Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı"

Transkript

1 Merakla Beklenen Anket Sonuçları Açıklandı Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi genel Başkanı Selim Işık tarafından açıklanan raporda çok dikkat çekici sonuçlar elde edildi. Raporun Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde düzenlendiğini belirten Işık; Araştırma 25 Ocak 12 Şubat 2015 tarihleri arasında yüz yüze görüşme tekniğinden faydalanmak suretiyle 810 kişiye yöneltilmiştir. Araştırma oy kullanma hakkına sahip 18 yaş üzeri seçmenleri kapsamaktadır. Araştırmada evrenimiz Kahramanmaraş ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri olarak tespit edilmiştir. Örneklem bu evrene uygun seçilmiştir. Dolayısıyla tüm genellemelerimiz bu iki ilçeyi kapsamaktadır. Dedi. İşte merakla beklenen anket sonuçları; 1- KENDİNİZİ SİYASAL YELPAZENİN NERESİNE KONUMLANDIRMAKTASINIZ? Bu soruda Kahramanmaraş halkının kendilerini siyasal yelpazenin neresinde gördükleri tespit edilmeye Kahramanmaraşlıların yarısından fazlası (% 57,5) kendini siyasi yelpazenin sağında görürken % 7,4 ü ise solunda görmektedir. Halkımızın % 16,8 i kendini merkezde görürken, % 20,1 i ise bu konuda fikir beyan etmemeyi tercih etmiştir. (Fikrim yok diyenler ile fikrini belirtmeyenler birlikte değerlendirilmiştir.) 2- HERHANGİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUNA (VAKIF, DERNEK, SENDİKA VB.) ÜYELİĞİNİZ VEYA AKTİF GÖREVİNİZ VAR MI? Bu soruda Kahramanmaraş halkının herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üyeliği ve aktif görevi olup olmadığı tespit edilmeye Sivil toplum kuruluşlarına katılım, siyasal hayata aktif katılımın unsurlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Dernek, vakıf, sendika vb. sivil toplum kuruluşlarına üyeyim veya aktif görevim var diyenlerin oranı % 12,1 iken, herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını belirtenlerin oranı %12,1 olarak tespit edilmiştir. Bu soruya cevap vermeyenlerin oranı ise %0,1 olarak ölçülmüştür.

2 Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 87,8 gibi büyük bir kısmı herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye değildir. 3- HERHANGİ BİR SİYASAL PARTİYE ÜYELİĞİNİZ VAR MI? Bu soruda Kahramanmaraş halkının demokrasinin temel unsurlarından olan siyasi partilere üye olup olmadıkları tespit edilmeye Siyasal partilere üyelik demokratik bilincin gelişmişliğine de ışık tutacak bir veri olarak değerlendirilebilir. Herhangi bir siyasi partiye üyeyim diyenlerin oranı % 12, 2 iken, üye değilim diyenlerin oranı %87,2 olarak tespit edilmiştir. Bu soruya cevap vermeyenlerin oranı ise %0,6 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 87,2 gibi büyük bir kısmının herhangi bir siyasi partiye üyeliği bulunmamaktadır. 4- OY VERMENİN SİZİN İÇİN TAŞIDIĞI ÖNEM NEDİR? Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy verme davranışını nasıl değerlendirdiğine ilişkin kanaatleri tespit edilmeye Oy verme davranışının benim için taşıdığı anlam istediğim partinin / kişilerin yönetime gelmesini sağlayarak ülkemin / bölgemin iyi yönetilmesine katkıda bulunuyorum diyenlerin oranı %67,2 olarak tespit edilmiştir. Oy vererek dünya görüşüme / ideolojime hizmet ediyorum diyenlerin oranı ise % 13 olarak tespit edilmiştir. % 9,8 lik bir kısım ise Gerçekte kullandığım oyun pek faydası yok. Yasal zorunluluktan dolayı oy kullanıyorum düşüncesine sahip olduğunu ifade etmiştir. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 67,2 ile büyük çoğunluğu yönetime katılma arzusuyla oy kullanmaktadır. 5- SİZE GÖRE TÜRKİYE NİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ SORUNU HANGİSİDİR? Bu soru ile Kahramanmaraş halkının Türkiye nin çözülmesi gereken en önemli sorunlarına ilişkin kanaatleri ölçülmeye Araştırmamıza katılanların % 45,2 si Türkiye nin çözülmesi gereken en önemli sorunu olarak işsizlik olgusunu gördüğünü ifade etmişlerdir. Terör / PKK sorununu en önemli sorun olarak ifade edenlerin oranı % 33,8 iken, paralel yapı sorununun çözülmesi gereken en önemli sorun olduğunu ifade edenlerin oranı ise % 5,9 olarak hesaplanmıştır.

3 Algılanan sorunlar arasında ekonomik sorunlar ile yolsuzluk ve rüşvet oldukça arka sıralarda kalırken, eğitim meselesini sorun olarak algılayanlar % 2,5 ile son sırada yer almaktadır. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkı ülkemizin en önemli sorunları olarak işsizlik ve terör meselesini görmektedir. 6- BU PAZAR GENEL SEÇİM OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ? Bu soruda Kahramanmaraş halkının bu hafta sonu genel seçim olsa hangi partiye oy verecekleri tespit edilmeye Bu hafta sonu genel seçimler olsa Ak Parti ye oy veririm diyenlerin oranı % 61.1, MHP ye oy veririm diyenlerin oranı % 14.8, CHP ye oy veririm diyenlerin oranı ise % 7.2 olarak tespit edilmiştir. 7- SİZCE, TÜRKİYE DE BUGÜNKÜ SİYASAL PARTİLERİN DIŞINDA, YENİ BİR SİYASAL PARTİNİN YA DA PARTİLERİN KURULMASINA İHTİYAÇ VAR MI? Bu soruda Kahramanmaraş halkının yeni bir siyasi partiye ihtiyacı olup olmadığını ilişkin kanaatleri ölçülmeye Kahramanmaraş halkının % 63.5 ile yarıdan fazlası yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olmadığını, % 23.2 lik bir kısmı ise yeni siyasi partilere ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir. 8- GELECEĞİNİZDEN ÜMİTLİ MİSİNİZ? Bu soruda Kahramanmaraş halkının geleceklerinden ümitli olup olmadıkları tespit edilmeye Kahramanmaraş halkının yarısı (% 50,2) geleceklerinden ümitli olduğunu, %17.9 luk kısmı ise geleceğinden çok ümitli olduğunu ifade etmişlerdir. Geleceğinden pek ümitli olmayanların oranı %19.9 olarak ölçülmüş iken geleceğinden hiç ümitli olmayanların oranı % 7.7 olarak tespit edilmiştir. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 68,1 gibi büyük bir kısmının geleceğinden ümitli veya çok ümitli olduğunu söyleyebiliriz. 9- TÜRKİYE DE SON ZAMANLARDA BİR EKONOMİK KRİZİN YAŞANDIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? Bu soruda Kahramanmaraş halkının son zamanlarda ekonomik bir krizin yaşanıp yaşanmadığına ilişkin kanaatleri tespit edilmeye Türkiye de son zamanlarda ekonomik bir krizin yaşandığını düşünenlerin oranı % 27.8 iken, ekonomik bir kriz

