Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1 T.C. MÝLLÎ EÐÝTÝM BAKANLIÐI EÐÝTÝMÝ ARAÞTIRMA VE GELÝÞTÝRME DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI HANGÝ OKULDA OKUMAK ÝSTEDÝÐÝNE KARAR VERDÝN MÝ? Genel Liseler Fen Liseleri Sosyal Bilimler Anadolu Spor Güzel Sanatlar Askeri Liseler Polis Koleji Anadolu Öðretmen Teknik ve Endüstri Meslek Kýz Teknik ve Meslek Otelcilik ve Turizm Meslek Ticaret Meslek Ýmam Hatip Saðlýk Meslek Çok Progamlý Lise ANKARA, 2011

2 ORTAÖÐRETÝM GENEL ORTAÖÐRETÝM Genel Liseler, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öðretmen Liseleri, Türk Silahlý Kuvvetlerine baðlý Askerî Liseler ve Astsubay Hazýrlýk Okullarý, Emniyet Genel Müdürlüðüne baðlý Polis Kolejleridir. MESLEKÝ ve TEKNÝK ORTAÖÐRETÝM Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri Kýz Teknik ve Meslek Liseleri Ticaret Meslek Liseleri Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Saðlýk Meslek Liseleri Ýmam Hatip Liseleri Çok Programlý Liseler ORTAÖÐRETÝME GEÇÝÞ SÝSTEMÝ (OGES) Yeni öðretim programlarýnýn kazanýmlarý doðrultusunda, öðrencilerimizin ilköðretimdeki performansýný daha doðru bir þekilde ve çok yönlü olarak ölçen ilköðretimde sürdürülen eðitim ve öðretimin temel ruhu ile baðdaþan ve ortaöðretim kurumlarýna doðru bir þekilde geçiþ için zemin hazýrlayan ORTAÖÐRETÝME GEÇÝÞ SÝSTEMÝ uygulamaya konulmuþtur. Yeni geliþtirilen sistem, öðrencilerimizin performansýný sürece dayalý ve çok boyutlu olarak ölçmeye dayanmaktadýr.

3 Ýlköðretim sýnýflarýnda almýþ olduklarý kazanýmlarla ve baþarý ortalamalarýna göre, öðrenciler Anadolu liselerine, Meslek liselerine, Fen liselerine ve Sosyal Bilimler liselerine gireceklerdir. Daha fazla bilgi için ve adresine baþvurabilirsiniz.

4 GENEL ORTAÖÐRETÝM Genel Lise, Güzel Sanatlar ve Spor, Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu Öðretmen, Türk Silahlý Kuvvetlerine baðlý Askerî Lise ve Astsubay Hazýrlýk Okulu, Emniyet Genel Müdürlüðüne baðlý Polis Kolejidir. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öðretmen Liselerine öðrenciler, Ortaöðretime Geçiþ Sistemi (OGES) ile yerleþtirilirler. Güzel Sanatlar ve Spor ne ise öðrenciler özel yetenek sýnavý ile alýnmaktadýrlar. Askeri Liselerde ve Polis Kolejlerinde okumak isteyen öðrenciler her öðretim yýlý için yapýlan Askeri Liseler ve Polis Kolejleri Sýnavýna baþvurabilirler.

5 GENEL ORTAÖÐRETÝM Bu okullarýn genel amacý; Türk Millî Eðitiminin amaçlarý doðrultusunda, öðrencileri ortaöðretim seviyesinde asgari genel kültüre sahip, toplumun sorunlarýný tanýyan, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkýnmasýna katkýda bulunan insanlar olarak yetiþtirmenin yaný sýra tercih ettiði okulun özel amaçlarýna uygun bireyler yetiþtirmek. GENEL LÝSE Yüksek öðretime öðrenci hazýrlayan bu okullar öðrencilerin, müfredatý programlarla saptanan ve yüksek öðretimi izlemek için gerekli bulunan bilgi ve kültür düzeyine eriþmelerini amaçlamaktadýr. GÜZEL SANATLAR VE SPOR LÝSESÝ Güzel sanatlar alaný ile spor alanýnda ilgi ve yetenekli olan öðrencileri seçtikleri alanlarý doðrultusunda yetiþmelerini saðlayacak eðitimi veren yükseköðretim programlarýna hazýrlayan okullardýr. FEN LÝSESÝ Matematik ve fen bilimleri alanýnda ilgi ve yetenekleri olan öðrencilerin bilimsel araþtýrma yapmalarýný, bilimsel ve teknolojik geliþmeleri izlemelerini saðlayarak onlarý alanlarýnda üstün nitelikli bilim adamý olarak yetiþtirmek üzere yüksek öðretime hazýrlayan okullardýr.

6 SOSYAL BÝLÝMLER LÝSESÝ Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarýnda ilgi ve yetenekleri olan öðrencileri alanlarýnda yükseköðretime hazýrlayan okullardýr. Türkçe-Matematik alanýný seçen öðrenciler istedikleri takdirde Uluslararasý Bakalorya programýný takip edebilirler. ANADOLU LÝSESÝ Öðrencilerin; dünyadaki bilimsel ve teknolojik geliþmeleri izleyebilecek düzeyde yabancý dil eðitimi ile onlarýn ilgi, yetenek ve baþarýlarýna göre yükseköðretim programlarýna hazýrlanmalarýný saðlayan okullardýr. ANADOLU ÖÐRETMEN LÝSESÝ Öðrencilere, öðretmenlik mesleðini sevdirerek öðretmenlik mesleðinin gerektirdiði bilgi, beceri, tutum ve davranýþlarý kazandýran ve onlarý öðretmen yetiþtiren yüksek öðretim kurumlarýna hazýrlamayý amaçlayan okullardýr. ASKERÎ LÝSE VE ASTSUBAY HAZIRLIK OKULU Ýlgili Kuvvet Komutanlýklarýnýn amaçlarýna uygun, yeterli beden yeteneðine, genel kültüre, baþlangýç askerlik anlayýþ ve davranýþlarýna sahip askeri öðrenci yetiþtirir. POLÝS KOLEJÝ Polis Koleji, Emniyet Teþkilatýna orta ve üst kademede amir yetiþtiren Polis Akademisinin veya Emniyet Teþkilatýnýn ihtiyaç duyduðu branþlarda fakülte ve yüksekokullarýn öðrenci kaynaðýný saðlamak amacýyla kurulmuþ, Emniyet Genel Müdürlüðüne baðlý parasýz yatýlý, resmi üniformalý bir eðitim-öðretim kurumudur.

