EK II. TR83 Bölgesi nde Uygulanan Anket Formları ve Analizi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EK II. TR83 Bölgesi nde Uygulanan Anket Formları ve Analizi"

Transkript

1 EK II TR83 Bölgesi nde Uygulanan Anket Formları ve Analizi

2 Analiz Formu (Belediyeler, Valilikler ve Kaymakamlıklar için ) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. El sanatı niteliğinde belediyeniz/kaymakamlığınız/valiliğiniz tarafından düzenlenen kurslarda üretilen ürünler hangileridir? 2. Kurslarınızdaki üretim aşağıdaki üretim şekillerinden hangisine uygundur? ( a ) Münferit Üretim ( b ) Şirket Üretimi ( c ) Kooperatif Üretimi ( d ) Diğer (belirtiniz).. 3. Ürünlerin günümüzdeki kullanım alanları nerelerdir? 4. El sanatları ürünlerinin geçmişine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise belirtiniz.. 5. El sanatları ürünlerinin geliştirilmesine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise belirtiniz.. 6. Üretilen ürünlerin tasarımına yönelik proje bazlı çalışmalar yapılmış mıdır veya yapılmakta mıdır? Cevabınız Evet ise proje/ler aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? ( a1 ) AB normlarına uygun projeler (belirtiniz)

3 ( a2 ) Resmi kurum/kuruluş projeleri (belirtiniz) ( a3 ) Üniversite ve diğer eğitim kurumları bünyesinde yapılan projeler (belirtiniz) ( a4 ) Eğitici ve Usta Öğretici Projeleri (belirtiniz) ( a5 ) İŞKUR Projeleri ( a6 ) Diğer (belirtiniz) 7. Kurslarda ürünlerinizin ulaştığı hedef kitle kimdir? 8. Yapılan ürün belediyenizde/kaymakamlığınızda/valiliğinizde mi kalmakta kursiyere mi verilmektedir? ( a )Belediyede/kaymakamlıkta/valilikte kalmaktadır. ( b ) Kursiyerde kalmaktadır. 9. El sanatları kursların bitiminde kursiyerlere belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? 9. El sanatları kurslarının konularının belirlemesinde yörenin hangi ihtiyaç ve öncelikleri göz önüne alınmakta mıdır? Cevabınız Evet ise göz önüne alınan ihtiyaçları/öncelikleri belirtiniz 10. İlinizde düzenlenen el sanatı kursları hangi kriterlere göre açılmaktadır (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Halktan gelen talebe göre ( b ) Var olan Eğitici/Usta Öğreticiye göre ( c ) Geleneksel ürünü yaşatma kaygısı ile ( d ) Diğer (belirtiniz) Belediyeniz/kaymakamlığınız/valiliğiniz tarafından yılları arasında el sanatları ürünlerinin üretimine yönelik düzenlenen eğitim programlar hangileridir (Her yıl için ayrı ayrı, katılımcı sayıları ve saat olarak süresi ile ekte bulunan tabloyu doldurunuz)?

4 12. El sanatları kurslarının sonunda katılımcılardan beklentileriniz nelerdir? (Birden fazla seçenek işaretlenebilir) ( a ) Geleneğin devamının sağlanması ( b ) Kursiyerlerin el becerisinin geliştirilmesi ( c ) Kursiyerlerin daha sonra gelir elde edebileceği bir beceri kazanmaları ( d ) Diğer (belirtiniz) 13. El sanatları kurslarının sonunda üretilen el sanatları nasıl değerlendirilmektedir? ( a ) Çeyiz ( b ) Satış ( c ) Hobi ( d ) Sosyal ortama katılma ( e ) Diğer (belirtiniz) Pazarlama ve/veya tanıtım konusunda herhangi bir eğitim etkinliğine katıldınız mı? 15. El sanatları ürünlerinin pazarlanmasına yönelik olarak Belediyeniz/kaymakamlığınız/ valiliğinizce ihtiyaç analizi yapılmış mıdır? 16. El sanatları ürünlerinin pazarlanmasına yönelik olarak Belediyeniz/kaymakamlığınız/ valiliğinizce pazar araştırması yapıldı mı? Cevabınız Evet ise Pazarlama karmasındaki tutundurma araçlarından hangisi/hangileri kullanıldı? 17. Ürünlerin satışında aşağıdaki satış kanallarından hangisi kullanılmaktadır? ( a ) Mağazalar aracılığı ile satış yapılmaktadır. ( b ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival vb.) satış yapılmaktadır. ( c ) İnternet üzerinden satış yapılmaktadır. ( d ) Diğer (belirtiniz).. 18 El sanatları ürünleri 17. soruda belirtilen seçili satış noktalarından en çok hangisinde satılmaktadır? ( a ) Mağazalar aracılığı ile satış yapılmaktadır. ( b ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival vb.) satış yapılmaktadır. ( c ) İnternet üzerinden satış yapılmaktadır. ( d ) Diğer (belirtiniz) Belediyenizin/kaymakamlığınızın/valiliğinizin satış ünitesi var mıdır?

5 20. Verilen eğitimler sırasında ve sonunda yapılan satışlar istenilen düzeyde midir? Cevabınız Hayır ise nedenlerini belirtiniz 21. Yörenizde ve başka illerde yörenizin el sanatlarını da içeren fuar, festival vb. etkinlikleri düzenliyor musunuz? 22. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin satıldığı iller/ülkeler hangileridir? 23. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin tanıtımında aşağıdakilerden hangileri yapılmaktadır? ( a ) Reklam ( b ) Duyuru ( c ) Afiş ( d ) Broşür ( e ) Fuar ( f ) Sergi 24. Yörenizdeki el sanatları ile ilgili yayına dönük çalışmaları desteklemekte misiniz? Cevabınız Evet ise belirtiniz 25.İlinizde üretilen el sanatları ürünleri ile ilgili bir yurt dışı inceleme gezisi gerçekleştirdiniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz Cevabınız Hayır ise inceleme gezilerinin yapılmasını uygun bulur musunuz? 26.İlinize gelen turistler, tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? Cevabınız Hayır ise buna yönelik öneriniz nedir? 27. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

6 Belediyeniz/Kaymakamlığınız/Valiliğiniz Tarafından Yılları Arasında El Sanatları Ürünlerinin Üretimine Yönelik Düzenlenen Eğitim Programları Yıllar Kurs Adı Kursiyer Sayısı Saat Olarak Süre

7 Analiz Formu (Halk Eğitim Merkezi Eğitici/Usta Öğreticileri için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz ürünün adı nedir? 2. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz ürünün yöresel adı nedir? 3. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz ürünün hammaddesi/tekniği aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? A. Hammaddesi metal olan el sanatlarına ( a ) Altın, gümüş işçiliği: kuyumculuk, günlük kullanım eşyaları/telkari, savat, kazazlık, vb. ( b ) Bakır, pirinç işçiliği / dövme, kazıma, kakma vb. ( c ) Demir işçiliği (soğuk-sıcak) B. Hammaddesi taş olan el sanatlarına ( a ) Tarım ve günlük yaşamda kullanılanlar: değirmen taşları, yalak, dibek vb. ( b ) Mimari de kullanılanlar: mezar taşları, çeşme vb. ( c ) Süs taşları: takı, tespih, bilezik vb. (oltu taşı, lüle taşı, onix vb.) ( d ) Mermer işçiliği: mimari süsleme, mezar taşları vb. C. Hammaddesi toprak olan el sanatlarına ( a ) Günlük yaşamda kullanılanlar: seramik, çini, çanak-çömlek vb. ( b ) Mimaride kullanılanlar: kerpiç, tuğla vb. D. Hammaddesi ağaç, ahşap olan el sanatlarına ( a ) Mimaride kullanılanlar: ahşap, tahta vb. ( b ) Tarım araçları: döven, tırmık, kağnı, yaba vb. ( c ) Ev-mutfak araçları: kaşık, tabak, yayık, kova vb. ( d ) Kullanım eşyaları: baston, ağızlık, takunya, biblo, vazo, sandık, beşik vb. ( e ) Müzik aletleri: kabak kemane, bağlama ailesi, davul, zurna vb. ( f ) Semer, palan, eğer vb. E. Hammaddesi bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Hasır dokuma, semer, sepet, mobilya vb. F.Hammaddesi hayvan atıkları olan el sanatlarına ( a ) Kemik, boynuz, sedef: bıçak, tarak, tespih, kutu vb.

8 G.Hammaddesi cam olan el sanatlarına ( a ) Beykoz işi: vazo, bardak, sürahi, lamba vb. ( b ) Nazar boncukları/göz boncukları H.Hammaddesi deri, kürk olan el sanatlarına ( a) Giyim ve giyim aksesuarları-saraç işçiliği: kundura, çarık, yemeni, çizme, çanta, kese, eldiven vb. ( b ) Gölge oyunu tipleri vb. ( c ) Müzik aletleri: davul, kemane, bağlama ailesi vb. ( d ) Tarım ve mutfak araçları: kalbur, yayık, tulum vb. I. Hammaddesi hayvansal ve bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Mekikli dokumalar: Kumaşlar (ipek dokumalar, pamuklu dokumalar), battaniye, çarpana, kolan dokumalar vb. ( b ) Kirkitli düz dokumalar (yün, kıl dokumalar: kilim, zili, cicim, sumak, palas, yaygı, askı, heybe, yastık, çuval, torba vb. ) ( c ) Kirkitli havlı dokumalar: halı ( d ) Dokusuz dokumalar: keçe (yaygı, kepenek) J.İşlemelere ( a ) Dokumanın iplikleri üzerinde yürütülen (Çin iğnesi, Girit iğnesi, balık sırtı, susma vb.) ( b ) Dokumanın iplikleri çekilerek (antika, kesme, ajur çeşitleri vb.) ( c ) Dokumanın iplikleri kesilerek (fisto nakışı, ciğer deldi çeşitleri vb.) ( d ) Dokumanın veya dokumaların iplikleri bağlanarak (yama işi, kumru gözü, Antep işi vb.) K.Örgülere ( a ) Oyalar: iğne, tığ, mekik, firkete, boncuk, yün oyaları, dokuma, şiş oyalar, mum vb. ( b ) Tığ, şiş örgüleri: çorap, eldiven, çetik, patik, harik vb. L.Yazmacılığa ( a ) Kalem işi yazmalar-el yazmaları: kitap süslemeciliği (ebru, minyatür, hat) vb. ( b ) Kalıpla basılan yazmalar: başörtüsü, dekoratif örtü vb. M.Halk Resmine ( a ) Cam altı N.Geleneksel giysiler ( a ) Geleneksel giysili bebek 4. Eğitimcilik yaptığınız kurstaki üretimin niteliği nedir? ( a ) Münferit Üretim ( b ) Şirket Üretimi ( c ) Kooperatif Üretimi ( d ) Diğer (belirtiniz).. 5. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatının geçmişine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yaptınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz.