4 yaşanmadığını düşünenlerin oranı % 58.6 olarak tespit edilmiştir. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının yarıdan fazlası ülkemizde son zamanlarda ekonomik bir kriz yaşanmadığını düşünmektedir. 10- ÜLKEMİZDE İŞSİZ KALANLARIN SAYISININ ARTTIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? Bu soruda işsizliğin artıp artmadığı konusunda Kahramanmaraşlıların algısı ölçülmeye Kahramanmaraşlıların % 57,5 ile yarıdan fazlası, işsizliğin arttığı düşüncesine katılmamaktadır. İşsizliğin arttığını düşünenlerin oranı ise % 34,6 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının üçte biri işsizliğin artmadığını düşünmekte, yarıdan fazlası ise işsizliğin arttığını düşünmektedir 11- SİZCE TÜRKİYE NİN SORUNLARININ KAYNAKLARI EKONOMİK MİDİR, SİYASİ MİDİR? Bu soruda Kahramanmaraş halkının Türkiye nin sorunlarının kaynaklarının ekonomik mi siyasi mi olduğuna ilişkin kanaatleri tespit edilmeye Kahramanmaraş halkının % 37.5 lik kısmı Türkiye nin sorunlarının siyasi kaynaklı olduğunu düşünmektedir. Sorunları ekonomik kaynaklı görenlerin oranı ise % 17,9 da kalmıştır. Ülke sorunlarının kaynağı olarak hem ekonomik hem siyasi nedenleri birlikte görenler ise % 37,8 dir. 12- BİR SİYASİ PARTİYE OY VERME KARARINIZ NE ZAMAN ŞEKİLLENİR? Bu soruda Kahramanmaraş halkının bir siyasi partiye oy verme kararının ne zaman şekillendiği tespit edilmeye Kahramanmaraş halkının % 54.1 lik kısmı oy vereceğim parti seçim olmasa da önceden bellidir. görüşünü ifade etmişlerdir. Kahramanmaraş halkının % 23.5 lik kısmına göre bir siyasi partiye oy verme kararı adaylar belirlendikten sonra şekillenmektedir. Oy verme kararlarının seçim kampanyalarını takip ettikten sonra şekillendiğini ifade edenlerin oranı % 8, sandık başında karar verenlerin oranı ise % 3,1 olarak karşımıza çıkmaktadır. Adayların kim olacağı veya seçim kampanyalarını beklemeden oyunun rengi belli olanların oranı yarıdan biraz fazla olsa bile, belirlenecek adaylara göre kararı şekillenecek olanların % 23,5 gibi önemli bir orana sahip olduğu görülmektedir.

5 Seçim kampanyalarını takip ettikten sonra karar verenler ile sandık başında son anda karar verenler birlikte değerlendirildiğinde, seçim sonuçlarına etki edecek miktarda seçmenin sürpriz yapmaya hazır olduğunu göstermektedir. 13- AŞAĞIDAKİ KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARINDAN HANGİSİ SEÇİMLERDE KARARINIZI EN ÇOK ETKİLER? Bu soruda Kahramanmaraş halkının seçimlerde kitle iletişim araçlarının kararlarını etkileme oranı tespit edilmeye Kahramanmaraş halkının % 56.8 lik kısmı, seçimlerde kararını en çok etkileyen kitle iletişim aracının olarak televizyonu göstermiştir. Televizyonu takip eden dört aracın oranları birbirine oldukça yakındır. Yazılı basın % 8.3 ve internet % 6 düzeyindedir. Parti mensuplarının ziyaretleri ile parti mitingleri sekizer puanla ihmal edilemeyecek bir oranda karşımıza çıkmaktadır. Bu bulgulara göre seçmen kararını etkilemede Televizyonun ağırlığı açıkça kendini gösterirken, esas dikkatimizi çeken sonuç diğer unsurların da ihmal edilemeyecek bir öneme sahip olduğudur. Dolayısıyla tüm araçlar birlikte, koordineli bir şekilde bütünleşik olarak kullanılmalıdır diyebiliriz. 14- SEÇİMLERDE PARTİLERİN MADDİ YARDIMLARI OYUMUN YÖNÜNÜ BELİRLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının oyunun yönünün belirlenmesinde partilerin maddi yardımlarının etkili olup olmadığı ölçülmeye Kahramanmaraş halkının % 5.2 lik kısmı seçimlerde siyasi partilerin yardımlarının, oyunun yönünü belirleyip belirlemediğini ilişkin soruya kesinlikle katılıyorum derken, % 8.5 lik kısmı katılıyorum demiştir. Toplamda ise % 13,7 oranında bir kitlerin parti yardımlarının oy verme davranışını şekillendirdiğini ifade etmiştir. Seçimlerde partilerin maddi yardımları oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı % 22.3 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı %58.8 olarak ortaya çıkmıştır. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 81,1 ile büyük bir kısmı partilerin maddi yardımlarının oylarını etkilemediğini ifade etmiştir. 15- SEÇİMLERDE PARTİLERİN EKONOMİK REFAHIN ARTACAĞINA İLİŞKİN VAATLERİ OYUMUN YÖNÜNÜ BELİRLEMEKTEDİR.