7 MESLEKÝ VE TEKNÝK ORTAÖÐRETÝM Teknik ve Endüstri Meslek Kýz Teknik ve Meslek Ticaret Meslek Otelcilik ve Turizm Meslek Saðlýk Meslek Ýmam Hatip Çok Programlý Lise Bu okullarýn amacý; öðrencileri genel ortaöðretimin amaçlarý ile birlikte iþ ve meslek alanlarýna yetiþmiþ insan gücü olarak hazýrlamaktýr. Bu kurumlara öðrenciler ya doðrudan ya da sýnavla baþvuruda bulunabilirler.

8 MESLEKÝ VE TEKNÝK ORTAÖÐRETÝM TEKNÝK VE ENDÜSTRÝ MESLEK LÝSESÝ Hayata, iþ alanlarýna ve yükseköðretime hazýrlayan, endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandýran ve ayný zamanda bir yabancý dilin öðretilmesini amaçlayan programlar uygulanmaktadýr. Bu okullarda yer alan programlar; * Anadolu Teknik Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan, ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan, fen bilimleri aðýrlýklý programlar * Anadolu Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan, ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar * Anadolu Tarým Meslek ve Tarým Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte, su ürünleri, tarým alet ve makine kullanma, gýda analiz ve kontrol, hayvan saðlýðý, bitki saðlýðý, peyzaj ve çevre düzenleme ile ileri tarým tekniklerini baþarý ile uygulayabilecek ve yapabilecek nitelikte pratik bilgi ve beceri kazandýracak programlar * Anadolu Meteoroloji Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran programlar ile yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar * Anadolu Tapu Kadastro Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte tapu, kadastro ve harita programlarý ile yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar * Teknik Program; ortak genel kültür dersleri ile birlikte 9 uncu sýnýfta belirli derslerden, ilgili mevzuatýnda belirtilen baþarýyý gösteren öðrencilere, ilgi ve yetenekleri doðrultusunda endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon verilmesini saðlayan fen bilimleri aðýrlýklý programlar * Endüstri Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte çeþitli meslek alanlarýnda endüstrinin ihtiyaç duyduðu mesleki formasyon verilmek suretiyle, hayata, iþ alanlarýna ve yükseköðretime hazýrlayan programlar

9 TÝCARET MESLEK LÝSESÝ Kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduðu muhasebe, finansman, büro yönetimi ve sekreterlik, pazarlama, bilgisayar ve diðer hizmet alanlarýnda görev alacak veya kendi baþýna iþ yapabilecek nitelikli insan gücü yetiþtirilir. Meslek alanlarýnýn gerektirdiði seviyede yabancý dil ve mesleki formasyon veren programlar Bu okullarda yer alan programlar; * Ticaret Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Biliþim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Ulaþtýrma Alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan programlar * Anadolu Ticaret Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Biliþim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Ulaþtýrma Alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar * Anadolu Ýletiþim Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte Ýletiþim sektörünün ihtiyaç duyduðu; Gazetecilik, Radyo Televizyon, Halkla Ýliþkiler ve Organizasyon, Matbaa, Grafik ve Fotoðraf alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar * Adalet Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte adalet alanýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan programlar

10 KIZ TEKNÝK VE MESLEK LÝSESÝ Bu okullarda ortaöðretim düzeyinde ortak bir genel kültür kazandýrmayý amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte, mesleki ve teknik alanlarda mesleki formasyon verilerek öðrencileri hayata, iþ alanlarýna ve yükseköðretime hazýrlayan programlar uygulanmaktadýr. Bu okullarda yer alan programlar; * Kýz Meslek /Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte mesleki ve teknik alanlarda mesleki formasyon verilerek öðrencileri hayata, iþ alanlarýna ve yüksek öðretime hazýrlayan programlar * Anadolu Kýz Meslek/Anadolu Meslek Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan, ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan, programlar * Kýz Teknik /Teknik Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte 9 uncu sýnýfta belirli derslerden, ilgili mevzuatýnda belirtilen baþarýyý gösteren öðrencilere, ilgi ve yetenekleri doðrultusunda endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon verilmesini saðlayan fen bilimleri aðýrlýklý programlar * Anadolu Kýz Teknik Programý; ortak genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan, ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan, fen bilimleri aðýrlýklý programlar SAÐLIK MESLEK LÝSESÝ Bu okullarda öðrencilere; ortak genel kültür dersleri ile birlikte Acil Týp, Anestezi, Çevre Saðlýðý, Diþ Protez, Hemþirelik, Laboratuar, Ortopedi, Radyoloji, Týbbi Sekreterlik alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar

11 OTELCÝLÝK VE TURÝZM MESLEK LÝSESÝ Bu okullarda öðrencilere; ortak genel kültür dersleri ile birlikte turizm sektörü içinde yer alan Yiyecek Ýçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Eðlence Hizmetleri, Gýda Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakým Hizmetleri, Hasta ve Yaþlý Hizmetleri ve Denizcilik alanlarýnda mesleki formasyon kazandýran, hem yüksek öðretime hem mesleðe hazýrlayan ayný zamanda bir yabancý dil öðretilmesini amaçlayan programlar ÝMAM HATÝP LÝSESÝ Bu okullarda öðrencilere ortak genel kültür dersleri ile imamlýk, hatiplik ve Kur an Kursu öðreticiliði gibi din hizmetleri alanýnda mesleki formasyon kazandýran programlar ÇOK PROGRAMLI LÝSE Ortaöðretim seviyesinde asgari genel kültür ve uygar bir dünya görüþü kazandýrýlmasý yanýnda, çeþitli meslek alanlarýnda endüstrinin ve hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduðu mesleki formasyon kazandýran programlar

12 SEVGÝLÝ ÖÐRENCÝLER, Ýstediðiniz mesleðe sahip olmanýz mutlu ve baþarýlý bir yaþamýnýz olmasý demektir. Ýlgi, istek ve yetenekleriniz doðrultusunda meslek sahibi olmanýz ülke kalkýnmasýna da önemli ölçüde katký saðlayacaktýr. Bu sebeple eðitim öðretim sistemi içinde yer alan siz öðrencilere zorunlu eðitim sonrasý ortaöðretim kurumlarýný tanýtan bir kýlavuz hazýrladýk. Söz konusu kýlavuzda örgün eðitim veren genel ve mesleki ortaöðretim okullarýnýn amaçlarý, giriþ þartlarý ve mezuniyet sonrasý kariyer seçenekleri hakkýnda bilgi verilerek farklý meslek liselerinde öðrenimi verilen meslek alan ve dallarýn da tanýtýmý yapýlmýþtýr. Örgün eðitim dýþýnda kalan öðrencilere de çýraklýk eðitimi ve yaygýn eðitim veren okullar tanýtýlmýþtýr. Bu kýlavuzu adresinden temin edebilirsiniz. EÐÝTÝMÝ ARAÞTIRMA VE GELÝÞTÝRME DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI GMK Bulvarý NO:109 PK Maltepe ANKARA Tel : Faks : e-posta: earged@meb.gov.tr

