MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma"

Transkript

1 MÜSİAD İSVİÇRE AÇILIŞI Zürih, 29 Ağustos 2014, Cuma T.C Büyükelçisi Mehmet Sn. Tuğrul Gücük, T.C Zürih Başkonsolosu Sn. Aslı Oral, Valilerim, Hocalarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli YK Üyelerimiz ve Şube Başkanlarımız, Türkiye ve Avrupa'dan katılan MÜSİAD Üyeleri ve Dostları, Değerli Basın Mensupları, Hanımefendiler, Beyefendiler, Doğal güzellikleri, sanayisi, hizmet ve finans sektöründeki yeri ve demokrasisi ile tanınan İsviçre de, sizlerle birlikte olmanın mutluluğuyla, İsviçre MÜSİAD ımızın açılışına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Güzel bir heyecan içindeyim. Avrupa nın önemli bir merkezinde daha, Zürih te, MÜSİAD misyonunu taşıyacak bir Şubemizin açılışı için bir aradayız. Bizi bir araya getiren Cenab-ı Hakk a hamd ediyor, programımıza gösterdiğiniz teveccühten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan yaklaşık 25 yıl önce, bir grup, iyi niyetli ve gayretli genç işadamının kurduğu bu çatı, tıpkı Ren Nehri gibi, yatağını genişleterek ilerlemiş ve gittiği her yere, insan odaklı kalkınma ve işbirliği fikrini götürmüştür. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Erol Yarar ve Kurucu Arkadaşlarından, en yeni üyemize kadar, bu yola destek olmuş, gönlünü koymuş herkese teşekkür ediyorum. Bugün, yurtiçinde 78 noktadaki Şube ve Temsilciliklerindeki üyesiyle, yurtdışında, 60 ülke ve 155 noktadaki Şube ve Temsilcileriyle, milletimize layık büyük bir aileye ulaşan teşkilatımızla, iş dünyasının temsilcilerini buluşturuyor, kaynaştırıyoruz, çalışmalarımıza artan bir hızla devam ediyoruz. Dünyanın, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, birçok ülkede temsil ediliyor MÜSİAD. ABD den Çin e, Hollanda dan Senegal'e, İngiltere'den Avustralya'ya kadar birçok ülkede MÜSİAD felsefesi hayat buluyor. Kuran-ı Kerim de buyuruluyor ki: Doğu da, Batı da Allah ındır. Biz, bu ilkeyi kendimize rehber edindik. Siz değerli dostlarımızın destekleriyle de, yolumuza devam ediyoruz.