6 Bu soruda Kahramanmaraş halkının seçimlerde siyasi partilerin ekonomik refahın artacağına ilişkin vaatlerinin seçmenlerin oyunun yönünü ne oranda etkilediği ölçülmeye Seçimlerde partilerin ekonomik refahın artacağına ilişkin vaatleri oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine Kahramanmaraş halkının % 7.2 si kesinlikle katılıyorum, % 20.4 ü ise katılıyorum demiştir. Bu önermeye katılanların toplam oranı ise 27.6 dır. Bu önermeye katılmıyorum diyenlerin oranı % 22.3 ü iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı ise % 40.7 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının çoğunluğu (% 63) ekonomik refaha ilişkin vaatlerin oylarını etkilemediğini, % 27,6 sı ise etkilediğini ifade etmiştir. Bu sorunun cevabı ile sıradaki sorunun cevabı birlikte gözönüne alındığında ortaya şu çıkmaktadır: Burada oyları etkilemeyen unsur ekonomik refah değil, bu konudaki vaatlerdir. Ekonomik refah beklentisi oyları önemli ölçüde etkilemekte, fakat bu konuda vaatlerden çok geçmiş performanslar dikkate alınmaktadır. 16- SEÇİMLERDE PARTİLERİN GEÇMİŞTEKİ EKONOMİK BAŞARILARI OYUMUN YÖNÜNÜ BELİRLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy verme davranışını sırasında siyasi partilerin geçmişteki ekonomik başarılarının etkisi ölçülmeye Seçimlerde siyasi partilerin geçmişteki ekonomik başarıları oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine katılıyorum diye cevap verenlerin oranı % 40 iken kesinlikle katılıyorum diye cevap verenlerin oranı % 22.6 olarak karşımızı çıkmıştır. Bu önermeye katılmıyorum diyenlerin oranı % 13.6 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 14.7 olarak karşımızı çıkmıştır. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 62,6 sı gibi büyük bir kısmı partilerin geçmişteki ekonomik başarılarının oyunun yönünü belirleme noktasında önemli olduğunu ifade etmiştir. 17- SEÇİMLERDE PARTİLERİN GEÇMİŞTEKİ SİYASİ BAŞARILARI OYUMUN YÖNÜNÜ BELİRLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy verme davranışının sırasında siyasi partilerin geçmişteki siyasi başarılarının etkisi ölçülmeye Seçimlerde siyasi partilerin geçmişteki siyasi başarıları

7 oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine katılıyorum diye cevap verenlerin oranı % 43.2 iken kesinlikle katılıyorum diye cevap verenlerin oranı % 23 olarak karşımızı çıkmıştır. Bu önermeye katılmıyorum diyenleri oranı % 11.5 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 14.4 olarak karşımızı çıkmıştır. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 66,2 gibi büyük bir kısmı partilerin geçmişteki siyasi başarılarının oyunun yönünü belirleme noktasında etkili olduğunu ifade etmiştir. 18- SEÇİMLERDE PARTİLERİN PROPAGANDA AMAÇLI EV ZİYARETLERİ OYUMUN YÖNÜNÜ BELİRLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy verme davranışında siyasetçilerin propaganda amaçlı ev ziyaretlerinin etkisi ölçülmeye Seçimlerde partilerin propaganda amaçlı ev ziyaretleri oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine katılıyorum diyenlerin oranı % 10.9 iken kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 5.2 olarak ölçülmüştür. Seçimlerde partilerin propaganda amaçlı ev ziyaretleri oyumun yönünü belirlemektedir. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı % 27.2 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 43.7 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 70,9 gibi büyük bir kısmı partilerin ev ziyaretlerinin oylarının yönünü etkilemediğini, % 16 sı ise etkilediğini ifade etmiştir. 19-SİYASİ KONULARDA TECRÜBELİ KİŞİLERİN FİKİR VE YORUMLARI SİYASAL TERCİHİMİ ETKİLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının siyasi konularda tecrübeli kişilerin fikir ve yorumlarının ne oranda etkili olduğu ölçülmeye Siyasi konularda tecrübeli kişilerin fikir ve yorumları siyasal tercihimi etkilemektedir. önermesine katılıyorum diyenlerin oranı 29.1 iken kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 12.1 olarak ölçülmüştür. Siyasi konularda tecrübeli kişilerin fikir ve yorumları siyasal tercihimi etkilemektedir. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı 17.4 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 26.8 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 41,2 ile yarıya yakını kanaat önderlerinin siyasal tercihlerini etkilediğini ifade etmiştir.

8 Kahramanmaraş halkının % 44,2 ile diğer yarısı ise kanaat önderlerinin siyasal tercihlerini etkilemediğini ifade etmiştir. 20- KAMUOYU ARAŞTIRMALARI SONUÇLARI SİYASAL TERCİHİMİ ETKİLEMEKTEDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının kamuoyu araştırma sonuçlarının siyasal tercihlerini etkileyip etkilemedikleri tespit edilmeye Kamuoyu araştırmalarının siyasal tercihimi etkilediğine kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 6.5, katılıyorum diyenlerin oranı ise % 19 olarak ölçülmüştür. Toplamda % 25 lik bir oran kamuoyu araştırmalarının siyasal tercihlerini etkilediğini ifade etmişlerdir. Kahramanmaraş halkının % 33.8 lik kısmı kamuoyu araştırma sonuçlarının siyasal tercihlerini kesinlikle etkilemediğini ifade ederken % 26.9 lik bir kısım ise katılmıyorum diyerek kanaatlerini ortaya koymuştur. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 60,7 gibi büyük bir kısmı kamuoyu araştırmalarının siyasal tercihlerini etkilemediğini ifade etmiştir. Kamuoyu araştırmalarının siyasal tercihlerini etkilediğini ifade edenlerin oranı ise % 25,5 olarak karşımıza çıkmaktadır. 21- İDEOLOJİSİ NE OLURSA OLSUN REFAH DÜZEYİMİ ARTIRAN PARTİYE OY VERİRİM. Bu soruda Kahramanmaraş halkının ideolojisini dikkate almaksızın refah düzeyini artıran partiye oy verip vermeyeceği ölçülmeye İdeolojisi ne olursa olsun refah düzeyimi artıran partiye oy veririm. önermesine katılıyorum diyenlerin oranı % 25.6, kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı ise % 13.8 olarak ölçülmüştür. İdeolojisi ne olursa olsun refah düzeyimi artıran partiye oy veririm. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı % 17.5, kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı ise % 33.3 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının yarısından biraz fazlası ideolojisi ne olursa olsun refah düzeyimi artıran partiye oy veririm. önermesine karşı çıkmışlardır. Yüzde 40 a yakını ise bu önermeyi desteklemiştir. 22- OY VERDİĞİM ADAYIN ETNİK KÖKENİ ÖNEMLİDİR Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy vereceği adayın etnik