9 6. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatının geliştirilmesine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yaptınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz. 7. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatına yönelik proje bazlı çalışmalar yapılmış mıdır veya yapılmakta mıdır? Cevabınız Evet ise proje/ler aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? ( a1 ) AB normlarına uygun projeler (belirtiniz) ( a2 ) Resmi Kurum/Kuruluş Projeleri (belirtiniz) ( a3 ) Üniversite ve Diğer Eğitim Kurumları Bünyesinde Yapılan Projeler (belirtiniz) ( a4 ) Eğitici ve Usta Öğretici Projeleri (belirtiniz) ( a5 ) İŞKUR Projeleri ( a6 ) Diğer (belirtiniz) 8. Eğitimcilik yaptığınız kursun bitiminde kursiyerlere belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? 9. Eğitimcilik yaptığınız kursun düzenlenmesinde yörenin hangi ihtiyaç ve öncelikleri göz önüne alınmakta mıdır? Cevabınız Evet ise göz önüne alınan ihtiyaçları/öncelikleri belirtiniz. 10. Eğitimcilik yaptığınız kursta üretimini öğrettiğiniz el sanatında hangi malzemeler kullanılmaktadır? 11. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün ortalama üretim süresi saat olarak ne kadardır ( Örnek: 3 gün süren bir iş için 72 saat yazılmalıdır)? 12. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün alıcıları kimlerdir?

10 13. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün pazarlanmasında aşağıdaki satış kanallarından hangileri kullanılmaktadır? ( a ) Müşterilere Doğrudan Satış ( b ) Mağazalar Aracılığı ile Satış ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) Satış ( d ) İnternet Üzerinden Satış ( e ) Diğer (belirtiniz) Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürünü, 13. soruda belirtilen satış kanallarından hangisi aracılığı ile daha kolay satılmaktadır? ( a ) Müşterilere Doğrudan Satış ( b ) Mağazalar Aracılığı ile Satış ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) Satış ( d ) İnternet Üzerinden Satış ( e ) Diğer (belirtiniz) Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün tanıtımı için ne tür çalışmalar yapılmasını uygun bulursunuz? ( a ) Reklam yapılmasını ( b ) Duyuru yapılmasını ( c ) Afiş hazırlanmasını ( d ) Broşür hazırlanmasını ( e ) Fuarlarda tanıtılmasını ( f ) Diğer (belirtiniz) 16. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün boyutları (ebatları) nedir? 17. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün desen/motif özellikleri nelerdir (gül motifi, yedi dağın çiçeği vb.)? 18. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününde kullanılan desenin/motifin yöresel adı nedir? 19. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün veya üründe kullandığınız motifin bir hikayesi var mıdır? Cevabınız Evet ise yazabilir misiniz? 20. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün birim maliyeti nedir?

11 21. Eğitimcilik yaptığınız kursta öğrettiğiniz el sanatı ürününün satış fiyatı nedir? 22. İlinize gelen turistler tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? Cevabınız Hayır ise gezmeliler mi? 23. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Katıldınız ise yararlı olduğunu düşünüyor musunuz? Cevabınız Hayır ise nedenini belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

12 Analiz Formu (Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. 1. Kurumunuzda eğitimi verilmekte olan el sanatları hangileridir? Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 2. Kurumunuzda eğitimi verilmekte olan el sanatı kursları sonucu üretilen ürünlerin alıcıları kimlerdir? 3. Kurumunuzda eğitimi verilmekte olan el sanatı kursları sonucu üretilen ürünlerin geçmişine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise ne tür çalışmalar yapılmıştır? 4. Kurumunuzda eğitimi verilmekte olan el sanatı kursları sonucu üretilen ürünlerin tasarımına yönelik proje bazlı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise proje/ler aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? ( a1 ) AB normlarına uygun projeler (belirtiniz) ( a2 ) Resmi Kurum/Kuruluş Projeleri (belirtiniz) ( a3 ) Üniversite ve Diğer Eğitim Kurumları Bünyesinde Yapılan Projeler (belirtiniz) ( a4 ) Eğitici ve Usta Öğretici Projeleri (belirtiniz)

13 ( a5 ) İŞKUR Projeleri ( a6 ) Diğer (belirtiniz) 5. Kurumunuzda eğitimi verilmekte olan el sanatı kurslarında kimler eğiticilik görevi üstlenmektedir? ( a ) El sanatı ustaları ( b ) Usta eğiticiler ( c ) Diğer (belirtiniz). 6. Kurumunuzdaki el sanatı kursları hangi kriterlere göre açılmaktadır (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Halktan gelen talebe göre ( b ) Var olan Eğitici/Usta Öğreticiye göre ( c ) Geleneksel ürünü yaşatma kaygısıyla ( d ) Diğer (belirtiniz).. 7. Kurumunuz tarafından yılları arasında el sanatları ürünlerinin üretimine yönelik düzenlenen eğitim programlar hangileridir (Her yıl için ayrı ayrı, katılımcı sayıları ve saat olarak süresi ile ekte bulunan tabloyu doldurunuz)? 8. Kurumunuz tarafından düzenlenen kursların sonunda el sanatlarına ilişkin olarak katılımcılardan beklentileriniz nelerdir (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Geleneğin devamının sağlanması ( b ) Kursiyerlerin el becerisinin geliştirilmesi ( c ) Kursiyerlerin daha sonra gelir elde edebileceği bir beceri kazanmaları ( d ) Diğer (belirtiniz) 9. Kurumunuz tarafından düzenlenen kursların sonunda üretilen el sanatları kursiyerlerce nasıl değerlendirilmektedir? ( a ) Çeyiz ( b ) Satış ( c ) Hobi ( d )Bilgi ve becerinin arttırılması ( e ) Diğer (belirtiniz) El sanatları kursların bitiminde kursiyerlere belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 11. Kurumunuz tarafından düzenlenen kursların sonunda üretilen el sanatları ürünlerinin tanıtımı nasıl yapılmaktadır? ( a ) Duyuru ( b ) Afiş ( c ) Broşür ( d ) Fuar ( e ) Diğer (belirtiniz) 12. Kurumunuz tarafından düzenlenen kursların sonunda üretilen el sanatları ürünleri satılıyor ise hangi satış kanalları kullanılmaktadır (Birden fazla işaretlenebilir)? ( a ) Doğrudan ( b ) Mağazalar aracılığıyla

14 ( c ) Özel günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) ( d ) İnternet üzerinden ( e ) Diğer (belirtiniz).., 13. Ürünler 11. soruda belirtilen satış kanallarından en çok hangisinde satılmaktadır? ( a ) Doğrudan ( b ) Mağazalar aracılığıyla ( c ) Özel günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) ( d ) İnternet üzerinden ( e ) Diğer (belirtiniz).., 14. İlinize gelen turistler tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? 15. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise etkinliği belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz El sanatları ürünleri ile ilgili bir yurt dışı gezisine katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

15 . Halk Eğitim Merkezi Tarafından Yılları Arasında El Sanatları Ürünlerinin Üretimine Yönelik Düzenlenen Eğitim Programları Yıllar Kurs Adı Kursiyer Sayısı Saat Olarak Süre

16 Ürün Analiz Formu (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöneticileri için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Katıldınız ise yararlı olduğunu düşünüyor musunuz? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır Cevabınız Hayır ise nedenini belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz İlinizde üretilen el sanatları hangileridir? 4. İlinizde el sanatı kursları hangi kriterlere göre açılmaktadır (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Halktan gelen talebe göre ( b ) Var olan Eğitici/Usta Öğreticiye göre ( c ) Geleneksel ürünü yaşatma kaygısıyla ( d ) Diğer (belirtiniz).. 5. Ürünlerin üretimine yönelik düzenlenen kurslarda kimler eğiticilik görevi üstlenmektedir? ( a ) El sanatı ustaları ( b ) Usta eğiticiler ( c ) Diğer (belirtiniz).

17 yılları arasında el sanatları ile ilgili olarak Müdürlüğünüz tarafından düzenlenen eğitim programları hangileridir (Her yıl için ayrı ayrı, katılımcı sayıları ve saat olarak süresi ile ekte bulunan tabloyu doldurunuz)? 7. El sanatları ürünlerinin geliştirilmesine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise belirtiniz.. 8. El sanatları ürünlerinin tasarımına yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise proje/ler aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? ( a1 ) AB normlarına uygun projeler (belirtiniz) ( a2 ) Resmi Kurum/Kuruluş Projeleri (belirtiniz) ( a3 ) Üniversite ve Diğer Eğitim Kurumları Bünyesinde Yapılan Projeler (belirtiniz) ( a4 ) Eğitici ve Usta Öğretici Projeleri (belirtiniz) ( a5 ) İŞKUR Projeleri ( a6 ) Diğer (belirtiniz) 9. El sanatları ürünleri ile ilgili bir yurt dışı inceleme gezisine katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz Cevabınız Hayır ise katılmayı düşünür müsünüz? ( b1 ) Evet ( b2 ) Hayır 10. Müdürlüğünüz tarafından düzenlenen el sanatı kurslarında üretilen ürünlerin hedef kitlesi kimlerdir? 11. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin satıldığı iller/ülkeler hangileridir?