2 Değerli Misafirler, MÜSİAD olarak Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji sloganıyla yola çıkarken, çalışma hayatında ahlakın da önemini vurgulamıştık. Çünkü Erdem olmadan, insana değer vermeden yapılan tüm faaliyetler eksik kalacaktır. Alp lerin Bilgesi Jean Jack Rousseau der ki; Yurttaşlar olmadan Erdem, Erdem olmadan Özgürlük, Özgürlük olmadan Devlet olmaz. Şükürler olsun ki, bu güzel açılışlar, uluslararası organizasyonlar, elde ettiğimiz başarılar, attığımız adımların ne denli isabetli ve bereketli olduğunu ortaya koyuyor. Bu noktada, bu yıl, Kasım tarihleri arasında, 15.sini gerçekleştireceğimiz MÜSİAD Uluslararası Fuarımız ve 18.ci IBF Uluslararası İş Forumumuzda, bu birlikteliği nasıl sağladığımızı bir kez daha göreceksiniz. İSEDAK, PBF Filistin İş Forumu ve Ürdün İş Forumu ile eşzamanlı olarak düzenleyeceğimiz, her defasında olduğu gibi Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandıracağı bu güzel etkinliğimiz, ticari ve kültürel işbirliğinin en güzel örneklerinden birini sunacak m2 kapalı alanda, 100 ülkeden yabancı iş insanını Türk girişimcisiyle buluşturacağımız Fuarımızda, bu yıl, sadece Yüksek Teknoloji alanında faaliyet gösteren firmaların katıldığı ayrı bir HITECH-PORT holüyle de, farklılık ve farkındalık oluşturuyoruz. Dünyayı bir araya getireceğimiz bu güzel buluşmamıza, Avrupa'daki tüm dostlarımızı ve özellikle İsviçreli dostlarımızı, hem katılımcı, hem de ziyaretçi olmaya davet ediyorum. Değerli Katılımcılar, Türkiye, İsviçre yle ilk diplomatik ilişkiye, 1898'de, Cenevre de bir konsolosluk açarak başladı. Türk-İsviçre dostluğuna güzel bir örnek ise, Ünlü filozof Jean-Jack Rousseau nun babası Isaac Rousseau nun, yılları arasında İstanbul da yaşamasıdır. O tarihlerde de saat yapma işinde mahir olan Cenevreliler, İstanbul da bu pazara hâkimlerdi. Isaac Rousseau da bir saat tamircisiydi ve Osmanlı Sarayı nın saatçisi olarak çalışmıştı. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ni tüm dünyaya kabul ettiren Lozan Anlaşmasını da, 1923 te İsviçre nin Lozan kentinde imzaladık. Sonrasında, 1950 lerde, ülkemizden Avrupa ya doğru başlayan işçi dalgaları ise, İsviçre- Türkiye ilişkilerini başka bir boyuta taşıdı. Bugün Zürih te yaklaşık , İsviçre de Avrupalı Türk yaşamaktadır. Artık sadece işçi değil, işveren, sadece göçmen değil yerli olan, siz değerli dostlarımızın, farklı alanlardaki başarıları yanında, değişik sektörlerde faaliyet gösteren firmalarının başarıları da hepimizi gururlandırmaktadır.

3 Biliyorsunuz ki, İsviçre de Kişi başına düşen Milli Gelir yaklaşık $ ile AB ortalaması olan $ çok üzerindedir. İsviçre, 2012 yılı 2. çeyreğindeki % 0,1 lik daralmadan sonra, 7 çeyrektir büyümesine devam etmektedir. Diğer taraftan Türkiye de, 18 çeyrektir kesintisiz büyümesine devam etmektedir. Her iki ülkenin, kriz sonrası AB ye göre güçlü performansları Türkiye-İsviçre ekonomik ilişkilerine daha fazla yansıtılmalıdır. Türkiye-İsviçre arasındaki dış ticaret hacmi, son 10 yılda 3 katına çıkarak 10 milyar $'ı aşmıştır. İsviçre ile yapılan ticaretimiz, Türkiye nin dış ticaretinin %2,64 üdür ve İsviçre bu payla Türkiye nin 11. ticari ortağıdır. İhracatımız, son 10 yılda 2,5 kat artmış; İsviçre den ithalatımız ise 3 kata yakın artış göstermiştir. Diğer taraftan, son 10 yılda her iki ülkenin doğrudan yatırımlarında artışlar gözlenmekle birlikte, Türkiye, İsviçre de kişi başına 10 $ lık bir doğrudan yatırım yapmış olmasına rağmen; İsviçre nin Türkiye de kişi başına doğrudan yatırımı 3 $ ın altında kalmıştır. Türkiye, Dünya Bankası nın İş Yapma Kolaylığı Raporu nun yatırımcıları koruma başlığında, 33 sıra birden atlayarak, 2014 te 34. sıraya yükselmiştir. Bu çerçevede, Türkiye, İsviçreli dostlarımız için önemli fırsatlar sunmaktadır. Türkiye, AB üye ve aday ülkeleri arasında en büyük 4. işgücüne sahip, AB nin 6. ve Dünya nın 17. büyük ekonomisidir hedeflerimiz çerçevesinde planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları ise, yerli ve yabancı yatırımcılar için ilave fırsatlar oluşturmaktadır. Ülkemiz, son 5 yılda dış ticaret hacmini % 21 artırmıştır yılından itibaren, Genel Yönetim Borç Stoğu/GSYH oranında, Maastricht Kriterlerinin çok ilerisine geçerek % 36 oranıyla, bir çok gelişmiş AB Ülkesini geride bırakmıştır. 27 AB ülkesinde 2014 te öngörülen bütçe açığı % 2,9 ve OECD de % 4 iken; yaşadığımız 2 büyük seçim ve önümüzdeki yılki seçimin bu yıla yansıyabilecek olası etkilerine rağmen, Türkiye de % 1,1 dir. Bu kapsamda, İsviçre ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler ciddi bir potansiyel içermektedir ve bu potansiyeli kullanacak taraflar, hem özel sektör tarafıyla, hem de ihtiyacımız olan noktada bize destek olacak kamu tarafıyla, bu salonda bulunmaktadır. Değerli Misafirler, Ülkemiz, Siyasi İstikrar sonunda elde edilen Ekonomik İstikrar, Çözüm süreciyle elde ettiğimiz Huzur Ortamı ve taahhütlerin yerine getirilmesiyle elde ettiğimiz Güven Ortamının meyvelerini

