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. CNR KİTAP FUARI Bu yıl "Çanakkale Savaşı'nın 100. Yılı" temasıyla düzenlenen CNR Kitap Fuarı, sona erdi. İstanbul CNR EXPO Yeşilköy'de 27 Şubat'ta

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015

UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu. Konya. 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı Raporu Konya 8 Eylül 2015 UCLG-MEWA Projeler Departmanı Randa AL SABBAGH Akıllı Şehirler Komitesi Sorumlusu 30.10.2015 1 / 6 Arka plan UCLG-MEWA Akıllı Şehirler

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa

invest in Sustainable Future Together Turkey Africa Türkiye-Afrika İkinci Ekonomi ve İş Forumu, 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul da gerçekleştirilecek. Zirve T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı nın koordinasyonunda,

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2016 YILI III. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2016 YILI III. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ 2016 YILI III. DÖNEM ETKİNLİK BÜLTENİ BABİLMEKAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BYB Yönetim Kurulu üyelerinden babil.com ve Papersense Yayınları sahibi Mehmed Ali Çalışkan Çengelköy de babilmekan

Detaylı

KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU

KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU KOLEJLİ İŞADAMLARI İSTANBUL DA BULUŞTU TED Kolejli İşadamları, 25 Mayıs Çarşamba günü The İstanbul Edition Otel de düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. 90 a yakın katılımın olduğu yemeğe konuk

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa

Kuzey Kıbrıs ta. Bir Çay Molası. Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması. 19-24 Kasım 2012. Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa Kuzey Kıbrıs ta Bir Çay Molası Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Buluşması 19-24 Kasım 2012 Lefkoşa - Güzelyurt - Girne - İskele - Gazimağusa FAALİYET RAPORU K.K.T.C. NİN 29. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KUZEY KIBRIS

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

2017 Yılı Kasım / Aralık Bülteni BÜLTEN NO 6. Katıldı

2017 Yılı Kasım / Aralık Bülteni BÜLTEN NO 6. Katıldı CTO Yönetimi Külliye'de Düzenlenen İstihdam Seferberliği Ödül Törenine Katıldı (CTO) Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Yönetim kurulu Üyesi Halil Eygi, Meclis Üyesi Nurettin Bozkurt ve Genel Sekreter Zafer

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20256-22555 Ankara, 13/09/2018 Konu: II. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Afrika

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü

Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü http://www.iha.com.tr/balikesir-haberleri/mesleki-egitim-tanitim-ve-isbirligi-protokolu-balikesir- 1685591/ Mesleki eğitim tanıtım ve işbirliği protokolü Meslek lisesi Organize Sanayi Bölgesi ile İl Milli

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak basın toplantısında konuştu Ekim 06, 2017-6:44:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ

SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ SERGİ, FUAR VE TEKNİK GEZİ Ülkemizde kurumsallaşmış bazı fuar ve sergilere Şubemizce her yıl düzenli olarak katılım ve destek sağlanmaktadır. Fuarların yanısıra, Şubemiz tarafından organize edilen teknik

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14

Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 Yapi.tedarikdergisi.com / 14.05.14 37. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul 106.537 ziyaretçiyi ağırladı! Yapı sektörünün zirvesi Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KAPILARINI AÇTI

KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KAPILARINI AÇTI KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KAPILARINI AÇTI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kahramanmaraş 1. Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı. Kahramanmaraş Fuar

Detaylı

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ

BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ BODRUM MANDALİNASI ÜRÜNLERİ, ANTALYADA BEĞENİLDİ Bu yıl 26 30 ekim tarihleri arasında 7. Kez düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezinde yapıldı. Türkiye nin birçok

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU

T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU T.C AHİLER KALKINMA AJANSI 2015 MALİ DESTEK PROGRAMLARI BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE PROJE UYGULAMA EĞİTİMLERİ RAPORU İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 31.07.2015 GİRİŞ Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Enerji