18 12. İlinizde üretilen el sanatları kurslarının sonunda el sanatlarına ilişkin olarak katılımcılardan beklentileriniz nelerdir (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Geleneğin devamının sağlanması ( b ) Kursiyerlerin el becerisinin geliştirilmesi ( c ) Kursiyerlerin daha sonra gelir elde edebileceği bir beceri kazanmaları ( d ) Diğer (belirtiniz) 13. İlinizde düzenlenen el sanatları ürünlerine yönelik kursların sonunda ürünler nasıl değerlendirilmektedir? ( a ) Çeyiz ( b ) Satış ( c ) Hobi ( d )Bilgi ve becerinin arttırılması ( e ) Diğer (belirtiniz) İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin tanıtımı için ne tür çalışmalar yapılmaktadır? ( a ) Reklam ( b ) Duyuru ( c ) Afiş ( d ) Broşür ( e ) Fuar ( f ) Diğer (belirtiniz) 15. Düzenlenen kurslar sonunda katılımcılara belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 16. İlinize gelen turistler, tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? Cevabınız Hayır ise gezmeliler mi? ( b1 ) Evet ( b2 ) Hayır 17. İlinizde üretilen el sanatları ürünleri satılıyor ise hangi satış kanalları kullanılmaktadır? ( a ) Doğrudan satış ( b ) Mağazalar Aracılığı ile satış ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) satış ( d ) İnternet Üzerinden satış ( e ) Diğer (belirtiniz) İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin satıldığı iller/ülkeler hangileridir? Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

19 Yılları Arasında El Sanatları İle İlgili Olarak İl Kültür Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları Yıllar Kurs Adı Kursiyer Sayısı Saat Olarak Süre

20 Ürün Analiz Formu (Kursiyerler için) Bu form TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması işi kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür) günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. 1. Devam etmekte olduğunuz kursta ürettiğiniz ürün nedir? Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 2. Ürettiğiniz ürünün yöresel adı nedir? 3. Ürettiğiniz ürünün hammaddesi/tekniği aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? A. Hammaddesi metal olan el sanatlarına ( a ) Altın, gümüş işçiliği: kuyumculuk, günlük kullanım eşyaları/telkari, savat, kazazlık, vb. ( b ) Bakır, pirinç işçiliği / dövme, kazıma, kakma vb. ( c ) Demir işçiliği (soğuk-sıcak) B. Hammaddesi taş olan el sanatlarına ( a ) Tarım ve günlük yaşamda kullanılanlar: değirmen taşları, yalak, dibek vb. ( b ) Mimari de kullanılanlar: mezar taşları, çeşme vb. ( c ) Süs taşları: takı, tespih, bilezik vb. (oltu taşı, lüle taşı, onix vb.) ( d ) Mermer işçiliği: mimari süsleme, mezar taşları vb. C. Hammaddesi toprak olan el sanatlarına ( a ) Günlük yaşamda kullanılanlar: seramik, çini, çanak-çömlek vb. ( b ) Mimaride kullanılanlar: kerpiç, tuğla vb. D. Hammaddesi ağaç, ahşap olan el sanatlarına ( a ) Mimaride kullanılanlar: ahşap, tahta vb. ( b ) Tarım araçları: döven, tırmık, kağnı, yaba vb. ( c ) Ev-mutfak araçları: kaşık, tabak, yayık, kova vb. ( d ) Kullanım eşyaları: baston, ağızlık, takunya, biblo, vazo, sandık, beşik vb. ( e ) Müzik aletleri: kabak kemane, bağlama ailesi, davul, zurna vb. ( f ) Semer, palan, eğer vb. E. Hammaddesi bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Hasır dokuma, semer, sepet, mobilya vb.

21 F. Hammaddesi hayvan atıkları olan el sanatlarına ( a ) Kemik, boynuz, sedef: bıçak, tarak, tespih, kutu vb. G. Hammaddesi cam olan el sanatlarına ( a ) Beykoz işi: vazo, bardak, sürahi, lamba vb. ( b ) Nazar boncukları/göz boncukları H. Hammaddesi deri, kürk olan el sanatlarına ( a ) Giyim ve giyim aksesuarları-saraç işçiliği: kundura, çarık, yemeni, çizme, çanta, kese, eldiven vb. ( b ) Gölge oyunu tipleri vb. ( c ) Müzik aletleri: davul, kemane, bağlama ailesi vb. ( d ) Tarım ve mutfak araçları: kalbur, yayık, tulum vb. I. Hammaddesi hayvansal ve bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Mekikli dokumalar: Kumaşlar (ipek dokumalar, pamuklu dokumalar), battaniye, çarpana, kolan dokumalar vb. ( b ) Kirkitli düz dokumalar (yün, kıl dokumalar: kilim, zili, cicim, sumak, palas, yaygı, askı, heybe, yastık, çuval, torba vb. ) ( c ) Kirkitli havlı dokumalar: halı ( d ) Dokusuz dokumalar: keçe (yaygı, kepenek) J. İşlemelere ( a ) Dokumanın iplikleri üzerinde yürütülen (Çin iğnesi, Girit iğnesi, balık sırtı, susma vb.) ( b ) Dokumanın iplikleri çekilerek (antika, kesme, ajur çeşitleri vb.) ( c ) Dokumanın iplikleri kesilerek (fisto nakışı, ciğer deldi çeşitleri vb.) ( d ) Dokumanın veya dokumaların iplikleri bağlanarak (yama işi, kumru gözü, Antep işi vb.) K. Örgülere ( a ) Oyalar: iğne, tığ, mekik, firkete, boncuk, yün oyaları, dokuma, şiş oyalar, mum vb. ( b ) Tığ, şiş örgüleri: çorap, eldiven, çetik, patik, harik vb. L. Yazmacılığa ( a ) Kalem işi yazmalar-el yazmaları: kitap süslemeciliği (ebru, minyatür, hat) vb. ( b ) Kalıpla basılan yazmalar: başörtüsü, dekoratif örtü vb. M. Halk Resmine ( a ) Cam altı N.Geleneksel giysilere ( a ) Geleneksel giysili bebek 4. Cinsiyetiniz ( a ) Kadın ( b ) Erkek 5. Doğum yeri ve tarihiniz 6. Öğrenim Durumunuz ( a ) İlkokul ( b ) Ortaokul ( c ) Lise ( d ) Üniversite

22 7. Ürünün üretiminde hangi malzemeler kullanılmaktadır? 8. Ürünün üretiminde hangi araç/gereçler kullanılmaktadır? 9. Ürün geleneksel renklerde mi üretilmektedir? Cevabınız Hayır ise başka hangi renklerde üretilmektedir? Farklı renklerde üretiliyor ise nedenleri nedir? 10. Ürünün boyutları (ebatları) nedir? 11. Ürünün desen/motif özellikleri (gül motifi, yedi dağın çiçeği vb.) nelerdir? 12. Üründe kullanılan desenin/motifin yöresel adı nedir? 13. Ürünün ve/veya kullandığınız motifin bir hikayesi var mıdır? Cevabınız Evet ise yazabilir misiniz? 14. Ürünün günümüzdeki kullanım alanları nerelerdir/nelerdir? 15. Ürünün üretim süresi nedir? 16. Kursa haftada kaç saat devam etmektesiniz? 17. El sanatları kurslarının bitiminde belge alacak mısınız? Cevabınız Evet ise kursunun sonunda alacağınız belgenin iş bulmanıza yardımcı olacağını düşünüyor musunuz? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 18. Kursta ürettiğiniz ürünlerin karşılığında size bir ücret ödenmekte midir?

23 Cevabınız Evet ise üretimden dolayı mı aldığınız eğitimden dolayı mı ücret almaktasınız? ( a1 ) Üretimden dolayı ( a2 ) Aldığım eğitimden dolayı 19. Ürünün üretiminde karşılaştığınız sorunlar nelerdir (Birden fazla seçenek işaretleyebilirsiniz)? ( a ) Hammadde Temini ( b ) Fiziksel koşulların üretime elverişli olmaması (çalışılan ortamının havalandırma, ışık, ısıtma, çalışma alanı vb. açısından yetersizliği) ( c ) Ürünün üretim aşamasında ve eğitimde sağlığımın bozulması ve üretime devam etmemi engellemesi ( d ) Sosyal güvencemin bulunmaması ( e ) Sosyal güvencem var, ancak ödeme güçlüğü çekiyorum ( f ) Diğer (belirtiniz) 20. Devam etmekte olduğunuz kursun sonunda ürettiğiniz ürünlere ilişkin aşağıdakilerden hangisini söyleyebilirsiniz? ( a ) Ürettiğim ürünü çeyiz olarak değerlendireceğim, üretime devam etmeyi düşünmüyorum. ( b ) Ürettiğim ürünü satacağım, üretime devam etmeyi düşünüyorum. ( c ) Ürettiğim ürününün hazırlanışını hobi edinmek için öğrendim, ileride zaman zaman üretim yapacağım. ( d ) Diğer (belirtiniz) Ürünü satacak iseniz, aşağıdaki satış kanallarından hangisini kullanırsınız? ( a ) Müşterilere doğrudan satarım ( b ) Mağazalar aracılığı ile satarım ( c ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival vb.) satarım ( d ) İnternet üzerinden satarım ( e ) Diğer (belirtiniz) Sizce ürün 21.soruda belirtilen satış kanallarından hangisi aracılığı ile daha kolay satılır? ( a ) Müşterilere doğrudan satış ( b ) Mağazalar aracılığı ile satış ( c ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival vb.) satış ( d ) İnternet üzerinden satış ( e ) Diğer (belirtiniz) Ürünün tanıtımı için ne tür çalışmalar yapılmasını uygun bulursunuz?

24 ( a ) Reklam yapılmasını ( b ) Duyuru yapılmasını ( c ) Afiş hazırlanmasını ( d ) Broşür hazırlanmasını ( e ) Fuarlarda tanıtılmasını ( f) Diğer (belirtiniz) 24. Eğitimini aldığınız ürüne ilişkin pazar olanağı sağlanması durumunda aşağıdakilerden hangisinde sorunlarla karşılaşacağınızı düşünürsünüz (Birden fazla seçenek işaretleyebilirsiniz)? ( a ) Tanıtma (b ) Satış ( c ) Pazarlama 25. Eğitimini aldığınız ürüne ilişkin pazar olanağı sağlanması durumunda üretime devam etmek ister misiniz? 26. Ürünün ulaşmasını hedeflediğiniz alıcı veya kullanıcı kitlesi kimdir? 27. El sanatları ürünleri ile ilgili bir yurt dışı inceleme gezisine katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz Cevabınız Hayır ise katılmayı düşünür müsünüz? ( b1 ) Evet ( b2 ) Hayır 28. İlinize gelen turistler tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? Cevabınız Hayır ise gezmeliler mi? ( b1 ) Evet ( b2 ) Hayır 29. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

25 Analiz Formu (Olgunlaşma Enstitüleri ve Kız Meslek Liseleri Müdürleri ve Bölüm Şefleri için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması işi kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. Enstitünüzce üretilen el sanatlarına ilişkin olarak aşağıdaki tabloyu doldurunuz. EL SANATI YÖRESEL ADI BİRİM MALİYETİ (TL) ORTALAMA SATIŞ FİYATI (TL) YILLIK ÜRETİM MİKTARI (ADET) ORTALAMA YILLIK GELİR (TL) 2. İlinizdeki el sanatı ürünleri ilk kez nerede ve yaklaşık olarak kaç yıl önce üretilmiştir? 3. İlinizdeki el sanatı ürünlerinin geçmişteki kullanım alanları nerelerdir/nelerdir? 4. İlinizdeki el sanatı ürünlerinin günümüzdeki kullanım alanları nerelerdir/nelerdir? 5. İlinizde üretilen el sanatları ürünleri geleneksel renklerde mi üretilmektedir? Cevabınız Hayır ise başka hangi renklerde üretilmektedir? Farklı renklerde üretiliyor ise nedenleri nedir? 6. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin geçmişine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır?