4 toplarken, yaklaşık son 15 aylık sürede, belirli çevrelerce planlı bir şekilde oluşturulan, bir istikrarsızlaştırma operasyonunun merkezi olmuştur. Gezi Olaylarıyla başlatılan, 17 ve 25.Aralık Operasyonuyla devam eden, yurtiçinde ve maalesef daha da acısı, yurtdışında da, ülkemizi haksızca ve insafsızca karalamak şeklinde yürütülen kampanyalar sürecine rağmen, geçtiğimiz yıl %4'lük büyüme başarısını yakaladık. Yıllardır, hep kendimizi kıyasladığımız AB'nin, aynı dönemde %0,1 büyüyebildiğini, yani pratik olarak büyüyemediğini göz önünde tuttuğumuzda, bu büyüme daha da anlamlıdır. Bu yıl da, 2 büyük seçimi geride bıraktık. Önce, 30.Mart'ta, çok ağır bir politik zeminde ve adeta bir Referandum havasında geçen Yerel seçimleri yaşadık. Bu ortama rağmen, Ekonomimiz % 4,3 gibi harika bir büyüme yakaladı. İş âlemi açısından, bu, önemli bir göstergeydi. Seçimlerde, sonuçta Milletimiz sözünü sandıkta söyledi, tercihini, Huzur, Güven ve İstikrar ortamının devamı yönünde kullandı. Sonrasında, 10.Ağustos'ta, yeni ve çok önemli bir seçimi daha geride bıraktık. Milletimiz, kadim medeniyetimizin tarihinde, ilk kez Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçti. Yaklaşık 12 yıl Başbakanlık Makamında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın yerine, AK Parti Genel Başkanı olarak seçilen Dışişleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu geldi. Bu yenilenme, bu taze kan, inanıyorum ki, ülkemize yeni bir dinamizm getirecektir. 12 yıldır yakalanan huzur, barış ve istikrarın kurulacak yeni kabineyle, daha da ileri noktalara geleceğine inanıyoruz. Bu noktada, öncelikle, 7 yıl boyunca ülkemizi başarıyla temsil eden 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e teşekkür ediyor, Başbakanlık görevini devrettikten sonra, dün güzel bir devir teslim ile 12. Cumhurbaşkanlığı görevini devralan seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a başarılar diliyoruz. Yine, dün aldığı Başbakanlık görevi sonrası, bugün açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu ile birlikte, yeni Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve yeni kabinesine başarılar diliyoruz. Yeni Türkiye'nin devir teslimi ve omurgası oluşturuldu, bundan sonra, kalınan yerden çalışmaya devam edilecektir. Ülkemizin en itibarlı, en büyük ve etkin STK sı olarak, yeni kurulan hükümete, milletimizin geleceğinin inşasındaki doğru adımlarında desteklerimizi sürdürürken, tabii olarak, beklentilerimiz de bulunmaktadır.