9 kökeninin önemli olup olmadığına ilişkin kanaatleri ölçülmeye Oy verdiğim adayın etnik kökeni önemlidir. önermesine katılıyorum diyenler % 24.3 iken kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 30.5 olarak ölçülmüştür. Oy verdiğim adayın etnik kökeni önemlidir. önermesine katılmıyorum diyenler % 17.2 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 18.8 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının yarıdan biraz fazlası oy verirken adayın etnik kökenini dikkate alırken, %36 sı etnik kökenin önemli olmadığına işaret etmiştir. 23- OY VERDİĞİM ADAYIN CİNSİYETİ ÖNEMLİDİR. Bu soruda Kahramanmaraş halkının oy vereceği adayın cinsiyetinin önemli olup olmadığına ilişkin kanaatleri ölçülmeye Oy verdiğim adayın cinsiyeti önemlidir. önermesine katılıyorum diyenler % 10.2 iken kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 11 olarak ölçülmüştür. Oy verdiğim adayın cinsiyeti önemlidir. önermesine katılmıyorum diyenler % 24.4 iken kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 46.5 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 71 ile büyük çoğunluğu oy verdiği adayın cinsiyetinin önemli olmadığını ifade etmiştir. 24- OY VERECEĞİM PARTİNİN DİNSEL DUYARLILIĞI BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR. Bu soru ile Kahramanmaraş halkının oy verme davranışını etkileyen unsurlar ve oranları tespit edilmeye Bu unsurlardan oy verilecek partinin dini duyarlılığının oy verme davranışındaki etkisi ölçülmek istenmiştir. Oy vereceğim partinin dinsel duyarlılığı benim için önemlidir. önermesine katılıyorum diyenlerin oranı % 34 iken, kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 36.5 olarak ölçülmüştür. Oy vereceğim partinin dinsel duyarlılığı benim için önemlidir. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı % 10 iken, kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 12.2 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 70 gibi büyük bir kısmı için oy vereceği partinin dinsel duyarlılığı önemlidir. 25- ÜLKENİN MEVCUT SORUNLARINI ÇÖZECEĞİNE İNANDIĞIM SİYASİ

10 PARTİYE OY VERİRİM. Bu soru ile Kahramanmaraş halkının oy verme davranışını etkileyen unsurlar ve oranları tespit edilmeye Bu unsurlardan oy verilecek partinin ülkenin mevcut sorunlarını çözeceğine inandığı partiye oy verme etkisi ölçülmek istenmiştir. Ülkenin mevcut sorunlarını çözeceğine inandığım siyasi partiye oy veririm. önermesine katılıyorum diyenlerin oranı % 38.4 iken, kesinlikle katılıyorum diyenlerin oranı % 40.4 olarak ölçülmüştür. Ülkenin mevcut sorunlarını çözeceğine inandığım siyasi partiye oy veririm. önermesine katılmıyorum diyenlerin oranı % 7.5 iken, kesinlikle katılmıyorum diyenlerin oranı % 8.4 olarak ölçülmüştür. Bu bulgulara göre Kahramanmaraş halkının % 78,8 gibi büyük bir kısmı ülkenin mevcut sorunlarını çözeceğine inandığı siyasi partiye oy vereceğini ifade etmiştir.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı. K.MARAŞ'TA SON ANKET Anket Sonuçları MHP yi İşaret Etti Vatandaşlar koalisyonun kurulmamasından MHP yi sorumlu tutuyor. Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, Ağustos ayı gündem araştırma sonuçlarını açıkladı.

Detaylı

AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR

AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR AĞUSTOS 2015 GÜNDEM ARAŞTIRMASI NA DAİR Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi, kamuoyunu yani halkın kanaatlerini karar alıcıların ve uygulayıcıların meşruiyetini sürdüren önemli bir faktör olarak görmektedir.

Detaylı

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK

EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK EKİM 2014 KAHRAMANMARAŞ SELİM IŞIK TEMEL KAVRAMLAR Kamu Kamuoyu Bir ülkedeki halkın bütünü, halk, amme. Belirli bir konu ve olay hakkında toplumun büyük bir kesimi veya belli gruplar tarafından benimsenen

Detaylı

Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri

Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri Haziran 2015 Seçimlerine Giderken Kamuoyu Dinamikleri Ali Çarkoğlu 5 Mayıs 2015 S. Erdem Aytaç Koç Üniversitesi Saha Araştırmaları Merkezi Araştırmanın Künyesi 49 ilde 2201 katılımcı ile yüz yüze görüşme

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Dışında Kalan Gençler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 595 Anketteki toplam kayıt: 595 Toplama göre yüzde: 100.00%

Detaylı

İşte Marpoll'ün Son Anketi

İşte Marpoll'ün Son Anketi İşte Marpoll'ün Son Anketi Marpoll Kamuoyu Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işık; Araştırmada anketörlerimiz Şehit Abdullah Çavuş, Namık Kemal, Mağralı, Sakarya, Yunus Emre ve İsmet paşa

Detaylı

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 ORDU ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler Örneklemin

Detaylı

İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 İSTANBUL 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 ANKARA 1.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma Hakkında Seçmen Davranışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015

İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 İZMİR 2.BÖLGE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 16 23 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Örneklem

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI ŞUBAT 2014 SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırmanın amacı; Seçmenlerin siyasi parti tercihlerini ve ülke gündemini meşgul eden konularla ilgili kanaatlerini tespit etmektir.

Detaylı

( 25 ŞUBAT - 2 MART 2017 )

( 25 ŞUBAT - 2 MART 2017 ) 1 ( 25 ŞUBAT - 2 MART 217 ) ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ REFERANDUM ARAŞTIRMASI MEHMET ALİ KULAT MAK DANIŞMANLIK YÖN. KUR. BŞK. 532 749 14 22 2 Araştırmanın Kimliği Bu çalışma

Detaylı

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu Sandık Sonrası Araştırması 19 NİSAN 2017 NOT: BU DOSYADA İLETİLEN VERİLER GÖRSELLEŞTİRİLİRKEN SLİDE DA BELİRTİLEN LOGO, ÖRNEKLEM BİLGİSİ (N=) VE IPSOS SOSYAL ARAŞTIRMALAR

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ SEPA 5 HAZİRAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur

Detaylı

GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI

GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI GENEL SEÇİMLERİN YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ ARAŞTIRMASI AĞUSTOS - 2018 Çetin Emeç Bulvarı Hürriyet Caddesi No: 2/12 Çankaya / ANKARA Tel: 0312 473 8423 Faks: 0312 473 8429 www.miargem.org.tr miargem@miargem.org.tr

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Mart 2014 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması PollMark Araştırma tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkiye Siyasi Gündem Araştırmalarının

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI. Ağustos, 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ KAMUOYU ARAŞTIRMASI Ağustos, 2014 İçindekiler Araştırma Hakkında Örneklemin Demografisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki Seçmen Davranışına Yönelik Analizler Genel Seçimlerde

Detaylı

Üniversite Gençleri İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması

Üniversite Gençleri İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Üniversite Gençleri İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Bu ankette 30 soru var Grup 1 1 [1]Cinsiyetiniz? Erkek Kadın 2 [2]Yaş aralığınız? 17-22 23-30 30 ve üzeri 3 [3]Ailenizin Gelir düzeyi (Maaş,

Detaylı

İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI MAYIS 2015

İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI MAYIS 2015 İSTANBUL KAMUOYU ARAŞTIRMASI 19 25 MAYIS 2015 1 İÇİNDEKİLER ARAŞTIRMANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...3 GENEL SİYASİ TERCİHLER...5 GÜNDEM. 28 YEREL SORUNLAR..40 DEMOGRAFİK ÖZELLİKLER...42 2 ARAŞTIRMANIN TEKNİK

