ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR."

Transkript

1 1 1

2 2 3 ŞİFALI TERMAL SULARI, SAĞLIK TESİSLERİ, SON TEKNOLOJİ HASTANELERİ VE KONFORLU HAVASIYLA ERZURUM, SAĞLIK VE ZİNDELİK SUNUYOR. İçindekiler Termal ve Sağlık Turizmi Erzurum'da Termal Turizmi, Ilıcalar Kaplıcaları Köprüköy Kaplıcası (Deli Çermik) Pasinler Kaplıcası Akdağ Kaplıcası, Hızırilyas Köyü Kaplıcası Erzurum'da Hastaneler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Üni. Araştırma Hastanesi Erzurum İl Kültür ve Turizm Yayın No: 34

3 4 5 TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİ Termal turizm tesisleri ve hastaneleri ile Erzurum, Türkiye nin en önemli sağlık merkezlerinden biridir. Bütün dallarda hizmet veren çok sayıda hastanenin bulunduğu Erzurum da, sağlık kurumları teknolojik donanım ve nitelikli personel bakımından oldukça güçlüdür. Bölgenin en önemli hastaneleri burada bulunmaktadır. Şehir merkezi ve ilçelerde 1 Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 17 devlet hastanesi, 1 üniversite hastanesi, 1 özel hastane, 20 toplum sağlığı merkezi, 28 aile sağlığı merkezi bulunmaktadır. Erzurum, sahip olduğu kaplıcalarıyla da bölgenin en önemli termal turizm merkezlerinden biridir. Pasinler, Ilıca ve Köprüköy de bulunan kaplıcalar, pek çok hastalık için şifa kaynağıdır. Kaplıca suları debi, sıcaklık, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından oldukça üstün özellikler taşımaktadır. Bu kaplıcalar, daha çok mide, böbrek, sindirim sistemi ve romatizmalı rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

4 6 7 Erzurum'da Termal Turizm Tesisleri Erzurum kent merkezi ve ilçelerinde 170 in üzerinde termal turizme olanak sağlayacak kaynak tespit edilmiştir. Pasinler ve Aziziye de termal otel ve kaplıca, Köprüköy de çamur havuzları, Akdağ, Arzuti, Meman (Tekman), Hamzan (Tekman), Çimenözü (Çat) ve Hızırilyas ta (Horasan) ilkel tesisler bulunmaktadır.

5 ILICA (AZİZİYE) KAPLICALARI Erzurum un 15 km batısındaki Aziziye ilçe merkezinde yer almaktadır. Sodyum ve bikarbonatlı kaynak suyu 39 C sıcaklığa ve 25 lt/sn akım değerine sahiptir. Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklara, göz hastalıklarına, sinir sistemi hastalıklarına, deri hastalıklarına ve metabolizma bozuklukları gibi bir dizi rahatsızlığa iyi geldiği tespit edilmiştir. Aziziye Belediyesi tarafından işletilen tesislerde termal havuzların yanı sıra, hamam, masaj salonu, spor salonu, açık ve kapalı restoranlar, mescit, dinlenme ve toplantı salonları ile açık otopark bulunmaktadır. Tesis bünyesinde yer alan otel bölümü 36 oda 5 süitten oluşmaktadır. 8 9

6 10 11 PASİNLER KAPLICALARI Erzurum un 40 km doğusunda Pasinler ilçe merkezinde yer almaktadır. Bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, karbondioksitli ve kısmen de radyoaktif bileşimli olan kaplıca suyunun sıcaklığı C arasında değişmektedir. Ph değeri 6.5'dir. Kaynağı, 205 metreden doğal çıkışlı olan kaplıca, 15 It/sn. akım değerine sahiptir. Kaplıcadan, içme ve banyo kürleri şeklinde yararlanılmaktadır. İçilerek kullanıldığında safra kesesi, karaciğer, mide ve bağırsak üzerinde etkili olmaktadır. Romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, çeşitli sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme tedavisi için ise banyo kürleri yapılmaktadır. Kaplıca alanında işletmeciliğini Pasinler Belediyesi nin yaptığı 2 adet kaplıca ve özel bir işletmeye ait 72 yatak kapasiteli bir termal otel bulunmaktadır. Bununla birlikte, 1000 yatak kapasiteli 5500 devremülkten oluşan Akasya Vadisi'ne ait termal tesis projesi inşaatı devam etmektedir. Pasinler'de yapımı devam eden bir diğer termal tesis ise Lalezar Termal'in 2014 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması beklenmektedir.

7 12 13 KÖPRÜKÖY KAPLICASI (DELİ ÇERMİK) Erzurum'un 56 km doğusundaki Köprüköy ilçe merkezine 3 km mesafede bulunmaktadır. Köprüköy ilçesinde daha çok mineral miktarı yüksek olan çamurlardan yararlanılmaktadır. Bikarbonat, sodyum, kalsiyum, karbondioksit, demir ve bromür içeren kaplıca suyu; romatizmalı hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, göz hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları ve metabolizma bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır. İşletmeciliğini Köprüköy Belediyesi nin yaptığı tesiste 2 adet açık havuz ve çamur ünitesi bir oda bir mutfaktan oluşan pansiyon tipi evler bulunmaktadır. HIZIRİLYAS KÖYÜ KAPLICASI Horasan İlçesi ne yaklaşık 10 km Erzurum a 102 km mesafede yer alan Hızırilyas köyünde bulunmaktadır. Cilt hastalıkları, romatizma, kadın hastalıkları ve kemik kireçlenmeleri için şifa kaynağı olan su bikarbonat, klorür, sülfat, kalsiyum, karbondioksit gazı içermektedir. Horasan Kaymakamlığı nın yaptığı çalışmalar ile alanda var olan tesisler iyileştirilmiş ve iki havuz yapılmıştır. AKDAĞ KAPLICASI Erzurum'un 28 km kuzeyinde, Dumlu Dağı'nın eteğindeki Akdağ köyündedir. Jeotermal sahasında 30 C sıcaklık ve 5 lt/sn debiye sahip ilkel bir kaplıca tesisi bulunmaktadır. Biokarbonat, klorür, sodyum, magnezyum ve bromürlü kaplıca suyu mide, bağırsak, safra kesesi ve şeker hastalıklarına iyi gelmektedir. Kaplıcaların bulunduğu bölge halk tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