26 Cevabınız Evet ise belirtiniz.. 7. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin geliştirilmesine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise belirtiniz.. 8. İlinizde üretilen el sanatları ürünlerinin tasarımına yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise proje/ler aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? (a1 ) AB normlarına uygun projeler (belirtiniz) ( a2 ) Resmi Kurum/Kuruluş Projeleri (belirtiniz) ( a3 ) Üniversite ve Diğer Eğitim Kurumları Bünyesinde Yapılan Projeler (belirtiniz) ( a4 ) Eğitici ve Usta Öğretici Projeleri (belirtiniz) ( a5 ) İŞKUR Projeleri ( a6 ) Diğer (belirtiniz) 9. İlinizde el sanatı kursları hangi kriterlere göre açılmaktadır (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Halktan gelen talebe göre ( b ) Var olan Eğitici/Usta Öğreticiye göre ( c ) Geleneksel ürünü yaşatma kaygısıyla ( d ) Diğer (belirtiniz) Ürünün üretimine yönelik düzenlenen kurslarda kimler eğiticilik görevi üstlenmektedir? ( a ) El Sanatı Ustaları ( b ) Usta Eğiticiler ( c ) Diğer (belirtiniz) 11. Kurslarınızdaki üretimin niteliği nedir? ( a ) Münferit Üretim ( b ) Şirket Üretimi ( c ) Kooperatif Üretimi ( d ) Atölye Üretimi ( e ) Diğer (belirtiniz) Ürettiğiniz el sanatı ürünlerinin hedef kitlesi kimlerdir? 13. El sanatları kurslarının sonunda üretilen ürünler nasıl değerlendirilmektedir? ( a ) Çeyiz ( b ) Satış ( c ) Hobi ( d ) Bilgi ve becerinin arttırılması

27 ( e ) Diğer (belirtiniz) El sanatları kurslarının sonunda el sanatlarına ilişkin olarak katılımcılardan beklentileriniz nelerdir? ( a ) Geleneğin devamının sağlanması ( b ) Kursiyerlerin el becerisinin geliştirilmesi ( c ) Kursiyerlerin daha sonra gelir elde edebileceği bir beceri kazanmaları ( d ) Diğer (belirtiniz) 15. Üretilen ürünlerin karşılığında üreticilere herhangi bir ücret ödenmekte midir? Cevabınız Evet ise kime ödenmektedir ve ücretlerin belirlenme prensipleri nedir?. 16. Düzenlenen kurslar sonunda katılımcılara belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 17. İliniz bünyesinde resmi kurum ve kuruluş tarafından özel gün ve özel misafirlere verilmek üzere hediyelik eşya olarak geleneksel ürün alımı yapılmakta mıdır? 18. Ürünün tanıtımı için yapılan çalışmalar nelerdir (Birden fazla seçenek işaretleyebilirsiniz)? ( a ) Reklam ( b ) Duyuru ( c ) Afiş ( d ) Broşür ( e ) Fuar ( f ) Diğer (belirtiniz) 17. Ürün için aşağıdaki satış kanallarından hangileri kullanılmaktadır? ( a ) Müşterilere doğrudan ( b ) Mağazalar aracılığı ile ( c ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival, defile vb.) ( d ) İnternet üzerinden ( e ) Sipariş ( f ) Diğer (belirtiniz) 18. El sanatları ürünleri 19.sorudaki seçili satış noktalarından en çok hangisinde satılmaktadır? ( a ) Müşterilere doğrudan ( b ) Mağazalar aracılığı ile ( c ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival, defile vb.) ( d ) İnternet üzerinden ( e ) Sipariş ( f ) Diğer (belirtiniz)

28 19. Ürettiğiniz el sanatı ürünlerinin satıldığı iller hangileridir? 20. Ürettiğiniz el sanatı ürünlerinin satıldığı ülkeler hangileridir? 21. Eğer yurt dışında satış yapılıyorsa, satış bağlantıları nasıl oluşturulmaktadır? ( a ) Özel gün organizasyonları ile ( b ) Etkinlikler ile (fuar, festival vb.) ( c ) Diğer (belirtiniz) 22. İlinize gelen turistler ve özel misafir grupları, tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? 23. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Katıldınız ise yararlı olduğunu düşünüyor musunuz? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır Cevabınız Hayır ise nedenini belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz El sanatları ürünleri ile ilgili bir yurt dışı inceleme gezisine katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz 26. soru sonraki sayfadadır. Formu Dolduran Kişi: Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

29 Enstitünüz tarafından el sanatları ürünlerinin üretimine yönelik düzenlenen eğitim programları hangileridir (Her yıl için ayrı ayrı, katılımcı sayıları ve saat olarak süresi ile ekte bulunan tabloyu doldurunuz)? Yıllar Kurs Adı Kursiyer Sayısı Saat Olarak Süre

30 Ürün Analiz Formu (Ticari Satış İşletmeleri ve Satıcılar için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. 1. Sattığınız el sanatı ürünleri nelerdir? Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 2. Sattığınız el sanatları ürünlerinin hammaddesi/tekniği aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? A. Hammaddesi metal olan el sanatlarına ( a ) Altın, gümüş işçiliği: kuyumculuk, günlük kullanım eşyaları/telkari, savat, kazazlık, vb. ( b ) Bakır, pirinç işçiliği / dövme, kazıma, kakma vb. ( c ) Demir işçiliği (soğuk-sıcak) B. Hammaddesi taş olan el sanatlarına ( a ) Tarım ve günlük yaşamda kullanılanlar: değirmen taşları, yalak, dibek vb. ( b ) Mimari de kullanılanlar: mezar taşları, çeşme vb. ( c ) Süs taşları: takı, tespih, bilezik vb. (oltu taşı, lüle taşı, onix vb.) ( d ) Mermer işçiliği: mimari süsleme, mezar taşları vb. C. Hammaddesi toprak olan el sanatlarına ( a ) Günlük yaşamda kullanılanlar: seramik, çini, çanak-çömlek vb. ( b ) Mimaride kullanılanlar: kerpiç, tuğla vb. D. Hammaddesi ağaç, ahşap olan el sanatlarına ( a ) Mimaride kullanılanlar: ahşap, tahta vb. ( b ) Tarım araçları: döven, tırmık, kağnı, yaba vb. ( c ) Ev-mutfak araçları: kaşık, tabak, yayık, kova vb. ( d ) Kullanım eşyaları: baston, ağızlık, takunya, biblo, vazo, sandık, beşik vb. ( e ) Müzik aletleri: kabak kemane, bağlama ailesi, davul, zurna vb. ( f ) Semer, palan, eğer vb. E. Hammaddesi bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Hasır dokuma, semer, sepet, mobilya vb. F. Hammaddesi hayvan atıkları olan el sanatlarına ( a ) Kemik, boynuz, sedef: bıçak, tarak, tespih, kutu vb. G. Hammaddesi cam olan el sanatlarına ( a ) Beykoz işi: vazo, bardak, sürahi, lamba vb.

31 ( b ) Nazar boncukları/göz boncukları Üfleme camlar H. Hammaddesi deri, kürk olan el sanatlarına ( a ) Giyim ve giyim aksesuarları-saraç işçiliği: kundura, çarık, yemeni, çizme, çanta, kese, eldiven vb. ( b ) Gölge oyunu tipleri vb. ( c ) Müzik aletleri: davul, kemane, bağlama ailesi vb. ( d ) Tarım ve mutfak araçları: kalbur, yayık, tulum vb. I. Hammaddesi hayvansal ve bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Mekikli dokumalar: Kumaşlar (ipek dokumalar, pamuklu dokumalar), battaniye, çarpana, kolan dokumalar vb. ( b ) Kirkitli düz dokumalar (yün, kıl dokumalar: kilim, zili, cicim, sumak, palas, yaygı, askı, heybe, yastık, çuval, torba vb. ) ( c ) Kirkitli havlı dokumalar: halı ( d ) Dokusuz dokumalar: keçe (yaygı, kepenek) J. İşlemelere ( a ) Dokumanın iplikleri üzerinde yürütülen (Çin iğnesi, Girit iğnesi, balık sırtı, susma vb.) ( b ) Dokumanın iplikleri çekilerek (antika, kesme, ajur çeşitleri vb.) ( c ) Dokumanın iplikleri kesilerek (fisto nakışı, ciğer deldi çeşitleri vb.) ( d ) Dokumanın veya dokumaların iplikleri bağlanarak (yama işi, kumru gözü, Antep işi vb.) K. Örgülere ( a ) Oyalar: iğne, tığ, mekik, firkete, boncuk, yün oyaları, dokuma, şiş oyalar, mum vb. ( b ) Tığ, şiş örgüleri: çorap, eldiven, çetik, patik, harik vb. L. Yazmacılığa ( a ) Kalem işi yazmalar-el yazmaları: kitap süslemeciliği (ebru, minyatür, hat) vb. ( b ) Kalıpla basılan yazmalar: başörtüsü, dekoratif örtü vb. M. Halk Resmine ( a ) Cam altı N.Geleneksel giysiler ( a ) Geleneksel giysili bebek 3. Sattığınız el sanatı ürünleri aşağıdakilerden hangisine uygun olarak üretilmektedir? ( a ) Münferit olarak üretilmektedir. ( b ) Şirket tarafından üretilmektedir ( c ) Kooperatifler tarafından üretilmektedir. ( d ) Diğer (belirtiniz).. 4. Sattığınız el sanatı ürünlerinin tasarımı kimler tarafından yapılmıştır? 5. Sattığınız el sanatı ürünleriniüreten ustalara ilişkin tasarım eğitimi yapılmış mıdır? Cevabınız Evet ise kimler tarafından verilmiştir?