5 Öncelikle, ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Yeni Anayasa nın, mümkün olabilse 2015 seçimleri öncesinde, olamıyorsa da, seçimlerden hemen sonra yapılması, hayati bir zorunluluktur. Büyük uzlaşma ile bu metni hazırlayamazsak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz çok daha büyük olacaktır. Bu konuda, sadece iktidar değil, muhalefet partilerine de büyük görev düşmektedir. Bu noktada, sürekli vurguladığımız Kuvvetler ayrılığı ilkesinin, maalesef kurgusu sebebiyle Kuvvetler Kargaşası şeklinde uygulanmasından çıkarılması önemlidir. İkinci olarak, Hızlı ve Adil işleyen bir Hukuk Devleti'ne hepimizin çok acilen ihtiyacı vardır ve bu konu, milletimizin geleceği için, en önemli konuların başında gelmektedir. Üçüncü olarak, sadece büyümeyi değil, insan unsurunu da içine alan Kalkınmış bir Türkiye hedefi için, Eğitim alanında, hızlı ama artık değişikliğe uğramayacak bir altyapı içerisinde, bir Eğitim Reformuna ihtiyacımız vardır. Dördüncü olarak, Çözüm Süreci nin devam etmesini, atılan adımların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu büyük barış projesi, elbette değeri hiç bir şeyle ölçülemeyen insanlarımızın kayıplarını önleyip, acılara son verirken, ülkemize ve tüm bölgeye refah getireceğini düşünüyoruz. Beşinci olarak, bugüne kadar başarıyla sürdürülen Makro Ekonomik Politikaların, daha fazla tabana yayılması ve Adil Gelir Dağılımı, önceliklerimizin ön sıralarında, daha fazla yer bulmalıdır. Altıncı olarak, Üretime-İstihdama ve Reel Kesime daha fazla önem veren bir ekonomi yaklaşımıyla hareket edilmesi, tüm kurumların bu anlayışla oluşması gerektiğine inanıyoruz. Ekonomi, faiz, borsa ve döviz üçgeninden kurtarılmalıdır. Yedinci olarak, hepimizin ortak derdi Bürokrasi Tıkanıklığını aşabilecek bir Kamu Personel Reformu, hızla gerçekleştirilmelidir. Sözlerimi, Albert Einstein in bir ifadesi ile bitirmek istiyorum. türlü anlayamam. Einstein der ki, İnsanlar, niçin hep aynı hataları yaptıkları halde, farklı sonuç beklerler, bir ulaşabiliriz. Umuyorum ki, bizler, geçmişte yaptığımız hataları daha az tekrarlayarak, farklı sonuçlara Değerli Misafirler,

6 Bu güzel günde, mutluluğumuzu paylaşmak için bizimle olan, Türkiye'den, Avrupa'nın değişik noktalarından ve ABD'den aramıza katılan dostlarımıza, Sayın Büyükelçi'mize, Sayın Başkonsolosumuza, Kurum ve Kuruluşların değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Özellikle, faaliyetlerimizin yükünü çekerken verdikleri desteklerin yanı sıra, bizlere eşlik ederek bu desteklerini ayrıca taçlandıran eşlerimize, Değerli Hanımefendilere, uzun zamandır bugün ilk defa kendi eşimin burada olamamasının da burukluğuyla, ayrıca teşekkür ediyorum. MÜSİAD İsviçre nin açılışında büyük emeği olan Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonumuzun Başkanı Sayın Alper Esen Bey ve tüm üyelerine, bu yapının oluşmasında ve bundan sonra devamında en büyük paya sahip MÜSİAD İsviçre Başkanımız Cesur Çıtak Bey ve Değerli Yönetim Kurul Üyeleri ne, Genel Sekretaryamıza, tüm MÜSİAD Üyelerine ve Dostları na teşekkür ediyor, bu kurumun, başta iki ülkeye ve iş dünyasına, iyilikler, güzellikler, bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum. Nail Olpak Genel Başkan MÜSİAD

MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ

MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ MÜSİAD PARİS AÇILIŞI, GALA YEMEĞİ 11.10.2014, CUMARTESİ Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Sayın Mahir Yağcılar, Paris Büyükelçimiz Sayın Hakkı Akil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Detaylı

MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA

MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA MÜSİAD HOLLANDA AGİK TOPLANTISI, GALA YEMEĞİ 27.09.2014 CUMA Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçisi Sn. Ron KELLER, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Sayın Sadık ASLAN, Değerli Şube Başkanlarım, YK Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD Bandırma GİK, Gala Yemeği. 19.Eylül.2014, Cuma. Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyası, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri,

MÜSİAD Bandırma GİK, Gala Yemeği. 19.Eylül.2014, Cuma. Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyası, Siyasi Parti Başkanları ve Temsilcileri, MÜSİAD Bandırma GİK, Gala Yemeği 19.Eylül.2014, Cuma Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Sayın Orhan Erdem Balıkesir Milletvekilleri Sayın Mehmet Cemal Öztaylan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, NAİL OLPAK MÜSİAD DORTMUND ŞUBE AÇILIŞI KONUŞMASI 13 NİSAN 2013, CUMARTESİ ALMANYA Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, T. C. Essen Başkonsolosu Sayın Şule

Detaylı

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı Kardeşlerim, Değerli Medya

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım,

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı

Detaylı

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, AK Parti'nin Sn Gn Bşk Yrd, Sn MV'im, Belediye Başkanım, Tic. ve San. Odası Başkanım, Rektörüm, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Bşk ve Temsilcileri,

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU Kuruluşu: Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İSTANBUL FORUMU - 2007 yılı Nisan ayında, Türkiye-Afganistan ve Pakistan Devlet Başkanları Zirvesi esnasında TOBB a yapılan çağrı

Detaylı

MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi. Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi

MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi. Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi MÜSİAD Otomotiv Sektör Zirvesi Kocaeli 18 Ekim 2014 Cumartesi T. C. Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayı Zeki Aygün, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ticaret

Detaylı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı

Türkiye-Yunanistan İş Forumu. İzmir, 8 Mart Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı Türkiye-Yunanistan İş Forumu İzmir, 8 Mart 2016 Ömer Cihad Vardan DEİK Başkanı T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu; Yunanistan Başbakanı Sayın Alexis Tsipras; Saygıdeğer Bakanlarım; Değerli Türk ve Yunan

Detaylı

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi Sayın Başbakan Yardımcım, Valim, Büyükşehir Belediye Başkanı, (Endonezya İst.) Başkonsolosum, Sayın MV lerim, Sanayi ve Ticaret Odası Bşk, İş Dünyası

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

MÜSİAD ADANA İFTARI Sayın Valim (Mustafa Büyük), Kaymakamlarım, Rektörlerim, Ticaret Odamızın, Sanayi Odamızın, İş Dünyamızın Başkanları

MÜSİAD ADANA İFTARI Sayın Valim (Mustafa Büyük), Kaymakamlarım, Rektörlerim, Ticaret Odamızın, Sanayi Odamızın, İş Dünyamızın Başkanları MÜSİAD ADANA İFTARI 10.07.2014 Sayın Valim (Mustafa Büyük), Kaymakamlarım, Rektörlerim, Ticaret Odamızın, Sanayi Odamızın, İş Dünyamızın Başkanları Kurul ve Kurumların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Üyeleri,

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

MÜSİAD İFTARI MERSİN

MÜSİAD İFTARI MERSİN MÜSİAD İFTARI MERSİN 08.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Sayın Valim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim

Detaylı

MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği. 03 Ocak 2014, Cuma. Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım,

MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği. 03 Ocak 2014, Cuma. Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, MÜSİAD Sinop Temsilcilik Açılışı, Gala Yemeği 03 Ocak 2014, Cuma Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Bşk ve Tems, Değerli MÜSİAD Başkanları, Üyeleri,

Detaylı

MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri. MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul. 23.Şubat.2016

MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri. MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul. 23.Şubat.2016 MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul 23.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları ve Jüri Üyelerimiz, Bu Yılki Ödüllerin

