Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ"

Transkript

1 Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ

2

3 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 219 Rus ordusu saflarõnda Türkler e karşõ çarpõşan Hõnçak Komitesi gönüllülerinden bir grup. I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Ankara ve Yozgat çevresinde faaliyet gösteren Ermeni çetesinden bir grup. I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

4 220 İSMET BİNARK Ermeni çetelerden ele geçirilen tüfek, tabanca, makineli tüfek ve bol miktarda kurşun. Ermeni Komitelerinin Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; İlân-õ Meşrutiyetten Evvel ve Sonra. İstanbul 1916 ad ve basõm tarihli kitaptan.

5 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 221 Adapazarõ nda Ermeni çetecilerden ele geçirilen bomba, ateşli silâhlar ve bomba yapõmõnda kullanõlan âletler ile Ermeni komitesinin önde gelen üyeleri. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan. Bursa nõn Çengiler kazasõnda tutuklanmõş Ermeni çeteciler ve ele geçirilen top, ateşli silâhlar ve askerî üniformalar. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan.

6 222 İSMET BİNARK İzmit in Bağçecik, Arslanbey ve Yuvacõk köylerinde Ermeni çetelerden ele geçirilen silâhlar. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan. Malatya nõn bir kazasõnda Ermeni çetelerden ele geçirilen silâhlar. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan.

7 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 223 Dörtyol kazasõnda Ermeni çetecilerden ele geçirilen silâhlar ve ayaklanmalarla ilgili el ilânlarõ. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan. Maraş sancağõnda Ermeni çetelerden ele geçirilen silâh ve mühimmat. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan.

8 224 İSMET BİNARK Urfa da Ermeni çetelerinden ele geçirilen silâhlardan bir kõsmõ. Ermeni Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer revolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu: 1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan. Haçin (Saimbeyli) de Ermeni çetelerinden toplanan silâhlarõn bir kõsmõ. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 20) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

9 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 225 Kars ta ayaklarõ başlarõna bağlanmak suretiyle Ermeniler tarafõndan vahşice öldürülen Türkler. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 107) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Sarõkamõş ta Ermeniler tarafõndan gözleri oyularak vahşice öldürülen savunmasõz bir Türk köylüsü. İslâm Ahâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., Şubat (1)335 (1)919 (Documents relatifs aux Atrocités commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan.

10 226 İSMET BİNARK Sarõkamõş ta Ermeniler tarafõndan vahşice öldürülmüş bir Türk. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 103) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Ermeniler tarafõndan karnõnda ateş yakõlmak suretiyle öldürülmek istenen mâsum ve savunmasõz bir Türk çocuğu. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 69) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

11 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 227 Ermeni çeteciler tarafõndan namuslarõna tecavüz edilen mâsum ve savunmasõz kadõn ve kõz çocuklarõ. İnsan haklarõndan söz edenlere ithâf olunur. Ermeni Komitelerinin Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi ; İlân-õ Meşrutiyetten Evvel ve Sonra. İstanbul, 1919 ad ve Ermeniler tarafõndan sol gözü süngü ile oyulmak suretiyle vahşice öldürülen mâsum ve savunmasõz bir Türk çocuğu. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan.

12 228 İSMET BİNARK Ermeni çetecilerin Bayburt ta vahşice öldürdükleri kadõn ve çocuklar. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan. Ermeniler ce burunlarõ kesilmek ve karõnlarõnda ateş yakõlmak suretiyle vahşice öldürülen Türkler. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 118) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

13 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 229 Ermeni çetecileri tarafõndan kafalarõ ve kollarõ kesilmek suretiyle vahşice öldürülmüş mâsum insanlarõmõz. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 121) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Ermeni çeteciler tarafõndan vahşice öldürülen savunmasõz Türk kadõn ve çocuklarõ. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 101) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

14 230 İSMET BİNARK Erzurum da Ermeni çeteciler tarafõndan boğulmak suretiyle öldürülmüş Türk çocuklarõ. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan. Kars õn Subatan köyünde Ermeni çeteciler tarafõndan öldürülen kadõn ve çocuklar. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 125) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

15 231 Erzurum da, içine doldurulan mâsum ve savunmasõz Türklerle birlikte yakõlan konak. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 65) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Erzurum un bir köyünde Ermeni çeteciler tarafõndan namuslarõna tecavüz edilen iki ihtiyar kadõn ve 11 yaşõnda bir kõz çocuğu. Ermeni Komitelerinin Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; İlân-õ Meşrutiyetten Evvel ve Sonra. İstanbul 1916 ad ve basõm tarihli kitaptan.

16 232 Subatan köyünde Ermeni çeteciler tarafõndan 25 Nisan 1334 (1918) tarihinde vahşice öldürülen savunmasõz Türk kadõnlarõ ve süngü ile karõnlarõ yarõlarak rahimlerinden çõkartõlan bebekleri. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 123) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Ermeni çeteciler tarafõndan Ilõca da vahşice öldürülen savunmasõz Türkler. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan.

17 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 233 Erzincan õn işgalinde Odabaşõ Mahallesinde Ermeniler tarafõndan gözleri oyularak vahşice öldürülen Türkler. I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

18 234 İSMET BİNARK Ermeni çetecileri tarafõndan Hasankale de öldürülen kadõn ve çocuklar. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 116) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. 10 Şubat 1334 (1918) tarihinde Ermeniler tarafõndan kuyulara atõlmõş ve vücutlarõnõn çeşitli yerleri balta ile parçalanarak vahşice öldürülmüş Türkler. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 44) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

19 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 235 Erzincan da Ermeni çetecileri tarafõndan yakõlan ve yõkõlan evler; tahrip edilen câmiler. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 48) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Erzincan da Ermeni çeteciler tarafõndan su kuyusuna atõlmak suretiyle öldürülen 54 yaşõndaki savunmasõz Mahmut Ağa. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs. [İstanbul], [1]335 - [1]919; (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan.