32 6. Sattığınız ürünleri üreten ustalar el sanatlarına ilişkin mesleki eğitimden geçmiş midir? Cevabınız Evet ise kimler tarafından verilmiştir? 7. Sattığınız el sanatı ürünlerinin hammaddesi/tekniği hakkında Ar-Ge çalışmaları var mıdır? Cevabınız Evet ise ne tür çalışmalar olduğunu belirtiniz. 8. Sattığınızel sanatıürünlerinin günümüzdeki kullanım yerleri nerelerdir? 9. Sattığınız el sanatı ürünlerinin hedef kitlesi kimlerdir? 10. Sattığınız el sanatı ürünleri aşağıdakilerden hangisi aracılığı ile en çok satılmaktadır? ( a ) Doğrudan ( b ) Mağazalar Aracılığı ile ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) ( d ) İnternet Üzerinden ( e ) Diğer (belirtiniz) Sattığınız el sanatı ürünlerinin satıldığı il/iller hangileridir? 12. Sattığınız el sanatı ürünlerinin pazarlandığı ülkeler var mıdır? Cevabınız Evet ise hangi ülkeler olduğunu belirtiniz 13. Sattığınız el sanatı ürünlerinin tanıtımı için aşağıdakilerden hangisi yapılmaktadır (Birden fazla işaretleyebilirsiniz)? ( a ) Reklam ( b ) Duyuru ( c ) Afiş ( d ) Broşür ( e ) Fuar ( f ) Diğer (belirtiniz) 14. Sattığınız ürünlerin ambalajı var mıdır? 15. Sattığınız ürünlerin tanıtım etiketi var mıdır? 16. Sattığınız el sanatı ürünlerinin renk alternatifleri var mıdır? Cevabınız Evet ise alternatif renklerde üretilmesi uygun mudur? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır

33 Cevabınız Hayır ise alıcılardan alternatif renk talebi olmakta mıdır? (b1 ) Evet ( b2 ) Hayır 17. Sattığınız el sanatı ürünleri geleneksel özellik taşıyan desen/motif/biçime sahip midir? 18. Sattığınız el sanatı ürünlerinde kullanılan desenlerin/motiflerin yöresel adları nelerdir? 19. Sattığınız ürünlerdeki kar marjınız nedir? 20. Sattığınız el sanatı ürünlerinin pazarlanmasına yönelik bir eğitim aldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz. 21. Sattığınız el sanatı ürünlerinin pazarını siz mi oluşturdunuz? 22. Sattığınız el sanatı ürünlerinin pazarlanması için kullandığınız yöntemler hangileridir (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Yüz yüze pazarlama ( b ) Dağıtım ağları ( c ) İnternet ( d ) Festivallerde pazarlama ( e ) Fuarlarda pazarlama ( f ) Diğer (belirtiniz) 23. Müşterilerinizin gözünde, sattığınız el sanatı ürünlerinin pazardaki yeri nedir? ( a ) Ucuz ( b ) Pahalı ( c ) Otantik ( d ) Kaliteli ( e ) Farklı ( f ) Az bulunur ( g ) Turistik ( h ) Diğer (belirtiniz) 24. İlinize gelen turistler için tur programına, el sanatları ürünlerinin atölye ve satış üniteleri dahil edilmekte midir? Cevabınız Evet ise sizin işyeriniz tur kapsamında ziyaret edildi mi? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 25. Yöre halkı ilinize gelen turistlere el sanatı ürünü olarak ne satmaktadır?

34 26. Turizm ve el sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Formu Dolduran Kişi Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

35 Analiz Formu (STK Temsilcileri için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür), günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatlarına ilişkin olarak tabloyu doldurunuz EL SANATI YÖRESEL ADI BİRİM MALİYETİ (TL) ORTALAMA SATIŞ FİYATI (TL) 2. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatı ürünleri aşağıdakilerden hangisine uygun olarak üretilmektedir? ( a ) Münferit olarak üretilmektedir. ( b ) Şirket tarafından üretilmektedir ( c ) Kooperatifler tarafından üretilmektedir. ( d ) Diğer (belirtiniz).. 3. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatları ürünlerinin alıcıları kimlerdir? 4. Müşterilerinizin gözünde, sattığınız el sanatı ürünlerinin pazardaki yer nedir? ( a ) Ucuz ( b ) Pahalı ( c ) Otantik ( d ) Kaliteli ( e ) Farklı Az bulunur ( f ) Diğer belirtiniz 5. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatları ürünleri aşağıdakilerden hangisi aracılığı ile en çok satılmaktadır? ( a ) Doğrudan ( b ) Mağazalar Aracılığı ile ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) ( d ) İnternet Üzerinden

36 ( e ) Diğer (belirtiniz).. 6. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatları ürünleri 4.soruda belirttiğiniz seçili satış noktalarından en çok hangisinde satılmaktadır? ( a ) Doğrudan ( b ) Mağazalar Aracılığı ile ( c ) Özel Günlerde (Kermes, Fuar, Festival vb.) ( d ) İnternet Üzerinden ( e ) Diğer (belirtiniz).. 7. Sivil Toplum Kuruluşunuz tarafından üretilen/desteklenen el sanatlarının tanıtımı için aşağıdakilerden hangisi/hangileri yapılmaktadır? ( a ) Duyuru ( b ) Afiş ( c ) Broşür ( d ) Fuar ( e ) Diğer (belirtiniz) 8. El sanatı ürününün üretimine yönelik eğitim programları düzenlenmekte midir? Cevabınız Evet ise belirtiniz El sanatları kursların bitiminde kursiyerlere belge verilmekte midir? Cevabınız Evet ise kurs belgeleri istihdam yaratmada etkili midir? ( a1 ) Evet ( a2 ) Hayır 10.İlinize gelen turistler, tur programı kapsamında, el sanatları üretim atölye ve satış ünitelerini de gezmekte midirler? 11. Turizm ve El Sanatları ile ilgili düzenlenen herhangi bir eğitim etkinliğine (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) katıldınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz Turizm ve El Sanatları ile ilgili herhangi bir eğitim etkinliği (seminer, kurs, sempozyum, panel vb.) düzenlediniz mi? Cevabınız Evet ise belirtiniz... Formu Dolduran Kişi Telefon ve Adres: Formun Doldurulduğu Tarih:

37 Analiz Formu (Üreticiler için) Bu form, TR83 Bölgesi Günümüz El Sanatları Envanteri ve Pazar Araştırması kapsamında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak amacı ile hazırlanmıştır. Elde edilecek bilgiler; Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde, Türk süsleme sanatları dışındaki (hat, tezhip, ebru, minyatür) günümüz el sanatları envanterinde ve pazar araştırmasında kullanılacaktır. İlgi ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı 1. Tarafınızca üretilen el sanatlarına ilişkin olarak tabloyu doldurunuz. BİRİM MALİYETİ ORTALAMA SATIŞ FİYATI EL SANATI YÖRESEL ADI (TL) (TL) Ürettiğiniz ürünün hammaddesi/tekniği aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? A. Hammaddesi metal olan el sanatlarına ( a ) Altın, gümüş işçiliği: kuyumculuk, günlük kullanım eşyaları/telkari, savat, kazazlık, vb. ( b ) Bakır, pirinç işçiliği / dövme, kazıma, kakma vb. ( c ) Demir işçiliği (soğuk-sıcak) B. Hammaddesi taş olan el sanatlarına ( a ) Tarım ve günlük yaşamda kullanılanlar: değirmen taşları, yalak, dibek vb. ( b ) Mimari de kullanılanlar: mezar taşları, çeşme vb. ( c ) Süs taşları: takı, tespih, bilezik vb. (oltu taşı, lüle taşı, onix vb.) ( d ) Mermer işçiliği: mimari süsleme, mezar taşları vb. C. Hammaddesi toprak olan el sanatlarına ( a ) Günlük yaşamda kullanılanlar: seramik, çini, çanak-çömlek vb. ( b ) Mimaride kullanılanlar: kerpiç, tuğla vb. D. Hammaddesi ağaç, ahşap olan el sanatlarına ( a ) Mimaride kullanılanlar: ahşap, tahta vb.

38 ( b ) Tarım araçları: döven, tırmık, kağnı, yaba vb. ( c ) Ev-mutfak araçları: kaşık, tabak, yayık, kova vb. ( d ) Kullanım eşyaları: baston, ağızlık, takunya, biblo, vazo, sandık, beşik vb. ( e ) Müzik aletleri: kabak kemane, bağlama ailesi, davul, zurna vb. ( f ) Semer, palan, eğer vb. E.Hammaddesi bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Hasır dokuma, semer, sepet, mobilya vb. F. Hammaddesi hayvan atıkları olan el sanatlarına ( a ) Kemik, boynuz, sedef: bıçak, tarak, tespih, kutu vb. G. Hammaddesi cam olan el sanatlarına ( a ) Beykoz işi: vazo, bardak, sürahi, lamba vb. ( b ) Nazar boncukları/göz boncukları H. Hammaddesi deri, kürk olan el sanatlarına ( a ) Giyim ve giyim aksesuarları-saraç işçiliği: kundura, çarık, yemeni, çizme, çanta, kese, eldiven vb. ( b ) Gölge oyunu tipleri vb. ( c ) Müzik aletleri: davul, kemane, bağlama ailesi vb. ( d) Tarım ve mutfak araçları: kalbur, yayık, tulum vb. I. Hammaddesi hayvansal ve bitkisel lif olan el sanatlarına ( a ) Mekikli dokumalar: Kumaşlar (ipek dokumalar, pamuklu dokumalar), battaniye, çarpana, kolan dokumalar vb. ( b ) Kirkitli düz dokumalar (yün, kıl dokumalar: kilim, zili, cicim, sumak, palas, yaygı, askı, heybe, yastık, çuval, torba vb. ) ( c ) Kirkitli havlı dokumalar: halı ( d ) Dokusuz dokumalar: keçe (yaygı, kepenek) J. İşlemelere ( a ) Dokumanın iplikleri üzerinde yürütülen (Çin iğnesi, Girit iğnesi, balık sırtı, susma vb.) ( b ) Dokumanın iplikleri çekilerek (antika, kesme, ajur çeşitleri vb.) ( c ) Dokumanın iplikleri kesilerek (fisto nakışı, ciğer deldi çeşitleri vb.) ( d) Dokumanın veya dokumaların iplikleri bağlanarak (yama işi, kumru gözü, Antep işi vb.) K. Örgülere ( a ) Oyalar: iğne, tığ, mekik, firkete, boncuk, yün oyaları, dokuma, şiş oyalar, mum vb. ( b ) Tığ, şiş örgüleri: çorap, eldiven, çetik, patik, harik vb. L. Yazmacılığa ( a ) Kalem işi yazmalar-el yazmaları: kitap süslemeciliği (ebru, minyatür, hat) vb. ( b ) Kalıpla basılan yazmalar: başörtüsü, dekoratif örtü vb. M. Halk resmine ( a ) Cam altı N. Geleneksel giysiler ( a ) Geleneksel giysili bebek