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım,

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI 20 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, Belediye Başkanım, Karabük Tic. ve San. Odası Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem

NEDEN. Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem NEDEN Türk ye Cumhur yet Cumhurbaşkanlığı S stem YERLi VE MiLLi BiR SiSTEM Türkiye, artık daha büyük. Dünyada söz söyleyen ülkeler arasında. Milletinin refahını artırmaya başladı. Dünyanın en büyük altyapı

Detaylı

Litvanya Cumhuriyetinin Sayın Dışişleri ve Ekonomi Bakanı, Litvanya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Saygıdeğer Yetkilileri,

Litvanya Cumhuriyetinin Sayın Dışişleri ve Ekonomi Bakanı, Litvanya ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Saygıdeğer Yetkilileri, NAİL OLPAK LİTVANYA TÜRKİYE İŞ FORUMU KONUŞMASI 4 NİSAN 2013 PERŞEMBE VİLNİUS, LİTVANYA Ekselansları Letonya Cumhurbaşkanı, Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, Litvanya Cumhuriyetinin Sayın Dışişleri ve Ekonomi

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları, Kıymetli Basın Mensupları, MÜSİAD Alanya

Detaylı

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2017/02/21/istihdam-icin-sahaya-indiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ın istihdam seferberliği çağrısına Balıkesir den tam destek geldi. Balıkesir Valisi Yazıcı, Sanayi Odası

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI

TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI HALUK DİNÇER İN İŞ DÜNYASI BAKIŞ AÇISIYLA TÜRKİYE DE YOLSUZLUK SEMİNERİ AÇILIŞ KONUŞMASI 26 Kasım 2014 İstanbul, Sabancı Center TÜSİAD İş Dünyası Bakış Açısıyla Türkiye de

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

KONU : Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci Hk. 22.07.2014 İL BAŞKANLIĞINA

KONU : Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci Hk. 22.07.2014 İL BAŞKANLIĞINA SAYI : TEŞ / 81.02 / 2014 / 649-1409 KONU : Cumhurbaşkanlığı Seçim Süreci Hk. 22.07.2014 İL BAŞKANLIĞINA Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milli birliği temsil eden kişiyi ilk defa milletimiz 10 Ağustos

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 23 Aralık 2013 DÜNYA EKONOMİSİNDE 2013 ÜN EN LERİ 1. FED Başkanı Bernanke nin piyasaları dalgalandıran açıklamaları 2. Gelişmekte olan ülke risklerinin

Detaylı

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın: Zor zamanlarda, doğru stratejilerle büyümeyi sürdürdük 2008 yılsonunda 2007 ye göre toplam aktiflerde %27, mevduatta %30,6 lık artış elde ederek sektörün üzerinde büyüme

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA

15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA 15. MÜSİAD FUARI & 18. IBF KONGRESİ, GALA 28 KASIM 2014, CUMA Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Bakanları, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Ağustos 2014 Van FAZLA SÖZE GEREK YOK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI İZMİR EKONOMİ ZİRVESİ 7. TÜRKİYE SANAYİ VE TİCARET ŞURASI 7. TÜRKİYE

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

MÜSİAD KASTAMONU AÇILIŞI. 21 Haziran 2014, Cumartesi. Sayın Valim, Sn. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarım,

MÜSİAD KASTAMONU AÇILIŞI. 21 Haziran 2014, Cumartesi. Sayın Valim, Sn. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarım, MÜSİAD KASTAMONU AÇILIŞI 21 Haziran 2014, Cumartesi Sayın Valim, Sn. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarım, Belediye Başkanım, Kastamonu Tic. ve San. Odası Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın

Detaylı

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 1 Sayın Meclis Başkanım,/ Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 2018 yılının/ ilk meclis toplantısına hoş geldiniz diyor,/ sizleri saygılarımla selamlıyorum./ Sözlerime başlarken,/

Detaylı

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI

YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN KONUK KONUŞMACI OLDUĞU TOPLANTI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ NÜN KONUŞMASI 1 ARALIK 2014 İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi nin çok değerli Genel Başkanı ve çalışma arkadaşları,