8 Erzurum'da Hastaneler Erzurum, kapasiteli ve çok yönlü hastaneleri ile Türkiye'nin önemli bir sağlık turizmi merkezidir. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi gibi bölgenin en önemli hastaneleri burada bulunmaktadır. Bunun yanı sıra özel hastane ve sağlık kurumlarında da konforlu bir hizmet sunulmaktadır. İlde; 279 uzman doktor, 383 pratisyen hekim, 831 hemşire, 521 ebe görev yapmaktadır

9 16 17 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Sağlık Bakanlığı tarafından 2007 yılında yapımı gerçekleştirilen hastane, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sağlık merkezidir. 21 ameliyathane 5 yoğun bakım odası, Yanık Merkezi, 12 cerrahi servis ve 12 dâhili servisin bulunduğu hastane; 8 süit hasta odası, 179 adet tek kişilik hasta odası, 115 adet iki kişilik hasta odası, yeni doğan çocuk odası, travma acil müşahede odası, dahili acil bay ve bayan müşahede odası, Anne Oteli, kan merkezi, nükleer tıp, röntgen, MR, gama kamera, tomografi ve anjiyografi üniteleri ile hizmet vermektedir. 149 bin 986 metre karesi kapalı olmak üzere 150 bin 46 metre kare alan üzerine kurulan hastanenin 8 acil çıkış kapısı, 30 asansörü ve toplam 1380 araç kapasiteli otoparkları bulunmaktadır. Hastane envanterinde bir de ambulans helikopter yer almaktadır. Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanede, hasta odalarının tamamı içerisinde LCD ekran TV, buzdolabı, banyo-tuvalet ve lavabosu ile hasta refakatçileri için yatak pozisyonuna çevrilebilir koltuklar bulunmaktadır. Yapısal özellikleri ve ileri teknoloji kullanılarak oluşturulmuş tıbbi ve teknik donanımı, yenilikçi ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla ulusal ve uluslararası alanda en yüksek düzeyde sağlık hizmeti vermektedir. 161 bin 500 metre kare açık alan, 188 bin 670 metre kare kapalı alan üzerine kurulan hastane, poliklinik, klinik, diyaliz, taş kırma ünitesi, nükleer tıp, radyoterapi, patoloji, sterilizasyon, merkez laboratuvarlar, kan bankası, dahili ve cerrahi yoğun bakım üniteleri, organ nakil ve yanık ünitesi, hemodinami ve genetik laboratuarı, ameliyathaneler ile günübirlik ameliyathanesinde modern cihazlar ile hizmet vermektedir. Ayrıca hastanelerimizde uluslararası standartlara sahip Radyoloji Görüntüleme Merkezleri de bulunmaktadır.

10 addesi Terminal Caddesi Yenimahalle Caddesi Somunoğlu Caddesi ORG. SELAHETTİN DEMİRCİOĞLU CADDESİ İSTANBUL KAPI CADDESİ 50.YIL CADDESİ Şelale Evler Caddesi ERZURUM'DA TERMAL ve SAĞLIK TURİZMİ HARİTASI Aziziye Parkı Cemal Gürsel Caddesi Merkez Yönetim Caddesi Erzurum Ticaret Meslek Lisesi Erzurum İl Kültür ve Büyükşehir Turizm Belediyesi Tourist Information İSPİR Erzurum Valiliği Erzurum Lisesi Hastaneler Caddesi Havuzbaşı Numune Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Öğretmenevi Çaykara Caddesi İsmatpaşa Cd Emniyet Polisevi Cen Kazım Karabekir Caddesi Millet Bahçe Caddesi 1. Korukçu Caddesi Verem Savaş Dispanseri 10 Muratpaşa Cad. Sami Kopan Caddesi PTT Mumcu Caddesi Yenikapı Caddesi rhan Şerifsoy Caddesi Pelit Meydan Caddesi İzzet Paşa Caddesi Cennet Çeşme Cad. Gürcü Kapı Cami Menderes Caddesi Taşhan Yakutiye Medresesi Kong Gürcü Kapı Caddesi Ayazpaşa Caddesi Demirciler Caddesi Taşmağazalar Caddesi Eski Bat Pazarı Caddesi CUMHURİYET CADDESİ Yenikapı Caddesi Ali Ravi Caddesi UZUNDERE Şerif Efendi Caddesi Çifte Minareli Medrese Eski Bat Pazarı Caddesi Gölbaşı Caddesi Dere Caddesi Palandöken Cad. Kars Kapı Caddesi Nenehatun Cd Dere Caddesi Mahmut Paşa Caddesi OLTU MET YESEVİ CAD. Nenehatun Cd Nenehatun Cd Abdu lah Hoca Caddesi Kümbet Caddesi Sakarya Cd Kars Kapı Caddesi Karskapı Cd Karskapı Cd Deli Ömer Caddesi SEMBOLLER Tepe Mezarlık Cd Kars Kapı Caddesi OLUR Tepe Mezarl k Cd AHMET YESEVİ CAD. Turizm danışma Hastane Kaplıca Otel Restoran Şht. Mehmet Gündüzbey Cd Kamu Kurumu Havaalanı Otogar Şehir Merkezi İlçe Merkezi Nene Hatun Cad. AHMET YESEVİ CAD. Kumludere Cd Kumludere Cd 18 ŞENKAYA Halk Kütüphanesi Erzurum ZARYOLU FATİH SULTAN MEHMET BULVARI FATİH SULTAN MEHMET BULVARI İmam Hatip Lisesi Nenehatun Göğüs Hastalıkları ve Doğum Hastanesi REFİK SAYDAM CADDESİ Net Gör Özel Göz Dal Merkezi İl Özel İdaresi Yenişehir Caddesi Yenişehir Caddesi Sağlık Köşk Polikliniği Erzurum Arkeoloji Müzesi Palandöken Devlet Hastanesi TRT Erzurum Bölge 24 Temmuz Caddesi 24 Temmuz Caddesi Zakirbey Caddesi Bosna Hersek Caddesi TORTUM Kıbrıs Caddesi Malazgirt Caddesi Palandöken Kayak Alanı Ski Area (2 km) Köşk Caddesi Özel Buhara Tıp Merkezi Hıfsı Sıhha Enstitüsü Bölge Curling Arena (2 km) Araplar Düzü Caddesi Rüştü Paşa Caddesi Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası NARMAN Palandöken Caddesi KARS AĞRI IĞDIR FATİH SULTAN MEHMET BULVARI İtfaiye Şht. Erdal Pişkin Cd. Sakıp Efendi Cd. Sakıp Efendi Cd. Türbe Yolu Cad. Sultan Alparslan Cd. BİNGÖL FATİH SULTAN MEHMET BULVARI Atatürk Yetiştirme Yurdu TCK 12. Bölge Samsun Cd. Sakıp Efendi Cd. Şht. Erdal Pişkin Cd. İsmail Gürcan Cd. Samsun Cad. Samsun Cad. Sultan Alparslan Cd. ERZURUM TERMAL TURİZM HARİTASI AKDAĞ ATATÜRK BULVARI Yonca Sok. Yonca Sok. Samsun Cd Yıl Cd. Yeşil Hark Cd HIZIR İLYAZ HORASAN AZİZİYE PASİNLER KÖPRÜKÖY ERZURUM