39 3. Ürettiğiniz el sanatı ürünleri ilk kez nerede ve yaklaşık olarak kaç yıl önce üretilmiştir? 4. Üretiminizin niteliği nedir? ( a ) Münferit Üretim ( b ) Şirket Üretimi ( c ) Kooperatif Üretimi ( d ) Diğer (belirtiniz).. 5. Cinsiyetiniz ( a ) Kadın ( b ) Erkek 6. Yaşınız. 7. Öğrenim durumunuz ( a ) İlkokul ( b ) Ortaokul ( c ) Lise ( d ) Üniversite 8. Üretimi nerede gerçekleştirmektesiniz? ( a ) Kendi atölyem ( b) Kurum kuruluş atölyeleri ( c ) Şirket atölyeleri ( d ) Kooperatif atölyeleri ( e ) Diğer (belirtiniz) 9. Ürettiğiniz ürünün üretiminde hangi malzemeleri kullanmaktasınız? 10. Ürettiğiniz ürünün hazırlanmasında hangi araç/gereçleri kullanmaktasınız? 11. Ürettiğiniz ürünün ortalama hazırlanış süresi nedir? 12. Ürettiğiniz ürün geleneksel renklerde mi üretilmektedir? (a ) Evet ( b ) Hayır 13. Ürün geleneksel rengi dışında farklı renklerde aşağıdakilerden hangisine uygun olarak üretilmektedir? ( a) Modaya ( b ) Alıcıların talebine ( c ) Hammadde yetersizliğine ( d )Diğer 14. Ürettiğiniz ürünlerde kullanılan desenlerin/motiflerin yöresel adı nedir? 15. Ürettiğiniz ürünün geçmişteki kullanım alanları nerelerdir/nelerdir? 16. Ürettiğiniz ürünün günümüzdeki kullanım alanları nerelerdir/nelerdir? 17. Ürettiğiniz ürüne ilişkin daha önce bir eğitim aldınız mı?

40 Cevabınız Evet ise aldığınız eğitim aşağıdakilerden hangisine uymaktadır? ( a1 ) Usta-çırak ilişkisiyle düzenlenenlere ( a2 ) Kurslara ( a3 ) Diğer (belirtiniz) 18.Ürettiğiniz ürünün geçmişine yönelik teorik ve/veya uygulamalı çalışmalar yaptınız mı? Cevabınız Evet ise belirtiniz. 19. Ürettiğiniz ürünün üretiminde karşılaştığınız sorunlar nelerdir (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Tanıtma ( b ) Satış ( c ) Pazarlama ( d ) Hammadde Temini ( e ) Fiziksel koşulların üretime elverişli olmaması (Çalışılan ortamının havalandırma, ışık, ısıtma, çalışma alanı vb. açısından yetersizliği) ( f ) Sağlık koşullarının üretime elverişli olmaması ( g ) Sosyal güvencenin bulunmaması ( h ) Sosyal güvence olsa bile ödeme güçlüğünün bulunması ( i ) Diğer (belirtiniz) 20. Ürettiğiniz ürünün ulaşmasını hedeflediğiniz alıcı veya kullanıcı kimdir? 21. Ürettiğiniz ürünü satarken aşağıdaki satış kanallarından hangisini kullanmaktasınız (Birden fazla seçenek işaretlenebilir)? ( a ) Müşterilere doğrudan satış yapıyorum ( b ) Mağazalar aracılığı ile satış yapıyorum ( c ) Özel günlerde (kermes, fuar, festival vb.) satış yapıyorum ( d ) İnternet üzerinden satış yapıyorum ( e ) Diğer (belirtiniz) Sizce ürettiğiniz ürün 25. soruda belirtilen satış kanallarından hangisi aracılığı ile daha kolay satılmaktadır? ( a ) Müşterilere doğrudan satış ile

2015 YILI YAYGIN KÜLTÜREL EĞİTİM FAALİYET PLANI İL ADI KURSUN ADI SÜRESİ

2015 YILI YAYGIN KÜLTÜREL EĞİTİM FAALİYET PLANI İL ADI KURSUN ADI SÜRESİ ADANA AMASYA ANKARA ARTVİN Sedef Kakma 272 Minyatür 2 392 Taş Bebek Yapma 144 Sepet Örücülüğü 128 Sepet Örücülüğü 128 Ehram Dokuma 256 Seramik Biçimlendirme 288 Sayfa No : 1 / 8 BALIKESİR Kitre Bebek Yapma

Detaylı

YÖRESEL EL SANATLARI LİSTESİ

YÖRESEL EL SANATLARI LİSTESİ Aydın İl Koordinatörlüğü TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU AYDIN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖRESEL EL SANATLARI LİSTESİ NO EL SANATININ ADI NO EL SANATININ ADI 1 Ahşap İşi 14 Semer Yapımı 2 Metal İşi

Detaylı

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215)

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) 1 Dekoratif El Sanatları Elemanı 4 1800/1200 2152 2 Ağaç Baston Yapma 80/56 3 Alüminyum Kabartma 160/112 4 Balıksırtı Hasır Örme 120/96 5 Batik 200/144 6 Bebek

Detaylı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı

YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Eylem Planı YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme 03-04 Eylem Planı Ek- ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU İl düzeyinde Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ OYALAR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ OYALAR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ OYALAR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 EL SANATLARI

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 2015 Eylem Planı ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma ve Yöneltme 205 Eylem Planı NO ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU ETKİNLİK NO ETKİNLİĞİN ADI SORUMLU KURUM/KİŞİ TARİH İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Detaylı

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215)

SÜRE (SAAT) GENEL TOPLAM S.N. ALAN (FOET KODU) / PROGRAM SEVİYE EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ (FOET KODU: 215) 1 Dekoratif El Sanatları Elemanı 4 1800/1200 2152 2 Ağaç Baston Yapma 80/56 3 Alüminyum Kabartma 160/112 4 Balıksırtı Hasır Örme 120/96 5 Batik 200/144 6 Bebek

Detaylı

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşlara temel bilgi ve beceriler

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA)

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) OLTUTAŞI SEKTÖRÜ DEĞER ZİNCİRİ ANALİZİ KAPSAMINDA OLTU TAŞI ÜRÜN ÜRETİCİLERİ İÇİN UYGULANAN ANKET ÇALIŞMASI Güvenç Gürbüz Emine Bilgen Eymirli Doç. Dr. Süleyman

Detaylı

BAŞDURAK KEMERALTI TURİSTİK EL SANATLARI ÇARŞISI

BAŞDURAK KEMERALTI TURİSTİK EL SANATLARI ÇARŞISI Odamız, şehir turizmini geliştirmek amacıyla kruvaziyer gemilerini İzmir e getirmekten yeni kruvaziyer liman projesine, mevcut limanın mekânsal olarak iyileştirilmesinden arkeolojik kazı alanlarının desteklenmesine,

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI

EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞANLIURFA - EYYÜBİYE EYYÜBİYE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI 2017 EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU

ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sayın Yetkili, ENDÜSTRİYEL REKLAMCILIK VE BASKI SEKTÖRÜ ÖLÇÜMLEME ÇALIŞMASI SORU FORMU Sektörün rakamsal verilerle tanımlanması amacıyla yapılan bu çalışmada, firmanıza ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI 1. ÇİZGİ ve NOKTA... 3 a-çizgilerle Yapılan Tasarım Çalışmaları... 3 b- Nokta ile Yapılan Tasarım Çalışmaları... 5 c-çizgi ve Noktalarla Oluşturulan Özgün Tasarımlar...

Detaylı

AHŞAP İŞİ. Ahşap işi mimariyle ilişkili olarak ahşap işi iki gruba ayrılır. Ahşap, sehpa, çekmeceler, sandıklar, kaşıklar, bastonlar,

AHŞAP İŞİ. Ahşap işi mimariyle ilişkili olarak ahşap işi iki gruba ayrılır. Ahşap, sehpa, çekmeceler, sandıklar, kaşıklar, bastonlar, AHŞAP İŞİ Ahşap işi mimariyle ilişkili olarak ahşap işi iki gruba ayrılır. Ahşap, sehpa, çekmeceler, sandıklar, kaşıklar, bastonlar, kürsüler, Kuran muhafazaları, beşik, sedir gibi ev eşyaları ve minberler

Detaylı

AVİZE İMALAT TEKNİKLERİ DERSİ

AVİZE İMALAT TEKNİKLERİ DERSİ AVİZE İMALAT TEKNİKLERİ DERSİ Dersin Modülleri İmalat malzemeleri temin etmek Metallerin kaplanması ve parlatılması Renk ve boyama teknikleri Montaj teknikleri Kazandırılan Yeterlikler Yapım resmine göre

Detaylı

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) DERSİN TDB 101 AITB 191 YDB 115 MAT118 TÜRK DİLİ-I Dilin Tanımı,

Detaylı

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM Günleri un tesi 1 KEÇE YAPIMI 02/10/2017 16/01/2018 28 16 8 8 10.00-16.30 2 TAKI (MİSİNALI ÇİVİLİ ÖRME DÜĞÜMLÜ) 0/10/2017

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Geleneksel Türk El Atatürk Üniversitesi 2000. Doktora Eğitim Bilimleri Ahmet Yesevi Üniversitesi 2008

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Geleneksel Türk El Atatürk Üniversitesi 2000. Doktora Eğitim Bilimleri Ahmet Yesevi Üniversitesi 2008 ÖZ GEÇMiŞ 1. Adı Soyadı : Ömer Zaimoğlu 2. Doğum Tarihi : 22 Ocak 1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Geleneksel Türk El Atatürk Üniversitesi 2000 Sanatları

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi

KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi KARADENİZ HAVZASINDAKİ TURİZM GÜZERGAHLARI Projesi TR11C1.01-02/354 3.04.2015 Turizm Platformu Toplantısı/ EDİRNE Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı Text PROJE ORTAKLARI ENPI Ortakları: Orta

Detaylı

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni

İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması. Hazırlayan Engin GÜNEY Özel Eğitim Öğretmeni İşitme Engelli Öğrenciler için Tek Kart Resimler ile Kelime Çalışması Hazırlayan Özel Eğitim Öğretmeni gökkubbede hoş bir seda bırakmak adına ÖNSÖZ İşitme engelli öğrencilerin kelime dağarcıklarının yetersizliği

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GELENEKSEL EL NAKIŞLARI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL. Dalı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL. Dalı 1. EĞİTİM DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL Gazi Üniversitesi El Sanatları Bölümü Mesleki Eğitim Dekoratif Ürünler Ana Sanat Fakültesi Dalı LİSANS Y. LİSANS Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü El Sanatları

Detaylı

HEDİYELİK EŞYA MAĞAZALARINDAKİ EL SANATLARI ÜRÜNLERİ (ANKARA İLİ ÖRNEĞİ) * Handicraft Products in Souvenir Shops (Ankara Province Example)

HEDİYELİK EŞYA MAĞAZALARINDAKİ EL SANATLARI ÜRÜNLERİ (ANKARA İLİ ÖRNEĞİ) * Handicraft Products in Souvenir Shops (Ankara Province Example) HEDİYELİK EŞYA MAĞAZALARINDAKİ EL SANATLARI ÜRÜNLERİ (ANKARA İLİ ÖRNEĞİ) * Tuba GÜNGÖR Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Öğrencisi Tel: 05363266604 dora_tuba@hotmail.com H.Sinem

Detaylı

Hediyenizi seçin, gerisini DHL e bırakın. HEPSİ TÜRKİYE YE ÖZEL, HEPSİ KAPIYA TESLİM!