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar Ýle Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar Ýle Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Tablo 6A Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Askeri Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi, Özel Akþam Lisesi, Açýköðretim

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun 6001 * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU)

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (2015 EKPSS/KURA TERCİH KILAVUZU) 2003 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından mezun Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk

Detaylı

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun 2003 Ortaöğretim Kurumlarının Adalet Alanı ve Dalları veya Büro Yönetimi Alanı - Hukuk Sekreterliği Dalından 6001 mezun * ADALET ALANI VE DALLARI

Detaylı

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar Ýle Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar Ýle Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Tablo 6A Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Askeri Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi, Özel Akþam Lisesi, Açýköðretim

Detaylı

Tablo 3A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 3A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Askerì Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi, Özel Akþam Lisesi, Açýköðretim Lisesi

Detaylı

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Askerì Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi, Özel Akþam Lisesi, Açýköðretim Lisesi

Detaylı

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Lise, Sosyal Bilimler Lisesi, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Askerì Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi, Özel Akþam Lisesi, Açýköðretim Lisesi

Detaylı

DENÝZ LÝSESÝ KOMUTANLIÐI Denizcilik tarihin en eski ve en köklü mesleðidir. Bu köklü ve þerefli mesleðin insanlarýnýn eðitimi için ilk adým atacaklarý Deniz Lisesi, bu güne kadar Türk ve dünya denizcilik

Detaylı

BASIN DUYURUSU (25.08.2002) 2002 Öðrenci Seçme Sýnavý (ÖSS) Yerleþtirme Sonuçlarý

BASIN DUYURUSU (25.08.2002) 2002 Öðrenci Seçme Sýnavý (ÖSS) Yerleþtirme Sonuçlarý BASIN DUYURUSU (25.08.2002) 2002 Öðrenci Seçme Sýnavý (ÖSS) Yerleþtirme Sonuçlarý 16 Haziran ve 23 Haziran 2002 tarihlerinde yapýlan Öðrenci Seçme Sýnavý (ÖSS) ve Yabancý Dil Sýnavý (YDS) sonuçlarýna aðýrlýklý

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý Baþýrý Sýrasý 50 * Yükseköðretim programlarýnýn ilgili özel koþullar ve açýklamalarýný mutlaka okuyunuz (Bk. Sayfa 100-122). 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar ve koþullar Yükseköðretim Kurulunca saptanmýþtýr. Tercih etmek istediðiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen koþullarý

Detaylı

LİSE MEZUNU OLARAK MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MEZUNOLDUKLARI ALANLARA

LİSE MEZUNU OLARAK MESLEKÎ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KAYIT OLAN ÖĞRENCİLERİN MEZUNOLDUKLARI ALANLARA MEZUNOLDUKLARI ALANLARA ve KAYIT OLDUKLARI ALANLARA GÖRE UZAKTAN EĞİTİMLE ALMAK ZORUNDA OLDUKLARI ALAN DERSLERİ GENEL KÜLTÜR ALANI SORUMLU DERSLER VE KODLARI Ahşap Teknolojisi Alanı Bilişim Teknolojileri

Detaylı

KADRO VE SÖZLEÞMELÝ POZÝSYONLAR ÝÇÝN ARANAN NÝTELÝKLER VE BU NÝTELÝKLERÝN KODLARI

KADRO VE SÖZLEÞMELÝ POZÝSYONLAR ÝÇÝN ARANAN NÝTELÝKLER VE BU NÝTELÝKLERÝN KODLARI 1101 Cinsiyeti erkek olmak. 1103 Cinsiyeti kadýn olmak. 1211 Sýnav tarihi itibarýyla ( 30 ) yaþýndan gün almamýþ olmak. 1213 Sýnav tarihi itibarýyla ( 31 ) yaþýndan gün almamýþ olmak. 1215 Sýnav tarihi

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ

- ALANI VE TÜM DALLARI GAZETECİLİK / MASAÜSTÜ YAYINCILIK. Gıda Teknolojisi (YO) 6017 GIDA TEKNOLOJİSİ 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ Beslenme ve Diyetetik 6004 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Moda Tasarımı 6005 BAHÇECİLİK Organik Tarım İşletmeciliği Basım Teknolojileri Bilgisayar

Detaylı

KONTENJAN KONTENJANI PUAN EN BAÞARI EN EN EN

KONTENJAN KONTENJANI PUAN EN BAÞARI EN EN EN ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝVERSÝTESÝ (BOLU) 1011359 Bilgisayar ve Öðretim Teknolojileri Öðretmenliði 41 41 SAY-1 337.768 28.700 357.348 334.562 334.562 1011029 Fen Bilgisi Öðretmenliði 47 47 SAY-2 293.043 84.700

Detaylı

A Ç I K L A M A L A R

A Ç I K L A M A L A R A Ç I K L A M A L A R 2006-ÖSS'ye giren adaylara iki bölümden oluþan bir sýnav uygulanmýþtýr. Birinci bölümde ortak derslerle ilgili Matematik-1 Testi (Mat-1), Fen Bilimleri-1 Testi (Fen-1), Türkçe Testi

Detaylı

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Meslek Yüksekokullarý ve Açýköðretim Önlisans Programlarý

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Meslek Yüksekokullarý ve Açýköðretim Önlisans Programlarý Merkezi Ýle Öðrenci Alan Meslek Yüksekokullarý ve Açýköðretim Önlisans Programlarý Adý Sýnavsýz geçiþ hakký bulunan adaylarýn yerleþtirilmeleri yapýldýktan sonra Tablo-3A'daki boþ kalan kontenjanlara lise

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý 75 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar ve koþullar Yükseköðretim Kurulunca saptanmýþtýr. Tercih etmek istediðiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen

Detaylı

TABLO-2'nin devamý. Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý

TABLO-2'nin devamý. Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý Sanayi ve Ticaret Bakanlýðý Atama Yapýlacak Kadro Unvaný: Stajyer Kontrolör (Ýdari) Atama Yapýlmasý Planlanan Kadro Sayýsý: Ýdari+Mühendis Kadrolarý Toplamý : 5 Test Aðýrlýklarý: GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2,

Detaylı

Matematik SAY Türk Dili ve Edebiyatý SÖZ

Matematik SAY Türk Dili ve Edebiyatý SÖZ ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝVERSÝTESÝ (BOLU) 1011359 Bilgisayar ve Öðretim Teknolojileri Öðretmenliði 31 31 SAY-1 336.997 340.287 329.613 329.613 1011029 Fen Bilgisi Öðretmenliði 41 41 SAY-2 282.214 298.589