20 236 İSMET BİNARK Ermeni çeteciler tarafõndan 16 Şubat 1334 (1918) tarihinde, Erzincan õn Vagavir köyünde vahşice öldürülen savunmasõz kadõn ve çocuklar. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 38) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

21 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 237 Erzincan da anneleri ve babalarõ Ermeni çetecilerce öldürülmüş yetimler. İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., Şubat [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan. Erzurum da Ermeni çeteciler tarafõndan kuyulara atõlarak öldürülen mâsum ve savunmasõz Türkler in bu durumunu tesbit eden Heyet ten Alman yazar Dr. Weiss, Avusturyalõ yazar Dr. Stein ve Türk tarihçi ve yazar Ahmet Refik (Altõnay). [Ahmet Refik Altõnay, gördüklerini bilâhare İki Komite ve İki Kõtal ve Kafkas Yollarõ isimli kitaplarõnda anlatmõştõr.] İslâm Âhâlinin Dûçâr Olduklarõ Mezâlim Hakkõnda Vesâike Müstenid Malûmat, 2. bs., Şubat [1]335 - [1]919 (Documents relatifs aux Atrocites commises par les Arméniens sur la population Musulmane, 1919) adlõ kitaptan.

22 238 İSMET BİNARK Ermeni çetecilerin karnõnda ve yüzünde ateş yakarak öldürdükleri savunmasõz bir Türk köylüsü. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 119) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan. Ermeni çeteciler tarafõndan öldürülen savunmasõz yaşlõ ve genç Türk erkekleri. (Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt ATASE Başkanlõğõ Arşivi, Birinci Dünya Harbi Fotoğraf Koleksiyonu, Albüm Nu: 4, Fotoğraf Nu: 100) I. Dünya Savaşõ Sõrasõnda Ermenilerin Türklere Yaptõğõ Katliam-Fotoğraflar. Ankara, 2000 ad ve basõm tarihli kitaptan.

23 239 Erkekleri ve aileden erkek yakõnlarõ harpte olduğundan, çaresiz ve savunmasõz durumdaki Diyarbekir in Şark nahiyesi Hõzõrilyas köyünden bir grup mâsum kadõn ve çocuğun 25 Temmuz 1915 günü Mersendere mevkiinde Ermeni çeteciler tarafõndan hançer ve ateşli silâhlarla vahşice öldürülmeleri. Ermenî Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; Tesâvir ve Vesâik. Die Ziele und Taten armenischer révolutionäre. The Armenian aspirations and revolutionary movements. Aspirations et mouvements révolutionnaires Arméniens. - Albüm Nu.1, Albüm Nu.2 adlõ kitaptan. Ermeniler tarafõndan, Silvan yakõnlarõnda Şeytankaya mevkiinde 28 Haziran 1331 tarihinde öldürülen Hâmid Efendi kumandasõndaki erzak kafilesi jandarmalarõ ve subaylarõ. Ermenî Komitelerinin Âmâl ve Harekât-õ İhtilâliyesi; ilân-õ Meşrutiyetten Evvel ve Sonra. İstanbul, 1916 ad ve basõm tarihli kitaptan.

24 240 İSMET BİNARK Iğdõr õn Oba köyünde ortaya çõkarõlan toplu mezar. Iğdõr Tarihî Gerçekler ve Ermeniler Uluslararasõ Sempozyumu. Ankara, 1997 ad ve basõm tarihli kitaptan. Iğdõr õn Oba köyünde toplu mezar açma çalõşmalarõ (1986). Iğdõr Tarihî Gerçekler ve Ermeniler Uluslararasõ Sempozyumu. Ankara, 1997 ad ve basõm tarihli kitaptan.

25 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 241 Iğdõr õn Oba köyündeki toplu mezar başõnda köyün kadõn ve çocuklarõ Ermeni soykõrõmõnõ dünya kamuoyu önünde lânetliyor. Asõlsõz Ermeni iddialarõna arka çõkan ülkelere ithâf olunur. Iğdõr Tarihî Gerçekler ve Ermeniler Uluslararasõ Sempozyumu. Ankara, 1997 ad ve basõm tarihli kitaptan. Van õn Zeve köyündeki toplu mezar kazõsõnda mezâlimin canlõ tanõklarõndan İbrahim Sargõn, yerli ve yabancõ basõn temsilcileri önünde, Ermeni çetecilerin yaptõğõ katliâm ve soykõrõmõ anlatõyor. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

26 242 İSMET BİNARK Van õn Zeve köyünde yapõlan toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan Türkler e ait iskelet parçalarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

27 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 243 Van õn Zeve köyündeki toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan kafataslarõ ve kemik parçalarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan. Zeve köyündeki toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan kõrõlmõş ve kurşunlanmõş kafataslarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

28 244 İSMET BİNARK Van õn Zeve köyündeki toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan kafatasõ ve insan kemikleri. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

29 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 245 Van õn Erciş İlçesi, Çavuşoğlu Samanlõğõnda yapõlan toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan Türkler e ait kafataslarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

30 246 İSMET BİNARK Van õn Erciş İlçesi, Çavuşoğlu Samanlõğõnda yapõlan toplu mezar kazõsõnda ortaya çõkarõlan Türkler e ait kafataslarõ ve kemikler. Ermeniler in asõlsõz soykõrõm iddialarõnõ destekleyerek, tarihi istismar edenlere ithâf olunur. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

31 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 247 Van Müzesi Katliam Seksiyonu. (Van ve çevresinde Ermeni çeteciler tarafõndan vahşice öldürülmüş Türkler in, toplu mezarlardan çõkarõlan iskelet ve çeşitli buluntularõn sergilendiği seksiyon.) Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan. Van Müzesi Katliam Seksiyonu. Ermeni çeteciler tarafõndan vahşice öldürülmüş Türklere ait satõr ve baltalarla parçalanmõş kol ve bacak kemik parçalarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan.

32 248 İSMET BİNARK Van Müzesi Katliam Seksiyonu nda kafataslarõ tüfek dipçikleri ile parçalanmak suretiyle öldürülen Türkler e ait kafatasõ ve çene parçalarõ. Yakõn Tarihimizde Van Uluslararasõ Sempozyumu, 2 5 Nisan 1990 Ankara, 1990 ad ve basõm tarihli kitaptan. Erzurum Tõmar köyü soykõrõm kazõsõ, (1993).