Detaylı

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 BATMAN ERKEN SEÇİM M SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma rma Hakkında Seçmen Davranış ışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Eylül, 2015

GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Eylül, 2015 GÜMÜŞHANE ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Eylül, 2015 ANAR, ISO 9001, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi) sahibidir ve tüm iş süreçlerinde ISO 9001, ISO 20252 ve GAB standartlarına

Detaylı

Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı. 10 Ağustos 2010 Diyarbakır

Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı. 10 Ağustos 2010 Diyarbakır Diyarbakır da Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum Algısı 10 Ağustos 2010 Diyarbakır 2 DİYARBAKIR DA ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ VE REFERANDUM ALGISI 10 Ağustos 2010 Doç. Dr. Behçet Oral Doç. Dr. İlhan

Detaylı

DİYARBAKIR BÖLGE HALKININ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ REFERANDUMUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ ÖLÇMEYE YÖNELİK SAHA ÇALIŞMASI:

DİYARBAKIR BÖLGE HALKININ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ REFERANDUMUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ ÖLÇMEYE YÖNELİK SAHA ÇALIŞMASI: DİYARBAKIR BÖLGE HALKININ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ REFERANDUMUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ ÖLÇMEYE YÖNELİK SAHA ÇALIŞMASI: Diyarbakır, Batman, Mardin, Bitlis İletişim: www.yorsam.org Prof. Dr. Selahattin

Detaylı

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 MUŞ SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 20-23 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Muş Belediyesi

Detaylı

Araştırmanın Künyesi;

Araştırmanın Künyesi; Araştırmanın Künyesi; Araştırma; 05 06 Nisan 2008 günleri Türkiye nin 7 coğrafi bölgesinde, 26 il ve 68 ilçede bunlara bağlı 81 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 724 ü kadın

Detaylı

24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri

24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri 24 Haziran Seçimlerine İlişkin Kamuoyu Eğilimleri 22-23 Mayıs 2018 Mediar Gazi Üni. Teknopark Gölbaşı / ANKARA 0850 532 77 35 bilgi@mediar.com.tr www.mediar.com.tr İçindekiler I. Amaç, Evren, Örneklem

Detaylı

İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014

İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 İZMİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 17-24 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı İzmir Büyükşehir

Detaylı

Siyasal Propaganda Araçlarının Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkisine Yönelik Seçmen Algısı: Isparta Örnek Olayı

Siyasal Propaganda Araçlarının Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkisine Yönelik Seçmen Algısı: Isparta Örnek Olayı Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi Yıl:2012, C:4, S:1, s.115-126 International Journal of Alanya Faculty of Business Year:2012, Vol:4, No:1, s.115-126 Siyasal Propaganda Araçlarının Seçmen Davranışı

Detaylı

SEÇİME 1 AY KALA TÜRKİYEDE SON SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI. Ekim - 2015

SEÇİME 1 AY KALA TÜRKİYEDE SON SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI. Ekim - 2015 SEÇİME 1 AY KALA TÜRKİYEDE SON SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI Ekim - 2015 İÇİNDEKİLER 1.ARAŞTIRMANIN KİMLİĞİ 2. DEMOĞRAFİK BİLGİLER 3. ARAŞTIRMA SONUÇLARI 2 SUNUŞ TÜSİAR 2002 den beri araştırma sektöründe faaliyet

Detaylı

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015

ARAŞTIRMASI. Ekim, 2015 KONYA ERKEN SEÇİM M SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Ekim, 2015 İçindekiler Özet Araştırma rma Hakkında Seçmen Davranış ışları Partilerin Milletvekili Aday Listeleri ve Seçim Vaatleri ile İlgili Analizler

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ...IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ

İÇİNDEKİLER SUNUŞ...IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ I İÇİNDEKİLER SUNUŞ......IX KISALTMALAR... XIII I. BÖLÜM SEÇİM DÖNEMİ A. SEÇİM DÖNEMİNE GİRİŞ... 3 Cumhurbaşkanlığı Seçimi... 3 Erken Seçim Kararı... 4 B. SEÇİM DÖNEMİNDEKİ YASAL DÜZENLEMELER... 5 C. SEÇİM

Detaylı

AK PARTİ OY KAYBI ANALİZİ. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa

AK PARTİ OY KAYBI ANALİZİ. www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa AK PARTİ OY KAYBI ANALİZİ www.perspektifs.com info@perspektifs.com twitter.com/perspektifsa Araştırma; doğru, nitelikli bilginin üretildiği bir merkez olarak; deneyimli, araştırmacı, alanında uzman, akademik

Detaylı

Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları

Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Ahmet Davutoğlu'nun Görevinden Ayrılması ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları Anketinin Sonuçları Anket sonuçları

Detaylı

TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015

TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015 TRABZON ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EYLÜL 2015 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 28 Ağustos 10 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Detaylı

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma TÜRKİYE SİYASİ GÜNDEM ARAŞTIRMASI EKİM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail: info@pollmark.com.tr Ekim

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Üniversite Gençleri İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması ) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 261 Anketteki toplam kayıt: 261 Toplama göre yüzde: 100.00% 1. Cinsiyetiniz?

Detaylı

Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy vereceği konusunda kararsız olan seçmenlerin %44 ü 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AKP ye oy vermiştir.

Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy vereceği konusunda kararsız olan seçmenlerin %44 ü 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AKP ye oy vermiştir. SODEV in Şubat 2019 döneminde Türkiye genelinde %95 güven aralığında %3 hata payı (1067 örneklem) ile gerçekleştirdiği anket çalışması hane halklarının ekonomik durumu, ekonomik kriz algısı ve seçmen davranışları

Detaylı

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014

AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 AĞRI SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 23-25 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Ağrı Belediyesi

Detaylı

ACR Group. NEDEN? neden?

ACR Group. NEDEN? neden? ACR Group NEDEN? neden? CİNSİYET YÜZDE % Kadın Erkek 46,8 53,2 YAŞ - - - - - - 18-25 26-35 20,1 27,6 36-45 46-60 29,4 15,2 60+ 7,7 I. AMAÇ Bu çalışmanın amacı, aylık periyotlar halinde düzenlediğimiz,

Detaylı

Demokrasi Nöbeti Araştırması

Demokrasi Nöbeti Araştırması Meydanların Profili Araştırma Hakkında Taksim Saraçhane Salı gecesi, saat :00 00:00 arası, Demokrasi Nöbeti çağrısı yapılan meydanlardan Kısıklı, Saraçhane ve Taksim de 875 kişi ile yüz yüze görüşüldü.