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 16.03.2010 20.04.2010 BAŞIMIZ SAĞ OLSUN.. 1 46.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU YÜZAKIMIZ OLDU 46. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURNUVASI FİNALLERİNE ALANYA OLARAK YİNE BAŞARI

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ AĞUSTOS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Ağustos ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 40 Kapasite Raporu, 7 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI

ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU. (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI ÜÇÜNCÜ TÜRK KENEŞİ İŞ FORUMU (24 Ekim 2014, Nahçıvan) TÜRK KENEŞİ GENEL SEKRETERİ RAMİL HASANOV UN İŞ ADAMLARINA HİTABI Sayın Âli Meclis Başkanı, Sayın Bakan, Sayın Oda Başkanları, Değerli İş Adamları,

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU

TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU TÜRKİYE DE FAİZSİZ FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN YASAL ÇERÇEVE SEMPOZYUMU Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, İstanbul Üniversitesi nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye de

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN NİSAN 2018 / SAYI: 9 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU

ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU ihh 6. ULUSLARARASI ÇOCUK BULUŞMASI RAPORU 18 EKiM 2014 Uluslararası Çocuk Buluşması, İHH İnsani Yardım Vakfı nın dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiği yetim çalışmalarını Türkiye halkına anlatmak

Detaylı

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler?

Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Erdoğan ve Maduro görüşmesinin ayrıntıları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın iradesinin üzerinde güç olmadığına inanıyoruz 07.10.2017 / 09:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Latin dostlarımızın barış içinde

Detaylı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı

ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı ALO 170 Sivas ta Hizmet Vermeye Başladı MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: -VATANDAŞLAR ALO 170 HATTI SAYESİNDE HER TÜRLÜ SORU VE SORUNLARINI OLDUKLARI YERDEN BİR TELEFONLA ÇÖZEBİLİYORLAR -AÇILAN ÇAĞRI

Detaylı

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul

ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Ekim 2017 Esenler / İstanbul ULUSLARARASI ŞEHİR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ZİRVESİ Esenler / İstanbul Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi / İstanbul, Esenler Belediyesi tarafından 20-22 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul'da

Detaylı

FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı.

FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı. FUAR RAPORU Irak ın Ticaret Merkezi Erbil, ticari potansiyeliyle tüm yatırımcıları şaşırttı. IRAK ULUSLARARASI FURN EXPO, 27-30 Haziran 2012 tarihlerinde Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri

Detaylı

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü

Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti. SPoD CHP Beyoğlu Belediyesi Başkan Aday Adayı Gülseren Onanç ile görüştü Trans Terapi ve Dayanışma Grubu Toplantılarının Yedincisi Gerçekleşti SPoD un ve Uzman Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan ın gönüllü işbirliğiyle düzenlenen Trans Terapi Toplantısı nın yedincisi 4 Eylül Çarşamba

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU 1 ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ MERKEZLERİ PLATFORMU ÜSİMP ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu), üniversitelerde üretilen yeni teknolojilerin topluma aktarılmasını teşvik etmek ve sanayi

Detaylı

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI

27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI 2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE RESTORASYON ARKEOLOJİ MÜZECİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI ve KONFERANSI AYŞEGÜL SELÇUKİ ARKEOLOG-MÜZEBİLİMCİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ 02.05.2017 27-29 NİSAN 2017 HERITAGE, RESTORASTON,

Detaylı

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU

Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU Sayı: 2005/06 FAALİYET TEKNİK RAPORU 2005 Sayfa No: İÇERİK Kapak 2 İçerik 3 1. AKEV Hakkında 4 2. Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu 6-7 3. Özet 8-9 4. Faaliyetler ve Çıktılar 10 5. Genel Başarı Göstergeleri

Detaylı

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI

EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI EMİN GEÇİN PROJELERİ ANLATTI Bodrum daki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin müdürlüğün projeleri hakkında bilgiler verdi. İlçe

Detaylı

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU KAZAKİSTAN - AZERBAYCAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 25 Ekim - 31 Ekim 2014 tarihleri

Detaylı

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48

BİLİM SEYYAHLARI PROJESİ GÜMÜLCİNE DEYDİ, HERŞEY GÜZEL GEÇTİ, ANCAK ETKİNLİĞİN SONUN Pazar, 04 Kasım :48 Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenen "Bilim Seyyahları Projesi" Bulgaristan'ın ardından Yunanistan Batı Trakya

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100.

İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. İstanbul Feshane de gerçekleştirilen Çanakkale Tanıtım Günlerinde, Çanakkale başarılı bir şekilde tanıtıldı. Çanakkale Savaşları nın 100. yıldönümü kapsamında Çanakkale Valiliği öncülüğünde, 2015 Koordinasyon

Detaylı

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP. HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 26-29 EKİM 2015 I. TÜRK-ARAP HAZIR GİYİM, TEKSTİL, KONFEKSİYON, DERİ, AYAKKABI, ÇANTA ve TEKNOLOJİLERİ FUARI İKİLİ GÖRÜŞME, ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU 1. ORGANİZASYON TANITIM TURAB Fuarcılık, Türk-Arap

Detaylı

BAKA BULUŞMALARI -I-

BAKA BULUŞMALARI -I- BAKA BULUŞMALARI -I- Onur Konuğu Isparta Belediye Başkanı Y. Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN Tarih 01 Ekim 2010 Cuma Saat 10:00 Katılımcılar Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve Uzmanları Batı Akdeniz

Detaylı

17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI

17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI ISAF IT SECURITY FUAR VE KONFERANSI 2015 17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL Günümüzün en çok ihtiyaç duyulan Bilgi ve Ağ Güvenliği konularını kapsayan

Detaylı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde KKTCyi Azerbaycanda düzenlediği road show etkinliğiyle tanıttı. AVRASYA İNCELEMELERİ MERKEZİ CENTER FOR EURASIAN STUDIES KKTC, AZERBAYCAN'DA TANITILDI - 06.12.2016 6 Aralık 2016 kibrispostasi.com Turizm ve Çevre Bakanlığı, turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları çerçevesinde

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ

GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ GELİBOLU TİCARET VE SANAYİ ODASI OCAK-ŞUBAT-MART 2015 BÜLTENİ Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan "Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı ilgi odağı oldu. Kazan başına

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ

BAŞKAN : Özcan KALAYCI Bülent YILDIRIM BAŞKAN: SAYMAN : Nesrin FİDAN ÜYE : Figen GÖNEN. info@antalyafalezrotary.org KOMİTELER TOPLANTI BİLGİLERİ Binota-Kalyan BANERJEE Nilüfer&İsmail KAHYAOĞLU Demet Salih PEKER Bilge & Özcan KALAYCI U.R ve BÖLGE YÖNETİMİ YÖNETİM KURULU U.R. BAŞKANI Binota Kalyan BANERJEE 2430 GUVARNÖRÜ Nilüfer İsmail KAHYAOĞLU

Detaylı

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:

Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: Avrupa Bölgesel Sosyal Güvenlik Forumu -1ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK: -BU FORUM KASIM AYINDA KATAR DA DÜZENLENECEK DÜNYA SOSYAL GÜVENLİK FORUMU NA IŞIK TUTACAKTIR -TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası Suudi Arabistan, Riyad Uluslararası Fuar Merkezi (2-5 Ekim 2016) SAUDİ AGROFOOD 2015 ULUSLARARASI GIDA FUARI A. SAUDİ AGRO FOOD 2016 Uluslararası

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

BACADER e-bülten OCAK 2015

BACADER e-bülten OCAK 2015 BACADER e-bülten OCAK 2015 ENERJİ VE TESİSAT HABER PORTALI NDA VE TERMO KLİMA DERGİSİ NDE "DOĞRU BACALAR İLE ZEHİRLENMELER ÖNLENEBİLİR" BAŞLIKLI YAZIMIZ YAYINLANDI.. 05 Ocak 2015 tarihinde Enerji ve Tesisat

Detaylı