33 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 249 Erzurum Tõmar köyü soykõrõm kazõsõ.

34 250 İSMET BİNARK Erzurum Tõmar köyü soykõrõm kazõsõndan bir görüntü.

35 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 251 Erzurum Tõmar köyü soykõrõm kazõsõ.

36 252 İSMET BİNARK Tõmar köyündeki Soykõrõm Kazõsõ nda ortaya çõkarõlan katledilmiş Türkler e ait Ayyõldõzlõ cüzdan. Tõmar köyündeki Soykõrõm Kazõsõ nda ortaya çõkarõlan, Ermeni çetelerce yakõlmõş Osmanlõca kitaplar ve Kur ânõ Kerim ler.

37 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 253 Erzurum Tõmar köyünde yapõlan soykõrõm kazõsõnda ortaya çõkarõlan insan kemikleri.

38 254 Erzurum Tõmar köyünde yapõlan soykõrõm kazõsõnda ortaya çõkarõlan insan kemikleri ve azîz şehidlerimize son vazifelerini yerine getiren köy halkõ. Ermeniler in asõlsõz soykõrõm iddialarõnõ parlamentolarõnda ve kamuoylarõnda destekleyen devletlere ve ülkelere ithâf olunur.

39 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ yõlõnda Ermeni çeteler tarafõndan topluca ve vahşice katledilen Van õn Zeve köyü şehitleri için yapõlan Şehitler Anõt õ.

40 256 İSMET BİNARK

ERMENİ ZULMÜ. Utanç Fotoğraflarõ. yesilerdisli.sitemynet.com

ERMENİ ZULMÜ. Utanç Fotoğraflarõ. yesilerdisli.sitemynet.com ERMENİ ZULMÜ Ermeniler in Yaptõğõ Mezâlim ve Soykõrõmõn Utanç Fotoğraflarõ yesilerdisli.sitemynet.com yesilerdisli.sitemynet.com 2 Rus ordusu saflarõnda Türkler e karşõ çarpõşan Hõnçak Komitesi gönüllülerinden

Detaylı

ERMENİLERİN KÖKENİ VE TARİHİ...

ERMENİLERİN KÖKENİ VE TARİHİ... İÇİNDEKİLER 1. Bölüm: ERMENİLERİN KÖKENİ VE TARİHİ... 1 1.1. ERMENİLERİN KÖKENİ... 1 1.2. ERMENİLERİN TARİHİ... 2 1.2.1. Büyük İskender ve Takip Eden Dönemde Ermeniler... 3 1.2.2. Partlar Döneminde Ermeniler...

Detaylı

Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224) 294 22 70 e-mail: mdemirel@uludag.edu.tr; mudemirel@yahoo.com

Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224) 294 22 70 e-mail: mdemirel@uludag.edu.tr; mudemirel@yahoo.com Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224) 294 22 70 e-mail: mdemirel@uludag.edu.tr; mudemirel@yahoo.com EĞİTİM Doktora, Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Yakınçağ Tarihi ABD (1993)

Detaylı

MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN

MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN TBMM KÜLTÜR, SANAT VE YAYIN KURULU - YAYIN No: 92 ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ İSMET BİNARK ANKARA - 2001 Verilen bilgiler, kaynak gösterilmek suretiyle alõnabilir.

Detaylı

Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224)

Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224) Prof. Dr. Muammer DEMİREL Tel: +90 (224) 294 22 70 e-mail: mdemirel@uludag.edu.tr; mudemirel@yahoo.com EĞİTİM Doktora, Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Yakınçağ Tarihi ABD (1993)

Detaylı

Türkiye küçük Millet Meclisleri Ocak 2012 Raporu. *1915 te ne oldu? *Uludere: Kaza mı Kasıt mı?

Türkiye küçük Millet Meclisleri Ocak 2012 Raporu. *1915 te ne oldu? *Uludere: Kaza mı Kasıt mı? Türkiye küçük Millet Meclisleri Ocak 2012 Raporu *1915 te ne oldu? *Uludere: Kaza mı Kasıt mı? 1 1 2 Ortak Paydalar * 1915 te olanlar hakkında görüş birliği yok. * Uludere de yaşanan olayın resmi bildirimlerde

Detaylı

YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6

YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 2015 OKUL ADI SORU SAYISI TEMEL SOSYAL YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 1 40 26,62 10,91 27,58 22,46 325,218 310,003 355,402 349,084 357,564 344,551 2 40 17,46 10,35 25,77 16,44 275,100 268,374 307,336

Detaylı

DR. NAZMİ AZİZ (SELCEN): ERZURUM KONGRESİ ELAZIĞ TEMSİLCİSİ

DR. NAZMİ AZİZ (SELCEN): ERZURUM KONGRESİ ELAZIĞ TEMSİLCİSİ Fırat Üniversitesi Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi Geçmişten Geleceğe Harput Sempozyumu, Elazığ 23-25 Mayıs 2013 697 DR. NAZMİ AZİZ (SELCEN): ERZURUM KONGRESİ ELAZIĞ TEMSİLCİSİ Özet Dr. Ömer TORAMAN

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1.KİŞİSEL BİLGİLER

ÖZGEÇMİŞ 1.KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ 1.KİŞİSEL BİLGİLER Adı ve Soyadı : Prof.Dr. AYGÜN ATTAR Doğum Yeri : KUBATLI /AZERBAYCAN Doğum Tarihi : 1965 Yabancı Dili : Rusça, Farsça, İngilizce Adres (iş) Telefon : 0-454-3101000 Fax : 0-454-3101016

Detaylı

"t&i/t davanın kagamcmaginı tetiyo/tsak. kp hmabe/t ekk gece gündüg. dunmadan çakışmak gomndayıg."

t&i/t davanın kagamcmaginı tetiyo/tsak. kp hmabe/t ekk gece gündüg. dunmadan çakışmak gomndayıg. YER NO :2008.03820 DMBS NO:2008.06202 "t&i/t davanın kagamcmaginı tetiyo/tsak kp hmabe/t ekk gece gündüg dunmadan çakışmak gomndayıg." TBMM KÜLTÜR, SANAT VE YAYIN KURULU YAYINLARI NO: 128 ERMENİ İDDİALARI