Detaylı

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013

CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU 2012-2013 CAHİDE AHMET DALYANOĞLU LU ORTAOKULU REHBERLİK K SERVİSİ 2012-2013 YAKIN ÇEVREMİZDEKİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM M VEREN LİSELERİ TANIYALIM! ÇİĞLİ İMKB KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Okul bünyesinde Anadolu

Detaylı

ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝVERSÝTESÝ (BOLU)

ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝVERSÝTESÝ (BOLU) ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝVERSÝTESÝ (BOLU) Bolu Saðlýk Yüksekokulu 1011012 Hemþirelik 32 32 SAY 293.208 306.797 220.405 220.405 Düzce Orman Fakültesi 1011196 Orman Endüstrisi Mühendisliði 32 32 SAY 288.756

Detaylı

TABLO 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı / Yakın Alanlardaki Lisans Programları

TABLO 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı / Yakın Alanlardaki Lisans Programları Acil Yardım ve Afet Yönetimi (YO) 6201 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Perfüzyon (YO) 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Restorasyon ve Konservasyon (YO) 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ 102 EV

Detaylı

2010 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ OKUL TANITIM BİLGİLERİ

2010 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ OKUL TANITIM BİLGİLERİ 2010 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ OKUL TANITIM BİLGİLERİ 1 2010 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Okul Tanıtım Bilgileri 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ OKUL TANITIM BİLGİLERİ 2010

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 101 BESLENME VE EV YÖNETİMİ Beslenme ve Diyetetik 6004 AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ Moda Tasarımı 6005 BAHÇECİLİK Organik Tarım İşletmeciliği 6006 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý Tablo 3A Merkezi Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý Bu tabloda Mesleki ve Teknik Ortaöðretim Kurumlarýndan mezun olanlarýn kendi alanlarýnda sýnavsýz olarak yerleþtirilebilecekleri 2 (iki)

Detaylı

MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐINA BAÐLI EÐÝTÝM KURUMLARININ ÖÐRETMEN KADROLARINA ATAMAYA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER

MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐINA BAÐLI EÐÝTÝM KURUMLARININ ÖÐRETMEN KADROLARINA ATAMAYA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐINA BAÐLI EÐÝTÝM KURUMLARININ ÖÐRETMEN KADROLARINA ATAMAYA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER AÇIKLAMALAR: Bu tabloda ilk defa öðretmen olarak atanacaklar için planlanan öðretmen kadrolarýnýn yaklaþýk

Detaylı

KARA HARP OKULU NA GÝRMEYE ÝSTEKLÝ ADAYLARIN DÝKKATÝNE!

KARA HARP OKULU NA GÝRMEYE ÝSTEKLÝ ADAYLARIN DÝKKATÝNE! KARA HARP OKULU NA GÝRMEYE ÝSTEKLÝ Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliði bilim dalýnýn Ýþletme, Endüstri, Makine, Ýnþaat ve Elektrik-Elektronik alt dallarýnda dört yýllýk lisans düzeyinde eðitim veren, Kara

Detaylı

KPSS ARAŞTIRMASI (MEB-Öğretmenlikler) Kadro Sayısı. Kadro Sayısı. Atanan Sayısı

KPSS ARAŞTIRMASI (MEB-Öğretmenlikler) Kadro Sayısı. Kadro Sayısı. Atanan Sayısı ı 7028-1 0 26 78,318 0 30 76,922 0 8 79,131 0 64 78,124 7028-1 Adalet ( 1. Öncelik) ( 1. Öncelik) 26 78,318 30 76,922 8 79,131 64 78,124 7028-2 Adalet ( 2. Öncelik) ( 2. Öncelik) 0 0,000 0 0,000 0 0,000

Detaylı

2001-DGS YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARININ KODLARI VE MÝNÝMUM PUANLARI

2001-DGS YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARININ KODLARI VE MÝNÝMUM PUANLARI YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARININ KODLARI ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝ. (BOLU) Bolu Saðlýk Yüksekokulu 1011012 Hemþirelik SAY 333.488 1011053 Okul Öncesi Öðretmenliði EA 1011106 Biyoloji (Ýngilizce) SAY 356.354

Detaylı

Sýnav gerçeðiyle ve gerçeðine uygun sýnavlarla ne kadar sýk yüzleþirseniz onu o kadar iyi tanýrsýnýz. Sýnavý tüm ayrýntýlarýyla tanýmak, onu kolay aþm

Sýnav gerçeðiyle ve gerçeðine uygun sýnavlarla ne kadar sýk yüzleþirseniz onu o kadar iyi tanýrsýnýz. Sýnavý tüm ayrýntýlarýyla tanýmak, onu kolay aþm yeni Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Sistemi DERSHANELERÝ Sýnav gerçeðiyle ve gerçeðine uygun sýnavlarla ne kadar sýk yüzleþirseniz onu o kadar iyi tanýrsýnýz. Sýnavý tüm ayrýntýlarýyla tanýmak, onu kolay

Detaylı

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları 4951-Acil Sağlık Hizmetleri 3523-Acil Tıp Teknisyenliği 3523-İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği 1589-Beslenme ve Ev Yönetimi 1589-Ev Yönetimi 1589-Ev Yönetimi ve Beslenme Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul)

Detaylı

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları

Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları 4951-Acil Sağlık Hizmetleri 3523-Acil Tıp Teknisyenliği 3523-İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul) Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Yüksekokul) Sağlık Kurumları

Detaylı

TABLO-1. 2003-ÖSS SONUCU ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARININ EN KÜÇÜK PUANLARI VE KAYIT KODLARI

TABLO-1. 2003-ÖSS SONUCU ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARININ EN KÜÇÜK PUANLARI VE KAYIT KODLARI A Ç I K L A M A Bu tablo, 2003 Öðrenci Seçme Sýnavý sonuçlarýndan elde edilen Y-ÖSS puanlarýna göre yerleþtirme yapýlan yükseköðretim programlarýnýn kodlarýný, adlarýný, puan türlerini, en küçük puanlarýný

Detaylı

TABLO-6 AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI *

TABLO-6 AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI * TABLO-6 ORTAÖÐRETÝMDEKÝ ALAN/KOL/BÖLÜMLER ÝLE AYNI ALAN/KOL/BÖLÜMLERDEKÝ LÝSANS VE ÖNLÝSANS PROGRAMLARI * Lise, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise,

Detaylı

KPSS 2010/1 ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 1/7

KPSS 2010/1 ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER 1/7 ÖĞRENİM KOŞULU 2001 Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun Ortaöğretimde Anadolu Teknik Liselerinin, Anadolu Meslek Liselerinin, Teknik Liselerin, Endüstri Meslek Liselerinin, Çok programlı