Hediyenizi seçin, gerisini DHL e bırakın. HEPSİ TÜRKİYE YE ÖZEL, HEPSİ KAPIYA TESLİM! Hediyenizi seçin, gerisini DHL e bırakın. HEPSİ TÜRKİYE YE ÖZEL, HEPSİ KAPIYA TESLİM! Müşterilerinize ve sevdiklerinize göndereceğiniz hediyeler için Ne yapacağım? diye kaygılanmayın. Artık sizi, göndermek

Detaylı

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012

ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 ASİAD Daimi İhracat Ürünleri Ticaret ve Fuar Merkezi Anketi Ocak 2012 FİRMA İLE İLGİLİ BİLGİLER Firma : Genel Müdür : İhracat ve Yurt Dışı Pazarlarından Sorumlu Müdür: Telefon : Faks : Gsm : E-Posta :

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELDE TÜRK İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

ÇİFTLİK HAYVANLARINDA LİF ÜRETİMİ. 5. Hafta. Prof. Dr. Gürsel DELLAL

ÇİFTLİK HAYVANLARINDA LİF ÜRETİMİ. 5. Hafta. Prof. Dr. Gürsel DELLAL ÇİFTLİK HAYVANLARINDA LİF ÜRETİMİ 5. Hafta Prof. Dr. Gürsel DELLAL TÜRKİYE DE HAYVANSAL LİF ÜRETİMİ Türkiye-Tiftik Tiftik Üretimi Türkiye de Yıllara Göre Kırkılan Ankara Keçisi Sayısı ve Tiftik Üretimi

Detaylı

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH)

HALI DOKUYUCU (OTOMATİK TEZGAH) TANIM Üzerinde halı ve kilim dokunan tezgahı işleten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - İstenilen desene göre düzenlenmiş tezgaha, makara, bobin veya diğer iplik yumaklarını yerleştirir,

Detaylı

-AYSEL KİBAROĞLU nun çeyizinden..

-AYSEL KİBAROĞLU nun çeyizinden.. -AYSEL KİBAROĞLU nun çeyizinden.. -ZARF FİNCAN (1930) Metal zarf içinde sapsız porselen fincan. Lütfiye Kibaroğlu nun, çocukluğundan beri dedesinin kullandığı fincanlar aile yadigarı olarak çeyizinde yer

Detaylı

BULDAN BEZİ ÜRETİLEBİLİR TASARIMLARI ve UYGULAMALARINDAN ÖRNEKLER

BULDAN BEZİ ÜRETİLEBİLİR TASARIMLARI ve UYGULAMALARINDAN ÖRNEKLER BULDAN BEZİ ÜRETİLEBİLİR TASARIMLARI ve UYGULAMALARINDAN ÖRNEKLER Öğr. Gör. Semra ÖZBEK- Araş. Gör. Songül ARAL Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi ÖZET Bu bildirinin konusunu; Buldan Bezi Üretilebilir

Detaylı

PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ

PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ PROJENİN N ADI : GELENEKSEL KIYAFET TASARIM VE ÜRETİM PROJESİ PROJENİN N YÜRÜTÜCÜSÜ: Y MARDİN ÇATOM VE MARDİN HALK EĞİTİM MERKEZİ PROJENİN N UYGULAMA YERİ: CEMİL İPEKÇİ MODA EVİ BAŞLAMA VE BİTİŞB İŞ TARİHİ

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -11 EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ AMAÇ Bu faaliyet

Detaylı

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri

2016 Ankara Mali Destek Hibeleri 2016 Ankara Mali Destek Hibeleri Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı ikinci teklif çağrısı kapsamında üç ayrı mali destek programı ile toplam 21.000.000 TL tutarında desteği aşağıda belirtildiği şekilde

Detaylı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL LİSANS. Ana Sanat Dalı

DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL LİSANS. Ana Sanat Dalı DERECE ÜNİVERSİTE BÖLÜM YIL Gazi Üniversitesi El Sanatları Bölümü Mesleki Eğitim Dekoratif Eşya Çiçek 1984-1988 LİSANS Fakültesi Ana Sanat Dalı Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk Y. LİSANS Güzel Sanatlar

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA)

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (KUDAKA) OLTUTAŞI SEKTÖRÜ DEĞER ZİNCİRİ ANALİZİ KAPSAMINDA OLTU TAŞI TÜKETİCİLERİ İÇİN UYGULANAN ANKET ÇALIŞMASI Güvenç Gürbüz Emine Bilgen Eymirli Doç. Dr. Süleyman

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KÜLTÜR SANAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA MÜRACAATTA İSTENEN/BELGELER 1 Salon Tahsisi (HAMAMİZADE

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV TEKSTİLİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV TEKSTİLİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV TEKSTİLİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu STAJ FAALĠYET RAPORU STAJ YAPANIN Adı ve Soyadı Programı Okul Numarası :. : : Müessesenin Adı Kısım inden Çalışma Süresi ine İş Günü

Detaylı

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN TÜRK SÜSLEME SANATLARI??? NELERDİR? Türk süsleme sanatları a) Tezhip b) Hat c) Ebru ç) Çini d) Minyatür e) Cam bezeme (Vitray) f) Bakırcılık g) Cilt sanatı h)halı sanatı

Detaylı

SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ÜÇ BOYUTLU ŞEKİLLENDİRME MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı TR01-KA 2016-2017 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ERASMUS+ Programı 2016-1-TR01-KA102-028564 MERZİFON MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Mesleki Eğitim Öğrenici

Detaylı

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ :

KURS NUMARASI : KURS ÖĞRETMENİ : KURS NUMARASI KURS ÖĞRETMENİ ÖĞRETİM YILI KURS ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONU E-POSTA ADRESİ MEZUN OLDUĞU OKUL / YIL BRANŞI KURSUN KURSUN ADI KURSUN YERİ BAŞLAMA - BİTİŞ TARİHİ BAŞLAMA - BİTİŞ SAATİ KURS AÇMA

Detaylı

Han. Saygılarımızla Han El Sanatları Ailesi

Han. Saygılarımızla Han El Sanatları Ailesi Han Firmamız, 1980 yılında, el emeği ile üretilen Türk malı ürünlerle birlikte, Türk el sanatları galerisi olarak faaliyetine başlamış, 1988 yılında deri-kilim çanta ve aksesuarları ile üretim sektörüne

Detaylı

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM

VİTRİN KUYUMCUSU TANIM TANIM Değerli maden ve taşlardan oluşan takı ve süs eşyalarının vitrinde estetik bir zevke göre düzenlenmesini yapan ve satış faaliyetlerini yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

Detaylı

Diğer: Diğer:... Diğer:...

Diğer: Diğer:... Diğer:... Anket Üniversite Bu anket formu, işitme engellilerin üniversite eğitimlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje çerçevesinde sizlerin sorunlarını değerlendirmek için hazırlanmıştır. Ad Soyad: Devam ettiğiniz

Detaylı

MUŞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

MUŞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI MUŞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI VİZYONUMUZ Hedefimiz,çevremizde övgü ile bahsedilen, çağın önünde giden bir eğitim merkezi olmak, sürekli iyilestirme ve gelistirme ekseninde,

Detaylı

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?...

2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri? 3. En başarısız olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?... ANKET-1 (LİSE) Türk İşaret Dilinde izlemek için tıklayınız. Ad Soyad:. Okul -Sınıfı:. 1. Okul başarınızı nasıl yorumluyorsunuz? Kötü Orta İyi Çok iyi 2. En başarılı olduğunuzu düşündüğünüz dersler hangileri?

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ YÖRESEL KİLİM DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ YÖRESEL KİLİM DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ YÖRESEL KİLİM DOKUMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ

TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ TÜRKİYE DE DÜZENLENEN FUARLARA DAİR BİLGİ Tarih Fuar Link IFEXPO 4 6 Şubat 4 6 Şubat 13. Uluslararası İstanbul İç Giyim, Çorap İSTANBUL İPLİK http://www.tuyap.com.tr/fuarlar/ifexpo-13- uluslararasi-istanbul-ic-giyim-corap-fuari#fuar-profili

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ KAHRAMANMARAŞ IN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 KAHRAMANMARAŞ GENEL BİLGİLER Nüfus; Kahramanmaraş: 1.075.706 Türkiye:76.667.864

Detaylı

1 Elde Hesap İşi El Sanatları Teknolojisi Mesleki ve Teknik Yumuşak Çekirdekli Meyve 2 Yetiştiriciliği

1 Elde Hesap İşi El Sanatları Teknolojisi Mesleki ve Teknik Yumuşak Çekirdekli Meyve 2 Yetiştiriciliği 14.09.2018 Yeni Hazırlanan Kurs Programları Ek-1 S.N. KURS PROGRAMI ALAN KURS TÜRÜ SÜRE (DERS SAATİ) 1 Elde Hesap İşi El Sanatları Mesleki ve Teknik 119 215 Yumuşak Çekirdekli Meyve 2 Yetiştiriciliği Tarım

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SALON TAKIMLARI DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SALON TAKIMLARI DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ SALON TAKIMLARI DİKİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ÇEYİZ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ÇEYİZ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ÇEYİZ ÜRÜNLERİ HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MAKİNEDE ANTEP İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MAKİNEDE ANTEP İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ MAKİNEDE ANTEP İŞİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

Kurs Dışı Eğitsel Etkinlikler, yaygın eğitim faaliyetlerinin geniş kesimlere taşınmasında çok önemli bir unsurdur.