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 4 Kasım 2015 Not: bu dosyada iletilen veriler görselleştirilirken slide da belirtilen logo, örneklem bilgisi (n=) ve Ipsos

Detaylı

TÜRKİYE DE AVRUPA-ŞÜPHECİLİĞİ Türk Halkının AB Konusundaki Şüpheleri, Kaygıları ve Korkuları

TÜRKİYE DE AVRUPA-ŞÜPHECİLİĞİ Türk Halkının AB Konusundaki Şüpheleri, Kaygıları ve Korkuları TÜRKİYE DE AVRUPA-ŞÜPHECİLİĞİ Türk Halkının AB Konusundaki Şüpheleri, Kaygıları ve Korkuları Açık Toplum Enstitüsü Boğaziçi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Boğaziçi Üniversitesi Avrupa

Detaylı

Prof. Dr. Özer SENCAR

Prof. Dr. Özer SENCAR ŞUBAT- 2013 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi No: 67/18 06680 Çankaya/ANKARA Tel: (312) 441 4600 Faks: (312) 441 7490 www.metropoll.com.tr Şubat 2013 te gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105]

MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] MAYIS AYI SİYASİ EĞİLİMLER VE SOMA FACİASI ALGISI ÖZET RAPORU [Ref: 2014-1105] 22 Mayıs 2014 Vera Araştırma Tel: (0216) 465 8066 www.veraarastirma.com 2014 Vera Tüm hakları saklıdır Bu araştırmanın finansal

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE DE SON SİYASİ DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE 50 GÜN KALA TÜRKİYE'DE SON 1 SİYASİ DURUM Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi

Detaylı

BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014

BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014 BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 24 ŞUBAT 2014 BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması - 2014 1 1.1. ARAŞTIRMANIN ADI BOR İlçesi Mevcut Siyasi Durum Tespit Araştırması 1. 2.

Detaylı

ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU

ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU ANKET DEĞERLENDİRME RAPORU 27 Şubat 2017 tarihinde Bolu merkez de 1283 seçmenle bir anket gerçekleştirdik. Bu ankette seçmenlere, İkameti, yaşı, cinsiyeti, mesleği, eğitimi, son genel seçimde hangi partiye

Detaylı

GENEL GÜNDEM KONYA ÇÖZÜM SÜRECİNE NASIL BAKIYOR

GENEL GÜNDEM KONYA ÇÖZÜM SÜRECİNE NASIL BAKIYOR GENEL GÜNDEM KONYA ÇÖZÜM SÜRECİNE NASIL BAKIYOR Konya Çözüm Sürecine Nasıl Bakıyor-2013 - Mayıs 1 Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi Hisar İş Hanı Kat : 8 No: 35 -

Detaylı

Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. Doğu ERGİL Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Cengiz YILMAZ Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN NİSAN

Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. Doğu ERGİL Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Cengiz YILMAZ Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN NİSAN Prof. Dr. Özer SENCAR Prof. Dr. Doğu ERGİL Prof. Dr. İhsan DAĞI Prof. Dr. Cengiz YILMAZ Dr. Sıtkı YILDIZ Dr. Vahap COŞKUN NİSAN - 2012 MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş. Cinnah Caddesi

Detaylı

A N A L İ Z. 7 Haziran dan 1 Kasım a Seçim Beyannameleri: Metin Analizi. Furkan BEŞEL

A N A L İ Z. 7 Haziran dan 1 Kasım a Seçim Beyannameleri: Metin Analizi. Furkan BEŞEL A N A L İ Z 7 Haziran dan 1 Kasım a Seçim Beyannameleri: Metin Analizi Furkan BEŞEL Ekim 2015 7 HAZİRAN DAN 1 KASIM A 7 Haziran 2015 te yapılan 25. Dönem milletvekili genel seçiminde 53.741.838 kayıtlı

Detaylı

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları

E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları E-demokrasi Projesi Anket Sonuçları (Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması) Sonuçlar Bu sorgudaki kayıt sayısı: 363 Anketteki toplam kayıt: 363 Toplama göre yüzde: 100.00% 1. Cinsiyetiniz?

Detaylı

Soru 1: Firma olarak 2011 yılının ikinci altı ayı için nasıl bir ekonomik beklenti içindesiniz?

Soru 1: Firma olarak 2011 yılının ikinci altı ayı için nasıl bir ekonomik beklenti içindesiniz? EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 67 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %12 sine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 NİSAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI

YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI YOLSUZLUK ALGI ARAŞTIRMASI Özel Sektör Araştırma Sonuçları Araştırma Kurgusu Araştırmanın amacı: İş dünyası nezdinde etik, itibar ve yolsuzluk gibi kavramların nasıl algılandığını ölçmektir. Araştırmada

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI EKONOMİK SOSYAL DURUM ARAŞTIRMASI Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası na bağlı üyelerin Türkiye ve Gemlik Ekonomisi ve Sosyal durumu hakkındaki yorumlarının istatistiki yöntemler

Detaylı

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma

Geleceği şimdiden planlayın.. SEÇİME DOĞRU. efgarastirma.com EfG.Arastirma EfG_Arastirma EfG.Arastirma Giriş Seçime Doğru Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte olan vatandaşlarla görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamında; Pamukkale ilçesinde 411 kişi, Merkezefendi

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU A. HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ... 3 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri... 3 TBMM nin Açılması...

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 39 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %5 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

2014 Yerel Seçimleri Tekirdağ Kapaklı Siyasi Eğilim Araştırması

2014 Yerel Seçimleri Tekirdağ Kapaklı Siyasi Eğilim Araştırması 2014 Yerel Seçimleri Tekirdağ Kapaklı Siyasi Eğilim Araştırması ARAŞTIRMANIN AMACI Yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimlerinde ortaya çıkacak tablonun önceden tahmin edilmesi araştırmanın en temeldeki amacı

Detaylı

R A P O R. Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL. Mayıs 2015

R A P O R. Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL. Mayıs 2015 R A P O R 1 Doç. Dr. Fatih YARDIMCIOĞLU Arş. Gör. Furkan BEŞEL Mayıs 2015 Sunuş 4.264 kişi ile yüz yüze görüşme şeklinde yapılan anket bulgularına dayanan bu rapor, Mart- Nisan 2015 tarihinde Sakarya ilinin

Detaylı

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA

EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA EKONOMİ SAĞLIK TERÖR DIŞ POLİTİKA ANAYASA . Içindekiler YÖNETİCİ ÖZETİ... 2-5 AMAÇ, KAPSAM, YÖNTEM VE SÜREÇ... 6-7 ÖRNEKLEM... 8-9 DEMOGRAFİK BULGULAR... 10-13 TEMEL BULGULAR... 14-29 OY TERCİHLERİ...