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI

İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI İSLAM KALKINMA BANKASI SERMAYE PİYASASI KURULU ORTAK KONFERANSI DR. VAHDETTIN ERTAŞ SERMAYE PIYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Sayın Başbakan Yardımcım, Sayın Hazine Müsteşarım, Yurt dışından gerek

Detaylı

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER

ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FĐNANSAL EĞĐTĐM VE FĐNANSAL FARKINDALIK: ZORLUKLAR, FIRSATLAR VE STRATEJĐLER Durmuş YILMAZ Başkan Mart 2011 Đstanbul Sayın Bakanım, Saygıdeğer Katılımcılar, Değerli Konuklar

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK Temmuz İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 99. Genel İdare Kurulu (GİK) BOR UŞAK 20-21 Temmuz 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Detaylı

HAFTALIK EKONOMİ RAPORU

HAFTALIK EKONOMİ RAPORU Strateji Geliştirme Başkanlığı Ekonomik ve Sektörel Analiz Dairesi HAFTALIK EKONOMİ RAPORU TÜRKİYE EKONOMİSİ IMKB 100 Endeksi haftanın ilk yüzde 0,4 oranında değer kazandı. Geçtiğimiz hafta İMKB 100 Endeksi,

Detaylı

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Küresel Katılım Finans Zirvesi (GPAS) Haliç Kongre Merkezi 16.11.2017 Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Katılım Bankalarımızın Kıymetli Genel Müdürleri, Sayın İnceif

Detaylı

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar,

Sayın Konuklar; Saygıdeğer konuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Sayın Başkanı; Yüksek Yargı Kurumlarının çok değerli Başkanları; Sayın Büyükelçiler; Avrupa Konseyinin çok değerli temsilcileri; Uluslararası Kuruluşların değerli temsilcileri

Detaylı

Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma. 13 Mart 2014, İstanbul

Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma. 13 Mart 2014, İstanbul Hazine Müsteşarı Sayın İbrahim H. Çanakcı nın 3 üncü Arap-Türk Bankacılık Forumu nda Yaptığı Konuşma 13 Mart 2014, İstanbul Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulumuzun ve Türkiye Bankalar Birliği nin

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Özel Sektör Net Borçlanmaları (May) AZ 7,00B 9,65B 11:30 GBP Kamu Sektörü Net Nakit İhtiyacı (May) AZ -15,208B 12:35 EUR Almanya 30

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:15 JPY Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda'nın Konuşması ORTA 09:30 INR Gıda Toptan Satış Fiyat Endeksi (WPI) (Yıllık) (Mar) AZ 2,69%

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM ABD Merkez Bankası FED, 18 Aralık tarihinde tahvil alım programında azaltıma giderek toplam tahvil alım miktarını 85 milyar dolardan 75 milyar

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER

TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER 27 EKİM 2017 BÜYÜME VE MİLLİ GELİR Kişi Başına GSYH, cari fiyatlarla 2013 yılında 12.480 dolar, 2014 yılında 12.112 dolar, 2015 yılında 11.019 dolar, 2016 yılında

Detaylı

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır

Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Baki olan Rabbimiz ve davamızdır Eylül 26, 2014-2:33:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yine böyle bir şölenle inşallah, bir gün biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın bana tevdi ettiği bu görevi bir başka kardeşimize

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANI SAYIN ÖMER DİNÇER İÇİN DEMOKRATİK VATANDAŞLIK VE İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİNİN AÇILIŞ KONFERANSI KONUŞMA METNİ TASLAĞI Sayın Katılımcılar, değerli basın mensupları Avrupa Konseyi

Detaylı

Sayın Valim, MVekilim, Belediye Başkanım, Kıymetli Misafirler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD adına sizleri saygıyla. selamlıyorum.