Detaylı

ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ. İsmet Binark

ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ. İsmet Binark ERMENİLER İN TÜRKLER E YAPTIKLARI MEZÂLİM VE SOYKIRIMIN ARŞİV BELGELERİ 257 İsmet Binark Kütüphaneci - Arşivist. Millî Kütüphane de Başuzmanlõk yaptõ. Başbakanlõk Cumhuriyet Arşivi nin kurulmasõna öncülük

Detaylı

Adı Soyadı : Doç.Dr.Ayten Sezer ARIĞ Doğum Yeri :Ankara. İş Adresi : H.Ü. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü İş Telefonu : 0312 297 68 70/116 İş Faks: 0312 299 20 76 E-Mail :aytens@hacettepe.edu.tr,

Detaylı

VALİLİK BİNASI ESAS ALINARAK 200 KM MESAFEYE KADAR KURULUŞ MERKEZİ DIŞINDA FAALİYET GÖSTERİLEBİLECEK DİĞER İLLER Hatay 191 km

VALİLİK BİNASI ESAS ALINARAK 200 KM MESAFEYE KADAR KURULUŞ MERKEZİ DIŞINDA FAALİYET GÖSTERİLEBİLECEK DİĞER İLLER Hatay 191 km 1 ADANA 2 ADIYAMAN 3 AFYON 4 AĞRI 5 AMASYA 6 ANKARA 7 ANTALYA 8 ARTVİN 9 AYDIN 10 BALIKESİR 11 BİLECİK 12 BİNGÖL 13 BİTLİS 14 BOLU 15 BURDUR 16 BURSA 17 ÇANAKKALE 18 ÇANKIRI VALİLİK BİNASI ESAS ALINARAK

Detaylı

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises

2 ADANA SEYHAN Adana Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. 3 ADIYAMAN MERKEZ Adıyaman Teknik ve Endüstri Meslek Lises Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 Projesi kapsamında 81 ilde bulunan 122 okulun makine/teçhizat donanım ihtiyaçları karşılanmıştır. Bununla birlikte proje çerçevesinde verilecek

Detaylı

Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö

Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Fransa nın Anadolu da Yaptığı Katliamları Gizleme Politikası (1) Ö ncelikle Adana da bulunan 1. Fransız Tümeni karargâhında görevli Yüzbaşı Denis Leroy un, 7 Şubat 1920

Detaylı

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ DERSİ I.DÖNEM MÜFREDAT PROGRAMI HAFTALAR KONULAR 1. Hafta TÜRK DEVRİMİNE KAVRAMSAL YAKLAŞIM A-) Devlet (Toprak, İnsan Egemenlik) B-) Monarşi C-) Oligarşi D-) Cumhuriyet E-) Demokrasi F-) İhtilal G-) Devrim H-) Islahat 2. Hafta DEĞİŞEN

Detaylı

Evrensel Bakış Açısı. Fransız Taburunu Esir Alan

Evrensel Bakış Açısı. Fransız Taburunu Esir Alan Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Fransız Taburunu Esir Alan 44 Kuva-yi Milliyeci Mustafa Kemal önderliğindeki Kurtuluş Savaşı nı küçümseyenler, Sadece Yunanistan ile savaşılmış derler. Böylelikle Yunanistan

Detaylı

Ermeni Meselesi ve Türkiye

Ermeni Meselesi ve Türkiye Ermeni Meselesi ve Türkiye Konstantın, L. D. (1913). Anadolu'da Islahat. Ermeni meselesi. Suriye Meselesi. İstanbul:. Toros, T. (). "Ermeni Tehciri Meselesi". Hayat Tarih Mecmuası, (12), 64-71, Kodaman,

Detaylı

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER-

YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- YEREL YÖNETİMLER PERFORMANS ARAŞTIRMASI -BÜYÜKŞEHİRLER- MART 2016 4 Bu araştırma Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların Büyükşehir 5 Belediye hizmetleri ile ilgili

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği TEMMUZ Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat 4.5, 4., Temmuz ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 915,37 milyon sm 3, %28,43 lük bir artış meydana

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 3 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TOPLUM SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu

İÇİNDEKİLER. Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu İÇİNDEKİLER Rapor Özet Türkiye genelinde il merkezlerinin içmesuyu durumu Çizelge 1 Türkiye genelinde il merkezlerinin su ihtiyaçları ve ihtiyaçların karşılanma durumu icmali Çizelge 2. 2013-2015 yılları

Detaylı

Yüksek Lisans: Hacettepe Üni., Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Tarih Blm. 1985

Yüksek Lisans: Hacettepe Üni., Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Tarih Blm. 1985 Prof. Dr. YUSUF SARINAY Kişisel Web Sayfası: http: ysarinay@etu.edu.tr İdari Görevler : Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Tarih Bölüm Başkanı E-Posta : ysarinay@etu.edu.tr Telefon: : +90 (312) 292 41 31 +90

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR HAZİRAN Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat Haziran ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 434 milyon sm3, %13,76 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU

III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU BİLDİRİ ÇAĞRI METNİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ III. ULUSLARARASI HOCALI SOYKIRIMI ve TÜRK DÜNYASI SEMPOZYUMU 26-27 ŞUBAT 2019 / GİRESUN DAVET Karabağ Sorunu, Soğuk Savaş

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU ERKEKLER KIZLAR ISPARTA GRUBU ERKEKLER KIZLAR

2014-2015 ÖĞRETİM YILI İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU ERKEKLER KIZLAR ISPARTA GRUBU ERKEKLER KIZLAR 2014-2015 ÖĞRETİM YILI NO 25-27 MART 2015 TARİHLERİ ARASINDA YILDIZ - BASKETBOL GRUP YARIŞMALARINA KATILACAK İL VE TAKIMLARIN LİSTESİ İLİ OKUL ADI İL DERECESİ BALIKESİR (BURHANİYE/EDREMİT) GRUBU 1 AYDIN

Detaylı

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi

Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Kamu-STK İşbirliği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi Faaliyet B.1.2.1 STK lara Yönelik Kapasite Geliştirme Eğitimi Katılımcılar için

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

Doğal Gaz Sektör Raporu

Doğal Gaz Sektör Raporu GAZBİR MAYIS Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Doğal Gaz Sektör Raporu İthalat mayıs ayında yılının aynı ayına göre ülke ithalat miktarında 513 milyon sm3, %15,92 lik bir artış meydana gelmiştir.