Detaylı

Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması. Kadir Has Üniversitesi. Kantitatif Araştırma Özeti 5 Şubat 2014

Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması. Kadir Has Üniversitesi. Kantitatif Araştırma Özeti 5 Şubat 2014 Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması Kadir Has Üniversitesi Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti 5 Şubat 2014 Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırması 1 GENEL

Detaylı

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU

GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU Burçin ÖNER Selim UYSAL 30 NİSAN 2017 GENÇ TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NİN SİYASETTEN BEKLENTİLERİ ANKETİNİN RAPORU GİRİŞ: 19 Nisan 2017 tarihinde,

Detaylı

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014

ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU. ŞUBAT 2014 ANKARA YEREL SEÇİM ARAŞTIRMASI RAPORU ŞUBAT 2014 SUNUŞ ARAŞTIRMANIN AMACI Bu araştırma 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde seçmenlerin siyasi parti tercihlerini,

Detaylı

2014 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ

2014 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ 214 YEREL SEÇİMLERİ ANKETİ Anket Amacı 214 Yerel Seçimleri Anketi nin amacı: Ankete katılan kişilerin 214 yerel seçimlerinde destekledikleri ve desteklemedikleri siyasi partileri ölçmek, kullandıkları

Detaylı

DİYARBAKIR ÇINAR BELEDİYESİ BELEDİYE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI

DİYARBAKIR ÇINAR BELEDİYESİ BELEDİYE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI 13 DİYARBAKIR ÇINAR BELEDİYESİ BELEDİYE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI NİCEL SAHA ARAŞTIRMASI Araştırmayı Yürüten&Raporu Hazırlayan Siyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) 1.1.13 İÇİNDEKİLER I. Yöntem ve Örneklem...

Detaylı

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması

2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması Sosyal Araştırmalar Enstitüsü için gerçekleştirilmiştir. 2015 Genel Seçim Sandık Sonrası Araştırması 8 Haziran 2015 2015 Ipsos. Tüm Hakları Saklıdır. Bu dosya içeriği, Ipsos'un izni olmaksızın medya da

Detaylı

TÜRKİYE DE ETNİK, DİNİ VE SİYASİ KUTUPLAŞMA. Dr. Salih Akyürek Fatma Serap Koydemir

TÜRKİYE DE ETNİK, DİNİ VE SİYASİ KUTUPLAŞMA. Dr. Salih Akyürek Fatma Serap Koydemir TÜRKİYE DE ETNİK, DİNİ VE SİYASİ KUTUPLAŞMA Dr. Salih Akyürek Fatma Serap Koydemir 30 Haziran 2014 ÇALIŞMANIN AMACI Kutuplaşma konusu Türkiye de çok az çalışılmış olmakla birlikte, birçok Avrupa ülkesine

Detaylı

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü. 10 Ağustos 2014. için gerçekleştirilmiştir.

Sosyal Araştırmalar Enstitüsü. 10 Ağustos 2014. için gerçekleştirilmiştir. 10 Ağustos 2014 için gerçekleştirilmiştir. Araştırma Hakkında Araştırma, 10 Ağustos 2014 günü, Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi (CATI) yöntemi ile mahalli seçimlerde oy kullanan toplam 1500 seçmen

Detaylı

EUROBAROMETRE 71 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU

EUROBAROMETRE 71 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU Standard Eurobarometer European Commission EUROBAROMETRE 71 AVRUPA BİRLİĞİ NDE KAMUOYU BAHAR 2009 ULUSAL RAPOR ÖZET TÜRKİYE Standatd Eurobarometre 71 / Bahar 2009 TNS Görüş ve Sosyal Bu araştırma Avrupa

Detaylı

TÜRKİYE NİN YOĞUN GÜNDEMİNDE KAMUOYU ÖNCELİKLERİ

TÜRKİYE NİN YOĞUN GÜNDEMİNDE KAMUOYU ÖNCELİKLERİ BAHAR 2018, SAYI 27 13 TÜRKİYE NİN YOĞUN GÜNDEMİNDE KAMUOYU ÖNCELİKLERİ Cihan DİZDAROĞLU Khas Öğretim Görevlisi Demokratik rejimlerde kamuoyunun gücü ve önemi göz önünde bulundurulduğunda, siyasi kararların

Detaylı

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S

NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI - SONUÇ RAPORU RAŞTIRMASI - S NÜKLEER SİLAHLAR ARAŞTIRMASI RAŞTIRMASI - S V.01A - 18 HAZİRANH 2004 - SONUÇ RAPORU Nükleer Silahlar Araştırması - Sonuç Raporu v.01a - 18 Haziran 2004 Proje Ekibi Güçlü Atılgan Proje Sorumlusu Infakto

Detaylı

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR SİYASİ DURUM ARAŞTIRMASI MART 2014 ARAŞTIRMA HAKKINDA Amaç & Yöntem Bu araştırma Pollmark Araştırma tarafından 12 21 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın amacı Balıkesir

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU A. 2011 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ... 3 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri... 3 TBMM nin Açılması... 4 Bağımsız

Detaylı

S1. 1 Kasim 2015 milletvekil genel seciminde hangi partiye oy verdiniz? 1. Ak Parti 2. CHP 3. MHP 4. HDP 5. Diger (Belirtiniz)... 6.

S1. 1 Kasim 2015 milletvekil genel seciminde hangi partiye oy verdiniz? 1. Ak Parti 2. CHP 3. MHP 4. HDP 5. Diger (Belirtiniz)... 6. 1 KASIM 2015 MILLETVEKILI SECIMI DEGERLENDIRME ARASTIRMASI S1. 1 Kasim 2015 milletvekil genel seciminde hangi partiye oy verdiniz? 1. Ak Parti 2. CHP 3. MHP 4. HDP 5. Diger (Belirtiniz)... 6. Oy vermedim

Detaylı

3 Kasım 2002 Seçimlerine Doğru: Senaryolar ve Alternatifler...

3 Kasım 2002 Seçimlerine Doğru: Senaryolar ve Alternatifler... 3 Kasım 2002 Seçimlerine Doğru: Senaryolar ve Alternatifler... Seçime Doğru Giderken Kamuoyu: 3 Kasım 2002 seçimlerine bir haftadan az süre kalmışken, seçimin sonucu açısından bir çok spekülasyon bulunmaktadır.

Detaylı

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti Aralık 2014 İstanbul ARAŞTIRMA EKİBİ Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin İEAD

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI 2011 Yılı Ekonomik ve Sosyal Durum Araştırması 21.01.2011 Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi Gemlik Ticaret ve Sanayi odası 2011 Yılı Ekonomik ve Sosyal Durum Araştırması

Detaylı

Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri

Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri Siyasi Tercihler ve Oy Değişimleri Tonguç Çoban 9 Kasım 2010 Nobody s Unpredictable Seçmenler kimleri seçiyor? Muhtar Belediye Meclis Üyeleri Belde veya İlçe Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 8 ÇÖZÜM SÜRECİ ÖZEL ARAŞTIRMASI

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 8 ÇÖZÜM SÜRECİ ÖZEL ARAŞTIRMASI TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 8 ÇÖZÜM SÜRECİ ÖZEL ARAŞTIRMASI NİSAN 2013 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya

Detaylı

ESKİŞ ARAŞTIRMASI. Eylül, l, 2015

ESKİŞ ARAŞTIRMASI. Eylül, l, 2015 ESKİŞ İŞEHİR R ERKEN SEÇİM M SEÇMEN EĞİE ĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Eylül, l, 2015 ANAR, ISO 9001, ISO 20252 ve GAB (Güvenilir Araştırma rma Belgesi) sahibidir ve tüm t m işi süreçlerinde ISO 9001, ISO 20252

Detaylı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI?