Sayın Valim, MVekilim, Belediye Başkanım, Kıymetli Misafirler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD adına sizleri saygıyla. selamlıyorum. BİTLİS TEMSİLCİLİĞİ İĞİ AÇILIŞ PROGRAMI GALA KONUŞMASI 14 EYLÜL 2013 - BİTLİS Sayın Valim, MVekilim, Belediye Başkanım, Tic ve San Oda, Kurumların ve STKlarımızın Bşk ve Temsilcileri Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 2015 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Nisan 215 BÜYÜME DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen ** 13 Nisan 215 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE)

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann,

Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, MANNHEIM MÜSİAD AÇILIŞI 17 HAZİRAN 2013 PAZARTESİ - MANNHEIM Hessen Eyaleti Milletvekili Sayın Dr. Frank Sürmann, Yabancılar Meclisi Başkanı Sayın Suat Selçuk, Karlshure Başkonsolosumuz Sayın Serhat Aksan,

Detaylı

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ: XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU DEUTSCHE SECURITIES MENKUL DEĞERLER A.Ş. OCAK HAZİRAN 2012 DÖNEMİ

Detaylı

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜ AVRUPA YA İŞ ZİYARETLERİNDE BULUNDU Helsinki de gerçekleştirilen Türkiye Finlandiya İş Forumu nda konuşan TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Finlandiya arasındaki

Detaylı

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ

1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÖNEMİ (TÜRKİYE) EKONOMİSİNİN TARİHSEL TEMELLERİ 13 1.1.Türkiye Ekonomisine Tarihsel Bakış Açısı ve Nedenleri 14 1.2.Tarım Devriminden Sanayi Devrimine

Detaylı

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz ve Değerlendirme Dairesi TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜME VE MİLLİ GELİR Kişi Başına GSYH, cari fiyatlarla 2010 yılında

Detaylı

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te

AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Mart 25, 2008-12:00:00 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan Bosna-Hersek te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütüne yönelik

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin

Türkiye İstişare Toplantısı. Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye. Mersin Türkiye İstişare Toplantısı Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye Mersin 27.01.2018 1 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkanı, İş ve Siyaset Dünyasının

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ" Cumartesi, 04 Kasım :31

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ Cumartesi, 04 Kasım :31 Video izle: http://www.dailymotion.com/video/x67kzj3 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti olarak üzerimize düşen bir şey varsa bu noktada burası için, Yunanistan için elimizi taşın

Detaylı

Politika Notu Temmuz Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisinde Tarihi Daralma. Sumru Öz 1

Politika Notu Temmuz Küresel Kriz ve Türkiye Ekonomisinde Tarihi Daralma. Sumru Öz 1 Şekil 1. En Büyük 20 Ekonominin 2008 Yılı 4. Çeyrek Büyüme Oranı (2007 4. Çeyrek GSYH ye Kıyasla) Politika Notu 09-05 Temmuz 2009 Küresel Kriz ve Ekonomisinde Tarihi Daralma Sumru Öz 1 Küresel ekonomi,

Detaylı

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18

1.56% -4.1% 20.3% 11.4% % Kasım 18 Ekim 18 Kasım 18 Aralık 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.29 Altın (USD) 1,258 Aralık 18 EUR/TRY 6.05 Petrol (Brent) 51.9 BİST - 100 91,527 Gösterge Faiz 20.9 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 1.56% -4.1% 20.3% 11.4%

Detaylı

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015

TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE BU HAFTA 14 18 EYLÜL 2015 TARIMDAKİ BÜYÜME İŞSİZLİĞİ GERİLETTİ Tarım sektörü son 10 yılın 8 inde büyüyerek yakaladığı istikrarı, 2015 yılında da sürdürürken yarattığı istihdamla toplam işsizlik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 TRY Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (1. Çeyrek) ORTA 2,8% 3,5% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi (Aylık) (Nis) AZ 0,2% 0,4% 11:00

Detaylı

10.Haziran.2014, Salı

10.Haziran.2014, Salı NEVŞEHİR AÇILIŞI 10.Haziran.2014, Salı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sn. Metin Yılmaz, Sayın Kaymakamlarım, Belediye Başkanlarım, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanım, Nevşehir Ticaret

Detaylı