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eðitim Bölgesi: ADANA

Mesleki ve Teknik Eðitim Bölgesi: ADANA Mesleki ve Teknik Eðitim Bölgesi: ADANA BAÞKENT ÜNÝVERSÝTESÝ (ANKARA) Adana Saðlýk Hizmetleri 2035442 Ambulans ve Acil Bakým Teknikerliði 36 36 SAY-1 2002,2,D,84 81.625 89.347 2035459 Ambulans ve Acil

Detaylı

ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH

ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH ÖNCELİK ALAN ADI MİNİMUM PUAN ATANAN SAYI BAŞVURU SAYI TARİH 1 Adalet 76,92152 28 156 19.9.2014 1 Adalet 78,31843 6 105 5.2.2015 2 Adalet 6 6.2.2015 1 Aile ve Tüketici Hizmetleri 66,24 23 52 19.9.2014

Detaylı

A YÖP Ç I K L A M A Puan Küçük Yerleþtirme Kayýt Bu Kodu tablodaki Program meslek Adý yüksekokullarý ile açýköðretim önlisans Türü programlarýna, Puan Öncelikleri öncelikle Kodu ilgili mesleki ve teknik

Detaylı

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ

TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ TÜRKİYEDE BULUNAN RESMİ LİSE TÜRLERİ Fen Lisesi Nedir? Fen liseleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri, matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlar. Matematik

Detaylı

TABLO-1, TABLO-2, TABLO-3A, TABLO-3B, TABLO-6A, TABLO-6B VE TABLO-6C'DE YER ALAN KADROLARIN KOÞUL VE AÇIKLAMALARI

TABLO-1, TABLO-2, TABLO-3A, TABLO-3B, TABLO-6A, TABLO-6B VE TABLO-6C'DE YER ALAN KADROLARIN KOÞUL VE AÇIKLAMALARI TABLO-1, TABLO-2, TABLO-3A, TABLO-3B, TABLO-6A, TABLO-6B VE TABLO-6C'DE YER ALAN KADROLARIN KOÞUL VE AÇIKLAMALARI Bk. 1. Adalet Meslek Lisesi mezunu Bk. 2. Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Yüksek Lisans. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / Kabul eden/ 10.0 alet Bafra Meslek okulu Alan kodu Derece öğretim Kurumu Toplam / / 11.3 Bilgisayar Programcılığı Tıbbi ve Aromatik

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar ve koþullar Yükseköðretim Kurulunca saptanmýþtýr. Tercih etmek istediðiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen koþullarý

Detaylı

Email: mergün@aku.edu.tr. Email: ehalat@aku.edu.tr. Adres:

Email: mergün@aku.edu.tr. Email: ehalat@aku.edu.tr. Adres: ORTAÖÐRETÝM FEN VE MATEMATÝK ALANLAR EÐÝTÝMÝ BÖLÜMÜ ÖÐRETÝM PROGRAMI (MATEMATÝK, BÝYOLOJÝ, FÝZÝK-KÝMYA) DEKAN (EÐÝTÝM FAKÜLTESÝ) Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Telefon: +90 272 228 14 18/300 Email: mergün@aku.edu.tr

Detaylı

MESLEKÝ VE TEKNÝK EÐÝTÝMDE ORTA VE DEVAMLILIÐININ SAÐLANMASI BÝLGÝ KILAVUZU ANKARA-2002

MESLEKÝ VE TEKNÝK EÐÝTÝMDE ORTA VE DEVAMLILIÐININ SAÐLANMASI BÝLGÝ KILAVUZU ANKARA-2002 T.C. MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANLIÐI T.C. YÜKSEKÖÐRETÝM KURULU MESLEKÝ VE TEKNÝK EÐÝTÝMDE ORTA VE YÜKSEKÖÐRETÝM KURUMLARI ARASINDA PROGRAM BÜTÜNLÜÐÜNÜN VE DEVAMLILIÐININ SAÐLANMASI (SINAVSIZ GEÇÝÞ) BÝLGÝ KILAVUZU

Detaylı

Öncelikle okul türlerine göre puan aralıklarını inceleyelim: Fen Lisesi Özel Fen Lisesi Özel Kolejler

Öncelikle okul türlerine göre puan aralıklarını inceleyelim: Fen Lisesi Özel Fen Lisesi Özel Kolejler Fen Lisesi nedir? Anadolu Lisesi nedir? Sosyal Bilimler Lisesi nedir? Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nedir? Askeri Lise nedir? Kaç tane lise türü var ve farkları nelerdir? Öncelikle okul türlerine göre

Detaylı

2015 Kontenjanları ve Puan Türleri

2015 Kontenjanları ve Puan Türleri 2015 ları ve Puan Türleri LİSANS PROGRAMLARI Eczacılık Fakültesi 20 Eczacılık Fakültesi (T.C. Vatandaşları) (Ücretli) 20 MF-3 78.616 Eğitim Fakültesi 556 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SON 5 YIL EN DÜŞÜK PUANLAR Fakülte / Yüksekokullar / Meslek Yüksekokulları En Küçük En Küçük Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği MF-3 475,84818 MF-3 451,90389 MF-3 449,49584 Diş

Detaylı

ÖÐRENCÝNÝN ÖZGEÇMÝÞ FORMU

ÖÐRENCÝNÝN ÖZGEÇMÝÞ FORMU T.C. SAKARYA ÜNÝVERSÝTESÝ... MESLEK YÜKSEKOKULU ÖÐRENCÝNÝN ÖZGEÇMÝÞ FORMU Adý Soyadý : Öðrencinin No : Doðum Yeri ve i : Öðr.Kaldýðý Yerin Ýkametgah Adr. : Öðr. Kaldýðý Yerin Tel. : Öðrenci GSM Telefonu

Detaylı

TABLO-3A. MERKEZÝ YERLEÞTÝRME ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN MESLEK YÜKSEKOKULLARI VE AÇIKÖÐRETÝM ÖNLÝSANS PROGRAMLARI (Bölüm 2.1'i Mutlaka Okuyunuz.