Detaylı

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI

SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI SİVAS İLİ TARIM VE HAYVANCILIK RAPORU HAZIRLAYAN DOÇ.DR.BERRİN FİLİZÖZ TOBB SİVAS İLİ AKADEMİK DANIŞMANI TARIM İlçe Adı Toplam Alan(dekar) TARIM ALANLARININ DAĞILIMI 2014 Tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin

Detaylı

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB

TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) ARANAN NİTELİKLER ÖSYM DPB TABLO-3. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLEĞİ KADRO VE POZİSYONLAR (KPSS 2014/1) kodu D İL İLÇE TEŞ SINIF KD A 1 2 3 4 5 6 7 8 9 92 11 12 13 14 15 16 17 310010001 25215 ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

Ermeni İddialarına Yeni Cevaplar: Türkiye deki Toplu Mezarlar

Ermeni İddialarına Yeni Cevaplar: Türkiye deki Toplu Mezarlar Ermeni İddialarına Yeni Cevaplar: Türkiye deki Toplu Mezarlar Azmi Süslü* belgelerini de Kars, Erzurum ve Van Müzeleriyle, Iğdır Soykırım Anıt ve Müzesi nde birer ibret levhası olarak sergilemektedir.

Detaylı

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA

3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI MART YAŞINDA 3. BACA VE İÇ TESİSAT GÜVENLİĞİ STRATEJİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 02-04 MART 2017 10 YAŞINDA Destekleyen Kuruluş İç Tesisatta Bacaların Durumu Gürdal ÖZTÜRK Makine Mühendisi (2017) Sunum Akışı 1. BACALARLA

Detaylı

3.1-Merkez işyerleri dışındaki her bir şube için % 20 fazlas ı ile uygulan. ı r. 3- Tarifedeki ücretlere ilaveler:

3.1-Merkez işyerleri dışındaki her bir şube için % 20 fazlas ı ile uygulan. ı r. 3- Tarifedeki ücretlere ilaveler: Pazar, 24 Mays 2009 17:49 - NOTLAR: 1- Gelir, kurumlar, muhtasar ve katma değer vergisi beyannamelerini, Vergi Usul Kanununun Mükerrer 227 nci maddesi ve bu maddeye bağl olarak yaplan düzenlemelere göre

Detaylı

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf...

İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf... İÇİNDEKİLER SUNUŞ İÇİNDEKİLER... III GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI ÖNCESİ DÜNYADA SİYASİ DURUM 1. Üçlü İttifak... 5 2. Üçlü İtilaf... 7 a. Fransız-Rus İttifakı (04 Ocak 1894)... 7 b. İngiliz-Fransız

Detaylı

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA )

TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2015 EKPSS/KURA ) KURUM KODU DPB NO KURUM ADI / POZİSYON UNVANI İL İLÇE TEŞKİLAT SINIF 490060001 12062 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ IĞDIR TÜM İLÇELER Taşra YH 12 2 999 1000 1001 490060003 12079 AİLE VE

Detaylı

Ermeni Mezalimine ve Soykırım İddialarına İlişkin Kavram Karmaşası

Ermeni Mezalimine ve Soykırım İddialarına İlişkin Kavram Karmaşası Ermeni Mezalimine ve Soykırım İddialarına İlişkin Kavram Karmaşası Kaldı ki Osmanlı İmparatorluğu nun azınlıklarla ve özellikle Ermenilerle ilgili olarak özel biçimde saptadığı olumsuz bir devlet politikasından

Detaylı

Vehip Paşa ve Ermenilerin Yaptığı Katliamlar

Vehip Paşa ve Ermenilerin Yaptığı Katliamlar Vehip Paşa ve Ermenilerin Yaptığı Katliamlar Anahtar Kelimeler: 3. Ordu, Vehip Paşa, Ermeniler, katliam. Giriş Yüksel Nizamoğlu* Özet Ermenilerin çeşitli iddialarına dair hareket noktalarından birisini

Detaylı

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019

İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 İstihdam Seferberliği 2019 ŞUBAT 2019 1 2 3 İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Uygulanan Teşvikler 1> Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019 a kadar) 2> Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

istihdamseferberligi.org #BurasıTürkiyeBuradaİşVar #İstihdamSeferberliği2019

istihdamseferberligi.org #BurasıTürkiyeBuradaİşVar #İstihdamSeferberliği2019 istihdamseferberligi.org #BurasıTürkiyeBuradaİşVar #İstihdamSeferberliği2019 İstihdam Seferberliği 2019 Kapsamında Uygulanan Teşvikler Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) Yeni İstihdamın SGK Primine, 1

Detaylı

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 )

KPSS 2009/4 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( YERLEŞTİRME TARİHİ : 29 TEMMUZ 2009 ) 3947591 3 0 083.199 085.646 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADANA ) 3947593 5 0 077.619 082.513 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BÜRO PERSONELİ ( ADIYAMAN ) 3947595 3 0 077.768 079.730

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları saklıdır. İlgili kuruluştan

Detaylı

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ

10. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 0. SINIF TARİH DERSİ KURS KAZANIMLARI VE TESTLERİ AY HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. OSMANLI DEVLETİ NİN KURULUŞU (00-5). XIV. yüzyıl başlarında Anadolu, Avrupa ve Yakın

Detaylı

Birinci Dünya Savaşı Kaynakçası

Birinci Dünya Savaşı Kaynakçası Birinci Dünya Savaşı Kaynakçası Mcmeekin, S. (2013). I. Dünya Şavaşı'nda Rusya'nın Rolü. :. Saygılı, H. (2013). "Birinci Dünya Harbi'nde Rumeli'nden Osmanlı Ordusuna Müslüman Gönüllü Katılımları / Muslim

Detaylı

OSMANLI BELGELERİNDE MİLLÎ MÜCADELE VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

OSMANLI BELGELERİNDE MİLLÎ MÜCADELE VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Yayın Nu: 88 OSMANLI BELGELERİNDE MİLLÎ MÜCADELE VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK A N K A R A 2 0 0 7 1 P r o j e Y ö n e t i c

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

Devlet Kastamonu Üniversitesi Örgün -

Devlet Kastamonu Üniversitesi Örgün - YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 015 BAŞARI SIRASI 015 TABAN PUANI Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çanakkale Devlet Çanakkale

Detaylı

Erzurum Ermenilerinin Kastamonu ya Gönderilmesi

Erzurum Ermenilerinin Kastamonu ya Gönderilmesi Evrensel Bakış Açısı Gürbüz Evren Erzurum Ermenilerinin Kastamonu ya Gönderilmesi Ermeni komitecilerinin, Rus ordusuna katılarak sivillere yönelik katliamlara girişmesi üzerine Osmanlı Devleti, Tehcir

Detaylı

203910699 KOÇ Ü. (İSTANBUL) Sarıyer - R. Feneryolu Vakıf (Özel) Tıp Fak. (İngilizce) (Tam Burslu) 15 15 MF-3 214 202 96 83 537,23259 42 22 3 0

203910699 KOÇ Ü. (İSTANBUL) Sarıyer - R. Feneryolu Vakıf (Özel) Tıp Fak. (İngilizce) (Tam Burslu) 15 15 MF-3 214 202 96 83 537,23259 42 22 3 0 TIP FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİ 2016 TABAN PUAN, ve TERCİH BİLGİLERİNİN TAHMİNİ İÇİN 2014-2015, TABAN PUAN, KONTENJAN-YERLEŞEN, OKUL BİRİNCİLİĞİ ve ÜCRET BİLGİLERİ KODU ÜNİVERSİTE ADRES TÜRÜ BÖLÜMÜN ADI KON. YER.

Detaylı

Beykozlu Şehidimiz Er Erhan TERLETME ye Son Görev - Özgün Haber

Beykozlu Şehidimiz Er Erhan TERLETME ye Son Görev - Özgün Haber 1 / 6 Hatay İskenderun'da haince planlanan pusuda hayatını kaybeden Beykozlu şehidimiz Deniz Topçu Er Erhan TERLETME'ye son görev için bütün İstanbul bir araya geldi. Beykozlu şehidimiz sabah saatlerinde

Detaylı

TARİH BOYUNCA ANADOLU

TARİH BOYUNCA ANADOLU TARİH BOYUNCA ANADOLU Anadolu, Asya yı Avrupa ya bağlayan bir köprü konumundadır. Üç tarafı denizlerle çevrili verimli topraklara sahiptir. Dört mevsimi yaşayan iklimi, akarsuları, ormanları, madenleriyle

Detaylı

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI 2013 ÖSYS TAVAN VE TABAN LARI ABANT İZZET BAYSAL ABANT İZZET BAYSAL ABANT İZZET BAYSAL Zihin Engelliler Öğretmenliği 62 62 YGS-4 409,95634 56.900 438,46947 405,71863 405,93047 İlahiyat 62 62 YGS-4 379,60527

Detaylı

DİNÇEROĞLU AVUKATLIK BÜROSU A V U K A T HÜSEYİN ENİS DİNÇEROĞLU & ESRA AKKOÇ YAREN AHMET ŞEREF UYANIK & ELİFCAN TEKELİ STJ. AV.

DİNÇEROĞLU AVUKATLIK BÜROSU A V U K A T HÜSEYİN ENİS DİNÇEROĞLU & ESRA AKKOÇ YAREN AHMET ŞEREF UYANIK & ELİFCAN TEKELİ STJ. AV. İZMİR BARO BAŞKANLIĞI NA Strasburg da yapılacak olan Doğu PERİNÇEK AİHM davasında yönetim kurulumuzun kararı ile temsilci olarak görevlendirildim. Bir çok kişi ve kuruluşun yanı sıra hukukçu olarak TÜRKİYE

Detaylı

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

TAKVİM KARTONLARI 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ 2016 YILI MÜBAREK GÜN ve GECELER Yılbaşı 1 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Pazar Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs

Detaylı

KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELER

KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELER KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELER DOĞU VE GÜNEY CEPHELERİ KURTULUŞ SAVAŞI DOĞU VE GÜNEY CEPHESİ DOĞU CEPHESİ Ermeniler XIX. Yy`a kadar Osmanlı topraklarında huzur içinde yaşadılar, devletin çeşitli kademelerinde

Detaylı

İLLERE GÖRE FEN VE SOSYAL LİSELERİ TABAN-TAVAN PUANLARI

İLLERE GÖRE FEN VE SOSYAL LİSELERİ TABAN-TAVAN PUANLARI Tercih Yabancı Okul Adı Kodu İLLERE GÖRE FEN VE SOSYAL LİSELERİ TABAN-TAVAN PUANLARI Dili Öğretim Süresi ADANA / CEYHAN / 26664 Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen ADANA / KOZAN / 24697 Kozan Fen ADANA /

Detaylı

Etkili Birer Propaganda Aracı Olarak Ermeni Sorunu Karşısında Albayrak ve Hadisat Gazeteleri ( )

Etkili Birer Propaganda Aracı Olarak Ermeni Sorunu Karşısında Albayrak ve Hadisat Gazeteleri ( ) Etkili Birer Propaganda Aracı Olarak Ermeni Sorunu Karşısında Albayrak ve Hadisat Gazeteleri (1918 1919) As an Effective Propaganda Argument Against Armenian Question: Albayrak and Hadisat Newspapers (1918

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Lisans) KADRO KODU KURUM ADI KADRO UNVANI 30020125061 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,04434 77,04434 30020125063 AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (KIRŞEHİR / MERKEZ - Merkez)

Detaylı

18 ANTALYA ANTALYA GÜLLÜK MERKEZ MURATPAŞA : :00 KAPALI KAPALI KAPALI KAPALI

18 ANTALYA ANTALYA GÜLLÜK MERKEZ MURATPAŞA : :00 KAPALI KAPALI KAPALI KAPALI 2017 FAAL İŞYERLERİ SIRA NO BAŞMÜD. MERKEZ VE ŞUBE ADI İŞYERİ CİNSİ KIS YAZ HİZMET VERİLEN İLÇE HAFTA İÇİ CUMARTESİ PAZAR R.TATİL HAFTAİÇİ CUMARTESİ PAZAR R.TATİL AÇIKLAMALAR 1 ADANA ÇARŞI MERKEZ SEYHAN

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara Onur Yaşar KARAKOL Uzman 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eği=m ve Sosyal Hizmetler

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77

TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 TIP FAKÜLTESİ - Tıp Lisans Programı Sıra No Üniversite Program Puan T. Kont. Taban Tavan 1 İstanbul Üniversitesi Tıp (İngilizce) Cerrahpaşa MF-3 77 526,60898 572,2366 2 Hacettepe Üniversitesi (Ankara)

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) BİLGİ NOTU MAYIS 2014 Türkiye İstatistik Kurumu 03/06/2014 tarihinde 2014 yılı Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haber bültenini yayımladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Detaylı

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 4 PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜNDEN YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI Dini İlimler Üsküp Yabancı Uluslararası Balkan Üniversitesi

Detaylı

Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt/Volume 3, Sayı/Number 2, Aralık/December 2014, ss

Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt/Volume 3, Sayı/Number 2, Aralık/December 2014, ss Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt/Volume 3, Sayı/Number 2, Aralık/December 2014, ss. 157-161. Bülent YILDIRIM, Bulgaristan daki Ermeni Komitelerinin Osmanlı Devleti Aleyhine Faaliyetleri (1890-1918),

Detaylı

Samaruksayı Seyir olarak bilinen köyün eski adı, Cumhuriyetin ilk yıllarında,

Samaruksayı Seyir olarak bilinen köyün eski adı, Cumhuriyetin ilk yıllarında, İKİSU KÖYÜ YERİ VE NÜFUSU İkisu Köyü, bağlı olduğu Yomra İlçesi nin güneybatısında yer alır. Yomra İlçesi ne 4 km., Trabzon İli ne 16 km. uzaklıktadır. Bu uzaklıklar köyün giriş uzaklığıdır. Köyün girişindeki

Detaylı

I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE "TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU

I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE "TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU BiLDiRiLER KiTABI II. CiLT TRABZON B~EHiR BELEDiYESi YaymNo: 112 I. ULUSLARARASI GE

Detaylı

AVİM TARİH 24 NİSAN 1915: NELER OLMUŞTU? Tutku DİLAVER. Misafir Araştırmacı. Analiz No : 2018 /

AVİM TARİH 24 NİSAN 1915: NELER OLMUŞTU? Tutku DİLAVER. Misafir Araştırmacı. Analiz No : 2018 / TARİH 24 NİSAN 1915: NELER OLMUŞTU? Tutku DİLAVER Misafir Araştırmacı Analiz No : 2018 / 9 24.04.2018 24 Nisan 1915 tarihi ler tarafından özel bir anma günü olarak seçilmiş bir tarih. 24 Nisan pek çok

Detaylı

KURTULUŞ SAVAŞINDA BİR VATANDAŞIMIZIN UÇAK BAĞIŞI

KURTULUŞ SAVAŞINDA BİR VATANDAŞIMIZIN UÇAK BAĞIŞI KURTULUŞ SAVAŞINDA BİR VATANDAŞIMIZIN UÇAK BAĞIŞI Süreyya Hami ŞEHİDOĞLU ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ, Sayı 24, Cilt: VIII, Temmuz 1992 Nafiz KOTAN İsmail Habip, Kurtuluş Savaşı nı anlatırken:...

Detaylı

KPSS 2017/2 - Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

KPSS 2017/2 - Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) KURUM ADI UNVANI 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN / BOLU 1 0 89,10993 89,10993 110090009 AMASYA ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN / AMASYA 1 0 87,62486 87,62486 110100017 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN

Detaylı

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ

İSTİHDAM İZLEME BÜLTENİ 31 12 2014 Sayı 33 Genel Değerlendirme Ağustos 2014 TEPAV İstihdam İzleme Bülteni nin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ağustos 2014 verilerinin değerlendirildiği 33. sayısında

Detaylı

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI KADROLARI İÇİN MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI KADROLARI İÇİN MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ VE LAR 2631573 1 0 089.753 089.753 BİLGİSAYAR İŞLETMENİ(GÜMÜŞHANE) ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2631575 1 0 089.251 089.251 BİLGİSAYAR İŞLETMENİ(HAKKARİ) ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI 2631577 1 0 089.314 089.314

Detaylı

2006 KISMÎ ZAMANLI GEÇİCİ ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİ İL VE ALAN BAZINDA KONTENJAN LİSTESİ. Görme Engelliler Sın.öğr.

2006 KISMÎ ZAMANLI GEÇİCİ ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİ İL VE ALAN BAZINDA KONTENJAN LİSTESİ. Görme Engelliler Sın.öğr. 2006 KISMÎ ZAMANLI GEÇİCİ ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİ İL VE ALAN BAZINDA KONTENJAN LİSTESİ Din Kült. ve Ahl.Bil. Fen Bilgisi Giyim/Hazır Giyim/Moda Tas Görme Engelliler Sın.öğr. İlköğretim Öğr. İş Eğit.(İş

Detaylı

Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU

Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU 1949 yılında Adana'nın Kozan kazasında doğdu. 1967'de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden

Detaylı

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI SONUCU TEKNİKER KADROSU İÇİN TERCİH EDİLECEK GÖREV YERLERİ

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI SONUCU TEKNİKER KADROSU İÇİN TERCİH EDİLECEK GÖREV YERLERİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI SONUCU TEKNİKER KADROSU İÇİN TERCİH EDİLECEK GÖREV YERLERİ SIRA NO UNVAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ / ENSTİTÜ MÜDÜRLÜĞÜ / DAİRE BAŞKANLIĞI İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ / ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İŞLETME ŞEFLİĞİ

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (HIST 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I HIST 101 Güz 2 0 0 2

Detaylı

Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı

Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı Mübariz İbrahimov tek başına 45 Ermeni asker ve subayı öldürdü 7 Şubat 1988 doğumlu Mübariz İbrahimov, 2005 yılında Azerbaycan İçişleri Bakanlığı na bağlı Özel Kuvvetler Bölüğünde, askerlik hizmetini yaparak

Detaylı

c) Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.

c) Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ALINACAK KADROLU PERSONEL (HİZMETLİ) ALIM İLANI (018-6. DÖNEM) 1. GENEL HUSUSLAR a) Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel

Detaylı

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com

MİLLİ MÜCADELE TRENİ www.egitimhane.com MİLLİ MÜCADELE TRENİ TRABLUSGARP SAVAŞI Tarih: 1911 Savaşan Devletler: Osmanlı Devleti İtalya Mustafa Kemal in katıldığı ilk savaş Trablusgarp Savaşı dır. Trablusgarp Savaşı, Mustafa Kemal in ilk askeri

Detaylı

I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE "TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU

I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU I. ULUSLARARASI GE~Mi$TEN GONOMOZE "TRABZON'DA DiNi HAY AT SEMPOZYUMU BiLDiRiLER KiTABI II. CiLT TRABZON B~EHiR BELEDiYESi YaymNo: 112 I. ULUSLARARASI GE

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

ALINACAK KADROLU PERSONEL (HİZMETLİ) ALIM İLANI

ALINACAK KADROLU PERSONEL (HİZMETLİ) ALIM İLANI T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ALINACAK KADROLU PERSONEL (HİZMETLİ) ALIM İLANI (2018-6. DÖNEM) 1. GENEL HUSUSLAR a) Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel

Detaylı

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years,

İllere ve yıllara göre konut satış sayıları, House sales by provinces and years, 2013 Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam January February March April May June July August September October November December Total Türkiye 87 444 88 519

Detaylı

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014

YEREL SEÇİM ANALİZLERİ. Şubat, 2014 YEREL SEÇİM ANALİZLERİ Şubat, 2014 Partilerin Kazanacağı Belediye Sayıları Partilere Göre 81İlin Yerel Seçimlerde Alınması Muhtemel Oy Oranları # % AK Parti 37 45,7 CHP 9 11,1 MHP 5 6,2 BDP/HDP 8 9,9 Rekabet

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA )

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA ) / POZİSYON UNVANI 190050001 9521 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADANA MERKEZ Taşra YH 11 1 2001 7225 190050003 9522 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN KAHTA Taşra YH 11 1 2001 7225 190050005 9523 ADALET BAKANLIĞI

Detaylı

BOOK PRESENTATION AND EVALUATION: OBJECTIVE VIEW ON THE ARMENIAN ISSUE

BOOK PRESENTATION AND EVALUATION: OBJECTIVE VIEW ON THE ARMENIAN ISSUE BOOK PRESENTATION AND EVALUATION: OBJECTIVE VIEW ON THE ARMENIAN ISSUE KİTAP TANITIM VE DEĞERLENDİRME: ERMENİ MESELESİNE OBJEKTİF BAKIŞ Yılmaz POLAT 1 Sibel KALENDER 2 Avcı, H. E. (2014). Ermeni Meselesine

Detaylı

YGS 5 PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü

YGS 5 PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER 2015 BAŞARI SIRASI 2015 TABAN PUANI ÖZEL DURUM DEVLET- VAKIF. Puan Türü YGS PUAN TÜRÜYLE YERLEŞEBİLECEK BÖLÜMLER Program Adı ŞEHİR DEVLET- VAKIF ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÖZEL DURUM Puan Türü 201 BAŞARI SIRASI 201 TABAN PUANI Çocuk Gelişimi Aydın Devlet Adnan Menderes Üniversitesi

Detaylı

SARIKAMIŞ TA ERMENİ OLAYLARI Armenian Activitıes in Sarıkamış Dr. Muammer DEMİREL

SARIKAMIŞ TA ERMENİ OLAYLARI Armenian Activitıes in Sarıkamış Dr. Muammer DEMİREL A. Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi Sayı 31 Erzurum 2006-105- SARIKAMIŞ TA ERMENİ OLAYLARI Armenian Activitıes in Sarıkamış Dr. Muammer DEMİREL ÖZET Sarıkamış 1878 Berlin Antlaşması ile Rusya

Detaylı

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi)

Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu ( Dönemi) Türkiye İletim Sistemi Bağlantı Kapasitesi Raporu (2016-2026 Dönemi) 13.04.2016 Yönetici Özeti Bu rapor, Türkiye elektrik iletim sistemi mevcut durumu, TEİAŞ tarafından planlanan iletim sistemi yatırımları

Detaylı

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4

TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 4 NİSAN 2012 Araştırmacılar Derneği üyesi olan GENAR, araştırmalarına olan güvenini her türlü denetime ve bilimsel sorgulamaya açık olduğunu gösteren Onur Sözleşmesini

Detaylı

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI

I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR ÖSYM KURUM KODU MB NO KURUM ADI GÖREVLENDİRME YAPILACAK İL/İLÇE KADRO SAYISI I. GENEL BÜTÇELİ İDARELER 1.1 BAKANLIKLAR 901311321 11111 ADALET BAKANLIĞI ANKARA 4 901311551 11112 MALİYE BAKANLIĞI ANKARA 5 901311828 11113 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA 3 901311436 11114 SAĞLIK BAKANLIĞI

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 017-018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF TARİH DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 1. 1. XIV. yüzyıl başlarında

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN MART AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 13-16 NİSAN

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ Sıra No ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 2829. TOPLANTI GÜNDEMİ İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel i Sit Alanı ve Derecesi İLİ: ERZURUM TARİHİ : 2728/09/2012 Nereden Geldiği Temsilci

Detaylı

ÜNİTE 6 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI VE İŞGALLER İÇİNDEKİLER HEDEFLER

ÜNİTE 6 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI VE İŞGALLER İÇİNDEKİLER HEDEFLER MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI VE İŞGALLER İÇİNDEKİLER BAYBURT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ Mondros Ateşkes Antlaşması. İşgaller İşgaller Karşısında Ulusun ve Ülkenin Durumu Ermeni Meselesi HEDEFLER

Detaylı