11 Özel Şifa Hastanesi Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi 112 Komuta Merkezi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cemal Gürsel Stadyumu Cemal Gürsel Stadium Havaalanı Yolu ERZİNCAN - ERZURUM YOLU ANKARA İSTANBUL TRABZON Atatürk Üniversitesi Havaalanı Airport Otogar Bus Terminal PTT Terminal Caddesi Somunoğlu Caddesi DSİ Terminal Caddesi Yenimahalle Caddesi BİNGÖL Somunoğlu Caddesi ORG. SELAHETTİN DEMİRCİOĞLU CADDESİ İRTİBATLAR İLGİLİ KURUMLAR Erzurum Valiliği +90 (442) Erzurum Büyükşehir Bel. +90 (442) Erzurum İl Kültür ve Turizm +90 (442) Aziziye Parkı Pasinler Kaymakamlığı +90(442) İSTANBUL KAPI CADDESİ 50.YIL CADDESİ Şelale Evler Caddesi Cemal Gürsel Caddesi Merkez Yönetim Caddesi 20 Pasinler Kaplıcaları +90 (442) Akasya Vadisi +90 (442) Polisevi Lalezar Termal FATİH SULTAN MEHMET BULVARI FATİH SULTAN MEHMET BULVARI Erzurum İmam Hatip Lisesi Aziziye Kaymakamlığı +90(442) Horasan Kaymakamlığı +90(442) Köprüköy Kaymakamlığı +90 (442) Köprüköy Belediyesi +90 (442) Turizm Danışma +90 (442) Alo Ambulans: 112 Alo Polis: 155 ULAŞIM BİLGİLERİ Erzurum Havalimanı +90 (442) Türk Hava Yolları Anadolujet Onur Hava Yolları +90 (850) Erzurum Ticaret Meslek Lisesi Erzurum İl Kültür ve Büyükşehir Turizm Belediyesi Tourist Information Erzurum Valiliği REFİK SAYDAM CADDESİ Erzurum Lisesi Hastaneler Caddesi Pegasus Hava Yolları +90 (850) Havuzbaşı Yenişehir Caddesi Yenişehir Caddesi Net Gör Özel Göz Dal Merkezi TURİZM ACENTELERİ Sağlık Köşk Polikliniği Numune Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Öğretmenevi Erzurum Otobüs Terminali +90 (442) Esadaş Turizm +90 (442) Dadaş Turizm Palandöken Seyahat +90 (442) palandokenseyahat.com Kuşkay Tur İl Özel İdaresi +90 (442) Tur +90(442) Nenehatun Durmazpınar Göğüs Hastalıkları Seyahat ve Doğum Hastanesi +90 (442) Ak-Burak Tur +90 (442) Eş-Dost Tur +90 (442) Overir Tur +90 (442) Tur 25 Seyahat +90 (442) Medam Turizm +90 (505) TERMAL TURİZM TESİSLERİ Aziziye Termal Tesisleri Erzurum Arkeoloji Müzesi Çaykara Caddesi İsmatpaşa Cd Emniyet TRT Erzurum Bölge Cen Palandöken Devlet Hastanesi Kazım Karabekir Caddesi Erzurum Turizm Portalı Millet Bahçe Caddesi 1. Korukçu Caddesi 24 Temmuz Caddesi 24 Temmuz Caddesi Verem Savaş Dispanseri HASTANELER Zakirbey Caddesi Muratpaşa Cad. Bosna Hersek Caddesi Kıbrıs Caddesi Sami Kopan Caddesi PTT Mumcu Caddesi Malazgirt Caddesi Yenikapı Caddesi Palandöken Kayak Alanı Ski Area (2 km) rhan Şerifsoy Caddesi Pelit Meydan Caddesi Erzurum Kamu Hastaneler Birliği +90 (442) Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi +90 (442) Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi +90 (442) ATATÜRK BULVARI İzzet Paşa Caddesi Köşk Caddesi Yonca Sok. Cennet Çeşme Cad. Özel Buhara Tıp Merkezi Hıfsı Sıhha Enstitüsü Bölge Palandöken Devlet Hastanesi +90 (442) Nene Hatun Kadın Doğum +90 (442) nenehatundogum.gov.tr Curling Arena (2 km) Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi +90 (442) Özel Şifa Hastanesi +90 (442) Özel Buhara Tıp Merkezi +90 (442) Komuta Merkezi +90 (442) Gür C CUM Yenikapı C Yonca Sok. addesi Y M

12 Bu broşür, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Erzurum Turizm Ürünleri Farkındalık Projesi" kapsamında bastırılmıştır. İçerik ile ilgili tek sorumluluk İl Kültür ve Turizm 'ne aittir ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın görüşlerini yansıtmaz.

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18

DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 10-11 12-13 14-15 16-18 3 DOĞAYI, KAYAĞI, KIŞI SEVENLER; PALANDÖKEN'DE YAŞANMAMIŞ BİR KIŞ KEYFİ SİZİ BEKLİYOR. İçindekiler Erzurum da Kış Turizmi Palandöken Kayak Merkezi Konaklı Kayak Merkezi Kandilli Kayak Merkezi Atlama Kuleleri

Detaylı

Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri...

Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri... Kaplıca Rehberi Türkiyede ziyaret edebileceğiniz birçok kaplıcanın özellik ve iletişim bilgileri... BURSA-Çekirge Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir. Tedavi edilen hastalıklar: Romatizma, karaciğer,

Detaylı

Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir.

Su sıcaklığı: 31 C ve 46 C arasında değişir. İşte Türkiye'nin kaplıca rehberi Kaplıcalar, Türkiye'de bir çok kişi şifa merkezleridir. Peki hastalığınıza göre hangi kaplıcaya gitmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte hastalıklara ve özelliklerine

Detaylı

SİVAS İLİNİN JEOTERMAL. Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS

SİVAS İLİNİN JEOTERMAL. Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS SİVAS İLİNİN JEOTERMAL SULARI Fikret KAÇAROĞLU, Tülay EKEMEN Cumhuriyet Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü, 58140 SİVAS JEOTERMAL ENERJİ Jeotermal Enerji, yerkabuğunun çeşitli

Detaylı

ERZURUM İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI

ERZURUM İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI ERZURUM İLİ MADEN VE ENERJİ KAYNAKLARI Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu da toprakları bulunan Erzurum ili Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük ilidir. Palandöken Dağı eteklerinde kurulan il, son yıllarda kış

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. - 64. TOPLANTI GÜNDEMİ ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 63. 64. TOPLANTI GÜNDEMİ İLİ : ERZURUM TARİH : 3031/01/2014 Sıra No Karar No İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel Mülkiyeti Alanı ve Derecesi Nereden Geldiği

Detaylı

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı. İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır.

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı. İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır. 2 3 İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı binası tüm mekanik tesisat işleri firmamız tarafından yapılmıştır. 5 T.C. Anayasa Mahkemesi T.C. Anayasa Mahkemesi binası tüm mekanik

Detaylı

www.avrasyatermal.com www.avrasyatermal.com 0850 811 84 34 Sizlerin Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Olmanız İçin Sağlık, otel, devre mülk ve devre tatil olarak projelendirilen Avrasya Termal, Marmara nın

Detaylı

Erzurum TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar

Erzurum TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar On5yirmi5.com Erzurum TEOG boş kontenjanlar Teog taban puanlar 2015-2016 yılı Erzurum Teog hangi liselerde boş kontenjan var, e-okul için taban puanları, toplam kontenjları ve TEOG okul türleri işte bu

Detaylı

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r Prof. Dr. Mustafa SOLAK Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü msolak@aku.edu.tr V. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi

Detaylı

KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9

KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler 2-3 4-5 6-7 8-9 1 1 2 3 KEŞFETMEYİ SEVEN, TARİH VE KÜLTÜR MERAKLILARI; ANADOLU'NUN KAPISI SİZI BEKLİYOR. TARİH VE KÜLTÜRÜN SIRLARI BU PLATODA. İçindekiler Kültür ve Kreatif Turizm Erzurum Kalesi, Saat Kulesi, Pasinler

Detaylı

BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ

BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ Ajans Adı: Bütçe Dönemi: Tarih Aralığı: Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2017 01.01.2017-30.06.2017 BÜTÇE GELİR KESİN HESAP CETVELİ KOD 1 KOD 2 KOD 3 KOD 4 01 02 GELİRİN KODU Merkezi Yönetim Bütçesinden

Detaylı

İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. ERZURUM PALANDÖKEN Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi ,346. ERZURUM YAKUTİYE Yakutiye Fen Lisesi ,458

İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı. ERZURUM PALANDÖKEN Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi ,346. ERZURUM YAKUTİYE Yakutiye Fen Lisesi ,458 İL/İlçe Okul Adı Kont Taban Puanı Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi 150 481,346 Yakutiye Fen Lisesi 120 466,458 Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi 170 462,931 Erzurum Anadolu Lisesi 136 453,878 Oltu Fen Lisesi

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

Meslek Kazandırma ve İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği (MESİNDER)

Meslek Kazandırma ve İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği (MESİNDER) Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üye Listesi Sıra No İl Kurum / Kuruluş Asil Üyeler 1 Erzurum Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi 2 Erzurum Tarım ve Kırsal

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Otel Bilgisi Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Balıkesir, Edremit'te hizmet vermektedir. İstanbul'a 490, Bursa'ya 240, İzmir'e 210 kilometre mesafede yer almaktadır.

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

2015 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER

2015 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER 2015 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER Tercih Kodu 73352 Okul Adı AŞKALE / Aşkale Okul Türü Öğretim Süresi Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Yabancı Dili Kontenjanı YÜZDELİK DİLİM (EYP)

Detaylı

ERZURUM İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI

ERZURUM İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI ERZURUM İLİNDEKİ HER BİR LİSENİN 2016 YGS ORTALAMA, PUAN, SIRA BİLGİSİ VE İL - TÜRKİYE SIRALAMALARI ERZURUM ADAY SAYILARI TEMEL YGS PUANLARI FEN BİLİMLERİ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER MATEMATİK YGS'ye Giren

Detaylı

Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA

Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA Çanakkale İlindeki Kaynaklar HIRDIRLAR KAPLICASI KUCUKCETMI KAPLICASI KIRKGECIT ILICASI KIZILCA TUZLASI KAPLICASI OZANCIK ILICASI KARAILICA AKCEKECILI ILICASI KESTANBOLU KAPLICASI KOCABASLAR ILICASI PALAMUTOBA

Detaylı

KONYA ĐLĐ JEOTERMAL ENERJĐ POTANSĐYELĐ

KONYA ĐLĐ JEOTERMAL ENERJĐ POTANSĐYELĐ Konya İl Koordinasyon Kurulu 26-27 Kasım 2011 KONYA ĐLĐ JEOTERMAL ENERJĐ POTANSĐYELĐ Yrd.Doç.Dr.Güler GÖÇMEZ. Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi. gulergocmez@selcuk.edu.tr 1.GĐRĐŞ Jeotermal

Detaylı

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE YOZGAT Yozgat E 88 karayolu üzerinde bulunması ve özellikle Hattuşaş(Hitit Medeniyeti Başkenti)'a yakın olması ve Hattuşaş ile Kapadokyayı birbirine bağlayan Atatürk yolunun

Detaylı

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE

Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE Arsa Dikili, İzmir, TÜRKİYE 592 Dönüm Termal Arazi (aralarından asfaltlı yol geçen iki parça 514 ve 77 Dönüm) Konut ve Termal Turizm İmarlı (Bakanlık onaylı 1/100.000 lik plan) Yasal Bilgiler, Teşvikler

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 28-29. TOPLANTI GÜNDEMİ Sıra No ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 2829. TOPLANTI GÜNDEMİ İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel i Sit Alanı ve Derecesi İLİ: ERZURUM TARİHİ : 2728/09/2012 Nereden Geldiği Temsilci

Detaylı

Mutluluğu birlikte yaşamaktır

Mutluluğu birlikte yaşamaktır Mutluluğu birlikte yaşamaktır Bodrum Capital Group A.Ş. Atatürk Mah. Meriç Cad. Andromeda Gold Plaza B Blok D: 189 Kat: 45 Ataşehir / İSTANBUL Tel: 0(216) 290 26 66 Fax: 0(216) 290 26 69 EGE NİN İNCİSİ

Detaylı

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet...

www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... www.kuzeydoguanadolu.com Kıs Sporları Merkezi Sen de Kesfet... Palandöken Kayak Merkezi 2 Doğal iklim şartları ile 6 ay boyunca kayak yapmaya elverişli kar kalitesi, uzun pistleri ve tesisleri ile dünyanın

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız...

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız... İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985 İller Bankası Genel Müdürlüğü İçme Suyu İnşaatı Ereğli/Konya-1985 Türkiye Elektrik Kurumu TEÜİAŞ Çevre Aydınlatma Çevre İhata

Detaylı

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu

Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ve Cami. Ilgın Kaplıcaları. Buhar Banyosu Ilgın Sahip Ata Vakıf Hamamı Konya'nın 90 km kuzeybatısında yer alan ve 349 km2 yüzölçüme sahip olan Ilgın, günümüzden 3500 yıl önce şimdiki iskan yerinin 25 km kuzeydoğusunda Hititler tarafından "Yalburt"

Detaylı

B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE

B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE B Ü L T E N -1- ERZURUM/TÜRKİYE BÜLTEN 1 ESOC 2019 4-12 Şubat Erzurum-TÜRKİYE 1. Organizatörler Türkiye Oryantring Federasyonu Etkinlik Direktörü E.Direktör Yardımcısı Sekreterya Parkur Planlama Ibrahim

Detaylı

YANGIN ALGILAMA VE UYARI SİSTEMLERİ. Referanslar

YANGIN ALGILAMA VE UYARI SİSTEMLERİ. Referanslar YANGIN ALGILAMA VE UYARI SİSTEMLERİ Referanslar Sultan Makamı Konakları - İstanbul Grand Regency Doha Hotel - Van Emlak Konut - Stüdyo 24 - İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı

Detaylı

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX

T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Yatırıma Uygun Turizm Alanları Raporu Sektörel Raporlar Serisi IX AĞUSTOS 2014 DÜZCE TURİZM YATIRIM ALANLARI T.C. DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI

Detaylı

On-line İletişim Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd Haymana Ankara

On-line   İletişim Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd Haymana Ankara On-line İletişim info@midashaymana.com +90 312 658 00 00 Adres Çaldağ Mh.Erguvan Cd. 06860 Haymana Ankara Tesis Adı MİDAS HOTEL HAYMANA TERMAL SPA & WELLNESS Adres Çaldağ Mahallesi Erguvan Cad No:10 Haymana-ANKARA

Detaylı

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Milli Gelirin yaklaşık %5 i turizm sektöründen elde edilmektedir. (%1i termal turizimden) Turizm sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı

Detaylı

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif in şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif in şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sunuş Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan -ı Şerif in şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Maalesef du nyanın pek çok yerinde Mu slu manlar, bu ramazana da boynu bu ku k, yu reği yaralı, gözleri

Detaylı

GÜVEN. Kvalifiye Personel, Lisan, Kültür,Din,Gelenek ve Görgü farkliliklari

GÜVEN. Kvalifiye Personel, Lisan, Kültür,Din,Gelenek ve Görgü farkliliklari SAGLIK TURIZMI DR.MED.MEHMET VEDAT ÖZEK 1957 IZMIR Lise Saint Benoit Istanbul, Ankara Tevfik Fikret 1975 Almanya Munih tip fakultesi menzunu 1985 USA Boston Kardioloji Research center Harvard Med. School

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Önlisans Programları Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM EK-YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Ek Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 1438 1026 71 Lisans Programları Tablo Örgün

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA KONGRE MERKEZİ / İZMİR KAYA KONGRE MERKEZİ ZEMİN KAT SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL) YÜKSEKLİK m ZEMİN

Detaylı

2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Balçova İlçe Raporu

2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları. Balçova İlçe Raporu 2014-2023 İzmir Bölge Planı İlçe Toplantıları Mayıs, 2013 Nüfus Yapısı Genel Bilgiler Yüzölçümü, 2002: 21,22 km2 Nüfus, ADNKS, 2012: 77.843 kişi Nüfus Yoğunluğu, 2012: 3706 kişi Şehirleşme Oranı, 2012:

Detaylı

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 65. - 66. TOPLANTI GÜNDEMİ

ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 65. - 66. TOPLANTI GÜNDEMİ ERZURUM KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU NUN 65. - 66. TOPLANTI GÜNDEMİ İLİ :ERZURUM TARİH :27-28/02/2014 Sıra No Karar No İli İlçesi Konusu Pafta Ada Parsel Mülkiyeti Sit Alanı ve Derecesi Nereden

Detaylı

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam

Lisans Toplam Açıköğretim Önlisans Programları Örgün Öğretim Tablo 3 / A _B Önlisans Toplam ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖSYM YERLEŞTİRME BİLGİLERİ Program Seviyesi Program Türü Kontenjan Yerleşen Tercih Oranı Açıköğretim 5638 5638 100 Lisans Programları Tablo 4 Örgün Öğretim

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

BURSA DA SAĞLIK TURİZMİNDE TERMAL SU POTANSİYELİ ve TERMAL SU YA BAĞLI SAĞLIK TURİZMİ NDEKİ HEDEFLER

BURSA DA SAĞLIK TURİZMİNDE TERMAL SU POTANSİYELİ ve TERMAL SU YA BAĞLI SAĞLIK TURİZMİ NDEKİ HEDEFLER BURSA DA SAĞLIK TURİZMİNDE TERMAL SU POTANSİYELİ ve TERMAL SU YA BAĞLI SAĞLIK TURİZMİ NDEKİ HEDEFLER BAYRAM VARDAR A GRUBU ŞEHİR PLANCISI UPA KENTSEL PLANLAMA ve MİMARLIK A.Ş. www.upa.com.tr Mart 27, 2018;

Detaylı

FACTSHEET. Toplam kapalı alan : 15.000 m 2. : Oda Kahvaltı-Yarım Pansiyon Toplam açık alan : 80.000 m 2

FACTSHEET. Toplam kapalı alan : 15.000 m 2. : Oda Kahvaltı-Yarım Pansiyon Toplam açık alan : 80.000 m 2 1 FACTSHEET GENEL BİLGİLER - İLETİŞİM BİLGİLERİ VE MESAFELER Otel sahibi : Doğan Jeotermal Gruop Sezon : 12 ay Kategori : Özel Belgeli Tesis Toplam kapalı alan : 15.000 m 2 Pansiyon durumu : Oda Kahvaltı-Yarım

Detaylı

İSTANBUL A DEĞER KATAN PROJE

İSTANBUL A DEĞER KATAN PROJE GÜÇLÜ İNŞAAT A.Ş. Temelleri 1991 yılında atılan Güçlü İnşaat, bugün ana müteahhit ve yatırımcı olarak Amerika dan, Afrika ya kadar geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Güçlü İnşaat A.Ş., bilgi ve

Detaylı

Burj Al Babas Devremülkleri

Burj Al Babas Devremülkleri Burj Al Babas Devremülkleri Burj El Babas toplamda 732 adet villadan oluşmaktadır. Bu villaların 372 adeti satılmıştır. Kalan 360 adet villanın kaba inşaatın % 60 bitirilmiştir. Devremülkler 2017 sonunda

Detaylı

BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü

BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA da Medikal Turizm Termal Turizmi SPA-Wellness

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ KONTENJAN BİLGİLERİ FAKULTE PROGRAM 2. Sınıf 3. Sınıf 4. Sınıf 5. Sınıf 2. Sınıf (Y.Dışı) 3. Sınıf (Y.Dışı) 4. Sınıf (Y.Dışı)

Detaylı

TC. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

TC. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI TC. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İl Değerlendirmeleri ERZURUM 2013 2 AİLEYE DÖNÜŞ VE AİLE YANINDA DESTEK UYGULAMASI KAPSAMINDA SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK VERİLEN ÇOCUK HİZMETLERİ Yıllar Korunmaya

Detaylı

www. birlikinsaat.com

www. birlikinsaat.com www.birlikinsaat.com Yaşam kaliteniz birlik te yükselir... İlk Olarak 1970 Yılında Sönmez Ailesi Tarafından Temelleri Atılan ve 1997 Yılında Emin Sönmez Tarafından Kurumsal Bir Kimliğe Kavuşturulan Birlik

Detaylı

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC

k aya Meetıngs M eetıngs ıncentives ı NCENTIVES CONVENTIONS C ONVENTIONS EXHIBITIONS E TECHNIC k aya Meetıngs ıncentives CONVENTIONS EXHIBITIONS TECHNIC KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ KAYA RAMADA PLAZA KONGRE MERKEZİ A1 KATI SALONLAR ALAN - m 2 TİYATRO SINIF U DÜZENİ BANKET RESEPSİYON (KOKTEYL)

Detaylı

2 NOLU HAT ZAFERTEPE-ATAKENT-E.ÇELEBİ HASTANESİ-ÇAMLICA YURDU HATTI (23/12/2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYULACAK GÜZERGAH)

2 NOLU HAT ZAFERTEPE-ATAKENT-E.ÇELEBİ HASTANESİ-ÇAMLICA YURDU HATTI (23/12/2013 TARİHİNDEN İTİBAREN UYULACAK GÜZERGAH) A-1 PRESTİJ NOLU HAT ZAFERTEPE-F.S.M BUL.-ADNAN MENDERES BUL.-MERKEZ KAMPÜSÜ HATTI (03.12.2013 Tarih VE 2738 Sayılı Meclis Kararıyla Uygulamaya Geçen Güzergah) Gidiş: Zafertepe -İmam Gazali Cad.-KYK-Dumlupınar

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI Müge ÜNAL

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI Müge ÜNAL T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 Aralık ayında 2015 yılına ait Sağlık İstatistikleri Yıllığı yayınlanmıştır. Söz konusu çalışma; T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

BAŞLAMA. 1984-2020 91 496 871 520 91 496-579 786 - - 10 000 Sulama: 43162 ha 1986A010210 Demirdöven (DAP) Erzurum Depolama: 34,5 hm3

BAŞLAMA. 1984-2020 91 496 871 520 91 496-579 786 - - 10 000 Sulama: 43162 ha 1986A010210 Demirdöven (DAP) Erzurum Depolama: 34,5 hm3 ERZURUM I 385 750 6 37 35 7 87 65 66 5 500 5 478 505 934 TARIM SEKTÖRÜ I 15 4 69 46 15 4 1 66 498 53 949 DEVLET SU İŞLERİ GN.MD. I 1977A01030 Küçük Su İşleri Erzurum Depolama: 1,57 hm3 010017 00 703 3

Detaylı

Erzurum Termal Turizm Potansiyeli

Erzurum Termal Turizm Potansiyeli KUZEYDO U ANADOLU KALKINMA AJANSI Erzurum Termal Turizm Potansiyeli Turizm Raporlar No: 3 Süleyman TOY Selim ÇATAKÇI Emine Bilgen EYM RL Murat KARAPINAR Erzurum 2010 Her hakk sakl d r. TE EKKÜR Bu çal

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 7 sayfa PLANLAMA ALANININ TANIMI

Detaylı

Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel

Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel Yeni Çağlayan Çağlayan Aşiyan Otel Dört Mevsim Tatil Dünyada en büyük servet sağlık ve bu sağlık doğanın kalbinde gizli... Doğa bu gizliliği kimi zaman tertemiz orman havasıyla, kimi zaman şifalı sularla

Detaylı

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Yaklaşık 800 milyon insanın seyahat ettiği dünyamızda, en çok gidilen 10 bölgeden birisi olan ülkemize nitelikli

Detaylı

Obsidyen ile sağlıklı kalın. OBSİDYEN TAŞI NEDİR?

Obsidyen ile sağlıklı kalın. OBSİDYEN TAŞI NEDİR? HAKKIMIZDA Makro Grup A.Ş. bünyesinde yer alan Obsidyen Maden ve Mermercilik LTD. ŞTİ., 2002 yılında madencilik, değerli ve yarı değerli taş işleme alanlarında faaliyet göstermek üzere İstanbul da kurulmuştur.

Detaylı

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk.

1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. 1977 yılında, insanımızın kendine ait huzur dolu bir ev hayaline, nitelikli ve güvenli yaşam alanları idealimizle cevap vermek için yola koyulduk. Günümüze geldiğimizde, binlerce konut teslimi gerçekleştiren

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

PERSONEL TEMİN PLANI

PERSONEL TEMİN PLANI BÖLÜMLER Özellikler Mevcut Personel Sayısı Asgari Nöbet Tutan Personel Sayısı İç Kaynaklardan Transfer Dış Kaynaklardan İstem Beyin Cerrahi - KBB- Cildiye Kliniği Yatak sayısı: 40 Branş Sayısı: 3 1 Sorumlu

Detaylı

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA

ERZURUM OTELLER TLF: 0242 324 14 68 FAX: 0 242 324 14 98 ADRES: ÇAĞLAYAN MAHALLESİ 2058 SK. 5/5 MURATPAŞA/ANTALYA ERZURUM OTELLER RENAISSANCE POLAT HOTEL Hotel:Özgün dağ oteli mimarisiyle tasarlanan Polat Renaissance; standart, corner ve dubleks suite olmak üzere 234 adet yaz - kış klimatize edilebilir odası ve 693

Detaylı

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bahçelievler de Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL (213.520 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Marigold Thermal & Spa Otel

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Marigold Thermal & Spa Otel Otel Bilgisi Marigold Thermal & Spa Otel Marigold Thermal & SPA Hotel; Çekirge mevkiinde 120 oda ve 246 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Tesiste verilen açık büfe sabah kahvaltısı ile güne güzel

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

TR62 ADANA-MERSİN BÖLGESİ TEMEL SOSYAL VE EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ-2

TR62 ADANA-MERSİN BÖLGESİ TEMEL SOSYAL VE EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ-2 TR62 ADANA-MERSİN Sİ TEMEL SOSYAL VE EKONOMİK GÖSTERGELER BÜLTENİ-2 BÜLTEN NO 2 TR62 ADANA-MERSİN Sİ TEMEL SOSYAL VE EKONOMİK GÖSTERGELER Çukurova Kalkınma Ajansı sorumluluk alanı olan TR62 Düzey 2 Bölgesi

Detaylı

www.arterinsaat.com.tr

www.arterinsaat.com.tr Proje Kataloğu 2014 www.arterinsaat.com.tr 2001 Model Yapı Mimarlık AŞ kuruldu. 2004 Malatya / Darende Otel Tiryandafil Renovasyonu, Malatya / Darende Vakıf Merkezi Renovasyonu, 2005 İzmir / Çeşme Club

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU

TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TRABZON ÜNİVERSİTESİ TONYA MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ İlk ve Acil Yardım Programı Bu programın amacı; hastalık veya kaza sırasında ilk anda olay yerinde uygulanacak tedavi ve

Detaylı

B r an değ l, her zaman kazanmaya. başlayın...

B r an değ l, her zaman kazanmaya. başlayın... B r an değ l, her zaman kazanmaya başlayın... Özellikler YAPI ÖZELLİKLERİ tam otomatik çift asansör su deposu ve hidrofor sistemi jeneratör sistemi deprem, ısı ve yangın yönetmeliklerine uygun radye temel

Detaylı

GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN

GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN GREEN PARK AYDIN 0 532 608 64 08 0 532 317 12 49 AYDIN IN YEPYENİ YAŞAM PROJESİ: GREEN PARK AYDIN 1 2 ZEYKO İNŞAAT ZEYKO İNŞAAT GÜVENCESİYLE ZEYKO İNŞAAT TAN AYDIN A ARTI DEĞER KAZANDIRACAK

Detaylı

HERŞEY DAHİL HELAL HOTEL

HERŞEY DAHİL HELAL HOTEL 2015 FACT SHEET HERŞEY DAHİL HELAL HOTEL GENEL BİLGİLER Hotel Kategori Acente Puanlaması Pansiyon Türü Adres Telefon Websitesi E- mail Toplam Alan Oda Sayısı Yatak Sayısı Kat Sayısı Evcil Hayvan Internet

Detaylı

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER ÖNEMLE DUYRULU ŞİRKET SORUMLUMUZ CEO SAYIN ŞENAY CAPLIK BİRSAT BÖLGEYE GİDEREK OTELLERİMİZİ ENGİN TECRÜBELERİNE DAYANARAK VE SPORCULARIMIZIN HEM RAHATINDAN ÖDÜN VERMEDEN TEK TEK OTELLERİ İNCELEMİŞ OLUP

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

*Görseller örnek çizimler olup FAHRİYORÜK tek taraflı değiştirme ve uygulama hakkına sahiptir.

*Görseller örnek çizimler olup FAHRİYORÜK tek taraflı değiştirme ve uygulama hakkına sahiptir. Yatay mimari anlayışıyla tasarlanmış SOFT, sizi özlediğiniz hayata davet ediyor. Eskişehir' in en önemli yerleşim merkezlerinden Akarbaşı Semti' nde inşa ettiğimiz birçok projeden sonra SOFT, size sadece

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 173 174 Elektrik, Elektronik-Biyomedikal-Kontrol Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI:

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer.

İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında olduğu gibi, karasal iklim hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer. Kayseri Hakkında Genel Bilgiler İç Anadolu Bölgesi nde büyük bir bölümü, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde de küçük bölümleri olan Kayseri, kuzeyinde Yozgat ve Sivas, doğusunda Sivas ve Kahramanmaraş,

Detaylı

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü T.C ÇANKIRI VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü KARAR TARİHİ : 31.10.2013 KARAR NO : 03 İL MAHALLİ ÇEVRE KURULU KARARI 4/6/2010 tarihli ve 27601 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Çevresel Gürültünün

Detaylı

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE

Kartalkaya Mevkii P.K BOLU, TÜRKİYE Otel Adı Adres Grand Kartal Otel Kartalkaya Mevkii P.K. 50 14200 BOLU, TÜRKİYE Telefon +90 374 234 50 50 Faks +90 374 234 50 47 Web Sitesi E-posta www.grandkartal.com info@grandkartal.com Açılış Tarihi

Detaylı

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder

Yatırımın Yeni Adresi. Bolluca YAKUT EVLERİ. güven inşa eder Yatırımın Yeni Adresi Bolluca YAKUT EVLERİ güven inşa eder Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Detaylı

T.C. ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI. Açılış ve yoklama yapılması (Karar alma çoğunluğunun tespiti) Gündeme Başlanılması.

T.C. ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI. Açılış ve yoklama yapılması (Karar alma çoğunluğunun tespiti) Gündeme Başlanılması. T.C. ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI TOPLANTI TARİHİ : 08 Ekim 2018 TOPLANTI GÜNÜ : Pazartesi (Saat 14.00 da) TOPLANTI YERİ : Büyükşehir Belediye Meclis Salonu Açılış ve yoklama yapılması

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ!

AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ! AMASRA NIN EN PRESTİJLİ PROJESİ! www.omia.com.tr Gayrimenkulde; garantili ve kârlı yatırım projeleri üretir... Omia İnşaat; yatırımcılarına kârlı yatırım fırsatları sunuyor. Kurulduğu tarihten itibaren

Detaylı

ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL

ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL ÇAĞLAYAN OTEL AŞİYAN OTEL Dört Mevsim Tatil Dünyada en büyük servet sağlık ve bu sağlık doğanın kalbinde gizli... Doğa bu gizliliği kimi zaman tertemiz orman havasıyla, kimi zaman şifalı sularla insanlıkla

Detaylı

maksimum konfor, maksimum deneyim...

maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... Genel Bilgi Koşulsuz misafir memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin başarıyı getirdiğine inanan

Detaylı

G R U P F İ Y A T T E K L İ F İ. Termalle gelen sağlık, huzur, mutluluk ve keyifli toplantıların adresi

G R U P F İ Y A T T E K L İ F İ. Termalle gelen sağlık, huzur, mutluluk ve keyifli toplantıların adresi G R U P F İ Y A T T E K L İ F İ Termalle gelen sağlık, huzur, mutluluk ve keyifli toplantıların adresi Kime : Mahmut AKÜLKE Acente / Şirket : TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU Tel : 0 542 278 04 99 E-mail

Detaylı

BİLİCİ TERMAL DEVREMÜLK VE TATİL KÖYÜ AYRICALIKLARI

BİLİCİ TERMAL DEVREMÜLK VE TATİL KÖYÜ AYRICALIKLARI BİLİCİ TERMAL DEVREMÜLK VE TATİL KÖYÜ AYRICALIKLARI KANYON VE GEZİNTİ ALANLARI BAY-BAYAN KAPALI HAVUZLAR TERMAL HAVUZLAR KÜR MERKEZİ AİLE BANYOLARI TÜRK HAMAMI BUHAR BANYOSU 0SAUNA 0RESTAURANT 0KAFETERYA

Detaylı

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır?

İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? İlin yatırımlar yönünden cazibesi nedir? İlde hangi sektörler yatırımcıları çağırmaktadır? 1. Konum (Taşımacılık ve Lojistik Avantaj) 2. Yetişmiş insan gücü 3. Zengin yer altı kaynakları (Maden, Termal)

Detaylı

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar 24 otobüs saatleri ve hat haritası 24 Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar Web Sitesi Modunda Görüntüle 24 otobüs hattı (Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar) arası 2 güzergah içeriyor. Hafta içi günlerde

Detaylı

BAŞLAMA. 2011A010170 Erzurum-Narman I. Merhale (DAP) Erzurum Depolama: 12 hm3 Sulama: 1618 ha 2011-2017 - 89 112 - - 3 392 - - 5 000

BAŞLAMA. 2011A010170 Erzurum-Narman I. Merhale (DAP) Erzurum Depolama: 12 hm3 Sulama: 1618 ha 2011-2017 - 89 112 - - 3 392 - - 5 000 ERZURUM I 378 19 5 168 968 65 794 1 919 45 45 300 171 50 836 TARIM SEKTÖRÜ I 187 787 1 955 81 186 485 1 090 680 499 63 919 DEVLET SU İŞLERİ GN.MD. I 1977A01030 Küçük Su İşleri Erzurum Depolama: 3 hm3 Sulama:

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ 2012 YILI EĞİTİM PLANI YAYIN : OCAK 2007 REVİZYON : 00 SAYFA NO: 1 / 7 KONUSU Depremde Depremzede ve Sağlık Personeli Olmak Sorumlu Hemşireler 17.01.2012 1 saat Afet Yönetim Merkezi Mehmet Eskitaş İleri ve Temel Yaşam Desteği

Detaylı