TABLO-3A. MERKEZÝ YERLEÞTÝRME ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN MESLEK YÜKSEKOKULLARI VE AÇIKÖÐRETÝM ÖNLÝSANS PROGRAMLARI (Bölüm 2.1'i Mutlaka Okuyunuz. Bu tabloda Mesleki ve Teknik Ortaöðretim Kurumlarýndan mezun olanlarýn kendi Adý alanlarýnda sýnavsýz olarak yerleþtirilebilecekleri 2 (iki) yýllýk yükseköðretim önlisans programlarý Mesleki ve Teknik

Detaylı

MEB ÖZEL EÐÝTÝM REHBERLÝK ve DANIÞMA HÝZMETLERÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ

MEB ÖZEL EÐÝTÝM REHBERLÝK ve DANIÞMA HÝZMETLERÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ MEB ÖZEL EÐÝTÝM REHBERLÝK ve DANIÞMA HÝZMETLERÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ KILAVUZ U Þubat 2008 MEB ÖZEL EÐÝTÝM REHBERLÝK ve DANIÞMA HÝZMETLERÝ GENEL MÜDÜRLÜÐÜ ÖZEL EÐÝTÝM VE REHBERLÝK HÝZMETLERÝ KILAVUZU Ankara

Detaylı

KPSS 2010/2 ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

KPSS 2010/2 ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER KODU ÖĞRENİM KOŞULU 2001 Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun Ortaöğretimde Anadolu Teknik Liselerinin, Anadolu Meslek Liselerinin, Teknik Liselerin, Endüstri Meslek Liselerinin, Anadolu

Detaylı

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý

Tablo 4 Merkezi Yerleþtirme ile Öðrenci Alan Yükseköðretim Lisans Programlarý Baþýrý Sýrasý 50 * Yükseköðretim programlarýnýn ilgili özel koþullar ve açýklamalarýný mutlaka okuyunuz (Bk. Sayfa 100-122). 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar

Detaylı

TABLO-4. MERKEZÝ YERLEÞTÝRME ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARI 2003 Y-ÖSS

TABLO-4. MERKEZÝ YERLEÞTÝRME ÝLE ÖÐRENCÝ ALAN YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARI 2003 Y-ÖSS * Yükseköðretim programlarýnýn ilgili özel koþullar ve açýklamalarýný mutlaka okuyunuz (Bk. Sayfa 96-117). 47 2003 2003 1. Bu tabloda yükseköðretim kurumlarý ve programlarý için belirtilen kontenjanlar

Detaylı

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir.

Ek-1. İktisat Doktora BANKACILIK VE FİNANS / BANKACILIK VE FİNANSMAN Lisans Doğrudan Başvurabilir. Ek-1 İktisat Doktora BANKACILIK İktisat Doktora BANKACILIK VE SİGORTACILIK İktisat Doktora EKONOMETRİ İktisat Doktora EKONOMİ İktisat Doktora İKTİSAT İktisat Doktora EKONOMİ VE FİNANS İktisat Doktora BANKACILIK

Detaylı

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans

Fakülte/ Yüksekokul. Bölümler. Ekonometri Ekonometri (İ.Ö.) Ekonomi ve Finans HEMŞİRELİK FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ Fakülte/ Yüksekokul Bölümler Yeni kayıt olan Mezun Olan Öğrenci Sayısı öğrenci sayısı 2014-2015 2015-2016

Detaylı

2001-ÖSYS YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARININ KODLARI, MÝNÝMUM PUANLARI VE KAYIT KODLARI

2001-ÖSYS YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARININ KODLARI, MÝNÝMUM PUANLARI VE KAYIT KODLARI YÜKSEKÖÐRETÝM LÝSANS PROGRAMLARI ABANT ÝZZET BAYSAL ÜNÝ. (BOLU) Bolu Saðlýk Yüksekokulu 1011012 Hemþirelik SAY 165.105 10101 1011029 Fen Bilgisi Öðretmenliði SAY 183.716 10102 1013043 Fen Bilgisi Öðr.

Detaylı

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YAPAN PROGRAMLARIN LİSTESİ

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YAPAN PROGRAMLARIN LİSTESİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YAPAN PROGRAMLARIN LİSTESİ Acil Yardım ve Afet Yönetimi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Üretim ve

Detaylı

--> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR <--

--> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR <-- www.mebpersonel.com Ziyaret Ediniz --> İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU KONTENJANLAR

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ EK YERLEŞTİRME KONTENJAN TABLOSU Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi (Ücretli) MF-3 4 373,85341 402,79022 41.000,00 Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği (Ücretli) DİL-3 14 235,11378 235,11378 25.000,00 17.500,00 Arapça Öğretmenliği

Detaylı

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

T.C. MÝLLÎ EÐÝTÝM BAKANLIÐI EÐÝTÝMÝ ARAÞTIRMA VE GELÝÞTÝRME DAÝRESÝ BAÞKANLIÐI KENDÝNÝ TANIYOR MUSUN? ANKARA, 2011 MESLEK SEÇÝMÝNÝN NE KADAR ÖNEMLÝ BÝR KARAR OLDUÐUNUN FARKINDA MISINIZ? Meslek seçerken

Detaylı

KARA, DENÝZ, HAVA HARP OKULU NA GÝRMEK ÝSTEYEN KIZ VE ERKEK ADAYLARIN DÝKKATÝNE!

KARA, DENÝZ, HAVA HARP OKULU NA GÝRMEK ÝSTEYEN KIZ VE ERKEK ADAYLARIN DÝKKATÝNE! KARA, DENÝZ, HAVA HARP OKULU NA GÝRMEK ÝSTEYEN KIZ VE ERKEK ADAYLARIN DÝKKATÝNE! GENEL BAÞVURU KOÞULLARI a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olmak, b) Yapýlacak arþiv araþtýrmasý ve soruþturma sonucunda þüpheli

Detaylı

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi

2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Kod/Kısa Adı Fakülte Yüksekokul Program Adı 2018 Yılı Uluslaraarsı öğrenci Kont. Öneri YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI BİR DÖNEMLİK ÖĞRENİM ÜCRETİ MİKTARI 108210841 ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ Ali Fuad

Detaylı

Grafik 7 9 16 7 9 16 Heykel 4 10 14 4 10 14 Resim 6 12 18 6 12 18 Sahne Sanatları 7 8 15 7 8 15 Edebiyat Fakültesi

Grafik 7 9 16 7 9 16 Heykel 4 10 14 4 10 14 Resim 6 12 18 6 12 18 Sahne Sanatları 7 8 15 7 8 15 Edebiyat Fakültesi Fakülte Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik 7 9 16 7 9 16 Heykel 4 10 14 4 10 14 Resim 6 12 18 6 12 18 Sahne Sanatları 7 8 15 7 8 15 Edebiyat Fakültesi Arkeoloji 37 23 60 37 23 60 Çağdaş Türk Lehçeleri

Detaylı

2013 YGS-LYS larý Üniversite Adý - Bölüm Adý - Türü ABANT ÝZZET BAYSAL Ü. (BOLU) Diþ Hekimliði Fakültesi (MF-3) 47 448,934 17.600 Bilgisayar ve Öðretim Tek. Öðr. (YGS-1) 52 298,213 248.000 Fen Bilgisi

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ

LİSANS PROGRAMLARI BÖLÜMÜN ADI. Eczacılık Fakültesi. Eğitim Fakültesi 2016 TERCİH BURSU 2015 BAŞARI SIRASI PUAN TÜRÜ Eczacılık Fakültesi BÖLÜMÜN ADI LİSANS PROGRAMLARI Eczacılık Fakültesi (Ücretli) 40 MF-3 108.000 Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (Ücretli) 5 YGS-1 Bilgisayar ve Öğretim

Detaylı

A Ç I K L A M A Bu tablo, 2004 Öðrenci Seçme Sýnavý sonuçlarýndan elde edilen Y-ÖSS puanlarýna göre yerleþtirme yapýlan lisans ve önlisans yükseköðretim programlarýnýn kodlarýný, adlarýný, puan türlerini,

Detaylı

TABLO-2 A GRUBU KADROLARA PERSONEL ALIMINA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER

TABLO-2 A GRUBU KADROLARA PERSONEL ALIMINA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER TABLO-2 A GRUBU KADROLARA PERSONEL ALIMINA ÝLÝÞKÝN BAZI BÝLGÝLER AÇIKLAMALAR: Bu tabloda daha az yerde daha fazla bilgi verebilmek için bazý kýsaltmalar yapýlmýþtýr. Testlere verilecek aðýrlýklar gösterilirken

Detaylı

Program Adı Puan. Türü

Program Adı Puan. Türü 2013-ÖSYS 0,12 başarı sırası ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Aydın İktisat Fakültesi 100310688 Ekonomi ve Finans TM-1 103 103-243,50607 421,30871 100330286 Ekonomi ve Finans (İÖ) TM-1 103 103-231,87006

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI MERSİN ÜNİVERSİTESİ 018-019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYILARI TARİH: 8.0.019 SIRA NO FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL BİR ÖNCEKİ AY ÖĞRENCİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI KIZ ERKEK TOPLAM FARK 1 ECZACILIK FAKÜLTESİ 416

Detaylı

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI

- ALANI VE TÜM DALLARI - ALANI VE TÜM DALLARI AKod Alan Adı DNo Dal Adı Yükseköğretim Lisans Programı Puan Türü 6002 AHŞAP TEKNOLOJİSİ Restorasyon ve Konservasyon 6003 AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ 3 SOSYAL HİZMETLER Sosyal Hizmet 101 BESLENME VE EV

Detaylı

YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS 2 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler)

YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS 2 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) YGS Puanı ile Tercih Edilebilecek Bölümler aşağıdadır. YGS 1 Puanlı Lisans Programları (4 Yıllık Bölümler) Aktüerya 4 1 Basım Teknolojileri 4 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 4 1 Bilgisayar

Detaylı

ORGANİZASYON BAZINDA ÖĞRENCİ SAYILARI

ORGANİZASYON BAZINDA ÖĞRENCİ SAYILARI Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık 164 Bankacılık ve Sigortacılık 138 Büro Yönetimi ve Sekreterlik 6 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 99 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Detaylı

KPSS ARAŞTIRMASI İÇİNDEKİLER.. 2 AÇIKLAMALAR. 3 1. BÖLÜM ORTAÖĞRETİM. 5-10. 1.1. Genel Sonuçlar (Son Üç Yıl) 5

KPSS ARAŞTIRMASI İÇİNDEKİLER.. 2 AÇIKLAMALAR. 3 1. BÖLÜM ORTAÖĞRETİM. 5-10. 1.1. Genel Sonuçlar (Son Üç Yıl) 5 KPSS ARAŞTIRMASI İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER.. 2 AÇIKLAMALAR. 3 1. BÖLÜM ORTAÖĞRETİM. 5-10 1.1. Genel Sonuçlar (Son Üç Yıl) 5 1.2. Ortaöğretim Tablo (Son Üç Yıl).. 6 1.3. Ortaöğretim Özel Koşul Alımları. 9

Detaylı

TABLO-1, TABLO-2 VE TABLO-3 TE YER ALAN KADRO VE POZÝSYONLAR ÝÇÝN ARANAN NÝTELÝKLER VE BU NÝTELÝKLERÝN KODLARI

TABLO-1, TABLO-2 VE TABLO-3 TE YER ALAN KADRO VE POZÝSYONLAR ÝÇÝN ARANAN NÝTELÝKLER VE BU NÝTELÝKLERÝN KODLARI 1101 Cinsiyeti erkek olmak. 1103 Cinsiyeti kadýn olmak. 1201 Sýnav tarihi itibarýyla ( 25 ) yaþýndan gün almamýþ olmak. 1205 Sýnav tarihi itibarýyla ( 27 ) yaþýndan gün almamýþ olmak. 1209 Sýnav tarihi

Detaylı

2004-ÖSS ÖÐRENCÝ SEÇME SINAVI KILAVUZU

2004-ÖSS ÖÐRENCÝ SEÇME SINAVI KILAVUZU 2004-ÖSS ÖÐRENCÝ SEÇME SINAVI KILAVUZU Bu kýlavuz Mesleki ve Teknik Ortaöðretim Kurumlarýndan Meslek Yüksekokullarý ile Açýköðretim Önlisans Programlarýna Sýnavsýz Geçiþ ile ilgili iþlemleri de içermektedir.

Detaylı

2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları

2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Atatürk Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Atatürk Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK

Detaylı

Özel Yetenek Sýnavý Sonuçlarýna Göre Öðrenci Alan Yükseköðretim Programlarý (*) (*)

Özel Yetenek Sýnavý Sonuçlarýna Göre Öðrenci Alan Yükseköðretim Programlarý (*) (*) Tablo Tablo 5 (Devam) 5 Özel Yetenek Sýnavý Sonuçlarýna Göre Öðrenci Alan Yükseköðretim Programlarý (*) (*) Adaylara yardýmcý olmak üzere 2006-2007 ders yýlýnda Özel Yetenek Sýnavý sonuçlarýna göre öðrenci

Detaylı

ORGANİZASYON BAZINDA ÖĞRENCİ SAYILARI

ORGANİZASYON BAZINDA ÖĞRENCİ SAYILARI Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık 68 Bankacılık ve Sigortacılık 7 Büro Yönetimi ve Sekreterlik Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 06 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Detaylı

Ad ve Soyadý:... Baba Adý:... Doðum Tarihi:.../.../...

Ad ve Soyadý:... Baba Adý:... Doðum Tarihi:.../.../... Sayýn Aday, 2004 Týpta Uzmanlýk Eðitimi (TUS) Nisan Dönemi sonunda boþ kalan kontenjanlar olduðu takdirde Ek Yerleþtirme yapýlacaktýr. Kayýt yaptýrýlmayan ve yerleþtirmeden boþ kalan kontenjanlarýn listesi

Detaylı

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4

5105 Ekonomi ve Finans 4 5105 Ekonomi ve Finans 4 5106 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları 4 3226 İşletme 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 3101 Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği 4 1245 Mobilya ve Dekorasyon 2 9077 Ağırlama Hizmetleri 2 5368 Turizm ve Otel İşletmeciliği

Detaylı

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora

Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora. Mayıs Üniversitesi. Alan kodu Derece Yükseköğretim Kurumu Toplam. Doktora ÖD: i ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 10.0 alet ALAÇAM MESLEK YÜKSEKOKULU / 0.6 Lojistik 0.6 Posta Hizmetleri 04.0 Deniz ve Liman İşletmeciliği 04.0 Yat İşletme ve Yönetimi 0.6 Otobüs Kaptanlığı 15.9 Çağrı Merkezi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYILARI (Kasım) FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MESLEK Bölüm/Program Kız Erkek Toplam Almanca Öğretmenliği 138 60 198 Fen Bilgisi Öğretmenliği

Detaylı

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý

Tablo 3A Merkezi Yerleþtirme Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý Tablo 3A Merkezi Ýle Öðrenci Alan Yükseköðretim Önlisans Programlarý Bu tabloda Mesleki ve Teknik Ortaöðretim Kurumlarýndan mezun olanlarýn kendi alanlarýnda sýnavsýz olarak yerleþtirilebilecekleri 2 (iki)

Detaylı

KPSS PUANLARI. Avrupa Birliði Genel Sekreterliði. Atama Yapýlacak Kadro Unvaný: Avrupa Birliði Uzman Yardýmcýsý ( Uluslararasý Ýliþkiler )

KPSS PUANLARI. Avrupa Birliði Genel Sekreterliði. Atama Yapýlacak Kadro Unvaný: Avrupa Birliði Uzman Yardýmcýsý ( Uluslararasý Ýliþkiler ) KPSS PUANLARI AÇIKLAMALAR: Bu tabloda daha az yerde daha fazla bilgi verebilmek için bazý kýsaltmalar yapýlmýþtýr. Testlere verilecek aðýrlýklar gösterilirken testler harflerle ifade edilmiþtir. Harflerin

Detaylı

ORTAÖÐRETÝME GEÇÝÞ SÝSTEMÝ REHBER KÝTABI

ORTAÖÐRETÝME GEÇÝÞ SÝSTEMÝ REHBER KÝTABI MÝLLÎ EÐÝTÝM BAKANLIÐI Özel Eðitim Rehberlik ve Danýþma Hizmetleri Genel Müdürlüðü ORTAÖÐRETÝME GEÇÝÞ SÝSTEMÝ REHBER KÝTABI Seviye Belirm e Sýnavý %70 Yý l S o nu B a þa r ý P u a ný %25 Yöneltme ve Davraný

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları

Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban ve tavan puanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversite

Detaylı

YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU

YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU 2004 ÖÐRENCÝ SEÇME VE YERLEÞTÝRME SÝSTEMÝ (ÖSYS) YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi Ankara 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanununun 2880 sayýlý kanunla

Detaylı

YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE

YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE 7. PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ KAPSAMINDA YETERLİ BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE AÇILMASI PLANLANAN PROGRAMLAR HANGİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI / FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLANLAR VEYA OLACAKLARIN HANGİ PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILLARI İTİBARIYLA CİNSİYETE GÖRE MEZUN ÖĞRENCİ SAYILARI 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 FAKÜLTE / YÜKSEKOKULBÖLÜM / PROGRAM Eğitim Fakültesi Fen-Edebiyat

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İLE AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ LİSANS BÖLÜMLERİNİN 5

2013-2014 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İLE AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ LİSANS BÖLÜMLERİNİN 5 2013-2014 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ İLE AÇIKÖĞRETİM,, FAKÜLTELERİ LİSANS BÖLÜMLERİNİN 5. YARIYILINA DOĞRUDAN KAYIT YAPABİLECEK ÖNLİSANS PROGRAMLARI ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI LİSANS BÖLÜMLERİ 1 ADALET 2 ADALET

Detaylı

EN KÜÇÜK EN BÜYÜK PUAN YERLEŞTİRME PUAN PUAN KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. TÜRÜ ÖNCELİKLERİ (OBP) (OBP)

EN KÜÇÜK EN BÜYÜK PUAN YERLEŞTİRME PUAN PUAN KODU BÖLÜMÜN ADI KON. YER. TÜRÜ ÖNCELİKLERİ (OBP) (OBP) Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi: ADANA BAŞKENT Ü. (ANKARA) Adana Sağlık Hizmetleri 2035467 Anestezi 36 36 SAY-1 228.643 264.520 2035475 Anestezi (Burslu) 4 4 SAY-1 284.974 295.331 2035483 Fizyoterapi

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı

Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı Dr. Öğr. Üyesi Zekerya Batur Türk Dili Ders Programı SAAT PAZARTESİ ÇARŞAMBA 1 08.40-09.25 2 09.35-10.20 3 4 5 6 10.30-11.15 11.25-12.10 (SS6) 12.20-13.05 13.15-14.00 (SS5) 7 14.10-14.55 BANAZ MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý

Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Tablo 6A Ortaöðretimdeki Alanlar ile Ayný Alanlardaki Lisans Programlarý Lise, Yabancý Dil Aðýrlýklý Lise, Özel Lise, Anadolu Lisesi, Yabancý Dille Öðretim Yapan Özel Lise, Polis Koleji, Akþam Lisesi,

Detaylı

20/02/2014 TARİH 9 SAYILI KARARA GÖRE ÖĞRETMENLİĞE KAYNAKLIK EDEN PROGRAM/BÖLÜM/DAL MEZUNLARININ ATANABİLECEĞİ ALANLAR(*)

20/02/2014 TARİH 9 SAYILI KARARA GÖRE ÖĞRETMENLİĞE KAYNAKLIK EDEN PROGRAM/BÖLÜM/DAL MEZUNLARININ ATANABİLECEĞİ ALANLAR(*) 20/02/2014 TARİH ve 9 SAYILI KARARA GÖRE ÖĞRETMENLİĞE KAYNAKLIK EDEN PROGRAM/BÖLÜM/DAL MEZUNLARININ ATANABİLECEĞİ ALANLAR (*) MEZUN OLUNAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMI/BÖLÜMÜ/DALI ATANABİLECEĞİ ALAN/ALANLAR

Detaylı

EKPSS ARAŞTIRMASI. 2015-1 ve 2014 Yıllarında ÖSYM Tarafından Yapılan Engelli Atamaların Araştırması ARALIK 2015

EKPSS ARAŞTIRMASI. 2015-1 ve 2014 Yıllarında ÖSYM Tarafından Yapılan Engelli Atamaların Araştırması ARALIK 2015 ARALIK 2015 ARAŞTIRMASI 2015-1 ve 2014 Yıllarında ÖSYM Tarafından Yapılan Engelli Atamaların Araştırması (Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Alan/Bölüm ve Programlara Göre Toplam Kadro Sayıları / Atama Sayıları

Detaylı