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI? NASIL BİR? Yabancı dil bilen Evli Denizlili Genç Eğitimli Tanınan Yönetici Başarılı Orta yaşlı Bekar Varlıklı Giriş Belediye Başkanı Profili Araştırması, Denizli il merkezi ve çevre ilçelerde ikamet etmekte

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE EN SON DURUM ARAŞTIRMASI CUMHURBAŞKANLIĞI SÇİMİNDEN EN SON DURUM 1 Web: Eposta: bilgi@tusiar.com Adres: Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi Hisar İş Hanı Kat : 8 No: 35 - Tel

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII 24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ A. 1923 ten GÜNÜMÜZE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 5 B. 10 AĞUSTOS 2014 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ... 6 C. CUMHURBAŞKANLIĞI

Detaylı

ĠKĠ DĠL TARTIġMASI SEÇMEN ÜZERĠNDE SANDIĞA GĠDERKEN BÜYÜK BĠR ETKĠ YARATMIYOR...

ĠKĠ DĠL TARTIġMASI SEÇMEN ÜZERĠNDE SANDIĞA GĠDERKEN BÜYÜK BĠR ETKĠ YARATMIYOR... Türkiye Siyasi Eğilim Araştırması Ocak 2011 MARMARA SOSYAL ARAġTIRMALAR ve DANIġMANLIK şirketinin BĠLAL KALYONCU yönetiminde yaptığı "Türkiye Siyasi Eğilim /OCAK 2011 araştırmasının sonuçları bu pazar

Detaylı

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ Hocaların Gözüyle 2014 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti Aralık 2013 İstanbul ARAŞTIRMA EKİBİ Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin İEAD

Detaylı

PollMark Araştırma 1 KASIM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI

PollMark Araştırma 1 KASIM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI PollMark Araştırma 1 KASIM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ DEĞERLENDİRME ARAŞTIRMASI KASIM 2015 Söğütözü Mah. 2178. Sok. No: 2/7 06510 Söğütözü ANKARA Tel: 0 (312) 284 99 00 (Pbx) Fax: 0 (312) 284 66 60 E-mail:

Detaylı

BU PAZAR SEÇĠM OLSA! Faruk Acar ANDY-AR BĢk.

BU PAZAR SEÇĠM OLSA! Faruk Acar ANDY-AR BĢk. TÜRKĠYE SĠYASĠ GÜNDEM ARAġTIRMASI-NĠSAN 2013 AraĢtırma; Kantitatif AraĢtırma tekniklerinden ( Yüzyüze görüģme ) yöntemi uygulanarak 04-10 Nisan 2013 tarihleri arasında 21 il'de toplam 3.473 denek ile görüģme

Detaylı

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması

Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Engelliler İçin E-Demokrasi Projesi Anket Çalışması Bu ankette 38 soru var Grup 1 1 [1]Cinsiyetiniz? Erkek Kadın 2 [2]Yaş Aralığınız? 16-25 26-30 30 ve üzeri 3 [3]Gelir düzeyiniz? 700 ve altı 700-1500

Detaylı

GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ HALKOYLAMASI HAKKINDA KAMUOYU YOKLAMASI Kasım 2014 GAE GİRNE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ HALKOYLAMASI HAKKINDA KAMUOYU YOKLAMASI Anketin Amacı 29 Haziran

Detaylı

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015

AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI SONUÇ RAPORU 25 AĞUSTOS 2015 ARGETUS ARAŞTIRMA, DANIŞMANLIK, EĞİTİM, PROJE VE ORGANİZASYON AĞUSTOS 2015 TÜRKİYE GÜNDEMİ VESEÇMEN EĞİLİMİ ARAŞTIRMASI 25 AĞUSTOS 2015 Mehmet Akif Mah.Recep Ayan Cad. Günaydın Sok. No:6 Kat:3 Çekmeköy

Detaylı

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU ANKETİ

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU ANKETİ YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU ANKETİ Anket Amacı Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu Anketi nin amacı: Ankete katılan kişilerin, operasyonların hükümeti yıpratmak için yapılıp yapılmadığı konusunda fikirlerini

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 109 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %18 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor?

15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor? 15 Temmuz Sonrası Süreçte Yapılan Uygulamalara Seçmen Nasıl Bakıyor? Araştırma TÜİK bölgeleme sistemi NUTS2 kategorisinde yer alan 26 ilde gerçekleştirilmiştir Araştırma CATI (Bilgisayar destekli telefonla

Detaylı

AK PARTİ YE RAKİP ÇIKTI

AK PARTİ YE RAKİP ÇIKTI AK PARTİ YE RAKİP ÇIKTI Merkez Parti (MEP) Kurucularından Kahramanmaraşlı Hasan Bayramoğlu, partinin kuruluş amacı ve yürüteceği politikalar hakkında bilgi verdi. Kentin tanınmış simalarından Hasan Bayramoğlu,

Detaylı

Soru 1: Firma olarak 2012 yılının ikinci yarısı için nasıl bir ekonomik beklenti içindesiniz?

Soru 1: Firma olarak 2012 yılının ikinci yarısı için nasıl bir ekonomik beklenti içindesiniz? EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 56 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %9 una karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 83 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %10,5 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez

Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez 1 / 8 2014/08/29 15:48 Ana Sayfa GÜNDEM DÜNYA EKONOMĐ SPOR KELEBEK YAZARLAR EMLAK AĐLE HÜRRĐYET TV myy@hurriyet.com.tr Hürriyet 11.08.2014 Pazartesi Kazandı ama bu sonuç Erdoğan ı mutlu etmez - A + Tak

Detaylı

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ

CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ 2012 1 PARTİ İÇİ EĞİTİM YÖNETMELİĞİ KAPSAM MADDE 1- Parti içi eğitim çalışmaları, Parti Tüzük ve Programında belirtilen amaç ve hedeflerini, partinin

Detaylı

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI

GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI GEMLİK TİCARET ve SANAYİ ODASI EKONOMİK SOSYAL DURUM ARAŞTIRMASI Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası na bağlı üyelerin Türkiye ve Gemlik Ekonomisi ve Sosyal durumu hakkındaki yorumlarının istatistiki yöntemler

Detaylı