Kurs Dışı Eğitsel Etkinlikler, yaygın eğitim faaliyetlerinin geniş kesimlere taşınmasında çok önemli bir unsurdur. KURS DIŞI EĞİTSEL ETKİNLİKLER Kurs Dışı Eğitsel Etkinlikler, yaygın eğitim faaliyetlerinin geniş kesimlere taşınmasında çok önemli bir unsurdur. Kişilerin kültür ve sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmek,

Detaylı

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013)

KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) KIRSAL KALKINMA PROGRAMI IPARD (2007-2013) 101 TARIMSAL İŞLETMELERİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI VE TOPLULUK STANDARTLARINA ULAŞTIRILMASINA YÖNELİK YATIRIMLAR 2 101 101-1 Süt Üreten Tarımsal işletmeler 101-2

Detaylı

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012 İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012 1) Açılış. 2) Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2011 2012 Öğretim Yılı faaliyetleri ile

Detaylı

EL SANATLARI BÖLÜMÜ. Program Tanıtım

EL SANATLARI BÖLÜMÜ. Program Tanıtım EL SANATLARI BÖLÜMÜ Program Tanıtım Geçmişte günlük gereksinimleri karşılamak amacıyla, bireysel veya küçük kapasiteli atölyelerde ihtiyaç sayısınca üretilen el sanatı ürünleri, günümüzde yüksek kapasiteli

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL YAPIMI SABUN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL YAPIMI SABUN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL YAPIMI SABUN ÜRETİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI ANKARA, 2011 ÖN SÖZ Türk toplumunun özgün kültür değerlerinden olan el sanatları, bugün kalkınmakta olan ülkemizin önemli

Detaylı

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ SUR BELEDİYESİ KADEM Kadınlarımızın sosyal yaşamda üretkenlik gösterebilmeleri, ekonomik güçlerini elde edip kendilerini daha bağımsız ifade edebilmeleri için; Kadın Destek Merkezleri

Detaylı

22 yaşındaki Otizmli Yasemin Pebo ve Bebo isimli oyuncakları hazırlıyor

22 yaşındaki Otizmli Yasemin Pebo ve Bebo isimli oyuncakları hazırlıyor 1 Otizm hakkında çıkan haberler 22 yaşındaki Otizmli Yasemin Pebo ve Bebo isimli oyuncakları hazırlıyor Wednesday, March 8th, 2017 Mardin den İstanbul a, Anadolu kadınlarına organik ve el yapımı bebek

Detaylı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Gelecek Turizmde Çoruh Vadisi Deneyimi 12.12.12 Atılım Üniversitesi, Ankara Pelin Kihtir Öztürk pelin.kihtir@undp.org UNDP Türkiye üç alanda çalışıyor: 1. Demokratik

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ AMAÇ HEDEF GRUP Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunmak ve onları kültür

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AİLE EĞİTİMİ KURS PROGRAMI (0-18 YAŞ) UYGULAMALARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1.Neden aile eğitimi Cevap: Ailelerin bilgi beceri yoksunluğunun, çocukların gelişmelerinin önünde büyük

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

TUVA YAYINCILIK Dergiler ve Kitaplar

TUVA YAYINCILIK Dergiler ve Kitaplar TUVA YAYINCILIK ve Kitaplar İĞNE İPLİK DERGİSİ Fiyatı: Sayfa sayısı: 100 Birbirinden Güzel Özgün Nakış Projeleri ve Detaylı Açıklamalar Bu sayının içerdiği konular; -Rumi Desenli -Ajurlu Yastıklar -Çin

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ DEKORATİF EV AKSESUARLARI HAZIRLAMA MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖNSÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket Tarih: Kime: Ekler: Tuğba ÇETİN Tel: Fax: Adres:

Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket Tarih: Kime: Ekler: Tuğba ÇETİN Tel: Fax: Adres: Ürün Tasarımının yapılıp yapılmadığı hakkında anket odalar-bounces@tobb.org.tr [odalar-bounces@tobb.org.tr], TUĞBA ÇETİN [tugba.cetin@tobb.org.tr] adına Tarih: 18 Ağustos 2010 Çarşamba 14:54 Kime: odalar

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR İŞLETMENİN ÇEVRESİ VE İŞLETME YÖNETİMİ 1. İşletme İle İlgili Temel Kavramlar... 2 1.1. İhtiyaç... 2 1.2. Ürün... 3 1.3. Üretim ve Üretim

Detaylı

ADANA İLİ KARAİSALI İLÇESİ EL SANATLARINDAN ÖRNEKLER. Prof.Dr. Taciser ONUK. Yrd. Doç.Dr. Feriha AKPINARLI

ADANA İLİ KARAİSALI İLÇESİ EL SANATLARINDAN ÖRNEKLER. Prof.Dr. Taciser ONUK. Yrd. Doç.Dr. Feriha AKPINARLI ADANA İLİ KARAİSALI İLÇESİ EL SANATLARINDAN ÖRNEKLER Prof.Dr. Taciser ONUK Yrd. Doç.Dr. Feriha AKPINARLI Çeşitli medeniyet ve kültürlerin beşiği olan, bünyesinde eşsiz tarihi eserleri saklayan ülkemiz

Detaylı

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI

MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI MAMAK LALAHAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ MUDURLUĞU MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITMA VE YÖNELTME 2017- EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EYLEM PLANI 0 ETKİNLİĞİN TÜRÜ ETKİNLİĞİN KONUSU FTK İNLİ K NO 1 Okul düzeyinde

Detaylı

Enhancing Vocational Language Skills and Working Culture Awareness of European Construction Professionals (EVLAC) http://evlac.mku.edu.

Enhancing Vocational Language Skills and Working Culture Awareness of European Construction Professionals (EVLAC) http://evlac.mku.edu. Anket 1: Dil eğitimi ihtiyacı olan kişilere yöneliktir. Sayın ilgili, Bu anket çalışmasının çıktıları Avrupa daki inşaat sektörü çalışanlarının dil becerilerini ve çalışma kültürü bilgilerini arttırmak

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI GELENEKSEL EL NAKIŞLARI KURS PROGRAMI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI GELENEKSEL EL NAKIŞLARI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI GELENEKSEL EL NAKIŞLARI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü

denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü \ ij U $ s \ denizli il milli eğitim müdürlüğü denizli il müftülüğü işbirliği protokolü KASIM 2016 1920 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denizli İl Müftülüğü İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ TARAFLAR Madde 1- Milli

Detaylı

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANLIK EĞİTİMİ PROGRAMLARINI DEĞERLENDİRME ANKETİ* Sayın katılımcı bu anket, bölümümüzdeki araştırma görevlilerinin uzmanlık eğitim programları hakkındaki duygu ve düşüncelerini

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü 1. Giriş 2. Program çıktısı(pç) ve öğrenim çıktısı(öç) nedir? 3. Paydaş görüşlerinin alınmasında dikkat

Detaylı

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD

PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD 2 3 PROGRAM KÜNYESİ PROGRAMIN ADI 2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI PROGRAM REFERANS NO TRC2/16/TD PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ Ajans tarafından sağlanacak teknik desteğin amacı, bölgedeki yerel aktörlerin

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TIĞ ÖRGÜ PARA KESESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TIĞ ÖRGÜ PARA KESESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ TIĞ ÖRGÜ PARA KESESİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya

Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi. Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Amasya da Kadın İstihdamının Artırılmasına Destek Projesi Ülker Şener 1 Temmuz 2011, Amasya Projenin Hedefleri Projenin hedefi: Amasya da çalışmayan ama çalışmak isteyen ya da aktif olarak iş arayan 300

Detaylı

Anketimize Hoş Geldiniz

Anketimize Hoş Geldiniz Anketimize Hoş Geldiniz Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğinde OKA tarafından verilen mali desteklerin etki analizi çalışması yapılmaktadır.

Detaylı

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ

TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ TARİHİN IŞIĞINDA SANATSAL BİR DOKUNUŞ Klasik Türk süsleme sanatçısı Gülşah İkbal Özkeskin Cesur un, Bodrum Kalesi nde 13 üncü kişisel sergisini açtı. Sergi açılışında sanatçının 9 yaşındaki kızı Neslişah

Detaylı

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ÖN ÜFLEMECİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI

TARIM ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANI TANIM Bir iş yerinde tarım ürünlerinin (tohum, her türlü tahıl ürünü arpa, yulaf, buğday, çavdar vb. kuru gıda ve bakliyat un, bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye, baharat, kuruyemiş, sıvı ve katı yağlar

Detaylı

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi.

ANKET SONUÇLARI. Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. ANKET SONUÇLARI Anket -1 Lise Öğrencileri anketi. Bu anket, çoğunluğu Ankara Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya

Detaylı

DANTEL BASKILI TABAK MERVE KUTLU

DANTEL BASKILI TABAK MERVE KUTLU DANTEL BASKILI TABAK MERVE KUTLU PLAKA TEKNĐĞĐ Đnsanlık tarihi kadar eski olan seramik, yüzyıllık serüveni içerisinde hep etkin rol oynamıştır. Đlk insanın belki de yiyeceği dağılmasın diye iki avcunun

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL VE MAKİNE NAKIŞÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL VE MAKİNE NAKIŞÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ EL VE MAKİNE NAKIŞÇISI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

Şeker Hamuru 200gr Barkod No: AMBALAJ

Şeker Hamuru 200gr Barkod No: AMBALAJ Şeker Hamuru 00gr Barkod No: 869531157810 1 5 6 7 8 9 10 11 1 13 14 15 16 96 14 15 Metal Kurabiye Kalıpları 6x6cm Barkod No:869934991365 1 5 5cm cm 6 7 8 9 10 11 1 13 Barkod No:869531157995 Barkod No:869531157995

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ŞİŞ VE TIĞ ÖRÜCÜLÜĞÜ İLE OYUNCAK BEBEK YAPIMI (AMİGURUMİ) KURS PROGRAMI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ŞİŞ VE TIĞ ÖRÜCÜLÜĞÜ İLE OYUNCAK BEBEK YAPIMI (AMİGURUMİ) KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ÖRÜCÜLÜĞÜ İLE OYUNCAK BEBEK YAPIMI (AMİGURUMİ) KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R PROGRAMIN ADI...

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI TAKI YAPIMI KURS PROGRAMI

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI TAKI YAPIMI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI TAKI YAPIMI KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ

Detaylı

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GÜMÜŞ KAZAZ ÖRÜCÜLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GÜMÜŞ KAZAZ ÖRÜCÜLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ GÜMÜŞ KAZAZ ÖRÜCÜLÜĞÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı