AVUSTURYA LİSELİLER VAKFI EĞİTİM BURSLARI YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AVUSTURYA LİSELİLER VAKFI EĞİTİM BURSLARI YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 AVUSTURYA LİSELİLER VAKFI EĞİTİM BURSLARI YÖNETMELİĞİ

2 AMAÇ : MADDE 1 : Bu yönetmelik, ALV Resmi senedinin 3 maddesinde yer alan Eğitim Burslarının uygulama esaslarının saptanması amacıyla hazırlanmıştır. Yetenekli fakat maddi olanaktan yoksun T.C.uyruklu çocukların ve gençlerin, eğitim ve öğrenimlerini desteklemek için nakti veya ayni, karşılıklı veya karşılıksız yardımlar yapmak temel ilkedir. TANIMLAR : MADDE 2: Bu Yönetmelikte kullanılan kavramların anlamları şöyledir : Vakıf Resmi Senet Yönetim Kurulu Bursiyer Bakanlık : Avusturya Liseliler Vakfı (ALV) : Avusturya Liseliler Vakfı Resmi Senedi. : Avusturya Liseliler Vakfı Yönetim Kurulu. : Burs alan öğrenci. : Milli Eğitim Bakanlığı BURS TÜRLERİ : MADDE 3 : ALV tarafından verilebilecek başlıca burs türleri şunlardır: A- İlköğretim ve Lise Destek Bursları : a) Öncelikli olarak Avusturya Lisesi nde ve ALV nin sahip olduğu ALEV Özel Okulları nda okuyan, başarılı fakat ekonomik desteğe gereksinimi olan öğrencilere verilmesi öngörülen destek burslarıdır. b) Vakıf imkanlarının elverdiği ölçüde, Bakanlığa bağlı İlköğretim okulları ve Liselerinde okuyan, başarılı fakat ekonomik desteğe gereksinimi olan öğrencilere verilmesi öngörülen destek burslarıdır. B-Yüksek Öğrenim Destek Bursları: a) Yurtiçi Yüksek Öğrenim Destek Bursları : Türkiye de kurulu tüm Üniversite ve Meslek Yüksek Okulları nda okuyan, başarılı fakat ekonomik desteğe gereksinimi olan öğrencilere verilmesi öngörülen destek burslarıdır.

3 b) Yurtdışı Yüksek Öğrenim Destek Bursları : Öncelikli olarak Avusturya Lisesi ni veya ALEV Özel Lisesi ni başarı ile bitirmiş ve yurtdışında yüksek öğrenime devam için önşart olan ÖSS baraj puanını aşmış, okumak istediği branşta öğrenim hakkı elde etmiş, tercihen Sprachdiplom ve/veya Matura (Abitur) diplomasını almış gençlere Avusturya başta olmak üzere yurtdışında yüksek öğrenim görmeleri için verilir. c) Yüksek öğrenim kitap ve malzeme destek yardımı: Yüksek öğrenim bursiyerlerine, Yönetim Kurulu nun gerekli tahsisatı yapmış olması koşuluyla bir aylık burs tutarı, her eğitim yılı başında kitap ve malzeme destek yardımı olarak verilebilir. Yönetim Kurulu bu yardımı sadece yurtiçi veya sadece yurtdışı yüksek öğrenim destek bursu alan öğrencilere ya da tamamına kullandırıp kullandırmamakta serbesttir. C- Yurtdışı kısa dönem sanat bursları: Avusturya Kültür Ofisi nin her yıl seçip yönlendirdiği adaylar arasından seçilen yüksek öğrenim öğrencilerine, Avusturya da sanatsal beceri ve tecrübelerine destek olmak amaçlı yapacakları kısa dönemli çalışmalara yönelik verilmesi öngörülen burslardır. BURS KOMİTESİ OLUŞUMU VE GÖREVLERİ : Madde 4 : Burs komitesi biri mutlaka Yönetim Kurulu üyesi olan 3 üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda burs komitesinin başkanıdır. Diğer iki üyenin ALV mütevelli heyeti üyeleri arasından seçilmesi esastır. Ancak üyelik için gönüllü aday çıkmaması durumunda, «burs komitesi başkanı» tarafından önerilecek Avusturya Lisesi mezunu adaylar arasından, YK tarafından boş üyeliklere atama yapılabilir. Burs komitesi seçilmiş Yönetim Kurulu nun görev süresi boyunca görev yapar. Bu süre içinde çeşitli gerekçelerle oluşacak eksikliklerin doldurulması da, yukarıda, kurulun oluşturulması için ifade edilen öncelik ve esaslara göre yerine getirilir. Burs komitesinin temel görevleri: a) ALV nın bu amaçla kullanabileceği kalıcı kaynaklara kavuşması için gerekli çalışmaları yapmak, bu amaçla öneriler geliştirerek Yönetim Kurulu na sunmak, mevcut kaynakları geliştirmek, b) 3-B ve 3-C maddeleri kapsamında kullandırılacak bursların duyurusunun yapılması, aday mülakatlarının gerçekleştirilmesi ; bu çalışmalar neticesinde önerilecek aday listesinin, komitenin yazılı değerlendirmesi eşliğinde ve her aday için ayrı ayrı oluşturulan aday dosyaları ile birlikte Yönetim Kurulu onayına sunulması,

4 c) Yukarıdaki b maddesi kapsamında yapacağı aday mülakat ve seçimi sürecinde, ihtiyaç duyduğunda adayların ev, okul, işyeri ziyaretlerinde «geçici» olarak görev yapacak ve tercihen ALV mütevelli ve/veya eşlerinden, Vakıf yöneticilerinden veya AL mezunu Vakıf dostlarından destek ekipleri oluşturmak, d) 3-A maddesi kapsamında ilgili okullardan kendilerine iletilecek bursiyer aday dosyalarını ve ilgili kurumun öneri listesini incelemek, varsa kendi görüş ve önerilerini eklemek ve Yönetim Kurulu onayına sunmak, e) Yönetim Kurulu tarafından her yıl başında, Vakıf bütçesine konacak burs tahsisine ilişkin, kaynak ve ihtiyaçlar konusunda Yönetim Kurulu na yazılı rapor sunmak ; bu amaçla 3-A maddesi kapsamındaki okulların yetkilileri ile temasta bulunmak, f) Bursların tahsisi, uzatılması, izlenmesi ve kesilmesi konularında çalışmalar yapmak, g) Özellikle 3-B ve 3-C kapsamındaki bursiyerlerin Vakıf ile ilişkilerini takip edip canlı tutmak, h) Bir önceki fıkrada ifade edilen bursiyerlerin her eğitim dönemi sonunda performanslarını izlemek, ve bu konuda hazırlanacak bir «ALV bursiyer başarı dosyasını» Yönetim Kurulu ve mütevelli heyeti üyelerine iletmektir. BURSLARIN DUYURULMASI : Madde 5 : ALV tarafından kullandırılacak bursların duyuruları aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir. a) İlköğretim ve Lise destek burslarının duyurulması : Burs Komitesi Başkanı, her yıl Yönetim Kurulunun bütçelediği ödenek doğrultusunda AL Müdürü ve Alev Okulları kurucu temsilcisine o yıl kullandırılacak 3-A kapsamındaki burs miktarı hakkında bilgi verir. Duyurunun hangi araçlarla, ne zaman ve nasıl yapılacağı ilgili yasal mevzuat ve kurum içi düzenlemeler de gözetilerek ilgili kurum yöneticileri tarafından gerçekleştirilir. b) Yurtiçi Yüksek Öğrenim Destek Burslarının duyurulması : Yönetim Kurulu her eğitim yılı başında tahsis edebileceği bursun miktarını ve sayısını ve hangi yurtiçi yüksek öğrenim kurumlarına verileceğini belirler ve bir yazı ile belirlenen kurum yönetimine iletir.

5 c) Yurtdışı Yüksek Öğrenim Destek Burslarının duyurulması : Burs Komitesi Başkanı, her yıl Yönetim Kurulunun bütçelediği ödenek doğrultusunda AL Müdürlüğüne ve Avusturya Kültür Ofisi Müdürlüğüne kullandırılabilecek burs miktarı hakkında bilgi verir. Gerekli duyuru ve adayların seçimi bu kurumlar tarafından gerçekleştirilir. Aday liste ve dosyaları ALV Burs Komitesi Başkanına iletilir. d) Yurtdışı kısa dönem sanat burslarının duyurulması: Burs Komitesi Başkanı, her yıl Yönetim Kurulunun bütçelediği ödenek doğrultusunda Avusturya Kültür Ofisi Müdürlüğüne kullandırılabilecek burs miktarı hakkında bilgi verir. Gerekli duyuru ve adayların seçimi bu kurum tarafından gerçekleştirilir. Aday listesi ve dosyaları ALV Burs Komitesi Başkanına iletilir. YÜKÜMLÜLÜK : MADDE 6 : «Yurtiçi yüksek öğrenim destek bursları» karşılıksız olup burstan yararlanan öğrencilerden bu yönetmeliğin ekindeki Vicdani Yükümlülük Belgesi alınır. Vicdani Yükümlülük Belgesi, öğrencinin hayata atıldıktan sonra ödemeyi taahhüt ettiği burs tutarını veya en az kendisi gibi bir başka öğrencinin yetişmesi için ALV aracılığı ile burs vermeyi yada başkasının ALV ye bağış yapmasını sağlamayı taahhüt ettiği belgedir. Her ALV burslusu, kendisini ALV ailesinin bir ferdi sayar ve gelişmesine katkıda bulunmayı görev bilir. MADDE 7 : «Yurtdışı yüksek öğrenim destek bursları» karşılıklı burslardır. Bursiyerler mezuniyetlerinden sonra, aldıkları bursun tamamını veya bir kısmını, karşılıklı olarak belirlenecek bir geri ödeme planı çerçevesinde ALV ye geri öderler. Bu miktar burs tahsisi aşamasında «ALV Burs Komitesi» tarafından belirlenerek ALV YK na burs teklifi aşamasında iletilir. Ancak geri ödeme planı mezuniyetten sonra birlikte belirlenir. Geri ödeme iş yaşamına atıldıktan sonra, 5 yıl içinde aylık taksitler halinde gerçekleştirilir. Yönetim Kurulu bursiyerin özel koşullarını dikkate alarak bu süreyi uzatabilir. Yurtdışı bursu kazanan her öğrenci, hareketinden önce bu yönetmeliğin ekindeki burs sözleşmesini imzalar ve ALV ye noterlikçe onaylı taahhütname verir. Burs sözleşmesine, öğrencinin temin edeceği, ALV nin uygun göreceği üçüncü bir kişinin kefaleti alınır. Borcunu ödemeyen öğrenci hakkında yapılacak hukuki işlemler ALV ce kararlaştırılır. ADAYLIK KOŞULLARI : MADDE 8 : Burs alacak öğrencilerde aranan nitelikler aşağıda gösterilmiştir:

6 a) T.C. vatandaşı olmak, b) Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak, c) Karekterli örnek öğrenci olmak, d) Okuduğu kurumca aday gösterilebilecek düzeyde başarılı olmak, e) Bulunduğu sınıfta bir yıllık olup sınıfını en az iyi derece ile geçmiş olmak, f) Okuduğu okulda kınama dahil daha ağır disiplin cezası almamış olmak. TANITIM : MADDE 9 : Öğrencilerin Vakıf la yazışma, gereğinde ziyaret, sosyal ve kültürel etkinliklere katılım ve görev alma gibi arzu ve girişimleri izlenir ve desteklenir. Burs imkanından yararlanan öğrencilerin, Vakfı sadece para ödeyen bir kurum olarak değil, bursiyerlerinin kişisel gelişimlerinin tüm boyutları ile ilgilenen ve samimi sevgi ve destek gösteren bir kurum olduğunun farkedilmesine yardımcı olunacaktır. ÖNCELİK : MADDE 10 : Baba veya anneleri Avusturya Lisesi ve ALEV Özel Okulları mezunu; Avusturya Lisesi ve ALV ya da ALEV Özel Okulları bünyesinde çalışan veya evvelce çalışmış olup da emekli, malul veya ölmüş bulunanların, öğrenci çocuklarına bu yönetmelik koşullarına uygun olmaları kaydı ile öncelik hakkı tanınabilir. BİR ÖNCEKİ OKULUNDA ALV BURSU ALANLAR : MADDE 11: Bir önceki okulunu ALV burs desteği ile bitiren öğrenciler, ALV bursu programına dahil olan üst okul veya üniversiteye kaydolurlarsa, kendilerine burs almak için eşit şartlarda öncelik hakkı tanınır. BURSUN MİKTARI : MADDE 12 : Yurtiçi ve Yurtdışı yüksek öğrenim destek burslarının miktarı ALV Yönetim Kurulu tarafından serbestçe belirlenir. Belirlenen yurtdışı yüksek öğrenim bursları döviz olarak ve herhangi bir kesintiye izin vermeden bursiyerlerin yurtdışı hesaplarına ve yurtiçi yüksek öğrenim bursları YTL olarak ve yine herhangi bir kesintiye izin vermeden bursiyerlerin yurtiçi hesaplarına sürelerinde ödenir. KİŞİ VE KURUMLARCA YAPILACAK ŞARTLI BURS BAĞIŞI: Madde 13: Kişi ve kurumların burs olarak öğrencilere verilmek üzere şartlı bağışları Vakıfça Kabul edilebilir. Bu bursların kullandırılmasında bağış ve yardımı yapan kişi ve kurumların Kanunlara ve ALV Resmi senedine ters düşmeyecek

7 şartları dikkate alınır. Ancak şartlı bağışların her halükarda kabulü Vakıf Yönetim Kurulu nun tasarrufundadır. Bu şekilde burs verilen öğrencinin, öğrenim görmekte olduğu kurum veya yönetmelikte belirtilen burs verme şartlarını veya bağış yapanın şartlarını kaybetmesi halinde, verenin de görüşü alınarak durum Vakıf Burs Komitesi tarafından değerlendirilir.sonuç burs verene ve öğrenciye duyurulur. Bu tip bursların ödeme süresi, bursu veren tarafından belirtilen müddet kadardır. ÖDEMELER : MADDE 14 : a) İlköğretim ve Lise destek burslarının ödenmesi : O yıl için öngörülen toplam burs tutarı, İlgili Okul hesaplarına, Vakıf Yönetim Kurulu nun uygun göreceği taksit ve sürelerde ve her halükarda ilgili eğitim yılı içinde ödenir. b) Yurtiçi ve Yurtdışı Yüksek öğrenim destek burslarının ödenmesi : Burslar ilgili eğitim yılı başında (Eylül dahil) ödenmeye başlar ve eğitim yılı sonuna kadar (Haziran dahil) ödenir. Temmuz ve Ağustos aylarında ödeme yapılmaz. Ödemeler öğrencilerin hesabına ve net olarak yatırılır. c) Bu yönetmeliğin 3-C maddesi kapsamında, kısa dönem yurtdışı eğitim ve konaklama masraflarını karşılamak üzere burs alan öğrencilerin havaleleri, öğrenim görecekleri Eğitim Kurumuna yapılır. Yol paraları bursa dahil değildir. d) Kitap ve malzeme yardımı tahsis edilmiş bursiyerlerin ödemeleri, eğitim yılı başında (Eylül ayı) gerçekleştirilir. İZLEME : MADDE 15: Yurtiçi ve yurtdışı eğitim destek bursu alan öğrencilerin, her sömestr sonunda veya sömestr usulü uygulanmayan eğitim kurumlarında her ders yılı sonunda, başarı durumlarını belgelemeleri zorunludur. Yurtdışı eğitim destek bursu alan öğrenci başarı durumunu mezun olduğu Avusturya Lisesi ne ve ALV Burs Komitesine belgelemek durumundadır. Yurtiçi eğitim destek bursu alan öğrencinin başarı durumunu sadece ALV Burs Komitesine belgelemesi yeterlidir. Yurtdışı eğitim destek bursu alan öğrencinin başarı durumu ve takibi AL ve Vakıf tarafından ortaklaşa yapılır ve gidişat birlikte değerlendirilir. Koordinasyon ve takipten ALV burs komitesi başkanı sorumludur.

8 Her ders yılı sonunda başarılı olduğunu belgelendiren öğrenciye -maddi durumu değişmediği sürece- normal öğrenim süresi boyunca burs ödemesi yapılır. Normal öğretim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir. BURSUN SÜRESİZ KESİLMESİ : MADDE 16 : Aşağıda belirtilen hallerde burs süresiz kesilir: a) Burs alarak okuduğu eğitim kurumunun yönetmeliğine göre disiplin cezası alması, Kurumun öğretimini aksatacak şekilde davranışı olması veya toplu hareketlere katılması, b) Başka kurumdan ayrıca burs alması, c) Eğitim süresi içinde hastalık dahil iki sömestr veya bir yıldan fazla sene kaybetmesi, d) Her ne nedenle olursa olsun yanlış beyanda bulunması. YÜRÜRLÜK : MADDE 17 : Bu yönetmelik ALV Yönetim Kurulunun 4 Şubat 2005 tarihli kararı ile kabul edilmiş ve yürürlüğe konulmuştur. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile mevcut tarihli burs yönetmeliği uygulamadan kaldırılmıştır. ALV Yönetim Kurulu iş bu yönetmeliği her zaman serbestçe değiştirebilir kısmen ya da tamamen yürürlükten kaldırabilir.

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÜNAK Derneğince, Yükseköğretim Kurulu na bağlı Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde (Vakıf

Detaylı

ANTALYA VAKFI BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

ANTALYA VAKFI BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ ANTALYA VAKFI BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ GİRİŞ Antalya Öğretim ve Eğitim Vakfı (ANTALYA VAKFI) 18.11.1972 tarihinde Antalya ili ve ilçelerinde orta öğrenimini tamamlamış, İstanbul'da yüksek öğrenimine devam

Detaylı

REHA-NECLA MİDİLLİ VAKFI BURS KOŞULLARI

REHA-NECLA MİDİLLİ VAKFI BURS KOŞULLARI REHA-NECLA MİDİLLİ VAKFI BURS KOŞULLARI Amaç: Ülkesini ve ulusunu yürekten seven; Atatürk Devrim ve İlkelerine gönülden bağlı; Çağdaş, Demokratik ve Laik düzeni benimseyen; Yurtiçi ve Yurtdışı okullarda

Detaylı

YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ

YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ 1. KONU VE AMAÇ YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI BURS DAĞITIM YÖNETMELİĞİ Vakıf Resmi Senedinin 2. ve 17.maddelerinde belirtilen öğrenci bursları bu yönetmelik esaslarına göre dağıtılır. Yönetmelik

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin bakmakla yükümlü

Detaylı

Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği

Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği Saint-Joseph liler Derneği Burs Yönetmeliği Madde 1- AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı, Saint-Joseph liler Derneği (SJD) tarafından Özel İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi nde (SJ Lisesi) okumakta olan veya

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ 2018-11-15 AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin

Detaylı

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar : Amaç : MADDE-1 Ülkemizin geleceği olan, başarılı fakat maddi olanaklardan

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) İşbu yönerge Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek üniversiteye girişte gerek eğitim süresince göstermiş

Detaylı

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Türkiye deki Üniversitelerin jeofizik mühendisliği bölümlerindeki

Detaylı

TKBB YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSU USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

TKBB YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSU USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TKBB YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSU USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1- Bu yönetmelik katılım bankacılığı alanında nitelikli bilgi ve insan kaynağı üretmek amacıyla verilecek olan

Detaylı

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ HİSAR OKULLARI ÜCRETSİZ OKUMA, MALİ YARDIM, BURS VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ Amaç Bölüm I Genel Hükümler Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı Hisar Eğitim Vakfı Özel Hisar İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine verilen

Detaylı

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ

PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ PİYALEPAŞA GAYRİMENKUL A.Ş BURS YÖNETMELİĞİ AMAÇ-KAPSAM Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme Yatırımı ve Tic. A.Ş tarafından, Türkiye genelinde lise ve üniversitede eğitim

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞKİLER DAİRESİ YÖD / Lefkoşa,.../.../... Sayın:...

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÜKSEK ÖĞRENİM VE DIŞİLİŞKİLER DAİRESİ YÖD / Lefkoşa,.../.../... Sayın:... KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI YÖD.0.00.13-../ Lefkoşa,.../.../... Sayın:...... MASTER VE DOKTORA BURSU İÇİN ARANAN ŞARTLAR: 1) KKTC Lisesi mezunu olmak. 2) KKTC uyruklu

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

Ortaöğretim bursu veren kurumlar

Ortaöğretim bursu veren kurumlar On5yirmi5.com Ortaöğretim bursu veren kurumlar Ortaokul ve lise öğrencilerine burs veren kurumlar hangileri? Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi (oluşturma : 11/30/2018) TÜRK EĞİTİM VAKFI (TEV) Tüm

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

İLİŞKİN ŞARTLAR VE ADAYLARDA ARANAN GENEL NİTELİKLER

İLİŞKİN ŞARTLAR VE ADAYLARDA ARANAN GENEL NİTELİKLER TL Vakfı Bursları Türk Loydu Vakfı; elde ettiği gelirle ve dışarıdan yapılan bağışlarla oluşturduğu bütçesinin bir bölümüyle, Vakfın ulvi amaçları ve toplumsal sorumluluğu kapsamında Lisans, Lisansüstü

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını,

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER. MEF Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını, MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitimöğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT

BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT BURS BAŞVURU FORMU İMAM-HATİP LİSELERİ MEZUNLARI VAKFI BAŞKANLIĞINA YOZGAT 201.. /201.. Öğretim Yılı.. Üniversitesi...Fakültesini......bölümünü kazandım. Vakfınızdan burs almak istiyorum. Gereğini Arz

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN BURSLARDAN YARARLANDIRILMALARINA İLİŞKİN BAŞVURU VE KAYIT KABUL YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Kadir Has Üniversitesi nde Lisansüstü Eğitim

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI YÖNERGESİ MADDE 1 Bu yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın koordinasyonunda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Ondokuz

Detaylı

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar UNESCO TÜRKİYE MİLLÎ KOMİSYONU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZLERİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu

Detaylı

SIRA DIŞI ANNELİK DERNEGİ BURS YÖNETMELİĞİ

SIRA DIŞI ANNELİK DERNEGİ BURS YÖNETMELİĞİ SIRA DIŞI ANNELİK DERNEGİ BURS YÖNETMELİĞİ MADDE 1: AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı, kabiliyetli, çalışkan, sağlam karakterli ikiz, üçüz, dördüz gençlerin öğrenimleri (ilkokul, ortaokul, lise, üniversite) süresince

Detaylı

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Form 1 GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Burs Başvuru Formundaki bilgilerin doğru olduğunu, burs koşullarını incelediğimi, bursiyer seçilmem halinde Vakıf Yönetim Kurulunun alacağı bütün

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2- DAYANAK Madde 3- TANIMLAR Madde 4 Dernek: Tüzük: GYK: Şube Yönetim Kurulu:

BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1 KAPSAM Madde 2- DAYANAK Madde 3- TANIMLAR Madde 4 Dernek: Tüzük: GYK: Şube Yönetim Kurulu: BURS YÖNERGESİ GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından orta ve yükseköğrenim öğrencilerine eğitimlerini sürdürebilmeleri için verilecek karşılıksız bursun

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ MADDE 1: AMAÇ Ülkemizin geleceği olan gençlerimize imkan tanımak ve eğitimlerine yardımcı olmak suretiyle ileride eğitim seviyesini yükseltmek ve

Detaylı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı BURS YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Form 1 GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ADANA Burs Başvuru Formundaki bilgilerin doğru olduğunu, burs koşullarını incelediğimi, bursiyer seçilmem halinde Vakıf Yönetim Kurulunun alacağı bütün

Detaylı

Yayın Tarihi: 14.3.2014 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ

Yayın Tarihi: 14.3.2014 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ 1 Sayfa 2 / 6 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri nde yapılan

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM BURSLARI

YÜKSEK ÖĞRENİM BURSLARI DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YÜKSEK ÖĞRENİM BURSLARI VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ YÖNETMELİĞİ 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ YÜKSEKÖĞRENİM BURSLARI VE ÖDÜL YÖNETMELİĞİ AMAÇ: Darüşşafaka Lisesinden mezun olan öğrencilere, yükseköğrenimleri

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, verilen burslarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya

Detaylı

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ADANA

GÜNEY EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NA ADANA EKLER 1- Burs başvuru dilekçesini (Form 1) doldurdum. 2- Burs başvuru formu (Form 2-3-4) doldurdum. 3- GEV burs koşullarını okudum ve imzaladım. 4- SGK dan anne ve baba adına ilişki durum belgesini aldım

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ MEF ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ I. AMAÇ, TANIMLAR, GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, MEF Üniversitesi nde, lisans düzeyinde verilen eğitim-öğretimin niteliğini burs ve

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*) 11.06.2015 Tarih ve S-2015/08 sayılı Senato oturumunun 7 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*) 11.06.2015 Tarih ve S-2015/08 sayılı Senato oturumunun 7 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*) 11.06.2015 Tarih ve S-2015/08 sayılı Senato oturumunun 7 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI EĞİTİM VE BARINMA YERİ KATKISI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI EĞİTİM VE BARINMA YERİ KATKISI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI EĞİTİM VE BARINMA YERİ KATKISI YÖNETMELİĞİ (Bu Yönetmelik Oda Yönetim Kurulunun 29/1/2015 tarih ve 78/7 nolu kararıyla kabul edilmiştir.) Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir.

KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. KOLOĞLU HOLDİNG A.Ş. tarafından 2018-2019 eğitim- öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Koloğlu Holding Bursu, üniversitelerde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz olan

Detaylı

aéäçáííé= bğáíáã=s~âñ¼= Geleceğin profesyonellerini destekliyoruz

aéäçáííé= bğáíáã=s~âñ¼= Geleceğin profesyonellerini destekliyoruz aéäçáííé= bğáíáã=s~âñ¼= Geleceğin profesyonellerini destekliyoruz páòäéêäé=üéé=ç~ü~=áäéêáóékkk Türkiye nin geleceği, eskiden olduğu gibi bugün de gençlerimize emanet. Gençlerimizin, öğrencilerimizin daha

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK SINIFI ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ BURS VE EĞİTİM-ÖĞRETİM ÜCRETİ İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Yaşar Üniversitesi ne üstün

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı 1 / 2 T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı Sayı :34249659-304.01-E.8395 02.02.2018 Konu :100/2000 YÖK Doktora Bursu - Öğrenci Burs Miktarları

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) Mütevelli

Detaylı

1991 LİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BURS YÖNERGESİ

1991 LİLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BURS YÖNERGESİ 1. AMAÇ: Bu yönergenin amacı 1991 liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği nin Burs sistemini açıklamaktır. 2. KAPSAM: Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olan, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan

Detaylı

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ MADDE 1: AMAÇ Ülkemizin geleceği olan gençlerimize imkan tanımak ve eğitimlerine yardımcı olmak suretiyle ileride eğitim seviyesini yükseltmek ve

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : - Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) - Mütevelli

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK

Detaylı

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI BURS İSTEK FORMU Burs formundaki bütün alanların doldurulması zorunlu olup, eksik formlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Adı - Soyadı :... T.C.Kimlik No :... Nüfusa Kayıtlı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ XXIV / 1 Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nin burslu ve burssuz programlarında eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı

Detaylı

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir.

Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam etmektedir. BURSLAR ve ÜCRETLER BURSLAR İlk Girişte Kazanılan Burslar Üniversitemizde burslu öğrenim görmeye hak kazanmak için, tercih formunda burslu programlara ait ilgili kodların belirtilmesi ve ÖSYM tarafından

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KABUL YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası

Detaylı

BURS YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI

BURS YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI TÜRKİYE GÜÇSÜZLER VE KİMSESİZLERE YARDIM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ GENEL MERKEZ:Fatih Cad. Tepebaşı Durağı Keçiören / ANKARA TEL: (0312) 314 30 34 314 39 93 FAKS:(0312) 360 30 40 1 GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: MADDE

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ YAYIN TARİHİ: 01 Haziran 2018 SAYFA SAYISI: 11 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge, Yaşar Üniversitesi lisansüstü programlarına üstün nitelikli öğrenci

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 2547 SAYILI KANUNUN 33/a MADDESİ UYARINCA ÜNİVERSİTEMİZ KADROSUNDA OLUP, ÖYP KAPSAMINDA BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPACAK ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Burs ve Destek Programları Yönergesi (1) Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (247) Ek ve değişiklikler : - Mütevelli Heyet, 16.02.2006 (304) - Mütevelli

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi bünyesindeki

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu uygulama esasları, Ege Üniversitesi ndeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek

Detaylı

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ

YURTDIŞI ARAŞTIRMA BURS YÖNERGESİ AMAÇ Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı ve asistan doktor olan tıp doktorlarını yurt dışında Ortopedi ve Travmatoloji ile ilgili alanlarda araştırma yapabilmeleri için desteklemektir. BAŞVURU KOŞULLARI 1.

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI VE T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI PROTOKOLÜ

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Esenyurt Üniversitesinin vereceği burslarla eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek,

Detaylı

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32 7331 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3843 Kabul

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Burs Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar

İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Burs Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Burs Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, İbn Haldun Üniversitesi ne burslu olarak alınacak lisansüstü öğrencilerin başvuru

Detaylı

BURS YÖNERGESİ BÖLÜM 1 GENEL ESASLAR AMAÇ

BURS YÖNERGESİ BÖLÜM 1 GENEL ESASLAR AMAÇ BURS YÖNERGESİ BÖLÜM 1 GENEL ESASLAR AMAÇ Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Gençlikle Dayanışma Derneği ( GDD ) tarafından orta ve yüksek öğrenim öğrencilerine eğitimlerini sürdürebilmeleri için verilecek

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI

ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI İŞLEM AKIŞ ŞEMASI 1 Başvuru Alımı Kadro Belirleme YÖK tarafından gönderilen listeyi, ÖYP kapsamında yetiştirilmek üzere Üniversitemiz kadrolarına atanacak Kadro Tablo

Detaylı

ANADOLU EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ

ANADOLU EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ ANADOLU EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ MADDE 1: AMAÇ Ülkemizin geleceği olan gençlerimize imkân tanımak ve eğitimlerine yardımcı olmak suretiyle ileride eğitim seviyesini yükseltmek ve bu sayede

Detaylı

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı DAĞITIM YERLERİNE 1 / 2 Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 03/10/2018-E.80570 T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı Sayı Konu :96393232-772.99-E.4984 :Avrupa Koleji Yüksek

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU İLAN METNİ Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere,

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ BURS DESTEK YÖNERGESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖGRENCİ BURS DESTEK YÖNERGESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ (Senatonun 29.02.2016 tarih ve 2016/05-02 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Ahi

Detaylı

AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. AKTAŞ EĞİTİM VAKFI tarafından, öğrenim aşamasındaki yetenekli ve başarılı, ancak maddi olanakları sınırlı

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ

ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ. NE BAĞLI OKULLARDA ÜCRETSİZ VE BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİLER HAKKINDA YÖNETMELİK AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ

TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Arama yap TR EN Anasayfa TEV Projelerimiz Eğitim Kurumlarımız Kız Öğrenci Yurtlarımız İletişim GÜNCEL BAĞIŞ Bağış Nasıl Yapılır? Burs Fonlarına Bağış Bağışçı Videoları Bağışçılarımız Hibe ve Vasiyet Kurumlarla

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI Genel Kurallar 1. Üniversite bünyesinde yer alan, eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu kurullarınca

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : 21418 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32

Kanun Numarası : 3843 Kabul Tarihi : 19/11/1992 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 27/11/1992 Sayı : 21418 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 32 7331 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3843 Kabul

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI YURTİÇİ VE YURTDIŞI AKADEMİK ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARA KATILMA DESTEĞİ VE İZİN YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönerge nin amacı, Kadir Has Üniversitesi öğretim elemanlarının

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ANA YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete 17 Eylül 2013 tarih ve 28768 Sayı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Nişantaşı Üniversitesinin

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 28.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26390

Resmi Gazete Tarihi: 28.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26390 Resmi Gazete Tarihi: 28.12.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26390 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARININ YURTDIŞINDAKİ KAPSAMA DAHİL YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARIYLA ORTAK EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI TESİSİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- İşbu yönerge Kadir Has Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek üniversiteye girişte gerek eğitim süresince göstermiş oldukları başarıları

Detaylı

Deloitte Eğitim Vakfı Yeni bir adım, yeni bir yol

Deloitte Eğitim Vakfı Yeni bir adım, yeni bir yol DELOITTE EGITIM VAKFI DELOITTE EDUCATION FOUNDATION Deloitte Eğitim Vakfı Yeni bir adım, yeni bir yol Misyon Türk iş dünyasına yaratıcı, araştırmacı, yenilikçi, global vizyona sahip, lider insan kaynağı

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında;

Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; Tanımlar MADDE 3 - (1) Bu Usul ve Esasların uygulanmasında; ESKİ DURUM Amaç MADDE 1 - Bu Usul ve Esaslar, Devlet üniversitelerinin doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya Dr. öğretim üyesi kadrolarında görev yapmakta olan öğretim elemanlarının,

Detaylı

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ NE YURTDIŞI ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYGULANACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Türk-Alman Üniversitesi

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU YURTDIŞI VEYA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1: Bu yönergenin

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ BURSLU LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde yürütülmekte olan lisansüstü programlara burslu olarak

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA BELEDİYESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ PROJESİ ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; ÇANKAYA NIN FİLİZLERİ İÇİN; SAMİMİYET SÖZLEŞMESİ KRİTERLERİ BÖLÜM I: GENEL HÜKÜMLER MADDE 1: AMAÇ Bu yönetmeliğin amacı; maddi

Detaylı

KOCAELİ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ 1.0. AMAÇ

KOCAELİ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ 1.0. AMAÇ KOCAELİ EĞİTİM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ 1.0. AMAÇ Bu Yönetmeliğin öncelikli olarak amacı, başarılı ve maddi imkandan yoksun gençlerin eğitim ve öğrenimlerine katkı sağlamak için verilecek bursun esas ve

Detaylı

No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :...

No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :... ÖĞRENCİNİN No :... Sınıfı :... Adı ve Soyadı :... Babası nın Adı ve Soyadı :... Babası nın Öğrenim Durumu : O O O İlk Orta Yüksek İşi ve İş Ünvanı :... İş Adresi :... Ev Telefon No. :... Ev Adresi :...

Detaylı